Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 11 len obecního výboru, naež pikroeno k volb.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 11 len obecního výboru, naež pikroeno k volb."

Transkript

1 PAMTI OBECNÍ Vyaty z protokolní knihy, která poíná rokem Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 17. bezna 1900 za pítomnosti podepsaných o volb obecního pedstavenstva. Pedmtem jest vykonání volby obecního pedstavenstva pro obec shora uvedenou, jež zdálo se, jak následuje : K vyzvání obecního pestaveného Vincence Bíla 58 svolal obžníkem ze dne 15. bezna t. r. vkem nejstarší úd nov zvoleného výboru Pavel Malina všechny jeho údy k provedení nadzmínné volby na dnešní den na Zavadilku o 4. hodin odpolední, kteíž všichni se dostavili. Správce volby peetl 37. volebního ádu a pevzal 2 údy výboru Vincence Bíla a Ondeje Ondryáše do komise. Po té pistoupeno k volb pestaveného obce. Jím zvolen Vincenc Bíl 8 hlasy. Po volb starosty pikroeno k volb 2 radní. Za I. radního zvolen František Mikulenka 8 hlasy. Za II. radního zvolen Michal Janíek 7 hlasy. Tím volba skonena, protokol peten a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 31. bezna 1900 v sezení obecního výboru za pítomnosti podepsaných. Pedmt : Volba 4 len a 2 náhradník do místní školní rady.

2 Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 11 len obecního výboru, naež pikroeno k volb. Zvoleni za leny do místní školní rady nadpoloviní vtšinou : 1. František Jurajda 8 hlasy 2. Pavel Fiurášek 8 hlasy 3. Michal Janíek 7 hlasy 4. Pavel Jureka 7 hlasy Po provedené volb 4 len pistoupilo se k volb dvou náhradník do místní školní rady. Zvoleni za náhradníky do místní školní rady nadpoloviní vtšinou : 1. Vincenc Bíl 7 hlasy 2. Pavel Malina 7 hlasy Tím volba skonena, protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 31. bezna 1900 v sezení obecního výboru u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Volba 3 len, jakožto zástupc zdejší obce do zdravotního sboru. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 11 len obecního výboru, naež pikroeno k volb. Zvoleni za delegáty do zdravotního sboru nadpoloviní vtšinou následující 3 lenové obecního zastupitelstva : 1. Josef Boruta 8 hlasy 2. Vincenc Bíl 7 hlasy 3. František Mikulenka 7 hlasy Tím volba skonena, protokol peten a podepsán. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 25. dubna 1900 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Koup domu. 230 pro obec za úelem penešení obecní koncesse z. d. 127 na. d. 230, jakožto obecní majetek. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 11 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Po všestranném rozhovoru o pedmtu tomto usnešeno jednohlasn, když radní František Mikulenka hlasování se vzdal, výše uvedenou usedlost. d. 230 i s píslušným pozemkem od. d. 22 a 25., jakož i s 5ti obrazy, 4 lavicemi a 1 tabulí a 1 kamny a 1 sporokrbem i s 1 záchodem ve prospch obce zakoupiti za smluvenou cenu Kr r.. Tím protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 30. ervna 1900 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Nájem potravní dan ve zdejší obci na dobu od 1. ervence 1900 do 30. ervna Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 10 len obecního výboru, naež pikroeno k jednání. Potravní da najata na dobu svrchu uvedenou starostovi Vincenci Bílovi za roní nájemné 305 zl. 50 kr r.. (rakouského ísla), t. j. 611 K. Peníze pipadající na každý msíc odvede vždy posledního každého msíce starosta Vincenc Bíl prvnímu radnímu Františku Mikulenkovi.

3 Tím protokol skonen podepsán. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 18. srpna 1900 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Nájem obecního hostince na vlastním dom Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 9 len obecního výboru, naež pikroeno k jednání. Obecní výbor najímá obecní hostinec Janu Machákovi z Rožnova na dobu 3 let za roní nájemné 520 zl r.. Nájemné musí každého tvrtroku naped zaplaceno býti v ruce starosty. Kdyby nájemník nkterého tvrtroku nájemného do 3 dn nezaplatil, pozbývá tato smlouva platnosti. Nájemník bude povinen opravy pi budov do 5 zl. zapravovati sám, opravy pes 5 zl r.. bude zapravovati obec. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 26. srpna 1900 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Vyjádení o žádosti Marie Skalíkové za udlení hostinské a nálevní koncesse na. d Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 10 len obecního výboru a pikrouje k jednání. Obecní výbor usnesl se jednohlasn, když 2 lenové hlasování se vzdali, vysloviti souhlas s tím, by Marii Skalíkové udlena byla hostinská a nálevní koncesse na jejím vlastním dom. d. 127, a sice veejný nálev piva a vína, jakož i teplých nápoj s vyvaováním a s udlením povolení k penocování turist. Protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 26. srpna 1900 u pítomnosti podepsaných. Obecní výbor usnesl se v dnešním sezení vysloviti souhlas s udlením hostinské a nálevní koncesse Marii Skalíkové, když tato se zaváže ron ve prospch obecní poklady platiti obnos 80 K r.. Marie Skalíková zavázala se dnešního dne protokolárn výše uvedený obnos ve prospch obecní pokladny každého roku platiti, když jí hostinská a nálevní koncesse, záležející z veejného nálevu piva a vína, jakož i teplých nápoj s vyvaováním udlena bude. Protokol skonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 31. srpna 1900 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Usnešení zdejšího výboru obecního, týkající se potravní dan z piva a lihovin. Jednání : Starosta Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 9 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Po všestranném rozhovoru o pedmtu tomto obecní výbor jednohlasn se usnáší, aby ve zdejší obci i na další 3 léta opt zavedena byla potravní da z piva a lihovin, a sice, aby se vybíralo, jako posud, z každého hektolitru vyepovaného piva 1K 40 h a z každého upotebeného hektolitru lihu 6 K r.. Usnešení to odvoduje obecní výbor tím, že zdejší obec má ješt mimoádné výlohy s rozšíením školy u mostu na dvoutídní, kteréžto výlohy uhražují se práv z výnosu potravní dan. Následkem toho obecní výbor pedstavenstvu obce ukládá, aby podalo žádost k velesl. zemskému výboru za schválení usnešení toho a povolení vybírání potravní dan ve zdejší obci. Protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 17. listopadu 1900 v sezení obecního výboru u pítomnosti podepsaných.

4 Pedmt : Volba druhého ohližitele masa. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 10 len obecního výboru a pikrouje k jednání. Zvolen za druhého ohližitele masa Pavel Fiurášek 7 hlasy, tudíž nadpoloviní vtšinou hlas. Protokol skonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 17. listopadu 1900 v sezení obecního výboru u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Zadání místa uprázdnného porodní báby. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 10 len obecního výboru, naež pikroeno k jednání. Zvolena za porodní bábu Markýta Franklová. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev v sezení obecního výboru u pítomnosti podepsaných dne 23. bezna Pedmt : Nájem obecního rybolovu na dobu jednoho roku, t. j. od 1. dubna 1901 do 31. bezna Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 9 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Starosta prohlásil, že nejmenší vyvolávací cena obnáší 70 K, a že nájemné do 14 dní ve prospch obecní pokladny zapraveno býti musí. Veejnou dražbou po té konanou pronajat rybolov p. Vincenci Bílovi, pasekái. d. 58 ve zdejší obci na výše uvedenou dobu za obnos 120 K r.. (rakouského ísla). Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 28. ervence 1901 v sezení obecního výboru za pítomnosti podepsaných. Pedmt : Vyjádení o žádosti Josefa Hrubého, obchodníka. d. 104 ve zdejší obci, za propjení koncesse ku prodeji pálených, lihových nápoj v malém, v otevených nádobách. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 9 len obecního výboru, naež pikroeno k jednání. Po všestranné rozmluv o tomto pedmtu usnáší se obecní výbor jednohlasn, když 2 lenové, a sice František Jurajda a Pius Tho, hlasování se vzdali, vysloviti se proti udlení jmenované koncesse, ježto poteba propjení této koncesse ve zdejší obci toho nevyžaduje; nebo zdejší obec, která dle posledního sítání má obyvatel, vtšinou chudých, má 4 veejné hostince a 4 tak zvané putyky, takže dle koalení statistiky pipadají ve zdejší obci na jednu školu dv koalny. Povolením žádaného nálevu rozmnožena byla by jinak už bezúzdná náklonnost k dalšímu požívání otravného nápoje a v ohledu mravním rozvinuly by se pomry ím dále, tím mén utšenjší. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 10. dubna 1902 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Nájem obecního hostince. d. 230 Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 12 len obecního výboru a zástupce velkostatku, naež pikroeno k jednání. Obecní výbor usnesl se 7 hlasy a za souhlasu zástupce velkostatku proti tem hlasm, František Mikulenky, Josefa Hrubého a Františka Jurajdy, aby se koncesse hostinská i s domem. 230 na dobu 3 let za roní nájemné K pronajala Josefu Borutovi. Nájemné musí každého ¼ roku naped zaplaceno býti v ruce starosty. Kdyby nájemník nkterého ¼ roku nájemného do 3

5 dn nezaplatil, pozbývá tato smlouva platnosti. Nájemník Josef Boruta si vyhražuje, že když by na pronajatém hostinci nevycházel, mže obci dáti ¼ letní výpov. Nájemník bude povinen opravy pi budov do 10 K zapravovati sám, opravy pes 10 K zapraví obec. Tím protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 10. srpna 1902 v sezení obecního výboru u pítomnosti dvou tetin údv jeho. Pedmt : Volba 2 volitel do okresního silniního výboru Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení, naež pikroeno k jednání. Zvoleni za volitele do okresního silniního výboru nadpoloviní vtšinou následující 2 lenové obecního zastupitelstva : 1. Vincenc Bíl, starosta 2. František Mikulenka, radní Tím volba skonena a protokol podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 18. listopadu 1902 v sezení obecního výboru u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Usnešení ohledn pistoupení k rybáskému družstvu. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení, naež pikroeno k jednání. Po všestranné rozmluv o tomto pedmtu usnešeno jednohlasn obecním výborem pistoupiti k rybáskému družstvu, ponvadž obce zdejší od nepamtných dob vykonávala právo rybolovu ve zdejších vodách až na mlýnské strouhy Františka Mikulenky,. d. 20 a Jana Solánského. d. 10, kteréžto právo také zdejší obce pronajala velkostatku rožnovskému. V mlýnských potocích Františka Mikulenky. d. 20 a Jana Solánského. d. 10 vykonávali právo rybolovu uvedení majetníci, a jak pamtníci Josef Boruta. d. 1 a Pavel Malina. d. 29 dosvdují, vykonávalo se právo toto od pedchdc již pes 30 let. Tím protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 4. ledna 1903 v sezení obecního výboru v obecní kancelái u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Vyjádení o žádosti Františka Paseky, obchodníka. d. 127 ve zdejší obci, za propjení koncesse hostinské a výepnické s oprávnním cizince pechovávati, pokrmy podávati, pivo, víno a ovocné víno epovati. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 11 len obecního výboru, naež pikroeno k nadvedenému pedmtu. Po všestranné rozmluv o tomto pedmtu usnáší se obecní výbor jednohlasn, když len obecního výboru Pius Tho, hlasování se vzdal, vysloviti se proti udlení jmenované koncesse, ježto poteba propjení této koncesse ve zdejší obci toho nevyžaduje; nebo zdejší obec, která dle posledního sítání má obyvatel, vtšinou chudých, má 4 veejné hostince a 4 tak zvané putyky takže dle Koalení statistiky pipadají ve zdejší obci na jednu školu 2 koalny. Povolením žádaného nálevu rozmnožena byla by jinak bezúzdná náklonnost k dalšímu požívání otravného nápoje a v ohledu mravním rozvinuly by se pomry ím dále, tím mén utšenjší, ježto žadatel již putyku má a tudíž prodeje koalky by se zneužívalo. Tím protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 4. dubna 1903 v sezení obecního výboru v obecní kancelái u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Návrh na propjení estného obanství revírníku Františku Kolisovi. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 11 len obecního výboru, naež podává po náležitém odvodnní pilný návrh, aby revírníku Františku Kolisovi, který o zdejší

6 obec pi stavb školy v údolí Knhyn zvláštních zásluh si získal, vzhledem ku 9 a 33 ádu obecního propjeno mu bylo estné obanství. Po všestranné rozmluv o tomto pedmtu usnáší se obecní výbor jednohlasn pilný tento návrh schváliti a revírníku Františku Kolisovi estné obanství ve zdejší obci propjiti. Tím protokol ukonen a podepsán. Protokol o schzi obecního výboru v Bev Prostední konané dne 29. srpna Pedseda : Vincenc Bíl, pedstavený obce. Ze 12 len výborových pítomno jest 12, poítajíc v n pedsedu. Pedseda, zjistiv zpsobilost schzek usnášení, zahajuje sezení. Pedmt : Za píinou nastávající nové volby obecního zastupitelstva v Prostední Bev zíditi jest ve smyslu 20 ádu volení v obcích volební komisi, jež se skládá z pedsedy a ze ty volitelných len obce, které výbor obecní za dvrníky vyvolí. Zvoleni jednohlasn : 1. Josef Malina, obchodník. d František Petek, ¼ paseká. d Michal Malé, ¼ paseká. d Jan Solánský, soukenník. d. 10 Oznámiv výsledek volby, prohlásil pedseda schzi za skonenou. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 12. záí 1903 u pítomnosti podepsaných o volb obecního pedstavenstva. Pedmtem jest vykonání volby obecního pedstavenstva pro obce shora uvedenou, jež zdálo se, jak následuje : K vyzvání obecního pedstaveného Vincence Bíla svolal obžníkem ze dne 9. záí t. r. vkem nejstarší úd nov zvoleného výboru Ondej Ondryáš všechny jeho údy k provedení nadzmínné volby na dnešní den do obecní kanceláe o 3.hodin odpolední, z nichž dostavilo se 15, 3 se nedostavili, aniž se omluvili. Po skonené volb dostavil se ješt Michal Ondryáš, Josef Hrubý a František Mikulenka. Správce volby peetl 37 volebního ádu a pevzal 2 údy výboru Pavla Jureku a Jana Solánského do komisse. Po té pistoupeno k volb pedstaveného obce. Jím zvolen Vincenc Bíl 12 hlasy. Po volb starosty pikroeno k volb dvou obecních starších. Za I. radního zvolen Josef Boruta 13ti hlasy, za II. radního zvolen Pavel Jureka 11ti hlasy. Tím volba skonena, protokol peten a podepsán. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru Prostední Bevy dne 7. listopadu Pedmt : Volba 2 len a 2 náhradník do místní školní rady. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 12 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. I zvoleni za leny do místní školní rady nadpoloviní vtšinou : 1. Pavel Jureka 11 hlasy 2. Josef Malina 10 hlasy Po provedené volb 2 len pistoupilo se k volb dvou náhradník do místní školní rady. I zvoleni za náhradníky do místní školní rady nadpoloviní vtšinou : 1. Cyril Chudj 11 hlasy 2. Josef Boruta 10 hlasy Tím volba skonena, protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 21. srpna 1904 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Usnešení zdejšího obecního výboru týkajícího se potravní dan z piva a lihovin. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 13 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Obecní výbor jednohlasn se usnáší, aby ve zdejší obci i

7 na další 3 léta opt zavedena byla potravní da z piva a lihovin a sice, aby se vybíralo jako posud z každého hektolitru vyepovaného piva 1 K 40 h a z každého upotebeného hektolitru lihu 6 K. Usnešení to odvoduje obecní výbor tím, že obec Prostední Beva jak známo velesl. zem. výboru, zadlužena jest a mimo to ješt z rozšíení školy v údolí Knhyn na dvojtídní vzešly obecní pirážky na 246%. Následkem toho obecní výbor pedstavenstvu obce ukládá, aby podalo žádost k veleslav. zemskému výboru za schválení usnešení toho a povolení vybírání potravní dan ve zdejší obci. Tím protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 21. srpna 1904 v sezení obecního výboru u pítomnosti 13ti len obecního výboru. Pedmt : Zízení samostatného fondu chudinského. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Po všestranné rozmluv o tomto pedmtu usnešeno jednohlasn obecním výborem by ve zdejší obci zízen byl samostatný fond chudobinský a zárove obecní výbor se jednohlasn usnáší, vnovati z obecních prostedk obnos 50 K ve prospch tohoto fondu. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 21. srpna 1904 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Nájem obecního hostince. d. 230 Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 15 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Obecní výbor usnesl se jednohlasn, aby se koncesse hostinská i s domem. 230 na dobu 3 let, t. j. od 12. listopadu 1904 až do 12. listopadu 1907, za roní nájemné 1100 K pronajala Pavlu Frydrychovi. Nájemné musí každého ¼ roku naped zaplaceno býti v ruce starosty. Kdyby nájemník nkterého ¼ roku nájemného do 3 dn nezaplatil, pozbývá tato smlouva platnosti. Nájemník Pavel Frydrych si vyhražuje, že když by na pronajatém hostinci nevycházel, dáti ¼ letní výpov obci. Nájemník bude povinen opravy pi budov do 10 K zapravovati sám, opravy pes 10 K zapraví obec. Nájemník Pavel Frydrych skládá 200 K jakožto kauci proti vyzdvižení píslušných úrok v obnosu 5%. Za správný výbr nájemného a odvedení téhož ve prospch obecní pokladny zodpovdný jest dotyný starosta. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 2. íjna 1904 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Volba pokladníka a 2 len pro chudinskou pokladnu. Jednaní : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 13 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Za pokladníka chudobinského fondu zvolen Josef Boruta 12 hlasy. Za leny chudinkého fondu zvoleni : Josef Hrubý, Cyril Chudj a Ondej Ondryáš. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 29. ledna 1905 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Nájem potravní dan ve zdejší obci na dobu od 1. ledna 1905 až do 31. prosince Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 16 len obecního výboru a zástupce velkostatku,naež pikroeno k jednání. Potravní da najata na dobu svrchu uvedenou za roní nájemné 485 K. Každý hostinský a obchodník s pivem bude povinen potravní da v msíních lhtách naped splácet pokladníku Josefu Borutovi.

8 A sice bude platiti ron Josef Hrubý 170 K, Josef Teštík 100 K, František Paseka 100 K, Josef Kantorek 70 K, Josef Malina 30 K, Josef Boruta 15 K. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 18. ledna 1906 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Usnešení ohledn zrušení školního platu a zaazení jeho do vydání v obecních útech. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti16 len obecního výboru a zástupce velkostatku, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Po všestranné rozmluv o tomto pedmtu usnešeno jednohlasn za souhlasu zástupce velkostatku školní plat ve zdejší obci zrušiti a zaaditi potebný obnos vždy do vydání v obecního útech. Ježto z pítomných nikdo více žádného návrhu nepodal, protokol tento ukonen a podepsán. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 29. ervna 1906 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Usnešení ohledn zízení chodníka pes pastvisko Solanecké ke kostelu na Hutisko. Jednání : Sezení zahájil Vincenc Bíl, starosta u pítomnosti 12 len obecního zastupitelstva, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. Usnešeno 11 hlasy proti jednomu, aby se výlohy zízení chodníka ke kostelu na Hutisko hradily obecní pirážkou. Dále pedstavenstvo obce se zmocuje obecním výborem k dalšímu projednání svrchu uvedeného pedmtu. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru dne 28. ervence 1906 v obecní kancelái na Prostední Bev. Pedmt : Vyjádení ohledn definitivního ustanovení prozatímního uitele Rudolfa Mkoty na zdejší škole dvoutídní v údolí Knhyn. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení, naež pikroeno k jednání. I usnešeno jednohlasn, by prozatímní uitel Rudolf Mkota, který na zdejší škole v údolí Knhyn od 1. záí 1905 psobí, tamtéž stanoven byl definitivním uitelem 2. tídy. Tím protokol skonen a podepsán. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru dne 29. ervence 1906 v obecní kancelái v Prostední Bev. Pedmt : Usnesení obecního výboru o prodloužení nájmu obecní honitby. Jednání : Námstek starosty Josef Boruta zahájil sezení u pítomnosti 14 len obecního výboru, naež pekroeno k jednání. Usnešeno jednohlasn, aby nájem obecní honitby prodloužen byl od 1. ledna 1907 do 31. prosince 1912 v dosud stávajících podmínkách za cenu dosud stanovenou bývalému nájemci Vincenci Bílovi. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev dne 2. záí Pedmt : Nájem obecního hostince. d. 230 Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 12 len obecního výboru, naež pikroeno k jednání. Obecní výbor usnesl se jednohlasn, aby koncesse hostinská i s domem. 230 na dobu 3 let t. j. od 1. íjna 1906 do 1. íjna 1909 za roní nájemné K slovy jeden tisíc K pronajata byla p. Rudolfu Jandovi. Nájemné musí každého tvrtroku naped zaplaceno býti v ruce starosty. Kdyby nájemník nkterého ¼ nájemného do 3 dn nezaplatil, pozbývá tato smlouva platnosti.

9 Nájemník Rudolf Janda si vyhražuje, že když by na pronajatém hostinci nevycházel, dáti ¼ letní výpov. Nájemník bude povinen opravy pi budov do 10 K zapraviti sám, opravy pes 10 K zapraví obec. Nájemník Rudolf Janda skládá 200 K jakožto kauci proti vyzdvižení píslušných úrok 4%. Nájemník Rudolf Janda si vymiuje, že když po dobu nájmu 3 rok bude nájemné poádn platiti, aby po 3 letech obecní hostinec byl ponechán v té samé nájemní cen starému nájemci. O emž ob strany jsou srozumny a svými podpisy potvrzeno. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru dne 7. íjna 1906 v Prostední Bev. Pedmt : Volba 4 len volební komise k volb obecního výboru, která se bude konati 24. íjna Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 12 len obecního výboru, naež pikroeno k volb. Zvoleni jednohlasn ústní volbou následující : údové obce, kteí nejsou leny ani náhradníky starého obecního výboru. 1. Michal Jurek, plpaseká. d Jan Bíl. d. 67, paseká 3. Jií Kenek, paseká. d František Zetocha, domka. d. 34 Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru dne 7. íjna 1906 v Prostední Bev. Pedmtem jest volba 3 len do komise pro zem. volby za obce venkovské a 3 leny za všeobecnou tídu. Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 13 len obecního výboru, naež pikroeno k volb. Zvoleni pro tídu obci venkov. následující : 1. Pius Tho, naduitel 12 hlasy 2. Josef Boruta, rolník hlasy 3. František Mikulenka, rolník hlasy Za všeobecnou tídu : 1. Josef Hrubý, hostinský, hlasy 2. Pavel Jureka, radní, Vincenc Bíl, starosta,. 58 Tím volba skonena a protokol podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 3. listopadu 1906 u pítomnosti podepsaných o volb obecního pedstavenstva. Pedmtem jest vykonání volby obecního pedstavenstva pro zdejší obec, jež dálo se, jak následuje : K vyzvání obecního pedstaveného Vincence Bíla, svolal obžníkem ze dne 29. íjna vkem nejstarší úd nov zvoleného výboru Ondej Ondryáš všechny jeho údy k provedení zmínné volby na dnešní den do obecní kanceláe o 3. hod. odpolední, kteíž se všichni dostavili. Správce volby peetl 37 volebního ádu a pevzal 2 údy výboru do komise Pavla Jureku a Františka Peteka. Po té pistoupeno k volb pedstaveného obce. Jím zvolen Vincenc Bíl, rolník hlasy. Po volb starosty pikroeno k volb 3 radních. Za I. radního zvolen Josef Boruta, rolník. 11, 17 hlasy, za II. radního zvolen Pavel Fiurášek, rolník. 23, 14 hlasy. Za III. radního zvolen Pavel Jureka, rolník. 29, 13 hlasy. Tím volba skonena a protokol peten i podepsán. Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 9. prosince 1906 v sezení obecního výboru za pítomnosti podepsaných. Pedmt : Volba 3 len do obecní sirotí rady.

10 Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 12 len obecního výboru, naež pikroeno k volb. Zvoleni jsou, jako zástupci obecního výboru : 1. Vincenc Bíl, starosta, 2. Josef Boruta, I. radní, 3. jako zástupce obou škol zvolen Pius Tho, naduitel u mostu. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru v obci Prostední Bev dne 13. prosince Pedmt : Volba 2 len a 2 náhradník do místní školní rady Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti 17 len obecního výboru, naež pikroeno k naduvedenému pedmtu. I zvoleni za leny do místní školní rady nadpoloviní vtšinou, když se starosta hlasování vzdal : 1. Pavel Fiurášek, rolník hlasy, 2.Michal Janíek, rolník,. 170, 12 hlasy. Mimo to obdrželi : František Mikulenka 4 hlasy, Vincenc Divín 4 hlasy. Dále pikroeno k volb dvou náhradník do místní školní rady. I zvoleni byli : Josef Boruta. 11, 16 hlasy, Cyril Chudj. 48, 16 hlasy. Tím volba skonena, protokol peten a podepsán. Protokol o schzi obecního výboru v Prostední Bev, konané dne 31. ledna Obecní výbor v Prostední Bev skládá se z 18 len. Schzi jest pítomno 13 len obecního výboru. Schze výborová jest ve smyslu 41obecního ádu schopna, aby se platn mohla usnášeti a zahajuje se. Pedmt jednání : Zkoumání obecních út za rok 1906 a rozpoet na rok Sezení zahájil Vincenc Bíl, starosta, za pítomnosti 13 len obecního výboru, naež pikroeno ku zkoumání út za rok I shledáno po náležité zkoušce, že v útech za rok 1906 jeví se pebytek v obnosu 144 K 40 h. Pebytek tento zapsán jest mezi píjem do rozpotu na rok Takže píjem rozpotu na rok 1907 obnáší K 40 h. Kdežto vydání K 20 h úhrnem vykazuje. I jeví se tudíž dle správn sestaveného a náležit prozkoumaného rozpotu schodek pro rok 1907 v obnosu K 80 h. Po pedchozí porad usneseno všemi hlasy pítomných. Na uhražení zmínného schodku, který vznikl následkem nevyhnuteln potebného vydání pro rok 1907, ježto zdejší obec žádného, krom v rozpotu na rok 1907 vyznaeného jmní nemá, aby na základ l. IV. zákona ze dne 5. bezna 1862,. 18. zák., pirážky na pímé dan mimo da osobní uloženy byly, a to pro rok 1907 v obnosu 80%. V tchto pímých daních jest také obsažena školní pirážka. Ježto z pítomných nikdo nieho více nenamítal, protokol tento ukonen, peten a podepsán. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev konaném dne 31. ledna Pedmt jednání : Sezení zahájil starosta Vincenc Bíl u pítomnosti 13 len obecního výboru, pi kterémžto pijal do svazku obce následující, a sice : 1. Jana Šír, píslušníka obce Dolní Bevy 2. Viléma Bártka, píslušníka Stíteže, na základ 10ti letého pobytu v obci Prostední Bev, o emž se dotyné obce uvdomují. Protokol sepsaný pi sezení obecního výboru v obci Prostední Bev konané dne 2. dubna Pedmtem jednání : Volba 3 len pro volební komissi pro snm na íšskou radu. Sezení zahájil starosta Vincenc Bíl u pítomnosti 13 len obecního výboru, naež pikroeno k volb. Na návrh pana starosty zvoleni aklamací : 1. pan Pius Tho, naduitel 2. Jií Juíek, rolník Vincenc Divín, stola. 133 Tím volba ukonena, protokol peten a podepsán.

11 Protokol sepsaný v obci Prostední Bev dne 25. íjna 1907 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Usnešení o zavedení potravní dan z piva a lihovin na další 3 léta Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 12 len obecního výboru, naež pikroeno k jednání. Obecní výbor usnesl se jednohlasn, aby ve zdejší obci na další 3 léta opt zavedena byla potravní da z piva a lihovin, a sice, aby se vybíralo jako dosud z každého hektolitru vyepovaného piva 1 K 40 h a z každého upotebeného hektolitru lihu 6 K r.. (rakouského ísla). Usnešení to odvoduje obecní výbor tím, že obec Prostední Beva, jak známo velesl. výboru zemskému, zadlužena jest, i ukládá se pedstavenstvu obecním výborem, aby podalo žádost za schválení a povolení vybírati potravní da ve zdejší obci. Protokol o schzi obecního výboru v Prostední Bev konané dne 6. února 1908 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Zkoumání obecních út za rok 1907 a obecního rozpotu za rok Jednání : Starosta Bíl zahájil sezení u pítomnosti 16 len obecního výboru, naež pikroeno ku zkoumání út za rok I shledáno po náležité zkoušce, že v útu za rok 1907 jeví se schodek v obnosu 104 K 58 h. Schodek ten zapsán mezi vydání rozpotu na rok 1908, takže vydání rozpotu na rok 1908 obnáší K 57 h, kdežto K úhrnem vykazuje. I jeví se tudíž dle správn sestaveného a náležit prozkoumaného rozpotu schodek pro rok 1908 v obnosu k 57 h. Po pedchozí porad usnešeno všemi hlasy pítomných. Na uhražení zmínného schodku, který vznikl následkem nevyhnuteln potebného vydání pro rok ježto zdejší obec žádného, krom v rozpotu na rok 1908 vyznaeného jmní nemá, aby na základ l. XV. zákona ze dne 5. bezna 1862,. 18. zák. pirážky na pímé dan mimo da osobní uloženy byly, a to pro rok 1908 v obnosu 90%. V tchto pímých daních také školní pirážka obsažena jest. Ježto z pítomných nikdo nieho více nenamítal, protokol tento ukonen, peten a podepsán. V sezení dne 20. února 1908 rozpoet na rok 1908 po náležitém uvážení znovu prozkoumán a schválen. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru konané dne 20. února 1908 u pítomnosti podepsaný Pedmt : Pojednání o dítkách piškolených oban Horní Bevy v údolí Knhyn. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 14 len obecního výboru, naež pikroeno k jednání. Po všestranné rozmluv usnešeno všemi hlasy, že obec Horní Beva bude hraditi za piškolené dítky obci Prostední Bev veškeré výlohy za istní, vytápní a jiné školní pomcky za uplynulá léta 1905 a bžící léta dle výpotu školních výloh, ale jen s tou podmínkou, pokud obec Prostední Beva nebude nucena rozšiovati školu, buto v Knhyni nebo u mostu. Usnešení to budiž podáno obci Horní Bev ku konenému vyjádení. Tím skoneno a podepsáno. Protokol sepsaný o schzi obecního zastupitelstva konané dne 14. ledna 1909 v Prostední Bev u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Zkoumání obecních út za rok 1908 a obecního rozpotu na rok Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 15 len obecního výboru, naež pikroeno ku zkoumání. I shledáno po náležité zkoušce, že v útu za rok 1908 jeví se schodek v obnosu 561 K 56 h. Schodek ten zapsán mezi vydání do rozpotu na rok 1909, takže vydání rozpotu za rok 1909

12 obnáší K 27 h, kdežto píjem iní 1745 K. I jeví se tudíž dle správn sestaveného a náležit prozkoumaného rozpotu schodek pro rok 1909 v obnosu K 27 h. Po pedchozí porad usnešeno všemi hlasy pítomných. Na uhražení zmínného schodku, který vznikl následkem nevyhnuteln potebného vydání pro rok Ježto zdejší obec žádného krom v rozpotu na rok 1909 vyznaeného jmní nemá, aby na základ l. IV. zákona ze dne 5. bezna zák. pirážky na pímé dan mimo da osobní uloženy byly, a to pro rok 1909 v obnosu 90%. V tchto pímých daních také školní pirážka obsažena jest. Ježto z pítomných nikdo nieho více nenamítal, protokol tento ukonen, peten a podepsán. V sezení konaném dne 31. ledna 1909 po náležitém uvážení znovu prozkoumán a schválen. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru konané dne 6. ervna 1909 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Volba 3 volitel pro volby do silniního výboru. Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 15 len obecního výboru, naež pikroeno k volb 3 volitel. K návrhu p. naduitele Pia Thoe zvoleni aklamaci : 1. Vincenc Bíl,. 58, starosta 2. František Mikulenka,. 20, rolník 3. Josef Boruta,. 11, rolník Tím volba skonena a protokol podepsán. Protokol sepsaný o schzi obecního zastupitelstva konané dne 22. srpna 1909 v Prostední Bev. Pedmt : Pojednání o vyškolení dítek oban Horní Bevy ze školy Knhyské. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 13 len obecního zastupitelstva, naež pikroena k jednání. Po všestranném uvážení usnešeno všemi hlasy proti dvma, že dítky oban Horní Bevy ze školy Knhyské vyškoluje od zaátku roku 1909/10 z tchto dvod : Dle protokolu ze dne 20. února 1908 byla obec Horní Beva požádána, by hradila obci Prostední Bev za piškolené dítky veškeré výlohy za istní, vytápní a jiné školní pomcky; dosud však žádné vyízení nedošlo. Vyškoluje tedy dítky oban Horní Bevy z toho dvodu, že jest obava k rozšiování školy v Knhyni, když už naízeno jest školu u mostu rozšiovati. Zárove si obecní zastupitelstvo peje zmnu obou stávajících obvod školních. O usnešení tom se uvdomuje c. k. okres. škol. rada, obecní zastupitelstvo i místní školní rada na Horní Bev. Tím protokol skonen, peten a podepsán. V sezení dne 28. listopadu 1909 zvolení v obecním výboru v Prostední Bev 4 lenové do reklamaní komise pro obecní volby : 1. Josef Boruta, radní 2. Pavel Fiurášek, radní 3. Pavel Jureka, radní 4. František Mikulenka, len obecního zastupitelstva Ve schzi obecního výboru dne 13. ledna 1910 zvoleni 4 lenové do volební komise pro obecní volby : 1. Michal Vašut, Jan Vašut, Herold, uitel 4. Augustin Blinka,. 53 Protokol sepsaný o schzi obecního výboru dne 29. bezna 1910 u pítomnosti podepsaných. Pedmt : Zkoumání obecních útu za rok 1909 a obecního rozpotu na rok 1910.

13 Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení u pítomnosti 14 len obecního výboru, naež pikroeno ku zkoumání út za rok I shledáno po náležitém prozkoumání, že v útu za rok 1909 jeví se schodek 637 K 69 h. Schodek ten zapsán mezi vydání rozpotu na rok 1910, takže vydání rozpotu na rok 1910 iní K 69 h, kdežto píjem obnáší K. I jeví se tudíž dle správn sestaveného a náležit prozkoumaného rozpotu, schodek pro rok 1910 v obnosu K 69 h. Po pedchozí porad usnešeno všemi hlasy pítomných, na uhražení zmínného schodku, který vznikl následkem nevyhnuteln potebného vydání pro rok 1910, ježto zdejší obec žádného krom v rozpotu na rok 1910 vyznaeného jmní nemá, aby na základ l. XV. zák. ze dne 5. bezna 1862,. 18. zák. pirážky na pímé dan mimo da osobní uloženy byly a to pro rok 1910 v obnosu 125%. V tchto pímých daních také školní pirážka obsažena jest. Ježto z pítomných nikdo nieho nenamítal, protokol tento skonen, peten a podepsán. Protokol ze dne 16. kvtna 1910, sepsaný o schzi obecního zastupitelstva v Prostední Bev za pítomnosti 13 len, tudíž 2/3 vtšiny. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil schzi a oznámil, že dne 2. kvtna 1910 složil u politického úadu okresního slib, ímž dostalo se mu ovení k vykonávání úadu starostenského. Zmíniv se o nkterých podízenjších otázkách obce naší se týkajících, pikroil k dalšímu jednání. Všichni lenové obecního výboru povstali, naež starosta pipomenul zvoleným radním jich povinnosti, pedítá jim pak zvláš sepsanou listinu o složení slibu ve smyslu 23 obecního ádu. Slova pedítaného slibu všichni za ním opakovali, ruce mu na míst písahy podali a pak se na potvrzení toho vlastnorun na listin té podepsali. Po skoneném úkonu tomto ohlašuje starosta obecnímu výboru, že vzhledem k ustanovení 49 obecního ádu pikázal lenm obecního pedstavenstva následující funkce : Pokladnu pidluje p. radnímu Josefu Hrubému. Policejním komisaem uren p. radní Josef Hrubý. Funkce pokladníka i policejního komisae jest estná a úpln bezplatná. Tím schze skonena. Protokol sepsaný o volb len místní školní rady dne 17. ervence 1910, pi níž zvoleni : p. František Mikulenka zvolen 11 hlasy, p. Cyril Paenica zvolen 11 hlasy. Vylosováním vypadl z náhradnictví p. Josef Boruta, na místo nhož zvolen p. Jan Žitník 12 hlasy, pi kteréžto volb vzdal se hlasu p. František Jurajda. Druhým náhradníkem zstává Cyril Chudj. Protokol sepsaný pi sezení obecního zastupitelstva v obci Prostední Bev dne 11. srpna 1910 o 4. hodin odpolední u pítomnosti 14 len. Pedmt : Vyjádení ohledn zízení poboky na dvoutídní škole u mostu. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení u pítomnosti nadpoloviní vtšiny len obecního zastupitelstva a pedítá výnos c. k. okresní školní rady ve Valašském Meziíí ze dne 1. srpna 1910, ís svdící zdejší místní školní rad. Obecní zastupitelstvo se po té usnáší, že nelze toho asu zíditi zvláštní poboky pi škole u mostu, ponvadž obce zdejší je finann petížena, nebo uhražuje svá veškerá vydání pouze pirážkami, jež letošního roku dosahují výše 145%, ítaje v to 20% pirážky školní. Dále také postižena jest zdejší obec letošními živelními pohromami, jako kroupami a neustálým mokrem tak, že již zemáky,, jediný to chléb vezdejší, poínají hnití. I dovoluje si proto zastupitelstvo obecní c. k. okresní školní rad navrhnouti, aby dítky z Horní Bevy, které chodí do školy v údolí Knhyn vyškoleny byly z této školy, a místo nich, aby piškoleny byly dítky ze zadního údolí Bacova do školy v údolí Knhyn, ímž prozatím zmírní se peplnní školy u mostu. Obec Horní Beva nepispívá zdejší obci na školní vydání dosud niím.

14 V sezení obecního zastupitelstva v obci Prostední Bev dne 11. srpna 1910 zvoleni u pítomnosti15ti len do zdravotního sboru mimo p. starosty, p. František Mikulenka a p. Josef Boruta akklamací. Ve schzi obecního zastupitelstva v obci Prostední Bev dne 18. záí 1910 u pítomnosti 14 len ujednáno vybírání dan z piva a lihovin na další ti roky. Do zdravotního sboru ve schzi konané dne 18. záí 1910 zvolen akklamací starosta Vincenc Bíl a radní Josef Hrubý. V sezení konaném dne 5. bezna 1911 zamítnuta žádost Jana Vašuta, týkající se výepnické koncesse. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru, konané dne 5. bezna 1911 u pítomnosti 16 len. Pedmt : Pehlížení obecních út za rok 1910 a obecního rozpotu na rok Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení a pikroeno ku zkoumání obecních út za rok I shledáno po náležité zkoušce, že v útu za rok 1910 jeví se schodek 226 K 69 h. Schodek ten zapsán mezi vydání rozpotu na rok 1911, takže vydání rozpotu na rok 1911 iní K 43 h, kdežto píjem obnáší K. I jeví se tudíž dle správn sestaveného a náležit prozkoumaného rozpotu schodek pro rok 1911 v obnosu K 43 h. Po pedchozí porad usnešeno všemi hlasy pítomných, na uhrazení zmínného schodku, který vznikl následkem nevyhnuteln potebného vydání pro rok 1910, ježto zdejší obce žádného, krom v rozpotu na rok 1911 vyznaeného jmní nemá, aby na základ l. XV. zák. ze dne 5. bezna zák. pirážky na pím dan mimo da osobní uloženy byly a to pro 1911 v obnosu 150%. V tchto pímých daních také 12% školní pirážka jest obsažena. Ježto z pítomných nikdo nieho nenamítá, protokol tento skonen, peten a podepsán. V sezení obecního výboru konaném dne 7. kvtna 1911 za pítomnosti 16 len obecního výboru zvoleni do volební komisse do íšské rady 3 lenové : 1. p. Josef Boruta, ti hlasy 2. p. Michal Janíek, ti hlasy 3. p. Augustin Blinka, rolník, ti hlasy V sezení obecního výboru konaném dne 25. kvtna 1911 za pítomnosti 10ti len zvoleni 3 náhradníci volební komisse do íšské rady : 1. Michal Jurek, hlasy 2. Jií Juíek, hlasy 3. Jan Žitník, hlasy Protokol sepsaný v sezení obecního výboru dne 25. kvtna 1911 v Prostední Bev u pítomnosti 16 len obecního výboru. Pedmt : Pojednání o stavb školy nebo zízení paralelky. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil schzi, naež pikroeno k jednání, v nmž usnesl se obecní výbor, že není pro velké pirážky 300% pomýšleti v stavu na stavbu školy a pro paralelku nelze najíti vhodného místa.

15 Protokol sepsaný v sezení obecního výboru dne 17. záí 1911 za pítomnosti 16ti len obecního výboru. Starosta Vincenc Bíl zahajuje sezení, naež pikroeno k jednání. Obecní výbor se usnáší 12 hlasy, aby povoleno bylo polodenní vyuování z dvodu následujících : Letošními pohromami, naped povodnmi, nyní zase velkými vedry a suchem, pak na letošní rok 150% velká obecní pirážka a konen velký obecní dluh asi K zemdlské bance, není, na stavbu školy ani pomyšlení, proež žádáme, aby z uvedených píin bylo nám povoleno polodenní vyuování. Tím protokol ukonen a podepsán. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru, konané dne 31. bezna 1912 u pítomnosti 14 len obecního výboru. Pedmt : Prohlížení a zkoumání obecních út za rok 1911 a obecního rozpotu na rok Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení a pikroeno ku pehlídce obecních út za rok I shledáno po náležité zkoušce, že v útu za rok 1911 jeví se schodek 663 K. Schodek ten zapsán mezi vydání rozpotu na rok 1912, takže vydání rozpotu na rok 1912 iní K, kdežto píjem obnáší K 68 h. Jeví se tudíž dle oprávn sestaveného a náležit prozkoumaného rozpotu schodek pro rok 1912 v obnosu K 32 h. Po pedchozí porad usnešeno všemi hlasy pítomných, na uhrazení zmínného schodku, který vznikl následkem nevyhnuteln potebných vydání pro rok Ježto zdejší obec žádného krom v rozpotu na rok 1912 vyznaeného jmní nemá, aby na základ l. XV. zák. ze dne 5. bezna 1862,. 18. zák. pirážky na pímé dan mimo da osobní uloženy byly a to pro rok 1912 v obnosu 180%. V tchto pímých daních také 12% školní pirážka jest obsažena. Ježto z pítomných nikdo nieho nenamítal, protokol ukonen, peten a podepsán. Protokol sepsaný dne 14. dubna1912 v sezení obecního výboru u pítomnosti 17len. Pedmt : Zízení expositury v údolí Bacov. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil sezení, naež pikroeno k jednání. Obecní výbor usnesl se ve svém sezení jednohlasn, aby bylo povoleno zízení expositury v údolí Bacov a nikoliv poboky; jednalo se vždy o zízení expositury v údolí Bacov, což se snad stalo s nedorozumním; aby se tomuto jedenkráte pedešlo, opakuje se, aby byla povolena expositura, jež by sloužila jen pro školní dítky v obvod údolí Bacova. Dále obecní zastupitelstvo žádá, aby do asu vyízení a schválení expositury byly dítky vyuovány už jako v expositue a nikoli jako v poboce, ponvadž cesta pro dítky I. tídy jest velmi daleká a obtížná, která jest až pes 1 ½ hodiny trvající z jednoho kopce na druhý, což jest pro ony dítky chze skoro nemožná. Dále usnešeno hradit Augustinovi Blinkovi 100 K za otop a byt. Protokol sepsaný pi schzi obecního zastupitelstva obce Prostední Bevy, konané dne 15. záí Jednání : Návrh na obsazení definitivního místa naduitele na obecné dvoutídní škole v Prostední Bev v údolí Knhyn. Starosta zahajuje schzi a poukazuje na pípis c. k. okresní šk. rady ve Valašském Meziíí,. 1974, ze dne 4. záí 1912 a pikrouje k jednání ohledn zmínného pedmtu. Podepsaní lenové obecního výboru jednohlasn navrhují p. uitele Jana Herolta na místo naduitele na škole v údolí Knhyn v Prostední Bev, na níž už nyní t. j. od 1. záí 1912 správu vede. Obecní zastupitelstvo protestuje ve schzi konané dne 20. íjna 1912 proti zízení poboky v údolí Knhyn a žádá c. k. okr. šk. radu, aby naídila obci Horní Bev, aby pro své dti

16 zídila poboku nebo exposituru ve své obci, aby zdejší obci bylo aspo ásten odpomoženo, ježto školních dtí z Horní Bevy je více než 50. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru konané dne 16.bezna 1913 u pítomnosti 13 len. Pedmt : Pehlížení obecních út za rok 1912 a obecního rozpotu na rok Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahájil schzi a pikroeno ku pehlídce obecních út za rok I shledáno po náležité zkoušce, že v útu za rok 1912 jeví se schodek 544 K 3 h. Schodek ten zapsán mezi vydání rozpotu na rok 1913, takže vydání rozpotu na rok 1913 iní K 3 h, kdežto píjem obnáší K. Po pedchozí porad usnešeno všemi hlasy pítomných, na uhrazení zmínného schodku, který vznikl následkem nevyhnuteln potebného vydání pro rok 1913 v obnosu 6471 K 3 h, vybírati pirážku 180%, ježto obec zdejší žádného krom v rozpotu r vyznaeného jmní nemá a tudíž chce, aby na základ l. XV. zák. ze dne 5. bezna 1862,. 18. zák. jmenovaná pirážka na pímé dan mimo da osobní uložena byla. V tchto pímých daních také 15% školní pirážka jest obsažena. Revisi provedli p. Josef Boruta a Cyril Paenica. Ježto z pítomných nikdo nieho nenamítal, protokol ukonen, peten a podepsán. V sezení konaném dne 14. kvtna 1913 za pítomnosti 12 len obecního výboru zvoleni do volební komise na zemský snm pro všeobecnou tídu voliskou všemi hlasy : 1. Jií Juíek, rolník, Michal Janíek, rolník, Michal Bíl,. 58 Pro tídu venkovskou zvoleni byli : 1. Josef Boruta, rolník, Josef Hrubý, obchodník, Jan Herolt, naduitel,. 215 Místnost k volb uril celý výbor obecní zasedací místnost v Prostední Bev. Protokol sepsaný dne 18. kvtna 1913 u pítomnosti 12 len obecního výboru. Pedmt : Vyjádení ku pípisu ze dne 5. dubna Obecní výbor trvá na zaplacení školních výloh obce Prostední Bev vzniklé školními dítkami chodícími do školy u údolí Knhyn od roku 1903 vetn až do roku V sezení obecního výboru konaném dne 1. ervna 1913 za pítomnosti 12 len usnáší se obecní výbor 9 hlasy proti ustanovení definitivního uitele Augustina Hýže ve škole u mostu. Protokol sepsaný dne 1. ervna 1913 v sezení obecního výboru v obecní kancelái. Pedmt : Volba 6 náhradník na zemský snm. Jednání : Starosta Vincenc Bíl zahajuje schzi obecního zastupitelstva, naež pikroeno k volb. Zvoleni byli pro všeobecnou tídu : 1. Cyril Paenica,. 70, 12ti hlasy 2. Vincenc Divín,. 132, 12ti hlasy 3. Jan Petek,. 202, 12ti hlasy Pro venkovskou tídu zvoleni : 1. Cyril Paenica, 12ti hlasy 2. Pavel Fiurášek, 12ti hlasy 3. enk Došla, 12ti hlasy

17 V sezení obecního výboru konaném 2. ervence 1913 u pítomnosti 14 len zvoleni 4 lenové reklamaní komise : 1. Josef Boruta, 13 hlasy 2. Pavel Fiurášek, 13 hlasy 3. Cyril Paenica, 13 hlasy 4. Jan Žitník, 13 hlasy V sezení obecního výboru dne 12. íjna 1913 za pítomnosti 15ti len usnáší se obecní výbor na odškolení piškolených dtí z Horní Bevy a na zrušení poboky pi škole v údolí Knhyn. Horní Beva dosud niím na školu nepispívala, proto tedy dítky z Horní Bevy budiž odškoleny. Protokol sepsaný pi schzi obecního zastupitelstva v Prostední Bev, konané dne 19. listopadu 1913 za pítomnosti 15ti len. Pedmt : Návrh na obsazování definitivního místa uitele II. t. pi škole u mostu v Prostední Bev. Jednání : Starosta zahajuje schzi a pikrouje k jednání. Jelikož tikrát pan starosta vyzval leny pp. Josefa Borutu, Michala Janíka, Pavla Fiuráška,Cyrila Paenicu, Františka Jurajdu, kteí nechtli se zúastniti hlasování. Když neposlechli, odhlasovali zbylí lenové, že souhlasí s jmenováním p. u. Hýže za definitivního uitele II. t. pi škole u mostu. Terno se nezastavuje, jelikož žadatel jest sám. Zápis o volb obecního pedstavenstva v Prostední Bev konané dne 20. prosince 1913 v zasedací síni obecního domu za pítomnosti všech len výboru. Vkem nejstarší len obecního výboru Josef Hrubý zahajuje schzi a zjišuje poet všech len výboru. Pak pikroeno k volebnímu aktu. Jmenovaný volí sob k ruce své dvrníky p. Františka Malinu a p. Jana Herolta, kteí výsledky voleb budou zapisovati. Na to pikroeno k volb starosty. Zvolen 10ti hlasy p. Josef Boruta, rolník v Prostední Bev. 11, tedy nadpoloviní vtšinou hlas. Pak pikroeno k volb radních i obecních starších. Voleni za radní následující pánové : p. Janíek Michal,. 170, 12 hlasy I. radním p. Fiurášek Pavel,. 23, 11 hlasy, II. radním p. Juíek Jií,. 165, 9 hlasy, III. radním p. Paenica Cyril,. 70, 9 hlasy, po losování zvolen za IV. radního dle stávajících podmínek. Zvoleni volbu pijímají. Tím volba skonena, protokol peten a podepsán. Opis protokolu sepsaného pi schzi pedstavenstva obce Horní Bevy s pedstavenstvem obce Prostední Bevy konané za úelem dohody o vyrovnání útu, který obec Prostední Beva obci Horní Bev podala za píspvky na školu v Knhyních, jež obec Horní Beva dle toho útu obci Prostední Bev dluhuje. Obec Horní Beva zastoupena byla starostou obce p. Františkem Kretkem, radními pp. ekem Malinou, Josefem Košárkem, Janem Vaníkem a lenem obecního výboru Karlem Tomáškem. Obec Prostední Beva zastoupena byla starostou obce p. Josefem Borutou, radními pp. Cyrilem Paenicou, Michalem Janíkem, a lenem obecního výboru Janem Heroltem. Dohoda uinna byla v ten smysl, že obec Horní Beva uvoluje se na vyrovnání onoho útu a na vyrovnání píspvku na školu v Knhyních až do konce školního roku 1913/14 zaplatiti obci Prostední Bev obnos 800 K.

18 Obec Horní Beva zavazuje se na obci Prostední Bev zaplatiti 500 K do osmi dn a 300 K do 31. srpna Obec Beva Prostední do té doby ekati bude obnos onen bez úrok. Obec Prostední Beva oznámí toto vyrovnání c. k. okresní školní rad ve Valašském Meziíí s podotknutím, že rekurs obce Horní Bevy v té vci podaný jest bezpedmtný. Na vyrovnání toto ob strany pistupují. Na dkaz souhlasu ob strany tento protokol podepsaly. Ve schzi obecního zastupitelstva konané dne 3. února 1914 za pítomnosti 18ti len zvoleni za leny místní školní rady : 1. Michal Janíek, rolník,. 170, 17ti hlasy 2. Pavel Fiurášek, rolník,. 23, 16ti hlasy 3. Cyril Chudj, rolník,. 48, 9ti hlasy Za náhradníka zvolen Jan Juroška, majitel usedlosti,. 66, 11 hlasy. V témž sezení povoleno na žádost p. naduitele Jana Herolta 7m palivového deva pro šk. rok 1913/14 z nadbytku penz, o je devo lacinjší oproti minulému roku a to z toho dvodu, že je pi škole zízena poboka. Protokol sepsaný o schzi obecního výboru konané dne 1. bezna 1914 v Prostední Bev za pítomnosti 16ti len. Pedmt : Zkoumání obecních út za rok 1913 a rozpoet na rok Jednání : Starosta Josef Boruta zahajuje sezení, naež ten protokol s posledním schze a schválen. Po náležitém pehlédnutí jednotlivých položek jak píjmu tak i vydání, bylo shledáno, že píjem za rok 1913 iní K 28 h, kdežto vydání iní K 45 h. Jeví se tudíž schodek 76 K 17 h. Schodek ten zapsán do vydání rozpotu na rok 1914, takže vydání rozpotu na rok 1914 obnáší K 17 h, kdežto píjem rozpotu na rok 1914 iní K 30 h. Jeví se tudíž schodek rozpotu na rok K 87 h. Po všestranném uvážení usnesl se obecní výbor jednohlasn v sezení konaném dne 3. února pi sestavení rozpotu, aby schodek K 87 h uhradil 180% pirážkou, ježto zdejší obec žádného krom v rozpotu na rok 1914 vyznaeného jmní nemá a tudíž chce, aby na základ XV. zák. ze dne 5. bezna zák. pirážka jmenovaná t. j. 180% na pímé dan mimo da osobní z píjm uložena byla. V tchto pímých daních také 15% školní pirážka jest obsažena. Revisi provedli pp. Paenica Cyril, Rudolf Janda a Augustin Blinka. V téže schzi peten obžník od zemského výboru : Obecní dávka ze spoteby piva. Dle zdlení c. k. finanního zemského editelství z 15. ledna mohou obce se zdejším svolením ybírati pivní dávku ve výši pes 2 K až 3 K 40 h z hektolitru piva v letech 1915 až Obecní výbor usnesl 11 hlasy, když 2 lenové nebyli pítomni a 3 hlasování se vzdali pro dodatené zvýšení dávky z piva a to, aby zvýšení bylo z 1 K 40 h na 2 K. Zvýšení toto odvoduje obecní výbor tím, že obec jednak zadlužena, jednak že obecní pirážky platí ve výši 180%. Následkem toho ukládá obecní výbor obecnímu pedstavenstvu, aby podalo žádost k velesl. zemskému výboru za dodatené schválení tohoto usnešení a povolilo vybírání dan ze spoteby piva z 1 K 40 h na 2 K od 1. ledna Ve výborové schzi konané dne 22. bezna 1914 u pítomnosti 14ti len znovu prozkoumány úty za rok 1913 a všemi hlasy schváleny. Ve schzi obecního výboru konané dne 21. kvtna za pítomnosti 13ti len usnáší se obecní výbor jednohlasn, aby na definitivní místo uitele II. t. pi škole u mostu pi exposituru v Bacov v Prostední Bev jmenován byl žadatel p. Jan Fárek. Jelikož žadatel jest sám, terno se nesestavuje.

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Zastupitelstvo obce (dále jen zastupitelstvo ) se usneslo podle 96 zákona íslo 128/2000 Sb., o obcích (obecní zízení), ve znní pozdjších pedpis, (dále jen zákon

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Jií Novák, Ing. Petr Kocián. Program:

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Jií Novák, Ing. Petr Kocián. Program: Z á p i s z 1. zasedání Zastupitelstva msta Veselí nad Lužnicí, které se konalo dne 1.11.2006 v 17.00 hodin ve velkém sále Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí Pítomni: dle prezenní listiny Omluveni:

Více

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z mimoádného 41. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 14. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání

Více

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Píloha.1 k usnesení Rady HMP. 1500 ze dne 5.12.2000 CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Celomstsky závazná

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Zastupitelstvo msta Napajedla (dále zastupitelstvo") vydalo ve smyslu 96 zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších zmn a doplk, (dále zákon") svým usnesením

Více

U S N E S E N Í. file://c:\documents and Settings\All Users\Dokumenty\zalohy webu\web Sev...

U S N E S E N Í. file://c:\documents and Settings\All Users\Dokumenty\zalohy webu\web Sev... Stránka. 1 z 5 U S N E S E N Í z 2. schze Rady mstského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa, která se konala 16. 12. 2002 od 9.00 do 13.00 hodin v kancelái tajemníka ÚMO ÚL ST, Stavba 2. Usn.. 11/02 Výbrová

Více

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program:

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program: Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva msta Veselí nad Lužnicí, konaného dne 10.11.2010 od 17:00 hodin ve velkém sále Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí Pítomni: dle prezenní listiny Omluveni:

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život.

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život. ROK 1964 Volby Nejvtší události letošního roku byly volby do národních výbor a do Národního shromáždní. Naše obec byla rozdlena na 31 volebních obvod v nichž jako poslanci MNV byli voleni tito obané :

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Den zveejnní: 20.4.2007 Den sejmutí: 7.5.2007. Za Msto Vimperk

Den zveejnní: 20.4.2007 Den sejmutí: 7.5.2007. Za Msto Vimperk usnesením. 371 Rady msta Vimperk ze dne 16.4.2007 zámr. 44/11/07 prodeje ásti pozemk vedených u Katastrálního úadu pro Jihoeský kraj, Katastrálního pracovišt Prachatice v katastru nemovitostí pro obec

Více

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schválení programu. 3. Základní a Mateská škola

Více

K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z 42. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 21. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Usnesení. 544 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 29.05.2006. Usnesení. 545 Rada msta souhlasí s umístním pedzahrádky ped provozovnou Desperado

Více

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE SMRNICE sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len Strana 1 (celkem 6) S M R N I C E upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního

Více

Zápis. konané dne 20.kvtna 2005 v 10:00 hodin

Zápis. konané dne 20.kvtna 2005 v 10:00 hodin Zápis z ádné valné hromady akciové spolenosti PAVUS, a.s. se sídlem Prosecká 412/74, 190 00 Praha 9 Prosek, I:60193174 zapsané v obchodním rejstíku, vedeném Mstským soudem v Praze oddíl B, vložka 2309

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

SpZn: SZ_078996/2011/KUSK Stejnopis. 2 j.: /2012/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce HRDLÍV. I: za rok 2011

SpZn: SZ_078996/2011/KUSK Stejnopis. 2 j.: /2012/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce HRDLÍV. I: za rok 2011 Zborovská 11 150 21 Praha 5 SpZn: SZ_078996/2011/KUSK Stejnopis. 2 j.: 000781/2012/KUSK Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce HRDLÍV I: 00234419 za rok 2011 Pezkoumání se uskutenilo dne: 2.3.2012

Více

Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar

Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar Zastupittelstvo obce po projednání vzalo na vdomí: kontrolu minulého usnesení vzdání se funkce lena zastupitelstva

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek Spoleenství vlastník jednotek pro dm (dále jen spoleenství ) se sídlem ÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ l. I Základní ustanovení (1) Spoleenství vlastník jednotek

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE 24. 1. 2007. 1 Zasedání Zastupitelstva obce Syrovice bylo zahájeno v 19.00 hod. v zasedací místnosti obce Syrovice za pítomnosti hosta pana Michala Haška- poslance za

Více

Zápis. 8. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009

Zápis. 8. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009 Zápis. 8 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009 Pítomni: 16 len AS PF, dkan : prof. J. Ševík prodkani : prof. I. Frébort, prof. T. Opatrný, doc. J. Molnár tajemník : dr. P. Velecký hosté

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007 Usnesení. 272 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 12. 3. 2007. Usnesení. 273 Rada msta trvá na svém usnesení. 48 ze 16. 1. 2006. Usnesení.

Více

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I , ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I ,   ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015 Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav I 71182039, www.miroslavsko.cz N á v r h ZÁVRENÝ ÚET za rok 2015 V Miroslavi, dne 12. kvtna 2016 Pedkládá: Volf Roman v.r. pedseda svazku Zpracovala:

Více

!"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $*

!#$%&#' () *'*#$% +!!, #$% &'%%% -. /0*1*#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $* !"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( " +,) - *(. - *( 3 " (/ 0(1 1 4 -) 2.3 4( 789 :) -< 47 V souvislosti s ustanoveními nového obanského zákoníku zaíná výbor pipravovat nové

Více

Stanovy sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty verze 2005 S T A N O V Y. sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty

Stanovy sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty verze 2005 S T A N O V Y. sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty S T A N O V Y sportovního klubu podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, ve znní pozdjších pedpis Strana 1 (celkem 13) S T A N O V Y sportovního klubu I. Název, sídlo a právní forma I.1. Název sportovního

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Usnesení. 533 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 14.05.2007. Usnesení. 534 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo, jejíž pedmtem je veejná

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007 Usnesení. 508 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 7. 5. 2007. Usnesení. 509 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu ásti pozemku zapsaného

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Usnesení. 334 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 03.04.2006. Usnesení. 335 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo s ak. mal. Jiím echem,

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Smrnice. 1 Smrnice editelky školy ke stanovení výše úplaty za pedškolní vzdlávání dítte v Mateské škole Markova 1176.j:

Více

EVROPSKÁ ÚMLUVA O DOBROVOLNÉM KODEXU O POSKYTOVÁNÍ PEDSMLUVNÍCH INFORMACÍCH SOUVISEJÍCÍCH S ÚVRY NA BYDLENÍ (dále jen ÚMLUVA )

EVROPSKÁ ÚMLUVA O DOBROVOLNÉM KODEXU O POSKYTOVÁNÍ PEDSMLUVNÍCH INFORMACÍCH SOUVISEJÍCÍCH S ÚVRY NA BYDLENÍ (dále jen ÚMLUVA ) PRACOVNÍ PEKLAD PRO POTEBY BA 01/08/2005 EVROPSKÁ ÚMLUVA O DOBROVOLNÉM KODEXU O POSKYTOVÁNÍ PEDSMLUVNÍCH INFORMACÍCH SOUVISEJÍCÍCH S ÚVRY NA BYDLENÍ (dále jen ÚMLUVA ) Tato Úmluva byla sjednána mezi Evropskými

Více

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 1. 3. 2010 v kancelái

Více

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta.

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 7.3.2005 od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Program: 1. Program. 2. Schválení programu. 3. Rozbor hospodaení za rok 2004. 4. Rozpoet

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

Od zaátku druhého roku nájmu si pronajímatel vyhrazuje právo zvýšit nájemné až o 15 %. Toto zvýšené nájemné bude platit pro celý druhý rok nájmu.

Od zaátku druhého roku nájmu si pronajímatel vyhrazuje právo zvýšit nájemné až o 15 %. Toto zvýšené nájemné bude platit pro celý druhý rok nájmu. usnesením. 227 Rady msta Vimperk ze dne 1.3.2004, usnesením. 697 Rady msta Vimperk ze dne 28.6.2004 a usnesením. 636 Rady msta Vimperk ze dne 11.6.2007 zámr.74/19/07 pronájmu a budoucího prodeje nemovitostí

Více

Identifikaní údaje územního samosprávného celku. mstys Nehvizdy. zastupitelstvo mstysu Nehvizdy, zastoupené starostou, panem Vladimírem Nekolným

Identifikaní údaje územního samosprávného celku. mstys Nehvizdy. zastupitelstvo mstysu Nehvizdy, zastoupené starostou, panem Vladimírem Nekolným Ing. Eva Neužilová auditorka, zapsaná u Komory auditorr íslo oprávnní 1338 Galandova 1240 163 00 Praha 6 tel.: 603814749 e-mail: neuzilovaeva@seznam.cz ZPRÁVA AUDITORA o výsledku pezkoumání hospodaení

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1

VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1 VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1 OBSAH: l. 1 Rozsah psobnosti 3 Díl I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 3 l. 2 Školská rada 3 l. 3 lenství ve školské rad 3 l. 4 Volební kurie 4 l. 5 Jmenování 4 l. 6 Den voleb

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Usnesení. 332 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 26. 3. 2007. Usnesení. 333 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu vleky Brloh sestávající

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE 6. 12. 2010 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelá obecního úadu Poet zastupitel: 9 Pítomni: 8 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA. . 50 496130-46 (dále jen Rámcová smlouva )

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA. . 50 496130-46 (dále jen Rámcová smlouva ) RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA. 50 496130-46 (dále jen Rámcová smlouva ) Rámcovou smlouvu uzavírají spolenosti: eská spoitelna, a. s. se sídlem: Praha 4, Olbrachtova 1929/62, PS 140 00 I: 45244782 DI: CZ45244782

Více

Msto Pec pod Snžkou ZASTUPITELSTVO MSTA USNESENÍ

Msto Pec pod Snžkou ZASTUPITELSTVO MSTA USNESENÍ Msto Pec pod Snžkou ZASTUPITELSTVO MSTA USNESENÍ z 25. veejného zasedání zastupitelstva msta konaného dne 20. ervna 2006 ve 14.00 hodin v zasedací místnosti školícího stediska UK (pension VaK) v Peci pod

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017 MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

Z KRONIKY VELKÉ LHOTY

Z KRONIKY VELKÉ LHOTY Z KRONIKY VELKÉ LHOTY 1894 Sepsaný při schůzi sboru dobrovolných hasičů obce Velké Lhoty. Odbývané dne 26. března 1894 v hostinci p. Františka Kobsy ve Velké Lhotě. Věc Nejprve předloženy byly vzorky na

Více

Pehled usnesení z 81. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení z 81. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 81. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 31. 3. 2014 v kancelái

Více

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení Stanovy eského rybáského svazu ást I. 1 Základní ustanovení 1) eský rybáský svaz (dále jen Svaz nebo RS ) je obanské sdružení podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, v platném znní. 2) Svaz má postavení

Více

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Pítomni: Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 14. 5. 2014 v

Více

Pehled usnesení z 93. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení z 93. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 93. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 6. 10. 2014 v kancelái

Více

DRAŽBY DOBROVOLNÉ OPAKOVANÉ vyhotovená dle 20 zák.. 26/2000 Sb.. j: 117/2009-D, OD

DRAŽBY DOBROVOLNÉ OPAKOVANÉ vyhotovená dle 20 zák.. 26/2000 Sb.. j: 117/2009-D, OD , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA DRAŽBY DOBROVOLNÉ OPAKOVANÉ vyhotovená dle 20 zák.. 26/2000 Sb.. j: 117/2009-D, OD Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby dobrovolné

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

SpZn: SZ_085012/2010/KUSK Stejnopis. j.: /2011/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce NMICE. I: za rok 2010

SpZn: SZ_085012/2010/KUSK Stejnopis. j.: /2011/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce NMICE. I: za rok 2010 Zborovská 11 150 21 Praha 5 SpZn: SZ_085012/2010/KUSK Stejnopis. j.: 006009/2011/KUSK Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce NMICE I: 00665169 za rok 2010 Pezkoumání se uskutenilo dne: 22.2.2011

Více

Pehled usnesení ze 72. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 11. 1. 2010 v kancelái starostky

Pehled usnesení ze 72. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 11. 1. 2010 v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení ze 72. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 11. 1. 2010 v kancelái

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ze dne 15. ervence 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad O Nás Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad P r e a m b u l e Historická spolenost Starý Velehrad (dále jen Spolenost) je dobrovolnou, zájmovou i odbornou organizací, která sdružuje jednotlivce

Více

Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb.

Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb. Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb. I. Úvod 1. Zásadami pevodu byt a nebytových prostor z majetku Msta Hodonína (dále vlastník) se stanovují pravidla pevodu byt, nebytových

Více

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ.

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ. Milí tenái. Dostává se Vám do rukou kvtnové íslo našeho zpravodaje, které je opt trochu tení než ísla minulá. To však neznamená, že by v nm nco chybí (alespo v to doufáme). Msíc erven je tradin msícem

Více

DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.. 26/2000 Sb.. j: 205/2009-D

DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.. 26/2000 Sb.. j: 205/2009-D , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.. 26/2000 Sb.. j: 205/2009-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby dobrovolné. Den konání

Více

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 39/1969 ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969 o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 eská národní rada vycházejíc ze zásad nabývání a pozbývání státního obanství

Více

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R za okres v katastru Praha-východ Brandýs nad Labem Datum vyhlášení kola : 1.22006 Poslední den podání žádosti o nabídnuté

Více

Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne

Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne 26.3.2014 Usnesení. 14/2014 Zastupitelstvo obce podle 84 odst. 1) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších pedpis, schvaluje

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 39 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 19. 10. Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. Josef Dašek Program

Více

Hlavní msto Praha RADA HLAVNÍHO MSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního msta Prahy

Hlavní msto Praha RADA HLAVNÍHO MSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního msta Prahy Hlavní msto Praha RADA HLAVNÍHO MSTA PRAHY U S N E S E N Í Rady hlavního msta Prahy íslo 1360 ze dne 20.9.2005 k návrhu na zrušení usnesení Rady HMP. 1500 ze dne 5.12.2000 schválení Pravidel pro pronájem

Více

PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE. o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky )

PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE. o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky ) PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky ) FRUTA Podivín,a.s. se sídlem Podivín, Rybáe 156/157, PS: 69145, I: 49968556, zapsaná

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001 Úplné znní organizaního ádu ŠZP Žabice ve znní Zmn a doplk.j. 104/2007-981 schválených Akademickým

Více

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI uzavená podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami (dále jen smlouva ): Sodexo Pass eská Republika a.s., se sídlem Radlická 2,

Více

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Usnesení. 35 Zastupitelstvo msta bere na vdomí pehled plnní usnesení ze dne 11.12.2006 a bere

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

Zápis ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta.

Zápis ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Zápis ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 19.9.2005 od 17,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Program: 1. Program. 2. Schválení programu. 3. ÚPD souborné stanovisko p. Štim. 4.

Více

ODM OVÁNÍ PRACOVNÍK ŠKOLY A CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH OBSAH

ODM OVÁNÍ PRACOVNÍK ŠKOLY A CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH OBSAH SMRNICE. 01/2014 ODMOVÁNÍ PRACOVNÍK ŠKOLY A CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH OBSAH ást I....2 1 Pracovnprávní podmínky pracovník...2 2 Zvyšování kvalifikace...2 3 Dovolená na zotavenou...2 4 Platové nároky a ostatní

Více

ROK 1952. Tídní boj. Výmna funkcioná

ROK 1952. Tídní boj. Výmna funkcioná ROK 1952 Tídní boj Rok 1952 poínáme ve znamení zvýšeného tídního boje. Náš hlavní cíl je socialisace vesnice. Lidé keovit lpí na starých tradicích, zvyklostech a formách, hledí nedviv ba odmítav na nový

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.01.2007 Usnesení. 19 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 8. 1. 2007. Usnesení. 20 Rada msta souhlasí v souladu s 715 obanského zákoníku s výmnou

Více

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 17. 5. 2010 v kancelái

Více

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk l. I 1/Byty a bytové náhrady se zajišují v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

Více

Zápis. 2. ze zasedání zastupitelstva obce Starého Hradišt konaného dne 29. listopadu v zasedací místnosti obecního úadu ve Starém Hradišti

Zápis. 2. ze zasedání zastupitelstva obce Starého Hradišt konaného dne 29. listopadu v zasedací místnosti obecního úadu ve Starém Hradišti Zápis. 2 ze zasedání zastupitelstva obce Starého Hradišt konaného dne 29. listopadu v zasedací místnosti obecního úadu ve Starém Hradišti Pítomni: dle prezenní listiny Program zasedání: 1. Schválení inventarizaní

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007 Usnesení. 180 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 19.02.2007. Usnesení. 181 Rada msta souhlasí s vyhrazením 5 parkovacích míst v ulici Pivovarská,

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006 Usnesení. 456 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 09.05.2006. Usnesení. 457 Rada msta rozhodla uzavít Dohodu o spolupráci pi zajištní zptného

Více

S T A N O V Y S P O L K U LIONS CLUBS INTERNATIONAL. distrikt eská a Slovenská Federativní Republika (eskoslovensko)

S T A N O V Y S P O L K U LIONS CLUBS INTERNATIONAL. distrikt eská a Slovenská Federativní Republika (eskoslovensko) S T A N O V Y S P O L K U LIONS CLUBS INTERNATIONAL distrikt - 122 eská a Slovenská Federativní Republika (eskoslovensko) 1 Název, barvy a znak, sídlo a oblast psobnosti (1) Spolek nese název "LIONS CLUBS

Více

eská spoitelna zvýhoduje aktivní klienty a snižuje sazbu hypoték

eská spoitelna zvýhoduje aktivní klienty a snižuje sazbu hypoték eská spoitelna zvýhoduje aktivní klienty a snižuje sazbu hypoték Martin Techman, editel úseku rozvoje obchodu eské spoitelny David Navrátil, hlavní ekonom eské spoitelny Praha 16. srpna 2010 Program 1.

Více

Zápis z jednání pedstavenstva KVC-CZ

Zápis z jednání pedstavenstva KVC-CZ Zápis z jednání pedstavenstva KVC-CZ Datum konání : 13.2.2009 10.30 15.45 hod Místo konání : Praha Pítomni : Pavel Vitnovský - prezident Iva Prokopová - lenka pedstavenstva Pavel Píbil Karel Dlouhý (od

Více

Jedná se o rodinný dm vetn píslušenství a pozemk, v obci Prace, okres Brnovenkov.

Jedná se o rodinný dm vetn píslušenství a pozemk, v obci Prace, okres Brnovenkov. , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 085/2009-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby se stanovuje

Více

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008

Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008 Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008 133 / 08 / R - odpisové plány všech píspvkových organizací Msta Lomnice nad Popelkou na rok

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.07.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.07.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.07.2006 Usnesení. 650 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 27.06.2006. Usnesení. 651 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo jejíž pedmtem je zakázka

Více

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek 96/1993 Sb. ZÁKON zedne25.února1993 o stavebním spoení a státní podpoe stavebního spoení a o doplnní zákona eské národní rady. 586/1992 Sb., odaníchzpíjm,veznnízákonaeskénárodnírady.35/1993sb. Zmna: 83/1995

Více

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny ne_10zadprispchpdp.pdf Registraní íslo ÚP: CHPD-provoz Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na ástenou úhradu provozních náklad chránné pracovní dílny 76 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve znní pozdjších

Více