604 wifi. FUNKCE pro WIFI & Internet

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "604 wifi. FUNKCE pro WIFI & Internet"

Transkript

1 604 wifi FUNKCE pro WIFI & Internet Dodatek k uživatelské příručce k přístroji ARCHOS 504/604 Verze 1.2 Stáhněte si poslední verzi této příručky na adrese Tato příručka obsahuje informace o funkcích WiFi a funkcích pro Internet v přístroji ARCHOS 604 WiFi. Informace o používání všech dalších funkcí tohoto přístroje naleznete v uživatelské příručce k přístroji ARCHOS 504/604. Všechny informace, uvedené v této příručce, jsou pravdivé ke dni publikace. Jelikož však naši technici neustále aktualizují a vylepšují naše výrobky, může se software ve vašem přístroji nepatrně lišit nebo může mít lehce pozměněnou funkčnost oproti informacím z této příručky.

2 Obsah > s. 2 Obsah Úvod...3 Popis rozhraní přístroje ARCHOS 604 WiFi Používání dotykového displeje Připojení k síti WiFi Postup připojení WiFi Konfigurace sít WiFi Prohlížení JINÝCH POČÍTAČŮ v síti Prohlížení sítě s prohlížečem Opera Spuštění prohlížeče Opera Používání prohlížeče Opera Bezdrátov souborov server Nastavení souborového serveru Technické údaje...15

3 Úvod > s. 3 Úvod Popis rozhraní přístroje ARCHOS 604 WiFi Domovská obrazovka přístroje ARCHOS 604 WiFi má o jednu ikonu více než obrazovka přístroje ARCHOS 604: internetový prohlížeč Opera. Viz: Prohlížení sítě s prohlížečem Opera. Je zde také jedna zvláštní položka menu: Povolit WiFi. Viz: Připojení k síti WiFi. Používání dotykového displeje Přístroj ARCHOS 604 WIFI je vybaven dotykovým displejem. Větší část plochy displeje bude reagovat, jakmile na ni klepnete přiloženým stylusem nebo prstem. Níže je uveden popis hlavních dotykových ploch displeje a několik tipů k používání dotykového displeje. Dotykové plochy displeje Stavový pruh Pokud se na konci stavového pruhu objeví křížek, můžete na něj klepnout a zavřít současnou obrazovku. Je to stejné, jako když klepnete na tlačítko. Karty Klepnutím na ikonu karty ( ) můžete přepínat mezi dostupnými zobrazeními. Je to stejné, jako když klepnete na tlačítko. Můžete také klepnout přímo na kartu a zpřístupnit tak příslušné zobrazení.

4 Menu 604 wifi PŘÍRUČKA V1.2 Úvod > s. 4 Můžete klepnout na slovo MENU v pravé dolní části displeje nebo přímo na jednu z ikon. Zobrazí se položky příslušného menu. Je to stejné, jako když stisknete tlačítko MENU. Můžete pak klepnout na položku nebo na její ikonu a tím ji vyberete. Výběr ikon, spouštění souborů, atd. Můžete klepnout přímo na ikonu na domovské obrazovce nebo v obrazovce nastavení a tím ji vyberete. Druhým klepnutím spustíte aplikaci. Je to stejné, jako byste zvýraznili ikonu pomocí navigační podložky a stiskli tlačítko OK. Poklepáním na soubor, skladbu nebo video v okně prohlížeče, ARCLibrary, ve zobrazení photo wall, atd., danou aplikaci spustíte. Další činnosti na dotykovém displeji Sledujete-li video nebo posloucháte hudbu, můžete poklepáním na pruh postupu přejít přímo na jiné místo ve videu nebo skladbě. Můžete také přetáhnout kurzor v pruhu postupu na jiné místo ve videu nebo skladbě. Stejně tak lze táhnout i pruh hlasitosti tam, kde se objeví. V prohlížeči souborů Archos můžete pohybovat posuvným pruhem nahoru a dolů. V prohlížeči PDF a v internetovém prohlížeči Opera se můžete posunovat nahoru a dolů tak, že klepnete na stránku a táhnete ji nahoru nebo dolů (pozor, abyste neklepli na odkaz!). Bezpečnostní opatření Abyste uchovali displej v dobrém stavu a abyste nepoškodili povrch displeje, měli byste používat pouze přiložený stylus nebo prsty.

5 Připojení k síti WiFi > s Připojení k síti WiFi. Přístroj ARCHOS 604 WIFI je možné připojit k různým bezdrátovým sítím, díky tomu můžete např. prohlížet Internet nebo sdílet soubory s jinými přístroji ARCHOS nebo počítači. 1.1 Postup připojení WiFi POVOLENÍ WiFi Stiskněte MENU na domovské obrazovce a vyberte položku menu Povolit WiFi. Váš přístroj začne vyhledávat dostupné sítě WiFi. Jakmile použijete přístroj poprvé, zobrazí se hlášení No configured networks found (Nenalezena konfigurovaná síť). Zvýrazněte položku View available networks (Zobrazit dostupné sítě) a stiskněte tlačítko OK. Zobrazí se seznam dostupných sítí. Jestliže přístroj ARCHOS nalezne sítě, které jste již používali a konfigurovali, připojí se automaticky k jedné z nich. Pokud se zobrazí hlášení Could not connect to any network (Nelze se připojit k žádné síti), zvýrazněte položku View available networks (Zobrazit dostupné sítě) a stiskněte tlačítko OK. Zobrazí se seznam dostupných sítí. Jakmile se připojíte k síti WiFi, ikona (WiFi nepřipojeno) ve stavovém pruhu se změní na ikonu (WiFi připojeno). Jestliže WiFi není povoleno, nezobrazí se žádná ikona ve stavovém pruhu. SEZNAM DOSTUPNÝCH SÍTÍ Seznam dostupných sítí obsahuje všechny bezdrátové sítě v okruhu vašeho přístroje. Chcete-li tento seznam obnovit, vyberte položku menu Scan for networks (Hledat sítě).

6 Připojení k síti WiFi > s. 6 V seznamu dostupných sítí se pro každou síť zobrazí následující informace: název sítě (SSID), pokud vysílá (pokud nevysílá, budete vyzváni k jejímu zadání v dalším konfiguračním okně) stav konfigurace: konfigurovaná síť nekonfigurovaná síť typ požadovaného autentifikačního klíče Otevřená síť Klíč WPA Klíč WEp Klíč WPA2 tato ikona se zobrazí, jste-li připojeni k síti síla signálu kanál používaný sítí typ sítě (Infrastructure nebo Ad-Hoc) (Sítě Ad-Hoc nejsou v současné době Chcete-li určitou síť vybrat a zahájit proces připojování, klepněte na zvolenou síť, ke které se chcete připojit (vaše domácí bezdrátová síť nebo přípojné místo) nebo ji vyberte pomocí / a stiskněte tlačítko OK. Zobrazí se konfigurační obrazovka pro tuto síť, kde musíte zadat některé informace pro nastavení přístupu k této síti. 1.2 Konfigurace sít WiFi Abyste se mohli připojit k bezdrátové síti, přístroj ARCHOS 604 WIFI bude potřebovat určité informace o síti. Přístroj automaticky zjistí některé potřebné informace. Zbytek informací můžete zadat ručně do konfigurační obrazovky sítě, jak je uvedeno v další části. Váš přístroj si automaticky zapamatuje zadané informace o připojení sítě, takže je může znovu automaticky použít a připojit se k síti, jakmile se dostane do jejího rozsahu.

7 Připojení k síti WiFi > s. OTEVŘENÉ SÍTĚ Otevřené sítě nevyžadují autentifikační klíč. Pokud je zapnuta automatická konfigurace sítě (DHCP), klepněte na tlačítko Connect (Připojit) a přístroj ARCHOS 604 WiFi se k této síti připojí za předpokladu dostatečně silného signálu. Pokud je třeba konfigurovat síť ručně, stisknutím tlačítka vyberte nastavení Manual (Ručně) v parametru Configuration (Konfigurace). Zobrazí se další parametry: požadované informace lze zjistit od správce sítě. Po zadání všech informací klepněte na tlačítko Connect (Připojit) a přístroj ARCHOS 604 WiFi se k této síti připojí za předpokladu dostatečně silného signálu. CHRÁNĚNÉ SÍTĚ (WEP, WPA nebo WPA2) Šifrované sítě k připojení vyžadují autentifikační klíč. Typ klíče (WEP, WPA nebo WPA2) bude zjištěn automaticky přístrojem. Zbývající požadované informace lze zjistit od správce sítě.

8 Připojení k síti WiFi > s. Musíte zadat následující nastavení: Authentication (Autentifikace): (pro sítě WEP) způsob autentifikace sítě lze volit mezi možnostmi Open system (default) Otevřený systém (výchozí) a Shared key (Sdílený klíč). Key length (Délka klíče): (pro sítě WEP) délka autentifikačního klíče může být 10 znaků (64 bitů) nebo 26 znaků (128 bitů) (hexadecimální znaky). Key (Klávesa): zadejte autentifikační klíč. Zobrazí se virtuální klávesnice: zadejte klávesu a po dokončení klepněte na OK. Configuration (Konfigurace): může být Automatic (DHCP) (Automatická DHCP) nebo Manual (Ruční). - Je-li nastavena volba Automatic (DHCP) (Automatická DHCP), nemusíte již zadávat další informace. Klepněte na tlačítko Connect (Připojit) a přístroj ARCHOS 604 WiFi se k této síti připojí za předpokladu dostatečně silného signálu. - Pokud musíte konfigurovat síť ručně, vyberte nastavení Manual (Ruční). Zobrazí se další parametry: požadované informace lze zjistit od správce sítě. Po zadání všech informací klepněte na tlačítko Connect (Připojit) a přístroj ARCHOS 604 WiFi se k této síti připojí za předpokladu dostatečně silného signálu. 1.3 Prohlížení JINÝCH POČÍTAČŮ v síti Jakmile se připojíte k síti, můžete prohlížet sdílené složky v jiných počítačích v síti s pomocí prohlížeče souborů Archos. Vyberte ikonu prohlížeče na domovské obrazovce. Vyberte položku Network (Síť) v prohlížeči. Váš přístroj začne vyhledávat jiné počítače v síti a vy můžete začít prohlížet jejich sdílený obsah. Jestliže není povoleno WiFi nebo pokud nejste připojeni k síti, zařízení bude vyhledávat dostupné sítě a připojí se ke známé síti nebo zobrazí seznam dostupných sítí, ke kterým se můžete připojit.

9 Připojení k síti WiFi > s. Pomocí dvojitého prohlížeče Archos budete moci přenášet soubory z počítače do přístroje nebo z přístroje do sdílené složky s povoleným zápisem (viz kapitolu Kopírování souborů a složek v uživatelské příručce k přístroji ARCHOS 604).

10 Prohlížení sítě s prohlížečem Opera > s Prohlížení sítě s prohlížečem Opera Přístroj ARCHOS 604 WIFI obsahuje internetový prohlížeč Opera, který je určen výhradně pro přístroj ARCHOS. Prohlížeč Opera umožňuje procházet webovými stránkami, číst y, stahovat obsah, atd. 2.1 Spuštění prohlížeče Opera Zvýrazněte ikonu Opera na domovské obrazovce a stiskněte tlačítko OK nebo klepněte přímo na tuto ikonu. Pokud již jste připojeni k síti, prohlížeč Opera se otevře a vy můžete začít s prohlížením internetu. Jestliže není povoleno WiFi nebo pokud nejste připojeni k síti, zařízení bude vyhledávat dostupné sítě a připojí se ke známé síti nebo zobrazí seznam dostupných sítí, ke kterým se můžete připojit. Poznámka: ne všechna bezdrátová připojení nabízejí přístup k internetu. Některé sítě WiFi slouží pouze ke spojování několika počítačů, bez připojení k internetu. 2.2 Používání prohlížeče Opera Internetový prohlížeč Opera můžete použít ke čtení ů na webu, prohlížení internetových stránek, stahování dokumentů z internetu, apod. Prohlížeč Opera obsahuje funkci tzv. kartového prohlížení. Můžete otevřít několik stránek najednou: ty budou zobrazeny jako karty v levém horním rohu displeje. Jakmile je otevřeno několik oken, stačí klepnout na kartu a zpřístupnit požadovanou stránku. Viz Opera.

11 Opera 604 wifi PŘÍRUČKA V1.2 Prohlížení sítě s prohlížečem Opera > s. 11 Při používání prohlížeče Opera se přístroj ARCHOS bude chovat následovně: další strana posun doleva předchozí strana zavřít prohlížeč Opera přecházet mezi kartami rolovat nahoru posun doprava posun dolů potvrdit (tlačítko Enter) zobrazit položky menu Opera. Zoom - Zoom in (Přiblížit): zvětší aktuální webovou stránku. - Zoom Out (Oddálit): zmenší aktuální webovou stránku. - Set zoom (Nastavit zoom): umožní nastavit úroveň zoomu přetažením kurzoru. Režim zobrazení - Umožní změnit způsob zobrazení webové stránky. - Auto (Automaticky): formát webové stránky bude přizpůsoben šířce okna, takže není nutný horizontální posun. - Desktop: webová stránka bude zobrazena v širokém zobrazení. Vertikální i horizontální posun je nutný k prohlížení všech částí stránky. Navigace - Back (Zpět): přejde zpět na předchozí prohlíženou stránku. - Forward (Dopředu): přejde na další stránku v historii prohlížení, pokud bylo dříve použito tlačítko Back (Zpět).

12 Prohlížení sítě s prohlížečem Opera > s Stop (Zastavit): zastaví stahování webové stránky. - Reload (Aktualizovat): aktualizuje aktuální webovou stránku. Karta - Add (Přidat): otevřete novou prázdnou kartu na ploše karet (vlevo nahoře). - Close (Zavřít): zavře aktuální kartu. Přejít - Enter URL... (Zadat URL...): umožní zadat adresu webové stránky, kterou byste rádi navštívili. Adresu zadejte pomocí virtuální klávesnice. - Search... (Hledat...): umožní vyhledávat přímo v jednom z konfigurovaných vyhledávacích nástrojů. Klíčová slova zadejte pomocí virtuální klávesnice. - Home (Domů): přejděte na domovskou stránku. Záložky - otevře se správce záložek. Zde můžete třídit záložky, mazat je, atd. - Vybráním záložky a stisknutím tlačítka OK otevřete tuto webovou adresu v nové kartě. - Rovněž můžete zadat svou domovskou stránku: Zvýrazněte založenou webovou stránku a zvolte položku menu Set as Home Page (Nastavit jako domovskou stránku). - Chcete-li přejít zpět do prohlížeče Opera z okna Záložky, stiskněte. Nastavení - otevře se obrazovka pro nastavení prohlížeče Opera. Zde můžete zablokovat vyskakovací okna nebo vymazat historii internetu či cookies. - Chcete-li přejít zpět do prohlížeče Opera z okna nastavení prohlížeče Opera, stiskněte tlačítko. Některé internetové funkce vyžadující speciální moduly plug-in nebo ovladače Active X nemusí v této speciální verzi prohlížeče Opera fungovat.

13 BEZDRÁTOVÝ SOUBOROVÝ SERVER > s Bezdrátov souborov server Přístroj ARCHOS 604 WiFi umožňuje sdílet soubory s jinými počítači nebo zařízeními 604 WiFi v síti. Důležité: zjistěte, zda platné zákony ve vaší zemi nezakazují sdílení nebo kopírování určitých mediálních souborů. 3.1 Nastavení souborového serveru Nejdříve musíte povolit WiFi, jak je ukázáno v části 1.1 a připojit se k síti. Dále můžete přímo povolit souborový server vybráním položky menu na domovské obrazovce a stisknutím tlačítka Enable file server (Povolit souborový server). Pokud je souborový server zapnut, budou další funkce přístroje nefunkční Pevný disk přístroje ARCHOS 604 WiFi pak bude přístupný z libovolného počítače v síťovém okolí. Chcete-li nastavit přístroj ARCHOS tak, aby se zobrazoval s konkrétním názvem v konkrétní pracovní skupině v síti, přejděte do obrazovky nastavení stisknutím, vyberte položku File server (Souborový server) a stiskněte tlačítko OK. Zobrazí se následující parametry: Workgroup (Pracovní skupina): zadejte název pracovní skupiny pomocí virtuální klávesnice. Computer name (Název počítače): zadejte název zařízení ARCHOS 604 WiFi v síti pomocí virtuální klávesnice. Běžně nebude třeba měnit tento parametr, pokud se v pracovní skupině nenachází více zařízení ARCHOS 604 WiFi. Write access (Povolit zápis): Jeli vybráno On (Zap), ostatní počítače mohou zapisovat na pevný disk zařízení ARCHOS 604 WiFi. Jeli vybráno Off (Vyp), ostatní počítače nebudou moci zapisovat na váš disk. Password (Heslo): zobrazí se pouze, je li parametr Write access (Povolit zápis) nastaven na On (Zap). Zadejte heslo, kterým se budou jiné počítače prokazovat při zápisu na váš pevný disk.

14 BEZDRÁTOVÝ SOUBOROVÝ SERVER > s. 14 Enable file server (Povolit souborový server): stisknutím tohoto tlačítka zapnete souborový server. Poznámka: některé sítě filtrují MAC adresy. MAC adresu svého zařízení můžete nalézt na obrazovce pro nastavení systému.

15 Technické údaje > s. 15 Technické údaje Toto jsou údaje týkající se pouze funkcí WiFi. Všeobecné údaje o výrobcích řady ARCHOS 604 naleznete v uživatelské příručce ARCHOS 504/604. DISPLEJ: Dotykový displej, 4.3 TFT (480x272 pixelů) 16/9, 16 milionů barev. KONEKTIVITA BEZDRÁTOVÉ SÍTĚ: WiFi b/g. Internetový prohlížeč Internetový prohlížeč Opera - Speciální verze pro přístroj ARCHOS 604 WiFi. Společnost Archos S.A., Igny, France, tímto prohlašuje, že tato ARCHOS 604 WiFi splňuje základní požadavky a další příslušná ustanovení směrnice 1999/5/EC. Všechny značky a názvy výrobků jsou registrovanými obchodními značkami a majetkem příslušných výrobců. Údaje je možné měnit bez předchozího upozornění. Chyby nebo opomenutí nejsou vyloučeny. Obrázky a ilustrace ne vždy odpovídají obsahu. Všechny informace, uvedené v této příručce, jsou pravdivé ke dni publikace. COPYRIGHT ARCHOS Všechna práva vyhrazena.

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Příručka rychlého nastavení připojení sítě

Příručka rychlého nastavení připojení sítě Xerox WorkCentre M118/M118i Příručka rychlého nastavení připojení sítě 701P42718 V této příručce naleznete následující pokyny: Procházení obrazovek na displeji na straně 2 Nastavení sítě pomocí DHCP na

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Uživatelská příručka AE6000. Dvoupásmový bezdrátový adaptér Mini USB AC580

Uživatelská příručka AE6000. Dvoupásmový bezdrátový adaptér Mini USB AC580 Uživatelská příručka AE6000 Dvoupásmový bezdrátový adaptér Mini USB AC580 a Obsah Přehled výrobku Funkce 1 Instalace Instalace 2 Konfigurace bezdrátové sítě Wi-Fi Protected Setup 3 Konfigurační utilita

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

Připojení do PC aplikace Camera Live

Připojení do PC aplikace Camera Live Návod na připojení a zprovoznění IP kamera Anbash. Postup popsaný v tomto návodu není jedinou cestou ke zprovoznění kamery, představuje doporučený postup. V návodu je popsáno základní připojení kamery

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál > Zapněte váš počítač > Vložte Wireless 11G+ PCI-kartu do volného 32-bit PCI slotu. Instalace

Více

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 4 5 Dotyková obrazovka Nabídky 6 8 Alfanumerická klávesnice

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení 1 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení kontaktu - fotka Upravení kontaktu - změna

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ Uložení protokolu tisku na síť Verze 0 CZE Definice poznámek V celé Příručce uživatele používáme následující ikony: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat,

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Ovládací panel Dostupné aplikace se mohou v různých sestavách tiskárny lišit. Podrobnosti o aplikacích a funkcích najdete v uživatelské příručce. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Stisknutím tlačítka Domovská obrazovka

Více

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2019 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN

Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN Русский Suomi Norsk Dansk Polski Magyar Svenska Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Poznámky

Více

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Ovládací panel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Ovládací panel Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 3 5 Uvolnění přístupových dvířek k inkoustu Nabídky 7

Více

Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a

Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a 1 5. 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Příručka rychlého nastavení sítě

Příručka rychlého nastavení sítě Příručka rychlého nastavení sítě WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti spojené

Více

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M Stručný průvodce instalací TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M 1 Tento Stručný průvodce instalací vás provede procesem instalace hardwaru a softwaru na Windows 2000 a

Více

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení  u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 23 června 2014 Obsah 3 Obsah...5 Přístup k programu...5 Poštovní schránky...5 Připojování

Více

Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps

Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps Česky Nastavení Wifi-opakovače v opakovacím módu Tato příručka popisuje kroky, které je třeba dodržovat, pro správné nastavení Vašeho přístroje Gembird

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače quick start guide Začínáme 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače USB/ NAPÁJECÍ PORT VYPÍNAČ INDIKÁTOR NABÍJENÍ

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na serveru Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce:

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP 38 Česky 39 Česky Stručný návod k obsluze Tento Instalační návod Vás bezpečně provede instalací GW-7100PCI a programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR.

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Začínáme Podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým číslem vašeho produktu a použijte ho při registraci výrobku na adrese

Více

Průvodce nastavením Wi-Fi

Průvodce nastavením Wi-Fi Průvodce nastavením Wi-Fi Připojení tiskárny prostřednictvím Wi-Fi Připojení k počítači pomocí Wi-Fi routeru Přímé připojení k počítači Připojení k chytrému zařízení pomocí Wi-Fi routeru Přímé připojení

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Ovládací panel

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Ovládací panel 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. ABC DEF Nabídky GHI PQRS 7 JKL TUV

Více

1. Otevřete dokument, který chcete číst. 2. Na kartě Zobrazení klikněte ve skupině Zobrazení dokumentů na položku Čtení na celé obrazovce.

1. Otevřete dokument, který chcete číst. 2. Na kartě Zobrazení klikněte ve skupině Zobrazení dokumentů na položku Čtení na celé obrazovce. 2. lekce Čtení dokumentů 1. Otevřete dokument, který chcete číst. 2. Na kartě Zobrazení klikněte ve skupině Zobrazení dokumentů na položku Čtení na celé obrazovce. 3. Přecházení mezi stránkami v dokumentu:

Více

Grid Player pro ios verzi 1.1

Grid Player pro ios verzi 1.1 Grid Player pro ios verzi 1.1 Sensory Software International Ltd 2011 O programu Grid Player Grid Player je aplikace pro alternativní a augmentativní komunikaci (AAK) určená lidem, kteří nemohou mluvit

Více

Nástroj Setup. Uživatelská příručka

Nástroj Setup. Uživatelská příručka Nástroj Setup Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou

Více

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 7.0 Než začnete AirPlus G 802.11g/2.4 GHz bezdrátový víceportový tiskový

Více

PENTAX O-FC1. Obrazovka s menu. Spuštění záznamu na dálku. Z menu vyberte funkci

PENTAX O-FC1. Obrazovka s menu. Spuštění záznamu na dálku. Z menu vyberte funkci PENTAX O-FC1 Obrazovka s menu Z menu vyberte funkci Uživatelská příručka V této příručce je vysvětleno jak používat funkce dálkového ovládání s fotoaparáty, které jsou kompatibilní s touto paměťovou kartou.

Více

FUNKCE KAMERY A FOTOAPARÁTU

FUNKCE KAMERY A FOTOAPARÁTU Česka Czech 404 CAMCORDER FUNKCE KAMERY A FOTOAPARÁTU Dodatek k uživatelské příručce k přístroji ARCHOS 404 Stáhněte si poslední verzi této příručky na adrese www.archos.com. Verze 1.1 Tato příručka obsahuje

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány

Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány Jak na to? Základní nastavení www.2n.cz 1. Základní nastavení V tomto dokumentu si popíšeme jak jednoduše nastavit základní funkci 2N SpeedRoute nebo

Více

Univerzita Pardubice. Návod na připojení k bezdrátové síti Eduroam Windows 7. V případě nejasností volejte

Univerzita Pardubice. Návod na připojení k bezdrátové síti Eduroam Windows 7. V případě nejasností volejte Univerzita Pardubice Návod na připojení k bezdrátové síti Windows 7 V případě nejasností volejte +420 466 036 160 1 1) Na webové stránce Návody na připojení k datové síti UPa stáhněte v sekci Certifikáty

Více

HD inteligentní IP server WiFi, P2P

HD inteligentní IP server WiFi, P2P HD inteligentní IP server WiFi, P2P Návod k obsluze Výhody produktu: Universální možnost připojení libovolných kamer s RCA konektory Jednoduché nastavení www.spyshops.cz Stránka 1 Ovládání přes smartphone

Více

Provozní pokyny. Aplikační stránky

Provozní pokyny. Aplikační stránky Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení odpovědnosti...3 Poznámky...3 Co lze na aplikačních stránkách dělat...4 Před použitím aplikačních stránek...5

Více

Uživatelská příručka k síťovému projektoru

Uživatelská příručka k síťovému projektoru Uživatelská příručka k síťovému projektoru Obsah Příprava...3 Připojení projektoru k vašemu počítači...3 Kabelové připojení... 3 Dálkové ovládání projektoru pomocí webového prohlížeče...5 Podporované rozlišení...7

Více

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Návod pro instalaci potřebných komponent a jejich nastavení pro vzdálené připojení pomocí VPN Cisco Any Connect v prostředí OS Android ( chytré mobilní

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB.

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB. 2011 Všechna práva vyhrazena Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011 Acer ICONIA TAB Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení: Informace o

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu v ČR Zap./Vyp. přístupového bodu

Více

Nastavení L2TP VPN ve Windows

Nastavení L2TP VPN ve Windows Nastavení L2TP VPN ve Windows Pro nastavení L2TP VPN je potřeba provést dva kroky import certifikátů a vlastní konfiguraci VPN připojení. Jedním z certifikátů, které budeme potřebovat, je certifikát certifikační

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce: Zahájit

Více

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Česká verze Verze 1.5 Březen 2010 Informační centrum Univerzita Pardubice Obsah Obsah... 1 Windows XP... 2 Windows

Více

1. - Připojení přes web na adrese https://vpn.tokoz.cz

1. - Připojení přes web na adrese https://vpn.tokoz.cz Připojení k VPN TOKOZ Pro připojení k firemním datům a aplikacím můžete použít dva způsoby: 1. - Připojení přes web na adrese https://vpn.tokoz.cz Připojení přes Google Chrome: Kliknete na ROZŠÍŘENÁ NASTAVENÍ

Více

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007 Externí za ízení Číslo dokumentu: 430221-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Obsah 1 Použití za ízení USB Připojení zařízení USB........................... 1 2

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Březen 2015 Začínáme Mobilní přístup na portál Novell Vibe může správce portálu Vibe deaktivovat. Pokud nemůžete přistupovat k mobilnímu rozhraní Vibe podle

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Vzdálená plocha z macos

Vzdálená plocha z macos Vzdálená plocha z macos Máte-li svůj pracovní účet v doméně UVTUK (standardně všichni zaměstnanci rektorátu), můžete využít vzdálenou plochu serveru Dolphin, díky které se snadno a odkudkoliv dostanete

Více

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 1 Úvodem Přístup k internetu prostřednictvím drátového připojení na pokojích kolejí Jana Opletala

Více

Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery

Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery Přístup ke kameře v LAN Upozornění: Dříve, než umístíte budku s kamerou do terénu, nakonfigurujte si ji

Více

Připojení k bezdrátové síti OAHS

Připojení k bezdrátové síti OAHS Připojení k bezdrátové síti OAHS powered by CompHelp (www.comphelp.cz) (verze 1.3) Obsah: 1. Bezdrátové sítě v OAHS... 2 2. Obecné požadavky... 2 3. Síť OAHS-free... 2 4. Síť OAHS... 2 4.1. Návod na připojení

Více

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Ovládací panel

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Ovládací panel Xerox WorkCentre 70 / 7 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. ABC DEF Nabídky GHI PQRS 7 JKL

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS

LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS Instalace v programu Windows 2000 a XP Vložte SWEEX bezdrátovou PCI síťovou kartu do volného USB portu v počítači. Windows automaticky rozpozná toto zařízení

Více

Uživatelská příručka Set-top Boxu

Uživatelská příručka Set-top Boxu ITonis IPTV and VoD Platform Uživatelská příručka Set-top Boxu 10. října 2007 i Obsah 1 Motorola Set-top Box VIP1500/VIP1700 1 1.1 Vybalení Set-top Boxu... 1 1.2 Zapojení Set-top Boxu...

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Důležité

Více

Univerzita Pardubice

Univerzita Pardubice Univerzita Pardubice Návod na připojení k bezdrátové síti Windows 10 V případě nejasností volejte +420 466 036 160 1 1) Na webové stránce Návody na připojení k datové síti UPa stáhněte v sekci Certifikáty

Více

Návod pro Windows 7. Automatická konfigurace Windows 7 a Vista umožňují použít konfiguraci WiFi připojení pomocí programu eduroamcuni.exe.

Návod pro Windows 7. Automatická konfigurace Windows 7 a Vista umožňují použít konfiguraci WiFi připojení pomocí programu eduroamcuni.exe. Návod pro Windows 7 Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows 7 a Vista pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou od výrobce)

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

T-MOBILE DSL MANAGER UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

T-MOBILE DSL MANAGER UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA T-MOBILE DSL MANAGER UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OBSAH 2 ÚVOD 3 NASTAVENÍ DSL MODEMU PRO PEVNÝ INTERNET 5 ZAPNUTÍ A VYPNUTÍ BEZDRÁTOVÉ SÍTĚ 5 VYHLEDÁVÁNÍ AKTUALIZACÍ 6 NÁSTROJE 6 PŘÍLOHA A: ZABEZPEČENÍ BEZDRÁTOVÉ

Více

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Ovládací panel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Ovládací panel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce.? Nabídky GHI PRS ABC JKL

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž.

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Obsah 1 Úvod... 1 2 Návod pro připojení do webového rozhraní... 1 2.1 Připojení kamery k WiFi síti... 4 2.2 Postup nastavení

Více

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Uživatelské jméno: admin Heslo: admin Instalační příručka Vydání 1, 7/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Firefoxu... 3 3. První přihlášení... 4 4. Odstraňování

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více