Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče)"

Transkript

1 Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče) 1/ Klikni levým tlačítkem myši na ikonu Zápis známek (nebo ikona Evidence) v adresáři Bakaláři na ploše obrazovky. (Spustí se program Bakaláři a jeho část Přihlášení do systému.) 2/ Nyní je nutno se přihlásit: v levé části okna s názvem Přihlášení do systému (kde modře svítí kurzor na pozici Správce programu Bakaláři) zadej svoji zkratku (např. Hn) a stiskni tlačítko Enter. Přitom kurzor odskočí do pravé části okna na nabídku Heslo. 3/ Při prvním přihlášení má každý učitel nastaveno heslo ve tvaru svého příjmení (vše malými písmeny bez háčků a čárek). Je možno si toto přihlašovací heslo změnit a to takovým způsobem, že se klikne na tlačítko: Změnit heslo a dále se postupuje dle nabídky (zadá se staré heslo a stiskne Enter, zadá se nové heslo a poté se pro kontrolu musí zopakovat). Další možností je kontaktovat správce programu Bakaláři na SPŠ Zlín (ing. Hanulík a ing. Prokopová). 4/ Po zadání hesla se otevře okno s nabídkou různých možností zápisu klasifikace (zeleně je označena nabídka Průběžné hodnocení žáků v aktuálním pololetí. Potvrď tuto nabídku stiskem Enter. Otevře se okno s označením: Parametry zápisu průběžné klasifikace (s výpisem patřičného pololetí, ve kterém se průběžná klasifikace zapisuje- viz sejmuté obrazovky níže)

2 5/ Poté je možno kliknutím levého tlačítka myši na rozvírací šipku (u nabídky Předmět a třída) vybrat předmět a třídu, kterou chci klasifikovat. Než začnete zadávat průběžné známky, je nutno zkontrolovat dva parametry v tomto okně: (a) je-li označena nabídka Pracovat nyní s čtvrtletní klasifikací (pro rodičovské sdružení). V případě, ze chci vyhodnotit pololetní klasifikaci, tak musí být vybrána nabídka: Pracovat nyní s pololetní klasifikací umožnit zápis z průběžné (tento parametr se přepíná po vytvoření čtvrtletní klasifikace). (b) je-li označena nabídka Zapisovat známky v tabulce (dle definice hlaviček) (c) maximální počet evidovaných známek v předmětu je možno u každého učitele volit individuálně. Po ukončení čtvrtletí je potřeba změnit nabídku na Pracovat s pololetní klasifikací. Výsledná vypočítaná

3 známka na konci pololetí se zaokrouhlí na známku celou (ne s mínusem jako o čtvrtletí). Zápis známek je možný po stisku tlačítka: Pokračovat zápis údajů ve spodní části nabídkového okna. POZNÁMKA: zaškrtneme-li v dialogu parametrů zápisu známek Pracovat nyní s čtvrtletní či pololetní klasifikací - umožnit zápis z průběžné, bude v dialogu zápisu známek přístupné tlačítko, které umožní generovat čtvrtletní či pololetní klasifikaci na základě zaokrouhledného váženého průměru průběžné klasifikace. Tuto známku pak můžeme editovat ve sloupci VÝSLEDNÁ. 6/ Otevře se další okno s názvem Zápis průběžné klasifikace z předmětu... Zde jsou seřazeni žáci vybrané třídy a předmětu. Pokud vyučujete dle úvazku jen část třídy, tak si kontrolujte, aby daný seznam žáků na obrazovce odpovídal vašemu seznamu. zapíšete známky z daného předmětu. Do prvního sloupce jim

4 Známky je možno zadávat se znaménkem mínus (přitom si kontrolujte ve spodní části nabídky označení parametru: známky s mínusem). Je-li zatrženo návěští, zapisujeme známku s minusem tak, že nejprve stiskneme minus, pak číselnou hodnotu. Je-li pak stisknuta pouze číselná hodnota, přejde kurzor na další známku bez zadání druhého znaku (ENTER) takto je možno rychleji zapsat třídě známky. Pro každý sloupec je nutno zvolit váhu známky. Kvůli nastavení váhy dané známky se po zadání první známky objeví okno s názvem: Parametry sloupce č.1 Zde je nutno zadat údaj v nabídce: Typ známky, například C (čtvrtletní práce s váhou 10) nebo např. 1 (běžná známka s váhou 1) a stisknout tlačítko OK (tím se vyplní hlavička sloupce). Stiskem funkčního tlačítka F1(nápověda k systému Bakaláři) je možno se více dozvědět o typech a vahách známek. Platí, že čím je vybráno vyšší číslo, tím má známka vyšší váhu. Pokud nechcete s různými váhami známek pracovat, uvádějte vždy do všech sloupců stejnou váhu známky. Pro konečný výpočet průměru je možno ilustrativně nahlédnout do následující tabulky: a) Výpočet výsledné průměrné známky pokud zadám stejnou váhu známek: žák Kat.č. 1 2 průměr Typ(váha) U(6) 6 Novák Jan ,5 b) Výpočet výsledné průměrné známky pokud je váha známek různá při stejných známkách žák Kat.č. 1 2 průměr Typ(váha) U(6) X(10) Novák Jan ,63 žák Kat.č. 1 2 průměr Typ(váha) U(6) 1 Novák Jan ,14 Po zápisu prvního sloupce se stejně pokračuje v dalších sloupcích. Nastavená váha se váže k jednomu sloupci známek a lze ji později změnit tak, že se klikne v daném sloupci na první řádek (řádek s čísly). 7) Vyhodnocení čtvrtletí: Pokud je potřeba vyhodnotit známky, zapsané v průběhu čtvrtletí, stiskněte tlačítko: 1-1 (umístněné vlevo dole). Objeví se okno s názvem: Zápis známky v čtvrtletní klasifikaci se začerněnou nabídkou: klas. pro rodiče přepsat již zapsané známky.

5 Po stisku tlačítka Enter se vypočítá průměr známek ze všech sloupců a výsledek se zapíše do posledního sloupce (který má název výsledná nyní jsou známky, které se zapisují do výsledného čtvrtletního hodnocení označeny červeně) viz následující obrázek. Pokud chcete dodatečně změnit vypočítanou (červeně označenou) výslednou známku, musíte zpřístupnit režim úpravy stisknutí třetí ikony zleva (ikona s rukou červeně přeškrtnutou). Na závěr stiskni tlačítko: OK. Pololetí se vyhodnocuje stejným postupem pouze je nutno mít v úvodní tabulce nastaven patřičný parametr tj. že se pracuje s pololetní klasifikací. Známky z uvedené tabulky je možno exportovat do Excelu, známky zadávat či přepisovat s patřičnými váhami např. doma v Excelu a později tento soubor opět importovat do prostředí Bakalářů. K tomuto účelu slouží ikony s písmenem X ( a patřičně směřující šipkou: data do Excelu či data z Excelu). 8/ Celý postup od bodu (5) je možno opakovat s tím rozdílem, že si vyberete jiný předmět či jinou třídu. Po zápisu všech známek ve všech třídách a předmětech stiskni tlačítko: Zavřít. Nakonec je možno stisknout tlačítko: Ukončení programu návrat do systému (ale není to nutnost tuto poslední nabídku je možno ponechat program připravený pro další zápis známek jiným učitelem). Důležitá poznámka pro vyučující kteří k odborným hodinám teorie mají i hodiny cvičení (která mohou vyučovat jiní učitelé a kde jsou žáci děleni na skupiny): Známky, které napíšou učitelé ve cvičeních se automaticky přenášení do předmětu teorie, ze kterého je definována známka na vysvědčení. Tyto známky jsou logicky přenášeny bez váhy, protože je na učiteli, který daný předmět známkuje na vysvědčení, aby si váhu známek ze cvičení zadal jakoukoliv. Známky ze cvičení jsou odlišné (červené) barvy než známky zadávané v teorii (černá barva). Tisky určeno pro třídní učitele Tisk čtvrtletního seznamu žáků se známkami pro rodiče (z uzavřené čtvrtletní klasifikace): 1/ Je nutno se přihlásit do modulu: Evidence třídního 2/ V nabídce: Sestavy vybrat nabídku: Přehledy prospěchu a potom vybrat další nabídku: Průběžné hodnocení žáků 3/ Objeví se okno s názvem: Vyberte typ sestavy a je nutno zvolit sestavu pod názvem:

6 Arch na rodičovské sdružení poté se otevře se další okno s názvem: V sestavě uvádět: a v tomto okně je nutno vybrat řádek s nabídkou: zapsanou čtvrtletní klasifikaci Poznámka: pokud se zvolí nabídka označená: vážený průměr na poloviny známek, potom se vytvoří podobná sestava, s tím rozdílem, že známky jsou přebírány ze sloupce označeného Průměr (ne ze sloupce označeného Výsledná) tj. ze sloupce, ve kterém se průměrují známky nebo body. Tento sloupec se ovšem nepřenáší do uzavřené čtvrtletní klasifikace. 4/ Objeví se další okno s názvem Vyberte možnost a v něm vybrat nabídku: Tisk právě těch předmětů u nichž je vyplněna průběžná klasifikace. 5/ Objeví se další okno s názvem Sestavy. Z nich je nutno pro rodiče vytisknout sestavu označenou: Arch na rodičovské sdružení čtvrtletní hodnocení Tisk sestavy pro čtvrtletní pedagogickou radu sestavu s názvem: Arch s neprospívajícími pro pedagogickou radu Postup (zkráceně) je podobný: - Bakaláři - evidence třídního - sestavy - přehledy prospěchu - průběžné hodnocení žáků - arch na rodičovské sdružení - zapsanou čtvrtletní klasifikaci - tisk právě těch předmětů u nichž je vyplněna průběžná klasifikace - arch s neprospívajícími pro pedagogickou radu (4,4-,5) Tisk sestav pro pololetní pedagogickou radu 1/ Je nutno se přihlásit do modulu: Evidence třídního 2/ V nabídce: Sestavy vybrat nabídku: Přehledy prospěchu a potom vybrat další nabídku: Statistika jednotlivých tříd 3/ Objeví se okno s názvem: Statistika jednotlivých tříd a je nutno zadat patřičné pololetí. 4/ Proběhne vyhodnocení třídy a objeví se okno s nabídkou sestav. Vybereme sestavu s názvem: Pololetní statistiky tříd 1. příloha tř.v. Tuto sestavu je nutno vytisknout. 5/ Další sestavou, kterou je nutno vytisknout je sestava v reportech: nabídka Sestavy reports. Další nabídka: Za pololetí s klasifikačními daty. Objeví se okno s názvem: Tisk sestav s klasifikačními daty a je opět nutno zadat pololetí. Po potvrzení v nabídce sestav vybereme sestavu nazvanou: Statistika tříd v akt. pol. (vých. o. dle druhu). Tuto sestavu vytiskneme.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Zápis klasifikace pro učitele teoretické výuky

Zápis klasifikace pro učitele teoretické výuky Evropský sociální fond Střední škola umělecká a řemeslná "Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti" Projekt IMPLEMENTACE ŠVP Zápis klasifikace pro učitele teoretické výuky Tento tematický plán je pro

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI na webových stránkách školy zsceladna.cz klikněte na ikonu Klasifikace Bakaláři. Zadání přístupových údajů zadejte přihlašovací

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Přístup do webové aplikace Bakaláři Na webových stránkách www.zsdrtinova.cz klikněte na odkaz Bakaláři. Přihlášení do webové aplikace Bakaláři Přihlašovací jméno

Více

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla.

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla. Vážení rodiče. Od nového školního roku se chystáme ve všech třídách vám zpřístupnit internetovou aplikaci, která vás bude informovat o řadě událostí ve škole. Bude to přehled docházky vašeho dítěte, přehled

Více

Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty

Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty Po zobrazení stránek školy na adrese www.soustop.cz klikněte na záložku Bakaláři: Zobrazí se přihlašovací obrazovka do systému Bakaláři: Do přihlašovacího

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Obsah 1 Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI... 3 2 Zadání přístupových údajů... 4 3 Úvodní stránka... 5 3.1 hlavní panel s kartami nabídek (dále vysvětleno

Více

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1 Elektronické zpracování dotazníků AGEL Verze 2.0.0.1 1 Obsah 2 Přihlášení do systému... 1 3 Zápis hodnot dotazníků... 2 3.1 Výběr formuláře pro vyplnění dotazníku... 2 3.2 Vyplnění formuláře dotazníku...

Více

Bakaláři elektronická žákovská knížka (přístup rodičů)

Bakaláři elektronická žákovská knížka (přístup rodičů) Bakaláři elektronická žákovská knížka (přístup rodičů) Tento návod je určen pro elektronickou žákovskou knížku Základní školy Vizovice, příspěvkové organizace při využití webového prohlížeče a přístupu

Více

Vytvoření statistiky v Praktiku

Vytvoření statistiky v Praktiku Vytvoření statistiky v Praktiku 1. V hlavní obrazovce Praktika (8 okének Pacienti, Nepravidelná péče ) zvolte Statistiky 2. V menu vyberte ÚZIS roční výkaz o činnosti poskytovatele ZS 3. V otevřeném okně

Více

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Nejprve se zaregistrujte do Centrálního úložiště výkazů ÚZIS Pokud již jste registrovaní na ÚZIS 1, pokračujte na Vytvoření statistiky v Praktiku

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd Třídy - založení tříd, zápisy do tříd V 2.0 Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah: Založení třídy 2 Zápis žáků, učitele do třídy 6 Zadání čísla

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Modul FADN BASIC je určen pro odbornou zemědělskou veřejnost bez větších zkušeností s internetovými aplikacemi a bez hlubších

Více

Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři

Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři Gymnázium Jana Blahoslava Ivančice 2013 Popis programu Bakaláři Databázový systém Bakaláři je na škole v provozu již šestnáct

Více

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem Vzorce Vzorce v Excelu lze zadávat dvěma způsoby. Buď známe přesný zápis vzorce a přímo ho do buňky napíšeme, nebo použijeme takzvaného průvodce při tvorbě vzorce (zejména u složitějších funkcí). Tvorba

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

Integrovaná střední škola, Kumburská 846, Nová Paka. NetStorage. Webový přístup k souborům uložených na serveru Novell NetWare

Integrovaná střední škola, Kumburská 846, Nová Paka. NetStorage. Webový přístup k souborům uložených na serveru Novell NetWare Integrovaná střední škola, Kumburská 846, 509 01 Nová Paka e-mail: issnp@issnp.cz www.issnp.cz NetStorage Webový přístup k souborům uložených na serveru Novell NetWare Pomocí služby NetStorage a internetu

Více

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Obsah Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)... 1 1. Úvod... 1 2. Sestavy v MS Excel... 2 2.1. Volba sloupců sestavy... 2 2.2. Volba řádků

Více

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U);

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Databáze prodejců Tlačítka Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce (Alt+E); Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Při zakládání nového prodejce zadejte jeho číslo (musí to být

Více

Zapsání zkoušky. 3. Nyní vyberte ze základní nabídky možnost Zkušební zpráva, přes kterou probíhá zadávání hodnocení.

Zapsání zkoušky. 3. Nyní vyberte ze základní nabídky možnost Zkušební zpráva, přes kterou probíhá zadávání hodnocení. Zapsání zkoušky 1. Pro zapsání zápočtu zvolte (po přihlášení do Osobní administrativy UIS) v základní nabídce v modulu Moje výuka možnost Záznamník učitele. 2. Dále vyberte ze seznamu Vámi vyučovaných

Více

Návod k práci s programem MMPI-2

Návod k práci s programem MMPI-2 Návod k práci s programem MMPI-2 Výchozím vstupním heslem je název programu psaný malými písmeny, tedy mmpi-2. Po zadání hesla stiskněte Enter nebo tlačítko Dále. Hlavní obrazovka programu zobrazuje přehled

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ. Společnost pro kvalitu školy, o.s. část druhá. administrace testování na portálu

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ. Společnost pro kvalitu školy, o.s. část druhá. administrace testování na portálu Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ Společnost pro kvalitu školy, o.s. část druhá administrace testování na portálu Ostrava 2012 1 Obsah Úvod:... 3 1. Výběr kampaně výběr Termínu testování...

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Práce s programem MPVaK

Práce s programem MPVaK Práce s programem MPVaK Tato informace popisuje postup práce s programem "MPVaK Vybrané údaje z majetkové a Vybrané údaje z provozní evidence. Jsou v ní popsány nejdůležitější úlohy, které budete s programem

Více

Základní ovládací prvky elektronické žákovské knížky

Základní ovládací prvky elektronické žákovské knížky Základní ovládací prvky elektronické žákovské knížky Přihlášení do systému elektronické žákovské knížky Po zadání adresy skola.zsmasarykovysady.net:8080 (nebo kliknutím na odkaz z webových stránek školy)

Více

MANUÁL PRO RODIČE stručný návod na užívání elektronické žákovské knížky

MANUÁL PRO RODIČE stručný návod na užívání elektronické žákovské knížky MANUÁL PRO RODIČE stručný návod na užívání elektronické žákovské knížky Zadejte webovou stránku https://3zslouny.bakalari.cz Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vložte přihlašovací jméno a heslo.

Více

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 1.10.2007, verze 1.01 Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. Spuštění počítače, spuštění

Více

MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010)

MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010) MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010) První přihlášení a úprava profilu, zápis do kurzu První přihlášení a úprava profilu Na stránkách školy přejděte vpravo v sekci elearning odkaz Moodle

Více

Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření

Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dotazníkové šetření je určeno všem domovům mládeže (DM) a internátům (INT) zapsaným ve školském rejstříku. SŠ a VOŠ

Více

Přihlášky uchazečů. 1. Spuštění modulu Přihlášky uchazečů. 2. Popis obrazovky

Přihlášky uchazečů. 1. Spuštění modulu Přihlášky uchazečů. 2. Popis obrazovky Přihlášky uchazečů 1. Spuštění modulu Přihlášky uchazečů 2. Popis obrazovky 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Export do CSV 2.4. Hlavní seznam přihlášek uchazečů 2.5. Založení nové přihlášky

Více

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní SKUPINY OSOB Po přihlášení do SIS v roli Tajemník nebo v roli Učitel zvolíte modul Hledání osob. Tento modul umožňuje vytvořit seznamy

Více

Hromadný zápis studentů

Hromadný zápis studentů Hromadný zápis studentů Modul "Hromadný zápis studentů" slouží k hromadnému zápisu studentů do ročníků. Zapisovat lze pouze studenty zařazené do ročníků. 1. Spuštění modulu Hromadný zápis studentů 2. Popis

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_117_ IVT_OUTLOOK_09

Více

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I Program Bakalář je jednotný systém dat umožňující dokonalé využití všech údajů. Je v něm vedena kompletní administrace dat žáků a učitelů, klasifikace

Více

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Úvod Pro zjednodušení a zprůhlednění Vaší komunikace se správní firmou (dále jen SF ), která má na starost objekt, v němž se nachází bytový či nebytový

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz www.i-zakovska.cz Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz Obsah 1. Základní informace o moje.i-zakovska.cz... 2 2. Příručka pro uživatele i-zakovska.cz... 3 2.1 Registrace do aplikace... 3 2.2 Základní

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4 4

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu sq Program ZK EANPRINT verze 1.20 Uživatelská dokumentace programu Úvod Základní vlastnosti programu Jednoduchost ovládání - umožňuje obsluhu i málo zkušeným uživatelům bez nutnosti většího zaškolování.

Více

Přihlášení určeno pro přihlášení mapovatele či sčitatele

Přihlášení určeno pro přihlášení mapovatele či sčitatele Aplikace APK je součástí mapového serveru Správy Krkonošského národního parku http://gis.krnap.cz/map/ Aplikace APK se skládá z následujících částí: 1. Pozorování určeno pro širokou veřejnost 2. Mapování

Více

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Toto je příručka pro uživatele aplikace Ohlašování údajů pro vodní bilanci. Obsah Obsah...1 O aplikaci...2 Úvodní stránka...3 Přihlášení...4

Více

Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra

Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra Tato směrnice stanovuje závazný dále uvedený postup při užívání webové aplikace KATEDRA pro vedení elektronické evidence žáků dle školského zákona o vedení pedagogické

Více

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV Příručka ke školení IS ARGIS 2.2 - modul Hospodářská mobilizace pro dodavatele mobilizační dodávky verze 1.0 Informační systém ARGIS Informační systém pro plánování civilních

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Středisko MLM Znovu. Uživatelská příručka

Středisko MLM Znovu. Uživatelská příručka Středisko MLM Znovu Uživatelská příručka Znovu s.r.o. 2008 1 Vstup do programu Ke vstupu do programu Středisko je třeba zadat uživatelské jméno a heslo. Před zobrazením pracovní plochy programu se mohou

Více

Icanteen - internetové objednávání jídel Z-WARE

Icanteen - internetové objednávání jídel Z-WARE Icanteen - internetové objednávání jídel Z-WARE Jedná se o samostatně dodávaný modul, který je součástí stravovacího systému. Hlavním cílem je poskytnout uživatelům možnost objednávání nebo rušení jídel

Více

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD Přihlášení a Registrace Copyright 2012 LG Electronics. All Rights Reserved. 01. Stlačením tlačítka Home na dálkovém ovladači spustíte úvodní obrazovku LG Smart TV. 01A. V

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU)

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Přihlášení do aplikace Pro vstup do aplikace zadejte přihlašovací jméno a heslo, které jste obdrželi. Pokud

Více

VÝSLEDKY ZKOUŠEK manuál pro vyučující a lokální správce

VÝSLEDKY ZKOUŠEK manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní Tento modul je určen pro zadávání studijních výsledků. V horní zelené liště menu je možné zvolit z těchto položek: Předměty slouží k vyplňování

Více

Web-Exam. Průvodce lektora administrační částí

Web-Exam. Průvodce lektora administrační částí Web-Exam Průvodce lektora administrační částí Po přihlášení ke svému lektorskému účtu uvidíte rozcestník V sekci Moje předměty zakládáte své vyučované předměty. U předmětu zapíšete název a stisknete Přidat

Více

45 Plánovací kalendář

45 Plánovací kalendář 45 Plánovací kalendář Modul Správa majetku slouží ke tvorbě obecných ročních plánů činností organizace. V rámci plánu je třeba definovat oblasti činností, tj. oblasti, ve kterých je možné plánovat. Každá

Více

Icanteen - internetové objednávání jídel Z-WARE

Icanteen - internetové objednávání jídel Z-WARE Icanteen - internetové objednávání jídel Z-WARE Jedná se o samostatně dodávaný modul, který je součástí stravovacího systému. Hlavním cílem je poskytnout uživatelům možnost objednávání nebo rušení jídel

Více

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Systém Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Manuál webové aplikace leden 2012 v4.0 Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř pro AIDS 1 1 Úvod Systém HlasSZU

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

SPC Měřicí stanice Nastavení driverů

SPC Měřicí stanice Nastavení driverů Základní nastavení v SPC Měřicí plán Z nabídky Soubor vyberte volbu Stanice. Otevře se okno pro nastavení Měřicích stanic a plánů. V tomto okně přepněte na záložku Měřicí plány Vyberte měřicí plán, který

Více

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout.

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout. OBSAH Úvodní obrazovka... 2 Sekce návod k obsluze a údržbě... 3 Sekce katalog náhradních dílů... 4 Sekce dílenská příručka... 5 Sekce Zetor service... 6 Vyhledávání souborů... 7 Správa uživatelů a hesel

Více

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Blok strana 2 z 21 Typ materiálu 1 ÚVODNÍ INFORMACE...

Více

2.1. Stáhneme si do počítače instalační soubor InstalImesVodne.exe zde

2.1. Stáhneme si do počítače instalační soubor InstalImesVodne.exe zde 1. Návod instalace demoverze Vodné IMES Databáze demoverze Vodné IMES je uložena na serverech (cloudu) naší společnosti. Jedná se o databázi SQL serveru. Přihlášení probíhá na náš cloudový server na zkušební

Více

Budovy a místnosti. 1. Spuštění modulu Budovy a místnosti

Budovy a místnosti. 1. Spuštění modulu Budovy a místnosti Budovy a místnosti Tento modul představuje jednoduchou prohlížečku pasportizace budov a místností VUT. Obsahuje detailní přehled všech budov a místností včetně fotografií, výkresů objektů, leteckých snímků

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Do aplikace se přihlásíte na webových stránkách bakalari.zshloubetin.cz a budete přesměrováni do systému Bakaláři a zadáte přidělená hesla.

Do aplikace se přihlásíte na webových stránkách bakalari.zshloubetin.cz a budete přesměrováni do systému Bakaláři a zadáte přidělená hesla. Návod Tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři. Webová aplikace Bakaláři obsahuje: Osobní údaje žáka - dle výběru, rodiče mohou kontrolovat, zda škola eviduje správné údaje

Více

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE S případnými dotazy se obracejte e-mailem na ucebnistyly@scio.cz nebo na tel. číslo 234 705 021. Testování administrativně zajišťuje škola, ale žáci si test a dotazník mohou

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Tisk vysvědčení - krok za krokem

Tisk vysvědčení - krok za krokem Tisk vysvědčení - krok za krokem (v. 3.0) Obsah školení: Nastavení nejnutnějších společných dat na vysvědčení 2 Nastavení hodnotícího období 2 Nastavení pořadí tisku předmětů na vysvědčení 3 Nastavení

Více

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0 Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0 Demeter Jurista 2006 25.01.2006 Obsah Obsah...2 Instalace programu...3 Spuštění programu...3 Popis hlavního panelu...3 Menu...4 Panel Regály...4

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova příspěvková organizace. Vytvořil: PhDr. David Michálek

Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova příspěvková organizace. Vytvořil: PhDr. David Michálek Vytvořil: PhDr. David Michálek Obsah 1 Úvodní obrazovka... 3 2 Absence žáka... 5 2.1 Zjištění přehledu absence... 5 2.2 Omlouvání absence... 6 2.3 Zameškanost v předmětech... 6 3 Klasifikace... 8 3.1 Průběžná

Více

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty Zahraniční cesty 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Hlavní záložky 2.3.1 Záložka "Seznam

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

Návod. PersonIS. k provádění základních operací v aplikaci 1/8. v1.0

Návod. PersonIS. k provádění základních operací v aplikaci 1/8. v1.0 Návod k provádění základních operací v aplikaci PersonIS v1.0 1/8 1. Představení aplikace PersonIS je webová aplikace určená zejména k vedení pracovních výkazů a vytváření dohod o provedení práce a dohod

Více

Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750

Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750 Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750 Návod na modul Internetová žákovská knížka systému Bakaláři. Kromě informací o prospěchu,

Více

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP LÉKAŘ/LÉKAŘKA A PROVOZOVATEL/KA ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Přihlášením do portálu a změnou všech hesel AKTIVUJETE službu erecept. Pokud budete mít při

Více

ZÁZNAMNÍK UČITELE - 1. BLOK

ZÁZNAMNÍK UČITELE - 1. BLOK ZÁZNAMNÍK UČITELE - 1. BLOK Vstup do agendy Primární agendou pro vyučující je Záznamník učitele. Osobní administrativa Učitel V pravém horním rohu této agendy si volíte období (každý předmět je vždy vypsán

Více

Základní školení pro administrátory

Základní školení pro administrátory Základní školení pro administrátory Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Založení nového žáka 2 Nový stav zápisu do organizace 2 Osobní

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Aplikace Bakaláři. Návod

Aplikace Bakaláři. Návod Aplikace Bakaláři Návod Tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři. Mezi základní možnosti Webové aplikace patří: Informace získané z Evidence osobní údaje žáka, údaje o jeho

Více

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Evidence náhradního plnění - neveřejný přístup pro odběratele Uživatelská příručka verze 3.0 Historie dokumentu Verze Datum Autor Změny 1.0 31. 5. 2019

Více

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS 1 Obsah ÚVOD... 3 1. PŘIHLÁŠENÍ DO MODULU PŘEDSEDA A ZÁKLADNÍ NABÍDKA... 3 Přihlášení do modulu... 3 Základní nabídka... 4 2. ZÁLOŽKA ODDÍL... 5 3. ZÁLOŽKA ČLENOVÉ...

Více

Návod k elektronické žákovské knížce

Návod k elektronické žákovské knížce Návod k elektronické žákovské knížce Obsah Elektronická žákovská knížka... 2 Přihlášení... 2 Úvodní obrazovka... 3 Osobní údaje... 3 Průběžná klasifikace... 4 Pololetní klasifikace... 4 Rozvrh... 5 Plán

Více

Při prvním přihlášení Vás program vyzve ke změně úvodního hesla.

Při prvním přihlášení Vás program vyzve ke změně úvodního hesla. Návod na používání helpdeskového systému HELP.i. Požadavky směrované na podporu produktů firmy DATACENTRUM systems & consulting, a.s., jsou evidovány v aplikaci HELP.i. V systému jsou evidovány požadavky,

Více

EIS Magion - Objednávky

EIS Magion - Objednávky Lucie Němcová EIS Magion - Objednávky Po spuštění (přihlášení) EIS Magion je zobrazena základní nabídka a Menu, jež graficky zobrazuje jednotlivé moduly a úlohy programu. Menu se nachází po levé straně

Více

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA WEBOVÁ APLIKACE Bakaláři Webová aplikace obsahuje: Úvod úvodní stránka se základním

Více

Webové rozhraní informačního systému Bakaláři

Webové rozhraní informačního systému Bakaláři Název dokumentu: Zpracoval: Určené programy: Webové rozhraní informačního systému Bakaláři Mgr. Marek Internet Explorer 7.0 a vyšší, Google Chrome 20.0 a vyšší Datum poslední revize: 17. 10. 2013 Kontakt:

Více

Tabulkový kalkulátor

Tabulkový kalkulátor 1.1.1 GRAF Vhodným doplněním textů a tabulek jsou grafy. Graf je v podstatě obrázek graficky zobrazující hodnoty údajů z tabulky. Je vhodným objektem pro porovnávání údajů a jejich analýzu. Graf můžeme

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

2. Najeďte si kurzorem myši do pravého spodního rohu k symbolu malého černého čtverečku kurzor myši se změní na černý nitkový kříž.

2. Najeďte si kurzorem myši do pravého spodního rohu k symbolu malého černého čtverečku kurzor myši se změní na černý nitkový kříž. 1.1.1 ROZBALOVACÍ SEZNAMY Program MS Excel usnadňuje uživatelům práci tím, že obsahuje již připravené seznamy často používaných textů, např. měsíce v roce, dny v týdnu apod. K příslušnému seznamu se dostanete

Více

Peněžní šuplík Materiál pro samostudium +1688

Peněžní šuplík Materiál pro samostudium +1688 Peněžní šuplík Materiál pro samostudium +1688 16.3.2017 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 16.3.2017 2 Peněžní šuplík Peněžní šuplík Obsah Peněžní šuplík... 3 Logika nastavení... 3 Otevření peněžního šuplíku...

Více