1. Metodika oceňování hospitalizačního případu pro rok 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Metodika oceňování hospitalizačního případu pro rok 2016"

Transkript

1 Zápis z jednání Označení: Zápis z porady (ZP) Klasifikace: Pracovní skupina Typ jednání: Porada OAI Datum jednání: Jednání řídil: Ing. Mašek, Ing. Bartůňková Místo konání: ÚZIS ČR PROGRAM: 1. Rekapitulace Metodiky oceňování hospitalizačních případů pro rok Rekapitulace metodiky typologie zdravotnických pracovišť pro rok 2016 a návrh alokačních klíčů pro Rekapitulace metodiky typologie pracovišť podpůrných a vyčleněných pro rok Problematika klasifikace podpůrných a vyčleněných pracovišť 5. Návrh členění podpůrných a vyčleněných pracovišť pro rok Realokace interních služeb 7. Datové rozhraní 8. Diskuse 9. Úkoly POUŽITÉ ZKRATKY: OA I odborný asistent controller RN referenční nemocnice OD ošetřovací den JIP jednotka intenzivní péče OS operační sál 1. Metodika oceňování hospitalizačního případu pro rok 2016 P. Mašek na začátku informoval o tom, že letošní rok slouží jako přípravný, jak pro RN, tak pro vyhodnocování dat a zasílání zpětné vazby UZIS. Upozornil na provázanost controllerů se všemi ostatními skupinami odborných asistentů. Informoval o současném oceňování a plánovaných změnách. Péče na standardních lůžkách bude nově oceněna pomocí normovaného OD, tj. bude zohledněna náročnost ošetřovacího dne dle kategorií pacientů. JIP pomocí váženého OD. Operační sál bude oceněn od minuty, která bude strávená na OS, zbylé výkony budou nadále oceňovány pomocí bodů. Jedním z cílů projektu DRG Restart je standardizace organizačních jednotek nemocnic, která má garantovat jednotnou alokaci nákladů a produkce. P. Bartůňková zopakovala, že veškeré kalkulační postupy budou prováděny na základě výstupů z primárního účetnictví RN (zůstatky účtů tř. 5 a 6) až v sekundárním okruhu, tzn., že potřebné úpravy pro kalkulace budou prováděny mimo finanční účetnictví RN.

2 2. Typologie zdravotnických pracovišť Byla provedena rekapitulace metodiky typologie zdravotnických pracovišť. Akutní lůžková péče standardní Minimálně jedno samostatné NS pouze na standardní lůžka. Není možné, aby na jednom NS byly náklady standardního oddělení a JIP nebo ambulance. Rozdělení nákladů na OD a na výkony, které nejsou agregované do OD. Zohlednění náročnosti ošetřovatelské péče dle vykázané kategorie pacienta, podle které se alokují náklady. Akutní lůžková péče intenzivní Minimálně jedno samostatné NS pouze pro intenzivní lůžka. P. Mašek poukázal na odlišné způsoby nasmlouvání JIP a na velké personální nároky, které jsou u personálu v porovnání mezi JIP x ARO Byla provedena revize položek vstupujících do TISS score za účelem zohlednění náročnosti pacienta při oceňování, viz Příloha č. 0 Ambulance a příjmová pracoviště Minimálně jedno samostatné NS pouze pro ambulance P. Mašek představil možné kombinace odborností, které by mohli být na jednom NS. V metodice č. 2 bude specifikováno, jaká ambulance může mít příznak SPE Představení urgentního přijmu a plánovaných změn do metodiky č. 2 někteří zástupci RN se vyjádřili, že specifikace se jim zdá zbytečná pojišťovny nechtějí nasmlouvat urgentní příjmy z důvodu obav z nárůstu hospitalizačních případů. Operační a porodní sály 1. Harmonogram pro přesmlouvání výkonů OS Předložení žádostí o vytvoření nových IČP do Předložení žádostí o přesun výkonů z původních IČP) do konce června 2016 Schválení ZP do Realizace změn ve vykazování zdravotních služeb do Obecné principy nasmlouvání výkonů Péče je nasmlouvaná na pracovišti, které péči provádí. Nový výkon bude nasmlouván, jen pokud splní podmínky pro nasmlouvání 17. května budou všechny dokumenty představeny na schůzce zdravotní sekce Svazu Zdravotních pojišťoven. Jednotný přístup bude garantovat podpis všech pojišťoven, MZ ČR a UZIS Zaslat připomínky k předloženému návrhu položek vstupujících do TISS score OA I

3 3. Typologie pracovišť podpůrných a vyčleněných V rámci prezentace bylo shrnuto stávající členění podpůrných a vyčleněných pracovišť, a to: Podpůrná provozní zdravotnická pracoviště (PPPZ) Podpůrná provozní nezdravotnická pracoviště (PPPN) Podpůrná administrativní pracoviště (PPAD) Vyloučená zdravotnická pracoviště (NEZD) Vyloučená nezdravotnická pracoviště (NEND) V rámci definovaných atributů je vždy u podpůrných pracovišť mj. uveden atribut označující rozsah poskytovaných služeb. V případě, že podpůrné pracoviště vykonává činnost pouze pro jeden útvar (klinika/primariát/úsek) je u těchto pracovišť uveden atribut LOK (lokální služba), v případě, že podpůrné pracoviště poskytuje službu vícero útvarům, má být uveden atribut CEN (centrální služba). 4. Problematika klasifikace podpůrných a vyčleněných pracovišť V rámci přípravy implementačních plánů mnohdy docházelo k různé klasifikaci podpůrných a vyloučených pracovišť. Důvodem bylo nejednoznačné vyspecifikování konkrétních služeb do jednotlivých kategorií. Tato zkušenost potvrdila nutnost vytvoření jednotného číselníku tak, aby byly RN schopné jednoznačné svá pracoviště zatřídit, dle převažujících poskytovaných služeb. Zároveň docházelo k rozdílnému zatřiďování u vyloučených pracovišť a to z důvodu absence jednoznačného určení, které činnosti RN by měly být z kalkulací vyloučeny. Pro potřeby vytvoření návrhu s vymezenými službami, které by měly být vyloučeny z kalkulací, byli požádáni odborní asistenti z oblasti účetnictví o uvedení nejčastějších služeb, mimo základní zdravotní služby vyplývající ze zákona 372/2011 Sb. Na základě tohoto přehledu odborní asistenti pro controlling OA I navrhnou, které činnosti by měly být z kalkulací vyloučeny, viz Příloha č. 1. Zaslat návrh pracovišť (činnosti), které by měly být vyloučeny z ocenění hospitalizačního případu. OA I Návrh členění podpůrných a vyčleněných pracovišť pro rok 2017 V rámci prezentace byl představen nový návrh členění podpůrných a vyloučených pracovišť, viz Příloha č. 2, včetně samostatného číselníku, viz Příloha č. 3. Členění má pouze za cíl charakterizovat službu, kterou dané pracoviště převážně vykonává, nikoli jak je organizačně začleněno v RN.

4 Zaslat připomínky k novému členění podpůrných a vyloučených pracovišť. OA I Zároveň byl představen návrh nového atributu, pro rozlišení významných činností v rámci podpůrných služeb, který by vymezoval náklady za služby, které se nejčastěji řeší outsourcingem. Návrh služeb je uveden v Příloze č. 4. Toto nové využívání atributu má za cíl umožnit vyčíslení vybraných podpůrných služeb bez ohledu, jeli tato služba vykonávána vlastními zaměstnanci, nebo nákupem služby (outsourcing). Zaslat připomínky k novému atributu pro rok 2017 OA I Realokace interních služeb Dle stávající metodiky je navrženo k realokaci interních služeb využívání rozpouštění výsledku hospodaření podpůrných pracovišť na pracoviště zdravotnická a vyloučená. Rozpouštění výsledků hospodaření podpůrných pracovišť bude prováděno 1x ročně, při výpočtu nákladového oceňování hospitalizačních případů (pro upřesnění v rámci projektu může být rozpouštění provedeno i několikrát za rok, ale to jen z důvodu mimořádných sběrů, pro modelování navrhovaných postupů v rámci vývoje metodiky). Úkolem OA I je zaslat vyjádření ke stávajícímu návrhu klíčů, popř. zaslat vlastní návrhy řešení. Zároveň byly navrženy preferující a alternativní klíče k realokaci interních služeb u jednotlivých typů pracovišť, viz Příloha č. 2. Úkolem OA I je zaslat připomínky, popř. vlastní návrhy k definovaným klíčům s uvedením, zda jimi disponují. Jaký způsob přerozdělení spotřebovaných zdrojů podpůrných pracovišť na ostatní pracoviště byste zvolili? Uveďte důvod OA I Zaslat připomínky k návrhu základních a alternativních klíčů OA I Zaslat informaci, zda disponujete navrženými klíči. OA I Specifikace datového rozhraní P. Mašek specifikoval podobu předávaných dat. Vysvětlil a názorně ukázal, jak uložit soubor CSV. Požádal o dodržování struktury předávaných dat. Podal vysvětlení k jednotlivým hodnotám u všech typů datových vět. Popis datového rozhraní pro mimořádný sběr dat je uveden v Příloze č. 5. Na základě diskuse bylo dohodnuto, že proběhne mimořádný sběr dat za období leden duben 2016, s termínem do června 2016 s cílem ověřit navrženou metodiku oceňování a poskytnout RN zpětnou vazbu z hlediska alokace nákladů a výkonů. Mimořádný sběr dat je pro RN dobrovolný.

5 Zaslat připomínky k navrženému datovému rozhraní OA I Připravit instrukce k předávání dat mezi RN a ÚZIS Mašek Diskuze V rámci diskuze s OA I byly vzneseny následující dotazy: Akutní lůžková péče standardní. Pokud jsou součástí lůžkové péče pro dospělé lůžka dětská je potřeba zřizovat nové IČP? NE Pokud je úvazek dělen mezi oddělení, ambulanci a operační sál, jak budou rozdělovány náklady? Reálné náklady nebudou rozdělovány, k jednotlivým úvazkům bude přiřazena standardizovaná hrubá mzda, tzn., že bude stanovena jednotná hrubá mzda za každou kategorii zdravotnických pracovníků. Co když pro rozpouštění nákladů používají vnitropodnikové ceny? Obecně RN i nadále může využívat pro své potřeby vnitropodnikové ceny. Pro potřeby oceňování v rámci DRG bude pracováno pouze se zůstatky účtů tř. 5 a 6 RN. Rozpouštění nákladů tak pro DRG bude mimo vnitropodnikové účetnictví RN. Měly by se náklady rozpouštět každý měsíc nebo jednou souhrnně za určité období. Po ukončení projektu, až budou výsledky aplikovány do systému, je předpoklad roční periody oceňování hospitalizačních případů, z toho důvodu je i počítáno s tím, že pro potřeby DRG budou náklady rozpouštěny jednou za rok. 9. Závěr Po vyhodnocení všech zpracovaných úkolů, budou OA I seznámeni s jednotlivými připomínkami a návrhy od všech OA I z jednotlivých RN.

Plán a obsah sběru dat z referenčních nemocnic v roce Ing. Jan Linda

Plán a obsah sběru dat z referenčních nemocnic v roce Ing. Jan Linda Plán a obsah sběru dat z referenčních nemocnic v roce 2017 Ing. Jan Linda 9. 11. 2016 Časová specifikace Sběr dat za celý rok 2016 první sběr dat za celé účetní období data budou základem reálného ocenění

Více

Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu

Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu Ing. Jan Linda 11. 10. 2017 DRG Restart vývoj Proč DRG Restart? DRG ano IR-DRG několik let v úhradách každý rok zásadní změny (DRG α, β,

Více

Problémy s funkčností a optimalizací systému úhrad akutní lůžkové péče projekt DRG Restart. Petr Mašek a tým DRG Restart

Problémy s funkčností a optimalizací systému úhrad akutní lůžkové péče projekt DRG Restart. Petr Mašek a tým DRG Restart Problémy s funkčností a optimalizací systému úhrad akutní lůžkové péče projekt DRG Restart Petr Mašek a tým DRG Restart I. Dosavadní použití DRG v systému úhrad v ČR Použití DRG v úhradách v letech 2008

Více

Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart. Ing. Petr Mašek & Tým DRG Restart

Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart. Ing. Petr Mašek & Tým DRG Restart Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek & Tým DRG Restart Cíl projektu DRG Restart projekt Standardizace procesů, tvorba metodik a systémových nástrojů v síti referenčních nemocnic za

Více

Proces nákladového oceňování hospitalizačního případu v systému CZ DRG. Ing. Jan Linda

Proces nákladového oceňování hospitalizačního případu v systému CZ DRG. Ing. Jan Linda Proces nákladového oceňování hospitalizačního případu v systému CZ DRG Ing. Jan Linda 1. 3. 2017 Zdroje dat Přímá účetní data Kalkulovaná data Produkční data Kalkulace a ocenění Struktura oceňovaného hospitalizačního

Více

Analýza připravenosti nemocnic III. brněnský DRG den. Ing. Petr Mašek

Analýza připravenosti nemocnic III. brněnský DRG den. Ing. Petr Mašek Analýza připravenosti nemocnic III. brněnský DRG den Ing. Petr Mašek Analýza připravenosti nemocnic Dotazník Cíl Cílem dotazníku bylo získat přehled o vybraných procesech jednotlivých referenčních nemocnic

Více

Benchmarking poskytovatelů akutní lůžkové péče

Benchmarking poskytovatelů akutní lůžkové péče Benchmarking poskytovatelů akutní lůžkové péče Markéta Bartůňková, Tomáš Pavlík, Zbyněk Bortlíček, Petr Klika, Miroslav Zvolský, Jan Linda, Vladimíra Těšitelová, Ladislav Dušek a tým projektu DRG Restart

Více

Setkání ekonomických expertů RN

Setkání ekonomických expertů RN Setkání ekonomických expertů RN Ing. Petr Mašek & tým DRG Restart 28.6.2016 Cílem setkání je poskytnout odpovědi na následující otázky: Jaké metodické dokumenty jsou pro nás závazné? Jaká je aktuální verze

Více

Zápis z jednání 1. SHRNUTÍ ČINNOSTÍ PROJEKTU DRG RESTART V EKONOMICKÉ OBLASTI A VÝHLED PRO LETOŠNÍ ROK

Zápis z jednání 1. SHRNUTÍ ČINNOSTÍ PROJEKTU DRG RESTART V EKONOMICKÉ OBLASTI A VÝHLED PRO LETOŠNÍ ROK Zápis z jednání Označení: Zápis z porady (ZP) Klasifikace: Pracovní skupina Typ jednání: Porada OA Datum jednání: 5. 4. 2016 Jednání řídil: Ing. Bartůňková, Ing. Mašek Místo konání: ÚZIS ČR PROGRAM: 1.

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace 010

Metodika sestavení případu hospitalizace 010 Metodika sestavení případu hospitalizace 010 Verze 010 (doplnění vyznačeno červeně) 1 / 6 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační případ 1 je pro potřeby

Více

Kalkulační MANUÁL. Základní dokument o kalkulaci procesních nákladů metodou nákladových služeb. 3. vydání. Partner Kalkulačního manuálu:

Kalkulační MANUÁL. Základní dokument o kalkulaci procesních nákladů metodou nákladových služeb. 3. vydání. Partner Kalkulačního manuálu: Kalkulační MANUÁL Základní dokument o kalkulaci procesních nákladů metodou nákladových služeb 3. vydání Partner Kalkulačního manuálu: obalka 2011.indd 1-2 26.10.2011 10:26:57 Kalkulační manuál Základní

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace

Metodika sestavení případu hospitalizace Metodika sestavení případu hospitalizace 009.2012 1 / 6 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační případ 1 je pro potřeby DRG časově vymezen pobytem nemocného

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001

Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001 Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001 Verze 012.001_návrh (doplnění pro verzi 012 zvýrazněno červeně) 1 / 7 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační

Více

A. Klasifikace analytických účtů

A. Klasifikace analytických účtů A. Klasifikace analytických účtů Autor / Autoři: Hlavní autor: Ing. Markéta Bartůňková Spoluautoři: Ing. Petr Mašek Verze: 0.0 Datum: 17. 06. 2015 Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Palackého

Více

Oceňování akutní lůžkové péče v CZ-DRG

Oceňování akutní lůžkové péče v CZ-DRG Oceňování akutní lůžkové péče v CZ-DRG Vývoj metodiky oceňování hospitalizačních případů Konečná verze koncepce Ing. Markéta Bartůňková 9. 11. 2016 Koncepce oceňování akutní lůžkové péče Cílem změny v

Více

Implementace metodiky oceňování v RN

Implementace metodiky oceňování v RN Implementace metodiky oceňování v RN Markéta Bartůňková, Petr Mašek a tým DRG Restart 4. Expertní rada 02. 12. 2015 Struktura prezentace Příprava implementace metodiky oceňování v RN Ověření implementace

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace

Metodika sestavení případu hospitalizace Metodika sestavení případu hospitalizace 007.2010 1 / 5 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1. Definice případu hospitalizace Hospitalizační případ 1 je pro potřeby DRG pobyt nemocného v jedné Nemocnici, v časové

Více

NÁKLADOVÉ OCENĚNÍ HOSPITALIZAČNÍHO PŘÍPADU. Ing. Markéta Bartůňková 25. 3. 2015

NÁKLADOVÉ OCENĚNÍ HOSPITALIZAČNÍHO PŘÍPADU. Ing. Markéta Bartůňková 25. 3. 2015 NÁKLADOVÉ OCENĚNÍ HOSPITALIZAČNÍHO PŘÍPADU Ing. Markéta Bartůňková 25. 3. 2015 Obsah přednášky: Nová metodika oceňování Základní premisy Organizační struktura Členění nákladů a výnosů Realokace nepřímých

Více

Aktuální pokroky v projektu DRG Restart. Ing. Petr Mašek, manager vývoje DRG Restart

Aktuální pokroky v projektu DRG Restart. Ing. Petr Mašek, manager vývoje DRG Restart Aktuální pokroky v projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek, manager vývoje DRG Restart Proč potřebuje Česká republika nový DRG systém? Klinická a ekonomická homogenita jednotlivých DRG skupin stávajícího

Více

Kontroly dat a metodické závěry pro další období. Ing. Markéta Bartůňková

Kontroly dat a metodické závěry pro další období. Ing. Markéta Bartůňková Kontroly dat a metodické závěry pro další období Ing. Markéta Bartůňková 10. 11. 2016 Mimořádný sběr dat za období leden duben 2016 Analýza zpracována za 4 referenční nemocnice, z toho: 2x Fakultní a velké

Více

Nákladové ocenění hospitalizačních případů: Metodika pro rok 2016

Nákladové ocenění hospitalizačních případů: Metodika pro rok 2016 Nákladové ocenění hospitalizačních případů: Metodika pro rok 2016 Markéta Bartůňková, Petr Mašek a tým DRG Restart 4. Expertní rada 02. 12. 2015 Struktura prezentace Základní principy Pracoviště zdravotnického

Více

LZZ - souhrnné údaje - (formulář typu U)

LZZ - souhrnné údaje - (formulář typu U) Věcný obsah přílohy č. 2 pro zdravotnická zařízení lůžkové péče LZZ - souhrnné údaje - (formulář typu U) 1. Akutní péče (standardní, intenzivní, resuscitační, perinatologická, spinální) - Ano/Ne obory

Více

Zápis z jednání. 1. Cíle a milníky projektu DRG Restart

Zápis z jednání. 1. Cíle a milníky projektu DRG Restart Zápis z jednání Označení: Zápis z porady (ZP) Klasifikace: Pracovní skupina Typ jednání: Porada OA III. Datum jednání: 27. 4. 2016 Jednání řídil: Ing. Mašek, Ing. Bartůňková Místo konání: ÚZIS ČR PROGRAM:

Více

Heterogenita v poskytování akutní lůžkové péče v ČR

Heterogenita v poskytování akutní lůžkové péče v ČR Heterogenita v poskytování akutní lůžkové péče v ČR Markéta Bartůňková, Tomáš Pavlík, Zbyněk Bortlíček, Petra Kovalčíková, Ladislav Dušek, Petr Klika, Jan Linda a tým projektu DRG Restart Ústav zdravotnických

Více

NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM EKONOMICKÉ ZPRAVODAJSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ ČR: LŮŽKOVÝ FOND 2016

NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM EKONOMICKÉ ZPRAVODAJSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ ČR: LŮŽKOVÝ FOND 2016 NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM EKONOMICKÉ ZPRAVODAJSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ ČR: LŮŽKOVÝ FOND 2016 Autor: Ing. Zdeňka Nováková Verze: Datum: 29. 8. 2017 Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo... 2 Zkratky... 5

Více

Klasifikace analytických účtů vypořádání zaslaných připomínek. Ing. Markéta Bartůňková 21.10.2015

Klasifikace analytických účtů vypořádání zaslaných připomínek. Ing. Markéta Bartůňková 21.10.2015 Klasifikace analytických účtů vypořádání zaslaných připomínek Ing. Markéta Bartůňková 21.10.2015 ÚČETNICTVÍ REFERENČNÍCH NEMOCNIC REFERENČNÍ NEMOCNICE PRÁVNÍ FORMA: PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PRÁVNÍ FORMA:

Více

Metodika ocenění hospitalizačního případu

Metodika ocenění hospitalizačního případu Metodika ocenění hospitalizačního případu Zpracoval autorský kolektiv pod vedením: M. Bartůňková, T. Pavlík, P. Klika, J. Linda, L. Dušek Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Institut biostatistiky

Více

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová 9. 11. 2016 ÚZIS ČR referenční síť poskytovatelů 1. ÚZIS ČR na základě zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

Více

Klasifikace analytických účtů 3. setkání Expertní skupiny. Ing. Markéta Bartůňková

Klasifikace analytických účtů 3. setkání Expertní skupiny. Ing. Markéta Bartůňková Klasifikace analytických účtů 3. setkání Expertní skupiny Ing. Markéta Bartůňková Základní metodiky k nákladovému oceňování hospitalizačních případů KLASIFIKACE ANALYTICKÝCH ÚČTŮ TYPOLOGIE ŘEŽIJNÍCH STŘEDISEK

Více

Datové úložiště referenčních nemocnic (DÚ RN): Zajištění sběru dat v roce Petr Klika a kol., ÚZIS ČR

Datové úložiště referenčních nemocnic (DÚ RN): Zajištění sběru dat v roce Petr Klika a kol., ÚZIS ČR Datové úložiště referenčních nemocnic (DÚ RN): Zajištění sběru dat v roce 2017 Petr Klika a kol., ÚZIS ČR 10. 11. 2016 Obsah Úvod Metodika a DR Logická architektura úložiště Nástroj na validaci dat RN

Více

PRINCIPY A NÁVRH METODIKY NÁKLADOVÉHO OCENĚNÍ HOSPITALIZAČNÍHO PŘÍPADU V PROJEKTU DRG RESTART

PRINCIPY A NÁVRH METODIKY NÁKLADOVÉHO OCENĚNÍ HOSPITALIZAČNÍHO PŘÍPADU V PROJEKTU DRG RESTART PRINCIPY A NÁVRH METODIKY NÁKLADOVÉHO OCENĚNÍ HOSPITALIZAČNÍHO PŘÍPADU V PROJEKTU DRG RESTART Autoři: Ing. Markéta Bartůňková Verze 0.0 Ing. Petr Mašek 1. Obsah: 1. Obsah:... 2 2. ÚVOD... 3 3. SEZNAM ZKRATEK...

Více

METODIKA VÝPOČTU RELATIVNÍCH VAH V SYSTÉMU CZ DRG

METODIKA VÝPOČTU RELATIVNÍCH VAH V SYSTÉMU CZ DRG METODIKA VÝPOČTU RELATIVNÍCH VAH V SYSTÉMU CZ DRG Metodický materiál projektu DRG Restart Zpracoval autorský kolektiv pod vedením: T. Pavlík, M. Bartůňková, P. Klika, J. Linda, L. Dušek Autoři: T. Pavlík,

Více

Dostupné personální kapacity jako determinant hospitalizační péče

Dostupné personální kapacity jako determinant hospitalizační péče Personální kapacity v českém zdravotnictví Dostupné personální kapacity jako determinant hospitalizační péče Ing. Markéta Bartůňková 23. 05. 2018 Analýza dat Národního zdravotnického informačního systému

Více

Principy DRG restart. Ing. Petr Mašek, vedoucí vývoje

Principy DRG restart. Ing. Petr Mašek, vedoucí vývoje Principy DRG restart Ing. Petr Mašek, vedoucí vývoje Principy DRG restart Rozsah projektu: Komplexní kontrola dat Výpočet relativních vah Pravidla pro použití relativních vah Návrh použití v úhradách Metodika

Více

Vliv kódování na oceňování DRG skupiny

Vliv kódování na oceňování DRG skupiny Vliv kódování na oceňování DRG skupiny Ing. Markéta Bartůňková Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR 07. 11. 2018 6. 7. 11. 2018 Vykazování zdravotních služeb u hospitalizačních případů pracovišť

Více

Porada odborných asistentů pro oblast vykazování zdravotních služeb. Ing. Petr Mašek, Ing. Markéta Bartůňková & tým DRG Restart 13.4.

Porada odborných asistentů pro oblast vykazování zdravotních služeb. Ing. Petr Mašek, Ing. Markéta Bartůňková & tým DRG Restart 13.4. Porada odborných asistentů pro oblast vykazování zdravotních služeb Ing. Petr Mašek, Ing. Markéta Bartůňková & tým DRG Restart 13.4.2016 3. setkání Expertní rady (23.9.2015) 2 Po sedmi měsících Obsah porady:

Více

Metodika oceňování hospitalizačního případu

Metodika oceňování hospitalizačního případu Metodika oceňování hospitalizačního případu pro rok 2016 Autor / Autoři: Hlavní autor: Ing. Markéta Bartůňková, Ing. Petr Mašek Spoluautoři: Tým DRG Restart, zástupci referenčních nemocnic Verze: 1.0 Datum:

Více

Vyčíslení nákladů na akutní lůžkovou péči za rok 2017

Vyčíslení nákladů na akutní lůžkovou péči za rok 2017 Vyčíslení nákladů na akutní lůžkovou péči za rok 2017 Markéta Bartůňková, Tomáš Pavlík, Zbyněk Bortlíček, Petr Klika, Miroslav Zvolský, Jan Linda, Vladimíra Těšitelová, Ladislav Dušek a tým projektu DRG

Více

Komenského nám. 125, 532 11 Pardubice

Komenského nám. 125, 532 11 Pardubice Dodatečná informace č. 2 pro otevřené nadlimitní řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a dle metodiky IOP Název veřejné zakázky Datové sklady, manažerské

Více

Stav vývoje CZ-DRG a jeho implementační plán

Stav vývoje CZ-DRG a jeho implementační plán Stav vývoje CZ-DRG a jeho implementační plán 2018 -> 2018 -> 2019 L. Dušek, M. Bartůňková, V. Těšitelová, P. Klika, T. Pavlík, M. Zvolský J. Linda, jménem vývojových týmů CZ-DRG Ústav zdravotnických informací

Více

Příprava a zpracování dat

Příprava a zpracování dat Příprava a zpracování dat 18.6.2015 Brno www.i.cz 1 Agenda Metodika zpracování dat Zpracování dokladů Zpracování preskripce Datové pumpy Číselníky nastavení Závěr www.i.cz 2 Metodika zpracování produkce

Více

METODIKA PŘIŘAZENÍ RELATIVNÍ VÁHY K HOSPITALIZAČNÍMU PŘÍPADU V SYSTÉMU CZ DRG

METODIKA PŘIŘAZENÍ RELATIVNÍ VÁHY K HOSPITALIZAČNÍMU PŘÍPADU V SYSTÉMU CZ DRG METODIKA PŘIŘAZENÍ RELATIVNÍ VÁHY K HOSPITALIZAČNÍMU PŘÍPADU V SYSTÉMU CZ DRG Metodický materiál projektu DRG Restart Zpracoval autorský kolektiv pod vedením: T. Pavlík, M. Bartůňková, P. Klika, J. Linda,

Více

JE ROLE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY POUZE FINANČNÍ?

JE ROLE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY POUZE FINANČNÍ? 6. PODZIMNÍ KONFERENCE PREZIDIA ČAS 23.11.2013 BRNO PRACOVNÍ PODMÍNKY ZDRAVOTNÍKŮ OHROŽENÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE? JE ROLE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY POUZE FINANČNÍ? VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR MUDR. RENÁTA PETROVÁ

Více

Návrh opatření ke kultivaci zdrojových dat a zvýšení kvality interpretace budoucích analýz. Ing. Markéta Bartůňková, jménem týmu projektu

Návrh opatření ke kultivaci zdrojových dat a zvýšení kvality interpretace budoucích analýz. Ing. Markéta Bartůňková, jménem týmu projektu Návrh opatření ke kultivaci zdrojových dat a zvýšení kvality interpretace budoucích analýz Ing. Markéta Bartůňková, jménem týmu projektu 1 Závěr analýzy Autor analýzy konstatuje, že se podařilo: jednotné

Více

NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM EKONOMICKÉ ZPRAVODAJSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ ČR: LŮŽKOVÝ FOND 2015

NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM EKONOMICKÉ ZPRAVODAJSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ ČR: LŮŽKOVÝ FOND 2015 NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM EKONOMICKÉ ZPRAVODAJSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ ČR: LŮŽKOVÝ FOND 215 Autoři: Ing. Markéta Bartůňková, Bc. Jan Jann, Mgr. Jan Žofka, Ing. Michal Kratochvíl, Ing. Zdena Nováková,

Více

Podmínky pro nasmlouvání a vykazování chronické resuscitační péče - DIP, DIOP. MUDr.Vladimír Macháček

Podmínky pro nasmlouvání a vykazování chronické resuscitační péče - DIP, DIOP. MUDr.Vladimír Macháček Podmínky pro nasmlouvání a vykazování chronické resuscitační péče - DIP, DIOP MUDr.Vladimír Macháček ARO, Nemocnice Na Homolce XIII. kongres ČSARIM říjen 2011 Dlouhodobá intenzivní péče (DIP) DIP - pracoviště

Více

Změny a strategie ekonomického a personálního výkaznictví ÚZIS ČR. Ing. Markéta Bartůňková

Změny a strategie ekonomického a personálního výkaznictví ÚZIS ČR. Ing. Markéta Bartůňková Změny a strategie ekonomického a personálního výkaznictví ÚZIS ČR Ing. Markéta Bartůňková Obsah přednášky I. Strategie výkaznictví ÚZIS ČR II. Problematika stávajících výkazů III. Změny ve výkaznictví

Více

Národní referenční centrum (NRC) MUDr. Antonín Malina, Ph.D. Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví

Národní referenční centrum (NRC) MUDr. Antonín Malina, Ph.D. Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Národní referenční centrum (NRC) MUDr. Antonín Malina, Ph.D. Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Proč v IPVZ? zachování kontinuity (projekt Vývoj a ověřovací provoz klasifikačního systému

Více

Dnešní agenda. Úvod do kurzu, role controllingu v řízení nemocnice. Zahájení kurzu a úvod do controllingu. Představení účastníků

Dnešní agenda. Úvod do kurzu, role controllingu v řízení nemocnice. Zahájení kurzu a úvod do controllingu. Představení účastníků Úvod do kurzu, role controllingu v řízení nemocnice Pavel Hroboň Controlling produkce zdravotních služeb v nemocnici 3. LF UK v Praze, 9.10. 2015 Dnešní agenda Zahájení kurzu a úvod do controllingu Představení

Více

Sběr dat z referenčních nemocnic za rok 2017

Sběr dat z referenčních nemocnic za rok 2017 Sběr dat z referenčních nemocnic za rok 2017 M. Bartůňková, M. Kratochvíl, T. Pavlík, Z. Bortlíček, M. Uher, P. Klika, J. Linda, V. Těšitelová, M. Zvolský, I. Rubešová, L. Dušek Ústav zdravotnických informací

Více

Metodický pokyn k uvedení registru do produkčního provozu

Metodický pokyn k uvedení registru do produkčního provozu Metodický pokyn k uvedení registru do produkčního provozu dokumentace Národního registru hrazených zdravotních služeb (NRHZS) autoři: Černek J., Blaha M. verze: 1.0 datum: 15. 1. 2018 Dokument je vytvořen

Více

CZ-DRG ve Sdělení ČSÚ a právní aspekty nastupující implementace. V. Těšitelová Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Praha

CZ-DRG ve Sdělení ČSÚ a právní aspekty nastupující implementace. V. Těšitelová Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Praha CZ-DRG ve Sdělení ČSÚ a právní aspekty nastupující implementace V. Těšitelová Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Praha 21. 11. 2018 Zákon o veřejném zdravotním pojištění 41a Klasifikace akutní

Více

Sdělení o stavu projektu DRG Restart. Vývoj CZ-DRG (v. 1.0) Evropská unie Evropský sociální fond Operační program Zaměstnanost

Sdělení o stavu projektu DRG Restart. Vývoj CZ-DRG (v. 1.0) Evropská unie Evropský sociální fond Operační program Zaměstnanost Sdělení o stavu projektu DRG Restart Vývoj CZ-DRG (v. 1.0) Evropská unie Evropský sociální fond Operační program Zaměstnanost Metodický vývoj CZ-DRG je (téměř) u konce Evropská unie Evropský sociální fond

Více

Průvodní dokument k verzi klasifikace IR-DRG 009.2012 Správa a rozvoj DRG-předání výstupů Ministerstvu zdravotnictví ČR Verze 009.

Průvodní dokument k verzi klasifikace IR-DRG 009.2012 Správa a rozvoj DRG-předání výstupů Ministerstvu zdravotnictví ČR Verze 009. Průvodní dokument k verzi klasifikace IR-DRG 009.2012 Správa a rozvoj DRG-předání výstupů Ministerstvu zdravotnictví ČR Verze 009.2012 Národní referenční centrum Autor: Andrea Švejdová Datum: 13. 12. 2011

Více

ROCE 2019 POHLEDEM VZP ČR

ROCE 2019 POHLEDEM VZP ČR ÚHRADY ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB V ROCE 2019 POHLEDEM VZP ČR KONFERENCE INMED, 23. 24. 10. 2018 ING. JIŘÍ MRÁZEK, MBA OBSAH PREZENTACE Obnova smluv CZ DRG nasmlouvání nových markerů Memorandum psychiatrie + hemodialýza

Více

Metodika sestavení hospitalizačního případu pro CZ-DRG

Metodika sestavení hospitalizačního případu pro CZ-DRG Metodika sestavení hospitalizačního případu pro CZ-DRG Tomáš Pavlík a nejen analytický tým projektu DRG Restart Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Institut biostatistiky a analýz, Masarykova

Více

Protokol o vypořádání připomínek

Protokol o vypořádání připomínek Protokol o vypořádání připomínek Identifikace dokumentu/metodiky Název DOKUMENTU Verze Datum zveřejnění dokumentu/lhůta pro vypracování připomínek Metodika nákladového ocenění hospitalizačního případu

Více

Průvodní dokument k rozpadu činností správa a rozvoj v DRG 2013

Průvodní dokument k rozpadu činností správa a rozvoj v DRG 2013 Průvodní dokument k rozpadu činností správa a rozvoj v DRG 2013 Správa a rozvoj DRG detailní rozpis plánovaných aktivit v DRG 2013 Národní referenční centrum Autor: Ing. Pavel Kožený, Ph.D., Ing. Eva Švecová,

Více

Markery systému CZ-DRG jako základ implementace nového systému úhrad akutní lůžkové péče. Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Praha

Markery systému CZ-DRG jako základ implementace nového systému úhrad akutní lůžkové péče. Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Praha Markery systému CZ-DRG jako základ implementace nového systému úhrad akutní lůžkové péče Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Praha 31.8. 2018 Systém CZ-DRG je vydán ve sdělení ČSÚ ve verzi

Více

Metodický rámec projektu DRG restart. Ing. Petr Mašek

Metodický rámec projektu DRG restart. Ing. Petr Mašek Metodický rámec projektu DRG restart Ing. Petr Mašek Team DRG restart; ČR 2015 Když neporozumíme zobrazeným souvislostem, nemůžeme uspět s DRG, 2 Metodický rámec projektu DRG restart Vymezení metodického

Více

Metodika pro komunikaci změn v Seznamu výkonů s bodovými hodnotami. Podmínky pro zpracování aktualizace SZV pro účely klasifikace DRG

Metodika pro komunikaci změn v Seznamu výkonů s bodovými hodnotami. Podmínky pro zpracování aktualizace SZV pro účely klasifikace DRG Metodika pro komunikaci změn v Seznamu výkonů s bodovými hodnotami Podmínky pro zpracování aktualizace SZV pro účely klasifikace DRG Verze: 1_0.1 Autor: Národní referenční centrum Datum 22. 5. 2012 1 Obsah

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ LŮŽKOVÉ PÉČE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ LŮŽKOVÉ PÉČE IČO 0 0 0 9 0 6 3 8 IČZ smluvního ZZ 7 6 0 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 7 6 M 0 0 1 Název IČO Nemocnice Jihlava, příspěvková organizac PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 8.11.11 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

STAV ŘEŠENÍ PROJEKTU CZ-DRG

STAV ŘEŠENÍ PROJEKTU CZ-DRG STAV ŘEŠENÍ PROJEKTU CZ-DRG 2018 -> 2019 -> 2020 L. Dušek, M. Bartůňková, V. Těšitelová, P. Klika, T. Pavlík, M. Zvolský J. Linda, jménem vývojových týmů CZ-DRG Ústav zdravotnických informací a statistiky

Více

Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky. Výroční zpráva 2017

Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky. Výroční zpráva 2017 Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Výroční zpráva 2017 Obsah Úvodní slovo... 1 Fúze ústavu s KSRZIS... 2 Sběr dat a analytická činnost ústavu... 3 Klíčové projekty... 5 Personální

Více

1 Popis předmětu plnění projektu implementace MIS

1 Popis předmětu plnění projektu implementace MIS 1 Popis předmětu plnění projektu implementace MIS Vytvořit Manažerský rozpočet Tzn. vytvoření metodiky pro zajištění Manažerského účetnictví, přičemž metodikou se rozumí soubor postupů a pravidel popisujících

Více

Zápis ze zasedání. Řídící rada Řídící rada projektů DRG Restart a NZIS podpořených z projektů OP Zaměstnanost

Zápis ze zasedání. Řídící rada Řídící rada projektů DRG Restart a NZIS podpořených z projektů OP Zaměstnanost Zápis ze zasedání Název Řídící rada Řídící rada projektů DRG Restart a NZIS podpořených z projektů OP Zaměstnanost Zasedání/schůze předsednictva Místo konání: Zasedací místnost 116, ÚZIS ĆR Datum konání:

Více

Stav projektu DRG Restart a plán dokončení jeho cílů pro rok Ladislav Dušek

Stav projektu DRG Restart a plán dokončení jeho cílů pro rok Ladislav Dušek Stav projektu DRG Restart a plán dokončení jeho cílů pro rok 2017 Ladislav Dušek 9. 11. 2016 HARMONOGRAM a STAV projektu 2014/15 2016 2017 Restrukturalizace ÚZIS ČR Proveditelnost Program OPZ Referenční

Více

Restrukturalizace nemocnice jako cesta ke zvýšení efektivity

Restrukturalizace nemocnice jako cesta ke zvýšení efektivity Restrukturalizace nemocnice jako cesta ke zvýšení efektivity Seminář na půdě Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT, Kladno MUDr. Tomáš Jedlička 4. 4. 2013 Co je efektivita Efektivita či efektivnost

Více

Problematika personálních normativů lékařských povolání v lůžkových zdravotnických zařízení. Roman Michálek

Problematika personálních normativů lékařských povolání v lůžkových zdravotnických zařízení. Roman Michálek Problematika personálních normativů lékařských povolání v lůžkových zdravotnických zařízení Roman Michálek Úvod Řízení lidských zdrojů Personální audit Jindřichův Hradec 19092014 2 Specifika lékařské profese

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 0 0 8 5 3 8 7 9 IČZ smluvního ZZ 7 0 0 1 2 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 7 0 F 0 0 1 Název IČO Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 8.11.11 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 2 0 3 IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 5 M 0 0 3 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 2. Operační program: Operační program Zaměstnanost 3. Specifický cíl projektu: Projekt zajistí podmínky pro přechod duševně nemocných

Více

Datová a analytická základna DRG Projekt DRG restart

Datová a analytická základna DRG Projekt DRG restart Datová a analytická základna DRG Projekt DRG restart - Stav k 15.11. 2014 - Datová a analytická základna DRG Hlavní metodické úkoly DRG 2014 201x: milestones 1. Definice reprezentativního souboru referenčních

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Plzeň. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Plzeň. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 9 8 0 6 IČZ smluvního ZZ 4 4 1 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 P 4 4 M 0 0 1 Název IČO Fakultní nemocnice Plzeň PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

ÚVN-Vojenská fakultní nemocnice Praha. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_04 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

ÚVN-Vojenská fakultní nemocnice Praha. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_04 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 6 1 3 8 3 0 8 2 IČZ smluvního ZZ 0 6 0 5 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 6 M 0 5 1 Název IČO ÚVN-Vojenská fakultní nemocnice Praha PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.06.06 / 4_04 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Přehled použitých výrazů a zkratek

Přehled použitých výrazů a zkratek Orgány vývoje klinických standardů a proces plánování Příloha 4b Závěrečné zprávy projektu č. NS 10650-3/2009 podpořeného Interní grantovou agenturou MZ ČR, Výzkum metod standardizace zdravotní péče zaměřený

Více

Provozní manažerský informační systém pro oblast zdravotnictví Moravskoslezského kraje (PMIS)

Provozní manažerský informační systém pro oblast zdravotnictví Moravskoslezského kraje (PMIS) Provozní manažerský informační systém pro oblast zdravotnictví Moravskoslezského kraje (PMIS) Zpracovali Vratislava Krnáčová, Tomáš Vašica ISSS 13. 4. 2015 Zdravotnictví Moravskoslezského kraje Organizace

Více

ak rozumět projektu DRG Restart?

ak rozumět projektu DRG Restart? ak rozumět projektu DRG Restart? Důvody pro projekt DRG restart Cílový stav DRG restart Aktuální stav projektu DRG restart Jak mají reagovat nemocnice, které nejsou referenční, na projekt DRG restart?

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Ostrava. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Ostrava. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 8 4 3 9 8 9 IČZ smluvního ZZ 9 1 0 0 9 8 8 8 Číslo smlouvy 2 T 9 1 E 0 0 1 Název IČO Fakultní nemocnice Ostrava PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 0 0 0 6 4 0 3 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 0 5 M 0 0 3 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. Vstupní formulář / V-01 / 8.11.11 / 4_1 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Institucionální zajištění správy a rozvoje DRG v ČR. Ing. Eva Švecová Národní referenční centrum

Institucionální zajištění správy a rozvoje DRG v ČR. Ing. Eva Švecová Národní referenční centrum Institucionální zajištění správy a rozvoje DRG v ČR Ing. Eva Švecová Národní referenční centrum Správa a rozvoj IR-DRG MZ ČR: o držitel licence, má nevýhradní právo k užívání a úpravám Know how systému

Více

Varianta C ponechání stávajícího stavu

Varianta C ponechání stávajícího stavu Návrh optimalizace struktury poskytování akutní hospitalizační péče Nemocnice s poliklinikou Karviná- Ráj, příspěvková organizace Varianta C ponechání stávajícího stavu 1. Úvod 2. Popis aktuálního stavu

Více

Controlling jako nástroj řízení a zvyšování ekonomické efektivnosti. MUDr. Ján DUDRA, Ph.D., MPH

Controlling jako nástroj řízení a zvyšování ekonomické efektivnosti. MUDr. Ján DUDRA, Ph.D., MPH Controlling jako nástroj řízení a zvyšování ekonomické efektivnosti MUDr. Ján DUDRA, Ph.D., MPH Klíčové procesy controllingu: Finanční plánování a vyhodnocování Řízení cash-flow a controlling investic

Více

Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ

Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ ZAŘAZENÍ UČIVA O MANAŽERSKÉM ÚČETNICTVÍ NA OA Na počátku studia účetnictví (2. ročník): Seznámení s pojmy: FINANČNÍ ÚČETNICTVÍ souhrnné informace

Více

Legislativní aspekty implementace CZ-DRG a další kroky

Legislativní aspekty implementace CZ-DRG a další kroky Legislativní aspekty implementace CZ-DRG a další kroky V. Těšitelová Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR R. Policar Ministerstvo zdravotnictví ČR Konference DRG Restart 29. 11. 2017 Právní základ

Více

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o.

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o. Ing. Jan Mlčák, MBA Nemocnice Pelhřimov p.o. Motto Pacient je ten, kdo posuzuje kvalitu naší péče a služeb. Chceme být zdravotnické zařízení, které je pacienty žádané a uspokojuje jejich potřeby a očekávání.

Více

Pololetní výkaz o lůžkovém fondu poskytovatele lůžkové péče a jeho využití

Pololetní výkaz o lůžkovém fondu poskytovatele lůžkové péče a jeho využití Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 132/14 ze dne 30.10.2013 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2014. Vyplněný výkaz předložte pracovišti státní statistické

Více

Úhradová vyhláška na rok 2010

Úhradová vyhláška na rok 2010 Úhradová vyhláška na rok 2010 Makroekonomické předpoklady výběru pojistného v roce 2010 Promítnutí růstu nezaměstnanosti z 4,9% na 9% Promítnutí zvýšení počtu důchodců cca 40 tis. ročně Očekávaný mzdový

Více

Úhrady ZP a controlling

Úhrady ZP a controlling Úhrady ZP a controlling K odborné stáži Minimalizace chyb při vykazování zdravotní péče Určeno pro:strategický i operativní management nemocnic,zřizovatele nemocnic Termín : 3.9.2004 Místo konání: IPVZ,

Více

Stav projektu DRG Restart a plán dokončení jeho cílů pro rok Markéta Bartůňková

Stav projektu DRG Restart a plán dokončení jeho cílů pro rok Markéta Bartůňková Stav projektu DRG Restart a plán dokončení jeho cílů pro rok 2017 Markéta Bartůňková 13. 12. 2016 ÚZIS ČR DRG 1. Pověření ÚZIS ČR na základě 41a zákona č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění a

Více

Česká společnost fyziků v medicíně, o. s. www.csfm.cz

Česká společnost fyziků v medicíně, o. s. www.csfm.cz Pravidla procesu hodnocení místních radiologických standardů a jejich souladu s národními radiologickými standardy pro nukleární medicínu 1. Úvod Požadavky na klinické audity jsou stanoveny v hlavě V díl

Více

Riziko nežádoucích událostí na operačním sále - poznatky z pracoviště Petra Kourková, Jana Vácová COS Nemocnice Jihlava

Riziko nežádoucích událostí na operačním sále - poznatky z pracoviště Petra Kourková, Jana Vácová COS Nemocnice Jihlava VI. KONGRES 2.- 3. června 2017 PERIOPERAČNÍCH SESTER Hotel Flora Olomouc S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ Riziko nežádoucích událostí na operačním sále - poznatky z pracoviště Petra Kourková, Jana Vácová COS Nemocnice

Více

Business intelligence ve zdravotnictví sestavení analýz. MITECO.eu.,a.s. MUDr. Libor Straka

Business intelligence ve zdravotnictví sestavení analýz. MITECO.eu.,a.s. MUDr. Libor Straka Business intelligence ve zdravotnictví sestavení analýz MITECO.eu.,a.s. MUDr. Libor Straka Řešení základní problematiky Co neměříme neřídíme Analýza metrik a jejich vzájemné propojení Identifikace metrik

Více

Ukázka klasifikačního systému CZ-DRG: Pacienti s diabetem

Ukázka klasifikačního systému CZ-DRG: Pacienti s diabetem Ukázka klasifikačního systému CZ-DRG: Pacienti s diabetem Milan Kvapil, Tomáš Pavlík, Zbyněk Bortlíček, Michal Uher, Petra Kovalčíková, Lucie Panáčková, Martina Hlostová, Ladislav Dušek Fakultní nemocnice

Více

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 2 0 3 IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 5 M 0 0 3 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Projektový plán činností 2014

Projektový plán činností 2014 Projektový plán činností 2014 Správa a rozvoj DRG-základní dokument Národní referenční centrum Autor: NRC Datum: 15. března 2014 Zařazení: Interní, pro účely jednání a schválení Představenstva Popis plánovaných

Více

Zpráva o Kurzu kódování zdravotních služeb referenční kódování v systému CZ-DRG

Zpráva o Kurzu kódování zdravotních služeb referenční kódování v systému CZ-DRG Zpráva o Kurzu kódování zdravotních služeb Miroslav Zvolský, Petra Králová, Dana Krejčová, Irena Rubešová Oddělení klinických klasifikací DRG Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR a tým DRG Restart

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 2 3 8 8 4 IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 5 M 0 0 4 Název IČO Nemocnice Na Homolce PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 2 0 3 IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 5 M 0 0 3 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

PRAVIDLA PROCESU HODNOCENÍ KVALITY A BEZPEČÍ VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO AKREDITACI VE ZDRAVOTNICTVÍ

PRAVIDLA PROCESU HODNOCENÍ KVALITY A BEZPEČÍ VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO AKREDITACI VE ZDRAVOTNICTVÍ PRAVIDLA PROCESU HODNOCENÍ KVALITY A BEZPEČÍ VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO AKREDITACI VE ZDRAVOTNICTVÍ 2. vydání, červen 2017 Schváleno Ministerstvem zdravotnictví ČR Postup před vlastním

Více