Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/88.00208"

Transkript

1 Návrh systému odborného poradenství v oblasti rovných příležitostí na MěÚ Slaný klíčová aktivita 7 projektu Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný Základní teze a cíle Cílem aktivity je nastavit systém odborného poradenství v oblasti rovných příležitostí a to jak ženám/mužům vracející se po rodičovské či mateřské dovolené, tak i zaměstnavatelům. Toto poradenství bude primárně určeno zaměstnancům Města Slaný a zaměstnancům zřizovaných organizací města Slaný, ale budou je moc využít i ostatní zaměstnanci a zaměstnavatelé z města Slaný Bude vytvořeno poradenské místo v prostorách žadatele určené cílové skupině, které bude poskytovat konzultace v oblasti rovných příležitostí. Účelem je zvýšení informovanosti cílové skupiny v oblasti rovných příležitostí a zvýšení využívání dostupných nástrojů slaďování rodinného a profesního života. Výstupem z realizace aktivity bude vytvořené poradenské místo s možností osobních, telefonických či ových konzultací. Otevřeno bude 1 krát týdně. Vzhledem k zaměření a zdrojům v projektu vytvořené poradenské centrum nemůže poskytovat celou škálu poradenských služeb, které mohou nabízet profesionální poradenská centra v rozsahu: posilování sebevědomí žen/mužů psychologické poradenství, sociální poradenství řešení obtížných životních situací, poradenství spojené s trhem práce hledání/změna zaměstnání, návrat do zaměstnání po rodičovské dovolené, poradenství v oblasti v oblasti slaďování profesního a rodinného života služby pro rodiny (pečovatelské služby, hlídání dětí, služby pro domácnost, ) a flexibilní formy práce (zkrácené úvazky, práce z domova, pružná pracovní doba, sdílení pracovního místa ), další vzdělávání sebevzdělávání a rekvalifikační kurzy pro cílovou skupinu, podpora podnikatelských aktivit žen/mužů na/po rodičovské dovolené,

2 zvýšení obecné informovanosti o postupech při dosahování rovnosti pohlaví. Zřizované poradenské centrum se také nemůže zaměřit na skupinové poradenství formou různých kurzů, seminářů či školení. Zaměření zřizovaného poradenského centra Vzhledem k výše uvedenému a projektovým zdrojům se poradenské centrum zaměří na individuální poradenství v oblastech: sociální poradenství řešení obtížných životních situací, poradenství v oblasti v oblasti slaďování profesního a rodinného života služby pro rodiny (pečovatelské služby, hlídání dětí, služby pro domácnost, ) a flexibilní formy práce (zkrácené úvazky, práce z domova, pružná pracovní doba, sdílení pracovního místa ), další vzdělávání e Learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů. Případné dotazy mimo výše uvedené odkazy budou také zodpovězeny s odkazem na obecně dostupné zdroje informací a případně na instituce jako jsou například Úřady práce ČR, Finanční úřady ČR, Česká správa sociálního zabezpečení a další. Vzhledem k omezeným zdrojům, odborným i materiálním, bude hlavním úkolem poradenského centra v případě, že nebude moci profesionálně klientovi pomoci, nasměrovat jej na instituce a profesionální poradenská centra, které budou moci klienta obsloužit a pomoci mu. Cílová skupiny poradenského centra Cílovou skupinou poradenského centra budou: 1. Matky a otcové na a po rodičovské dovolené především z MěÚ Slaný a městem Slaný přímo zřizovaných organizací. 2. Matky a otcové samoživitelé především z MěÚ Slaný a městem Slaný přímo zřizovaných organizací.

3 Ostatní cílové skupiny poradenství v oblasti rovných příležitostí žen a mužů jako jsou například ženy a muži v předdůchodovém věku, ženy a muži nezaměstnaní, absolventi středních a vysokých škol a podobně budou se svými problémy směřováni na odborná poradenská centra a instituce. Informační zdroje využívané při poradenství V rámci poradenství budou využity informační zdroje a metodiky, které vzniknou během realizace projektu z klíčové aktivity číslo 2 Realizace generového auditu na MěÚ Slaný, aktivity číslo 3 Nastavení systému flexibilního vzdělávání a aktivity číslo 4 Nastavení systému vzdělávání včetně internetového informačně-vzdělávacího portálu města. Při poskytování informací budou též využívány informační zdroje na Internetu, jako jsou například: Forma poradenství Vzhledem k zaměření projektu a zdrojům pro realizaci této aktivity bude poradenství prováděno následujícími formami: Zodpovídání dotazů a rady poskytnuté formou u. Zodpovídání dotazů a rady poskytnuté formou telefonické komunikace (pouze ve vyhlášený otevírací čas poradny). Osobní konzultace/ zodpovídání dotazů a rady pouze ve vyhlášený otevírací čas poradny. Zodpovídání dotazů a rady poskytnuté na základě písemného dotazu formou písemnou, telefonickou nebo em.

4 Proces poskytování poradenství Vlastní proces poskytování poradenství bude probíhat několika cestami: 1) Osobní konzultace Klient se dostaví v otevírací čas poradny do poradny, bude kontaktovat pracovníka poradny se svým problém, který provede poradenství-zodpovězení dotazu. Pokud bude dotaz/problém z oblasti zaměření poradny bude zodpovězen okamžitě ústně v rámci pohovoru nebo, pokud dotaz bude potřebovat prostudování zdrojů, bude zodpovězen následně preferovaně cestou u. 2) Telefonická konzultace Pokud klient kontaktuje poradnu v otevírací čas poradny telefonicky, jeho dotaz/problém bude řešen, pokud bude možné okamžitě při rozhovoru nebo následnou odpovědí opět preferovaně cestou u. 3) konzultace ový dotaz klienta bude zodpovězen opět em. 4) Písemná konzultace Pokud bude dotaz/problém klienta podán písemně, bude mu zodpovězeno, pokud nebude v dotazu uveden kontakt, opět písemně. Dotazy/problémy klientů budou řešeny preferovaně elektronickou cestou em. Dotazy budou zodpovídány pokud možno co nejdříve. Časový limit na odpověď klientovi je 5 pracovních dní. Dotazy/poradenstvím se budou zabývat pracovníci v roli konzultanta v rámci projektu. V případě, že nebudou schopni zodpovědět konkrétní dotaz, bude tento dotaz postoupen na pracovníka v roli gender experta v projektu nebo na partnera projektu Poradnu pro občanství/občanská a lidská práva Evidence klientů poradny Klienti poradny budou evidovány pomocí karty klienta, která mu bude založena při jeho prvním kontaktu/návštěvě. Návrh karty klienta viz příloha č. 1.

5 Umístění poradny Poradna bude umístěná v prostorách MěÚ Slaný, Masarykovo náměstí 160, Slaný, přízemí vlevo (odbor Sociálních věcí). Poradna bude označena viz příloha č. 3. Otevírací čas poradny Poradna zahájí činnost od a bude ji poskytovat po dobu realizace projektu do Poradna bude otevřena pro osobní konzultace každou středu od 8:00 do 9:00 a od 15:00-16:00. Doporučujeme se před osobním objednat telefonicky nebo em. Telefonický a ový kontakt na poradnu Telefon: , poradna_gender@meuslany.cz Personální zajištění poradny Primární kontakt s klienty a primární poradenskou činnost budou provádět: paní Ivana Sladká paní Taťána Vlčková Problematické dotazy budou konzultovaný s gender expertem v projektu a pracovníky partnera projektu Poradnu pro občanství/občanská a lidská práva. Materiálně technické zabezpečení poradny Pracovníci poradny budou využívat materiální a technické zdroje MěÚ Slaný, které bude doplněné zařízení (skříň, stůl, žídle) prořízené z projektu. Provoz poradenského místa bude částečně hrazen z nepřímých nákladů projektu (telefon, energie, internet).

6 Informování klientů o poradně Potenciální klienti budou informování o možnosti využít služeb poradny několika komunikačními kanály: 1. Letákem viz příloha č. 2, který bude volně k dispozici v prostorách MěÚ Slaný a dalších přímo řízených organizacích města Slaný. 2. Informací umístěnou na internetovém portálu projektu kde bude připravena speciální stránky pro potřeby poradenství. 3. Informací v aktualitách umístěnou na 4. Zaměstnanci úřadu v rámci pravidelných porad svých odborů. Souhrnná informace o poradenském místě Poradenské místo pro rovné příležitosti žen a mužů Zřízeno v rámci projektu: Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, CZ.1.04/3.4.04/ Adresa: MěÚ Slaný, Masarykovo náměstí 160, Slaný přízemí vlevo (odbor Sociálních věcí) Otevírací čas poradny: středa od 8:00 do 9:00 a od 15:00-16:00 hod. Před osobní konzultací je nutno se objednat telefonicky nebo em. Telefon: , poradna_gender@meuslany.cz Zaměření na problematiku: poradenství v oblasti v oblasti slaďování profesního a rodinného života Kontaktní osoby: Ivana Sladká, Taťána Vlčková

7 Příloha č. 1 Karta klienta poradenského centra Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/ Evidenční karta klienta poradenského místa rovných příležitostí žen a mužů * zakroužkujte odpovídající možnost Titul: Příjmení: Jméno: Pracovní pozice u zaměstnaných: Zaměstnavatel pokud relevantní: Vzdělání*: základní střední vyšší odborné vysokoškolské Postavení na pracovním trhu*: nezaměstnaný zaměstnanec OSVČ student ostatní Věk*: let let let Znevýhodnění z důvodu*: menšina migrant zdravotní ostatní (Ostatní = rodiče s malými dětmi, rodiče samoživitelé, ženy ohrožené nezvěstností, ) Datum konzultace: Forma*: telefon osobní pohovor písemně Téma*: sociální poradenství slaďování pracovního a rodinného života ostatní Poznámka: Datum konzultace: Forma*: telefon osobní pohovor písemně Téma*: sociální poradenství slaďování pracovního a rodinného života ostatní Poznámka: Datum založení karty:. podpis klienta Poznámka: V případě nutnosti založte další list pro konzultace.

8 Příloha č. 2 Leták k informování potenciálních klientů poradny Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/ V rámci jedné z aktivit projektu Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/ bylo na MěÚ Slaný zřízeno poradenské místo pro cílovou skupinu matky a otcové na a po rodičovské dovolené, které se zaměřuje především na poradenské služby v oblasti v oblasti slaďování profesního a rodinného života, ale bude se snažit poskytovat poradenskou činnost i v jiných oblastech rovných příležitostí žen a mužů jako je sociální poradenství řešení obtížných životních situací, vzdělávání v oblasti rovných příležitostí žen a mužů a dalších. Poradenské centrum bude poskytovat svoje služby v období od , osobně každou středu 8:00 do 9:00 a od 15:00-16:00 hod. na MěÚ Slaný po předchozím objednání telefonicky nebo em. Poradenství s využitím u bude prováděno nepřetržitě. Kontakt: Poradenské místo pro rovné příležitosti žen a mužů Adresa: MěÚ Slaný, Masarykovo náměstí 160, Slaný přízemí vlevo (odbor Sociálních věcí) Otevírací čas poradny: středa od 8:00 do 9:00 a od 15:00-16:00 hod. Před osobní konzultací je nutno se objednat telefonicky nebo em. Telefon: , poradna_gender@meuslany.cz Kontaktní osoby: Ivana Sladká, Taťána Vlčková

9 Příloha č. 3 Označení poradenského místa Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/ Poradenské místo pro rovné příležitosti žen a mužů Zaměření na problematiku poradenství v oblasti v oblasti slaďování profesního a rodinného života Otevírací čas poradny: středa od 8:00 do 9:00 a od 15:00-16:00 hod. Před osobní konzultací je nutno se objednat telefonicky nebo em. Telefon: , poradna_gender@meuslany.cz Kontaktní osoby: Ivana Sladká, Taťána Vlčková

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Společnost Ascari s.r.o. IČO: 284 04

Více

Sólo rodiče a práce. APERIO Společnost pro zdravé rodičovství. Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení

Sólo rodiče a práce. APERIO Společnost pro zdravé rodičovství. Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení Sólo rodiče a práce APERIO Společnost pro zdravé rodičovství Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení 10. prosince 2010 APERIO Občanské sdružení fungující od roku 2001 Poslání:

Více

PRŮBĚŽNÁ EVALUACE PROJEKTU (ke dni 30. 4. 2014)

PRŮBĚŽNÁ EVALUACE PROJEKTU (ke dni 30. 4. 2014) [PRŮBĚŽNÁ EVALUACE PROJEKTU] 1 PRŮBĚŽNÁ EVALUACE PROJEKTU (ke dni 30. 4. 2014) Realizovaný v rámci projektu Genderová politika - už víme jak na to! Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.4.04/88.00083 Realizátor

Více

Podnikání jako flexibilní forma uplatnění na trhu práce

Podnikání jako flexibilní forma uplatnění na trhu práce NA VLASTNÍ Podnikání jako flexibilní forma uplatnění na trhu práce Realizátor: Spirála Turnov, o. s. Partner projektu: Centrum pro rodinu Náruč, o. s. Termín realizace: 1. 6. 2012 31. 5. 2014 Místo realizace:

Více

VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI

VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/77.00234 VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI Délka trvání projektu: 1. 8. 2012

Více

Projekt Koordinace opatření na podporu sladění pracovního a rodinného života na úrovni krajů, registrační číslo CZ /0.0/0.

Projekt Koordinace opatření na podporu sladění pracovního a rodinného života na úrovni krajů, registrační číslo CZ /0.0/0. Projekt Koordinace opatření na podporu sladění pracovního a rodinného života na úrovni krajů, registrační číslo CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0006233 1 Osnova Základní informace o projektu Na jakou situaci

Více

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Hospodářská komora okresu Karviná

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Hospodářská komora okresu Karviná projekt Ženy naší generace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ing. Andrea Hoschnová, manažer projektu REALIZACE Registrační číslo: CZ.04.1.3/2.2.15.03/0120 Doba realizace projektu: 1.1.2007 30.5.2008

Více

VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK PŘIPRAVOVANÉ VÝZVY V RÁMCI OBLASTI PODPORY 3.4

VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK PŘIPRAVOVANÉ VÝZVY V RÁMCI OBLASTI PODPORY 3.4 VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK PŘIPRAVOVANÉ VÝZVY V RÁMCI OBLASTI PODPORY 3.4 V rámci připomínkování zveřejněného návrhu výzvy bylo zasláno celkem 146 připomínek od 37 subjektů. Připomínky byly členěny do okruhů

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2014 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika

Více

Výzvy. 635/03_16_047/CLLD_15_01_261 Zaměstnanost - II. 639/03_16_047/CLLD_15_01_261 Sociální podnikání - II

Výzvy. 635/03_16_047/CLLD_15_01_261 Zaměstnanost - II. 639/03_16_047/CLLD_15_01_261 Sociální podnikání - II 10. 10. 2018, Sezemice Výzvy 635/03_16_047/CLLD_15_01_261 Zaměstnanost - II 639/03_16_047/CLLD_15_01_261 Sociální podnikání - II Seminář pro žadatele je financován z projektu "Zlepšení řídících a administrativních

Více

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz Optimální model rané péče Optimální model popisuje službu rané péče při optimálním stavu finančního, personálního a materiálního zabezpečení. Cena služby poskytované optimálním způsobem je 40 000,- Kč

Více

Naplňování koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina

Naplňování koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina Naplňování koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina Podpora mladých rodin, pomoc rodičům a dětem se obecně řadí mezi hlavní priority Kraje Vysočina. Kraj Vysočina průřezově podporuje vznik a zachování

Více

Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči. Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/

Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči. Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/ Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/77.00234 Identifikace projektu Délka trvání projektu: 1. 8. 2012 1. 6. 2015 Projekt je financován z

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

MAS Blaník z. s. Příloha č. 2:

MAS Blaník z. s. Příloha č. 2: MAS Blaník z. s. Příloha č. 2: Podporované aktivity pro operační program zaměstnanost Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů

Více

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít ředitel odboru implementace programů ESF, Ministerstvo práce a sociálních věcí Pár čísel úvodem 182,5 26,78 97,5 42,3 280,0 23,8 51,9 (2/3) Náš

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské

Více

Gender v podmínkách Krajského úřadu Jihomoravského kraje 19. Národní konference kvality ČR, 20. února 2013, Brno

Gender v podmínkách Krajského úřadu Jihomoravského kraje 19. Národní konference kvality ČR, 20. února 2013, Brno Gender v podmínkách Krajského úřadu Jihomoravského kraje 19. Národní konference kvality ČR, 20. února 2013, Brno Mgr. Gabriela Mátéová Jak jsme začínali Od roku 2001 genderové statistiky Od roku 2006 zavedena

Více

Chci být maminkatelka maminka a podnikatelka! CZ.1.04/3.4.04/54.00001

Chci být maminkatelka maminka a podnikatelka! CZ.1.04/3.4.04/54.00001 Chci být maminkatelka maminka a podnikatelka! CZ.1.04/3.4.04/54.00001 Základní informace o projektu Příjemce: Rodinné centrum Čmelda Doba realizace: 1.11.2010 30.10.2013 Místo realizace: Olomouc, Velký

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Tato výzva je realizována v rámci komunitně vedeného místního rozvoje (dále jen CLLD) a Strategie komunitně vedeného

Více

PODPORA IMPLEMENTACE DĚTSKÝCH SKUPIN

PODPORA IMPLEMENTACE DĚTSKÝCH SKUPIN PODPORA IMPLEMENTACE DĚTSKÝCH SKUPIN Reg. č. projektu CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0002266 Mgr. Petra Podzimková, Bc. Kristýna Hondlíková Jihlava, 13. 3. 2017 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Doba realizace: 1.

Více

Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů

Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Rovné příležitosti žen a mužů = neexistence překážek pro účast

Více

Prorodinná opatření - I

Prorodinná opatření - I Výzvy 24. 1. 2017, Sezemice 018/03_16_047/CLLD_15_01_261 Prorodinná opatření - I 023/03_16_047/CLLD_15_01_261 Zaměstnanost - I Seminář pro žadatele je financován z projektu "Zlepšení řídících a administrativních

Více

Podporované aktivity

Podporované aktivity Příloha č. 4 Podporované aktivity V této výzvě budou podporovány aktivity: Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena

Více

Dotazník pro osoby na MD či RD z hlediska genderové problematiky

Dotazník pro osoby na MD či RD z hlediska genderové problematiky Dotazník pro osoby na MD či RD z hlediska genderové problematiky Bydliště Věk 1% tišnov jinde -3 3-71% Vzdělání Jste nyní na 1% sš s maturitou vš MD RD % 91% V jakém rozsahu jste si RD zvolila? Jste v

Více

Centrum pro podporu zaměstnanc. stnanců. PhDr. Michaela Tureckiová,, CSc. Vedoucí Centra pro podporu zaměstnanc. Lenka Skabrouthová

Centrum pro podporu zaměstnanc. stnanců. PhDr. Michaela Tureckiová,, CSc. Vedoucí Centra pro podporu zaměstnanc. Lenka Skabrouthová Centrum pro podporu zaměstnanc stnanců PhDr. Michaela Tureckiová,, CSc. Lektor Centra pro podporu zaměstnanc stnanců Lenka Skabrouthová Vedoucí Centra pro podporu zaměstnanc stnanců Identifikace projektu

Více

Výsledky dotazníkového šetření Jak skloubit rodinu a práci

Výsledky dotazníkového šetření Jak skloubit rodinu a práci Výsledky dotazníkového šetření Jak skloubit rodinu a práci Cílová skupina: Ženy/muži vracející se po rodičovské dovolené nebo péči o závislého člena rodiny na trh práce Ženy/muži s malými dětmi do 15-ti

Více

1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt)

1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt) Příloha č. 2 Podrobný popis podporovaných aktivit 1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt) Podpora je určena na vybudování zařízení a zajištění

Více

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí (dospělým, kteří

Více

PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI Ing. Zuzana Trojanová 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc ZÁKLAD ÚSPĚŠNÉHO PROJEKTU Individuální přístup k osobám z cílových skupin Respektování specifických

Více

Příloha č. 2. POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT

Příloha č. 2. POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Příloha č. 2. POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Aktivity v oblasti sociálního začleňování osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených musí mít vždy přímý dopad na cílové skupiny, tj. jsou zaměřeny

Více

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 - Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí (dospělým, kteří

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1. RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.2012 Karel Vít Úvodní informace o nás Odbor implementace fondů EU je součástí Sekce

Více

Operační program zaměstnanost

Operační program zaměstnanost Realizace SCLLD MAS Rozvoj Tanvaldska Operační program zaměstnanost Úvodní prezentace Seminář 1_MAS Rozvoj Tanvaldska 17. 1. 2018 Programový rámec OPZ Podporovaná opatření schválená ŘO OPZ: A.1.3 Podpora

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří Bc. Andrea Novotná 723933559 Vyhlášené výzvy MAS České středohoří Zavádění bezpečnostních a preventivních programů a opatření 1.

Více

Programový rámec OPZ

Programový rámec OPZ Programový rámec OPZ V programovém rámci OPZ jsou aktivity podporovatelné ze specifického cíle 2.3.1 tematicky rozděleny do 4 opatření. Název Specifický cíl Opatření A) Popis vazby specifický cíl 2.3.1

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt)... 2 Příměstské tábory... 2 Dětské skupiny... 3 Vzdělávání

Více

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Vytváření pracovních příležitostí pro znevýhodněné skupiny obyvatel, opatření č. 2 Zpracováno podle příloh

Více

Sladění rodinného a pracovního života ČDS, 19. února 2014

Sladění rodinného a pracovního života ČDS, 19. února 2014 Vysoká škola ekonomická Sladění rodinného a pracovního života ČDS, 19. února 2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE VÝBĚROVÉ ŠETŘENÍ PRACOVNÍCH SIL (VŠPS) Základní charakteristika šetření primárně zaměřeno na trh práce,

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni: Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské

Více

Výzva k předkládání grantových projektů

Výzva k předkládání grantových projektů Výzva k předkládání grantových projektů 1/6 Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor trhu práce Správy služeb zaměstnanosti vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního

Více

Model SRS pro mateřská centra. Sympozion Praha Linda Pačesová

Model SRS pro mateřská centra. Sympozion Praha Linda Pačesová Model SRS pro mateřská centra Sympozion Praha 18. 5. 2015 Linda Pačesová Obsah prezentace Model SRS pro mateřská centra: Řetězec řešení Cílová skupina MC Jaké oblasti sociálních problémů řeší MC? Využití

Více

Monitorovací ukazatele. sledované rozvojovými partnerstvími

Monitorovací ukazatele. sledované rozvojovými partnerstvími Monitorovací ukazatele sledované rozvojovými partnerstvími 1 Obsah prezentace: princip monitorování širší kontext monitorovacích indikátorů u Programu Iniciativy Společenství EQUAL společné minimum EK

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 2) Zvyšování zaměstnanosti cílových skupin... 3 Zprostředkování zaměstnání... 3

Více

Výzva k předkládání grantových projektů

Výzva k předkládání grantových projektů Výzva k předkládání grantových projektů 1/7 Ministerstvo práce a sociálních věcí Úřad práce hl. m. Prahy vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která jsou určena rodičům dětí (dospělým, kteří

Více

NEBRAŇME SE GENDERU!

NEBRAŇME SE GENDERU! 1 GENDER 1.0 Projekt reaguje na současnou situaci na trhu práce tím, že se snaží svými aktivitami snížit rozdíly v postavení žen a mužů. Součástí projektu je provedení genderového auditu na MěÚ Moravský

Více

DĚTSKÉ SKUPINY. Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Oddělení koncepce rodinné politiky (MPSV)

DĚTSKÉ SKUPINY. Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Oddělení koncepce rodinné politiky (MPSV) DĚTSKÉ SKUPINY Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0002266 Oddělení koncepce rodinné politiky (MPSV) PROJEKT PODPORA IMPLEMENTACE DĚTSKÝCH SKUPIN Operační program

Více

Příloha č. 1: Dotazník pro účastníky vybraných projektů podpořených z OPPA. Dotazník s názvem: Hodnocení účinnosti projektů podpořených z OPPA

Příloha č. 1: Dotazník pro účastníky vybraných projektů podpořených z OPPA. Dotazník s názvem: Hodnocení účinnosti projektů podpořených z OPPA 11. Přílohy Příloha č. 1: Dotazník pro účastníky vybraných projektů podpořených z OPPA Dotazník s názvem: Hodnocení účinnosti projektů podpořených z OPPA Otázka 1: Jaký byl Váš důvod k účasti na projektu?

Více

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region AKTIVNÍ PO PADESÁTI Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří rakovnický region Hlavní cíl projektu: - zvýšení zaměstnanosti

Více

1. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

1. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Výzva Místní akční skupiny (dále jen MAS ) se vyhlašuje v rámci Investiční priority 2.3 OPZ Strategie komunitně vedeného místního rozvoje. Komunitně vedený místní

Více

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v

Více

Slaďování pracovního a rodinného života a rovné příležitosti žen a mužů

Slaďování pracovního a rodinného života a rovné příležitosti žen a mužů Slaďování pracovního a rodinného života a rovné příležitosti žen a mužů VÝSLEDKY VÝZKUMU MEZI MOSTECKÝMI ZAMĚSTNAVATELI Kamila Svobodová Anna Šťastná Realizováno v rámci projektu Společné příležitosti

Více

Projekt Rozvoj místního partnerství a trhu práce. CZ.1.04/5.1.01/77.00132

Projekt Rozvoj místního partnerství a trhu práce. CZ.1.04/5.1.01/77.00132 Projekt Rozvoj místního partnerství a trhu práce. CZ.1.04/5.1.01/77.00132 realizováno O.S. Rozkvět zahrady jižních Čech místní akční skupina a partnery v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

Příloha č. 3 Popis podporovaných a nepodporovaných aktivit. Podpora prorodinných opatření

Příloha č. 3 Popis podporovaných a nepodporovaných aktivit. Podpora prorodinných opatření Příloha č. 3 Popis podporovaných a nepodporovaných aktivit Podpora prorodinných opatření Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.),

Více

Informační dokument Úřadu práce ČR pro zaměstnavatele

Informační dokument Úřadu práce ČR pro zaměstnavatele Informační dokument Úřadu práce ČR pro zaměstnavatele Vážení zaměstnavatelé, dovolujeme si Vás oslovit jménem Kontaktního pracoviště Šumperk, Úřadu práce České republiky, Krajské pobočky v Olomouci s informací

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života kraj Vysočina Seminář Gender Mainstreaming

Více

Závěrečná zpráva. Úřad městské části Praha 18 5/2018. Mgr. Pavel Černý Dotazník k genderovému auditu

Závěrečná zpráva. Úřad městské části Praha 18 5/2018. Mgr. Pavel Černý   Dotazník k genderovému auditu 5/2018 Závěrečná zpráva Úřad městské části Praha 18 Mgr. Pavel Černý pavel.cerny@sociores.cz www.sociores.cz Dotazník k genderovému auditu Stručný obsah 1. Údaje o výzkumu... Chyba! Záložka není definována.

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit 1. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby,

Více

Popis podporovaných aktivit

Popis podporovaných aktivit Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 ve Výzvě č. 3 MAS Havlíčkův kraj - Propojení profesních a rodinných potřeb, opatření 3 SCLLD Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem. Jednání pracovní skupiny Zaměstnanost RSK (údaje k 31.3.

Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem. Jednání pracovní skupiny Zaměstnanost RSK (údaje k 31.3. Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem Jednání pracovní skupiny Zaměstnanost RSK 29.4.2019 (údaje k 31.3.2019) Přehled projektů Probíhající projekty INICIATIVA - Iniciativa podpory

Více

Seminář pro žadatele. Výzvy 2019 Programový rámec OPZ. Vyhlášené výzvy. Č. výzvy:880/03_16_047/clld_16_02_

Seminář pro žadatele. Výzvy 2019 Programový rámec OPZ. Vyhlášené výzvy. Č. výzvy:880/03_16_047/clld_16_02_ Vyhlášené výzvy Seminář pro žadatele Výzvy 2019 Programový rámec OPZ 4. výzva MAS KŽV_OPZ_Pracovní příležitosti na venkově II. (28.04.2019-07.06.2019) 5. výzva MAS KŽV_ OPZ_ Zapojení. ( 28.04.2019-07.06.2019)

Více

Příloha č. 1 Podporované aktivity v rámci prorodinných opatření 2019

Příloha č. 1 Podporované aktivity v rámci prorodinných opatření 2019 Příloha č. 1 Podporované aktivity v rámci prorodinných opatření 2019 Výzva je zaměřena na aktivy v oblasti prorodinných opatření, která jsou určena rodičům dětí, kteří se podílí na péči o dítě ve společné

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve Výzvě č. 5 MAS Havlíčkův kraj Propojení profesních a rodinných potřeb, opatření 3 SCLLD 1 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve Výzvě č. 5 MAS Podhůří Železných hor, o.p.s. 1 Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.),

Více

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání IPS poskytuje informace o: - síti středních, vyšších odborných a vysokých škol v Praze a v celé ČR - možnostech uplatnění absolventů škol v

Více

1. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

1. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby,

Více

1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské

Více

Příloha č. 7. Podporované aktivity

Příloha č. 7. Podporované aktivity Příloha č. 7. Podporované aktivity 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské

Více

Příloha č. 2. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Příloha č. 2. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 2. Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Prorodinná opatření popsaná v této oblasti aktivit (zařízení péče o děti, dětské kluby, příměstské tábory atd.), která

Více

1.1 Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt)

1.1 Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt) Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě Řídícího orgánu OPZ pro Místní akční skupiny na podporu strategií komunitně vedeného místního rozvoje Prorodinná opatření 1. Podpora prorodinných opatření

Více

Pro jednání 107. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR

Pro jednání 107. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Praha dne 17. března 2014 Pro jednání 107. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Věc: Aktivní politika zaměstnanosti, vyhodnocení programů na podporu

Více

Audit Rodina a zaměstnání - nástroj personální politiky

Audit Rodina a zaměstnání - nástroj personální politiky Audit Rodina a zaměstnání - nástroj personální politiky Blanka Brabcová Otázky dnešní personální politiky Vyplatí se zaměstnávat rodiče s malými dětmi po MD/RD? Jak udržet zaměstnatelnost rodičů během

Více

U integračních sociálních podniků jsou cílové skupiny omezeny na osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením, a to:

U integračních sociálních podniků jsou cílové skupiny omezeny na osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením, a to: Příloha č. 3 Podporované cílové skupiny V rámci aktivity Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání jsou cílové skupiny vymezeny podle typu sociálního podniku.

Více

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region AKTIVNÍ PO PADESÁTI Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří rakovnický region Hlavní cíl projektu: - zvýšení zaměstnanosti

Více

NOVÁ ŠANCE 90. Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec

NOVÁ ŠANCE 90. Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec NOVÁ ŠANCE 90 CZ.1.04/2.1.01/74.00214 Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec Místo realizace: rakovnický region Cílová

Více

Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch. Možnosti financování cestovního ruchu z operačních programů

Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch. Možnosti financování cestovního ruchu z operačních programů Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch Možnosti financování cestovního ruchu z operačních programů 23. února 2016 Integrovaný regionální operační program Specifický cíl 3.1 Výzva

Více

1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 1 Věcné zaměření - Popis podporovaných aktivit ve výzvě Řídícího orgánu OPZ pro Místní akční skupiny na podporu strategií komunitně vedeného místního rozvoje Obsah: 1 Podpora prorodinných opatření

Více

MAS Blaník z. s. Příloha č. 3: Definice podporovaných cílových skupin

MAS Blaník z. s. Příloha č. 3: Definice podporovaných cílových skupin MAS Blaník z. s. Příloha č. 3: Definice podporovaných cílových skupin Podpora sociálního začleňování osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených prostřednictvím poskytování vybraných sociálních

Více

S rodinou na trhu práce v Libereckém kraji

S rodinou na trhu práce v Libereckém kraji Regionální individuální projekt S rodinou na trhu práce v Libereckém kraji Přínos realizace regionálního individuálního projektu v okrese Česká Lípa Mgr. Zdeňka Cibulková ředitelka Úřadu práce v České

Více

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL. Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL. Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno VÝCHODISKA Rozhodnutí krajské samosprávy schválení realizace projektů: Smart kraj = smart

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Výzva je zaměřena na aktivy v oblasti prorodinných opatření, která jsou určena rodičům dětí,

Více

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce dotace: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v roce 2000 jako obecně

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: prostorové, materiální, hygienické. 3 Informovanost o výkonu SPOD vnitřní pravidla a postupy při poskytování SPOD, veřejně dostupné

Více

Město Kravaře Náměstí 43

Město Kravaře Náměstí 43 Město Kravaře *MUKRX009WDXB* 747 21 Kravaře MUKRX009WDXB Město Kravaře vyhlašuje výběrové řízení ě. j. MUKR 9101/2018 na obsazení pracovního místa Druh práce: referent odboru sociálních věcí Předpokládaný

Více

Příloha č. 2 POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT

Příloha č. 2 POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Příloha č. 2 POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT Aktivity v oblasti sociálního začleňování osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených musí mít vždy přímý dopad na cílové skupiny, tj. jsou zaměřeny

Více

ŘEŠENÍ OTÁZEK SLADĚNÍ PRÁCE A RODINY A FLEXIBILNÍCH FOREM PRÁCE NA KOMUNÁLNÍ ÚROVNI Ing. Roman Celý DiS., 18.06.2015

ŘEŠENÍ OTÁZEK SLADĚNÍ PRÁCE A RODINY A FLEXIBILNÍCH FOREM PRÁCE NA KOMUNÁLNÍ ÚROVNI Ing. Roman Celý DiS., 18.06.2015 ŘEŠENÍ OTÁZEK SLADĚNÍ PRÁCE A RODINY A FLEXIBILNÍCH FOREM PRÁCE NA KOMUNÁLNÍ ÚROVNI Ing. Roman Celý DiS., 18.06.2015 Koncepce rodinné politiky Projekt Rozvoj regionální rodinné politiky Jihomoravského

Více

Standard č. 9. Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence

Standard č. 9. Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence Standard č. 9 Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence Počet zaměstnanců, jejich vzdělání a dovednosti odpovídají potřebám uživatelů a plně umožňují naplňování standardů kvality námi

Více

Informační a poradenské středisko. Mgr. Jindřiška Dvorská

Informační a poradenské středisko. Mgr. Jindřiška Dvorská Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská osoby, místa v tis. Vývoj počtu uchazečů o zaměstnání a volných pracovních míst 650 600 550 500 450 400 350 300 250 200 150 100 50 0 uchazeči o

Více

PILOTNÍ PROJEKT PRÁCE

PILOTNÍ PROJEKT PRÁCE PILOTNÍ PROJEKT PRÁCE NA DÁLKU NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Hradec Králové, 18.-19. února 2014 VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI Registrační

Více

Vyrovnání šancí osob pečujících o závislé členy rodiny s ostatními aktéry na pracovním trhu CZ.04.3.07/2.2.01.1/2005

Vyrovnání šancí osob pečujících o závislé členy rodiny s ostatními aktéry na pracovním trhu CZ.04.3.07/2.2.01.1/2005 Vyrovnání šancí osob pečujících o závislé členy rodiny s ostatními aktéry na pracovním trhu CZ.04.3.07/2.2.01.1/2005 Informační a poradenské centrum Praha pro nezaměstnané nebo nezaměstnaností ohrožené

Více

opatření Zaměstnanost

opatření Zaměstnanost OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST opatření Zaměstnanost SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 23. 1. 2019 Představení opatření Alokace: momentálně vyčerpána Vyhlášení výzvy: k diskusi, do konce roku 2019 (28. 2. / 24.

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Genderové statistiky a slaďování pracovního a rodinného života. Daniel Chytil ČSÚ

Genderové statistiky a slaďování pracovního a rodinného života. Daniel Chytil ČSÚ Genderové statistiky a slaďování pracovního a rodinného života Daniel Chytil ČSÚ Genderové statistiky Od roku 2003, spolupráce s Úřadem vlády ČR/MPSV Průřezové statistiky - shromažďuji již existující data,

Více

Práce na dálku o krok blíž k vám Ochutnávka z metodiky

Práce na dálku o krok blíž k vám Ochutnávka z metodiky Práce na dálku o krok blíž k vám Ochutnávka z metodiky Obsah Úvod 4 1 Práce na dálku základní vymezení 5 1.1 Slovník pojmů 5 2 Přínosy implementace práce na dálku pro zaměstnavatele 7 3 Přínosy využití

Více

Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost Ing. Ivana Projsová Odbor implementace programů ESF Změny v OP LZZ Oblast podpory 1.1, 3.4 vyhlašuje

Více

Regionální projekty ÚP ČR. Praha,

Regionální projekty ÚP ČR. Praha, Regionální projekty ÚP ČR Praha, 12. 9. 2016 Záruky pro mladé 11 RIP Záruky pro mladé v kraji navazující na již realizované projekty Odborné praxe pro mladé do 30 let Cíl projektů: poradenské aktivity

Více