PRAESIDEO DIGITÁLNÍ SYSTÉM VEŘEJNÉHO OZVUČENÍ A EVAKUAČNÍHO ROZHLASU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRAESIDEO DIGITÁLNÍ SYSTÉM VEŘEJNÉHO OZVUČENÍ A EVAKUAČNÍHO ROZHLASU"

Transkript

1 PRAESIDEO DIGITÁLNÍ SYSTÉM VEŘEJNÉHO OZVUČENÍ A EVAKUAČNÍHO ROZHLASU Světově první, plně digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plně v souladu s normou ČSN EN Systémový kabel s optickými vlákny Dohled nad všemi komponenty systému Dálková komunikace přes internet

2 DIGITÁLNÍ SYSTÉM VEŘEJNÉHO OZVUČENÍ A EVAKUAČNÍHO ROZHLASU Světově první, plně digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu má název Praesideo a společností Philips CSI byl vyvinut v souladu s nejpřísnějšími mezinárodními normami pro evakuační rozhlas. Díky tomu, že se veškeré zpracování zvuku a řídicí funkce odehrávají na digitální úrovni, může Praesideo nabídnout výrazně lepší kvalitu zvuku a celkově vyšší funkčnost, především zmiňovanými normami požadovaný neustálý elektronický dohled nad všemi komponenty systému. Splnit všechny požadavky jmenované normy vedly pracovníky společnosti Philips k vývoji v současné době světově prvního plně digitálního systému veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu s názvem Praesideo, systému, který má sloužit k rychlé a spořádané evakuaci osobv budovách nebo otevřených prostorech v případě ohrožení stejně jako k předávání běžných informací, vysílání reklamních spotů či k vytváření příjemné, hudbou podbarvené atmosféry. Znovu a znovu se přesvědčujeme o tom, že standardní výstražné signály bu nejsou dostatečně naléhavé, aby přiměly veřejnost k rychlému jednání, nebo naopak mohou nechtěně způsobit paniku. Naproti tomu používání hlasových evakuačních systémů je mnohem účinnější při upoutání pozornosti, v předávání instrukcí v případě nebezpečí. Tento trend se odráží v neustále se zpřísňujících požadavcích na evakuační rozhlasové systémy, které shrnuje evropská norma EN 60849, platná ve státech EU, v České republice v podobě stejnojmenné normy ČSN EN 60849, která je českou verzí evropské normy a má status české technické normy.

3 PRAESIDEO Jednou z jeho hlavních předností je, že se jedná o systém s plně digitálním zpracováním zvuku, komunikace a řídicích funkcí. Oproti analogovému způsobu lze tak najednou přenášet velké množství informací a splnit požadavek neustálého elektronického dohledu nad všemi komponenty. K dosažení špičkových parametrů přispívá rovněž použití jednoho typu propojovacího kabelu s optickými vlákny. Mimo jiné se tím omezuje rušení přenášených signálů, které by mohlo pocházet od motorů výtahů, osvětlovacích těles a z dalších zdrojů. Digitální řešení díky použité webové technologii umožňuje autorizovaným uživatelům také dálkovou diagnostiku - tedy přístup k systému a jeho monitorování z libovolného místa objektu nebo mimo něj. Konfiguraci nebo rekonfiguraci systému lze provádět snadno a rychle z počítače připojeného do lokální sítě se spuštěným standardním internetovým prohlížečem. Digitální architektura zařízení však nabízí mnohem víc. Například do pamě ové karty typu compact flash (dobře známé třeba z digitálních fotoaparátů) lze v sí ové řídicí jednotce uložit velké množství předem nahraných hlášení libovolné délky ve vysoké kvalitě zvuku odpovídající CD kvalitě, takže je vždy dosažena jejich maximální srozumitelnost. Tyto zprávy jsou pak v součinnosti se systémy požární signalizace nebo zabezpečovacími systémy spouštěny zcela automaticky. Samozřejmě, že obsluha zařízení může následně upřesnit informaci, či v případě potřeby pružně reagovat na vývoj situace prostřednictvím mikrofonních pultů. Jak systém pracuje přímo v praxi, naznačuje následující příklad: V nákupním středisku s hypermarketem se nachází velký počet nakupujících a obslužného personálu. Náhle na jednom místě dojde k požáru. Pomocí jednotlivých čidel požární signalizace je požár zaznamenán a příslušný signál předán ústředně evakuačního rozhlasu. Ta, i bez zásahu obsluhy, zcela automaticky spustí konkrétní evakuační hlášení. Slovní výstrahy, předem nahraná hlášení a výstražné signály lze podle potřeby vysílat po celé budově, do celého komplexu objektů nebo jen do vybrané oblasti a rychlou reakcí tak zachránit lidské životy a zároveň zabránit zbytečné panice. Psychologové tvrdí, že předem nahrané pokyny, namluvené klidným a rozvážným hlasem, se v praxi velmi osvědčují. Při náhlém požáru, výbuchu, živelné pohromě a v podobných mimořádných situacích, kdy se všech nebo většiny přítomných zmocňuje panika, může v ohroženém místě selhat i operátor zařízení.

4 PRAESIDEO Srdcem celého systému Praesideo je sí ová řídicí jednotka, která je propojena s ostatními komponenty systému, zaznamenává veškeré informace a konfigurační nastavení, neustále monitoruje celýsystém, jeho funkčnost a hlásí jakékoli změny stavu. Zároveň uchovává již zmiňovaná předem nahraná digitální hlášení. Digitalizovanýzvukovýsignál je zpracován a zesilován adresovatelnými výkonovými zesilovači; jejich jednotlivé typy se liší počtem kanálů a jmenovitým výkonem. Výkonové zesilovače jsou třídy D, která přináší snížení odběru elektrické energie, nároků na kapacitu záložních napájecích zdrojů a též zmenšení prostorových nároků v montážní skříni. Výkonové zesilovače jsou také vybaveny lokálními audio vstupy a digitálními signálovými procesory, které mohou přizpůsobit zvuk akustickým parametrům dané oblasti a například i aktuální úrovni okolního hluku. Funkce každého zesilovače je neustále monitorována a v případě jakýchkoliv problémů může systém automaticky aktivovat záložní zesilovač. Zákazník tak dostává do rukou skutečně inteligentní zařízení. Všechny jednotky systému Praesideo jsou propojeny systémovým kabelem s optickými vlákny. Výkonové zesilovače pracují na 100 V principu, reproduktory jsou již připojeny standardním reproduktorovým kabelem. Dalšími důležitými jednotkami systému jsou mikrofonní pulty s programovatelnými tlačítky, audio expander poskytující další audio vstupy a výstupy, rozbočovače sí ového vedení pro možnost větvení smyčky a rozhraní pro optické vedení pro spojení plastických a skleněných optických vláken. Protože byl velkýzřetel věnován snadnosti návrhu systému, obsahuje systém Praesideo poměrně malé množství komponentů, které však svým propojením skýtají nevídané možnosti. Jednotlivé komponenty systému mohou být uspořádány do uzavřené smyčky, takže pokud dojde např. k přerušení systémového kabelu, neovlivní to funkci systému; tok informací například evakuační hlášení či hlášení z mikrofonního pultu klidně pokračuje opačnou stranou. Volitelnýsystém monitorování reproduktorového vedení využívá existujícího 100 voltového vedení bez nutnosti instalace dalších vodičů. Ve spojení s výkonovým zesilovačem dokáže okamžitě detekovat přerušení vedení, nebo zkrat a informovat prostřednictvím řídící jednotky obsluhu. Systém Praesideo může být samozřejmě využíván také pro běžná informační nebo provozní hlášení a rovněž v běžných podmínkách k reprodukci náladové hudby pro vytvoření vhodné hudební kulisy.

5 PRO SNADNOU KOMUNIKACI S OKOLNÍM SVĚTEM Své uplatnění nyní evakuační rozhlas nalézá zejména v objektech dopravních terminálů, kongresových centrech, letištních budovách, v metru, na nádražích, v nákupních centrech, průmyslových komplexech, sportovních střediscích, ve středních nebo velkých hotelech, veřejných prostorách či v zábavních parcích. Všude tam přispívá k většímu pohodlí lidí a dbá o jejich zdraví a bezpečí. V druhém případě mluvíme o síti z toho důvodu, nebo řídicí jednotku sytému Praesideo lze ovládat z jakéhokoliv místa dálkově, prostřednictvím sítě internet. Díky TCP/IP protokolu prostřednictvím ethernet připojení na sí ové řídicí jednotce lze Praesideo dálkově rekonfigurovat a provádět další nastavení pomocí dodávaného software ve spolupráci se standardním internetovským prohlížečem, samozřejmě po zadání přístupového hesla. Tímto způsobem je možné konfigurovat všechny komponenty systému, u mikrofonních pultů nastavit jednotlivá ovládací tlačítka pro směrování hlášení do jednotlivých zón, u výkonových zesilovačů např. upravit softwarovým ekvalizátorem signál tak, aby byla zajištěna maximální srozumitelnost jak předem nahraných zpráv, které jsou spouštěny automaticky prostřednictvím požárních nebo zabezpečovacích systémů, ale také jednotlivých hlášení z mikrofonního pultu. PRAESIDEO V ČÍSLECH: 28 audio kanálů Až 256 přednahraných zpráv / 4 simultánně Až 256 priorit Plastické optické kabely do 50 m Skleněné optické kabely do 2 km Ukládá 99 posledních chybových hlášení Pro záložní zdroj na 48 V DC Nový, plně digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo je systém na bázi sítě. Slovo sí je v tomto případě navíc dvouznačné. Jednak proto, že jednotlivé komponenty systému jsou propojeny jedním typem kabelu s optickými vlákny, takže systém tvoří uzavřenou sí a v případě přetržení kabelu není narušena jeho funkce, nebo informace - například evakuační hlášení či hlášení z mikrofonního pultu - pokračuje opačnou stranou. Konfigurační software má 3 úrovně přístupu: systémovýadministrátor, technik a uživatel, takže je vždy dovolen pouze vymezenýpřístup, zabraňující provedení nežádoucích změn v nastavení systému vlivem manipulace neznalých osob. Po nakonfigurování lze počítač od systému Praesideo odpojit a řídicí jednotka pracuje v režimu stand-alone.

6 TECHNICKÉ ÚDAJE JEDNOTLIVÝCH KOMPONENTŮ: Z následujících obrázků a doprovodných textů je na první pohled patrné, že systém Praesideo se skládá pouze z několika málo typů komponentů, což zjednodušuje návrh systému, logistiku, instalaci i obsluhu systému. Sí ová řídicí jednotka (LBB 4401/00) Je srdcem celého systému Připojení na PC nebo na lokální počítačovou sí / internet Provádí dohled nad všemi komponenty systému Manažér přednahraných zpráv Databáze všech signálů a alarmů 4 audio vstupy a výstupy Digitální zpracování audio signálu u každého vstupu a výstupu Řídicí vstupy s dohledem Výkonové zesilovače Zesilovače třídy D Audio expander (LBB 4402/00) 1 x 500 W (LBB 4421/00) Audio interface pro připojení 2 x 250 W (LBB 4422/00) dalších audio signálů 4 x 125 W (LBB 4424/00) Digitální zpracování audio 8x60W (LBB 4428/00) signálu u každého vstupu Digitální zpracování signálu Monitorování zesilovačů a výstupu Řídicí vstupy s dohledem včetněautomatického přepnutí na záložní Řídicí vstupy s dohledem Automatické nastavení hlasitosti Možnost vložení desky pro dohled nad reproduktorovým vedením (viz. Sada pro dohled nad vedením)

7 Stanice hlasatele (LBB 4430/00) Monitorovací reproduktor s regulací hlasitosti Možnost připojení náhlavní soupravy Status LED diody Monitorování závady mikrofonu včetně pouzdra zvukové cívky Digitální zpracování signálu Klávesnice stanice hlasatele (LBB 4432/00) 8 programovatelných tlačítek na jednom panelu Směrování hlášení do příslušných zón, spouštění poplachových signálů, alarmů a předem nahraných zpráv Snadné rozšíření a montáž Stavebnice stanice hlasatele Pro sestavení stanice hlasatele na zakázku v požadovaném designu Skládá se ze stavebnice mikrofonu stanice hlasatele (LBB 4433/00) a stavebnice klávesnice stanice hlasatele (LBB 4434/00) Sada pro dohled nad vedením (LBB 4442/00) Veškerá komunikace probíhá po reproduktorovém vedení tj. není třeba přídavné kabeláže Obsahuje 2 desky: master pro umístění do zesilovače slave na reproduktorové vedení Rozbočovač sí ového vedení (LBB 4410/00) Pro možnost vytvoření rozvětvené smyčky sí ového vedení (např. pro vzdálenou stanici hlasatele) Rozhraní pro optické vedení (LBB 4414/00) Interface pro spojení optického kabelu s plastovými a skleněnými vlákny

8 Firma Philips je průkopníkem na cestě ke kompletním řešením v aplikacích zabezpečovacích a komunikačních systémů. V rámci těchto systémů dodává Philips Communication, Security & Imaging zařízení průmyslové televize, ozvučovací systémy, konferenční a tlumočnické systémy, systémy Intercom a lokální Paging. Samozřejmostí je vysoká kvalita jednotlivých produktů, technickápodpora a školení distribučních a instalačních firem a v neposlední řadě i kvalitní záruční i pozáruční servis. Všechny výrobky Philips Communication, Security & Imaging jsou dodávány na český a slovenský trh prostřednictvím autorizovaných partnerů, kteří Vám nejen dodají zařízení, ale i pomohou při návrhu systému, přípravě a zpracování projektu, provedou instalaci a oživení systému a zajistí případný servis. EVAC Standardy IEC VDE 0828 EN ČSN EN BS 5839 BS 7443 BS 6259 BS 7827 NEN 2575 JRA ( ) Změny vyhrazeny Vytisknuto v ČR CP 25 CNS Další informace získáte naníže uvedených adresách Philips Česká republika, s.r.o. Communication, Security & Imaging Šafránkova 1, Praha 5 Tel.: Fax: Na obrázku je znázorněn tzv. decentralizovaný systém, kterého lze u systému Praesideo dosáhnout díky sériovému propojení jednotlivých komponentů jedním typem systémového kabelu. Decentralizovaný systém přináší úsporu kabeláže reproduktorového vedení, nebo v každém patře je nainstalován zesilovač požadovaného výkonu podle zátěže konkrétní zóny (zde patra) a rovněž další komponenty systému, jako jsou stanice hlasatele.

Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí

Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí 2 Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí Řada výrobků systému veřejného ozvučení a

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj, Na Příkopě 390/3,5, Praha 1

Ministerstvo pro místní rozvoj, Na Příkopě 390/3,5, Praha 1 Obsah: 1. VŠEOBECNÁ ČÁST... 1 1.1. Všeobecné údaje... 1 1.2. Výchozí podklady... 1 2. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 2 2.1. EVAKUAČNÍ ROZHLAS... 2 2.1.1. Použitý systém... 2 2.1.2. Požadavky na systém... 2 2.1.3.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NOUZOVÝ ZVUKOVÝ SYTÉM - NZS

TECHNICKÁ ZPRÁVA NOUZOVÝ ZVUKOVÝ SYTÉM - NZS - 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA NOUZOVÝ ZVUKOVÝ SYTÉM - NZS Identifikační údaje Stavba: Investor: Název akce: Nemocnice Sokolov JIP iktová Slovenská 545 Sokolov NEMOS SOKOLOV s.r.o. Slovenská 545 356 01 Sokolov

Více

Předejte veškeré zprávy za jakýchkoli okolností.

Předejte veškeré zprávy za jakýchkoli okolností. Předejte veškeré zprávy za jakýchkoli okolností. Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu PRAESIDEO boschsecurity.cz Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu PRAESIDEO

Více

Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Snadná obsluha a ovládání systému

Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Snadná obsluha a ovládání systému Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Snadná obsluha a ovládání systému 2 Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Skutečná cesta ke kvalitnímu veřejnému ozvučení Snadné používání díky označení zón

Více

ZVUKOVÝ ŘÍDÍCÍ SYSTÉM SX-2000

ZVUKOVÝ ŘÍDÍCÍ SYSTÉM SX-2000 ZVUKOVÝ ŘÍDÍCÍ SYSTÉM SX-2000 Systém pro rozsáhlé instalace efektivně řízený a kontrolovaný po síti umožňuje propojení vzdálených lokalit. SX-2000 představuje nový standard pro vysoce výkonné systémy bez

Více

VM-3000 Série INTEGROVANÝ NOUZOVÝ VAROVNÝ SYSTÉM

VM-3000 Série INTEGROVANÝ NOUZOVÝ VAROVNÝ SYSTÉM VM-3000 Série INTEGROVANÝ NOUZOVÝ VAROVNÝ SYSTÉM Digitální ozvučovací systém pro zabezpečení budov a hudební ozvučení Kompaktní systémový zesilovač, hlasový poplach v jednom zařízení VLASTNOSTI SYSTÉMU

Více

NZS Pavilon E 5NP poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k Pavilon E5NP oční oddělení Nouzový zvukový systém NZS (Evac)

NZS Pavilon E 5NP poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k Pavilon E5NP oční oddělení Nouzový zvukový systém NZS (Evac) SEZNAM DOKUMENTACE číslo zakázky datum 24.06.2014 akce NZS Pavilon E 5NP poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k Pavilon E5NP oční oddělení Nouzový zvukový systém NZS (Evac) 00 NZS Technická zpráva

Více

Systémy evakuačního rozhlasu VARIODYN D1

Systémy evakuačního rozhlasu VARIODYN D1 Title of presentation will go here - three line maximum Ing. Jiří Rajman, Ph.D. Presenter s name here Date of presentation (optional) Systémy evakuačního rozhlasu VARIODYN D1 Rozdíl mezi domácím a evakuačním

Více

Reference. VM-3000 série EN 54. Kompaktní evakuační rozhlas pro malé a střední aplikace. Systémové funkce:

Reference. VM-3000 série EN 54. Kompaktní evakuační rozhlas pro malé a střední aplikace. Systémové funkce: O společnosti TOA je jedním ze světových technologických lídrů v produkci ozvučovacích systémů Výrobní základna je v Japonsku s historií od roku 1949 Společnost má celosvětové pokrytí, evropská centrála

Více

Řešení veřejného ozvučení Plena Flexibilní přístup ke správě zvuku

Řešení veřejného ozvučení Plena Flexibilní přístup ke správě zvuku Řešení veřejného ozvučení Plena Flexibilní přístup ke správě zvuku 2 Řešení veřejného ozvučení Plena Snadno rozšiřitelný systém veřejného ozvučení Ať už se jedná o místní supermarket, součást rozsáhlejšího

Více

Systém je deaktivován. Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení

Systém je deaktivován. Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení Systém je deaktivován Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení Zabezpečení je nejdůležitější Samozřejmě chcete své domácnosti nebo malému podniku zajistit nejlepší možné zabezpečení. 2 Ústředna EZS

Více

Protokol o zkoušce Nouzového zvukového systému (souladu systému s ČSN EN 60849)

Protokol o zkoušce Nouzového zvukového systému (souladu systému s ČSN EN 60849) Protokol o zkoušce Nouzového zvukového systému (souladu systému s ČSN EN 60849) Objekt: Provozní jednotka: Dodavatel zařízení včetně montáže firma: Osoba přebírající systém za uživatele firma: Osoba provádějící

Více

B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D.

B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D. B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D. Obsah Výhody systému DBOR-D...3 Popis systému DBOR-D...3 Popis jednotlivých částí systému DBOR-D...4 Bytový

Více

Konferenční systém Bosch CCS 800 Ultro Přináší inovace...

Konferenční systém Bosch CCS 800 Ultro Přináší inovace... Konferenční systém Bosch CCS 800 Ultro Přináší inovace... 2 Konferenční systém CCS 800 Ultro...s využitím flexibilního řešení pro konference Jedinečná funkce digitálního záznamu a přehrávání ve formátu

Více

VM-3000 série EN 54. Kompaktní evakuační rozhlas pro malé a střední aplikace. Funkce systému:

VM-3000 série EN 54. Kompaktní evakuační rozhlas pro malé a střední aplikace. Funkce systému: O společnosti TOA je jedním ze světových technologických lídrů v produkci ozvučovacích systémů výrobní základna je v Japonsku s historií od roku 1949 společnost má celosvětové pokrytí, evropská centrála

Více

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Ing. Pavel Fiala Trade FIDES, a.s. Rámec pro řešení zabezpečení muzeí výtvarných umění Základní

Více

Stavebnice stanice hlasatele PVA-CSK PAVIRO

Stavebnice stanice hlasatele PVA-CSK PAVIRO Konferenční systémy Stavebnice stanice hlasatele PVA-CSK PAVIRO Stavebnice stanice hlasatele PVA-CSK PAVIRO www.boschsecurity.cz Stavebnice stanice hlasatele PVA-CSK je deska s tištěnými obvody (PCB) stanice

Více

MADE TO PROTECT. zabezpečovací systém

MADE TO PROTECT. zabezpečovací systém MADE TO PROTECT zabezpečovací systém zabezpečovací ústředna Váš system může být: drátový bezdrátový hybridní Bezdrátová komunikace na frekvenci 433 MHz: obousměrná s klávesnicí PRF-LCD-WRL a se sirénou

Více

Komplexní špičkový systém detekce požáru od společnosti Bosch s technologií místní zabezpečovací sítě (LSN) pro dokonalou ochranu.

Komplexní špičkový systém detekce požáru od společnosti Bosch s technologií místní zabezpečovací sítě (LSN) pro dokonalou ochranu. Prvotřídní požární ochrana luxusního hotelu Hotel Kempinski Hotel The Dome v Turecku je kompletně vybaven systémem elektrické požární signalizace od společnosti Bosch. Kempinski 2 Komplexní špičkový systém

Více

NZS Pavilon (D) ODN poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k

NZS Pavilon (D) ODN poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k SEZNAM DOKUMENTACE číslo zakázky datum 30.09.2014 akce NZS Pavilon (D) ODN poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k Pavilon D ODN NZS (EVAC) 0 NZS Obsah 1 A4 1 NZS Půdorys 3NP 22 1:50 2A0 2 NZS

Více

CAT5 systém videovrátných

CAT5 systém videovrátných CAT5 systém videovrátných Vlastnosti systému RJ-5 konektor a kabel kategorie 5 Použití standardního konektoru RJ-5 umožňuje snadnou instalaci a údržbu. Použitím síťového kabelu CAT-5 výrazně snižujete

Více

rádi bychom Vám představili novinky z oblasti ozvučovacích a kongresových systémů společnosti Bosch Security Systems.

rádi bychom Vám představili novinky z oblasti ozvučovacích a kongresových systémů společnosti Bosch Security Systems. Vážení obchodní přátelé, rádi bychom Vám představili novinky z oblasti ozvučovacích a kongresových systémů společnosti Bosch Security Systems. Obsah: Nové reproduktory LB3-PC250, LB3-PC350 Hudební tlakový

Více

K+B Elektro-Technik s.r.o. Domažlická 1141/172a Plzeň Skvrňany tel fax Z. Beneš. Z. Beneš

K+B Elektro-Technik s.r.o. Domažlická 1141/172a Plzeň Skvrňany tel fax Z. Beneš. Z. Beneš revize 0 strana 2 ze 7 Projektant této části K+B Elektro-Technik s.r.o. Domažlická 1141/172a 318 00 Plzeň Skvrňany tel. 377832155 fax 377832119 Zodpovědný projektant Vypracoval Z. Beneš Z. Beneš Kontroloval

Více

Jiří Krejčí Produktový manažer EPS, EZS, HSP

Jiří Krejčí Produktový manažer EPS, EZS, HSP Jiří Krejčí Produktový manažer EPS, EZS, HSP 1 Bosch Věděli jste, že Bosch...? Působí na trhu více než 125 let Každý pracovní den podá Bosch 19 žádostí o patent Každý rok investuje velkou část zisku na

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Strukturovaná kabeláž (SK) Slaboproudé rozvody Jednací síň

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Strukturovaná kabeláž (SK) Slaboproudé rozvody Jednací síň Výtisk číslo: Počet listů: 5 Datum: 07.2016 Stupeň dokumentace: PD 1 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Strukturovaná kabeláž (SK) Slaboproudé rozvody Jednací síň Objekt: Městský úřad Broumov Třída Masarykova 239

Více

Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě

Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě 2 Ústředna EPS řady 1200 Jednoduchá instalace, vysoká bezpečnost Kompletní ochrana přizpůsobená vašim potřebám Ústředna EPS řady 1200

Více

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM technology Uživatelský manuál REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM system, a.s. Petra Cingra 840, 735 11 Orlová, Obchodní oddìlení divize PCO: Tel.: +420 596 531 140, GSM: +420 603 479 095, e-mail:

Více

Divar. Aplikační průvodce. Divar application guide

Divar. Aplikační průvodce. Divar application guide Divar Aplikační průvodce Bosch Divar application Divar Digitální guide univerzální rekordér Bosch Divar Digitální univerzální rekordér Divar je zkratka pro digitální univerzální rekordér přibližující digitální

Více

Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Nejkompaktnější provedení, nejširší dosah.

Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Nejkompaktnější provedení, nejširší dosah. Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Nejkompaktnější provedení, nejširší dosah. 2 Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Kompaktní, kvalitní a nepřekonatelné pokrytí Špičkový

Více

Katalog externích služeb

Katalog externích služeb Služba č. 1 Servis ICT a BS Strukturovaná kabeláž Záruční a pozáruční servis strukturované kabeláže Počítačové sítě WAN Záruční a pozáruční servis WAN (WAN je počítačová síť, která pokrývá rozsáhlou plochu

Více

VPCO - video pult centrální ochrany

VPCO - video pult centrální ochrany VPCO - video pult centrální ochrany VPCO Video Pult Centrální Ochrany 1. Úvod 2. 4-monitorový systém 3. Vlastnosti VPCO 4. Práce operátora s VPCO 5. Televizní stěna VPCO 1. Úvod VPCO je operační pracoviště

Více

PAVIRO Dohled nad linkami repro

PAVIRO Dohled nad linkami repro PAVIRO Dohled nad linkami repro 1 Možnosti dohledu nad linkami Typ dohledu linky lze nakonfigurovat buď pomocí Průvodce konfigurací nebo IRIS-Net software. 2 Možnosti dohledu nad linkami K dispozici jsou

Více

FC2020 Ústředna požární signalizace

FC2020 Ústředna požární signalizace FC00 Sinteso TM Ústředna požární signalizace Řada FS0 Kompaktní, předsestavená, mikroprocesorová ústředna elektrické požární signalizace s integrovaným ovládacím terminálem pro až 5 prvků Ústředna může

Více

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Teplota Vlhkost CO 2 Rosný bod Atmosférický tlak Analogový signál Dvoustavové událostí Čítací vstup Bateriové záznamníky Dataloggery Bateriové záznamníky

Více

Plena Voice Alarm System

Plena Voice Alarm System Plena Voice Alarm System CZ Návod k instalaci a obsluze Nouzový zvukový systém Plena Voice Alarm System Návod k instalaci a obsluze CZ 2 Důležité bezpečnostní upozornění Před instalací a provozem tohoto

Více

OVLÁDACÍ A MONITOROVACÍ SYSTÉM ID 6.2 typ 94 210

OVLÁDACÍ A MONITOROVACÍ SYSTÉM ID 6.2 typ 94 210 OVLÁDACÍ A MONITOROVACÍ SYSTÉM ID 6.2 typ 94 210 Vizualizace systému ID 6.2 Typ 94 210 Použití Komplexní ovládací a monitorovací systém ID-6.2 je určen pro ovládání a monitorování: světelných signalizačních

Více

LBB 442x/xx Výkonové zesilovače

LBB 442x/xx Výkonové zesilovače Konferenční systémy LBB 442x/xx Výkonové zesilovače LBB 442x/xx Výkonové zesilovače www.boschsecrity.cz, 2, 4 nebo 8 adio výstpů (možnost výběr z výstpů 00 / 70 / 50 V) Zpracování zvk a zpoždění pro každý

Více

FC2040 Ústředna požární signalizace

FC2040 Ústředna požární signalizace FC2040 Sinteso TM Ústředna požární signalizace Řada FS20 Kompaktní, předsestavená, mikroprocesorová ústředna elektrické požární signalizace s integrovaným ovládacím terminálem pro až 504 prvků Ústředna

Více

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu 2 Modulární stropní reproduktor Navrženo s ohledem na montážní pracovníky Skvěle se hodí do prakticky libovolného stropu Inovativní

Více

LMS ENERGIS. DALI regulace

LMS ENERGIS. DALI regulace LMS ENERGIS DALI regulace 1. Co je DALI regulace? 2. Základní technické podmínky 3. Druhy DALI regulace 4. Komponenty LMS ENERGIS 5. Návrh DALI regulace případová studie 6. Schema zapojení, značky Další

Více

Instalační návod. CLASSE 100 Standard (A12M) A B C 95 mm 192 mm 45 mm. Popis. Příslušenství. Technická data. Rozměry. Legenda.

Instalační návod. CLASSE 100 Standard (A12M) A B C 95 mm 192 mm 45 mm. Popis. Příslušenství. Technická data. Rozměry. Legenda. POZOR: Přístroje je zakázáno rozebírat a jsou určeny pouze pro zapojení odborníkem. V opačném případě hrozí ztráta záruky a/nebo nebezpečí úrazu elektrickým proudem. CLASSE 00 Standard (AM) Instalační

Více

OTS30xx-EXT3-SC / -EXT4-SC Lineární hlásič teplot. Building Technologies. FibroLaser TM

OTS30xx-EXT3-SC / -EXT4-SC Lineární hlásič teplot. Building Technologies. FibroLaser TM OTS30xx-EXT3 / -EXT4 OTS30xx-EXT3-SC / -EXT4-SC Lineární hlásič teplot (OTS = Optical Temperature Sensor) (xx = 01, 02, 04, 06, 10 / SC = Switch Controller) FibroLaser TM Lineární měření teploty v prostředí

Více

Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo Předejte všechny zprávy, ať se děje cokoli

Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo Předejte všechny zprávy, ať se děje cokoli Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo Předejte všechny zprávy, ať se děje cokoli 2 Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo od společnosti Bosch Udržujte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze Toto stanici musí mít každý, kdo má problémy s připojením určitých periférií (například s klávesnicí) a nemá svůj notebook (počítač) vybaven příslušnými

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Počítačový řídicí systém Hierarchická

Více

Technické požadavky - plnění B

Technické požadavky - plnění B 1 /10 Technické požadavky - plnění B Předmět plnění (místo plnění: aula Procháskův pavilon, Karlovarská 585/48, Plzeň) Předmětem plnění zakázky je náhrada/modernizace stávajícího AV vybavení pro výukovou

Více

INTRON-D plus. Výrobky, možnosti síťování a názorné systémy

INTRON-D plus. Výrobky, možnosti síťování a názorné systémy INTRON-D plus Výrobky, možnosti síťování a názorné systémy Obsah INTRON-Dplus - schéma systému INTRON-Dplus - koncepční rámec systému Vybrané podsestavy Vlastnosti systému Funkce systému Možnosti síťování

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Hierarchická struktura řídicího systému

Více

Detekční systém DENO-K

Detekční systém DENO-K Detekční systém DENO-K Jiří Novotný Praha 9, Jablonecká 414 tel.: 604 263 272 e-mail : novotny@deno.cz http://www.deno.cz http://www.deno.cz strana 1 1. ZÁKLADNÍ POPIS Detekční systém DENO-K je optický

Více

Systém AX. Systém AX. Vchodové stanice Řídicí jednotky a stanice Průmyslová televize Telefon

Systém AX. Systém AX. Vchodové stanice Řídicí jednotky a stanice Průmyslová televize Telefon Vchodové stanice... 95 Řídicí jednotky a stanice Průmyslová televize... 96 Telefon... 100 93 INTERCOM VÝHODY: velmi přijatelná cena flexibilní montáž vchodová stanice odolná proti vandalismu s montáží

Více

T-DIDACTIC. Motorová skupina Funkční generátor Modul Simatic S7-200 Modul Simatic S7-300 Třífázová soustava

T-DIDACTIC. Motorová skupina Funkční generátor Modul Simatic S7-200 Modul Simatic S7-300 Třífázová soustava Popis produktu Systém T-DIDACTIC představuje vysoce sofistikovaný systém pro výuku elektroniky, automatizace, číslicové a měřící techniky, popř. dalších elektrotechnických oborů na středních a vysokých

Více

Strukturovaná kabeláž (SSK)

Strukturovaná kabeláž (SSK) Strukturovaná kabeláž (SSK) 1) Stručný popis současného stavu SSK včetně přehledu dostupné dokumentace (přehled tras, zapojení, schémata apod.). - dokumentace roku 2000 - kabeláž v provedení Cat 5e - v

Více

KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 HCC-07.2

KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 HCC-07.2 KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 sestra-pacient KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 sestra-pacient Nabízí vysoce komfortní a přehledně uspořádané grafické uživatelské prostředí, spojené s jednoduchou obsluhou a ovládáním

Více

CAT5 systém videovrátných

CAT5 systém videovrátných CAT5 systém videovrátných Vlastnosti systému RJ-45 konektor a kabel kategorie 5 Použití standardního konektoru RJ-45 umožňuje snadnou instalaci a údržbu. Použitím síťového kabelu CAT-5 výrazně snižujete

Více

wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení * bezdrátová lokální bezpečnostní síť

wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení * bezdrátová lokální bezpečnostní síť wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení * bezdrátová lokální bezpečnostní síť 2 Co je to wlsn? Bezdrátová lokální bezpečnostní síť wlsn společnosti Bosch Security Systems

Více

Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov. Production of intrinsically safe equipment

Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov. Production of intrinsically safe equipment Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov Production of intrinsically safe equipment Typické řešení z 90. let Zabezpečovací systém propojený UTP kabely 1 EZS Dominus protokol Přístupový systém

Více

Bezpečnostní centrála EMB 7300

Bezpečnostní centrála EMB 7300 Bezpečnostní centrála EMB 7300 slouží pro zálohované ovládání pohonů v systémech požárního odvětrání s možností denního větrání. Centrála je určena pro ruční i automatické ovládání elektropohonů na 24

Více

LBC 3011/x1 Panelové reproduktory

LBC 3011/x1 Panelové reproduktory Komunikační systémy LBC 3011/x1 Panelové reproduktory LBC 3011/x1 Panelové reproduktory Vysoce kvalitní reprodukce řeči a hudby Dvoupásmový systém Jednoduché nastavení výkonu Zápustná montáž do zdí, stropů

Více

- Bezdrátový rozhlas SARAH (varovný systém obyvatelstva) - rozhlasové systémy pro obce a města - bezdrátové řečnické a ozvučovací systémy -

- Bezdrátový rozhlas SARAH (varovný systém obyvatelstva) - rozhlasové systémy pro obce a města - bezdrátové řečnické a ozvučovací systémy - - Bezdrátový rozhlas SARAH (varovný systém obyvatelstva) - rozhlasové systémy pro obce a města - bezdrátové řečnické a ozvučovací systémy - rychlostní panely (ukazatele rychlosti) - textové panely - ukazatele

Více

NZS Pavilon E 4NP poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k

NZS Pavilon E 4NP poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k SEZNAM DOKUMENTACE číslo zakázky datum 24.6.2014 akce NZS Pavilon E 4NP poř.č. k název k počet A4 k měřítko k poznámka k Pavilon E4NP gynekologicko-porodnické odd Nouzový zvukový systém NZS (Evac) 00 Obsah

Více

AudioWorld. S námi ovládáte světlo. ABB s.r.o. Elektro-Praga

AudioWorld. S námi ovládáte světlo. ABB s.r.o. Elektro-Praga AudioWorld S námi ovládáte světlo ABB s.r.o. Elektro-Praga Nová generace přístrojů Doba, kdy jste si pro ozvučení místností ve Vašem domě museli pořídit několik rozhlasových příjímačů nebo dalších přístrojů,

Více

Jednoduchý frekvenční měnič ABB ACS55-0,18 až 2,2 kw

Jednoduchý frekvenční měnič ABB ACS55-0,18 až 2,2 kw Jednoduchý frekvenční měnič BB CS55-0,18 až 2,2 k Technický katalog OBCHONÍ PROFIL PRŮMYSL PROUKTY PLIKCE EXPERTIZY PRTNEŘI SERVIS Jednoduchý frekvenční měnič BB Co je jednoduchý frekvenční měnič BB? Jednoduché

Více

Digitální konferenční systém CCS 1000 D 1. Digitální konferenční systém CCS 1000 D Malý, ale všestranný

Digitální konferenční systém CCS 1000 D 1. Digitální konferenční systém CCS 1000 D Malý, ale všestranný Digitální konferenční systém CCS 1000 D 1 Digitální konferenční systém CCS 1000 D Malý, ale všestranný 2 Digitální konferenční systém CCS 1000 D Okamžité použití po zapojení, snadné použití a vysoká produktivita

Více

Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii. Galaxy Flex

Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii. Galaxy Flex Galaxy Flex Integrovaný systém zabezpečení a kontroly vstupu výrobce Honeywell Galaxy Flex Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii Spolehlivý zabezpečovací systém

Více

a lokátoru poruch Charakteristické vlastnosti Aplikace Provedení 1MRK 511 094-BCZ Strana 1 Vydáno: Květen 20011 Data mohou být změněna bez

a lokátoru poruch Charakteristické vlastnosti Aplikace Provedení 1MRK 511 094-BCZ Strana 1 Vydáno: Květen 20011 Data mohou být změněna bez Strana 1 Vydáno: Květen 20011 Data mohou být změněna bez předběžného oznámení Charakteristické vlastnosti Předkonfigurovaný, cenově příznivý terminál určený pro efektivní inženýring a pro snadné uvedení

Více

Digitální ozvučovací systém PLENA matrix Překvapivá flexibilita. Výkonné ovládání.

Digitální ozvučovací systém PLENA matrix Překvapivá flexibilita. Výkonné ovládání. Digitální ozvučovací systém PLENA matrix Překvapivá flexibilita. Výkonné ovládání. 2 Digitální ozvučovací systém PLENA matrix Vaše univerzální volba pro vynikající zvukový výkon Bezdrátové ovládání napříč

Více

4.1 Binární vstupní modul 07 DI 92 32 binárních vstupů 24 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie

4.1 Binární vstupní modul 07 DI 92 32 binárních vstupů 24 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie 4.1 Binární vstupní modul 07 DI 9 3 binárních vstupů 4 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie 1 3 4 1 Obr. 4.1-1: Binární vstupní modul 07 DI 9 Obsah Účel použití... 4.1-1 Zobrazovací a

Více

Dohled u evakuačního rozhlasu Plena Voice Alarm

Dohled u evakuačního rozhlasu Plena Voice Alarm APLIKAČNÍ LIST Dohled u evakuačního rozhlasu Plena Voice Alarm Úvod Systémy evakuačního rozhlasu nabízí jednoduchý a snadno použitelný způsob dohledu nad reproduktory založený na měření impedance. Ačkoliv

Více

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 OBSAH 1. Popis 2. Propojení modulu s PC 3. Instalace a spuštění programu CS-484 4. POPIS JEDNOTLIVÝCH ZÁLOŽEK 4.1. Připojení 4.1.1 Připojení modulu 4.2. Nastavení

Více

TSC diagnostika. Prezentace programu

TSC diagnostika. Prezentace programu Prezentace programu Na následujících stránkách Vám představíme funkci programu TSC diagnostika, programu zajišťujícího zpětnou diagnostiku a vzdálenou správu digitální rozvodny TSX 48AF modularsystem.

Více

400 Série Automatické testovací systémy

400 Série Automatické testovací systémy Informace o výrobku 400 Série Automatické testovací systémy Mail: sales@encentrum.cz EN-CENTRUM, s.r.o. Telefon: +420 257 322 538 - - Lidická 66 Praha 5 - - Telefax: +420 251 560 202 - Internet: www.etl-

Více

Monitorovací centrum PCO Orlan GSM/SMS

Monitorovací centrum PCO Orlan GSM/SMS Monitorovací centrum PCO Orlan GSM/SMS Monitorovací centrum PCO Orlan GSM/SMS zajišťuje příjem, zpracování a vyhodnocování informace z elektronických zabezpečovacích systémů (EZS) připojených střežených

Více

Promatrix 8000. Integrované řešení pro profesionální zvuk, veřejné ozvučení a evakuační rozhlas. Stálá instalace. Deutsch

Promatrix 8000. Integrované řešení pro profesionální zvuk, veřejné ozvučení a evakuační rozhlas. Stálá instalace. Deutsch Promatrix 8000 Integrované řešení pro profesionální zvuk, veřejné ozvučení a evakuační rozhlas Stálá instalace Deutsch Pr o m a t r i x 8000 Systém Promatrix 8000 poskytuje nejlepší kvalitu zvuku zásluhou

Více

Návod k montáži a obsluze. Vestavný reproduktor 1258 00

Návod k montáži a obsluze. Vestavný reproduktor 1258 00 Návod k montáži a obsluze Vestavný reproduktor 1258 00 Popis přístroje 2 Spolu s vestavným reproduktorem je vstupní komunikační systém Gira integrován do dopisních schránek, hovorových jednotek, bočních

Více

BKD/ BKF 7000 tyristorové DC měniče od 5 do 1100 kw

BKD/ BKF 7000 tyristorové DC měniče od 5 do 1100 kw BKD/ BKF 7000 tyristorové DC měniče od 5 do 1100 kw BKD/ BKF 7000 - DC měniče pro aplikace do 1100 kw Firma Baumüller vyvinula novou řadu DC měničů BKD/ BKF 7000 nahrazující osvědčenou serii BKD/ BKF 6000.

Více

Systém RADOM SECURITY pro zabezpečení objektů

Systém RADOM SECURITY pro zabezpečení objektů Systém RADOM SECURITY pro zabezpečení objektů Vydání: leden 2009 Návod na obsluhu signalizačního zařízení 2009, RADOM s.r.o. Jiřího Potůčka 259 530 09 Pardubice tel.: +420 466 414 211 fax: +420 466 413

Více

Měřič reziduální kapacity HomeGuard

Měřič reziduální kapacity HomeGuard HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard je zařízení primárně určené k regulaci dobíjecího proudu nabíjecí stanice pro elektromobily. Měřič je určen pro přímé zapojení

Více

Vstupní jednotka E 100 IP. Návod na použití. Strana 1 www.tssgroup.cz

Vstupní jednotka E 100 IP. Návod na použití. Strana 1 www.tssgroup.cz Vstupní jednotka E 100 IP Strana 1 Obsah 1. Instalace zařízení:... 3 2. Stručný souhrn k systému řízení přístupu... 4 3. Připojení dveřního zámku:... 4 3.1 Zapojení se společným napájením:... 5 3.2 Zapojení

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Počítačový řídicí systém H iera rc

Více

bezpečnost přenášená vzduchem

bezpečnost přenášená vzduchem CAMIBOX je profesionální stavebnicové Plug&Play řešení systému bezdrátového přenosu obrazu z IP CCTV kamer, v bezlicenčním pásmu, určené pro venkovní použití. ABOUT > Systém dokáže přenést data z mnoha

Více

Amplicomm Ring Flash 250

Amplicomm Ring Flash 250 1 Návod na použití Amplicomm Ring Flash 250 Světelná signalizace bytového nebo domovního zvonku a zvonění telefonu 2 Obsah balení RF250: RingFlash 250 přijímač, napájecí adaptér (12V 1A), telefonní kabel,

Více

DMD 333H DMD 333H. Diferenční snímač tlaku pro technologické. Kapacitní čidlo tlaku - Komunikace HART Jmenovitý rozsah od 0 7,5 kpa do kpa

DMD 333H DMD 333H. Diferenční snímač tlaku pro technologické. Kapacitní čidlo tlaku - Komunikace HART Jmenovitý rozsah od 0 7,5 kpa do kpa Diferenční snímač tlaku pro technologické procesy Kapacitní čidlo tlaku - Komunikace HART Jmenovitý rozsah od 0 7,5 kpa do 0 200 kpa Popis Typ DMD 333H je inteligentní snímač tlaku s vynikající dlouhodobou

Více

F.01U.134.855 DCN-IDENC DCN NG - programátor čipových karet, USB 12 150,-

F.01U.134.855 DCN-IDENC DCN NG - programátor čipových karet, USB 12 150,- Vážení přátelé, rádi bychom Vám představili novinky z oblasti ozvučovacích a kongresových systémů společnosti Bosch Security Systems. Obsah: E-licence DCN-IDENC DCN-SWIND DCN-SW moduly E-licence DCN software

Více

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Zadání 1. Seznamte se s funkcemi modelu Zabezpečení a správa budovy. 2. Seznamte se s možnostmi programu GB 060 Control Panel. 3. Ověřte funkčnost bezpečnostního

Více

Telefonie VoIP. Multimedia Internet Intranet Radio TV. VISOCALL IP. IP komunikační systém pro zdravotnictví Výstavba systému

Telefonie VoIP. Multimedia Internet Intranet Radio TV. VISOCALL IP. IP komunikační systém pro zdravotnictví Výstavba systému Nouzové volání Telefonie VoIP Platební systém Multimedia Internet Intranet Radio TV.. VISOCALL IP IP komunikační systém pro zdravotnictví Výstavba systému Komunikační kanály systému Nouzové přivolání pomoci

Více

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY PT55 X MS 1 EXTERNÍ MODUL MS1 SIGNALIZACE PORUCHY MS1 je externí modul pro systém signalizace poruchy kotlů a kaskádových kotelen. Krabička modulu signalizace MS1 se připojuje k termostatu PT55X. Při chybovém

Více

CLASSE 100 V12E Handsfree video telefon s indukční smyčkou

CLASSE 100 V12E Handsfree video telefon s indukční smyčkou J J N P CLASSE 00 VE 5 Popis Přední pohled vodičový handsfree video telefon s indukční smyčkou je přednastaven na různé typy instalace v závislosti na použité příslušenství: instalace na zeď, zapuštěná

Více

Odemykací systém firmy Raab Computer

Odemykací systém firmy Raab Computer Odemykací systém firmy Raab Computer Systém RaabKey se používá pro otevírání dveří bez klíčů - pomocí bezkontaktních čipových klíčenek - čipů. Po přiblížení čipu ke čtečce na vzdálenost cca 3 až 5 cm dojde

Více

Návod k obsluze Optický distanční senzor. OID20x 80000235 / 00 07 / 2013

Návod k obsluze Optický distanční senzor. OID20x 80000235 / 00 07 / 2013 Návod k obsluze Optický distanční senzor OID20x 8000025 / 00 07 / 201 Obsah 1 Úvodní poznámka 1.1 Použité symboly 1.2 Použitá varovná upozornění 2 Bezpečnostní pokyny Použití z hlediska určení 5.1 Oblast

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Ústředna CS-121-24

NÁVOD K OBSLUZE. Ústředna CS-121-24 NÁVOD K OBSLUZE Ústředna CS-121-24 ÚSTŘEDNA CS-121-24 Napájení ústředny 24Vss (-10/+10%) příkon max. 4,5VA podle připojeného snímače Počet analogových vstupů 1x 4 20mA Zdroj pro snímač (vestavěný) 24Vss

Více

Zvuková karta. Zvuk a zvuková zařízení. Vývoj, typy, vlastnosti

Zvuková karta. Zvuk a zvuková zařízení. Vývoj, typy, vlastnosti Zvuk a zvuková zařízení. Vývoj, typy, vlastnosti Zvuková karta Počítač řady PC je ve své standardní konfiguraci vybaven malým reproduktorem označovaným jako PC speaker. Tento reproduktor je součástí skříně

Více

Zabezpečovací systém pro rodinný dům

Zabezpečovací systém pro rodinný dům Zabezpečovací systém pro rodinný dům Společnost ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ ve spolupráci s NACONI s.r.o. Vám nabízí možnost zabezpečení Vašeho nového bytu či domu. Denně dojde v České republice v průměru ke 140

Více

Audio a video vstupní systémy

Audio a video vstupní systémy Audio a video vstupní systémy ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTY A BYTOVÉ DOMY ZAPUŠTĚNÁ MONTÁŽ > atraktivní design > dokonalý zvuk a zobrazení > kvalitní zpracování > dlouhá životnost rádiová audio vstupní

Více

1. český výrobce domácí dorozumívací techniky. czech producer of home phone technology

1. český výrobce domácí dorozumívací techniky. czech producer of home phone technology 1. český výrobce domácí dorozumívací techniky czech producer of home phone technology DOMÁCÍ DOROZUMÍVACÍ TECHNIKA AUDIO/VIDEO v dnešní době běžný standard pro rodinné domy, panelové domy i firemní objekty

Více

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka Ústředna EZS Easy Series Referenční příručka Obsah 3 1. Základní informace 2. Přehled systému 5 2.1 Klávesnice řady Easy Series 6 Stavy displeje Easy Series: 7 2.2 Ústředna a zařízení 10 2.3 Bezdrátová

Více

Autonomní snímací jednotky řady SU104*

Autonomní snímací jednotky řady SU104* Autonomní snímací jednotky SU104* představují novou designovou a technologickou řadu hardware určeného k řízení přístupových práv do vyhrazených prostor bez požadavku na sledování jejich historie. Zcela

Více

Plena Systémy veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu

Plena Systémy veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Systémy veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Komunikace, na kterou se můžete spolehnout Obsah Jednoduchost zesílení 3 Evakuační rozhlas splňující standard EVAC 6 Řídicí jednotka evakuačního

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL DIGITÁLNÍ SYSTÉM DF6000

INSTALAČNÍ MANUÁL DIGITÁLNÍ SYSTÉM DF6000 INSTALAČNÍ MANUÁL DIGITÁLNÍ SYSTÉM DF6000 *CA7102 DIGITÁLNÍ PŘEVADĚČ CD6130 Slouží pro digitální kódování vyzváněcího impulzu ze zvonkových tlačítek. Technický popis: Napájení: 15Vdc Provozní proud: 350mA

Více

KÓD TYP NAPÁJENÍ IVAR.DATALOGGER VAC

KÓD TYP NAPÁJENÍ IVAR.DATALOGGER VAC 1) Výrobek: KOMUNIKAČNÍ MODUL 2) Typ: IVAR.DATALOGGER 3) Charakteristika použití: Pro použití s ekvitermními regulacemi IVAR.MHCC, LHCC, XHCC. Souprava se skládá z ústředny, karty MicroSD, rozhraní Ethernet,

Více