PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM"

Transkript

1 PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací místnost 153 PROGRAM: 1. Přivítání, program, prezence 2. Diskuze ohledně priorit a opatření 3. KPSS v rámci cílové skupiny osob s mentálním postižením 3. Případně jiné ad 1. Přivítání, program, prezence Vedoucí pracovní skupiny Z. Bradová přivítala přítomné a na úvod je seznámila s programem. Úkolem dnešního setkání je formulovat nové priority a opatření do nově vznikajícího 3. KPSS, přičemž se bude vycházet z hodnocení priorit a opatření 2. komunitního plánu soc. služeb (dále KPSS), které v rámci pracovní skupiny Osoby s mentálním postižením a autismem poskytovatelé poslali. V případě, že se objeví návrh na nějaké opatření, u kterého však nebude nikdo, kdo by jej realizoval, bude daná problematika uvedeno v kapitole Neřešené oblasti v rámci cílové skupiny OMP a trendy do budoucna (pracovní název). Koordinátor KPSS R. Janík uvedl, že se budou postupně procházet stávající opatření, ke kterým se jednotliví zástupci organizací budou vyjadřovat, zda i nadále považují dané opatření za prioritní či nikoli. Dále se pak skupina zaměří na případná nová opatření či náměty a na dalším setkání již bude proběhne konečná formulace priorit a opatření, včetně jejich realizátorů a následně pak dojde k odsouhlasení pracovní skupinou (formou hlasování). Vedoucí pracovní skupiny dále uvedla, že na koordinační skupině bylo dohodnuto, že v rámci jedné cílové skupiny bude možné formulovat maximálně 5 priorit a v rámci každé z nich maximálně 5 opatření (stejný princip jako v případě 2. KPSS). ad 2. Diskuze ohledně priorit a opatření 3. KPSS v rámci cílové skupiny osob s mentálním postižením Priorita 1 - Zajištění osobní asistence a odlehčovacích služeb, rozvoj rané péče Pracovní název Priority 1 další rozvoj a zkvalitňování služeb osobní asistence, odlehčovacích služeb a rané péče Opatření 1.1. Zajištění dostupnosti terénních služeb ve večerních hodinách, o víkendech a prázdninách navýšením počtu zaměstnanců v pracovním poměru

2 Chráněné bydlení Sv. Michaela kapacita je stále navyšována, větší zájem o víkendech není. Pokud opatření zůstane takto definováno, není potřeba ho zachovávat. Ve výhledu na příští rok je navýšení kapacity o uživatelů. Domov pro mne služba má více klientů, ale méně zaměstnanců na HPP. Situace je řešena dohodami o pracovní činnosti. Slezská diakonie, Středisko Eliada opatření naplněno částečně. APLA JM opatření nebylo naplněno. Zajištění péče o prázdninách je na základě individuálních požadavků. Organizace již nebude nadále toto opatření navrhovat. Opatření 1.1. tedy zůstane v KPSS, realizátoři: Chráněné bydlení Sv. Michaela, Domov pro mne a Slezská diakonie, Středisko Eliada. Pracovní název nového opatření 1.1.: Další rozvoj terénních služeb ve večerních hodinách, o víkendech a o prázdninách s navýšením počtu zaměstnanců. Opatření 1.2. Zkvalitnění služby rozšířením nabídky výchovných, vzdělávacích a aktivizačních činností navýšením počtu kvalifikovaných zaměstnanců v pracovním poměru Slezská diakonie, Středisko Eliada opatření naplněno částečně. Pořádání táborů a rekreačních programů už pro organizaci nepředstavuje prioritu, struktura uživatelů se změnila. APLA JM organizace od opatření odstoupila. Oblast volnočasových aktivit není prioritní. Organizace by ale chtěla v opatření pokračovat co se týče zkvalitňování služby poskytnutím metodického vedení tak, aby byli službu schopni poskytnout i problémovým klientům. J. Svoboda ze sdružení Dotyk II k opatření uvedl, že poskytují služby rané péče, ale sdružení má projekt i na odpolední kroužky a rád by se do opatření 1.2. jako realizátor zapojil. Pracovní název nového opatření 1.2.: Zkvalitnění volnočasových aktivit. Opatření 1.3. Zvýšení kapacity pobytové odlehčovací služby pro děti a dospělé CSS, Domov pro osoby se zdravotním postižením Srdíčko v 7/2009 byla zřízena odlehčovací služba, obsazenost byla 49%. V roce 2010 bylo obsazeno 11%, v roce 2011 zařízení fungovalo do srpna bylo obsazeno 10%. Cílová skupiny byla lehké a střední mentální postižení a kombinované vady od 16 let věku. Zástupkyně domova uvedla, že odlehčovací služba narušovala chod domova, vzhledem ke stálým klientům, kteří vyžadují pravidelný a neměnný režim. B. Uhlířová ze SPMP uvedla, že poptávka po odlehčovacích službách je velká, zvláště u rodin s těžce postiženými a kombinovaně postiženými dětmi. Vedoucí pracovní skupiny Z. Bradová souhlasila, že je potřeba odlehčovacích služeb pro všechny cílové skupiny, ale jejich poskytování odděleně od pobytových služeb je nereálné. Problematické je případné agresivní chování klientů odlehčovací služby, kteří tak mohou narušovat chod pobytové služby, ale je důležité, aby zařízení mělo tuto oblast ošetřenou smluvně. Chování klientů by nemělo mít vliv na poskytování odlehčovací služby. Koordinátor KPSS R. Janík dodal, že je nutné zvážit, zda se k opatření přihlásí nějaký realizátor.

3 B. Kostková z Domova pro osoby se zdravotním postižením Tereza uvedla, že by se k opatření jako realizátoři přihlásili s rozšířením o 1 místo, ale toto rozšíření je závislé to na tom, zda se zařízení přestěhuje do nových prostor. L. Horký ze Slezské diakonie, Střediska Eliada uvedl, že organizace v současné době nemá prostory pro poskytování pobytových odlehčovacích služeb. Odlehčovací služby poskytují jako terénní a ambulantní, převažuje zájem o terénní formu. B. Uhlířová ze SPMP dodala, že jejich organizace poskytuje neformální odlehčovací službu podobě pořádání letního tábora pro lehce a středně mentálně postižené děti. G. Rotreklová z Domova pro mne uvedla, že pořádají letní pobyty i pro těžce tělesně a mentálně postižené. L. Horký ze Střediska Eliada upozornil na existenci Dětského rehabilitačního centra Medvídek, které sídlí na ulici Kyjevská v Novém Lískovci a poskytuje především zdravotní péči dětem od 1 roku do 7 let. Pracovní název nového opatření 1.3.: Rozšíření (navýšení) kapacit pobytových odlehčovacích služeb pro všechny cílové skupiny. Opatření 1.4. Rozvoj rané péče pro děti s mentálním, kombinovaným a tělesným postižením a její propagace Slezská diakonie, Středisko Eliada opatření bylo částečně realizováno. Organizace v něm bude i nadále pokračovat. Došlo sice k navýšení úvazků, ale je v plánu další navýšení o 3 úvazky a dále navázání spolupráce s dalšími zařízeními (včetně např. s městskými částmi), tak aby povědomí o službách rané péče narůstalo. Opatření by se týkalo spíše dalšího rozvoje a zkvalitňování služby. P. Krňávková z APLA-JM uvedla, že organizace by se ráda stala realizátorem tohoto opatření. Nové opatření 1.5.: Zkvalitnění služby osobní asistence. Priorita 2 Podpora rozvoje a zkvalitnění denních služeb Pracovní název nové priority 2 - zatím zůstává otevřený. Opatření 2.1. Rozvoj služeb sociální rehabilitace v návaznosti na získání bydlení a zaměstnání Agapo, o.s. a Sdružení Filia opatření bylo naplněno. Organizace jej do 3. KPSS již navrhovat nebude. Opatření 2.2. Rozvoj projektu Tréninková kavárna Anděl Pracovní název nového opatření 2.2.: Rozšíření kapacity tréninkových míst pro lidi s mentálním postižením. H. Duchoňová z Kavárny Anděl uvedla, že vidí potřebu návaznosti a rozšiřování služeb, především tedy rozšiřování kapacity. Dále by bylo dobré službu rozšířit i do jiných oblastí v rámci spolupráce s jinými organizacemi.

4 Opatření 2.3. Rozvoj denních stacionářů s důrazem na zvýšení kvality zejména podporou rozšíření nabídky výchovných, vzdělávacích a aktivizačních činností Pracovní název nového opatření 2.2.: Podpora rozšíření nabídky výchovných a vzdělávacích činností denních stacionářů. Sdružení Veleta opatření bylo naplněno částečně a organizace by v něm chtěla dále pokračovat ve stávající podobě se zaměřením na interní aktivity. CSS, Gaudium opatření bylo naplněno. Opatření 2.4. Posílení služby dopravní obslužnosti pro osoby s mentálním, kombinovaným postižením a autismem CSS opatření bylo částečně zrealizováno, dále již nebude do 3. KPSS navrhováno. Priorita 3 Transformace a rozšíření pobytových služeb a chráněného bydlení Opatření 3.1. Zvýšení kvality pobytových služeb a to zejména úpravou prostor tak, aby byly zajištěny nároky uživatelů na soukromí a intimitu CSS, DOZP Nojmánek opatření bylo naplněno a dále již nebude do 3. KPSS navrhováno. Opatření 3.2. Rozvoj týdenních stacionářů a domovů pro osoby se zdravotním postižením s důrazem na zvýšení kvality zejména podporou rozšíření nabídky výchovných, vzdělávacích a aktivizačních činností CSS, DOZP Nojmánek opatření bylo částečně naplněno. Rekonstrukce zahradního domku na dřevařskou dílnu bude jako opatření přesunuta pod opatření 2.2. DOZP Srdíčko opatření bylo naplněno. DOZP Tereza opatření bylo naplněno. Opatření 3.3. Rozšíření kapacity Domova pro osoby se zdravotním postižením Tereza Opatření nebylo naplněno. Pokud se podaří zařízení přestěhovat, potom by mohlo dojít k rozšíření odlehčovací služby o jedno lůžko. Pracovní název nového opatření 3.4.: Přesun stávajícího zařízení DOZP Tereza do nových prostor. K novému opatření bude připojena i investice do nástavby na budově Denního stacionáře Effeta. Opatření 3.4. Podpora vzniku a registrace sociální služby domovy pro osoby se zdravotním postižením v Denním stacionáři Gaudium za předpokladu zajištění nároku na soukromí a intimitu CSS, DOZP Gaudium opatření bylo naplněno, dále již nebude do 3. KPSS navrhováno. Opatření 3.5. Rozšíření kapacity chráněného bydlení v návaznosti na systémovou prioritu iniciace sociálního bydlení v Brně částečně naplněno. Chráněné bydlení Sv. Michaela opatření bude organizace i nadále do nového KPSS navrhovat. Organizace má v plánu hledat obecní byty pro lidi s lehčím postižením.

5 Pracovní název nového opatření 3.5.: Rozšíření kapacity chráněného bydlení. Dále zazněl návrh na nové opatření Řešení problematiky kombinovaných diagnóz + propojování sociálních a zdravotních služeb. Tato problematika bude řešena jako systémová (průřezová) priorita. ad 3. Jiné Následně dal R. Janík prostor organizacím, pokud vnímají něco jako problém, nějaká oblast, která není v trámci této cílové skupiny řešena takovéto informace budou do 3. KPSS zařazeny do již výše zmíněné kapitoly neřešených problémů. Neřešené problémy B. Uhlířová ze SPMP upozornila na problematiku stárnoucích rodičů, kteří pečují o postižené dítě. Vznesla dotaz, zda existuje domov, ve kterém by mohla bydlet celá rodina společně. V odpověď zaznělo, že Charita Prostějov otevírá domov Daliborka, kde bude umožněn pobyt klientům i jejich rodičům. Služba začne fungovat od listopadu, je registrována jako chráněné bydlení. B. Uhlířová dále informovala o zařízení Psárská laguna, které poskytuje bydlení také a je registrováno jako domov pro seniory. Prvním tématem neřešených problémů je tedy specifické chráněné bydlení pro rodiče a jejich mentálně postižené děti. Dalšími tématy, které B. Uhlířová zmínila bylo: zapojení mentálně postižených klientů do komunitního plánování ve formě samostatných schůzek a potřeba víceletého financování NNO. J. Svoboda ze sdružení Dotyk II uvedl, že jejich organizace poskytuje službu pro celý JMK a že v rámci toho jedná s více než 40 úřady, což představuje velké množství práce. Mělo by tedy dojít k celkové změně financování sociálních služeb. Dále B. Uhlířová uvedla jako problém: zvyšování kvality sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením a zapojení uživatelů a zástupců uživatelů (propagování rad rodičů a zástupců a rad uživatelů) a dále zřízení internetového portálu k hodnocení kvality služeb. R. Janík navrhl, aby se téma hodnocení kvality služeb probralo na setkání koordinační skupiny, protože toto téma se netýká pouze osob s mentálním postižením, ale všech cílových skupin. Dále uvedl, že rady a další informace je možné již nyní uveřejňovat na Portále soc. péče. Co se týče nějakého systému hodnocení kvality služeb na městském webu to by naráželo na určité technické překážky (přetíženost magistrátních serverů, nutnost vyčlenění pracovníka, který by se tomuto věnoval, administrátor diskuzí, problém možných pomluv a v takovém případě riziko žaloby města, atd.). Nicméně návrh bude přednesen na jednání koordinační skupiny KPSS. T. Komárek z Národního centra podpory transformace uvedl jako poslední téma potřebu vzniku nových nízkokapacitních zařízení v souvislosti se snižováním kapacit ve velkokapacitních zařízení (transformace soc. služeb).

6 Jako poslední neřešené téma byly uvedeny odlehčovací služby pro těžce mentálně a kombinovaně postižené osoby. Příští setkání pracovní skupiny se uskuteční ve středu v 9 hodin. Vedoucí pracovní skupiny Z. Bradová se na závěr se všemi přítomnými rozloučila a poděkovala jim za jejich aktivní účast. Zapsali: P. Přibylová, R. Janík Dne:

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 10. 9. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis setkání Termín konání: pondělí 15. 10. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám.

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 13.00 15.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 13. 2. 2017 Časové rozvržení: 14:00 16:00 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM Zápis ze setkání Termín konání: úterý 14. 4. 2015 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna,

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM Zápis setkání Termín konání: pondělí 11. 11. 2013 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna,

Více

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis setkání Termín konání: pondělí 12. 11. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám.

Více

Číslo zápisu: 2/2008 Datum: 10.11.2008 Místo setkání: MMB Malinovského náměstí 3, zasedací místnost 153

Číslo zápisu: 2/2008 Datum: 10.11.2008 Místo setkání: MMB Malinovského náměstí 3, zasedací místnost 153 ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2/2008 Datum: 10.11.2008 Místo setkání: MMB Malinovského náměstí 3, zasedací místnost 153 PROGRAM: 1. Přivítání, představení programu, prezence 2. Dokončení

Více

Číslo zápisu: 01 / 2008 Datum: 20. října 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 153 v 1. patře

Číslo zápisu: 01 / 2008 Datum: 20. října 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 153 v 1. patře ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 01 / 2008 Datum: 20. října 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 153 v 1. patře PROGRAM 1. Přivítání, prezence 2. Pravidla komunikace ve skupině a schválení

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 14.11.2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008.

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008. Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region za rok 2008. Vize komunitního plánování: Dosáhnout takového rozvoje sociální sféry, aby reagoval na zjištěné potřeby občanů.

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: středa dne 17. 10. 2012 Časové rozvržení: 9.00 11.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 3. 10. 2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012 Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko ze dne 19. 9. 2012 v rámci projektu Komunitního plánování sociálních služeb města Blansko Registrační číslo CZ.1.04/3.1.03/78.00036 Místo konání: Blansko,

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 3.12.2012 Časové rozvržení: 12:00 14:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Dotační řízení MPSV 2014

Dotační řízení MPSV 2014 KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOČESKÉHO KRAJE Dotační řízení MPSV 2014 Kritéria hodnocení po stanovení směrného čísla Sociální služby Obsah 1 Sociální PORADENSTVÍ...4 1.1 Odborné sociální poradenství ( 37)...4 2 Služby

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 14. 10. 2013 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny ZÁPIS ze setkání řídící skupiny Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588 7.6.2019, v 10.00 hod.

Více

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano Příloha č. 6 k usnesení Rady HMP č. 1736 ze dne 23. 10. 2012 IČO Název žadatele Číslo registrace socální služby Program J1 grant nad 200 000,- Kč Název služby Druh služby Požadavek na dotaci HMP 2012 Grant

Více

Byly odevzdány další dotazníky ke zpracování psycholožkou PhDr. Biravskou, tím bylo dotazníkové šetření uzavřeno.

Byly odevzdány další dotazníky ke zpracování psycholožkou PhDr. Biravskou, tím bylo dotazníkové šetření uzavřeno. Zápis setkání Datum : 6.12.2006 Místo setkání : DPS, Vančurova ul. 17, Znojmo Prezence : viz.příloha Zapsal/a : Jana Svobodová PROGRAM: 1. PŘIVÍTÁNÍ A ZÁPIS DO PREZENČNÍ LISTINY 2. PRŮBĚH DOTAZNÍKOVÉHO

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pátek 21.9.2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 15. 2. 2017 Časové rozvržení: 14:00 16:00 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: čtvrtek 11. 10. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 8. 6. 2015 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Pracovní skupina č. 1 Děti, mládež, rodina 1. Priorita: Slabá finanční gramotnost občanů Cíl:

Více

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání NVěc Pro Datum, čas Přítomni Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP 24/8/10

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis ze setkání Termín konání: úterý 9. 6. 2015 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště

Více

Číslo zápisu: 7 Datum: 2. listopadu 2009

Číslo zápisu: 7 Datum: 2. listopadu 2009 ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 7 Datum: 2. listopadu 2009 PROGRAM 1. Přivítání, program, prezence 2. Distribuce 2. KPSS 3. Dotační řízení pro rok 2010 4. Socio-info centrum 5. Portál sociální

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

Síť služeb pro osoby s PAS v Olomouckém kraji. workshop

Síť služeb pro osoby s PAS v Olomouckém kraji. workshop Síť služeb pro osoby s PAS v Olomouckém kraji workshop 13. 4. 2017 Síť sociálních služeb nastavena síť sociálních služeb, která se ročně aktualizuje prostřednictvím akčních plánu rozvoje sociálních služeb

Více

Číslo zápisu: 2 Datum: 18. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovského nám. 3

Číslo zápisu: 2 Datum: 18. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovského nám. 3 ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 2 Datum: 18. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovského nám. 3 PROGRAM 1. Přivítání, představení programu, prezence, dohodnutí příštího termínu 2. Analýza

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Vypořádání přijatých připomínek. skupina/prio rita/opatření připomínka A/Z vypořádání. p.č. autor 1

Vypořádání přijatých připomínek. skupina/prio rita/opatření připomínka A/Z vypořádání. p.č. autor 1 Vyhodnocení připomínkovacího řízení materiálu "Návrh 2. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na Kyjovsku do roku 2015" Připomínkovací řízení bylo vyhlášeno ve městě Kyjově v termínu od 30.října

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Zápis č. 4 z jednání Pracovní skupiny Občané se zdravotním postižením a dlouhodobě nemocní Datum: 20.07.2011 Čas: 15:00 Místo: zasedací místnost v suterénu

Více

Zápis ze setkání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením

Zápis ze setkání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením Zápis ze setkání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením Datum a hodina: Místo: středa 29.11. 2018, od 14.00 hod. Denní stacionář sv. Damiána, Mašovická 10, Znojmo - Hradiště Program jednání: 1)

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pátek 7. 2. 2017 Časové rozvržení: 9:00 12:00 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost ve

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 1. 6. 2015 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště

Více

PRACOVNÍ SKUPINA Osoby s duševním onemocněním

PRACOVNÍ SKUPINA Osoby s duševním onemocněním PRACOVNÍ SKUPINA Osoby s duševním onemocněním Zápis setkání Termín konání: středa 21. 10. 2013 Časové rozvržení: 14:00 16:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 21.11.2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Výpočet dotace Sociální služby jsou rozděleny

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

10. pracovní setkání řídící skupiny ke Komunitnímu plánování sociálních služeb na Rokycansku

10. pracovní setkání řídící skupiny ke Komunitnímu plánování sociálních služeb na Rokycansku 10. pracovní setkání řídící skupiny ke Komunitnímu plánování sociálních služeb na Rokycansku Termín:konání: 15.10. 2007 od 8.30 do 11.30 hod. na MěÚ Rokycany, Triana Přítomni: Marie Hlávková Blanka Kohoutová,

Více

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE DOTAZNÍK AKCEPTOVÁN. Dotazník pro obce Střednědobý plán

Více

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti I. Realizované projekty v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Sociální služby v Ústeckém kraji finanční zdroj: OP LZZ (prioritní osa 3, oblast

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: středa 21. 11. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací místnost

Více

PRIORITNÍ ROZVOJOVÉ POTŘEBY V SOCIÁLNÍ OBLASTI V BRNĚ

PRIORITNÍ ROZVOJOVÉ POTŘEBY V SOCIÁLNÍ OBLASTI V BRNĚ PRIORITNÍ ROZVOJOVÉ POTŘEBY V SOCIÁLNÍ OBLASTI V BRNĚ výhled na období 2019 2022 Materiál reflektuje dlouhodobé podfinancování sociálních služeb v celostátním, krajském i městském měřítku. Jedná se o nedostatečné

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku. Zápis ze setkání pracovní skupiny Senioři a lidé se zdravotním postižením

Komunitní plánování sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku. Zápis ze setkání pracovní skupiny Senioři a lidé se zdravotním postižením Komunitní plánování sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku Zápis ze setkání pracovní skupiny Senioři a lidé se zdravotním postižením 15.11. 2007 Program jednání: 1. doplnění a schválení vize

Více

ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Individuální projekt Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, 669 22 Znojmo

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, 669 22 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Senioři - zápis 14.4.2015, 13.30-16.00 hod. Oblastní charita Znojmo, Dolní Česká 1, I. patro zasedací místnost

Více

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS)

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS) Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Datum konání: 1. 10. 2015, 13:00 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz Prezenční listina Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ NA ROK 2018 Prováděcí část ke Komunitnímu plánu: Střednědobý plán rozvoje sociálních a souvisejících služeb ve městě Ústí

Více

Příloha č. 2 Město Žatec žádost o převzetí zřizovatelských funkcí (Kamarád-LORM)

Příloha č. 2 Město Žatec žádost o převzetí zřizovatelských funkcí (Kamarád-LORM) Příloha č. 2 Město Žatec žádost o převzetí zřizovatelských funkcí (Kamarád-LORM) Příspěvková organizace Kamarád-LORM poskytuje celkem osm registrovaných sociálních služeb: 1. Chráněné bydlení identifikátor

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: čtvrtek 13.9.2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací místnost

Více

Zápis z 4. jednání Pracovní skupiny financování. Plánování rozvoje sociálních služeb HMP

Zápis z 4. jednání Pracovní skupiny financování. Plánování rozvoje sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zápis z jednání Věc Pro Datum, čas Přítomni Omluveni Zápis z 4. jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje ch služeb HMP /10/09 9:00 hod. V.Strouhal, Dis., Mgr. Brzobohatý,

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne

Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 13:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Marta Křesinová, Svaz důchodců

Více

NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN

NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOIÁLNÍH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN Proces optimalizace sítě sociálních služeb reaguje na potřebu vytvořit udržitelnou a efektivní síť služeb nezbytných pro sociální stabilitu

Více

Služby na území Mladovožicka

Služby na území Mladovožicka Služby na území Mladovožicka Priority a opatření Priorita 1. Podpora systému poskytovaných služeb 1.1. Zachování stávajících sociálních služeb ve správním obvodu obce s pověřeným obecním úřadem Mladá Vožice

Více

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Datum konání: 14.5.2007 v 15:30 hodin Místo konání: zasedací místnosti č. 10 MěÚ Kopřivnice, Štefánikova 1163 Přítomni: 45 občanů,

Více

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne Ve Znojmě dne 4.4.2007 Věc: Oslovující dopis k zápisu z veřejného připomínkování rozvoje sociálních služeb na období 2007-2010 Vážený pane / Vážená paní, v příloze přikládám zápis z veřejného setkání,

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 15:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Kateřina

Více

Historie komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit v Ostravě

Historie komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit v Ostravě Historie komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit v Ostravě 1.KP Začátek v roce 2003 Informace o způsobu zpracování koncepce Vzdělávání zaměstnanců Prezentace záměru plánovat poskytovatelům

Více

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2013 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2016 OKRES HODONÍN

OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2016 OKRES HODONÍN Individuální projekt Jihomoravského kraje Z.1.04/3.1.00/9.00002 s názvem OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍŤ SOIÁLNÍH SLUŽEB PRO ROK 2016 OKRES HODONÍN Okresní multidisciplinární tým (dále MT) vznikl z iniciativy Jihomoravského

Více

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 43.22.11 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením Datum konání: 13. 10. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, budova B Radniční salonek Přítomni: Gabriela Olejníková,

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SOC/415/07 Krajský úřad Jihomoravského kraje VYŘIZUJE: Mgr. Josef Mauler TEL.: 519441029 Žerotínovo

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

v roce 2012 Mgr. Taťána Nersesjan členka RZK pro oblast sociálních věcí, národnostních otázek a menšin

v roce 2012 Mgr. Taťána Nersesjan členka RZK pro oblast sociálních věcí, národnostních otázek a menšin Financování sociáln lních služeb v roce 2012 Závěrečná konference k projektu Zavádění procesu komunitního plánování sociálních služeb a péče na Brumovsku a Valašskokloboucku 19.04.2012 Mgr. Taťána Nersesjan

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Projekt Rozvoj procesu komunitního plánování sociálních služeb v Šumperku registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/

Projekt Rozvoj procesu komunitního plánování sociálních služeb v Šumperku registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/ Zápis z prvního jednání pracovní skupiny Osoby v krizi a sociálně vyloučeni KPSS v Šumperku dne 6.9.2012 Přítomni: dle prezenční listiny Místo: Armáda spásy, centrum sociálních služeb (dále jen AS CSS),

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Senioři - zápis 4.11.2014, 14.00-17.00 hod. Domov pro seniory Plaveč, p.o. Program: 1)Přivítání, prezence, zahájení

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

pracovní skupina regionu vyjádření města zařazení do zs Ano Ano Ano Ano 59 ok Jedná se o novou službu Zařazena do sítě

pracovní skupina regionu vyjádření města zařazení do zs Ano Ano Ano Ano 59 ok Jedná se o novou službu Zařazena do sítě pořadí Příloha č. 4 Návrh odborné pracovní skupiny odboru SV - Žádosti o změnu kapacit sociálních služeb a stávající sociální služby v Základní síti sociálních služeb Ústeckého kraje poskytovatel identifikátor

Více

Základní síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2017

Základní síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2017 Základní síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2017 ORP // příslušná k sídlu zařízení název poskytovatele IČO druh sociální služby registrační

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři Datum konání: 17. 10. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni: Linda Zákorová, koordinátorka

Více

Podpora lidí s PAS osobní asistencí

Podpora lidí s PAS osobní asistencí Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Podpora lidí s PAS osobní asistencí Ing. Tomáš Dostál Mgr. Pavla Krňávková APLA-JM o.s. Vznik v roce 2002 z iniciativy rodičů dětí s autismem, odborníků

Více

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika 1408443 A DOMA o.s. 27053679 osobní asistence Osobní asistence Čtyřlístek H 9 331,00 350 3 265 850 1 065 876 509 000 252 000 761 000 A DOMA o.s. 761 000 3009554 ACORUS, o.s. 67365256 krizová pomoc ACORUS

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 22.10.2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více