vedoucí OZT 13) zdravotnické techniky 4e) údržba, servis a revize, údržba budov a vedoucí TO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "vedoucí OZT 13) zdravotnické techniky 4e) údržba, servis a revize, údržba budov a vedoucí TO"

Transkript

1 Podpisový řád FN HK příloha 2 b. Dokumenty podléhající finanční kontrole (výňatek) č. druh dokumentu podepisuje schvaluje pozn. 1. Smlouvy o převodu dlouhodobého hmotného majetku ve správě 2. Kupní smlouvy a smlouvy o dílo v oblasti investic 2a) pořizovací cena bez DPH nad 2 mil. Kč 2b) pořizovací cena bez DPH od 1 do 2 mil. Kč 2c) pořizovací cena bez DPH od 500 tis. do 1 obchodní mil. Kč 2d) pořizovací cena bez DPH do 500 tis. Kč vedoucí OI, OZT nebo OVS 3. Kupní a jiné smlouvy na neinvestiční dodávky (pravidla pro stanovení předpokládané hodnoty viz SM_2) 3a) pořizovací cena bez DPH nad 2 mil. Kč 3b) pořizovací cena bez DPH od 1 do 2 mil. Kč 3c) pořizovací cena bez DPH od 500 tis. do 1 obchodní mil. Kč 3d) pořizovací cena bez DPH do 500 tis. Kč zaměstnanci podle bodu 4 a 5 nebo obchodní manažeři podle předmětu smlouvy 4. Objednávky v centrálním nákupu 3) zboží, služeb a materiálu neinvestiční povahy 4a) léky vedoucí lékárník 13) 4b) zdravotnické prostředky vedoucí OZM 13) 4c) DDHM, DDNM, materiál a služby pro vedoucí OVS 13) výpočetní techniku, servis, maintenance 4d) údržba, servis, revize a nákup vedoucí OZT 13) zdravotnické techniky 4e) údržba, servis a revize, údržba budov a vedoucí TO staveb 4f) likvidace odpadů, nákup energií a paliv, údržba a opravy energetických zařízení vedoucí OEOH 4g) telekomunikační, poštovní a úklidové služby, údržba komunikací, mobiliáře a vnějšího informačního systému 4h) knihy, časopisy, rešerše v hodnotě nad 200 Kč (v tištěné i elektronické podobě) vedoucí PO vedoucí lékařské knihovny 13)

2 č. druh dokumentu podepisuje schvaluje pozn. 4i) služby a materiál pro zvyšování a vedoucí OPMP 13) prohlubování kvalifikace a personální práci 4j) služby a materiál hrazený z FKSP (mimo vedoucí OPMP půjček), provoz a investice chata Zdobnice 4k) půjčky FKSP vedoucí OPMP 4l) finanční služby a poradenství vedoucí OEI, vedoucí OFA 4m) reprografické služby vedoucí reprocentra 13) 4n) ostatní materiál, DDHM a služby vedoucí MTZ 13) 4o) drobné nákupy v hotovosti přednostové, vedoucí 9) 13) odborů správy a 4p) materiál, služby a práce související s ochranou osob a majetku FN HK vedoucí oddělení krizového managementu 4q) materiál, služby a práce související s věcnými prostředky požární ochrany vedoucí oddělení požární prevence 5. Objednávky v decentralizovaném nákupu materiálu, zboží a služeb 3) 4) neinvestiční povahy 5a) zdravotnické prostředky a radiofarmaka ZLP nebo ved. lékaři IV. INT, OLG, ONM, STOM, TKÚ, TRANS, ÚKBD, ÚKIA, ÚKM, ORLfoniatrie 5b) krev, krevní deriváty a související vedoucí lékař TRANS dodávky a služby 5c) potraviny, údržba a servis technologie, vedoucí SO náhradní díly, speciální mycí prostředky 5d) údržba a servis technologie, náhradní díly vedoucí prádelny 5e) provozní hmoty, údržba a servis, náhradní vedoucí DO díly pro vozidla 5f) dodavatelská likvidace odpadu, údržba a vedoucí OEOH servis technologie, náhradní díly 5g) provozní služby (zahradnické, stěhovací apod.), údržba a servis technologie vedoucí PO 5h) materiál, práce a služby pro SUZ vedoucí SUZ 5i) materiál, práce a služby specializované pro 1 pracoviště v rozsahu do Kč bez DPH, nejvýše 10 % rozpočtu ostatních věcných nákladů pracoviště 5j) služby a práce související se správou a dokumentací nemovitostí 6. Materiál, práce a služby pro projekty schválené vedením FN HK s omezenou dobou trvání 7. Smlouvy o poskytování zdravotní péče přednostové a ZLP, vedoucí, vedoucí odborů správy vedoucí OI vedoucí projektu nebo jiný vedoucí zaměstnanec, pověřený ředitelem 14)

3 č. druh dokumentu podepisuje schvaluje 7a) se zdravotními pojišťovnami 7b) s ostatními subjekty 8. Smlouvy nájemní 8a) nebytové prostory aktivní 8b) na nájem bytu, nájem nebytových prostor v obytných domech a ubytovnách 8c) na ubytování vedoucí SUZ 8d) nebytové prostory - pasivní 9. Smlouvy o klinických studiích a klinickém hodnocení léků a ZP a klinických zkouškách ZP 10. Darovací smlouvy 10a) v hodnotě přesahující Kč nebo na investiční účely 10b) ostatní 11. Smlouvy o zřízení konsignačního skladu, obchodní 12. Smlouvy o zvyšování kvalifikace, stážích, praxích a studijních pobytech 12a) FN HK je plátcem vedoucí OPMP 12b) FN HK je příjemcem vedoucí OPMP 13. Smlouvy o výpůjčce 14. Vydané faktury 14a) za zdravotní péči vedoucí OFA 14b) za prodej zboží z lékárny (včetně vedoucí nemocniční lékárny fakturace ZP) 14c) za prodej krve a krevních derivátů vedoucí lékař TRANS 14d) za ubytovací služby, nájem bytů a nebytových prostor v bytových domech a ubytovnách vedoucí SUZ 14e) za nájem ostatních nebytových prostor, vedoucí OEI stravovací služby 14f) za služby prádelny, dopravy vedoucí příslušného odboru správy 14g) za výkony soudního lékařství (mimo přednosta ÚSL výkonů pro soudní znalce) 14h) za penále z pozdních úhrad vedoucí OEI pozn. 5) 12) 10)

4 č. druh dokumentu podepisuje schvaluje pozn. 14i) za prodej materiálu a majetku ze skladů vedoucí OEI MTZ, odpadu a nevrácené OOPP 14j) opravy předpisů regulačních poplatků vedoucí OEI 14 k) za dopravu pacientů nad rozsah hrazený vedoucí OEI zdravotní pojišťovnou a nadstandardní zdravotní služby 14l) za energie a likvidaci odpadu vedoucí OEOH 14m) za laboratorní výkony ÚKBD vedoucí OEI 14n) za služby provozního odboru (vjezdy, vedoucí provozního odboru soukromé telefony aj.) 14o) za ostatní dodávky vedoucí OFA 15. Doklady o tržbách v hotovosti 15a) příjmové pokladní doklady pokladník 15b) tržby: - za ubytování a byty referent SUZ 15c) - za zdravotní péči pracovníci pověření výběrem hotovosti za zdravotnické služby 15d) - za prodej léků a ZP pracovníci lékárny a stomatologie, pověření prodejem 15e) - za různé provozní služby a výrobky vedoucí pracoviště 15f) - poplatky účastníků akcí FKSP pověření pracovníci OPMP 15g) - za soukromé telefonní hovory vedoucí pracoviště 15h) - za regulační poplatky výběrčí regulačních poplatků 16. Došlé faktury 16a) věcná a formální správnost objednávající zaměstnanec 6) podle bodu 4. nebo 5. 16b) souhlas s úhradou vedoucí OEI (hlavní účetní) 7) 17. Doklady o výdajích v hotovosti: 17a) výdajové pokladní doklady pokladník 17b) podklady pro výběr/výplatu peněz přednostové, primáři, 18. Výdejky, převodky, žádanky, doklady pro vnitropodnikové zúčtování přednostové, primáři, 19. Souhrnné doklady k výplatě mezd 20. Požadavky na použití soukromého vozidla při pracovní cestě ředitel, náměstkové, přednostové, primáři, 8)

5 č. druh dokumentu podepisuje schvaluje 21. Cestovní příkazy, jednorázové kurzy, kongresy apod. 21a) při tuzemské pracovní cestě (příkaz ředitel, náměstkové, k cestě a následné schválení cesty) přednostové, primáři, 21b) při zahraniční pracovní cestě - příkaz jako 20 a) + ředitel nebo k cestě ekonomický 21c) schválení zahraniční pracovní cesty jako 20 a) + ředitel nebo ekonomický 21d) schválení výplaty vedoucí OEI 22. Zálohy na cestovné, drobný nákup, výplatu mzdy ředitel, náměstkové, přednostové, vedoucí odborů správy a 23. Smlouvy o půjčkách z FKSP pozn. 11) Poznámky: 1) 2) 3) Rozsah a sortiment v centrálním i decentralizovaném nákupu je dále upřesněn nákupními směrnicemi ředitele FN HK a směrnicí o veřejných zakázkách. 4) Decentralizovaný nákup zboží, materiálu a služeb je povolen pouze pro uvedená pracoviště, pouze pro spotřební materiál, zboží a služby používané výhradně tímto pracovištěm a pouze v rozsahu, nepřevyšujícím spotřebu pracoviště v období 2 měsíců. Pro jednorázové akce (projekty s ohraničeným trváním, kongresy apod.) může ředitel jmenovat příkazce a správce a stanovit rozsah decentralizovaného nákupu pro zboží a služby, které nejsou ve FN HK běžně k dispozici. 5) Nájemní smlouvy se nemusí uzavírat písemně u krátkodobých pronájmů (do 48 hodin). 6) Převzetí dodávky potvrzuje věcně příslušný odborný zaměstnanec. 7) Podpis F je nutný pouze u faktur hrazených z investičních dotací. 8) U grantů, výzkumných záměrů a projektů jsou příkazci operace jejich hlavní řešitelé nebo vedoucí. 9) Drobným nákupem lze pořídit občerstvení, materiál pro havarijní potřeby, materiál, který není skladem (po schválení odd. MTZ). 10) Podpis F je nutný je u výpůjček trvajících déle než 1 měsíc. Krátkodobé výpůjčky po dobu opravy přístroje může po předchozím souhlasu OZT podepsat vedoucí pracoviště. 11) Podpis F je nutný jen u cest hrazených z grantů, dotací a klinických studií. 12) Darovací smlouva nemusí být uzavřena písemně, pokud to dárce nevyžaduje a darovaná částka nebo hodnota darovaného předmětu je nižší než Kč. Smlouva vznikne převzetím daru zaměstnancem FN HK, který je povinen zajistit jeho neodkladné předání do pokladny (finanční dar), majetkovou evidenci (věcný dar) nebo účetní evidenci (ostatní bezplatné poskytnutí služby apod.).

6 13) Příkazcem operace je ve fázi před vznikem závazku vedoucí pracoviště, vystavující požadavek (žádanku) podle bodu 17; nákladový rozpočet, stanovený žádajícímu pracovišti, je v tomto případě považován za limitovaný příslib. 14) Použití tohoto režimu je vyhrazeno pro případy, kdy není efektivní použít režim centrálního nákupu. Nutno ohlásit předem OEI a obchodnímu úseku.

Pololetní výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení

Pololetní výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 115/19 ze dne 17. 10. 2018 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2019. Vyplněný výkaz předložte pracovišti státní

Více

Roční výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení

Roční výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 175/15 ze dne 17.9.2015 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2015. Vyplněný výkaz laskavě předložte pracovišti státní

Více

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7 360 66 Karlovy Vary Zapsaná v OR, vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl B, vložka 1205, IČO: 263 65 804 Směrnice Podpisový řád Reg.číslo: 004/2012 Zpracoval: Ing. Jan Rais, MBA Vydáním se ruší: Přezkoumal:

Více

Vzorový maturitní příklad k praktické zkoušce z účetnictví verze 2017/18 (aktualizace k )

Vzorový maturitní příklad k praktické zkoušce z účetnictví verze 2017/18 (aktualizace k ) Vzorový maturitní příklad k praktické zkoušce z účetnictví verze 2017/18 (aktualizace k 12.1.2019) Firma BEBE, s. r. o., Praha 2, Belgická 30 se zabývá nákupem a prodejem zboží. Má 2 odběratele (Základní

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Účetnictví pro mírně pokročilé

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Účetnictví pro mírně pokročilé TaxReal s.r.o. Účetnictví pro mírně pokročilé 2018 Obsah 1. Mzdy... 4 1.1. Typy zaměstnání... 4 1.1.1. Skončení pracovního poměru... 4 1.2. Povinnosti zaměstnavatele... 5 1.3. Základní pojmy... 5 1.4.

Více

ROZSAH OPRÁVNĚNÍ K PROVÁDĚNÍ FINANČNÍ KONTROLY ÚČETNÍCH PŘÍPADŮ NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ROZSAH OPRÁVNĚNÍ K PROVÁDĚNÍ FINANČNÍ KONTROLY ÚČETNÍCH PŘÍPADŮ NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV-B2-10/4 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ DĚKANKY ROZSAH OPRÁVNĚNÍ K PROVÁDĚNÍ FINANČNÍ KONTROLY ÚČETNÍCH PŘÍPADŮ NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů

OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů Č.j.: 1026/11 V Praze dne 22. června 2011 OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů I. OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Účetní doklad je

Více

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o.

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDA J Ů Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 49 DNE: 19.9.216 JEDNACÍ ČÍSLO: 777/216/POSSM NÁZEV: Materiál dle pravidel ANOTACE: Materiál v souladu

Více

VÝKAZ O PLNĚNÍ PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ (pouze za druhové členění)

VÝKAZ O PLNĚNÍ PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ (pouze za druhové členění) Kód:R51 Organizace:MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI Datum od 01.01.2019 Datum do 31.01.2019 IČ: 00025429 Jedn./Sum.: Sumární Kapitola:336, 1361 1611 1612 1614 1617 2111 2112 2119 2131 2132 2133 2139 2141 2143

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007 HOSPODAŘENÍ FTNsP Ing. Lubomír Vrána, MBA, ekonomický náměstek ředitele FTNsP dosáhla v roce 27 po zdanění zisku v celkové výši 16 436 tis. Kč, což představuje nejlepší hospodářský výsledek v historii

Více

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Náklady a rozpočet projektu Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Legislativa Základní nařízení Nařízení Rady č.1260/1999 Nařízení EP č. 1783/1999 Prováděcí nařízení Nařízení Komise č.438/2001

Více

Kapitola 2 Krátkodobý finanční majetek

Kapitola 2 Krátkodobý finanční majetek Kapitola 2 Krátkodobý finanční majetek SHRNUTÍ UČIVA O KRÁTKODOBÉM FINANČNÍM MAJETKU se účtuje ve druhé účtové třídě. Patří sem zejména peníze v pokladně, ceniny, bankovní účty a krátkodobé cenné papíry.

Více

Kapitola 2 Krátkodobý finanční majetek

Kapitola 2 Krátkodobý finanční majetek Kapitola 2 Krátkodobý finanční majetek SHRNUTÍ UČIVA O KRÁTKODOBÉM FINANČNÍM MAJETKU se účtuje ve druhé účtové třídě. Patří sem zejména peníze v pokladně, ceniny, bankovní účty a krátkodobé cenné papíry.

Více

Návrh rozpočtu na rok 2019

Návrh rozpočtu na rok 2019 Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace Návrh rozpočtu na rok 2019 NÁKLADY v tis. Kč SU - AU ÚZ Název účtu Schválený rozpočet Očekávaná skutečnost Návrh rozpočtu 2019 5010100 Kancelářské

Více

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o.

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDA J Ů, p.o. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 52 DNE: 31. 10. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 825 /2016 /Ssm NÁZEV: Rozpočtové opatření ANOTACE: Žádám o schválení změn v rozpočtu pro rok 2016 dle

Více

Obec Ostružná Ostružná 135, Branná

Obec Ostružná Ostružná 135, Branná Obec Ostružná Ostružná 135, 788 25 Branná Směrnice č. 5/2017 upravující oběh účetních dokladů IČ: 00636096 Schváleno Zastupitelstvem obce Ostružná dne 18. 1. 2017 usnesením č. III/5. 1. Předmět úpravy

Více

VÝKAZ O PLNĚNÍ PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ (pouze za druhové členění)

VÝKAZ O PLNĚNÍ PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ (pouze za druhové členění) Kód:R51 Organizace:MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI Datum od 01.01.2018 Datum do 31.01.2018 IČ: 00025429 Jedn./Sum.: Sumární Kapitola:336, 1361 1611 1612 1614 1617 2111 2119 2131 2132 2133 2139 2141 2143 2151

Více

VÝKAZ O PLNĚNÍ PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ (pouze za druhové členění)

VÝKAZ O PLNĚNÍ PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ (pouze za druhové členění) Kód:R51 Organizace:MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI Datum od 01.01.2017 Datum do 31.12.2017 IČ: 00025429 Jedn./Sum.: Sumární Kapitola:336, 1361 1611 1612 1614 1617 2111 2119 2131 2132 2133 2139 2141 2143 2151

Více

Dlouhodobý majetek Příklady

Dlouhodobý majetek Příklady Dlouhodobý majetek Příklady Strojírenská firma (plátce DPH) si pro rozšíření strojního vybavení objednala u dodavatelů tvářecí lis a soustruh. Na zakoupení lisu byla zaplacena záloha 5 mil. Kč, lis byl

Více

O oběhu účetních dokladů

O oběhu účetních dokladů Karlovarská krajská nemocnice a.s. Bezručova 19, 360 66 Karlovy Vary IČ: 263 65 804 Označení dokumentu: 7 / 2013 Počet stran: 19 Počet příloh:0 Verze: 1 Platnost od: 15.1.2013 Příkaz ky O oběhu účetních

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2015 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Obsah: 1. Přehled příjmů za r. 2015 str. 3 2. Výdaje od KÚ Moravskoslezského

Více

Finanční gramotnost Korunová pokladna VY_62_INOVACE_02.12

Finanční gramotnost Korunová pokladna VY_62_INOVACE_02.12 Finanční gramotnost Korunová pokladna VY_62_INOVACE_02.12 Zpracovala: Ing. Iveta Vlčková Finanční gramotnost Korunová pokladna je využitelná v předmětu účetnictví a ekonomika u nástavbového studia Podnikání

Více

Předmět: ÚČETNICTVÍ Téma: Pokladna, ceniny, peníze na cestě - opakování

Předmět: ÚČETNICTVÍ Téma: Pokladna, ceniny, peníze na cestě - opakování Předmět: ÚČETNICTVÍ Téma: Pokladna, ceniny, peníze na cestě - opakování Zpracováno v programu Microsoft Excel Ing. Jana Prokopcová POKLADNA, CENINY, PENÍZE NA CESTĚ 1. ÚČTOVÁNÍ Účetní jednotka, účetní

Více

Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, Zlín Tel: ,

Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, Zlín Tel: , Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, 760 01 Zlín Tel: 577006737, e-mail: khs@khszlin.cz, podatelna@khszlin.cz, ID: xwsai7r R O Z B O R Hospodaření Krajské

Více

PODPISOVÝ ŘÁD. VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA NP-10 Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: ředitel odboru legislativněprávního

PODPISOVÝ ŘÁD. VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA NP-10 Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: ředitel odboru legislativněprávního Druh dokumentu: VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 1.1.2014 4.0 8 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 2.12.2013 JUDr. Zdeněk Čáp ředitel

Více

Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP

Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 7A/2007 Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP Tato směrnice stanovuje

Více

Čerpání k 31. 12. 2013: Kč 3 768 978,00

Čerpání k 31. 12. 2013: Kč 3 768 978,00 Městská knihovna Klatovy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 376 347 461, ekonom@knih-kt.cz KOMENTÁŘ K ROZBORU HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013 V roce 2013 knihovna hospodařila s těmito prostředky: 1/ Příspěvek na činnost

Více

Kapitola 1 Základy účetnictví

Kapitola 1 Základy účetnictví Kapitola 1 Základy účetnictví Výsledky testů 1 B, C, D 2 C, D 3 B, D 4 D 5 A, C 6 C, D 7 D 8 B, D 9 B 10 B, C 11 C, D 12 C, D 87 S tránka Úloha 1. 1 Určení aktiv a pasiv Zařaďte níže uvedené položky do

Více

Písemná práce neplátce varianta A. Počáteční stavy 1. Pokladna 12.000,-- Kč 2. Banka 520.000,-- Kč

Písemná práce neplátce varianta A. Počáteční stavy 1. Pokladna 12.000,-- Kč 2. Banka 520.000,-- Kč Písemná práce neplátce varianta A Počáteční stavy 1. Pokladna 12.000,-- Kč 2. Banka 520.000,-- Kč Zapište: 1. FAP 1 za osobní auto 300.000,-- Kč 2. FAP 2 za materiál 36.000,-- Kč 3. FAV 1 za výrobky 78.000,--

Více

KOMENTÁŘ K ROZPOČTU ČSV, o. s., NA ROK 2014 Předsednictvo Republikového výboru Českého svazu včelařů, o. s. a Republikový výbor ČSV, o. s.

KOMENTÁŘ K ROZPOČTU ČSV, o. s., NA ROK 2014 Předsednictvo Republikového výboru Českého svazu včelařů, o. s. a Republikový výbor ČSV, o. s. KOMENTÁŘ K ROZPOČTU ČSV, o. s., NA ROK 2014 Předsednictvo Republikového výboru Českého svazu včelařů, o. s. a Republikový výbor ČSV, o. s., schválily r o z p o č e t na kalendářní rok 2014 Plán předpokládá,

Více

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Směrná účtová osnova Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 - Software

Více

Rozpočtový výhled. na roky 2015 až 2017. statutárního města. České Budějovice

Rozpočtový výhled. na roky 2015 až 2017. statutárního města. České Budějovice Rozpočtový výhled statutárního města České Budějovice na roky 2015 až 2017 tis. Kč STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE ROZPOČTOVÝ VÝHLED NA ROKY 2015-2017 Porovnání schváleného rozpočtu, upraveného rozpočtu,

Více

Evidence zásob. 2. koncentrický okruh

Evidence zásob. 2. koncentrický okruh Evidence zásob 2. koncentrický okruh Obsah učiva účtování materiálu rozšíření znalostí: Způsob A: Vnitropodnikové přepravné Materiál vlastní výroby Pořízení materiálu ze zemí EU, dovoz materiálu Reklamace

Více

.po 6 VÝSLEDOVKA období 01.12.2010 až 31.12.2010 strana: 1 firma: Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník

.po 6 VÝSLEDOVKA období 01.12.2010 až 31.12.2010 strana: 1 firma: Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník .po 6 VÝSLEDOVKA období 01.12.2010 až 31.12.2010 strana: 1 firma: Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník dne: 27.01.2011 Účet Název V období Konečný stav NÁKLADY 501002 Čistící a úklidové prostředky

Více

A: B:

A: B: Příspěvková organizace Skutečnost Rozpočet Upravený Očekávaná Rozpočet na rok rozpočet skutečnost na rok 2015 2016 2016 2016 2017 3522-Nemocnice Jablonec nad Nisou 9 826,00 10 620,00 18 463,00 18 463,00

Více

Kapitola 1 - Základy účetnictví Výsledky testů

Kapitola 1 - Základy účetnictví Výsledky testů Kapitola 1 Základy účetnictví Výsledky testů 1 B, C, D 2 C, D 3 B, D 4 D 5 A, C 6 C, D 7 D 8 B, D 9 B 10 B, C 11 C, D 12 C, D 70 Úloha 1. 1 Určení aktiv a pasiv Zařaďte níže uvedené položky do tabulky,

Více

Metodika návaznosti rozpočtové skladby na výnosové a nákladové účty pro ÚSC a svazky obcí v roce 2018 SÚ - náklady

Metodika návaznosti rozpočtové skladby na výnosové a nákladové účty pro ÚSC a svazky obcí v roce 2018 SÚ - náklady Metodika návaznosti rozpočtové skladby na výnosové a nákladové účty pro ÚSC a svazky obcí v roce 2018 SÚ - náklady Položka rozpočtové skladby 513x Nákup materiálu (kromě 5138) u 5139 i v případě nákupu

Více

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Odbor kancelář ředitele se člení na: oddělení hospodářské správy oddělení řízení lidských zdrojů oddělení veřejných zakázek sestavuje návrh rozpočtu příjmů a výdajů

Více

Vystavuje Příjemce Termín Schvaluje Místo uloženi

Vystavuje Příjemce Termín Schvaluje Místo uloženi Oběh dokladů účetní agendy Kolejí a menz Název dokladu Účel vystavení Počet vyhotovení Faktury vydané 3 menza, kolej, vyúčtování respektive pohledávky a Provozní, k zaúčtování ve FÚ, dále k odvodu DPH

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 Zpracovali: Mgr. David Neuvald, ředitel školy Jana Ballarinová, administrativní pracovnice Obsah: strana 1) Hospodaření jednotlivých zařízení PO Základní škola... 3, 4

Více

Základy účetnictví 2012

Základy účetnictví 2012 2012 5. Pokladna, banka a ceniny 5.1. Pokladna (211) Aktivní účet Eviduje se tu stav a pohyb hotových peněz, dále šek a poukázek např.na odběr zboží y příjmový a výdajový pokladní Povinnost vést pokladní

Více

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Výnosy z prodeje vlastních výrobků (úč. 601) Výnosy z prodeje služeb celkem (úč. 602) Hlavní Doplňková Celkem Hlavní Doplňková činnost

Více

1. Členění zaměstnanců podle věku a pohlaví - stav k

1. Členění zaměstnanců podle věku a pohlaví - stav k Příloha č. 1 1. Členění zaměstnanců podle věku a pohlaví - stav k 31. 12. 2018 věk muži ženy celkem % do 20 let 1 1 2 1,1 21-30 let 1 20 21 11,3 31-40 let 2 25 27 14,5 41-50 let 5 58 63 33,9 51-60 let

Více

Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok Rozpočtové výdaje

Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok Rozpočtové výdaje Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok 2011 - Rozpočtové výdaje OdPa Pol Popis schválený upravený Čerpání 2010 Návrh 2011 Pozn. 2212 5169 Nákup ostatních služeb 1 600 000 1 930 000 1 919 467 1 600 000 2212

Více

4x, 5x Ostatní služby

4x, 5x Ostatní služby 4x, 5x Ostatní služby 1,17 40x Nadstandardní pokoje Název 4001 dětské oddělení (matka + dítě do 6 let nebo nad 6 let po schválení revizním lékařem ZP) den 300,00 Kč 4002 dětské oddělení (matka + dítě nad

Více

ÚČTOVÁNÍ O DLOUHODOBÉM MAJETKU

ÚČTOVÁNÍ O DLOUHODOBÉM MAJETKU ÚČTOVÁNÍ O DLOUHODOBÉM MAJETKU Příklad 0/1 Podnikatelský subjekt, akciová společnost XYZ Jičín má ke dni zapsání do obchodního rejstříku dne 11.3.20xx základní kapitál ve výši 2 mil. Kč ve formě vkladu

Více

Pomocný analytický přehled

Pomocný analytický přehled Účetní jednotka: Název: Město Unhošť Sídlo: Unhošť /Pasiva Pomocný analytický přehled IČ: 00235075 Právní forma: ÚSC Předmět činnosti: veřejná správa Okamžik sestavení: 16.2.2016 13:38:31 Příloha č. 2a

Více

Položka rozpočtové skladby

Položka rozpočtové skladby Výnosové a nákladové účty s návazností na rozpočtovou skladbu pro ÚSC a svazky obcí v roce 2012. SÚ - NÁKLADY Položka rozpočtové skladby 501 Spotřeba materiálu 5131 Potraviny 5132 Ochranné pomůcky 5133

Více

NÁVRH ROZPOČTU OBCE BĚLOTÍN NA ROK 2015

NÁVRH ROZPOČTU OBCE BĚLOTÍN NA ROK 2015 NÁVRH ROZPOČTU OBCE BĚLOTÍN NA ROK 2015 Část A - PŘÍJMY v tis. Kč PAR POL TEXT tisíc Kč 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 3 809 1112 Daň z příjmu fyzických osob ze SVČ 160 1113 Daň z

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Laškov, okres Prostějov,příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: OBĚH PÍSEMNOSTÍ A ÚČETNÍCH DOKLADŮ Č.j.: S03/2010 Vypracoval: Mgr. Lenka Blahová, ředitelka školy Schválil: Mgr.

Více

Rozpočet na rok Obec:

Rozpočet na rok Obec: Rozpočet na rok 2019 06.02.2019 Obec: Hlavní činnost Předpokládané příjmy v roce 2019 Dotace obce: ZŠ 208 žáků 8 500 1 768 000 Kč MŠ 82 žáků 8 500 697 000 Kč celkem Celkem : 2 465 000 Kč ZŠ 1 763 000 Kč

Více

MAJETEK A ZÁVAZKY PODNIKATELE

MAJETEK A ZÁVAZKY PODNIKATELE MAJETEK A ZÁVAZKY PODNIKATELE DRUHY MAJETKU Jsou všechny hospodářské prostředky, které podnik využívá při své hospodářské činnosti. Krátkodobý majetek Mění zcela svoji podobu Dlouhodobý majetek Nemění

Více

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Příloha č. 7 Směrná účtová osnova Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH I. Obecná část Finanční kontrola, vykonávaná podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o finanční kontrole)

Více

POMOCNÝ ANALYTICKÝ PŘEHLED

POMOCNÝ ANALYTICKÝ PŘEHLED POMOCNÝ ANALYTICKÝ PŘEHLED (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2015 IČO: 00261891 Název: Statutární město Chomutov NS: 00261891 Statutární město Chomutov Část I: Počáteční a koncové

Více

PODROBNÝ ROZPOČET NA ROK 2008

PODROBNÝ ROZPOČET NA ROK 2008 Organizace: Domov se zvláštním režimem Krásná Lípa Příloha č. 2 PODROBNÝ ROZPOČET NA ROK 2008 Schválený rozpočet NÁKLADY na rok 2008 účet 501 spotřeba materiálu 5131 potraviny 3100 5132 ochranné pomůcky

Více

2. přednáška - 7.3. 2006. Téma: Účtování zásob. 1) Pořízení materiálu nákupem ze zahraničí

2. přednáška - 7.3. 2006. Téma: Účtování zásob. 1) Pořízení materiálu nákupem ze zahraničí 2. přednáška - 7.3. 2006 Téma: Účtování zásob Osnova: 1) Účtování DPH při pořízení materiálu ze zahraničí 2) Pořízení materiálu s poskytnutou zálohou 3) Reklamace materiálu 4) Prodej materiálu 5) Škody

Více

ROZPOČTOVÝ VÝHLED NA ROK 2009-2011

ROZPOČTOVÝ VÝHLED NA ROK 2009-2011 tis. Kč ROZPOČTOVÝ VÝHLED NA ROK 2009-2011 Porovnání schváleného rozpočtu, upraveného rozpočtu a rozpočtového výhledu města v letech 2003-2011 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 schválený rozpočet

Více

b) DPH 21%...Kč ,-

b) DPH 21%...Kč ,- ÚČTOVÁNÍ O DLOUHODOBÉM MAJETKU Příklad 0/1 Podnikatelský subjekt, akciová společnost XYZ Jičín má ke dni zapsání do obchodního rejstříku dne 5.3.20XX základní kapitál ve výši 2 mil. Kč ve formě vkladu

Více

Vnitřní směrnice Č. 9 k

Vnitřní směrnice Č. 9 k Vnitřní směrnice Č. 9 k 9.1.2015 Účtový rozvrh 018 00 Drobný dlouhodobý nehmotný majetek - SW 021 10 Budovy, haly, stavby 022 00 Stroje, přístroje, zařízení 022 20 Stroje, přístroje, zařízení - škola 022

Více

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Hlavní Doplňková Celkem Hlavní Doplňková činnost činnost činnost činnost 0 138 433,00 138 433,00 144 200 0 144 200 5 767,00 104,17% výnosy

Více

Podkladový materiál pro přednášku: Kapitola 8 Daň z přidané hodnoty LS 2012. Základ DPH. Základ DPH. Výpočet DPH. Výsledná DPH

Podkladový materiál pro přednášku: Kapitola 8 Daň z přidané hodnoty LS 2012. Základ DPH. Základ DPH. Výpočet DPH. Výsledná DPH Základ DPH Základ DPH úplata bez DPH úplata včetně DPH Výpočet DPH úplata bez DPH krát: 0,14 (pro 14 %) 0,20 (pro 20 %) úplata včetně DPH krát koeficient: 0,1228 (pro 14 %) 0,1667 (pro 20 %) Výsledná DPH

Více

Název organizace: Zámeček Střelice, příspěvková organizace H l a v n í č i n n o s t D o p l ň k o v á č i n n o s t

Název organizace: Zámeček Střelice, příspěvková organizace H l a v n í č i n n o s t D o p l ň k o v á č i n n o s t Příloha č. 16 směrnice Zásady vztahů JMK k PO - Náklady N Á K L A D Y Příloha č. 2 Název organizace: Zámeček Střelice, příspěvková organizace SÚ 2013 1) 2014 2) 4) 2013 1) 2014 2) Náklady v tis.kč Spotřebované

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské nám. 14, příspěvková organizace (hlavní činnost) účet dle vyhl. Skutečnost roku 2015

Více

Účtování o zásobách. Příklad 1/1

Účtování o zásobách. Příklad 1/1 Účtování o zásobách Příklad 1/1 Účetní jednotka používá pro oceňování nakoupených materiálových zásob stejné druhy ceny zjištěné váženým aritmetickým průměrem ze skutečných pořizovacích cen. Počáteční

Více

Přehled přednášek a cvičení

Přehled přednášek a cvičení 1. Význam účetnictví, předmět účetnictví Právní úprava účetnictví Účetní doklady Přehled přednášek a cvičení 2. Rozvaha majetek, zdroje krytí (aktiva, pasiva) Typické změny rozvahových stavů Inventarizace

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 50

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 50 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 50 DNE: 3. 10. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 782/2016/2.ZŠ NÁZEV: Materiál dle Pravidel ANOTACE: Návrh rozpočtu na rok 2017 NÁVRH USNESENÍ: Rada města po projednání schvaluje pro rok 2017

Více

Zpráva o hospodaření Matematického ústavu Slezské univerzity v za rok 1999

Zpráva o hospodaření Matematického ústavu Slezské univerzity v za rok 1999 Zpráva o hospodaření Matematického ústavu Slezské univerzity v Opavě za rok 1999 1. Úvod Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě pokračoval v úspěšném hospodaření a za rok 1999 dosáhl zisku ve výši

Více

Výroční zpráva za kalendářní rok 2011, II. část hospodaření byla schválena na jednání školské rady dne 20. 6. 2012. Mgr. Vladimír Pacina předseda ŠR

Výroční zpráva za kalendářní rok 2011, II. část hospodaření byla schválena na jednání školské rady dne 20. 6. 2012. Mgr. Vladimír Pacina předseda ŠR Výroční zpráva za kalendářní rok 2011, II. část hospodaření byla schválena na jednání školské rady dne 20. 6. 2012 Mgr. Vladimír Pacina předseda ŠR 1 K o m e n t á ř : V roce 2011 činil hospodářský výsledek

Více

4x, 5x Ostatní služby

4x, 5x Ostatní služby 4x, 5x Ostatní služby 1,17 40x Nadstandardní pokoje Sazba Cena vč. Poznámka 4001 dětské oddělení (matka + dítě do 6 let nebo nad 6 let po schválení revizním lékařem ZP) den 300,00 Kč osvobozeno 300,00

Více

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity (ve znění účinném 1. 9. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finančníčást projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele 1. výzva prioritní osa 1, 2. GG) 4. 5. 2011 Rozpočet projektu Přímé výdaje

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky

Vyplňujte pouze bílé buňky Příloha č. 1 k MZ OP VK Mon Vyplňujte pouze bílé buňky MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Identifikace operačního programu a výzvy Registrační číslo projektu: Název projektu: Číslo operačního programu: Název operačního

Více

Čerpání schváleného rozpočtu nákladů a financování podle položek a rozpočtové skladby na rok 2012 SMO MOb Plesná - VÝDAJE.

Čerpání schváleného rozpočtu nákladů a financování podle položek a rozpočtové skladby na rok 2012 SMO MOb Plesná - VÝDAJE. Čerpání schváleného rozpočtu nákladů a financování podle položek a rozpočtové skladby na rok 2012 SMO MOb Plesná - VÝDAJE. 2212 Silnice rozpočet 1. roz. opatření 2. roz. opatření 3. roz. opatření 4. roz.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

schválený rozpočet 7 802, ,82

schválený rozpočet 7 802, ,82 Organizace č.8000000000305 - Mateřská škola Lipník nad Bečvou, p. o. návrh 2019 v tis. Kč () 2016 2017 2018 2019 2019 N á k l a d y c e l k e m skutečnost skutečnost hlavní čin. bez dotací kraje a státu

Více

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA SUCHDOL NAD LUŽNICÍ NA ROK 2018

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA SUCHDOL NAD LUŽNICÍ NA ROK 2018 SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA SUCHDOL NAD LUŽNICÍ NA ROK 2018 Luboš Hešík, starosta města Úplné znění schváleného rozpočtu na rok 2018 je také zveřejněno v elektronické podobě na úřední desce úřadu www.suchdol.cz.

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 48

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 48 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 48 DNE: 29. 8. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 734/2016/2.ZŠ NÁZEV: Hospodaření PO Základní škola Žďár nad Sázavou, Komenského 2 k 30.6.2016 ANOTACE: Hospodaření PO Základní škola Žďár nad

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017 Datum vydání: Vydání č.: 1 Strana 1 / 8 SM 03/2017 Datum platnosti: Číslo dle rozdělovníku: 3 Funkce: Jméno: Datum: Podpis: Zpracoval: Vedoucí MKZ Vedoucí FO Anna Gürtlerová Ing.Markéta ZM Usnesení č Datum

Více

Zaúčtujte jednotlivé operace Sestavte novou rozvahu a výsledovku. 1) 200 Nákup zboží na fakturu na sklad. 2) 20 Vyúčtování mezd pracovníků

Zaúčtujte jednotlivé operace Sestavte novou rozvahu a výsledovku. 1) 200 Nákup zboží na fakturu na sklad. 2) 20 Vyúčtování mezd pracovníků AKTIVA PASIVA Stroje 320 Základní kapitál 200 Oprávky 80 Rezervní fond 20 Stálá aktiva 240 Nerozdělený zisk 50 Vlastní kapitál 270 Peníze na BÚ 30 pokladna 0 Dluhy 0 Oběžná aktiva 30 Aktiva celkem 270

Více

Plán činnosti organizace na rok Plán nákladů a výnosů. Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice. Číslo: FP

Plán činnosti organizace na rok Plán nákladů a výnosů. Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice. Číslo: FP Plán činnosti organizace na rok 2018 Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Číslo: FP-00055069-2018-0002 Plán nákladů a výnosů skutečnost předchozího plán (2018) procenta letošní / minulý rozdíl

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 06. OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Vypracoval: Schválil: ZSJN/90/2008 Pedagogická rada projednala

Více

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace.

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace Majetek školy Škola se 1.1.2001 stala příspěvkovou organizací zřízenou

Více

SMĚRNICE RADY OLOMOUCKÉHO KRAJE

SMĚRNICE RADY OLOMOUCKÉHO KRAJE SMĚRNICE RADY OLOMOUCKÉHO KRAJE ze dne 10. 12. 2018 č. 5/2018 kterou se mění směrnice č. 1/2017 schválená Radou Olomouckého kraje pod č. UR/19/48/2017 ze dne 17. 7. 2017 Zásady řízení příspěvkových organizací

Více

Základní údaje o hospodaření školy za rok 2012. Příspěvková organizace měla v roce 2012 tyto finanční prostředky:

Základní údaje o hospodaření školy za rok 2012. Příspěvková organizace měla v roce 2012 tyto finanční prostředky: Základní údaje o hospodaření školy za rok 2012 Příspěvková organizace měla v roce 2012 tyto finanční prostředky: 1) Příspěvek Krajského úřadu - odboru školství v Plzni na činnost školy účelový znak 33353

Více

Příloha VII POSUZOVÁNÍ UZNATELNÝCH VÝDAJŮ NA REALIZACI PROJEKTŮ

Příloha VII POSUZOVÁNÍ UZNATELNÝCH VÝDAJŮ NA REALIZACI PROJEKTŮ Příloha VII POSUZOVÁNÍ UZNATELNÝCH VÝDAJŮ NA REALIZACI PROJEKTŮ Uznatelné výdaje lze obecně definovat jako ty skutečně vynaložené výdaje, které lze hradit z dotace a o jejichž úhradu může žadatel o dotaci

Více

POMOCNÝ ANALYTICKÝ PŘEHLED

POMOCNÝ ANALYTICKÝ PŘEHLED POMOCNÝ ANALYTICKÝ PŘEHLED (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2014 IČO: 00261891 Název: Statutární město Chomutov NS: 00261891 Statutární město Chomutov Část I: Počáteční a koncové

Více

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 - Software 014 - Ocenitelná

Více

Kapitola 1 Základy účetnictví

Kapitola 1 Základy účetnictví Kapitola 1 Základy účetnictví SHRNUTÍ UČIVA AKTIVA jedná se o majetek, který účetní jednotka používá k podnikání. Aktiva zahrnují zejména peněžní prostředky, dlouhodobý majetek, zásoby a pohledávky. PASIVA

Více

Pomocný analytický přehled

Pomocný analytický přehled Pomocný analytický přehled územní a samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v, s přesností na dvě desetinná místa) IČO: Název: 00257125 Město Přeštice 01 Sestavená k rozvahovému

Více

Návrh rozpočtu Města Suchdol nad Lužnicí na rok 2019 v tis. Kč

Návrh rozpočtu Města Suchdol nad Lužnicí na rok 2019 v tis. Kč Města Suchdol nad Lužnicí na rok Města Suchdol nad Lužnicí na rok v tis. Kč Úplné znění návrhu rozpočtu na rok je také zveřejněno v elektronické podobě na úřední desce městského úřadu www.suchdol.cz. V

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. lékařská fakulta

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. lékařská fakulta Čj.: 110-11/2005-3.LF UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. lékařská fakulta Směrnice děkana č. 11/2005 o postupu čerpání účelových finančních prostředků na řešení projektů výzkumu a vývoje 1. Předmět úpravy Účelem

Více

Běžný měsíc: Od počátku roku ( ) Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb Tržby z prodeje služeb - praní prádla

Běžný měsíc: Od počátku roku ( ) Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb Tržby z prodeje služeb - praní prádla UCT/VEMA 28.02 S005 Org.: 61325422/0 12. 2015 19/05/16 7.21 Str.: 1 Název a sídlo účetní jednotky: ------------------------------ Hornická nemocnice s poliklinikou spol. s r.o. Pražská 206 41801 Bílina

Více

SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ

SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 24 Vsetín, IČ0: 00304450 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS 63-03 Výtisk č.: 0 Vydání: 2 Účinnost od: 2003-05-20 Přepis: Počet stran:

Více

Logistika. Ilona Šilhartová. StaproAKORD

Logistika. Ilona Šilhartová. StaproAKORD Logistika Ilona Šilhartová StaproAKORD Logistika - popis Komplexní logistika léčiv a materiálu - od příjmu komodit na sklad až po výdej v čase potřeby Řešení provozu: 1/centrálních skladů - léků (nemocniční

Více

Závěrečná zpráva o hospodaření školy za rok 2017

Závěrečná zpráva o hospodaření školy za rok 2017 Závěrečná zpráva o hospodaření školy za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola, Krásná Hora nad Vltavou čp. 103 IČO: 75034425, 262 56 Krásná Hora nad Vltavou tel. 318 862 501, email: zsms_krasnahora@email.cz

Více

Rozpočet projektu Provázanost rozpočtu v projektové žádosti. Základní pravidla pro způsobilost výdajů

Rozpočet projektu Provázanost rozpočtu v projektové žádosti. Základní pravidla pro způsobilost výdajů Rozpočet projektu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Provázanost rozpočtu v projektové žádosti 2 Základní pravidla pro způsobilost výdajů Přiměřenost Hospodárnost Účelnost Efektivnost Prokazatelnost

Více

Podstata Peněžního deníku

Podstata Peněžního deníku Peněžní deník Obsah Podstata Peněžního deníku Doklady důležité pro zápis do Deníku Ukázka Peněžního deníku Obsah sloupců v Peněžním deníku Rozdělení příjmů Příjmy zahrnované do ZDP Příjmy nezahrnované

Více

Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek. Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek

Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek. Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Směrná účtová osnova 2013 Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 - Software

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ Hospodaření fakulty za rok 2012 skončilo účetním ziskem ve výši 282 tis. Kč, z čehož bylo 140 tis. Kč z hlavní činnosti a 142 tis.

Více