Export zboží pro vyhledávače

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Export zboží pro vyhledávače"

Transkript

1 Export zboží pro vyhledávače Live demo login: admin; heslo: admin123 Popisek Modul umožňuje export produktů do XML souboru vhodném pro různé vyhledávače zboží (agregátory). Lze vytvořit libovolné množství profilů, přičemž pro každý profil lze zvolit typ exportu, kategorie, které se budou exportovat, název souboru a též frekvenci generování. Následně dochází ke generování XML souboru a je zobrazena jeho URL, kterou lze vložit již do vlastního vyhledávače. Pokud se produkt nachází ve více kategoriích, je exportován pouze jednou, a to v té kategorii, která je výše v hierarchii kategorií v Magento. Návod na použití Po nainstalování modulu a obnovení cache paměti je možné přejít na vytváření/editaci profilů pro export produktů přes System -> Import/Export -> Export produktů pro vyhledávače. Obrázek 1.1: Přístup k profilům Nejdříve je nutné vytvořit nový profil. Pomocí tlačítka Přidat nový profil se spustí průvodce tvorbou profilu. Obrázek 1.2: Vytvoření nového profilu Tvorba profilu V prvním kroku se vybírá Store View, pro které se bude export provádět. Tento atribut profilu není možné později měnit.

2 Obrázek 1.3: Výběr Store View V dalším kroku se nastavují následující atributy: Název profilu Status exportu pro vypnutí/zapnutí pravidelného generování xml souboru Čas čas kdy se bude spouštět generování Frekvence generování Název souboru Vyhledávač - vyhledávače se liší specifikací xml souboru, zobrazují se pouze nainstalované moduly Centrum category speciální kategorie pouze pro vyhledavač Centrum.cz, slouží pro lepší zatřídění produktů do kategorii Kategorie pro export - do xml souboru se exportuji produkty z vybraných kategorií, pokud je vybraná nějaká kategorie exportují se produkty pouze z ní, podkategorie nejsou automaticky exportovány, musejí být také vybrány Uložením nastavení se přejde zpět na přehled profilů. Obrázek 1.4: Příklad nastavení profilu Editace profilu V profilu je možné měnit všechna nastavení kromě Store View. Pokud je při editaci změněn jeden z atributů "Vyhledávač", "Centrum kategorie" nebo "Kategorie pro exportování", dojde ke smazání generovaného souboru (pokud existuje). Pokud se změní atribut "Název souboru", dojde pouze k přepsání názvu souboru. V ostatních případech se souborem není manipulováno. Nastavení modulu Nastavení skriptu pro export produktů Toto nastavení je přístupné přes "System -> Nastavení -> Export produktů pro vyhledávače -> Vykonávání skriptu pro export produktů" (viz Obrázek 1.5). Nelze nastavit pro jednotlivá Store View. Nastavuje se pouze pro "Výchozí nastavení". Popis jednotlivých nastavení: Počet produktů pro export v jednom cyklu

3 o o Určuje maximální počet produktů načtených z databáze do paměti. Produkty se exportují z databáze po skupinách, protože se tím předejde případnému zahlcení paměti a nečekanému zastavení skripu pro export produktů. Čas řádného zastavení skriptu (sekundy) o Určuje čas, který má skript na své řádné ukončení. o Doba běhu skriptu je omezena nastavením na serveru. o Pokud bude nastavena velká skupina v "Počet produktů pro export v jednom cyklu" a málo času na řádné ukončení, může skript skončit chybou. To může mít za následek nevyexportování některých produktů. o Doporučuje se ponechat nastavené hodnoty a případně měnit oba atributy současně. Obrázek 1.5: Nastavení skriptu pro export produktů Generování XML souboru XML soubor je možné vygenerovat manuálně pomocí stisknutí Generate NOW v přehledu profilů na příslušném řádku. Další možností je automatické generování ve zvolený čas. V tomto případě je nutné mít správně nastavený Cron. Server musí přiměřeně často spouštět skript cron.php. Produkty jsou nejprve exportovány po malých skupinách do dočasného souboru. Pokud dojde k exportu všech zvolených produktů (v závislosti na vybraných kategoriích), dočasný soubor je přejmenován na požadované jméno. Tento postup je použit z důvodu časového limitu, kterým může být omezena doba běhu skriptu na serveru. Výsledný soubor tedy může být vytvořen až po několika spuštěních generačního procesu. Obrázek 1.6: Manuální generování souboru Automatické generování Pro automatické generování musí být nastavené automatické spouštění skriptu cron.php (viz Pro správnou funkčnost se doporučuje spouštět cron.php každých 5-10 minut. Funkčnost může být dále ovlivněna nastavením v "System - > Nastavení -> Rozšířené -> Systém -> Cron (Scheduled Tasks) - all the times are in minutes" (viz Obrázek 1.7). V tomto nastavení není třeba měnit původní (default) hodnoty.

4 Obrázek 1.7: Nastavení pro Cron Specifikace tvaru XML souboru pro jednotlivé vyhledávače Společné vlastnosti pro všechny vyhledávače Do XML souboru jsou exportovány vlastnosti produktů, které jsou nastavené pro zvolené Store View. Url adresy produktů jsou složeny dvou částí. Prefix tvoří unsecure base_link_url zvoleného Store View. Unsecure base_link_url je doménová adresa (pro front-end část) daného Store View, která je nastavitelná v backendu (viz Obrázek 2.1). Sufix adresy je tvořen pomocí Url key daného produktu (viz Obrázek 2.2). Do adresy je zahrnut název kategorie v závislosti na nastavení přes "System -> Nastavení -> Katalog -> Optimalizace pro vyhledávání -> Použít" cestu kategorie pro URL produktu (viz Obrázek 2.3). Obrázek 2.1: Nastavení url adresy produktu - prefix. Obrázek 2.2: Nastavení url adresy produktu - url key.

5 Obrázek 2.3: Nastavení url adresy produktu - kategorie v adrese. Z důvodu omezeného počtu znaků je pro export popisu produktu použit krátký popis (short description) produktu nebo meta popis produktu, pokud je vyplněn. Na místo obyčejného názvu produktu je exportován meta název v případě, že není prázdný. Pro generování url odkazu na obrázek produktu je použita bázová adresa celého Magenta. Pro export správné ceny produktu včetne DPH je třeba mít nastavenou daňovou politiku magenta. Důležité je nastavení způsobu výpočtu ceny s DPH. Nastavuje se pro vybrané Store View přes " System -> Nastavení -> Prodeje -> DPH/(Daň)->Calculation->Tax Based On". Musí být nastaveno na "Původ zásilky" (viz Obrázek 2.4). Obrázek 2.4: Nastavení způsobu výpočtu ceny včetně DPH Seznam.cz link: Výsledný XML soubor je použitelný také pro vyhledávače a <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <SHOP> <SHOPITEM> <PRODUCT>Akio Dresser</PRODUCT> <DESCRIPTION> </DESCRIPTION> <DISCUSSION_SIZE>0</DISCUSSION_SIZE> -- počet příspěvků do diskuse o produktu <DISCUSSION_URL>

6 </DISCUSSION_URL> -- url odkaz na diskusi o produktu, prefix adresy je tvořen stejně jako pro url produktu <URL> </URL> <ITEM_TYPE>new<ITEM_TYPE> -- tento tag se přidá s hodnotou "new" jen tehdy, pokud je produkt nastaven jako nový <AVAILABILITY>0</AVAILABILITY> -- tento tag se přidá s hodnotou "0" jen tehdy, pokud je produkt na skladě <IMGURL> </IMGURL> <PRICE>399.99</PRICE> <PRICE_VAT>432.99</PRICE_VAT> -- cena produktu s DPH </SHOPITEM> </SHOP> Centrum.cz link: Obsahuje navíc zařazení do kategori podle vyhledavače Centrum.cz. Nutno vybrat při tvorbě profilu exportu. Slouží k lepšímu zařazení do databáze na serveru. <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?> <SHOP> <SHOPITEM> <MANUFACTURER>CN CLogs</MANUFACTURER> -- výrobce produktu <PRODUCT>Akio Dresser</PRODUCT> <DESCRIPTION> </DESCRIPTION> <URL> </URL> <PRICE>399.99</PRICE> <PRICE_VAT>432.99</PRICE_VAT> -- cena produktu s DPH <VAT>8.25</VAT> -- velikost DPH v procentech <CATEGORYTEXT>Bedroom</CATEGORYTEXT> -- kategorie do které je produkt zařazen <CATEGORYCENTRUM>111</CATEGORYCENTRUM> -- id kategorie podle vyhledavače Centrum.cz <IMGURL> </IMGURL> </SHOPITEM> </SHOP> Heureka.cz Na modulu se pracuje. link: Nejlepsiceny.cz Na modulu se pracuje. link: Ciao.de link: Obsahuje navíc volitelné atributy pro nastavení dodací lhůty (delivery) a nákladů na dopravu (shipping). Používání modulu není podmíněno existencí těchto atributů. Atributy jsou exportovány, pouze pokud jsou vytvořeny a přiřazeny k produktům. Doporučené nastavení atributu 'delivery': název 'delivery' a 'shipping' typ "Rozbalovací menu" (vlastnost Vstupní typ pro vlastníka obchodu). hodnoty atributu 'delivery':

7 o Within one month o Within two weeks o Within one week o Within 2-3 days možnost přídání dalších libovolných hodnot Doporučené nastavení atributu 'shipping': název 'shipping' typ "Rozbalovací menu" (vlastnost Vstupní typ pro vlastníka obchodu). hodnoty atributu: o 15 EUR o 10 EUR o 5 EUR o FREE SHIPPING možnost přídání dalších libovolných hodnot <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <Offers> <Offer> <MerchantCategory>Bedroom</MerchantCategory> -- kategorie, do které je produkt zařazen <OfferID>41</OfferID> -- id produktu <Name>Akio Dresser</Name> <Brand>CN CLogs</Brand/> -- výrobce produktu <Description> </Description> <DeepLink> </DeepLink> <ProductID>384822</ProductID> -- SKU produktu <ImageUrl> </ImageUrl> <Delivery>Within 2-3 days</delivery> -- volitelný atribut pro nastavení dodací lhůty(nutno přidat v back-endu) <Prices>399.99</Prices> <ShippingCost>5 EUR</ShippingCost> -- volitelný atribut pro nastavení ceny doručení(nutno přidat v back-endu) <Currency>CZK</Currency> -- měna nastavená pro dané Store View </Offer> </Offers> Kelkoo.de link: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <Products> <Product> <Merk>CN CLogs</Merk> -- výrobce produktu <Model>Akio Dresser</Model> <Omschrijving> </Omschrijving> <Prijs>399.99</Prijs> <Deeplink> </Deeplink> <Image> </Image> <Categorie>Bedroom</Categorie> -- kategorie, do které je produkt zařazen <Sku>384822</Sku> -- SKU produktu </Product> </Products> Trovaprezzi.it link: Liší se strukturou od ostatních specifikací. Nemé XML hlavicku. Jednotlivé atributy jsou exportovány bez XML tagů a jsou odděleny pomocí znaku " ". Jednotlivé produkty jsou odděleny pomocí tagu <endrecord>.

8 Akio Dresser CN CLogs -- výrobce produktu id produktu Disponibile -- určuje, jestli je produkt na skladě,do souboru se vypisuje pouze konstanta "Disponibile" Bedroom -- kategorie, do které je produkt zařazen atribut nebyl blíže specifikován - týká se přepravy - exportuje se konstanta SKU produktu <endrecord> Keldelice.com link: Modul není hotov. <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <catalog> <product> <title>akio Dresser</title> <description> </description> <category>bedroom</category> -- kategorie, do které je produkt zařazen <price>399.99</price> <product_url> </product_url> <image_url_1> </image_url_1> <image_url_2/> -- tento atribut se nevyplňuje <image_url_3/> -- tento atribut se nevyplňuje <image_url_4/> -- tento atribut se nevyplňuje <image_url_5/> -- tento atribut se nevyplňuje <sku>384822</sku> -- SKU produktu <manufacturer>cn CLogs</manufacturer> -- výrobce produktu <ean13/> -- atribut nebyl blíže specifikován <weight> </weight> -- váha produktu <shipping_cost> </shipping_cost> -- náklady na přepravu produktu bez DPH </product> </catalog> LeGuide.fr link: Modul není hotov. <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <catalogue lang="fr" date=" :00" GMT= "+1"> <product place="1"> <categorie>bedroom</categorie> -- kategorie, do které je produkt zařazen <identifiant_unique>41</identifiant_unique> -- id produktu <titre>akio Dresser</titre> <prix>399.99</prix> <url_produit> </url_produit> <url_image> </url_image> <description> </description> <frais_de_livraison>0</frais_de_livraison> <D3E>0</D3E> <disponibilite>0</disponibilite> <marque>cn CLogs</marque> -- výrobce produktu <ean>0</ean> <garantie>0</garantie> <reference_modele>0</reference_modele> <occasion>0</occasion> <devise>czk</devise> -- měna nastavená pro dané Store View </product> </catalogue>

Formát XML exportu. Existují zde však některé odlišnosti ve zpracovávání feedu, které jsou popsány níže.

Formát XML exportu. Existují zde však některé odlišnosti ve zpracovávání feedu, které jsou popsány níže. Formát XML exportu Formát XML feedu Formát XML feedu, který akceptujeme, je kompatibilní s formáty, které využívají konkurenční srovnávače zboží, jako třeba Zbozi.cz, Heureka.cz, Hyperzbozi.cz, atd.) Nejjednodušší

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/7 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Docházkový systém modul E-PORTÁL

Docházkový systém modul E-PORTÁL Docházkový systém modul E-PORTÁL E-PORTÁL slouží k prohlížení docházky pomocí internetového prohlížeče, na základě přiřazených práv jednotlivým zaměstnancům (uživatelům). V E-PORTÁLu lze také plánovat

Více

Webové služby DPD. Verze 2015-05-05

Webové služby DPD. Verze 2015-05-05 Obsah 1 Úvod... 3 2 Moje DPD / IT4EM... 4 2.1 ShipmentService... 4 2.2 ManifestService... 4 2.3 PickupOrderService... 4 3 DeliCom / DPD... 5 3.1 LoginService... 5 3.2 ParcelShopFinderService... 6 3.3 DepotDataService...

Více

Specifikace XML feedu

Specifikace XML feedu Specifikace XML feedu Co je to XML feed a proč ho požadujeme XML feed je datový soubor s informacemi o nabídkách zboží daného e-shopu, který obsahuje data potřebná pro zobrazování zboží na našem portálu.

Více

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1 Elektronické zpracování dotazníků AGEL Verze 2.0.0.1 1 Obsah 2 Přihlášení do systému... 1 3 Zápis hodnot dotazníků... 2 3.1 Výběr formuláře pro vyplnění dotazníku... 2 3.2 Vyplnění formuláře dotazníku...

Více

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V DLS V v1.2 Nové funkce Nahrazuje SW DLS IV stáhne se sám přes DLS IV Updater, nebo ho lze nainstalovat ručně Existuje DLS V pro instalační firmy a DLS V SA pro uživatele Databáze místo MS SQL serveru se

Více

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Nástroj XLS2DBF ze sady MPSV nástroje slouží pro zkonvertování souboru ve formátu XLS do formátu DBF. Nástroj umožňuje konvertovat buď vybraný list nebo listy ze sešitu

Více

Dobrý SHOP Popis produktu a jeho rozšíření

Dobrý SHOP Popis produktu a jeho rozšíření Dobrý SHOP Popis produktu a jeho rozšíření 501M012.N01 11/11/2011 www.dlaex.cz info@dlaex.cz OBSAH 1 Úvod...3 2 Účel produktu...3 3 Vlastnosti produktu...3 3.1 Koncepce...3 3.2 Základní y...3 3.3 Doplňkové

Více

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 /

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 / Outdoor Expert Uživatelský manuál Verze aplikace: 1.0 28. 12. 2014 OutdoorExpert_Manual.docx 1 / 35 2015-01-01 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 POPIS FUNKČNOSTÍ APLIKACE... 3 2.1 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 3 2.2 ZALOŽENÍ

Více

Popis XML struktury a XML souboru Verze XML 1.2

Popis XML struktury a XML souboru Verze XML 1.2 Popis XML struktury a XML souboru Verze XML 1.2 1. Soubor XML základní požadavky Pro import do systému Gate Biosuntec, je nutné, aby soubor XML obsahoval hlavičku souboru XML a zároveň počáteční tag XML

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

17. července 2005 15:51 z moravec@yahoo.com http://www.z-moravec.net/

17. července 2005 15:51 z moravec@yahoo.com http://www.z-moravec.net/ 17. července 2005 15:51 z moravec@yahoo.com http://www.z-moravec.net/ Úvod 1 Úvod Nedávno jsem zveřejnil návod na vytvoření návštěvní knihy bez nutnosti použít databázi. To je výhodné tehdy, kdy na serveru

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Specifikace ASYMBO XML feedu

Specifikace ASYMBO XML feedu Specifikace ASYMBO XML feedu Děkujeme, že máte zájem o mobilní e-shop ASYMBO! Aby vše fungovalo, jak má, připravili jsme pro vás detailní specifikaci XML souboru, kterým vzájemně komunikuje Váš e-shop

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Propojení Pohoda a Virtuemart 2. popis funkcí, instalace a nastavení. (verze 2.5.12) MICHAL KOPECKÝ, MILAN PASTOR

Propojení Pohoda a Virtuemart 2. popis funkcí, instalace a nastavení. (verze 2.5.12) MICHAL KOPECKÝ, MILAN PASTOR 2013 Propojení Pohoda a Virtuemart 2 popis funkcí, instalace a nastavení (verze 2.5.12) MICHAL KOPECKÝ, MILAN PASTOR FIRMADAT S.R.O. Havlíčkova 1280,765 02 Otrokovice, tel.: 571 112 089 Obsah Propojení

Více

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - export (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 8 JAZZ pro Účetní export (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - export (SQL/E1) pro Windows

Více

Propojení Spectu - POSlavu

Propojení Spectu - POSlavu Obsah Nastavení propojení v aplikaci Spectu... 1 Administrace Spectu v POSlavu... 2 Základní informace... 2 Tvorba nabídky pro Spectu... 2 Používání kategorií ve skupině Spectu... 2 Odkaz na skupinu...

Více

Jednoduchý návod na základní obsluhu Prestashopu 1.6:

Jednoduchý návod na základní obsluhu Prestashopu 1.6: Jednoduchý návod na základní obsluhu Prestashopu 1.6: Správa objednávek Když přijde objednávka, systém automaticky zasílá email provozovateli eshopu a zákazníkovi. Seznam objednávek je zde: Vedle každé

Více

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3 ucetni-program-pohoda.cz 2010 PVM výrobní modul pro ekonomický systém POHODA Vaše konkurenční výhoda při vyřizování odběratelských objednávek, plánování a realizaci výroby, nákupu materiálu a služeb. Uživatelský

Více

NÁVOD INTERNETOVÝ OBCHOD... 3 1. PŘIHLÁŠENÍ... 3 2. PRODUKTY... 3. 2.1 přidání produktu... 4. 2.2 Zadání ceny výrobku... 4

NÁVOD INTERNETOVÝ OBCHOD... 3 1. PŘIHLÁŠENÍ... 3 2. PRODUKTY... 3. 2.1 přidání produktu... 4. 2.2 Zadání ceny výrobku... 4 4Works Solutions Prestashop návod Posuneme Vás výš! TOMÁŠ KOZAR, Project Manager OBSAH NÁVOD INTERNETOVÝ OBCHOD... 3 1. PŘIHLÁŠENÍ... 3 2. PRODUKTY... 3 2.1 přidání produktu... 4 2.2 Zadání ceny výrobku...

Více

Kabelmánie s.r.o. Popis exportů XML. Technická dokumentace exportu zboží prostřednictvím datového XML souboru. v. 2.

Kabelmánie s.r.o. Popis exportů XML. Technická dokumentace exportu zboží prostřednictvím datového XML souboru. v. 2. Kabelmánie s.r.o. Popis exportů XML Technická dokumentace exportu zboží prostřednictvím datového XML souboru v. 2.2 - červen 2015 METODIKA IMPORTU ZBOŽÍ POMOCÍ XML Každý z partnerů si může nastavit konkrétní

Více

Jazz EDI GI Příručka uživatele

Jazz EDI GI Příručka uživatele JAZZ EDI GI Příručka uživatele 1 / 10 JAZZ EDI GI Příručka uživatele 2017-2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz EDI GI pro Windows ve verzi 4.3.023 Příručka popisuje funkčnost programu

Více

Používání programu DLS V

Používání programu DLS V Používání programu DLS V Přihlášení Do programu DLS V se lze přihlásit jako uživatel admin s heslem 1234. Počeštění programu V menu Tools Language Manager stiskněte tlačítko (Import) a vyberte jazykový

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

PELIKAN DANIEL Definice XML exportů

PELIKAN DANIEL Definice XML exportů PELIKAN DANIEL Definice XML exportů 21.10.2013 Aktualizace stavů skladu (dostupnost produktů) Verze: 2.2 30 x denně PELIKAN-DANIEL_Availability.xml (komprimováno v archivu PELIKAN-DANIEL_Availability_XML.zip)

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Modul Intrastat. www.money.cz

Modul Intrastat. www.money.cz Modul Intrastat www.money.cz 2 Money S5 Intrastat Co je Intrastat Intrastat je statistika obchodu se zbožím mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropské unie. Informace lze najít na www.czso.cz,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA "SPRÁVA CENÍKŮ" PRO UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ORTEX spol. s r. o., Hradec Králové 4. 6. 2009 Verze: 3.2.2 Autoři: Tomáš Fajman, Jiří Richtr, Jan Vaněk ORTEX spol. s r.o., Resslova 935/3, 500 02 Hradec Králové

Více

Návod pro práci s feedem Zboží.cz

Návod pro práci s feedem Zboží.cz Návod pro práci s feedem Zboží.cz Následující text obsahuje stručný návod pro pokročilou práci s produktovým feedem pro Zboží.cz. Obsah Doplnění kategorií dle struktury Zboží.cz... 2 Nápověda...

Více

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10 MOBILNÍ SKLADNÍK Příručka k základnímu ovládání Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: 30.01.2017 1 z 10 1 POPIS Mobilní skladník je software od společnosti ABRA Software s.r.o., který je určen

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah 1.1 Historie

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PŘÍLOHA B Uživatelská příručka Před prvním spuštění aplikace je nezbytné ujasnit si některé pojmy: web URL webových stránek, pro které se budou zjišťovat pozice. klíčové slovo - Slovní spojení nebo samostatné

Více

Jazz Server osobní nastavení uživatele

Jazz Server osobní nastavení uživatele Jazz Server osobní nastavení uživatele Změněno kým Datum RTC verze Verze dokumentu Popis Jan Boháč 10. 2. 2010 2.0.0 1.0 Vytvoření dokumentu Tento dokument popisuje činnosti, které musí každý uživatel

Více

Specifikace webu KINEX - Administrace

Specifikace webu KINEX - Administrace Specifikace webu KINEX - Administrace 1. Použité technologie PHP 5.4 a vyšší Nette framework 2.3 Bootstrap 3 Doctrine 2 MySQL 5.5 2. Layouty a jejich funkce 2.1. Přihlašovací formulář Přihlašování bude

Více

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2 Sklady Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Obsah : Přehled funkcí 2 Postup pro vytvoření nového skladu 2 Položky skladů 2 Množství na skladech 2 Inventura

Více

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ SYSTÉMU ARIADNE 3 Strana 1 1 Úvod Systém Ariadne3 je systém pro správu obsahu (CMS - "Content Management System"). Umožňuje pomocí jednoduchého a intuitivního uživatelského rozhraní

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Popis produktu IDFU. Řešení součinnosti s oprávněnými osobami verze 2. Aegis s.r.o.

Popis produktu IDFU. Řešení součinnosti s oprávněnými osobami verze 2. Aegis s.r.o. Popis produktu IDFU Řešení součinnosti s oprávněnými osobami verze 2 Obsah Produkt IDFU...3 K čemu slouží...3 Historie IDFU...3 IDFU dnes...3 Generování odpovědí...4 Pozice produktu...5 Hlavní přínosy...5

Více

Malý program pro EET Uživatelský manuál

Malý program pro EET Uživatelský manuál Malý program pro EET Uživatelský manuál 1) Objednávka a aktivace licence Po instalaci programu běží 30-ti denní zkušební lhůta. Čas zbývající do konce dema se zobrazí na horní liště programu. Pokud se

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

Návod na E-Shop. tel.: 224 916 202, fax: 244 922 737, helpdesk: 606 230 000, e-mail: ipo@antee.cz

Návod na E-Shop. tel.: 224 916 202, fax: 244 922 737, helpdesk: 606 230 000, e-mail: ipo@antee.cz Návod na E-Shop Obsah 1. Založení nového e-shopu 2. Definice kategorií e-shopu 3. Definice atributů e-shopu 4. Vložení nové položky do e-shopu 5. Editace a smazání položky v e-shopu 6. Hromadná aktualizace

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Datová schránka... 3 Adresy... 3 Speciální PSČ... 4 Adresy s P.O. Box... 4 Klíč pro WS... 4 Uživatelé...

Více

Aukční prokliky. Doplňková služba na Zboží.cz, kterou lze zvýšit pozici eshopu v detailu produktu nebo ve fulltextovém výsledku hledání na Zboží.

Aukční prokliky. Doplňková služba na Zboží.cz, kterou lze zvýšit pozici eshopu v detailu produktu nebo ve fulltextovém výsledku hledání na Zboží. Aukční prokliky Doplňková služba na Zboží.cz, kterou lze zvýšit pozici eshopu v detailu produktu nebo ve fulltextovém výsledku hledání na Zboží.cz Revize 2014_12_09 Obecné informace Aukční prokliky umožnují

Více

Manuál SQL Ekonom funkce pro zajištění souladu s ochranu osobních údajů podle GDPR

Manuál SQL Ekonom funkce pro zajištění souladu s ochranu osobních údajů podle GDPR 1 Vážení uživatelé ekonomických a informačních systémů od naší společnosti. Přinášíme Vám nový manuál k informačnímu systému SQL Ekonom, který se výhradně věnuje popisu ovládání těch funkcí v programu,

Více

WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK

WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK Systém WorkWatch je určen pro malé a střední firmy, které se zabývají službami nebo zakázkovou výrobou. Zajistí dokonalý přehled o všech zakázkách a jejich rozpracovanosti.

Více

AUTOMATICKÉ ZÁLOHOVÁNÍ DATABÁZE PRO SQL Express 2005

AUTOMATICKÉ ZÁLOHOVÁNÍ DATABÁZE PRO SQL Express 2005 AUTOMATICKÉ ZÁLOHOVÁNÍ DATABÁZE PRO SQL Express 2005 POZOR! Celý postup je nutné aplikovat přímo na počítači, kde je nainstalován SQL server! 1. Vytvoření souboru s SQL scriptem 1.1. Vytvořte textový soubor

Více

MANUÁL. Jak používat administraci webových stránek. Obsah ZÁKLAD... 2 ÚPRAVY POLOŽKY... 3 ÚPRAVY TEXTOVÉ STRÁNKY... 4

MANUÁL. Jak používat administraci webových stránek. Obsah ZÁKLAD... 2 ÚPRAVY POLOŽKY... 3 ÚPRAVY TEXTOVÉ STRÁNKY... 4 MANUÁL Jak používat administraci webových stránek Obsah ZÁKLAD... 2 PŘIHLÁŠENÍ DO ADMINISTRACE... 2 HLAVNÍ MENU... 2 VÝBĚR POLOŽKY... 2 ÚPRAVY POLOŽKY... 3 DETAIL POLOŽKY... 3 ÚPRAVY TEXTOVÉ STRÁNKY...

Více

Ostatní portálové aplikace

Ostatní portálové aplikace Univerzitní informační systém Slovenská zemědělská univerzita v Nitře Ostatní portálové aplikace Svazek 9 Verze: 1.20 Datum: 10. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1

Více

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U);

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Databáze prodejců Tlačítka Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce (Alt+E); Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Při zakládání nového prodejce zadejte jeho číslo (musí to být

Více

Přizpůsobení Layoutu aplikace. Základní moduly a funkčnost aplikace

Přizpůsobení Layoutu aplikace. Základní moduly a funkčnost aplikace Přizpůsobení Layoutu aplikace Grafickému návrhu na přání klienta Redesign šablon : barevnost, hlavička, logo, grafické prvky stránky M A C S Základní moduly a funkčnost aplikace Vyhledávání podrobné s

Více

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

Návod na základní používání Helpdesku AGEL Návod na základní používání Helpdesku AGEL Úvod Přihlášení Nástěnka Vyhledání a otevření úlohy Otevření úlohy Seznam úloh Vyhledávání úloh Vytvoření nové úlohy Práce s úlohami Editace úlohy Změna stavu

Více

1 Administrace systému 3. 1.3 Moduly... 3 1.4 Skupiny atributů... 4 1.5 Atributy... 4 1.6 Hodnoty atributů... 4

1 Administrace systému 3. 1.3 Moduly... 3 1.4 Skupiny atributů... 4 1.5 Atributy... 4 1.6 Hodnoty atributů... 4 CRM SYSTÉM KORMORÁN PŘÍRUČKA ADMINISTRÁTORA Obsah 1 Administrace systému 3 1.1 Uživatelské účty.................................. 3 1.2 Přístupová práva................................. 3 1.3 Moduly.......................................

Více

Modul EKO-KOM. www.money.cz

Modul EKO-KOM. www.money.cz Modul EKO-KOM www.money.cz 2 Money S5 EKO-KOM Systém EKO-KOM Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích

Více

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INTERPI Interoperabilita v paměťových institucích Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní kulturní identity

Více

Dynavix 10: Evidence jízd

Dynavix 10: Evidence jízd Dynavix 10: Evidence jízd Stručný návod k použití Copyright 2004-2011 Telematix Software a.s. Všechna práva vyhrazena. Úvod Nadstandardní funkce Evidence jízd doplněná o funkci sledování spotřeby umožňuje

Více

1. vydání příručky 2009, Národní památkový ústav, Ing. Martin Lazák

1. vydání příručky 2009, Národní památkový ústav, Ing. Martin Lazák Manažer akcí (pro kastelány) květen 2009 1. vydání příručky 2009, Národní památkový ústav, Ing. Martin Lazák Obsah: 1. ÚVODNÍ INFORMACE...2 1.1. ÚČEL APLIKACE...2 1.1.1. Editor údajů o akcích...2 1.1.2.

Více

Nastavení propojení s eshopem

Nastavení propojení s eshopem Nastavení propojení s eshopem Vytvoření párovacích polí na databázi eshopu! Není nutné upravovat databázi pro použití zkušební verze programu. Tento krok můžete při použití zkušební verze přeskočit. Pro

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.3 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

Návod k instalaci a použití modulu

Návod k instalaci a použití modulu Návod k instalaci a použití modulu Vytvořil: Obsah Návod k instalaci a použití modulu... - 1 - Podpora... - 2 - Důležité informace... - 3 - Návod k instalaci a použití modulu... - 3-1. Zřízení podnikatelského

Více

Produktový list Zboží.cz. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list Zboží.cz. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list Zboží.cz PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Zboží.cz je služba zaměřená na vyhledávání zboží importovaného z řádně registrovaných internetových obchodů na Zboží.cz.

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

APS Administrator.CR

APS Administrator.CR APS Administrator.CR Kreditní manažer v systému APS (Rozšiřuje programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha, www.techfass.cz,

Více

Manuál pro implementaci aplikace Na poštu

Manuál pro implementaci aplikace Na poštu Manuál pro implementaci aplikace Na poštu Verze: 1.4.2013 0 Obsah 1. Popis služby... 2 2. Jak to funguje... 2 3. Ukázka souboru... 3 4. Implementace... 4 5. Specifikace souboru... 5 6. Logika vyhledávání...

Více

[APLIKACE PRO PŘEHRÁVÁNÍ VIDEA - PROJEKT MIAMI - SERVEROVÁ ČÁST]

[APLIKACE PRO PŘEHRÁVÁNÍ VIDEA - PROJEKT MIAMI - SERVEROVÁ ČÁST] [APLIKACE PRO PŘEHRÁVÁNÍ VIDEA - PROJEKT MIAMI - SERVEROVÁ ČÁST] [Aktualizace dokumentu: 27.8.2011 3:02:37 Verze dokumentu: 1.0 Obsah Obsah... 2 1. Struktura databáze a souborů... 3 2. Soubor registerdevice.php...

Více

Penframe ESHOP. Basic Standard Pro. 34 900 Kč 69 900 Kč 99 900 Kč. Grafický návrh. Redesign šablon: barevnost, hlavička, logo, grafické prvky stránky

Penframe ESHOP. Basic Standard Pro. 34 900 Kč 69 900 Kč 99 900 Kč. Grafický návrh. Redesign šablon: barevnost, hlavička, logo, grafické prvky stránky Grafický návrh Redesign šablon: barevnost, hlavička, logo, grafické prvky stránky Tvorba individuálního grafického návrhu na přání klienta Základní moduly a funkčnost aplikace Počet jazykových mutací 1

Více

Zemětřesení a sopečná činnost

Zemětřesení a sopečná činnost Zemětřesení a sopečná činnost V tomto cvičení vytvoříte interaktivní webovou mapu, která bude zobrazovat výskyt zemětřesení a sopečné činnosti a dávat je do souvislosti s hranicemi litosférických desek.

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Možnosti optimalizace zobrazování zboží na porovnávači HLEDEJCENY.cz

Možnosti optimalizace zobrazování zboží na porovnávači HLEDEJCENY.cz Možnosti optimalizace zobrazování zboží na porovnávači HLEDEJCENY.cz Poslední revize: 28.8.2013 Obsah Úvod... 3 Specifikace XML feedu... 3 Příklad správného a validního feedu... 4 Nejčastější chyby ve

Více

Konvertor diakritiky 3. Instalace

Konvertor diakritiky 3. Instalace OBSAH Popis... 2 Ovládání aplikace... 3 Odstranění diakritických znamének... 4 Operace s textem... 4 Nastavení aplikace... 4 Písmo... 4 Jazyk... 4 Přidání dalšího jazyka do aplikace... 5 Znaky... 5 Instalace

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Nástroj XLS2DBF ze sady MPSV nástroje slouží pro zkonvertování souboru ve formátu XLS do formátu DBF. Nástroj umožňuje konvertovat buď vybraný list nebo listy ze sešitu

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů daně z přidané hodnoty Systém WAK INTRA - modul Účetnictví menu Přiznání DPH / Formuláře / - seznam Přiznání k dani z přidané hodnoty (25 5401 MFin 5401 vzor č.17) - volba

Více

Návod k instalaci a použití modulu

Návod k instalaci a použití modulu Návod k instalaci a použití modulu Vytvořil: Obsah Návod k instalaci a použití modulu... - 1 - Podpora... - 3 - Důležité informace... - 3 - Návod k instalaci a použití modulu... - 4-1. Zřízení podnikatelského

Více

45 Plánovací kalendář

45 Plánovací kalendář 45 Plánovací kalendář Modul Správa majetku slouží ke tvorbě obecných ročních plánů činností organizace. V rámci plánu je třeba definovat oblasti činností, tj. oblasti, ve kterých je možné plánovat. Každá

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Nastavení propojení s eshopem

Nastavení propojení s eshopem Nastavení propojení s eshopem Vytvoření párovacích polí na databázi eshopu pozn.: V názvu některých polí je text "pohoda", tyto pole však slouží k napojení všech učetních systémů. Pole "guid" jsou specifická

Více

Po stisku Next se nám objeví seznam dostupných tříd (naše zkompilovaná třída User.KBI), viz následující obrázek.

Po stisku Next se nám objeví seznam dostupných tříd (naše zkompilovaná třída User.KBI), viz následující obrázek. Cvičení 2 Vytvoření webového formuláře pro danou třídu pomocí jazyka Caché Server Pages (CSP) prostřednictvím Caché Web Form Wizard. Činnosti potřebné pro zvládnutí úlohy : 1. Mít z předchozího cvičení

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH ESPI9 - export zařízení do MA ISOH Téma: Přenos evidence zařízení a navázaných spisů z ESPI9 do systému MA ISOH Program: ESPI9 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 7.3.2012

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Zpravodaj. Uživatelská příručka. Verze

Zpravodaj. Uživatelská příručka. Verze Zpravodaj Uživatelská příručka Verze 02.01.02 1. Úvod... 3 2. Jak číst tuto příručku... 4 3. Funkčnost... 5 3.1. Seznam zpráv... 5 4. Ovládání programu... 6 4.1. Hlavní okno serveru... 6 4.2. Seznam zpráv...

Více

Robot bude XML stahovat každý den v brzkých ranních hodinách. Při nedostupnosti souboru nebo dlouhém načítání souboru nebude aktualizace provedena.

Robot bude XML stahovat každý den v brzkých ranních hodinách. Při nedostupnosti souboru nebo dlouhém načítání souboru nebude aktualizace provedena. XML export kurzů na Evzdelavani.cz Jak XML import funguje? XML export kurzů vám umožní automatickou synchronizaci informací o nabízených kurzech (název, popis, lektor, termín, místo a další důležité informace)

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní WR Reality Web Revolution Uživatelský manuál administračního rozhraní Web Revolution s. r. o. 2010 WR Reality Administrace uživatelský manuál Praktický průvodce administrací webové aplikace WR Reality

Více

BALISTICKÝ MĚŘICÍ SYSTÉM

BALISTICKÝ MĚŘICÍ SYSTÉM BALISTICKÝ MĚŘICÍ SYSTÉM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze 2.3 2007 OBSAH 1. ÚVOD... 5 2. HLAVNÍ OKNO... 6 3. MENU... 7 3.1 Soubor... 7 3.2 Měření...11 3.3 Zařízení...16 3.4 Graf...17 3.5 Pohled...17 1. ÚVOD

Více

ČÁST 1 ÚVOD. Instalace operačního systému 21 Aktualizace operačního systému 57 Příkazový řádek 77 Windows Script Host 103 ČÁST 2 ŘEŠENÍ

ČÁST 1 ÚVOD. Instalace operačního systému 21 Aktualizace operačního systému 57 Příkazový řádek 77 Windows Script Host 103 ČÁST 2 ŘEŠENÍ Stručný obsah ČÁST 1 ÚVOD Instalace operačního systému 21 Aktualizace operačního systému 57 Příkazový řádek 77 Windows Script Host 103 ČÁST 2 ŘEŠENÍ Uživatelé a skupiny 117 Soubory a složky 199 Správa

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení

TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení Strana 1 (celkem 8) Nastavení kartotéky slouží pro nastavení klíčových informací o bazaru či obchodu a správu rtf šablon. Nastavení kartotéky: Je přístupné pouze

Více

Co je nového 2018 R2

Co je nového 2018 R2 Co je nového 2018 R2 Obsah NOVINKY... 5 1: Vyhledat prvek... 5 2: Čáry modelu podle... 6 3: Duplikovat výkresy... 7 4: Délka kabelů... 8 5: Výškové kóty... 9 VYLEPŠENÍ... 10 1: Excel Link... 10 2: Uspořádání

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více