VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ

2 Slovo na úvod 15 LET AZYLOVÉHO DOMU Mostecký Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v tísni Diakonie ČCE zahájil svou činnost na podzim roku 2001 v prostorách bývalé školní družiny a jídelny zaniklé 6. ZŠ. Dům kromě dočasného ubytování nabízí především pomoc s řešením těžké životní situace, do které se ženy a matky s dětmi dostaly často ne vlastní vinou. Za 15 let jím prošlo 775 klientek. Dům jim poskytne nezbytnou ochranu i základní materiální vybavení. Sociální pracovníci se pak snaží individuálně pomoci každé z klientek vyřešit její složitou životní situaci. Naším cílem je, aby se tyto ženy naučily využívat především vlastní síly, schopnosti a zdroje tak, aby byly schopny své problémy řešit samostatně, staly se nezávislými na sociální pomoci a začlenily se do běžného života společnosti. V době otevření měl azylový dům kapacitu 8 lůžek pro ženy a 20 pro děti. Hned v prvním roce poskytl přístřeší postupně 95 dospělým i dětským klientům. Významným mezníkem byla rozsáhlá rekonstrukce v roce 2014, kterou realizovalo Statutární město Most s finanční podporou EU. Kapacita tak vzrostla na 14 lůžek pro maminky, 36 lůžek pro děti a 4 lůžka pro samotné ženy bez dětí. Na provozu zařízení se podílí celkem 9 zaměstnanců. V azylovém domě pomáháme konkrétním lidem s pohnutými osudy. Přečtěte si příběh jedné z žen. Jarmila Do azylového domu se dostala poté, co ji z bytu vyhodil její syn, který se na ní dokonce dopouštěl domácího násilí. Klientka byla pod obrovským psychickým tlakem a během svého pobytu několikrát uvažovala o sebevraždě, kterou jí však její katolická výchova nedovolila provést. Museli jsme jí navíc poskytnout velkou psychickou podporu, protože týrání ze strany syna pokračovalo. Telefonicky ji vydíral, ať se k němu vrátí, že bez ní nemůže žít. Jarmila nakonec jeho psychickému nátlaku podlehla a vrátila se k němu. Za několik dní přišla v akutní psychické krizi, protože jí syn z bytu znovu vyhodil. Klientce byla poskytnuta základní krizová intervence a stabilizoval se její psychický stav. Klientka nakonec našla důstojné zázemí u svých příbuzných. Jan Panocha, vedoucí azylového domu

3 Poděkování dárcům a spolupráce s církví DĚKUJEME TĚM, KTEŘÍ NÁS PODPOŘILI FINANČNĚ Sociální služby podpořili Ústecký kraj Statutární město Most Město Litvínov Dobrovolnické centrum podpořili Ministerstvo vnitra ČR Statutární město Most Doprovázení pěstounských rodin podpořil Úřad práce DĚKUJEME ZA SPOLUPRÁCI A PODPORU Farnímu sboru ČCE v Chomutově Farnímu sboru ČCE v Mostě AKTIVITY ROKU, NA KTERÝCH SE PODÍLELI ČLENOVÉ FS Pobožnosti a pastorace v AD FS Most přibližně 50 krát Sbírky materiální FS Chomutov potravinová pomoc Sbírky materiální FS Most potravinová pomoc DĚKUJEME OSTATNÍM DÁRCŮM Diakonie ČCE (ústředí) Severní energetická, a.s., Most Nadace Agrofert, Praha drobní dárci z řad veřejnosti FBE, sro., Praha KiK textil a Non Food, s.r.o., Praha Siemens, s.r.o., Praha

4 Základní údaje ZÁKLADNÍ ÚDAJE název: sídlo: web: IČ: DIČ: zapsána: bank. spojení: Diakonie ČCE Středisko sociální pomoci v Mostě U Města Chersonu 1675, MOST tř. Budovatelů 2957 (bývalé Báňské stavby), 5. patro, MOST most@most.diakonie.cz most.diakonie.cz CZ nejsme plátci DPH Rejstřík evid. právnických osob MK ČR číslo 9 275/ Česká spořitelna, pobočka Most /0800 V ROCE JSME PROVOZOVALI TYTO PROGRAMY Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v tísni Most sociální služba Dobrovolnické centrum Most Doprovázení pěstounských rodin Most Občanská poradna Most sociální služba Sociální práce v ohrožených rodinách Most sociální služba Setkání u příležitosti oslav 15. výročí azylového domu.

5 Vedení, správa a orgány střediska PRACOVNÍ TÝM VEDENÍ A SPRÁVY STŘEDISKA Blahoslav Číčel Andrea Turková Petr Hofman Petr Turek Gabriela Sáričková Benešová ředitel ekonom účetní IT pracovník PR pracovník (DPP) (DPP) SPRÁVNÍ RADA Správní rada Střediska má 3 členy Blahoslav Číčel Jan Panocha Markéta Strížová předseda člen členka DOZORČÍ RADA Dozorčí rada Střediska má 5 členů Marian Šusták předseda za Jarmila Pejchalová členka za Silvia Kröhanová členka za Helga Menčlová členka za Alena Perglerová členka za FS ČCE v Mostě FS ČCE v Mostě FS ČCE v Chomutově FS ČCE v Chomutově zaměstnance Střediska Dobrovolnická činnost.

6 Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v tísni Most PRACOVNÍ TÝM Jan Panocha Lada Šůláková Kateřina Vopeláková Blanka Nídlová Lucie Hudečková Jana Jelínková Petra Fajnerová Eva Zajičková Jana Kloboučková Jitka Šustková Jana Kaslová vedoucí pedagogický prac. od 02/16 do do od od 09/16 09/16 11/16 11/16 (DPP) DŮLEŽITÉ UDÁLOSTI A AKTIVITY Službu poskytujeme 15 let. STATISTIKA Počty klientek a využitelnost lůžek Dospělé klientky Děti Osoby celkem Využitelnost lůžek 90 osob 142 osoby 232 osoby 73% 91 osoba 171 osoba 262 osoby 72% Klientky podle místa bydliště Most Litvínov Ostatní Ústecký kraj Jiný 43 dospělé osoby 5 dospělých osob 32 dospělých osob 10 dospělých osob 40 dospělých 8 dospělých 39 dospělých 4 dospělé NÁKLADY NA SLUŽBU Náklady celkem Poskytnuté služby v rámci pověření k SPOD 1) Pomohli jsme našim klientům úspěšně naplňovat jejich osobní cíle týkajících se řešení výchovných nebo jiných problémů souvisejících s péčí o dítě. 2) Poskytli jsme našim klientům 25 krát poradenství a 14 asistencí při jednání s odborníky z odvětví dětské psychiatrie, psychologie a odbornými lékaři, kteří působí v Mostě a Litvínově a dalšími subjekty při výchově a vzdělávání dítěte a při péči o dítě zdravotně postižené. 3) Uskutečnili jsme pro naše klienty 4 besedy zaměřené na řešení výchovných, sociálních a jiných problémů souvisejících s péčí o dítě a jeho výchovou. 4) Každý měsíc jsme uskutečnili pro naše klienty 1 aktivizační a 1 volnočasovou akci pro rodiče s dětmi zaměřené na ochranu dětí před škodlivými vlivy a předcházení jejich vzniku.

7 Dobrovolnické centrum Most PRACOVNÍ TÝM Květuše Hradecká koordinátor AKREDITOVANÉ PROGRAMY U MINISTERSTVA VNITRA ČR Manažerská akreditace dobrovolnické služby v regionu Mostecko a Chomutovsko Šance pro tebe DŮLEŽITÉ UDÁLOSTI A AKTIVITY Rostl počet dobrovolníků, máme aktivní stránky dobrovolnického centra na facebooku. STATISTIKA Dobrovolníci Počet dobrovolníků 74 osoby 76 osob Přijímající organizace Diakonie ČCE SSP v Mostě, Dětský domov a školní jídelna v Mostě, Most k naději, o.s., Hospic v Mostě, o.p.s., Diakonie Církve Bratrské, pobočka Most, Aaja, o.s., Městská správa sociálních služeb v Mostě, Domov sociálních služeb Meziboří, p.o., Statutární město Most pro Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zimák, Klub národnostních menšin a Klub důchodců, Kojenecké ústavy ÚK, p.o. pracoviště Most, Domovy sociálních služeb Litvínov, Obrnické centrum sociálních služeb, p. o., Energie o.p.s, Meziboří. S těmito organizacemi má DC Most uzavřenou smlouvu o vysílání dobrovolníků. NÁKLADY NA SLUŽBU Náklady celkem Z NAŠÍ ČINNOSTI V roce jsme uzavřeli smlouvu s novou přijímající organizací Energie o.p.s. Meziboří, kde se dobrovolníci věnují klientům v chráněném bydlení. Úspěšně jsme pokračovali v projektu Šance pro tebe a tento rok se nově přidalo 6 dvojic, dobrovolníci se během tohoto roku věnovali 13 dětem. Děti se setkávaly nejen se svým velkým kamarádem, ale pořádali jsme i společné akce, např. soutěž v bowlingu a vánoční tvoření, které se již stává tradicí. Dobrovolníci, kteří mají zájem, se účastní školení a kurzů, které pořádáme. Po jejich absolvování obdrží osvědčení.

8 Doprovázení pěstounských rodin Most PRACOVNÍ TÝM Jana Baborová vedoucí Michaela Krlínová odborná pracovnice Barbora Turfandovová odborná pracovnice (0,5) (DPČ) DŮLEŽITÉ UDÁLOSTI A AKTIVITY Nová služba roste, našla způsob svého fungování, partnery pro vzdělávání klientů. STATISTIKA Počty klientů Rodiny 19 rodin 26 rodin NÁKLADY NA SLUŽBU Náklady celkem Poskytnuté služby v rámci pověření k SPOD 1) Pomohli jsme našim klientům úspěšně naplnit 28 jejich osobních cílů týkajících se řešení výchovných nebo jiných problémů souvisejících s péčí o dítě. 2) Poskytli jsme našim klientům 74 krát poradenství v oblasti péče o děti. 3) Uskutečnili jsme pro naše klienty 6 seminářů a přednášek zaměřených na řešení výchovných, sociálních a jiných problémů souvisejících s péčí o dítě a jeho výchovou. 4) Spolupracujeme nejen s pracovníky OSPOD, se základními školami, ale také se střediskem výchovné péče, pedagogicko psychologickou poradnou či psychology a psychiatry a dalšími spolupracujícími organizacemi. Akce pro děti v pěstounské péči.

9 Občanská poradna Most PRACOVNÍ TÝM Markéta Strížová Lenka Tomková Eva Kovářová Julie Strylkovská Monika Pilařová Radka Krutišová Jakub Procházka vedoucí recepční poradkyně poradkyně poradkyně poradkyně právní garant do 06/16 do 10/16 (0,75) (DPP) ZAPOJENÍ OBČANSKÉ PORADNY Poradna je kontaktním místem pro oběti trestných činů a oběti domácího násilí STATISTIKA Počty klientů a kontaktů Klienti celkem z toho oběti trestných činů z toho oběti domácího násilí Kontakty celkem osob 70 osob 5 osob kontaktů osob 30 osob 0 osob kontaktů NÁKLADY NA SLUŽBU Náklady celkem Z NAŠÍ ČINNOSTI Občanská poradna Most i v roce realizovala projekt zaměřený na dluhové poradenství. Tato problematika patří dlouhodobě k té nejstěžejnější, kterou pracovníci v rámci konzultací se svým klienty řeší. Poradna také odvedla kus práce v dluhové prevenci, kde se zaměřila na vzdělávání školní mládeže. Markéta Strížová, vedoucí poradny, děkuje magistrátu za sbírku pro neziskové organizace.

10 Sociální práce v ohrožených rodinách Most PRACOVNÍ TÝM Monika Lecková Alena Perglerová Jana Amlerová Martina Koplová Adéla Hráchová Lucie Hübková vedoucí vedoucí do 05/16 od 06/16 do 05/16 02 až 09/16 od 10/16 od 11/16 DŮLEŽITÉ UDÁLOSTI A AKTIVITY Pracovníci zvládli poskytovat služby navzdory velké výměně personálu. STATISTIKA Počty klientů Dospělé osoby Děti Osoby celkem Rodiny 60 osob 115 osob 175 osob 37 rodin 57 osob 119 osob 176 osob 41 rodiny Klienti podle místa bydliště Most a přilehlé obce Litvínov a přilehlé obce Jiné 25 rodin 12 rodin 0 rodin 26 rodin 15 rodin 0 rodin NÁKLADY NA SLUŽBU Náklady celkem Poskytnuté služby v rámci pověření k SPOD 1) Pomohli jsme našim klientům úspěšně naplnit 57 jejich osobních cílů týkajících se řešení výchovných nebo jiných problémů souvisejících s péčí o dítě. 2) Poskytli jsme našim klientům 135 krát poradenství a 10 asistencí při jednání s odborníky z odvětví dětské psychiatrie, psychologie a odbornými lékaři, kteří působí v Mostě a Litvínově a dalšími subjekty při výchově a vzdělávání dítěte a při péči o dítě zdravotně postižené. 3) Uskutečnili jsme pro naše klienty 3 semináře a přednášky zaměřené na řešení výchovných, sociálních a jiných problémů souvisejících s péčí o dítě a jeho výchovou. 4) Uskutečnili jsme pro naše klienty 2 volnočasové akce pro rodiče s dětmi zaměřené na ochranu dětí před škodlivými vlivy a předcházení jejich vzniku.

11 Spolupráce a ekonomické údaje STŘEDISKO JE ČLENEM Asociace občanských poraden Euroregionu Krušnohoří Asociace poskytovatelů sociálních služeb Rady dobrovolnických center Regionu Severozápad Asociace Dítě a Rodina STŘEDISKO JE ZAPOJENO DO Komunitního plánování sociálních služeb v Mostě Komunitního plánování sociálních služeb v Litvínově Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji Interdisciplinárního týmu pro oběti domácího násilí v Mostě HOSPODAŘENÍ ZA ROK Náklady celkem Osobní Materiál Energie Služby Ostatní Výsledek hospodaření Výnosy celkem MPSV MV Kraj Města Úřad práce Veřejné zakázky Platby klientů Vlastní zdroje Dary Ostatní výnosy AUDIT Vedení účetnictví střediska za rok bylo posouzeno nezávislým auditorem, paní Ing. Dagmar Švecovou (ev. č. a. 1183). Podle názoru auditora uvedeného ve zprávě ze dne účetní uzávěrka podává věrný a pravdivý obraz aktiv a pasiv Diakonie ČCE Střediska sociální pomoci v Mostě k a nákladů a výnosů a výsledku jejího hospodaření za rok končící v souladu s českými účetními předpisy. Tuto výroční zprávu po projednání s dozorčí radou střediska schválila správní rada střediska dne Blahoslav Číčel, předseda správní rady

12 KONTAKTNÍ ÚDAJE DIAKONIE ČCE STŘEDISKO SOCIÁLNÍ POMOCI V MOSTĚ ředi tř. Budovatelů 2957, M0ST Business Centrum 5. patro č.d most@most.diakonie.cz Blahoslav Číčel AZYLOVÝ DŮM PRO ŽENY A MATKY S DĚTMI V TÍSNI MOST vedoucí: M. Alše 3274, M0ST , ad@most.diakonie.cz Jan Panocha DOBROVOLNICKÉ CENTRUM MOST vedoucí: tř. Budovatelů 2957, M0ST Business Centrum 5. patro č.d , dc@most.diakonie.cz Květuše Hradecká DOPROVÁZENÍ PĚSTOUNSKÝCH RODIN MOST vedoucí: tř. Budovatelů 2957, M0ST Business Centrum 5. patro č.d , dpr@most.diakonie.cz Jana Baborová OBČANSKÁ PORADNA MOST recepce: vedoucí: tř. Budovatelů 2957, M0ST Business Centrum 5. patro č.d , op@most.diakonie.cz Markéta Strížová SOCIÁLNÍ PRÁCE V OHROŽENÝCH RODINÁCH MOST vedoucí: tř. Budovatelů 2957, M0ST Business Centrum 5. patro č.d , spr@most.diakonie.cz Alena Perglerová

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK ZPRÁVA O ČINNOSTI POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ Slovo na úvod SLUŽBA A ZÁPAS O PŘEŽITÍ Naše služba je náročná. Občas nás potěší někteří z lidí, kterým jsme pomohli, poděkováním, jiný příjde

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA ZA ROK 2014 POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA ZA ROK 2014 POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA ZA ROK 2014 POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ Slovo na úvod REKONSTRUKCE STŘEDISKA, ALE NEJEN TO Rok 2014 byl rokem rekonstrukce. V polovině ledna začalo růst lešení kolem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZPRÁVA O ČINNOSTI STŘEDISKA ZA ROK 201 3 Slovo na úvod SLUŽBA V POHYBU Rok 2013 byl finančně klidnější, než rok předchozí. Ke stabilitě přispěla skutečnost, že nejnákladnější služba azylový

Více

Výroční zpráva. Diakonie Most zpráva o činnosti za rok 2018

Výroční zpráva. Diakonie Most zpráva o činnosti za rok 2018 Výroční zpráva Diakonie Most zpráva o činnosti za rok 2018 SLOVO NA ÚVOD Z Deníku Diakonie Most Vážení přátelé, v minulém roce jsem si přála, abychom nejhorší chvíle spojené s nedostatkem peněz měli za

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK ZPRÁVA O ČINNOSTI 2000 OSTRÝ START 20. června vzniklo samostatné středisko s vlastní právní subjektivitou 2001 STŘECHA PRO ŽENY A MATKY 23. října byl otevřen Azylový dům pro ženy

Více

Úvodní slovo. Margita Pištorová, ředitelka

Úvodní slovo. Margita Pištorová, ředitelka VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 ZPRÁVA O ČINNOSTI Úvodní slovo Rok 2009 byl pro Diakonii ČCE Středisko sociální pomoci v Mostě (dále jen Středisko) devátým rokem existence. V návaznosti na předchozí léta Středisko

Více

V ROCE 2008 JSME POSKYTOVALI TYTO SOCIÁLNÍ SLUŽBY

V ROCE 2008 JSME POSKYTOVALI TYTO SOCIÁLNÍ SLUŽBY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI Úvodní slovo Diakonie ČCE Středisko sociální pomoci v Mostě (dále jen Středisko) existuje již osmým rokem. Za tuto dobu jsme prošli dlouhou cestu společně s

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje

Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Příloha č. 3 IČO Název poskytovatele Identifikátor Druh služby 26681471 Centrum D8 o.p.s. 3478916 odborné sociální poradenství 62209256

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Výroční zpráva za rok 2012 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2015 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Výroční zpráva Výroční zpráva o činnosti organizace

Výroční zpráva Výroční zpráva o činnosti organizace Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva o činnosti organizace PODZÁMČÍ, agentura podpory rodiny a služeb o.p.s. 28.5.2018 1 Obsah 1 Základní údaje o společnosti...3 2 Poslání společnosti a klientela...5 3 Služby

Více

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz LINKA DŮVĚRY ML. BOLESLAV S S 326 741 481 Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz Naším hlavním úkolem je poskytování pomoci klientům, kteří se dostali do krizových stavů v souvislosti

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

systému péče o ohrožené děti

systému péče o ohrožené děti Seminář pro členy krajských koordinačních skupin k transformaci systému péče o ohrožené děti Transformace a sjednocení Síť služeb Transformace stávajících služeb systému péče o ohrožené děti Benešov 13.

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2014 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Informační středisko Mikuláš, o.p.s.

Informační středisko Mikuláš, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Informační středisko Mikuláš, o.p.s. Zpracováno v souladu s 21 zákona číslo 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech 1 Obsah I. INFORMACE O SPOLEČNOSTI 1. Poslání a cíle

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final 1 Kontaktní údaje Ledax o.p.s. Riegrova 51 370 01 České Budějovice IČ: 28068955 DIČ: CZ28068955 Bankovní spojení: 216002646 / 0300, ČSOB

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2012 Odborné sociální

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2011. Kdo byl u založení dobrovolnického centra? Byli to kmenoví zaměstnanci i výkonný výbor:

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2011. Kdo byl u založení dobrovolnického centra? Byli to kmenoví zaměstnanci i výkonný výbor: Výroční zpráva 2011 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2011 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Centrum psychologické podpory, z.s. Výroční zpráva 2017

Centrum psychologické podpory, z.s. Výroční zpráva 2017 Centrum psychologické podpory, z.s. Výroční zpráva 2017 Obsah Úvodní slovo Str. 3 Základní informace o organizaci Str. 4 Organizační struktura Str. 5 Informace o vlastní činnosti poradny Str. 6-10 Informace

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

Nadace Fidlovačka Výroční zpráva 2012

Nadace Fidlovačka Výroční zpráva 2012 Nadace Fidlovačka Výroční zpráva 2012 O b s a h - Úvod - Základní údaje - Správní rada nadace - Účel nadace - Přehled o činnosti za rok 2012 - Finanční část hospodaření za rok 2012 - Audit - Poděkování

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2010 Odborné sociální

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

Myšlenka hospice vychází z úcty k životu a z úcty k člověku jako jedinečné, neopakovatelné bytosti až do přirozeného konce.

Myšlenka hospice vychází z úcty k životu a z úcty k člověku jako jedinečné, neopakovatelné bytosti až do přirozeného konce. HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 ----------------------------------------- DOPROVÁZENÍ V NEJTĚŽŠÍCH CHVÍLÍCH ŽIVOTA Myšlenka hospice vychází z úcty k životu a z úcty k člověku jako jedinečné,

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Rodiče

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Rodiče Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Rodiče Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou použity do

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

Závěrečný seminář 24. listopadu VCVS ČR, o.p.s. Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji

Závěrečný seminář 24. listopadu VCVS ČR, o.p.s. Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ PROJEKTU SOUHRNNÁ ANALÝZA VÝSTUPŮ Olomouc 24. 11. 2009 Rostislav Honus Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR, o.p.s. 1 Rok 2007 údaje o 222 službách (-83) Rok 2008 údaje o 259 službách

Více

VĚCNÉ HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE V PROGRAMU PODPORA ÚSTECKÉHO KRAJE NA SOCIÁLNÍ SLUŽBY MALÝ DOTAČNÍ PROGRAM - ZÚK

VĚCNÉ HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE V PROGRAMU PODPORA ÚSTECKÉHO KRAJE NA SOCIÁLNÍ SLUŽBY MALÝ DOTAČNÍ PROGRAM - ZÚK číslo žádosti VĚCNÉ HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE V PROGRAMU PODPORA ÚSTECKÉHO KRAJE NA SOCIÁLNÍ SLUŽBY 2017 - MALÝ DOTAČNÍ PROGRAM - ZÚK žadatel 10 500 000 10 447 000 10 377 000 název (dle RES) IČ adresa

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Pomáháme zrakově handicapovaným Obsah OBSAH 2 ÚVODNÍ SLOVO 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 4 POSLÁNÍ A CÍLE 5 KALENDÁRIUM 2009 6 NAŠI LIDÉ 7 ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ 8 SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY

Více

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ. Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS.

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ. Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS. 1 ČESKÝ BROD SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANA DĚTÍ Personální obsazení 3,8 úvazku + 0,6 úvazku pracovnice pro práci s pěstounskými rodinami /do konce r.

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

Poradna pro rodinu, manţelství a mezilidské vztahy. Zpráva o činnosti v roce 2015

Poradna pro rodinu, manţelství a mezilidské vztahy. Zpráva o činnosti v roce 2015 Poradna pro rodinu, manţelství a mezilidské vztahy Zpráva o činnosti v roce 2015 Statistika ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ: Počet zájemců o sluţbu: 994 Uzavřených smluv: 559 (161 v rámci výkonu SPO) Celkem

Více

DĚTI CHTĚJÍ MÍT DOMOV POUZE KOMPLEXNÍ PRÁCE S RODINOU JE CESTOU Z OHROŽENÍ

DĚTI CHTĚJÍ MÍT DOMOV POUZE KOMPLEXNÍ PRÁCE S RODINOU JE CESTOU Z OHROŽENÍ DĚTI CHTĚJÍ MÍT DOMOV POUZE KOMPLEXNÍ PRÁCE S RODINOU JE CESTOU Z OHROŽENÍ Výchozí předpoklady naší práce Centrem našeho zájmu je dítě a jeho rodina Celostní postoj, neutralita, na proces a řešení problému

Více

Denní centrum Barevný svět, o.p.s. ( 46 denní stacionáře) , DIANA TŘEBÍČ, o.p.s. ( 40 pečovatelská služba)

Denní centrum Barevný svět, o.p.s. ( 46 denní stacionáře) , DIANA TŘEBÍČ, o.p.s. ( 40 pečovatelská služba) Příloha č. 5 k 5/ZM/2016 A. Poskytovatelé sociální služby, kteří mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo jsou zapsáni v registru poskytovatelů sociálních služeb ( 85 zákona o

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti Analýza poskytovatelů sociálních služeb Zpracovala: Ing. Jana Kozelková koordinátorka KPSS Cílem analýzy bylo především zjistit: základní údaje o poskytovatelích, zaměření činnosti, cílovou skupinu uživatelů

Více

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp.

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo Hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 942 23 01. Spotřeba materiálu 03 436 10 02. Spotřeba energie

Více

Systém sociálních služeb v České republice

Systém sociálních služeb v České republice WORKSHOP ZAMĚŘENÝ NA SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb Otrokovice 10. září 2009 Ing. Alena Havlíková vedoucí oddělení sociálních služeb sociální odbor MěÚ Otrokovice Co rozumíme pod pojmem

Více

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY. Úvodní slovo Poslání a cíle organizace NA DLANI Činnost organizace NA DLANI v roce

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY. Úvodní slovo Poslání a cíle organizace NA DLANI Činnost organizace NA DLANI v roce Výroční zpráva 2015 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY Úvodní slovo... 3 Poslání a cíle organizace NA DLANI... 4 Činnost organizace NA DLANI v roce 2015... 5 Orgány organizace NA DLANI... 7 Zpráva o hospodaření v roce

Více

Krátce úvodem. Vážení přátelé, dámy a pánové,

Krátce úvodem. Vážení přátelé, dámy a pánové, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Krátce úvodem Vážení přátelé, dámy a pánové, a máme za sebou další rok. Úspěšný rok. Podařilo se nám poskytnut služby ještě více ohroženým rodinám s dětmi, pokračovali jsme v osvětově

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014 Obsah Základní údaje... 3 Z historie... 4 Poslání... 4 Zpráva o činnosti... 5 Statistické údaje... 6 Hospodaření... 7 Výrok auditora... 8 Základní údaje

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SOC/415/07 Krajský úřad Jihomoravského kraje VYŘIZUJE: Mgr. Josef Mauler TEL.: 519441029 Žerotínovo

Více

Potravinová banka v Ústeckém kraji z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Potravinová banka v Ústeckém kraji z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA Poslání Potravinová banka bojuje proti hladu a proti plýtvání potravinami. Ve svém poslání respektujeme Chartu evropských potravinových bank. Vize Zajištění sítě dárců, dosažení větší

Více

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí dotace v roce 2017) - registrované sociální služby Č. Příjemce dotace

Více

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA, z. s. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA, z. s. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA, z. s. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Obsah 1. Slovo úvodem. 3 2. Poslání občanského poradenství.. 4 3. Historie

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2014 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2015 1 Obsah Kontaktní údaje... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika za rok 2015...

Více

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 1. Úvod Pobočka ADRA vznikla jako 10. pobočka ADRY v ČR v roce 2009 a je součástí Občanského sdružení ADRA se sídlem v Praze. V současné době má ADRA

Více

Jsme tady, o.p.s. Výroční zpráva za rok

Jsme tady, o.p.s. Výroční zpráva za rok Výroční zpráva za rok 2014 1 Základní údaje je nestátní neziskovou organizací s vlastní právní subjektivitou. Je zapsána v rejstříku obecně prospěšných společností u Krajského soudu v Ostravě pod spisovou

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2011 Odborné sociální

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

PRÁCE SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA V PEDAGOGICKOPSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ. Konference Praha,

PRÁCE SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA V PEDAGOGICKOPSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ. Konference Praha, PRÁCE SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA V PEDAGOGICKOPSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ Konference Praha, 15.3.2018 Jsme školské poradenské zařízení Svou činnost jsme zahájili již v roce 1969 Našim zřizovatelem je JM kraj Pedagogicko-psychologická

Více

Občanské sdružení Madio. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Občanské sdružení Madio

Občanské sdružení Madio. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Občanské sdružení Madio Výroční zpráva Výroční zpráva 2010 Obsah Úvodem... 3 Hlavní události v roce... 3 Preventivní programy... 4 Áčko... 4 Firmy... 4 Finance... 5 Poděkování... 6 Kontakty... 7 Strana 2 Úvodem Vážení čtenáři,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Počet klientů bez závislosti. Počet klientů - stupeň osobní asistence

Počet klientů bez závislosti. Počet klientů - stupeň osobní asistence Název služby Počet klientů Počet klientů bez závislosti Počet klientů - stupeň 1 Počet klientů - stupeň 2 Počet klientů - stupeň 3 Počet klientů - stupeň 4 37 sociální poradenství 6 225 39 osobní asistence

Více

společnost je zapsaná v rejstříku obecně prospěšných společností vedeném Krajským soudem v Plzni v oddílu O, vložce číslo 275.

společnost je zapsaná v rejstříku obecně prospěšných společností vedeném Krajským soudem v Plzni v oddílu O, vložce číslo 275. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Obsah 1 Základní údaje... 3 2 Z historie... 4 3 Poslání... 4 4 Zpráva o činnosti v roce 2015... 5 5 Statistické údaje - kontaktní místo Plzeň v roce 2015... 8 6 Statistické údaje -

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Stanovy Farní charity Prachatice

Stanovy Farní charity Prachatice Stanovy Farní charity Prachatice Farní charita Prachatice je součástí římskokatolické církve. Jejím posláním je služba milosrdné lásky církve lidem v nouzi, a to bez ohledu na jejich rasu, národnost, náboženství

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Město Rokycany schválilo svoji

Více

pracovní skupina regionu vyjádření města zařazení do zs Ano Ano Ano Ano 59 ok Jedná se o novou službu Zařazena do sítě

pracovní skupina regionu vyjádření města zařazení do zs Ano Ano Ano Ano 59 ok Jedná se o novou službu Zařazena do sítě pořadí Příloha č. 4 Návrh odborné pracovní skupiny odboru SV - Žádosti o změnu kapacit sociálních služeb a stávající sociální služby v Základní síti sociálních služeb Ústeckého kraje poskytovatel identifikátor

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Návrh ukazatelů sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Obecná ustanovení 1) Ukazatele se vztahují na služby registrované dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

Minimální síť sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči

Minimální síť sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči Minimální síť sociálních služeb a služeb navazujících v i 1. Minimální sítí sociálních služeb a služeb navazujících v i (dále také jen Minimální síť ) je rozuměn souhrn poskytovatelů a zařízení sociálních

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským

Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe. John Lenon 1 Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28.

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Občanské sdružení Madio VÝROČNÍ ZPRÁVA

Občanské sdružení Madio VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanské sdružení Madio VÝROČNÍ ZPRÁVA 20 Obsah Obsah... 2 Úvodem... 3 Hlavní události v roce... 3 Preventivní programy... 4 Áčko... 4 Finance... 5 Poděkování... 6 Kontakty... 7 2 Úvodem Vážení čtenáři,

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Souhrnná analýza výsledků benchmarkingu sociálních služeb v Olomouckém kraji

Souhrnná analýza výsledků benchmarkingu sociálních služeb v Olomouckém kraji Souhrnná analýza výsledků benchmarkingu sociálních služeb v Olomouckém kraji Mgr. Rostislav Honus listopad 2009 Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR, o.p.s. www.rr-strednimorava.cz 1 jsou partnery

Více

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika 1408443 A DOMA o.s. 27053679 osobní asistence Osobní asistence Čtyřlístek H 9 331,00 350 3 265 850 1 065 876 509 000 252 000 761 000 A DOMA o.s. 761 000 3009554 ACORUS, o.s. 67365256 krizová pomoc ACORUS

Více

pořadí stanovisko skupiny registrace body Poznámka Závěr Příloha č. 3

pořadí stanovisko skupiny registrace body Poznámka Závěr Příloha č. 3 pořadí Příloha č. 3 Žádosti nové sociálná služby o zařazení do Základní sítě kraje k 1.7.2018 důvod pracovní vyjádření poskytovatel identifikátor druh služby místo poskytování podání soulad s AP skupina

Více

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje Ústeckého kraje 2019 2020 Dvouletá podpora dobrovolnických center Ústeckého kraje v sociální oblasti Předkládá: RADA dobrovolnických center Ústeckého a Karlovarského kraje (neformální rada, přehled členů

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Výroční zpráva za rok ALFA HUMAN SERVICE, občanské sdružení pro pomoc pečujícím o děti se zdravotním postižením Biskupcova 84 130 00 Praha 3 1 číslo registrace:vs/1-1/44086/00-r IČO:70863059 Bankovní spojení:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více