Úvod do spolupráce školy a firmy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvod do spolupráce školy a firmy"

Transkript

1 Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Škola vzdělává žáky v oblasti gastronomie, obchodu a služeb. Byla postavena v roce 1872, kdy nesla název Zemská vyšší škola reálná. Koncem 2. světové války se přejmenovala na Státní reálné gymnázium, po válce byla přejmenována na Učňovskou školu a od roku 1996 funguje jako Střední odborné učiliště obchodní. Škola připravuje žáky v atraktivních oborech, které mají širokou možnost uplatnění na trhu práce. 3leté obory vzdělání s výučním listem: Cukrář, Číšník, Kuchař, Prodavač, Výrobce kožedělného zboží, Řezník uzenář 4leté obory vzdělání s maturitní zkouškou: Kosmetické služby, Obchodník Nástavbové studium pro absolventy oborů s výučním listem 2letý obor: Podnikání Škola má akreditaci na doplnění vzdělávání dospělých v oborech, které vyučuje v denní formě studia H/01 Výrobce kožedělného zboží Žáci se naučí zpracovávat materiály pro výrobu kožedělného zboží, tj. provádět kompletní montáže výrobků podle výrobních postupů a technické dokumentace v galanterní, brašnářské a sedlářské výrobě. Žáci zvládnou technologické postupy a činnosti související s modelováním a konstrukcí výrobku, vykrajovat, vysekávat a zpracovávat dílce, sesazovat výrobek ručně i strojem, obsluhovat a provádět základní údržbu technologického zařízení dílen, zjišťovat případné závady funkce strojů, vést předepsanou evidenci výroby, posuzovat kvalitu materiálů a provádět konečnou kontrolu hotových výrobků. Absolventi se uplatní při kvalifikovaném výkonu pracovních činností jak v sériové výrobě, soukromých dílnách, opravách a obnovování výrobků na zakázku, tak i v podnikatelské činnosti. Absolventi mohou pokračovat nástavbovým studiem v oborech kožedělné a obuvnické výroby. Název firmy Gala, a. s., Prostějov Krasice č. 1, Západní 75, Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce Zápory spolupráce Plánování spolupráce Okolnosti ovlivňující kvalitu spolupráce Praktická výuka oboru Výrobce kožedělného zboží je realizována na OP SUO obchodním v prostorách firmy Gala, a. s. Žáci mají možnost exkurzí ve firmě (dle teoretického vyučování) manipulace, šicí dílna, modelárna. Od školního roku 2012/2013 vykonávají žáci 3. ročníku v provozu firmy 1týdenní odbornou praxi. Odborník z praxe (zaměstnanec firmy) je členem zkouškové komise při JZZZ. Žáci se v reálném prostředí seznámí s výrobním procesem firmy od oddělování materiálů až po finální zpracování výrobku. Spolupráce s firmou je bez komplikací a po vzájemné domluvě. Firma spolupracuje při náborových akcích (propagační materiály), při besedách s žáky 9. tříd, umožňuje žákům seznámit se s chodem firmy (OP), má zájem, aby absolventi pracovali ve firmě. Cílem spolupráce do budoucna je prodloužit délku OP minimálně na 3 měsíce. Spolupráce mezi školou a firmou je do velké míry ovlivněná počtem žáků v ročnících a náborem nových žáků.

2 Smluvní vztah Výsledky učení Výběr žáků pro pracoviště Kontrola spolupráce Prostor pro vlastní sdělení a názory Mezi školou a firmou je uzavřena jednorázová smlouva na dobu určitou. Smlouva je uzavřena dle 65, odst. 2, zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon), ve znění platných předpisů, a podle 12 vyhlášky č. 13/2005 Sb., o středním vzdělávání. Odborná praxe žáků spočívá v procvičování dovedností, činností, návyků nebo výkonu prací dle vzdělávací koncepce školy, učebních osnov a plánů, dodržování předpisů BOZP a PO. Cílem OP je, aby žák za vymezený čas praxe obsáhl co nejrozmanitější práce výrobního procesu od ručních, ručně-strojních až po šicí operace. Žáci jsou na pracoviště přidělováni podle potřeb firmy s cílem pracovat na různých vzorech výrobků a střídat pracovní operace ruční, ručně-strojní a strojní. Kontrolu žáka provádí vyškolený instruktor firmy ve spolupráci s učitelem odborného výcviku. Žák si vede deník praxe, kde zapisuje stručný popis práce a počet odpracovaných hodin, záznamy o provedené instruktáži BOZP na jednotlivých strojích. Instruktor kontroluje denně docházku žáka na pracoviště a vedení deníku praxe. Po skončení OP provede instruktor hodnocení praxe žáka a žák vypracuje stručnou zprávu z průběhu praxe ve firmě. Spolupráce školy s firmou se nehodnotí. Odborná praxe (H, L) Kód a název oboru vzdělání H /01 Výrobce kožedělného zboží Místo výkonu praxe OP je realizován v prostorách výrobního podniku Gala, a. s., Prostějov Krasice 1, Západní 75, Cíle odborné praxe v reálném OP je realizován tak, aby žáci získávali představu o reálném pracovním prostředí a rozvinuli návyky související s bezpečností pracovním prostředí práce a ochranou zdraví při práci na pracovišti, využili technologické vybavení firmy a osvojili si etický kodex ve firmě. Popis činností vykonávaných OP spočívá v osvojování a prohlubování základních dovedností, činností a návyků, ve výkonu prací, které mají materiální v reálném pracovním prostředí hodnotu. Kompetence: 3. ročník zvládá pracovní dovednosti jednotlivých technologických operací výrobního procesu, rozvíjí manuální zručnost a schopnost pracovat v týmu.

3 Organizační : OP proběhla u všech žáků na jednom výrobním středisku na šicí dílně v ranní směně. Šicí dílna pracuje v režimu jednicové (úkolové) práce. Žáci byli zařazeni do dílenského kolektivu s tím cílem, aby za vymezený čas OP obsáhli co nejrozmanitější práce výrobního procesu. Každý žák za dobu OP pracoval minimálně na 4 různých vzorech výrobků a vystřídal minimálně 9 technologických operací od ručních, ručně-strojních až po šicí operace. počet zúčastněných žáků OP se zúčastnilo 5 žáků 3. ročníku. časové rozmezí, hodinová Délka OP žáků byla stanovena na 1 pracovní týden v pracovní době 7 hodin za den. dotace materiálně technické Šicí dílna je plně strojově vybavená: šicí stroje ploché, šicí stroje poloautomatické, šicí stroje automatické, ramenové šicí stroje lemovací, sloupové šicí stroje, obnitkovací šicí stroje, perforovací stroje. Pro ruční práce je dílna vybavena pracovními i odkládacími stoly a pracovním nářadím. personální Na pracovišti jsou dva vyškolení instruktoři. Při OP jsou vždy oba dva na pracovišti s žáky a společně zhodnotí jejich legislativní a finanční vykonanou práci po odpracování předepsaných hodin. Výsledné hodnocení uvádějí do pracovního deníku. Žáci za produktivní práci pobírají odměnu v souladu se zásadami o odměňování Gala, a. s. Odvedený výkon není cílem OP, ale pouze prostředkem a motivací žáků pro úspěšné zvládnutí dané problematiky a pracovní morálku. OP se provádí po skončení OP. Instruktoři vypracují hodnocení OP na každého žáka zvlášť. Do celkového hodnocení se zahrnuje docházka žáka, jeho tvořivost, přesnost a pracovitost při výkonu praxe, začlenění do pracovního kolektivu, vyjádření o možném zaměstnání žáka na pracovišti (po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek). OP na tomto pracovišti je ve školním roce 2012/2013 realizována poprvé. Pracoviště vyhovuje potřebám OP, včetně vyškolených instruktorů a vybavenosti. Spolupráce s firmou probíhá bez problémů. 1 týden OP v podmínkách podniku je krátká doba na to, aby žáci zvládli podstatnou část technologických operací, a to nejen na šicí dílně. Aby OP obsáhla celý výrobní proces, od dělení materiálu až po jeho finalizaci, měla by být delší. Do OP by se měli zapojit i žáci z nižších ročníků, což závisí na náboru nových uchazečů o tento obor. Nábor nových žáků Kód a název oboru vzdělání H/01 Výrobce kožedělného zboží Název a adresa firmy Gala, a. s., Prostějov Krasice 1, Západní 75,

4 Organizační : Firma poskytuje propagační materiály (letáčky, brožury, samolepky), které se využívají při dnu otevřených dveří. V letošním školním roce se zástupce firmy zúčastnil besedy s žáky 9. tříd, kteří měli zájem studovat tento obor. časový rozsah Jedná se o jednorázové akce v měsíci říjnu a v prosinci. materiálně technické Akce jsou realizovány v prostorách školy. personální Za firmu zajišťuje akci jeden pověřený pracovník firmy. legislativní a finanční Veškeré náklady hradí škola. Na dnu otevřených dveří se žáci 9. tříd seznamují nejen s oborem (ukázka prací), ale i s firmou (propagační materiály). Při besedě s žáky 9. tříd pracovník firmy seznámí žáky s chodem firmy a možnostmi uplatnění absolventů v této firmě. Spolupráce školy s firmou při náboru nových žáků je v tomto školním roce poprvé a nejvíce se osvědčila při besedě s žáky 9. tříd. Proto je třeba v těchto akcích pokračovat i v příštích letech a využít odborníka z praxe i při dnu otevřených dveří. Nová závěrečná zkouška Kód a název oboru vzdělání H /01 Výrobce kožedělného zboží Místo konání ZZ Střední odborné učiliště obchodní, nám. E. Husserla 1, Prostějov, OP SOU obchodní Gala Krasice Prostějov Způsob konání ZZ Škola využívá JZZZ v části písemné, praktické a ústní. Organizační : Praktická část závěrečné zkoušky je realizována podle jednotného zadání na OP SOU obchodní Gala Krasice. počet zúčastněných žáků Praktickou část koná 8 žáků. časové rozmezí Praktická část trvá 2 dny po 7 hodinách. materiálně technické Žáci při praktické části plně využívají vybavení OP SOU obchodního Gala Krasice (pracovní stoly, krájecí stoly, pracovní nářadí, šicí stroje, mechanické stroje). personální Členem zkušební komise je odborník z praxe, který je zaměstnancem firmy Gala, a. s., Krasice na pozici technolog rozvoje výroby.

5 legislativní a finanční Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnicích a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 179/2006 Sb. Veškeré finanční náklady (energie, režie, materiál) hradí škola. Žáci si mohou své výrobky odkoupit za vykalkulovanou cenu. Pracovník firmy se spolu s ostatními členy zkušební komise podílí na hodnocení výrobků žáků známkou z praktické části závěrečné zkoušky. Spolupráce s odborníkem z praxe při závěrečných zkouškách probíhá hladce, bez problémů.

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdìlání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední zemědělská škola Rakovník, Rakovník, Pražská 1222 Charakteristika školy Tradiční škola v regionu, 135 let. Zaměření na zemědělskou prvovýrobu,

Více

Případové studie: H/01 Chemik Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, Otrokovice Stav ke dni: 24.7.

Případové studie: H/01 Chemik Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, Otrokovice Stav ke dni: 24.7. 1 Případové studie: 28-52-H/01 Chemik Škola: Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, 765 02 Otrokovice Stav ke dni: 24.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: Střední odborná škola

Více

Počet a kvalita žáků v oboru chemik.

Počet a kvalita žáků v oboru chemik. Případová studie Úvod do školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Continental Barum s. r. o. Historie mezi školou a firmou

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Integrovaná střední škola automobilní, Brno, Křižíkova 15 Křižíkova 15 612 00 Brno Charakteristika školy Integrovaná střední škola

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Popis realizace IT Škola, název, adresa Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Pulická 695, 518 01 Dobruška Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Vyšší odborná

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií, Praha 2, Podskalská 10 Charakteristika školy Škola

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Brašnář (kód: 32-001-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Brašnář Kvalifikační úroveň NSK -

Více

Opravář obuvi a kožedělného zboží. Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Opravář obuvi a kožedělného zboží. Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Opravář obuvi a kožedělného zboží (kód: 32-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Opravář

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Obuvník pro gumárenskou výrobu (kód: 32-013-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Obuvník pro

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Obuvník pro plastikářskou výrobu (kód: 32-030-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7.

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7. 1 Případové studie: 23-45-M/01 Dopravní prostředky Škola: SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov Stav ke dni: 29.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: SOŠ a SOU podnikání

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Obuvník pro zakázkovou výrobu (kód: 32-007-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Obuvník pro

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Rukavičkář (kód: 32-003-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Rukavičkář Kvalifikační úroveň

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Gymnázium a Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Křižíkova 1258, 744 01 Frenštát

Více

Orientace v normách, v technických a výtvarných podkladech při výrobě sádrových forem 3

Orientace v normách, v technických a výtvarných podkladech při výrobě sádrových forem 3 Výrobce sádrových forem (kód: 28-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Výrobce sádrových forem Kvalifikační

Více

Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: H)

Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: H) Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: 36-097- H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Sedlář (kód: 32-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Sedlář Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice,

Více

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: N)

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: N) Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: 75-016- N) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká se

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Svrškařka (kód: 32-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Svrškařka Kvalifikační úroveň NSK

Více

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: 29-046-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Střední odborná škola Litvínov- Hamr, Mládežnická

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Mladá Boleslav, Jičínská 762 se sídlem: Jičínská 762, 293 01, Mladá Boleslav Charakteristika školy

Více

Hodnoticí standard. Výroba těstovin (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba těstovin (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba těstovin (kód: 29-005-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pekař Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 2 Odborná

Více

Dělník výroby dřevěných obalů, palet a dílců. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33)

Dělník výroby dřevěných obalů, palet a dílců. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Dělník výroby dřevěných obalů, palet a dílců (kód: 33-033-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání:

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Hodnoticí standard. Výroba zmrzlin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba zmrzlin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba zmrzlin (kód: 29-014-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Opatření ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se mění rámcové vzdělávací programy středního odborného vzdělávání

Opatření ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se mění rámcové vzdělávací programy středního odborného vzdělávání Opatření ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se mění rámcové vzdělávací programy středního odborného vzdělávání Opatření č. 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT-21703/2016-1

Více

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: 29-027-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň

Více

Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: H)

Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: H) Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: 28-057- H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

S M L O U V A o zajištění praktického vyučování na provozních pracovištích

S M L O U V A o zajištění praktického vyučování na provozních pracovištích S M L O U V A o zajištění praktického vyučování na provozních pracovištích Smluvní strany 1. Obchodní jméno: Střední škola prof. Zdeňka Matějčka Ostrava - Poruba, příspěvková organizace, Adresa: 17.listopadu

Více

Pracovník dýhování a laminátování nábytku (kód: H)

Pracovník dýhování a laminátování nábytku (kód: H) Pracovník dýhování a laminátování nábytku (kód: 33-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Truhlář

Více

Obsluha obráběcích center v nábytkářské výrobě (kód: H)

Obsluha obráběcích center v nábytkářské výrobě (kód: H) Obsluha obráběcích center v nábytkářské výrobě (kód: 33-057-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání:

Více

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H)

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Projekt UNIV 2 KRAJE Proměna škol v centra celoživotního učení PROGRAM DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Copyright: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 1. Identifikační

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Mladá Boleslav, Jičínská 762 se sídlem: Jičínská 762, 293 01, Mladá Boleslav Charakteristika školy

Více

S M L O U V A o zajištění praktického vyučování žáků

S M L O U V A o zajištění praktického vyučování žáků S M L O U V A o zajištění praktického vyučování žáků uzavřená podle 65 odst. 2 Zákona č.561/2004 Sb., (Školský zákon) a 12 vyhlášky č. 13/2005 Sb. I. Smluvní strany Střední škola a Vyšší odborná škola

Více

Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení (kód: E)

Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení (kód: E) Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení (kód: 65-003-E) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Kuchař Kvalifikační

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Kožařský technik kontrolor kvality (kód: 32-015-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kožařský

Více

Případové studie: H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého Domažlice

Případové studie: H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého Domažlice 1 Případové studie: 23-51-H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 344 01 Domažlice Úvodní komentář k případové studii: Mezi školou a firmou existuje velmi

Více

Pracovník pro povrchovou úpravu nábytku (kód: H)

Pracovník pro povrchovou úpravu nábytku (kód: H) Pracovník pro povrchovou úpravu nábytku (kód: 33-019-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Truhlář

Více

Kožařský technik plánovač výroby, zásobovač (kód: M) Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Kožařský technik plánovač výroby, zásobovač (kód: M) Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Kožařský technik plánovač výroby, zásobovač (kód: 32-014-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání:

Více

Dělník čistění a kontroly dílců, balení výrobků (kód: E)

Dělník čistění a kontroly dílců, balení výrobků (kód: E) Dělník čistění a kontroly dílců, balení výrobků (kód: 33-021-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání:

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Vyšší odborná

Více

Hodnoticí standard. Dělník výroby bednění (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Dělník výroby bednění (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Dělník výroby bednění (kód: 33-026-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Dělník v dřevozpracujícím

Více

Hodnoticí standard. Příprava pokrmů studené kuchyně (kód: 65-002-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Příprava pokrmů studené kuchyně (kód: 65-002-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Příprava pokrmů studené kuchyně (kód: 65-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Kuchař Kvalifikační úroveň

Více

Hodnoticí standard. Výroba zmrzlin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba zmrzlin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba zmrzlin (kód: 29-014-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník výroby zmrzlin Kvalifikační úroveň

Více

Kožařský technik návrhář a modelář rukavičkářských výrobků (kód: M)

Kožařský technik návrhář a modelář rukavičkářských výrobků (kód: M) Kožařský technik návrhář a modelář rukavičkářských výrobků (kód: 32-034-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Více

Hodnoticí standard. Vozmistr (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Vozmistr (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Vozmistr (kód: 37-046-M) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Vozmistr Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost Název Úroveň Orientace

Více

Hodnoticí standard. Kuchař expedient (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Kuchař expedient (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Kuchař expedient (kód: 65-011-E) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Kuchař Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Hodnoticí standard. Pracovník pískování skla (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Pracovník pískování skla (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Pracovník pískování skla (kód: 28-078-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Brusič skla Kvalifikační úroveň

Více

Hodnoticí standard. Bourání masa (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od:

Hodnoticí standard. Bourání masa (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: Bourání masa (kód: 29-021-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Povolání: Řezník a uzenář Doklady potvrzující úplnou profesní kv.:

Více

Hodnoticí standard. Výroba knedlíků v potravinářství (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba knedlíků v potravinářství (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba knedlíků v potravinářství (kód: 29-072-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník výroby knedlíků

Více

Technik technolog pro plastikářskou a gumárenskou výrobu obuvi (kód: M)

Technik technolog pro plastikářskou a gumárenskou výrobu obuvi (kód: M) Technik technolog pro plastikářskou a gumárenskou výrobu obuvi (kód: 32-026-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód:

Více

Dělník pro přípravu nábytkových povrchů. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33)

Dělník pro přípravu nábytkových povrchů. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Dělník pro přípravu nábytkových povrchů (kód: 33-029-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Dělník

Více

Hodnoticí standard. Řemeslné zpracování čokolády (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Řemeslné zpracování čokolády (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Řemeslné zpracování čokolády (kód: 29-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň NSK

Více

Hodnoticí standard. Umělecký zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82)

Hodnoticí standard. Umělecký zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Umělecký zámečník (kód: 82-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Týká se povolání: Umělecký kovář a zámečník Kvalifikační úroveň NSK -

Více

Technik pro řízení výroby v konzervárenství (kód: M)

Technik pro řízení výroby v konzervárenství (kód: M) Technik pro řízení výroby v konzervárenství (kód: 29-076-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň

Více

Orientace v normách, v technických podkladech a dokumentaci pro montáž a opravy vzduchotechnických zařízení 3

Orientace v normách, v technických podkladech a dokumentaci pro montáž a opravy vzduchotechnických zařízení 3 Montér vzduchotechniky (kód: 23-072-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Montér vzduchotechniky Kvalifikační

Více

Prodej výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb (kód: H)

Prodej výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb (kód: H) Prodej výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb (kód: 29-018-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská

Více

Hodnoticí standard. Obsluha křovinořezu (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Obsluha křovinořezu (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Obsluha křovinořezu (kód: 41-080-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Lesní dělník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 2 Odborná

Více

Kožařský technik vedoucí výrobního provozu (kód: M) Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Kožařský technik vedoucí výrobního provozu (kód: M) Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Kožařský technik vedoucí výrobního provozu (kód: 32-019-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání:

Více

Hodnoticí standard. Betonář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36)

Hodnoticí standard. Betonář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Betonář (kód: 36-052-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Betonář; Železobetonář Kvalifikační úroveň NSK

Více

Hodnoticí standard. Vedoucí poštovního oddělení (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Vedoucí poštovního oddělení (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Vedoucí poštovního oddělení (kód: 37-047-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Vedoucí poštovního oddělení Kvalifikační úroveň

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Výrobce obuvnických kopyt (kód: 32-042-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Dřevomodelář Kvalifikační

Více

Školní vzdělávací program M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2

Školní vzdělávací program M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2 Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Krnov, příspěvková organizace Školní vzdělávací program 78-42-M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2 Platnost dodatku: od 1. 9. 2017 Dodatek nově upravuje

Více

Hodnoticí standard. Řemeslné zpracování čokolády (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Řemeslné zpracování čokolády (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Řemeslné zpracování čokolády (kód: 29-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň NSK

Více

Orientace v dokumentaci a v základních informacích železniční dopravy pro činnost operátor železniční dopravy 3

Orientace v dokumentaci a v základních informacích železniční dopravy pro činnost operátor železniční dopravy 3 Operátor železniční dopravy (kód: 37-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Obsluha železniční dopravní cesty Kvalifikační úroveň NSK

Více

Hodnoticí standard. Tvářeč plastů pro letadla (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Tvářeč plastů pro letadla (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Tvářeč plastů pro letadla (kód: 23-136-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Tvářeč plastů pro letadla Kvalifikační

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Opravář obuvi a kožedělného zboží (kód: 32-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Výrobce

Více

Pracovník dýhování a laminátování nábytku. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33)

Pracovník dýhování a laminátování nábytku. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Pracovník dýhování a laminátování nábytku (kód: 33-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Pracovník

Více

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední vzdělání s výučním

Více

Hodnoticí standard. Železář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36)

Hodnoticí standard. Železář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Železář (kód: 36-062-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Železář; Železobetonář Kvalifikační úroveň NSK

Více

Hodnoticí standard. Keramik-modelář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Keramik-modelář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Keramik-modelář (kód: 28-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Keramik modelář Kvalifikační úroveň NSK

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice Poděbradská 93, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 484 Termín konání inspekce: 15.

Více

Hodnoticí standard. Úpravy a opravy oděvů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Úpravy a opravy oděvů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Úpravy a opravy oděvů (kód: 31-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Výrobce oděvů a kusových výrobků Kvalifikační

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary. Ondřejská 56, Karlovy Vary. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary. Ondřejská 56, Karlovy Vary. Identifikátor: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Ondřejská 56, 360 21 Karlovy Vary Identifikátor: 600 009 106 Termín konání inspekce:

Více

Hodnoticí standard. Obráběč keramiky (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Obráběč keramiky (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Obráběč keramiky (kód: 28-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Keramik Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

Strojník sklářských zařízení pro foukací linky

Strojník sklářských zařízení pro foukací linky Strojník sklářských zařízení pro foukací linky (kód: 28-041-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Strojník

Více

Hodnoticí standard. Obsluha mlýnských strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Obsluha mlýnských strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Obsluha mlýnských strojů (kód: 29-038-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Mlynář Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Kožařský technik designér a modelář. Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Kožařský technik designér a modelář. Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Kožařský technik designér a modelář (kód: 32-017-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kožařský

Více

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování Instruktor u poskytovatele praktického vyučování Ing. Martina Neužilová Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9 Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice,

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední škola MESIT, o. p. s., Družstevní 818, 686 01 Uherské Hradiště Charakteristika školy Střední škola MESIT, o. p. s., původně Učňovské středisko

Více

Obsluha strojů a strojních zařízení v kamenické výrobě (kód: H)

Obsluha strojů a strojních zařízení v kamenické výrobě (kód: H) Obsluha strojů a strojních zařízení v kamenické výrobě (kód: 36-015-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání:

Více

Hodnoticí standard. Příprava pokrmů studené kuchyně (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Příprava pokrmů studené kuchyně (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Příprava pokrmů studené kuchyně (kód: 65-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Kuchař Kvalifikační úroveň

Více

Hodnoticí standard. Dispečer železniční dopravy (kód: N) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Dispečer železniční dopravy (kód: N) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Dispečer železniční dopravy (kód: 37-061-N) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Dispečer železniční dopravy Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Naše škola /středisko TUO, K.Světlé 2703/ zajišťuje výuku auto, dřevo, elektro a hlavně strojírenských oborů

Více

Hodnoticí standard. Výroba potravin a krmiv (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba potravin a krmiv (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba potravin a krmiv (kód: 29-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Obsluha potravinářských strojů a zařízení

Více

Hodnoticí standard. Pasíř lustrařských komponentů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Pasíř lustrařských komponentů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Pasíř lustrařských (kód: 28-104-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov. 23-45-M/01 Dopravní prostředky. 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel

SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov. 23-45-M/01 Dopravní prostředky. 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel 1. Úvodní šablona Úvodní šablona uvádí základní údaje o škole, oboru a firmě, popisuje spolupráci mezi školou a firmou a její historii. Slouží k uvedení do problematiky a pochopení souvislostí. Úvod do

Více

Výrobce oděvů a kusových výrobků

Výrobce oděvů a kusových výrobků Úpravy a opravy oděvů (kód: 31-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Povolání: Výrobce oděvů a kusových výrobků Doklady potvrzující

Více

Hodnoticí standard. Barman (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Barman (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Barman (kód: 65-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Barman Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, Znojmo, s.r.o.

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, Znojmo, s.r.o. Vyhlášení druhého kola přijímacího řízení do prvního ročníku vzdělávání ve střední škole pro školní rok 2016/2017 V souladu s ustanovením 60 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Hodnoticí standard. Základní kovoobráběčské práce (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Základní kovoobráběčské práce (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Základní kovoobráběčské práce (kód: 23-021-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Dělník ve strojírenské výrobě

Více

Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: H)

Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: H) Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: 29-040- H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Mlynář Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Štípač kamene (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Štípač kamene (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Štípač kamene (kód: 36-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Štípač kamene Kvalifikační úroveň NSK -

Více

Hodnoticí standard. Příprava minutek (kód: 65-004-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Příprava minutek (kód: 65-004-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Příprava minutek (kód: 65-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Kuchař Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více