V pobytových službách je ubytováno více jak 22 klientů, vyžadující podporu na cestě se svou nemocí, kterou v jiných zařízeních a místech nenašli.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V pobytových službách je ubytováno více jak 22 klientů, vyžadující podporu na cestě se svou nemocí, kterou v jiných zařízeních a místech nenašli."

Transkript

1

2 Úvodní slovo ředitele Jedná se o první výroční zprávu Darmoděje, který se z podnětu občanské aktivity vyvinul před 10 lety v organizaci postupně se strukturující až nakonec transformující se v zapsaný ústav. Organizace provozovala všech pět sociálních služeb, včetně jedné zdravotní služby. To samo o sobě je jen vrcholek strukturovaného poskytování služeb v každé obci a městě v odlehlé lokalitě Jesenicka. Více jak 15 lidí v terénních službách vychází do obcí a měst tak, aby pokryla nabídkou služeb i ty nejodlehlejší kouty Jesenicka. Takto rozvinutý systém služeb efektivně napomáhá desítkám lidí dnes a denně, zároveň také stovkám jedinců a rodinám ročně. V pobytových službách je ubytováno více jak 22 klientů, vyžadující podporu na cestě se svou nemocí, kterou v jiných zařízeních a místech nenašli. Práce v sociálně vyloučené lokalitě je více než dost, zejména s mládeží a dospívajícími mladými lidmi ovlivněnými prostředím, ve kterém žijí. Mimo nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Jeseníku je další specializované zařízení v obci Kobylá nad Vidnávkou. V ambulantních službách v podobě adiktologické ambulance a kontaktního centra dochází k práci s lidmi vyžadujícími specifickou pomoc - nově problematika gamblerství, která není vždy pochopena a je hodně ovlivněna předsudky. Ostatně i profese pomáhajícího je jakousi nálepkou podivné práce, přesto nároky na vzdělání a ohodnocení pracovníků se nedají s jinými oblastmi veřejného sektoru srovnat. Výsledky práce kolegů jsou jasnou známkou potřebnosti těchto služeb v tak odlehlém regionu jakým je Jesenicko. Poděkování patří pracovníkům organizace za nelehkou a specifickou práci, kdy největší odměnou není zisk peněz, ale úspěch a radost z poskytnuté pomoci konkrétním lidem, pro které je v moderní společnosti každodenní život čím dál tím víc náročný. Závěrem děkujeme všem donátorům i institucím, kteří přispěli a vynaložili nejen finanční prostředky, ale i svou energii k podpoře klientů naší organizace. Bc. Josef Vondrka ředitel a statutární zástupce organizace Darmoděj z.ú.

3 Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi byla zaregistrována jako sociální služba v roce 2012 a poskytována je od 1. června 2012 v rámci individuálního projektu Společné aktivity obcí mikroregionů Žulovska a Javornicka při integraci osob ze sociálně vyloučených romských lokalit. Tento projekt skončil dne Od se působnost našeho týmu rozšiřuje na celý okres Jeseník, forma poskytování se od tohoto data změnila na TERÉNNÍ. Současně se změnil i oficiální název služby na: "Darmoděj z.ú. - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi" jsme se přestěhovali do Písečné odkud je lepší dostupnost do většiny lokalit ORP Jeseník. Do hůře dostupných míst se využívá terénní automobil Škoda Fabia.

4 Poslání Posláním sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi je poskytovat individuálně přizpůsobenou podporu a pomoc rodinám s dítětem, u kterého je jeho vývoj ohrožen důsledky dopadů dlouhodobé krizové sociální situace, kterou rodiče nedokáží sami bez pomoci překonat, a u kterého existují další rizika ohrožení jeho vývoje (108/2006 Sb., 65 odst. 1). Jsou to rodiny: které se ocitly v nepříznivé životní situaci rodiny sociálně znevýhodněné rodiny ohrožené sociálním vyloučením rodiny, kde je ohrožen vývoj dítěte vlivem dlouhodobé krizové sociální situace, kterou rodiče nedokáží řešit. Cílová skupina Rodina s dítětem/dětmi. Cíle Cílem je pomoc a podpora poskytnuta rodině v co nejoptimálnější míře tak, aby vývoj dítěte/ dětí nebyl ohrožen. Tzn., že rodina je schopna samostatně zvládat problémy každodenního života a dovede zajistit svým dětem, a dle svých možností, odpovídající prostředí pro jejich všestranný rozvoj. Zásady poskytování sociální služby Individuální přístup Respektování práv a svobod klienta Mlčenlivost Dobrovolnost

5 Doba poskytování terénní formou Forma poskytování služby Terénní forma Poskytované služby Dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, 65 sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi poskytujeme tyto služby 1) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti 2) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím 3) sociálně terapeutické činnosti 4) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

6 Oblasti poskytování Oblast: žlutý tým Tel: Bílá Voda, Javorník, Uhelná, Vlčice, Bernartice. Oblast: modrý tým Tel: Skorošice, Kobylá nad Vidnavkou, Velká Kraš, Vidnava, Stará Červená Voda, Černá Voda, Žulová, Vápenná. Oblast: zelený tým Tel: Česká Ves, Jeseník, Lipová lázně, Ostružná, Bělá pod Pradědem. Oblast: růžový tým Tel: Velké Kunětice, Supíkovice, Hradec-Nová Ves, Písečná, Mikulovice, Zlaté Hory.

7 Zázemí služby Písečná 255 Písečná Tel: Leták pro zájemce o službu

8 Statistické výstupy rok 2015 Pracovníci dle dosaženého vzdělání k Na službě pracuje celkem 7 pracovníků, z toho 1 vedoucí pracovník (0,6 úvazek) s vysokoškolským vzděláním a psychoterapeutickým výcvikem, 3 sociální pracovníci (3,0 úvazky) s vysokoškolským magisterským vzděláním, 4 pracovníci v sociálních službách (4,5 úvazku) se středoškolským vzděláním, kteří absolvovali kurz pracovníka v sociálních službách. Počet podpořených osob Počet podpořených osob - srovnání let 2014 a

9 Počet intervencí a kontaktů rok 2015 Celkový počet výkonů za rok 2015 byl na této službě 5 866: - individuální poradenství: informační servis: 1 - krizová intervence: 9 - sociální práce: telefonické/písemné poradenství: 55 - úkony potřebné pro zajištění práce s klientem: 41 - závěrečné zhodnocení/zprávy: 5 V následujících grafech je znázorněno porovnání výkonů I. a II. pololetí roku 2015:

10 Ztíženou dostupnost mnohých lokalit na Jesenickém okrese podtrhuje čas strávený na cestě za klientem, který v tomto roce celkově činil 1 334,5 hodin. Ke snazší a rychlejší obslužnosti ORP Jeseník, jeho odlehlých lokalit, nám slouží osobní vůz, který má naše služba k dispozici a díky kterému můžeme pomáhat i v rodinách, které by se k naší pomoci, díky špatné infrastruktuře, těžko nedostávaly. Aktivity rok 2015 Dne 9. dubna roku 2015 organizovala sociální služba SAS pro rodiny s dětmi odbornou radu v Černé Vodě, které se zúčastnil i předseda správní rady Darmoděj o.s. MUDr. Petr Jeřábek, Ph.D. a revizor organizace Bc. Jan Jeřábek. Každá sociální služba Darmoděj o.s. připravila odborné téma, ve které prezentovala poznatky, postřehy a novější trendy v oblasti sociální práce. V červnu se služba účastnila prvního ročníku Dnů sociálních služeb na Jesenicku. Na akci se potkávají poskytovatelé sociálních služeb, zástupci krajů, měst a obcí a další odborníci, aby si předávali zkušenosti z této oblasti.

11 Dne se kolektiv pracovníků SAS zúčastnil již podruhé potravinové sbírky v obchodním centru TESCO Olomouc. Podařilo se nám zde vybrat 1,2 tuny trvanlivých potravin. Tyto potraviny se využívají k poskytnutí pomoci rodinám, které se ocitají v tíživé životní situaci.

12 Kontaktní centrum Darmoděj je službou certifikovanou jako kontaktní a poradenské. Jednou ze služeb organizace Darmoděj o.s. V průběhu roku 2014 byly aktivity K-centra realizovány v návaznosti na rok Došlo k dalšímu mapování drogové scény v Jesenickém regionu, navazování důvěry a nových kontaktů s uživateli drog. Intenzivně jsme pracovali s klienty v případové práci na stabilizaci a zlepšení jejich současného stavu, což nám umožňuje specifika menšího města znalost místních poměrů, relativně užší mezilidské vztahy. Cílovou skupinou uživatelů našeho zařízení jsou v převážné míře nitrožilní uživatelé pervitinu, ale i uživatelé, kteří aplikují drogu jiných způsobem. Monitorujeme několik případů inhalačních uživatelů těkavých látek, a i když je tako cílová skupina, dle našich zjištění mnohem početnější, zůstává však spíše v anonymitě. Průměrný věk klientů K-centra Darmoděj se mírně zvyšuje. Tým K-centra Darmoděj je multidisciplinární, principem práce týmu je uplatňování bio-psychosociálního modelu při práci s klienty. Je složen z vedoucí služby, sociální pracovnice a kontaktního pracovníka. Tým prochází pravidelnou supervizí, která činí 36 hod. ročně. Vedena je supervizem Mgr. Petrem Hýlem. Vedoucí zařízení, která tuto službu vedla do , úspěšně absolvovala v roce letý sebezkušenostní výcvik v Integrativní psychoterapii. Od je služba vedena pracovnicí s bakalářským vzděláním v sociálním oboru. Celý tým se pravidelně vzdělává v rámci vzdělávacích akcí pořádaných Darmoděj os., rovněž se tým K-centra Darmoděj zúčastnil konference v PNMO Bílá Voda v únoru 2014.

13 Cílová skupina Cílovou skupinou jsou osoby starší 15 let, ohrožené závislostí na nealkoholových návykových látkách, již závislí, problémoví uživatelé drog, ale také experimentátoři. Sekundární cílovou skupinou jsou rodinní příslušníci. Služba není určena příležitostným uživatelům marihuany. Poslání Darmoděj z.ú. Kontaktní centrum poskytuje ambulantní formou sociální a adiktologické služby, vedoucí ke snižování důsledků rizikového chování u uživatelů drog prostřednictvím sociálně terapeutických a preventivních činností. Cíl služby redukovat zdravotní rizika spojená s životním stylem klientů posilovat motivaci klientů k bezpečnějšímu užívání drog psychicky a sociálně stabilizovat klienta navázat kontakt s co největším počtem uživatelů drog vytvořit vzájemnou důvěru mezi klientem a pracovníkem postupně vést klienta k odpovědnosti za vlastní život poskytovat reference na další navazující péči zvyšování informovanosti klientů i široké veřejnosti. Principy nízkoprahovost Anonymita individuální přístup Respektování svobodné vůle klienta bezplatnost. flexibilita Dodržování práv klientů.

14 Časová dostupnost v roce 2015 Statistika výstupy roku 2015 Počet klient srovnání roku 2014 a 2015

15 Počet kontaktů -srovnání Přímý kontakt - situace, při které dochází k přímé ("face-to-face") interakci mezi klientem a pracovníkem programu a současně k poskytnutí jedné či více služeb (výkonu). Nepřímý kontakt - situace, při které dochází k jakékoli nepřímé (nikoli "face-to-face") interakci mezi klientem a pracovníkem programu a k poskytnutí určité služby (výkonu). (telefonického poradenství, korespondenční práce, on-line poradenství.) Distribuce HR materiálu Distribuci HR materiálu, respektive výměnný program, vnímáme jako jednu ze základních aktivit kontaktního centra. Touto činností přispíváme nejen k redukci zdravotních rizik našich klientů, ale pozitivně působíme na zlepšení veřejného zdraví celé společnosti. V následujících grafech vidíme, že počet vydaných i přijatých injekčních setů se v roce 2015 oproti předchozímu roku mírně snížil. Zároveň je patrné, že došlo k navýšení počtu klientů, kteří využívají služeb distribuce HR materiálu a rovněž vzrostlo i množství jednotlivých distribucí. Je nutné podotknout, že distribuce HR materiálu nezahrnuje pouze výměnný program, ale zahrnuje i nabídku méně rizikových způsobů návykových látek a materiálů k nim potřebných.

16 Distribuce HR materiálu v letech 2014 a 2015 Počet vydaných a přijatých injekčních setů v letech 2014 a 2015

17 Testování na infekční choroby v letech 2014 a 2015 Oproti roku 2014 došlo k navýšení testování na infekční choroby. Testování je důležitou součástí prevence šíření těchto nemocí a proto jsme rádi, že došlo ke zvýšení těchto výkonů. Hygienický servis rok 2014 a 2015

18 Základní zdravotní ošetření rok 2014 a 2015

19 Tabulka ukazatelů výkonů rok 2015 Věk klientů do 18 let nad 18 let Počet klientů (počet jednotlivých uživatelů drog, kteří využili v daném období alespoň jednou služeb programu) - z toho mužů z toho žen z toho injekčních uživatelů drog z toho se základní drogou heroin z toho se základní drogou pervitin z toho se základní drogou kanabinoidy z toho se základní drogou extáze z toho se základní drogou těkavé látky z toho se základní drogou jinou (specifikujte) z toho se základní látkou buprenorfin nelegálně z toho se základní látkou buprenorfin legálně z toho se základní látkou metadon nelegálně z toho se základní látkou metadon legálně z toho se základní látkou alkohol z toho hlášeno do Národního registru léčby uživatelů drog 0 0 Průměrný věk klienta 31,52 Počet neuživatelů, kteří využili alespoň jednou služeb programu 0 Počet kontaktů celkem z toho s uživateli drog 1645 Počet prvních kontaktů 39 - z toho s uživateli drog 39 - z toho hlášeno do Národního registru léčby uživatelů drog 0 Počet výměn výkonů ve výměnném programu 458 Počet přijatých injekčních setů Počet vydaných injekčních setů 14821

20 Služba Počet osob, které danou službu využily Počet výkonů (v jednotkách uvedených v pravém sloupci) Kontaktní místnost Počet návštěv Zdravotní ošetření Počet ošetření Individuální poradenství Skupinové poradenství 0 0 Počet sezení/průměrná délka trvání jednoho sezení Počet skupin/průměrná délka trvání jedné skupiny Krizová intervence 3 3 Počet intervencí Reference do léčby 0 0 Počet referencí Reference do programů substituce 0 0 Počet referencí Testy HIV 5 5 Počet provedených testů Testy VHC 5 5 Počet provedených testů Těhotenské testy 1 1 Počet provedených testů Jiné testy, jaké? 1 (syfilis) 1 Počet provedených testů Poradenské telefonáty xxxxxx 11 Počet telefonátů První pomoc Počet intervencí *Socioterapie Hygienický servis Informační servis

21 Aktivity Kromě obvyklého provozu kontaktního centra jsme se angažovali v dalších aktivitách. Opět jsme začali s klienty vařit. Cílem těchto aktivit není pouhé zpestření jídelníčku našich klientů. Klienty zapojujeme do činnosti v celé její šíři spolupracujeme na plánování, nákupech a následném vaření se členové pracovního týmu zúčastnili Národní potravinové sbírky. Vybrané potraviny byly následně použity nejen pro klienty KC, ale i pro klienty dalších služeb Darmoděj z.ú. V listopadu jsme se zapojili do Evropského testovacího týdne zaměřeného na prevenci šíření infekčních chorob. Této problematice se samozřejmě věnujeme celoročně, nicméně rádi využíváme vhodných příležitostí ke kladení většího důrazu na uvedenou problematiku.

22 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (dále jen NZDM) je určeno dětem a mládeži, které tráví svůj volný čas rizikovým způsobem (experimentování s drogami, drobná delikvence, atd.). Zásadní význam zařízení typu NZDM je v jeho poradenské a preventivní činnosti. Umožňuje dětem a mládeži si popovídat, nebo se svěřit se svými problémy, které mohou za pomoci pracovníků vyřešit. Vytváří chráněný prostor, v němž dospívající najde svoje místo. Mládež je během pobytu v klubech zároveň chráněna a současně pod "dozorem" zkušených a pro tento účel školených pracovníků. V každém klubu rovněž platí přesná pravidla, která mimo jiné zakazují užívání alkoholických nápojů, drog, násilí či šikanu a nastavují tak určité mantinely. Služba je realizována na principu nízkoprahovosti, a to takovým způsobem, aby byla umožněna maximální dostupnost, tedy ve snaze odstranit časové, prostorové, psychologické a finanční bariery, které by bránily cílové skupině vyhledat prostory zařízení či využít nabídky poskytovaných služeb. Vstup není omezen financemi, zájmem ani časem příchodu či odchodu. Návštěvníci mají svobodu volby při pohybu v prostoru klubu, v chování i ve volbě vykonávaných činností. Službu může využít kdokoliv z cílové skupiny bez omezení, pokud svým chováním a jednáním neomezuje a neohrožuje sám sebe, ostatní klienty, pracovníky, či efektivitu služby. Základní služby vycházející ze zákona č. 108/2006.Sb O sociálních službách jsou poskytovány bezplatně. Cílovou skupinou Darmoděj z.ú. - NZDM jsou děti a mládež ve věku od 6 do 26 let, kteří jsou ohroženi sociálním vyloučením, společensky nežádoucími jevy a sociálně vyloučení, etnické menšiny, osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách, osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách a osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy.

23 Klienti jsou rozděleni do věkových skupin: Klubík: od 06 do 14 let Klub: od 15 do 26 let Poskytování služby NZDM je sociální službou obsaženou v 62 zákona o Sociálních službách 108/2006 Sb. NZDM bude poskytovat tyto základní činnosti: A) Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti Zajištění podmínek pro společensky přijatelné volnočasové aktivity, pracovně výchovná činnost s dětmi, nácvik a upevňování motorických, psychických a sociálních schopností a dovedností a zajištění podmínek pro přiměřené vzdělávání. B) Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím Aktivity umožňující lepší orientaci ve vztazích odehrávajících se ve společenském prostředí.

24 C) Sociálně terapeutické činnosti Socioterapeutické činnosti, jejichž poskytování vede k rozvoji nebo udržení osobních a sociálních schopností a dovedností podporujících sociální začleňování osob. D) Pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů Pomoc při vyřizování běžných záležitostí. Pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s rodinou a pomoc a podpora při dalších aktivitách podporujících sociální začleňování osob. Seznam poskytovaných služeb kontaktní práce informační servis pomoc v krizi poradenství případová práce zprostředkování dalších služeb (doprovod) kontakt s institucemi ve prospěch klienta práce se skupinou práce s blízkými osobám pobyt v zařízení volnočasové aktivity Sociální služba je realizována v pronajatých prostorách, které jsou v majetku města Jeseník a to na adrese: Dukelská 1047, Jeseník (zadní vchod sportovní haly). Detašované pracoviště je realizováno v pronajatých prostorách v Kobylé nad Vidnávkou 53, Posláním Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež tkví v poskytování bezpečného prostředí dětem a mladým lidem, kteří jsou ohroženi společensky nežádoucími jevy, k rozvoji jejich kreativity a osobnosti. Dále chceme pomáhat našim klientům v těžkých životních situacích prostřednictvím odpovídajících sociálních služeb a být nápomocni lidem, kteří žijí rizikovým způsobem života, také jim chceme být nápomocni při řešení jejich nesnází. Cílem Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež je klientům zabezpečit: - Podmínky k řešení jejich nepříznivé sociální situace (např. šikana, problémy klienta se vzděláním, nezaměstnanost, střety se zákonem ) - Předcházení a snížení sociální ch a zdravotních rizik vyplývajících z konfliktních společenských situací, životního způsobu a rizikového chování- lepší orientaci v jejich sociálním prostředí

25 - Zlepšování kvality jejich života - Zlepšení sociálních schopností a dovedností - Podporu sociálního začlenění do skupiny vrstevníků i do společnosti - Podporu při zvládání obtížných životních situací, které jsou řešeny komplexně Zásady a principy poskytování sociální služby - anonymita - Možnost anonymního poskytnutí služby. - bezplatnost poskytovaných služeb - dodržování práv klientů klienti nejsou v nevýhodném postavení vůči zařízení a jeho pracovníkům, zařízení usiluje o vytváření podmínek, v nichž klienti služeb mohou svá práva naplňovat. - respektování volby klientů - individuální přístup služby jsou,,šity na míru jednotlivým klientů - flexibilita služby se pružně přizpůsobují potřebám klientů - odbornost - mlčenlivost - nízkoprahovost Časová dostupnost služby v roce 2015 Klubík Klub Detašované pracoviště Pondělí 13:00 17:00 13:00 17:00 ZAVŘENO Úterý 13:00 18:00 13:00 18:00 13:00 18:00 Středa 13:00 19:00 13:00 19:00 ZAVŘENO Čtvrtek 13:00 19:00 13:00 19:00 13:00 18:00 Pátek 13:00 19:00 13:00 19:00 13:00 18:00 Sobota 13:00 18:00 13:00 18:00 ZAVŘENO Neděle 13:00 18:00 13:00 18:00 ZAVŘENO

26 Sociální službu NZDM využilo během roku 2015 celkem 189 klientů. Během roku 2015 byly realizovány všechny plánované aktivity dle nastaveného harmonogramu poskytování této sociální služby. V průběhu roku 2015 došlo opakovaně ke změnám v pracovním týmu, rovněž na pozici vedoucího služby.

27 DARMODĚJ Z.Ú. - SLUŽBA NÁSLEDNÉ PÉČE Darmoděj z.ú. Služba následné péče vznikla v roce 2008 a je jednou ze služeb poskytovaných organizací Darmoděj z.ú. Spolu s dalšími službami (Terénním programem, Sociálně aktivizačními službami pro rodiny s dětmi, K-centrem, Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež) tvoří komplexní, provázaný a na sebe navazující systém protidrogových a sociálních služeb na Jesenicku. Darmoděj z.ú. - Služba následné péče je certifikovaná služba dle standardu kvality Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky. V důsledku organizačních změn a změny právní formy organizace - dříve Darmoděj o.s., nyní Darmoděj z.ú. došlo s platností od ke změně názvu poskytované služby - původně Doléčovací centrum Restart, nyní Darmoděj z.ú. - Služba následné péče. Poslání a cíle Posláním sociální služby Darmoděj z.ú. - Služby následné péče je podpora a udržení abstinence u klientů s diagnózou závislosti na návykových látkách, včetně chronického duševního onemocnění a duálních diagnóz. Cílem Darmoděj z.ú. Služby následné péče je psychická a sociální stabilizace klienta, jeho podpora při návratu do běžného života, podpora v udržení změn životního stylu a chování, které započal v předchozí léčbě, dále pomoc a podpora při rozvoji dovedností, znalostí a samostatnosti, podpora při řešení vztahových a rodinných problémů klientů a podpora při zajištění samostatného bydlení, hledání pracovního uplatnění a při finančním hospodaření. K naplnění stanovených cílů klientů slouží programy skupinové terapie (poradenství terapie, prevence relapsu, skupina zvládání života, domovská skupina), socioterapie (např. nácvik pracovních dovedností) a individuální práce s klientem (individuální terapie, individuální plánování, sociální poradenství, profesní a pedagogické poradenství). Důležitou roli hrají i volnočasové aktivity (sportovní, kulturní apod.)

28 Poskytování služby v roce 2015 V roce 2015 byla poskytována pobytová i ambulantní forma služby s kapacitou 24 klientů k (22 klientů pobytové formy, 2 klienti ambulantní formy). Systémové nastavení Darmoděj z.ú. Služby následné péče reaguje na současnou klientelu využívající sociálních a zdravotních služeb. Systém klientovi umožňuje využití odpovídajícího typu služby dle jeho aktuálního sociálního a psychiatrického stavu. V roce 2015 byla Darmoděj z.ú. Služba následné péče realizována na třech místech poskytování: 1) V prostorách pobytové služby na ulici Nábřežní 539/4 v Jeseníku, kde je služba poskytována ambulantní a pobytovou formou. Kapacita ambulantní formy je 2 klienti, pobytové 14 klientů. Prostory jsou členěny tak, aby odpovídaly potřebám poskytování sociální služby, dle standardů a certifikace. Standardní délka poskytování ambulantní i pobytové služby je 6 měsíců, může však být individuálně přizpůsobena potřebám klienta, maximálně však na dobu jednoho roku. 2) V prostorách pobytové služby na ulici Hlavní 198 v Mikulovicích. Zde je poskytována pobytová forma služby s kapacitou 8 klientů. Dům je členěn na bytové jednotky tak, aby klientům umožňoval samostatně fungovat a případně dle zdravotního stavu umožnil odchod klienta do běžného sociálního fungování. Prostory jsou členěny tak, aby odpovídaly potřebám poskytování sociální služby. Délka programu je přizpůsobena individuálním potřebám klienta, standardně na dobu jednoho roku. Pobytová služba v Mikulovicích zahájila provoz ) V objektu na adrese 1. Máje 574 v Kroměříži. Zde bylo poskytování služby k ukončeno. Byla zde poskytována ambulantní i pobytová forma služby. Kapacita ambulantní formy byla k datu ukončení 1 klient, pobytové 8 klientů. Poskytování služby následné péče v Kroměříži bylo ukončeno z důvodu neposkytnutí finanční dotace Zlínským krajem a následné nemožnosti finančně zajistit chod služby. Podpora pro klienty po ukončení pobytové služby byla nadále do poskytována pouze ambulantně kvalifikovanými pracovníky na DPP. Někteří z klientů přešli na pobytovou službu do Jeseníka, ostatní využili služeb jiných zařízení. V důsledku toho se snížila kapacita programu na 24 klientů (22 klientů pobytové formy, 2 klienti ambulantní formy). Do byl organizací realizován projekt OP LZZ - Doléčovací program pro osoby po léčbě závislostí na návykových látkách, který byl nadstavbou na Darmoděj z.ú. - Službu následné péče a vedl ke zkvalitnění a rozšíření této služby.

29 V listopadu 2015 byla zahájena masivní rekonstrukce objektu v Mikulovicích, finančně podporována z Norských fondů výzvy CZ11, jejímž výstupem bude navýšení kapacity pobytové služby v Mikulovicích z 8 na 12 míst. Služba následné péče v Mikulovicích určená pro osoby s duálními diagnózami je v současné chvíli jediná svého druhu v celé České republice. Personální zajištění služby Darmoděj z.ú. - Služba následné péče byla v roce 2015 zajišťována kvalifikovanými pracovníky - sociálními pracovníky, pracovníky v sociálních službách, speciálním pedagogem. Odbornost programu po terapeutické a adiktologické stránce byla zajištěna externími pracovníky. V průběhu celého roku 2015 docházelo k pravidelnému zvyšování kvalifikace pracovníků týmu navštěvováním specializovaných kurzů a dlouhodobého vzdělávání (např. Sociální a adiktologické poradenství, Práce s rodinami klientů s duševním onemocněním, Práce s lidmi s duální diagnózou, Protikrizové plánování, atd.), dále byl kladen důraz na posilování multidisciplinarity týmu (rozšíření týmu o pozici speciálního pedagoga). Vykazovaná data Hodnota Měrná jednotka Kapacita dle registru k Okamžitá kapacita služby, okamžitá kapacita počtu uživatelů 8 uživatel Okamžitá kapacita pracovníků v přímé péči 8 osoba Počet uživatelů 65 uživatel Počet uživatelů - z toho ženy 6 uživatel Počet uživatelů - z toho muži 59 uživatel Intervence 7147 intervence Kontakty 8299 kontakt Počet hodin přímé sociální práce 4957 hodina Kapacita počtu lůžkodnů lůžkoden Počet lůžek 22 lůžka Počet lůžkodnů celkem 8731 lůžkoden Provozní doba - počet hodin za rok 3745,5 hodina Počet dnů za rok, kdy služba nebyla poskytována 0 den Počet žadatelů o službu, se kterými nebyla uzavřena smlouva z kapac. důvodů 13 uživatel

30

31

32 Darmoděj z.ú. Terénní program Poslání Terénního programu Posláním Terénního programu je aktivní vyhledávání a kontaktování cílové skupiny v jejich přirozeném prostředí. Napomáhat lidem, kteří se ocitli v obtížné životní situaci, usilovat o jejich sociální začlenění a změnu dosavadního způsobu života. Posláním Terénního programu je aktivní vyhledávání a kontaktování skryté populace klientů nealkoholových drog v jejich přirozeném prostředí, minimalizace zdravotních a sociálních rizik spojených s užíváním nealkoholových drog a ochrana veřejnosti před negativními dopady spojenými s jejich užíváním. Poskytování služby během roku 2015 Během roku 2015 byly služby Terénního programu poskytovány dle nastaveného místního a časového pokrytí a bylo poskytováno celé spektrum služeb. Terénní program působí v rámci mikroregionu Jesenicko. A to v lokalitách a místech, která jsou přirozeným prostředím současných i potenciálně možných klientů. A to od veřejných prostranství až po zázemí domova. Tyto lokality leží v odlehlých, často špatně dostupných místech, proto je k zefektivnění práce TP využíván služební automobil, který zároveň slouží jako zázemí pro poskytnutí služeb. V tomto roce bylo přestěhováno zázemí TP do více vyhovujících prostor. Z důvodu potřebné návaznosti léčebné péče při práci s osobami závislými na návykových látkách i nelátkových závislostech, byl od 10/2015 přijat do týmu adiktolog. V listopadu 2015 se p racovn í tým Terénního progr amu účastnil akce Národní potravinová sbírka, při které jsme zajistili dostatečné množství potravin, které byly postupně poskytnuty potřebným klientům. Darmoděj z.ú. -Terénní program je jednou ze spektra sociálních služeb, které organizace poskytuje na okrese Jeseník a jako samostatná sociální služba je registrovaná od roku Certifikát odborné způsobilosti byl TP udělen Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky v r s platností do roku 2016.

33 Místní a časová dostupnost v roce 2015

34 Místní pokrytí Terénní program Darmoděj z.ú. v roce 2015 Oblast A: Javornicko TEL PONDĚLÍ a STŘEDA Javorník, Uhelná, Vlčice, Bernartice PÁTEK-Javorník, Bílá Voda Bc. Jan Pospíšilík, DiS.- sociální pracovník Greta Šimčíková - pracovník v sociálních službách Josef Bechr- pracovník v sociálních službách Bc. Jan Pávek -adiktolog Oblast B: Žulovsko TEL Petra Svobodová,Dis.- sociální pracovník ÚTERÝ a PÁTEK- Vidnava, Velká Kraš, Kobylá ČTVRTEK- Vápenná, Žulová, Skorošice STŘEDA/LICHÁ- St.Červená Voda, Černá Voda Greta Šimčíková - pracovník v sociálních službách Radka Sedláčková pracovník v sociálních službách Bc. Jan Pávek-adiktolog Oblast C: Zlatohorsko TEL Josef Bechr- pracovník v sociálních službách PONDĚLÍ a PÁTEK- Zlaté Hory STŘEDA- Mikulovice, Kunětice, Písečná, Nová Ves Radka Sedláčková- pracovník v sociálních službách Daniel Horký- pracovník v sociálních službách Bc. Jan Pávek -adiktolog Oblast D- Jesenicko TEL Petra Svobodová,Dis.- sociální pracovník Josef Bechr- pracovník v sociálních službách DENNĚ- Jeseník PONDĚLÍ,PÁTEK -Lipová Lázně, Ostružná ÚTERÝ.ČTVRTEK- Česká Ves, Bělá p.p. Radka Sedláčková- pracovník v sociálních službách Daniel Horký- pracovník v sociálních službách Greta Šimčíková pracovník v sociálních službách Bc.Jan Pávek -adiktolog

35 Darmoděj z.ú. Terénní program je jedinou sociální službou svého druhu na Jesenicku. Pracuje s klienty celkem 7 cílových skupin, má profesionální pracovní tým, který reflektuje potřeby těchto klientů. Specifické je poskytování služeb formou terénní sociální a zdravotní ambulance, specifický je rovněž samotný Jesenický region, kde je služba poskytována. Cílové skupiny - etnické menšiny - osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách - osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženi - osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách - rodiny s dětmi - osoby bez přístřeší - osoby s chronickým duševním onemocněním Zkušenosti s klienty 7 cílových skupin má tato sociální služba tedy dlouholeté a ověřené okamžitou zpětnou vazbou jak veřejnosti, tak odborníků v oblasti sociální a zdravotní Pracovní tým této sociální služby je 8 členný, složený profesionálů v oblasti sociální práce, adiktologie a psychoterapie. Při své práci rovněž uplatňuje bio-psycho-sociální a harm reduction přístup. V roce 2015 došlo k posílení tohoto týmu o pozici adiktologa a dlouholetého odborníka na dluhové poradenství. Tímto se tento tým stal multidisciplinárním, tedy schopným plně reflektovat potřeby všech klientů cílové skupin. Proběhlo rovněž intenzivní vzdělávání pracovníků v oblasti práce s klienty s chronickým duševním onemocněním. K byly úspěšně ukončeny dva velké projekty, které po 3 roky realizoval rovněž Terénní program IP Jeseník, a IP Vápenná. Celkový počet uživatelů služby za rok 2015 = 287 V 2015 bylo uskutečněno 7862 kontaktů s klienty a poskytnuto 1788 intervencí. V roce 2015 bylo v rámci výměnného programu vyměněno inj.setů.

36 Během roku 2015 došlo ke změně názvu sociální služby na : Darmoděj z..ú. Terénní program a služba přestěhovala své zázemí na adresu: Lipovská 98/21, Jeseník Terénní program má propagační letáčky, které jsou rozdávány klientům služby. Na letácích jsou kontakty na pověřené pracovníky, provozní doba terénního programu a také služby, které jsou klientům služby nabízeny. Terénní program má vizitky s telefonním číslem na terénního pracovníka, které jsou klientům služby nabízeny a dávány. Informace o poskytované službě jsou k dispozici také v registru poskytovatelů sociálních služeb, na internetových stránkách Terénní program vydává od prosince 2015 časopis Darmošlap, který je distribuován v Jesenickém regionu informační centra, obecní a městské úřady, spolupracující organizace, školy apod.

37

38

39 Finanční výroční zpráva o hospodaření organizace za rok 2015 Údaje jsou uvedeny v korunách českých NÁKLADY VÝNOSY Provozní náklady MPSV Spotřební materiál RVKPP Energie Olomoucký kraj Opravy a udržování Ministerstvo zdravotnictví Cestovné Město Jeseník Ostatní služby Obec Bílá Voda Úroky Obec Bělá pod Pradědem Pořízení DHM a DNM Obec Hradec-Nová Ves Odpisy Obec Vlčice Ostatní daně a poplatky Obec Skorošice Ostatní Obec Lipová-lázně Provozní náklady celkem Obec Kobylá Indiv.projekt Jeseník Indiv.projekt Vápenná Dary a jiné příspěvky Osobní náklady Potravinová pomoc Hrubé mzdy Tržby za vlastní výkony Zákonné sociální pojištění Pojistná ponění Osobní náklady celkem

40 Náklady na jednotlivé programy terénní program kontaktní centrum služba následné péče nízkoprahové zařízení pro děti a mládež sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Projekt ESF - Pomoc sociálně vyloučeným osobám Doláčovací centrum Kroměříž Projekt - Společné aktivizy obcí mikroregionů Žulovska a Javornicka při integraci osob ze sociálně vyloučených rómských lokalit Norský projekt CZ.11/MGS/ Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč CELKEM Kč

41 Hlavní zdroje financování Darmoděj z.ú. Všem děkujeme za finanční podporu.

42 Darmoděj z.ú. Dukelská 456/ Jeseník IČ: DIČ: CZ Číslo registrace: MV- VS/1-1/63 535/06- R Číslo bankovního účtu: / 0800

Doporučený postup č. 3/2017

Doporučený postup č. 3/2017 Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení Doporučený postup č. 3/2017 k upřesnění přístupu harm reduction v rámci sociálních služeb kontaktní centra

Více

Úvodní slovo ředitele

Úvodní slovo ředitele 1 Úvodní slovo ředitele V pořadí již devátá výroční zpráva organizace Darmoděj o.s. za rok 2014 je poslední výroční zprávou občanského sdružení, které se transformovalo k 31.12.2014 na zapsaný ústav dle

Více

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem Č í s l o P r o j e k t u Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ číslo UZ18_0567 ze dne 10.04.2018 Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši 400 000 Kč v rámci dotačního programu MČ s názvem

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Darmoděj o. s. 2013 2013

Darmoděj o. s. 2013 2013 Darmoděj o. s. 2013 2013 Poskytované služby Darmoděj o. s. Kontaktní centrum Darmoděj Terénní program Babylon Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež 4.lístek Doléčovací centrum Restart Pracovní centrum

Více

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO ADRESA: Temenická 1, Šumperk 787 01 KONTAKT: - Pevná linka: 583 550 235 - Mobil: 774 716 020 - E-mail: k-centrum@pontis.cz ZAMĚSTNANCI: Vedoucí služby: Bc. Hana Pospíšilová

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Příloha č. 1 Základní informace o zařízení Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Telefon: 606 635 113 E-mail:

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?!

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! PhDr. Lenka Vavrinčíková, Ph.D. IV. podzimní adiktologická konference 10.10. 2014 Brno Koncepce sítě specializovaných adiktologických služeb

Více

Model sociální služby Kontaktní centra

Model sociální služby Kontaktní centra Model sociální služby Kontaktní centra Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

Model sociální služby Terapeutická komunita

Model sociální služby Terapeutická komunita Model sociální služby Terapeutická komunita Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby NÍZKOPRAHOVÁ ZAŘÍZEN ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA 1 Popis služby působnost v oblasti sekundární a terciární prevence zneužívání návykových látek zařízení prvního kontaktu s klientem průběh tohoto kontaktu může

Více

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je možno poskytnout službu

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

1. Dům na půl cesty. Popis sociální služby. Personální zajištění sociální služby. Finanční rozvaha 1.Zajištění sociální služby

1. Dům na půl cesty. Popis sociální služby. Personální zajištění sociální služby. Finanční rozvaha 1.Zajištění sociální služby 1. Dům na půl cesty Popis sociální služby Základním principem Domu na půl cesty je : - ubytování v prostředí podobném bydlení v domácnosti - zajištění úklidu,praní a žehlení,výměna ložního prádla - pomoc

Více

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ

Více

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: Název Cíle: Popis a zdůvodnění Cíle: Na která zjištění z analýz cíl reaguje Seznam opatření, které vedou k naplnění Cíle: 5.1 Udržení stávajících

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot Gen. Svobody 68, Šumperk 787 01 Tel.: 583 550 237, 778 087 717 E-mail: rachot@pontis.cz Zaměstnanci Vedoucí sociální pracovník: Rýznarová Marie, DiS. Pracovníci

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů,

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7543/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor sociální oddělení sociálních věcí Gavlovská Jana Bc. Materiál pro 2. zasedání Zastupitelstva

Více

Vážení, Ještě jednou. Děkujeme za naše klienty za vaší pomoc. Za Darmoděj o.s. Josef Vondrka. ředitel sociálních a protidrogových služeb

Vážení, Ještě jednou. Děkujeme za naše klienty za vaší pomoc. Za Darmoděj o.s. Josef Vondrka. ředitel sociálních a protidrogových služeb Výroční zpráva o. s. Darmoděj 2008 Vážení, předem, než se začtete do naší třetí výroční zprávy, chtěl bych na úvod poděkovat všem těm, kteří se na projektech Darmoděj o.s. spolupodíleli a spolupodílí.

Více

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400.

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400. Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ Praha 1 číslo UZ19_0064 ze dne 22.05.2019 Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok

Více

Příloha 8. - Bližší specifikace předmětu veřejné zakázky

Příloha 8. - Bližší specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha 8. - Bližší specifikace předmětu veřejné zakázky Část veřejné zakázky 1. Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (sociální služba), prevence kriminality (fakultativní činnost), dluhové poradenství

Více

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Město Kyjov Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a školství Říjen 2013 Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 je

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2014 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

Úvodní slovo ředitele

Úvodní slovo ředitele 1 Úvodní slovo ředitele Právě pročítáte osmou Výroční zprávu organizace Darmoděj o.s. za rok 2013. Naleznete zde nejen přehled výkonů jednotlivých sociálních služeb, ale také ekonomickou část organizace.

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Jeseník.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Jeseník. ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Okres Jeseník Červen 2011 Graf č. 1: Meziměsíční změna počtu uchazečů v letech 2007-2011

Více

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 2. akční plán realizace Strategie protidrogové

Více

Navýšení kapacity pobytových služeb pro osoby s chronickým duševním onemocněním a osoby ohrožené závislostí na návykových látkách

Navýšení kapacity pobytových služeb pro osoby s chronickým duševním onemocněním a osoby ohrožené závislostí na návykových látkách PRIORITY PRO CÍLOVOU SKUPINU OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM, OSOBY V KRIZI, ETNICKÉ MENŠINY Priorita 1 Podpora ambulantních a terénních služeb pro osoby bez přístřeší Opatření 1.1. Zřízení centra

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů.

ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů. ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů. I. okruh: Odborné služby v adiktologii (Rozsah předmětů

Více

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby Údaje o poskytované sociální službě I. Poskytovatel sociální služby Název poskytovatele Městská charita České Budějovice Sídlo Žižkova 12/309, České Budějovice Telefon 387 718 208, 387 718 349 E-mail info@mchcb.cz

Více

Projekt Podpora integrace romské komunity v Ústeckém kraji informace k projektu

Projekt Podpora integrace romské komunity v Ústeckém kraji informace k projektu Projekt Podpora integrace romské komunity v Ústeckém kraji informace k projektu Registrační číslo projektu: Realizátor projektu: Finanční zdroj: Oblast podpory: CZ.1.04/3.2.00/15.00003 Ústecký kraj Období

Více

Působení organizace. Olomoucký, Moravskoslezský, Praha, Královéhradecký, Jihomoravský, Liberecký, Středočeský, Pardubický

Působení organizace. Olomoucký, Moravskoslezský, Praha, Královéhradecký, Jihomoravský, Liberecký, Středočeský, Pardubický ROMODROM o.p.s Historie organizace Romodrom o.s. bylo založeno v roce 2001 na popud předsedkyně sdružení Marie Gailové v souvislosti s řešením kauzy "Cihelna". V roce 2000 nastoupila p. Gailová na místo

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé

ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé Výroční zpráva 1998 ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé Základním cílem K-Centra je psychosociální pomoc lidem užívající drogy. Kateřina Chlumská Kontaktní centrum je specializovaným nízkoprahovým

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Strategické cíle Strategický cíl č.1 Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Cílová skupina lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, duševního

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Jeseník.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Jeseník. ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Okres Jeseník Listopad 2011 4500 4000 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 Graf č. 1:

Více

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí Kontaktní centrum CPPT Program následné péče CPPT Krajské centrum nelátkových závislostí CPPT Kontaktní centrum POINT 14 Terénní program POINT 14 Středisko následné péče POINT 14 Terapeutická komunita

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2015 1 Obsah Kontaktní údaje... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika za rok 2015...

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ POLITIKY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROK 2019 KONKRETIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ PRO JEDNOTLIVÉ OBLASTI, FINANCOVÁNÍ

KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ POLITIKY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROK 2019 KONKRETIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ PRO JEDNOTLIVÉ OBLASTI, FINANCOVÁNÍ KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ POLITIKY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROK 2019 KONKRETIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ PRO JEDNOTLIVÉ OBLASTI, FINANCOVÁNÍ Obsah KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ POLITIKY

Více

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JK, o. s. pracoviště ve Strakonicích Drahuška Kolářová Centrum pro zdravotně postižené JK, o. s.

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem:

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem: Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 reaguje na priority vymezené Národní

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz LINKA DŮVĚRY ML. BOLESLAV S S 326 741 481 Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz Naším hlavním úkolem je poskytování pomoci klientům, kteří se dostali do krizových stavů v souvislosti

Více

AKTUÁLNÍ PŘEHLED O PLNĚNÍ PROJEKTU ZA I. POLOLETÍ ROKU 2006

AKTUÁLNÍ PŘEHLED O PLNĚNÍ PROJEKTU ZA I. POLOLETÍ ROKU 2006 AKTUÁLNÍ PŘEHLED O PLNĚNÍ PROJEKTU ZA I. POLOLETÍ ROKU 2006 (Osnova) Aktuální přehled zpracujte za období 1.1. 30.6.2006. Součástí osnovy jsou základní statistická data o programu, jejichž přehled požadujeme;

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2014 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2014 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2014 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky PRŮBĚŽNÁ Průběžná zpráva 01.01.2014 31.12.2014 Všechny informace a data uvedená v průběžné/závěrečné

Více

C E N T R U M Kontaktního centra Litoměřice

C E N T R U M Kontaktního centra Litoměřice C E N T R U M Kontaktního centra Litoměřice Výroční zpráva 2010 Kontaktní centrum Litoměřice, Lidická 57, 412 01 Litoměřice tel: 416 737 182, 728 262 683, terénní program: 606 229 979 email: info@kclitomerice.cz

Více

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 JESENÍK 2014 O B S A H: A. Úvodní slovo ředitelky společnosti B. Údaje o společnosti C. Cíle a poslání společnosti D. Struktura společnosti Správní rada Dozorčí rada Zaměstnanci E. Činnost společnosti

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Jeseník.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Jeseník. ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Okres Jeseník Červenec 2011 Graf č. 1: Meziměsíční změna počtu uchazečů v letech 2007

Více

Obecná idea terénní práce

Obecná idea terénní práce Obecná idea terénní práce vyhledávat skrytou populaci uživatelů drog oslovovat ji motivovat ji ke změně chování směrem k méně rizikovému = minimalizovat zdravotní a sociální poškození spojená s užíváním

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 odborné sociální poradenství IDENTIFIKÁTOR: 7235009 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Centrum poradenství

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ POLITIKY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ

KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ POLITIKY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ POLITIKY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2017 2018 KONKRETIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ PRO JEDNOTLIVÉ OBLASTI, FINANCOVÁNÍ 1 Obsah KRÁTKODOBÝ REALIZAČNÍ PLÁN PROTIDROGOVÉ

Více

Poslání: Cíle: Cílová skupina:

Poslání: Cíle: Cílová skupina: Poslání: Posláním služby je snižovat důsledky rizikového užívání drog u uživatelů nelegálních návykových látek prostřednictvím sociálně terapeutických a preventivních činností, sociálního poradenství.

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení

Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a bydlení Doporučený postup č. 1/2019, pro služby odborné sociální poradenství v oblasti adiktologie Určeno pro: Poskytovatele

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Model sociální služby Chráněné bydlení

Model sociální služby Chráněné bydlení Model sociální služby Chráněné bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Financování a síť služeb Aktuální výsledky průzkumů

Financování a síť služeb Aktuální výsledky průzkumů Financování a síť služeb Aktuální výsledky průzkumů VI. AT konference Jihočeského kraje říjen 2012 Lucia Kiššová Sekretariát Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky Aktuální aktivity Koncepce sítě

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 Zařízení sociální intervence Kladno Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ ČÁST Na úvod si dovolujeme připomenout, kdo jsme a jaký je cíl naší činnosti. Základním cílem poskytované služby je

Více

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II.

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. 1. Označení služby : Dům Agapé II. 2. Forma sociální služby: ambulantní, terénní 3. Působnost služby: Krupka 4. Poskytovatel sociální služby: Oblastní

Více

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD)

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD) Centrum J. J. Pestalozziho, o.p.s. Azylový dům Malecká 613 537 05 Chrudim tel.: 469 311 460/611, 725 719 028 e-mail: ad.chrudim@pestalozzi.cz web: www.pestalozzi.cz INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

C E N T R U M Výroční zpráva 2009 Kontaktního centra Litoměřice

C E N T R U M Výroční zpráva 2009 Kontaktního centra Litoměřice C E N T R U M Výroční zpráva 2009 Kontaktního centra Litoměřice Kontaktní centrum Litoměřice je určeno problémovým uživatelům a lidem závislým na nelegálních omamně psychotropních látkách (OPL). Dále osobám

Více

Farní charita. Dvůr Králové nad Labem

Farní charita. Dvůr Králové nad Labem Farní charita Dvůr Králové nad Labem Výroční zpráva za rok 2009 Slovo ředitele Předkládáme Vám Výroční zprávu Farní charity Dvůr Králové nad Labem za rok 2009. Snažíme se zde popsat a přiblížit Vám naši

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

Terénní program SANANIM 2 pro práci se specifickými skupinami

Terénní program SANANIM 2 pro práci se specifickými skupinami Terénní programy SANANIM Tab. Porovnání celkových výkonů výměnného programu za roky 2007-2017 Profesionální TP Přijaté stříkačky Profesionální TP Vydané stříkačky XTP Peerwork Vydané stříkačky Stříkačky

Více

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2 INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2 1 Zpracovala: Koordinační skupina RPSS ve spolupráci se členy pracovních skupin Schválila: Řídící skupina RPSS dne 5. února 2015 Pracovní skupina Děti a mládež Služba

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 3 1.1 Poslání... 3 1.2 Cíle... 3 1.3 Zásady... 4 1.4 Okruhy osob... 4 1.5 Věková struktura:... 5 1.6 Podmínky pro poskytování služby...

Více

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník ZAHRADA2000 o.s., Jeseník Sociálně rehabilitační centrum www.zahrada2000.cz Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí, právní

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr !!!! Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr 1. Poskytovatel sociálních služeb Pro zdraví 21 z.ú. Havlíčkova 8 26601 Beroun - Město IČ:22844660 2.

Více

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2007 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2007 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2007 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky PRŮBĚŽNÁ ZÁVĚREČNÁ Instrukce pro předkladatele zprávy: Průběžnou zprávu zpracujte za období

Více

Model sociální služby Osobní asistence

Model sociální služby Osobní asistence Model sociální služby Osobní asistence Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

O b č a n s k é s d r u ž e n í O N Y X

O b č a n s k é s d r u ž e n í O N Y X V ý r o č n í z p r á v a 211 O b č a n s k é s d r u ž e n í O N Y X Z l í n, 2 1 2 Obsah 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o organizaci 3. Poslání a cíle organizace 4. Realizované projekty sdružení 5.

Více

Úvodní slovo ředitele

Úvodní slovo ředitele 1 Úvodní slovo ředitele Organizace Darmoděj o.s. se aktivně zapojila do aktivit www.zvitezitmuzekazdy.cz Jako každoročně se klienti utkali ve fotbale a někteří ze služeb Darmoděj o.s. byli v Mexiku, Francii

Více

Chráněné bydlení LONGEVITA

Chráněné bydlení LONGEVITA Chráněné bydlení LONGEVITA Poskytovatel chráněného bydlení LONGEVITA Na Jíkalce č. 5 a č. 7, Plzeň 301 00 Plzeň Křimice, Plzeňská 95/61, 322 00 Popis realizace Chráněné bydlení LONGEVITA Slovník pojmů:

Více

Závěrečná zpráva o činnosti

Závěrečná zpráva o činnosti Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Jungmannova 742, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2012 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 4 Statistika za

Více