TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba"

Transkript

1 TÝMOVÝ VÝSTUP Týmový výstup 360 zpětné vazby 360 zpětná vazba

2 ÚVOD Týmový výstup nabízí přehled výsledky napříč zvolenou skupinou. Výstup odpovídá strukturou individuálním výstupním zprávám a pracuje s průměrem za skupinu, případě s rozptylem hodnot v dané skupině. HODNOCENÉ KOMPETENCE Osobní přístup Pracovní kompetence Interakce s druhými Vedení týmu Strategické řízení Podpora prodeje ŠKÁLA HODNOCENÍ V rámci zpětné vazby byla použita tato škála: Nemohu hodnotit 0 Nesouhlasím 1 Spíše nesouhlasím 2 Spíše souhlasím 3 Souhlasím 4 CÍLOVÁ SKUPINA PRO TÝMOVÝ VÝSTUP ČLENOVÉ SKUPINY: ucastnik1@tcconline.cz ucastnik2@tcconline.cz ucastnik3@tcconline.cz ucastnik4@tcconline.cz ucastnik5@tcconline.cz ucastnik6@tcconline.cz Týmový výstup 2(32)

3 CELKOVÉ HODNOCENÍ SROVNÁNÍ PRŮMĚRU SEBEHODNOCENÍ A PRŮMĚRU HODNOCENÍ OSTATNÍMI: SEBEHODNOCENÍ HODNOCENÍ DRUHÝMI ROZDÍL 1. RWE kompetence - vedoucí zákaznických center Tabulka poukazuje na obecné tendence ve vybrané skupině k nadhodnocení či naopak podhodnocení sebe sama ve vztahu k pohledu okolí. V tabulce jsou graficky odlišeny oblasti, ve kterých se účastníci vybrané skupiny v průměru hodnotí výše než druzí. Sytost podkreslení odpovídá významosti rozdílu vzhledem k použité škále hodnocení: rozdíl hodnocení je pod 25% hodnotící škály rozdíl hodnocení je mezi 25-50% hodnotící škály rozdíl hodnocení je mezi 50-75% hodnotící škály rozdíl hodnocení je nad 75% hodnotící škály ROZPTYL SEBEHODNOCENÍ VE VYBRANÉ SKUPINĚ: MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. RWE kompetence - vedoucí zákaznických center ROZPTYL HODNOCENÍ DRUHÝMI VE VYBRANÉ SKUPINĚ: MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. RWE kompetence - vedoucí zákaznických center Týmový výstup 3(32)

4 HODNOCENÍ DÍLČÍCH KOMPETENCÍ Týmový výstup 4(32)

5 SROVNÁNÍ PRŮMĚRU SEBEHODNOCENÍ A PRŮMĚRU HODNOCENÍ OSTATNÍMI: SEBEHODNOCENÍ HODNOCENÍ DRUHÝMI ROZDÍL 1. Strategické řízení Podpora prodeje Vedení týmu Interakce s druhými Osobní přístup Pracovní kompetence Tabulka poukazuje na obecné tendence ve vybrané skupině k nadhodnocení či naopak podhodnocení sebe sama ve vztahu k pohledu okolí. V tabulce jsou graficky odlišeny oblasti, ve kterých se účastníci vybrané skupiny v průměru hodnotí výše než druzí. Sytost podkreslení odpovídá významosti rozdílu vzhledem k použité škále hodnocení: rozdíl hodnocení je pod 25% hodnotící škály rozdíl hodnocení je mezi 25-50% hodnotící škály rozdíl hodnocení je mezi 50-75% hodnotící škály rozdíl hodnocení je nad 75% hodnotící škály ROZPTYL SEBEHODNOCENÍ VE VYBRANÉ SKUPINĚ: MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. Podpora prodeje Vedení týmu Interakce s druhými Strategické řízení Osobní přístup Pracovní kompetence ROZPTYL HODNOCENÍ DRUHÝMI VE VYBRANÉ SKUPINĚ: MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. Podpora prodeje Interakce s druhými Vedení týmu Pracovní kompetence Osobní přístup Strategické řízení Týmový výstup 5(32)

6 HODNOCENÍ DÍLČÍMI SKUPINAMI HODNOTITELŮ Týmový výstup 6(32)

7 POŘADÍ KOMPETENCÍ - KOLEGOVÉ 1. Pracovní kompetence (průměr 3.47) 2. Osobní přístup (průměr 3.46) 3. Interakce s druhými (průměr 3.42) 4. Strategické řízení (průměr 3.39) 5. Podpora prodeje (průměr 3.37) 6. Vedení týmu (průměr 3.31) POŘADÍ KOMPETENCÍ - NADŘÍZENÝ 1. Pracovní kompetence (průměr 3.32) 2. Osobní přístup (průměr 3.13) 3. Interakce s druhými (průměr 3.06) 4. Vedení týmu (průměr 3.02) 5. Strategické řízení (průměr 2.92) 6. Podpora prodeje (průměr 2.9) POŘADÍ KOMPETENCÍ - NEJBLIŽŠÍ SPOLUPRACUJÍCÍ 1. Pracovní kompetence (průměr 3.55) 2. Strategické řízení (průměr 3.39) 3. Osobní přístup (průměr 3.36) 4. Interakce s druhými (průměr 3.35) 5. Vedení týmu (průměr 3.24) 6. Podpora prodeje (průměr 3.04) POŘADÍ KOMPETENCÍ - PODŘÍZENÝ 1. Pracovní kompetence (průměr 3.7) 2. Vedení týmu (průměr 3.65) 3. Osobní přístup (průměr 3.64) 4. Interakce s druhými (průměr 3.64) 5. Strategické řízení (průměr 3.56) 6. Podpora prodeje (průměr 3.5) Týmový výstup 7(32)

8 Srovnání dílčích skupin hodnotitelů dle rozdílů v hodnocení: Pozn. symbolem šipky směřující dolů jsou zvýrazněny nejnižší hodnoty, symbolem šipky směřující nahoru hodnoty nejvyšší. Kolegové Nadřízený Nejbližší spolupracující Podřízený rozpětí 1. Strategické řízení Vedení týmu Podpora prodeje Interakce s druhými Osobní přístup Pracovní kompetence průměrné hodnocení napříč kompetencemi Tabulka poukazuje na obecné tendence ve vybrané skupině k nadhodnocení či naopak podhodnocení sebe sama ve vztahu k pohledu okolí. V tabulce jsou graficky odlišeny oblasti, ve kterých se účastníci vybrané skupiny v průměru hodnotí výše než druzí. Sytost podkreslení odpovídá významosti rozdílu vzhledem k použité škále hodnocení: rozdíl hodnocení je pod 25% hodnotící škály rozdíl hodnocení je mezi 25-50% hodnotící škály rozdíl hodnocení je mezi 50-75% hodnotící škály rozdíl hodnocení je nad 75% hodnotící škály Týmový výstup 8(32)

9 ROZPTYL HODNOCENÍ DRUHÝMI VE VYBRANÉ SKUPINĚ: KOLEGOVÉ MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. Podpora prodeje Osobní přístup Interakce s druhými Pracovní kompetence Vedení týmu Strategické řízení ROZPTYL HODNOCENÍ DRUHÝMI VE VYBRANÉ SKUPINĚ: NADŘÍZENÝ MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. Podpora prodeje Vedení týmu Pracovní kompetence Strategické řízení Interakce s druhými Osobní přístup ROZPTYL HODNOCENÍ DRUHÝMI VE VYBRANÉ SKUPINĚ: NEJBLIŽŠÍ SPOLUPRACUJÍCÍ MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. Interakce s druhými Osobní přístup Podpora prodeje Pracovní kompetence Vedení týmu Strategické řízení ROZPTYL HODNOCENÍ DRUHÝMI VE VYBRANÉ SKUPINĚ: PODŘÍZENÝ MINIMÁLNÍ HODNOTA MAXIMÁLNÍ HODNOTA ROZPTYL 1. Podpora prodeje Vedení týmu Strategické řízení Týmový výstup 9(32)

10 4. Pracovní kompetence Interakce s druhými Osobní přístup Týmový výstup 10(32)

11 HODNOCENÍ DÍLČÍCH PROJEVŮ V RÁMCI SLEDOVANÝCH KOMPETENCÍ OSOBNÍ PŘÍSTUP PLNÍ DOHODY A DRŽÍ SVÉ SLOVO. Ostatní AKTIVNĚ SE ZAPOJUJE DO PLNĚNÍ ÚKOLŮ I NAD RÁMEC PRACOVNÍ NÁPLNĚ. Ostatní Týmový výstup 11(32)

12 DOKÁŽE SE SNADNO A POHOTOVĚ PŘIZPŮSOBIT NOVÝM PODMÍNKÁM A SITUACÍM. Ostatní PŘICHÁZÍ AKTIVNĚ S NÁPADY A INOVACEMI. Ostatní ZAJÍMÁ SE, JAK DRUZÍ VNÍMAJÍ JEHO/JEJÍ PRÁCI, A PRACUJE NA SVÉM ROZVOJI. Ostatní Týmový výstup 12(32)

13 AKTIVNĚ PRACUJE NA SVÉM ROZVOJI. Ostatní ŘEŠÍ S KLIDEM I VELMI NÁROČNÉ SITUACE. Ostatní NEVYHÝBÁ SE ŘEŠENÍ NEPŘÍJEMNÝCH ČI KONFLIKTNÍCH SITUACÍ, VČ. KONTAKTU SE ZÁKAZNÍKEM. Ostatní Týmový výstup 13(32)

14 VYTVÁŘÍ SI SVŮJ VLASTNÍ NEZÁVISLÝ POHLED NA VĚC. Ostatní PŘISTUPUJE K ŘÍZENÍ ZÁKAZNICKÉHO CENTRA ZODPOVĚDNĚ JAKO KE SVÉ VLASTNÍ FIRMĚ. Ostatní Týmový výstup 14(32)

15 PRACOVNÍ KOMPETENCE SVÉ ČINNOSTI PLÁNUJE, PRACUJE SYSTEMATICKY. Ostatní MÁ PŘEHLED O AKTUÁLNÍM DĚNÍ NA POBOČCE A ZVLÁDÁ AKTIVITY KOORDINOVAT. Ostatní Týmový výstup 15(32)

16 SVÉ ÚKOLY PLNÍ V TERMÍNU. Ostatní CÍLENĚ SI ZÍSKÁVÁ INFORMACE Z RŮZNÝCH ZDROJŮ. Ostatní HLEDÁ ŘEŠENÍ, NIKOLI PROBLÉMY. Ostatní Týmový výstup 16(32)

17 PŘIJÍMÁ ZODPOVĚDNOST ZA VÝSLEDKY SVÉ PRÁCE. Ostatní VIDÍ RIZIKA A ŘEŠÍ JE. Ostatní NA SITUACE SE DÍVÁ KONCEPČNĚ A S NADHLEDEM. Ostatní Týmový výstup 17(32)

18 ÚKOLY ŘEŠÍ PRAKTICKY, POUŽÍVÁ SELSKÝ ROZUM. Ostatní JE ODBORNÍK VE SVÉM OBORU, DOKÁŽE SI PORADIT SE VŠEMI PRACOVNÍMI ÚKOLY. Ostatní DO TÝMU VYBÍRÁ KVALITNÍ LIDI S OHLEDEM NA PLNĚNÍ CÍLŮ. Ostatní Týmový výstup 18(32)

19 POBOČKU ŘÍDÍ S OHLEDEM NA AKTUÁLNÍ DĚNÍ A SITUACI NA POBOČCE. Ostatní Týmový výstup 19(32)

20 INTERAKCE S DRUHÝMI OCHOTNĚ A AKTIVNĚ SDÍLÍ INFORMACE. Ostatní VYJADŘUJE SE JASNĚ A SROZUMITELNĚ, FORMU VYJADŘOVÁNÍ PŘIZPŮSOBUJE SITUACI A DRUHÉMU. Ostatní Týmový výstup 20(32)

21 OVĚŘUJE SI, ZDA DRUZÍ ROZUMÍ A SPRÁVNĚ CHÁPOU TO, CO ŘÍKÁ. Ostatní DOKÁŽE DRUHÉ ZÍSKAT PŘESVĚDČIVÝMI ARGUMENTY. Ostatní PŘI VYJEDNÁVÁNÍ RESPEKTUJE NÁZORY DRUHÝCH A SNAŽÍ SE DOSÁHNOUT VZÁJEMNÉ SHODY. Ostatní Týmový výstup 21(32)

22 JE OCHOTEN/OCHOTNA OSOBNĚ ŘEŠIT NEPŘÍJEMNÉ SITUACE S KLIENTEM. Ostatní OCHOTNĚ SPOLUPRACUJE A ZAPOJUJE DRUHÉ. Ostatní PŘISPÍVÁ K FUNGUJÍCÍM VZTAHŮM A POZITIVNÍ ATMOSFÉŘE. Ostatní Týmový výstup 22(32)

23 ČLENY TÝMU ÚKOLUJE ROVNOMĚRNĚ, NIKOHO V TÝMU NEUPŘEDNOSTŇUJE, JEDNÁ A HODNOTÍ OBJEKTIVNĚ BEZ OHLEDU NA OSOBNÍ VZTAHY NEBO PREFERENCE. Ostatní Týmový výstup 23(32)

24 VEDENÍ TÝMU ZAJÍMÁ SE O POTŘEBY SVÝCH PODŘÍZENÝCH A POSKYTUJE JIM PODPORU. Ostatní SVĚŘUJE ČLENŮM SVÉHO TÝMU ZODPOVĚDNOST ZA ÚKOLY A DÁVÁ JIM PROSTOR PRO SAMOSTATNOU PRÁCI. Ostatní Týmový výstup 24(32)

25 DOKÁŽE ČLENY SVÉHO TÝMU NADCHNOUT A ZÍSKAT JE PRO VYSOKÝ VÝKON. Ostatní ZADÁVÁ DRUHÝM ÚKOLY SROZUMITELNĚ, JEDNOZNAČNĚ A POCHOPITELNĚ. Ostatní KLADE DŮRAZ NA CO NEJLEPŠÍ VÝKON LIDÍ VE SVÉM TÝMU NEBO ODDĚLENÍ. Ostatní Týmový výstup 25(32)

26 KONSTRUKTIVNĚ UPOZORŇUJE NA VĚCI, SE KTERÝMI JE ČI NENÍ SPOKOJEN/A. Ostatní DOKÁŽE ROZPOZNAT SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY PODŘÍZENÝCH A PODPORUJE JEJICH ROZVOJ. Ostatní PŮSOBÍ V ROLI MANAŽERA JAKO AUTORITA A JDE SVÝM CHOVÁNÍM OSTATNÍM PŘÍKLADEM. Ostatní Týmový výstup 26(32)

27 STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ JASNĚ KOMUNIKUJE, ČEHO A JAK CHCE VE SVÉM ZÁKAZNICKÉM CENTRU DOSÁHNOUT. Ostatní ROZHODUJE SE POHOTOVĚ A S NADHLEDEM. Ostatní Týmový výstup 27(32)

28 UVĚDOMUJE SI RIZIKA SVÝCH ROZHODNUTÍ A PŘEDCHÁZÍ JIM. Ostatní VYSVĚTLUJE SROZUMITELNĚ ČLENŮM SVÉHO TÝMU, KAM A JAKÝMI KONKRÉTNÍMI KROKY SE CHCE FIRMA VYVÍJET. Ostatní UVĚDOMUJE SI FINANČNÍ DOPAD SVÉHO JEDNÁNÍ A ROZHODOVÁNÍ. Ostatní Týmový výstup 28(32)

29 PODPORUJE ZMĚNY DLOUHODOBĚ VEDOUCÍ KE ZLEPŠENÍM. Ostatní Týmový výstup 29(32)

30 PODPORA PRODEJE PŘEDÁVÁ ZKUŠENOSTI S PRODEJEM DO TÝMU, SDÍLÍ RADY A DOPORUČENÍ. Ostatní AKTIVNĚ HLEDÁ NOVÉ PRODEJNÍ MOŽNOSTI A PŘÍLEŽITOSTI, INSPIRUJE SE PŘÍSTUPY JINÝCH FIREM NA TRHU, ORIENTUJE SE V PŘÍSTUPECH A TAKTIKÁCH KONKURENCE A DOKÁŽE JE VYUŽÍT PRO POSÍLENÍ PRODEJE. Ostatní Týmový výstup 30(32)

31 AKTIVNĚ ROZVÍJÍ PRODEJNÍ DOVEDNOSTI JEDNOTLIVCE I CELÉHO TÝMU, OSOBNĚ V TÉTO OBLASTI KOUČUJE ČLENY TÝMU. Ostatní UMÍ VSTOUPIT DO PRODEJNÍHO ROZHOVORU S CÍLEM NEZTRATIT ZÁKAZNÍKA. Ostatní PŘICHÁZÍ SE SOUTĚŽEMI A JINÝMI NÁPADY, JAK ZVÝŠIT ZAPÁLENÍ PRO PRODEJ A SOUTĚŽIVOST V TÝMU. Ostatní Týmový výstup 31(32)

32 Týmový výstup 32(32)

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 206 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 06 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností TCC

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Jan Hodnocený 360 zpětná vazba

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Jan Hodnocený 360 zpětná vazba VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Jan Hodnocený tcconline@203.5149.cz.49766 360 zpětná vazba KAPITOLY Úvod Jak s výstupem pracovat Hodnocené kompetence Škála hodnocení Hodnotitelé Hodnocení dílčích kompetencí Hodnocení

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA TCC online 360 feedback

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA TCC online 360 feedback www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA TCC online 360 feedback Adéla Líná adela.lina@tcconline.cz 10. listopadu 2015 KAPITOLY Úvod Jak s výstupem pracovat Hodnocené kompetence Škála hodnocení Hodnotitelé Hodnocení

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 206 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz 30. října 2016 KAPITOLY úvod jak s výstupem pracovat hodnocené kompetence škála hodnocení hodnotitelé

Více

Vedoucí odboru, vedoucí organizační složky, ředitel MP

Vedoucí odboru, vedoucí organizační složky, ředitel MP Hodnocený: Pracovní pozice hodnoceného: Nadřízený: Pracovní pozice nadřízeného: Kompetenční model: Vedoucí odboru - majetku a investic Vedoucí odboru majetku a investic Tajemník - Tajemnice úřadu Tajemník

Více

Příloha A: Souhlas s využitím obchodního jména GE Money bank, a.s. v diplomové práci

Příloha A: Souhlas s využitím obchodního jména GE Money bank, a.s. v diplomové práci Příloha A: Souhlas s využitím obchodního jména GE Money bank, a.s. v diplomové práci Společnost GE Money bank, a.s. tímto uděluje povolení Zbyňkovi Němcovi použít obchodní název společnosti GE Money bank,

Více

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera 1. Sleduje profesní a technický vývoj? 2. Připravuje a dodržuje realistický rozpočet? 3. Zaměřuje se na podstatné informace a neztrácí se v nedůležitých detailech?

Více

Předmět: Logické hrátky

Předmět: Logické hrátky Předmět: Logické hrátky Charakteristika předmětu Logické hrátky Vyučovací předmět Logické hrátky je volitelným předmětem v 6. ročníku. Rozšiřuje a prohlubuje obsah předmětu Matematika vzdělávacího oboru

Více

Tvorba a realizace systémových opatření vedoucích k zefektivnění řízení lidských zdrojů - Kompetenční model zaměstnanců MÚ

Tvorba a realizace systémových opatření vedoucích k zefektivnění řízení lidských zdrojů - Kompetenční model zaměstnanců MÚ Příjemce dotace: Město Moravská Třebová Název projektu: Zvýšení kvality řízení a poskytovaných služeb MÚ Moravská Třebová Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/89.00116 Tvorba a realizace systémových

Více

TOP MANAGEMENT PROGRAM

TOP MANAGEMENT PROGRAM 1/1/2015 TTI SUCCESS INSIGHTS TOP MANAGEMENT PROGRAM Popis metody František Vlčík Top Mananagement Program Lidé ve vrcholných pozicích společnosti dosáhli svého postavení kombinací vlastních dovedností,

Více

Profesionální manažerská diagnostika. Vyhodnocení. Jan Novák

Profesionální manažerská diagnostika. Vyhodnocení. Jan Novák Profesionální manažerská diagnostika Vyhodnocení Jan Novák May. 2014 Čtyři úrovně Úroveň Vzorová Účastníci rozumí a přizpůsobují se celé složitosti svého prostředí, vytváří aktivní vztahy a zajišťují zvyšování

Více

KOMPETENČNÍ MODEL NÁZEV PROJEKTU: ZVÝŠENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH VEŘEJNÝCH SLUŽEB MĚSTEM KRÁLÍKY A ŘÍZENÍ MĚÚ PRO KLIENTA

KOMPETENČNÍ MODEL NÁZEV PROJEKTU: ZVÝŠENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH VEŘEJNÝCH SLUŽEB MĚSTEM KRÁLÍKY A ŘÍZENÍ MĚÚ PRO KLIENTA Kontaktní osoba: Ing. Petr Sára, Ph.D. Mobil: +420 605 941 994 E-mail: sara@mc-triton.cz NÁZEV PROJEKTU: ZVÝŠENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH VEŘEJNÝCH SLUŽEB MĚSTEM KRÁLÍKY A ŘÍZENÍ MĚÚ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Manažerský styl

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Manažerský styl www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Manažerský styl Mia Brown mia.brown@example.com 18. července 2016 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Manažerský styl QUICK, který mapuje uplatňované manažerské

Více

KOMPETENČNÍ MODEL KRAJSKÉHO ÚŘADU PARDUBICKÉHO KRAJE ÚNOR 2011

KOMPETENČNÍ MODEL KRAJSKÉHO ÚŘADU PARDUBICKÉHO KRAJE ÚNOR 2011 KOMPETENČNÍ MODEL KRAJSKÉHO ÚŘADU PARDUBICKÉHO KRAJE ÚNOR 2011 Kompetenční model Co je kompetenční model Kompetenční model umožňuje pracovat (sdělovat požadavky, hodnotit, rozvíjet) se zaměstnanci tak,

Více

ZVÝŠENÍ KVALITY ŘÍZENÍ NA MĚSTSKÉM ÚŘADU LANŠKROUN V RÁMCI OP LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. Reg. č. CZ.1.04/4.1.01/89.00080 KOMPETENČNÍ MODEL

ZVÝŠENÍ KVALITY ŘÍZENÍ NA MĚSTSKÉM ÚŘADU LANŠKROUN V RÁMCI OP LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. Reg. č. CZ.1.04/4.1.01/89.00080 KOMPETENČNÍ MODEL ZVÝŠENÍ KVALITY ŘÍZENÍ NA MĚSTSKÉM ÚŘADU LANŠKROUN V RÁMCI OP LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Reg. č. CZ.1.04/4.1.01/89.00080 PRAHA, 2013 Kompetenční model je nástroj práce se zaměstnanci MěÚ Lanškroun. Slouží

Více

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil Jaroslav Ukázkový jaroslav.ukazkovy@tcconline.cz 21. února 2015 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Týmový profil. Tento dotazník mapuje, které z týmových

Více

HODNOTÍCÍ MODUL HOW 2 KNOW MODEL MANAŽER

HODNOTÍCÍ MODUL HOW 2 KNOW MODEL MANAŽER A IS IS, a.s. F l o r i á nsk é nám. 1 0 3-27 2 0 1 K l a d no - h2 k.a i si s.c z T e l., f a x: +4 2 0 312 245 8 1 8 - e -m a il: h2 k @ a i si s. c z HODNOTÍCÍ MODUL HOW 2 KNOW Nástroj pro hodnocení

Více

Obsah. Obsah. ASSESSMENT s.r.o., Ohradní 1464, Kamenice - Olešovice (Praha - východ)

Obsah. Obsah. ASSESSMENT s.r.o., Ohradní 1464, Kamenice - Olešovice (Praha - východ) Obsah Obsah 1. 2. 3. Co je WT 360? "metoda" 1. K čemu slouží WT 360? "cesta" 2. Co získá klient používáním WT 360? "užitek" 3. Význam WT 360? "efektivita" Úvod 1. Jak číst tuto zprávu? 2. Jak s výstupem

Více

Řízení pracovního výkonu

Řízení pracovního výkonu Řízení pracovního výkonu Účel řízení pracovního výkonu Zhodnotit výkon Motivovat Formulovat pracovní cíle Aktivně řešit problémy Řízení pracovního výkonu o Systematický proces zlepšování pracovního výkonu

Více

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA STANDARD Č. 10: ZÁVAZNÉ PRO: Profesní rozvoj zaměstnanců všechny zaměstnance sociální služby studenty odborné praxe, dobrovolníky, praktikanty ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: kolektiv zaměstnanců Bc. Miroslav Nosek

Více

Charakteristika lidské práce. Pracoviště Pracovní prostředí Pracovní prostředky Objekty a produkty práce. Charakter pracovní činnosti

Charakteristika lidské práce. Pracoviště Pracovní prostředí Pracovní prostředky Objekty a produkty práce. Charakter pracovní činnosti A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a svět 2 Vzdělávací obor: Člověk a svět 3 Ročník: 8. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) 5 k učení 6 vyhledává a třídí informace efektně je využívá v procesu

Více

Rámec digitálních kompetencí učitele

Rámec digitálních kompetencí učitele č. j. MSMT-23740/2018-2 Rámec digitálních kompetencí učitele Rámec digitálních kompetencí učitele popisuje specifické schopnosti učitelů v oblasti využívání digitálních technologií při vykonávání učitelské

Více

Akční plán pro zavedení systému hodnocení zaměstnanců

Akční plán pro zavedení systému hodnocení zaměstnanců M.C.TRITON, spol. s r.o. www.mc-triton.cz Zpracoval: Josef Šamánek Název projektu: Otevřený úřad efektivní řízení lidských zdrojů na MěÚ Slaný Reg. č. projektu: EU OPLZZ CZ.1.04/4.1.01/57.00141 Akční plán

Více

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu. Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu. Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: ČLOVĚK A SPOLEČNOST VÝCHOVA K OBČANSTVÍ VÝCHOVA K OBČANSTVÍ 7. ROČNÍK Člověk a morálka zná rozdíly mezi morální a právní normou, umí co je mravnost na příkladech

Více

1) Hodnocení celkového působení

1) Hodnocení celkového působení Příloha č.1: Formulář ročního hodnocení Jméno hodnoceného/zaměstnance: Pozice / Hotel: Jméno vedoucího/zaměstnavatele: Datum hodnocení: 1) Hodnocení celkového působení Celkové hodnocení by mělo být odrazem

Více

Standard učitele pro kariérní systém

Standard učitele pro kariérní systém Standard učitele pro kariérní systém OBLAST: 3 Název: Učitel a jeho okolí Podnázev: Rozvoj školy, klima školy, spolu s kolegy, s rodiči a sociálními partnery. Anotace: Učitel vnímá své povinnosti ve vztahu

Více

Autoevaluace školy. Část čtvrtá vlastní hodnocení školy 8 Rámcová struktura vlastního hodnocení školy a kritéria vlastního hodnocení školy

Autoevaluace školy. Část čtvrtá vlastní hodnocení školy 8 Rámcová struktura vlastního hodnocení školy a kritéria vlastního hodnocení školy Autoevaluace školy 1. Právní vymezení I. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) 12 1) Hodnocení školy se uskutečňuje jako vlastní hodnocení

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2008 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA ŠD...2 2. EKONOMICKÉ,

Více

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/ NÁSTROJ PRO SEEHONOENÍ HONOENÍ STUENT N PEGOGIKÉ PRXI V PŘEMĚTU HEMIE Název praxe: Katedra: Jméno studenta: Název školy: Jméno cvičného učitele: Jméno oborového didaktika: Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Více

Klíčové kompetence v základním vzdělávání I. Kompetence k učení

Klíčové kompetence v základním vzdělávání I. Kompetence k učení I. Kompetence k učení vybírá a využívá pro efektivní učení vhodné způsoby, metody a strategie, plánuje, organizuje a řídí vlastní učení projevuje ochotu věnovat s dalšímu studiu a celoživotnímu učení vyhledává

Více

Formulář sebehodnocení

Formulář sebehodnocení Příloha č.2: Roční hodnocení Formulář sebehodnocení Prostor pro Váš růst Informace pro zaměstnance: Roční hodnocení zaměstnanců je velmi důležité. Je to jedinečná příležitost k dialogu o vykonané práci

Více

Zaměstnanec je při výkonu služby povinen dodržovat práva skupin a jednotlivců,

Zaměstnanec je při výkonu služby povinen dodržovat práva skupin a jednotlivců, ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ DS Strana: 1/6 Změna: 0 Etický kodex zaměstnanců DS Wágnerka Tento etický kodex byl napsán z důvodu ujednocení náhledu na standardy chování všech zaměstnanců Domova pro seniory

Více

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) L 40/72 17.2.2017 ROZHODNUTÍ ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2017/274 ze dne 10. února 2017, kterým se stanoví zásady pro poskytování zpětné vazby k plnění úkolů dílčích koordinátorů z vnitrostátních

Více

Etický kodex sociálního pracovníka České republiky

Etický kodex sociálního pracovníka České republiky Etický kodex sociálního pracovníka České republiky Preambule 1. Sociální práce je profese a akademická disciplína, která podporuje sociální změnu, sociální rozvoj, řešení problémů v mezilidských vtazích,

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP. Tým company - sledování rizik

TÝMOVÝ VÝSTUP. Tým company - sledování rizik TÝMOVÝ VÝSTUP Tým company - sledování rizik Týmový profil CÍLOVÁ SKUPINA PRO TÝMOVÝ VÝSTUP ČLENOVÉ SKUPINY: kalna@company.com (Kamila Kalná) licha@company.com (Lucie Lichá) mala@company.com (Eva Malá)

Více

1.1.1. TĚLESNÁ VÝCHOVA I. ST. ve znění dodatku č.33 - platný od 1. 9. 2010, č. 22 Etická výchova platný od 1.9.2010

1.1.1. TĚLESNÁ VÝCHOVA I. ST. ve znění dodatku č.33 - platný od 1. 9. 2010, č. 22 Etická výchova platný od 1.9.2010 1.1.1. TĚLESNÁ VÝCHOVA I. ST. ve znění dodatku č.33 - platný od 1. 9. 2010, č. 22 Etická výchova platný od 1.9.2010 Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení: Vyučovací

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

I. Sekaniny1804 Volitelné předměty

I. Sekaniny1804 Volitelné předměty Osnovy I Sportovní aktivity Charakteristika volitelného vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Volitelný předmět Sportovní aktivity je realizován ve vzdělávací oblasti Člověk a zdraví,

Více

STANDARD UČITELE. Učitel a jeho okolí

STANDARD UČITELE. Učitel a jeho okolí STANDARD UČITELE Učitel a jeho okolí Učitel a jeho okolí Rozvoj školy, klima školy, spolupráce s kolegy, s rodiči a sociálními partnery. Učitel vnímá své povinnosti ve vztahu ke svému okolí. Je aktivním

Více

Hodnocení pracovníků. Jaroslav Charbuský /ymfl 2019/

Hodnocení pracovníků. Jaroslav Charbuský /ymfl 2019/ Hodnocení pracovníků Jaroslav Charbuský /ymfl 2019/ Hodnocení? Důležitá personální činnost Zabývající se zjišťováním toho, jak pracovník vykonává svou práci, jak plní úkoly Systematické posuzování výkonu

Více

Etický kodex sociálních pracovníků

Etický kodex sociálních pracovníků Etický kodex sociálních pracovníků 1. Etické zásady Sociální práce je založena na hodnotách demokracie, lidských práv a sociální spravedlnosti. Sociální pracovníci proto dbají na dodržování lidských práv

Více

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY SEMINÁŘ Z PŘÍRODOPISU Ing. Tereza Jechová

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY SEMINÁŘ Z PŘÍRODOPISU Ing. Tereza Jechová Volitelný předmět Cvičení z přírodopisu je podle možností školy zařazen v průběhu 6. 9. ročníku, rozšiřuje a doplňuje svým vzdělávacím obsahem předmět přírodopis. Předmět je vyučován 1 hodinu týdně, v

Více

STANDARD UČITELE. Učitel a jeho profesní Já

STANDARD UČITELE. Učitel a jeho profesní Já STANDARD UČITELE Učitel a jeho profesní Já Učitel a jeho profesní Já Profesní kompetence, profesní znalosti, sebereflexe a osobnostní a profesní rozvoj Učitel disponuje osobnostními předpoklady a profesními

Více

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Na svých pozicích řešíte množství situací a vztahů, které jsou pro vás náročnější než jiné a pravděpodobně si kladete otázku proč. Jednou z možností, jak na tuto

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2017

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2017 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2017 1/115 Obsah Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Modifikace pro předškolní vzdělávání... 18 1 Koncepce

Více

V.8 Člověk a zdraví V.8.1 Výchova ke zdraví

V.8 Člověk a zdraví V.8.1 Výchova ke zdraví 1/8 V.8 Člověk a zdraví V.8.1 Výchova ke zdraví V.8.1.II 2. stupeň V.8.1. II. 1 Charakteristika předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Předmět svým obsahem bezprostředně navazuje na obsah vzdělávací

Více

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93 HODNOCENÍ Z DEVELOPMENT CENTRA Jméno a příjmení hodnoceného: JAN NOVÁK A. Manažerské kompetence,2 Manažerské kompetence,1 -,2 -,4 Psychická stabilita Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) Předvídání

Více

Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě

Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě Charakteristika intervence v rámci projektu P-KAP Ing. Kateřina

Více

Konverzace v angličtině I

Konverzace v angličtině I 4.9.7. Konverzace v angličtině I Seminář je jednoletý, určen pro studenty čtyřletého studia, osmiletého studia a sportovní přípravy. Cílem přípravy je zvládnutí mluvených i písemných jazykových dovedností,

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil Susan Black susan.black@example.com 14. července 2016 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Týmový profil. Tento dotazník mapuje, které z týmových rolí

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové, v následující zprávě se Vám dostávají do rukou výsledky šetření klimatu Vašeho učitelského sboru. Můžete se tedy dozvědět, jak jsou u Vás ve

Více

Podzimní škola sociální práce. Výstupy z pracovních skupin Mgr. Andrea Tajanovská, DiS. Kvalita a efektivita v sociální práci

Podzimní škola sociální práce. Výstupy z pracovních skupin Mgr. Andrea Tajanovská, DiS. Kvalita a efektivita v sociální práci Podzimní škola sociální práce Výstupy z pracovních skupin Mgr. Andrea Tajanovská, DiS. Kvalita a efektivita v sociální práci Zadání Zamyslete se nad otázkou zjišťování kvality a efektivity v sociální práci.

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. POLOLETÍ 2019 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

HODNOCENÍ UČITELE. V Praze dne. podpis

HODNOCENÍ UČITELE. V Praze dne. podpis HODNOCENÍ UČITELE Vážená paní kolegyně, vážený pane kolego, účelem toho evaluačního dotazníku je expertní posouzení dlouhodobé činnosti konkrétních učitelů, kteří jsou členy Vašeho sboru. Evaluační dotazník

Více

Příloha školního vzdělávacího programu č. 3 Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm

Příloha školního vzdělávacího programu č. 3 Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Příloha školního vzdělávacího programu č. 3 Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm METODIKA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY (Autoevaluace školy) Cíle: Získání informací o současném stavu, jejich zhodnocení.

Více

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník komunikačního stylu

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník komunikačního stylu www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník komunikačního stylu Jaroslav Ukázkový jaroslav.ukazkovy@tcconline.cz 17. června 2015 Dostává se Vám do rukou Dotazník komunikačního stylu asertivity, který mapuje

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2019 Obsah Modifikace pro předškolní vzdělávání... 21 1 Koncepce a rámec školy... 21 1.1 Mateřská škola má jasně formulovanou vizi a realistickou strategii

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2018 Obsah Modifikace pro předškolní vzdělávání... 20 1 Koncepce a rámec školy... 20 1.1 Mateřská škola má jasně formulovanou vizi a realistickou strategii

Více

NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S.

NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S. NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S. AV MEDIA, A.S. KDO JSME Inspirace Inovace - Integrace HODNOTY - LIDÉ Jsme si vědomi, že náš úspěch

Více

SPORTOVNÍ HRY KOMPETENCE SOCIÁLNÍ A PERSONÁLNÍ UČITEL

SPORTOVNÍ HRY KOMPETENCE SOCIÁLNÍ A PERSONÁLNÍ UČITEL SPORTOVNÍ HRY Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové Předmět sportovní hry je vyučován jako volitelný v 7. - 9. ročníku 1 hodinu týdně z disponibilní časové dotace a organizační vymezení

Více

Statutární město Děčín. Metody hodnocení zaměstnanců

Statutární město Děčín. Metody hodnocení zaměstnanců Statutární město Děčín Metody hodnocení zaměstnanců Potřeba provádění hodnocení (zavedeno v r. 2003) Důvody: - Zásadní redukce počtu zaměstnanců - Provázanost na odměňování - Zkvalitnění práce celého úřadu

Více

SYSTÉM 360 ZPĚTNÉ VAZBY PRO STŘEDNÍ MANAGEMENT ŠKOL

SYSTÉM 360 ZPĚTNÉ VAZBY PRO STŘEDNÍ MANAGEMENT ŠKOL SYSTÉM 360 ZPĚTNÉ VAZBY PRO STŘEDNÍ MANAGEMENT ŠKOL Renata Kocianová, katedra andragogiky a personálního řízení, FF UK v Praze Systém třistašedesátistupňové (360 ) zpětné vazby (také třistašedesátistupňové

Více

www.zlinskedumy.cz Anotace Mgr. Magdaléna Nevařilová Speciální vzdělávací potřeby - žádné -

www.zlinskedumy.cz Anotace Mgr. Magdaléna Nevařilová Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Anotace Práce s pracovním listem umožňuje žákům posoudit sama sebe v souvislosti s nároky na osobnostní vlastnosti zdravotnického pracovníka Autor Jazyk Mgr. Magdaléna Nevařilová Čeština Očekávaný výstup

Více

Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě

Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě Charakteristika intervence v rámci projektu P-KAP Ing. Kateřina

Více

Metodika rozvojového centra

Metodika rozvojového centra Město Valašské Meziříčí Metodika rozvojového centra Název projektu: Rozvoj Lidských zdrojů na MÚ Valašské Meziříčí Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/57.00071 OBSAH I ROZVOJOVÉ CENTRUM VYMEZENÍ

Více

UKÁZKA Z MATERIÁLŮ K PROGRAMU

UKÁZKA Z MATERIÁLŮ K PROGRAMU UKÁZKA Z MATERIÁLŮ K PROGRAMU Není dovoleno používat k jiným účelům FranklinCovey 2018 Kompetence 4 VYTVÁŘEJTE KULTURU ZPĚTNÉ VAZBY Franklin Covey Co. Všechna práva vyhrazena. / 55 KOMPETENCE 4 Kompetence

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub

Školní vzdělávací program pro školní klub Školní vzdělávací program pro školní klub Školní klub při ZŠ Hodonín, Očovská 1, příspěvková organizace Identifikační údaje Název ŠVP: Údaje o škole: Školní vzdělávací program pro školní klub Základní

Více

l. Téma: VÍM, KDO JSEM Prostřednictvím situací a plánovaných činností se děti učí poznávat samo sebe a připravovat se na role budoucí.

l. Téma: VÍM, KDO JSEM Prostřednictvím situací a plánovaných činností se děti učí poznávat samo sebe a připravovat se na role budoucí. l. Téma: VÍM, KDO JSEM Prostřednictvím situací a plánovaných činností se děti učí poznávat samo sebe a připravovat se na role budoucí. - (1/1) má základní poznatky o lidském těle a jeho hlavních funkcích

Více

Obsah setu: V setu naleznete následující materiály: informace k modelové situaci. instrukce pro modelovou situaci

Obsah setu: V setu naleznete následující materiály: informace k modelové situaci. instrukce pro modelovou situaci Obsah setu: V setu naleznete následující materiály: informace k modelové situaci instrukce pro modelovou situaci informace pro hodnotitele /pozorovatele/ zadání pro sparing-partnery hodnotící arch zadání

Více

CLEMENTIA, o.p.s. 8. listopadu 575/ Praha 6

CLEMENTIA, o.p.s. 8. listopadu 575/ Praha 6 Standard: Číslo S.10.1 Pravidla hodnocení pracovníků formou hodnotících pohovorů Charakteristika Standardu: personální standard Platnost: 1.3.2011 Závazné pro: manažery, pracovníky v sociálních Kontrola:

Více

1. Vymezení funkční gramotnosti. Funkční gramotnost = schopnost jedince efektivně jednat v běžných životních situacích.

1. Vymezení funkční gramotnosti. Funkční gramotnost = schopnost jedince efektivně jednat v běžných životních situacích. Vztah mezi funkční gramotností, kompetencemi a standardy předškolního vzdělávání Zora Syslová Hradec Králové, 2012 Obsah: 1. Vymezení funkční gramotnosti 2. Vztah mezi kompetencemi a jednotlivými oblastmi

Více

Hodnocení znalostí a dovedností v matematice (kreditní systém)

Hodnocení znalostí a dovedností v matematice (kreditní systém) Hodnocení znalostí a dovedností v matematice (kreditní systém) Hodnocení by mělo mít dvě základní funkce informační a motivující. Mělo by podávat obraz o tom, co žák umí, jak intenzívně pracuje, a také

Více

Profil absolventa. Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s.r.o.

Profil absolventa. Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s.r.o. školní vzdělávací program Kosmetické služby Kosmetické služby Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s.r.o. PLACE HERE Kosmetické služby Uplatnění: Odborný pracovník v oblasti

Více

Pracovní tým. Dílčí studijní text pro předmět Organizační chování (doplněk k přednášce, pouze ke studijním účelům) Růžena Lukášová

Pracovní tým. Dílčí studijní text pro předmět Organizační chování (doplněk k přednášce, pouze ke studijním účelům) Růžena Lukášová Pracovní tým Dílčí studijní text pro předmět Organizační chování (doplněk k přednášce, pouze ke studijním účelům) Růžena Lukášová Pracovní tým Pojem tým je v běžném jazyce používán jako synonymum pro slovo

Více

Jeden za všechny, všichni za jednoho

Jeden za všechny, všichni za jednoho Školní vzdělávací program ŠD Základní škola Bystřice n.p., Nádražní 615 Jeden za všechny, všichni za jednoho Obsah školního vzdělávacího programu 1. Charakteristika školního vzdělávacího programu - Název

Více

PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ

PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ Projekt č. CZ.1.07/3.2.09/03.0015 PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ http://www.vspj.cz/skola/evropske/opvk Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Vedení týmů a týmová práce. Vedení týmu

Vedení týmů a týmová práce. Vedení týmu Vedení týmů a týmová práce Vedení týmu Efektivní vedení Teorie rysů Zvláštní způsob chování (GRID) Situacionalistický přístup Nové vedení (charisma) Teorie rysů Úspěšný vedoucí se vyznačuje určitými rysy

Více

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova Školní vzdělávací program pro ZV Ruku v ruce

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova Školní vzdělávací program pro ZV Ruku v ruce 8 ČLOVĚK A ZDRAVÍ UČEBNÍ OSNOVY 8. 3 Sportovní hry Časová dotace 7. ročník 1 hodina 8. ročník 1 hodina 9. ročník 1 hodina Charakteristika: Žáci si tento předmět vybírají v rámci nabídky volitelných předmětů

Více

Rozhodovací procesy 3

Rozhodovací procesy 3 Rozhodovací procesy 3 Informace a riziko Příprava předmětu byla podpořena projektem OPPA č. CZ.2.17/3.1.00/33253 III rozhodování 1 Rozhodovací procesy Cíl přednášky 1-3: Význam rozhodování Rozhodování

Více

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer Příloha č. 5: Tabulka pro výpočet nabídkové Název kurzu Vedení a koučink zaměstnanců Time management Work-life balance pro manažery Koučink pro manažery Principy motivace týmu a sebemotivace Komunikační

Více

Znaky a vodítka procesu deinstitucionalizace (transformace ústavní péče v péči komunitní)

Znaky a vodítka procesu deinstitucionalizace (transformace ústavní péče v péči komunitní) Znaky a vodítka procesu deinstitucionalizace (transformace ústavní péče v péči komunitní) aktivita 5.1 Zpracování indikátorů hodnocení Kritérií transformace, humanizace a deinstitucionalizace vybraných

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2019 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Kompetenční model efektivního lektora

Kompetenční model efektivního lektora Kompetenční model efektivního lektora Autor : Mgr. Pavel Veselý, Mgr. Kristýna Lukšová ABS WYDA s.r.o. projekt Kruh Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Kompetenční model lektora Osobnost lektora je

Více

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/ NÁSTROJ PRO SEEHONOENÍ HONOENÍ STUENT N PEGOGIKÉ PRXI V PŘEMĚTU ĚJEPIS Název praxe: Katedra: Jméno studenta: Název školy: Jméno cvičného učitele: Jméno oborového didaktika: Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Více

Vzdělávací obsah předmětu matematika a její aplikace je rozdělen na čtyři tématické okruhy:

Vzdělávací obsah předmětu matematika a její aplikace je rozdělen na čtyři tématické okruhy: 4.2. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Charakteristika předmětu Matematika 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Vzdělávací oblast matematika

Více

UČEBNÍ OSNOVY. 1 Seminář z pracovního práva v anglickém jazyce. Charakteristika předmětu

UČEBNÍ OSNOVY. 1 Seminář z pracovního práva v anglickém jazyce. Charakteristika předmětu UČEBNÍ OSNOVY 1 Seminář z pracovního práva v anglickém jazyce Charakteristika předmětu (Industrial Law) Obsahové, časové a organizační vymezení Předmět Seminář z pracovního práva v anglickém jazyce do

Více

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a příroda 2 Vzdělávací obor: Zeměpis 3 Ročník: 7. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) Afrika

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a příroda 2 Vzdělávací obor: Zeměpis 3 Ročník: 7. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) Afrika A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a příroda 2 Vzdělávací obor: Zeměpis 3 Ročník: 7. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) 5 Kompetence sociální a personální účinně spolupracuje ve skupině, vytváří

Více

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/ NÁSTROJ PRO SHONONÍ HONONÍ STUNT N PGOGIKÉ PRXI V PŘMĚTU TĚLSNÁ VÝHOV Název praxe: Katedra: Jméno studenta: Název školy: Jméno cvičného učitele: Jméno oborového didaktika: Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Více

Kompetenční model manažera střediska volného času s jednostupňovým řízením

Kompetenční model manažera střediska volného času s jednostupňovým řízením Kompetenční model manažera střediska volného času s jednostupňovým řízením Březen 2012 Kompetenční model manažera střediska volného času s jednostupňovým řízením Zpracoval tým expertů ve složení: Mgr.

Více

pracovní skupina Veřejná správa občanská společnost a rozvoj území

pracovní skupina Veřejná správa občanská společnost a rozvoj území pracovní skupina Veřejná správa občanská společnost a rozvoj území 13. 8. 2013 Pracovní verze vize opatření E 1: Rozvoj všestranné spolupráce, včetně posílení spolupráce meziresortní a přeshraniční Stálí

Více

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY JAZYKOVÁ KOMUNIKACE Mgr. Daniela Javorská

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY JAZYKOVÁ KOMUNIKACE Mgr. Daniela Javorská CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ VOLITELNÉ PŘEDMĚTY JAZYKOVÁ KOMUNIKACE Mgr. Daniela Javorská Volitelný předmět Jazyková komunikace vychází ze vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková

Více

Profesní portfolio v praxi mateřské školy

Profesní portfolio v praxi mateřské školy Profesní portfolio v praxi mateřské školy Nástroj, jak zkvalitňovat svoji práci a měnit svoje přístupy směrem k individualizaci vzdělávání Hana Schenková Mateřská škola SLUNÍČKO, Brno 10. 2. 2017, Jihlava

Více

Obsah setu: V setu naleznete následující materiály: informace k modelové situaci. instrukce pro modelovou situaci

Obsah setu: V setu naleznete následující materiály: informace k modelové situaci. instrukce pro modelovou situaci Obsah setu: V setu naleznete následující materiály: informace k modelové situaci instrukce pro modelovou situaci informace pro hodnotitele /pozorovatele/ zadání pro sparing-partnery hodnotící arch zadání

Více

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem? " # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem?  # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn Tento dotazník slouží účelu vypracování mé diplomové práce na téma: Vnímání vybraných hledisek kvality života pracovníky podniku střední velikosti ve vztahu k podnikové kultuře. Dotazník je anonymní, nebude

Více

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Společnost TEMPO byla založena na podzim roku 1996 v Ostravě. V roce 1998 jsme začali působit v Praze. Nyní školíme po celé ČR. Nabízíme vám

Více

A B C D E F. Člověk v rytmu času - cyklus přírody ČLOVĚK VE SPOLEČNOSTI. Rodina, typy rodiny, příbuzenské vztahy rovné postavení mužů a žen

A B C D E F. Člověk v rytmu času - cyklus přírody ČLOVĚK VE SPOLEČNOSTI. Rodina, typy rodiny, příbuzenské vztahy rovné postavení mužů a žen A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a společnost 2 Vzdělávací obor: Výchova k občanství 3 Ročník: 6. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) Výstupy Učivo Průřezová témata mezipředmětové vztahy Evaluace

Více

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/

Projekt Učitelem moderně a odborně podpora učitelského vzdělávání na FP TUL, reg. číslo: CZ /0.0/0.0/16_038/ NÁSTROJ PRO SHONONÍ HONONÍ STUNT N PGOGIKÉ PRXI V PŘMĚTU ZMĚPIS Název praxe: Katedra: Jméno studenta: Název školy: Jméno cvičného učitele: Jméno oborového didaktika: Vážené kolegyně, vážení kolegové, předkládáme

Více