)ápis ze zasedá í Věde ké rad Fakult pod ikohospodářské VŠE v Praze, které se ko alo d e

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ")ápis ze zasedá í Věde ké rad Fakult pod ikohospodářské VŠE v Praze, které se ko alo d e"

Transkript

1 )ápis ze zasedáí Vědeké rad Fakult podikohospodářské VŠE v Praze, které se koalo de Místo koáí: :00 13:00 hodin v NB 169 Přítoi: viz prezečí listia uložea a Děkaátu FPH) Program: 1. )ahájeí prof. Ig. Iva Nový, CS. 2. Hailitačí předáška Ig. Oto Potluka, Ph.D. prof. Ig. Iva Nový, CS. 3. )ahájeí hailitačího řízeí Ig. Válava Stříteského, Ph.D. prof. Ig. Iva Nový, CS. 4. Digitálí udouost, ig data a hlaví dopad Ig. Mila Vašina, Ing. Petr Knap, MBA) 5. Růzé: - ávrh a jeováí čleů koisí doktorskýh státíh zkoušek prof. Ig. Iva Nový, CS.) - akreditace EQUIS iforae o průěhu prof. Ig. Jidřih Soukup, CS. - zěa ázvu agisterského ooru PEM prof. Ig. Iva Nový, CS.

2 Ad 1. )ahájeí Přítoé přivítal děka Fakult podikohospodářské a sezáil je s prograe zasedáí. V úvodu děka sezáil čle Vědeké rad s výzaýi události, které a fakultě proěhl od teríu předhozího jedáí VR FPH. Ad 2. Hailitačí řízeí a předáška - Ig. Oto Potluka, Ph.D. prof. Ig. Iva Nový, CS. Na základě žádosti uhazeče lo zahájeo hailitačí řízeí de Dne byla na VR FPH zvolea koise v souladu se )ákoe č. / S., o vsokýh školáh a o zěě a doplěí dalšíh zákoů, ve sslu odst., v ásledujíí složeí: Předseda : Čleové: Prof. Ig. Jiří Fotr, CS. Fakulta podikohospodářská, Katedra aageetu, Vsoká škola ekooiká v Praze fotr@vse.cz Prof. PhDr. Fratišek Ohraa, DrS. Katedra veřejýh fiaí, Vsoká škola ekooiká v Praze, frantisek.ochrana@vse.cz Prof. PhDr. Toáš Sirovátka, CS. Katedra soiálí politik a soiálí práe, Fakulta soiálíh studií, Masarykova univerzita, sirovatk@fss.muni.cz Do. Ig. Leka Slavíková, Ph.D. Fakulta soiálě ekooiká, Uiverzita J. E. Purkě v Ústí ad Labem, lenka.slavikova@ujep.cz, slavikova@ireas.cz Ig. Mgr. Jiří Rer, Ph.D., MBA. Fakulta Soiálíh věd, Universita Karlova v Praze, jiri.remr@inesan.cz, remr@czecheval.cz Po prostudováí potřeýh dokladů koise kostatovala, že jí l předlože všeh doklad požadovaé podle zákoa o vsokýh školáh č. / S. i podle kritérií uplatňovaýh při hailitačí řízeí a Vsoké škole ekooiké v Praze, podklad jsou úplé a splňují požadavk uvedeého zákoa, i požadavk kritérií hailitačího řízeí a Vsoké škole ekooiké v Praze. O opoetské posudk hailitačího spisu Management dopadovýh evaluaí li požádáí tito odoríi: prof. Ig. Juraj Nee, CS., Masarkova Uiversita Bro a Uiverzita Mateje Bela, Báská Bystrica, do. RNDr. Jiří Blažek, Ph.D., Přírodovědeká fakulta, UK Praha, do. Ig. Ja Pavel, Ph.D, FFÚ VŠE v Praze, FES, Univerzita Pardubice.

3 Děka Fakult podikohospodářské prof. Ig. Iva Nový, CS. vzval předsedu koise Prof. Ig. Jiřího Fotra, CSc., a přítoé sezáil s hlavíi od hailitačího řízeí a se závěr jedáí hailitačí komise podroá závěrečá zpráva la součástí podkladů, které VR FPH održela. Předseda komise shrul závěr koise a uvedl, že hailitačí řízeí proěhlo stadardí způsoe a s potěšeí ůže kostatovat íže uvedeé závěr posudků a závěr a doporučeí koise jsou pozitiví. )ávěry opoetskýh posudků k hailitačí prái: Předseda hodotíí koise, prof. Ig. Jiří Fotr, CS., shrul za epřítoé opoet jejih staoviska a položil vraé otázk k diskusi. Prof. Ing. Juraj Nemec, CSc. konstatuje, že úvodý zjedoujúi tet hailitačého spisu á požadovaý vedeký harakter a kvalite vsvetľuje teoretiké aspekt zvoleej proleatik, ktorá je v aših podiekah poere ová a jediečá. Hodoteie dopadov je výzaý faktoro zvšovaia efektívosti verejýh výdavkovýh prograov, pretože posktuje iforáie o to, čo sa podarilo dosiahuť v dlhodoejšo pohľade, ukáže, či okre pláovaýh výstupov sa podarilo dosiahuť aj kokréte požadovaé ze soiálo-ekooikého ale aj iého harakteru. V ašich podiekah je stále draz a kokréte výstup outputs, ako však autor dokladuje, skutočosť, že pláovaé výstup sa aplili, ešte eusí ť reál príoso. Autor tiež azačuje, že túto etdu je ožé za určitýh predpokladov použiť aj e-ante, nie len ex-post. Autor správe poukazuje a skutočosť, že hodoteie dopadov je ioriade zložitý proes, ktorý vžaduje správe zvoleie etd a vzork, dostuposť potreýh údajov a shoposť ih vhode spraovať. Jeho práa a všeoee príspevok k tejto olasti, ktorej sa aktíve veuje tak že ť ástrojo rozvoja českej terie aj prae. ) pohľadu osahu úvodej časti veuje autor ajvia priestoru etda dopadovýh evaluáií a vsvetľuje podiek ih použitia a ih podstatu etodiký postup zjedodušee povedaé je založeý a porovaí situáie s dotáiou a ez dotáie. )ávěre opoet uvádí, že predložeý hailitačý spis, ktorý je spraovaý ako koiáia zjedoujúej časti a vraýh pulikáií autora k poere vzáe skúaej problematike hodoteia dopadov verejýh výdavkovýh prograov, odporúča prijať. Spis dokladuje vedekú odorosť autora, a aj to, že á v tejto olasti praktiké skúseosti V prípade spleia ďalšíh podieok hailitačého koaia v súlade s predpismi VŠE Praha je ožé udeliť Ig. Otovi Potlukovi, Ph.D. vedecko-pedagogikú hodosť doet. Pro diskuzi u obhajoby avrhuje opoet otázku hodoteia vhodosti saotého dopadu ak aj dáta ukážu, že podporeá skupia sa ieka odhýlila, eusí to ť vžd pozitív výsledok. doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D. konstatuje, že téa hailitačího spisu je dlouhodoě veli aktuálí a jeho rozpraováí je žádouí zejéa v kotetu trvalého tlaku a zvšováí efektivosti veřejýh výdajů.

4 Předložeý spis ve své struktuře i osahu vhodě splňuje staoveý íl a přiáší veli zajíavé iforae o ejdůležitějšíh etodikýh proléech dopadovýh evaluaí. Hlaví přidaou hodotu předložeého spisu je rozpraováí téatu kotrafaktuálí evaluae a deostrae její vužitelosti a praktiké proléu. Oeě práe vhodě koiuje orativí a pozitiví výzkué etodologie, ož je odpovídajíí zvoleéu téatu. Veli pozitivě hodotí vužití kvatitativíh etod, i shopost při jejih vužití idetifikovat liit eistujííh dat. Autor tak při iterpretai výsledk epřeeňuje a korektě upozorňuje a jejih oezeí. Při elkové pohledu a předložeou prái lze kostatovat, že autor přiáší veli rozsáhlý a iterdisipliárě pojatý pohled a problematiku dopadovýh evaluaí. Svou pulikačí čiostí i praí a výzkuýh projekteh předkladatel prokázal, že je jedí z ejvýzaějšíh odoríků a proleatiku dopadovýh evaluaí ve středoevropské prostoru. Jeho statě ohou ýt veli prospěšé pro orgaizae, které v prai evaluae vládíh iterveí provádí a které se saží je zpraovávat korektě )ávěre opoet kostatuje předložeé vědeké práe spolu se sjedoujíí koetáře považuji za veli kvalití a odpovídajíí požadavků a hailitačí spis předložeý ve forě souoru statí. Autor prokázal, že je v olasti evaluae státíh zásahů výzaý odoríke, který proleatiku řeší iterdisipliárí přístupe a je shope forulovat relevatí závěr i s vužití pokročilýh kvatitativíh etod. Na základě výše uvedeého doporučuji po úspěšě vkoaé hailitačí předáše udělit Ig. Oto Potlukovi, Ph.D. titul doet. Návrh otázky do diskuse: Eistují studie kvatifikujíí ákladovost kotrafaktuálíh evaluaí ve vraýh odvětvíh? Do jaké íry jejich výše ovlivňuje, v jakýh veřejýh politikáh je ssluplé teto tp hodoeí použít? Do. RNDr. Jiří Blažek, Ph.D. považuje téa předložeé hailitačí práe za veli aktuálí a potřeé a zdůrazňuje výza evaluaí, a to včetě evaluaí dopadovýh, které ají pro efektiví vužití veřejýh prostředků a podporu realizae projektů, ať již jsou fiaová ze zdrojů EU či ze zdrojů árodíh. Vstupí část hailitačí práe á logikou strukturu, autor j. adekvátě podroě popisuje základí přístup kotrafaktuálí evaluae, včetě jejih kritiké reflee, tj. zejéa skutečostí, že teto tp evaluaí představuje vžd je odhad skutečého dopadu. Niéě je třea podtrhout, že základí slaiou tohoto přístupu je eshopost idetifikovat kauzálí řetěze příči, které k pozorovaý zěá či dopadů vedl. )ávěre opoet kostatuje, že Ig. O. Potluka, Ph.D. představuje výzaou osoost eje v olastí evaluaí, ale je třea vzdvihout i jeho aažerskou prái v rái IREASu, kd prostředitví vedeí této orgaizae uožil profesioálí start des již zřejě desítká čerstvýh asolvetů předevší doovské VŠE. Oeit je třea i jeho prái v eziárodíh profesioálíh orgaizaíh, včetě jeho podílu a orgaizai výročí koference RSA v Praze, které se zúčastilo ěkolik set odoríků z elého světa. V hailitačí prái autor prokázal dlouhotrvajíí hluoký záje o

5 proleatiku dopadovýh evaluaí a jí dosažeé výsledk je třea oeit. Hailitovaý zaeá česk shopý/zručý a já jse přesvědče, že Ig. O. Potluka, Ph.D. prokázal, že u teto titul ůže áležet. Doporučuji proto předložeý hailitačí spis přijout a titul doet Ig. O. Potlukovi, Ph.D. udělit. Návrh otázek do diskuse: V úvodí části hailitačí práe hailitat opakovaě zdůrazňuje, že provedeí evaluaí ůže uspořit veřejé prostředk, j. zastaveí eefektivíh prograů. Jse však přesvědče, že úspora veřejýh prostředků eí hlaví íle dopadovýh či jakýhkoli jiýh evaluaí, eoť hlaví íle evaluaí ělo vžd ýt odifikae prograu tak, a lo dosažeo žádouí zě. Upozorňuji a jede velký prolé v evaluaíh dopadů iterveí a fir, a to je oeé podeěí veliké daik v rái fireího sektoru i pokud jde o fúze, akvizie, děleí fire apod. Pokud k touto pulzováí v rái fireího sektoru dohází, pak je epravděpodoé, že v dateh ude jedotý tred. )ajíalo ě proto, zda, příp. jaký způsoe tuto skutečost hailitat ve svýh evaluačíh studiíh zohledňuje. Shrutí a závěr hailitačí koise Na základě splěí kritériíh uplatňovaýh při hailitačí a VŠE i pozitivíh opoetíh posudků se koise usesla tajý hlasováí odevzdá čtři platé hlas, z toho pro čtři hlas, proti žádý hlas předložit ávrh a jeováí Ig. O. Potluk, Ph.D doete pro oor Podiková ekooika a aageet Vědeké radě Fakult podikohospodářské VŠE v Praze. Hailitačí předáška se koala před vědekou radou fakult téhož de a téa: Management dopadovýh evaluaí. Ig. Oto Potluka, Ph.D. předesl hailitačí předášku a téa Maageet dopadovýh evaluaí. Nejprve ve své předáše zasadil dopadové evaluae do prograového klu. Poté dopadové evaluae aalzoval z pohledu trojiperativu projektového aagementu - z pohledu času, kvalit a fiačíh zdrojů. Na závěr své předášk shrul základí prvk, které je uté split pro zajištěí kvalití dopadové evaluae. Slovo opoetů: Po hailitačí předáše vzval pa děka přítoé opoet, a předesli hlaví od posudku a případě položili uhazeči doplňujíí otázk. )a epřítoé oponenty (Prof. Ing. Juraj Nemec, CSc., Do. RNDr. Jiří Blažek, Ph.D.) shrnul posudky předseda hailitačí koise.

6 Ohajoa hailitačí práe a veřejá diskuse Habilitant se dále vjádřil k ásledujíí otázká vpluvší z diskuse, jakož i vraý otázká z posudků opoetů hailitačí práe: Prof. Ing. Juraj Nemec, CSc.: 1. Pro diskuzi u ohajo avrhuje opoet otázku hodoteia vhodosti saotého dopadu ak aj dáta ukážu, že podporeá skupia sa ieka odhýlila, eusí to ť vžd pozitív výsledok. doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.: 2. Návrh otázk do diskuse: Eistují studie kvatifikujíí ákladovost kotrafaktuálíh evaluaí ve vraýh odvětvíh? Do jaké ír jejich výše ovlivňuje, v jakýh veřejýh politikáh je ssluplé teto tp hodoeí použít? Do. RNDr. Jiří Blažek, Ph.D.: Návrh otázek do diskuse: 3. V úvodí části hailitačí práe hailitat opakovaě zdůrazňuje, že provedeí evaluaí ůže uspořit veřejé prostředk, j. zastaveí eefektivíh prograů. Jse však přesvědče, že úspora veřejýh prostředků eí hlaví íle dopadovýh či jakýhkoli jiýh evaluaí, eoť hlaví íle evaluaí ělo vžd ýt odifikae prograu tak, a lo dosažeo žádouí zě. 4. Upozorňuji a jede velký prolé v evaluaíh dopadů iterveí a fir, a to je oeé podeěí veliké daik v rái fireího sektoru i pokud jde o fúze, akvizie, děleí fire apod. Pokud k touto pulzováí v rái fireího sektoru dohází, pak je epravděpodoé, že v dateh ude jedotý tred. )ajíalo ě proto, zda, příp. jaký způsoe tuto skutečost hailitat ve svýh evaluačíh studiíh zohledňuje. Odpovědi hailitata a vraé dotaz: Ad Hailitat zíil očekávaé i eočekávaé dopad prograů a případou reaki posktovatele prograů a takové výsledk. Chtěé a ehtěé dopad, pokud se podpořeá skupia vhýlízkouá l dopad a ezaěstaost, ož je v souladu s íle prograu, ale stát htěl vidět dopady i a trž. )ajíavější l dopad a produktivitu ež a trž. Nezaýšleé efekt eůžee ovlivit. Příklade jsou efekt a e zateplováí rodiýh doů. Ačkoliv doáosti ušetří, a základě dotaí fir zdraží své služ. Ad Otázka la zodpovězea v rái prezentace habilitanta Ad Hailitat zíil způso reake MPSV ČR a jí zpraovaé evaluae, kd zadavatel zaěřil podporu ve firáh a olasti, které ěl podle evaluae větší efekt, respektive oezil ožost podpor v oblastech bez efektu.

7 Ad 4) V aalýzáh hailitat zíil i ožost výzkuu záiku fire přežití, která ale ela zpraováa, protože datový souor takovou aalýzu euožil. Fúze a akvizie l řeše tak, že pokud se fira sloučila s jiou společostí a fugovala dál, pak v souoru zastoupea, dále eeistujíí fir e. Roustost výsledků la také zajištěa tí, že l ze souoru vazá etréí hodot (o 3 % zdola/shora). Veřejá diskuse: V rái diskuse hailitat, Ig. Oto Potluka, Ph.D., odpověděl a všeh položeé otázk, které zazěl a pléu zasedáí VR FPH VŠE. Otázk se týkal ásledujííh proléů: prof. Blažek Položil otázku k saoté podstatě proleatik z hlediska etodik. Jde hlavě o dopad, ale také o to, zda jsou progra efektiví eo e. prof. Soukup Co je efektiví, záleží a to, o ěří a jakou etodu použiji. Bl použit již eistujíí etod aeo l zvole ějaký vlastí příos? Do. Příová Práe vpadá veli sofistikovaě, ale hí pohled do udouosti. Měli ho vědět, zda je v podporáh udržitelost a kotiuálí vývoj do udouosti. Do. Neuaierová Otázka a hodotíí kritéria pro výěr podpořeýh fire. prof.malý Jaké je praktiké vužití těhto výsledků? Hovoříe-li o dopadovýh evaluaíh, jaké další přiházejí v úvahu? Všihi opoeti a tázajíí vyjádřili spokojeost s odpověďi habilitanta. Výsledk tajého hlasováí vhodotili zvolei skrutátoři: doc. Ing. Daniela Paukerová, Ph.D. a doc. Ig. Toáš Pavelka, Ph.D., které VR FPH jednomyslě shválila. )ávěr: Vědeká rada á elke 38 čleů, z čehož vplývá, že pro přijetí ávrhu je třea iiálě 20 hlasů. Přítoo lo 28 čleů VR. Pro uděleí vědeké hodosti se v tajé hlasováí vjádřilo 28 čleů, 0 hlasů lo eplatýh, 0 hlas lo proti a ikdo se ezdržel hlasováí. Vědeká rada Fakult podikohospodářské tak rozhodla ve sslu, zákoa č. / S., o postoupeí ávrhu a jeováí doete v ooru Podiková ekooika a aageet děkaovi Fakulty podikohospodářské. Děka Fakult podikohospodářské Vsoké škol ekooiké v Praze předkládá títo rektorovi Vsoké škol ekooiké v Praze podle odst.., zák. č. 11/1998 Sb., ávrh a jeováí Ing. Oty Potluky, Ph.D. docentem pro obor Podiková ekooika a aageent.

8 Ad 3. )ahájeí hailitačího řízeí Ig. Válava Stříteského, Ph.D. prof. Ig. Iva Nový, CS. Na základě žádosti hailitata lo zahájeo hailitačí řízeí de v ooru Podiková ekonomika a management. Dne la a Vědeké radě Fakult podikohospodářské Vsoké škol ekooiké v Praze dále VR v souladu se zákoe č. / S., o vsokýh školáh a o zěě a doplěí dalšíh zákoů, ve sslu odst., zvolea koise v ásledujíí složeí: Ig. Válav Stříteský, Ph.D. odorý asistet, Katedra marketingu, Fakulta podikohospodářská, Vsoká škola ekooiká v Praze Hailitačí práe: Předseda : Čleové: Diferee ve spotřeí hováí užů a že Výza kritéria pohlaví v segetai spotřeíh trhů prof. Ig. Haa Mahková, CS. Vsoká škola ekooiká v Praze, rektorka hana.machkova@vse.cz prof. Ing. Gustav Tomek, DrSc. České vsoké učeí tehiké, Katedra ekooik, aažerství a huaitíh věd tomek@fel.cvut.cz do. Ig. Marie Přiová, CS. Marketigová kozultatka.přiova@seza.z do. Ig. Jaa Přikrylová, Ph.D. ŠKODA AUTO Vsoká škola prikrylova@is.savs.cz do. Ig. Miroslav Karlíček, Ph.D. Vsoká škola ekooiká v Praze, vedouí Katedr arketigu miroslav.karlicek@vse.cz Navržeá téata hailitačí předášky 1. Výza kritéria pohlaví v segetai spotřeíh trhů 2. Český spotřeitel v iteretové prostředí: aktuálí výzv a aloohodí trhu 3. Rozvoj multikaálového arketigu a prodeje a české trhu )ávěr: VR jedoslě shválila avržeou koisi

9 VR vybrala a shválila jako téa hailitačí předášk: Český spotřeitel v iteretové prostředí: aktuálí výzvy a aloohodí trhu Ad 4. Digitálí udouost, ig data a hlaví dopady Ig. Mila Vašia, Ig. Petr Kap, MBA Geerálí ředitel společosti T-Moile Czeh Repuli, a.s., Ig. Mila Vašia prezetoval téa Digitálí udouost, ig data a hlaví dopad. Digitáláí virtualizae je zde a ude vtvářet velký tlak a ové i stávajíí zaěstae. V rái diskuse l řeše apř. tto otázk: Jaký ted ude dopad pro studet a o je čeká do udoua? Jaké udou požadavk a dovedosti studetů v. století? Děka v závěru prezetae poděkoval oěa referujíí za zajíavé a ispirativí vstoupeí s aktuálí téate, ke kteréu se VR FPH v udouu ještě vrátí. Ad 5. Růzé: A. Návrh a jeováí čleů koisí doktorskýh státíh zkoušek, čleů koisí pro ohajoy doktorskýh disertačíh praí a školitelů Do. Lukeš, proděka pro vědu a doktorské studiu předložil VR FPH ávrh a jeováí doc. Ing. Miroslava Špačka, Ph.D., MBA člee komise doktorskýh státíh zkoušek, čleem komise pro ohajo doktorskýh disertačíh praí a školitelem pro oor Podiková ekooika a aageet. B. Akreditace EQUIS iforae o průěhu prof. Ig. Jidřih Soukup, CS. Prof. Soukup prezetoval dosavadí postup a terí k akreditaci EQUIS a vyslovil prosbu na užší spoluprái s korporátí sférou a kterou je klade velký důraz v rái elkového hodoeí fakulty akreditačí koisí. C. Zěa ázvu agisterského ooru PEM prof. Ig. Iva Nový, CS. Prof. Nový uvedl a zdůvodil zěu ázvu hlavího agisterského studijího ooru z Podikové ekonomiky a management na obor Management D. Soutěž o ejlepší pulikai Fakulty podikohospodářské Na VR FPH bli zvolei dva eterí čleové, kteří ěhe listopadu vhodotí soutěž o ejlepší pulikai Fakult podikohospodářské: Ig. Jiří Rusok, Mgr. Karel Ksandr E. Výěa předětů ve studijíh pláeh doktorského studia v souvislosti s rozdílý zaěřeí ově vziklé katedry strategie. Viz příloha

10 V souvislosti s reorgaizaí fakult platé k.. o úpravu studijíh pláů doktorského studia oorů Podiková ekooika a aageet a Ekooie předkládáe ávrh a úpravu v doktorské studijí prograu Ekooiké teorie a Ekooika a management. Požadovaá zěa reflektuje rozdílé zaěřeí katedr strategie, která vzikla v souvislosti s výše ziňovaou reorgaizaí jako ástupe původí katedr podikové ekooik. Požadovaé úprav studijíh pláů doktorského studia jsou ásledujíí: 1. Oor Podikové ekooika a aageet : oorově poviý předět PE_ Podiková ekooika ahradit ový předěte SG_ Strategie v agliké i české jaze. )rušeí fakultě volitelého předětu PE_ Podikové fiae, vučovaý do. Hnilicou) 2. Oor Ekooie : Fakultě volitelé předět PE_ Podikové fiae ahradit ový předěte SG_ Strategie v agliké i české jaze. Předět SG_ Strategie resp. jeho agliká utae plě ahradil předět PE_ Podiková ekooika a PE_ Podikové fiae, které se již ve studijíh pláeh vůe eojevoval. )ěa se týká všeh fore studia prezečí, koiovaé, v české jaze a agliké jaze. Úprava la shválea oorovýi radai doktorského studia forou per rolla. )ávěr: VR FPH jedoslě ávrhy shválila Ad 9. )ávěr zasedáí Děka fakult poděkoval vše přítoý za účast a zasedáí vědeké rad a zároveň ji ozáil, že další zasedáí VR FPH v ové akadeikém roce se bude konat dne Zapsala: Ing. Blanka Richtrová Schválil: prof. Ing. Ivan Nový, CSc.

11 Příloha SG_900 Strategie SG_900 Strategie Název předětu česky Název předětu anglicky Garant Garatujíí praoviště Výhozí předět poviost, zákaz Fora výuk prezečí, distačí* Strategie Strategy do. Ig. Jiří Hilia, Ph.D. Katedra strategie žádé prezečí Dotae hodi př./v. 0/4 Vučová v jaze Adiistrativa předětu ECTS kredity český Ivaa Vostřelová nejsou stanoveny (cca 6 ECTS) *Je-li předět zařaze i do distačí fory výuky, usí ýt předložey k akreditai i distačí opory poůky Zaměření předmětu (česky): Kurz se zaěřuje a rozvoj strategikého šleí studetů prostředitví studia klíčovýh původíh tetů, které vezují doéu strategie jako výzaou olast zkouáí hováí orgaizaí v trží prostředí. Tet jsou vírá podle proesího, osahového a kotetuálího rozěru strategie a to vžd v souvislosti s řešeí určitého strategikého proléu. Zaměření předmětu (anglicky): The course focuses on developing strategic thinking of students through the study of key seminal papers that outline the strategy domain as an important research area of the organizational behaviour

12 in the marketplace. Selected papers follow the process, content and contextual dimension of strategy, always in relation to tackling a certain strategic problem. Výsledky učení (česky): Po úspěšé asolvováí kurzu udou studeti: vymezit jedotlivé proléové rozěr strategikého uvažováí; vsvětlit, jak se foruje strategie v orgaizai a jak ýt forováa ěla; porovat jedotlivé strategiké ožosti sěřováí orgaizae; vyhodnotit vliv kontetu a strategiké rozhodováí. Výsledky učení (anglicky): Upon successful completion of this course, students will be able to: identify the various problem dimensions of strategic thinking; explain how the strategy of the organization is formed and how it should be formed; compare various strategic options for directing an organization; evaluate the impact of context on strategic decision-making. Obsah předmětu (anglicky): 1. Strategizing a. logic and intuition; b. analytic and holistic reasoning 2. Missioning and visioning a. profitabilitiy and responsibility; b. shareholder and stakeholder value 3. Business level strategy a. opportunities generated by markets and resources b. outside-in and inside-out view of an organization 4. Corporate level strategy a. responsiveness and synergy b. portfolio and integrated organization 5. Network level strategy a. competition and cooperation b. discrete and embedded organization 6. Strategy formation a. deliberateness and emergence b. strategic planning and strategic incrementalism 7. Strategic change a. evolution and revolution

13 b. dcontinuous and discontinuous renewal 8. Strategic innovation a. exploatation and exploration b. strategic improvement and radical rejuvenation 9. Industry context a. compliance and choice b. industry dynamics and industry leadership 10. Organizational context a. control and chaos b. organizational leadership and organizational dynamics 11. International context a. Globalization and localization b. Global convergence and International diversity Obsah předmětu (česky): 1. Strategiké šleí a. logika a intuice; b. aaltiké a holistiké uvažováí 2. Tvorba mise a vize a. ziskovost a odpovědost; b. tvora hodot pro vlastík a pro další zájové stra 3. Kokurečí strategie a. trží příležitosti a příležitosti geerovaé silýi strákai orgaizae b. pohled a orgaizai zveku dovitř a zevitř ve 4. Korporátí strategie a. ezávislost podikatelskýh jedotek a sergie elku b. portfoliová a itegrovaá orgaizae 5. Kooperativí strategie a. konkurence a kooperace b. atoistiké a itegrovaé pojetí orgaizae 6. Forováí strategie a. záěr a eergee b. strategiké pláováí a fleiilita 7. Strategiká zěa a. evoluce a revoluce b. kotiuálí a radikálí zě 8. Strategiká iovae a. exploatace a explorace b. strategiké zdokoaleí a strategiká oova 9. Odvětvový kotet a. dodržováí pravidel a tvora pravidel

14 b. daika odvětví a odvětvový leadership 10. Orgaizačí kotet a. řízeí a haos b. leadership a daika orgaizaí 11. Meziárodí kotet a. globalizace a lokalizace b. gloálí kovergee a iteraioálí diverzita Doporučený typ (bakalářský, navazující magisterský) a ročník studia: doktorský Způsob studia, metody výuky a studijní zátěž (počet hodin) prezečí distačí Účast a předáškáh Příprava a předášk Účast a vičeíh/seiáříh/tutoriáleh 56 Příprava a vičeí/seiáře/tutoriál 40 Příprava seestrálí práe Příprava prezetae 30 Příprava a průěžý test test Příprava a závěrečý test Příprava a závěrečou ústí zkoušku 30 Jiý požadavek: V češtiě: V agličtiě: Celková praoví zátěž počet ECTS * 156

15 Způsoby a kritéria hodnocení prezečí distačí Aktivita a předáškáh/vičeíh/seiáříh Vpraováí seestrálí práe 30 Prezentace 30 Asolvováí průěžého testu testů Asolvováí závěrečého testu Asolvováí závěrečé ústí zkoušk 40 Jiý požadavek: V češtiě: V agličtiě: Celkem maximum % eo odů 100 Zvláštní podmínky a podrobnosti: V češtiě: V agličtiě: Literatura předmětu Druh ISBN Název kihy Autoři Rok Z Strategy: An International Perspective (5th Edition) Bob de Wit - Ron Meyer 2014 D Strategy safari : a guided tour through the wilds of strategic management Henry Mintzberg - Bruce W. Ahlstrand - Joseph Lampel 2005 D The Strategy Process: Concepts, Context, Cases (5th Edition) Henry Mintzberg, Joseph B. Lampel, James Brian Quinn, 2014

16 Sumantra Ghoshal Skupina (lokalizace) vždy jen bakalářské nebo jen navazující magisterské studium Typ studia (BS, NMS) Oor, popř. vedlejší specializace Skupina doktorský Podiková ekooika a Management Oorově poviě volitelý doktorský Ekonomie Fakultě volitelý

17 SG_900 Strategie Název předětu česky Název předětu anglicky Garant Garatujíí praoviště Výhozí předět (povinnost, zákaz Fora výuk prezečí, distačí* Strategie Strategy do. Ig. Jiří Hilia, Ph.D. Katedra strategie žádé prezečí Dotae hodi př./v. 0/4 Vučová v jaze Adiistrativa předětu ECTS kredity agliký Ivaa Vostřelová nejsou stanoveny (cca 6 ECTS) *Je-li předět zařaze i do distačí fory výuky, usí ýt předložey k akreditai i distačí opory poůky Zaměření předmětu (česky): Kurz se zaěřuje a rozvoj strategikého šleí studetů prostředitví studia klíčovýh původíh tetů, které vezují doéu strategie jako výzaou olast zkouáí hováí orgaizaí v trží prostředí. Tet jsou vírá podle proesího, osahového a kotetuálího rozěru strategie a to vžd v souvislosti s řešeí určitého strategikého proléu. Zaměření předmětu (anglicky): The course focuses on developing strategic thinking of students through the study of key seminal papers that outline the strategy domain as an important research area of the organizational behaviour in the marketplace. Selected papers follow the process, content and contextual dimension of strategy, always in relation to tackling a certain strategic problem.

18 Výsledky učení (česky): Po úspěšé asolvováí kurzu udou studeti: vymezit jedotlivé proléové rozěr strategikého uvažováí; vsvětlit, jak se foruje strategie v organizaci a jak ýt forováa ěla; porovat jedotlivé strategiké ožosti sěřováí orgaizae; vhodotit vliv kotetu a strategiké rozhodováí. Výsledky učení (anglicky): Upon successful completion of this course, students will be able to: identify the various problem dimensions of strategic thinking; explain how the strategy of the organization is formed and how it should be formed; compare various strategic options for directing an organization; evaluate the impact of context on strategic decision-making. Obsah předmětu (anglicky): 12. Strategizing a. logic and intuition; b. analytic and holistic reasoning 13. Missioning and visioning a. profitabilitiy and responsibility; b. shareholder and stakeholder value 14. Business level strategy a. opportunities generated by markets and resources b. outside-in and inside-out view of an organization 15. Corporate level strategy a. responsiveness and synergy b. portfolio and integrated organization 16. Network level strategy a. competition and cooperation b. discrete and embedded organization 17. Strategy formation a. deliberateness and emergence b. strategic planning and strategic incrementalism 18. Strategic change a. evolution and revolution b. dcontinuous and discontinuous renewal 19. Strategic innovation a. exploatation and exploration

19 b. strategic improvement and radical rejuvenation 20. Industry context a. compliance and choice b. industry dynamics and industry leadership 21. Organizational context a. control and chaos b. organizational leadership and organizational dynamics 22. International context a. Globalization and localization b. Global convergence and International diversity Obsah předmětu (česky): 12. Strategiké šleí c. logika a intuice; d. aaltiké a holistiké uvažováí 13. Tvorba mise a vize c. ziskovost a odpovědost; d. tvora hodot pro vlastík a pro další zájové stra 14. Kokurečí strategie c. trží příležitosti a příležitosti geerovaé silýi strákai orgaizae d. pohled a orgaizai zveku dovitř a zevitř ve 15. Korporátí strategie c. ezávislost podikatelskýh jedotek a sergie elku d. portfoliová a itegrovaá orgaizae 16. Kooperativí strategie c. konkurence a kooperace d. atoistiké a itegrovaé pojetí orgaizae 17. Forováí strategie c. záěr a eergee d. strategiké pláováí a fleiilita 18. Strategiká zěa c. evoluce a revoluce d. kotiuálí a radikálí zě 19. Strategiká iovae c. exploatace a explorace d. strategiké zdokoaleí a strategiká oova 20. Odvětvový kotet c. dodržováí pravidel a tvora pravidel d. daika odvětví a odvětvový leadership 21. Orgaizačí kotet c. řízeí a haos

20 d. leadership a daika orgaizaí 22. Meziárodí kotet c. globalizace a lokalizace d. gloálí kovergee a iteraioálí diverzita Doporučený typ (bakalářský, navazující magisterský) a ročník studia: doktorský Způsob studia, metody výuky a studijní zátěž (počet hodin) prezečí distačí Účast a předáškáh Příprava a předášk Účast a vičeíh/seiáříh/tutoriáleh 56 Příprava a vičeí/seiáře/tutoriál 40 Příprava seestrálí práe Příprava prezetae 30 Příprava a průěžý test test Příprava a závěrečý test Příprava a závěrečou ústí zkoušku 30 Jiý požadavek: V češtiě: V agličtiě: Celková praoví zátěž počet ECTS * 156 Způsoby a kritéria hodnocení

21 prezečí distačí Aktivita a předáškáh/vičeíh/seiáříh Vpraováí seestrálí práe 30 Prezentace 30 Asolvováí průěžého testu testů Asolvováí závěrečého testu Asolvováí závěrečé ústí zkoušk 40 Jiý požadavek: V češtiě: V agličtiě: Celkem maximum % eo odů 100 Zvláštní podmínky a podrobnosti: V češtiě: V agličtiě: Literatura předmětu Druh ISBN Název kihy Autoři Rok Z Strategy: An International Perspective (5th Edition) Bob de Wit - Ron Meyer 2014 D Strategy safari : a guided tour through the wilds of strategic management Henry Mintzberg - Bruce W. Ahlstrand - Joseph Lampel 2005 D The Strategy Process: Concepts, Context, Cases (5th Edition) Henry Mintzberg, Joseph B. Lampel, James Brian Quinn, Sumantra Ghoshal 2014

22 Skupina (lokalizace) vždy jen bakalářské nebo jen navazující magisterské studium Typ studia (BS, NMS) Oor, popř. vedlejší specializace Skupina doktorský Podiková ekooika a Management Oorově poviě volitelý doktorský Ekonomie Fakultě volitelý

Zápis z vědecké rady Z VR / F3-01/13

Zápis z vědecké rady Z VR / F3-01/13 1/10 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 13. 03. 2013 Přítomni: viz prezenční listina Program: 1. Zahájení - prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. 2. Habilitačního

Více

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25.

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. Strana 1/ 5 Program: 1. Zahájení - prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. února 2009 2. Habilitační řízení PhDr. Ing.

Více

)ápis ze zasedá í O orový h rad Fakult pod ikohospodářské VŠE v Praze, které se ko alo d e

)ápis ze zasedá í O orový h rad Fakult pod ikohospodářské VŠE v Praze, které se ko alo d e )ápis ze zasedáí Oorovýh rad Fakult podikohospodářské VŠE v Praze, které se koalo de. 03. 2015 Oorová rada ooru Ekooie Oorová rada ooru Podiková ekooika a management Přítoi: - iz prezečí listia uložea

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie 1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PRACÍ K NÁPRAVĚ 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu PRACÍ K NÁPRAVĚ Číslo projektu CZ.1.04/2.1.01/74.00113 Oblast podpory

Více

Standardy, postupy, pravidla a praktiky publikace a katalogizace

Standardy, postupy, pravidla a praktiky publikace a katalogizace Standardy, postupy, pravidla a praktiky publikace a katalogizace oteřeýh dat eřejé sprá Ig. Duša Chlapek, Ph.D., Mgr. Martin Nečaský, Ph.D., Mgr. Mihal Kuáň, M. A., Mgr. Toáš Kroupa, Mgr. Jiří Kárík, Ministerstvo

Více

Národ í I ovač í Platfor a III Strojírenství, výroba a distribuce el. energie, elektrotechnika

Národ í I ovač í Platfor a III Strojírenství, výroba a distribuce el. energie, elektrotechnika Národí Iovačí Platfora III Strojírenství, výroba a distribuce el. energie, elektrotechnika.řeza 1 OBSAH NRIS3, NP VAVAI A KRAJE Informace o průběhu aktualizace RIS3-1.1 RIS3 EDP aktuální kroky EDP a NP

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie EVALUACE DOPADŮ A DOBRÉ PRAXE OP L)) NA )ÁKLADĚ PŘÍPADOVÝCH STUDIÍ A JEJICH META-ANALÝ)Y PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PŘÍLEŽITOST PRO MLADÉ DO LET 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí

Více

Zápis ze zasedání vědecké rady FP VUT v Brně, konaného dne 11. května 2012

Zápis ze zasedání vědecké rady FP VUT v Brně, konaného dne 11. května 2012 Zápis ze zasedání vědecké rady FP VUT v Brně, konaného dne 11. května 2012 Přítomni: doc. Putnová, prof. Geršlová, prof. Honzík, prof. Hřebíček, doc. Chalupský, prof. Jurová, doc. Koch, prof. Koráb, Ing.

Více

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne 19. 10. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Úvodní slovo děkana, schválení programu 2. Návrh na složení komise pro habilitační řízení

Více

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, 746 01 Opava Zápis z 9. zasedání Vědecké rady Matematického ústavu v Opavě dne 19. června 2002 Přítomni: Ger, Klapka, Lenc, Marvan, Mikeš, Smítal, Smítalová,

Více

Dlouhodo ý zá ěr vzděláva í a věde ké, výzku é, vývojové a i ovač í, u ěle ké a další tvůrčí či osti VŠB - TU Ostrava

Dlouhodo ý zá ěr vzděláva í a věde ké, výzku é, vývojové a i ovač í, u ěle ké a další tvůrčí či osti VŠB - TU Ostrava Dlouhodoý záěr vzdělávaí a vědeké, výzkué, vývojové a iovačí, uěleké a další tvůrčí čiosti VŠB - TU Ostrava a odoí 2020 6 Dlouhodoý záěr vzdělávaí a vědeké, výzkué, vývojové a iovačí, uěleké a další tvůrčí

Více

Kdo jsme? Jak se k nám dostat? U ás ikdy estuduješ sá! Studia nových médií

Kdo jsme? Jak se k nám dostat? U ás ikdy estuduješ sá! Studia nových médií De otevře ý h dveří, 6.. 6 Pojďte k á studovat o or Kdo jsme? Co u ás ůžeš studovat? Jak se k nám dostat? U ás ikdy estuduješ sá! Ústa i for ač í h studií a k iho i t í & Studia nových médií. století!

Více

JIHOMORAVSKÝ KRAJ Krajský úřad Jiho ora ského kraje Žerotí o o á ěstí 3, Brno

JIHOMORAVSKÝ KRAJ Krajský úřad Jiho ora ského kraje Žerotí o o á ěstí 3, Brno JIHOMORAVSKÝ KRAJ Krajský úřad Jihooraského kraje Žerotíoo áěstí 3, 601 82 Brno Váš dopis z.: Ze dne: 09.08.2016 Č. j.: JMK 142120/2016 Sp. zn.: S-JMK 123119/2016 OKP Vřizuje: Krásá Telefon: 541 651 233

Více

Návrh nové koncepce výuky trestního práva

Návrh nové koncepce výuky trestního práva Katedra trestího práva Akademický rok 2018/2019 Návrh ové kocepce výuky trestího práva I. Nová kocepce výuky trestího práva Nová kocepce výuky trestího práva, předkládaá katedrou trestího práva, je v souladu

Více

Váš istrovský Plá a. úspěch

Váš istrovský Plá a. úspěch Váš istrovský Plá a úspěch Kopezačí plá 1 Váš istrovský plá a úspěh/)ačíáe )da si hete přivdělat pár stovek dolarů ěsíčě eo si přejete velký, 7 ístý reziduálí příje, který avžd zěí váš život, SevePoit

Více

Či ost katastrál í h úřadů po digitaliza i katastrál í h ap

Či ost katastrál í h úřadů po digitaliza i katastrál í h ap Či ost katastrál í h úřadů po digitaliza i katastrál í h ap Konference ISSS 2016. du a Základ í íl ) ě it aktuál í stav, kd katastr e ovitostí si e do ře slouží k o hra ě práv vlast íků a ezpeč osti realit

Více

Jak efektiv ě a tra spare t ě řídit Strategi kého plá u využití součas é infrastruktury úřadu

Jak efektiv ě a tra spare t ě řídit Strategi kého plá u využití součas é infrastruktury úřadu Jak efektiv ě a tra spare t ě řídit ěsto o e v du hu Strategi kého plá u rozvoje ěsta o e s využití součas é infrastruktury úřadu Strategi ký plá rozvoje ěsta je důležitý ástroje pro říze í ěsta Města

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PILA, KŘOVINOŘE), SEKAČKA - PRÁCE BUDE BRNKAČKA II. 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu PILA, KŘOVINOŘE), SEKAČKA - PRÁCE

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu SOCIÁLNÍ CENTRUM KAMÍNEK V CHOMUTOVĚ PROVOZ A POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM A SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM OHROŽENÝM OBYVATELŮM 1 Identifikace případové

Více

Asociace inovačního podnikání ČR

Asociace inovačního podnikání ČR Asociace iovačího podikáí ČR ve spolupráci s Miisterstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Miisterstvem průmyslu a obchodu, Výborem pro hospodářství, zemědělství a dopravu Seátu Parlametu ČR, tuzemskými

Více

Zápis ze 47. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne

Zápis ze 47. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne Zápis ze 47. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 29. 8. 2018 Místo koáí: Hasičský dů Veltrus Přítoi: Omluveni: Ověřovatelé: Doa trváí: 18:02 20:46 Program: 1) Úvod, shváleí prograu 2) Jeováí ověřovatelů

Více

Správa katastru e ovitostí po 1. lednu 2014

Správa katastru e ovitostí po 1. lednu 2014 Správa katastru e ovitostí po 1. lednu 2014 Karel Šte el Konference ISSS 2015 13. dubna 2015 Z ě y vyvola é ový o ča ský záko íke a katastrál í záko e Materiál í publicita platí od. led a )akládá eřej

Více

Smlouva o zajiště í želez ič í oso í dopravy ezikrajský i vlaky

Smlouva o zajiště í želez ič í oso í dopravy ezikrajský i vlaky Smlouva o zajištěí železičí osoí dopravy ezikrajskýi vlaky uzavřeá íže uvedeého de, ěsíe a roku v souladu s ustaoveíi zákoa č. / S., o krajíh krajské zřízeí, ve zěí pozdějšíh předpisů dále je krajské zřízeí

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie EVALUACE DOPADŮ A DOBRÉ PRAXE OP L)) NA )ÁKLADĚ PŘÍPADOVÝCH STUDIÍ A JEJICH META-ANALÝ)Y 1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PRACÍ K NÁPRAVĚ 1.1 Idetifikačí údaje

Více

Manažerské rozhodování

Manažerské rozhodování 3MA413 Manažerské rozhodování Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Manažerské rozhodování Managerial Decision Making Managemententscheidungen 2 hod. přednášek 2 hod. cvičení magisterská navazující

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie EVALUACE DOPADŮ A DOBRÉ PRAXE OP L)) NA )ÁKLADĚ PŘÍPADOVÝCH STUDIÍ A JEJICH META-ANALÝ)Y PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu KUDY KAM 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu

Více

Doktorské studium 2013-2014

Doktorské studium 2013-2014 Doktorské studium 2013-2014 Proč a jak studovat v doktorském studiu? Doktorské studium 3. a nejvyšší stupeň VŠ vzdělání Bakalářské (Bc.) Magisterské (Mgr., Ing.) Doktorské (Ph.D. za jménem) Doktorské studium

Více

města Veltrusy dne Zápis ze 41. zasedání Zastupitelstva 7) Závěr Místo ko á í: Hasičský dů Veltrus

města Veltrusy dne Zápis ze 41. zasedání Zastupitelstva 7) Závěr Místo ko á í: Hasičský dů Veltrus Zápis ze 41. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 28. 2. 2018 Místo koáí: Přítoi: Omluveni: Ověřovatelé: Hasičský dů Veltrus Doa trváí: 18:00 20:40 Ig. Marta Baráková, Ing. Martin Dykast, Michal

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební, 166 29 Praha 6, Thákurova 7. Z á p i s č. 10

České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební, 166 29 Praha 6, Thákurova 7. Z á p i s č. 10 České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební, 166 29 Praha 6, Thákurova 7 Z á p i s č. 10 z 10. zasedání Vědecké rady Fakulty stavební, které se konalo dne 8. února 2007 ve 14.00 hodin v zasedací

Více

Veřejná ekonomika a správa

Veřejná ekonomika a správa Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Veřejná ekonomika a správa studijní obor je odborně garantován katedrou

Více

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ Novi k a z ě k.. v hláška č. / S. a záko č. / S. Co se ě í? Nová v hláška č. / S. provádějí í pravidla a poze í h ko u ika í h s úči ostí od. led a ruší a ahrazuje v hlášku č. / S. upravují

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu Chee dostat šai 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu Chee dostat šai Číslo projektu CZ.1.04/3.2.01/19.00201 Oblast podpory

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

Organizační dopady při řešení kybenetické bezpečnosti. Ing. Zdeněk Seeman, CISA, CISM Mgr. Tomáš Rydvan

Organizační dopady při řešení kybenetické bezpečnosti. Ing. Zdeněk Seeman, CISA, CISM Mgr. Tomáš Rydvan Organizační dopady při řešení kybenetické bezpečnosti Ing. Zdeněk Seeman, CISA, CISM Mgr. Tomáš Rydvan Orga izač í dopad při řeše í k er eti ké ezpeč osti I g. )de ěk ee a, CI A, CI M Mgr. To áš R dva

Více

Mezinárodní management a globalizace

Mezinárodní management a globalizace 3MA425 Mezinárodní management a globalizace Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Mezinárodní management a globalizace International Management and Globalization Internationales Management in

Více

Rekonstrukce vodovodních řadů ve vztahu ke spolehlivosti vodovodní sítě

Rekonstrukce vodovodních řadů ve vztahu ke spolehlivosti vodovodní sítě Rekostrukce vodovodích řadů ve vztahu ke spolehlvost vodovodí sítě Ig. Jaa Šekapoulová Vodáreská akcová společost, a.s. Bro. ÚVOD V oha lokaltách České republky je v současost aktuálí problée zastaralá

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 16. 10. 2013

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 16. 10. 2013 1/7 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 16. 10. 2013 Přítomni: viz prezenční listina Program: 1) Zahájení - prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. 2) Habilitační

Více

Strategie a podnikatelský plán v MSP

Strategie a podnikatelský plán v MSP 3MA546 Strategie a podnikatelský plán v MSP Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Strategie a podnikatelský plán v MSP Strategy and Business Plan in SMEs Strategie und ein Geschäftsplan in KMU

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu INTEGRACE OSOB S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA NA PRACOVNÍ TRH 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu INTEGRACE OSOB S PORUCHOU

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie 1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu DÁME VÁM ŠANCI 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu DÁME VÁM ŠANCI Číslo projektu CZ.1.04/3.4.04/76.00254 Oblast podpory

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie 1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu DÍTĚ RO)HODNĚ NENÍ PŘEKÁŽKOU 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu DÍTĚ RO)HODNĚ NENÍ PŘEKÁŽKOU Číslo projektu CZ.1.04/2.1.01/91.00191

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH V ORGANIZACI DOTYK II 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ

Více

Systém pro zpracování, analýzu a vyhodnocení statistických dat ERÚ. Ing. Petr Kusý Energetický regulační úřad odbor statistický a bezpečnosti dodávek

Systém pro zpracování, analýzu a vyhodnocení statistických dat ERÚ. Ing. Petr Kusý Energetický regulační úřad odbor statistický a bezpečnosti dodávek Systém pro zpracováí, aalýzu a vyhodoceí statistických dat ERÚ Ig. Petr Kusý Eergetický regulačí úřad odbor statistický a bezpečosti dodávek TA ČR, 9. duba 2019 Eergetický regulačí úřad - stručě Nezávislý

Více

Výroč í zpráva H- at, o.p.s.

Výroč í zpráva H- at, o.p.s. Výročí zpráva H-at, o.p.s. 4 HejnéHo metoda - Zasloužená radost Z poznávání O HejnéHO metodě Hejného metoda je vyvíjena od 40. let 20. století, kdy Vít Hejný začal zkoumat, proč děti, které bez problémů

Více

Jestliže nějaký objekt A můžeme vybrat m způsoby a jiný objekt B lze vybrat n způsoby, potom výběr buď A nebo B je možné provést m+n způsoby.

Jestliže nějaký objekt A můžeme vybrat m způsoby a jiný objekt B lze vybrat n způsoby, potom výběr buď A nebo B je možné provést m+n způsoby. V kapitole Ituitiví kobiatorika jse řešili příklady více éě stejý způsobe a stejých pricipech. Nyí si je zobecíe a adefiujee obvyklou teriologii. pravidlo součtu: Jestliže ějaký objekt A ůžee vybrat způsoby

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Navazující magisterské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém TS Akademický rok 2009/2010 2 Informace zde obsažené jsou platné

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 22.5.2013 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Předal jmenovací dekret nově jmenované člence VR FBI,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 6. února 2014 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK schválen

Více

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení 2. Jmenování nového člena VR FMV Ing. Peter Drábik, Ph.D., děkan Obchodní fakulty Ekonomické

Více

)EMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Data a služ y )e ě ěři kého úřadu pro stát í správu a sa osprávu

)EMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Data a služ y )e ě ěři kého úřadu pro stát í správu a sa osprávu )EMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Data a služ y )e ě ěři kého úřadu pro stát í správu a sa osprávu Ja a Vol á ISSS, Hrade Králové 5. 4. 2016 Přehled ezplat ě poskytova ý h produktů Na základě podepsa é s louv posk tuje

Více

Dokáže e využít ož ostí digitál ího katastru e ovitostí?

Dokáže e využít ož ostí digitál ího katastru e ovitostí? Dokáže e využít ož ostí digitál ího katastru e ovitostí? Konference ISSS 2017. du a Pl ě í Ko ep e digitaliza e katastru Ko ep e la přijata ro e Digitalizace popis ý h údajů katastru V udo á í o ého i

Více

Předseda komise a zástupce předsedy KSG doc. Ing. Helena Sedláčková, CSc. FPH VŠE

Předseda komise a zástupce předsedy KSG doc. Ing. Helena Sedláčková, CSc. FPH VŠE Schváleno na zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 18. 2. 2015, aktualizace: 8. 3. 2017 Seznam odborníků pro komise státních doktorských zkoušek a obhajob doktorských

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu Kopleí progra itegrae soiálě vloučeýh a soiálí vloučeí ohrožeýh ovatel ěsta Mostu do společosti 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu

Více

Kontroly a opravy špat ý h dat v RÚIAN. Jiří For á ek

Kontroly a opravy špat ý h dat v RÚIAN. Jiří For á ek Kontroly a opravy špat ý h dat v RÚIAN Jiří For á ek Obsah prezentace Úvod O sah RÚIAN a zdroje úvod ího apl ě í Úze í ide tifika e a adres Ko trol í a rozdílové sestav Co ás trápí při správě RÚIAN? Ko

Více

S louva o realiza i veřej é zakázky s ázve Eko o i ký

S louva o realiza i veřej é zakázky s ázve Eko o i ký Evidečí číslo přiděleé z Cetrálí evidee sluv: 160239 Slouva o realizai veřejé zakázky s ázve Ekooiký iforačí systé se začleěí lesí výroy v árodíh paríh dále je Smlouva uzavřeá íže uvedeého de, ěsíe a roku

Více

Životopis. Osobní údaje. Vzdělání. Zaměstnání. Pedagogická činnost na VŠE v Praze. Vysoká škola ekonomická v Praze

Životopis. Osobní údaje. Vzdělání. Zaměstnání. Pedagogická činnost na VŠE v Praze. Vysoká škola ekonomická v Praze Vysoká škola ekonomická v Praze Osobní údaje Mgr. Ing. Pavel Král, Ph.D., 31. leden 1978 bydliště Přestavlky 5, 25791 Sedlec-Prčice (Přestavlky) Vzdělání 2002 Ing. VŠE, Fakulta managementu Ekonomika a

Více

Zápis z Vědecké rady Ekonomické fakulty konané dne 26. ledna 2017

Zápis z Vědecké rady Ekonomické fakulty konané dne 26. ledna 2017 Zápis z Vědecké rady Ekonomické fakulty konané dne 26. ledna 2017 Přítomni: doc. Beránek, doc. Beran, doc. Cudlínová, doc. Holečková, prof. Hron, doc. Faltová Leitmanová, doc. Kapounek, RNDr. Klufová,

Více

VYSOCE PŘESNÉ METODY OBRÁBĚNÍ

VYSOCE PŘESNÉ METODY OBRÁBĚNÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta strojího ižeýrství Ústav strojíreské techologie ISBN 978-80-214-4352-5 VYSOCE PŘESNÉ METODY OBRÁBĚNÍ doc. Ig. Jaroslav PROKOP, CSc. 1 1 Fakulta strojího ižeýrství,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

-cenzura- Obsah. 1.1 Přeskoč není důležité

-cenzura- Obsah. 1.1 Přeskoč není důležité Čísla v obecější pohledu -cezura- kotakt str. - Obsah.. Příklad ze kterých představa vchází. Přeskoč eí důležité str. -.. Model str. -.. Pravidla pro počítáí se zobecělý áhlede a čísla str. -.. Důsledk

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PROGRAM PODPORY )AMĚSTNÁVÁNÍ ALMA 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu PROGRAM PODPORY )AMĚSTNÁVÁNÍ ALMA Číslo projektu

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 13. 4. 2015 Čas:

Více

Zápis z oborové rady doktorského studia FPH

Zápis z oborové rady doktorského studia FPH Zápis z oborové rady doktorského studia FPH 15. 2. 2017 Přítomni: prof. Ing. Jindřich Soukup, CSc., doc. Ing. Mgr. Martin Lukeš, Ph.D., doc. Ing. Jiří Hnilica, Ph.D., prof. Ing. Milan Žák, CSc., prof.

Více

Pojem času ve finančním rozhodování podniku

Pojem času ve finančním rozhodování podniku Pojem času ve fiačím rozhodováí podiku 1.1. Výzam faktoru času a základí metody jeho vyjádřeí Fiačí rozhodováí podiku je ovlivěo časem. Peěží prostředky získaé des mají větší hodotu ež tytéž peíze získaé

Více

Seznam odborníků pro komise státních doktorských zkoušek a obhajob doktorských disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management

Seznam odborníků pro komise státních doktorských zkoušek a obhajob doktorských disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management Schváleno na zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 18. 02. 2015 disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management zkratka pracoviště doc. Ing. Jiří

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PROGRAM PODPORY )AMĚSTNÁVÁNÍ ALMA 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu PROGRAM PODPORY )AMĚSTNÁVÁNÍ ALMA Číslo projektu

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

62. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity dne 11. června 2018

62. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity dne 11. června 2018 62. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity dne 11. června 2018 Číslo jednací: MU-IS/76457/2018/717426/FSS-1 Přítomni: dle prezenční listiny Program: Habilitační

Více

Veřejná ekonomika a správa

Veřejná ekonomika a správa Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní program Hospodářská politika a správa studijní obor je odborně garantován katedrou ekonomie a veřejné správy výuka je zajišťována zejména vysoce kvalifikovanými

Více

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014 Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém

Více

OBECNÁ PRAVIDLA Barva

OBECNÁ PRAVIDLA Barva OBECNÁ PRAVIDLA Barva Počet Ročík Forma hráčů Žlutý 2 1. 7. 2010 a ladší přehazovaá Oražový 2 1. 7. 2009 a ladší eplyulý Červeý 2 1. 7. 2008 a ladší plyulý prstový Zeleý 3 1. 7. 2007 a ladší plyulý Modrý

Více

Národ í plá rozvoje sítí ové ge era e. Luděk S h eider

Národ í plá rozvoje sítí ové ge era e. Luděk S h eider Národ í plá rozvoje sítí ové ge era e ISSS, Hrade Králové Nástroje podpor výstav vysokorychl. sítí Rozlišuje e dva základ í ástroje us adňují í výstav u v sokor hlost í h sítí elektro i ký h ko u ika í

Více

Podnikatelské praktikum

Podnikatelské praktikum 3MA543 Podnikatelské praktikum Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Podnikatelské praktikum Enterprise in praxis Unternehmerisches Praktikum 2 hod. přednášek 2 hod. cvičení magisterská navazující

Více

Zápis ze zasedání VR FZV UP

Zápis ze zasedání VR FZV UP Zápis ze zasedání VR FZV UP 15. 04. 2013 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 15. 04. 2013 Čas: 13:00 hod. Přítomni: Omluveni: prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc. prof.

Více

Klu český h turistů. 125 let

Klu český h turistů. 125 let Klu český h turistů 125 let 1888-2013 Z ače í turisti ký h tras prv í oz ače á pěší trasa Ště hovi esvatojánské proudy prv í dálková pěší trasa Praha-BrdyŠu ava v ývalé ČSR již k 1938 40 000 km 1938-1989

Více

Nepředvídané události v rámci kvantifikace rizika

Nepředvídané události v rámci kvantifikace rizika Nepředvídaé událost v rác kvatfkace rzka Jří Marek, ČVUT, Stavebí fakulta {r.arek}@rsk-aageet.cz Abstrakt Z hledska úspěchu vestce ohou být krtcké právě ty zdroe ebezpečí, které esou detfkováy. Vzhlede

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 27.2.2013 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Vyzval je k uctění památky zesnulého člena VR FBI doc.

Více

Proč a jak se stát studentem

Proč a jak se stát studentem Proč a jak se stát studentem DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO OBORU PEDAGOGIKA na FHS UTB ve Zlíně CO budu studovat? Tematicky se zaměřuje na dvě oblasti: a) procesy vyučování a učení a jejich aktéři, b) sociální

Více

LINEÁRNÍ TRANSFORMACE V ROVINĚ

LINEÁRNÍ TRANSFORMACE V ROVINĚ LINEÁRNÍ TRANSFORMACE V ROVINĚ Kil Mleček Dgr Szrková FSv ČVUT Prh Thákurov 7 66 9 Prh 6 ČR e-il: kil@tfsvvutz SjF STU Brtislv Ná Slood 7 8 3 Brtislv SR e-il: szrkov@sjfstusk Astrkt V řísěvku je osý geoetriký

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA 2.1 Akreditované studijní programy (počty) Lékařská fakulta KKOV magisterské Doktorské P K/D P K/D P K/D P K/D přírodní vědy a nauky 11-18 0 0 0 0 0 0 0 0 0 technické

Více

Elektronizace tvor y a přístupu k práv í předpisů. JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D. ná ěstek pro říze í sek e legislativ a ar hiv i tví

Elektronizace tvor y a přístupu k práv í předpisů. JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D. ná ěstek pro říze í sek e legislativ a ar hiv i tví Elektronizace tvor y a přístupu k práv í předpisů JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D. ná ěstek pro říze í sek e legislativ a ar hiv i tví Motivace k projektu es írka a elegislativa Ústav í soud - Pl.Ús 77/06:

Více

Podniková ekonomika a management (PEM)

Podniková ekonomika a management (PEM) Podniková ekonomika a management (PEM) Navazující magisterský studijní program Ekonomika a management doc. RNDr. Ing. Roman Šperka, Ph.D. 19. 9. 2017 Co potřebujeme pro úspěšnou profesní kariéru? Znalost

Více

Zápis z Vědecké rady Ekonomické fakulty konané dne 19. března 2015

Zápis z Vědecké rady Ekonomické fakulty konané dne 19. března 2015 Zápis z Vědecké rady Ekonomické fakulty konané dne 19. března 2015 Přítomni: doc. Beránek, doc. Cudlínová, Dr. Ing. Dvořák, prof. Hron, doc. Faltová Leitmanová, doc. Jílek, RNDr. Klufová, doc. Kouřilová,

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s.

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Vyhodnocení přijímacího řízení na navazující magisterské studijní obory akademický rok 2014/2015 Zpracovala: Mgr. Vlasta Ditrichová Ing. Romana Lamačová Předkládá:

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne 5. 12. 2018 Přítomno: 26 členů z 31 (viz prezenční listina, k jednání se připojili: 13:04 doc. Soušek a doc.

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie EVALUACE DOPADŮ A DOBRÉ PRAXE OP L)) NA )ÁKLADĚ PŘÍPADOVÝCH STUDIÍ A JEJICH META-ANALÝ)Y PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu NOVÁ PERSPEKTIVA ABSOLVENTŮ ) ŠUMPERSKA A JESENICKA 1 Identifikace případové

Více

1 Identifikace případo é studie

1 Identifikace případo é studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu KATALOG SLUŽEB MĚSTSKÉHO ÚŘADU SOKOLOV A SYSTÉM ŘÍ)ENÍ RI)IK 1 Identifikace případoé studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu KATALOG SLUŽEB MĚSTSKÉHO

Více

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla Mendelova univerzita v Brně Ondřej Švehla 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně... 3 3 Studijní obory na PEF Mendelu... 3 3.1 Ekonomika a management... 3 3.2 Hospodářská

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu 2015 Zápis č. 2/2015 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 30. listopadu 2015 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké

Více

Studijní obor Sociologie a sociální antropologie B6703

Studijní obor Sociologie a sociální antropologie B6703 Studijní obor Sociologie a sociální B6703 Cíle a charakteristika studijního oboru Studijní kombinace sociologie sociální a kulturní je chybějícím článkem při přípravě studentů na celou řadu povolání, v

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 16.5.2012

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 16.5.2012 Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 16.5.2012 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Předal jmenovací dekrety nově jmenovaným členům VR FBI,

Více

katastru e o itostí ČR Jiří Poláček

katastru e o itostí ČR Jiří Poláček Služ i for ač ího s sté u katastru e o itostí ČR Jiří Poláček Obsah prezentace Přehled služe )kuše osti s o ě za ede ý i služ a i Pro oz í statistik Připra o a é o i k Strá ka 2 On-line Geoportál ETL 3

Více

Tento materiál vznikl díky Operačnímu programu Praha Adaptabilita CZ.2.17/3.1.00/33254

Tento materiál vznikl díky Operačnímu programu Praha Adaptabilita CZ.2.17/3.1.00/33254 Evropský socálí fod Prh & EU: Ivestuee do vší udoucost eto terál vkl díky Operčíu progru Prh dptlt CZ..7/3..00/3354 Mžerské kvtttví etody II - předášk č. - eore her eore her 96 vo Neu, Morgester kldtelé

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

č š š ř ř Í ů č Ě Á Š ŠÁ Ř Ď É Í Ě Í Í čí ž ě č é č ě ý Ž ř ě č ý ě ý ý ř ě š ý ě ť ý é é ě ě é ě é ř é ř Ť ě š ě ž ě é ě é é ů ě é ř ú ý ý é ěř ý ý š ý ý ž é é š ý š ě ý ř ř ř ě š ý ě ý ý ř ě é Ž é é

Více

Podniková ekonomika a management (PEM)

Podniková ekonomika a management (PEM) Navazující magisterský studijní obor Podniková ekonomika a management (PEM) Studijní program Ekonomika a management Prof. Ing. Karel Skokan, Ph.D. Studijní obor PEM Co potřebujeme pro úspěšnou profesní

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. března Zápis č. 1/2015

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. března Zápis č. 1/2015 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. března 2015 Zápis č. 1/2015 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 30. května 2015 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké rady

Více

Den otevřených dveří 2016

Den otevřených dveří 2016 Den otevřených dveří 2016 doc. Ing. Hana Mikovcová, Ph.D. proděkanka pro pedagogiku Ing. Pavel Mikan systémový integrátor Hana Dudová studijní referentka O fakultě Poslání fakulty: vychovávat budoucí odborníky

Více

8.2.1 Aritmetická posloupnost

8.2.1 Aritmetická posloupnost 8.. Aritmetická posloupost Předpoklady: 80, 80, 803, 807 Pedagogická pozámka: V hodiě rozdělím třídu a dvě skupiy a každá z ich dělá jede z prvích dvou příkladů. Př. : V továrě dokočí každou hodiu motáž

Více