INFORMAČNÍ SYSTÉM PŮJČOVNY JÍZDNÍCH KOL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMAČNÍ SYSTÉM PŮJČOVNY JÍZDNÍCH KOL"

Transkript

1 VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY INFORMAČNÍ SYSTÉM PŮJČOVNY JÍZDNÍCH KOL (semestrální projekt) ZS Analýza Implementace Číslo skupiny: 12 Členové skupiny: Příjmení, jméno, login 1. Michal Šnaidar, SNA Tomáš Pijáček, PIJ Patrik Farý, FAR Lukáš Meca, MEC Tomáš Plinta, PLI040 5.

2 1 Zadání (skupina 12, 8. října 2010) Cílem projektu je vytvoření informačního systému pro společnost Bajk s.r.o., která se zabývá vnitrostátním půjčováním kol a příslušenství. Firma je organizačně rozdělena na několik poboček a servisních středisek rozmístěných po celé ČR. Organizace takového podnikatelského záměru si žádá vytvoření koncipovaného informačního systému, díky němuž bude firma Bajk s.r.o. mít strategický nástroj pro svou podnikatelskou činnost. Tento nástroj bude využíván jak zákazníky, tak zaměstnanci firmy Bajk s.r.o. Systém musí reflektovat, že zákazník má možnost si vypůjčit a vrátit kolo na libovolné pobočce. Informace o aktuálním umístění kola musí být zaznamenávány v informačním systému. Zaměstnanci (servisní technici, pracovníci poboček) budou spravovat evidenci kol, jejich servis, pronájem a stav. Informační systém musí vedoucím zaměstnancům umožnit vkládat a editovat tarify cen, slevy, obchodní novinky a také své zaměstnance. Možnost zrušit výpůjčku kola by měl mít možnost také pouze vedoucí zaměstnanec. Zákazník po vstupu na webový portál může vyhledávat nejbližší pobočky v požadované lokalitě a také si může vyhledat z řady dostupných kol či příslušenství. Zákazník má možnost si vybrané kolo vypůjčit přímo na pobočce, případně se zaregistrovat a kolo si rezervovat předem. Součástí zákaznického účtu bude zobrazení historie půjčených kol či příslušenství, také je umožněno zákazníkovi zasílat firemní novinky. Součástí webového portálu bude také seznam dostupných cyklotras ve vybraných lokalitách. Každá cyklotrasa bude obsahovat popis a fotogalerii. Registrovaní zákazníci budou mít možnost diskutovat o dané cyklotrase. 1.1 Funkční požadavky PROČ nový IS S přibývajícími léty je nutné držet krok s konkurencí a je tedy dobré, aby se firma ve své činnosti neustále rozvíjela. Díky nasazení internetové technologie, lze výrazně z efektivit, jak už pro zákazníka, tak i pro zaměstnance celkovou kvalitu našich služeb. K ČEMU má IS sloužit Hlavní funkcí systému by měla být prezentace nabízených kol a příslušenství s možností rezervace. Dále budou také prezentovány cyklotrasy, které budou sloužit zákazníkům jako tipy na výlet. Zákazník může sdílet své zážitky případně dotazy v diskusi, která bude také součástí systému. Vedlejší funkcí informačního systému bude interní evidence zaměstnanců, kol + příslušenství, poboček, servisních úkonů, cenových tarifů. Tato část nebude běžnému zákazníkovi dostupná a bude sloužit pouze k organizaci a řízení firmy.

3 KDO s IS bude pracovat o vedoucí pracovník - právo editovat zaměstnance, kola (příslušenství), ceny tarifů, slevy, cyklotrasy. Dále zastává stejné funkce jako zaměstnanec. o zaměstnanec - možnost rezervace, vypůjčení, fakturace za vypůjčení kola. Publikace novinek, evidence servisních úkonů a účast v diskusi. o zákazník - stejná práva jako nepřihlášený uživatel, kromě možnosti rezervace vybraného kola (příslušenství), účast v diskusi. o nepřihlášený uživatel - prohlížení nabízených kol (příslušenství), cyklotras, ceníků, novinek. Pouze čtení diskuse a registrace. VSTUPY do systému U kol evidujeme jeho název, značku výrobce, typ kola (horské, krosové, trekové, silniční), rok pořízení a výbavu. Dalšími informacemi o kole jsou fotografie a cenový tarif. U každého kola se také nachází aktuální stav (vypůjčeno/na pobočce) a fyzický výskyt na které pobočce se dané kolo nachází nebo kde bylo vypůjčeno. Pokud kolo bylo opravováno, jsou u každého kola evidovány i servisní úkony. Dále je zde možnost přidat svůj názor do diskuse k danému kolu. U poboček evidujeme adresu pobočky (město, ulici, PSČ) a také kontaktní informace (telefon, ). U výpůjček evidujeme datum vypůjčení, datum navrácení, zákazníka, který provedl výpůjčku a zaměstnance, který kolo vypůjčil. Dále je evidováno vypůjčené kolo a příslušenství. U fotogalerie evidujeme její popisek. U fotografie evidujeme její umístění, popisek a fotogalerii do, které náleží. U zaměstnanců evidujeme jméno, příjmení, telefon, , adresu a pobočku, na které pracuje. U zákazníků evidujeme jméno, příjmení, telefonní číslo, rodné číslo a adresu trvalého bydliště. U rezervací evidujeme kolo nebo příslušenství, které je rezervováno, datum od kdy do kdy je rezervace platná a zákazníka, který rezervaci vytvořil. Nedílnou součástí je i informace o pobočce, kam si zákazník kolo přijde vyzvednout. U tarifů evidujeme název tarifu, popis a cenu vztaženou na jeden den vypůjčení jednoho kola. U novinek evidujeme datum vložení novinky, zaměstnance, který ji vložil a textový obsah. U příslušenství evidujeme název, popis a pevnou cenu vztaženou na jeden den. U slev evidujeme slevu vyjádřenou v procentech vztaženou na množství vypůjčených kol. U faktur evidujeme unikátní číslo faktury, datum vystavení, datum splatnosti, cena faktury, forma úhrady. Součástí faktury je identifikace zákazníka a zaměstnance, který fakturu vystavil. Déle evidujeme, zda je faktura již uhrazena. U položek faktury je evidována výpůjčka, která je fakturována. U cyklotras evidujeme název, textový popis, fotogalerii, délku, nejbližší pobočky firmy, dopravní spojení a pohostinné zařízení. Součástí každé cyklotrasy bude i diskuse zákazníků.

4 U diskusí evidujeme příspěvky zákazníků týkajících se především naší půjčovny. Informace budou sloužit jako veřejný prostor pro předávání tipů, zkušeností mezi zákazníky, ale také řešení různých problémů ohledně půjčovny v interakci se zaměstnanci. U servisních úkonů evidujeme textový popis úkonu, a kdo a kdy daný servisní úkon prováděl. VÝSTUPY ze systému U kol jsou požadovány položky jako název kola, značka, typ, stav, vybavení, fotografie, a cenový tarif, do kterého kolo spadá. Dále jsou požadovány informace o pobočce, kde se kolo právě nachází a servisní úkony, které byly na kolu provedeny. U příslušenství jsou požadovány položky jako název, popis a cena, za kterou je příslušenství půjčeno. Další požadovanou položkou je aktuální počet tohoto příslušenství na pobočce. U poboček jsou požadovány položky jako město, ulice, PSČ, telefon, a jméno vedoucího pracovníka pobočky. Dále množství kol, které jsou na dané pobočce aktuálně k vypůjčení. Množství je požadováno celkové i pro jednotlivé typy kol. U výpůjček jsou požadovány položky jako datum vypůjčení, datum vrácení, jméno, příjmení, telefonní číslo a zákazníka. Dále název pobočky, kde byla výpůjčka provedena a také jméno a příjmení zaměstnance, který daný předmět vypůjčil. U zaměstnanců jsou požadovány položky jako jméno, příjmení, telefon, , pobočka, kde daný zaměstnanec působí. U zákazníků jsou požadovány položky jako jméno, příjmení, rodné číslo, telefon, , město, ulice, PSČ a rezervace (kolo, datum od, datum do), které má daný zákazník aktivní, heslo. U tarifů jsou požadovány položky jako název, popis, cenu vztaženou na jeden den vypůjčení a počet kol, spadajících do tohoto tarifu. U novinek jsou požadovány položky jako datum a čas přidání novinky a textový obsah. U slev jsou požadovány položky jako velikost slevy vyjádřenou v procentech a množství kol, při kterém je sleva aktivována. U faktur jsou požadovány položky jako číslo faktury, datum vystaveni, datum splatnosti, cena faktury, forma úhrady, obsah faktury a jméno zaměstnance, který fakturu vystavil. Dále jsou požadovány informace jako odběratel (jméno, příjmení, ulice, město, PSČ, telefon, zákazníka) a dodavatel (název a adresa naší firmy). U položek faktury je evidováno jaké zboží se zákazník objednal (příslušenství, kolo), cena a k jaké faktuře daná položka patří. U cyklotras jsou požadovány položky jako název, textový popis, fotografie, délka, nejbližší pobočky firmy, dopravní spojení, pohostinství v okolí a diskusní příspěvky zákazníků k dané cyklotrase. U diskusního fóra jsou požadovány položky jako název vlákna, a hierarchický seznam příspěvků (reakcí) k danému vláknu. U každého příspěvku je požadována informace o autorovi (jméno, příjmení zákazníka nebo zaměstnance), datum a čas vložení, text příspěvku. U servisních úkonů jsou požadovány položky jako název, textový popis, datum provedení a jméno zaměstnance, který daný servisní úkon provedl.

5 Nefunkční požadavky Informační systém bude tvořen jako webová aplikace a bude přístupný z libovolného počítače připojeného k internetu. Implementace bude provedena tak, aby dodržovala W3C standardy. Z důvodu, že půjčovna kol nemá vlastní IT oddělení ani hardwarové kapacity bude správa, provoz a údržba systému předána do rukou externí hostingové společnosti. Navrhovaný systém bude splňovat veškeré právní požadavky České republiky, které se týkají ochrany osobních údajů.

6 2 Analýza (skupina 12, 8. října 2010) 2.1 Analýza datová Lineární zápis typů entit a typů vazeb Kolo (id_kolo, nazev, vybava, rok_porizeni, id_typkola, id_znackakola, id_stavkola, id_fotogalerie, id_typkola, id_tarif, id_pobocka, id_diskuse) Pobocka (id_pobocka, mesto, ulice, psc, telefon, ) Vypujcka (id_vypujcka, datum_vypujcky, datum_navratu, id_zakaznik, id_zamestnanec, id_kolo, id_prislusenstvi) Fotogalerie (id_fotogalerie, titulek) Fotografie (id_fotografie, url, titulek, id_fotogalerie) Zamestnanec (id_zamestnanec, jmeno, prijmeni, telefon,heslo, , plat, id_pobocka) Zakaznik (id_zakaznik, jmeno, prijmeni, rodne_cislo, telefon, , mesto, ulice, psc, heslo) Rezervace (id_rezervace, datum_od, datum_do, id_pobocka, id_kolo, id_prislusenstvi, id_zakaznik) Tarif (id_tarif, nazev_tarifu, cena_den) Novinky (id_novinky, id_zamestnance, datum, text) Příslusenstvi (id_prislusenstvi, nazev_prislusenstvi, popis_prislusenstvi, cena_den, pocet_kusu) StavKola (id_stavkola, stav) Sleva (id_sleva, pocet_kol, sleva) Faktura (id_faktura, cena, datum, datum_splatnosti, forma_uhrady, dodavatel, uhrazeno, stornovano, id_sleva, id_zamestnanec, id_zakaznik) PolozkaFaktury (id_polozkafaktury, cena_polozky, id_vypujcka, id_faktura) CykloTrasa (id_cyklotrasa, popis_cyklotrasy, delka, dopravni_spojeni, pohostinne_zarizeni, id_fotogalerie, id_pobocka, id_diskuse) Diskuse (id_diskuse, nazev_vlakna, popis_vlakna) Prispevek (id_prispevek, autor, text, datum_vlozeni, cas, id_diskuse) ServisniUkon (id_servisniukon, popis_ukonu, datum_provedeni, id_kolo, id_zamestnanec) TypKola (id_typkola, typ) ZnackaKola (id_znackakola, znacka)

7 2.1.2 ER diagram

8 2.1.3 Datový slovník typ entity název atributu datový typ velikost klíč nulový IO+popis Kolo id_kolo integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující dané kolo nazev varchar 20 ne ne název kola vybava varchar 50 ne ano výpis výbavy kola rok_porizeni integer 4 ne ne rok pořízení kola id_znackakola integer 10 ne ano cizí klíč z tabulky ZnackaKola id_stavkola integer 10 ne ano cizí klíč z tabulky StavKola id_pobocka integer 10 ne ne cizí klíč, označuje pobočku na které je kolo dostupné id_diskuse integer 10 ne ano cizí klíč, diskuse k danému kolu id_fotogalerie integer 10 ne ano cizí klíč, fotogalerie k danému kolu id_typkola integer 10 ne ano cizí klíč z tabulky TypKola id_tarif integer 10 ne ano cizí klíč z tabulky Tarif Pobocka id_pobocka integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou pobočku mesto varchar 25 ne ne město, ve kterém se pobočka nachází ulice varchar 20 ne ne ulice pobočky psc integer 5 ne ne psč pobočky telefon integer 9 ne ne telefonní kontakt na pobočku ve formátu varchar 30 ne ne ový kontakt na pobočku Vypujcka id_vypujcka integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou výpůjčku datum_vypujcky date ne ne datum vytvoření vypůjčení kola nebo příslušenství ve formátu DDMMYYYY datum_navratu daten ne ano datum vrácení kola nebo příslušenství ve formátu DDMMYYYY id_zakaznik integer 10 ne ne cizí klíč, označuje zákazníka kterému je kolo vypůjčeno id_zamestnanec integer 10 ne ne cizí klíč, označuje zaměstnance který zboží vypůjčil id_kolo integer 10 ne ano cizí klíč, označuje kolo které je půjčováno id_prislusenstvi integer 10 ne ano cizí klíč, označuje příslušenství které je půjčováno Fotogalerie id_fotogalerie integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou fotogalerii titulek varchar 50 ne ne titulek a stručný popis fotogalerie Fotografie id_fotografie integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou fotografii url varchar 100 ne ano umístění daného obrázku titulek varchar 150 ne ano titulek a stručný popis fotografie id_fotogalerie integer 10 ne ne cizí klíč, označuje fotogalerii, ke které daná fotografie náleží Zamestnanec id_zamestnanec integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující daného zaměstnance jmeno varchar 20 ne ne jméno zaměstance prijmeni varchar 20 ne ne příjmení zaměstnance telefon integer 9 ne ne telefonní kontakt na zaměstnance ve formátu varchar 30 ne ne ový kontakt na zaměstnance plat integer 6 ne ano měsíční plat zaměstnance id_pobocka integer 10 ne ne pobočka, na které daný zaměstnanec pracuje heslo string 256 ne ne heslo Zakaznik id_zakaznik integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující daného zákazníka jmeno varchar 20 ne ne jméno zákazníka prijmeni varchar 20 ne ne příjmení zákazníka

9 rodne_cislo integer 10 ne ne rodné číslo zákazníka ve tvaru telefon integer 9 ne ano telefonní kontakt na zákazníka ve formátu varchar 30 ne ne ový kontakt na zákazníka mesto varchar 25 ne ne bydliště zákazníka ulice varchar 20 ne ne bydliště zákazníka psc integer 5 ne ne bydliště zákazníka heslo string 256 ne ne heslo Rezervace id_rezervace integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou rezervaci datum_od date ne ne datum, od kterého si zákazník dané zboží zarezervoval ve formátu DDMMYYYY datum_do date ne ne datum, do kterého si zákazník dané zboží zarezervoval ve formátu DDMMYYYY id_pobocka integer 10 ne ne pobočka, na které si zboží zákazník vyzvedne id_kolo integer 10 ne ano id kola, které si zákazník zarezervoval id_prislusenstvi integer 10 ne ano id příslušenství, které si zákazník zarezervoval id_zakaznik integer 10 ne ne id zákazníka, které se zboží rezervuje Tarif id_tarif integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující daný tarif nazev_tarifu varchar 15 ne ne název tarifu cena_den integer 4 ne ne cena za půjčení daného kola za den Novinky id_novinky integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou novinku datum date ne ne datum vložení novinky ve formátu DDMMYYYY text varchar 200 ne ne text dané novinky id_zamestnanec integer 10 ne ne cizí klíč, označující zmaěstnance, který novinku vložil Prislusenstvi id_prislusenstvi integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující dané příslušenství nazev_prislusenstvi varchar 25 ne ne název příslušenství popis_prislusenstvi varchar 200 ne ne popis daného příslušenství cena_den integer 4 ne ano cena, za kterou stojí vypůjčení daného příslušenství za den pocet_kusu integer 4 ne ne počet dostupných kusů StavKola id_stavkola integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující daný stav kola stav varchar 15 ne ne název a popis stavu ve kterém se kolo nachází Sleva id_sleva integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou slevu pocet_kol integer 3 ne ne minimální počet kol, na která jde uplatnit daná sleva sleva integer 2 ne ne sleva na danou zakázku vyjádřená v procentech Faktura id_faktura integer 10 ano ne jednoznačné číslo faktury cena integer 6 ne ne celková cena datum date ne ne datum vystavení faktury ve formátu DDMMYYYY datum_platnosti date ne ne datum splatnosti faktury ve formátu DDMMYYYY forma_uhrady varchar 20 ne ne forma úhrady dodavatel varchar 50 ne ne dodavatel zboží uhrazeno varchar 3 ne ne udává, zda je faktura uhrazena, přípustné jsou pouze hodnoty ano a ne stornovano varchar 3 ne ne udává, zda je faktura stornována, přípustné jsou pouze hodnoty ano a ne id_sleva integer 10 ne ano cizí klíč, id slevy, pokud zákazník

10 odebírá větší množství kol id_zamestnanec integer 10 ne ne cizí klíč, id zaměstnance, který fakturu vystavil id_zakaznik integer 10 ne ne cizí klíč, id zákazníka, které se zboží rezervuje PolozkaFaktury Id_polozkafaktury integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou položku faktury cena_polozky integer 6 ne ano cena dané položky id_vypujcka integer 10 ne ne cizí klíč, označující číslo výpůjčky, která je fakturována id_faktura integer 10 ne ne cizí klíč, označující číslo faktury, ke které daná položka náleží Cyklotrasa id_cyklotrasa integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou cyklotrasu popis_cyklotrasy varchar 1000 ne ne název a popis cyklotrasy delka integer 4 ne ne délka cyklotrasy v kilometrech dopravni_spojeni varchar 200 ne ano výpis autobusů a vlaků, kterým se na danou cyklotrasu zákazník dostane pohostinne_zarizeni varchar 200 ne ano výpis pohostinných zařízení, které se na cyklotrase nacházejí id_fotogalerie integer 10 ne ano cizí klíč, označuje fotogalerii cyklotrasy id_pobocka integer 10 ne ano cizí klíč, označuje nejbližsí pobočku id_diskuse integer 10 ne ano cizí klíč, označuje diskusi k dané cyklotrase Diskuse id_diskuse integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou diskusi nazev_vlakna varchar 25 ne ne název vlákna popis_vlakna varchar 20 ne ano popis vlákna Prispevek id_prispevek integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující daný příspěvek autor varchar 20 ne ano jméno nebo přezdívka autora příspevku text varchar 500 ne ne text příspěvku datum_vlozeni date ne ne datum vložení příspěvku ve formátu DDMMYYYY cas date ne ne čas vložení příspevku ve tvaru MM:HH id_diskuse integer 10 ne ano cizí klíč, označuje ke které diskusi daný příspěvek patří ServisniUkon id_servisniukon integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující daný servisní úkon popis_ukonu varchar 50 ne ne popis úkonu datum_provedeni date ne ne datum provedení úkonu ve formátu DDMMYYYY id_kolo integer 10 ne ano cizí klíč, označuje kolo které bylo opravováno id_zamestnanec integer 10 ne ano cizí klíč, označuje zaměstnance, který úkon provedl TypKola id_typkola integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující daný typ kola typ varchar 15 ne ne typ kola ZnackaKola id_znackakola integer 10 ano ne číslo jednoznačně identifikující danou značku kola znacka varchar 15 ne ne značka kola

11 2.2 Analýza funkční (skupina 12, 8. října 2010) DF diagramy + minispecifikace Kontextový diagram DF diagram 0. Úroveň

12 1. Evidence bicyklů 1.1 Evidence značek kol

13 1.2 Evidence typů kol 1.3 Evidence kol

14 1.3.8 zjistit ne-rezervovanost kola na datum 1. Zobraz seznam dostupných kol 2. Uživatel označí požadované kolo a klikne na tlačítko dostupnost 3. Zapiš atribut vybraného kola id_kolo do proměnné p_kolo 4. Zobraz formulář pro vybrání požadovaného datumu 5. Zapiš vybrané datum do proměnné p_datum 6. Proveď spojení tabulek Kolo a Rezervace podle id_kolo, v podmínce uveď id_kolo=p_kolo a datum_od<p_datum a datum_do>p_datum, zjisti, kolik dotaz vrací výsledků a počet zapiš do proměnné p_vysledek 7. JE-LI p_vysledek==0 PAK zobraz okno s textem "Dané kolo je dostupné pro dané datum" konec algoritmu JINAK vytvoř proměnnou p_pocet_dni a zapiš do ní 0 DOKUD p_pocet_dni<30 o DĚLEJ zvyš proměnnou p_datum o jeden den Proveď spojení tabulek Kolo a Rezervace podle id_kolo, v podmínce uveď id_kolo=p_kolo a datum_od<p_datum a datum_do>p_datum, zjisti, kolik dotaz vrací výsledků a počet zapiš do proměnné p_vysledek, o JE LI p_vysledek==0 PAK přesuň se na bod 9. JINAK inkrementuj p_pocet_dni 8. Zobraz okno s textem "Dané kolo je na požadované datum nedostupné a v nejbližsích 30-ti dnech dostupné nebude." 9. Konec algoritmu 10. Zobraz okno s textem "Dané kolo je na požadované datum nedostupné, nejbližší možný termín vypůjčení je ", kde bude vypsána proměnná p_datum

15 1. Evidence zaměstnanců 2. Evidence slev

16 3. Evidence tarifů 4. Evidence poboček

17 5. Evidence cyklotras 6. Evidence fotek

18 7.1 Evidence fotografií 7.2 Evidence fotogalerií

19 8. Evidence faktur 8.9 zobraz příjem za období 1. Zobraz formulář Vyber Obdobi 2. Uživatel vybere počáteční datum a konečné datum 3. Zapiš počáteční datum do proměnné p_datum_poc a konečné datum do proměnné p_datum_kon 4. Proveď dotaz na tabulku Faktura, v podmínce uveď datum_splatnosti>p_datum_poc a datum_splatnosti<p_datum_kon, u výsledku proveď sumaci atributu cena a ulož do proměnné p_prijmy 5. Zobraz okno s Výpisem "Za uvedené období činí čisté příjmy " a vypiš proměnnou p_prijmy

20 8.4 zobrazit neuhrazené faktury 1. Uživatel klikne na tlačítko Zobrazit neuhrazené faktury 2. Proveď spojení tabulek Faktura, Zakaznik, Sleva a Zamestnanec podle atributu id_faktura, do podmínky uveď Faktura.uhrazeno=='ne' 3. Vytvoř kolekci objektů NeuhrazenaFaktura s názvem NeuhrazeneFaktury, kde každý objekt bude mít proměnné id_faktura, cena, datum, datum_splatnosti, forma_uhrady, dodavatel, sleva, zamestnanec_jmeno, zamestnanec_ prijmeni, zakaznik_jmeno, zakaznik_prijmeni 4. PRO KAŽDÝ vrácený výsledek DĚLEJ přidej do kolekce nový záznam, do proměnné id_faktura vlož Faktura.id_faktura, do proměnné cena vlož Faktura.cena, do proměnné datum vlož Faktura.datum, do proměnné datum_splatnosti vlož Faktura.datum_splatnosti, do proměnné forma_uhrady vlož Faktura.forma_uhrady, do proměnné dodavatel vlož Faktura.dodavatel, do proměnné sleva vlož Sleva.sleva, do proměnné zamestnanec_jmeno vlož Zamestnanec.jmeno, do proměnné zamestnanec_prijmeni vlož Zamestnanec.prijmeni, do proměnné zakaznik_jmeno vlož Zakaznik.jmeno a do proměnné zakaznik_prijmeni vlož Zakaznik.prijmeni 5. Zobraz okno s tabulkou, kde každý řádek reprezentuje jeden vrácený výsledek a sloupce tabulky reprezentují atributy objektu NeuhrazenaFaktura 6. PRO KAŽDÝ objekt v kolekci NeuhrazeneFaktury DĚLEJ přidej nový řádek do tabulky, do sloupců vypiš atributy daného objektu. 9. Evidence výpůjček

21 10. Evidence servisních úkonů 11. Evidence novinek

22 12. Evidence fóra 12.1 Evidence diskusí

23 12.2 Evidence příspěvků 13. Evidence příslušenství

24 14. Evidence zákazníků 14.1 registrace zákazníka 1. Zobraz formulář pro registraci zákazníka (požadováno jméno, příjmení, heslo, rodné číslo, telefon, , město, ulice, PSČ) 2. Uživatel zadá svoje osobní údaje a heslo 3. Zkontroluj zadané údaje z formuláře a) kontrola proběhla úspěšně BEGIN III. Vygeneruj zakaznik.id_zakaznik IV. Zapiš vyplněný formulář zákaznik.id_zakaznik dotabulky Zakaznik END b) kontrola proběhla neúspěšně I. Vypiš uživateli hlášku o chybě

25 15. Evidence rezervací 2.3 Analýza časová STD Rezervace

26 2.3.2 STD Faktury STD Kola

27 2.4 Návrh uživatelského prostředí Úvodní strana Přihlášený uživatel a přehled kol

28 3 Analýza datového skladu (skupina 12, 8. října 2010) 4 Návrh implementace 5 Popis implementace 6 Programátorská příručka (skupina autor, datum) 7 Uživatelská příručka 7.1 (skupina aut

Databázové a informační systémy Informační systém prodejny nábytku. Jakub Kamrla, KAM087

Databázové a informační systémy Informační systém prodejny nábytku. Jakub Kamrla, KAM087 Databázové a informační systémy Informační systém prodejny nábytku Jakub Kamrla, KAM087 1. část Funkční a nefunkční požadavky 1. K čemu má systém sloužit Jedná se o informační systém pro jednu nejmenovanou

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM AUTOBAZARU S INZERČNÍM SYSTÉMEM A RECENZEMI AUTOMOBILŮ

INFORMAČNÍ SYSTÉM AUTOBAZARU S INZERČNÍM SYSTÉMEM A RECENZEMI AUTOMOBILŮ VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY INFORMAČNÍ SYSTÉM AUTOBAZARU S INZERČNÍM SYSTÉMEM A RECENZEMI AUTOMOBILŮ (semestrální projekt) ZS 2009-2010 Analýza Implementace

Více

INZERTNÍ SERVER VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY. (semestrální projekt) ZS 2008-2009

INZERTNÍ SERVER VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY. (semestrální projekt) ZS 2008-2009 VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY INZERTNÍ SERVER (semestrální projekt) ZS 2008-2009 Členové skupiny: Příjmení, jméno, login Analýza Implementace XIII.

Více

Elektronická zdravotní karta

Elektronická zdravotní karta VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY Elektronická zdravotní karta (semestrální projekt) ZS 2009-2010 Analýza Implementace Číslo skupiny: Členové skupiny:

Více

IS Autopůjčovna VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY. (semestrální projekt) ZS 2010-2011.

IS Autopůjčovna VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY. (semestrální projekt) ZS 2010-2011. VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY IS Autopůjčovna (semestrální projekt) ZS 2010-2011 Analýza Implementace Číslo týmu: T07 Členové skupiny: Příjmení, jméno,

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM PRODEJ LÍSTKŮ DO DIVADLA

INFORMAČNÍ SYSTÉM PRODEJ LÍSTKŮ DO DIVADLA VŠB TU Ostrava INFORMAČNÍ SYSTÉM PRODEJ LÍSTKŮ DO DIVADLA Informační systémy a datové sklady Tomáš Bednár (bed163) Pavel Bílý (bil208) Lukáš Kubis (kub749) Štěpán Minks (min111) 23.10.2009 1. Zadání Proč

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY Autosalón (semestrální projekt) ZS 2011-2012 Analýza Implementace Číslo skupiny: 2 Členové skupiny: Jmeno,příjmení,login

Více

Semestrální práce. A0M33PIS Průmyslové informační systémy. Autoři: Název: Půjčovna nářadí. Tomáš Battěk Petr Gazdík Tomáš Levora

Semestrální práce. A0M33PIS Průmyslové informační systémy. Autoři: Název: Půjčovna nářadí. Tomáš Battěk Petr Gazdík Tomáš Levora Semestrální práce A0M33PIS Průmyslové informační systémy Název: Půjčovna nářadí Autoři: Tomáš Battěk Petr Gazdík Tomáš Levora Úvod V naší semestrální práci jsme si zvolili firmu, která se zabývá půjčováním

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM AUTOBAZARU S INZERČNÍM SYSTÉMEM A RECENZEMI AUTOMOBILŮ

INFORMAČNÍ SYSTÉM AUTOBAZARU S INZERČNÍM SYSTÉMEM A RECENZEMI AUTOMOBILŮ VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY INFORMAČNÍ SYSTÉM AUTOBAZARU S INZERČNÍM SYSTÉMEM A RECENZEMI AUTOMOBILŮ (semestrální projekt) ZS 2009-2010 Analýza Implementace

Více

Úvod do databázových systémů

Úvod do databázových systémů Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Úvod do databázových systémů Cvičení 7 Ing. Petr Lukáš petr.lukas@vsb.cz Ostrava, 2014 Modelování databází Modelování

Více

Analýza IS autoservisu:

Analýza IS autoservisu: Analýza IS autoservisu: Přemysl Klas pro předmět TIS na VŠB TUO dne 12.března 2009 Obsah: 1. Use Case hlavní 2. Use Case registrace opravy 3. Use Case Fakturace 4. STD celkový 5. STD naskladnění autodílu

Více

Univerzita Pardubice. Fakulta elektrotechniky a informatiky SEMESTRÁLNÍ PRÁCE PRO PŘEDMĚT IDAS2

Univerzita Pardubice. Fakulta elektrotechniky a informatiky SEMESTRÁLNÍ PRÁCE PRO PŘEDMĚT IDAS2 Univerzita Pardubice Fakulta elektrotechniky a informatiky SEMESTRÁLNÍ PRÁCE PRO PŘEDMĚT IDAS2 Jan Bartocha 2012 / 2013 IT 1. Základní charakteristika Téma mé semestrální práce se zaměřuje na vypůjčování

Více

IS pro firmu vyrábějící potisky triček

IS pro firmu vyrábějící potisky triček VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY IS pro firmu vyrábějící potisky triček ZS 2008-2009 (semestrální projekt) Číslo skupiny: 13 Členové skupiny: Analýza

Více

Teorie zpracování dat

Teorie zpracování dat Vysoká Škola Báňská Technická Univerzita Ostrava Teorie zpracování dat Informační systém pro společnost zabývající se prodejem sprchových koutů (Semestrální projekt) 26.2.2009 1. Zadání Je třeba vymyslet

Více

Informační systém webhostingu

Informační systém webhostingu VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY Informační systém webhostingu semestrální projekt Analýza Číslo skupiny: 4 Členové: Filip Bartman Jakub Vaněk Jan Šrámek

Více

VIDEOPŮJČOVNA. TomášStrnad, Petr Filas, Štěpán Urban, Martin Panáček, Pavel Pokorný

VIDEOPŮJČOVNA. TomášStrnad, Petr Filas, Štěpán Urban, Martin Panáček, Pavel Pokorný VIDEOPŮJČOVNA TomášStrnad, Petr Filas, Štěpán Urban, Martin Panáček, Pavel Pokorný SRS 1. Filmy 1. Přidánínového filmu se všemi parametry automatické vytvoření alespoň jedné kopie 2. Editace parametrů

Více

Systém pro online rozhovory

Systém pro online rozhovory VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY Systém pro online rozhovory (semestrální projekt) ZS 2010-2011 Analýza Implementace Číslo skupiny: 13 Členové skupiny:

Více

INVIK STK INTEGROVANÁ VIRTUÁLNÍ KNIHOVNA STK

INVIK STK INTEGROVANÁ VIRTUÁLNÍ KNIHOVNA STK INVIK STK INTEGROVANÁ VIRTUÁLNÍ KNIHOVNA STK Zuzana Švastová INVIK STK Integrovaná virtuální knihovna STK představuje vyšší úroveň elektronizace knihovnicko-informačních procesů a služeb. Jde o kvalitativně

Více

Informační systém pro nemocnici

Informační systém pro nemocnici Informační systém pro nemocnici Tento systém bude usnadňovat nemocnici správu zaměstnanců a pacientů, evidenci zákroků, diagnózy jednotlivých pacientů a jejich závažnost. Umožní uživatelům jednoduše nalézt

Více

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz Uživatelský manuál Radekce-Online.cz (revize 06/2011) V prvním kroku třeba vstoupit do administrace na adrese www.redakce-online.cz kterou naleznete na záložce Administrace / Vstup do Administrace, pro

Více

Analýza Redakční systém blogu (ADA274, BYS037, RAB020, SIV021)

Analýza Redakční systém blogu (ADA274, BYS037, RAB020, SIV021) Analýza Redakční systém blogu (ADA274, BYS037, RAB020, SIV021) Obecný popis Jelikož musíme držet krok s vývojem webových technologií a s daty chceme pracovat efektivněji, použijeme jako prostředek pro

Více

Měření konverzí pomocí HLEDEJCENY.cz

Měření konverzí pomocí HLEDEJCENY.cz Měření konverzí pomocí HLEDEJCENY.cz Obsah 1Měření konverzí pomocí HLEDEJCENY.cz...2 2Umístění měřícího kódu...2 2.1Sledování objednávek...2 2.2Potvrzení objednávek...3 2.3Rušení objednávek...4 3Používání

Více

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC http://aleph.lib.vutbr.cz CO VŠECHNO SE ZDE MŮŽETE DOZVĚDĚT? Co je to Online Public Access Catalogue (OPAC). Jak se přihlásíte. Jak vyhledáte knihu. Jak

Více

Návod k použití webového katalogu CKIS

Návod k použití webového katalogu CKIS Návod k použití webového katalogu CKIS Výběr katalogu Ze vstupní obrazovky máte možnost volit databáze. Pro vyhledávání pouze v katalogu Lékařské fakulty vyberte Katalog Lékařské fakulty UK v Hradci Králové.

Více

Aukční síň VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY. (semestrální projekt) ZS 2009-2010

Aukční síň VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY. (semestrální projekt) ZS 2009-2010 VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INFORMAČNÍ SYSTÉMY A DATOVÉ SKLADY Aukční síň (semestrální projekt) ZS 2009-2010 Analýza Implementace Číslo skupiny: Tým 2 Členové skupiny: (login, příjmení,

Více

Nápověda pro systém itesting.cz

Nápověda pro systém itesting.cz Nápověda pro systém itesting.cz Obsah 1. Základní informace... 2 2. Příručka pro uživatele admin.itesting.cz... 2 2.1 Registrace do aplikace... 2 2.2 Základní menu aplikace... 2 2.3 Moje testy a Naše testy...

Více

IS Akademie Klasické Homeopatie

IS Akademie Klasické Homeopatie IS Akademie Klasické Homeopatie Předmět: INS (Informační systémy a datové sklady) Rok: 2009/2010 Tým č. 2 Analýza (účast) Patrik Dubec, DUB080 100% Jan Plucar, PLU042 100% Jan Náhlý, NAH012 100% Petr Hanták,

Více

MAPOVÉ APLIKACE A WEBOVÉ SLUŽBY MAWES NAŠE MAPY

MAPOVÉ APLIKACE A WEBOVÉ SLUŽBY MAWES NAŠE MAPY MAWES NAŠE MAPY Systém mapových aplikací a webových služeb MAWES umožňuje zpřístupnění geografických informací širokému okruhu uživatelů. Aktuální verze systému (MAWES 4) je nabízena pod obchodním názvem

Více

Movie maker výroba pásma fotografií - filmu (pracovní list)

Movie maker výroba pásma fotografií - filmu (pracovní list) Zvyšování kvality výuky v přírodních a technických oblastech CZ.1.07/1.128/02.0055 Movie maker výroba pásma fotografií - filmu (pracovní list) Označení: EU-Inovace-Inf-6-05 Předmět: Informatika Cílová

Více

Program Půjčovna sportovních potřeb

Program Půjčovna sportovních potřeb Program Půjčovna sportovních potřeb verze 1.67, 3.7.2014 Objednávky V hlavním menu Obchod naleznete dvě nové položky. "Seznam objednávek" a "Přidat objednávku". Obrázek 1: Hlavní menu První z těchto voleb

Více

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.x.x B2B CENTRUM a.s. 3.2009 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

RNDr. Jakub Lokoč, Ph.D. RNDr. Michal Kopecký, Ph.D. Katedra softwarového inženýrství Matematicko-Fyzikální fakulta Univerzita Karlova v Praze

RNDr. Jakub Lokoč, Ph.D. RNDr. Michal Kopecký, Ph.D. Katedra softwarového inženýrství Matematicko-Fyzikální fakulta Univerzita Karlova v Praze RNDr. Jakub Lokoč, Ph.D. RNDr. Michal Kopecký, Ph.D. Katedra softwarového inženýrství Matematicko-Fyzikální fakulta Univerzita Karlova v Praze 1 Vytvořte model půjčovny dopravních prostředků. Zákazník

Více

PŘESTUP/HOSTOVÁNÍ HRÁČE MANUÁL

PŘESTUP/HOSTOVÁNÍ HRÁČE MANUÁL PŘESTUP/HOSTOVÁNÍ HRÁČE MANUÁL Platný od 1. července 2015 17. ČERVNA 2015 ČESKÁ BASKETBALOVÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 Manuál pro elektronické vyřízení hostování či přestupu hráče. 1. Zájemce

Více

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj. Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Příručka pro Informační centra Olomouckého

Více

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress www.webdevel.cz Webdevel s.r.o. IČ 285 97 192 DIČ CZ28597192 W www.webdevel.cz E info@webdevel.cz Ostrava Obránců míru 863/7 703 00 Ostrava Vítkovice M 603

Více

Návod pro práci se čtenářským kontem CKIS

Návod pro práci se čtenářským kontem CKIS Návod pro práci se čtenářským kontem CKIS Do svého čtenářského konta se dostanete pomocí odkazu Přihlášení - UK (pokud jste student, doktorand nebo zaměstnanec UK) nebo pomocí odkazu Přihlášení - ostatní

Více

Západočeská univerzita v Plzni Katedra informatiky a výpočetní techniky. 9. června 2007. krovacek@students.zcu.cz

Západočeská univerzita v Plzni Katedra informatiky a výpočetní techniky. 9. června 2007. krovacek@students.zcu.cz Databáze čajových sáčků Martina Málková Západočeská univerzita v Plzni Katedra informatiky a výpočetní techniky Databázové systémy 2 9. června 2007 krovacek@students.zcu.cz 1 1 Datová analýza V původním

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY ve smyslu ustanovení 1751 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění obchodní společnosti AUTRONIC, s.r.o., IČO: 49549642, se sídlem Chrustenice č.p. 270, Chrustenice,

Více

Metodika Portálu pohledávek ve vztahu k uživateli

Metodika Portálu pohledávek ve vztahu k uživateli Metodika Portálu pohledávek ve vztahu k uživateli Obsah Úvod 1. Základní vlastnosti a pojmy 1.1. Ikony 1.2. Vaše první přihlášení do aplikace 1.3. Přístupové údaje 2. Popis práce v aplikaci portálu pohledávek

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Aktualizační systém Progres

Aktualizační systém Progres Aktualizační systém Progres Obecně o systému Celý obsah webu se skládá z článků, fotogalerii, novinek, systémových bloků atd., které jsou vždy vloženy do nějaké rubriky položky v menu, podmenu, přip. mimo

Více

Fakulta elektrotechniky a informatiky Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Úvod do databázových systémů 2012/2013 IS MHD

Fakulta elektrotechniky a informatiky Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Úvod do databázových systémů 2012/2013 IS MHD Fakulta elektrotechniky a informatiky Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava Úvod do databázových systémů 2012/2013 IS MHD Jiří Znoj, (zno0011) Ostrava, 29. listopadu 2012 I. Obsah I. Obsah...

Více

Návod ke sjednání nové smlouvy a dodatku pro přístup do ČSN online pro firmy s více uživateli

Návod ke sjednání nové smlouvy a dodatku pro přístup do ČSN online pro firmy s více uživateli Návod ke sjednání nové smlouvy a dodatku pro přístup do ČSN online pro firmy s více uživateli Sjednání smlouvy, fakturace a uvolnění přístupu k textům technických norem probíhá v internetové aplikaci ČSN

Více

Úvod do databázových systémů

Úvod do databázových systémů Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Úvod do databázových systémů Cvičení 8 Ing. Petr Lukáš petr.lukas@vsb.cz Ostrava, 2014 Opakování Entita Entitní typ

Více

Uživatelská příručka v0.99

Uživatelská příručka v0.99 PneuIS Uživatelská příručka v0.99 Obsah 1 Popis aplikace.3 2 Zákaznická část... 4 2.1 Registrace nového zákazníka.. 4 2.2 Objednávka zboží 4 2.2.1 Výběr zboží. 4 2.2.2 Vložení do košíku... 5 2.2.3 Objednání

Více

Manuál fakturace provizních faktur a super bonusu v On-line systému CK Alexandria

Manuál fakturace provizních faktur a super bonusu v On-line systému CK Alexandria Manuál fakturace provizních faktur a super bonusu v On-line systému CK Alexandria Vážení obchodní partneři V tomto dokumentu naleznete podrobný manuál fakturace provizních faktur a super bonusu v našem

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. http://shop.sonepar.cz

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. http://shop.sonepar.cz UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nakupování v internetovém obchodì http://shop.sonepar.cz V pøípadì jakýchkoliv nejasností ohlednì nak upování v našem internetovém obchodì, k ontaktujte svého obchodního zástupce.

Více

dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky

dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky Rámcová smlouva na poskytování mobilních telekomunikačních služeb Identifikační

Více

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV Příručka ke školení IS ARGIS 2.2- modul Hospodářská mobilizace pro Správu státních hmotných rezerv verze 1.0 Informační systém ARGIS Informační systém pro plánování civilních

Více

Knihovna Eduarda Petišky KNIHOVNÍ ŘÁD. Knihovna Eduarda Petišky. Knihovní řád

Knihovna Eduarda Petišky KNIHOVNÍ ŘÁD. Knihovna Eduarda Petišky. Knihovní řád Knihovna Eduarda Petišky Knihovní řád Obsah I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1 Čl. 1 Právní zakotvení 1 Čl. 2 Poslání a činnost knihovny 2 Čl. 3 Veřejné knihovnické a informační služby 2 II. UŽIVATELÉ KNIHOVNICKÝCH

Více

Sklad v Excelu OBSAH 2/11

Sklad v Excelu OBSAH 2/11 SKLAD V EXCELU OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 POPIS FUNKCÍ... 3 2.1 VLASTNÍ ZOBRAZENÍ... 3 2.2 MASTER DATA... 4 2.3 ŠARŽE... 6 2.4 ŘÍZENÍ ZÁSOBY... 7 3 POPIS SYSTÉMU... 7 3.1 ŠARŽE... 7 3.2 KNIHA ŠARŽÍ... 8 3.3 LOG

Více

Implementace seznamů do prostředí DELPHI pomocí lineárního seznamu

Implementace seznamů do prostředí DELPHI pomocí lineárního seznamu Implementace seznamů do prostředí DELPHI pomocí lineárního seznamu Ukazatel a dynamické datové struktury v prostředí DELPHI Důležitým termínem a konstrukčním programovým prvkem je typ UKAZATEL. Je to vlastně

Více

REGISTRACE A SPRÁVA UŽIVATELSKÉHO ÚČTU

REGISTRACE A SPRÁVA UŽIVATELSKÉHO ÚČTU REGISTRACE A SPRÁVA UŽIVATELSKÉHO ÚČTU Obsah 1 Registrace nového uživatele... 3 1.1 Právnická osoba... 3 1.2 Fyzická osoba... 4 1.3 Fyzická osoba podnikající... 5 1.4 Dokončení registrace prostřednictvím

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Vytváření a evidence smluv. 2012 Petr Čulík

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Vytváření a evidence smluv. 2012 Petr Čulík PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Vytváření a evidence smluv 2012 Petr Čulík Anotace Aplikace slouží uživateli jako nástroj pro vytváření a evidenci jednorázových,

Více

Byl vytvořen pro snadnou orientaci budoucích správců v systému. Čas, kdy byl uživatel naposledy aktivní.

Byl vytvořen pro snadnou orientaci budoucích správců v systému. Čas, kdy byl uživatel naposledy aktivní. Databáze projektu Meloucháři Na následujících stranách naleznete přehled tabulek a příslušných atributů s jejich významem. Byl vytvořen pro snadnou orientaci budoucích správců v Zakaznik id zak Tabulka

Více

Kalkulátor přínosů služby Internet v mobilu pro firmy

Kalkulátor přínosů služby Internet v mobilu pro firmy Kalkulátor přínosů služby Internet v mobilu pro firmy Popis aplikace a návod k použití Popis aplikace Kalkulátor přínosů služby Internet v mobilu (RoI kalkulátor) umožňuje informativně vyhodnotit finanční

Více

Knihovní a výpůjční řád Ústřední knihovny Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Knihovní a výpůjční řád Ústřední knihovny Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od: 5. 5. 2016 Knihovní a výpůjční řád Ústřední knihovny Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta. Síť hotelů. Databázové systémy I

Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta. Síť hotelů. Databázové systémy I Síť hotelů Databázové systémy I LS 2015/2016 Marek Migaš Patrik Musil Zadání: Naše celosvětová síť má tisíce hotelů na všech světadílech kromě Antarktidy. Pro naše zákazníky bychom chtěli vytvořit novou

Více

1 Hodnocení Creditcheck v BYZNYS ERP návod k nastavení

1 Hodnocení Creditcheck v BYZNYS ERP návod k nastavení 1 Hodnocení Creditcheck v BYZNYS ERP návod k nastavení 1.1 Popis funkcionality V systémech třídy BYZNYS je od kompilace 3.23 zapracováno nové vyhodnocování partnerů z hlediska projektu CreditCheck jako

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Zadání. Seznam typů entit včetně jejich atributů, vyznačte klíče a cizí klíče Seznam typů vztahu určený svým názvem a entitami do něj vstupujícími

Zadání. Seznam typů entit včetně jejich atributů, vyznačte klíče a cizí klíče Seznam typů vztahu určený svým názvem a entitami do něj vstupujícími Zadání Seznam typů entit včetně jejich atributů, vyznačte klíče a cizí klíče Seznam typů vztahu určený svým názvem a entitami do něj vstupujícími ER-diagram (v základní formě a v podobě upravené pro ukládání

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

Databáze produktů ESF. Postup pro vkládání produktů pro příjemce (realizátory projektů)

Databáze produktů ESF. Postup pro vkládání produktů pro příjemce (realizátory projektů) Databáze produktů ESF Postup pro vkládání produktů pro příjemce (realizátory projektů) Obsah 1. Registrace a přihlášení... 1 Vyplnění registračních údajů... 1 Potvrzení registračních údajů... 3 Přihlášení...

Více

1. Definice. Všeobecné podmínky Vzdělávací řešení HPE Software Education

1. Definice. Všeobecné podmínky Vzdělávací řešení HPE Software Education Všeobecné podmínky Vzdělávací řešení HPE Software Education Upozornění: Společnost HPE vynaloží přiměřené úsilí, aby vám oznámila případné zrušení některé ze služeb vzdělávacích řešení, avšak všechny služby

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Knihomol. Manuál pro verzi 1.2

Knihomol. Manuál pro verzi 1.2 Knihomol Manuál pro verzi 1.2 Strana - 2 - I. Základy práce s programem Úvod do práce s programem Knihomol: Program knihomol slouží pro vedení evidence spojené s provozem malé knihovny. Je určen především

Více

035 036 síťová verze - zaúčtování příjemek / výdejek POZOR! <ENTER> párování příjemek s fakturou 033 034 umazávání plachty při nízkém kreditu

035 036 síťová verze - zaúčtování příjemek / výdejek POZOR! <ENTER> párování příjemek s fakturou 033 034 umazávání plachty při nízkém kreditu novinky 13 (23).035 a 13 (23).036 síťová verze - zaúčtování příjemek / výdejek Při práci více uživatelů v síti se za určitých situací špatně zaúčtovaly příjemky resp. výdejky. Pokusili jsme se tyto problémy

Více

Redakční systém. SimpleAdmin Beta. Jan Shimi Šimonek shimi@quick.cz jan.simonek@quick.cz http://www.shimi.webz.cz/

Redakční systém. SimpleAdmin Beta. Jan Shimi Šimonek shimi@quick.cz jan.simonek@quick.cz http://www.shimi.webz.cz/ Redakční systém SimpleAdmin Beta Jan Shimi Šimonek shimi@quick.cz jan.simonek@quick.cz http://www.shimi.webz.cz/ Obsah Obsah... 2 Co je to SimpleAdmin Beta?... 3 Ovládání Administrace... 3 Články... 3

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Prezenční stránka tréninkové skupiny v systému CzechTriSeries UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Prezenční stránka tréninkové skupiny v systému CzechTriSeries UŽIVATELSKÝ MANUÁL Prezenční stránka tréninkové skupiny v systému CzechTriSeries UŽIVATELSKÝ MANUÁL Datum: 16. 1. 2014 Verze: 01 OBSAH Obsah... 2 1 Přístup k tréninkové skupině v systému CzechTriSeries... 3 1.1 Přihlášení

Více

o g ic k y kolektivní systém pro zpětný odběr elektrozařízení Podmínky používání informačního systému EKOLAMP (IS)

o g ic k y kolektivní systém pro zpětný odběr elektrozařízení Podmínky používání informačního systému EKOLAMP (IS) my slí m ee kol o g ic k y kolektivní systém pro zpětný odběr elektrozařízení Podmínky používání informačního systému EKOLAMP (IS) Tento manuál je určen pro účastníky kolektivního systému EKOLAMP, tedy

Více

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Zhotovení interaktivního webového portálu a mobilních aplikací

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Zhotovení interaktivního webového portálu a mobilních aplikací Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Zhotovení interaktivního webového portálu a mobilních aplikací 1 Členění zakázky... 2 1.1 Webový portál... 2 1.1.1 Obecné požadavky... 2 1.1.2 Seznam databází...

Více

Minebot manuál (v 1.2)

Minebot manuál (v 1.2) Minebot manuál (v 1.2) Pro Váš rychlý start s nástrojem Minebot jsme připravili tohoto stručného průvodce, který by Vám měl být pomocníkem při spuštění a používání služby. Tento stručný průvodce by vám

Více

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Novinky pro prodej vozů Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Pakety Pakety místo doplňků zahrnuty do kalkulace vozu, možnost aplikace slevy Pakety místo popisu požadavků na servis Funkce Pakety: 2 Pakety Vybrané

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY ESHOP ČD K PROGRAMU ČD FIRMÁM (stav 1. 2. 2015)

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY ESHOP ČD K PROGRAMU ČD FIRMÁM (stav 1. 2. 2015) VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY ESHOP ČD K PROGRAMU ČD FIRMÁM (stav 1. 2. 2015) společnosti České dráhy, a.s. se sídlem: Praha 1, Nábřeží L.Svobody 1222, PSČ 110 15 identifikační číslo: 70994226 společnost

Více

Kdy dostanu pokyny k odletu? Pokyny k odletu se zasílají cca 7 dnů před odjezdem / odletem.

Kdy dostanu pokyny k odletu? Pokyny k odletu se zasílají cca 7 dnů před odjezdem / odletem. Na jak dlouho je možné vytvořit nezávaznou rezervaci? Nezávaznou rezervaci Vám můžeme vytvořit na 3 pracovní dny, pokud je zahájení zájezdu za dobu delší než 35 dní. Do té doby je třeba zaslat Vámi podepsanou

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 3 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Jak si nastavit

Více

PŘHLAŠOVÁNÍ POUZE NA ZÁVODY S A M C

PŘHLAŠOVÁNÍ POUZE NA ZÁVODY S A M C PŘHLAŠOVÁNÍ POUZE NA ZÁVODY S A M C Do registrace se dostanete kliknutím na tato tlačítka... Pokud se do systému přihlašujete poprvé, musíte se nejprve registrovat A vytvořit si tak profil, ze kterého

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO. ohlašovnami. změny ve formulářích CzechPOINT. verze 1.00. Zpracoval: odbor správních činností

Postup při zápisu údajů do AIS EO. ohlašovnami. změny ve formulářích CzechPOINT. verze 1.00. Zpracoval: odbor správních činností Postup při zápisu údajů do AIS EO ohlašovnami změny ve formulářích CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností Zápis údajů do AIS evidence obyvatel ohlašovnami prostřednictvím rozhraní CzechPOINT@office

Více

2.2. Zákonná úprava... 18

2.2. Zákonná úprava... 18 Grand 19.103 - rozdílová pøíruèka Obsah 1 Sleva na sociálním pojištìní.................. 1 1.1. Sleva v programu GRAND................. 1 1.1.1 Kontrolní sestava poèátkù a koncù pracovního pomìru...................

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK Název neveřejné zakázky: Modernizace střediska - jímka Zadavatel : Mléčná farma Lubina, spol.

Více

MANUÁL PRO REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÝCH STRÁNEK OBSAH

MANUÁL PRO REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÝCH STRÁNEK OBSAH MANUÁL PRO REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÝCH STRÁNEK OBSAH Obsah... 1 1. Přihlášení... 3 2. Struktura webu... 3 2.1. Změna pořadí podstránek... 4 2.2. Vložení nové podstránky... 4 3. Úprava obsahu podstránky...

Více

Vyplňování silně orámované části nákladního listu prostřednictvím aplikace SOČ-NL Přístup k aplikaci SOČ-NL je umožněn přes webovou stránku ČD Cargo, a.s. na adrese http://www.cdcargo.cz/. Zákazník obdrží

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ- TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ- TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ- TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA Informační systémy a datové sklady Informační systém Autoškola MATĚJ LAJČÁK LAJ016 ZDENĚK ŠPUNDA SPU048 JAN MAREK MAR854 LUKÁŠ KOZÁK KOZ339 1. Funkční

Více

C8 Relační databáze. 1. Datový model

C8 Relační databáze. 1. Datový model C8 Relační databáze návrh návrh 1. Datový model 2. Příklad T2 Datová základna a její využití v práci manažera 2 Cíle cvičen ení C8 Relační databáze návrh 1. Navrhnout myšlenkový datový model jednoduché

Více

Webové stránky Webové aplikace WebDesign Internet Marketing VAFRO CMS MODUL REALITY

Webové stránky Webové aplikace WebDesign Internet Marketing VAFRO CMS MODUL REALITY VAFRO CMS MODUL REALITY Řešení pro Realitní kanceláře Vafro CMS s modulem Reality Vám umožní následující: Jednoduchou správu realit domů bytů pozemků komerčních objektů garáží Snadné zadávání položek vytvoření

Více

WinZima -2008 ZIMA 2008. Uživatelská příručka. Stanislav MATZ Tel. 777 046 086 info@matz.cz www.matz.cz - 1 -

WinZima -2008 ZIMA 2008. Uživatelská příručka. Stanislav MATZ Tel. 777 046 086 info@matz.cz www.matz.cz - 1 - ZIMA 2008 Uživatelská příručka Stanislav MATZ Tel. 777 046 086 info@matz.cz www.matz.cz - 1 - Program je určen pro správy a údržby silnic a slouží k zápisu Deníku zimní údržby. Vstup do programu je pomocí

Více

8.2 Používání a tvorba databází

8.2 Používání a tvorba databází 8.2 Používání a tvorba databází Slide 1 8.2.1 Základní pojmy z oblasti relačních databází Slide 2 Databáze ~ Evidence lidí peněz věcí... výběry, výpisy, početní úkony Slide 3 Pojmy tabulka, pole, záznam

Více

Pokladní systém pro Tablety a zařízení s OS Android. Analytická dokumentace

Pokladní systém pro Tablety a zařízení s OS Android. Analytická dokumentace Pokladní systém pro Tablety a zařízení s OS Android Analytická dokumentace Vypracoval: Jakub Jenča Ladislav Tyč Jiří Bok Michal Řapek Thai Hai Hoa Jan Maršoun - 1 - Obsah Analytická dokumentace... 1 Procesy

Více

Specifikace ASYMBO XML feedu

Specifikace ASYMBO XML feedu Specifikace ASYMBO XML feedu Děkujeme, že máte zájem o mobilní e-shop ASYMBO! Aby vše fungovalo, jak má, připravili jsme pro vás detailní specifikaci XML souboru, kterým vzájemně komunikuje Váš e-shop

Více

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 JEDNODUCHÉ PŘIHLÁŠENÍ 4 ADMINISTRAČNÍ PROSTŘEDÍ 5 PŘEPÍNÁNÍ JAZYKOVÉ VERZE 5 POLOŽKY HORNÍHO MENU 5 DOPLŇKOVÉ POLOŽKY MENU: 6 STROM SE STRÁNKAMI, RUBRIKAMI A ČLÁNKY 7 TITULNÍ

Více

Management projektů. Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT. Návrh

Management projektů. Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT. Návrh Management projektů Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT Návrh Historie Verze Datum Status Kdo Poznámka 1 16 3 2009 Tisoň, Horník 11 4 4 2010 Tisoň Přidáno GUI 12 84 2010 Tisoň

Více

Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací

Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací Ondřej Šatera, saterond@fel.cvut.cz, zimní semestr 2011/2012 Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací D1: Project description Aplikace INFORMAČNÍ SERVIS Jednalo by se o aplikaci,

Více

RŽP D nová edice. Obsah. Základy práce v systému POS

RŽP D nová edice. Obsah. Základy práce v systému POS Základy práce v systému POS zpracovala: vera.dzurekova@uniqa.cz RŽP D nová edice Obsah Popis základní obrazovky systému POS... 2 RŽPD - nová edice... 4 Základní údaje... 4 Pojištěné osoby a jejich pojistná

Více

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory Manuál Verze 1.0.11 pro administrátory Obsah 1 Přihlášení do administračního rozhraní... 3 2 Administrační rozhraní... 5 2.1. Hlavní stránka... 5 2.2. Společnost... 6 2.2.1 Stav online... 6 2.2.2 Uživatelé...

Více

REGISTR VINIC VÍNO ORIGINÁLNÍ CERTIFIKACE NA PORTÁLU FARMÁŘE (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA) CCV Informační systémy 2014 1

REGISTR VINIC VÍNO ORIGINÁLNÍ CERTIFIKACE NA PORTÁLU FARMÁŘE (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA) CCV Informační systémy 2014 1 REGISTR VINIC VÍNO ORIGINÁLNÍ CERTIFIKACE NA PORTÁLU FARMÁŘE (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA) CCV Informační systémy 2014 1 TABULKA VERZÍ Verze Datum Popis 1.0 15.3.2012 Založení dokumentu 2.0 15.5.2014 Nové funkčnosti

Více

Verze CONSTRUCTION CONSULTING. Core engineering s.r.o. CON-SI Manuál

Verze CONSTRUCTION CONSULTING. Core engineering s.r.o. CON-SI Manuál Verze 1 CONSTRUCTION CONSULTING Core engineering s.r.o. CON-SI Manuál CONSTRUCTION CONSULTING CON-SI Manuál Core engineering s.r.o. David Dudáš, CEO K Vodárně 1503 Dobříš 263 01, Česká republika Obsah

Více

ipubdarwin II MANUÁL: Jak na to?

ipubdarwin II MANUÁL: Jak na to? ipubdarwin II MANUÁL: Jak na to? Prodej OBSAH (strana) Prodej: účet přidání položek (otevření účtu, přidávání a odebírání položek z účtu) 3 Prodej: účet uzavření, platba (způsoby platby, platby se slevou,

Více

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST ZVLÁŠTNÍ ČÁST

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST ZVLÁŠTNÍ ČÁST Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OP PIK PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST

Více