Human Rights Defense z.s. - NGO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Human Rights Defense z.s. - NGO"

Transkript

1 Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L IČ , Identifikátor datové schránky : smd99ty korespondenční adresa : P. O. BOX 8, Chlumec nad Cidlinou Městský úřad Nové Město nad Metují Odbor správní Oddělení dopravy a silničního hospodářství k rukám : Ing. Petr Kubala náměstí Republiky Nové Město nad Metují Náš případ : Vaše č.j. : NMNM/5040/2018/ODSHTriR/17 Ze dne : 18. července 2018 Doručeno dne : 19. července 2018 Věc : Odvolání proti rozhodnutí Městského úřadu Nově Město nad Metují č.j. NMNM/5040/2018/ODSHTriR/17 ze dne 18. července 2018 NGO, za klienta (plná moc viz. Příloha) podává odvolání podle zákona č. 500/2004 Sb. Správní řád 81 a 82.

2 Podle 82 odst. Správního řádu č. 500/2004 Sb. Se napadá celá výroková část rozhodnutí : na pozemku p. p. č. 600 v k. ú. Spy (dále jen p. č. 600 ) se nachází veřejně přístupné komunikace a to konkrétně místní komunikace, která vede od křižovatky s ulicí Kosařova a je tvořena živičným povrchem o šíři 3 m a délce 240 m. Na tuto místní komunikaci plynule navazuje veřejně přístupná účelová komunikace o šíři 3 m, částečně zpevněná štěrkem, která vede z větší části dále po pozemku p. č Stručné odůvodnění odvolání podle 82 odst. 2 správního řádu č. 500/2004 Sb. Samotný výrok rozhodnutí je protizákonný a Ing. Petr Kubala porušil 67 odst. 1 správního řádu č. 500/2004 Sb. Zákonná povinnost Ing. Petra Kubaly je stanovit výrok rozhodnutí v mezích správního řádu. Právní úprava : Správní řád č. 500/2004 Sb. Rozhodnutí 67 odst. 1 - Obsah a forma rozhodnutí Rozhodnutím správní orgán v určité věci zakládá, mění nebo ruší práva anebo povinnosti jmenovitě určené osoby nebo v určité věci prohlašuje, že taková osoba práva nebo povinnosti má anebo nemá, nebo v zákonem stanovených případech rozhoduje o procesních otázkách. Ing. Petr Kubala neuvedl ve výroku rozhodnutí jakým způsobem se mění, ruší práva a povinnosti dotčených osob.

3 68 odst. 3 V odůvodnění se uvedou důvody výroku nebo výroků rozhodnutí, podklady pro jeho vydání, úvahy, kterými se správní orgán řídil při jejich hodnocení a při výkladu právních předpisů, a informace o tom, jak se správní orgán vypořádal s návrhy a námitkami účastníků a s jejich vyjádřením k podkladům rozhodnutí. Ing. Petr Kubala v odůvodnění rozhodnutí porušil 68 odst. 3 správního řádu č. 500/2004 Sb. Ing. Petr Kubala vždy pouze uvádí, že věc je vyřešena nebo žádost jednoduše zneguje, ale již neuvádí důvody pro svá tvrzení, nebo napíše, že věc není řešena. Podrobné odůvodnění odvolání podle 82 odst. 2 správního řádu č. 500/2004 Sb. Str.3 - K tvrzení : "...by p. Mackovi... pravomocným rozhodnutím. Jedno z rozhodnutí bylo následně rozhodnutím Krajského soudu v Hradci Králové pravomocně zrušeno". Ing. Petr Kubala neuvádí č.j. rozhodnutí MÚ a č. j. rozsudku Krajského soudu v Hradci Králové. K vyjádření p. Pavla Popa... k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Pokud je známo z nahlížení do Katastru, Pavel Pop není majitelem žádných zemědělských a lesních pozemků, které by navazovaly případně sousedily k,na předmětnou parcelu p.p.č.: 600.

4 Na str.4 je uvedeno : odvolává se na PASSPORT místních komunikací. Při nahlížení do spisu Ing. Zdeňkem Hrnčířem, dne nebyl tento dokument založen do spisu a v rozhodnutí sice se odvolává na tento LIST - DOKUMENT, ale není uvedeno číslo v spisu ( nebočíslo stránky). Str.4 : dále se uvádí, že dne dodal do spisu své vyjádření p. Hable (pozn. starosta Města Nové Město nad Metují). Není známo, na základě čeho se vyjádřil - když není přímo účastníkem řízení, viz. seznam osob - pokud, měl tam být uveden, nebo by měla být uvedena informace, že v tomto případě za Město jedná starosta, protože z rozhodnutí není jednoznačné zda v tomto Město zastupuje starosta nebo ve prospěch Města jedná Ing. Petr Kubala. Pokud se p. Hable vyjádřil a nahlížel do spisu, tak tam není uvedeno jeho nahlížení do spisu. Jde o to, aby nadále nebylo manipulováno se spisovou dokumentací starostou Města. Bylo by na místě, kdyby se vyjádřil - zástupce odboru - Správa majetku Města. Podle zákona o obcích č. 128/2000 Sb 103 starosta nemá pravomoc jednat v majetkových záležitostech města. P. Hable "opět uvádí nepravdy, když uvádí - že komunikace částečně je po 600 a taky částečně po pozemcích 220/1 a 589. Na pozemcích Ing. Zdeňka Hrnčíře pp č: 220/1 a pp č: 589 nikdy nebyla a ani není n žádná komunikace. Městský úřad Nové Město nad Metují, potažmo p. Hable starosta města - měl by respektovat - Rozhodnutí Krajského soudu, ze dne , č. 30 A 169/ 2016.

5 Pravomocné rozsudky jsou pravomocné podle 5 odst. 6 zákona č. 150/2002 Sb., soudní řád správní - výrok pravomocného rozsudku je závazný pro účastníky, osoby na řízení zúčastněné a pro orgány veřejné moci. Podle 63 zákona č. 150/2002 Sb., soudní řád správní výkon rozhodnutí - při výkonu rozhodnutí soudu, které bylo vydáno podle soudního řádu správního č. 150/2002 Sb., platí, že je-li uložena povinnost správnímu orgánu, který je podle písm. a) orgánem moci výkonné, je povinna ji splnit za stát jeho příslušná organizační složka. Podle 107 odst. 1 zákona č. 150/2002 Sb. Soudní řád správní, kasační stížnost nemá odkladný účinek, což znamená, že podané kasační stížnosti nemají žádný vliv na výkon rozsudku. Ad 1 / NGO žádá za vlastníka parcel p. p. č. 220/1, p. p. č. 594, p. p. č. 589 a p. p. č. 54/1, aby nebyly nijak narušeny nebo omezeny jeho vlastnická práva ani výkon vlastnických práv sousedních parcel, které vlastní. K tomuto správní orgán uvádí, že předmětem tohoto řízení jsou veřejně přístupné komunikace na pozemku p. p. č. 600, který je ve vlastnictví města Nové Město nad Metují a proto nemohou být tímto řízením omezena jakákoliv vlastnická práva k uvedeným pozemkům. Tento výrok v odůvodnění rozhodnutí je v rozporu s uvedeným výrokem a tvrzením p. Hable. Ing. Petr Kubala ve svém rozhodnutím na tuto skutečnost nereagoval. Ad 4/ Správně je: Rodina Prušova a pí Prázová mají vjezd ke svým nemovitostem p. p. č. 60/2, p. p. č. 60/1 z komunikace p. p. č. 566/2, a pozemku 562/1 - který v současnosti využívají.

6 ad 6 / Stejně tak i zápis v Katastru nemovitostí o způsobu využití pozemku není závazný ve věci pozemních komunikací. Ing. Petr Kubala porušil tímto výrokem zákon o katastru nemovitostí č. 256/2013 Sb. Podle zákona o katastru nemovitostí č. 256/2013 Sb. 1 odst. 1 je k atastr nemovitostí (dále jen katastr ) je veřejný seznam, který obsahuje soubor údajů o nemovitých věcech (dále jen nemovitost ) vymezených tímto zákonem zahrnující jejich soupis, popis, jejich geometrické a polohové určení a zápis práv k těmto nemovitostem. Podle zákona o katastru nemovitostí č. 256/2013 Sb. 1 odst. 2 katastr je zdrojem informací, které slouží a) k ochraně práv k nemovitostem, pro účely daní, poplatků a jiných obdobných peněžitých plnění, k ochraně životního prostředí, k ochraně nerostného bohatství, k ochraně zájmů státní památkové péče, pro rozvoj území, k oceňování nemovitostí, pro účely vědecké, hospodářské a statistické, b) pro tvorbu dalších informačních systémů sloužících k účelům uvedeným v písmenu a). Dále městský úřad Nové Město nad Metují, potažmo p. Hable starosta města - měl by respektovat - Rozhodnutí Krajského soudu, ze dne , č. 30 A 169/ 2016.

7 Pravomocné rozsudky jsou pravomocné podle 5 odst. 6 zákona č. 150/2002 Sb., soudní řád správní - výrok pravomocného rozsudku je závazný pro účastníky, osoby na řízení zúčastněné a pro orgány veřejné moci. Str. 6 P. Hable opět uvádí :...dne starosta města p. Hable uvedl, že dle pasportu místních komunikací se na pozemku p. p. č. 600 nachází místní komunikace v délce 240 m, na kterou navazuje veřejně přístupná účelová komunikace, vedoucí z části po pozemcích p. p. č.220/1, p. p. č Vlastník sousedních pozemků podotýká, že nikdy nebyla a ani není na uvedených pozemcích Ing. Zdeňka Hrnčíře žádná komunikace. P. Hable starosta města - měl by respektovat - Rozhodnutí Krajského soudu, ze dne , č. 30 A 169/ Pravomocné rozsudky jsou pravomocné podle 5 odst. 6 zákona č. 150/2002 Sb., soudní řád správní - výrok pravomocného rozsudku je závazný pro účastníky, osoby na řízení zúčastněné a pro orgány veřejné moci a tedy i pro starostu. Na str. 1 ve výroku rozhodnutí je uvedeno : na pozemku p. p. č. 600 v k. ú. Spy (dále jen p. č. 600 ) se nachází veřejně přístupné komunikace a to konkrétně místní komunikace, která vede od křižovatky s ulicí Kosařova a je tvořena živičným povrchem o šíři 3 m a délce 240 m. Na tuto místní komunikaci plynule navazuje veřejně přístupná účelová komunikace o šíři 3 m, částečně zpevněná štěrkem, která vede z větší části dále po pozemku p. č. 600.

8 Na str. 4 je uvedeno : K tomuto správní orgán uvádí, že předmětem tohoto řízení jsou veřejně přístupné komunikace na pozemku p. p. č. 600, který je ve vlastnictví města Nové Město nad Metují a proto nemohou být tímto řízením omezena jakákoliv vlastnická práva k uvedeným pozemkům. Při porovnání významu výroků, oba dva významy nedávají smysl. Na str. 6 je uvedeno : Silniční správní úřad konstatuje, že na pozemku p. č. 600 v k. ú. Spy se nachází místní komunikace o šíři 3 m a délce240 m. Tato je tvořena živičným povrchem a začíná na křižovatce s místní komunikací, ulicí Kosařova (viz fota č. 1-6, vedená jako příloha úředního záznamu čj.: NMNM/5040/2018/ODSH/TriR/12, ze dne ). Na tuto místní komunikaci navazuje veřejně přístupná účelová komunikace o stejné šíři, s částečně zpevněným povrchem jemnou kamennou drtí (viz fota č. 6 a č. 7, vedená jako příloha úředního záznamu čj.: NMNM/5040/2018/ODSH/TriR/12, ze dne ). Veřejně přístupná účelová komunikace pak pokračuje z větší části po pozemku p. č. 600 směrem severovýchodním. Účelová komunikace veřejně přístupná je v zákoně o pozemních komunikacích, 7 odst. 1 definována jako pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Tuto definici tato účelová komunikace splňuje, neboť obě uvedené komunikace slouží k dopravní obslužnosti jednak pozemků sousedících s pozemkem p. č. 600 a jednak i dalších pozemků, na tyto sousední pozemky navazující, které jsou ve vlastnictví účastníků tohoto řízení. K tomuto výroku je nutno namítnout, že není jednoznačně vymezené co znamená : z větší části.

9 Na str. 6 je uvedeno : Silniční správní úřad po projednání věci rozhodl, jak je uvedeno ve výroku rozhodnutí, za použití ustanovení právních předpisů ve výroku uvedených. K tomuto výroku je nutné konstatovat, že nejsou jednoznačně uvedeny právní předpisy, podle kterých bylo rozhodnuto. NGO znovu poukazuje na výrok Ing. Petra Kubaly : Stejně tak i zápis v Katastru nemovitostí o způsobu využití pozemku není závazný ve věci pozemních komunikací. Ing. Petr Kubala jasně nevymezil, které právní normy jsou pro něj závazné a které nejsou. Závěrem NGO kritizuje poučení účastníků a výrok rozhodnutí, Samotný výrok rozhodnutí je protizákonný a Ing. Petr Kubala porušil 67 odst. 1 správního řádu č. 500/2004 Sb. NGO trvá na platné právní úpravě ochrany vlastnických práv : Správní řád č. 500/2004 Sb. 2 odst. 1 Správní orgán postupuje v souladu se zákony a ostatními právními předpisy, jakož i mezinárodními smlouvami, které jsou součástí právního řádu (dále jen "právní předpisy"). Kde se v tomto zákoně mluví o zákoně, rozumí se tím též mezinárodní smlouva, která je součástí právního řádu.

10 2 odst. 2 Správní orgán uplatňuje svou pravomoc pouze k těm účelům, k nimž mu byla zákonem nebo na základě zákona svěřena, a v rozsahu, v jakém mu byla svěřena. 2 odst. 3 Správní orgán šetří práva nabytá v dobré víře, jakož i oprávněné zájmy osob, jichž se činnost správního orgánu v jednotlivém případě dotýká (dále jen "dotčené osoby"), a může zasahovat do těchto práv jen za podmínek stanovených zákonem a v nezbytném rozsahu. 2 odst. 4 Správní orgán dbá, aby přijaté řešení bylo v souladu s veřejným zájmem a aby odpovídalo okolnostem daného případu, jakož i na to, aby při rozhodování skutkově shodných nebo podobných případů nevznikaly nedůvodné rozdíly. 3 Nevyplývá-li ze zákona něco jiného, postupuje správní orgán tak, aby byl zjištěn stav věci, o němž nejsou důvodné pochybnosti, a to v rozsahu, který je nezbytný pro soulad jeho úkonu s požadavky uvedenými v 2. 4 odst. 1 Veřejná správa je službou veřejnosti. Každý, kdo plní úkoly vyplývající z působnosti správního orgánu, má povinnost se k dotčeným osobám chovat zdvořile a podle možností jim vycházet vstříc. 6 odst. 2 Správní orgán postupuje tak, aby nikomu nevznikaly zbytečné náklady, a dotčené osoby co možná nejméně zatěžuje.

11 7 odst. 1 Dotčené osoby mají při uplatňování svých procesních práv rovné postavení. Správní orgán postupuje vůči dotčeným osobám nestranně a vyžaduje od všech dotčených osob plnění jejich procesních povinností rovnou měrou. 8 odst. 1 Správní orgány dbají vzájemného souladu všech postupů, které probíhají současně a souvisejí s týmiž právy nebo povinnostmi dotčené osoby. Na to, že současně probíhá více takových postupů u různých správních orgánů nebo u jiných orgánů veřejné moci, je dotčená osoba povinna správní orgány bezodkladně upozornit. Ústava České republiky č. 1/1993 Sb. Čl. 1 odst. 1 Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana. Čl. 1 odst. 2 Česká republika dodržuje závazky, které pro ni vyplývají z mezinárodního práva. Čl. 3 Součástí ústavního pořádku České republiky je Listina základních práv a svobod. Čl. 4 Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci.

12 Čl. 9 odst. 2 Změna podstatných náležitostí demokratického právního státu je nepřípustná. Čl. 9 odst. 3 Výkladem právních norem nelze oprávnit odstranění nebo ohrožení základů demokratického státu. Čl. 10 Vyhlášené mezinárodní smlouvy, k jejichž ratifikaci dal Parlament souhlas a jimiž je Česká republika vázána, jsou součástí právního řádu; stanoví-li mezinárodní smlouva něco jiného než zákon, použije se mezinárodní smlouva. Listina základních práv a svobod č. 2/1993 Sb. Čl. 1 Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné. Čl. 2 odst. 1 Stát je založen na demokratických hodnotách a nesmí se vázat ani na výlučnou ideologii. Čl. 2 odst. 2 Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.

13 Čl. 2 odst. 3 Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá. Čl. 3 odst. 1 Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu. Čl. 3 odst. 3 Nikomu nesmí být způsobena újma na právech pro uplatňování jeho základních práv a svobod. Čl. 4 odst. 1 Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod. Čl. 4 odst. 2 Meze základních práv a svobod mohou být za podmínek stanovených Listinou základních práv a svobod (dále jen "Listina") upraveny pouze zákonem. Čl. 4 odst. 3 Zákonná omezení základních práv a svobod musí platit stejně pro všechny případy, které splňují stanovené podmínky. Čl. 4 odst. 4 Při používání ustanovení o mezích základních práv a svobod musí být šetřeno jejich podstaty a smyslu. Taková omezení nesmějí být zneužívána k jiným účelům, než pro které byla stanovena. Čl 11 odst. 1 Každý má právo vlastnit majetek. Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu. Dědění se zaručuje.

14 Čl. 36 odst. 1 Každý se může domáhat stanoveným postupem svého práva u nezávislého a nestranného soudu a ve stanovených případech u jiného orgánu. Čl. 36 odst. 2 Kdo tvrdí, že byl na svých právech zkrácen rozhodnutím orgánu veřejné správy, může se obrátit na soud, aby přezkoumal zákonnost takového rozhodnutí, nestanoví-li zákon jinak. Z pravomoci soudu však nesmí být vyloučeno přezkoumávání rozhodnutí týkajících se základních práv a svobod podle Listiny. Čl. 36 odst. 3 Každý má právo na náhradu škody způsobené mu nezákonným rozhodnutím soudu, jiného státního orgánu či orgánu veřejné správy nebo nesprávným úředním postupem. Součástí českého právního řádu je podle čl. 10 Ústavy České republiky také Evropská úmluva o lidských právech Rady Evropy, Listina základních práv a svobod Evropské unie a Všeobecná deklarace lidských práv Organizace spojených národů. NGO žádá pro klienta Ing. Zdeňka Hrnčíře, aby odvolací orgán podle 90 odst. 1 písm. b) správního řádu č. 500/2004 Sb. zrušil rozhodnutí Městského úřadu Nové Město nad Metují a věc vrátil k novému projednání a rozhodnutí dle vymezených námitek odvolání a přeformulování výroku rozhodnutí. V Chlumci nad Cidlinou Ing. Ladislava Kryžová dne 26. července 2018 statutární orgán - předsedkyně

15

16

17

18

19 Datové schránky Doručenka datové zprávy Věc: Odvolání ID zprávy: Typ zprávy: Veřejná datová zpráva Stav zprávy: Doručená Datum a čas doručení: v 08:10:36 Odesílatel: ID schránky: Typ schránky: Odesílající osoba: Human Rights Defense z.s., Pražská 142, Chlumec nad Cidlinou, CZ smd99ty Právnická osoba Oprávněná osoba Adresát: ID schránky: Typ schránky: Město Nové Město nad Metují, náměstí Republiky 6, Nové Město nad Metují, CZ qgfbxi4 Orgán veřejné moci Zmocnění: Naše čís. jednací: Naše spisová zn.: Vaše čís. jednací: Vaše spisová zn.: K rukám: Do vlastních rukou: Nezadáno Nezadáno Nezadáno Nezadáno Nezadáno Ing. Petr Kubala Ano Události zprávy: v 19:25:44 EV0: Datová zpráva byla podána v 19:25:45 EV5: Datová zpráva byla dodána do datové schránky příjemce. Je-li příjemcem datové zprávy orgán veřejné moci vystupující v postavení orgánu veřejné moci, byla datová zpráva tímto okamžikem doručena v 08:10:36 EV12: Přihlásila se pověřená osoba s právem přístupu ke zprávě ve smyslu 8, odst. 6 zákona č. 300/2008 Sb., v platném znění. Datová zpráva je nyní doručena. Případné dřívější datum doručení fikcí nebo doručení dodáním do schránky orgánu veřejné moci není dotčeno. 1/1

ilhuman Rights Defense z.s. - NGO

ilhuman Rights Defense z.s. - NGO ilhuman Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

(2) Tento zákon nebo jeho jednotlivá ustanovení se použijí, nestanoví-li zvláštní zákon jiný postup.

(2) Tento zákon nebo jeho jednotlivá ustanovení se použijí, nestanoví-li zvláštní zákon jiný postup. Zákon č. 500/2004 Sb. správní řád, ve znění z.č. 413/2005 Sb., z.č. 384/2008 Sb., z.č. 7/2009 Sb., z.č. 227/2009 Sb. (výňatek, s přiřazenými názvy příslušných zásad, resp. principů ) ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

DEKLARATORNÍ ROZHODNUTÍ VE VĚCI URČENÍ PRÁVNÍHO VZTAHU

DEKLARATORNÍ ROZHODNUTÍ VE VĚCI URČENÍ PRÁVNÍHO VZTAHU Městský úřad Nové Město nad Metují Odbor správní Oddělení dopravy a silničního hospodářství náměstí Republiky 6 549 01 Nové Město nad Metují Pan Ing. Pavel Rydlo Borový vrch 291 460 14 Liberec Váš dopis

Více

Váš dopis značky/ze dne Naše značka Vyřizuje/linka Nové Město nad Metují NMNM/6777/2018/ODSH/TriR/37 R. Tříska/

Váš dopis značky/ze dne Naše značka Vyřizuje/linka Nové Město nad Metují NMNM/6777/2018/ODSH/TriR/37 R. Tříska/ Městský úřad Nové Město nad Metují Odbor správní Oddělení dopravy a silničního hospodářství náměstí Republiky 6 549 01 Nové Město nad Metují Váš dopis značky/ze dne Naše značka Vyřizuje/linka Nové Město

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG vládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG vládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Usnesení. zastavuje, Odůvodnění

Usnesení. zastavuje, Odůvodnění ÚŘAD PRO OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 tel.: 234 665 111, fax: 234 665 444 posta@uoou.cz, www.uoou.cz *UOOUX00DCS77* Čj. UOOU-09787/18-26 Usnesení Úřad pro ochranu osobních údajů,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

1 ZN 240/ Ing. Ladislava Kryžová Human Rights Defense z. s. NGO P.O.Box 8 Chlumec nad Cidlinou. 21. února 2019

1 ZN 240/ Ing. Ladislava Kryžová Human Rights Defense z. s. NGO P.O.Box 8 Chlumec nad Cidlinou. 21. února 2019 Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové Ignáta Herrmanna 7, 50 14 Hradec Králové, Česká republika tel.: +40495540111, fax: +4049554015, e-mail: podatelna@osz.hrk.justice.cz, ID datové schránky:

Více

R O Z H O D N U T Í. odvolání se zamítá a odvoláním napadené rozhodnutí se potvrzuje.

R O Z H O D N U T Í. odvolání se zamítá a odvoláním napadené rozhodnutí se potvrzuje. Krajský úřad Královéhradeckého kraje VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK 31783/DS/2018-2-Ma VYŘIZUJE: Mgr. Bc. David Mazánek ODBOR ODDĚLENÍ: odbor dopravy a s.h. LINKA MOBIL: 635 E-MAIL:

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_4_PRÁVO_1.04_Ústava ČR - I. Hlava. Výkladová prezentace k tématu Ústava ČR I. Hlava

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_4_PRÁVO_1.04_Ústava ČR - I. Hlava. Výkladová prezentace k tématu Ústava ČR I. Hlava Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Číslo Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Datum vytvoření Anotace Očekávaný výstup Druh učebního materiálu Mgr.

Více

Na vědomí : dle rozdělovníku

Na vědomí : dle rozdělovníku Human Rights Defense z.s. KUKHK-PO-10/OP/2017 Droits de l Homme Defense z.s. Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970, www.hrd-ngo.com

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY PRÁVA ÚČASTNÍKA ŘÍZENÍ, JEDNÁNÍ SPRÁVNÍHO ORGÁNU ( 4 SPRÁVNÍHO ŘÁDU) Veřejná správa je službou veřejnosti. Každý, kdo plní úkoly vyplývající z působnosti správního orgánu,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

tento piktogram odkazuje na konkrétní ustanovení zákona;

tento piktogram odkazuje na konkrétní ustanovení zákona; APLIKACE SPRÁVNÍHO ŘÁDU V OBLASTI ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Cílem následujícího textu je poskytnout základní přehled o způsobech a rozsahu aplikace správního řádu v oblasti odpadového hospodářství. Může

Více

Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové

Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové Zieglerova 189, PS 39, 500 39 Hradec Králové Tel.: 495 054 211, Fax: 495 512 946, E-mail: podatelna@ksz.hrk.justice.cz, ID datové schránky : p7jabdi 1 KZN

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

STANOVISKA DOTČENÝCH ORGÁNŮ K ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACI

STANOVISKA DOTČENÝCH ORGÁNŮ K ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACI STANOVISKA DOTČENÝCH ORGÁNŮ K ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACI Metodické doporučení Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje duben 2014 Obsah 1 Úvod... 1 2 Kdo je dotčeným orgánem... 1 3 Co musí

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

č.j. DSH/9590/12 V Plzni dne VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA R O Z H O D N U T Í

č.j. DSH/9590/12 V Plzni dne VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA R O Z H O D N U T Í KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j. DSH/9590/12 V Plzni dne 19.09.2012 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Plzeňského kraje,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Novela zákona č. 183/2006 Sb.

Novela zákona č. 183/2006 Sb. Novela zákona č. 183/2006 Sb. Během týdne 22.6.-26.6.2015 bude zahájeno mezirezortní připomínkové řízení V souvislosti s touto novelou je možno uplatnit náměty na změnu vyhlášek č. 500/2006 Sb a č. 501/2006

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Dobrovolně přijímané závazky z aukcí a jejich dopad na trh. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o.

Dobrovolně přijímané závazky z aukcí a jejich dopad na trh. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. Dobrovolně přijímané závazky z aukcí a jejich dopad na trh Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. O čem se budeme bavit? Vybrané povinnosti mobilních operátorů jako součást výběrového

Více

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY -práva účastníků řízení -počítání času -nečinnost správního orgánu -náležitosti odvolání -přezkum rozhodnutí, stížnost PRÁVA ÚČASTNÍKA ŘÍZENÍ, JEDNÁNÍ SPRÁVNÍHO ORGÁNU (

Více

Základní lidská práva. Prezentace pro žáky SŠ

Základní lidská práva. Prezentace pro žáky SŠ Základní lidská práva. Prezentace pro žáky SŠ Spolufinancováno ESF a státním rozpočtem ČR, reg. č. projektu CZ.1.07/1.1.00/14.0143 OPVK, Dubí 1 Listina je Základním souborem práv člověka v měřítku českého

Více

Výzva k podání vysvětlení

Výzva k podání vysvětlení JID: PCR05ETRfo97117367 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje Územní odbor Oddělení hospodářské kriminality Mrštíkova 541, 500 09 Hradec Králové Č. j. KRPH-78418-13/ČJ-2018-050281

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

II. ÚS 2924/13. Text judikátu. Exportováno: , 16: , Ústavní soud

II. ÚS 2924/13. Text judikátu.  Exportováno: , 16: , Ústavní soud www.iudictum.cz Exportováno: 17. 3. 2017, 16:43 II. ÚS 2924/13 7. 10. 2014, Ústavní soud Text judikátu Ústavní soud rozhodl mimo ústní jednání a bez přítomnosti účastníků v senátě složeném z předsedy Jiřího

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY 8 As 49/2015-42 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Michala Mazance a soudců Mgr. Davida Hipšra a JUDr. Jana Passera v právní věci

Více

ROZHODNUTÍ. Ing. Pavel Petrů, Tučapy č.p Boršice u Buchlovic

ROZHODNUTÍ. Ing. Pavel Petrů, Tučapy č.p Boršice u Buchlovic MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, 686 01 Uherské Hradiště Odbor stavebního úřadu a životního prostředí odloučené pracoviště: Protzkarova 33 Váš dopis zn.: Ze dne: Naše č. j.: MUUH-SŽP/14791/2019/HanJ

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 24/2009-80 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně Mgr. Daniely Zemanové a soudců JUDr. Barbary Pořízkové a JUDr.

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Veřejná vyhláška Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Veřejná vyhláška Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01WAH74* Čj: MSK 15945/2018 Sp. zn.: ŽPZ/2907/2018/KrJ 231.2 V20 Vyřizuje: Ing. Jana Kroupová

Více

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky Ústavní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy Jiřího Zemánka (soudce zpravodaj) a soudců Radovana Suchánka a Vojtěcha Šimíčka o ústavní stížnosti

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 4 As 23/2004 73 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Turkové a soudců JUDr. Milana Kamlacha a JUDr.

Více

Praha: Obecní úřad Louňovice Číslo jednací: /2014/KUSK-DOP/Svo Spisová značka: Horní náves LOUŇOVICE

Praha: Obecní úřad Louňovice Číslo jednací: /2014/KUSK-DOP/Svo Spisová značka: Horní náves LOUŇOVICE Praha: 11.03.2014 Obecní úřad Louňovice Číslo jednací: 036404/2014/KUSK-DOP/Svo Spisová značka: SZ_036404/2014/KUSK Oprávněná úřední osoba: Ing. Kateřina Svobodová Značka: DOP/Svo R O Z H O D N U T Í VEŘEJNÁ

Více

Human Rights Defense z. s. IČO: Pražská Chlumec nad Cidlinou 31. července 2018

Human Rights Defense z. s. IČO: Pražská Chlumec nad Cidlinou 31. července 2018 Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové Ignáta Herrmanna 227, 502 14 Hradec Králové, Česká republika tel.: +420495540111, fax: +420495540152, e-mail: podatelna@osz.hrk.justice.cz, ID datové schránky:

Více

ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY 8 Afs 119/2006-65 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Petra Příhody a soudců JUDr. Michala Mazance a Mgr. Jana Passera, v právní věci

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 3 As 45/2007-78 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Součkové a soudců JUDr. Jaroslava Vlašína a

Více

R O Z H O D N U T Í. takto:

R O Z H O D N U T Í. takto: Obec Ostrá Ostrá 172, 289 22 Lysá nad Labem Našeč.j.: 592/5/2008/2009/CH 0447 Vyřizuje: J.Moravcová Ostrá, dne 10. 3.2009 R O Z H O D N U T Í Obec Ostrá při výkonu silničního správního úřadu podle 40 odst.

Více

Správní právo pojem, zařazení, úloha, předmět, systém, prameny. Ústavní základy a právní regulace veřejné správy.

Správní právo pojem, zařazení, úloha, předmět, systém, prameny. Ústavní základy a právní regulace veřejné správy. BEP302Zk Veřejná správa v ČR a v Evropě Správní právo pojem, zařazení, úloha, předmět, systém, prameny. Ústavní základy a právní regulace veřejné správy. Evropské správní právo. (3. 10. 2017) JUDr. Veronika

Více

Opravné prostředky v daňovém řízení

Opravné prostředky v daňovém řízení Opravné prostředky v daňovém řízení Obecná úprava rozhodnutí ust. 32 ZSDP - Právní moc - Vykonatelnost - Poučení o opravných prostředcích Řádné x Mimořádné Opravné prostředky Odvolání, stížnost, námitka,

Více

ROZHODNUTÍ. Odůvodnění

ROZHODNUTÍ. Odůvodnění Doručeno dne: 21. 5. 2019 ÚŘAD PRO OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 tel.: 234 665 111, fax: 234 665 444 posta@uoou.cz, www.uoou.cz *UOOUX00DAS1R* Čj. UOOU-09728/18-36 ROZHODNUTÍ

Více

Právní záruky ve veřejné správě

Právní záruky ve veřejné správě Právní záruky ve veřejné správě Spravedlivé správní řízení (Správní řízení v kontextu čl. 6 Evropské úmluvy) olga.pouperova@upol.cz Struktura přednášky: Čl. 6 Evropské úmluvy 1) Vztahuje se na správní

Více

Doplňuji další skutečnosti k výše uvedeným č.j. Žádám, aby toto podání bylo doplněno k původnímu podání.

Doplňuji další skutečnosti k výše uvedeným č.j. Žádám, aby toto podání bylo doplněno k původnímu podání. Ing. Ladislava Kryžová Pražská 142, 503 51 Chlumec nad Cidlinou ------------------------------------------------------------------------------------------- Státní zemědělský intervenční fond RO Hradec

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 As 31/2005-63 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Jaroslava Hubáčka

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 1 Afs 26/2004-41 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Josefa Baxy a soudců JUDr. Lenky Kaniové a JUDr. Marie Žiškové,

Více

Human Rights Defense z.s. - NGO

Human Rights Defense z.s. - NGO Human Rights Defense z.s. - NGO francouzský ekvivalent - Droits de l Homme Défense z.s. - ONG Nevládní nezisková organizace vedená u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka L 10967 IČ 018 01 970,

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Sp.zn.: KUOK/6698/2012/OSR/336 Olomouc dne 3. dubna 2012 Čj.: KUOK/29708/2012 Oprávněná úřední osoba pro

Více

SPOJENÉ ÚZEMNÍ A STAVEBNÍ ŘÍZENÍ. Metodické doporučení odboru územního plánování a odboru stavebního řádu Ministerstva pro místní rozvoj NEAKTUÁLNÍ

SPOJENÉ ÚZEMNÍ A STAVEBNÍ ŘÍZENÍ. Metodické doporučení odboru územního plánování a odboru stavebního řádu Ministerstva pro místní rozvoj NEAKTUÁLNÍ SPOJENÉ ÚZEMNÍ A STAVEBNÍ ŘÍZENÍ Metodické doporučení odboru územního plánování a odboru stavebního řádu Ministerstva pro místní rozvoj Podle ustanovení 78 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

R O Z H O D N U T Í Veřejná vyhláška

R O Z H O D N U T Í Veřejná vyhláška ; Praha: 07.05.2018 Obecní úřad Dublovice Číslo jednací: 157503/2015/KUSK-DOP/HOL Dublovice 33 Spisová značka: SZ_157503/2015/KUSK 26251 Dublovice Oprávněná úřední osoba: Michal Holub l. 137 Značka: DOP/HOL

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : Z předloženého soudního spisu vyplynuly následující skutečnosti:

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : Z předloženého soudního spisu vyplynuly následující skutečnosti: Konf 17/2017-31 U S N E S E N Í Zvláštní senát zřízený podle zákona č. 131/2002 Sb., o rozhodování některých kompetenčních sporů, složený z předsedy JUDr. Pavla Simona a soudců JUDr. Romana Fialy, Mgr.

Více

K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou

K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou Právní úprava 117 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Č. j. KRPH /TČ Hradec Králové 19. února 2019 Počet stran: 3. Výzva k podání vysvětlení podle 158 odst.

Č. j. KRPH /TČ Hradec Králové 19. února 2019 Počet stran: 3. Výzva k podání vysvětlení podle 158 odst. JID: PCR05ETRfo97402421 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje Odbor obecné kriminality SKPV Ulrichovo náměstí 810, 501 01 Hradec Králové Č. j. KRPH-108219-27/TČ-2018-050070

Více

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM SMĚRNICE č.2 O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM GYMNÁZIUM VODŇANY www.gymnaziumvodnany.cz Tel./fax 383 383 743, kancelar@gymnaziumvodnany.cz 1 GYMNÁZIUM VODŇANY Směrnice o svobodnému přístupu k informacím

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0121/2018/VZ-10552/2018/513/IHl Brno: 23. dubna 2018

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0121/2018/VZ-10552/2018/513/IHl Brno: 23. dubna 2018 *UOHSX00B5MLJ* UOHSX00B5MLJ USNESENÍ Brno: 23. dubna 2018 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 248 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve správním řízení zahájeném dne

Více

Závěrečné stanovisko veřejného ochránce práv

Závěrečné stanovisko veřejného ochránce práv V Brně dne 3. prosince 2013 Sp. zn.: 7637/2012/VOP/JSV Závěrečné stanovisko veřejného ochránce práv ve věci měšťanského domu U Tří andělů, k.ú. Hradčany, Praha 1 A - Obsah podnětu Dne 27. 11. 2012 se na

Více

OBSAH. Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva...XVII O autorech... XXI Úvod... XXIII

OBSAH. Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva...XVII O autorech... XXI Úvod... XXIII OBSAH Seznam použitých zkratek............................................ XIII Předmluva........................................................XVII O autorech........................................................

Více

OBEC TREBOVLE Obecní úřad Třebovle 53, Kostelec nad Černými Lesy Telefon: , ID DS: byhauty

OBEC TREBOVLE Obecní úřad Třebovle 53, Kostelec nad Černými Lesy Telefon: , ID DS: byhauty C.j.: 176/2012 v OBEC TREBOVLE Obecní úřad Třebovle 53, 281 63 Kostelec nad Černými Lesy Telefon: 321 783489, ID DS: byhauty e-mail: trebovle@volny.cz Vyřizuje: L. Růžková V Třebovli, dne 6.6.2012 Veřejná

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3/5, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3/5, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 80184/2013 Sp. zn.: S - JMK 80184/2013 OÚPSŘ Brno 26.09.2013 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

Více

Krajský úřad Královéhradeckého kraje. R o z h o d n u t í. v zastoupení advokátem JUDr. Miroslavem Nyplem, se sídlem Dukelská 15, Hradec Králové,

Krajský úřad Královéhradeckého kraje. R o z h o d n u t í. v zastoupení advokátem JUDr. Miroslavem Nyplem, se sídlem Dukelská 15, Hradec Králové, Krajský úřad Královéhradeckého kraje Váš dopis ze dne Vaše značka Naše značka (č. j.) 11782/UP/2015/Sv Hradec Králové 27. 5. 2015 Odbor oddělení Vyřizuje linka email územního plánování a stavebního řádu

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudkyň JUDr. Věry Vyhlídalové a JUDr. Heleny Krejčí v insolvenční věci dlužnice Dagmar Kuricové,

Více

R O Z H O D N U T Í Veřejná vyhláška

R O Z H O D N U T Í Veřejná vyhláška Praha: 28.12.2018 Městský úřad Sedlec-Prčice Číslo jednací: 118717/2017/KUSK-DOP/HOL Náměstí 7. května č.p. 62 Spisová značka: SZ_118717/2017/KUSK 25791 Sedlec-Prčice Oprávněná úřední osoba: Mgr. Michal

Více

Výzva k vyjádření k podanému odvolání

Výzva k vyjádření k podanému odvolání Úřad městské části města Brna Brno-Královo Pole Odbor územního a stavebního řízení Palackého tř. 59, 612 39 Brno Č.j. 824/14/2300/61/Pill. Brno 17.3.2014 Vyřizuje: Ing. Pillerová, tel. 541588230 V E Ř

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 3 Ads 128/2012-24 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Petra Průchy a soudců JUDr. Jaroslava Vlašína a JUDr. Bohuslava

Více

Správní řízení 2. Metodický list číslo 1

Správní řízení 2. Metodický list číslo 1 Metodické listy pro kombinované studium předmětu Správní řízení 2 Správní rozhodnutí a jeho přezkoumání Cíl : Metodický list číslo 1 Základním cílem tohoto tematického celku je objasnění významu správního

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 6 As 33/2004-95 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Bohuslava Hnízdila a soudců JUDr. Jaroslava Hubáčka

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 149109/2015 Sp. zn.: S-JMK 131818/2015 OÚPSŘ Brno 25.11.2015 Adresáti: dle rozdělovníku

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 4 Aps 2/2007-79 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudkyň JUDr. Barbary Pořízkové a Mgr. Daniely

Více

Oznámení o zahájení řízení

Oznámení o zahájení řízení Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: +420 222 871 620 fax: +420 222 871 765 e-mail: info@szif.cz; www.szif.cz Státní zemědělský intervenční fond Vyhotovil/a: Petr Havelka Regionální odbor: Hradec Králové

Více

Výňatky z Informace č. 4/2014 vydané Odborem řízení pozemkových úprav Státního pozemkového úřadu. dne 15. 9. 2014 pod č.j.

Výňatky z Informace č. 4/2014 vydané Odborem řízení pozemkových úprav Státního pozemkového úřadu. dne 15. 9. 2014 pod č.j. Výňatky z Informace č. 4/2014 vydané Odborem řízení pozemkových úprav Státního pozemkového úřadu. dne 15. 9. 2014 pod č.j. SPU 369116/2014 Informace jsou metodickým nástrojem řízení organizačních jednotek

Více