Stručné netechnické shrnutí údajů uvedených v žádosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stručné netechnické shrnutí údajů uvedených v žádosti"

Transkript

1 Stručné netechnické shrnutí údajů uvedených v žádosti Provozovatel: KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s. Zeyerova , Rokycany IČO: DIČ: CZ tel: fax: kovohute@koro.cz V oblasti zpracování neželezných kovů patří společnost KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s. k nejstarším v České republice. Firma jako taková byla založena v roce 1911 a v současné době úspěšně funguje na českém trhu jako akciová společnost od roku V září 1998 byla firma certifikována dle ISO 9002:1996. Proces vývoje systému jakosti byl úspěšně završen v roce 2004 získáním certifikátu podle normy ISO TS Kvalita provedení všech výrobků je přísně kontrolována a je zaručena vysokou technickou úrovní výrobních zařízení, pečlivým výběrem a školením pracovníků a aplikací zavedených zkušebních a měřících metod. Společnost KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s. zvládá široké spektrum technologií. Tvářené polotovary jsou vyráběny technologií kontinuálního odlévání, vakuového tavení a lití, válcování a lisování za tepla, válcování a tažení za studena a také průběžného tepelného zpracování pod ochrannými atmosférami. Do výrobního procesu se kvůli zvýšení kvality mezioperačně zařazují úpravy jako frézování, broušení a leštění povrchů. Kluzná ložiska jsou pak opracovávána jednak klasickou metodou (soustružením a frézováním z bronzových trubek a tyčí), anebo skružováním pásů. Ve společnosti KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s, se v rámci řízení o vydání integrovaného povolení, používá pět tavících agregátů, jejichž popis a charakteristika je uvedena níže. 1. Charakteristika pece KOPP Vakuová elektrická indukční odporová pec KOPP slouží k tavení vsázky materiálu ze slitin Ni a Cu. Jsou umístěny v hlavní hale HS. Tavicí pole obsahuje celkem jednu pec KOPP. Jedná se o vakuovou indukční odporovou pec. Denně se na tomto zařízení vyrobí cca 6000 kg materiálu. Vstupní suroviny, které se zde natavují se neodpařují a nejsou tedy nebezpečné a to ani v přímém styku s pokožkou. Tyto suroviny jsou dodány od výrobce společně s atestem o jejich chemickém složení. Pec se skládá z ocelového rámu, cívky ( měděná izolovaná,vodou chlazená) a vyzdívky: LÚCORMA (zásaditá) a zadusaná Ni šablona Strana 1 (celkem 9)

2 Teplotní režim pece Teplota pece je dána množstvím a typem vsázkového materiálu slitiny typu Ni nebo Cu. Tavenina v peci má maximální teplotu 1550 C. Měření teploty pece provádí tavič optickým pyrometrem a je dána příslušným ZTP(ITS) jednotlivých slitin. Teplota povrchu pláště nepřesahuje v žádné časti pece 100 C. Chlazení je provedeno průmyslovou vodou. Voda je vháněna čerpadlem (popř.samospádem z podnikového vodojemu ) do měděné cívky a odváděna do přepadu k ochlazení. Evidenční číslo pece KOPP Výkon agregátu 400kW Vnitřní rozměry pece : 1000 mm 1000 mm Vnější rozměry pece: Výška pece 3750 mm 4750 mm Max.teplota v peci 1550 C 375 kg/h Průměrná spotřeba pece 400 kw 24 h 9 t/den 2. Charakteristika pece SF 1000 Elektrická indukční odporová pec SF1000 slouží k tavení vsázky materiálu ze slitin Ni a Cu. Jsou umístěny v hlavní hale HS. Tavicí pole obsahuje celkem dvě pece SF1000. Jedná se o otevřené indukční odporové pece. Vždy je v provozu jen jedna společný generátor pro obě pece. Denně se na těchto zařízení vyrobí cca 6000 kg materiálu. Vstupní suroviny, které se zde natavují se neodpařují a nejsou tedy nebezpečné a to ani v přímém styku s pokožkou. Tyto suroviny jsou dodány od výrobce společně s atestem o jejich chemickém složení. Strana 2 (celkem 9)

3 Pec se skládá z ocelového rámu, cívky ( měděná izolovaná,vodou chlazená) a vyzdívky: SURACIT (kyselá) vyjímatelná šablona LOVINIT ICA 10 (zásaditá) zadusaná šablona LÚCORMA (zásaditá) zadusaná šablona Teplotní režim pece Teplota pece je dána množstvím a typem vsázkového materiálu slitiny typu Ni nebo Cu. Tavenina v peci má maximální teplotu 1550 C. Měření teploty pece provádí tavič ponorným pyrometrem a je dána příslušným ZTP(ITS) jednotlivých slitin. Teplota povrchu pláště nepřesahuje v žádné časti pece 100 C. Chlazení je provedeno průmyslovou vodou. Voda je vháněna čerpadlem (popř.samospádem z podnikového vodojemu ) do měděné cívky a odváděna do přepadu k ochlazení. Evidenční čísla pecí SF /008 č.1,2 Příkon motoru generátoru 1000kW Výkon generátoru 800kW Vnitřní rozměry pece : 900 mm Vnější rozměry pece: 1100 mm Výška pece 1650 mm Max.teplota v peci 1550 C 375 kg/h Průměrná spotřeba pece 800 kw 16 h 6 t/den 3. Charakteristika pece SF 250 Elektrická indukční odporová pec SF250 slouží k tavení vsázky materiálu ze slitin Ni a Cu. Jsou umístěny v hlavní hale HS. Tavicí pole obsahuje celkem dvě pece SF250.Pec č.1 polovakuová,kdy odplynění taveniny se provádí pomocí zvonu a vakuové pumpy,pec č.2 otevřená indukční odporová pec.vždy je v provozu jen jedna společný generátor pro obě pece. Denně se na těchto zařízení vyrobí cca Strana 3 (celkem 9)

4 2000 kg materiálu. Vstupní suroviny, které se zde natavují se neodpařují a nejsou tedy nebezpečné a to ani v přímém styku s pokožkou. Tyto suroviny jsou dodány od výrobce společně s atestem o jejich chemickém složení. Pec se skládá z ocelového rámu, cívky ( měděná izolovaná,vodou chlazená) a vyzdívky: SURACIT (kyselá) vyjímatelná šablona LOVINIT ICA 10 (zásaditá) zadusaná šablona LÚCORMA (zásaditá) zadusaná šablona Teplotní režim pece Teplota pece je dána množstvím a typem vsázkového materiálu slitiny typu Ni nebo Cu. Tavenina v peci má maximální teplotu 1550 C. Měření teploty pece provádí tavič ponorným pyrometrem a je dána příslušným ZTP(ITS) jednotlivých slitin. Teplota povrchu pláště nepřesahuje v žádné časti pece 100 C. Chlazení je provedeno průmyslovou vodou. Voda je vháněna čerpadlem (popř.samospádem z podnikového vodojemu ) do měděné cívky a odváděna do přepadu k ochlazení. Evidenční čísla pecí SF250č.1,2 636/002 a 003 Příkon motoru generátoru 270kW Výkon generátoru 250kW Vnitřní rozměry pece : Vnější rozměry pece: Výška pece 320 mm 520 mm 320 mm 720 mm 1100 mm Max.teplota v peci 1550 C 100 kg/h Průměrná spotřeba pece 250 kw 16 h 2,250 t/den Strana 4 (celkem 9)

5 4. Charakteristika pece AJAX Elektrické kanálkové pece AJAX 500 slouží k tavení vsázky materiálu ze slitin CuSn. Jsou umístěny v hlavní hale HS. Tavicí pole obsahuje celkem 4 ks pecí AJAX, dvě nebo jedna v provozu a dvě záložní pece popř.tyto v opravě. Denně se na jedné peci vyrobí cca 4500 kg materiálu. Vstupní suroviny, které se zde natavují se neodpařují a nejsou tedy nebezpečné a to ani v přímém styku s pokožkou. Tyto suroviny jsou dodány od výrobce společně s atestem o jejich chemickém složení. Pec AJAX se skládá ze spodní skříně a horní válcové šachty.spodní skříň je dvoudílná,odlitá z Ms58 s otvorem pro vložení šablony pro cívku a jádro trafa pece. Vyzdívka kanálku je z materiálu DORIT T/CuMs.Šachtu pece tvoří plechový válcový plášť, vyzděný vyzdívkou DOTIT EV 1,4 spodní a šamotovými tvarovkami se SURACITEM horní díl šachty. Teplotní režim pece Teplota pece je dána konstrukcí ovládání a regulace. Tavenina v peci má maximální teplotu 1250 ± 10 C.Měření teploty pece provádí tavič ponorným pyrometrem a je dána příslušným ZTP(ITS ) jednotlivých slitin. Teplota povrchu pláště nepřesahuje v žádné časti pece 100 C. Chlazení je provedeno vzduchem,který je vháněn ventilátorem do prostoru spodní skříně,mezi cívku s jejím jádrem a plechovou šablonou, tvořící kanálek pece. Dodavatel zařízení pece vlastní výroba z roku 1932 Evidenční čísla pecí AJAX č.1,2,3,4 635/002 až 005 Vnitřní rozměry pece : Vnější rozměry pece : Výška pece 630 mm 900 mm 1 Max.teplota v peci 1250 C 250 kg/h Instalovaný příkon pece kw Strana 5 (celkem 9)

6 Průměrná spotřeba pece 150 kw 24 h 4,5 t/den 5. Charakteristika pece UNICAST Elektrická odporová pec UNICAST slouží k výrobě kontinuálně odlévaných bronzových (CuSn) a mosazných (CuZn) drátů ø 16 a ø19 mm. Denně se na těchto zařízení vyrobí cca 5000 kg CuSn a cca 3500 kg CuZn drátů. V hale HS se na licím poli nachází dvě pece UNICAST č.1 a UNICAST č.2.pec se skládá: 1. Z tavící komory,který je tvořen grafitovým kelímkem o obsahu kg taveniny. Tavicí prostor je spojen s prostorem směšovacím a ustalovacím. Vstupní suroviny, které se zde natavují se neodpařují a nejsou tedy nebezpečné a to ani v přímém styku s pokožkou. Tyto suroviny jsou dodány od výrobce společně s atestem o jejich chemickém složení. 2. Krystalizátory čtyři grafitové kokily s grafitovými vložkami a chladiči (primární a sekundární). Odlévá se osm proudů současně. 3. Odtahovací a svinovací zařízení slouží k rovnoměrnému odtahování odlévaného drátu a k jeho stáčení do kruhu. Teplotní režim pece Teplota pece je dána typem vsázkového materiálu slitiny typu CuSn mají teplotu lití C a slitiny typu CuZn teplotu lití C. Měření teploty se provádí termočlánkem Pt PtRh v keramickém pouzdře umístěném v kokile č.1. Časový průběh teploty je zaznamenán zapisovacím zařízením. Teplota povrchu pláště nepřesahuje v žádné části pece 100 C. Chlazení je provedeno chladící vodou a dusíkem. Přítok chladící vody k jednotlivým pecím se ovládá z panelu na pecní plošině. Voda se čerpá z bazénu buď do chladící věže nebo přímo do pece. V případě výpadku el.proudu se automaticky otevře okruh s přívodem havarijní vody. Během provozu je pec napuštěna inertním plynem dusíkem. Tlak dusíku se udržuje v rozmezí kp.m² ( Pa).Přívod je nutno regulovat tak,aby tlak nepoklesl pod 10 kp.m² (100 Pa) Dodavatel zařízení pece - THE UNITED WIRE WORKS - Edinburgh Evidenční čísla pecí UNICAST č.1,2 632/039 a 039a Příkon (CuSn) 105 kw (CuZn) 80 kw Průměrný příkon obou pecí v provozu 90 kw Strana 6 (celkem 9)

7 Vnitřní rozměry pece : 390 mm 1300 mm 260 mm Vnější rozměry pece: 1300 mm Výška kompletní pece 2400 Max.teplota v peci 1170 C kg/h 24 h 8,5 t/den Jako vsázka pro jednotlivé agregáty jsou používány nakupované suroviny (katodová měď a nikl, železo, cín, zinek, křemík, mangan a v malém množství i jiné legující prvky), vlastní (třísky, hlavy a paty) i nakupované odpady (v různé formě) a vlastní homogenizované odpady v čepech. Pro tavení vsázky se využívá elektrická energie, tavenina se zakrývá dřevěným uhlím (u Cu slitin) nebo sklem (u Ni slitin). Předehřev kokil a kelímků je prováděn zemním plynem. Chlazení cívek agregátů je provedeno cirkulací chladící (technologické) vody v uzavřeném okruhu. Vsázkové suroviny nemají vliv na zdraví člověka ani neovlivňují životní prostředí. Emise vypouštěné do ovzduší a do odpadních vod jsou pravidelně kontrolovány a nemají vliv na zdraví člověka. Hluk vycházející z areálu společnosti KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s. je ustálený a proměnný, a dle provedené hlukové studie v ulici Václava Nového nepřesahuje povolené limity. Areál společnosti není zdrojem vibrací a neionizujícího záření. Prostor areálu strojírenského podniku KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s.. leží v katastrálním území Rokycany, jehož nadmořská výška se pohybuje mezi m n. m. Většina původních staveb a prostor v současné době slouží jako výrobní a skladovací haly. Z hlediska ochrany přírody (zákon č. 114/1992 Sb.) se v zájmovém území ani jeho nejbližším okolí nenacházejí velkoplošná ani maloplošná chráněná území přírody, registrované významné krajinné prvky, ani významné krajinné prvky ze zákona ( 3 zákona č. 114/1992 Sb.). Stávající vegetace je zbytkem ojedinělých výsadeb v areálu podniku. Na části ploch, které nebyly s poslední době využívány vznikají náletové porosty dřevin. Lokalita patří k Rakovnické pahorkatině (podcelek Rokycanská pahorkatina, okrsek Rokycanská kotlina VB-3E-b). Oblast je charakterizována jako strukturně tektonická sníženina při středním toku Klabavy. Vytvořená je především na klabavských břidlicích ordovického stáří, méně na proterozoických břidlicích s buližníky. Vyznačuje se ploše pahorkatým dnem s rozsáhlými zarovnanými povrchy Strana 7 (celkem 9)

8 (pedimenty) na kaolinicky zvětralých břidlicích s nízkými odlehlíky, ojedinělými suky a mělkými údolími vodních toků se širokými nivami. Převládá zástavba a orná půda. Širší okolí zájmového území je budováno klabavskými a šáreckými břidlicemi (spodní ordovik), které mají místy polohy železných rud. Pevný skalní podklad lze očekávat v hloubce 3 4 m. Nad jílovitě zvětralými břidlicemi jsou kvartérní štěrky s valouny i přes 20 mm. Na lokalitě je také možné očekávat i navážky pravděpodobně do 1 m. Oblast je charakteristická nízkým nebezpečím průniku radonu z podloží. Lokalita má jednoduché hydrogeologické poměry. Lze očekávat dva kolektory svrchní průlinový kolektor vázaný na štěrky a ovlivněný navážkami. Ustálenou hladinu podzemní vody lze očekávat zhruba na kótě 361 m.n.m. Spodní puklinový kolektor obsahuje přípovrchové zóny rozpukaných a rozpojených břidlic. Jedná se o plochu s nízkou ekologickou stabilitou, která je navíc obklopena okolní zástavbou, tj. plochami ekologicky výrazně nestabilními, bez přirozených vazeb, pro ekologickou stabilitu je bez významu. Území není součástí žádného skladebného prvku územního systému ekologické stability. Z výše uvedeného výčtu je možné konstatovat, že přímé vlivy na obyvatelstvo v dané lokalitě lze většinou hodnotit jako nevýznamné. Jak vyplývá z charakteristik možných vlivů, nedojde k významné změně stavu složek životního prostředí. Z hlediska tvorby nových pracovních příležitostí je provoz záměru záležitostí v podstatě neutrální. V příštích letech by chtěla společnost KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s realizovat několik opatření v oblasti emisí a odpadů. Opatření, které jsou již v určitém stádiu rozpracovanosti, jsou uvedené níže. Veškeré nebezpečné, ale i komunální odpady, jsou odváženy a ekologicky likvidovány najatými specializovanými společnostmi. O množství zlikvidovaného odpadu je jednou ročně doručeno hlášení o nakládání s odpady. Z důvodu ukončení povolení k vypouštění odpadních vod do řeky Klabavy, by měla být provedena do úprava kanalizace za účelem oddělení splaškových,technologických a dešťových vod. V současné době probíhají jednání a vypracování dokumentace k možnému technickému řešení nového systému kanalizace. Za účelem podstatného snížení prašnosti na pracovištích a snížení emisí do ovzduší bude v první polovině roku 2007 zakoupeno a instalováno odsávací zařízení na pec KOPP. Zařízení bude odsávat a filtrovat vzduch na vstupu a výstupu vsázky do pece. Zachycené emise budou ukládány na označené místo do kontejneru a dále likvidovány specializovanou firmou. Za účelem ochrany životního prostředí a včasného podchycení možných negativních vlivů na životní prostředí je prováděno pravidelné měření emisí do ovzduší a množství emisí v odpadních vodách. Strana 8 (celkem 9)

9 Emise do ovzduší jsou měřeny na jednotlivých zařízeních specializovanou firmou na měření emisí. Toto měření je provedeno vždy jednou ročně při chodu zařízení a je z něho předán protokol o měření. Vzorky odpadních vod vypouštěných do řeky Klabavy jsou odebírány jednou měsíčně specializovanou firmou. Odběry vzorků jsou provedeny na výtoku z čističky odpadních vod, vyhodnoceny v laboratořích a sepsány výsledky měření. Výroba společnosti KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s byla porovnána s Referenčními materiály nejlepších dostupných technik pro kovárny a slévárny (květen 2005) a s Referenčními materiály nejlepších dostupných technik pro průmysl neželezných kovů (květen 2000) vydaných Evropskou komisí. Z porovnání vyplývá, že i když zařízení instalovaná ve společnosti jsou poměrně stará, jsou tato zařízení na tavení a odlévání jedny z nejvhodnějších s ohledem na znečištění životního prostředí, maximalizace využití surovin a minimalizace energetické náročnosti provozů. Z tohoto důvodu lze tvrdit, že společnost KOVOHUTĚ ROKYCANY, a.s splňuje Směrnici Rady 96/61/ES o integrované prevenci a omezování znečištění v České republice. Strana 9 (celkem 9)

MAKAK ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5. Ekologické a komfortní vytápění. Dřevo až do délky 55 cm!

MAKAK ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5. Ekologické a komfortní vytápění. Dřevo až do délky 55 cm! ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5 Ekologické a komfortní vytápění Dřevo až do délky 55 cm! Vysoká účinnost až 92 % ZPLYŇOVACÍ KOTEL dřevo Úspory na vytápění až 40 % Nerezové

Více

Slévárny neželezných kovů

Slévárny neželezných kovů Slévárny neželezných kovů Průmyslové pece a sušárny Žárobetonové tvarovky OBSAH Udržovací pece PTU...3 LAC NANO kelímy pro neželezné kovy s využitím nanotechnologií...5 Podložky pod kelímky...7 Stoupací

Více

Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii DRACO Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1

Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii DRACO Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1 Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za zakoupení automatického kotle Tekla. Prosíme Vás, abyste věnovali

Více

ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 4/5 dle ČSN EN 303 5. Kombinace ručního a automatického provozu. Ekologické a komfortní vytápění

ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 4/5 dle ČSN EN 303 5. Kombinace ručního a automatického provozu. Ekologické a komfortní vytápění ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Emisní třída 4/5 dle ČSN EN 303 5 Kombinace ručního a automatického provozu Ekologické a komfortní vytápění Dřevo až do délky 55 cm! ZPLYŇOVACÍ KOTEL hnědé uhlí ořech 2,

Více

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby...

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby... OBSAH B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby...2 B.2 Celkový popis tavby...3 B.3 Připojení na technickou infrastrukturu...5 B.4 Dopravní řešení...6 B.5 Řešení vegetace a souvisejících terénních

Více

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu.

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu. Ing. Josef Konečný ENVIPROTEKO Šrámkova 481, 763 02 Zlín 4 tel.: +420 577103578, + 420 577938376 fax.:+420 577103578, e-mail: enviproteko @ avonet.cz OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu

Více

R O Z H O D N U T Í o změně č. 3 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í o změně č. 3 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/9462/14 Spis. zn.: ZN/1960/ŽP/14 Počet listů: 7 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

jednotky Frivent DWR Technické údaje Rozměry a hmotnosti pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Klimatizace červenec 2007

jednotky Frivent DWR Technické údaje Rozměry a hmotnosti pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Klimatizace červenec 2007 www.frivent.com Nástřešní větrací jednotky Frivent DWR pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Technické údaje Rozměry a hmotnosti červenec 2007 Klimatizace Klimatizace Popis systému Obsah Popis

Více

R o z h o d n u t í. V Praze dne: 25. 8. 2015 Číslo jednací: 098591/2015/KUSK OŽP/Vk. dle rozdělovníku

R o z h o d n u t í. V Praze dne: 25. 8. 2015 Číslo jednací: 098591/2015/KUSK OŽP/Vk. dle rozdělovníku V Praze dne: 25. 8. 2015 Číslo jednací: 098591/2015/KUSK OŽP/Vk Spisová značka: SZ_098591/2015/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková, linka 855 dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad

Více

Rekuperační jednotky VUT EH EC

Rekuperační jednotky VUT EH EC Rekuperační jednotky VUT EH EC VUT WH EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 600 m 3 /h(vut EH EC) a 550 m 3 /h(vut WH EC) a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

Úplné znění výrokové části integrovaného povolení

Úplné znění výrokové části integrovaného povolení Úplné znění výrokové části integrovaného povolení Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. V souladu s 19a odst. 7 zákona o integrované prevenci je rozhodné znění výrokových částí

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT galvanica, s.r.o. Sokolovská 573, Mařatice 686 01 Uherské Hradiště IDDS: t8zmb4r datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zodpovědný projektant: Ing. Zdeněk Janýr Vypracoval: Ing. Pavel Lupoměch B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - strana 1/12 Obsah: B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního

Více

Marius Pedersen a.s., Průběžná 1940/3, 500 09 Hradec Králové, IČ 42194920, provozovna Ostrava, Markvartovická 1148, 748 01 Hlučín

Marius Pedersen a.s., Průběžná 1940/3, 500 09 Hradec Králové, IČ 42194920, provozovna Ostrava, Markvartovická 1148, 748 01 Hlučín Krajský úřad Moravskoslezského kraje (dále krajský úřad) oznamuje, že v souladu s 8 odst. 2 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a

Více

Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu

Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu NOVINKA Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu K VA L I TA A S P O L E H L I V O S T Výroba a montáž generátorů na dřevoplyn Souprava generátoru DOKOGEN r. 1938 Kompresory ATMOS r. 1945 T R A D I

Více

Solární sytém pro přípravu teplé vody HelioSet. počet kolektorů: 2 kolektory (HelioPlan SRD 2.3)

Solární sytém pro přípravu teplé vody HelioSet. počet kolektorů: 2 kolektory (HelioPlan SRD 2.3) Solární sytém pro přípravu teplé vody HelioSet Způsob rozlišování a označování solárního systému HelioSet: HelioSet.0 SC XX způsob montáže na střechu: T montáž na šikmou střechu F montáž na plochou střechu

Více

Odborný posudek č. 134/14

Odborný posudek č. 134/14 . Počet listů: 19 Počet výtisků: 3 Zakázka č.: 471 Odborný posudek č. 134/14 Zákazník: Josef Chmela Velký Ořechov 156 763 07 Název zdroje: Stavební úpravy a změna užívání zámečnické dílny na výrobnu laminátových

Více

hřídelů s co nejmenším třením Radiální ložisko Axiální ložisko Kluzné ložisko Valivé ložisko

hřídelů s co nejmenším třením Radiální ložisko Axiální ložisko Kluzné ložisko Valivé ložisko zapis_casti_stroju_loziska08/2012 STR Bb 1 z 7 12. Ložiska jsou součásti určené k otočnému #1 hřídelů s co nejmenším třením Radiální ložisko Axiální ložisko Kluzné ložisko Valivé ložisko Rozdělení podle

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/180/14 Spis. zn.: ZN/1533/ŽP/05 Počet listů: 11 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 10 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

R O Z H O D N U T Í. Adresáti dle rozdělovníku. V Liberci dne 10. září 2015 Č.j : 62895/ENV/15 960/540/15 Spis. zn.: OV5071

R O Z H O D N U T Í. Adresáti dle rozdělovníku. V Liberci dne 10. září 2015 Č.j : 62895/ENV/15 960/540/15 Spis. zn.: OV5071 Adresáti dle rozdělovníku V Liberci dne 10. září 2015 Č.j : 62895/ENV/15 960/540/15 Spis. zn.: OV5071 R O Z H O D N U T Í DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU Ministerstvo životního prostředí jako příslušný úřad

Více

Nauka o materiálu. Přednáška č.11 Neželezné kovy a jejich slitiny

Nauka o materiálu. Přednáška č.11 Neželezné kovy a jejich slitiny Nauka o materiálu Rozdělení neželezných kovů a slitin Jako kritérium pro rozdělení do skupin se volí teplota tání s př přihlédnutím na další vlastnosti (hustota, chemická stálost..) Neželezné kovy s nízkou

Více

Farma Hlubočec s.r.o. Farma Hlubočec Integrované povolení čj. MSK 125648/2007 ze dne 21.11.2007

Farma Hlubočec s.r.o. Farma Hlubočec Integrované povolení čj. MSK 125648/2007 ze dne 21.11.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

GSW35Y. Hlavní parametry. Frekvence Hz 50 Napětí V 400 Účiník cos ϕ 0,8 Fáze a připojení 3. Výkonové parametry

GSW35Y. Hlavní parametry. Frekvence Hz 50 Napětí V 400 Účiník cos ϕ 0,8 Fáze a připojení 3. Výkonové parametry Hlavní parametry Frekvence Hz 50 Napětí V 400 Účiník cos ϕ 0,8 Fáze a připojení 3 Výkonové parametry Maximální výkon LTP kva 32,50 Maximální výkon LTP kw 26,00 Jmenovitý výkon PRP kva 30,50 Jmenovitý výkon

Více

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy REGULÁTOR CP 7 RD display provozních stavů kabelové propojení slaboproudé otočný ovladač vestavěné

Více

Správná volba pro každého

Správná volba pro každého Nový nástěnný plynový kondenzační kotel Wolf FGB Správná volba pro každého NOVINKA ROKU 2016 kombinovaná zapalovací a ionizační elektroda průhledítko pro kontrolu plamene vestavěný odvzdušňovací ventil

Více

VOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ

VOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ P O S U D E K o vlivech záměru HNĚVOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ 110 kv na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon

Více

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol).

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol). Rekuperační jednotky VUT R EH VUT R WH Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 1500 m 3 /h, integrovaným elektrickým (VUT R EH ) nebo vodním (VUT R WH ) ohřívačem a účinností rekuperace až

Více

OUTdoor MGM 500 Zemní plyn - emise NOx < 500 mg/m3 @ 5%O2. V kontejneru. Typový list kogenerační jednotky s plynovým motorem MAN

OUTdoor MGM 500 Zemní plyn - emise NOx < 500 mg/m3 @ 5%O2. V kontejneru. Typový list kogenerační jednotky s plynovým motorem MAN Typový list kogenerační jednotky s plynovým motorem MAN V kontejneru OUTdoor MGM 500 Zemní plyn - emise NOx < 500 mg/m3 @ 5%O2 Specifikace dodávky Technické parametry Motor a generátor Řídící systém Bilance

Více

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

GEA Adia-DENCO. Chlazení datových center s nejvyšší energetickou účinností. 02/2013 (CZ) GEA Heat Exchangers

GEA Adia-DENCO. Chlazení datových center s nejvyšší energetickou účinností. 02/2013 (CZ) GEA Heat Exchangers Chlazení datových center s nejvyšší energetickou účinností 02/2013 (CZ) GEA Heat Exchangers Přímé chlazení Adiabatické chlazení Volné chlazení Počet provozních hodin (uvedeno pro lokalitu Praha) jasně

Více

Tradiční zdroj tepla. Kotle na tuhá paliva

Tradiční zdroj tepla. Kotle na tuhá paliva Tradiční zdroj tepla Kotle na tuhá paliva Plynové kotle Elektrokotle tuhá paliva Kondenzační kotle Tradiční kotle na tuhá paliva jsou spolehlivým zdrojem tepla. Oblíbená řada kotlů DOR se stala ikonou

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva Zakázka číslo: 2015-010985-HecL B. Souhrnná technická zpráva OPRAVA ŠIKMÉ STŘECHY OBJEKTU POLICIE ČR Zjednodušená dokumentace pro opravu střechy Skladová hala při PČR Závodní 386/100 360 06 Karlovy Vary

Více

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva Vypracoval: Ing. Bohuslava Švejdová Design 4 - projekty staveb, s.r.o., Trávnice 902, 511 01 Turnov Vedoucí projektu: Ing. Petr Schlesinger Odp. projektant: Ing. Petr Schlesinger Investor: Město Železný

Více

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 25. května 2011 Č. j.: KULK 40055/2011 Sp. zn.: OŽPZ 380/2011 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

WA75-3 WA75-3 KOLOVÝ NAKLADAČ. VÝKON 42,5 kw 58 PS PROVOZNÍ HMOTNOST 4.880 kg KAPACITA LOPATY 0,65-1,25 m 3

WA75-3 WA75-3 KOLOVÝ NAKLADAČ. VÝKON 42,5 kw 58 PS PROVOZNÍ HMOTNOST 4.880 kg KAPACITA LOPATY 0,65-1,25 m 3 WA 75 WA75-3 WA75-3 KOLOVÝ NAKLADAČ VÝKON 42,5 kw 58 PS PROVOZNÍ HMOTNOST 4.880 kg KAPACITA LOPATY 0,65-1,25 m 3 Kolový nakladač WA75-3 STRUČNÝ PŘEHLED Nový kompaktní kolový nakladač WA75-3: je komfortnější,

Více

Teplo pro váš domov od roku 1888

Teplo pro váš domov od roku 1888 PRODUKTOVÝ KATALOG Teplo pro váš domov od roku 1888 katalog produktů společnosti viadrus KATALOG PRODUKTŮ PROFIL, MEZNÍKY SPOLEČNOSTI Profil společnosti VIADRUS je tradičním ryze českým výrobcem produktů

Více

THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1

THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1 THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1 Automatický parní středotlaký kotel THS na plynná a kapalná paliva v 15 výkonových typech jako standardní výrobek. Palivo Zemní plyn, svítiplyn,

Více

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF teplo pro všechny Koncentrický výfuk spalin Kondenzační výměník z nerezové oceli v ISOtermickém provedení (záruka 5 let) Nízkoemisní

Více

Souhrnná technická zpráva

Souhrnná technická zpráva INDEX ZMĚNA DATUM JMÉNO PODPIS Vedoucí projektant Vedoucí zakázky Pluhař Martin Ing., CSc. Projektant BPO spol. s r.o. Lidická 1239 363 01 OSTROV Tel.: +420353675111 Fax: +420353612416 projekty@bpo.cz

Více

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Provozní řád Provozovatel a adresa provozu: Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Schváleno Rozhodnutím Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Liberec 29. října 2008 Č. j.: KULK/59542/2008 Sp. zn.: ORVZŽP/1/2008 Vyřizuje: Bc. Lenka Maryšková Tel.: 485 226 499 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

Systémem Pro E. Kotel má následující charakteristické vlastnosti: - NO X

Systémem Pro E. Kotel má následující charakteristické vlastnosti: - NO X Závěsný kotel v komínovém provedení nebo s nuceným odvodem spalin s vodou chlazeným hořákem pro velmi nízký obsah škodlivin ve spalinách. řady exclusiv se vyznačují speciální konstrukcí spalovacího prostoru,

Více

Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti

Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti 1.Identifikace provozovatele (žadatele) Biosolid, s.r.o. Kostelanská 2128 686 03 Staré Město IČ : 26136830 2.Popis zařízení a přehled případných hlavních variant

Více

Závěsné kotle se speciálním vestavěným zásobníkem. VUI aquaplus

Závěsné kotle se speciálním vestavěným zásobníkem. VUI aquaplus Závěsné kotle se speciálním vestavěným zásobníkem VUI aquaplus Převratná novinka v přípravě teplé užitkové vody Kotel aquaplus se svojí konstrukcí výrazně odlišuje od kotlů s vestavěným zásobníkem ostatních

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. ledna 2009 Č. j.: KULK/1845/2009 Sp. zn.: ORVZŽP 1442/2008 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF teplo pro všechny Koncentrický výfuk spalin Kondenzační výměník z nerezové oceli v ISOtermickém provedení (záruka 5 let) Nízkoemisní

Více

Cena v Kč (bez DPH) Logano G215 bez hořáku a bez regulace Logano G215-40 kw, bez. Litinový článkový kotel, technologie Ecostream, pro provoz s hořáku

Cena v Kč (bez DPH) Logano G215 bez hořáku a bez regulace Logano G215-40 kw, bez. Litinový článkový kotel, technologie Ecostream, pro provoz s hořáku a zvláštnosti nízkoteplotní kotel podle DIN EN 303 pro spalování oleje nebo plynu s plynulou regulací teploty kotlové vody bez omezení minimální teploty kotlové vody 5 velikostí kotle se jmenovitým výkonem

Více

Hoval TopGas combi (21/18, 26/23, 32/28) Nástěnný plynový kondenzační kotel s integrovaným ohřevem vody

Hoval TopGas combi (21/18, 26/23, 32/28) Nástěnný plynový kondenzační kotel s integrovaným ohřevem vody Nástěnný plynový kondenzační kotel s integrovaným ohřevem vody Popis výrobku Hoval TopGas combi (21/18, 26/23, 32/28) Nástěnný plynový kotel s kondenzační technologií výměník tepla ze slitiny hliníku odolné

Více

PS02 SPALOVACÍ ZAŘÍZENÍ A UTILIZACE TEPLA

PS02 SPALOVACÍ ZAŘÍZENÍ A UTILIZACE TEPLA DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ Blok: Objekt / PS: Stupeň: Třídící znak: DSŘ Skart. Znak: Pořadové číslo: Stavba: Investor: Místo stavby: ZEVO Závod na energetické využití odpadu TEREA CHEB s.r.o., Májová

Více

Krbové www.vytapime.eu vložky a kamna s vysokou kvalitou zpracování

Krbové www.vytapime.eu vložky a kamna s vysokou kvalitou zpracování Krbové vložky a kamna s vysokou kvalitou zpracování Teplovodní krbové vložky a kamna Aquaflam + 6mm ocelový plech použitý na spalovací komoru a výměník + + + klapka k regulaci komínového tahu ochlazovací

Více

Aplikace 90 W. Pneumatické brusky s kleštinovým upínáním VŠEOBECNÉ POUŽITÍ ROZSÁHLÝ VÝBĚR ZE SORTIMENTU VYSOKOOTÁČKOVÁ BRUSKA

Aplikace 90 W. Pneumatické brusky s kleštinovým upínáním VŠEOBECNÉ POUŽITÍ ROZSÁHLÝ VÝBĚR ZE SORTIMENTU VYSOKOOTÁČKOVÁ BRUSKA VŠEOBECNÉ POUŽITÍ Pneumatické brusky s kleštinovým upínáním typu GDS jsou určeny pouze pro ruční obvodové a šikmé broušení brousicími tělísky. Brusky lze použít i k obrábění tvrdokovovými frézami. Maximální

Více

C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960. PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960. PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 06 05 04 03 02 01 00 Dokumentace pro provedení stavby 02. 2016 Popis revize Datum Poznámka C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960 PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 Projektant

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Úplné znění výrokové části integrovaného povolení č.j.: 2006/ŽPZ/06/IP-113/Rc, z 20. 09. 2007, se změnami č.j.: 645/ŽPZ/09/IP-113/Z1/Rc,

Více

SECUterm 160 I / 200 I / 300 I

SECUterm 160 I / 200 I / 300 I TECHNICKÁ INFORMACE SECUterm 160 I / 200 I / 300 I Systém termosifonu k montáţi na střechu Obr. 1 SECUterm 200 I Přednosti na první pohled Solární kolektor špičkové třídy Vysoce selektivní, vakuově potaţený

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Se sídlem: Karlovy Vary, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Dvory, Česká republika Č. j.: 2636/ZZ/15-14 Vyřizuje: Ing. Jandová/307

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA TEXTOVÁ ČÁST PD dle 2,3 vyhl. 499/2006 Sb. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÚPRAVY STŘECHY PAVILONU PRIMÁTŮ ZOO HODONÍN Vypracoval: PROST Hodonín s.r.o. Brněnská 3497, Hodonín Datum: prosinec 2015

Více

Chlazení IT. Střešní chladicí jednotky TopTherm, pro kanceláře a IT aplikace...1100/3000 W...428

Chlazení IT. Střešní chladicí jednotky TopTherm, pro kanceláře a IT aplikace...1100/3000 W...428 Chlazení IT Střešní chladicí jednotky TopTherm, pro kanceláře a IT aplikace.../3000 W...428 Chillery pro chlazení IT Chillery pro chlazení IT... 15 124 kw...454 Chillery pro chlazení IT... 155 481 kw...455

Více

SORTIMENT. Polohermetické dvoušroubové kompresory Uživatelsky příjemná regulace optimalizující provoz Redukované rozměry Snadná instalace

SORTIMENT. Polohermetické dvoušroubové kompresory Uživatelsky příjemná regulace optimalizující provoz Redukované rozměry Snadná instalace Chladící výkon: 280 až 1140 kw Topný výkon: 360 až 1420 kw NOVINKA Polohermetické dvoušroubové kompresory Uživatelsky příjemná regulace optimalizující provoz Redukované rozměry Snadná instalace POUŽITÍ

Více

Nedestruktivní zkoušení - platné ČSN normy k 31.08.2009

Nedestruktivní zkoušení - platné ČSN normy k 31.08.2009 Nedestruktivní zkoušení - platné ČSN normy k 31.08.2009 (zpracováno podle Věstníků ÚNMZ do č.07/2009 včetně) Přehled norem pro NDT uvádí současný stav zavedených evropských (EN) a mezinárodních (ISO) nebo

Více

1. Stručné shrnutí údajů ze žádosti

1. Stručné shrnutí údajů ze žádosti 1. Stručné shrnutí údajů ze žádosti 1. 5.1. Změna zařazení ZZO 1. Identifikace provozovatele SAINT-GOBAIN PAM CZ s.r.o. 2. Název zařízení Slévárna z tvárné litiny s technologiemi tavení kovů, formovací

Více

Kovy a kovové výrobky pro stavebnictví

Kovy a kovové výrobky pro stavebnictví Kovy a kovové výrobky pro stavebnictví Rozdělení kovů kovy železné železo, litina, ocel kovy neželezné hliník, měď, zinek, olovo, cín a jejich slitiny 1. Železo a jeho slitiny výroba železa se provádí

Více

CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE

CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE KOTLE 3 4 5 PELETOVÉ KOTLE COMPACT SLIM 15 COMPACT SLIM 15 PŘÍSLUŠENSTVÍ DOPRAVA A MONTÁŽ Ochranný kryt Bílá barva 40A13013 15 400,- HYDRAULIKA Pružné potrubí

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/11377/15 Spis. zn.: ZN/2640/ŽP/15 Počet listů: 10 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Mgr.

Více

Heizkessel bis 1017 kw

Heizkessel bis 1017 kw Energiesparen und Klimaschutz serienmäßig Technická dokumentace Technische Dokumentation Kotle do výkonu 1017 kw Heizkessel bis 1017 kw Ocelový kotel MKS Litinový kotel MK-1/MK-2 Plynový kotel NG-31E/NG-31ED

Více

Mgr. Tomáš Očadlík RGP SERVIS U Zeleného ptáka 1150/2 148 00 Praha 4 Tel.: 271 913 222, 602 214 185 E-mail: ocadlikrgp@volny.cz

Mgr. Tomáš Očadlík RGP SERVIS U Zeleného ptáka 1150/2 148 00 Praha 4 Tel.: 271 913 222, 602 214 185 E-mail: ocadlikrgp@volny.cz Mgr. Tomáš Očadlík RGP SERVIS U Zeleného ptáka 1150/2 148 00 Praha 4 Tel.: 271 913 222, 602 214 185 E-mail: ocadlikrgp@volny.cz Zpráva o stavebně geologickém posouzení staveniště a radonovém průzkumu pro

Více

SF15 / 150L SF15 / 240L SF15 / 470L SF22 / 150L SF22 / 240L SF22 / 470L

SF15 / 150L SF15 / 240L SF15 / 470L SF22 / 150L SF22 / 240L SF22 / 470L SF5,, (0//0/PL/V.0), SF, ( 6/0/0/PL/V.0), SF69,8 (7//0/PL/ITGS) SF5,SF rozměr Typ kotle SF5 / 50L SF5 / 0L SF5 / 70L SF / 50L SF / 0L SF / 70L A: 0 0 0 0 0 0 B: 5 605 885 5 605 885 C: 50 50 50 50 50 50

Více

Měrná jednotka Rok 2004 Rok 2003 Index

Měrná jednotka Rok 2004 Rok 2003 Index Oddíl 29 - Výroba a opravy strojů a zařízení jinde neuvedená 2911000011 Práce výrobní povahy ve skupině 2911(kromě 2911910011 a 2911920011) tis. Kč 122 423 138 365 88,5 2911000012 Práce ve mzdě ve skupině

Více

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Zodpovědný projektant: Ing. Luboš Knor Vypracoval: Ing. Daniela Kreisingerová Stupeň dokumentace:

Více

KRBOVÉ VLOŽKY AUSTROFLAMM

KRBOVÉ VLOŽKY AUSTROFLAMM KRBOVÉ VLOŽKY AUSTROFLAMM Nová generace krbových vložek Austroflamm design společně s technikou Těsnost, regulovatelnost hoření, čisté sklo a volitelný tepelný výkon jsou rozhodujícím kritériem krbových

Více

Souhrnná technická zpráva. B.1 Popis území stavby. B.2 Celkový popis stavby

Souhrnná technická zpráva. B.1 Popis území stavby. B.2 Celkový popis stavby B Souhrnná technická zpráva B.1 Popis území stavby a) Charakteristika stavebního pozemku Jedná se o pozemek zapsaný v katastru nemovitostí p.č.1746, zastavěná plocha a nádvoří 423 m 2. Jedná objekt kotelny

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky

Více

Pozn: Přehledové mapky prezentují území celé obce, do které dotčená část obce spadá. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Pozn: Přehledové mapky prezentují území celé obce, do které dotčená část obce spadá. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Běstovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 3611.5314.004.01 Název obce: Běstovice Kód obce (IČOB): 00323 (553760) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314)

Více

Zborovská 11, 150 21 Praha 5 tel.: 257 280 859 fax: 257 280 170 sefl@kr-s.cz www.kr-stredocesky.cz

Zborovská 11, 150 21 Praha 5 tel.: 257 280 859 fax: 257 280 170 sefl@kr-s.cz www.kr-stredocesky.cz Praha: 2. 11. 2011 Číslo jednací: 182647/2011/KUSK Spisová značka: SZ_182647/2011/KUSK Vyřizuje: Ing. Jan Šefl / l. 859 Značka: OŽP/ŠJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : STAVEBNÍ ÚPRAVY, PŘÍSTAVBA A NÁSTAVBA OBJEKTU Č.P. 139 Místo stavby : st.p.č. 189, k.ú. Kralupy nad Vltavou Stupeň projektu : DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY ( DPS ) Vypracoval : PARÉ Č. Ing.Vladimír

Více

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Semanín Kód části obce PRVK: 3611.5301.078.01 Název obce: Semanín Kód obce (IČOB): 14715 (555240) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název

Více

VIESMANN. List technických údajů Obj.č.: viz ceník, ceny na dotaz VITOMAX 200 LS. Nízkotlaký parní kotel 2,9 až 5,0 t/h 1900 až 3300 kw

VIESMANN. List technických údajů Obj.č.: viz ceník, ceny na dotaz VITOMAX 200 LS. Nízkotlaký parní kotel 2,9 až 5,0 t/h 1900 až 3300 kw VIESMANN VITOMAX 200 LS Nízkotlaký parní kotel 2,9 až 5,0 t/h 1900 až 3300 kw List technických údajů Obj.č.: viz ceník, ceny na dotaz Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 22 VITOMAX 200 LS Typ M233

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 124722/2015 Sp. zn.: S - JMK 107724/2015 OŽP/Dah Vyřizuje/linka Bc. Hana Daňková/2292 Brno 25.09.2015

Více

ROZHODNUTÍ. o vydání integrovaného povolení pro zařízení ČOV MESIT provozovatele MESIT reality spol. s r.o.

ROZHODNUTÍ. o vydání integrovaného povolení pro zařízení ČOV MESIT provozovatele MESIT reality spol. s r.o. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT reality spol. s r.o. Sokolovská 573 686 01 UHERSKÉ HRADIŠTĚ IDS: dtjmb5b datum 16. prosince 2015 oprávněná úřední osoba

Více

Návod k použití a montáži

Návod k použití a montáži KOTEL-SPORÁK NA TUHÁ PALIVA Návod k použití a montáži Dovozce PechaSan spol.s r.o. Písecká 1115 386 01 Strakonice tel. 383 411 511 fax 383 411 512 www.pechasan.cz TEMY PLUS KOTEL- SPORÁK NA TUHÁ PALIVA

Více

www.aquaflam.cz Aquaflam Teplovodní krbové vložky a kamna

www.aquaflam.cz Aquaflam Teplovodní krbové vložky a kamna www.aquaflam.cz Aquaflam Teplovodní krbové vložky a kamna Vítejte Krbové vložky a kamna AQUAFLAM z dílny HS Flamingo mají mnoho nadstandardních prvků. Inovativní doplňky směřují především ke zlepšení obsluhy.

Více

OUTdoor MGW 350 Zemní plyn

OUTdoor MGW 350 Zemní plyn OUTdoor MGW 350 Zemní plyn Typový list kogenerační jednotky s plynovým motorem WAUKESHA Technické parametry Palivo Kogenerační jednotka Motor Bilance Generátor Chlazení Funkční schéma Rozměrové náčrty

Více

Kotle na pelety CALGARY ORLANDO. s vestavěnou řídící jednotkou. Konečně je tu inteligentní systém vytápění

Kotle na pelety CALGARY ORLANDO. s vestavěnou řídící jednotkou. Konečně je tu inteligentní systém vytápění Kotle na pelety CALGARY ORLANDO s vestavěnou řídící jednotkou Konečně je tu inteligentní systém vytápění CALGARY 24 ORLANDO 33 Technický popis n Integrovaný zásobník pelet na 100 kg M Inovativní keramický

Více

Závěsné kotle. Modul: Závěsné kotle s atmosférickým hořákem. Verze: 03 VUI 280-7 aquaplus, VUI 242-7, 282-7 aquaplus turbo 05-Z1

Závěsné kotle. Modul: Závěsné kotle s atmosférickým hořákem. Verze: 03 VUI 280-7 aquaplus, VUI 242-7, 282-7 aquaplus turbo 05-Z1 Konstrukce závěsných kotlů aquaplus navazuje na stávající řady kotlů atmotop, turbotop Plus se shodnými konstrukčními prvky. Ohřev teplé vody je však u kotlů aquaplus řešen ve vestavěném dvacetilitrovém

Více

Měrná jednotka Rok 2003 Rok 2002 Index

Měrná jednotka Rok 2003 Rok 2002 Index Oddíl 29 - Výroba a opravy strojů a zařízení jinde neuvedená 2911000011 Práce výrobní povahy ve skupině 2911(kromě 2911910011 a 2911920011) tis. Kč 138 365 602 613 23,0 2911000012 Práce ve mzdě ve skupině

Více

Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX

Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX Katalog výrobků ÚČINNOST podle normy 92/42/CEE ROKY ZÁRUKA MODEL: Exclusive Boiler Green 30 B.S.I. Dvoufunkční

Více

Kompaktní jednotky. Strana 4 1

Kompaktní jednotky. Strana 4 1 Strana 4 1 Kompaktní jednotky Pokyny k instalaci a provozu...2 Okolní podmínky...2 Přenos dat, připojení k interiérovému ovládacímu panelu...3 Minimální volný prostor...4 aerosmart s...5 Komponenty jednotky...6

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/17049/16 Spis. zn.: ZN/3809/ŽP/16 Počet listů: 10 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Mgr.

Více

Český Krumlov. Seznam příloh: P-01. P-02 Schéma zapojení P-03 Popis prací a dodávek. MARS s.r.o. 604101504 MARS. MARS s.r.o MARS

Český Krumlov. Seznam příloh: P-01. P-02 Schéma zapojení P-03 Popis prací a dodávek. MARS s.r.o. 604101504 MARS. MARS s.r.o MARS s.r.o. PLAVECKÝ BAZÉN,, Český Krumlov SOLÁRNÍ OHŘEV BAZÉNOVÉ VODY Dokumentace pro provedení stavby (DPS) Číslo zakázky: 15002 s.r.o s.r.o. IČO: 43223419 DIČ: CZ43223419 Mobil: 604101 504 E-mail: průkazy

Více

O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ. Předání závěru zjišťovacího řízení s žádostí o zveřejnění

O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ. Předání závěru zjišťovacího řízení s žádostí o zveřejnění O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ číslo jednací: KUJCK 36290/2011 OZZL/10/Lz datum: 27.10.2011 vyřizuje: Ing Petr Láznička telefon: 386 720 770 Předání závěru zjišťovacího

Více

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP ) právnické osobě:

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP ) právnické osobě: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 651/2011 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Akce : Místo stavby : Investor : STAVEBNÍ ÚPRAVY ZUŠ HROTOVICE - ZATEPLENÍ Hrotovice, F.B.Zvěřiny č.p.212, parcela č.72/1 st. Město Hrotovice, Nám. 8. května 1, 675 55 Hrotovice B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Stručné shrnutí údajů ze žádosti

Stručné shrnutí údajů ze žádosti Stručné shrnutí údajů ze žádosti 1. Identifikace provozovatele O-I Manufacturing Czech Republic a.s., závod Dubí 2. Název zařízení Sklářská tavící vana č. 2 3. Popis a vymezení zařízení Sklářská tavící

Více

Projekt energetických úspor rekuperační a filtrační zařízení tavírny B Souhrnná technická zpráva UR+DSP

Projekt energetických úspor rekuperační a filtrační zařízení tavírny B Souhrnná technická zpráva UR+DSP Projekt energetických úspor rekuperační a filtrační zařízení tavírny B Souhrnná technická zpráva UR+DSP Investor: Vypracoval: Constellium Extrusions Děčín s.r.o. Ústecká 751/37 405 02 Děčín V. Rozbělesy

Více

AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ KD 20 PRO ZKOUŠKY MRAZUVZDORNOSTI A POVRCHOVÉ ODOLNOSTI STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ VŮČI MRAZU DLE ČSN A EN

AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ KD 20 PRO ZKOUŠKY MRAZUVZDORNOSTI A POVRCHOVÉ ODOLNOSTI STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ VŮČI MRAZU DLE ČSN A EN EKOFROST S.R.O. Dolní novosadská 43, 779 00 Olomouc, www.ekofrost.cz AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ KD 20 PRO ZKOUŠKY MRAZUVZDORNOSTI A POVRCHOVÉ ODOLNOSTI STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ VŮČI MRAZU DLE ČSN A EN - 2-1. Popis

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Třístupňové hořáky na těžký topný olej

Třístupňové hořáky na těžký topný olej Vladislav Šlitr - GFE Provozovna: Obránců Míru 132, 503 02 Předměřice n.l. Tel: 495 581 864, Fax: 495 582 045 Autorizovaný dovozce pro Českou a Slovenskou republiku Třístupňové hořáky na těžký topný olej

Více