Úvodní slovo. Petr Novák. předseda Rady CESPO, o.s. V Ústí nad Labem 30.března 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvodní slovo. Petr Novák. předseda Rady CESPO, o.s. V Ústí nad Labem 30.března 2012"

Transkript

1 ÚSTÍ NAD LABEM

2 Úvodní slovo Setkáváme se opět po roce u výroční zprávy, ve které Vás budeme informovat o všech aktivitách, které jsme uskutečnili v loňském roce a nebylo toho zrovna málo díky našim sponzorům. Cíle, které jsme určili a na kterých soustavně pracujeme, je hlavně zajištění provozu Centra služeb pro sluchově postižené v Ústí nad Labem, které se nám daří plnit i za nelehkých podmínek při drastickém krácení dotací ze strany MPSV. Naše služby poskytujeme nejen v Ústí n.l. ale i z jiným měst i mimo Ústecký kraj. Poskytujeme sociální služby nejen ambulantního typu, pořádáme přednášky na různá témata i pro ostatní zájemce z veřejnosti. V terénní službě doprovázíme sluchově postižené na jejich žádost k různým jednáním, např. na úřady, k lékaři apod. Bohužel jsme museli ukončit sociálně aktivizační služby, na které jsme nikdy nedostali ani korunu dotace a déle se již to nedalo finančně zvládat, tuto službu převzalo odborné a základní poradenství. Neuzavíráme se před nikým, kdo potřebuje pomoc, nezáleží nám na tom, zda je či není členem v které organizaci, pomoc najdou potřební u nás v centru vždy. Spolupracujeme s řadou organizací sluchově postižených ČKO Praha, Interhelp a další. Jsme členem v Národní radě osob se zdravotním postižením ČR o. s. (NRZP), ČRHO, ICN Informační centrum neziskových organizací. Zúčastňujeme se pravidelných schůzek Koordinační skupiny pro zdravotně postižené občany při Magistrátu města Ústí n. L. Jsme vedeni v katalogu poskytovatelů sociálních služeb, informace o naší organizaci lze najít i v informačním kiosku sociálních služeb při magistrátu a na webu cespo.eu Sluchové postižení je jedním z nejtěžších postižení vůbec, přesto veřejnost toto postižení velmi podceňuje, na rozdíl od lidí, kteří jsou například odkázání na invalidní vozík, nebo u nevidomých u kterých je jejich postižení zřetelné. Sluchové postižení není vidět navenek a dochází často k obtížné vzájemné komunikaci. To je ta největší bariéra, která sluchové postižení vytlačuje na okraj společnosti. Říká se, že slepota odděluje lidi od věcí, ale hluchota odděluje lidi od lidí. Dovolte nám poděkovat všem, kteří přispěli na provoz Centra služeb a to centrálním orgánům, orgánům státní správy a samosprávy, rovněž i Severočeským dolům Chomutov a.s. a Lafarge Cement,a.s. Čížkovice. Bez jejich pomoci bychom nemohli služby poskytovat vůbec a doufáme i nadále v dobrou spolupráci do budoucna. Petr Novák V Ústí nad Labem 30.března 2012 předseda Rady CESPO, o.s.

3 Vznik organizace CESPO,o.s. vznikalo po několika etapách tak,jak se měnily vnější podmínky a jak se měnilo vedení občanského sdružení. CESPO,o.s. bylo původně založeno pod názvem Severočeské sdružení neslyšících a nedoslýchavých (dále jen SSNN) na podzim 1999,stanovy sdružení byly registrovány Ministerstvem vnitra dne a faktickou činnost zahájilo sdružení v květnu téhož roku. 7. září 2000 podepisují za SSNN p.sýkora a p.franěk smlouvu se statutárním městem Ústí n/l. o pronájmu budovu bývalé MŠ v Poláčkově ulici čp.3251/1 na dobu deseti let.tímto dnem se SSNN stává nájemcem celé budovy a poskytuje volné prostory též Spolku neslyšících Svazu neslyšících a nedoslýchavých pro jeho vlastní činnost. Činnost sdružení se začíná zvolna rozvíjet, zpočátku byla orientována především na spolupráci se Spolkem neslyšících SNN Ústí nad Labem. Později se začalo ukazovat,že je nezbytné zajistit kompenzační pomůcky pro sluchově postižené a zajistit spolupráci s MUDr.V.Královou, krajským foniatrem. Tohoto úkolu se úspěšně zhostil p.novák ale pomůcky se podařilo zajistit až v r.2002 z grantu Nadace 77.V lednu 2002 odchází dosavadní předseda SSNN p.sýkora ze zdravotních důvodů a do čela SSNN byl zvolen p.novák i celé vedení bylo nové.nové vedení vytyčilo plán rozvoje služeb pro všechny sluchově postižené.dochází ke změně názvu ze SSNN na CESPO o.s. z důvodu neustálé záměny sdružení se Svazem neslyšících a nedoslýchavých v ČR.Název CESPO o.s. vystihuje změnu,která se stala jde o ustavení Centra služeb pro sluchově postižené.nové CESPO o.s. přebírá aktivity bývalého SSNN hlavně v tlumočnických službách a samo rozvíjí další aktivity poradenství sociálně právní,poradenství o kompenzačních pomůckách a přednáškovou činnost.poradci a tlumočníci přestávají být od dobrovolníky a tímto dnem se stávají placenými zaměstnanci CESPO o.s. CESPO o.s. tak disponuje profesionálním týmem pracovníků,kteří pro svou práci mají akreditaci.v květnu 2007 schvaluje MV změnu názvu organizace na CESPO,o.s.,jak to vyžaduje zákon č.83/1990sb. V říjnu r.2009 jsme byli nuceni opustit dosavadní prostory v Poláčkově ul. na pokyn primátora magistrátu města Ústí nad Labem z důvodu prodeje domu,zázemí jsme našli v Národním domě Velká Hradební 619/33,prostory jsou mnohem menší,museli jsme se hodně uskromnit,ale i tak jsme zajistili veškeré sociální služby dle registrace sociálních služeb,které máme. V roce 2010 jsme se dostali do situace, kdy zvýšený počet klientů klade zvýšené nároky na prostory, které svojí plochou a umístěním nevyhovují. 2.patro bez výtahu klade zvýšené nároky na fyzickou zdatnost klientů.proto bychom rádi uvítali vhodnější prostory pro naši činnost. Ve výhledu do dalších let je prioritou další rozvoj služeb v rámci celého Ústeckého kraje pro sluchově postižené a stabilizace pracovního týmu, který již získal cenné zkušenosti s poskytováním služeb.

4 Poslání a cíle sdružení Poslání CESPO, o.s. je nevládní a nepolitickou organizací založenou za účelem poskytování sociálních služeb.je samostatným a nezávislým občanským sdružením s plnou právní subjektivitou sdružujícím na základě dobrovolného členství neslyšící, nedoslýchavé, ohluchlé, osoby používající kochleární implantát a další občany se sluchovou vadou (dále jen sluchově postižené), osoby zabývající se péčí o ně a osoby sympatizující se sluchově postiženými. Posláním CESPO, o.s. je zajišťování a poskytování služeb sluchově postiženým občanům, zejména v oblasti sociálně právního poradenství, tlumočnických služeb, výuku znakového jazyka neslyšících, poradenství v oblasti kompenzačních pomůcek a sociálně aktivizačních služeb.dále je to obhajoba potřeb, práv, zájmů a nároků sluchově postižených občanů všech věkových skupin. Cíle Pomáhat při realizaci programů zajišťujících sociální rehabilitaci a integraci sluchově postižených občanů do společnosti. Snižování informačního deficitu sluchově postižených občanů pořádáním přednášek, seminářů a rehabilitačních pobytů pro postižené všemi typy sluchových vad. Informační a osvětová činnost u zdravé populace o problematice sluchově postižených občanů a jejich integrace do společnosti. Usilovat o odstraňování komunikační bariéry mezi světem sluchově postižených a slyšících. Snaha o rozšiřování služeb, jejich zkvalitňování. Srovnávání kvality poskytovaných služeb s ostatními zařízeními zabývajícími se problematikou sluchově postižených. Zahájit spolupráci i s ostatními občanskými sdruženími zdravotně postižených - nejen sluchově postižených, a to i se zahraničními organizacemi zdravotně postižených. Spolupráce s dalšími občanskými sdruženími sluchově postižených občanů na území ČR a uzavírat s nimi dohody o spolupráci či s nimi vstupovat do účelových svazků. Navazovat dvou i vícestrannou spolupráci či partnerské vztahy a organizacemi v zahraničí a v případě možnosti se stát jejich členem. Naším posláním i cílem je komplexní zajištění veškerých služeb sluchově postiženým občanům bez rozdílu a typu sluchové vady. Osvětovou vzdělávací činností se snažíme informovat širokou veřejnost o problematice sluchově postižených, co znamená sluchové postižení, naopak u sluchově postižených občanů snižovat jejich informační deficit, se kterým se v důsledku svého postižení potýkají po celý život. Svojí činností plánujeme i nadále rozšiřovat služby pro sluchově postižené i za hranice Ústeckého kraje, všude tam kde tyto služby zajištěny nejsou.

5 Pracovníci CESPO,o.s. Petr Novák předseda Rady CESPO,o.s. projektový manažer ekonomický ředitel poradce na kompenzační pomůcky Milan Holub 1. místopředseda tlumočník znakového jazyka neslyšících Miroslava Nováková odborné sociální poradenství organizátor volnočasových aktivit sociální pracovník

6 Zpráva o činnosti Rok 2011 byl pro nás další náročnou zkouškou v nelehkých podmínkách, dotace byly opět kráceny,( o více než 30 % ) sídlíme v malých prostorách, museli jsme opustit některé aktivity, též bohužel ukončit službu sociálně aktivizačních služeb pro osoby se zdravotním postižením a seniory z finančních důvodů,(nulová dotace od začátku vzniku služby) radikálně snížit počet studentů na našich přednáškách z důvodu menších prostor,nemáme již dětský koutek se spoustou hraček,apod. Ale i tak plně zajišťujeme odborné sociální poradenství, tlumočnické služby, výuka znakového jazyka neslyšících, poradenství z oblasti kompenzačních pomůcek, rozšířili jsme své služby o pořádání seminářů nejen pro neslyšící. Protože neslyšící se potýkají s komunikační bariérou, řada slovních výrazů je pro ně neznámým pojmem, největší úskalí vzniká právě z oblasti finančních služeb a různých půjček, předseda CESPO,o.s. se zúčastnil certifikovaného vzdělávacího kurzu Abeceda rodinných financí, mohli jsme takto uspořádat pro neslyšící kvalifikované semináře z finanční oblasti nejen z Ústí nad Labem, ale i z Prahy a z Olomouce, další zájemce jsme museli odmítat z nedostatku finančních prostředků. Pro veřejnost se pořádala řada seminářů z názvem Komunikace se sluchově postiženými osobami, za tyto semináře jsme obdrželi hodně příznivých ohlasů i poděkování, vše jsme dali spolu z fotografiemi ze všech akcí i na naše webové stránky cespo.eu,které jsou průběžně i aktualizovány. Stále se potýkáme s podceňováním přínosu našich služeb pro sluchově postižené a to nejen ze strany veřejnosti, ale i místní samosprávy, je to velká škoda přitom nikdo jiný tyto služby v takovém rozsahu neposkytuje, vzhledem ke komunikační bariéře, kterou mají ze všech zdravotně postižených občanů sluchově postižení jako jediní, jsou sociální služby v našem centru obrovským přínosem a s potřebnými službami. V roce 2011 nadále pokračovala spolupráce koordinační skupiny za oblast zdravotně postižených občanů při odboru Péče o občany Magistrátu města Ústí nad Labem, zúčastnili jsme se všech pravidelných schůzek. Naši zaměstnanci v roce 2011 se opět zúčastnili průběžného proškolování týkající se sociální práce, dále řady konferencí či seminářů, pořádající jinými organizacemi. Toto vše bychom nemohli uskutečnit bez našich sponzorů a to Lafarge Cement, a.s Čížkovice a Severočeské doly a.s Chomutov,což jim moc a moc děkujeme Na semináře Komunikace se SP osobami jsme dostali 70% dotaci od Ministerstva zdravotnictví.

7 Realizované projekty Projekt komunitního centra pro sluchově postižené běží bez přestávky od roku 2001 a je finančně podporován Ministerstvem práce a sociálních věcí, Úřadem práce (zaměstnávání osob se zdravotním postižením) a Magistrátu města Ústí nad Labem. Služby pro sluchově postižené nevykonáváme jen v Ústí nad Labem, služby poskytujeme i v dalších městech i mimo Ústecký kraj. Pro sluchově postižené zajišťujeme aktivity, které se uskutečňují v průběhu celého roku: Část odborná: Odborné sociální poradenství č.reg Odborné poradenství v oblasti kompenzačních pomůcek + jejich montáž a údržba Tlumočení do znakového jazyka neslyšících č.reg Tlumočení na principu totální komunikace (více způsobů tlumočení) Výuka znakového jazyka neslyšících Přednášky pro studenty i ostatní veřejnost Přednášková činnost pro neslyšící, osvětové, vzdělávací a informační Odborné přednášky pro neslyšící a veřejnost CESPO, o. s.- poplatky TV,vyhl.182/1991 Sb. dopisy od ČT CESPO, o. s.- Městská policie senioři a děti v dopravě 7.3. CESPO, o. s. - Sčítání lidu CESPO, o. s.- Motivační instruktáž, dentální hygiena studentky VOŠ a SZŠ UL CESPO, o. s. - Změny v sociální oblasti CESPO, o. s.- Abeceda rod. financí, rodinný rozpočet 6.6. CESPO, o. s. - Abeceda rod. financí- podepsat můžeš, přečíst musíš CESPO, o. s. - Abeceda rod. financí pro pracovníky CZP Ústeckého kraje CESPO, o. s. - Abeceda rod. financí finanční produkty a služby CESPO, o. s. - Abeceda rod. financí Klášterec n/o. - Komunikace se sluch. postiženým pro pracovníky MěÚ CESPO, o. s. - Komunikace se sluch. postiženým pro pracovníky NNO a ÚP Česká Kamenice - Komunikace se SP IZS záchranáři Ústí n.l.- Komunikace se SP pro pracovníky DPS Dobětice CESPO,o.s. Komunikace se sluch. postiženým pro pracovníky CZP Úst. kraje ČUN Praha - Abeceda rod. financí rodinný rozpočet ČUN Praha - Abeceda rod. financí podepsat můžeš, přečíst musíš OUN Olomouc- Abeceda rod. financí rodinný rozpočet Jirkov - Komunikace se SP pro pracovníky MěÚSS Jirkov ČUN Praha - Abeceda rod. financí finanční produkty a služby OUN Olomouc - Abeceda rod. financí podepsat můžeš, přečíst musíš CESPO, o. s. - Abeceda rod. financí zodpovědné zadlužování

8 ČUN Praha - Abeceda rod. financí zodpovědné zadlužování OUN Olomouc - Abeceda rod. financí zodpovědné zadlužování Cheb - Komunikace se SP pro studenty VOŠ SZŠ a VOŠ Cheb Cheb - Komunikace se SP pro studenty SZŠ a VOŠ Cheb CESPO, o. s.- Změny v sociální oblasti ČUN Praha - Abeceda rod. financí rodinný rozpočet 2.část Chomutov - Komunikace se SP pro studenty SZŠ Chomutov Účast na seminářích a proškolovacích akcích: Abeceda rodinných financí Certifikát 21 hodin 3.5. Základy sociální a ošetřovatelské péče v soc. službách Ústí n. L. 2 x 8 hodin Dostupnost komunikačních technologií pro osoby se SP Brno -6 hodin INSPO Praha 6 hodin Seminář pro poskytovatele soc. služeb O.K. Systém Praha - 8 hodin Česká Kamenice záchranářské cvičení Rescue Patrol 5 dní Seminář NRZP Praha 6 hodin Konference internetové poradenství v praxi Olomouc 8 hodin Seminář pro poskytovatele soc. služeb na KÚ Ústeckého kraje 2 x 8 hodin Volnočasové aktivity 1x týdně informační besedy nebo krátké konzultace Valentýn Návštěva v České televizi Praha Kavčí hory Valná hromada CESPO, o. s Jarní turnaj Joker karty Velikonoční beseda výlet Májový jarmark Zubrnice oslava svátku matek 3.9. výlet První Ústecké porcelánové trhy výlet Zahrada Čech Litoměřice solná jeskyně v Doctusu na poliklinice turnaj Joker v Teplicích turnaj Joker v CESPO,o.s Vánoční posezení v klubovně CESPO,o.s.

9 26.2. exkurze do České televize exkurze do České televize jarmark Zubrnice seminář Rodinných financí CESPO,o.s. Ústí n/l.

10 6.6. seminář Rodinných financí CESPO, o.s. Ústí n/l seminář Rodinných financí CESPO,o.s. Ustí n/l seminář Rodinných financí CESPO,o.s. Ústí n/l.

11 11.7. seminář Rodinných financí CESPO,o.s. Ústí n/l cvičení Rescue Patrol Česká Kamenice cvičení Rescue Patrol Česká Kamenice seminář Komunikace se SP MěÚ Klášterec nad Ohří

12 1.10. seminář Komunikace se SP CESPO,o.s. Ústí n/l seminář Komunikace se SP Záchranáři Česká Kamenice seminář Komunikace se SP DS Dobětice Ústí n/l seminář Komunikace se SP CESPO,o.s. Ústí n/l.

13 solná jeskyně Ústí n/l seminář Rodinných financí ČUN Praha seminář Rodinných financí ČUN Praha seminář Rodinných financí OUN Olomouc

14 seminář Komunikace se SP MěÚSS Jirkov seminář Rodinných financí OUN Olomouc turnaj Joker CESPO Ústí n/l seminář Rodinných financí CESPO,o.s. Ústí n/l.

15 seminář Rodinných financí ČUN Praha seminář Rodinných financí OUN Olomouc seminář Komunikace se SP VOŠ SZŠ a VOŠ Cheb seminář Komunikace se SP SZŠ a VOŠ Cheb

16 6.12. seminář Rodinných financí ČUN Praha vánoční posezení v CESPO,o.s seminář Komunikace se SP SZŠ Chomutov seminář Komunikace se SP SZŠ Chomutov

17 Zpráva o hospodaření za r Příjmy: Druh příjmů Částka Pozn. Úroky z banky 45 Dotace Sponzoři Prodej kompenzač. pom Členské příspěvky 1500 CELKEM Výdaje: Druh výdajů Částka Pozn. Spotřeba materiálu Kanc.potř,oprava,údržba Spotřeba energie Elektřina Prodané zboží Pomůcky Odpisy majetku Cestovné Ostatní služby Spoje a další služby Mzdové náklady celkem Zaměstnanci Ostatní daně a poplatky 2316 Poskyt.členské příspěvky 500 Členství v NRZP Úroky z úvěru 4150 CELKEM Hospodářský výsledek: Druh Částka Pozn. Příjem Výdej CELKEM Hospodářský výsledek

Úvodní slovo. Petr Novák předseda Rady CESPO,o.s.

Úvodní slovo. Petr Novák předseda Rady CESPO,o.s. ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Prostřednictvím této výroční zprávy bychom Vás chtěli seznámit s aktivitami,kterými jsme se v minulém roce zabývali a výsledky,kterých jsme dosáhli také za Vaši pomoci. Zdůraznit

Více

Zapojili jsme se do projektu Proč zrovna já ve spolupráci s Probační a mediační službou, je to na pomoc obětem trestních činů.

Zapojili jsme se do projektu Proč zrovna já ve spolupráci s Probační a mediační službou, je to na pomoc obětem trestních činů. ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Rok 2013 byl pro nás ve znamení velkých změn, nejen že se měnilo občanské sdružení na obecně prospěšnou společnost, hledali jsme i jiné prostory, které by lépe odpovídaly našim

Více

Úvodní slovo. Jsme vedeni v katalogu sociálních služeb města Ústí nad Labem jako poskytovatel služeb pro sluchově postižené.

Úvodní slovo. Jsme vedeni v katalogu sociálních služeb města Ústí nad Labem jako poskytovatel služeb pro sluchově postižené. ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Prostřednictvím této výroční zprávy bychom Vás chtěli seznámit s aktivitami, kterými jsme se v minulém roce zabývali a výsledky, kterých jsme dosáhli také za Vaši pomoci. Mezi

Více

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Uplynulý rok 2014 byl pro nás náročnou zkouškou vše kompletně zvládnout, starosti o chráněnou dílnu, odborné sociální poradenství, tlumočnické služby a též i o pokračující projekty

Více

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC 1 Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura

Více

Centrum denních služeb SNN. Výroční zpráva 2007. Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR. Den otevřených dveří. Oslavy Mezinárodního dne neslyšících

Centrum denních služeb SNN. Výroční zpráva 2007. Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR. Den otevřených dveří. Oslavy Mezinárodního dne neslyšících Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Den otevřených dveří Centrum denních služeb SNN Oslavy Mezinárodního dne neslyšících Výroční zpráva 2007 Cíle a poslání: Jak se k nám dostanete: Tram.č. 3, 17 a 21

Více

za rok 2007 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ

za rok 2007 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ za rok 2007 2007 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ Obsah: Úvod Právní postavení Poslání AVAZ Přehled činnosti Rozpis dílčí činnosti AVAZ Pracovníci AVAZ

Více

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Adresa : Holečkova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.cz OBSAH Úvod 3 Hlavní činnost 4 Celkové náklady a

Více

Výroční zpráva. rok 2009

Výroční zpráva. rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené, Brno Ředitelka v roce 2009: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35,

Více

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s.

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. projekt Psychosociálního centra. 1. Slovo předsedy Vážen přátelé, Výroční zpráva občanského sdružení Mana,o.s. za rok 2007 je především ve znamení registrace

Více

KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.)

KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.) KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 DÁVÁME LIDEM S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM MOŽNOST SKUTEČNĚ ŽÍT PODLE JEJICH PŘEDSTAV. DÁVÁME JIM JISTOTU A MOŽNOST ROZHODVOVAT O VLASTNÍM ŽIVOTĚ.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN registrované Ministerstvem vnitra ČR pod č.j.: VS/1-1/43 483/00-R, 163 00 Praha 6 Řepy, Bendova 5/1121 IČ: 70822301, DIČ: CZ70822301 bankovní spojení: 0169505389/0800 http://www.osmartin.cz

Více

IČO: 49545957 Účet: 441663379/0800 u České spořitelny, a.s. ve Zruči nad Sázavou

IČO: 49545957 Účet: 441663379/0800 u České spořitelny, a.s. ve Zruči nad Sázavou Název: Občanské sdružení ŽIVOT 90 Zruč nad Sázavou Registrace: Ministerstvo vnitra České republiky č. VSP/1 2890/90 - R Působnost v krajích: Středočeský, Vysočina, Jihočeský, Pardubický, Liberecký Poslání

Více

Monitorovací zpráva o realizaci Střednědobého. plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska. na období 2012-2014

Monitorovací zpráva o realizaci Střednědobého. plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska. na období 2012-2014 Monitorovací zpráva o realizaci Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska na období 2012-2014 rok 2014 Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska Posláním komunitního plánování je zajistit,

Více

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012 VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 0 www.socialni-sluzby-usti.cz Zpracoval: Oddělení podpory školství, kultury, sportu a sociálních služeb

Více

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část kč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016 Prováděcí část 3. Komunitního plánu sociálních služeb 2013-2016 kční plán sociálních služeb byl schválen usnesením č. 14 na 27. schůzi Rady města konané

Více

Výroční zpráva za rok 2003

Výroční zpráva za rok 2003 TyfloCentrum Praha, o. p. s. Krakovská 21, 110 00 Praha 1 IČO: 26 72 77 65 e-mail: praha@tyflocentrum.cz www.tyflocentrum.cz/praha Výroční zpráva za rok 2003 Společnost TyfloCentrum Praha, o. p. s. byla

Více

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S Výroční zpráva Rytmus D., o.p.s., Rumburk 2015 R Y T M U S SLOVO ÚVODEM Mílí přátelé, tak jsme tu zase, abychom vás seznámili s činností naší organizace. V loňském roce jsme zažili v naší organizaci velké

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. službách) Identifikátor 5730896

Domov pro osoby se zdravotním postižením (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. službách) Identifikátor 5730896 Název zařízení Adresa Sociální služby Vsetín, p.o. Domov pro osoby se zdravotním postižením Zašová Zašová 45, 756 61 Zašová Jméno vedoucího Ing. Petr Kedra 15.7.2013 31.3.2014 Ing. Renata Zejdová 31. 3.2014

Více

výroční zpráva za rok 2013 Obsah

výroční zpráva za rok 2013 Obsah výroční zpráva za rok 2013 Obsah Úvodní slovo ředitele................................... 4 Organizace........................................... 5 Základní informace o organizaci..........................

Více

Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci,z.s. STANOVY. Článek 1. Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci,z.s. STANOVY. Článek 1. Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci,z.s. STANOVY Článek 1 Název, sídlo a charakter spolku 1) Název sdružení: Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie

Více

Výroční zpráva. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Plzeňského kraje

Výroční zpráva. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Plzeňského kraje Výroční zpráva CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Plzeňského kraje 2005 1 Vážení čtenáři naší Výroční zprávy, přinášíme Vám přehled činnosti a hospodaření CENTRA PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Plzeňského kraje za

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. SLUCH VÁM SICE NEVRÁTÍME, ALE POMŮŽEME VÁM SE SLUCHOVOU VADOU ŽÍT KVALITNĚJI SLOVO ÚVODEM Vážení přátelé, je nám ctí, že

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Středisko pečovatelské služby Jeseník, Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace. Výroční zpráva.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Středisko pečovatelské služby Jeseník, Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace. Výroční zpráva. Středisko pečovatelské služby Jeseník, příspěvková organizace Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace Výroční zpráva VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Představení organizace

Více

Konference k projektu Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb Roudnice n/l 16/06/15

Konference k projektu Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb Roudnice n/l 16/06/15 Konference k projektu Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb Roudnice n/l 16/06/15 Zásadní událost roku 2015 vyřazení několika poskytovatelů za sítě a ztráta prostředků v úrovni cca 8 milionu korun

Více

místo setkání: Městský úřad Hodonín, Národní třída 25, malá zasedací místnost

místo setkání: Městský úřad Hodonín, Národní třída 25, malá zasedací místnost Pracovní skupina Senioři, působící v rámci komunitního plánování sociálních služeb ve městě Hodoníně Zápis ze setkání ze dne 9.2.2015 ve 14:00 hod. místo setkání: Městský úřad Hodonín, Národní třída 25,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA EDUCO ZLÍN

VÝROČNÍ ZPRÁVA EDUCO ZLÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA EDUCO ZLÍN 2006 ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, Druhý rok střediska rané péče byl zaměřen na zkvalitňování a rozšiřování služeb pro rodiny s malými postiženými dětmi. Mnohokrát jsem se přesvědčila,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Potravinová banka v Ústeckém kraji o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Potravinová banka v Ústeckém kraji o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Neodpírej dobrodiní těm, kteří je potřebují, je li ve tvé moci je prokázat. Bible, kniha Přísloví 3,27 Předsednictvo o.s. Mgr. Miroslav Franc předseda Jaroslav Krejčí místopředseda

Více

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Základní údaje Občanské sdružení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. Spolek rodičů a přátel zdravotně postižených dětí DANETA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. Spolek rodičů a přátel zdravotně postižených dětí DANETA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Spolek rodičů a přátel zdravotně postižených dětí DANETA IČO: 481 57 457 DIČ: CZ 481 57 457 Telefon/fax: 495 535 955 http://www.daneta.cz E-mail : info@daneta.cz nebo s.sdruzeni@seznam.cz

Více

Výroční Zpráva za rok 2014

Výroční Zpráva za rok 2014 Sociální služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 571 01 Moravská Třebová Výroční Zpráva za rok 2014 Zpracoval: Mgr. Milan Janoušek, Eva Dostálová, DiS. 1 Základní informace: Příspěvková organizace Sociální

Více

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381 Zápis pracovní schůzky ze dne 11. 1. 2006 Pracovní skupina č.2 (péče o zdravotně postižené) Místo konání: budova MěÚ v ulici Jana Roháče 1381; jednací místnost (č.dveří 48) Materiály: 1. Aktuální složení

Více

Úvodní slovo. RNDr. Milan Svoboda předseda správní rady Nadačního fondu Zelený poklad. Nadační fond Zelený poklad

Úvodní slovo. RNDr. Milan Svoboda předseda správní rady Nadačního fondu Zelený poklad. Nadační fond Zelený poklad Výroční zpráva 2003 Nadační fond Zelený poklad Úvodní slovo Nadační fond Zelený poklad Vážení, již pátým rokem nadační fond Zelený poklad podporuje nejrůznější projekty v oblasti péče o životní prostředí

Více

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s.

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. ČLÁNEK I. Název a sídlo spolku Název spolku: Mateřské centrum Andílci, z. s. Zkrácený název: MC Andílci, z. s. Sídlo spolku: 1. máje 610, 675 55 Hrotovice

Více

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Listopad 2012 OBECNÉ CÍLE Cíl 1: USILOVAT O DOSTATEČNOU INFORMOVANOST.

Více

Výroční zpráva roku 2010

Výroční zpráva roku 2010 BOÉTHEIA - společenství křesťanské pomoci Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva roku 2010 Rada SKP Boétheia Jeseník souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské pomoci

Více

Výroční zpráva. Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně

Výroční zpráva. Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně Výroční zpráva Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně za rok 2010 Nejsme myslící bytosti, které mají emoce, ale jsme citlivé bytosti, které myslí. Vážení přátelé, A.R.Damasio americký neurolog

Více

Výroční zpráva zapsaný spolek VOLAVKA 2012. rok třetí: 2014. www.volavkaos.cz

Výroční zpráva zapsaný spolek VOLAVKA 2012. rok třetí: 2014. www.volavkaos.cz Výroční zpráva zapsaný spolek VOLAVKA 2012 rok třetí: 2014 www.volavkaos.cz tím, že budeme štědří, najdeme své Bohem dané dary a svého Bohem daného génia. Robert T. Kiyosaki OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ Projekt Podpora střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Prostějově Realizátor projektu: Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník a partner projektu: Magistrát města Prostějova (CZ.1.04/3.1.03/78.00053)

Více

o.s. For-Teenager Apel Výroční zpráva

o.s. For-Teenager Apel Výroční zpráva o.s. For-Teenager Apel Výroční zpráva 2005 Úvodní slovo Vážený čtenáři, dostává se Vám do rukou historicky první výroční zpráva občanského sdružení For-Teenager Apel, které v Jičíně poskytuje sociální

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE A POMOC POSKYTUJÍ SOCIÁLNÍ PRACOVNICE MĚSTA RALSKO

ZÁKLADNÍ INFORMACE A POMOC POSKYTUJÍ SOCIÁLNÍ PRACOVNICE MĚSTA RALSKO MĚSTO RALSKO ZDRAVOTNĚ A TĚLESNĚ POSTIŽENÍ Katalog RODINA, DĚTI A MLÁDEŽ, OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM poskytovatelů sociálních služeb SENIOŘI pro území města Ralsko OSTATNÍ SLUŽBY DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ

Více

I A) Tabulka příspěvků v tisících Kč Druh příspěvku Rok 2015 Rok 2014 účelový investiční od SMO-MOb Poruba 79 0

I A) Tabulka příspěvků v tisících Kč Druh příspěvku Rok 2015 Rok 2014 účelový investiční od SMO-MOb Poruba 79 0 ZÁPIS ZE SCHŮZKY RODIČŮ V ÚTERÝ 2. 2. 2016 seznámení s výsledkem hospodaření mateřské školy seznámení s výsledkem hospodaření spolku VOLBA KONTROLNÍ KOMISE do spolku informace o financování logopedické

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014 Obsah Základní údaje... 3 Z historie... 4 Poslání... 4 Zpráva o činnosti... 5 Statistické údaje... 6 Hospodaření... 7 Výrok auditora... 8 Základní údaje

Více

Výroční zpráva 2014. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00

Výroční zpráva 2014. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00 Výroční zpráva 2014 SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463 Tylova 405/14 Plzeň 301 00 www.snplzen.cz spolek@snplzen.cz Obsah Obsah Spolek neslyšících Plzeň se představuje

Více

Občanské sdružení pro studium a sport bez bariér

Občanské sdružení pro studium a sport bez bariér Občanské sdružení pro studium a sport bez bariér Výroční zpráva 2007 Sídlo: Paběnice 75, 286 01 Čáslav Kancelář: ZŠ Kutná Hora, J.Palacha 166 284 01 Kutná Hora Telefon: 739 619 288 e-mail: cestazivotembb@seznam.cz

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

Diakonie ČCE středisko ve Dvoře Králové Výroční zpráva 2009

Diakonie ČCE středisko ve Dvoře Králové Výroční zpráva 2009 Obsah strana 1. Úvodní slovo... 3 2. Poslání a cíle organizace... 4 3. Stručná historie... 4 4. Struktura organizace... 5 4.1. Správní rada střediska... 5 4.2. Pracovníci střediska... 5 4.3. Dozorčí rada

Více

Výroční zpráva občanského sdružení NIKÉ za rok 2012 31. 12. 2013. Obsah:

Výroční zpráva občanského sdružení NIKÉ za rok 2012 31. 12. 2013. Obsah: Výroční zpráva občanského sdružení NIKÉ za rok 2012 31. 12. 2013 Obsah: 1. úvodní slovo 2. základní informace 3. organizace občanského sdružení 4. členská základna 5. vymezení činnosti 6. činnost a aktivity

Více

Sociální služby v Otrokovicích k 01.06.2011

Sociální služby v Otrokovicích k 01.06.2011 odbor sociální oddělení sociálních služeb Sociální služby v Otrokovicích k 01.06.2011 SENIOR Otrokovice, p. o. Adresa: Školní 1299, 765 02 Otrokovice Ředitelka organizace: Ing. Ivana Vardanová Telefon:

Více

Výroční zpráva za rok 2014. Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, o. p. s.

Výroční zpráva za rok 2014. Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, o. p. s. Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, o. p. s. Obsah Úvodní slovo ředitele společnosti Základní informace o organizaci Lidé a pobočky Poslání a cíle společnosti

Více

Katalog poskytovatelů služeb města Aše

Katalog poskytovatelů služeb města Aše Kontakty: Infocentrum Aš Neumannova 1 352 01 Aš Tel.: +420 354 525 714 Tel./fax: +420 354 525 492 e-mail: infocentrumas@tiscali.cz www.mestoas.cz template.cz 2006 (777296092) Katalog poskytovatelů služeb

Více

za rok 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ

za rok 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ za rok 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ Obsah: Úvod Právní postavení Poslání AVAZ Přehled činnosti Pracovníci AVAZ Přehled hospodaření Poděkování

Více

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden"

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen Asociace občanských poraden Výroční zpráva 2008 Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden" OBSAH 1. Poslání 2. Orgány sdružení 3. Stručná historie 4. Zpráva o činnosti 2008 5. Finanční zpráva 2008 6. Záměry pro rok

Více

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 Obsah Úvodní slovo.............................................. 2 Obsah rozdělení služeb podle cílové skupiny.................. 3 Poskytovatelé

Více

Projekt Děti patří do rodiny

Projekt Děti patří do rodiny Projekt Děti patří do rodiny Za finanční podporu projektu, bez které bychom nebyli schopni projekt realizovat, děkujeme Nadaci rozvoje občanské společnosti Cíl a moto Týmu Hnízdo: Děti patří do rodiny"

Více

4. Sociálně aktivizační služby pro zrakově postižené

4. Sociálně aktivizační služby pro zrakově postižené výroční zpráva 21 TyfloCentrum Brno, o.p.s. 4. Sociálně aktivizační služby pro zrakově postižené www.centrumpronevidome.cz/aktivizace Přínosem této služby je především podpora aktivního přístupu k životu,

Více

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013 Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013 Obsah SLOVO ŘEDITELE... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 POSLÁNÍ... 4 KONTAKT... 4 HOSPODAŘENÍ Rozvaha za rok 2013... 5 Výsledovka za rok 2013... 6 ZPRÁVA AUDITORA... 7 DOMOV

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Iva Dřímalová. Mapa sociálních sluţeb na Vsetínsku a role Centra Auxilium

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Iva Dřímalová. Mapa sociálních sluţeb na Vsetínsku a role Centra Auxilium UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Pedagogická fakulta Ústav pedagogiky a sociálních studií Iva Dřímalová III.ročník kombinované studium Mapa sociálních sluţeb na Vsetínsku a role Centra Auxilium Bakalářská

Více

Výroční zpráva 2012. Vypracovali: Bc. Marika Krejčí, DiS. Eva Pavlíčková Bc. Jindřich Plachý Lenka Pelejová, DiS.

Výroční zpráva 2012. Vypracovali: Bc. Marika Krejčí, DiS. Eva Pavlíčková Bc. Jindřich Plachý Lenka Pelejová, DiS. Domov pro seniory Telč příspěvková organizace Špitální ul. 46 588 56 Telč Výroční zpráva 2012 Vypracovali: Bc. Marika Krejčí, DiS. Eva Pavlíčková Bc. Jindřich Plachý Lenka Pelejová, DiS. Úvod Stáří, stárnutí

Více

Vážení přátelé, vážení spolupracovníci,

Vážení přátelé, vážení spolupracovníci, VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanské poradny Nymburk, o. s. za rok 2008 Vážení přátelé, vážení spolupracovníci, dovolujeme si Vám předložit zprávu o činnosti Občanské poradny Nymburk, o.s. za rok 2008. Chceme Vás informovat

Více

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBECNÉ ZÁSADY K informování potenciálních zájemců o poskytování sociálních služeb jsou využívány všechny dostupné prostředky: webové stránky www.krcentrum.cz propagační letáky informace v regionálních

Více

Informační bulletin KLUBU VOZÍKČÁŘŮ PETÝRKOVA, o.p.s. Jsme víc, než jen služba osobní asistence!

Informační bulletin KLUBU VOZÍKČÁŘŮ PETÝRKOVA, o.p.s. Jsme víc, než jen služba osobní asistence! Informační bulletin KLUBU VOZÍKČÁŘŮ PETÝRKOVA, o.p.s. Jsme víc, než jen služba osobní asistence! listopad 2015, číslo 3 NOVÉ POMŮCKY V NAŠÍ PŮJČOVNĚ Od měsíce září máme v naší půjčovně další kompenzační

Více

VEŘEJNÝ INTERNET A KNIHOVNY K některým otázkám realizace programu VISK 3 Informační centra veřejných knihoven

VEŘEJNÝ INTERNET A KNIHOVNY K některým otázkám realizace programu VISK 3 Informační centra veřejných knihoven VEŘEJNÝ INTERNET A KNIHOVNY K některým otázkám realizace programu VISK 3 Informační centra veřejných knihoven Vít Richter, Národní knihovna ČR Rozvoj a využívání informačních a komunikačních technologií

Více

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Denní a pobytové sociální služby, příspěvková organizace, Hradecká 2905, Česká Lípa 470 06 ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK Denní a pobytové sociální služby (DPSS) poskytují péči dospělým osobám,

Více

Mikulášská nadílka OUN Olomouc v divadelním sále Posádkového Domu armády v pátek 8.12.2006 od 14,00 hodin do 17,00 hodin

Mikulášská nadílka OUN Olomouc v divadelním sále Posádkového Domu armády v pátek 8.12.2006 od 14,00 hodin do 17,00 hodin Oblastní unie neslyšících Olomouc, Kosmonautů 10, 772 00 Olomouc. Telefon: 585 510 258 mobil: 774 585 225, 777 959 722; SMS: 777 854 328 E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@quick.cz, oun.ol@centrum.cz

Více

Pardubská 293 Vizovice 763 12. www.zasklem.com

Pardubská 293 Vizovice 763 12. www.zasklem.com Pardubská 293 Vizovice 763 12 www.zasklem.com 1. O sdružení 2. Poslání a cíle 3. Formy činnosti 4. Projekt Vzdělávací a aktivační centrum pro rodiče s dětmi s PAS 1. O sdružení Občanské sdružení ZA SKLEM

Více

Hodnotící zpráva za rok 2011

Hodnotící zpráva za rok 2011 Hodnotící zpráva za rok 2011 Hlavním účelem, k němuž je příspěvková organizace zřízena, jsou činnosti vykonávané ve prospěch potřeb občanů města Lipník nad Bečvou, hrazené plně nebo částečně z příspěvku

Více

denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5

denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5 Výroční zpráva - rok 2008 denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA Zřizovatelem je Sjednocená organizace nevidomých

Více

KATALOG SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB - ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ TRHOVÉ SVINY

KATALOG SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB - ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ TRHOVÉ SVINY KATALOG SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB - ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ TRHOVÉ SVINY www.jihoceskarozvojova.cz www.tsviny.cz Projekt Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Trhové Sviny,

Více

centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o.

centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. za rok 2010 1 strana centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2010 Obsah I. Základní údaje 4 II. Organizační struktura

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2012 Odborné sociální

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009

Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009 Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009 A. Základní informace Městská část Praha1 vypsáním grantů chce podpořit činnost nestátních neziskových organizací a

Více

V A L N Á H R O M A D A

V A L N Á H R O M A D A V A L N Á H R O M A D A T ě l o c v i č n é j e d n o t y S O K O L N o v é V e s e l í 5. března 2015 1. Program valné hromady TJ Sokol 2. Zpráva o činnosti TJ za rok 2015 3. Zpráva o hospodaření 4. Plán

Více

Spolek Vltavan v Praze

Spolek Vltavan v Praze Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze IČ 005 52 429 Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 1 z 9 Spolek Vltavan v Praze občanské sdružení, registrovaný MV

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku Analýza poskytovatelů sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku Pracovní verze, srpen 2011 Text neprošel jazykovou korekturou. Zpracovatel: Centrum pro komunitní práci západní Čechy Obsah 1. Předmět

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Vážení přátelé, Představujeme se:

Vážení přátelé, Představujeme se: V obsahu a významu slova beseda proklamovaly spolky nutnost i možnost kontaktů, setkání, diskuse, prezentace různých názorů, ale i spolupráce, pochopení i vzájemného porozumění a úcty. Vážení přátelé,

Více

Vyjádření Klubu psychotroniky a UFO k myšlence založit jednotnou organizaci osob, zabývajících se alternativní medicínou

Vyjádření Klubu psychotroniky a UFO k myšlence založit jednotnou organizaci osob, zabývajících se alternativní medicínou Klub psychotroniky a UFO Sdružení badatelů v psychotronice Borská ul. č. 19, (Hotel Victoria), Plzeň, CZ 320 22 e-mail : kpufo@kpufo.cz * http://www.kpufo.cz sbp@kpufo.cz * http://www.psychotronika.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek - Místek příspěvková organizace Fibichova 469, 738 01 Frýdek Místek IČ: 00847011, č. ú.:5801307 734/0600, tel.: 558 431 563, 558 647 782 centrummpm@quick.cz, www.centrummpm.cz

Více

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Motto: Hlavním cílem je zvyšovat kvalitu pečovatelské služby a rozvíjet její další aktivity takovým směrem, aby bylo umožněno starším

Více

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost - Podpora sociálního podnikání IROP - Deinstitucionalizace

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

Přepis mluvené řeči pro neslyšící účastníky soudního řízení

Přepis mluvené řeči pro neslyšící účastníky soudního řízení Přepis mluvené řeči pro neslyšící účastníky soudního řízení Jaroslav Winter koordinátor projektu Simultánní přepis mluvené řeči winter@brezen.cz, prepis@cun.cz www.prepis.cz INSPO 2010 Kongresové centrum

Více

Sdružení rodičů ZUŠ v Třeboni

Sdružení rodičů ZUŠ v Třeboni Stanovy Sdružení rodičů ZUŠ v Třeboni Hradební 24, 379 01 Třeboň, IČO: 42409055 Občanské sdružení podporující činnost žáků ZUŠ Třeboň. Založeno 1. 11. 1992 Rodiče, zákonní zástupci a přítomní přátelé se

Více

Občanské sdružení DOKOLEČKA Centrum pro rodinu Člen Sítě mateřských center VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 www.dokolecka.cz dokolecka@doubravcice.cz tel. 724 689 786 2 Obsah O nás..4 Základní údaje o sdružení;

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domovy pro osoby se zdravotním postižením Oleška-Kamenice příspěvková organizace Stará Oleška 131, 405 02 Děčín IČ: 47274522 V souladu s účinností zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření obecně prospěšné společnosti. TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. I. P. Pavlova 69, 779 00 Olomouc IČO: 25862294

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření obecně prospěšné společnosti. TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. I. P. Pavlova 69, 779 00 Olomouc IČO: 25862294 TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. I. P. Pavlova 69, 779 00 Olomouc IČO: 25862294 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření obecně prospěšné společnosti za rok 2005 TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. Služby sociální

Více

Výroční zpráva. o činnosti a hospodaření

Výroční zpráva. o činnosti a hospodaření Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Obsah I. Sídlo organizace... 4 2 II. Vznik a postavení organizace... 4 III. Zaměření a činnost organizace... 4 III.1 Domovy pro osoby se zdravotním postižením...

Více

Novoměstské sociální služby. Žďárská 68 Nové Město na Moravě

Novoměstské sociální služby. Žďárská 68 Nové Město na Moravě Novoměstské sociální služby Žďárská 68 Nové Město na Moravě Výroční zpráva 2015 Obsah Úvod...2 Novoměstské sociální služby...3 Poslání organizace...3 Cíl organizace...3 Cílová skupina...3 Pečovatelská

Více

HEWER, Z.S. Služby osobní asistence pro čas nouze VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Svůj úděl si vybrat nemůžeme, osobního asistenta ano.

HEWER, Z.S. Služby osobní asistence pro čas nouze VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Svůj úděl si vybrat nemůžeme, osobního asistenta ano. HEWER, Z.S. Služby osobní asistence pro čas nouze VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Svůj úděl si vybrat nemůžeme, osobního asistenta ano. 0 Obsah: Úvodní slovo předsedy sdružení... 2 HEWER, z.s.... 3 Veřejný závazek:...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Květen 2016 Obsah: 1. Základní údaje o spolku 2. Poslání, cíle a činnost spolku 3. Transformace na zapsaný spolek 4. Pracovníci spolku 5. Služba následné péče Pavučina 6. Další

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č. 219/8/2015 ze dne 10.12.2015. Vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních

Více

Závěrečný účet Města Štětí za rok 2010

Závěrečný účet Města Štětí za rok 2010 MĚSTO ŠTĚTÍ Mírové náměstí 16, Štětí 411 08 IČO: 00264466 DIČ: CZ00264466 Závěrečný účet Města Štětí za rok 2010 I. Přehled plnění příjmů a výdajů za rok 2010 (v tis. Kč) Rozpočtovaná kategorie Schválený

Více

Hlavní problémy se kterými se potýkáte: Pod vedením zřizovatele Jihočeského kraje a ředitelem Centra sociálních služeb, nemáme problémy.

Hlavní problémy se kterými se potýkáte: Pod vedením zřizovatele Jihočeského kraje a ředitelem Centra sociálních služeb, nemáme problémy. DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB v rámci projektu Udržení procesů plánování sociálních služeb na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Jindřichův Hradec, který realizuje město

Více

k příkazu ministryně č. 21/2015

k příkazu ministryně č. 21/2015 Příloha k příkazu ministryně č. 21/2015 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

Usnesení Rady města Kralup nad Vltavou z jednání dne 26. června 2012 (RM č. 19)

Usnesení Rady města Kralup nad Vltavou z jednání dne 26. června 2012 (RM č. 19) Usnesení Rady města Kralup nad Vltavou z jednání dne 26. června 2012 (RM č. 19) I. Organizační záležitosti - schválení programu, kontrola zápisu č.usnesení:12/19/1/01 - Schválení programu RM č. 19 RM schvaluje

Více