ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY"

Transkript

1 ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ STŘEDOČESKÉHO KRAJE Tomáš Drobný 1. ÚVOD Cyklistika a cykloturistika představují v dnešní době rychle se rozvíjející trend a lákají stále větší počty zájemců, ať už na vhodnou sportovně-kondiční činnost nebo alternativu pro rodinnou dovolenou. Nakonec jízdní kolo představuje vhodný dopravní prostředek pro denní život. Budování kvalitní, bezpečné a atraktivní infrastruktury cyklostezek napomáhá zlepšování stavu životního prostředí, rekultivaci krajiny a péči o ekologické, kulturní i historické bohatství. Při správném postupu návrhu infrastruktury musí zákonitě dojít k zatraktivnění a oživení i těch regionů, které se nejvíce potýkají s nedostatkem pracovních míst a nezaměstnaností. Cykloturistika s sebou přináší velký potenciál k vytvoření nových pracovních příležitostí, zejména pro obyvatele venkova, v nejrůznějších oblastech turistických služeb (občerstvení, ubytování, půjčovny kol, servisy, atd.). Středočeský kraj, jakožto centrální tranzitní region, si uvědomuje potřebu vytvoření kvalitní sítě cyklostezek, neboť tímto krokem významně přispěje k propagaci svého regionu, k ochraně životního prostředí oblastí, jejichž přírodní i kulturní bohatství je třeba zachovat, a také k rozvoji sektoru služeb a drobného podnikání. Hlavními úkoly zůstává: co největší separace cyklistické dopravy od ostatních druhů pozemní dopravy z hlediska bezpečnosti (samozřejmě s logickým propojením těchto infrastruktur ve vhodných bodech - zastávky hromadné dopravy osob, parkoviště, příjezdové komunikace, apod.) prostřednictvím sítě páteřních komunikací umožnit propojení turisticky nejzajímavějších oblastí v kraji vytvoření kvalitního a srozumitelného dopravního značení ulehčujícího orientaci a pohyb cyklistů po sdružených komunikacích i na vyhrazených stezkách zajištění doplňkových služeb podél cyklotras, jako mobiliář, občerstvení, servis, srozumitelný informační turistický systém, apod. Jedním ze zásadních kroků Středočeského kraje na podporu rozvoje cyklistické dopravy bylo rozhodnutí o zpracování rozsáhlého a komplexního dokumentu analyzujícího současný stav problematiky na území regionu. Na podzim r byl pořízen Generel cyklistických tras a cyklostezek na území Středočeského kraje, včetně projektu dopravního značení cykloturistické trasy CT 0100 Pražské kolo na území Středočeského kraje. V současné době probíhá Aktualizace generelu. Zpracovatelem dokumentu je Sdružení organizací CityPlan spol. s r.o. a ČVUT v Praze Fakulta dopravní.

2 Cílem zhotovení díla je zjištění aktuálního stavu sítě cyklistických tras a cyklostezek v kraji a navržení krátkodobých i dlouhodobých řešení vedoucích k rozvoji cyklodopravy a cykloturistiky na území Středočeského kraje s ohledem na programovací období Součástí tohoto strategického dokumentu jsou tedy i krátkodobé i dlouhodobé záměry obcí, sdružení obcí a organizací CR v oblasti realizace cyklistické dopravy. Naším zájmem je zohlednit nejen cykloturistiku, ale nově také plány obcí v oblasti cyklodopravy, které by měly směřovat k realizaci bezpečných dopravně-obslužných cyklostezek ve Středočeském kraji. Všechny poskytnuté podklady se pro nás stanou nezbytným a podnětným nástrojem pro budoucí koordinaci rozvoje cyklistiky na území Středočeského kraje. To vše hlavně s ohledem na nadcházející programovací období , které je jedinečnou šancí na získání finančních prostředků pro tyto účely. Generel bude dokončen v listopadu ROLE STŘEDOČESKÉHO KRAJE V ROZVOJI CYKLISTICKÉ DOPRAVY Středočeský kraj má od roku 2006 zpracovánu aktualizovanou verzi Návrhu páteřních cyklostezek na svém území. Jedná se dlouhodobou vizi směřování kraje v oblasti podpory realizace zejména cykloturistických stezek. V současné době se jedná především o cyklotrasy, které z velké části kopírují úseky mezinárodních cyklotras. Cílem Středočeského kraje je oddělit tyto trasy, v co možná maximální míře, od komunikací se automobilovým provozem a zajistit přitom propojení turisticky nejatraktivnějších oblastí kraje. Téměř veškerá finanční pomoc ze strany kraje směřuje na projekty, které jsou součástí těchto koridorů, případně umožňují jejich propojení. Hlavní formu podpory představuje pořizování vyhledávacích studií pro rozsáhlé úseky nebo přímo projektových dokumentací až do fáze územního rozhodnutí, resp. stavebního povolení. Jedná se buď o projekty, kde je zadavatelem zakázky kraj, který zde financuje celých 100% částky. Příprava a znění výzvy probíhá ve spolupráci s jednotlivými obcemi, sdruženími obcí či organizacemi CR. Druhou formu podpory představuje výběrové dotační řízení CR. V rámci vyhlášení každoročních grantů, překládají subjekty žádosti o spolufinancování svých projektů. Opět se jedná o dokumentace k ÚR či SP. Výše krajského spolufinancování může dosahovat až 70%. Středočeský kraj si plně uvědomuje finanční náročnost, která stojí před jednotlivými obcemi a regiony v oblasti projektů cyklostezek. Právě proto se je kraj snaží finančně podporovat v prvních fázích, jakými jsou výše uvedené nezbytné projektové dokumentace. Jejich pořízení je podmínkou pro čerpání peněz ze Strukturálních fondů EU. Zdroje, jež je možné získat prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čchy v nadcházejícím programovacím období, jsou tedy z pohledu kraje naprosto rozhodující.

3 Obr. 1: Návrh páteřních cyklostezek ve Středočeském kraji 3. KLÍČOVÉ PROJEKTY CYKLISTICKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ STŘEDOČESKÉHO KRAJE 3.1 Vltavská cyklostezka Vltavská cyklostezka je součástí delšího evropského koridoru Eurovelo č. 7, který má za cíl propojit sever a jih evropského kontinentu, konkrétně země: Norsko Finsko Švédsko Německo ČR Rakousko Itálie. V ČR pak trasa vede po spojnici Děčín Praha Tábor České Budějovice. Spojení Praha - Děčín zajišťuje na území Středočeského kraje trasa z Roztok u Prahy do Kralup n. Vltavou, dále do Mělníka, Litoměřic, Ústí n. Labem a Děčína.

4 Územím Středočeského kraje prochází takto: Roztoky u Prahy Klecany Kralupy n. Vltavou Mělník Horní Počaply Cyklotrasa (č. 2) má ve Středočeském kraji délku cca 57,4 km (delší varianta 59,2 km a je vedena z Prahy do Mělníka po pravém břehu Vltavy. Trasa je pro cyklisty provozuschopná jen v některých úsecích. Kritická je zejména situace v katastru obce Libčice nad Vltavou. Zde prochází po původní potahové cestě (navigační pás Vltavy) NPR Větrušická rokle. Středočeský kraj zde finančně podpořil projektovou dokumentaci do fáze ÚR. Vláda ČR v prosinci 2006 zamítla žádost o udělení výjimky ze základních ochranných podmínek NPR pro vydání ÚR. V současné době řešíme s městem Libčice náhradní řešení, kterým bude pravděpodobně částečné odklonění trasy na levý břeh, kde je již pro krátký úsek vydáno SP. Pro rok 2007 schválilo krajské zastupitelstvo tis. Kč na pokračování tohoto projektu. Dále je již vydáno ÚR, které nabylo právní moci, pro cca 20 km úsek Vrbno Mělník - Horní Počáply (většina trasy je součástí Labské stezky). V současné době se připravuje vydání SP. V roce 2006 kraj finančně podpořil projektovou dokumentaci pro SP na akci Cyklotrasa Lobeček, kde se jedná o vyřešení bezpečného podjezdu vytížené komunikace uvnitř města Kralupy nad Vltavou. Projekt je rovněž součástí celé dálkové trasy a zároveň řeší situaci ve městě z hlediska dopravní obslužnosti. Jižní úsek středočeské části Eurovela č. 7 tvoří cyklotrasa č. 11, vedená zároveň jako Greenways Praha Vídeň s celkovou délkou 81 km. Postupně prochází těmito obcemi: Průhonice Týnec n. Sázavou Neveklov Sedlec-Prčice Vrchotice Na konci roku 2006 Středočeský kraj podpořil v rámci dotačního řízení i dva menší projekty pro realizaci cyklostezek na této trase. 3.2 Berounská cyklostezka / Cyklostezka Českých králů Spojení východ západ (Praha Plzeň) zajišťuje cyklotrasa č. 3, označená také jako Eurovelo 4 nebo jako mezinárodní trasa Praha - Plzeň - Regensburg a od května 2007 také jako Panevropská cyklotrasa (Praha Paříž). Vedení těchto tras je po území Středočeského kraje až do Plzně shodné (délka v kraji je 72 km): Černošice Řevnice Zadní Třebáň - Neumětely - Hořovice Komárov Zaječov

5 Především díky iniciativě města Beroun vzniká k těmto mezinárodním cyklotrasám paralelní tzv. cyklostezka Českých králů, která se v Zadní Třebáni odděluje od výše uvedených tras a pokračuje samostatně v úsecích: Zadní Třebáň - Karlštejn Beroun Králův Dvůr Žebrák a Točník Hořovice, s přípojkou Křivoklát Rakovník - (Jesenice) Celá tato trasa je v současné době připravena stát se mnohem dříve cyklostezkou v celé své délce než uvedené dálkové cyklotrasy. Trasa nadto vede atraktivní oblastí Českého krasu a umožňuje propojení třech významných českých hradů. I z tohoto pohledu se jeví jako turisticky přitažlivější než výše popsané cyklotrasy, které navíc vedou po komunikaci se zvýšeným automobilovým provozem. Také KČT přislíbil, že v případě její realizace, je možné uvažovat o přetrasování některé ze zmíněných dálkových cyklotras. Středočeský kraj zde ve spolupráci s městem Beroun a částečně i regionem Dolní Berounka připravuje projekty na dílčích úsecích cyklostezky. V roce 2006 byla pořízena Vyhledávací studie Berounské cyklostezky pro téměř celý úsek Praha Černošice Srbsko. Vydáno je i SP na úseky Lety Dobřichovice (cca 9 km) pro levém břehu a Beroun Králův Dvůr podél Litavky (cca 2 km). V současné době se řeší způsoby financování realizace. Pro rok 2007 kraj zatím vyčlenil cca 940 tis. na tyto konkrétní projekty: - pravobřežní průjezd města Dobřichovice dokumentace pro SP (grant kraje tis. Kč)

6 - Králův Dvůr Zdice (cca 7 km) dokumentace pro ÚR a SP (grant kraje tis. Kč) - Černošice Srbsko (dílčí úseky) dokumentace pro ÚR a SP ( 600 tis. Kč) Rakovnická přípojka: Beroun Křivoklát Rakovník Jesenice Rozsáhlou východní část kraje protíná páteřní trasa umožňující územím Rakovnicka propojení Berouna a severní části Plzeňského kraje. Jmenovitě se jedná o cyklotrasy č. 0050, 303 a 351. Především cca 16 km dlouhý úsek mezi Městečkem u Křivoklátu a Rakovníkem nabízí nevšední cyklistický zážitek v podobě bezpečné a zpevněné cyklostezky malebným údolím Rakovnického potoka. Ve spolupráci se Svazkem měst a obcí Rakovnicka hodláme v nadcházejícím období pokračovat v přípravě na realizaci dalších navazujících částí. V roce 2006 kraj celkovou částkou 320 tis. Kč finančně podpořil přípravu některých projektových dokumentací pro ÚR včetně vydání ÚR, např.: - Městečko Křivoklát (cca 1,4 km) zpracována DÚR, podána žádost k ÚR - Rakovník Kněževes (cca 6,7 km) zpracována DÚR, probíhá projednávání s vlastníky cca 150 vlastníků - Rakovník Pavlíkov (0,5 km) zpracovává se DÚR Pro další období se plánuje zpracování vyhledávací studie pro úsek podél Berounky Křivoklát Žloukovice, který ovšem zasahuje do území třech přírodních rezervací. Do budoucna by tak došlo prostřednictvím cyklostezky k propojení turisticky nejzajímavějších oblastí východní části Středočeského kraje.

7 3.3. Labská cyklostezka Labská cyklostezka patří mezi klíčové projekty v rámci všech navržených páteřních cyklostezek. Její celková délka ve Středočeském kraji je 126 km a dlouhodobým posláním kraje je zajistit kvalitní propojení Ústeckého a Pardubického kraje prostřednictvím zpevněné cyklostezky. Především rovinatý charakter celého území vybízí k vytvoření kvalitní infrastruktury, jež se může do budoucna stát rozhodující silou v rozvoji cestovního ruchu v tomto koridoru. Dokladem toho je již existující cyklostezka vedená po obou březích Labe mezi městy Nymburk a Poděbrady, s možným pokračováním do Libice nad Cidlinou po pravém břehu, která již ve slunných víkendových dnech zdaleka převyšuje svou kapacitu. Tento úsek je v současné době možné považovat za pravděpodobně nejkvalitnější cyklostezku v kraji. Středočeský kraj se zde intenzivně snaží prostřednictvím koordinace a spolufinancování projektové přípravy umožnit realizaci dalších úseků. Důraz klade zejména na aktivní účast při pořizování vyhledávacích studií a hlavně dokumentací pro územní řízení a stavební povolení. Značná pozornost je přitom věnována předpokládanému získávání prostředků ze Strukturálních fondů EU. Pravý břeh řeky Labe kopíruje dálková cyklotrasa č. 24, levý částečně cyklotrasa č Labská cyklotrasa: Hořín - Brozánky Neratovice Kostelec n. Lab. Brandýs n. Lab. Čelákovice Nymburk Poděbrady Velký Osek Kolín Týnec n. Lab.

8 Současný stav: - Cyklistická stezka je vybudována (i s pomocí SFDI) po obou březích Labe mezi městy Nymburk - Poděbrady (8,5 km každý břeh) a v úseku Poděbrady Libice nad Cidlinou (5,5 km) - v bezprostřední blízkosti Labské vodní cesty na Kolínsku byly již vybudovány tyto dopravně obslužné cyklostezky: Kolín Ovčáry (cca 2,5 km) sloužící k cyklodopravě do automobilky TPCA, Kolín Hradišťko (2 km), Velký Osek Libice nad Cidlinou (1,2 km), Kolín Tři Dvory (2 km) - Horní Počáply Hořín Vrbno (19,5 km) - vydáno ÚR, zpracovává se DSP. Celkové investiční náklady jsou odhadovány na cca 45 mil. Kč - Lysá nad Labem Řehákova bouda (4 km) - probíhá zpracování DSP - Kolín Čelákovice rok 2006 zpracována Vyhledávací studie pro oba břehy krajský projekt 360 tis. Kč - průjezd Mělníka pravý břeh (2,8 km) zpracovává se DÚR, ÚR bude v polovině roku 2007 grant kraje 350 tis. Kč - Ostrá Lysá nad Labem (3 km) zpracovává se DÚR grant kraje 100 tis. Kč Pro rok 2007 kraj připravuje projekty v celkové výši 1,7 mil. Kč: - Vyhledávací studie zbývající části Labské cyklostezky - DÚR a DSP Poděbrady Kolín (19 km) levý břeh 3.4. Jizerská cyklostezka Hlavní pojizerská trasa z velké části podél levého břehu řeky Jizery a je tvořena převážně cyklotrasou III. třídy č. 241, částečně cyklotrasou 223. Trasa je na území Středočeského kraje vedena v délce více než 90 km takto: Radonice Lázně Toušeň Benátky n. Jizerou Mladá Boleslav Mnichovo Hradiště Loukovec Důležitým aspektem Jizerské cyklostezky je skutečnost, že by do budoucna měla umožnit kvalitní spojení z Prahy a Středočeského kraje do Českého ráje. Středočeský kraj navázal v této oblasti spolupráci se Sdružením Český ráj, které je hlavním koordinátorem celého plánu vedení cyklostezky od pramene až po ústí. Pro rok 2007 bylo z krajského rozpočtu vyčleněno 300 tis. Kč na pořízení vyhledávací studie.

9 3.5. Sázavská cyklostezka Sázavská cyklostezka je trasována atraktivním územím podél řeky Sázavy. Pro rok 2007 bylo z krajského rozpočtu vyčleněno 500 tis. Kč na pořízení vyhledávací studie Další krajské projekty v roce 2007 Granty kraje na projekty cyklostezek 3 mil. Kč Územně technická studie využití opuštěných železničních tratí 300 tis. Kč Aktualizace generelu cyklistických tras a cyklostezek na území Středočeského kraje - vč. kompletní pasportizace cyklotras a cyklostezek, dlouhodobé plány obcí Kontaktní osoba: Tomáš Drobný Odbor regionálního rozvoje Zborovská 11, Praha 5 Tel.: , drobny@kr-s.cz

Kvalita služeb v cykloturistice v ČR. V4 setkání Bratislava, 19.11. 2014 Daniel Mourek, více-president ECF, Nadace Partnerství

Kvalita služeb v cykloturistice v ČR. V4 setkání Bratislava, 19.11. 2014 Daniel Mourek, více-president ECF, Nadace Partnerství Kvalita služeb v cykloturistice v ČR V4 setkání Bratislava, 19.11. 2014 Daniel Mourek, více-president ECF, Nadace Partnerství Cykloturistika... Síť evropských tras EuroVelo EuroVelo 4: Central Europe Route:

Více

Pasport zjištěného stavu a záměrů. Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy

Pasport zjištěného stavu a záměrů. Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy Pasport zjištěného stavu a záměrů Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy V rámci přípravy a řešení první etapy generelu byl proveden pasport záměrů a stavu v řešeném území, přičemž řešeným

Více

5. THE BEST ŘEŠENÍ CYKLISTICKÉ INFRASTRUKTURY, OBECNĚ O TŘÍDĚNÍ VZOROVÝCH ŘEŠENÍ

5. THE BEST ŘEŠENÍ CYKLISTICKÉ INFRASTRUKTURY, OBECNĚ O TŘÍDĚNÍ VZOROVÝCH ŘEŠENÍ 5. THE BEST ŘEŠENÍ CYKLISTICKÉ INFRASTRUKTURY, OBECNĚ O TŘÍDĚNÍ VZOROVÝCH ŘEŠENÍ Ing. Jaroslav Martinek, Centrum dopravního výzkumu v.v.i., www.cdv.cz Duben 2007 V rámci projektu VaV CYCLE21: Analýza potřeb

Více

STUDIE ŘEŠENÍ CYKLOTRAS A CYKLOSTEZEK OBCE VESTEC

STUDIE ŘEŠENÍ CYKLOTRAS A CYKLOSTEZEK OBCE VESTEC STUDIE ŘEŠENÍ CYKLOTRAS A CYKLOSTEZEK OBCE VESTEC SCHVÁLENA ZASTUPITELSTVEM OBCE DNE 29. LEDNA 2009. OBSAH: 1. CÍL A NÁPLŇ STUDIE 2. ÚVOD 3. KONCEPCE CYKLISTICKÝCH TRAS 4. NÁVRH ŘEŠENÍ 5. VÝKRES VESTEC-PLÁNOVANÉ

Více

Národní dálkové trasy v ČR většinu území ČR delší než 200 km kraje ve spolupráci s KČT a obcemi Česko-slovenská stezka Praha Brno Bratislava

Národní dálkové trasy v ČR většinu území ČR delší než 200 km kraje ve spolupráci s KČT a obcemi Česko-slovenská stezka Praha Brno Bratislava Národní dálkové trasy v ČR Prochází většinu území ČR (minimálně 3 kraje a/nebo hranice ČR se zahraničím) a jsou zpravidla delší než 200 km. Národní cyklotrasy jsou číslovány jedno- a dvoučíselnými kombinacemi.

Více

PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016

PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016 Krajský úřad Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016 PRAVIDLA PROGRAMU 1 Vyhlašovatel: Jihomoravský

Více

CYKLOSTEZKA LETOHRAD - ŠEDIVEC

CYKLOSTEZKA LETOHRAD - ŠEDIVEC CYKLOSTEZKA LETOHRAD - ŠEDIVEC http://bednarp.sweb.cz/index.htm 1 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1. Označení stavby Název stavby: Cyklostezka Letohrad Šedivec Stupeň dokumentace: vyhledávací studie Umístění

Více

NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU

NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU PRIORITY PRIORITA 1: ROZVOJ CYKLISTIKY JAKO ROVNOCENNÉHO PROSTŘEDKU DOPRAVNÍ

Více

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Marketing dálkových tras v ČR Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Definice dálkových cyklotras nadregionální, značené cyklotrasy sloužící především cykloturistice, které splňují minimální standardy na délku,

Více

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Obsah: 1. Úvod 2. Stávající situace 3. Návrh opatření 4. Vyhodnocení jednotlivých záměrů 5. Závěr 6. Přílohy ČSOP Studénka únor 2016

Více

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 OBSAH: A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 B. POŽADAVKY NA VYMEZENÍ PLOCH A KORIDORŮ ÚZEMNÍCH REZERV A NA STANOVENÍ JEJICH VYUŽITÍ, KTERÉ BUDE NUTNO PROVĚŘIT... 8 C. POŽADAVKY NA PROVĚŘENÍ

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Středočeského kraje 2014

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Středočeského kraje 2014 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Středočeského kraje 2014 Celkové pořadí Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 17 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4)

Více

CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY

CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY MIKROREGION ŽERMANICKÉ A TĚRLICKÉ PŘEHRADY Dobrovolný svazek obcí CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY Albrechtice Bruzovice Dolní Havířov Horní Horní Lučina Pazderna Soběšovice Těrlicko Žermanice Domaslavice Bludovice

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŘEVNICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŘEVNICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŘEVNICE podle 47 zákona č. 183/2006 Sb. schvalující orgán Zastupitelstvo města Řevnice datum schválení číslo usnesení jméno oprávněné osoby podpis starosta Libor Kvasnička otisk

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD 1 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. 6. - 30. 9. 2014 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ROZTOKY

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ROZTOKY NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ROZTOKY podle 47 zákona č. 183/2006 Sb. schvalující orgán Zastupitelstvo města Roztoky datum schválení číslo usnesení jméno oprávněné osoby podpis starosta Jan Jakob otisk úředního

Více

Dálkové trasy v ČR. národní cyklokonference 2011 - Velké Karlovice

Dálkové trasy v ČR. národní cyklokonference 2011 - Velké Karlovice Dálkové trasy v ČR národní cyklokonference 2011 - Velké Karlovice Daniel Mourek Datum 2.6.2011 Evropský trh cykloturistiky Odhad - 54 mld. EUR (domácí i zahraniční cesty) a 25,6 mld cykloturistických cest

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017

Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017 Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA AJEJÍ FINANCOVÁNÍ

CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA AJEJÍ FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA AJEJÍ FINANCOVÁNÍ 6. České dopravní fórum, Praha, 21. 9. 2011 Jak dál ve financování dopravní infrastruktury ČR? Jaroslav Martinek, CDV, Národní cyklokoordinátor Projekt Central

Více

Královéhradecká labská o.p.s.

Královéhradecká labská o.p.s. Královéhradecká labská o.p.s. Výroční zpráva za období 2013 1 Základní údaje o společnosti Název společnosti: Královéhradecká labská o.p.s. Právní forma: Sídlo: Obecně prospěšná společnost Československé

Více

KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY. Datum ověření: 5.1.2012 PROJEKT: OP VK 1.4 61345741 VY_52_INOVACE_S2_Z36_3

KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY. Datum ověření: 5.1.2012 PROJEKT: OP VK 1.4 61345741 VY_52_INOVACE_S2_Z36_3 KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Datum ověření: 5.1.2012 PROJEKT: OP VK 1.4 61345741 VY_52_INOVACE_S2_Z36_3 KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh

Více

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje. Mikulov 2.11. 2010

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje. Mikulov 2.11. 2010 Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje Mikulov 2.11. 2010 Hlavní aktivity projektu Vytvoření systému aktualizace dat pro webovou aplikaci a propagační materiály: Prosinec 2009 uzavřena Smlouva o sběru

Více

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery Město Domažlice POZVÁNKA Plzeňský kraj, Západočeská univerzita, město Domažlice, Svazek obcí Domažlicka, Státní fond dopravní infrastruktury a Asociace měst pro cyklisty Společně s dalšími partnery Ministerstvo

Více

21.11.2005 otevření cyklostezky Prostějov - Bedihošť

21.11.2005 otevření cyklostezky Prostějov - Bedihošť 21.11.2005 otevření cyklostezky Prostějov - Bedihošť Dne 21.11.2005 starosta obce Bedihoště a města Prostějov, spolu s poslancem Ing. Miloslavem Vlčkem, radním pro dopravu Olomouckého kraje Mgr. Petrem

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Základní um lecká škola Brandýse n. Labem - Stará Boleslav Výsledková listina 20. 3. 2012 Dechové nástroje d né výsledky Postupy jsou zvýrazn

Základní um lecká škola Brandýse n. Labem - Stará Boleslav Výsledková listina 20. 3. 2012 Dechové nástroje d né výsledky Postupy jsou zvýrazn Dechové nástroje dřevěné výsledky Postupy jsou zvýrazněny žlutě Stejskalová Judita 2 fagot 1. místo Říčany Šrámek Radovan 5 fagot 1. místo Říčany Vraný Jan 8 fagot 1. místo Kolín Berczik Tibor 8 fagot

Více

ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU

ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU ČENKOV OBSAH Architektonické a stavebně technické řešení Půdorysy

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Třeboň, 20. března 2013 www.zdravamesta.cz/js Cyklo hýbe městy aktuality, možnosti spolupráce Ing. Jaroslav Martinek, CDV Jaroslav.martinek@cdv.cz +420 602 503

Více

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY Město Bzenec 28. 29. května 2015 FOND MIKROPROJEKTŮ Aktivity projektu: 1. Brožura v kroužkové vazbě - Cykloprůvodce Jihomoravským krajem a Trenčínským samosprávným

Více

SWOT analýza. Město Pardubice

SWOT analýza. Město Pardubice SWOT analýza Město Pardubice Zadavatel: Město Pardubice Zpracovatel: Berman Group Datum: říjen 2007 Úvod - 3 - Kritická oblast A Ekonomický rozvoj, vzdělávání a příprava pracovní síly SWOT analýza Silné

Více

6. Zeleň na území hlavního města Prahy

6. Zeleň na území hlavního města Prahy 6. Zeleň na území hlavního města Prahy (Ing. Miroslav Kubový) Pro potřeby tohoto úkolu zpracoval stať týkající se zeleně v Praze Ing. Miroslav Kubový, autorizovaný architekt pro obor krajinářská architektura.

Více

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí Aktualizace ke dni: 31. 8. 2011 Jihočeská hospodářská komora Husova 9, 370 01 České Budějovice Tel.: 387 318 433 (sekretariát úřadu) Fax: 387 318 431 jhk@jhk.cz http://www.jhk.cz Regioprojekt, s. r. o.

Více

Teze k úvodní rozvaze o charakteru území městských částí

Teze k úvodní rozvaze o charakteru území městských částí Teze k úvodní rozvaze o charakteru území městských částí Pracovní verze lokalit Obsahovat připomínky k první pracovní verzi lokalit; tedy názvy lokalit, jejich vymezení, atp. V první verzi jsou vymezeny

Více

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 G. POŽADAVKY NA VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH VLIVŮ ÚZEMNÍHO PLÁNU NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ...

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 G. POŽADAVKY NA VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH VLIVŮ ÚZEMNÍHO PLÁNU NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ... OBSAH: A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 B. POŽADAVKY NA VYMEZENÍ PLOCH A KORIDORŮ ÚZEMNÍCH REZERV A NA STANOVENÍ JEJICH VYUŽITÍ, KTERÉ BUDE NUTNO PROVĚŘIT... 8 C. POŽADAVKY NA PROVĚŘENÍ

Více

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST Aktualizace koncepce cyklodopravy v Královéhradeckém kraji PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ Město Hradec Králové Ing. Karel Šimonek - leden

Více

9. Cyklistická cesta Praha Plzeň Regensburg

9. Cyklistická cesta Praha Plzeň Regensburg 9. Cyklistická cesta Praha Plzeň Regensburg 1. Středočeský kraj Jedná se o dálkovou trasu č. 3. V naprosté většině je vedena po zpevněných komunikacích. Trasa vstupuje do Středočeského kraje u Černošic,

Více

ORP Benešov Středočeský kraj

ORP Benešov Středočeský kraj Historické městské soubory Historické vesnické soubory Zámky 1 2 1 170 Hrady, tvrze, zříceniny 1 4 120 Křesťanské sakrální památky 1 7 165 Židovské památky 1 15 Technické památky Muzea, galerie 6 6 210

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

z toho (%) nezaměstnaní pracující ženy na mateřské dovolené důchodci

z toho (%) nezaměstnaní pracující ženy na mateřské dovolené důchodci 4. Trh práce Ekonomická aktivita obyvatelstva podle SLDB Ve Středočeském kraji převažoval v roce 2001 počet ekonomicky aktivních osob (584 628) nad osobami ekonomicky neaktivními (529 576). U třech správních

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU JIČÍNĚVES

ÚZEMNÍHO PLÁNU JIČÍNĚVES Zpráva o uplatňování ÚP OBECNÍ ÚŘAD JIČÍNĚVES 82, 507 31 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU JIČÍNĚVES za období 2011 2015 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji 4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji Základní informace o Labské stezce z Koncepce cyklistické dopravy Královéhradeckého kraje Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou R-PROJEKT

Více

MOTIVACE ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE OSTATNÍ CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

MOTIVACE ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE OSTATNÍ CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE MOTIVACE 1 ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC OSTATNÍ 2014 OBJEDNATEL STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE NÁMĚSTÍ

Více

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji Páteřní cyklistické trasy Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji NÁRODNÍ CYKLOKONFERENCE Velké Karlovice, 2.6.2011 1 Páteřní cyklistické trasy Obsah prezentace celková koncepce rozvoje páteřních tras

Více

VNĚJŠÍ PODMÍNKY PRO CYKLISTICKOU DOPRAVU

VNĚJŠÍ PODMÍNKY PRO CYKLISTICKOU DOPRAVU VNĚJŠÍ PODMÍNKY PRO CYKLISTICKOU DOPRAVU PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ Město Uherské Hradiště je sídlem okresu. Kunovice a Staré město jsou i přes svoje osamostatnění počátkem 90. let minulého století funkčně

Více

Podpora cyklodopravy a cykloturistiky Kraj Vysočina. Konference Česko jede Žďár nad Sázavou

Podpora cyklodopravy a cykloturistiky Kraj Vysočina. Konference Česko jede Žďár nad Sázavou Podpora cyklodopravy a cykloturistiky Kraj Vysočina Konference Česko jede Žďár nad Sázavou 2. 11. 2016 1 Strategie rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014-2020 Strategie rozvoje

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY NAD ORLICÍ

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY NAD ORLICÍ NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY NAD ORLICÍ za období 01/2012 05/2016 Návrh zprávy o uplatňování územního plánu podle 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK 2018 18. 10. 2017 ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 STRATEGICKÝ RÁMEC PODPORY AKTIVNÍ MOBILITY, ZEJMÉNA CYKLISTICKÉ DOPRAVY A CYKLOTURISTIKY. Existence koncepčního dokumentu PROGRAM ROZVOJE

Více

C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA

C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA Problematiku dopravy v Chebu řeší aktuální Generel dopravy, který detailně popisuje současnou situaci a navrhuje řešení, která mohou napomoci jejímu zlepšení. Zásadním

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007 Obsah 1 Rozpočet na rok 2006... 2 1.1 Rozvoj... 2 1.2 Údržba... 2 2 Smrt Jana Bouchala... 2 3 Zadávací karty... 2 4 GIS (geografický informační systém)... 2 5 Rozšíření přepravy kol v metru... 2 6 Rohanský

Více

Investice do cyklistické infrastruktury, TK TSK HMP 28.6. 2011. Investice do cyklistické infrastruktury. Fakta a mýty

Investice do cyklistické infrastruktury, TK TSK HMP 28.6. 2011. Investice do cyklistické infrastruktury. Fakta a mýty Investice do cyklistické infrastruktury Fakta a mýty Dnešní stav cyklistické infrastruktury- přehled Cyklotrasy 433 km plán 2011: 24,2 km Cyklostezky 140,5 km plán 2011: 11,4 km Cyklointegrace (dopravní

Více

Územní plán PŘEŠTĚNICE

Územní plán PŘEŠTĚNICE Územní plán PŘEŠTĚNICE Záznam o účinnosti vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Přeštěnice datum vydání: oprávněná úřední osoba pořizovatele jméno a příjmení: Ing. Vlastimil Smítka funkce: pracovník

Více

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom.

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom. Páteřní cyklotrasa přeložka stávající cyklotrasy - začátek řešené oblasti na komunikaci vedoucí po okraji Stromovky, návaznost na stávající vedení cyklotrasy (vedoucí z centra ČB) místní asfaltová, šířky

Více

Kotlíková dotace výzva pro fyzické osoby z dotačního programu OPŽP. Orestis Tzimas oddělení projektů a realizace Enexa Projekt s.r.o.

Kotlíková dotace výzva pro fyzické osoby z dotačního programu OPŽP. Orestis Tzimas oddělení projektů a realizace Enexa Projekt s.r.o. Kotlíková dotace výzva pro fyzické osoby z dotačního programu OPŽP Orestis Tzimas oddělení projektů a realizace Enexa Projekt s.r.o. Ostrava Obecné informace V programovacím období 2014-2020 možnost výměny

Více

Strategický rámec podpory aktivní mobility:

Strategický rámec podpory aktivní mobility: 1 Pracovní seminář Česko jede příprava na rok 2018 18. 10. 2017, České Budějovice Strategický rámec podpory aktivní mobility: Koncepce rozvoje cyklistiky ve Středočeském kraji na období 2017 2023 (Cyklokoncepce

Více

MĚSTO ČELÁKOVICE MATERIÁL Č. 7.2 PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ČELÁKOVIC Č. 6/2015 DNE 9. 9. 2015

MĚSTO ČELÁKOVICE MATERIÁL Č. 7.2 PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ČELÁKOVIC Č. 6/2015 DNE 9. 9. 2015 Zastupitelstvo města Čelákovic V Čelákovicích dne 24. 8. 2015 Podkladový materiál předkládá Ing. Josef Pátek, starosta Podkladový materiál zpracovali Ing. Josef Pátek, starosta Ing. Petr Studnička, místostarosta

Více

Komentář k trasování silničního okruhu kolem Prahy (SOKP) v jeho severozápadní a východní části duben 2011 - Ing. Milan Strnad

Komentář k trasování silničního okruhu kolem Prahy (SOKP) v jeho severozápadní a východní části duben 2011 - Ing. Milan Strnad Komentář k trasování silničního okruhu kolem Prahy (SOKP) v jeho severozápadní a východní části duben 2011 - Ing. Milan Strnad V současné době, několik měsíců po uvedení jižní části SOKP do provozu, přichází

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Strakonice

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Strakonice Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Strakonice Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

ÚZEMNÍ PLÁN NÁVRH PRO VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ

ÚZEMNÍ PLÁN NÁVRH PRO VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ SLATINA ÚZEMNÍ PLÁN NÁVRH PRO VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ dle 52 Stavebního zákona č.183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL: Magistrát města Kladna, Úřad architektury a

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 55 ze dne 19.1.2016 ke spolupráci při rozvoji cyklistické dopravy I. souhlasí s tím, že cyklistická

Více

Dojížďka za službami je výrazně diferencována podle obslužného významu dojížďkových center a podle druhů služeb (a souvisí i s pohybem za prací).

Dojížďka za službami je výrazně diferencována podle obslužného významu dojížďkových center a podle druhů služeb (a souvisí i s pohybem za prací). 5. Sociální pilíř 5.1 Struktura osídlení, vztahy v území Řešené území představuje extrémně polarizovanou část osídlení ČR, a sice bezprostřední zázemí hl. m. Prahy. Jde o typ ad-hoc vymezeného území analytického

Více

Koncepce cyklistické dopravy ve Štěpánově

Koncepce cyklistické dopravy ve Štěpánově Koncepce cyklistické dopravy ve Štěpánově 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE 1.1 Úvod Cyklistika, a nejvíce cykloturistika, zaznamenává v posledním období bouřlivý rozvoj. Jízda na kole umožňuje pohyb na čerstvém vzduchu

Více

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava - cyklostezky. Ing. Alena Víchová

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava - cyklostezky. Ing. Alena Víchová 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava - cyklostezky Ing. Alena Víchová Cíl Seznámení s podmínkami vyhlášené výzvy 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava Určeno pro potenciální

Více

Analýza možnosti dotací na projektové záměry. Support project. s.r.o.

Analýza možnosti dotací na projektové záměry. Support project. s.r.o. Analýza možnosti dotací na projektové záměry Support project. s.r.o. Obsah Ekologická doprava-silniční vláček 5 Národní park Šumava pro všechny 8 Farma Strážný - agroturistika, mlékárna, sýrárna, zimoviště

Více

KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY

KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY Ing. Filip Drápal ROPID, Praha 1. REGIONÁLNÍ PLÁN PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY: ŽELEZNICE JAKO PÁTEŘ Dopravní opatření v oblasti železniční dopravy pro období jízdního

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LICHOCEVES, S ČÁSTMI OBCE LICHOCEVES A NOUTONICE

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LICHOCEVES, S ČÁSTMI OBCE LICHOCEVES A NOUTONICE ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LICHOCEVES, S ČÁSTMI OBCE LICHOCEVES A NOUTONICE ZADAVATEL Obecní úřad Lichoceves 252 64 Lichoceves 20 ŘÍJEN 2010 OBSAH I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 4 II. TEXTOVÁ ČÁST... 5 A. požadavky

Více

Předpoklady krajiny pro cykloturistiku JAROSLAV DOKOUPIL KATEDRA GEOGRAFIE, FAKULTA EKONOMICKÁ, ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

Předpoklady krajiny pro cykloturistiku JAROSLAV DOKOUPIL KATEDRA GEOGRAFIE, FAKULTA EKONOMICKÁ, ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Předpoklady krajiny pro cykloturistiku JAROSLAV DOKOUPIL KATEDRA GEOGRAFIE, FAKULTA EKONOMICKÁ, ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Konference v Domažlicích, 15. 09. 2015 Obsah Cíle příspěvku Terminologie Typy

Více

KRÁLOVSKÉ MĚSTO PÍSEK

KRÁLOVSKÉ MĚSTO PÍSEK Kampaň TADY ŽIJU KRÁLOVSKÉ MĚSTO PÍSEK Město Písek leží na úpatí Píseckých hor, na řece Otavě, asi 100 km jižně od Prahy a tvoří pomyslnou bránu do Jižních Čech. V Písku žije asi 30 tisíc obyvatel a je

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZLONICE

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZLONICE ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZLONICE ZMĚNA č.1 ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Slaný, Úřad územního plánování a regionálního rozvoje PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér, Šumberova 8, Praha 6

Více

Zlatý pruh Polabí, o.p.s.

Zlatý pruh Polabí, o.p.s. MEMORANDUM o vzájemné spolupráci Memorandum o podpoře rozvoje vodního turismu na řece Labi a cestovního ruchu podél řeky Labe se zahrnutím všech jejích přítoků vychází ze současného stavu s cílem přispět

Více

Podíl jednotlivých druhů dopravy na dělbě přepravní práce a vliv délky vykonané cesty na použití dopravního prostředku

Podíl jednotlivých druhů dopravy na dělbě přepravní práce a vliv délky vykonané cesty na použití dopravního prostředku Podíl jednotlivých druhů dopravy na dělbě přepravní práce a vliv délky vykonané cesty na použití dopravního prostředku Ústav dopravních systémů ČVUT v Praze Fakulta dopravní Konviktská 20, 110 00 PRAHA

Více

Akce realizované v roce 2008

Akce realizované v roce 2008 4. CYKLISTICKÁ DOPRAVA Město Plzeň začalo budovat cyklistickou infrastrukturu v roce 1993. V posledních letech každoročně přibývá několik kilometrů nových, stavebně upravených tras a další kilometry jsou

Více

G. DATABÁZE PLÁNŮ VÝSTAVBY CYKLISTICKÉ INFRASTRUKTURY 1 DATABÁZE PLÁNY CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ

G. DATABÁZE PLÁNŮ VÝSTAVBY CYKLISTICKÉ INFRASTRUKTURY 1 DATABÁZE PLÁNY CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ G. DATABÁZE PLÁNŮ VÝSTAVBY CYKLISTICKÉ INFRASTRUKTURY Ing. Jaroslav Martinek, Centrum dopravního výzkumu v.v.i., www.cdv.cz Duben 2007 V rámci projektu VaV CYCLE21: Analýza potřeb budování cyklistické

Více

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání změny č. 6 ÚPSÚ Kvilda St rana 1 (celkem 13) Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání Podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění,

Více

Cyklokonference Plzeň. 28.června

Cyklokonference Plzeň. 28.června Cyklokonference Plzeň 28.června 2010 Nadace Jihočeské cyklostezky Zřizovatelé: - Jihočeský kraj - Jihočeská centrála cestovního ruchu - ČSAD JIHOTRANS a.s. - 24 jihočeských měst a obcí Nadace Jihočeské

Více

Strategický plán rozvoje cyklistické

Strategický plán rozvoje cyklistické Strategický plán rozvoje cyklistické dopravy pro město Habartov období realizace: 2007 2013 Obsah: 1. Profil města 2. SWOT analýza 3. Stanovení priorit a cílů 4. Opatření k realizaci cílů 5. Časová posloupnost

Více

vodstvo Vy_32_inovace_Zeměpis_44

vodstvo Vy_32_inovace_Zeměpis_44 vodstvo Vy_32_inovace_Zeměpis_44 Roční průměrný úhrn srážek 686 mm, na ploše území 78864 km2 spadne tudíž téměř 55 mld. kubických metrů vody za rok Platí tzv. třetinové pravidlo srážek : 1/3 odteče 1/3

Více

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty Město Soulad s rozvojovými dokumenty Město započalo s budováním cyklostezek a cyklotras již v roce 1990, kdy vznikly cyklostezky v městském parku. Od roku 2003 je budování nových tras prováděno dle plánovaného

Více

Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY

Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY Aktualizace Cyklostrategie vychází také ze strategicky nadřazených dokumentům: Aktualizace Dopravní politiky České republiky pro léta 2005-2013 z roku 2011.

Více

okresy: Rakovník, Kladno, Beroun, Příbram, Benešov, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Praha - východ, Praha - západ, Mladá Boleslav, Mělník

okresy: Rakovník, Kladno, Beroun, Příbram, Benešov, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Praha - východ, Praha - západ, Mladá Boleslav, Mělník ZÁKLADNÍ ÚDAJE rozloha: 11 015 km² počet obyvatel: 1 187 032 průměrná hustota: 109 obyv. /km² krajské město: Praha nejvyšší bod: Tok ( 865 m ) poloha: leží ve středních Čechách okresy: Rakovník, Kladno,

Více

PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE PRO OBDOBÍ 2014-2020

PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE PRO OBDOBÍ 2014-2020 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE PRO OBDOBÍ 2014-2020 Akční plán a finanční rámec 2015-2017 Obsah 1 Úvod... 4 2 Východiska akčního plánu... 5 2.1 Strategie... 5 2.1.1 Struktura

Více

Územní plán PODBŘEZÍ NÁVRH ZADÁNÍ

Územní plán PODBŘEZÍ NÁVRH ZADÁNÍ Územní plán PODBŘEZÍ NÁVRH ZADÁNÍ Zadání vypracovala: Ing. Naděžda Lžíčařová, odbor rozvoje města, úřad územního plánování, Městský úřad Dobruška, ve spolupráci s určeným členem zastupitelstva Antonínem

Více

Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI. Ing. Jaroslav Martinek

Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI. Ing. Jaroslav Martinek Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI Ing. Jaroslav Martinek Problémy s přípravou X vlastníků pozemků roztroušených po celém světě pozemkovou úpravou se pozemky mohou

Více

NÁVRH SÍTĚ CYKLOSTEZEK v intravilánu města Loun REVIZE 2015. Datum: 18.5.2015 Zpracoval: Jan Žalud

NÁVRH SÍTĚ CYKLOSTEZEK v intravilánu města Loun REVIZE 2015. Datum: 18.5.2015 Zpracoval: Jan Žalud NÁVRH SÍTĚ CYKLOSTEZEK v intravilánu města Loun REVIZE 2015 Datum: 18.5.2015 Zpracoval: Jan Žalud 1 Obsah Zdůvodnění a účel dokumentu...3 Vymezení cílů návrhu cyklo opatření...3 Hlavní část návrhy prioritních

Více

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011 Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě Slatina 26.10.2011 OBSAH PREZENTACE 1. CYKLISTIKA VE STRATEGICKÝCH DOKUMENTECH KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. FINANČNÍ ZDROJE A DOTAČNÍ POLITIKA 3. REKREAČNÍ CYKLISTIKA

Více

Zásobník rozvojových projektů Nového Města pod Smrkem rozdělení dle priorit

Zásobník rozvojových projektů Nového Města pod Smrkem rozdělení dle priorit Zásobník rozvojových projektů Nového Města pod Smrkem rozdělení dle priorit 1 Vysoká priorita, počátek realizace v krátkodobém horizontu 1.1 Revitalizace náměstí v Novém Městě pod Smrkem Náměstí v Novém

Více

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice 7 Doprava Tato kapitola se věnuje dopravě a pozici města v dopravním systému a infrastruktuře. Doprava je řešena jak v kontextu celého kraje a dostupnosti měst vyšších řádů, tak i ve vazbě na dostupnost

Více

ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ C. ANALÝZA SWOT. SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem. Obec Tisá, Tisá 205, 403 36 Tisá

ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ C. ANALÝZA SWOT. SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem. Obec Tisá, Tisá 205, 403 36 Tisá ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ C. ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Obec Tisá, Tisá 205, 403 36 Tisá SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem Datum zpracování: únor březen 2014 OBSAH Obsah...

Více

N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U K T O V Á

N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U K T O V Á N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U K T O V Á Pořizovatel: Zpracoval: Obecní úřad Ktová Ktová 62, 512 63 Rovensko pod Troskami Obecní úřad Ktová zastoupený Ing. arch. Věrou Blažkovou, IČ 45599581,

Více

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána MAS Moravská brána si stanovila na základě veřejných projednávání a analýzy území šest prioritních oblastí, které řeší problémové okruhy. 1. Cesty za poznáním krajiny a historie regionu 2. Zlepšování technické

Více

Všechny obce v OsVPR PVL-015 Vltava, PVL-012 Berounka. Vltava Praha (554782) Hl. m. Praha Ochrana 2.2.1 S 1043 1 -

Všechny obce v OsVPR PVL-015 Vltava, PVL-012 Berounka. Vltava Praha (554782) Hl. m. Praha Ochrana 2.2.1 S 1043 1 - Dílčí povodí Dolní Vltavy - dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem přehled navržených opatření a listy opatření po vypořádání připomínek veřejnosti Kód opatření DVL217001 DVL217002 DVL217003

Více

ZPRACOVÁNÍ MAP POVODŇOVÉHO NEBEZPEČÍ A MAP POVODŇOVÝCH RIZIK PILOTNÍ PROJEKT V SOUTOKOVÝCH OBLASTECH. Úvodní zpráva k projektu

ZPRACOVÁNÍ MAP POVODŇOVÉHO NEBEZPEČÍ A MAP POVODŇOVÝCH RIZIK PILOTNÍ PROJEKT V SOUTOKOVÝCH OBLASTECH. Úvodní zpráva k projektu ZPRACOVÁNÍ MAP POVODŇOVÉHO NEBEZPEČÍ A MAP POVODŇOVÝCH RIZIK PILOTNÍ PROJEKT V SOUTOKOVÝCH OBLASTECH Úvodní zpráva k projektu ČERVENEC 2011 ZPRACOVÁNÍ MAP POVODŇOVÉHO NEBEZPEČÍ A POVODŇOVÝCH RIZIK PILOTNÍ

Více

KRAJSKÉ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY BEZPEČNĚJI! (MD, 1.4.2008)

KRAJSKÉ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY BEZPEČNĚJI! (MD, 1.4.2008) KRAJSKÉ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY SEMINÁŘ NSZM : DOPRAVA ŠETRNĚJI A BEZPEČNĚJI! (MD, 1.4.2008) Cyklistická politika jako proces Návrhová a procesníčást st Čtyři i opatřen ení jsou pro rozvoj

Více

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům - podrobný komentář s vysvětlením jednotlivých požadavků O Praze se právem říká, že je jedním z nejkrásnějších měst světa. Při přebíhání

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno 15.3.2016 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

Příloha 10 Vyhodnocení dotazníků mezi představiteli obcí

Příloha 10 Vyhodnocení dotazníků mezi představiteli obcí Příloha Vyhodnocení dotazníků mezi představiteli obcí MAS HRUBÝ JESENÍK Do dotazníkového šetření, které probíhalo formou řízeného rozhovoru na dané otázky, bylo dotazováno všech 8 představitelů obcí MAS

Více

14. Greenway Jizera - Jizerská cyklistická cesta

14. Greenway Jizera - Jizerská cyklistická cesta 14. Greenway Jizera - Jizerská cyklistická cesta 1. Středočeský kraj, úsek Brandýs nad Labem - Svijany Dle Generelu cyklotras a cyklostezek na území Středočeského kraje prozatím vede podél Jizery s číslem

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU VELKÉ PŘÍLEPY

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU VELKÉ PŘÍLEPY NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU VELKÉ PŘÍLEPY podle 47 zákona č. 183/2006 Sb. schvalující orgán datum schválení číslo usnesení jméno oprávněné osoby podpis Zastupitelstvo obce Velké Přílepy otisk úředního

Více

červen 2015 Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa úřad územního plánování náměstí T.G. Masaryka č.p. 1 470 36 Česká Lípa

červen 2015 Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa úřad územního plánování náměstí T.G. Masaryka č.p. 1 470 36 Česká Lípa NÁVRH ZADÁNÍ Ú ZEMNÍHO PLÁNU L UKA červen 2015 Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa úřad územního plánování náměstí T.G. Masaryka č.p. 1 470 36 Česká Lípa Obsah a) požadavky na základní koncepci rozvoje

Více