Č. UCHAZEČ PROJEKT FINANCOVÁNÍ PROJEKTU DRUH UŽÍVÁNÍ / VLASTNICTVÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Č. UCHAZEČ PROJEKT FINANCOVÁNÍ PROJEKTU DRUH UŽÍVÁNÍ / VLASTNICTVÍ"

Transkript

1 1 Česká lázeňská a zdravotnická společnost, a.s. Charakteristika činnosti: ČLZS je nově založená společnost (1/05) spolupracující s municipalitami (kraje, města), orgány ústřední správy a soukromými subjekty při transformaci stávajících nebo výstavbě nových lázeňských, zdravotnických a sociálních zařízení. Partneři projektu: Český institut pro integraci EU Sekce zdravotnictví, Praha VAMED Standortenwicklung und Engineering Gmbh/CO KG, Vídeň Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Krajská nemocnice Pardubice Projekt Zdravotně-sociální centrum Kostelec n.č.l. zahrnuje: Centrum péče o seniory Domov seniorů) s celoročním, nepřetržitým komplexem zdravotních a sociálních služeb se 120 lůžky Specializované kliniky (neuro-rehabilitační centrum, centrum miniinvazivní a jednodenní chirurgie, onkocentrum) se 420 lůžky (ambulantně léčených 2400 pacientů/rok) Rozsah a způsob využití areálu: zájem o využití všech dostupných objektů, projekt umožňuje absorbovat další objekty, které se případně uvolní (H-pavilon) a zvýšit tak kapacitu léčebných a sociálních zařízení. Náklady projektu: celkem 436 mil. Kč Období realizace: 24 měsíců bez přípravné fáze (studie proveditelnosti, projekční práce, finanční zajištění) Zkušenost s obdobným projektem: ČLZS jako nově založený subjekt nemá zatím vlastní zkušenosti ty jsou na straně jednotlivých akcionářů, managementu a partnerů (společnost VAMED má přes 23 let zkušeností z realizace více než 250 zdravotnických, sociálních a lázeňských projektů i provozování velké části z nich). Význam pro areál a město: zajištění min. 30 lůžek v rámci péče o staré občany (Domov seniorů) zajištění min. 20 míst v rámci pečovatelské služby volnočasové aktivity pro seniory klienty centra i občany města terapeutické a další služby pro seniory reálné zvýšení zaměstnanosti občanů města a blízkého okolí zvýšení příjmů z turistického ruchu a služeb poskytování specializovaných zdravotních služeb občanům města a blízkého okolí podpora místním podnikatelům v oblasti prodeje a služeb pomoc při zajištění finančních zdrojů z dotací ČR a EU (prostřednictvím partnerů z velkými zkušenostmi v této oblasti) včetně pomoci při vytváření strategického plánu města pomoc městu při hledání vhodných investorů pro další nevyužité objekty a další investiční záměry Vlastní zdroje prostřednictvím partnera fy VAMED + ev. deloperské fy SEKERA GROUP a.s. Bankovní úvěr jako doplňkový zdroj (předběžná jednání s Banca Vaticana) Zdroje ze zahraničí Strukturální fondy EU (SROP, OP Infrastruktura, OP RLZ) Společná právnická osoba s městem ve formě akciové společnosti N EMOCNICE KOSTELEC NAD Č ERNÝMI LESY shrnutí investič ních nabídek Strana 1 (celkem 6)

2 2 MARKER CZ s.r.o. Charakteristika činnosti: výroba sportovních potřeb 3 Gastro Glas, s.r.o. Charakteristika činnosti: obchodní činnost Další účastníci projektu: CMSTAV s.r.o., Zlín-Kúty Ing.arch. Kunovský, Praha NHC gas International, s.r.o., Jablonec n.n. Lidl MTK, o.p.s., Itálie Sedma Praha, s.r.o. Inzertspoj Praha, s.r.o. Popis projektu, rozsah a způsob využití areálu není z předložené nabídky zcela zřejmý. Uchazeč by rád rozšířil stávající pronajatou plochu o výměře m 2 na m 2 za účelem vytvoření dalších skladovacích a administrativních prostor (viz Žádost o prodloužení a převod nájemní smlouvy, případný odprodej pozemků ). Z dalších plánů je zmíněna ochota podílet se na rozvoji města vybudování sportoviště v areálu bývalé nemocnice, podpora kulturních projektů ve městě, zlepšení infrastruktury města, rozšíření podpory místních škol (viz příloha MARKER CZ s.r.o. aktivní subjekt...). Náklady projektu: 107,4 mil. Kč Období realizace: 2002-dosud Návrh projektu Revitalizace a využití areálu bývalé nemocnice spočívá ve využití jednak pro léčebné a humanitární účely a dále pro účely obytné a veřejně prospěšné: zásadní rekonstrukce bývalé léčebny do podoby funkčního humanitárního zařízení domova pro seniory (hlavní budova nemocnice, 420 lůžek, 3.etapa) vybudování rehabilitačního zařízení (H-pavilon, 2.etapa) vybudování zařízení pro alternativní medicínu (bývalá infekční TBC, 1.etapa) vybudování zdravotního střediska pro potřeby města a okolí převzetí, rekonstrukce a efektivní využití bytového fondu (stará, nová ubytovna, 1.etapa) zajištění provozu záchranné stanice vybudování stanice Policie ČR rekonstrukce a využití ostatních budov pro ubytování výstavba rodinných domů vyššího standardu (rozvojové plochy, 1.etapa) opětné vybudování přiměřené prodejny se sortimentem smíšeného zboží (2.etapa) využití a postupné zlepšení tepelného zdroje a soustavy čištění odpadních vod spolupráce se společnostmi v současné době sídlícími v areálu podíl na údržbě a zlepšování celého areálu včetně přilehlého parku Náklady projektu: ( ) mil. Kč Období realizace: ve třech etapách, 3-5 (4-6) let Zkušenost s obdobným projektem: konkrétní neuvedena, uchazeč se odvolává na budoucí aktivity a rozvoj společnosti Význam pro areál a město : předpoklad vytvoření (700) pracovních míst rozvojové aktivity mimo areál (bydlení, průmyslová zóna) financování nového územního plánu Vlastní zdroje 16 mil. Kč Zdroje ze zahraničí 91,4 mil. Kč Vlastní zdroje 47% Bankovní úvěr 15% Ostatní zdroje 38% (dodavatelský úvěr, z výstavby v rozvojových plochách) prodloužení stávajících nájemních smluv na dalších 5 let + opce (5 let) koupě jako možná varianta (bez návrhu kupní ceny) bezúplatný převod celého areálu s městem na provoz ČOV a tepelného hospodářství N EMOCNICE KOSTELEC NAD Č ERNÝMI LESY shrnutí investič ních nabídek Strana 2 (celkem 6)

3 4 LIWA INVESTMENT GROUP, spol. s r.o. Charakteristika činnosti: pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor Nestátní zdravotnické zařízení Sanatorium Judita s kapacitou 175 lůžek bude nabízet celoroční regenerační, rehabilitační a léčebné pobyty se speciálně zaměřenými programy formou ambulantní léčby či lůžkových oddělení. Pacienti, návštěvníci a občané města budou moci využívat nově vybudovaná rehabilitační, sportovní a společenská zařízení, např. vnitřní a venkovní bazén, dětské hřiště, tenisový kurt, minigolf, sauny, tělocvičny, fitnesscentra, kulečníkový sál a hernu na stolní tenis. Rozsah a způsob využití areálu: uchazeč předkládá nabídku na využití celého areálu s výjimkou nemovitostí, jejichž vlastníkem není Město Kostelec n.č.l. Nabídka dále neřeší z hlediska již vynaložených finančních prostředků objekty a pozemky, které má v užívání firma POINTS a Záchranná zdravotnická služba Kolín. Výběr objektů a jejich využití: SO-01 Hlavní budova zdravotnické zařízení s kapacitou 120 lůžek SO-03 Bývalá infekční TBC penzion pro návštěvy a personál, cca 16 lůžek SO-04 Správní budova bez úprav, pro správu areálu SO-05 Stará ubytovna 21 nových bytů Náklady projektu: celkem 487,67 mil. Kč ( 432,67 mil. Kč náklady stavby, 55 mil. Kč nákup nemovitostí) Období realizace: 5/05-10/07 Zkušenost s obdobným projektem:uchazeč s obdobnými projekty v současnosti začíná. Management a nově se vytvářející tým spolupracovníků má velmi bohaté a dlouholeté zkušenosti v oblasti přípravy a realizace investic a vlastního řízení na úseku zdravotnické a sociální péče. Prvním společným a současně větším projektem je Pension pro seniory v zámku Křemýž na Teplicku. Zahraniční majitel dlouhodobě v mezinárodním měřítku zajišťuje a financuje obdobné projekty založené na charitativní, sociální a zdravotnické bázi. Význam projektu pro areál a město: uchazeč poskytne finanční pomoc ve výši 7,5 mil. Kč na zainvestování lokality č. 37, dle ÚP určené k výstavbě rodinných domů občané města budou moci za výhodné ceny využívat nová zařízení nových 21 bytů v rekonstruované staré svobodárně s přednostním právem přidělení pro občany města oživení areálu i města, obnovení jeho dobrého jména ve spojení se zdravotnictvím příležitost pro místní pracovní trh Zdroje ze zahraničí 100% (na vyžádání lze doložit bankovní garanci) koupě (55 mil. Kč) N EMOCNICE KOSTELEC NAD Č ERNÝMI LESY shrnutí investič ních nabídek Strana 3 (celkem 6)

4 5 MIDDLE EUROPE INVESTMENTS spolu s: SEN DEVELOPMENT, s.r.o. Charakteristika činnosti: MEI holandská investiční skupina sdružující prostředky soukromých investorů a finančních institucí za účelem financování perspektivních projektů v ČR, Slovensku, Rumunsku, Bulharsku a pobaltských státech. Sen development developerská společnost působící na trhu v ČR a Slovensku od r Prostřednictvím vlastnicky propojených společností v současné době rozvíjíme projekty v hodnotě zhruba 1750 mil. Kč. Základním konceptem projektu Sanatorium Kostelec je vybudovat multifunkční zařízení medicínského charakteru postaveného na dvou základních provozech: poúrazová rehabilitace a fyzioterapie komplexní pečovatelská péče pro seniory V areálu by byla dále dobudována léčebná a terapeutická zařízení včetně krytého bazénu. Byla by zde zřízena poliklinika s lůžkovou částí pro klienty sanatoria i pro obyvatele Kostelce. Dopracování základního konceptu projektu se předpokládá po diskuzi s městem a dalšími odborníky tak, aby přínos regionu byl co největší. Rozsah a způsob využití areálu: v maximální míře včetně lesoparku. Náklady projektu: mil. Kč (hrubý odhad) Období realizace: max. 40 měsíců Zkušenost s obdobným projektem: uchazeč(i) v ČR dosud nerealizovali medicínsky zaměřený projekt je to součást nové, dlouhodobé strategie investování. Pozice uchazeče v projektu je pozice zkušeného investora s dostatkem finančních zdrojů a developera s velkými zkušenostmi s přípravou a realizací projektů srovnatelného rozsahu (spoluúčast na realizaci projektů palác Broadway, palác Flora, Korunní dvůr, Rossmarin bussines center, Holešovický trojúhelník a podobné projekty v Praze. Význam projektu pro areál a město: rekonstrukce a rozvoj areálu zachovává lokalitu jako integrální součást města zajištění některých zdravotních služeb i pro obyvatele města a jeho okolí nové pracovní příležitosti pro špičkové odborníky, servisní i technické profese poptávka po různých službách poskytovaných místními subjekty Vlastní zdroje cca 30% Bankovní úvěr cca 70% převod za 1 Kč na účelově založenou akciovou společnost vlastněnou předkladateli při poskytnutí záruk realizace projektu + závazek investovat 5% (cca mil. Kč) z vložených investic do městem určených projektů rozvoje... (upřednostňovaná varianta) s městem na počátku projektu a pozdější převod akcií města na investora N EMOCNICE KOSTELEC NAD Č ERNÝMI LESY shrnutí investič ních nabídek Strana 4 (celkem 6)

5 6 Hrnčiřík Karel, Sadílek Jindřich Mgr. Ing. arch. Charakteristika činnosti: sdružení fyzických osob za účelem realizace projektu 7 Sdružení ambulantních internistů ČR pro ČLK Dr. Jana Lacinová Charakteristika činnosti: neuvedena Revitalizace celého areálu na Léčebné a rehabilitační centrum sanatorium Kostelec nad Černými lesy. Rozsah a způsob využití areálu: SO-01 Hlavní budova nemocnice rozčlenění na 2 objekty(lůžkové, resp. ubytovací části pro seniory) s rozdílným standardem péče, pracoviště personálu, foniatrická klinika, relaxační centrum SO-03 Budova bývalé infekční TBC mateřská škola typu Montesori (integrace dětí s tělesným postižením, LMD a dětí disfunkční), chráněné dílny SO-04 Správní budova kanceláře, detašované pracoviště foniatrické kliniky SO-32 Zahradnictví terapeutický pavilon (sluneční lázně), speciální technické zázemí Náklady projektu: 400 mil. Kč (celkové orientační náklady všech etap revitalizace) Období realizace: příprava 2Q Q2006, stavba 1.etapy , zahájení 2007 Zkušenost s obdobným projektem: Klinika Zihlschlacht,(švýcarský partner projektu, 74 lůžek, uvedení do provozu v r.1998), privatizační projekt Sanatorium Třebotov (1994), Vojenská zotavovna Bedřichov, Špindlerův Mlýn (projekční a inženýrská činnost, investiční náklady 295 mil. Kč, realizace ), Vojenská zotavovna Měřín (projekční a inženýrská činnost, investiční náklady 82 mil. Kč, realizace ), příprava dalších obdobných investic. Význam pro areál a město: obnovení původní funkce a významu areálu včetně plného začlenění do města Projekt Alternativa předpokládá využití dvou objektů: SO-05 Stará ubytovna je navržena jako domov pro lékaře/seniory, nezajištěné rodinnou péči a jako ubytovna pro aktivní lékaře (celkový počet ubytovaných poměru 2:1); odhad investičních nákladů 25 mil. Kč SO-03 Budova bývalé infekční TBC je uvažována jako informační a kulturní centrum (kavárna a společenská místnost, knihovna s čítárnou, hudební salon, internetová místnost) otevřené i pro veřejnost; odhad investičních nákladů 9 mil. Kč. Náklady projektu: celkem 34 mil. Kč Období realizace, zkušenost s obdobným projektem: neuvedeno Význam projektu pro areál a město: stavební práce plánovány s využitím místních firem a pracovníků, stejně jako podstatná část personálu Vlastní zdroje min. 90 mil. Kč (tj. cca 23% z celkových nákladů) Bankovní úvěr 310 mil. Kč (tj. cca 77% z celkových nákladů) Dotace ze SR, kraje podmíněny spoluúčastí města financování projektu: neuvedeno nájem se započtením investic vložených uchazečem do projektu (upřednostňovaná varianta) koupě (bez návrhu ceny) s městem (předpokládá se akciová společnost) koupě budov SO 03,05 (celkem 9 mil. Kč) je podmíněna schválením projektu Českou lékařskou komorou na sjezdu ČLK (podzim 2005) N EMOCNICE KOSTELEC NAD Č ERNÝMI LESY shrnutí investič ních nabídek Strana 5 (celkem 6)

6 8 Nadační fond YANNIS Charakteristika činnosti: podpora dětských domovů, ústavů speciální péče a domova důchodců Náplní projektu Aura je vybudování a provozování komplexního zařízení poskytujícího služby v oblasti zdravotnictví a sociální: Centrum pro léčbu a rehabilitaci pacientů postižených Alzheimerovou nemocí Centrum časné rehabilitace a následné péče Centrum estetické medicíny Centrum buněčné terapie Centrum pro resocializaci a rehabilitaci dětí z krajin postižených válkami (Afrika, Asie) Centrum pro léčbu závislosti na návykových látkách Centrum relaxace Rozsah využití areálu: hlavní budova + všechny další volné objekty a pozemky Náklady projektu: mil. Kč Období realizace: dva roky ( ) Zkušenost s obdobným projektem: projekt byl projednán a odsouhlasen hlavním sponzorem, k zajištění realizace a provozu jsou přizváni specialisté a uzavírány smlouvy o spolupráci s renomovanými organizacemi i odborníky Bankovní úvěr 500 mil. Kč Zdroje ze zahraničí 1000 mil. Kč Oba zdroje financování bez dalšího upřesnění převod do vlastnictví uchazeče (upřednostňovaná varianta, bez dalšího upřesnění) s městem není vyloučena N EMOCNICE KOSTELEC NAD Č ERNÝMI LESY shrnutí investič ních nabídek Strana 6 (celkem 6)

Karlovarský kraj problémová analýza

Karlovarský kraj problémová analýza Karlovarský kraj problémová analýza RNDr. Jan Vozáb, PhD Analýza rozvojových charakteristik a potřeb kraje Makroekonomický vývoj Internacionalizace ekonomiky Odvětvová specializace kraje Znalostní ekonomika

Více

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Hospodaření a správa města členství města v několika regionálních uskupeních (mikroregion, místní akční skupina, partnerská města, ) zvýšený zájem o věci veřejné

Více

Programové prohlášení 2014-2018

Programové prohlášení 2014-2018 Programové prohlášení 2014-2018 Otevřená radnice a transparentní samospráva transparentnost otevřená radnice vytvoření protikorupčního prostředí efektivně fungující radnice a eliminace byrokracie zapojení

Více

Komunitní plán obcí Frýdlantska

Komunitní plán obcí Frýdlantska Op7-1 Zmapování potřebnosti lůžek pro osoby v krizových životních situacích Zjištění velikosti cílové skupiny, jejíž klienti by využívali pobyt v azylovém domě, kteří poptávají služby ubytovny nebo levného

Více

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života Obsah: 1. Aktualizace místního programu obnovy venkova Obec Tršice Plánovací období 2011-2020 Touto aktualizací se mění místní program obnovy vesnice (plán rozvoje obce) schválen ZO dne 29.10.2003 po číslem

Více

B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ

B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ Město Cheb hodlá reagovat na závěry průzkumu podnikatelského prostředí a vytvořit příznivé podmínky pro vznik a rozvoj podnikání v místě. Vědomo si svých možností a kompetencí

Více

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Město Trutnov Berman Group s.r.o. Datum: rok 2015 Strategický plán rozvoje města Trutnova 2 Analýza SWOT Dne 8. července 2015 proběhlo jednání pracovní skupiny zaměřená

Více

C) které nabízí nejlepší pracovní sílu

C) které nabízí nejlepší pracovní sílu SOUTĚŽÍCÍ A METODIKA HODNOCENÍ Do soutěže jsou automaticky zařazeny všechny obce s rozšířenou působností v ČR (205 municipalit). Město Praha bude vyhodnoceno samostatně (22 městských správních obvodů).

Více

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ 30. DUBNA 2014 PROGRAMY PRO OBDOBÍ 2014+ EFRR + ESF + FS EZFRV Cíl: Investice pro růst a zaměstnanost Cíl: Evropská územní spolupráce Program rozvoje venkova OP Podnikání

Více

Komunitní plán sociálních služeb na území města Česká Lípa 2016 2020

Komunitní plán sociálních služeb na území města Česká Lípa 2016 2020 Komunitní plán sociálních služeb na území města Česká Lípa 2016 2020 1 Obsah Úvod... 3 A. Analytická část... 4 A. 1 Východiska zpracování, podklady a vstupy... 4 A. 2 Základní demografické a socioekonomické

Více

Zápis. ze 3. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 26. ledna 2016 od 8.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP

Zápis. ze 3. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 26. ledna 2016 od 8.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Zápis ze 3. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 26. ledna 2016 od 8.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Předsedající: Přítomni: Přizvaní hosté: Omluveni: Ověřovatelé: Zapisovatelka:

Více

Textová část. Územní studie: Podskalí - 1 (plochy ST53, ST 54, ST 55 a ST 56) Místo: k.ú. Strakonice

Textová část. Územní studie: Podskalí - 1 (plochy ST53, ST 54, ST 55 a ST 56) Místo: k.ú. Strakonice Textová část Územní studie: Podskalí - 1 (plochy ST53, ST 54, ST 55 a ST 56) Místo: k.ú. Strakonice Vypracoval: ing. arch. Luděk Kamiš; Nová 60, České Budějovice 370 01 Datum: 01.2013 OBSAH ÚZEMNÍ STUDIE:

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) Základní údaje o obci Název obce Strachotín Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011)

Více

Informace o navrženém programu schůze Rady města Brna č. R7/035 konané dne 1. 9. 2015

Informace o navrženém programu schůze Rady města Brna č. R7/035 konané dne 1. 9. 2015 Informace o navrženém programu schůze Rady města Brna č. R7/035 konané dne 1. 9. 2015 Navržený program jednání: 1. Organizační a personální záležitosti MMB a) Návrh Jednotných hodnotících kritérií a dalších

Více

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 5 Datum : 01.06.2011

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 5 Datum : 01.06.2011 Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 5 Datum : 01.06.2011 Program: Zápis z veřejného zasedání ZO Přezletice ze dne 01.06.2011 1. Zřízení příspěvkové organizace MŠ Přezletice 2. Schválení zřizovací

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Domov pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky, příspěvková organizace, Zběšičky č. 23, 398 43 Bernartice IČ: 708 69 669 Výroční zpráva za rok 2011 Organizace zřizovaná Jihočeským krajem 1. Úvodní slovo

Více

P RŮVODNÍ Z P R Á V A

P RŮVODNÍ Z P R Á V A P RŮVODNÍ Z P R Á V A Vypracoval Vedoucí projektant Zodpovědný projektant ING. MICHAELA JANŮŠOVÁ ING. MARIAN FRYDRYCH ING. JIŘÍ HOZÁK Investor MĚSTO SKALICA Generální projektant TEEN engineering s.r.o.

Více

Ústav sociální péče Jiříkov,příspěvková organizace, Londýnská 563, 407 53 Jiříkov. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009.

Ústav sociální péče Jiříkov,příspěvková organizace, Londýnská 563, 407 53 Jiříkov. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009. Ústav sociální péče Jiříkov,příspěvková organizace, Londýnská 563, 407 53 Jiříkov Výroční zpráva o i a hospodaření za rok 2009 Obsah Sídlo organizace Vznik a postavení organizace Zaměření a organizace

Více

OSTATNÍ 14. Název materiálu: Informace o turnovské nemocnici, Valná hromada KNL

OSTATNÍ 14. Název materiálu: Informace o turnovské nemocnici, Valná hromada KNL Podklady na zasedání ZM dne: 26.02.2015 OSTATNÍ 14. Název materiálu: Informace o turnovské nemocnici, Valná hromada KNL Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Zúčastní se projednávání

Více

OBSAH DOKUMENTACE I. Změny RJ8, RJ9a RJ10 Územního plánu města Rájec - Jestřebí. kapitola- název

OBSAH DOKUMENTACE I. Změny RJ8, RJ9a RJ10 Územního plánu města Rájec - Jestřebí. kapitola- název OBSAH DOKUMENTACE I. Změny RJ8, RJ9a RJ10 Územního plánu města Rájec - Jestřebí Textová část kapitola- název strana A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE...2 1 Název úkolu, objednatel, zpracovatel...2 B. NÁVRH ŘEŠENÍ...2

Více

Název materiálu: Bytová zóna Hruštice -Károvsko, bytové domy, páteřní komunikace

Název materiálu: Bytová zóna Hruštice -Károvsko, bytové domy, páteřní komunikace Podklady na zasedání ZM dne: 26.11.2009 2. Název materiálu: Bytová zóna Hruštice -Károvsko, bytové domy, páteřní komunikace Předkládá: Ing. Jaromír Pekař, místostarosta města Vypracoval: Stanislava Syrotiuková

Více

Vyhodnocený platný komunitní plán sociálních služeb

Vyhodnocený platný komunitní plán sociálních služeb Vyhodnocený platný komunitní plán sociálních služeb I. Společné cíle, opatření a aktivity Priorita 1: Zajištění investic do sociální infrastruktury 1.1 Podpora investičních záměrů dle priorit jednotlivých

Více

Zámek v Bílovci a možnosti jeho využití

Zámek v Bílovci a možnosti jeho využití Zámek v Bílovci a možnosti jeho využití Bílovec fakta a čísla Bílovec leží na severovýchodě České republiky, v místě, kde se výběžky Nízkého Jeseníku svažují do údolí řeky Odry. Jeho území v nadmořské

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

Územní studie U kotelny u sídliště Svákov, Soběslav

Územní studie U kotelny u sídliště Svákov, Soběslav OBSAH A.1.1 A.1.2 A.1.3 A.1.4 A.1.5 A.1.6 Základní údaje Uspořádání studie Výchozí podklady pro vypracování Hlavní cíle řešení Zhodnocení vztahu dříve zpracované územně plánovací dokumentace a návrhu US

Více

PRÁVNÍ STAV ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA KROMĚŘÍŽE PO VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 6A ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA KROMĚŘÍŽE

PRÁVNÍ STAV ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA KROMĚŘÍŽE PO VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 6A ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA KROMĚŘÍŽE PRÁVNÍ STAV ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA KROMĚŘÍŽE PO VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 6A ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA KROMĚŘÍŽE listopad 2005 ve znění změn č.1, 2, 3, 4, 5A, 6A vydaném 7. 11. 2013 Zpracovatelé dokumentace: Vedoucí projektant:

Více

Zápis č. 35/2015 z jednání Rady města Kostelec nad Černými lesy dne 23. 11. 2015

Zápis č. 35/2015 z jednání Rady města Kostelec nad Černými lesy dne 23. 11. 2015 Zápis č. 35/2015 z jednání Rady města Kostelec nad Černými lesy dne 23. 11. 2015 Přítomni: Ing. Jiří Kahoun, MVDr. Jan Černý, Miroslav Zámostný, Ing. Jiří Čvančara, Tomáš Král Omluven: - Hosté: Ing. Jana

Více

Brožová. Burda. Vedoucí DP Rok Téma (ČJ) 2011 Finanční analýza významných zástupců stavebních firem v ČR

Brožová. Burda. Vedoucí DP Rok Téma (ČJ) 2011 Finanční analýza významných zástupců stavebních firem v ČR Témata diplomových prací K126 v letech - Vedoucí DP Rok Téma (ČJ) Anton Zdroje a základní formy financování stavebních projektů Porovnání nákladů životního cyklu stavby projektované standardní technologií

Více

Změna č. 2. Územní plán sídelního útvaru Milovice. datum zpracování: listopad 2009. Záznam o účinnosti:

Změna č. 2. Územní plán sídelního útvaru Milovice. datum zpracování: listopad 2009. Záznam o účinnosti: Obsah dokumentace Územní plán sídelního útvaru Milovice Změna č. 2 datum zpracování: listopad 2009 Objednatel a pořizovatel: Město Milovice 5. května 71, 289 23 Milovice starosta: Milan Kraus Zhotovitel,

Více

Příprava projektů obce Výprachtice

Příprava projektů obce Výprachtice Vážení občané obce Výprachtice! Obec připravuje žádosti o dotace z fondů Evropské unie. V dané souvislosti Vám předkládáme návrhy projektů, které by chtěla obec Výprachtice v budoucnu realizovat a Vás

Více

Paušální karta. Podklad pro stanovení množství odpadních vod vypouštěných do kanalizace

Paušální karta. Podklad pro stanovení množství odpadních vod vypouštěných do kanalizace Podklad pro stanovení množství odpadních vod vypouštěných do kanalizace Množství vypouštěných odpadních vod do kanalizace, se stanoví podle směrných čísel roční potřeby vody ). Číslo odběru: Odběratel:

Více

ZM 16 28.04.2016. z 16. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 4. 2016

ZM 16 28.04.2016. z 16. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 4. 2016 Spis. zn.: 38070/2016 č. j.: 41166/2016 z 16. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 4. 2016 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

6. STRATEGIE A ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE

6. STRATEGIE A ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE 6.1. Plánovací nástroje veřejné správy V České republice zatím není legislativně kodifikován institut integrovaného plánování. Fungují zde paralelně dva plánovací subsystémy pro formulování a prosazování

Více

Grantové schéma. Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch 2004. Příloha D k Pokynům pro žadatele pro 1. kolo výzvy

Grantové schéma. Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch 2004. Příloha D k Pokynům pro žadatele pro 1. kolo výzvy Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch 2004 Příloha D k Pokynům pro žadatele pro 1. kolo výzvy (PO ZAPRACOVÁNÍ PŘIPOMÍNEK ŘO SROP) 7.1.2005 2. KOLO VÝZVY NEBUDE VYHLÁŠENO POČET

Více

SCHVÁLE Ý ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍ A ROK 2013

SCHVÁLE Ý ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍ A ROK 2013 SCHVÁLE Ý ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍ A ROK 2013 Rozpočet městské části je základním finančním plánem, jímž se řídí financování potřeb městské části. Je sestavován pouze na období jednoho kalendářního

Více

Program rozvoje města Hlinska - katalog projektů aktualizace 2013. Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 2013

Program rozvoje města Hlinska - katalog projektů aktualizace 2013. Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 2013 aktualizace 213 Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 213 Projekt čís. - investor město nebo jiný investor PRMH před aktualizací 213 PRMH po aktualizaci 213 M - 4 Průmyslová zóna

Více

PASOHLÁVKY VYHLÁŠKA. č.../2002. o závazných částech změny č.1 územního plánu sídelního útvaru

PASOHLÁVKY VYHLÁŠKA. č.../2002. o závazných částech změny č.1 územního plánu sídelního útvaru VYHLÁŠKA č..../2002 o závazných částech změny č.1 územního plánu sídelního útvaru PASOHLÁVKY - Zastupitelstvo obce Pasohlávky na základě schválené změny č.1 územního plánu sídelního útvaru (ÚPN SÚ) Pasohlávky

Více

RRLZ Královéhradeckého kraje

RRLZ Královéhradeckého kraje RRLZ Královéhradeckého kraje Martin Scháněl Miloslav Plass Olga Machútová Setkání k problematice RLZ, Pardubice 1 Historie vzniku RRLZ Návštěva Zlínského kraje Návštěva Rotherham Metropolitan Area (podzim

Více

2. NAVRHOVANÁ ČÁST. Návrhová část se sestává z části textové, výkresové, ekonomické a dokladové části. 2.1 TEXTOVÁ ČÁST. Textová část obsahuje

2. NAVRHOVANÁ ČÁST. Návrhová část se sestává z části textové, výkresové, ekonomické a dokladové části. 2.1 TEXTOVÁ ČÁST. Textová část obsahuje 2. NAVRHOVANÁ ČÁST Návrhová část se sestává z části textové, výkresové, ekonomické a dokladové části. 2.1 TEXTOVÁ ČÁST Textová část obsahuje a) Cíle, ke kterým povede realizace záměrů projektu regenerace

Více

Společný regionální operační program očima Řídícího orgánu

Společný regionální operační program očima Řídícího orgánu Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu Společný regionální operační program očima Řídícího orgánu Středočeský kraj 5. 6. 2008 Úvodem SROP jediný regionálně

Více

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů.

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. U s n e s e n í z jednání Rady města Příbram, konaného dne 03.03.2014

Více

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 Město Vítkov Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 únor 2015 Program rozvoje územního obvodu města Vítkova AKČNÍ PLÁN MĚSTA VÍTKOVA NA LÉTA 2015-2018 (schválen Zastupitelstvem města Vítkova dne. usnesením

Více

Koncepce rozvoje společnosti AKTUALIZACE 2013

Koncepce rozvoje společnosti AKTUALIZACE 2013 ČESKOKRUMLOVSKÝ ROZVOJOVÝ FOND spol. s r.o. Koncepce rozvoje společnosti AKTUALIZACE 2013 VZNIK SPOLEČNOSTI A JEJÍ POSLÁNÍ Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r. o. (dále jen FOND) byl založen v roce

Více

U snesení. z 60. schůze Rady města Frýdlant nad Ostravicí, konané dne 11.09.2013 v 08:00 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ č.p.

U snesení. z 60. schůze Rady města Frýdlant nad Ostravicí, konané dne 11.09.2013 v 08:00 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ č.p. U snesení z 60. schůze Rady města Frýdlant nad Ostravicí, konané dne 11.09.2013 v 08:00 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ č.p. 3 1. Starostka 60/1.1 Změna členů povodňové komise rady města Frýdlant

Více

Zápis č. 8. ze zasedání ZM ze dne 4. 9. 2013 od 18.00 hod. přízemí sálu radnice. Příští zasedání: 23.10. 2013 od 18.00 hod. v sálu přízemí radnice

Zápis č. 8. ze zasedání ZM ze dne 4. 9. 2013 od 18.00 hod. přízemí sálu radnice. Příští zasedání: 23.10. 2013 od 18.00 hod. v sálu přízemí radnice Zápis č. 8 ze zasedání ZM ze dne 4. 9. 2013 od 18.00 hod. přízemí sálu radnice Příští zasedání: 23.10. 2013 od 18.00 hod. v sálu přízemí radnice Přítomni dle prezenční listiny (11) Nesplněná usnesení 60/2012

Více

ALTERNATIVY FINANČNÍCH ZDROJŮ EU PRO MALÉ A STŘEDNÍ FIRMY V REGIONU

ALTERNATIVY FINANČNÍCH ZDROJŮ EU PRO MALÉ A STŘEDNÍ FIRMY V REGIONU ALTERNATIVY FINANČNÍCH ZDROJŮ EU PRO MALÉ A STŘEDNÍ FIRMY V REGIONU Halina Starzyczná, Pavlína Pellešová, Beata Blechová Univerzitní nám. 1934/3, 733 40 Karviná, Česká republika Email: starzyczna@opf.slu.cz,

Více

Záměry na nehmotný investiční majetek (např. know-how bezprostředně související s realizací projektu)

Záměry na nehmotný investiční majetek (např. know-how bezprostředně související s realizací projektu) Seznam priorit, opatření a podopatření programu SROP a JPD Praha Cíl 2, které nevyžadují vyjádření z hlediska vlivu projektu na území soustavy Natura 2000 Žadatelé, kteří žádají o příspěvek z programu

Více

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky Speciální analýzy prosinec 2010 ozvojové priority regionů Č z pohledu budoucí kohezní politiky Petr Zahradník EU OFFICE Česká spořitelna, a.s. Poláčkova 1976/2 140 00 Praha 4 tel.: +420 261 073 308 fax:

Více

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika 7. CESTOVNÍ RUCH Okolí Kuřimi je díky rozmanitým lesním komplexům chráněným jako přírodní parky, blízkosti Babího lomu, Zlobice, Brněnské přehrady součástí nejbližšího a nejvýznamnějšího rekreačního zázemí

Více

Conseq Investment Management, a.s. prosinec 2007 CONSEQ REALITNÍ FOND. Strana 1

Conseq Investment Management, a.s. prosinec 2007 CONSEQ REALITNÍ FOND. Strana 1 Conseq Investment Management, a.s. prosinec 2007 CONSEQ REALITNÍ FOND Strana 1 OBSAH základní údaje investiční politika investiční proces investiční strategie investiční výbor realizované projekty role

Více

OBEC ŘEPIŠTĚ Mírová 178, PSČ 739 31 Usnesení z 9. zasedání zastupitelstva obce Řepiště, konaného dne 17.2.2016 v Osvětovém domě v Řepištích 307.

OBEC ŘEPIŠTĚ Mírová 178, PSČ 739 31 Usnesení z 9. zasedání zastupitelstva obce Řepiště, konaného dne 17.2.2016 v Osvětovém domě v Řepištích 307. OBEC ŘEPIŠTĚ Mírová 178, PSČ 739 31 Usnesení z 9. zasedání zastupitelstva obce Řepiště, konaného dne 17.2.2016 v Osvětovém domě v Řepištích 307. Zastupitelstvo obce Řepiště určuje zapisovatelem paní Michaelu

Více

Schválená usnesení 39. Rady HMP ze dne 20.11.2012

Schválená usnesení 39. Rady HMP ze dne 20.11.2012 R-07159 1939 20.11.2012 k návrhu na uzavření smlouvy "Rámcová smlouva o poskytování služeb pronájmu pevných optických okruhů" v rámci výstavby a rozšíření Městského kamerového systému hl.m. Prahy R-07115

Více

ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE, VETERINÁRNÍ SLUŽBY

ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE, VETERINÁRNÍ SLUŽBY N ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE, VETERINÁRNÍ SLUŽBY 85 ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE, VETERINÁRNÍ SLUŽBY 85.1 Zdravotní péče 85.11 Ústavní zdravotní péče 85.11.1 Ústavní zdravotní péče Poznámka: Ústavní zdravotní

Více

Zápis ze 43. zasedání Zastupitelstva obce v Záměli konaného dne 16. 5. 2014 v 18.00 hodin v Penzionu Orlice.

Zápis ze 43. zasedání Zastupitelstva obce v Záměli konaného dne 16. 5. 2014 v 18.00 hodin v Penzionu Orlice. Zápis ze 43. zasedání Zastupitelstva obce v Záměli konaného dne 16. 5. 2014 v 18.00 hodin v Penzionu Orlice. Přítomni: Josef Novotný, Milena Kaplanová, Ing. Miroslav Rozkot CSc., Ing. Milena Krupičková,

Více

STRATEGIE PRO TRANSFORMACI PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ KAMENNÝ VRCH

STRATEGIE PRO TRANSFORMACI PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ KAMENNÝ VRCH STRATEGIE PRO TRANSFORMACI PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ KAMENNÝ VRCH STRATEGIE Sídliště budoucnosti si představuji tak, že lidé budou vytvářet užší sousedská společenství založené na sdílení. Tato společenství

Více

Slunce způsobuje vítr. My jej využíváme. Obec Křepice, okres Znojmo 20.09.2007 juwi s.r.o.

Slunce způsobuje vítr. My jej využíváme. Obec Křepice, okres Znojmo 20.09.2007 juwi s.r.o. Slunce způsobuje vítr. My jej využíváme. Obec Křepice, okres Znojmo 20.09.2007 juwi s.r.o. Využití energie větru Studie: Výstavba větrných elektráren na katastru obce Křepice Tento materiál je zpracován

Více

M Ě S T O K U Ř I M Z á p i s. z mimořádného zasedání Zastupitelstva města Kuřimi čís. 09 /2003 konaného dne 22.7.2003

M Ě S T O K U Ř I M Z á p i s. z mimořádného zasedání Zastupitelstva města Kuřimi čís. 09 /2003 konaného dne 22.7.2003 M Ě S T O K U Ř I M Z á p i s z mimořádného zasedání Zastupitelstva města Kuřimi čís. 09 /2003 konaného dne 22.7.2003 Přítomni : Mgr. Ladislav Ambrož starosta Alena Matějíčková - místostarostka Ing. Martina

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

Usnesení z 33. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 09.01. 2012

Usnesení z 33. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 09.01. 2012 Město Horažďovice Usnesení z 33. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 09.01. 2012 Zveřejněna je upravená verze dokumentů z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů

Více

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Problém číslo jedna současného sportovního managementu je získávání finančních prostředků nutných pro úspěšný a zdárný chod sportovní organizace. Existuje řada možností, jak

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Břeclav

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Břeclav Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku

Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku OBSAH ÚVOD 2 I. Odd. ZÁVĚRY A SOCIOTECHNICKÁ DOPORUČENÍ 3 Přehled hlavních výsledků 4 Sociotechnická doporučení 13 Vymezení vybraných pojmů 15 II.

Více

Baštěcký zpravodaj 9/2012

Baštěcký zpravodaj 9/2012 Baštěcký zpravodaj 9/2012 Obecní úřad v Bašti informuje Společenská rubrika V měsíci září oslaví významné životní jubileum: pan Pavel Žák, slečna Denisa Svatoňová, paní Marie Sakalová, pan František Čapek,

Více

1. MODERNIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLY

1. MODERNIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLY Příloha č. 1 Integrovaného plánu rozvoje města Dobrovice 1. MODERNIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLY 1. Obecné údaje Pracovní název projektu Oblast zaměření Cíl Popis projektu Umístění projektu Výstupy Výsledky Cílové

Více

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice 1 Obec Havlovice Místní program obnovy vesnice Osvětové, kulturní a společenské akce Internetová stránka obce Havlovice Na internetové stránce, která je na adrese: www.havlovice.cz je možno získat základní

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015)

Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015) Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015) Specifický cíl 2.1. Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi 1. Žadatel má v plánu vybudovat komunitní

Více

Zápis. ze 8. jednání rady města, které se konalo v pondělí 26. května 2008 od 18.00 hodin.

Zápis. ze 8. jednání rady města, které se konalo v pondělí 26. května 2008 od 18.00 hodin. Zápis ze 8. jednání rady města, které se konalo v pondělí 26. května 2008 od 18.00 hodin. Program jednání: 1) Sportovní areál záměr výstavby. 2) Projekt kanalizace Rejta. 3) Výměna měřičů tepla na poliklinice

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

SC 2.4 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A

SC 2.4 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A SC 2.4 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ Specifická kritéria přijatelnosti pro SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 29

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 29 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 29 DNE: 16.11.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 437/2015/OS NÁZEV: Spolupráce s Agenturou pro sociální začleňování ANOTACE: Město Žďár nad Sázavou má zájem řešit

Více

Strategický plán města Plzně Občanská vybavenost města. 22. března 2016

Strategický plán města Plzně Občanská vybavenost města. 22. března 2016 Strategický plán města Plzně Občanská vybavenost města 22. března 2016 Workshopy 17. 3. 2016 - Marketing města a cestovní ruch 22. 3. 2016 - Občanská vybavenost 29. 3. 2016 - Životní prostředí 30. 3. 2016

Více

Místní Agenda 21 Vsetín 2012. Praha 20. listopadu 2012

Místní Agenda 21 Vsetín 2012. Praha 20. listopadu 2012 Místní Agenda 21 Vsetín 2012 Praha 20. listopadu 2012 STRATEGICKÝ POSTUP KE KVALITĚ Vyhodnocení strategie města Vsetína dle BSC k 31.8.2012 Č.Ind. INDIKÁTOR 2010 2011 ZMĚNA 1.1 Počet obyvatel k 1.1. daného

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 18. července 2012 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Ivana Dohnalová, kontakt: Ivana Dohnalová,

Více

Dotace pro váš rozvoj a záměry

Dotace pro váš rozvoj a záměry Dotace pro váš rozvoj a záměry Profesionální zpracování úspěšných žádostí o dotace Na peníze EU s námi dosáhnete www.dotace-fondy.eu Vážený kliente, dovolte nám, abychom vám tímto materiálem představili

Více

MĚSTO ŠTĚTÍ Mírové náměstí 163, Štětí 411 08 IČ: 00264466 DIČ: CZ00264466

MĚSTO ŠTĚTÍ Mírové náměstí 163, Štětí 411 08 IČ: 00264466 DIČ: CZ00264466 MĚSTO ŠTĚTÍ Mírové náměstí 163, Štětí 411 08 IČ: 00264466 DIČ: CZ00264466 ROZPOČET MĚSTA ŠTĚTÍ PRO ROK 2015 KOMENTÁŘ Rozpočet Města Štětí pro rok 2015 je navržen jako schodkový s tím, že výdaje ve výši

Více

KONANÉH. Stručný součástí. ber. a s chvalu. sch. a u kládá T: 11/20155

KONANÉH. Stručný součástí. ber. a s chvalu. sch. a u kládá T: 11/20155 USS NESENÍ Z 8. ZASEDÁN ÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉH HO DNE 24. 9. 2015 USNESENÍ Č. 218/2015 Aktualizace projektového záměru modernizace KNL Stručný obsah: Materiál obsahuje aktualizaci projektového

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE PUSTÁ KAMENICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PUSTÁ KAMENICE

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE PUSTÁ KAMENICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PUSTÁ KAMENICE ÚZEMNÍ PLÁN OBCE PUSTÁ KAMENICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PUSTÁ KAMENICE ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Příloha č. 3 Plánu rozvoje obce 2007-2022. Plnění cílů strategického Plánu rozvoje obce

Příloha č. 3 Plánu rozvoje obce 2007-2022. Plnění cílů strategického Plánu rozvoje obce Plnění cílů strategického Plánu rozvoje obce Technická infrastruktura 1. Záměr: Prodloužení vodovodu Realizace: Prodloužení vodovodního řadu na p.p. 719 a 678/1 jako příprava pro zástavbu U Kříže III;

Více

Možnosti knihoven v rámci Společného regionálního operačního programu Inforum 2005 25. 5. 2005 Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj

Možnosti knihoven v rámci Společného regionálního operačního programu Inforum 2005 25. 5. 2005 Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj Možnosti knihoven v rámci Společného regionálního operačního programu Inforum 2005 25. 5. 2005 Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj Struktura přednášky 1. Operační programy v ČR 2. Společný

Více

Doplňující informace č. 2 k výzvě č. 2.2-06

Doplňující informace č. 2 k výzvě č. 2.2-06 Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Doplňující informace č. 2 k výzvě č. 2.2-06 prioritní osa: 2 Podpora prosperity regionu oblast podpory: 2.2 Rozvoj cestovního ruchu

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC návrh 88.A ZMĚNA ZÁVAZNÉ ČÁSTI ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC pořizovatel projektant Magistrát města Liberec odbor hlavního architekta oddělení územního plánování nám. Dr. E. Beneše 1, 460 59 Liberec 1 Ing.

Více

A.jpg D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ž I M E M T U R N O V. s t á v a j í c í m u d o m o v u d ů c h o d c ů

A.jpg D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ž I M E M T U R N O V. s t á v a j í c í m u d o m o v u d ů c h o d c ů A.jpg D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ž I M E M T U R N O V a r c h i t e k t o n i c k á s t u d i e p ř í s t a v b y k e s t á v a j í c í m u d o m o v u d ů c h o d c ů ing.arch. Zdeněk Sláma,

Více

FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE

FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE 2011 FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE Č. 4/2011 Všechna práva vyhrazena. Tento dokument ani jeho jednotlivé části nesmí být bez písemného souhlasu uvedených subjektů reprodukovány, uchovávány

Více

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O DOTACI

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O DOTACI POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O DOTACI OBSAH 1. ÚVOD... 2 2. PODROBNÝ POPIS OBSAHU POVINNÝCH PŘÍLOH... 4 3. SEZNAM POVINNÝCH PŘÍLOH DLE JEDNOTLIVÝCH OBLASTÍ PODPORY 15 DÍLČÍ OBLAST PODPORY 1.1.1 Výstavba,

Více

K a r l o v a r s k ý k r a j se sídlem v Karlových Varech Závodní 353/88, Karlovy Vary 360 06 USNESENÍ

K a r l o v a r s k ý k r a j se sídlem v Karlových Varech Závodní 353/88, Karlovy Vary 360 06 USNESENÍ K a r l o v a r s k ý k r a j se sídlem v Karlových Varech Závodní 353/88, Karlovy Vary 360 06 USNESENÍ z 30. jednání Rady Karlovarského kraje, které se uskutečnilo dne 19. října 2015 v budově Krajského

Více

2. Sídelní struktura a způsob bydlení

2. Sídelní struktura a způsob bydlení 2. Sídelní struktura a způsob bydlení 2.1. Sídelní struktura Vlivy na utváření sídelní struktury kraje... z pohledu historie, nedávné minulosti Rozmístění stva na určitém území je zákonitě spjato s dlouhodobým

Více

Strategické plánování jako nástroj obnovy a rozvoje kulturních památek

Strategické plánování jako nástroj obnovy a rozvoje kulturních památek Strategické plánování jako nástroj obnovy a rozvoje kulturních památek I. Počátkem roku 1990 Jiří Kuthan v článku příznačně nazvaném O stavu našeho kulturního dědictví, aneb Pláč koruny české, provedl

Více

Z Á P I S. z 10. zasedání Zastupitelstva města Přeštice konaného dne 7.2.2008 v Kulturním zařízení v Přešticích, Masarykovo nám.

Z Á P I S. z 10. zasedání Zastupitelstva města Přeštice konaného dne 7.2.2008 v Kulturním zařízení v Přešticích, Masarykovo nám. Z Á P I S z 10. zasedání Zastupitelstva města Přeštice konaného dne 7.2.2008 v Kulturním zařízení v Přešticích, Masarykovo nám. 311 1. Zahájení v 19.00 hodin Přítomno: 12 členů ZM (viz prezenční listina)

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE HRADEC KRÁLOVÉ

FAKULTNÍ NEMOCNICE HRADEC KRÁLOVÉ FAKULTNÍ NEMOCNICE HRADEC KRÁLOVÉ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2004 HISTORIE Moderní nemocniční medicína se v Hradci Králové úspěšně vyvíjela od konce 19. století, ale akademické kořeny dnešní Fakultní nemocnice

Více

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany S t r a t e g i e C L L D 2 1 4 Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany Dotazník ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje MAS Hrubý Jeseník na léta 14 - Dotazníkové šetření probíhalo v letech

Více

Nemocnice Tišnov, p. o.

Nemocnice Tišnov, p. o. Nemocnice Tišnov, p. o. Historie nemocnice 1895 - byl Tišnov prohlášen za klimatické místo se studenými lázněmi 1899 - za pomoci města Tišnova rozhodl MUDr. František Kuthan, průkopník vodoléčby a fyzikální

Více

Oceňování nemovitostí u realitních fondů

Oceňování nemovitostí u realitních fondů Budova Qubix, Praha, Česká republika V portfoliu fondu od: březen 2014 Oceňování nemovitostí u realitních fondů Real Estate Autumn 2015 nemofond@reicofunds.cz www.reico.cz Metody oceňování nemovitostí

Více

BASIMET Vzdělávání odborných pracovních sil v Horním Rakousku Jižních Čechách

BASIMET Vzdělávání odborných pracovních sil v Horním Rakousku Jižních Čechách BASIMET Vzdělávání odborných pracovních sil v Horním Rakousku Jižních Čechách Konzorcium Horní Rakousko Berufsförderungsinstitut (Institut pro podporu zaměstnání) Oberösterreich BFI-OÖ (lead partner) ORF

Více

R O Č N Í Z P R Á V A 2013

R O Č N Í Z P R Á V A 2013 R O Č N Í Z P R Á V A 2013 PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V DOBŘANECH MUDr. Vladislav Žižka, ředitel PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V DOBŘANECH Ústavní ul., 334 41 Dobřany IČO 00669792 Základní údaje o organizaci Psychiatrická

Více

Grantová schémata / dotační tituly IROP

Grantová schémata / dotační tituly IROP Konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti" Téma příspěvku: Grantová schémata / dotační tituly IROP 20. listopadu 2015, Multifunkční centrum zámek Lednice Integrovaný regionální

Více

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (ROP) MORAVSKOSLEZSKO TÉMATICKÉ OPERAČNÍ PROGRAMY PROGRAMY V RÁMCI EVROPSKÉ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE PROGRAM ROZVOJE VENKOVA REGION MORAVSKOSLEZSKO

Více

Aktualizace strategického plánu města Hradec Králové. Doc. Ing. arch. Vladimíra Šilhánková, Ph.D. členka zastupitelstva města

Aktualizace strategického plánu města Hradec Králové. Doc. Ing. arch. Vladimíra Šilhánková, Ph.D. členka zastupitelstva města Aktualizace strategického plánu města Hradec Králové Doc. Ing. arch. Vladimíra Šilhánková, Ph.D. členka zastupitelstva města Počátky strategického plánování v Hradci Králové 1999 2000 Strategický plán

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST AKČNÍ PLÁNY PILÍŘ 2 - ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ A ZAMĚSTNANOSTI. Únor 2013

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST AKČNÍ PLÁNY PILÍŘ 2 - ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ A ZAMĚSTNANOSTI. Únor 2013 STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST AKČNÍ PLÁNY PILÍŘ 2 - ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ A ZAMĚSTNANOSTI Únor 2013 MmM OIaKH OIS ORP RZ ÚP VO VZ ZPF Magistrát města Mostu odbor investic a komunálního hospodářství

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec Identifikátor: 600 010 601 Termín konání inspekce: 31. květen 2007 4. červen

Více