Akreditace pracovišť pro přípravu lékařů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Akreditace pracovišť pro přípravu lékařů"

Transkript

1 ZVYŠOVÁNÍ KVALITY Jedním ze základních pilířů Oblastní nemocnice Jičín a.s. je kvalita zdravotní péče, bezpečnost jejího poskytování a snaha o předcházení možným rizikům. Sledováním nových vědeckých a technických trendů v medicíně i dalších oborech a jejich aplikací do praxe, dodržováním právních a dalších předpisů i jejich změn, dalším vzděláváním, prováděním auditů, sledováním funkčnosti a efektivity procesů, vyhodnocováním jejich kritérií se snažíme o neustálé zlepšování činnosti naší nemocnice. Neustále se snažíme náš systém řízení a minimalizace rizik zdokonalovat a zajistit Vám tak maximálně bezpečnou péči. Akreditace pracovišť pro přípravu lékařů Ministerstvo zdravotnictví ČR podle 17 odst. 4 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta a podle 67 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, vydalo rozhodnutí o udělení akreditace pro tyto specializační obory : - dětské lékařství - chirurgie - anesteziologie a resuscitace - vnitřní lékařství - neurologie - gynekologie a porodnictví - otorinolaryngologie - rehabilitační a fyzikální medicína - nefrologie - nukleární medicína - klinická biochemie - lékařská mikrobiologie Zvyšování kvality dětského a gynekologicko-porodnického oddělení Dokladem snahy neustálého zvyšování kvality poskytované péče na novorozeneckém i gynekologickoporodnickém oddělení je získání titulu Baby Friendly Hospital. Certifikát Baby Friendly Hospital v roce 2008, který je na celém světě udělován nemocnicím, respektive jejich novorozeneckým oddělením, která splní kritéria, stanovená Světovou zdravotnickou organizací na podporu kojení. Do certifikačního procesu se intenzivně zapojili především zaměstnanci dětského oddělení ve spolupráci s gynekologií a porodnicí, zároveň bylo doplněno i přístrojové a materiálové vybavení. Baby Friendly Hospital Ministerstvo zdravotnictví ČR podle 49 odst. 2 a odst. 3 zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s ustanovením 68 zákona č. 500/2004, správní řád, ve znění pozdějších předpisů vydalo rozhodnutí o udělení akreditace k uskutečňování praktického vyučování v akreditovaných zdravotnických bakalářských oborech pro přípravu porodních asistentek.

2 Zlepšování kvality laboratoří V roce 2010 vydalo Oddělení klinické biochemie, v roce 2011 Oddělení transfúzní a hematologické a Oddělení lékařské mikrobiologie Laboratorní příručku. Příručka zahrnuje nabídku služeb, které oddělení poskytuje v oblasti laboratorní medicíny, je určena zejména lékařům a zdravotním sestrám, pracovníkům laboratoří a dalšího komplementu. Shrnuje základní informace o činnosti pracoviště, nabízí seznam poskytovaných vyšetření, obsahuje zásady správné přípravy před odběrem krve, pokyny pro správný sběr moče pro pacienty i pro provádějící oddělení, formy a způsoby vydávání výsledků, kritéria odmítnutí vzorků a mnoho dalších oboustranně potřebných sdělení. Oddělení klinické biochemie je zapojeno do programu zvyšování kvality ve zdravotnictví a získalo v roce 2010 od NASKL (Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při ČLS JEP) Osvědčení o splnění podmínek pro Audit I.

3 Oddělení transfúzní a hematologické je zapojeno do programu zvyšování kvality ve zdravotnictví a získalo v roce 2011 od NASKL (Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při ČLS JEP) Osvědčení o splnění podmínek pro Audit I.

4 Certifikace ISO 9001, 14001, Oblastní nemocnice Jičín a.s. začala před třemi lety systematicky pracovat na zvýšení kvality práce a na naplňování motta nemocnice Kvalita a lidskost. Po usilovné práci všech zaměstnanců po úspěšně provedeném certifikačním auditu firmy T Cert s.r.o. byl nemocnici dne slavnostně předán mezinárodní certifikát integrovaného systému řízení, tj. certifikát EN ISO 9001:2008 systému řízení kvality, certifikát EN ISO 14001:2004, který dokládá zavedení systému environmentálního managementu a certifikát BS OHSAS 18001:2007 o splnění požadavku normy, která řeší systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Získání těchto certifikátů svědčí o neustálé snaze Oblastní nemocnice Jičín a.s. poskytovat pacientům co nejkvalitnější zdravotní služby v oblasti léčebně-preventivní, diagnostické a ošetřovatelské péče. V roce 2011 úspěšně proběhl dozorový audit. Dalším cílem ve zvyšování kvality zdravotní péče je využití konceptu bazální stimulace na oddělení ARO a neurologie. Na oddělení radiodiagnostiky byl spuštěn bezfilmový provoz MARIE PACS.

5 Spokojenost pacientů Spokojený pacient je strategickým cílem naší nemocnice. Vytvoření příjemného a bezpečného prostředí, které umožní uspokojení individuálních potřeb pacienta respektováním lidské důstojnosti, a sladění zdrojů zdravotnického zařízení s potřebami a očekáváním klientů bude vždy naší prioritou. V celostátní anketě spokojenosti pacientů Nejlepší nemocnice získala Oblastní nemocnice Jičín a.s. v roce místo v Královéhradeckém kraji. V celostátní anketě spokojenosti pacientů Nejlepší nemocnice získala Oblastní nemocnice Jičín a.s. v roce místo v Královéhradeckém kraji.

6 V celostátní anketě spokojenosti pacientů Nejlepší nemocnice ČR očima pacientů získala Oblastní nemocnice Jičín a.s. v roce 2011 také 1. místo v Královéhradeckém kraji. kategorie Nemocnice ČR 1. místo v Královéhradeckém kraji Oblastní nemocnice Jičín a.s. Královéhradecký kraj Nemocniční anketa Kvalita očima pacientů, která probíhá v nemocnici od roku 2008, nám poskytuje zpětnou vazbu o kvalitě naší práce. Zpětnou vazbu nám poskytuje i anketa zaměřená na spokojenost ambulantních pacientů. Na základě vyhodnocení výsledků anket přijímáme opatření k dalšímu zlepšování a zvyšování kvality poskytované péče.

7 Bezpečí pacientů Následující informace Vám poslouží k pochopení některých požadavků a procesů, které slouží ke zvýšení Vaší bezpečnosti. Prosíme Vás o spolupráci při jejich realizaci. 1. Opakovaně se Vás ptáme na jméno a kontrolujeme identifikační náramek na Vašem zápěstí. Na náramku bílé barvy, který dostanete při příjmu do nemocnice, je uvedeno Vaše jméno a datum narození. Opakovanou kontrolou zajišťujeme, aby daný výkon byl skutečně proveden správnému pacientovi. Kontrolu provádí někdy i více členů zdravotnického týmu. Snižujeme tím riziko možného omylu na minimum. Nebojte se opakovat Vaše jméno každému zdravotníkovi, který Vám bude poskytovat péči. 2. Váš identifikační náramek má červenou barvu. Vaše ošetřující sestra usoudila na základě informací, které od Vás získala, že vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu a dalším okolnostem je u Vás větší míra rizika, že byste mohl/a během pobytu v nemocnici upadnout. Poranění v důsledku pádu není při pobytu v nemocnicích zcela ojedinělý jev. Příčin je mnoho, zejména pobyt v neznámém prostředí, účinky léků na organismus a samozřejmě Váš zdravotní stav. Ošetřující personál Vám poskytne dostatek informací o tom, jak riziko pádu a poranění minimalizovat. Důsledně dbejte pokynů, které dostanete. Nemáte-li dostatek informací o Vašem režimu, neváhejte se zeptat sestry. 3. K provedení náročnějších diagnostických či léčebných výkonů budete požádáni o písemný souhlas na formuláři Informovaný souhlas pacienta. Na tomto formuláři najdete informace o charakteru výkonu a jeho možných komplikacích. Prosíme, pozorně si jej přečtěte. Pokud nebudete poskytnutému vysvětlení rozumět, obraťte se na ošetřujícího lékaře. 5. Lékař i sestra si před i po každém fyzickém kontaktu s Vámi dezinfikují ruce. Tento úkon slouží k omezení pravděpodobnosti přenosu tzv. nemocniční nákazy (nozokomiální infekce), která by mohla významně komplikovat Vaše zotavení a prodloužit dobu pobytu v nemocnici. Prosíme i Vás, abyste dbal na hygienu rukou. 6. Staňte se aktivními účastníky léčby: Ptejte se! Pokud nerozumíte odpovědi, zeptejte se znovu! Ptejte se na svůj zdravotní stav, výsledky a plán léčebné péče. Ujistěte se, že dostáváte správnou medikaci/léčbu. Mějte přehled o tom, jaké léky berete a proč! Pokud užíváte nějaké léky nebo máte na léky či potraviny alergii, sdělujte to důsledně zdravotníkům, navíc tuto informaci napište na list papíru, který umístěte na svůj noční stolek v nemocnici. Zajímejte se o preventivní programy, sledujte aktuální informace ze zdravotnictví ve všech médiích. Staňte se vzdělanými a poučenými laiky. Pouze dostatečně informovaný a vzdělaný pacient se stává klientem, který je schopen spolurozhodovat o své léčbě, upozorňovat na rizika a omyly a spolupodílet se na jejich odstraňování. Vzdělaný pacient snadněji komunikuje se zdravotníky.

HODNOTÍCÍ STANDARDY pro hodnocení kvality a bezpečí poskytovatele lůžkové zdravotní péče

HODNOTÍCÍ STANDARDY pro hodnocení kvality a bezpečí poskytovatele lůžkové zdravotní péče CQS - CZECH ASSOCIATION FOR QUALITY CERTIFICATION SECRETARIAT: Prosecká 412/74, 190 00 Praha 9 - Prosek IČ: 69346305 DIČ: CZ69346305 tel.: +420 286 019 533, +420 286 019 534 e-mail: jolsanska@cqs.cz, vfiliac@ezu.cz

Více

Akreditace pracovišť pro přípravu lékařů

Akreditace pracovišť pro přípravu lékařů KVALITA A BEZPEČÍ ZVYŠOVÁNÍ KVALITY Jedním ze základních pilířů Oblastní nemocnice Jičín a.s. je kvalita zdravotní péče, bezpečnost jejího poskytování a snaha o předcházení možným rizikům. Sledováním nových

Více

Nepodkročitelná minima odbornosti 818

Nepodkročitelná minima odbornosti 818 Doporučení laboratorní sekce České hematologické společnosti ČLS JEP Zpracoval: M. Pecka a členové laboratorní sekce ČHS ČLS JEP Recenzent: D. Mikulenková a členové laboratorní sekce ČHS ČLS JEP Schváleno

Více

SOUHRNNÁ SPOKOJENOST. Spokojenost s péčí souhrnně pro všechny sledované ukazatele

SOUHRNNÁ SPOKOJENOST. Spokojenost s péčí souhrnně pro všechny sledované ukazatele SOUHRNNÁ SPOKOJENOST Spokojenost s péčí souhrnně pro všechny sledované ukazatele Souhrnná spokojenost - pracoviště Všeobecná FN: Souhrnná spokojenost Všeobecná FN: Souhrnná spokojenost 78,5 78,5 1 Onkologická

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 14 15.9.2006 Mzdy ve zdravotnictví v Jihočeském kraji v roce 2005 Salaries in

Více

Konference Kvalita v dalším vzdělávání v rámci Týdnů vzdělávání dospělých 2011

Konference Kvalita v dalším vzdělávání v rámci Týdnů vzdělávání dospělých 2011 Konference Kvalita v dalším vzdělávání v rámci Týdnů vzdělávání dospělých 2011 Autorizovaná osoba a kvalita Střední škola Lomnice nad Popelkou PaedDr. Lubomír Charousek 20.10.2011 Právní rámec autorizovaných

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 1 7 9 9 0 6 IČZ smluvního ZZ 6 1 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 3 H 6 1 M 0 0 4 Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Systém uznání kvality specializované ambulantní péče. The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC)

Systém uznání kvality specializované ambulantní péče. The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC) Systém uznání kvality specializované ambulantní péče The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC) AKREDITAČNÍ ŘÁD Hlava prvá: Vlastnictví systému ASAC 1 Systém ASAC

Více

Zkušební řád pro znalce z oboru zdravotnictví, odvětví odškodňování nemateriálních újem na zdraví

Zkušební řád pro znalce z oboru zdravotnictví, odvětví odškodňování nemateriálních újem na zdraví Potřebné znalosti a zkušenosti z oboru zdravotnictví, odvětví odškodňování nemateriálních újem na zdraví podle 4 odst. 1 písm. e) zákona č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících, ve znění pozdějších předpisů

Více

Zásady správné manipulace s pacientem po cévní mozkové příhodě jako metoda prevence poškození zdraví pacienta a personálu

Zásady správné manipulace s pacientem po cévní mozkové příhodě jako metoda prevence poškození zdraví pacienta a personálu Celostátní soutěž Bezpečná nemocnice zastřešující téma soutěže Co můžeme udělat (děláme) pro zdravotníky, aby mohli poskytovat bezpečnou péči Zásady správné manipulace s pacientem po cévní mozkové příhodě

Více

Vzdělávací program akreditovaného kvalifikačního kurzu k získání k výkonu povolání - Všeobecný sanitář

Vzdělávací program akreditovaného kvalifikačního kurzu k získání k výkonu povolání - Všeobecný sanitář Vzdělávací program akreditovaného kvalifikačního kurzu k získání způsobilosti k výkonu povolání - Všeobecný sanitář = péče o veřejné zdraví; zdravotní péče a zdravotnická zařízení; garance státu a společnosti

Více

Databáze invazivních vstupů jako zdroj dat pro účinnou kontrolu infekcí

Databáze invazivních vstupů jako zdroj dat pro účinnou kontrolu infekcí NÁZEV PROJEKTU: Databáze invazivních vstupů jako zdroj dat pro účinnou kontrolu infekcí Projekt do soutěže Bezpečná nemocnice na téma: Co můžeme udělat (děláme) pro zdravotníky, aby mohli poskytovat bezpečnou

Více

Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví

Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Statut Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Čl. 1 Základní ustanovení Statut Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (dále jen statut ) upravuje činnost, řízení, organizační

Více

Adaptační proces perioperačních sester. Martina Petrásková Oddělení centrálních sálů a sterilizace FN Hradec Králové

Adaptační proces perioperačních sester. Martina Petrásková Oddělení centrálních sálů a sterilizace FN Hradec Králové Adaptační proces perioperačních sester Martina Petrásková Oddělení centrálních sálů a sterilizace FN Hradec Králové Úvod adaptace reakce na změněné životní podmínky adaptabilita - schopnost adaptace adaptační

Více

Tržní řád Obce Boháňka

Tržní řád Obce Boháňka Tržní řád Obce Boháňka Nařízení Obce Boháňka č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Boháňka se na svém zasedání dne 11. 3. 2014 usnesením č. 2 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Odpady ze zdravotnictví

Odpady ze zdravotnictví Odpady ze zdravotnictví Manipulace s odpady ve VFN v Praze 23.9.2015, konference SNEH, Brno Korcinová Markéta, Königová Jana, Bencko Vladimír Odpad je každá movitá věc, které se osoba zbavuje nebo má úmysl

Více

Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb

Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb Krajský úřad Jihočeského kraje Odbor sociálních věcí a zdravotnictví U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb dle 18 zákona č. 372/2011

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 16 9. funkční období 16 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 167/1998 Sb.,

Více

Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 4 1.12.23 Činnost praktických lékařů ve Středočeském kraji v roce 22 Předložená informace

Více

ANALÝZA, EDUKACE A PREVENCE MEDIKAČNÍCH POCHYBENÍ

ANALÝZA, EDUKACE A PREVENCE MEDIKAČNÍCH POCHYBENÍ ANALÝZA, EDUKACE A PREVENCE MEDIKAČNÍCH POCHYBENÍ Bc. Hana Ptáčková, manažerka kvality MUDr. Kristina Nešpolová, lékařka chirurgického oddělení Lenka Horálková, všeobecná zdravotní sestra chirurgického

Více

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015 OBEC PŘIBYSLAVICE Zastupitelstvo obce Přibyslavice Obecně závazná vyhláška Obce Přibyslavice Č. 1/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky Výběr dodavatele vzdělávacích služeb v rámci projektu Vzdělávání managementu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace v metodách moderního řízení

Více

Služby péče o děti. jako nástroj sladění pracovního a rodinného života. Ministerstvo práce a sociálních věcí Mgr. Lydie Keprová

Služby péče o děti. jako nástroj sladění pracovního a rodinného života. Ministerstvo práce a sociálních věcí Mgr. Lydie Keprová Služby péče o děti jako nástroj sladění pracovního a rodinného života Ministerstvo práce a sociálních věcí Mgr. Lydie Keprová Stávající služby péče o děti Do tří let věku dítěte Zdravotnická zařízení typu

Více

Standardy kvality. Číslo registrace 8986384. Není těžké milovat člověka zdravého a krásného, avšak jen velká láska se dovede sklonit k postiženým.

Standardy kvality. Číslo registrace 8986384. Není těžké milovat člověka zdravého a krásného, avšak jen velká láska se dovede sklonit k postiženým. Číslo registrace 8986384 Motto: Není těžké milovat člověka zdravého a krásného, avšak jen velká láska se dovede sklonit k postiženým. Standardy kvality Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních

Více

Všeobecné požadavky na systém analýzy nebezpe í a stanovení kritických kontrolních bod (HACCP) a podmínky pro jeho certifikaci

Všeobecné požadavky na systém analýzy nebezpe í a stanovení kritických kontrolních bod (HACCP) a podmínky pro jeho certifikaci Ministerstvo zem d lství Komoditní úsek Sekce potraviná ských výrob - Ú ad pro potraviny j.: 18559/2010-17000 V Praze dne 1. 9. 2010 1 ÚVOD Všeobecné požadavky na systém analýzy nebezpe í a stanovení kritických

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 K 31.12.2007 byla rozhodnutím zřizovatele činnost NvB ukončena a převedena spolu se zaměstnanci na Bíloveckou nemocnici, a.s. Nemocnice v Bílovci, p.o. byla poté sloučena s Nemocnicí

Více

ROČNÍ PROVĚRKA BOZP. dle 108 odst. 5 zákona č. 262/2006 sb., zákoník práce, v platném znění

ROČNÍ PROVĚRKA BOZP. dle 108 odst. 5 zákona č. 262/2006 sb., zákoník práce, v platném znění ROČNÍ PROVĚRKA BOZP dle 108 odst. 5 zákona č. 262/2006 sb., zákoník práce, v platném znění 2016 V Praze dne 27. května 2016 Provedly: Mgr. Lenka Mimochodková vedoucí zaměstnanec spektrum@g-fam.cz Silvie

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

Sylabus předmětu: Základy soukromého práva Označení předmětu v systému STAG: KAE/ZP Garant předmětu: doc. JUDr. Ludmila Lochmanová, Ph.D.

Sylabus předmětu: Základy soukromého práva Označení předmětu v systému STAG: KAE/ZP Garant předmětu: doc. JUDr. Ludmila Lochmanová, Ph.D. KAE Sylabus předmětu: Základy soukromého práva Označení předmětu v systému STAG: KAE/ZP Garant předmětu: doc. JUDr. Ludmila Lochmanová, Ph.D. Akademický rok, semestr: 2008/2009, ZS Rozsah výuky: 2 + 0

Více

5.6.6.3. Metody hodnocení rizik

5.6.6.3. Metody hodnocení rizik 5.6.6.3. Metody hodnocení rizik http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/identifikace-nebezpeci-ahodnoceni-rizik/metody-hodnoceni-rizik Pro hodnocení a analýzu rizik se používají různé metody. Výběr metody

Více

Aktuální nabídka akreditovaných programů MŠMT - Vzdělávání školních metodiků prevence

Aktuální nabídka akreditovaných programů MŠMT - Vzdělávání školních metodiků prevence Aktuální nabídka akreditovaných programů MŠMT - Vzdělávání školních metodiků prevence Vzdělávání školních metodiků prevence Každý školní metodik prevence má možnost získat kvalifikaci pro svoji činnost

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V roce 2015 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost uživatelů

Více

UČEBNÍ PLÁN. Počet kreditů

UČEBNÍ PLÁN. Počet kreditů UČEBNÍ PLÁN Obor vzdělání: 53 41 N/1. Diplomovaná všeobecná sestra Vzdělávací program: 53 41 N/11 Diplomovaná všeobecná sestra Vyšší odborné studium, denní, tříleté Název Týdenní počet vyučovacích hodin

Více

Laboratorní příručka

Laboratorní příručka F a k u l t n í n e m o c n i c e K r á l o v s k é V i n o h r a d y, Š r o b á r o v a 5 0, P r a h a 1 0 Ústav soudního lékařství Laboratorní příručka ÚSTAV SOUDNÍHO LÉKAŘSTVÍ Toxikologická laboratoř

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Sokolská 211, 768 32 ZBOROVICE 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 878/2012 Vypracovala: Mgr. Marcela Hanáková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 Příloha č. 2 Dohoda o společné hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce.. 116 Příloha č. 3 Upozornění

Více

Zdravotnické služby v KC a TP registrovaných sociálních službách. Bc. Eva Mifková K-centrum Pardubice, Laxus o. s.

Zdravotnické služby v KC a TP registrovaných sociálních službách. Bc. Eva Mifková K-centrum Pardubice, Laxus o. s. Zdravotnické služby v KC a TP registrovaných sociálních službách Bc. Eva Mifková K-centrum Pardubice, Laxus o. s. Cíl workshopu hledání odpovědí nebo otázek? Cílem workshopu je zmapování situace v poskytování

Více

Vedení ošetřovatelské dokumentace s využitím IT technologií. Lenka Gutová

Vedení ošetřovatelské dokumentace s využitím IT technologií. Lenka Gutová Vedení ošetřovatelské dokumentace s využitím IT technologií Lenka Gutová Současnost nemocnice 2012 Vojenská Fakultní Nemocnice v Praze - 8 klinik a 21 odborných oddělení Léčebné zařízení Armády ČR - výcvik

Více

Kritéria pro získání titulu Ekoškola

Kritéria pro získání titulu Ekoškola Kritéria pro získání titulu Ekoškola Zde uvedená kritéria jsou nezbytným minimem pro udělení prvního titulu Ekoškola na dvouleté období. Při auditu bude přihlédnuto ke konkrétním podmínkám a možnostem

Více

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci (ze dne 12. prosince 2006) Vláda nařizuje podle 199 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Projekty PPP Právn vní aspekty Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Pojem PPP definice a účel PPP (jak chápat PPP, mýty o PPP) PPP jako prostředek zajišťování veřejných potřeb

Více

"Novinky" v sytému autorizací

Novinky v sytému autorizací "Novinky" v sytému autorizací v ochraně veřejn ejného zdraví RNDr. Vítězslav V Jiřík Státn tní zdravotní ústav, Praha 1 Účel autorizace Účelem autorizace je zavést systém kvality a zvyšovat kvalitu většiny

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 08. 04. 2015 Věc: Odměny uvolněným a neuvolněným členům zastupitelstva a další odměny Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka

Více

MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ

MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ R o č n í k 2006 V ě s t n í k MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Částka 2 Vydáno: ÚNOR 2006 Kč OBSAH ZPRÁVY A SDĚLENÍ Rámcové vzdělávací programy pro specializační vzdělávání nelékařských zdravotnických

Více

1309 testových otázek BOZP

1309 testových otázek BOZP 1309 testových otázek BOZP 1. aktualizace k 1. 1. 2012 V celé knize se k datu 1. dubna 2012 pojem,,zařízení závodní preventivní péče nahrazuje termínem,,poskytovatel pracovnělékařských služeb. PODKAPITOLA

Více

Použití GIS v práci krajské hygienické stanice

Použití GIS v práci krajské hygienické stanice Použití GIS v práci krajské hygienické stanice Ing. Jana Kučerová, Ph.D. Mgr. Jiří Šmída, Ph.D. Krajská hygienická stanice Libereckého kraje, Technická univerzita v Liberci Geografický informační systém

Více

Masarykův onkologický ústav

Masarykův onkologický ústav Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění (dále jen zákon o svobodném přístupu k informacím ) 1. Název Masarykův onkologický ústav 2. Důvod a způsob založení povinného

Více

Kvalitní vzdělávání Mgr. Regína Dlouhá Klub K2,o.p.s.

Kvalitní vzdělávání Mgr. Regína Dlouhá Klub K2,o.p.s. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalitní vzdělávání Mgr. Regína Dlouhá Klub K2,o.p.s. Projekt Znovu do práce s podporou Klubu K2 je podpořen v rámci Operačního programu

Více

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ Obecným cílem projektu je podpora vzdělávání na středních a vyšších odborných školách v souladu se vzdělávací strategií MŠMT a s využitím akčního plánování. Uvedený

Více

Informace o naší organizaci

Informace o naší organizaci Informace o naší organizaci Dne 15. 5. 2003 byla podle 35a odst. 1, 84 odst. 2 písm. e) zák. č. 128/2000 Sb., o obcích, v souladu s 24 a násl. zák. č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

Odborné vzdělávání v ekologickém zemědělství. Dr. Ing. Petr Marada, Ing. Petr David

Odborné vzdělávání v ekologickém zemědělství. Dr. Ing. Petr Marada, Ing. Petr David Odborné vzdělávání v ekologickém Dr. Ing. Petr Marada, Ing. Petr David 8 Zrušení a zánik registrace (1) Ministerstvo zruší registraci osoby podnikající v ekologickém, jestliže a) o to písemně sama požádá,

Více

Statut Kolejí a menz v Brně

Statut Kolejí a menz v Brně Návrh Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy v Brně Statut Kolejí a menz v Brně Článek I Úvodní ustanovení 1. Statut Kolejí a menz Vysokého učení technického v Brně (dále jen Kolejí a menz v Brně

Více

Domov pro seniory sv. Pavla, Kozlerova 791/II. Rokycany

Domov pro seniory sv. Pavla, Kozlerova 791/II. Rokycany Domov pro seniory sv. Pavla, Kozlerova 791/II. Rokycany Základní informace: Oblastní charita Rokycany Domov pro seniory sv. Pavla Kozlerova 791/II 337 01 Rokycany IČ 483 80 199 Bankovní spojení: Česká

Více

ZÁKON. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Předmět úpravy

ZÁKON. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Předmět úpravy N á v r h III. ZÁKON ze dne o sloučení některých státních příspěvkových organizací a organizačních složek státu v oboru působnosti Ministerstva zdravotnictví a o změně souvisejících zákonů Parlament se

Více

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Částka: 34/2005 Sb. Datum účinnosti: 8. března 2005 Změny a doplňky předpisu: vyhláškou 463/2011 Sb. s účinností dnem 1. ledna 2012 Ministerstvo školství,

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 372/2011 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 372/2011 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 372/2011 Sb. Zákon o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) Ze dne 06.11.2011 Částka 131/2011 Účinnost od 01.04.2012 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2011-372

Více

Nezaměstnanost. You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (http://www.novapdf.com)

Nezaměstnanost. You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (http://www.novapdf.com) Nezaměstnanost pokud na trhu práce převyšuje. práce zam..po práci firem. Při měření nezaměstnanosti rozlišujeme tyto typy skupin: 1)Ekonomicky aktivní obyvatelstvo (EAO) (nad 15 let) EOA Zaměstnaní Nezaměstnaní

Více

Rámcový rezortní interní protikorupční program

Rámcový rezortní interní protikorupční program III. Rámcový rezortní interní protikorupční program Ministerstvům a dalším ústředním správním úřadům je předkládána osnova představující minimální rámec rezortního interního protikorupčního programu. Její

Více

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY O CO SE JEDNÁ? Převod kreditních karet a osobních účtů ze Citibank do Raiffeisenbank je technicky náročný proces, a protože k

Více

Informace pro provozovatele směnárenské činnosti

Informace pro provozovatele směnárenské činnosti Informace pro provozovatele směnárenské činnosti Jelikož při hotovostních směnárenských službách dochází ke změně charakteru majetku klienta, jsou služby směnáren často využívány pro účely praní špinavých

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Datum Podpis Vydává Milan Růžička, ředitel

Více

Název IČO Oblastní nemocnice Kolín, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Oblastní nemocnice Kolín, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 7 2 5 6 3 9 1 IČZ smluvního ZZ 2 3 1 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 S 2 3 N 0 0 5 Název IČO Oblastní nemocnice Kolín, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A

Více

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ MĚSTO HANUŠOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ Zastupitelstvo města Hanušovice se na svém zasedání dne 15.12.2014 2014 usnesením č. 28/2014 usneslo vydat na

Více

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55 Domácí řád I. Úvodní ustanovení II. 1. Domácí řád, Domova s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří, Trnávka 55, obsahuje

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

Pracovnělékařské služby a posuzování zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání ( výpis ze zákona 373/2011 Sb. ) Pracovnělékařské služby

Pracovnělékařské služby a posuzování zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání ( výpis ze zákona 373/2011 Sb. ) Pracovnělékařské služby Pracovnělékařské služby a posuzování zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání ( výpis ze zákona 373/2011 Sb. ) Pracovnělékařské služby 53 (1) Pracovnělékařské služby jsou zdravotní služby

Více

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí 1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí POLOLETÍ: 2/2016 PLÁN plánovaný termín kontrolovaná osoba 13. 9. 2016 Město Albrechtice druh kontrolované osoby/kat. obce MÚ/II. Aplikace

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ŘEDITELSTVÍ ředitel FN Brno: MUDr. Roman Kraus, MBA tel.: 532 232 000, fax: 543 211 185 e-mail: rkraus@fnbrno.cz IČO: 652 697 05, DIČ:

Více

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002 Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 13 5.11.2002 Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v 2002 Informace o mzdách

Více

BMI a akreditace nemocnice

BMI a akreditace nemocnice BMI a akreditace nemocnice Josef Jirsa Pardubice 2009 Hospitalizovaný pacient v ohrožen ení viry mikroby ohrožuj ující faktory bakterie b. infekce mám na svědom domí stejný počet obětí jako dopravní nehody

Více

Smlouva o spolupráci

Smlouva o spolupráci Smlouva o spolupráci Firma VIDA, občanské sdružení adresa Kamenická 25, 170 00, Praha 7 VIDA centrum, Poštovní 239, 269 45 Rakovník, Mgr. Pavla Malafová IČO 266 366 54 dále jen jako smluvní partner a firma

Více

Zapojením ÚKZÚZ se zvýší transparentnost a efektivita kontrol ekologických podniků

Zapojením ÚKZÚZ se zvýší transparentnost a efektivita kontrol ekologických podniků Zapojením ÚKZÚZ se zvýší transparentnost a efektivita kontrol ekologických podniků S ohledem na zvyšující se počet ekofarem dochází od nového roku v zajišťování kontrol ekologického zemědělství k rozdělení

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 30. srpna 2011 (OR. en) 12899/11 Interinstitucionální spis: 2011/0164 (NLE)

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 30. srpna 2011 (OR. en) 12899/11 Interinstitucionální spis: 2011/0164 (NLE) RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 30. srpna 2011 (OR. en) 12899/11 Interinstitucionální spis: 2011/0164 (NLE) MI 364 ENT 163 CONSOM 124 SAN 149 ECO 93 ENV 617 CHIMIE 44 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: SMĚRNICE

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDKY

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDKY Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru 1 Cíl specializačního vzdělávání... 2 2 Vstupní podmínky a průběh specializačního vzdělávání... 2 3 Učební plán... 3 3.1 Učební osnova základního modulu...

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI

ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.8.2012 COM(2012) 479 final ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI CS CS ÚVOD ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: MZS/0316/2015 Vypracovala: Schválil: Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Dokument nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2016 Spisový/skartační

Více

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013 Tržní řád Rada města Dvůr Králové nad Labem přijala na svém 99. zasedání dne 23.04.2013 usnesení č. R/1204/2013 99.RM, kterým vydává na základě 18 odst.

Více

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy -1- I I. N á v r h VYHLÁŠKY ze dne 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické

Více

ZDRAVÉ MĚSTO PRAHA 2015 I. program

ZDRAVÉ MĚSTO PRAHA 2015 I. program Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 2326 ze dne 2. 9. 2014 ZDRAVÉ MĚSTO PRAHA 2015 I. program specifická primární prevence rizikového chování dětí a mládeže pro školy a školská zařízení Metodika pro předkladatele

Více

Jičín. Výsledky výzkumu

Jičín. Výsledky výzkumu Jičín Výsledky výzkumu Standardizace Počet obyvatel = 16.680 Reprezentativní vzorek = 472 osob Dotazováno = 577 osob Kvótní výběr 1 Věk, pohlaví, region Count of Pohlaví Pohlaví Patřím do následující věkové

Více

Přehled aktualizovaných zákonných předpisů platných od: 1.7.2014, verze 03/2014

Přehled aktualizovaných zákonných předpisů platných od: 1.7.2014, verze 03/2014 Přehled aktualizovaných zákonných předpisů platných od: 1.7.2014, verze 03/2014 Aktualizace je prováděna čtvrtletně.... 2... 4... 7... 8... 10... 11... 12... 13... 14... 15... 16... 17... 18... 19... 20...

Více

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti)

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) 480/2004 Sb. ZÁKON ze dne 29. července 2004 o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) Změna: 444/2005 Sb. Změna: 214/2006

Více

Školní řád. od 1. 9. 2015

Školní řád. od 1. 9. 2015 Základní škola a Mateřská škola Nový Jičín, Jubilejní 3, příspěvková organizace pracoviště Jubilejní 3 http://www.zsjubilejni.cz, tel.: 556 708 066, e-mail: skola@zsjubilejni.cz Školní řád od 1. 9. 2015

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: SDRUŽENÍ FILIA z. s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÁ DÍLNA NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: KAMENKA DVĚ PRACOVIŠTĚ: Staré náměstí 225/27a, 619 00

Více

Z P R Á V A. Strana 1 (celkem 5)

Z P R Á V A. Strana 1 (celkem 5) Z P R Á V A o výsledcích cíleného státního zdravotního dozoru v provozovnách stravovacích služeb zaměřeného na monitorování plnění povinností poskytovat informace o přítomnosti látek nebo produktů vyvolávajících

Více

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV PRO SENIORY V BLATNÉ, TŘ. T. G. MASARYKA 272, 388 01 BLATNÁ STANDARD KVALITY SOCIÁLNÍ SLUŽBY 3 JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU 3. INFORMOVÁNÍ ZÁJEMCE O SLUŽBĚ 3.1. ROZSAH INFORMACÍ, KTERÉ POSKYTUJEME

Více

ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ REGISTRACE

ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ REGISTRACE Krajský úřad Libereckého kraje odbor zdravotnictví Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o. příspěvková organizace Nemocniční 15 466 60 Jablonec nad Nisou ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC

Více

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení na stavební práce

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení na stavební práce Uchazeč: Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení na stavební práce VZ č. 12/02 Výstavba centrálních laboratoří v pavilonu G Fakultní nemocnice Královské

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Zákon byl po schválení Vládou ČR podroben standardní proceduře procesu přijímání zákonů:

Zákon byl po schválení Vládou ČR podroben standardní proceduře procesu přijímání zákonů: Zákon byl po schválení Vládou ČR podroben standardní proceduře procesu přijímání zákonů: - návrh zákona rozeslán poslancům dne 18. 7. 2014 - Poslanecká sněmovna postoupila dne 2. 6. 2015 návrh zákona Senátu

Více

Regulační poplatky a doplatky za léky

Regulační poplatky a doplatky za léky VI. Regulační poplatky a doplatky za léky Ročenka VZP ČR 2014 ročenka VZP ČR 2014 Kapitola VI. Regulační poplatky a doplatky za léky Kapitola VI. Regulační poplatky a doplatky za léky Regulační poplatky

Více

Aktualizováno v listopadu 2013

Aktualizováno v listopadu 2013 Aktualizováno v listopadu 2013 16 568 1 484 (13.11.2013) Vězeňská služba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách a v místech

Více

Karviná-Ráj. Název normy Dohled Etické komise nad průběhem klinického hodnocení

Karviná-Ráj. Název normy Dohled Etické komise nad průběhem klinického hodnocení NP Karviná-Ráj Název normy Dohled Etické komise nad průběhem klinického hodnocení Tento dokument je výhradním duševním vlastnictvím Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvkové organizace. Tento

Více

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Služba: Denní stacionáře Aktualizace:

Více

KVALIFIKOVANÝ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJU dle Zákona č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů

KVALIFIKOVANÝ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJU dle Zákona č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů KVALIFIKOVANÝ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJU dle Zákona č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů I. Účel poskytnutí kvalifikovaného souhlasu = proč od Vás žádáme souhlas se zpracováním Vašich osobních

Více