Gastro festival Ostrava 2009 Festival tradice a nových trendů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Gastro festival Ostrava 2009 Festival tradice a nových trendů"

Transkript

1 Ostravské výstavy a Unihost Ostrava ve spolupráci s odbornými asociacemi: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Asociace číšníků České republiky Českou barmanskou asociací ve spolupráci s odbornými školami: Střední odborná škola společného stravování Ostrava Hrabůvka Střední škola hotelnictví a gastronomie Frenštát pod Radhoštěm pořádají 9. ročník soutěže Gastro festival Ostrava 2009 Festival tradice a nových trendů listopadu 2009 Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy pod záštitou primátora Statutárního města Ostravy Ing. Petra Kajnara, za podpory Mgr. Věry Pálkové, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje a Ing. Pavla Bartoše, předsedy představenstva Krajské hospodářské komory Doprovodné soutěže při Gastro festivalu Ostrava jsou pořádány s partnery.

2 Organizační tým: Ředitel Gastro festivalu Ostrava 2009: Generální rozhodčí: Partnerské školy: František Chmelík předseda představenstva UNIHOST Eduard Kopl, AČ ČR předseda pobočky Střední škola společného stravování Ostrava Hrabůvka Střední škola hotelnictví a gastronomie Frenštát pod Radhoštěm Soutěžní obory: Kuchař kuchařka Cukrář cukrářka Číšník servírka Odborný garant Jakub Sedláček Odborný garant Mirka Slavíková Odborný garant Eduard Kopl Doprovodné soutěže: Barista: Sommelier: Dovednostní čepování piva: Barman: Vyřezávání ovoce a zeleniny Pizza Freestyle Odborný garant František Vít, Nestlé ČR Odborný garant Libor Nazarčuk, viceprezident ASČR Odborný garant Emilian Bauman, Budějovický budvar Odborný garant Karel Mayer, viceprezident CBA Odborný garant Luděk Procházka Odborný garant Michal Nikodem, Studio Ola Kala Tyto soutěže jsou určeny studentům a žákům do 21 let středních škol, které vyučují gastronomické obory, pokud není uvedeno jinak. Organizační pokyny: Závazná přihláška: bude zaslána na s.bednarikova@imperial.cz a v kopii jlopatka@seznam.cz Termín uzávěrky: Ubytování: Stravování: 21. října 2009 (rozhodující je čas na u), pokud není v doprovodných soutěžích stanoveno jinak zajištěno a hrazeno organizátorem Gastro festivalu Ostrava pro soutěžící a jejich doprovody v Domově mládeže v Ostravě Hrabůvce, Krakovská 1095, Ostrava. snídaně je pro ubytované hosty zajištěna pro soutěžící a doprovod je zajištěno stravování na Výstavišti formou poukázky večeře formou menu je možno si objednat u prezence v Mamaison Imperial Hotelu dne a zaplatit za zvýhodněnou cenu 99,- Kč v prostoru servisu večeře v čase od do hod. /ST, ČT, PÁ, SO.. Pro soutěžící v oboru kuchař, cukrář, číšník a 2 doprovody družstva (vedoucí a commis) je ubytování vč. stravování na Černé louce (mimo večeře v Mamaison Imperial Hotelu) hrazeno organizátorem od středy do soboty Všichni soutěžící se řídí programem Gastro festivalu od zahájení do jeho ukončení.

3 Příjezd (prezentace): Příjezd pro ostatní soutěžící: Slavnostní zahájení: Losování a rozprava: Upozornění: Účastnický poplatek: středa od do 16:00 hod. ve foyer Mamaison Imperial Hotelu Ostrava. Pozn. v rámci vlastního pohodlí nenechávejte příjezd na poslední chvíli. V den soutěže přímo na Výstaviště Černá Louka Ve vrátnici výstaviště bude seznam přihlášených soutěžících pro bezplatný vstup k registraci. středa v hod. v kongresovém sále hotelu Imperial Ostrava Soutěžící a jejich doprovody se slavnostního zahájení zúčastní ve školním nebo společenském oděvu. v rámci slavnostního zahájení, pokud nebude kategorie určena předem organizátorem soutěže veškeré soutěžní exponáty oboru číšník tabule je možno likvidovat až po ukončení výstavy v sobotu 21. listopadu 2009 od hod. a oboru kuchař a cukrář po ukončení výstavního dne v pátek 20. listopadu 2009 od hod. Dřívější likvidace může být hodnocena diskvalifikací!!! Pro soutěžící kategorie číšník, kuchař, cukrář je účastnický poplatek stanoven na částku 300,- Kč za každého účastníka vč. doprovodu. Soutěžící kategorie číšník dranžér hradí rovněž poplatek ve výši 300,- Kč za přípravu krocana, kterého zajistí organizátor. Účastník v kategorii Sommelier, barman, barista hradí částku 200,- Kč. Kategorie dovednostní čepování piva je od úhrady účastnického poplatku osvobozena. Kategorie vyřezávání ovoce a zeleniny se řídí vlastními propozicemi. Další doprovod si hradí ubytování sám. Nabídka z Mamaison Imperial Hotelu za zvýhodněnou cenu. Pokoj 1/1 á 1.200,- Kč, pokoj 1/2 á 1.400,- Kč, ceny jsou včetně snídaně. Tato cena je platná při objednávce do Počet pokojů je omezený. Rezervace: d.kramolisova@imperial.cz, tel.: Organizátor soutěže si vyhrazuje právo omezení počtu soutěžních družstev a jednotlivců.

4 Hodnocení: SOUTĚŽ DRUŽSTEV O PUTOVNÍ POHÁR PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Soutěže družstev Gastro festival Ostrava 2009 O putovní pohár primátora města Ostravy se může zúčastnit kterákoliv z přihlášených škol, která obsadí každou z vypsaných kategorií soutěže, tj. kuchař kat. A-B, cukrář kat. A-B, číšník kat. A-C. V jednotlivých kategoriích může soutěžit pouze jedna osoba za 1 soutěžní školu, která se uchází o putovní pohár, tj. 1 kuchař, 1 cukrář a 1 číšník + commis. Dále je možno přihlásit další soutěžící pro jednotlivé kategorie. Dále bude uděleno 1., 2. a 3. místo v soutěži jednotlivých oborech a disciplínách Partneři soutěže:

5 OBOR KUCHAŘ PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Soutěž je určena studentům a žákům do 21 let středních škol, které vyučují gastronomické obory. Soutěžní kategorie A (výstavní): Slavnostní moderní rautová mísa pro 8 osob (3 hlavní výrobky a minimálně 3 doplňky) se 2 studenými omáčkami a prezentačním talířem s 1 porcí a stručným popisem jednotlivých výrobků Restaurační mísa pro 2 osoby připravená klasickým způsobem, ale vystavená ve studeném stavu na restauračním nádobí s odpovídající lehkou a těžkou přílohou a omáčkami + vzorový talíř s 1porcí. Organizační záležitosti: Soutěžícímu bude vymezen výstavní prostor cca 80x120 cm, prostřený a oskertovaný, který bude možno dále dekorovat. Výrobky obou kategorií si přiveze soutěžící již s sebou, náklady na jeho přípravu a dopravu si hradí každý sám. Dekorační prvky mimo exponát lze použít, nebudou však hodnoceny komisí. Jmenovky a označení exponátů si zajistí soutěžící sám. Hodnotící kritéria: 1/ Celkový vzhled a úprava slavnostní mísy a dvouporcové restaurační mísy 2/ Vhodnost použitých surovin 3/ Moderní trendy a profesionalita 4/ Nápaditost, originalita, vzhled, dodržení moderních prvků a trendů gastronomie Hodnocení finálních exponátů provede komise odborníků jmenovaných AKC ČR. Soutěžní kategorie B (kuchyňské studio): - připravit (uvařit) před soutěžní komisí a publikem, 3- chodové moderní menu, na téma Vánoční čas. - každý pokrm v počtu 5 porcí (4 + 1p. pro porotu) - vypracování kalkulace a technologického postupu vč. fotografie pokrmu. Kalkulaci, technologický postup a fotografii pokrmu zašlete na adresu: s.bednarikova@imperial.cz nejpozději do 21. října časový limit na přípravu a výrobu soutěžních výrobků včetně výdeje jídel je 90 minut na přípravu 15 min na servis + 5 minut na úklid pracoviště - prezentace jídel na vlastním porcelánu - suroviny na přípravu si zajišťuje a hradí soutěžící sám - soutěžící je povinen přivést si veškeré pracovní pomůcky - studia budou vybaveny konvektomatem, čtyřplotýnkovým vařičem, dřezem s tekoucí vodou a pracovní plochou, elektrickou přípojkou 220V, Alto-shaamem /Holdomatem (udržovací skříň)

6 - veškeré potraviny mohou být naváženy a musí být omyté kuchyňsky upravené - soutěžící si může dovézt základní vývary, glacé, těsta (vše nedochucené) s sebou, vše hygienicky uložené Hodnocení - praktická část: organizace práce čistota pracoviště a hygiena osobní zručnost moderní technika a postupy celkový dojem ekonomika pokrmů vůně a chuť výrobku skladba a barevnost výrobku presentace na talíři dodržení časového limitu vyváženost výrobku reálná prodejnost výrobků

7 OBOR CUKRÁŘ PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Soutěžní kategorie a) výstavní část na téma Vánoce Petit fours klasické /minidortíky 4 x 4 x 4 cm/ v 6 porcích a v 6-ti druzích /t.j. 36 ks/ na JEDLÉM! vánočním dekoru. Pro hodnotící komisi bude připravena degustace na vzorovém talíři. Povinná surovina: Plastický modelovací cukr Petit fours sec - čajové pečivo mísa bez omezení surovinového, avšak je očekáván nový sortiment a neobvyklé suroviny 1 kg Soutěžní kategorie b) pódiová soutěž: Dokončení slavnostního vánočního dortu ve tvaru čtverce základ 2 kg dortoviny Dekor bez limitu materiál či velikost dekoru 2 porce ochutnávky dortu ve velikosti petit fours Soutěžní kategorie c) - umělecká pekařina: Dekorativní umělecká práce z chlebového těsta vánoční tematika velikost bez omezení Slavnostní vánočka s ochutnávkou g balená vánoční dárkové balení Vánoční štola dekorovaná g balená vánoční dárkové balení Hodnocení: samostatná práce studentů učňovských škol! pojetí tématiky moderní trendy styly kvalitní suroviny a jejich zpracování, čokoláda s kakaovým máslem ne polevy! čistota prostředí a pracovní plochy organizace práce dokonalé čisté provedení dodržení pravidel o velikosti v jednotlivých zadání dodržování sezony v surovinách food styling má svá pravidla, designové novinky, citlivý přístup k aranžování, zde rozhodně patří Méně znamená více! Pozor na barvy. Návod: V surovinách máme mnoho možností jako mandlová mouka, marcipán až 70%ní podíl mandlí, drcené pražené kakaové boby, koření, bylinky v cukrařině lze určitě použít rozmarýn, bazalka, tymián, ale i rajčatový džem domácí, oříšky jsou i piniové, pistácie nepražené, pekanové, kvalitní čaje jsou skvělé pro kombinace do čokolády. Experimentování se meze nekladou, co takhle třeba kandované olivy? Prosím všechny soutěžící k akceptování důležitosti soutěže, která je především o výměně profesních zkušeností a předvedení dovedností. To je to naše setkání, na které se všichni těšíme.

8 Neváhejte a netápejte se na cokoliv zeptat. Jsem tu pro vás! Vaše Mirka Slavíková Plastický modelovací cukr lze objednat na u: shop@olakala.cz Veškeré informace k soutěžím bez obav zasílejte na mirka.slavikova@olakala.cz

9 OBOR ČÍŠNÍK PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastrofestivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Soutěžní kategorie A) (výstavní část): Slavnostní tabule pro 6 osob na zadané téma Vánoce s použitím prvků moderní gastronomie. Velký důraz při hodnocení speciálních bude kladen na použití moderních prvků a kreativitu exponátů, ale i na dodržení základních gastronomických pravidel. Soutěžící si smí uložit své pomůcky k soutěži do vyhrazené kóje v předvečer soutěže (středa), avšak nesmí žádnou část výstavní tabule předem připravit (koberce, osvětlení apod.) Soutěžící smí zahájit přípravu exponátu v den soutěže (čtvrtek) nejdříve v 5:30 hod. Ukončení instalace kompletního exponátu je v 9:30 hod., kdy může odborná porota zahájit své hodnocení. Porota zároveň hodnotí i vlastní přípravu exponátů (tabule a vše, co s ní souvisí) v soutěžním prostoru a především hodnotí vlastní práci a manipulaci soutěžícího číšníka a commiho. Pomoc ostatních členů doprovodu (učitelé, řidiči apod.) na soutěžní tabuli je zakázána a bude mít dopad na vlastní hodnocení příp. diskvalifikaci soutěžícího. Doprovod smí však pomoci při instalaci dekorací mimo soutěžní exponát a prostor. Organizační záležitosti: Soutěžícím bude vymezen výstavní prostor 16 m 2 (4x4 m - octanorm), uprostřed soutěžního místa je zajištěna konstrukce k zavěšení případné dekorace (osvětlení apod.) s omezenou nosností. Soutěžící si zajišťuje vše vč. stolů a židlí, náklady na dopravu si hradí každý sám. Návoz exponátů, ne příprava je možná ve středu od 12:00 do 18:00 hod. Pořadatel nenese odpovědnost za odložené věci. Hodnotící kritéria dle hodnotících tabulek: Hodnocení finálních exponátů provede komise jmenovaná Asociací číšníků ČR a může být tvořena nejen členy AČ ČR, ale i profesionály z řad hoteliérů a restauratérů. Soutěžní kategorie B) (pódiová): Dranžírování krocana: Práce číšníka před zraky hosta dranžírování krocana včetně servisu. Organizační záležitosti:

10 Povinností soutěžícího je krájení a porcování krocana před zraky hosta v časovém limitu 20 min vč. servisu. Překročení časového limitu bude penalizováno. Soutěžící budou hodnoceni komisí podle přiložené hodnotící tabulky. Soutěžící vystoupí s vlastním pracovním náčiním a v pracovním nebo školním oblečení. Základní pracoviště stoly k práci, flambovací vozík, dranžérské prkno vč. vyhřívacích lamp od firmy Montycon gastro bude k dispozici od pořadatele soutěže. Stoly pro 4 hosty budou v základní verzi připraveny (2 stoly, 4 židle). Soutěžící servíruje čtyři porce hostům. Prostření a potřeby k servisu si soutěžící zajistí sám. Vše ostatní dranžírovací příbor, dekorace, talíře, mísy apod. si soutěžící zajistí sám. Krocan (kalibr cca 3 kg) k dranžírování bude všem soutěžícím připraven (upečen) organizátorem partnerem výstavy Montycon gastro. Náklady na upečeného krocana činí Kč 300,-. Vlastní upečený krocan je zakázán!!! Soutěžící si může vybrat a usadit své hosty k tabuli. Soutěžící musí spolupracovat s commis. Soutěžní kategorie C) (pódiová): Servis 3 chodů připravených soutěžícím kuchařem v kuchařském studiu Soutěžící vystoupí s vlastním pracovním náčiním a v pracovním nebo školním oblečení Servis bude prováděn na náhradní tabuli kompletně založeným inventářem. Náhradní tabule by měla být co nejvíce totožná se slavnostní tabulí vystavenou v rámci Gastrofestivalu Ostrava Povinností soutěžícího číšníka je odservírovat chody ze slavnostního menu: Aperitiv, studený nebo teplý předkrm, polévka, hlavní chod, popř. další chody dle uvážení vč. vhodných nápojů Soutěžící musí odservírovat čtyři porce připravených kuchařem ve studiu Soutěžící si na vlastní náklady hradí veškeré suroviny a inventář potřebný k servisu. Soutěžící musí spolupracovat s commis. Soutěžící musí mít vypracovanou legendu s pracovním postupem. Novinka: Soutěžící bude s hosty komunikovat v německém nebo anglickém jazyce. Hodnocení nebude prováděno zkoušením z gramatiky, ale bude se pozorovat jazyková zdatnost a obratnost v použití cizího jazyka při vlastní obsluze!!!

11 OBOR BARISTA PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Vážení přátelé, jistě budete souhlasit s tím, že káva je fenomén, který teprve čeká na svůj hlavní rozkvět i přesto, že je každodenní součástí života většiny z nás. Káva má nesmírné kouzlo a vedle klasické přípravy nabízí netušené možnosti v oblasti přípravy míchaných nealkoholických nápojů. Soutěž bude probíhat na dvou stanovištích, na každém bude funkční kávovar(dvoupáka) a mlýnek, 3xdžezva, lžičky, tác, cukr a mléko k přípravě cappuccina, potřebný porcelán na espresso nápoj (30ml piccolo), porcelán na cappuccino. Soutěžící vystoupí v pracovním nebo školním úboru, od pořadatele obdrží zástěru BUONDI. Soutěž je rozdělena na 2 části a) Teoretická část znalostní test o kávě v délce cca 20 minut pátek 20. listopadu 2009 Mamaison Hotel Imperial Kde se pěstuje, jak se sklízí a zpracovává, b) Praktická část vlastní práce s kávou sobota 21. listopadu 2009 Výstaviště Černá louka Každý soutěžící má za povinnosti si připravit pracoviště, kávovar a mlýnek. Příprava kávovaru a mlýnku se týká čistoty a kontroly funkčnosti. V této soutěži nebudou nastavovat mlýnek!!! Časový limit na přípravu 10 min. Kávovar Organizátor soutěže zajistí a umístí přístroje pro soutěž, kávovary jsou jediným zařízením, jehož umístění nesmí soutěžící-barista měnit. To se týká i technických parametrů a vybavení kávovaru. Pokud je potřeba, na místě je stále jeden technik určený organizátorem soutěže k dispozici. Pořadí servírování soutěžních nápojů je volné, ale nápoje ve stejné kategorii musí být servírovány současně. Zvednutím ruku dává soutěžící signál, že je připraven Vlastní soutěž začíná vlastním představením a představením školy vč. připravovaných nápojů. Příprava, prezentace a podávání dvou nápojů espresso, 2 cappuccin a 2 volných nápojů(nealko). Na volný nápoj si soutěžící přinese vše své(ingredience, sklo, brčka, sušenky, ). Pravidla pro volné nápoje jsou následující: alkohol NENÍ povolený, v nápoji musí být cítit jasná chuť espressa, nápoj musí být vypitelný (ne dezert).

12 Volný nápoj musí být připraven podle nové, originální a nikdy nepublikované receptury. Recepturu nápoje si soutěžící přinese s sebou a předá ji porotě. Součástí receptury musí být množství jednotlivých surovin a postup přípravy nápoje vč. servisu. Soutěžní část má 15 min. Po naservírování posledního nápoje, může své vystoupení okomentovat. Servírování porotě Čtyřčlenná degustační porota stojí kolem určeného stolu pro porotu a všechny servírované nápoje musí být podávány na tento stůl. Porotě nesmí být servírován alkohol v soutěžních nápojích ani samostatně. Toto porušení může být důvodem k diskvalifikaci. Personál, který má za úkol odnášet nápoje ze stolu, může toto učinit pouze po signálu předsedy poroty. Zvednutím ruky se ukončuje vystoupení a přestává se měřit čas. Pokud soutěžící-barista nedokončí soutěžní část během časového limitu 15 minut, může pokračovat ve své prezentaci, i když samozřejmě dostane trestné body, které se odečtou od celkového bodového hodnocení. viz. Tabulka odečtu trestných bodů při překročení 15 minutového limitu. Pokud soutěžící-barista překročí stanovený časový limit o 2 minuty, je diskvalifikován. Překročení času Celkový počet bodů, které budou odečteny ve vteřinách bodů bodů bodů bodů 2 minuty Diskvalifikace Úklid pracoviště po vystoupení max. 10 min. Soutěžící budou vystupovat po jednom, vždy když se jeden připravuje, druhý soutěží. Dávat informace soutěžícímu-baristovi během soutěžní části je absolutně zakázáno. Pokud soutěžící-barista něco zapomene, může požádat o pomoc jen předsedu poroty. Soutěžící-barista se nesmí ptát na informace lidí ze svého týmu, diváků ani svých fanoušků. Je nutno počítat s tím, že při porušení této podmínky může být diskvalifikován. Organizátoři soutěže povolují povzbuzování soutěžících publikem, fanoušky I doprovodným týmem, ale v žádném případě není možné poskytnout baristovi přímou pomoc. Vítězem se stává soutěžící s nejvyšším počtem získaných bodů. Začátek předpokládáme v 9h, celkový čas, včetně testu, 5,5 hodiny. Vyhodnocení výsledků a příprava k slavnostnímu vyhlášení. Porota: 2 x technický porotce 4 x degustační (dvě skupinky po dvou)

13 Technická porota Při soutěžích budou přítomní dva techničtí porotci. Jejich stanoviště bude umístěno přímo na pracovní ploše. Techničtí porotci budou posuzovat soutěžící-baristy zejména z následujících technických hledisek: Hygiena a čistota na pracovní ploše, čisté ubrousky a předehřáté šálky, Používání kávomlýnku - je soutěžící-barista seznámen s kávomlýnkem? Má soutěžící-barista znalosti v oboru kávy? Správné umletí, dávkování a lisování kávy Proces extrahování kávy Způsoby při napěnění mléka Vzhled základního espressa a dále osobního pojetí kreativního nápoje Po soutěžním úkonu hodnotí čistotu pracovního stolu a užívání utěrek v průběhu přípravy nápojů Další body vyplývající z tabulky technického porotce Degustační porota Kromě technických porotců budou přítomni i porotci degustátoři, kteří rovněž budou hodnotit soutěžící-baristy. Tito porotci-degustátoři budou obsluhováni u stolu, který bude umístěn nikoli na pracovní ploše, ale mimo ni. Každý z porotců bude hodnotit pouze ten nápoj, který mu bude předložen. Porotci degustátoři hodnotí soutěžící-baristy zejména podle následujících hledisek: Schopnost soutěžícího-baristy komunikovat s porotci Vizuální dojem servírovaných nápojů Jsou nápoje podávány se správnými doplňky? Chuťová kvalita podávaných nápojů Teplota podávaných nápojů Použité přísady při přípravě osobního kreativního nápoje Vyváženost chuti podávaných nápojů Pozornost soutěžícího-baristy věnovaná detailům a kreativitě Další body vyplývající z tabulky degustačního porotce Ostatní oficiální zmocněnci soutěže BARISTA a jejich úkoly Zmocněnci, kteří obdrží označení od organizátora mají právo vstupovat na soutěžní plochu, avšak v omezeném množství. Pomocník Uklízí soutěžní plochu a stůl poroty po každé soutěžní exhibici. Může pomáhat soutěžícímu-baristovi se soutěžní výbavou při příchodu a odchodu ze soutěžní plochy. Ceny Zajistí organizátor s partnerem soutěže. Účastníci obdrží diplom, 1, 2, 3. Místo diplom, věcné ceny a pohár

14 OBOR SOMMELIER PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Ostravská juniorka - SOMMELIER CUP Soutěž pořádají Ostravské výstavy a.s. a UNIHOST sdružení podnikatelů v pohostinství za podpory Asociace sommelierů České republiky, Hotelu Imperial v Ostravě, Vinařství Kovacs Novosedly a vinoték Moravský sommelier. Soutěžní kategorie: Junioři do 21 let Podmínky účasti: Soutěže se mohou zúčastnit žáci a studenti odborných škol vyučujících gastronomické obory, nebo procházející odbornou přípravou v rámci studia věková hranice 21 let Každý účastník jednotlivec (nebo škola) je povinen řádně vyplnit přihlášku a zaslat ji na adresu gastrofestival@eeinet.cz Uzávěrka přihlášek: 21. října 2009 Zaslat 1 ks fotografie velikost na doklad 19. listopadu čtvrtek (Mamaison Imperial Hotel, salónek) 16:00-16:45 hod. prezentace soutěžících 17:00-17:45 hod. písemný test - salónek Mamaison Imperial Hotelu 18:30-19:00 hod Degustace vzorků - salonek Mamaison Imperial Hotelu Předložena budou 2 bílá, 2 červená vína, 1 ostatní víno a jeden destilát. Úkolem soutěžících bude vína do protokolu senzoricky popsat a pokusit se určit jejich odrůdu, ročník, přívlastek a původ. 20:00 hod Rozprava se soutěžícími a příp. jejich pedagogy - správné odpovědi, příprava na zítřejší soutěž, volná diskuse k tématu - sommelier 21:30 hod Pracovní schůzka komise rozhodčích 20. listopadu pátek (Výstaviště Černá louka) 09:30 hod. Zahájení soutěže Sommelier. Představení všech soutěžících na pódiu, vylosování pořadí, vysvětlení pravidel a organizace publiku. Předpokládá se odpovídající úbor soutěžících. 10:00-12:30 hod. Praktická část soutěže - soutěžící předvedou na pódiu praktický servis červeného

15 vína. Doba na přípravu 2 minuty, doba servisu 5 minut, uplynutím doby končí soutěžní vystoupení, soutěžící odkládá inventář, na výzvu předsedy opouští podium. Soutěžící budou upozorněni 1 minutu před uplynutím časového limitu. Soutěžící hovoří do mikroportů - hodnotí se nejen samotný servis a příprava pracoviště, ale i verbální projev soutěžících. Soutěžící používají vlastní číšnický nůž, ostatní inventář přichystá pořadatel. Soutěžícím mohou být kladeny dotazy. K hodnocení se používají jednotné formuláře. 13:00-14:00 hod. Finále soutěže - vyhlášení 3 postupujících, losování pořadí, předvedení finálového vystoupení v disciplínách: * doporučení nápojů tuzemské provenience k připravenému menu - studený předkrm, teplý předkrm, hlavní jídlo, sýry nebo dezert - limit 5 minut * odhalení chyb v nápojovém lístku - limit 5 minut. V těchto dvou disciplínách budou soutěžící číst z desek, které obdrží, publikum bude mít možnost sledovat na flipchartu nebo projekční ploše. * praktický servis sektu - limit 6 minut - Soutěžící hovoří do mikroportů - hodnotí se nejen samotný servis a příprava pracoviště, ale i verbální projev soutěžících. Soutěžící budou upozorněni 1 minutu před uplynutím časového limitu. 14:15-14:45 hod. Ukázka mistrovského vystoupení profesionálního sommeliera. Seznámení se správnými odpověďmi na zkušební otázky. 15:30 hod. Vyhlášení výsledků soutěže Sommelier. Časy jsou orientační a mohou být přizpůsobeny průběhu soutěže a počtu soutěžících. Hodnocení provádí celá komise nebo její pověření členové. Složení komise nemusí být stejné pro všechny discipliny. Konečným výsledkem je po vyškrtnutí nejvyššího a nejnižšího výsledku jednotlivých hodnotitelů bodový průměr zbylých hodnocení členů komise. Účastníci, kteří dosud neabsolvovali své finálové vystoupení, čekají na vlastní vystoupení mimo soutěžní místnost. Do hodnocení finálové části se výsledky základní části nezapočítávají. O pořadí rozhodují pouze v případě rovnosti bodů ve finálové části, nejprve celkový výsledek ze základní části, v případě rovnosti pak výsledek z písemného testu. Garant soutěže: Libor Nazarčuk, viceprezident Asociace sommeliérů České republiky

16 OBOR ČEPOVÁNÍ PIVA PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE HLAVNÍ CÍL SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Cílem akce je soutěžní hodnocení kvality a umění výčepních z oblasti výroby a prodeje piva. Soutěž proběhne během pátečního soutěžního dne ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA SOUTĚŽE Základním schématem hodnocení v soutěži je: natočení piva do sklenice 0,5 l (Budweiser Budvar nealkoholické pivo) dodržení správné míry dodržení časového limitu 4 minuty na 0,5 l (Budweiser Budvar nealkoholické pivo) hodnocení vizuálního vzhledu natočeného piva porotou ÚČAST SOUTĚŽÍCÍCH Přihlásit se mohou žáci škol prezentujících se na Gastro festivalu Ostrava 2009 ( za každou školu je možno přihlásit více soutěžících). Podmínkou je, že přihlášený soutěžící musí být žákem této školy. HLAVNÍ KRTITÉRIA HODNOCENÍ Hodnocení provádí porota podle stanovených kritérií, s nimiž jsou soutěžící seznámení před zahájením soutěže. Celkový vzhled Vizuální vzhled ( dojem ) natočeného piva hodnotí porota podle zásad: první dojem, pevnost pěny, stav a forma pivní čepice, množství piva, způsob servírování piva před porotou, celkový dojem Bodové hodnocení Každý porotce hodnotí dle svého uvážení od 0 do 6 bodů 0 = velmi špatně natočené pivo 1 = nevzhledně natočené pivo 2 = horší průměr 3 = běžně natočené pivo ( standart ) 4 = lepší standart 5 = velmi pěkně natočené pivo 6 = pěkné pivo ideál Do hodnotících kritérií budou zapracovány pomocná kritéria ohledně vzhledu ( vizuální dojem ) a způsobu podávání výčepního jako pomocné body v případě shody ( nelze použít na místě ).

17 Bodové srážky Hlavní rozhodčí společně s řídícím ( organizátorem ) soutěže má právo odečíst body za nedodržení následujících podmínek: za použití nedovolených způsobů při čepování např. propichování bublin, míchání piva, odfouknutí pěny, setřepávání pěny apod. mínus 5 bodů za postavení piva na podstavec před porotu bez podtácku. mínus 2 body za nedodržení povinnosti předložit pivo rozhodčímu či porotě ( soutěžící opustí soutěžní prostor ) mínus 5 bodů za čepování piva po uplynutí časového limitu mínus 10 bodů SOUTĚŽNÍ PRAVIDLA PRŮBĚH SOUTĚŽE Každý účastník soutěží v čepování sklenice 0,5 l (Budweiser Budvar nealkoholické pivo). Na výzvu hlavního rozhodčího přistoupí soutěžící k určené výčepní stolici podle vylosovaného pořadí. Soutěžící má právo ( nemusí ) zkušebního natočení jedné sklenice ještě před zahájením měření časového limitu. Časový limit zkušebního natočení je 1 minuta. Soutěžící nesmí zasahovat do nastavení výčepního zařízení, které je seřízeno odbornou firmou pro všechny účastníky jednotně. Porušení této zásady znamená diskvalifikaci. Způsob čepování si určuje soutěžící sám, přičemž musí dbát, aby jeho způsob odpovídal přibližně běžné čepovací praxi. Je povoleno přetečení piva při čepování. Sklenice si může soutěžící dle vlastního uvážení vypláchnout vodou (před měřením ). Není povoleno propichování bublin, míchání piva, odfouknutí pěny, setřepávání pěny a jiné nepovolené způsoby. Soutěžící natočí vždy tři sklenice 0,5 l (Budweiser Budvar nealkoholické pivo) v časovém limitu 4 minuty. Dodržení časového limitu sleduje rozhodčí u výčepu, který spouští časomíru (stopky). Nejpozději po uplynutí časového limitu určí sám soutěžící, které natočené pivo chce změřit. K měření rozhodčím postaví pivo soutěžící na podstavec sám. Po změření míry a výšky pěny přinese sám soutěžící pivo na podstavec před porotu, která provede vizuální hodnocení. Soutěžící postaví na podstavci pivo na podtácek. Výsledky měření a hodnocení zapíše porota do registračního lístku, který předá soutěžící do poroty před přistoupením k výčepu. Současně provede porota záznam do svého soutěžního protokolu. V případě, že v průběhu výčepu dojde pivo, má soutěžící právo na opakovaný soutěžní pokus v plném rozsahu po příslušném nastavení výčepní stolice. SHODNÉ POŘADÍ Při shodném bodovém hodnocení na prvních třech místech následuje dodatečná soutěž. Soutěžící v takovém případě mají pouze dvě sklenice o obsahu 0,5 l. Časový limit je 3 minuty. Soutěžící již nemají právo zkušebního natočení piva. V případě dodatečné soutěže provádí vizuální hodnocení vždy celá porota. Pokud dojde k opakované shodě v pořadí i po prvním dodatečném čepování pokračuje soutěž pro tyto soutěžící dalším dodatečným čepováním. V takovém případě však mají soutěžící k výčepu pouze jednu sklenici ( 0,5 l ) a časový limit se zkracuje na 2 minuty. Soutěžící nemá právo na zkušební výčep. Vizuální hodnocení provádí opět celá porota. Pokud dojde ke shodě v pořadí i po dodatečných čepováních dle bodu a) a b) pokračuje dodatečné čepování systémem dle bodu b), až do úplného rozhodnutí.

18 OBOR BARMAN PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Viz samostatné propozice na

19 OBOR PIZZA Free style PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ - PROPOZICE SOUTĚŽE Soutěžní část Gastro festivalu Ostrava 2009 je realizována s finanční podporou Magistrátu Statutárního města Ostravy Soutěžní podmínky: Soutěžící musí formou freestylového vystoupení připravit 2 pizzy v časovém limitu 6 minut (2x3min)tj. 3 min. od prvního vyhození pizzy až do jejího naplnění a přípravu k pečení. Doba pečení se nezapočítává do soutěžního času. Soutěžící má za povinnost připravit jednu pizzu Margarita s použitím původních (historických) surovin a dále jednu pizzu dle vlastní receptury s lahodnou kompozicí původních surovin. Čas na přípravu pracoviště a jeho úklid je 2x 5 min. Velikost pizzy je stanovena na průměr cca 32 cm. Soutěžící si může přinést připravené těsto na pizzu ve formě bochánků, dále mít předpřipravené (nakrájené) suroviny vč. základní omáčky Pomodoro. Soutěžící vystoupí v pracovním oblečení dle fantazie, v oblečení určené pro Show. Hudbu dle vlastního výběru předá soutěžící před svým vystoupením pořadateli ve formátu CD. Soutěžící po upečení pizzu nakrájí, předá degustační vzorek hodnotící komisi a zbývající část rozdá mezi přítomné diváky. Tácky pro hosty zajistí pořadatel. Pro soutěžícího bude připraven pracovní stůl, standartní pec na pizzu vč. lopaty a dřez s tekoucí pitnou vodou. Účastnický poplatek je stanoven ve výši 500,- Kč a je splatný při prezentaci v den soutěže. Hodnocení: - Choreografie vtipnost, obratnost a komplexní pojetí vystoupení, sladění s hudbou - Vlastní dohotovení pizzy - Čistota přípravy a práce - Chuť a vzhled pizzy, dodržení receptu povinné pizzy - Dodržení časového limitu. Ceny pro vítěze: 1. Místo - Finanční hotovost ve výši ,- Kč věnuje studio Ola Kala, diplom a pohár 2. Místo Poukaz na lekce vaření v hodnotě 4.500,- Kč ve studiu Ola Kala, diplom a pohár 3. Místo Poukaz na lekce vaření v hodnotě 4.500,- Kč ve studiu Ola Kala, diplom a pohár Program Pizza Freestyle Čtvrtek do 13:00 hod. prezence soutěžících Od 14:00 hod. rozprava s rozhodčími, losování pořadí Od 15:00 hod. zahájení soutěže Po skončení soutěže vyhlášení

20 21. října 2009 Uzávěrka přihlášek (pokud není stanoveno jinak) Časový harmonogram soutěže kompletní přehled 15. listopadu 2009 Uzávěrka přihlášek soutěže barmanů 18. listopadu :00 16:00 hod. Prezence účastníků a doprovodů Foyer Mamaison Imperial Hotel (středa) 19:00 hod Slavnostní zahájení Kongresový sál Mamaison Imperial Hotel 21:00 hod Pracovní schůzka odborných komisí Salónek Mamaison Imperial Hotel 19. listopadu 2009 od 5:30 hod Otevření soutěžní místnosti k návozu exponátů NA1 - plocha Výstaviště Černá Louka Ostrava (čtvrtek) 06:00 9:30 hod Instalace exponátů oboru kuchař, cukrář a číšník NA1 - plocha Výstaviště Černá Louka Ostrava 09:30 12:00 hod Hodnocení soutěžních exponátů kuchař, cukrář a číšník NA1 plocha Výstaviště Černá Louka Ostrava 09:30 hod Zahájení soutěže kuchařů příprava menu 1. den NA 1 k. studio Výstaviště Černá Louka Ostrava 10:00 10:15 hod Slavnostní zahájení Gastro festivalu NA1 podium 1 Výstaviště Černá Louka Ostrava 10:00 hod Zahájení soutěže číšníků servis slavnostního menu 1. den NA 1 plocha Výstaviště Černá Louka Ostrava 10:00 hod Zahájení soutěže cukrář dohotovení dortu NA 1 podium 1 Výstaviště Černá Louka Ostrava 10:00 hod Exhibice Radka Kašpárka ARIA Hotel Praha Studio Ola Kala Výstaviště Černá Louka Ostrava 11:00 hod Thajská kuchyně v podání restaurace NOI Praha Studio Ola Kala Výstaviště Černá Louka Ostrava 12:00 hod Bamix s Robertem Teličkou a jeho Mixérem Studio Ola Kala Výstaviště Černá Louka Ostrava 13:00 hod Exhibice Michala Nikodéma TV Star TV Paprika Dva v kravatě Studio Ola Kala Výstaviště Černá Louka Ostrava 13:00 hod Prezence soutěže PIZZA FREE STYLE NA 1 plocha Výstaviště Černá Louka Ostrava 14:00 hod Exhibice Radka Kašpárka Hotel ARIA Praha Studio Ola Kala Výstaviště Černá Louka Ostrava 14:00 hod Rozprava k soutěži PIZZA FREE STYLE NA 1 podium 1 Výstaviště Černá Louka Ostrava 15:00 hod Start PIZZA FREE STYLE NA 1 podium 1 Výstaviště Černá Louka Ostrava 16:00 16:45 hod prezence soutěžících Foyer Mamaison Imperial Hotel 17:00 17:45 hod písemný test sommelier Salónek Mamaison Imperial Hotel 18:30 19:00 hod Degustace vzorků Salónek Mamaison Imperial Hotel 19:00 hod Slavnostní vyhlášení PIZZA FREE STYLE NA 1 podium 1 Výstaviště Černá Louka Ostrava 20:00 hod Rozprava se soutěžícími Salónek Mamaison Imperial Hotel

Školy, které vyučují tento obor, se mohou svými výrobky prezentovat mimo soutěž na výstavní ploše.

Školy, které vyučují tento obor, se mohou svými výrobky prezentovat mimo soutěž na výstavní ploše. 2 Organizační tým: Ředitel Gastro festivalu Ostrava 2011: Ing. Zdeněk Blinka předseda představenstva UNIHOST Generální rozhodčí: Karel Mayer 1.místopředseda představenstva UNIHOST Soutěžní obory: Kuchař

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE a UNIHOST OSTRAVA

STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE a UNIHOST OSTRAVA STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE a UNIHOST OSTRAVA pořádají 3. ročník sommelierské juniorské soutěže za podpory Zdeňka Kopky, předsedy Unihostu a s odbornou

Více

Gastronomická soutěž Olima Cup 2016 Olomouc PROPOZICE

Gastronomická soutěž Olima Cup 2016 Olomouc PROPOZICE Gastronomická soutěž Olima Cup 2016 Olomouc PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR A SENIOR Postupová soutěž na Gastro junior u kuchařů juniorů KADET - ČTVRTEK 20. října 2016 JUNIOR - PÁTEK 21. října 2016 SENIOR

Více

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR A ART

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR A ART Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR A ART KADET ČTVRTEK 4. ŘÍJNA 2018 JUNIOR A ART PÁTEK 5. ŘÍJNA 2018 SENIOR 6. ŘÍJNA 2018 Záštitu nad soutěží převzali:

Více

Soutěžní podmínky. Charakter akce: Soutěž pro žáky středních odborných škol, středních odborných učilišť a odborných učilišť

Soutěžní podmínky. Charakter akce: Soutěž pro žáky středních odborných škol, středních odborných učilišť a odborných učilišť Soutěžní podmínky Předmět soutěže: Příprava 4 porcí espressa ze zvolené kávy Příprava 4 porcí cappuccina zdobeného za použití techniky Latte Art, metodou free pour (obrázek je nakreslený pouze litím mléčné

Více

1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI

1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI 1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI Určené pro žáky učebních oborů vzdělání kategorie E HLAVNÍ INFORMACE Odborný garant soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR Pořadatel soutěže SOŠ a SOU Městec

Více

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR A ART

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR A ART Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR A ART KADET ČTVRTEK 4. ŘÍJNA 2018 JUNIOR A ART PÁTEK 5. ŘÍJNA 2018 SENIOR 6. ŘÍJNA 2018 Záštitu nad soutěží převzali:

Více

XV. ročník soutěže odborných dovedností s mezinárodní účastí cukrář - junior

XV. ročník soutěže odborných dovedností s mezinárodní účastí cukrář - junior gastronomi e a farmářství pořádá 30. ledna 2019 v Kongresovém sále Priessnitzových léčebných lázní a.s. XV. ročník soutěže odborných dovedností s mezinárodní účastí cukrář - junior pod odbornou záštitou

Více

Střední škola řemesel a služeb Děčín IV pořádá GASTRO LABE 2016. Datum konání: 17. a 18. února 2016

Střední škola řemesel a služeb Děčín IV pořádá GASTRO LABE 2016. Datum konání: 17. a 18. února 2016 Střední škola řemesel a služeb Děčín IV pořádá I. ročník soutěže mladých kuchařů, cukrářů a číšníků GASTRO LABE 2016 Datum konání: 17. a 18. února 2016 Místo konání: obchodní centrum Pivovar Děčín Startovné:

Více

GASTRO FESTIVAL OSTRAVA 2012

GASTRO FESTIVAL OSTRAVA 2012 UNIHOST Ostrava Ostravské výstavy, a.s. Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka ve spolupráci s Asociací číšníků Asociací kuchařů a cukrářů ČR Budweiser Budvar LA BOHEME CAFE CzechTourism

Více

CARVING. 20. ročník soutěže. 9. 4. 2015 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové pořádá AKC ČR pobočka Východní Čechy

CARVING. 20. ročník soutěže. 9. 4. 2015 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové pořádá AKC ČR pobočka Východní Čechy soutěžní kategorie: CARVING 20. ročník soutěže 9. 4. 2015 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové pořádá AKC ČR pobočka Východní Čechy kategorie způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu

Více

Gastronomická soutěž Olima Cup 2017 Olomouc PROPOZICE CUKRÁŘ KADET, JUNIOR A SENIOR

Gastronomická soutěž Olima Cup 2017 Olomouc PROPOZICE CUKRÁŘ KADET, JUNIOR A SENIOR Gastronomická soutěž Olima Cup 2017 Olomouc PROPOZICE CUKRÁŘ KADET, JUNIOR A SENIOR ČTVRTEK 5. října 2017 SOBOTA 7. října 2017 Záštitu nad soutěží převzali: Pořadatelé: Sponzoři soutěže: Mediální partneři:

Více

BARISTA CUP OSTRAVA 2015. PRAVIDLA - výsek

BARISTA CUP OSTRAVA 2015. PRAVIDLA - výsek BARISTA CUP OSTRAVA 2015 PRAVIDLA - výsek 1 Mílé kavárny, baristé a baristky, BARISTA CUP OSTRAVA 2015 PRAVIDLA A POŽADAVKY káva je to co nás baví, těší a v neposlední řadě i živí! Máte opět jedinečnou

Více

SLAVNOSTNÍ TABULE PRO 2 OSOBY > UMĚNÍ ŽÍT <

SLAVNOSTNÍ TABULE PRO 2 OSOBY > UMĚNÍ ŽÍT < STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ Dr. Beneše 413 290 01 PODĚBRADY vyhlašuje mezinárodní gastronomické soutěže pro žáky středních odborných učilišť v oborech kuchař, číšník, cukrář, barman

Více

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace ve spolupráci s AKC ČR pobočka Brno a hlavním partnerem soutěže IREKS ENZYMA.

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace ve spolupráci s AKC ČR pobočka Brno a hlavním partnerem soutěže IREKS ENZYMA. Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace ve spolupráci s AKC ČR pobočka Brno a hlavním partnerem soutěže IREKS ENZYMA pořádají 4. 6. dubna 2017 15. ročník soutěže cukrářských dovedností s

Více

UNIHOST CUP - Memoriál Zdeňka Kopky

UNIHOST CUP - Memoriál Zdeňka Kopky UNIHOST Ostrava a Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka ve spolupráci s CzechTourism Plzeňský Prazdroj a.s. LA BOHEME CAFE pořádají UNIHOST CUP - Memoriál Zdeňka Kopky 27. 28. listopadu

Více

II. ročník soutěže mladých kuchařů, cukrářů a číšníků

II. ročník soutěže mladých kuchařů, cukrářů a číšníků Střední škola řemesel a služeb Děčín IV pořádá II. ročník soutěže mladých kuchařů, cukrářů a číšníků Datum konání: 16. února 2017 Místo konání: obchodní centrum Pivovar Děčín Startovné: jeden soutěžící

Více

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE CUKRÁŘ KADET, JUNIOR A SENIORY DEKORATIVNÍ PERNÍKY ČTVRTEK 4. října 2018 SOBOTA 6. října 2018 Záštitu nad soutěží převzali: Pořadatelé: Sponzoři

Více

Gastronomická soutěž Olima Cup 2016 Olomouc PROPOZICE

Gastronomická soutěž Olima Cup 2016 Olomouc PROPOZICE Gastronomická soutěž Olima Cup 2016 Olomouc PROPOZICE CUKRÁŘ JUNIOR A SENIOR Postupová soutěž na Gastro junior u cukrářů juniorů ČTVRTEK 20. října 2016 SOBOTA 22. října 2016 Záštitu nad soutěží převzali:

Více

VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU

VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU vyhlašuje krajskou gastronomickou soutěž určenou středním školám na území Plzeňského kraje VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU vyhlášené v rámci projektu PLZEŃSKÝ KRAJ PODPORUJE REGIONÁLNÍ POTRAVINY Odborný

Více

Pravidla 5. ročníku odborné soutěže 5. MAKRO HoReCa Pětiboj - regionální kolo

Pravidla 5. ročníku odborné soutěže 5. MAKRO HoReCa Pětiboj - regionální kolo Pravidla 5. ročníku odborné soutěže 5. MAKRO HoReCa Pětiboj - regionální kolo MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. je hlavním organizátorem a garantem odborné soutěže 5. MAKRO HoReCa Pětiboj. Soutěž je dvoukolová

Více

MELOUNOVÝ ŠAMPIONÁT. soutěž proběhne v rámci kuchařské soutěže GASTRO HRADEC VITANA CUP

MELOUNOVÝ ŠAMPIONÁT. soutěž proběhne v rámci kuchařské soutěže GASTRO HRADEC VITANA CUP MELOUNOVÝ ŠAMPIONÁT 18.4.2013 (čtvrtek) soutěž proběhne v rámci kuchařské soutěže GASTRO HRADEC VITANA CUP kategorie způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu předem připravená kompozice Z/1

Více

Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá.

Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá. Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá. Soutěž vyhlašuje Pivní klub ČR, ve spolupráci s rodinným pivovarem Chodovar s.r.o. Chodová Planá, za podpory Západočeské

Více

TÉMATA K PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAKTICKÁ ZKOUŠKA Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ ÚSTNÍ ČÁST

TÉMATA K PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAKTICKÁ ZKOUŠKA Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ ÚSTNÍ ČÁST TÉMATA K PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAKTICKÁ ZKOUŠKA Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ ÚSTNÍ ČÁST studijní obor 65-42-M/01 Hotelnictví školní rok 2016/2017 1. Společenská pravidla chování, etiketa, osobnost

Více

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE

Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE Gastronomická soutěž GASTRO OLOMOUC - Olima Cup 2018 PROPOZICE CUKRÁŘ KADET, JUNIOR A SENIORY DEKORATIVNÍ PERNÍKY ČTVRTEK 4. října 2018 SOBOTA 6. října 2018 Záštitu nad soutěží převzali: Pořadatelé: Sponzoři

Více

Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá.

Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá. Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá. www.pivniklub.cz Soutěž vyhlašuje Pivní klub ČR www.pivniklub.cz, ve spolupráci s rodinným pivovarem Chodovar s.r.o.

Více

Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá.

Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá. 2007 Soutěž v míchání nápojů z piva a produktů rodinného pivovaru Chodovar - Chodová Planá. Soutěž vyhlašuje Pivní klub ČR, ve spolupráci s rodinným pivovarem Chodovar s.r.o. Chodová Planá, za podpory

Více

pořádá soutěž studentů středních škol gastronomie, hotelnictví a cestovního ruchu s názvem

pořádá soutěž studentů středních škol gastronomie, hotelnictví a cestovního ruchu s názvem Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace IČ: 00577260, organizace zřízená Moravskoslezským krajem ZL/063/2001 pořádá soutěž studentů středních škol gastronomie, hotelnictví

Více

GASTRO FESTIVAL 2013

GASTRO FESTIVAL 2013 UNIHOST Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR a pod záštitou předsedy Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje Ing. Jana Březiny a starostky města Frenštát

Více

AHOL CUP 2016. Propozice pro soutěž čtyřčlenných družstev

AHOL CUP 2016. Propozice pro soutěž čtyřčlenných družstev AHOL CUP 2016 Propozice pro soutěž čtyřčlenných družstev V této kategorii soutěží čtyřčlenná družstva, přičemž každý člen družstva se zapojí do 6 soutěžních disciplín. Z těchto 6 soutěžních disciplín je

Více

způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu předem připravená kompozice Z/1 týmy (1-3 řezbáři)

způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu předem připravená kompozice Z/1 týmy (1-3 řezbáři) 19.4.2012 (čtvrtek) soutěž proběhne v rámci kuchařské soutěže GASTRO HRADEC kategorie způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu předem připravená kompozice Z/1 týmy (1-3 řezbáři) nebo výrobek

Více

Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace Krakovská 1095/33, 700 30 Ostrava-Hrabůvka

Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace Krakovská 1095/33, 700 30 Ostrava-Hrabůvka Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace Krakovská 1095/33, 700 30 Ostrava-Hrabůvka pořádá soutěž studentů středních škol gastronomie, hotelnictví a cestovního ruchu

Více

Odborné učiliště, Kunice 60 251 63 Strančice, IČO 00410233. vyhlašuje 1. ročník kuchařské soutěže pro žáky oborů vzdělání kategorie E s názvem

Odborné učiliště, Kunice 60 251 63 Strančice, IČO 00410233. vyhlašuje 1. ročník kuchařské soutěže pro žáky oborů vzdělání kategorie E s názvem vyhlašuje 1. ročník kuchařské soutěže pro žáky oborů vzdělání kategorie E s názvem ZLATÁ VAŘEČKA v přípravě výrobků studené kuchyně a prostření slavnostní tabule pro 2 osoby na téma OSLAVA SV. VALENTÝNA

Více

Škola kávy MISTR KÁVY 2008 6. MISTROVSTVÍ BARISTŮ ČR OFICIÁLNÍ PRAVIDLA

Škola kávy MISTR KÁVY 2008 6. MISTROVSTVÍ BARISTŮ ČR OFICIÁLNÍ PRAVIDLA MISTR KÁVY 2008 6. MISTROVSTVÍ BARISTŮ ČR OFICIÁLNÍ PRAVIDLA Účast v soutěži Mistr kávy 2008 Pro možnost účasti v soutěži Mistr kávy je třeba doručit na korespondenční adresu organizátora, Škola kávy s.r.o.,

Více

Stanovení zadání praktické zkoušky a způsobu jejího konání pro jarní a podzimní období zkušebního roku 2018

Stanovení zadání praktické zkoušky a způsobu jejího konání pro jarní a podzimní období zkušebního roku 2018 Příloha č. 3 k rozhodnutí ředitele školy SSGH-MZ-2018/008 Stanovení zadání praktické zkoušky a způsobu jejího konání pro jarní a podzimní období zkušebního roku 2018 obor: Hotelnictví 1 Obsah Vyhláška

Více

Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o. ve spolupráci s generálním partnerem Sanatoria Klimkovice

Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o. ve spolupráci s generálním partnerem Sanatoria Klimkovice Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o. ve spolupráci s generálním partnerem Sanatoria Klimkovice pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislava Folwarczneho a primátorky Statutárního

Více

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2019 praktická zkouška

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2019 praktická zkouška PRAKTICKÁ ZKOUŠKA - zadání a způsob konání Praktická maturitní zkouška prověřuje kompetence žáků získané v komplexu odborných gastronomických předmětů. Hlavním cílem zkoušky je evaluace získaných praktických

Více

Vážení přátelé, ředitelka Střední školy Brno, Charbulova, příspěvková organizace. RNDr. Jana Marková vyhlašuje 18. ROČNÍK

Vážení přátelé, ředitelka Střední školy Brno, Charbulova, příspěvková organizace. RNDr. Jana Marková vyhlašuje 18. ROČNÍK Vážení přátelé, ředitelka Střední školy Brno, Charbulova, příspěvková organizace RNDr. Jana Marková vyhlašuje 18. ROČNÍK SOUTĚŽE VE ZNALOSTECH O PIVU, V ČEPOVÁNÍ A SERVISU PIVA A V MÍCHÁNÍ NÁPOJŮ S PIVEM

Více

Gastronomická soutěž Olima Cup 2017 Olomouc PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR, TÝMY A ART

Gastronomická soutěž Olima Cup 2017 Olomouc PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR, TÝMY A ART Gastronomická soutěž Olima Cup 2017 Olomouc PROPOZICE KUCHAŘ KADET, JUNIOR, SENIOR, TÝMY A ART KADET A TÝMY ČTVRTEK 5. ŘÍJNA 2017 JUNIOR A ART PÁTEK 6. ŘÍJNA 2017 SENIOR 7. ŘÍJNA 2017 Záštitu nad soutěží

Více

VÍTĚZ POSTUPUJE DO SOUTĚŽE MORAVSKÝ KUCHAŘ 2015

VÍTĚZ POSTUPUJE DO SOUTĚŽE MORAVSKÝ KUCHAŘ 2015 STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, PŘEROV, ŠÍŘAVA 7 a MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. VE SPOLUPRÁCI Kuchařské studio Luděk Bil pod záštitou primátora města Přerova Mgr. Vladimíra Puchalského pořádají a srdečně

Více

soutěž proběhne v rámci Gastro festivalu způsob vyřezávání

soutěž proběhne v rámci Gastro festivalu způsob vyřezávání 21.11.2009 7. ročník soutěž proběhne v rámci Gastro festivalu kategorie OSTRAVA způsob vyřezávání * soutěž ve vyřezávání zeleniny a ovoce v limitu na místě v limitu A CZECH CARVING CUP * vyřezaná dekorativní

Více

Pravidla - 1. Mistrovství Ostravských baristů OFICIÁLNÍ PRAVIDLA PRO ROK 2012

Pravidla - 1. Mistrovství Ostravských baristů OFICIÁLNÍ PRAVIDLA PRO ROK 2012 Pravidla - 1. Mistrovství Ostravských baristů OFICIÁLNÍ PRAVIDLA PRO ROK 2012 (pravidla vytvořil: Škola kávy s.r.o. www.skolakavy.cz) Každý soutěžící musí připravit a naservírovat během 15 minut čtyřem

Více

Mezinárodní barmanská soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP 2018 Evropský pohár v míchání ovocných destilátů úterý , Vizovice

Mezinárodní barmanská soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP 2018 Evropský pohár v míchání ovocných destilátů úterý , Vizovice Mezinárodní barmanská soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP 2018 Evropský pohár v míchání ovocných destilátů úterý 18.9.2018, Vizovice PROPOZICE Název soutěže: 18th INTERNATIONAL RUDOLF JELINEK CUP 2018 THE EUROPEAN

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, PŘEROV, ŠÍŘAVA 7. MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. VE SPOLUPRÁCI. Kuchařské studio Luděk Bil

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, PŘEROV, ŠÍŘAVA 7. MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. VE SPOLUPRÁCI. Kuchařské studio Luděk Bil STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, PŘEROV, ŠÍŘAVA 7 a MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. VE SPOLUPRÁCI Kuchařské studio Luděk Bil ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČR regionální pobočka Severní Morava a Slezsko pod

Více

Propozice Novohradské flétny

Propozice Novohradské flétny Propozice Novohradské flétny 1. INTERPRETAČNÍ SOUTĚŽ NOVOHRADSKÁ FLÉTNA, XVI. ročník (dále jen NF) 1. 1. MÍSTO KONÁNÍ Státní hrad Nové Hrady, Nové Hrady 373 33, Komenského 33 (levé křídlo St. hradu) 1.

Více

EVROPSKÝ MELOUNOVÝ FESTIVAL 31.července 2010 Liberec, CENTRUM BABYLON

EVROPSKÝ MELOUNOVÝ FESTIVAL 31.července 2010 Liberec, CENTRUM BABYLON EVROPSKÝ MELOUNOVÝ FESTIVAL 31.července 2010 Liberec, CENTRUM BABYLON kategorie způsob vyřezávání * soutěž ve vyřezávání vodního a cukrového melounu na místě v limitu A Evropská melounová řežba * vyřezaný

Více

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2017 praktická zkouška

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2017 praktická zkouška PRAKTICKÁ ZKOUŠKA - zadání a způsob konání Praktická maturitní zkouška prověřuje kompetence žáků získané v komplexu odborných gastronomických předmětů. Hlavním cílem zkoušky je evaluace získaných praktických

Více

11. června 2015. 13. ročník. soutěž proběhne v rámci JUNIOR SHOW v Třebíči. způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod

11. června 2015. 13. ročník. soutěž proběhne v rámci JUNIOR SHOW v Třebíči. způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod MELOUNOVÝ ŠAMPIONÁT. 11. června 2015 13. ročník soutěž proběhne v rámci JUNIOR SHOW v Třebíči kategorie způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod A Melounový "live" carving *

Více

ve spolupráci s MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. RETIGO s.r.o., BONDUELLE spol. s r.o. NESTLÉ ČESKO s.r.o. pořádají 12. dubna 2017

ve spolupráci s MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. RETIGO s.r.o., BONDUELLE spol. s r.o. NESTLÉ ČESKO s.r.o. pořádají 12. dubna 2017 ve spolupráci s MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. RETIGO s.r.o., BONDUELLE spol. s r.o. NESTLÉ ČESKO s.r.o. pořádají 12. dubna 2017 pod záštitou primátora statutárního města Přerova Mgr. Vladimíra Puchalského

Více

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Sommelier (kód: 65-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

příspěvková organizace pořádá dne 18. ledna ročník mezinárodního setkání spřátelených odborných škol VINNÝ COCKTAIL CUP 2018

příspěvková organizace pořádá dne 18. ledna ročník mezinárodního setkání spřátelených odborných škol VINNÝ COCKTAIL CUP 2018 příspěvková organizace pořádá dne 18. ledna 2018 4. ročník mezinárodního setkání spřátelených odborných škol VINNÝ COCKTAIL CUP 2018 S motivačním programem pro budoucí barmany přímo od špičkových odborníků

Více

PROPOZICE (junior classic) obor barman

PROPOZICE (junior classic) obor barman PROPOZICE (junior classic) obor barman Název soutěže: XIII. ročník AHOL- CUP 2011 mezinárodní juniorská koktejlová soutěž Pořadatel soutěže: AHOL-Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství, Dušní 1106/8,

Více

Hodnoticí standard. Výpomoc při obsluze hostů (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výpomoc při obsluze hostů (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výpomoc při obsluze hostů (kód: 65-012-E) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Pomocný číšník Kvalifikační úroveň

Více

12. června ročník. soutěž proběhne v rámci JUNIOR SHOW v Třebíči. způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod

12. června ročník. soutěž proběhne v rámci JUNIOR SHOW v Třebíči. způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod MELOUNOVÝ ŠAMPIONÁT. 12. června 2014 12. ročník soutěž proběhne v rámci JUNIOR SHOW v Třebíči kategorie způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod A Melounový "live" carving *

Více

ORGANIZACE A PROGRAM SOUTĚŽE:

ORGANIZACE A PROGRAM SOUTĚŽE: ORGANIZACE A PROGRAM SOUTĚŽE: 12. května 2014 do 17:00 příjezd účastníků a jejich ubytování 18:00-18:30 večeře všech účastníků 19:00 porada pedagogického doprovodu 1.patro DM žáci - osobní volno 22:00

Více

Bocuse d'or O soutěži Bocuse d'or Průběh soutěže - cesta na celosvětové finále

Bocuse d'or O soutěži Bocuse d'or Průběh soutěže - cesta na celosvětové finále Bocuse d'or O soutěži Bocuse d'or Paul Bocuse, francouzský šéfkuchař a vyznavatel směru nouvelle cuisine, vytvořil v lednu 1987 revoluční soutěž pro profesionální kuchaře. Inspiroval se pravidly velkých

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, MLADÁ BOLESLAV, NA KARMELI 206

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, MLADÁ BOLESLAV, NA KARMELI 206 Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, nabízíme Vám možnost zúčastnit se Její součástí jsou soutěže v kategoriích barman, cukrář a pekař. Podrobnější dispozice k soutěžním disciplínám včetně přihlášek

Více

PROPOZICE (Mistr kávy junior)

PROPOZICE (Mistr kávy junior) PROPOZICE (Mistr kávy junior) Název soutěže: Mistr kávy junior - Horeca Pořadatel soutěže: Škola kávy s.r.o. ve spolupráci s CBA Odborný garant soutěže: ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE, o.s. Datum: 22.10.2009

Více

Střední škola řemesel a služeb Děčín IV pořádá. IV. ročník soutěže mladých kadeřníků DĚČÍNSKÁ VLNA 2015

Střední škola řemesel a služeb Děčín IV pořádá. IV. ročník soutěže mladých kadeřníků DĚČÍNSKÁ VLNA 2015 Střední škola řemesel a služeb Děčín IV pořádá IV. ročník soutěže mladých kadeřníků DĚČÍNSKÁ VLNA 2015 Akce probíhá pod záštitou Jany Vaňhové, náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje Soutěž je zapsána ve Věstníku

Více

Kulinárská soutěž VELKÉ VAŘENÍ pro restaurace o přípravu nejlepšího jídla z ryb

Kulinárská soutěž VELKÉ VAŘENÍ pro restaurace o přípravu nejlepšího jídla z ryb Kulinárská soutěž VELKÉ VAŘENÍ pro restaurace o přípravu nejlepšího jídla z ryb Místní rybářská skupina Bielská země PRAVIDLA KULINÁŘSKÉ SOUTĚŽE VELKÉ VAŘENÍ PRO RESTAURACI O PŘÍPRAVU NEJLEPŠÍHO JÍDLA

Více

10. června 2010. mezinárodní Mistrovství ČR juniorů v carvingu (do 21 let)

10. června 2010. mezinárodní Mistrovství ČR juniorů v carvingu (do 21 let) kategorie 10. června 2010 mezinárodní Mistrovství ČR juniorů v carvingu (do 21 let) soutěž proběhne v rámci JUNIOR SHOW v Třebíči soutěž je součástí JUNIORSKÉ CARVINGOVÉ EXTRALIGY způsob vyřezávání * soutěž

Více

POKYNY PRO ŽÁKA K VYPRACOVÁNÍ SOP CUKRÁŘ

POKYNY PRO ŽÁKA K VYPRACOVÁNÍ SOP CUKRÁŘ POKYNY PRO ŽÁKA K VYPRACOVÁNÍ SOP CUKRÁŘ Podle dále uvedených pokynů vypracujte písemnou formou samostatnou odbornou práci. Postupujte podle pokynů učitele, který vám sdělí konkrétní termíny pro losování

Více

Dva dny ve Frenštátě p. R. s gastronomickými soutěžemi

Dva dny ve Frenštátě p. R. s gastronomickými soutěžemi Tisková zpráva Dva dny ve Frenštátě p. R. s gastronomickými soutěžemi Ve dnech 14. a 15. listopadu 2013 soutěžila v Hotelové škole ve Frenštátě pod Radhoštěm více než stovka žáků z 26 gastronomických středních

Více

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Sommelier (kód: 65-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Stanovení zadání praktické zkoušky a způsobu jejího konání pro jarní a podzimní období zkušebního roku 2018

Stanovení zadání praktické zkoušky a způsobu jejího konání pro jarní a podzimní období zkušebního roku 2018 Příloha č. 1 k rozhodnutí ředitele školy SSGH-MZ-2018/008 Stanovení zadání praktické zkoušky a způsobu jejího konání pro jarní a podzimní období zkušebního roku 2018 obor: Gastronomie 1 Obsah Vyhláška

Více

místní propozice soutěže

místní propozice soutěže Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu 2015 Finále skupin a sóloformací výkonostní třídy A Náchod sobota 23.05.2015 neděle 24.05.2015 Soutěž se řídí soutěžním řádem a ústředními propozicemi MČR a pravidly

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA NAIL ART

SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA NAIL ART SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA NAIL ART Článek 1 Základní ustanovení 1. Soutěžní řád kadeřnicko-kosmetické soutěže Harmonie stanoví základní podmínky vztahující se na všechny její účastníky. 2. Za organizaci

Více

24. ročník soutěže. nebo výrobek téma: VOLNÉ * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod

24. ročník soutěže. nebo výrobek téma: VOLNÉ * pro juniory a seniory bez rozdílu v limitu 3 hod 24. ročník soutěže 28. 3. 2019 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové pořádá AKC ČR pobočka východní Čechy kategorie způsob vyřezávání * pro juniory a seniory bez rozdílu - jednotlivci předem připravená

Více

způsob vyřezávání * pro seniory (od 22 let výše) předem připravená kompozice

způsob vyřezávání * pro seniory (od 22 let výše) předem připravená kompozice Gastro Hradec CARVING CUP 14.4.2011 (čtvrtek) soutěž proběhne v rámci kuchařské soutěže GASTRO HRADEC kategorie způsob vyřezávání * pro seniory (od 22 let výše) předem připravená kompozice Z/1 Kompozice

Více

ZADÁNÍ POŽADAVKŮ K VYPRACOVÁNÍ MATURITNÍ ODBORNÉ PRÁCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Požadavky zadavatele:

ZADÁNÍ POŽADAVKŮ K VYPRACOVÁNÍ MATURITNÍ ODBORNÉ PRÁCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Požadavky zadavatele: Střední odborné učiliště společného stravování Poděbrady, Dr. Beneše 413/II, 290 01 Poděbrady Obor vzdělání: 65-41-L/51 Gastronomie ZADÁNÍ POŽADAVKŮ K VYPRACOVÁNÍ MATURITNÍ ODBORNÉ PRÁCE PRO ŠKOLNÍ ROK

Více

Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E Republikové finále soutěže TeamGym ZŠ, SŠ 2017/2018

Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E Republikové finále soutěže TeamGym ZŠ, SŠ 2017/2018 Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E Republikové finále soutěže TeamGym ZŠ, SŠ 2017/2018 Třebíč 1. - 2. 12. 2017 A. Všeobecná ustanovení: 1. Adresa kanceláře: ZŠ a MŠ Třebíč,

Více

"Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci Gastro festivalu. způsob vyřezávání. A "Dýňová Carvingová Show" 4 hod

Dýňový šampionát soutěž proběhne v rámci Gastro festivalu. způsob vyřezávání. A Dýňová Carvingová Show 4 hod 20.10.2012 10. ročník "Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci Gastro festivalu kategorie OSTRAVA způsob vyřezávání * nesoutěžní vyřezávání - NOVINKA na místě v limitu A "Dýňová Carvingová Show" 4 hod

Více

Pravidla Junior Cocktail Competition - JCC 2016. Česká barmanská asociace

Pravidla Junior Cocktail Competition - JCC 2016. Česká barmanská asociace Roman Uhlíř 8. prosince 2015-1 - Pravidla Junior Cocktail Competition - JCC 2016 (CBA) Tyto pravidla jsou platná na území ČR s účinností od 1.1.2016. Obsahují základní ustanovení závazná pro všechny soutěže,

Více

"Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST

Dýňový šampionát soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST 7.11.2013 "Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST 11. ročník České Budějovice kategorie způsob vyřezávání NOVINKA: * dýně + 4 suroviny na místě v limitu A Dýně - live carving 3 hod

Více

1. Definice a charakteristika rautu

1. Definice a charakteristika rautu KURZ ČÍŠNÍK - BARMAN -PŘÍPRAVA RAUTŮ 1. Definice a charakteristika rautu RAUT je druh slavnostní hostiny Rauty mohou býr klasické (pouhé pohoštění), obchodní nebo reklamní (atraktivní prostředí, nezvyklý

Více

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště Hotel Hvězda, Bruntál, Zámecké náměstí 18/6 HARMONOGRAM

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště Hotel Hvězda, Bruntál, Zámecké náměstí 18/6 HARMONOGRAM Odloučené pracoviště Hotel Hvězda, Bruntál, Zámecké náměstí 18/6 HARMONOGRAM k závěrečným zkouškám oboru 65-51-H/01 Kuchař číšník Kuchař - kuchařka Zpracoval: Bc. Radim Mádr, vedoucí učitel odborného výcviku

Více

Hodnoticí standard. Barman (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Barman (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Barman (kód: 65-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Barman Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Hodnoticí standard. Jednoduchá obsluha hostů (kód: 65-007-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Jednoduchá obsluha hostů (kód: 65-007-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Jednoduchá obsluha hostů (kód: 65-007-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK

Více

"Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST

Dýňový šampionát soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST 13.11.2014 "Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST 12. ročník České Budějovice kategorie způsob vyřezávání * dýně + 4 suroviny na místě v limitu A Dýně - live carving 3 hod * vyřezaná

Více

"Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST

Dýňový šampionát soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST 10.11.2016 "Dýňový šampionát" soutěž proběhne v rámci výstavy GASTROFEST 14. ročník České Budějovice kategorie způsob vyřezávání * live carving na místě v limitu A téma - FAUNA 3 hod * předem vyřezaná

Více

65-51-H/01 Kuchař - číšník. Obsah

65-51-H/01 Kuchař - číšník. Obsah 65-51-H/01 Kuchař - číšník Obsah Samostatná odborná práce... 1 Anotace témat... 1 Témata... 2 Téma č. 1 - Kuchař SOP 2017/2018... 2 Pokyny pro žáky... 2 Téma č. 2 - Číšník SOP 2017/2018... 6 Pokyny pro

Více

Hodnoticí standard. Barman (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Hodnoticí standard. Barman (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Barman (kód: 65-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

soutěž ve floristice s výstavou soutěžních prací

soutěž ve floristice s výstavou soutěžních prací vyhlašují soutěž ve floristice s výstavou soutěžních prací se uskuteční ve dnech 13. a 14. listopadu 2014 v Kulturním domě města Soběslavi Místo konání: Kulturní dům města Soběslavi Den konání soutěže:

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA

SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA Článek 1 Základní ustanovení 1. Soutěžní řád kadeřnicko-kosmetické soutěže Harmonie stanoví základní podmínky vztahující se na všechny její účastníky. 2. Za organizaci

Více

Hodnoticí standard. Složitá obsluha hostů (kód: 65-008-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Složitá obsluha hostů (kód: 65-008-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Složitá obsluha hostů (kód: 65-008-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník, servírka Kvalifikační úroveň

Více

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO Obecní úřad Tvrdonice a Slovácký Podlužácký krůžek Tvrdonice vyhlašují jako součást 62. ročníku národopisných slavností Podluží v písni a tanci ve dnech 5. - 7. června 2015 SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A

Více

Registrace. Ubytování a stravování Za SO zodpovídá: Ing. František Žaloudek (mob.773 500 600) zaloudekfr@centrum.cz

Registrace. Ubytování a stravování Za SO zodpovídá: Ing. František Žaloudek (mob.773 500 600) zaloudekfr@centrum.cz 42. MISTROVSTVÍ REPUBLIKY V ORBĚ Propozice pro oráče, trenéry a rozhodčí Dolní Újezd u Litomyšle 9.10. 10.10. 2015 Na pozemcích ZD Dolní Újezd www.zddu.cz GPS:49.8293436111-16.2571775 Přihlášky Přihlášku

Více

JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/ H/001 Kuchař PŘÍLOHY. Příloha č. 1 Samostatná odborná práce

JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/ H/001 Kuchař PŘÍLOHY. Příloha č. 1 Samostatná odborná práce JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012 65-52-H/001 Kuchař PŘÍLOHY Příloha č. 1 Samostatná odborná práce 1. Zadání samostatné odborné práce (SOP) Předložené zadání je součástí jednotného

Více

floristickou soutěž s výstavou soutěžních prací

floristickou soutěž s výstavou soutěžních prací vyhlašují floristickou soutěž s výstavou soutěžních prací se uskuteční ve dnech 10. a 11. listopadu 2016 v Kulturním domě města Soběslavi Místo konání: Kulturní dům města Soběslavi Den konání soutěže:

Více

Samostatná odborná práce

Samostatná odborná práce Samostatná odborná práce 65-51-H/002 KUCHAŘ-ČÍŠNÍK PRO POHOSTINSTVÍ 65-51-H/01 KUCHAŘ-ČÍŠNÍK A. Zadání samostatné odborné práce (SOP) Samostatná odborná práce je součástí jednotného zadání závěrečných

Více

Zadání soutěžního úkolu pro obor ČÍŠNÍK SERVÍRKA 24. ročník GASTRO JUNIOR BRNO 2018 BIDFOOD CUP

Zadání soutěžního úkolu pro obor ČÍŠNÍK SERVÍRKA 24. ročník GASTRO JUNIOR BRNO 2018 BIDFOOD CUP Zadání soutěžního úkolu pro obor ČÍŠNÍK SERVÍRKA 24. ročník GASTRO JUNIOR BRNO 2018 BIDFOOD CUP Specifikace soutěžního úkolu oboru číšník: Soutěž svým zadáním, atraktivitou a místem pořádání patří mezi

Více

Czech Cocktail Competition - CCC 2013

Czech Cocktail Competition - CCC 2013 Obecně Czech Cocktail Competition - CCC 2013 (Pravidla českých koktejlových soutěží CLASSIC České barmanské asociace, o.s.) Platnost pravidel od 01.01.2013. Pravidla pro pořádání klasických koktejlových

Více

STATUT. 13. ročníku soutěžní výstavy vín. I. Poslání a cíl. Termín a místo konání

STATUT. 13. ročníku soutěžní výstavy vín. I. Poslání a cíl. Termín a místo konání STATUT 13. ročníku soutěžní výstavy vín O HUSTOPEČSKOU PEČEŤ 2017 I. Poslání a cíl Soutěžní přehlídka vín O Hustopečskou pečeť navazuje na dlouhou vinařskou tradici města Hustopečí. Vinná réva se v Hustopečích

Více

Propozice celorepublikové soutěže o titul Český pekař roku 2011 kategorie JUNIOR v SPŠP Pardubice

Propozice celorepublikové soutěže o titul Český pekař roku 2011 kategorie JUNIOR v SPŠP Pardubice Propozice celorepublikové soutěže o titul Český pekař roku 2011 kategorie JUNIOR v SPŠP Pardubice Soutěžící budou zhotovovat své výrobky v časovém limitu celkem 9 hodin, z toho 5 hodin na výrobu jemného

Více

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a NIKE Premier Cup 2013 Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a Generální partner: NIKE Organizátoři: NIKE, FAČR, Slovenský fotbalový svaz, SPORT INVEST Marketing,

Více

V Bechyni dne 18.9.2013

V Bechyni dne 18.9.2013 V Bechyni dne 18.9.2013 Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovoluji si co nejsrdečněji pozvat reprezentanty Vaší školy z řad vyučujících i žáků na 17. ročník točířské soutěže pro studenty keramických maturitních

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SUŠICE VYHLAŠUJÍ

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SUŠICE VYHLAŠUJÍ STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SUŠICE VYHLAŠUJÍ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ODBORNÝCH DOVEDNOSTÍ ŽÁKŮ OBORU 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel Propozice krajského kola soutěže odborných

Více

Propozice mezinárodní svářečské soutěže Zlatý pohár Linde

Propozice mezinárodní svářečské soutěže Zlatý pohár Linde Propozice mezinárodní svářečské soutěže Zlatý pohár Linde Vyhlašovatelem a pořadatelem 18. ročníku mezinárodní soutěže žáků středních škol ve svařování pod názvem Zlatý pohár Linde je Střední odborná škola,

Více

UČEBNÍ OSNOVY PŘEDMĚTU TECHNIKA OBSLUHY A SLUŽEB

UČEBNÍ OSNOVY PŘEDMĚTU TECHNIKA OBSLUHY A SLUŽEB I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Modernizace výuky v rámci odborných a všeobecných předmětů střední školy. Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/01.0021 UČEBNÍ OSNOVY PŘEDMĚTU TECHNIKA

Více