Aktuální situace v lázeňství České republiky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktuální situace v lázeňství České republiky"

Transkript

1 Aktuální situace v lázeňství České republiky Senát Parlamentu České republiky Názor na indikační spektrum, možné kompenzace a změny v lázeňství České republiky Jiří Wicherek

2

3

4

5 Nový indikační seznam Původní IS (vyhl. Č. 58/1997 Sb.) zastaralý, neodpovídající současným medicínským poznatkům a postupům. Možné přístupy k IS od zrušení přes ponechat původní, upravit, k novému. Nakonec se nový indikační seznam stal určitým kompromisem mezi poznatky současné medicíny a možnostmi financování zdravotních služeb. Obecně lze říci, že norma některé indikace zpřesňuje, některé, již řadu let řešené převážně v rámci specializované ambulantní péče, vypouští, další, vzniklé v důsledku rozvoje nových léčebných metod, doplňuje.

6 Základní změny v novém IS stanoveny přírodní léčivé zdroje (PLZ) k indikačním skupinám přiřazena nezbytná předchozí vyšetření, specifická pro danou indikační skupinu změna počtu indikací změny délky léčebného pobytu změna lhůty pro nástup LP doplněna odborná kriteria pro poskytnutí lázeňské léčebně rehabilitační péče změna složení a počtu lázeňských míst

7 Změna počtu indikací celkové snížení ze cca 151 na 118, z toho u dospělých z 87 na 65, u dětí a dorostu z 64 na 53, tzn. cca na 78% pův. počtu. Ke snížení počtu indikací (spíše však pouze optickému, než faktickému) došlo: vypuštěním indikací, nyní dobře řešitelných specialis. ambulantní péčí u dospělých - např. st. p. karditidách, vroz. a získ. srdeční vady (t.č. již většinou operované), vřed. chor. žaludku a duodena (eradikace H. pylori) střevní por. char. zácpy, dráždivého tračníku, obezita, záněty HCD, alerg. rýmy, přidruž. artropatie u krevních, endokrinních onem., metabol. postiž. (dna)... edukační pobyty (u nem. s rizik. faktory (sk. II/1 dle stávajícího IS, před plán. TEP - konkr. v K. Varech, Luhačovicích, Poděbradech, Konst. Lázně.

8 Změna počtu indikací přesunutím indikací - scuknutím do jedné - např. původně 3 indikace ohl. DM sdruženy do jedné, gonartrosa a koxartrosa nyní v jedné indikaci, st. p., ortop. oper. a úrazech s TEP... psoriasa, dermatosy chron. a toxické... zavedení nových indikací zvl. po transplantacích (srdce, jater), po amputacích DK, eduk. pobyty při rizik. faktorech u dětí a dorostu, po oper. komplik. otitid, při bronchiektasiích, při fčních por. mikce., hormon dysfci po farmakol. ochr. při onkol. ter.

9 Změny délky léčebného pobytu délka základního pobytu (K i P) u dospělých sjednocena na 21 dní délka základního léčebného pobytu (K) u dětí a dorostu u všech indikací zůstala 28 dní délka opakovaného léčebného pobytu u dospělých ve formě komplexní léčebné péče je 21 dní délka opakovaného léčebného pobytu u dospělých ve formě příspěvkové léčebné péče je 14 nebo 21 dní. délka opakovaného léčebného pobytu u dětí a dorostu ve formě komplexní léčebné péče je 28 dní + možnost prodloužení délky léčebného pobytu

10 Změna lhůty pro nástup LP zkrácení některých dob nástupu lázeňské péče od ukončení hospitalizace či od operace - většinou do 6 měs., méně často do 3 a do 12 měs., ale i v přímé návaznosti na hospitalizaci (např. po kardiochir. výkonech, po CMP)

11 Odborná kriteria pro poskytnutí lázeňské léčebně rehabilitační péče Kromě stanovení doporučujícího ošetřujícího lékaře bylo určeno i zabezpečení odborné zdravotní péče v lázních - dostupnost zdravotníka příslušné odbornosti dle indikací ve zdravotnickém zařízení poskytovatele lázeňské léčebně rehabilitační péče

12 Změna složení a počtu lázeňských míst vypadnutí lázeňských míst (LM) z indikačních skupin, resp. ze sítě LM pro chybějící náležitý přírodní léčivý zdroj (PLZ) (týká se jen několika LM) celkově došlo k výraznému zvýšení počtu LM určených pro jednotlivé indikace (většinou o 100 a více%).

13 Nejčastější indikace v lázních ČR Celkem % Dospělí Nemoci pohybového ústrojí ,2 Nemoci trávicího ústroj ,7 Nemoci oběhového ústrojí ,0 Dorost Nemoci pohybového ústrojí ,0 Nemoci nervové ,1 Nemoci z poruch výměny látkové a žláz s vnitřní sekrecí ,9 Děti Nemoci dýchacího ústrojí ,0 Nemoci nervové ,6 Nemoci z poruch výměny látkové a žláz s vnitřní sekrecí ,6 Zdroj: ÚZIS

14 Nejčastější indikace u dospělých v roce 2012 jednoznačně nemoci pohybového ústrojí (indik. sk. VII) nemoci trávicího (III) a oběhového ústrojí (II) - obě indikace dohromady představují vůči nemocem pohybového ústrojí pouhých 25 %. Nejčastější diagnózou byly stavy po ortopedických operacích s použitím kloubní náhrady ( případů - 12,5 %) gonartróza (7 153 případů 8,3 % dospělých) koxartróza (6 905 případů - 8,0 % dospělých)

15 Zvýšení počtu LM určených pro nejčastější indikace Nemoci pohybového ústrojí dříve 4-30, nyní LM + st. p. amput. DK (32 LM) např. stavy po ortopedických operacích s použitím kloubní náhrady dříve 13, nyní 33 LM gonartróza a koxartróza v soustavném léčení dříve 17, nyní 33 LM

16 Zvýšení počtu LM pro další indikace Nemoci trávicího ústrojí dříve 1-3 ( monopol KV), nyní 4-6 LM + st. p. transplant. jater a pankreatu (4 LM) Nemoci oběhového ústrojí dříve 5-10, nyní 8-19 LM + st. p. transplant. srdce (10 LM)

17 Jaká je tedy aktuální situace našeho lázeňství? Jakou roli sehrál nový IS? Jaké jsou příčiny, možnosti nápravy současného stavu?

18 Ano, naše lázeňství nevzkvétá. Zplanělo, mnoho plodů, mnohdy však nevalné kvality, některé větve seschly nedostatkem mízy, jiným se nedostalo prostoru k růstu.

19 Může za to opravdu nový IS? Spatřovat základní příčinu neutěšeného stavu lázní, poklesu počtu léčených pojištěnců a následný finanční propad v lázních v novém indikačním seznamu je mylné, zavádějící. Jde o zástupný problém, nevystihující reálnou situaci. Nový indikační seznam byl jen nezbytným prořezem. Usýchající větve byly uříznuty, zbytečné větvičky sestříhány. Tím byl vytvořen prostor pro větve nové. Obecně lze říci, že samotné změny dle nového IS rozhodně neznamenají zhoršení péče o pacienty. V ohlasu odborné veřejnosti vůči IS prakticky žádné výhrady. Pouze v ortopedii určitý problém v administraci podání návrhu na LP při zkrácení lhůt pro nástup k léčebnému pobytu.

20 Jaké jsou skutečné příčiny současného stavu českého lázeňství?

21 Základní vnější příčiny neutěšená finanční situace občanů - pojištěnců - krize, reg. poplatky tlak zaměstnavatelů změna v přístupu k taktice a k postupu v léčbě - zkrácení doby léčby, změna spektra požadované lázeňské rehabilitační péče snížený počet dětí v našem státě obecně, tzn. vlivy demografické, vzájemná fixace rodičů a dětí - pocit omezeného styku s dětmi značná neinformovanost lékařů o možnostech lázeňské léčby vlažný přístup lékařů k indikacím lázeňské léčebně rehabilitační léčby - neinformovaností o možnostech lázeňské léčby, nedořešení vybavení nemocných léky v trvalé medikaci, komplik. preskripce při jejich chybění v lázních. zrušení unikátního balneologického výzkumného ústavu v Mariánských Lázních

22 Základní vnitřní příčiny váhavost v přizpůsobování se chystaným i realizovaným změnám např. novému IS změně spektra indikací, změně složení a počtu LM určených pro jednotlivé indikace (najmě v náležitém personálním vybavení). opomíjení informovanosti lékařů odesílajících své nemocné do lázní (např. přiložení inform. materiálů k prop. zprávě nem.) - např. i propagace nových indikací lázeňské péče v LM v souvislosti se zavedením nového IS. opomíjení domácí klientely po otevření hranic v očekávání trvalého přílivu zahraničních nemocných. nedostatečný zájem o rozvoj doplňkové ambulantní rehabilitační péče v lázních např. neuspokojení občanů odeslaných lékaři RFM s rozepsaným KRP.

23 Základní předpoklady k nápravě náležité přizpůsobení se lázní novým podmínkám, které, kromě technického zajištění nového spektra poskytovaných služeb, vyžadují i náležité personální vybavení. Vyhl. MZd. o personálním vybavení ZZ svým minimalistickým pojetím lázním sice vyhovuje z hlediska mzdových nákladů, se stávajícím personálním zajištěním většiny lázní však řada lázeňských míst není schopna zajistit rozšíření indikací v LM.

24 Závěrem Provozovatelé některých lázní se budou muset rozhodnout: jak a zda vůbec chtějí provozovat opravdová zdravotnická zařízení vázaná na prostředky z veřejného zdravotního pojištění, splňující náročná odborná kritéria (včetně náležitého personálního vybavení), připravená k přijímání nemocných i poměrně krátce po hospitalizaci, mnohdy po velmi náročných operacích apod. zda se lázeňská zařízení zaměří jen na pobyty samoplátců a komerční relaxační pobyty typu wellness, ba i rekreace prosté, s podstatně jinými nároky. zda dokážou obě aktivity úspěšně skloubit.

25

26

27 Lázním přeji plný zdar v jejich konání pro blaho nemocných a všem přítomným děkuji za pozornost

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ PŘÍSPĚVKOVÁ A KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE. CENÍK 2013 v Kč. v Mariánských Lázních

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ PŘÍSPĚVKOVÁ A KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE. CENÍK 2013 v Kč. v Mariánských Lázních MARIÁNSKÉ LÁZNĚ PŘÍSPĚVKOVÁ A KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE v Mariánských Lázních CENÍK 2013 v Kč PŘÍSPĚVKOVÁ LÁZEŇSKÁ PÉČE 2013 PŘÍSPĚVKOVÁ LÁZEŇSKÁ PÉČE Cena v Kč za osobu / noc zahrnuje ubytování a plnou

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 1 11. 5. 2007 Lázeňská v Jihočeském kraji v roce 2006 Balneologic Care in the

Více

Lázeňská péče 2002. Z D R A V O T N I C K Á S T A T I S T I K A Vydává Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Praha 2, Palackého nám.

Lázeňská péče 2002. Z D R A V O T N I C K Á S T A T I S T I K A Vydává Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Praha 2, Palackého nám. Lázeňská péče 2002 Z D R A V O T N I C K Á S T A T I S T I K A Vydává Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Praha 2, Palackého nám. 4 Lázeňská péče K dispozici jsou publikace s daty od roku 1962.

Více

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo?

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Kdo může poskytovat zdravotní služby Zákon č. 48/1997

Více

Domácí zdravotní péče aktuální situace v segmentu. MUDr. Libor Svět, MBA 14.10.2009

Domácí zdravotní péče aktuální situace v segmentu. MUDr. Libor Svět, MBA 14.10.2009 Domácí zdravotní péče aktuální situace v segmentu MUDr. Libor Svět, MBA 14.10.2009 Domácí péče právní rámec dle ustanovení 22 zákona č.48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění v platném znění : Hrazenou

Více

Jsou pojišťovny motivované k tomu, aby motivovaly své pojištěnce? Ing. Jaromír Gajdáček Ph.D., MBA

Jsou pojišťovny motivované k tomu, aby motivovaly své pojištěnce? Ing. Jaromír Gajdáček Ph.D., MBA Jsou pojišťovny motivované k tomu, aby motivovaly své pojištěnce? Ing. Jaromír Gajdáček Ph.D., MBA prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR viceprezident Unie zaměstnavatelských svazů ČR pro pojišťovny

Více

Zápis č. 16 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 5. 10. 2011

Zápis č. 16 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 5. 10. 2011 Zápis č. 16 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 5. 10. 2011 Přítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Nepřítomni: Věra Kocianová Eva Fischerová Ing. Jiří

Více

Práce s informacemi šetří náklady

Práce s informacemi šetří náklady Práce s informacemi šetří náklady ISSS 2011, 4. dubna 2011, Hradec Králové Práce s informacemi je nedílnou součástí kvalitní, bezpečné a efektivní zdravotní péče České národní fórum pro ehealth občanské

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

PITVY. Zákon 372/2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách)

PITVY. Zákon 372/2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) PITVY Zákon 372/2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze 1 Základní rozdělení pitev 88 Pitvy

Více

Standard ambulantní psychiatrické péče a rozšířené ambulantní péče o osoby s duševním onemocněním Obsah

Standard ambulantní psychiatrické péče a rozšířené ambulantní péče o osoby s duševním onemocněním Obsah Standard ambulantní psychiatrické péče a rozšířené ambulantní péče o osoby s duševním onemocněním Obsah 1. Preambule... 2 1.1 Kontext... 2 1.2 Cílová skupina... 2 1.3 Dostupnost péče... 3 2. Standard ambulantní

Více

Vzor nového tiskopisu dokladu 17. Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně. Nový vzor tiskopisu

Vzor nového tiskopisu dokladu 17. Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně. Nový vzor tiskopisu Vzor nového tiskopisu dokladu 17 Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně Nový vzor tiskopisu Účinnost změny: od 1.1.014 Kód IČP Odbornost Ev. číslo V ODBORNÉ LÉČEBNĚ díl 1 potvrzená objednávka

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism VÝSLEDKY REPREZENTATIVNÍHO PRŮZKUMU PROVEDENÉHO U ZAHRANIČNÍCH HOSTŮ V LÁZEŇSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V ČESKÉ REPUBLICE I. etapa (27. 5. - 10. 6. 2002) Červen 2002 Obsah: 1. Úvod...3 2. Návštěvnost lázeňských zařízení...3

Více

KONFERENCE Aktuální trendy v péči o lidi s duševním onemocněním 12. 13. dubna 2016

KONFERENCE Aktuální trendy v péči o lidi s duševním onemocněním 12. 13. dubna 2016 KONFERENCE Aktuální trendy v péči o lidi s duševním onemocněním 12. 13. dubna 2016 Konference Aktuální trendy v péči o duševně nemocné, NF-CZ11-BFB-1-053-2016 Podpořeno grantem z Norska. Supported by grant

Více

Poslání. Věříme, že domácí prostředí, podpora blízkých a rodiny má výrazný vliv na psychiku pacienta a pozitivně ovlivňuje průběh léčby.

Poslání. Věříme, že domácí prostředí, podpora blízkých a rodiny má výrazný vliv na psychiku pacienta a pozitivně ovlivňuje průběh léčby. Poslání Základním účelem tohoto nadačního fondu je přispívat a podporovat rozvoj asistovaného života pacientů, kteří budou pod neustálým dohledem odborníků, ale přitom budou žít v domácím prostředí. Zároveň

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

Změny v legislativě o radiační ochraně

Změny v legislativě o radiační ochraně Změny v legislativě o radiační ochraně Zuzana Pašková červen 2012 Konference radiologických fyziků v medicíně Skalský Dvůr Zákon č. 18/1997 Sb., v posledním znění 7 1. Lékařské ozáření se smí uskutečnit

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 307 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 14.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 307 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 14. 382 9. funkční období 382 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (Navazuje

Více

Lázně Luhačovice a důsledky nové právní úpravy Indikačního sezna mu

Lázně Luhačovice a důsledky nové právní úpravy Indikačního sezna mu Lázně Luhačovice a důsledky nové právní úpravy Indikačního sezna mu Prohlašuji, že předložená bakalářská práce je původní a zpracoval/a jsem ji samostatně. Prohlašuji, že citace použitých pramenů je úplná,

Více

INMED 2013. Klasifikační systém DRG 2014

INMED 2013. Klasifikační systém DRG 2014 INMED 2013 Klasifikační systém DRG 2014 Anotace Příspěvek bude sumarizovat připravené změny v klasifikačním systému DRG pro rok 2014. Dále bude prezentovat datovou základnu produkčních dat v NRC a popis

Více

Elektronické předepisování léků

Elektronické předepisování léků České národní fórum pro ehealth Elektronické předepisování léků MUDr. Milan Cabrnoch Lékařský dům Praha, 3. prosince 2007 Obsah prezentace Teze rozvoje ehealth v ČR Pozice ČNFeH červen 2007 21. září 2007

Více

Jak předepisovat a dokumentovat domácí péči

Jak předepisovat a dokumentovat domácí péči Jak předepisovat a dokumentovat domácí péči Požadavek na domácí zdravotní péči u pojištěnce může vystavit registrující praktický lékař, registrující praktický lékař pro děti a dorost nebo ošetřující lékař

Více

ZA ZDRAVÍM DO KONSTANTINOVÝCH LÁZNÍ

ZA ZDRAVÍM DO KONSTANTINOVÝCH LÁZNÍ ZA ZDRAVÍM DO KONSTANTINOVÝCH LÁZNÍ Konstantinovy Lázně jsou jediné lázně Plzeňského kraje. Ve srovnání se známějšími lázeňskými centry v západních Čechách jsou malým lázeňským místem, které čítá jen 650

Více

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol k Dohodě o programu pracovní dovolené mezi vládou České republiky a vládou Nového Zélandu, podepsaný

Více

Jak EIP funguje 24.03.2016. Evropské inovační partnerství (EIP)

Jak EIP funguje 24.03.2016. Evropské inovační partnerství (EIP) Podpora uplatnění inovací v zemědělské praxi dotace z Programu rozvoje venkova ČR na období 2014 2020 - Evropské inovační partnerství Evropské inovační partnerství (EIP) Evropské inovační partnerství (EIP)

Více

PŘÍLOHY. Příloha 1: Dotazník DOTAZNÍK

PŘÍLOHY. Příloha 1: Dotazník DOTAZNÍK Příloha 1: Dotazník PŘÍLOHY DOTAZNÍK Dobrý den, jmenuji se Simona Bartošová a jsem studentkou 2. ročníku 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, oboru ošetřovatelská péče v anesteziologii, resuscitaci

Více

Informační servis a jeho možnosti

Informační servis a jeho možnosti Ukazatele populačního zdraví: nový informační systém pro kraje a města ČR 30. března 2016 Podpořeno projektem Rozvoj technologické platformy NZIS Informační servis a jeho možnosti Jan Mužík Evropský Operační

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU Formulář A Přihláška Interní grant LDF MENDELU 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Akronym projektu Program: V Podpora tvůrčích a vědeckých týmů Oblast: 1. ekologie lesa Název projektu: Navrhovatel (příjmení,

Více

ZPRAVODAJ ČERVEN 2016

ZPRAVODAJ ČERVEN 2016 ZPRAVODAJ ČERVEN 2016 z d r a v í a péče POBYT V LÁZNÍCH Můžeš 07-08/2016 Poradíme si s pobytem v lázních České lázeňství prochází v posledních letech velkými změnami. Ozdravnou kúru si zde dopřávají nejen

Více

Lázeňská péče. Balneological care

Lázeňská péče. Balneological care Lázeňská péče 2014 Z D R A V O T N I C K Á S T A T I S T I K A Vydává Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Praha 2, Palackého nám. 4 www.uzis.cz Lázeňská péče K dispozici jsou publikace s daty

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu Bezpečná silniční infrastruktura: klíč ke snížen ení nehodovosti Mikulík Josef,, Eksler Vojtech Centrum dopravního výzkumu Proč infastruktura? 60% smrtelných nehod v EU25 v extravilánu Infrastruktura má

Více

Metodické listy pro kombinované studium předmětu ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ. Metodický list č. 1

Metodické listy pro kombinované studium předmětu ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ. Metodický list č. 1 Metodický list č. 1 Název tematického celku: Řízení lidských zdrojů význam a úloha v organizaci Pojetí a význam personální práce Vývojové fáze (koncepce) personální práce Personální činnosti, personální

Více

DIAGNOSTIKA A LÉČBA STREPTOKOKŮ SKUPINY B V TĚHOTENSTVÍ A ZA PORODU REVIZE DOPORUČENÉHO POSTUPU 2013

DIAGNOSTIKA A LÉČBA STREPTOKOKŮ SKUPINY B V TĚHOTENSTVÍ A ZA PORODU REVIZE DOPORUČENÉHO POSTUPU 2013 DIAGNOSTIKA A LÉČBA STREPTOKOKŮ SKUPINY B V TĚHOTENSTVÍ A ZA PORODU REVIZE DOPORUČENÉHO POSTUPU 2013 A. Měchurová, J. Mašata, V. Unzeitig, P. Švihovec Screening: kultivační vyšetření ve 35. 37. týdnu grav.

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

372/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách)

372/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 372/2011 Sb. Zákon o zdravotních službách a podmínkách jejich posky... 372/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách

Více

3. Specifické výsledky o výdajích na zdravotní péči

3. Specifické výsledky o výdajích na zdravotní péči 3. Specifické výsledky o výdajích na zdravotní péči Ne všechny zdroje dat potřebné k sestavení zdravotnických účtů přinášejí údaje na stejné úrovni podrobnosti a ve stejné kvalitě. V rámci specifických

Více

Magdaléna, o.p.s. Prezentace projektu ROP Integrace drogově závislých 15. září 2010 www.magdalena-ops.cz

Magdaléna, o.p.s. Prezentace projektu ROP Integrace drogově závislých 15. září 2010 www.magdalena-ops.cz Magdaléna, o.p.s. Prezentace projektu ROP Integrace drogově závislých 15. září 2010 www.magdalena-ops.cz Zdeňka Hauková Historie organizace Založena r. 1997 paní Marií Kaplanovou a městem Mníšek pod Brdy

Více

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky,

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky, 224 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. října 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje podle

Více

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Zpráva o činnosti státní agentury pro konopí pro léčebné použití 2 ZPRÁVA O STAVU KONOPÍ PRO LÉČEBNÉ POUŽITÍ V ČR Bc. Helena Kordačová 3 Situace Změna zákona č. 378/2007Sb. a zákona č. 167/1998Sb. konopná

Více

Konkurenceschopnost českých lázeňských subjektů v podmínkách EU, ve spolupráci s LS Royal Mariánské Lázně a.s.

Konkurenceschopnost českých lázeňských subjektů v podmínkách EU, ve spolupráci s LS Royal Mariánské Lázně a.s. Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta podnikohospodářská Hlavní specializace: Podniková ekonomika a management Název diplomové práce: Konkurenceschopnost českých lázeňských subjektů v podmínkách EU,

Více

MINISTERSTVO OBRANY. Branná legislativa MINISTERSTVO OBRANY ČR

MINISTERSTVO OBRANY. Branná legislativa MINISTERSTVO OBRANY ČR MINISTERSTVO OBRANY Branná legislativa MINISTERSTVO OBRANY ČR Osnova prezentace Úvod 1. Zákon o ozbrojených silách ČR (219/1999 Sb.) 2. Branný zákon (585/2004 Sb.) 3. Zákon o službě vojáků v záloze (nový)

Více

Pohybové a sportovní hry. tělesné výchovy vysokoškoláků

Pohybové a sportovní hry. tělesné výchovy vysokoškoláků Pohybové a sportovní hry ve výuce tělesné výchovy vysokoškoláků Tematické zaměření: Pohybové a sportovní hry Autor: Helena Rjabcová Tradiční pojetí výuky sportovních her na TUL Nabídka pohybových aktivit

Více

Dětská psychiatrická nemocnice Louny, p.o. Rybalkova 1400, Louny 440 01, IČ 00831034

Dětská psychiatrická nemocnice Louny, p.o. Rybalkova 1400, Louny 440 01, IČ 00831034 Dětská psychiatrická nemocnice Louny, p.o. Rybalkova 1, Louny 1, IČ 8313 R O Č N Í Z P R Á V A 15 Mgr. Pavel Kráčmer, DiS. ředitel Gabriela Hájková - ekonom Louny, březen 16 1 Obsah: 1. Základní údaje

Více

Konference Medicína katastrof 2013

Konference Medicína katastrof 2013 mjr. Mgr. Tomáš Halajčuk, plk. Ing. Miroslav Procházka, Ph.D. Katedra veřejného zdravotnictví, Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzita obrany Hradec Králové Konference Medicína katastrof 2013 Obsah

Více

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ MarS a.s., Okružní II 239, 569 43 Jevíčko C Z E C H R E P U B L I C ZÁVAZNÝ SERVISNÍ BULLETIN C SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ 1.

Více

Informace ze zdravotnictví Zlínského kraje

Informace ze zdravotnictví Zlínského kraje Informace ze zdravotnictví Zlínského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Zlín 1 20.5.2003 Přístrojové vybavení zdravotnických zařízení Zlínského kraje v roce 2002 Data o

Více

Zdravotnictví Hlavního města Prahy 2002

Zdravotnictví Hlavního města Prahy 2002 Zdravotnictví Hlavního města Prahy 2002 Vydal Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky ÚZIS ČR, 2003 ISBN: 8072802429 1 Obsah: Úvod 3 Poznámky5 Tabulková část Zdravotnictví hl m Prahy

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

C v celé výkonnostní třídě.

C v celé výkonnostní třídě. Dobrý den. Aktuální informace k 01.09.2013 Emisní třída 4 a automatický kotel na uhlí = Benekov C S potěšením Vám mohu oznámit, že jako první v ČR má firma Benekov certifikovaný automatický kotel na uhlí

Více

Hospodárné vykazování a vyúčtování zdravotní péče v nemocnicích LK (VyVyPeNe) představení projektu

Hospodárné vykazování a vyúčtování zdravotní péče v nemocnicích LK (VyVyPeNe) představení projektu Hospodárné vykazování a vyúčtování zdravotní péče v nemocnicích LK (VyVyPeNe) představení projektu Hlavní parametry projektu Název operačního programu: OP vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální grant:

Více

ZA5472. Flash Eurobarometer 312 (Future of Transport) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5472. Flash Eurobarometer 312 (Future of Transport) Country Questionnaire Czech Republic ZA5472 Flash Eurobarometer 312 (Future of Transport) Country Questionnaire Czech Republic FL 312 EUROBAROMETER PREPARATION FOR THE WHITE PAPER ON THE FUTURE OF TRANSPORT DEMO SECTION D1. Pohlaví [NEPTEJTE

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 18. dubna 2016 v 10:00 h V Praze 11. dubna 2016 Čj. 2228/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Operace Ïluãníku a Ïluãov ch cest

Operace Ïluãníku a Ïluãov ch cest TRITON Operace Ïluãníku a Ïluãov ch cest Doc. MUDr. Jan váb, CSc. Triton Jan Šváb Operace žlučníku a žlučových cest Vyloučení odpovědnosti vydavatele Autor i vydavatel věnovali maximální možnou pozornost

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

XXVI. Izakovičov memoriál, http://www.vrozene-vady.cz. 30. 9. 2. 10. 2015, Zemplínska Šírava 1 1

XXVI. Izakovičov memoriál, http://www.vrozene-vady.cz. 30. 9. 2. 10. 2015, Zemplínska Šírava 1 1 1 1 Výsledky prenatální diagnostiky vývojových vad v ČR Antonín Šípek 1,2, 3, Vladimír Gregor 1,2,4, Antonín Šípek jr. 2,5, Jiří Horáček 2,6 Sanatorium Pronatal, Praha 1 Oddělení lékařské genetiky, Thomayerova

Více

ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách)

ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) Strana 4730 Sbírka zákonů č. 372 / 2011 Částka 131 372 ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) Parlament se usnesl na tomto

Více

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Liberec 13 1.11.2004 Zajištění lůžkové a ambulantní péče pro obyvatele správních obvodů ORP v Libereckém

Více

6 PŘÍLOHY. Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací...73. Příloha B: Struktura výzkumného rozhovoru 76

6 PŘÍLOHY. Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací...73. Příloha B: Struktura výzkumného rozhovoru 76 6 PŘÍLOHY Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací...73 Příloha B: Struktura výzkumného rozhovoru 76 72 Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Charakteristika:

Více

Příloha I. Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci

Příloha I. Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci Příloha I Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci 1 Vědecké závěry S ohledem na hodnotící zprávu výboru PRAC týkající se pravidelně aktualizovaných zpráv o bezpečnosti (PSUR) rivastigminu, dospěl

Více

Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů

Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů Shrnutí závěrů výzkumu, přehled potřeb dětí a náhradních rodin a doporučení pro praxi www.nahradnirodina.cz www.nadacesirius.cz www.nadacesirius.cz

Více

Změny v předpisech o přípravcích na ochranu rostlin po 14. červnu 2011

Změny v předpisech o přípravcích na ochranu rostlin po 14. červnu 2011 ČESKÁ REPUBLIKA STÁTNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ SPRÁVA STATE PHYTOSANITARY ADMINISTRATION Změny v předpisech o přípravcích na ochranu rostlin po 14. červnu 2011 Pavel Minář, SRS; 2012 Obsah Nové předpisy Opatření

Více

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady B3-07/2-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) B3-07/2-MPK DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady Obsah: Zpracoval: Na základě dodatečných

Více

Varianta 1: Doživotní důchod od státu pro variantu, že se do reformy nezapojíte

Varianta 1: Doživotní důchod od státu pro variantu, že se do reformy nezapojíte Jaké informace vám důchodová kalkulačka poskytne Věk odchodu do důchodu (uvádí se věk podle současného znění zákona) Předpokládaný měsíční důchod. Je přepočtený na současné ceny, abyste jej mohli porovnat

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Více

neviditelné a o to více nebezpečné radioaktivní částice. Hrozbu představují i freony, které poškozují ozónovou vrstvu.

neviditelné a o to více nebezpečné radioaktivní částice. Hrozbu představují i freony, které poškozují ozónovou vrstvu. OCHRANA OVZDUŠÍ Ovzduší je pro člověka jednou z nejdůležitějších složek, které tvoří životního prostředí a bez které se nemůže obejít. Vdechovaný vzduch a vše, co obsahuje, se dostává do lidského těla

Více

Zahajovací konference

Zahajovací konference Zahajovací konference Program CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Předdefinovaný projekt: Podpora činnosti Národního koordinačního centra prevence úrazů, násilí a podpory

Více

Dů chodové pojiš té ní

Dů chodové pojiš té ní Dů chodové pojiš té ní 4. 3. 2016 MP_03_2016_03_15 Materiál k tomuto článku je z prezentace Mgr. Lady Šupčíkové, který byl prezentován na Odborné konferenci ke mzdové problematice 2016, kterou pořádal

Více

Nové Hrady 27. dubna 2010

Nové Hrady 27. dubna 2010 Rekvalifikační kurzy nabízen zené úřady práce Nové Hrady 27. dubna 2010 Obsah prezentace obecná informace současná situace v oblasti rekvalifikací regionální individuální projekty Základní informace rekvalifikace

Více

Název IČO Sdružení zdravotnických zařízení II Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Sdružení zdravotnických zařízení II Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 3 4 4 6 4 8 IČZ smluvního ZZ 7 2 0 3 2 0 0 0 Číslo smlouvy 5 B 7 2 X 0 1 4 Název IČO Sdružení zdravotnických zařízení II Brno PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

464/2001 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

464/2001 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 464/2001 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 21. listopadu 2001 o úpravě náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti vzniklé pracovním úrazem nebo nemocí z povolání a o úpravě náhrady za ztrátu

Více

Stavební firma Vymětal s.r.o.

Stavební firma Vymětal s.r.o. Stavební firma Vymětal s.r.o. Firma pod současným obchodním názvem začala působit v roce 1997. Z původně menší firmy s 20 zaměstnanci zaměřené na výstavbu RD a rekonstrukce částí budov se během několika

Více

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Dotazník pro rodiče. 1. Jaký stupeň vzdělání by měli mít zaměstnanci v přímé péči o děti v jeslích?

Dotazník pro rodiče. 1. Jaký stupeň vzdělání by měli mít zaměstnanci v přímé péči o děti v jeslích? Příloha č. 1 Dotazník pro rodiče Milí rodiče, vyplněním dotazníku mi pomůžete při tvorbě nových pravidel pro práci s dětmi v jeslích, které by měly vycházet z aktuálních potřeb a uplatňovat v praxi nové

Více

Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR

Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál? 17. 4. 2015 Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Sekce pro sociální věci, GŘ ÚP ČR Obsah prezentace

Více

Monitoring alergických onemocnění 2011/2012

Monitoring alergických onemocnění 2011/2012 Monitoring alergických onemocnění 2011/2012 http://www.szu.cz/tema/prevence/alergie-deti Jana Kratěnová SZÚ 3.12. 2013 Projekt (TA02020944) byl řešen s finanční podporou TA ČR. Současná situace V současné

Více

INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna. Exkluzivně pro PRÁVO. Legislativní změny

INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna. Exkluzivně pro PRÁVO. Legislativní změny INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna Exkluzivně pro PRÁVO Legislativní změny Metodika Charakteristika a hlavní cíle výzkumu Telefonické dotazování (CATI) Smyslem výzkumu je pravidelně monitorovat sentiment firem

Více

Virové hepatitidy B a C v Libereckém kraji v letech 2006-2009

Virové hepatitidy B a C v Libereckém kraji v letech 2006-2009 Virové hepatitidy B a C v Libereckém kraji v letech -2009 V roce bylo hlášeno 6 případů (v roce 2005 18), tj. 1,4 na 100 000 obyvatel 3 v okrese Liberec, a po 1 z okresů Česká Lípa, Semily, resp. Jablonec

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 11 16. 7. 2013 Souhrn Činnost chirurgických oborů v Jihomoravském kraji v roce 2012 Activity

Více

Základní informace. Kolín, Leden/Únor 2016 1

Základní informace. Kolín, Leden/Únor 2016 1 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického sociologického nástroje pro e-participaci. Projekt realizuje

Více

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Vypracovala: Bc. Petra Rózanská, ekonom společnosti Obsah Základní údaje o společnosti ke dni 31.12.2014 3 Složení statutárních

Více

XXVI. Izakovičov memoriál, 30. 9. 2. 10. 2015, Zemplínska Šírava. http://www.vrozene-vady.cz

XXVI. Izakovičov memoriál, 30. 9. 2. 10. 2015, Zemplínska Šírava. http://www.vrozene-vady.cz 1 1 Výsledky prenatální diagnostiky chromozomových aberací v ČR Vladimír Gregor 1,2, 3, Antonín Šípek 1,2,4, Antonín Šípek jr. 2,5, Jiří Horáček 2,6 Sanatorium Pronatal, Praha 1 Oddělení lékařské genetiky,

Více

Sada 1 - Ekonomika 3. ročník

Sada 1 - Ekonomika 3. ročník S třední škola stavební Jihlava Sada 1 - Ekonomika 3. ročník 04. Srážky ze mzdy, sociální, zdravotní pojištění Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 02.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

Název a registrační číslo projektu: Číslo a název oblasti podpory: Realizace projektu: Autor: Období vytváření výukového materiálu: Ročník:

Název a registrační číslo projektu: Číslo a název oblasti podpory: Realizace projektu: Autor: Období vytváření výukového materiálu: Ročník: Název a registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0498 Číslo a název oblasti podpory: 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Realizace projektu: 02. 07. 2012 01. 07. 2014 Autor:

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu. Institut managementu zdravotnických služeb. Bakalářská práce

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu. Institut managementu zdravotnických služeb. Bakalářská práce Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu Institut managementu zdravotnických služeb Bakalářská práce Václav Trachta 2011 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu Institut managementu

Více

Zkušenosti z implementace IS PROXIO - Město Žďár nad Sázavou Ing. Libor Vostrejš vedoucí odboru IT, Ing. Jiří Berkovec MARBES CONSULTING s.r.o.

Zkušenosti z implementace IS PROXIO - Město Žďár nad Sázavou Ing. Libor Vostrejš vedoucí odboru IT, Ing. Jiří Berkovec MARBES CONSULTING s.r.o. Zkušenosti z implementace IS PROXIO - Město Žďár nad Sázavou Ing. Libor Vostrejš vedoucí odboru IT, Ing. Jiří Berkovec MARBES CONSULTING s.r.o. Město Žďár nad Sázavou Historie města sahá až do poloviny

Více

Zdravotnictví Jihočeského kraje 2002

Zdravotnictví Jihočeského kraje 2002 Zdravotnictví Jihočeského kraje 2002 Vydal Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky ÚZIS ČR, 2002 ISBN: 8072802488 1 Obsah: Úvod... 3 Poznámky... 5 Tabulková část Zdravotnictví Jihočeského

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 10. května 2010 (12.05) (OR. en) 9388/10 RECH 161 SAN 99

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 10. května 2010 (12.05) (OR. en) 9388/10 RECH 161 SAN 99 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 10. května 2010 (12.05) (OR. en) 9388/10 RECH 161 SAN 99 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Jordi AYET PUIGARNAU, ředitel, za generální tajemnici Evropské komise Datum přijetí: 29.

Více

Když nemám co dělat, pracuji. (Karel Čapek) aneb pracovní programy v Kontaktním centru Prevent v Českých Budějovicích. Jan Šnokhous, Lukáš Schmidt

Když nemám co dělat, pracuji. (Karel Čapek) aneb pracovní programy v Kontaktním centru Prevent v Českých Budějovicích. Jan Šnokhous, Lukáš Schmidt Když nemám co dělat, pracuji. (Karel Čapek) aneb pracovní programy v Kontaktním centru Prevent v Českých Budějovicích Jan Šnokhous, Lukáš Schmidt Projekt byl financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

JAK BY SJEDNOCENÍ DPH NA 17.5% DOPADLO

JAK BY SJEDNOCENÍ DPH NA 17.5% DOPADLO IDEA PRO HOSPODÁŘSKOU POLITIKU 2/2011 JAK BY SJEDNOCENÍ DPH NA 17.5 DOPADLO NA DOMÁCNOSTI A VEŘEJNÉ ROZPOČTY 15. BŘEZNA 2011 LIBOR DUŠEK, PH.D., PETR JANSKÝ, M.SC. 1. Úvod Prezentujeme odhady dopadů současného

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010 ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010 (par. 17 a par. 39 zák. č. 250/00 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1) HOSPODAŘENÍ MIKROREGIONU V ROCE 2010 Počáteční stav na bankovním

Více

Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2014

Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2014 Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2014 Úvod do prezentace Vysvětlení pojmu finanční šetření Pracovní skupina (struktura a organizace) Výsledky v oblasti zajišťování výnosů a majetku v trestním

Více

Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci

Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci Mgr. Petra Hadwigerová, Kancelář veřejného ochránce práv, 19. 10. 2015 Příjemce a realizátor projektu: Kancelář veřejného ochránce práv

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

Lékárny v roce 2008. Pharmacies in 2008

Lékárny v roce 2008. Pharmacies in 2008 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 15. 9. 2009 47 Lékárny v roce 2008 Pharmacies in 2008 Souhrn Tato Aktuální informace pojednává o výkonech sítě lékáren

Více