SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 100% sevofluranum. Konečný přípravek obsahuje pouze léčivou látku.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 100% sevofluranum. Konečný přípravek obsahuje pouze léčivou látku."

Transkript

1 Sp.zn. sukls219507/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Sojourn 100% tekutina k přípravě inhalace parou 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 100% sevofluranum. Konečný přípravek obsahuje pouze léčivou látku. 3. LÉKOVÁ FORMA Tekutina k přípravě inhalace parou Čirá, bezbarvá, těkavá kapalina 4. KLINICKÉ ÚDAJE 4.1 Terapeutické indikace Indukce a udržování celkové anestezie u dospělých i pediatrických pacientů každého věku, včetně plně donošených novorozenců (podrobnosti o věku viz bod 4.2). 4.2 Dávkování a způsob podání Sevofluran je nutné podávat pomocí odpařovače speciálně kalibrovaného pro použití přípravku Sojourn tak, že lze přesně kontrolovat podávanou koncentraci. Hodnoty MAC (minimální alveolární koncentrace) sevofluranu se snižují s rostoucím věkem pacienta a s přidáním oxidu dusného. Pro požadovaný účinek musí být dávkování upraveno pro daného jedince a titrováno pro dosažení požadovaného účinku s ohledem na věk a klinický stav pacienta.

2 Hodnoty MAC pro dospělé a pediatrické pacienty podle věku Věk pacienta (roky) Sojourn 100% tekutina k přípravě inhalace parou v kyslíku 0 1 měsíc 3,3% 2,0%** 1 až < 6 měsíců 3,0% 6 měsíců až < 3 roky 2,8% ,5% 25 2,6% 1,4% 40 2,1% 1,1% 60 1,7% 0,9% 80 1,4% 0,7% * Novorozenci narození v plném gestačním věku. Hodnota MAC pro nedonošené novorozence nebyla určena. ** U pediatrických pacientů ve věku 1 3 roky byl použit 60% N 2 O/40% O 2. Úvod anestezie Lze zavést krátkodobě působící barbiturát či jinou intravenózní indukční látku, po které bude následovat inhalace sevofluranu. Úvodu do anestezie pouze se sevofluranem lze dosáhnout inhalací 0,5-1,0% sevofluranu v kyslíku (O 2 ) s nebo bez oxidu dusného (N 2 O) se zvyšováním koncentrace v krocích po 0,5 1,0 % sevofluranu až na maximální hodnotu 8 % pro děti i dospělé, až bude dosaženo požadované hloubky anestezie. U dospělých vdechované koncentrace až do 5 % sevofluranu obvykle vedou k chirurgické anestezii do méně než dvou minut. U dětí vdechované koncentrace až do 7 % sevofluranu obvykle vedou k chirurgické anestezii do méně než dvou minut. Vedení anestezie Sojourn 100% tekutina k přípravě inhalace parou v 65% N 2 O/35% O 2 * Chirurgickou úroveň anestezie lze udržovat inhalací 0,5-3 % sevofluranu v O 2 s či bez N 2 O. Probouzení: Doby probouzení po podání sevofluranu jsou obecně krátké. Proto pacienti mohou vyžadovat časná pooperativní analgetika. Porucha funkce jater: Sevofluran se nemá používat u pacientů s anamnézou nevysvětlených středně závažných až závažných poruch funkce jater se žloutenkou, horečkou a/nebo esinofilií ve spojení s halogenovanými anestetiky.

3 Porucha funkce ledvin: Protože bylo zkoumáno pouze malé množství pacientů s poruchou funkce ledvin (základní hladina sérového kreatininu vyšší než 133 µmol/l), bezpečnost podávání sevofluranu v této skupině nebyla plně zjištěna. Sevofluran se proto má u pacientů s poruchou funkce ledvin používat opatrně. V některých studiích na potkanech převyšovala nefrotoxicita u zvířat vystavených sloučenině A (pentafluoropropenyl fluoromethyl ether (PIFE)) hodnoty získané během normálních klinických sledování. Mechanismus této renální toxicity u potkanů není znám a důležitost pro člověka nebyla určena (viz bod 5.3, Předklinické údaje vztahující se k bezpečnosti.). U pacientů s poruchami funkce ledvin se doporučuje pooperační sledování funkce ledvin. Způsob podávání: Inhalační použití. Sevofluran má být podáván skrze obličejovou masku či endotracheální trubicí. Sevofluran smějí podávat pouze osoby vyškolené v podávání celkové anestezie. Ihned k dispozici musí být prostředky pro udržování průchodnosti dýchacích cest pacienta, pro umělou plicní ventilaci, pro obohacování kyslíkem a pro obnovu oběhového systému. Sevofluran se podává v odpařovači speciálně kalibrovaném pro použití sevofluranu tak, že lze přesně kontrolovat podávanou koncentraci přípravku. Jestliže dojde k vysušení absorbentu CO 2, musí být před dalším použitím sevofluranu vyměněn (viz bod 4.4). 4.3 Kontraindikace Sevofluran se nesmí používat u pacientů se známou přecitlivělostí na sevofluran či jiná halogenovaná anestetika. Sevofluran je také kontraindikován u pacientů, u kterých se vyskytuje maligní hypertermie nebo genetická dispozice k tomuto onemocnění. Sevofluran se nesmí používat u pacientů s anamnézou nevysvětlených středně závažných až závažných poruch funkce jater se žloutenkou, horečkou a/nebo esinofilií ve spojení s halogenovanými anestetiky. 4.4 Zvláštní upozornění a opatření pro použití Hypotenze a respiratorní deprese se zvyšují s prohlubující se anestezií. Při udržování anestezie vede zvyšování koncentrace sevofluranu ke snížení krevního tlaku v závislosti na dávce. Nadměrný pokles krevního tlaku může být spojen s hloubkou anestézie, v takových případech může být upraven snížením vdechované koncentrace sevofluranu.

4 Jako u všech anestetik, zvláštní pozornost je nutno věnovat výběru dávky pro hypovolemické, hypotenzní či oslabené pacienty. Jako u všech anestetik, udržování hemodynamické stability je důležité k předcházení ischemie myokardu u pacientů s koronárními chorobami. U pacientů s rizikem zvýšení intrakraniálního tlaku je nutno dbát na opatrné podávání sevofluranu ve spojení s postupy pro snížení intrakraniálního tlaku (např. hyperventilace). Zvýšenou pozornost je nutno věnovat při použití sevofluranu v porodnické anestézii, protože relaxační účinek na dělohu může zvýšit riziko děložního krvácení (viz bod 4.6). Maligní hypertermie: U jedinců, kteří k tomu mají skon, může inhalace silných anestetických látek vést k hypermetabolickému stavu svalů skeletu, což vede k vyšším požadavkům na kyslík a ke klinickému syndromu známému jako maligní hypertermie. Léčba zahrnuje ukončení podávání vyvolávacích látek (např. sevofluranu), podávání intravenózního dantrolenu sodného a další podpůrnou léčbu. Později může dojít k selhání ledvin, jestliže je to možné, doporučuje se sledovat a udržovat tvorbu moči. Použití inhalačních anestetických látek je spojováno se vzácnými případy zvýšení množství draslíku v séru, které vede k srdečním arytmiím a smrti u dětí během postoperačního období. Stav byl popsán u pacientů s latentním i s exacerbovaným neuromuskulárním onemocněním, zvláště u Duchennovy svalové dystrofie. Použití suxamethonia bylo spojováno s většinou z těchto případů, ale ne se všemi. Tito pacienti vykazovali známky poškození svalů se zvýšenou koncentrací kreatinkinázy v séru a myoglobinurií. U těchto pacientů NEBYLY klasické znaky maligní hypertermie, jako je rigidita svalů, rychlé zvýšení tělesné teploty či zvýšená spotřeba kyslíku a zvýšená produkce oxidu uhličitého. Doporučuje se rychlá a důkladná léčba hyperkalémie a arytmie. Indikuje se pozdější vyhodnocení pro latentní neuromuskulární onemocnění. U pediatrických pacientů s Pompeho chorobou byly hlášeny ojedinělé případy ventrikulární arytmie. Pozornosti je třeba u pacientů s o jater (včetně virové hepatitidy) (viz bod 4.3 a 4.8). U pacientů s opakovaným vystavením halogenovaným uhlovodíkům, včetně sevofluranu, může během relativně krátké doby dojít ke zvýšenému riziku hepatického poškození. Protože bylo zkoumáno pouze malé množství pacientů s poruchou funkce ledvin (základní hladina sérového kreatininu vyšší než 133 µmol/l), bezpečnost podávání sevofluranu v této skupině nebyla plně zjištěna. Sevofluran se proto má u pacientů s poruchou funkce ledvin používat opatrně. V některých studiích na potkanech převyšovala nefrotoxicita u zvířat vystavených sloučenině A (pentafluoropropenyl

5 fluoromethyl ether (PIFE)) hodnoty získané během normálních klinických sledování. Mechanismus této renální toxicity u potkanů není znám a důležitost pro člověka nebyla určena (viz bod 5.3, Předklinické údaje vztahující se k bezpečnosti.). U pacientů s poruchami funkce ledvin se doporučuje pooperační sledování funkce ledvin. Použití sevofluranu bylo spojeno se záchvaty u dětí a mladších dospělých i starších lidí s predispozicí rizikových faktorů či bez nich. Před použitím sevofluranu u pacientů s rizikem záchvatů je nutné klinické vyhodnocení. U dětí je nutno omezit hloubku anestézie. EEG může umožnit optimální dávky sevofluranu a pomoci zabránit vývoji záchvatů u pacientů s predispozicemi k záchvatům (bod 4.8). U dětí byly sledovány dystonické pohyby (viz bod 4.8). Před propuštěním z pooperačního pokoje je nutno pozorně vyhodnotit probuzení pacienta z celkové narkózy. Se sevofluranem obvykle dochází k rychlému probuzení pacienta z narkózy, takže mohou být potřeba časná pooperativní analgetika. Rychlé probuzení u dětí může být spojeno s rozrušením a nedostatkem spolupráce (asi u 25 % případů). Zkušenosti s opakovaným podáním sevofluranu jsou velice omezené. Nedošlo však k výrazným rozdílům mezi nežádoucími reakcemi po prvním podání v porovnání s opakovaným podáním. Sevofluran se musí u pacientů s myasthenia gravis používat velice opatrně. Jako jiná halogenovaná anestetika, sevofluran může při zavádění způsobovat kašel. Sevofluran může způsobovat prodlužování QTc. Klinicky to může ve vzácných případech vést k torsade de pointes. Sevofluran má být opatrně podáván u rizikových pacientů, jako jsou starší pacienti či pacienti s diagnózou vrozeného prodloužení QTc. Možné interakce s absorbenty CO 2 Když dojde k vyschnutí oxidu uhličitého v odpařovači po delším období používání výsledkem průtoku suchého vzruchu okruhem, může nastat exotermická reakce s degradací nestálého anestetika. Při použití sevofluranu ve spojení s vyschlými absorbenty CO 2, zvláště těmi obsahujícími hydroxid draselný (např. Baralyme), byly hlášeny vzácné případy extrémního zahřátí, kouře a/nebo spontánního vzplanutí v anesteziologickém přístroji. Neobvykle opožděný nárůst či pokles koncentrace vdechovaného sevofluranu v porovnání s nastavení odpařovače může být spojen s nadměrným zahříváním nádoby pro absorpci CO 2. Degradace sevofluranu byla pozorovány v dýchacích obězích s experimentálním anesteziologickým přístrojem používajícím vysušené absorbenty CO 2 a maximální koncentraci sevofluranu (8%) po delší dobu ( 2 hodiny). Koncentrace formaldehydu v anesteziologickém respiratorním obvodu (s použitím hydroxidu

6 sodného obsahujícího absorbenty) byly konzistentní s množstvím, o kterém je známo, že působí mírné respiratorní dráždění. Klinická důležitost degradačních produktů sledovaných v tomto extrémním experimentálním modelu není známa. Je třeba vzít v úvahu, že barva indikátoru se nemusí vždy v důsledku vysušení změnit. Absorbent oxidu uhličitého musí být pravidelně vyměňován bez ohledu na stav. Jestliže má zdravotnický pracovník podezření, že došlo k vyschnutí absorbentu oxidu uhličitého, musí ho před dalším použitím nestálého anestetika (jako je sevofluran) vyměnit. 4.5 Interakce s jinými léčivými přípravky a jiné formy interakce Účinek nedepolarizujících svalových relaxancií je se sevofluranem posílen, dávkování těchto látek je při souběžném podávání sevofluranu nutné upravit. Sevofluran je podobný isofluranu v tom, že senzibilizuje myokard k arytmogennímu účinku exogenně podávaného adrenalinu. Hodnoty MAC pro sevofluran klesají s přidáním oxidu dusného, jak je to zobrazeno v tabulce Účinek věku na MAC sevofluranu (viz Dávkování a způsob podávání). Očekává se, že benzodiazepiny a opiáty sníží MAC hodnoty sevofluranu. Opioidy (např. alfentanil a sufentanil) používané zároveň se sevofluranem mohou vést k synergickému pádu srdeční frekvence, krevního tlaku a dechové frekvence. Jako u ostatní aktivních látek, nižší koncentrace sevofluranu si může vyžadovat použití intravenózní anestetik, např. propofol. Metabolismus sevofluranu mohou zvýšit známé induktory CYP2E1 (např. isoniazid a alkohol), ne však barbituráty. Po zvýšení činnosti CYP2E1 byl zaznamenán výrazný nárůst koncentrace fluoridu v plazmě. Sevofluran může zvýšit negativní inotropní, chronotropní a dromotropní účinky beta blokátorů (blokováním kardiovaskulárních kompenzačních mechanismů). Pacienti musí být varování před přerušením podávání beta blokátorů, v žádném případě nesmí dojít k náhlému přerušení medikace. Anesteziolog musí být informován o léčbě beta blokátory. Dávka adrenalinu a noradrenalinu používaná pro místní hemostatický účinek subkutánními či gingiválními injekcemi musí být omezena, například 0,1 mg epinefrinu během 10 minut nebo 0,3 mg během jedné hodiny u dospělých. Nedoporučuje se parenterální podávání adrenalinu či noradrelinu. S použitím isoprenalinu jsou spojována vážná narušení rytmu (zvýšená kardiovaskulární reaktivita). Nedoporučuje se.

7 Použití amfetaminů a jejich derivátů či efedrinu a derivátů efedrinu může vést k předoperační hypertenzní epizodě. Upřednostňuje se ukončení léčby několik dní před operací. Souběžné užívání inhibitorů MAO: Nelze vyloučit riziko kolapsu během operace, protože toto riziko bylo zaznamenáno u jiných halogenovaných inhalačních anestetických látek. 4.6 Fertilita, těhotenství a kojení Těhotenství Sevofluran se má v těhotenství používat pouze tehdy, když je jasně indikován. Má relaxační účinek na dělohu, což může vést ke zvýšenému děložnímu krvácení. Tento účinek byl zaznamenán v průběhu studie, kde byl přípravek užit v průběhu ukončení těhotenství. Zkušenosti použití přípravku při začátku porodu a během porodu jsou omezeny na jednu malou klinickou studii s císařským řezem. Studie na zvířatech prokazují, že sevofluran není teratogenní. Reprodukční studie u potkanů a králíků (dávky až do 1 MAC) neukázala žádný účinek na samčí a samičí rozmnožovací schopnosti. U potkanů při toxické koncentraci pro matku byla zaznamenaná snížená porodní hmotnost plodů s větším množstvím anomálií skeletu, u králíků však žádné defekty plodu pozorovány nebyly. Kojení Při podávání sevofluranu kojícím matkám je třeba opatrnosti, protože není známo, zda se vylučuje do mateřského mléka. 4.7 Účinky na schopnost řídit a obsluhovat stroje Stejně jako u jiných látek, pacienti mají být informováni, že činnosti vyžadující plnou pozornost, jako je například obsluha strojů, mohou být po nějakou dobu po celkové anestezii ovlivněny. Pacient nemají po určitou dobu po narkóze sevofluranem řídit. 4.8 Nežádoucí účinky Jako u všech silných inhalačních anestetik, může sevofluran v závislosti na dávce způsobovat útlum dýchacího a oběhového systému. Většina nežádoucích účinků je slabá až středně silná a dočasná. Během období po operaci jsou často sledovány nevolnost a zvracení s podobnou četností jako u jiných inhalačních anestetik. Tyto účinky jsou běžným následkem operací a celkové narkózy, který může být

8 důsledkem inhalačního anestetika, jiných látek podaných během operace či po operaci a reakce pacienta na operaci. Údaje o nežádoucích účincích byly získány z kontrolovaných klinických hodnocení ve Spojených státech a v Evropě na pacientech. Typ, závažnost a četnost nežádoucích účinků u pacientů na sevofluranu byly porovnatelné s nežádoucími účinky u pacientů, kteří dostali jiné inhalační anestetikum. Nejčastější nežádoucí účinky spojované se sevofluranem byly nevolnost (24 %) a zvracení (17 %). U dětí docházelo často k agitovanosti (23 %). Všechny nežádoucí účinky z klinických hodnocení, které mohly být spojené se sevofluranem, jsou shrnuty v následující tabulce podle třídy orgánových systémů a četnosti. Byly použity následující kategorie pro četnost výskytu: Velice častá ( 1/10) Méně častá ( 1/1 000 až <1/100) Vzácná ( 1/ až <1/1 000) Velmi vzácná (< 1/10 000) Není známo (z dostupných údajů nelze určit) Typ, závažnost a četnost nežádoucích účinků u pacientů se sevofluranem byly podobné nežádoucím reakcím pacientů s referenčním lékem. Zkušenosti po uvedení na trh Nežádoucí reakce byly spontánně hlášeny v období po registraci sevofluranu. Tyto události byly hlášeny dobrovolně z populace s neznámým stupněm expozice. Není proto možné skutečnou incidenci nežádoucích účinků přesně určit. Třídy orgánových systémů Četnost Nežádoucí účinky Poruchy krve a lymfatického systému Méně časté Leukopenie Leukocytóza Psychiatrické poruchy Časté* Agitovanost Méně časté Stav zmatenosti Poruchy nervového systému Časté Somnolence Závratě Bolest hlavy Srdeční poruchy Velmi časté Bradykardie Časté Tachykardie Méně časté Kompletní atrioventrikulární blok Síňová fibrilace Arytmie Ventrikulární extrasystoly Supraventrikulární extrasystoly Extrasystoly

9 Cévní poruchy Velmi časté Hypotenze Časté Hypertenze Respirační, hrudní a Velmi časté Kašel mediastinální poruchy Časté Laryngospasmus Respirační poruchy Méně časté Apnoe Hypoxie Astma Gastrointestinální poruchy Velmi časté Zvracení Nauzea Časté Hypersekrece slin Poruchy ledvin a močových cest Méně časté Močová retence Glykosurie Celkové poruchy a reakce v místě aplikace Časté Horečka Hypotermie Třesavka Vyšetření Časté Zvýšená hladina aspartátaminotransferázy Abnormální glykemie Abnormální funkční jaterní testy** Abnormální počet bílých krvinek Zvýšená hladina fluoridů v krvi*** Méně časté Zvýšená hladina alaninaminotransferázy Zvýšená hladina kreatinin v krvi Zvýšená hladina laktátdehydrogenázy v krvi Zkušenosti po uvedení na trh Poruchy imunitního systému Poruchy nervového systému Respirační, hrudní a mediastinální poruchy Poruchy jater a žlučových cest Není známo Anafylaktická reakce **** Anafylaktoidní reakce Hypersenzitivita **** Není známo Křeče Dystonie Není známo Plicní edém Bronchospasmus Dyspnoe **** Sípavé dýchání **** Není známo Hepatitida Selhání jater Jaterní nekróza

10 Poruchy kůže a podkožní tkáně Není známo Poruchy svalové a kosterní Není známo soustavy a pojivové tkáně Není známo Poruchy ledvin a močových cest Pruritus Vyrážka **** Kopřivka Kontaktní dermatitida **** Otok obličeje **** Svalové fascikulace Akutní renální selhání Celkové poruchy a reakce Není známo Maligní hypertermie v místě aplikace Hrudní diskomfort **** *Výskyt je velmi častý v pediatrické populaci. **Byly hlášeny občasné případy přechodných změn v testech funkce jater při použití sevofluranu a referenčních látek. ***Během či po narkóze se sevofluranem může dojít k dočasnému zvýšení hodnot anorganických fluoridů v séru. Koncentrace anorganického fluoridu je většinou nejvyšší do dvou hodin od ukončení narkózy se sevofluranem a vrátí se na normální hodnotu do 48 hodin. V klinických studiích nebyly zvýšené koncentrace fluoridu spojené s poškozením funkce ledvin. **** Může být spojováno s hypersenzitivními reakcemi, zvláště ve spojení s dlouhodobým pracovním vystavením inhalačním anestetickým látkám včetně sevofluranu. Hlášení podezření na nežádoucí účinky Hlášení podezření na nežádoucí účinky po registraci léčivého přípravku je důležité. Umožňuje to pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik léčivého přípravku. Žádáme zdravotnické pracovníky, aby hlásili podezření na nežádoucí účinky na adresu: Státní ústav pro kontrolu léčiv Šrobárova Praha 10 Webové stránky: Předávkování Symptomy předávkování zahrnují respirační depresi a poruchy funkce oběhové soustavy. V případě předávkování je nutné postupovat následovně: ukončete podávání léčivého přípravku, zajistěte volné dýchací cesty a začněte asistovanou či řízenou ventilaci čistým kyslíkem. Udržujte kardiovaskulární funkce. 5. FARMAKOLOGICKÉ VLASTNOSTI 5.1 Farmakodynamické vlastnosti

11 Farmakoterapeutická skupina: Halogenované uhlovodíky ATC kód: N01AB08 Změny v klinických účincích sevofluranu rychle následují po změnách ve vdechované koncentraci. Kardiovaskulární účinky Jako u všech ostatních inhalačních látek snižuje sevofluran kardiovaskulární funkci v závislosti na dávce. V jedné klinické studii na dobrovolnících vedlo zvýšení koncentrace sevofluranu ke snížení středního arteriálního tlaku ale ne ke změně srdečního rytmu. Sevofluran v této studii nezměnil koncentrace noradrenalinu v plazmě. Účinky na nervovou soustavu U pacientů s normálním intrakraniálním tlakem (ICP) má sevofluran minimální účinek na ICP a zachovává reaktivitu CO 2. Bezpečnost sevofluranu nebyla zkoumána u pacientů se zvýšenou hladinou ICP. U pacientů s rizikem vývoje zvýšení ICP je nutno sevofluran podávat opatrně a ve spojení s postupy pro snižování ICP. 5.2 Farmakokinetické vlastnosti Nízká rozpustnost sevofluranu v krvi vede k alveolárním koncentracím, které rychle vzrostou po indukci a rychle se sníží po ukončení podávaní inhalované látky. U lidí se metabolizuje < 5 % absorbovaného sevofluranu. Rychlá a extenzivní plicní eliminace sevofluranu snižuje množství anestetika dostupného pro metabolismus na minimum. Odstranění fluoru z molekuly sevofluranu působením cytochromu p450(cyp)2e1 vede ke vzniku hexafluoroisopropanolu (HFIP) za uvolnění anorganického fluoridu a oxidu uhličitého (čili jednouhlíkového fragmentu). HFIP následně rychle konjuguje s glukuronovou kyselinou a vylučuje se do moči. Metabolismus sevofluranu mohou zvyšovat známé induktory CYP2E1 (např. isoniazid a alkohol), ne však barbituráty. Během narkózy či po narkóze sevofluranem může docházet k dočasnému zvýšení hodnot anorganického fluoridu v séru. Koncentrace anorganického fluoridu obvykle vrcholí v průběhu dvou hodin po ukončení narkózy sevofluranem a na hodnoty před operací se vrací do 48 hodin. 5.3 Předklinické údaje vztahující se k bezpečnosti Studie na zvířatech ukázaly, že v průběhu anestezie sevofluranem nedochází ke změnám oběhu krve v játrech a ledvinách.

12 Sevofluran snižuje rychlost metabolismu kyslíku v mozku (CMRO 2 ) podobným způsobem jako isofluran. Asi 50% snížení CMRO 2 bylo pozorováno při koncentracích kolem 2,0 MAC. Studie na zvířatech ukázaly, že sevofluran nemá významný účinek na průtok krve mozkem. U zvířat sevofluran významně snižuje aktivitu EEG v porovnání se stejně účinnými dávkami isofluranu. Nebylo zjištěno, že by sevofluran během normokapnie či hypokapnie způsoboval epileptiformní účinky. Na rozdíl od enfluranu nebylo možné rytmickými zvukovými stimuly vyvolat během hypokapnie aktivitu EEG připomínající záchvaty. Sloučenina A byla ve studiích na potkanech minimálně nefrotoxická při koncentracích ppm po dobu 3 hodin. Toxicita byla charakterizována sporadickou nekrózou ojedinělých buněk proximálních tubulů. Mechanismus této renální toxicity u potkanů není znám a význam pro člověka nebyl stanoven. Predikované analogické mezní hodnoty nefrotoxicity sloučeniny A u člověka tvoří rozmezí ppm. Koncentrace sloučeniny A v rutinní klinické praxi jsou v průměru 19 ppm u dospělých (maximum 32 ppm) s použitím natronového vápna jako absorbentu CO FARMACEUTICKÉ ÚDAJE 6.1 Seznam pomocných látek Žádné. 6.2 Inkompatibility Sevofluran je stálý při skladování za normálních pokojových světelných podmínek. Za přítomnosti silných kyselin či tepla nedochází k významné degradaci sevofluranu, sevofluran není korozivní pro nerez ocel, mosaz, hliník, poniklovanou mosaz, pochromovanou mosaz či slitiny mědi a beryllia. Chemická degradace může nastat po vystavení inhalovaného anestetika absorbentu CO 2 uvnitř anestetického přístroje. Při použití podle pokynů s čerstvými absorbenty je degradace sevofluranu minimální a degradanty nejsou detekovatelné či toxické. Rozklad sevofluranu a následné vytvoření rozkladných produktů je zvětšeno zvýšením teploty absorbentu, vysušeným absorbentem CO 2 (zvláště s obsahem hydroxidu draselného, např. Baralyme ), zvýšenou koncentrací sevofluranu a sníženým průtokem čerstvého vzduchu. Sevofluran se může rozložit v alkalickém prostředí dvěma způsoby. První způsob, kde výsledkem ztráty fluorovodíku dochází k vytvoření pentafluoroisopropenyl fluoromethyl etheru (PIFE či častěji známého jako sloučenina A). Druhý způsob rozkladu sevofluranu nastává pouze za přítomnosti vysušených absorbentů CO 2 a vede k rozdělení sevofluranu na hexafluoroisopropanol (HFIP) a formaldehyd. HFIP je neaktivní, negenotoxický, je

13 rychle glukuronizován, čištěn a má toxicitu podobnou sevofluranu. Formaldehyd je přítomný během normálních metabolických procesů. Po kontaktu s vysoce vysušenou absorpční látkou se formaldehyd může dále rozkládat na metanol a formiát. Formiát může za vysoké teploty přispívat k vytváření oxidu uhelnatého. Metanol může reagovat se sloučeninou A a methoxylací vytvořit sloučeninu B. Sloučenina B může další ztrátou fluorovodíku vytvořit sloučeniny C, D a E. V případě vysoce vysušených absorbentů, zvláště těch obsahujících hydroxid draselný (např. Baralyme ), může docházet k vytváření formaldehydu, metanolu, oxidu uhelnatého, sloučeniny A a možná i dalších rozkladných produktů, mohou se vyskytnout i sloučeniny B, C a D. 6.3 Doba použitelnosti 5 let. Po prvním otevření lahvičky má být přípravek použit do 8 týdnů. 6.4 Zvláštní opatření pro uchovávání Uchovávejte při teplotě do 25 C. Chraňte před chladem. Vzhledem k těkavosti anestetické látky lahvičku udržujte pevně uzavřenou. Lahvičku udržujte ve svislé poloze. 6.5 Druh obalu a velikost balení Typ III, 250ml skleněná lahvička jantarově hnědá s dvoudílným šroubovacím uzávěrem skládajícím se z vnějšího černého fenolického krytu a vnitřního průhledného nízko hustotního polyethylenového kužele. Toto balení se dodává se žlutým LDPE límcem. 6.6 Zvláštní opatření pro likvidaci přípravku a pro zacházení s ním Sevofluran musí být podáván s odpařovačem speciálně kalibrovaným pro použití sevofluranu s pomocí klíčového plnícího systému konstruovaného specificky pro odpařovače sevofluranu či jiného vhodného plnícího systému specifického pro odpařovače sevofluran. Je nutné zabránit vyschnutí absorbentu oxidu uhličitého při podávání inhalačních anestetik. Bylo hlášeno, že některá halogenovaná anestetika reagují se suchým absorbentem oxidu uhličitého za vzniku oxidu uhelnatého. Aby se snížilo riziko tvorby oxidu uhelnatého ve znovu vdechovaném okruhu a možnost vzniku zvýšené hladiny karboxyhemoglobinu, nesmí absorbenty CO 2 vyschnout. Byly hlášeny vzácné případy nadměrné tvorby tepla, kouře a požáru anestetického zařízení při

14 použití sevofluranu s vysušeným absorbentem CO 2. Jestliže existuje podezření, že absorbent CO 2 je vysušený, je nutné ho vyměnit. Používejte pouze balení bez štiplavého zápachu. Do odpařovače se obvykle přenese celý obsah lahvičky. V případě, že není během podání použito celé balení, zbylý obsah lahvičky může být použit až po dobu 8 týdnů. Veškerý nepoužitý léčivý přípravek nebo odpad musí být zlikvidován v souladu s místními požadavky. 7. DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI Piramal Healthcare UK Limited Whalton Road, Morpeth, Northumberland NE61 3YA, Velká Británie Tel : Fax : REGISTRAČNÍ ČÍSLO 05/748/11-C 9. DATUM PRVNÍ REGISTRACE/PRODLOUŽENÍ REGISTRACE: Datum první registrace: Datum posledního prodloužení registrace: DATUM REVIZE TEXTU:

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Sojourn 100% tekutina k přípravě inhalace parou sevofluranum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Sojourn 100% tekutina k přípravě inhalace parou sevofluranum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls21142/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Sojourn 100% tekutina k přípravě inhalace parou sevofluranum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Inhalace parou, tekutina. Popis přípravku: čirá bezbarvá tekutina, ostrého čpavkového zápachu

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Inhalace parou, tekutina. Popis přípravku: čirá bezbarvá tekutina, ostrého čpavkového zápachu SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU AERRANE inhalace parou, tekutina 2. SLOŽENÍ KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ Isof1uranum 100 ml nebo 250 ml ve formě čisté léčivé látky. 3. LÉKOVÁ FORMA Inhalace

Více

Příloha č.3 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls5502/2010

Příloha č.3 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls5502/2010 Příloha č.3 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls5502/2010 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SEVORANE Roztok k inhalaci SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Sevofluranum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp. zn. sukls82936/2014 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SEVORANE Roztok k inhalaci SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Sevofluranum 250 ml Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1 3. LÉKOVÁ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls17735/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU GUAJACURAN 5% injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Guaifenesinum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1 NÁZEV PŘÍPRAVKU Sevoflurane Baxter 100%, tekutina k inhalaci parou 2 KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Sevofluranum 100% Pomocná látka se známým účinkem: Žádná Úplný seznam

Více

Sevorane Příbalová informace

Sevorane Příbalová informace Sevorane Příbalová informace Informace pro použití, čtěte pozorně SEVORANE (Sevofluranum) Roztok k inhalaci Výrobce a držitel rozhodnutí o registraci Abbott Laboratories Ltd., Queenborough, Velká Británie

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 400 mg + 40 mg. čípky PROCTO-GLYVENOL. 50 mg/g + 20 mg/g. rektální krém

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 400 mg + 40 mg. čípky PROCTO-GLYVENOL. 50 mg/g + 20 mg/g. rektální krém sp.zn. sukls74884/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU PROCTO-GLYVENOL 400 mg + 40 mg čípky PROCTO-GLYVENOL 50 mg/g + 20 mg/g rektální krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Čípky: Jeden

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls18394/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls18394/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls18394/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1 NÁZEV PŘÍPRAVKU Sevoflurane Baxter 100%, inhalace parou, tekutina 2 KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Sevofluranum

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls62363/2011 a sukls62355/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls62363/2011 a sukls62355/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls62363/2011 a sukls62355/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Procto-Glyvenol 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Čípky:Tribenosidum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o registraci sp. zn. sukls115710/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU GLYPRESSIN 1 mg injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna ampule s 8,5 ml

Více

Dospělí: Jeden čípek ráno, večer a po každém vyprázdnění střev. Zavést do rekta zaobleným koncem.

Dospělí: Jeden čípek ráno, večer a po každém vyprázdnění střev. Zavést do rekta zaobleným koncem. sp.zn. sukls186765/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU PREPARATION H čípky 23 mg / 69 mg 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivé látky: Faecis extractum fluidum 1,00 % hmot., t.j. 23

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 100 ml roztoku obsahuje Hederae helicis folii extractum siccum (4 8 : 1), extrahováno ethanolem 30 % (m/m).

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 100 ml roztoku obsahuje Hederae helicis folii extractum siccum (4 8 : 1), extrahováno ethanolem 30 % (m/m). Sp.zn.sukls15900/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Mucoplant břečťanový sirup proti kašli sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 100 ml roztoku obsahuje Hederae helicis folii extractum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Borgal 200/40 mg/ml injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml obsahuje: Léčivé látky: Sulfadoxinum 200 mg Trimethoprimum

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. SEVORANE, roztok k inhalaci (Sevofluranum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. SEVORANE, roztok k inhalaci (Sevofluranum) Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls257747/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE SEVORANE, roztok k inhalaci (Sevofluranum) V příbalové informaci naleznete: 1. Co je přípravek

Více

Pomocné látky se známým účinkem: prostý sirup 67%, usušená tekutá glukosa.

Pomocné látky se známým účinkem: prostý sirup 67%, usušená tekutá glukosa. sp.zn. sukls24303/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Strepsils Pomeranč s vitaminem C pastilky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna pastilka obsahuje amylmetacresolum 0,6 mg, alcohol

Více

sp.zn.: sukls132182/2010 a sp.zn.: sukls82396/2014

sp.zn.: sukls132182/2010 a sp.zn.: sukls82396/2014 sp.zn.: sukls132182/2010 a sp.zn.: sukls82396/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU MYTELASE tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Ambenonii chloridum 10 mg v 1 tabletě. Pomocné látky

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls221052/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucithalmic oční kapky, suspenze 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Acidum fusidicum hemihydricum 10 mg v 1 g očních kapek Pomocná

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls19325/2006 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TYPHERIX 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna dávka vakcíny (0,5 ml) obsahuje 25

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls263600/2011 a sp.zn. sukls254412/2012, sukls221009/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE SEVORANE, roztok k inhalaci (Sevofluranum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č.3 ke sdělení sp.zn.sukls44100/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucithalmic oční kapky, suspenze 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Acidum fusidicum hemihydricum 10 mg v 1

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. PNEUMO 23, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti pneumokokům polysacharidová

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. PNEUMO 23, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti pneumokokům polysacharidová sp.zn.sukls44523/2015 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU PNEUMO 23, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti pneumokokům polysacharidová 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU DOXIUM 500 500 mg, tvrdé tobolky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 tvrdá tobolka obsahuje calcii dobesilas monohydricus 500 mg. Úplný seznam pomocných

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls144430/2014 1. Název přípravku Ebrantil 30 retard Ebrantil 60 retard Tvrdé tobolky s prodlouženým uvolňováním SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. Kvalitativní a kvantitativní složení Jedna tobolka

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls80267/2010 a příloha k sp.zn. sukls40641/2007 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls80267/2010 a příloha k sp.zn. sukls40641/2007 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls80267/2010 a příloha k sp.zn. sukls40641/2007 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Glypressin 1 mg, prášek pro přípravu injekčního roztoku

Více

sp.zn. sukls209477/2010 a sp.zn. sukls148434/2013

sp.zn. sukls209477/2010 a sp.zn. sukls148434/2013 sp.zn. sukls209477/2010 a sp.zn. sukls148434/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU AERRANE inhalace parou, tekutina 2. SLOŽENÍ KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ Isof1uranum 100 ml nebo 250 ml ve

Více

Přecitlivělost na léčivé látky nebo na kteroukoliv z pomocných látek uvedených v bodě 6.1.

Přecitlivělost na léčivé látky nebo na kteroukoliv z pomocných látek uvedených v bodě 6.1. sp.zn.: sukls50035/2010, sukls106419/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU PREPARATION H rektální mast 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivé látky: Faecis extractum fluidum 1,00 g Selachiorum

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls82936/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE SEVORANE, roztok k inhalaci (Sevofluranum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls60445/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Glypressin 1 mg injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna ampule s 8,5 ml roztoku obsahuje terlipressini acetas 1 mg

Více

2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 g masti obsahuje calcitriolum 0,003 mg (3 mikrogramy). Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1.

2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 g masti obsahuje calcitriolum 0,003 mg (3 mikrogramy). Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1. Sp. zn. sukls155368/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Silkis mast 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 g masti obsahuje calcitriolum 0,003 mg (3 mikrogramy). Úplný seznam pomocných

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls208364/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls208364/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls208364/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU VISTAGAN Liquifilm 0,5 % Oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Levobunololi

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls8465/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls8465/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls8465/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. Název přípravku E-Z-HD 2. Kvalitativní a kvantitativní složení Léčivá látka: Barii sulfas (síran barnatý)

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls221497/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucicort Krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivé látky: Acidum fusidicum 20,0 mg (jako acidum fusidicum hemihydricum) Betamethasonum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls71941/2012 a sukls103573/2013, sukls103568/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucidin Mast 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivá látka: Natrii fusidas 20,0 mg v 1 g masti.

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls209717/2018 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fenistil 1 mg/g gel 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden gram gelu obsahuje dimetindeni maleas 1 mg. Pomocné látky se známým

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls133657/2011 1. Název přípravku Isofluran Nicholas Piramal 2. Kvalitativní i kvantitativní složení Isofluranum 100 ml, 250 ml Souhrn údajů o přípravku

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp. zn. sukls85525/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU GAVISCON LIQUID PEPPERMINT 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Natrii alginas Natrii hydrogencarbonas Calcii carbonas 500,0 mg/10

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jedna měkká tobolka obsahuje clomethiazolum 192 mg (odp. clomethiazoli edisilas 300mg) v jedné tobolce.

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jedna měkká tobolka obsahuje clomethiazolum 192 mg (odp. clomethiazoli edisilas 300mg) v jedné tobolce. sp.zn. sukls178890/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU HEMINEVRIN 300 mg měkké tobolky 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna měkká tobolka obsahuje clomethiazolum 192 mg (odp. clomethiazoli

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta Sp.zn. sukls1689/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Sojourn 100% tekutina k přípravě inhalace parou sevofluranum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Forane Příbalová informace

Forane Příbalová informace Forane Příbalová informace INFORMACE PRO POUŽITÍ, ČTĚTE POZORNĚ! FORANE (Isofluranum) ROZTOK K INHALACI DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI A VÝROBCE Abbott Laboratories Ltd., Queenborough, Velká Británie

Více

Souhrn údajů o přípravku. Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty 2)

Souhrn údajů o přípravku. Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty 2) sp. zn. sukls133524/2015 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Typherix, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Polysacharidová vakcína proti tyfu 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

Gynekologie: Metroragie, primární menoragie nebo menoragie související s nitroděložním tělískem bez prokazatelné organické příčiny.

Gynekologie: Metroragie, primární menoragie nebo menoragie související s nitroděložním tělískem bez prokazatelné organické příčiny. Sp.zn.sukls81671/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Cyclonamine 500 mg Tvrdé tobolky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tobolka obsahuje etamsylatum 500 mg. Léčivý přípravek obsahuje

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls20204/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls20204/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls20204/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TYPHIM Vi, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Polysacharidová vakcína

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp.zn. sukls277451/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Azelastin COMOD 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Azelastini hydrochloridum 0,05 % (0,50 mg/ml) Jedna

Více

AJATIN PROFARMA tinktura s mechanickým rozprašovačem kožní roztok

AJATIN PROFARMA tinktura s mechanickým rozprašovačem kožní roztok www.lekarna-madona.cz zpět na stránku produktu zpět na obdobná léčiva SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1.NÁZEV PŘÍPRAVKU: AJATIN PROFARMA tinktura s mechanickým rozprašovačem kožní roztok 2.KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls187009/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU ARTAXIN 625 mg, tvrdé tobolky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tobolka obsahuje glucosaminum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha k sp. zn. sukls224939/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Molaxole prášek pro přípravu perorálního roztoku 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden sáček obsahuje následující

Více

Podávání je kontraindikováno v průběhu těhotenství. Hypersenzitivita na terlipresin nebo na kteroukoli pomocnou látku přípravku uvedenou v bodě 6.1.

Podávání je kontraindikováno v průběhu těhotenství. Hypersenzitivita na terlipresin nebo na kteroukoli pomocnou látku přípravku uvedenou v bodě 6.1. sp. zn. sukls14673/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Glypressin 1 mg, prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok 2. KVALITATITVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna injekční lahvička obsahuje

Více

5 ml sirupu obsahuje dextromethorphani hydrobromidum monohydricum 3,75 mg.

5 ml sirupu obsahuje dextromethorphani hydrobromidum monohydricum 3,75 mg. SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU ROBITUSSIN JUNIOR na suchý dráždivý kašel 3,75 mg/ 5 ml, sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 5 ml sirupu obsahuje dextromethorphani hydrobromidum monohydricum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. Metacam 5 mg/ml injekční roztok pro skot a prasata

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. Metacam 5 mg/ml injekční roztok pro skot a prasata SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Metacam 5 mg/ml injekční roztok pro skot a prasata 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml obsahuje: Léčivá látka: Meloxicamum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls180301/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU ROBITUSSIN EXPECTORANS na odkašlávání 100 mg/5 ml, sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 5 ml sirupu obsahuje guaifenesinum 100

Více

sp.zn. sukls294169/2016

sp.zn. sukls294169/2016 sp.zn. sukls294169/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Arufil 20 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml roztoku obsahuje povidonum K30 20 mg (= 24 kapek).

Více

Srdeční zástava: Dospělí: 1 mg intravenózně nebo intraoseálně, event. 2-3 mg kanylou endotracheálně v 10 ml aq. pro inj každých 3 5 minut.

Srdeční zástava: Dospělí: 1 mg intravenózně nebo intraoseálně, event. 2-3 mg kanylou endotracheálně v 10 ml aq. pro inj každých 3 5 minut. sp.zn. sukls60536/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Adrenalin Léčiva injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Epinephrini hydrochloridum 1,2 mg (= Epinephrinum 1 mg) v 1 ml

Více

Příloha III. Doplnění do příslušných bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace

Příloha III. Doplnění do příslušných bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Příloha III Doplnění do příslušných bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Poznámka: Tyto dodatky příslušných bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace jsou výsledkem referral

Více

FORANE Roztok k inhalaci (Isofluranum)

FORANE Roztok k inhalaci (Isofluranum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE FORANE Roztok k inhalaci (Isofluranum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou informaci

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls135179/2011

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls135179/2011 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls135179/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU NIZORAL krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Ketoconazolum 20,0 mg v 1 g krému

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls122181/2011 a příloha k sp. zn. sukls91704/2011

Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls122181/2011 a příloha k sp. zn. sukls91704/2011 Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls122181/2011 a příloha k sp. zn. sukls91704/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SANDOMIGRAN 0,5 mg obalené tablety 2. KVALITATIVNÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls83386/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU NIZORAL šampon 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden gram šamponu obsahuje ketoconazolum 20 mg. Úplný seznam pomocných látek viz

Více

Příloha III. Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace

Příloha III. Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace Příloha III Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace Poznámka: Tento Souhrn údajů o přípravku, Označení na obalu a Příbalová informace jsou výsledkem posuzovacího řízení.

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79120/2012 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU NIZORAL krém SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Ketoconazolum 20,0 mg v 1 g krému Pomocné

Více

sp.zn.: sukls7967/2011

sp.zn.: sukls7967/2011 sp.zn.: sukls7967/2011 Souhrn údajů o přípravku. 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU sáčky 2. SLOŽENÍ KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ Jedna tobolka obsahuje léčivou látku: Lysatum bacteriale OM 85 cryodesicatum, odpovídá

Více

Jedna tableta obsahuje bisulepini hydrochloridum 2,25 mg (bisulepinum 2 mg).

Jedna tableta obsahuje bisulepini hydrochloridum 2,25 mg (bisulepinum 2 mg). sp. zn. sukls298106/2018 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Dithiaden 2 mg tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje bisulepini hydrochloridum 2,25 mg (bisulepinum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp. zn. sukls230046/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Azelastin COMOD 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Azelastini hydrochloridum 0,05 % (0,50 mg/ml) Jedna

Více

s energií 172 kev (91 %) a 246 kev (94 %). Vnitřní konverzí vzniká záření rentgenové s energií 23 kev a 26 kev.

s energií 172 kev (91 %) a 246 kev (94 %). Vnitřní konverzí vzniká záření rentgenové s energií 23 kev a 26 kev. sp.zn. sukls101319/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Indium (In111) Chloride 370 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Obsah lahvičky k datu a

Více

Pomocná látka se známým účinkem: Jedna tableta obsahuje 75 mg monohydrátu laktosy. Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1.

Pomocná látka se známým účinkem: Jedna tableta obsahuje 75 mg monohydrátu laktosy. Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1. sp.zn.: sukls81995/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Loratadin-ratiopharm 10 mg Tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje loratadinum 10 mg. Pomocná látka se

Více

sp.zn. sukls89099/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FORANE Roztok k inhalaci

sp.zn. sukls89099/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FORANE Roztok k inhalaci sp.zn. sukls89099/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FORANE Roztok k inhalaci 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Isofluranum 100 ml Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1 3. LÉKOVÁ

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Luivac 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivá látka: 1 tableta obsahuje 3 mg Lysatum bacteriale mixtum ex min. 1x10 9 bakterií z každého následujícího

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls186703/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Vasopos N oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Tetryzolini hydrochloridum 0,5 mg v 1 ml (cca 30 kapek) Úplný seznam

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls195317/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Azelastin-POS 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Azelastini

Více

Propofol Abbott. Příbalová informace. Informace pro použití, čtěte pozorně! Propofol Abbott (Propofolum) Injekční emulze

Propofol Abbott. Příbalová informace. Informace pro použití, čtěte pozorně! Propofol Abbott (Propofolum) Injekční emulze Propofol Abbott Příbalová informace Informace pro použití, čtěte pozorně! Propofol Abbott (Propofolum) Injekční emulze Držitel rozhodnutí o registraci Abbott Laboratories s.r.o., Praha, Česká republika

Více

Celkové shrnutí vědeckého hodnocení přípravku Atacand Plus a související názvy (viz Příloha I)

Celkové shrnutí vědeckého hodnocení přípravku Atacand Plus a související názvy (viz Příloha I) PŘÍLOHA II VĚDECKÉ ZÁVĚRY A ZDŮVODNĚNÍ POTŘEBNÝCH ÚPRAV SOUHRNU ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU, OZNAČENÍ NA OBALU A PŘÍBALOVÝCH INFORMACÍ PŘEDKLÁDANÉ EVROPSKOU AGENTUROU PRO LÉČIVÉ PŘÍPRAVKY 14 Vědecké závěry Celkové

Více

Starší pacienti: Pro tuto věkovou skupinu nejsou žádná zvláštní doporučení ohledně dávky.

Starší pacienti: Pro tuto věkovou skupinu nejsou žádná zvláštní doporučení ohledně dávky. Sp.zn. sukls59988/2017 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU ERAZABAN 10% krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Docosanolum 100 mg v 1 g krému. Pomocné látky: 50 mg propylenglykolu / 1 g krému

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls29736/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TEARS NATURALE II oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml roztoku obsahuje dextranum 70 1,0 mg a hypromelosum 3,0

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU APIGUARD gel (25% Thymolum) pro podání ve včelím úlu Vyhrazený veterinární léčivý přípravek 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls40560/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Claritine 1mg/ml sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml sirupu obsahuje loratadinum 1 mg. Pomocná látka se známým účinkem:

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls192364/2010

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls192364/2010 Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls192364/2010 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU HEMINEVRIN 300 mg SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivá látka: clomethiazolum

Více

Infuzní roztok. Roztok je čirý, bezbarvý až slabě narůžověle-oranžový. Vnímání zabarvení se může lišit. Teoretická osmolarita: 305 mosm/l ph: 4,5 5,5

Infuzní roztok. Roztok je čirý, bezbarvý až slabě narůžověle-oranžový. Vnímání zabarvení se může lišit. Teoretická osmolarita: 305 mosm/l ph: 4,5 5,5 Sp.zn.sukls176520/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml infuzního roztoku obsahuje paracetamolum

Více

Injekční roztok. Tmavě hnědý, neprůhledný roztok s ph 5,0 7,0 a s přibližnou osmolaritou 400 mosm/l.

Injekční roztok. Tmavě hnědý, neprůhledný roztok s ph 5,0 7,0 a s přibližnou osmolaritou 400 mosm/l. sp.zn. sukls57833/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Žádáme zdravotnické pracovníky, aby hlásili jakákoli

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.: sukls243839/2011 a sp.zn.: sukls113646/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucithalmic oční kapky, suspenze 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Acidum fusidicum 10,0 mg (odpovídá

Více

Příloha I. Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci

Příloha I. Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci Příloha I Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci Vědecké závěry S ohledem na hodnotící zprávu výboru PRAC týkající se pravidelně aktualizované zprávy / aktualizovaných zpráv o bezpečnosti (PSUR)

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls124916/2011. Souhrn údajů o přípravku

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls124916/2011. Souhrn údajů o přípravku Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls124916/2011 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Typherix 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna dávka vakcíny (0,5 ml) obsahuje 25

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls156125/2012

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls156125/2012 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls156125/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TENSAMIN Koncentrát pro infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Dopamini

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jeden ml roztoku obsahuje brimonidini tartas 2 mg, což odpovídá brimonidinum 1,3 mg.

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jeden ml roztoku obsahuje brimonidini tartas 2 mg, což odpovídá brimonidinum 1,3 mg. sp.zn.sukls41147/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU LUXFEN, 2mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml roztoku obsahuje brimonidini tartas 2 mg, což odpovídá

Více

Sp.zn.sukls185381/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Sp.zn.sukls185381/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp.zn.sukls185381/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU MINOXIDIL LAVINELI 5% kožní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Minoxidilum 50 mg/ml (5% w/v). Jeden střik spreje MINOXIDIL

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn: sukls88523/2010

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn: sukls88523/2010 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn: sukls88523/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU NALOXONE WZF POLFA 400 mikrogramů/ml, injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

1 dávka - 0,5 ml obsahuje: Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty2)..25 mikrogramů

1 dávka - 0,5 ml obsahuje: Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty2)..25 mikrogramů sp.zn. sukls120097/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TYPHIM Vi, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Polysacharidová vakcína proti břišnímu tyfu 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

1 ml obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,5 mg a ipratropii bromidum 0,6 mg.

1 ml obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,5 mg a ipratropii bromidum 0,6 mg. sp.zn. sukls65458/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Otrivin Rhinostop 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,5 mg a ipratropii bromidum 0,6

Více

Chirocaine 5 mg/ml Chirocaine 7,5 mg/ml injekční roztok (Levobupivacaini hydrochloridum)

Chirocaine 5 mg/ml Chirocaine 7,5 mg/ml injekční roztok (Levobupivacaini hydrochloridum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Chirocaine 5 mg/ml Chirocaine 7,5 mg/ml injekční roztok (Levobupivacaini hydrochloridum) V příbalové informaci naleznete: 1. Co je přípravek Chirocaine a k

Více

Popis přípravku: čirý, téměř bezbarvý roztok charakteristického zápachu

Popis přípravku: čirý, téměř bezbarvý roztok charakteristického zápachu Příloha č. 3 ke sdělení sp.zn.sukls138369/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FORANE Roztok k inhalaci 2. SLOŽENÍ KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ Isofluranum 100 ml Úplný seznam pomocných látek

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls63588/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Claritine 10 mg tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje loratadinum 10 mg. Pomocná látka se známým účinkem:

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls243280/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Dorsiflex 200 mg tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje mephenoxalonum 200 mg. Úplný seznam pomocných

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku sp. zn. sukls208148/2014 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Influvac Injekční suspenze (vakcína proti chřipce, povrchový antigen, inaktivovaná) 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Povrchové

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FORANE Roztok k inhalaci

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FORANE Roztok k inhalaci SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FORANE Roztok k inhalaci 2. SLOŽENÍ KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ Isofluranum 100 ml Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1 3. LÉKOVÁ FORMA Roztok k inhalaci

Více

4.1. Terapeutické indikace Celková inhalační anestesie u pacientů všech věkových skupin.

4.1. Terapeutické indikace Celková inhalační anestesie u pacientů všech věkových skupin. sp.zn. sukls131768/2017 Souhrn údajů o přípravku 1. Název přípravku Isofluran Nicholas Piramal Roztok k inhalaci 2. Kvalitativní i kvantitativní složení Isofluranum 100 ml, 250 ml 3. Léková forma Roztok

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. APIGUARD gel (25% Thymolum) pro podání ve včelím úlu

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. APIGUARD gel (25% Thymolum) pro podání ve včelím úlu SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU APIGUARD gel (25% Thymolum) pro podání ve včelím úlu Vyhrazený veterinární léčivý přípravek 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Thymolum

Více

sp.zn.: sukls49677/2013

sp.zn.: sukls49677/2013 sp.zn.: sukls49677/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU BIOPAROX nosní/orální sprej, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Fusafunginum 500 mg ve 100 ml. Jedna odměřená dávka obsahuje

Více

SOUHRN ÚDAJU O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJU O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Bricanyl Turbuhaler 0,5 mg prášek k inhalaci SOUHRN ÚDAJU O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Terbutalini sulfas 0,5 mg v jedné dávce (inhalaci). Pomocné látky viz bod

Více

Příloha III. Úpravy odpovídajících bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace

Příloha III. Úpravy odpovídajících bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Příloha III Úpravy odpovídajících bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Poznámka: Úpravy v souhrnu údajů o přípravku a příbalové informaci mohou být dále aktualizovány příslušnými vnitrostátními

Více

Panthenol 100 mg JENAPHARM tablety

Panthenol 100 mg JENAPHARM tablety sp.zn. sukls60789/2015 sukls54658/2015 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Panthenol 100 mg JENAPHARM tablety SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 tableta obsahuje: Dexpanthenolum 100 mg Pomocné

Více

4.1. Terapeutické indikace Celková inhalační anestesie u pacientů všech věkových skupin.

4.1. Terapeutické indikace Celková inhalační anestesie u pacientů všech věkových skupin. sp.zn. sukls149035/2015 Souhrn údajů o přípravku 1. Název přípravku Isofluran Nicholas Piramal Roztok k inhalaci 2. Kvalitativní i kvantitativní složení Isofluranum 100 ml, 250 ml 3. Léková forma Roztok

Více