Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman"

Transkript

1 Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman

2 Obsah Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android)...1 D1...3 D )Popis uživatelů...4 2)Aktivity...5 3)Systémová podpora...5 4)Kontext...5 D )Prototyp...6 2)Průběh testu...15 Nalezené problémy...15 Problém č Popis problému:...15 Porušuje heuristiku:...15 Návrh řešení:...15 Priorita:...15 Problém č Popis problému:...15 Porušuje heuristiku:...15 Návrh řešení:...15 Priorita:...16 Problém č Popis problému:...16 Porušuje heuristiku:...16 Návrh řešení:...16 Priorita:...16 Problém č Popis problému:...16 Porušuje heuristiku:...16 Návrh řešení:...16 Priorita:...16 Problém č Popis problému:...17 Porušuje heuristiku:...17 Návrh řešení:...17 Priorita:...17 Problém č Popis problému:...17 Porušuje heuristiku:...17 Návrh řešení:...17 Priorita: )Zhodnocení testu...17

3 D1 Aplikace bude sloužit pro stahování a čtení RSS kanalů na mobilních zařízeních se systémem Android. Bude možné číst více kanalů najednou a ty pak vyfiltrovat tak, ze se budou stahovat a zobrazovat zprávy buďto jen z jednoho konkrétního zdroje nebo z více najednou. Ke zdroji zpráv bude možné přidat filtr, pomocí kterého bude uživatel moci nastavit, které zprávy se mají stahovat. Filtr bude vypadat asi takto: Stahovat/nestahovat zprávy, které obsahují slovo/frázi/autora/datum od,do. Zprávy budou odshora seřazeny podle času vydání. Budou se stahovat z internetu samy v určeném intervalu nebo je bude možné stáhnout pomocí volby v menu. Zaměřím se hlavně na jednoduchý a přehledný design aplikace. Prostředí bude vytvořené tak, aby bylo možné telefon držet v jedné ruce a aby byla aplikace použitelná kdykoliv a kdekoliv.

4 D2 1) Popis uživatelů Tato aplikace je určena převážně pro skupinu uživatelů mobilních telefonů, kteří jsou zvyklí využívat pokročilejší funkce telefonu a nevyužívají ho pouze na hovory a sms zprávy. Očekává se, že ji budou používat uživatelé, kteří denně pracují s internetem a chtějí se dozvědět o novém článku či zprávě na jejich oblíbeném serveru co nejdříve. Z hlediska věku určeno spíše pro mladší generaci. 2) Aktivity Uživatel zadá URL feedu a zadá, kolik předchozích zpráv se má stáhnout. Nastaví interval stahování nebo si bude stahovat zprávy sám stisknutím přislušného tlačítka. Uživatel si může nastavit filtr zpráv podle nějakého klíčového slova. Vyhledávání v již stažených zprávách. Nastavení počtu uložených zpráv v paměti. 3) Systémová podpora V aplikaci bude možné odebírat RSS feedy (jeden nebo více najednou). Uživatel si nastaví, v jakém intervalu má telefon kontrolovat nové feedy, popř. si je bude stahovat sám kdy bude chtít. Dále bude možné zobrazit pouze určité zprávy. Příklad: Do čtečky jsem si přidal RSS feed ze serveru, který publikuje články o automobilech. Zajímají-li mě pouze zprávy o vozech Škoda, mohu si pomocí této funkce nastavit stahování pouze takových zpráv, které mají v nadpisu klíčové slovo "Škoda". Aplikace bude vyvíjena pro OS Android a pro telefony s větším dotykovým displayem (testování bude probíhat na HTC Hero). Na telefonu je potřeba mít přístup k datům z internetu.

5 4) Kontext Aplikace se bude od jiných podobných aplikací, ať už jde o mobilní nebo desktopové verze, lišit hlavně tím, že bude kladen důraz na jednoduché a intuitivní ovládání. Veškeré ovládání bude možné provádět jednou rukou(stejně pro leváky i praváky). Typická situace pro použití aplikace je např. tato: Stojím v tramvaji, jednou rukou se potřebuji držet a v druhé mám telefon, na kterém si mohu procházet nové RSS feedy. Hlavní využití je tedy v MHD, na ulici apod.

6 D3 1) Prototyp Za účelem testování aplikace byl vytvořen low-fidelity prototyp aplikace v programu Balsamiq ( Tento software umoňuje vytvořit papírové mockupy, vytvořit mezi nimi odkazy a následně vyvýjenou aplikaci simulovat. Celá aplikace je navržena tak, aby bylo možné ji ovládat jednoduše palcem levé nebo pravé ruky. To je vidět už na prototypu. Vycházel jsem z toho, že nejlepší bude umístit ovládácí prvky na display tak, jak je znázorněno na obrázku (Picture 1,2) a pokud to bylo možné, snažil jsem se umístit ovládání do těchto míst. Pokud nejsou ovládací prvky v těchto místech, tak se buď jedná o prvky seznamu, na které je možné kliknout alespoň po celé šířce displaye, nebo to jsou prvky, které uživatel nepoužívá moc často. Typicky například nastavení filtrů, pravidelné stahování zpráv a další nastavení. Picture 1: Levá ruka Picture 2: Pravá ruka Tlačítko pro přepínání mezi rozložením pro levou a pravou ruku je umístěno na všech mockupech. Nachází se uprostřed displaye tak, aby bylo možné ho stisknout obouma rukama. Na dalších dvou obrázcích je hlavní obrazovka aplikace (Picture 3,4). Nejdůležitějším prvkem je tu seznam aktivních kanálů, u každého je informace o počtu uložených a nepřečtených zpráv.

7 Picture 4: Hlavní obrazovka, levá ruka Picture 3: Hlavní obrazovka, pravá ruka Kromě tlačítka pro přepínání mezi levou/pravou rukou, které už bylo popsáno dřive, je zde tlačítko Refresh. To aktivuje funkci pro kontrolu a stažení nových zpráv. Stav obrazovky po jeho stisknutí je znázorněn na dalším obrázku (Picture 5,6). Picture 5: Refresh, levá ruka Picture 6: Refresh, pravá ruka Další volbou je Options, která vyvolá nabídku. Ta obsahuje Add new channel a Settings (Picture 7,8).

8 Picture 7: Options na hlavní obrazovce, levá ruka Picture 8: Options na hlavní obrazovce, pravá ruka Pokud vybereme Add new channel, zobrazí se nám formulář pro zadání nového kanálu (Picture 9,10). V prvním řádku je po nás požadována URL adresa kanálu. Dále název, pod kterým se bude kanál zobrazovat v seznamu na hlavní obrazovce. Poslední položkou je počet předchozích zpráv, které se mají stáhnout. Potvrzení tlačítkem Save a zrušení akce tlačítkem Cancel asi nemusím popisovat. Picture 9: Přidání nového kanálu, levá ruka Picture 10: Přidání nového kanálu, pravá ruka Když se vrátíme k Options, tak další položkou bylo Settings. Zde uživatel najde obecná nastavení platná pro celou aplikaci (Picture 11,12). Jedná se o nastavení kontroly nových zpráv, kde si uživatel zvolí, v jakém intervalu se má akce provádět. Dále je tu možnost kontroly nových zpráv okamžitě při startu

9 aplikace. Poslední položkou je možnost smazání zpráv starších než určitý počet dní. Pro uložení nebo zrušení jsou tu opět k dispozici tlačítka Save a Cancel. Picture 11: Nastavení Picture 12: Nastavení aplikace, levá ruka aplikace, pravá ruka Vraťme se nyní zpět na hlavní obrazovku1 (Picture 13). Vybereme jeden z uložených a nastavených kanálů, konkrétně Daily Planet news (Picture 14). Ukáže se nám seznam zpráv (článků) v daném kanálu. Picture 14: Hlavní obrazovka Picture 13: Kanál Daily Planet news Zde máme opět nabídku Options (Picture 15). Je tu možnost kanál smazat, pokud ji vybereme, zobrazí se nám potvrzovací dialog. Dále Filters, kudy se 1 Od této chvíle je v prototypu znázorněno pouze rozložení pro pravou ruku, ve skutečné aplikaci bude k dispozici rozložení pro obě ruce obdobně jako v mockupech uvedených výše.

10 dostaneme do nastavení filtrů (Picture 16). Picture 15: Nabídka kanálu Picture 16: Dialog pro smazání kanálu Picture 17: Menu pro filtry Pokud zde vybereme Add filter, zobrazí se nám formulář pro přidání nového filtru (Picture 18). V případě Delete filter je akce obdobná jako Delete channel, tedy zobrazení potvrzovacího dialogu. Enable/disable filter aktivuje či deaktivuje filtr, informace o stavu bude v seznamu filtrů. Picture 18: Přidání nového filtru K přidání nového filtru je potřeba vyplnit následující položky. Celé je to seskupeno jakoby jedna věta, je strukturovaná takto: Stahovat/nestahovat zprávy, které obsahují nějaké slovo nebo nějakého autora nebo byly vydány v určité datum. V případě určitého slova lze v posledním selectu vybrat, kde se má vyskytovat (nadpis, tělo článku). Další obrázky ukazují průběh přidávání filtru (Picture 19,20,21,22).

11 Picture 19: Výběr stahovat/nestahovat Picture 20: Zašktrnutý filtr podle slova Picture 21: Vyplněné Picture 22: Vyplněný klíčové slovo formulář pro nastavení filtru Nyní se vrátíme do zobrazení se seznamem zpráv (Picture 23). Pokud vybereme Options (Picture 24), zobrazí se nám možnost Delete, Zoom In a Zoom Out. V prototypu je zobrazeno přiblížení a oddálení (Picture 24,25). Picture 23: Nabídka po stisknutí Options Picture 25: Přiblížený Picture 24: Oddálený text text Prototyp zahrnuje pouze základní funkce a v reálné aplikaci některé ještě přibydou. Chybí tu například hledání, které se nejspíš bude vyvolávat hardwarovým tlačítkem (pokud to systém dovolí). Prototyp je pro testery k dispozici ve formátu PDF s odkazy.

12 2) Průběh testu Pro testování byla zvolena metoda heuristic evaluation (HE). Aplikaci testovali celkem 3 experti. Před samotným testem jim bylo popsáno, k čemu je aplikace určena a jaké funkce jsou a jaké nejsou v prototypu podporovány. Dále byli seznámeni se samotným prototypem, jedná se o jednoduché PDF s obrázky, které jsou svázány odkazy. Nalezené problémy Problém č.1 Popis problému: Tlačítko Options je v aplikaci zbytečné. Nabídka akcí k aktuální obrazovce je již implementována a je to standardní chování systému, přístup k ní je přes hardwarové tlačítko. Porušuje heuristiku: H4 - Consistency and standards Návrh řešení: Odstranit tlačítko Options ze všech obrazovek. Priorita: 1 Problém č.2 Popis problému: Infobox je moc malý, bude těžké ho přečíst v přeplněné MHD. Porušuje heuristiku: H1 - Visibility of system status Návrh řešení: Zvětšit Infobox (po vyřešení problému č.1 bude pro něj dost místa na

13 displayi). Případně zvětšit font. Priorita: 4 Problém č.3 Popis problému: Popisky tlačítek jsou zbytečné, pro uživatele nesnadno zapamatovatelné. Porušuje heuristiku: H8 - Aesthetic and minimalist design Návrh řešení: Nahradit popisky vhodnými obrázky, které si uživatel lépe zamapatuje. Priorita: 4 Problém č.4 Popis problému: U čísel u jednotlivých kanálů (např. 150/0) není zřejmé, co znamenají. Porušuje heuristiku: H1 - Visibility of system status Návrh řešení: Zobrazit pouze počet nepřečtených zpráv, počet uložených není k ničemu potřeba. Priorita: 3

14 Problém č.5 Popis problému: V nastavení je stále zobrazené tlačítko pro přepínání rukou a infobox. Uživatel toto nejspíš nebude nastavovat při jízdě, proto je to zbytečné. Porušuje heuristiku: H8 - Aesthetic and minimalist design Návrh řešení: Odstranit přebytečné prvky a ponechat pouze ty nezbytně nutné. Priorita: 2 Problém č.6 Popis problému: Mazání položek je v Options, uživatelé Androidu jsou zvyklí na touch and hold. Porušuje heuristiku: H4 - Consistency and standards Návrh řešení: Odstranit položku z Options, zavést touch and hold menu. Priorita: 5 3) Zhodnocení testu Pro test jsem záměrně vybral experta, který používá OS Android již delší dobu a tedy ví, co je pro toto prostředí typické. Odtud mi vyplynula velká část problémů způsobených hlavně tím, že sám tento operační systém důkladně neznám. Dále se mi objevilo několik dalších méně závažných problémů se

15 zobrazením a dodržením minimalistického designu, které se pokusím v další fázi odstranit.

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Mobilní zpravodajská aplikace idnes A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Autor: Marek Krátký kratkma2@fel.cvut.cz Popis D1 Zpravodajská aplikace idnes je určena pro chytré telefony nebo pro tablety.

Více

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz)

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) A7B39PDA - Naspoř si svůj sen Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) 1. D1 popis projektu 1.1 Název Naspoř si svůj sen 1.2 Popis Aplikace, která pomáhá lidem spořit na jejich sen. Uživatel si vybere svůj sen,

Více

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Derivable 1 Popis Aplikace Tento mobilní program bude vyhledávat přátele pomocí satelitní navigace GPS. Bude je vyhledávat standartně podle jejich adresy

Více

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace... 3 Uživatelé... 3 Aktivity... 3 Systémová podpora... 3 Kontext... 3 Prototyp... 4 Informace... 4 Design

Více

Záznamník trasy. Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010. Popis aplikace. Specifikace požadavků

Záznamník trasy. Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010. Popis aplikace. Specifikace požadavků Záznamník trasy Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010 Popis aplikace Program bude sloužit pro záznam trasy pro třetí osobu. Uživatel bude trasu zaznamenávat manuálně na mapě nebo pomocí

Více

Testování aplikace ghost commander

Testování aplikace ghost commander Testování aplikace ghost commander Tomáš Marvan - 4. semestr OI Vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní 1 Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Metody testování... 3 Kognitivní

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Semestrální projekt pro předmět PDA 1 D1! 4 Název! 4 Popis! 4 Cílová skupina! 4 D2! 5 Uživatelé! 5 Aktivity! 5 System Support! 5 Cílová platforma! 6 Context!

Více

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý Uživatelský manuál Aplikace GraphViewer Vytvořil: Viktor Dlouhý Obsah 1. Obecně... 3 2. Co aplikace umí... 3 3. Struktura aplikace... 4 4. Mobilní verze aplikace... 5 5. Vytvoření projektu... 6 6. Části

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Questionnaire příručka uživatele

Questionnaire příručka uživatele Questionnaire příručka uživatele Obsah: K čemu aplikace slouží? Popis funkcí Návod k použití o Úvodní dialogové okno o Pro respondenty o Pro administrátory K čemu aplikace slouží? Program questionnaire

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování softwarové sady HTC Sense 3.6 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Zbyněk Eiselt eiselzby@fel.cvut.cz

Více

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro 1 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Popis...3 Slovník pojmů...3 Ovládání aplikace...3 Volby v aplikaci...3 4.1. Menu...3 4.2. Zpět na seznam karet...4 Úvodní obrazovka...4

Více

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com 9.3.2014 Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com Úkol ná předmět A4B39TUR Lenká Houdková houdklen@fel.cvut.cz Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Anotace... 3 1.2 Cílová skupina... 3 1.3 Testované případy užití...

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR)

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) České vysoké učení technické v Praze, Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) Autor:Luboš Doležal dolezlu5@fel.cvut.cz

Více

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování aplikace pro správu hesel KeePassX Miroslav Papírník papirmir@fel.cvut.cz ZS 2012/2013 A7B39TUR - 1 - Testování aplikace pro správu

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní HTC Desire HD (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz 20. 10. 2011 ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická 2 Obsah: Obsah... 2 Popis zařízení...

Více

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer Diář pro nevidomé Principy tvorby mobilních aplikaci Martin Egermajer 1 1 D1 Aplikace sloužící jako diář, určená pro zrakově postižené (nevidomé). Uživatel bude moci psát poznámky, zapisovat události k

Více

Návod k ovládání aplikace

Návod k ovládání aplikace Návod k ovládání aplikace Tento návod se zabývá ovládáním aplikace PDF Annotation 1, která je založena na aplikaci AVP PDF Viewer a umožňuje nejen PDF dokumenty prohlížet, ale také do těchto dokumentů

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ Jakub Wagner wagnejak@fel.cvut.cz 1. ÚVOD Cílem práce bude otestovat výukovou aplikaci angličtiny na DVD pro základní školy. Aplikace je cílena pro ovládání

Více

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Správce úkolů pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Popis aplikace - D1 Aplikace umožňující uživateli s vytvořeným účtem v informačním systému firmy s-cape.cz prohlížet a editovat s nim spojené úkoly.

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů:

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů: RSS NÁVOD K POUŽITÍ Technologie RSS umožňuje uživatelům internetu přihlásit se k odběru novinek z webové stránky, která nabízí RSS zdroj (RSS kanál, RSS feed). Z jednoho místa pak lze přehledně sledovat

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Party Navigator PDA Tomáš Kuhn. kompletní dokumentace. Party Navigator. Tomáš Kuhn

Party Navigator PDA Tomáš Kuhn. kompletní dokumentace. Party Navigator. Tomáš Kuhn kompletní dokumentace Party Navigator Tomáš Kuhn D1 Obecný popis aplikace Party navigation Pomocí této aplikace si bude uţivatel moci vyhledat vhodný hudební klub a zobrazit ideální trasu. Aplikace bude

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Y39PDA Exercise manager

Y39PDA Exercise manager Y39PDA Exercise manager 1 Zadání 1.1 Zpracovatel Tomáš Žďára (zdaratom@fel.cvut.cz) 1.2 Popis aplikace Vytvořit aplikaci pro mobilní zařízení, která bude sloužit jako podpora pro cvičení. Bude zaznamenávat

Více

si.shimano.com Uživatelský návod

si.shimano.com Uživatelský návod (Czech) si.shimano.com Uživatelský návod verze 1.4.1 OBSAH Pokyny k používání... 3 Informace o webu... 3 Používání jednotlivých obrazovek... 4 Hlavní obrazovka... 4 Navigace... 4 Navigační nabídka... 4

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5 CRM SYSTÉM KORMORÁN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1 Základní práce se systémem 3 1.1 Práce se záznamy................................. 3 1.2 Stránka Dnes.................................... 4 1.3 Kalendář......................................

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.1

Android Elizabeth. Verze: 1.1 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.1 Naposledy upraveno: 15. února 2013 Aleš Razým Historie verzí Verze Datum Popis 1.0 7.1.2013 Původní verze pro OS Android

Více

Strategie ochrany před negativními dopady povodní a erozními jevy přírodě blízkými opatřeními v České republice

Strategie ochrany před negativními dopady povodní a erozními jevy přírodě blízkými opatřeními v České republice Strategie ochrany před negativními dopady povodní a erozními jevy přírodě blízkými opatřeními v České republice Návod k prezentačnímu mapovému portálu Obsah: 1. Úvod... 3 2. Obecná část mapového portálu...

Více

GPS Logger. Semestrální projekt předmětu Y36PDA. Jiří Zamazal, ČVUT FEL

GPS Logger. Semestrální projekt předmětu Y36PDA. Jiří Zamazal, ČVUT FEL GPS Logger Semestrální projekt předmětu Y36PDA Jiří Zamazal, ČVUT FEL Úvod Popis aplikace Program bude zaznamenávat trasu, kudy mobil (respektive jeho uživatel) prošel. Program bude sloužit především sportovně

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz

A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz 9.3.2014 Jakub Vašek (vasekja2@fel.cvut.cz) 1 Popis stránky Tato webová stránka má hlavní menu nahoře, které je statické (při scrollování zmizí), vedlejší menu je vlevo.

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

Semestrální práce 2 znakový strom

Semestrální práce 2 znakový strom Semestrální práce 2 znakový strom Ondřej Petržilka Datový model BlockFileRecord Bázová abstraktní třída pro záznam ukládaný do blokového souboru RhymeRecord Konkrétní třída záznamu ukládaného do blokového

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Personální evidence zaměstnanců

Personální evidence zaměstnanců Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Personální evidence zaměstnanců Uživatelská dokumentace Bc. Petr Koucký Bc. Lukáš Maňas Bc. Anna Marková Brno 2015 1 Popis funkcionality Námi řešená

Více

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe verze pro mobilní zařízení a čtečky elektronických

Více

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča Semestrální projekt na předmět A4B39TUR Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 (krejcp11@fel.cvut.cz) Obsah 1 Úvod... 2 2 Popis mobilního telefonu... 2 3 Přehled use cases... 3 3.1 Nastavení emailového

Více

SIM Card Recovery Stick

SIM Card Recovery Stick SIM Card Recovery Stick Návod k použití Hlavní výhody produktu: Jednoduché ovládání Recovery software Obnoví i smazané SMS, které se nacházejí na SIM kartě Možno použít také pro kompletní management vaší

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce.

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. DIPL 2 Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. Obsah STUDENTI VYTVOŘENÍ VOLNÉHO TÉMATU VŠKP VÝBĚR TÉMATU VŠKP Z VOLNÝCH TÉMAT KONTROLA ZADÁNÍ TÉMATU FORMÁLNÍ ÚPRAVA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ ELEKTRONICKÉ

Více

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání Česká digitální knihovna umožňuje vyhledávání v digitálních knihovnách zapojených knihoven v České republice. Cílem je zajištění přístupu k digitálním dokumentům v knihovnách z jednoho místa. Registrace

Více

MapleCloud a jeho použ ití. Vladimír Žák

MapleCloud a jeho použ ití. Vladimír Žák MapleCloud a jeho použ ití Vladimír Žák Brno, 2015 Obsah 1 Úvod... 4 2 Novinky v MapleCloud pro Maple 2015... 5 3 MapleCloud a registrace... 6 4 Použití MapleCloud přímo z Maple 2015... 7 4.1 Popis jednotlivých

Více

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. Začínáme CZ Síťový multimediální přehrávač NSZ-GS7 Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. První kroky: ON/STANDBY Zapne nebo vypne přehrávač.

Více

Návod k použití OOCorr (rošíření OpenOffice.org)

Návod k použití OOCorr (rošíření OpenOffice.org) MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY Návod k použití OOCorr (rošíření OpenOffice.org) aktuální verze OOCorru: 2.0.0 RC Jaroslav Moravec 207912@mail.muni.cz Brno, 27. 10. 2009 Obsah 1 Úvod...3 2 Instalace...4

Více

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ TACHOTel manuál 2 TACHOTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 4 3 Přihlášení... do aplikace 5 II Nastavení aplikace 6 1 Instalace... a konfigurace služby ATR 6 2 Vytvoření...

Více

Fotografování portrétů pro nevidomé

Fotografování portrétů pro nevidomé Fotografování portrétů pro nevidomé Deliverable 2 Matěj Mihal, Milan Víšek, Tomáš Skalický České vysoké učení technické Fakulta elektrotechnická Technická 2, Praha 6 V Praze, dne 1. března 2014 D2: Electronic

Více

Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G

Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G Tomáš Gogár 21.3.2011 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Obsah Popis přístroje:...

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé

Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé Prodejní aplikace věrnostního systému Nestlé slouží k identifikaci zákazníka na prodejně, který se prokáže věrnostní kartou a k následnému

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4 [IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4 Úvod Cílem deliverable D4 bylo dokončit implementaci části prototypu z deliverablu D3. Návrh by měl dodržovat zásady designu platformy Android. Popis aplikace

Více

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO KINO - Mobilní aplikace Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý D1: Název: KINO Popis: Kino je aplikace, která uživateli umožní prohledávat česká kina a prohlížet jejich programy. Uživatel

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

A2 Testování webu Trello.com

A2 Testování webu Trello.com A2 Testování webu Trello.com Semestrální práce TUR Novotný Michal novotm60@fel.cvut.cz OBSAH Úvod... 2 Popis aplikace... 2 Cílová skupina... 2 Zadání... 3 Testované případy užití... 3 Registrace uživatele...

Více

Testová ní mobilní ho telefonu HTC Wildfire

Testová ní mobilní ho telefonu HTC Wildfire České vysoké učení technické v Praze, fakulta elektrotechnická Semestrální projekt A2 A4B39TUR Testová ní mobilní ho telefonu HTC Wildfire Vypracoval: Václav Tarantík, taranvac@fel.cvut.cz Obsah 1. Úvod...

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Uživatelská příručka. k publikačnímu systému nlogy nedit 4.2.4. 2003-2007 nlogy s.r.o. Stránka 1 z 30 www.nlogy.cz

Uživatelská příručka. k publikačnímu systému nlogy nedit 4.2.4. 2003-2007 nlogy s.r.o. Stránka 1 z 30 www.nlogy.cz Uživatelská příručka k publikačnímu systému nlogy nedit 4.2.4 2003-2007 nlogy s.r.o. Stránka 1 z 30 1 Obsah 1 OBSAH...2 2 POHLED NA PRACOVNÍ PLOCHU ADMINISTRACE...4 2.1 MENU...4 2.2 POSTRANNÍ MENU...5

Více

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 [ZDEJTE ÁZEV SPOLEČOSTI.] Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 7B36TUR Jan Vitha 06.11.2016 Obsah 1. Úvod... 1 1.1. Popis aplikace... 1 1.2. Cílová skupina... 1 2. Přehled testovaných

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA Strana č. 1 ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA NÁVOD NA VYPLŇOVÁNÍ A ODESLÁNÍ FORMULÁŘŮ IČ: 63078236, DIČ: CZ63078236, OR: MS v Praze, oddíl B, vložka 3044 Strana 1 / 13 Strana č. 2 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod...

Více

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák Testování uživatelského rozhraní SKYPE Semestrální práce A2 Pavel Dvořák dvorap50@fel.cvut.cz Obsah 1. Zadání... 2 1.1 Popis... 2 1.2 Cílová skupina... 2 1.3 User case... 2 1.3.1 Vytvoření účtu... 2 1.3.2

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

UNIVERZITA PARDUBICE

UNIVERZITA PARDUBICE UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky Uživatelský manuál: Korporátní publikační systém se zaměřením na správu, výrobu a distribuci reklamních tiskovin Vojtěch Pešl Uživatelský manuál

Více

Testování uživatelského mobilního telefonu Nokia C7-00 s operačním systémem Symbian^3

Testování uživatelského mobilního telefonu Nokia C7-00 s operačním systémem Symbian^3 Testování uživatelského mobilního telefonu Nokia C7-00 s operačním systémem Symbian^3 Jan Zikeš zikesjan@fel.cvut.cz semestrální práce A2 z předmětu A4B39TUR 1 Obsah 1 Úvod... 3 1.1. Popis mobilního telefonu...

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.:

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.: CRM - manuál Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Obsah 1. Cíl... 3 2. Programové požadavky... 3 3. Přihlašovací údaje... 3 4. Nastavení programu... 4 5. Úvodní obrazovka... 4 6. Marketingové seznamy...

Více

X39NUR report D3 NA PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ LOW-FIDELITY prototyp

X39NUR report D3 NA PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ LOW-FIDELITY prototyp X39NUR report D3 NA PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ LOW-FIDELITY prototyp Kryštof Valenta - valenkry@fel.cvut.cz 1 Cíl low-fidelity prototypu Tvorba a následné testování aplikace v této podobě má u mne za cíl odhalit

Více

Ovládání mapového prohlížeče a aplikace. Šumperk : Mapa města

Ovládání mapového prohlížeče a aplikace. Šumperk : Mapa města Ovládání mapového prohlížeče a aplikace Šumperk : Mapa města Úvod Aplikace má pouze informativní charakter a data z ní zobrazená nejsou právně závazná. Aplikace je zpracována tak, aby zobrazovala jednu

Více

D2 - GUI design. Radek Mečiar 28.3.2014

D2 - GUI design. Radek Mečiar 28.3.2014 D2 - GUI design Radek Mečiar 28.3.2014 1 Úvod Zvolená platforma: Android Verze: 4.x Nástroj pro kreslení: Pencil Platformu a verzi jsem zvolil, protože je v současnosti nejpoužívanější. Informace o standardu

Více

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Eldar Iosip, Eliška Roubalová, Tomáš Milata Analýza relevantních UI směrnic platformy Android Obecná struktura aplikace z nejvyšší úrovně se lze přes obrazovky

Více

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma simaondr@fel.cvut.cz Popis aplikace Hra je založena na reálné pozici hráčů. Jeden z hráčů je na začátku hry vybrán jako oběť.

Více

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media A4B39TUR Semestrální práce A2 Szczurková Jana szczujan@fel.cvut.cz 2015/2016 Obsah Testování uživatelského rozhraní mobilní aplikace Alza Media... 3

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes internet 1. Úvodní stránka Stránku, kde si můžete nastavit nahrávání,

Více

Instalační manuál k aplikaci LARA Dio pro Android

Instalační manuál k aplikaci LARA Dio pro Android Instalační manuál k aplikaci LARA Dio pro Android 1 z 9 Obsah 1. Úvod... 3 2. Instalace aplikace do mobilního telefonu s OS Android přes službu Google Play... 3 3. Základní nastavení... 4 4. Ovládání aplikace...

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Ministerstvo zemědělství České republiky únor

Více

EasyN aplikace. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: ,

EasyN aplikace. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: , EasyN aplikace Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Rychlý start Stáhněte a nainstalujte

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Vypracoval(a): Daria Silivonenko e-mail: silivdar@fel.cvut.cz TUR ZS 2016/2017 Obsah Obsah...

Více