Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací"

Transkript

1 Ondřej Šatera, zimní semestr 2011/2012 Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací D1: Project description Aplikace INFORMAČNÍ SERVIS Jednalo by se o aplikaci, která by uživateli poskytovala různé informace v závislosti na denní době, ročním období, věku a pohlaví uživatele (pokud by je poskytl) nebo dle údajů z různých senzorů ve smartphonu - pohyb, geolokace. Například: ráno by aplikace zobrazila informace o předpovědi počasí na daný den (geolokace) a přehled zpráv ze zahraničí, co se udály přes noc. Odpoledne by poskytovala spíše informace o kultuře a jiná "odlehčená" témata. Večer pak hlavní přehled zpráv z domova (geolokace pro konkrétnější výběr), předpověď počasí na další den nebo sportovní informace. D2: Problem description Users Cílovou skupinou uživatelů této aplikace budou lidé v jakémkoliv věku, kteří ale aktivně používají smartphone pro přístup k informacím. Budou to spíš lidé pracující v kanceláři než někde venku protože aplikace bude vyžadovat připojení k internetu a v kanceláří je např. Wi-Fi připojení pravděpodobnější. Zároveň půjde o lidi, žijící ve větších městech, kde jsou k dispozici informace o dopravě. IT znalosti nebudou nutné, aplikace by měla fungovat dostatečně intuitivně. Activities zjištění počasí pro aktuální den kontrola dopravní situace v daném městě, před odjezdem přečtení posledních zpráv (posledních 24 hodin) z oblastí, které mě zajímají (domácí, zahraniční, sport...) System support Aplikace podle času rozhodne, který obsah zobrazit. Interval mezi 7:00 a 11:00 bude chápat jako ráno a zobrazí počasí pro aktuální den, příp. i konkrétní město pokud budou údaje k dispozici. Zároveň si bude moct uživatel zobrazit problémy v dopravě v jeho městě (geolokace), pokud budou údaje k dispozici. Údaje se budou moct zpřesňovat pokud aplikace zjistí, že se smartphone pohybuje a zároveň jsou k dispozici přesnější informace ohledně dopravní situace.

2 Časový interval mezi 11:00 a 16:00 bude aplikace chápat jako odpoledne a zobrazí přehled zpráv za posledních 24 hodin z oblastí, které si uživatel předem zvolí v nastavení. Pokud ne, tak zobrazí zprávy z domova a sportu. V čase od 16:00 do 19:00 bude zobrazovat přehled dopravní situace v daném městě a předpověď počasí v noci a ráno. V ostatních časech bude zobrazovat pouze přehled zpráv. Ostatní informace budou samozřejmě dostupné taky, jen se nebudou zobrazovat ve widgetu aplikace. Aplikace bude vyvíjena pro smartphony běžící na operačním systému Android. S podporou tabletů se nepočítá. Context ráno lidi obvykle zajímá jaký v ten den bude počasí a jestli je nečekají problémy v dopravě cestou do práce cestou do práce by je mohly zajímat nečekané problémy v dopravě, které se objevily po ranní kontrole (push notifikace) odpoledne v polední pauze si rádi přečtou zprávy D3: Prototyp a hodnocení prototypu Provedení prototypu Prototyp jsem vytvořil jako interaktivní webovou stránku. Toto zpracování umožňuje otestovaní aplikace přímo na mobilním zařízení. Vývoj prototypu by se dal rozdělit do tří fází: 1. vytvoření jednotlivých screenshotů aplikace 2. provázání obrázků mezi sebou pomocí klikacích map. Každý obrázek má své aktivní oblasti, přes které se dá dostat do jiné části aplikace 3. nahrání stránek na internet, aby se dalo testovat z různých zařízení Jediný problém tohoto řešení je rozlišení. Pomalu každý smartphone používá jiné a není v mých časových možnostech vytvořit verzi pro každé rozlišení. Popis tvorby prototypu Domovská stránka Moje aplikace má tři různé widgety pro různá časová období. Přehled v pořadí: ráno (počasí), dopoledne (dopravní situace), odpoledne (zprávy).

3 Widgety by měly být snadné na ovládání, aby se nestávalo, že uživatel vyvolá jinou akci než zamýšlel. Proto jsem ovládací prvky udělal dostatečně velké. Widget počasí Zobrazuje aktuální teplotu a povětrnostní podmínky, zároveň poskytuje hrubý přehled počasí na další den. Aktivní oblastí je celá plocha widgetu. Widget doprava Zobrazuje aktuální dopravní situaci pomocí dvou identifikátorů semaforu a stupňů hustoty dopravy. Semafor Rozsah stupňů Co to znamená svítí zelená zelená barva textu doprava je plynulá svítí oranžová oranžová barva textu doprava je hůře průjezdná svítí červená červená barva textu doprava je zablokovaná Zároveň pod těmito identifikátory se zobrazují hlášení o dopravních nehodách a jiných komplikacích v dopravě. Widget zprávy Zobrazuje tři rychlé odkazy do přehledu zpráv. Uživatel bude mít možnost vybrat si, jaké oblasti chce zobrazovat. Výchozí zobrazení bude: domácí, zahraniční, sport. Aktivní oblastí je vždy celý sloupec, tzn. obrázek i textový popisek. Stavy po zanoření Do aplikace se dá přistoupit i přes ikonu v menu příp. zástupce na ploše. Uživateli se zobrazí hlavní menu, které obsahuje základní části aplikace počasí, doprava, zprávy. Počasí Po kliknutí na widget na domovské stránce, se uživateli zobrazí tento přehled počasí. Uvidí na něm aktuální stav počasí a předpověď počasí na další tři dny (bílá velká čísla) a noci (modrá menší čísla). Snažil jsem se udělat zobrazení maximálně přehledné, aby se uživatel ihned dozvěděl, co ho zajímá.

4 Doprava Po kliknutí na widget s dopravními informacemi se uživatel dostane na toto zobrazení. Jsou zde dvě modré lišty s šipkami. První část ukazuje stupně dopravy v ulicích v aktuálním městě (určí se díky geolokaci). Jsou seřazeny od nejbližší po nejvzdálenější, protože uživatele-řidiče nejspíš nebude zajímat situace na opačné straně města. Pokud ano, může si jednoduše zaskrolovat níž a podívat se. Druhá část, která se zobrazí po kliknutí na druhou lištu v pořadí, ukazuje přehled dopravních nehod a jiných komplikací na silnici. Záznamy jsou opět seřazeny stejně jako u první části, tzn. podle toho jak jsou vzdálené od uživatele.

5 Zprávy Zobrazení zpráv se liší podle cesty kudy uživatel přijde. Existují dvě možnosti přes widget nebo přímo přes ikonu aplikace v menu. Pokud uživatel přijde přes hlavní menu aplikace, zobrazí se mu přehled oblastí zpráv, které jsou k dispozici. Může si vybrat, která ho zajímá a kliknout na jméno oblasti. Pokud uživatel do sekce přijde přes widget, dostane se rovnou do přehledu zpráv z konkrétní oblasti. Může kliknout na titulek nebo úvodník a dostat se tak na detailní výpis zprávy. V detailu zprávy se zobrazí kompletní text a ilustrační obrázek, pokud je k dispozici.

6 Testování prototypu metodou heuristické evaluace Prostředí Prototyp aplikace byl nakonec testován na notebooku, protože tak bylo možné lepe simulovat práci s tlačítky telefonu, ačkoliv prototyp teoreticky umožňuje i testování přímo na mobilním zařízení. Test provedli Ondřej Šatera tvůrce protypu Filip Podstavec student FIT, ČVUT - obor Web a multimedia Zvolené scénáře 1. Zjištění komplikace v dopravě v konkrétní ulici a) Zadání Zjistit zda jsou v ulici Vysočanská nějaké dopravní komplikace. b) Očekávaný průběh 1. klikne přímo na widget na domovské stránce 2. rozevře si odpovídající roletku c) Skutečný průběh 1. vstoupil přes hlavní ikonu aplikace (nikoliv přes widget) 2. zvolil položku Dopravní informace 3. otevřel si roletku s názvem Komplikace na cestě d) Zhodnocení a návrh řešení Navrhl, aby obě roletky na přehledu dopravy byly sbalené, aby si uživatel mohl sám vybrat. e) Můj závěr z testu Widget by měl nějak více vybízet k akci, tzn. aby na něj uživatel klikl. Rozbalené roletka podle mě zkracuje cestu k hledaným informacím, proto bych ji nechal jak je. 2. Zobrazení zpráv z oblasti IT a) Zadání Zobrazit výpis zpráv z oblasti IT. b) Očekávaný průběh 1. klikne na ikonu aplikace 2. v seznamu zvolí Zprávy 3. v dalším seznamu zvolí IT zprávy c) Průběh 1. ve widgetu se IT zprávy nezobrazují proto přešel do hlavního menu aplikace, jako u předchozího scénáře 2. v seznamu zvolil postupně Zprávy a IT zprávy d) Zhodnocení a návrh řešení Ve widgetu chybí nějaké tlačítko pro přejití do seznamu všech sekcí zpráv. Jediná cesta tak vede skrz hlavní menu aplikace, což není moc rychlá cesta.

7 e) Můj závěr z testu Widget by se měl určitě upravit, tak aby měl uživatel rychlejší cestu k tomu, co ho momentálně zajímá. Náměty na změny do verze D4 změnit widget s dopravou tak, aby více vybízel k akci změnit widget se zprávami např. přidat tlačítko přejít na přehled všech oblastí D4 opravy a vylepšení prototypu, uživatelské testování Změny v prototypu Hlavní změnou bylo převedení prototypu na více interaktivní formu, aby bylo možné udělat uživatelské testování bez kompromisů. Jednotlivé obrazovky se teď skládají z vrstev a aktivní je vždy jen část. Zároveň je v něm implementováno i chování podle času, takže se výchozí obrazovka mění tak, jak by měla průběhu času. Toto chování lze ale obejít například pro potřeby testování. Prototyp vyžaduje ke svému běhu nainstalované PHP, proto jsem jej uvedl na mojí doméně: Ve widgetu, který zobrazuje informace z dopravy, byl upraven řádek s aktuální informací. Jeho barva byla změněna z nečitelné červené na bílou a font byl o něco zvětšen. Obrazovka s počasím byla rozšířena o tlačítko více >>, které vede na detailnější informace o počasí, viz dále.

8 Byla přidána úplně nová obrazovka s informacemi o počasí pro konkrétní města. Měla by se zde zobrazovat všechna krajská města s aktuální situací pro den a předpovědí na noc. Uživatelské testování Testování bylo provedeno na mém mobilním telefonu LG Optimus ONE, pro který je prototyp optimalizován. První dva testy byl provedeny v domácím prostředí, třetí v pomalu jedoucím autě. První z testů byl proveden za chůze, aby bylo otestováno, že aplikace se dá použít i pokud člověk není úplně v klidu. Druhý test byl proveden staticky tzn. bez pohybu. Třetí test, který byl nejnáročnější na provedení, byl proveden v jedoucím autě na málo frekventované silnici, aby byl otestován i třetí kontext, ve kterém by měla být aplikace používána. Telefon byl kvůli bezpečnosti připojen na handsfree. Scénáře 1. Zjistěte, jaké bude počasí dnes v Jihlavě 2. Zjistěte, zda jsou na ulici Vysočanská nějaké komplikace v dopravě 3. Zjistěte zprávy z domova (pozn. na domovské stránce je widget s počasím, nikoli se zprávami) 4. Zjistěte jaká bude teplota v noci pozítří 5. Zjistěte jak je hustý provoz na ulici 5.května Účastníci testování Filip Podstavec (21 let) student FIT ČVUT, slabší zkušenosti s mobilními zařízeními, nevlastní dotykový smartphone Martina Osobová (21 let) student sociální antropologie, vlastní dotykový smartphone

9 Luboš Žáček (33 let) podnikatel, shodou okolností vlastní smartphone LG Optimus ONE Průběh testu 1. Filip Podstavec i. test proběhl hladce, uživatel zvolil nejrychlejší cestu přes widget ii. test proběhl hladce, uživatel zvolil nejrychlejší cestu přes widget iii. test proběhl hladce, uživatel zvolil cestu přes ikonu aplikace na ploše iv. objevil se menší problém daný pravděpodobně nepozorností uživatel označil jako pozítří až třetí položku na obrazovce s počasím v. test proběhl hladce, uživatel zvolil nejrychlejší cestu přes widget 2. Martina Osobová i. chvílí váhá, nakonec volí cestu přes ikonu aplikace a její hlavní menu ii. test proběhl hladce, uživatelka zvolila nejrychlejší cestu přes widget iii. test proběhl hladce, uživatelka zvolila cestu přes ikonu aplikace na ploše iv. uživatelka zvolila cestu přes ikonu aplikace, pak váhá delší dobu, než vybere správnou teplotu v. test proběhl hladce, uživatelka zvolila nejrychlejší cestu přes widget 3. Luboš Žáček i. uživatel měl trochu problém trefit se na tlačítko více, které by mohlo být větší příp. líp ohraničené ii. test proběhl hladce, nebyl problém trefit požadované tlačítko iii. po kliknutí na widget zjistil, že tudy cesta nevede. Vrátil se zpět a použil ikonu na ploše. iv. test proběhl hladce, problémy se neobjevily v. test proběhl hladce, uživatel zvolil nejrychlejší cestu přes widget Shrnutí testu Test lze označit jako víceméně úspěšný. Uživatelé neměli problém splnit zadané scénáře a většinou neváhali s odpovědí. Pár problému se ukázalo při použití v autě, kdy byly některé ovládací prvky příliš malé. V další fázi vývoje by ale neměl být problém tyto vady odstranit. Při rozhovorech po testu se ukázalo, že není úplně jasné, kterého místa se týká předpověď počasí, situace v dopravě apod. Tyto nejasnosti by ale měl odstranit popis aplikace v Marketu (nebo AppStore), kde by bylo uvedeno, že aplikace se řídí geolokací. Doporučení do další fáze vývoje Následující doporučení jsou podloženy výsledky testů a měly by odstranit vzniklé problémy a nejasnosti. zvětšit tlačítko více >> u obrazovky s počasím u počasí označit, kterého dne se týká předpověď

Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací

Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací Ondřej Šatera, saterond@fel.cvut.cz, zimní semestr 2011/2012 Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací D1: Project description Aplikace INFORMAČNÍ SERVIS Jednalo by se o aplikaci,

Více

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Mobilní zpravodajská aplikace idnes A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Autor: Marek Krátký kratkma2@fel.cvut.cz Popis D1 Zpravodajská aplikace idnes je určena pro chytré telefony nebo pro tablety.

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Správce úkolů pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Popis aplikace - D1 Aplikace umožňující uživateli s vytvořeným účtem v informačním systému firmy s-cape.cz prohlížet a editovat s nim spojené úkoly.

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Semestrální projekt pro předmět PDA 1 D1! 4 Název! 4 Popis! 4 Cílová skupina! 4 D2! 5 Uživatelé! 5 Aktivity! 5 System Support! 5 Cílová platforma! 6 Context!

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Návrh uživatelských rozhraní D3 NOV-WEB Web pro stránky předmětů Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Prototyp - Prototyp je vytvořen formou webové stránky. Výchozí stránka prototypu

Více

Testování aplikace ghost commander

Testování aplikace ghost commander Testování aplikace ghost commander Tomáš Marvan - 4. semestr OI Vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní 1 Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Metody testování... 3 Kognitivní

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Derivable 1 Popis Aplikace Tento mobilní program bude vyhledávat přátele pomocí satelitní navigace GPS. Bude je vyhledávat standartně podle jejich adresy

Více

Testování set-top-boxu

Testování set-top-boxu Testování set-top-boxu Jan Bobisud Semestrální projekt se zabývá testováním set-top-boxu s označením YX-5912A od společnosti Sweden Telecom (dále jen STB). Tento STB je v pražských domácnostech nasazován

Více

TMEGadget. by TMESolutions

TMEGadget. by TMESolutions TMEGadget by TMESolutions Obsah 1 Instalace... 1 2 Prvotní přihlášení do gadgetu... 6 2.1 Registrace uživatele... 6 2.2 Přihlášení uživatele... 7 2.3 Zapomenuté heslo... 7 3 Popis funkcí... 9 3.1 Banner...

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce z předmětu XD36NUR Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky Bc.Lukáš Voříšek 2012/2013 Scénáře pokryté prototypem:

Více

Záznam uživatelského testování "Pojištění před zahraniční cestou"

Záznam uživatelského testování Pojištění před zahraniční cestou Záznam uživatelského testování "Pojištění před zahraniční cestou" Vypracoval: Filip Zwyrtek Testované internetové stránky pojišťoven (http://www.ceskapojistovna.cz/) (http://www.csob.cz/) Česká podnikatelská

Více

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator...3 Profil uživatele...3 Akivity...3 Systémová podpora...4 Kontext...4 Prototyp...4 Start systému...4 Start aplikace...6 Manuální zadání pozice pro

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES!

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! www.cleerio.cz PŘIHLÁŠENÍ DO MAPOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU Mapová aplikace je přístupná na vašem počítači i tabletu. Stačí být připojen

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování softwarové sady HTC Sense 3.6 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Zbyněk Eiselt eiselzby@fel.cvut.cz

Více

Semestrální práce A7B39PDA. Klient pro informační systém (KOS)

Semestrální práce A7B39PDA. Klient pro informační systém (KOS) Semestrální práce A7B39PDA Klient pro informační systém (KOS) Martin Šesták Obsah PDA / D1 /KOS... 3 Klient pro Studijní informační systém (KOS) na platformě Android... 3 Cílová skupina... 3 Funkce programu...

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

Mobilní aplikace pro ARVAL ON BOARD. Podrobný manuál

Mobilní aplikace pro ARVAL ON BOARD. Podrobný manuál Mobilní aplikace pro ARVAL ON BOARD Podrobný manuál Úvod ARVAL ON BOARD (AOB) Mobile je mobilní verze klasického ARVAL ON BOARD, který je určen pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace... 3 Uživatelé... 3 Aktivity... 3 Systémová podpora... 3 Kontext... 3 Prototyp... 4 Informace... 4 Design

Více

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO KINO - Mobilní aplikace Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý D1: Název: KINO Popis: Kino je aplikace, která uživateli umožní prohledávat česká kina a prohlížet jejich programy. Uživatel

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010

Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010 Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010 Inovace a modernizace studijních oborů FSpS Vránová Hana 11.7.2012 OBSAH Srovnání pracovního prostředí Word 2003 a

Více

Projekty. Úvodní příručka

Projekty. Úvodní příručka Projekty Úvodní příručka Sledování úkolů Sharepointový seznam úkolů je praktický nástroj, který vám pomůže udržet si přehled o všem, co je potřeba v projektu udělat. Můžete přidávat data zahájení a termíny

Více

Návod k použití aplikace Reliview

Návod k použití aplikace Reliview Návod k použití aplikace Reliview 1. Představení funkcí aplikace Tato aplikace je určena k připojení mobilních telefonů Android a Iphone na kamery a rekordéry Relicam. 1. Zajišťuje příjem obrazu z kamer

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Mobilní bankéř [DS-Portfolio] Zobrazení investičního portfolia

Mobilní bankéř [DS-Portfolio] Zobrazení investičního portfolia Mobilní bankéř [DS-Portfolio] Zobrazení investičního portfolia D1 Project description Popis: - Zobrazení investičního portfolia ve formátu smart phonu. Zpracovat možnosti zobrazení z různých pohledů a

Více

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer Diář pro nevidomé Principy tvorby mobilních aplikaci Martin Egermajer 1 1 D1 Aplikace sloužící jako diář, určená pro zrakově postižené (nevidomé). Uživatel bude moci psát poznámky, zapisovat události k

Více

Nastavení a ovládání aplikace ifoxtrot

Nastavení a ovládání aplikace ifoxtrot Nastavení a ovládání aplikace ifoxtrot A - obrazovka po spuštění a/nebo při neaktivním připojení Úvodní obrazovka s nakonfigurovaným a vybraným připojením s názvem Chata. Při prvním spuštění je v seznamu

Více

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman cermam14@fel.cvut.cz Obsah Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android)...1 D1...3 D2...4 1)Popis

Více

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma simaondr@fel.cvut.cz Popis aplikace Hra je založena na reálné pozici hráčů. Jeden z hráčů je na začátku hry vybrán jako oběť.

Více

Dokumentace k mobilní aplikaci GoodCall

Dokumentace k mobilní aplikaci GoodCall Dokumentace k mobilní aplikaci GoodCall Pro společnost GoodCall s.r.o. Tel.: +420 602 797 530 Email: info@goodcall.eu Václavské náměstí 1 110 00 Praha1 Vypracovala Quanti s.r.o, Miroslav Voda Tel.: +420

Více

Zvolit podpis v elektronické formě > Zvolit podpis na papír >

Zvolit podpis v elektronické formě > Zvolit podpis na papír > V případě předběžně schválené webshop žádosti klienta o úvěr, kdy klient splní podmínky pro možnost podpisu úvěrové dokumentace prostřednictvím autorizační SMS, je klientovi na stránkách Webshopu zobrazena

Více

FUSION uživatelská příručka mobilního terminálu

FUSION uživatelská příručka mobilního terminálu FUSION uživatelská příručka mobilního terminálu Tento manuál popisuje základní a pokročilé postupy v práci s mobilní pokladnou systému HoReCa FUSION v 7.09. V manuálu jsou popsány všechny funkce. Je možné,

Více

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Eldar Iosip, Eliška Roubalová, Tomáš Milata Analýza relevantních UI směrnic platformy Android Obecná struktura aplikace z nejvyšší úrovně se lze přes obrazovky

Více

Manuál Redakční systém

Manuál Redakční systém Manuál Redakční systém SA.07 Obsah Úvod... ) Struktura webu... ) Aktuality... 0 ) Kalendář akcí... ) Soubory ke stažení... 6 5) Fotogalerie... 8 Redakční systém umožňuje kompletní správu vašich internetových

Více

Semestrální práce - D4. NUR - Návrh uživatelského rozhraní. Aplikace pro seniory a začátečníky

Semestrální práce - D4. NUR - Návrh uživatelského rozhraní. Aplikace pro seniory a začátečníky Semestrální práce - D4 NUR - Návrh uživatelského rozhraní Aplikace pro seniory a začátečníky Vypracovali Rubeš Petr (rubespet@fel.cvut.cz) Cvičící Ing. Ivo Malý, Ph.D. Slováček Simon (slovasim@fel.cvut.cz)

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ Jakub Wagner wagnejak@fel.cvut.cz 1. ÚVOD Cílem práce bude otestovat výukovou aplikaci angličtiny na DVD pro základní školy. Aplikace je cílena pro ovládání

Více

Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS

Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS Zápis (před zápis) povinně volitelných kurzů (dále PVK) a volitelných předmětů (dále VP) se bude provádět pomocí SIS aplikace Zápis předmětů

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016)

MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016) MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016) MOBILNÍ VERZE SYTÉMU ASJA V současné době bylo možné systém ASJA spustit na mobilních telefonech nebo na tabletech, ale prakticky jen v podobě jak

Více

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní.

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní. Testování Mapy.cz Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní David Říha rihadav4@fel.cvut.cz Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 1.1. Popis aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 3 2. Test bez

Více

ČVUT FEL. Testování nemocničního systému Fonsakord

ČVUT FEL. Testování nemocničního systému Fonsakord ČVUT FEL Testování nemocničního systému Fonsakord Micek, Tomas 1.11.2018 Obsah Popis softwaru... 3 Cílová skupina... 3 Přehled případů užití... 3 Příchod pacienta načtení informací o pacientovi... 3 Vyplnění

Více

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS.

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS. Zpoždění vlaků Popis aplikace Aplikace bude sloužit ke zjištění zpoždění vlaku vzhledem k zadané stanici. Při zadávání požadované stanice budou uživateli nabídnuty nejbližší stanice podle aktuální pozice

Více

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý Uživatelský manuál Aplikace GraphViewer Vytvořil: Viktor Dlouhý Obsah 1. Obecně... 3 2. Co aplikace umí... 3 3. Struktura aplikace... 4 4. Mobilní verze aplikace... 5 5. Vytvoření projektu... 6 6. Části

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz)

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) A7B39PDA - Naspoř si svůj sen Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) 1. D1 popis projektu 1.1 Název Naspoř si svůj sen 1.2 Popis Aplikace, která pomáhá lidem spořit na jejich sen. Uživatel si vybere svůj sen,

Více

Y39PDA Exercise manager

Y39PDA Exercise manager Y39PDA Exercise manager 1 Zadání 1.1 Zpracovatel Tomáš Žďára (zdaratom@fel.cvut.cz) 1.2 Popis aplikace Vytvořit aplikaci pro mobilní zařízení, která bude sloužit jako podpora pro cvičení. Bude zaznamenávat

Více

GOLEM. EUROENERGIE, s.r.o. APLIKACE PRO SPRÁVU DAT ODBĚRNÝCH MÍST ENERGIE UŽIVATELSKÝ MANUÁL.

GOLEM. EUROENERGIE, s.r.o. APLIKACE PRO SPRÁVU DAT ODBĚRNÝCH MÍST ENERGIE UŽIVATELSKÝ MANUÁL. EUROENERGIE, s.r.o. Pod Javory 1416/38, PRAHA 4, PSČ 148 00 IČ 272 56 103 DIČ CZ272 56 103 mail@euroenergie.cz www.euroenergie.cz GOLEM UŽIVATELSKÝ MANUÁL listopad 2015 GOLEM je webová aplikace umožňující

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

Přebírání okrsků v aplikaci Wanas

Přebírání okrsků v aplikaci Wanas Přebírání okrsků v aplikaci Wanas Odkaz naleznete na těchto stránkách: http://mbcr.nature.cz/. Zde sekce stav okrsku. 1. Základní informace Stránka slouží k předávání informací o aktuálním stavu rozpracovanosti

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více

Mobilní OneNet samoobsluha Návod k vytvoření zástupce na ploše

Mobilní OneNet samoobsluha Návod k vytvoření zástupce na ploše Mobilní OneNet samoobsluha Návod k vytvoření zástupce na ploše Obsah 1 Android... 3 2 Windows Mobile... 8 3 ios... 11 1 Android Odemkněte telefon, otevřete aplikaci internet, do adresáře zadejte onenetms.vodafone.cz

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

3 Formuláře a sestavy Příklad 2 Access 2010

3 Formuláře a sestavy Příklad 2 Access 2010 TÉMA: Výpočty ve formulářích, rozhraní pro uživatele Formuláře neslouží pouze pro přístup běžného uživatele k datům uloženým v databázi. Ve formulářích se rovněž setkáme s dalšími prvky, jako jsou např.

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

D2 - GUI design. Radek Mečiar 28.3.2014

D2 - GUI design. Radek Mečiar 28.3.2014 D2 - GUI design Radek Mečiar 28.3.2014 1 Úvod Zvolená platforma: Android Verze: 4.x Nástroj pro kreslení: Pencil Platformu a verzi jsem zvolil, protože je v současnosti nejpoužívanější. Informace o standardu

Více

Spectu CMS. Následující text předpokládá znalost uživatelské dokumentace aplikace Spectu.

Spectu CMS. Následující text předpokládá znalost uživatelské dokumentace aplikace Spectu. Obsah Obecné informace... 1 Přihlášení a zapomenuté heslo... 1 Tvorba nabídek... 2 Kategorie... 2 Produkty... 4 Modifikátory... 6 Stoly... 6 Reklamní spořiče... 6 Jazyky... 7 Parametry... 7 Správa zařízení...

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Webová aplikace rezervační systém Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Obsah 1 Úvod...3 1.1 Popis aplikace...3 1.2 Popis cílové skupiny uživatelů...3 2 Test bez uživatele...4

Více

Aplikace GoGEN Smart Center

Aplikace GoGEN Smart Center Aplikace GoGEN Smart Center Návod na použití aplikace Úvod Aplikace GoGEN Smart Center pro maximální využití Smart TV GoGEN, spojuje vyspělou technologii a zábavu v pohodlí domova. SMART ovládání ovládání

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

Moje Cisco Nejčastější dotazy

Moje Cisco Nejčastější dotazy 1. Co je Moje Cisco? Moje Cisco umožňuje mobilní, přizpůsobitelné zobrazení vašich oblíbených informací na webu Cisco.com. 2. Jak otevřít stránku Moje Cisco? Moje Cisco lze otevřít dvěma způsoby: Rozbalovací

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout.

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout. OBSAH Úvodní obrazovka... 2 Sekce návod k obsluze a údržbě... 3 Sekce katalog náhradních dílů... 4 Sekce dílenská příručka... 5 Sekce Zetor service... 6 Vyhledávání souborů... 7 Správa uživatelů a hesel

Více

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Uživatelský manuál pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Obsah 1. Úvod... 4 2. Přihlášení do online katalogu... 5 3. Úvodní strana... 6 3.1. Informační část...

Více

Návod ke službě IPTV HD internet.tv

Návod ke službě IPTV HD internet.tv +420 499 949 494, 777 719 280 (8:00-20:00) info@hdinternet.cz / www.hdinternet.cz Návod ke službě IPTV HD internet.tv 1 Obsah tohoto dokumentu: 1. Úvod... 3 2. Pojmy... 3 3. Popis funkcí Set-Top boxu...

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Nastavení internetu. Jak to lze jednoduše, Android

Nastavení internetu. Jak to lze jednoduše, Android internetu Jak to lze jednoduše, Android Jak na to? Mrkněte na mapu pokrytí, jste v místě pokrytí? Máte aktivní datové služby od SAZKAmobil? Zkuste manuální nastavení* Na dalších stránkách najdete jednoduchý

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Na tuto obrazovku se uživatel dostane pokud, na hlavní obrazovce uživatel zmáčkne ikonu ozubeného kola v pravé části action baru.

Na tuto obrazovku se uživatel dostane pokud, na hlavní obrazovce uživatel zmáčkne ikonu ozubeného kola v pravé části action baru. A7B39PDA D3 Vypracovali: Tomáš Musílek, Označení: Plalforma: Jméno aplikace: Použitý software azp-hea Android People On Board Tomáš Hůla Pro vývoj elektronického prototypu naší aplikace jsme využili WireframeSketcher

Více

Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena

Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena Vytvořil TEMEX, spol. s r. o. Obsah 1. Úvod... 2 Formáty... 2 Cena... 2 2. Systémové požadavky... 3 Interaktivní PDF verze... 3 HTML

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

Pro vytvoření zdrojového souboru použít export GEOPORTAL, který obsahuje i adresy na webové stránky s válečnými hroby.

Pro vytvoření zdrojového souboru použít export GEOPORTAL, který obsahuje i adresy na webové stránky s válečnými hroby. Válečné hroby v chytrém telefonu Postup je zpracován pro ORP Praha 3, ale je jej možno aplikovat i pro stupeň kraj (kromě Středočeského kraje, u kterého je pro velké množství lokalit nutné rozdělit zdrojový

Více

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2 Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky Verze 1.2 2 Obsah 1. Úvod.. 3 1.1. Základní informace 3 1.2. Spuštění kalkulačky. 3 1.3. Přehled možných úprav 4 2. Sestavení technické změny.

Více

Aktion.NEXT. Novinky a opravy ve verzi 3.4

Aktion.NEXT. Novinky a opravy ve verzi 3.4 Aktion.NEXT Novinky a opravy ve verzi 3.4 Dashboard windows aplikace Získejte přehled o všech důležitých informacích ze systému Aktion na jednom místě. V nových dlaždicích na pracovní ploše jsme pro vás

Více

v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení.

v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. NOVINKY VERZE 14.3.0 ze dne 27. 6. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. Došlo ke kompletnímu přepracování

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a nahlížení na stav svých pohledávek v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Registrace do aplikace Komunikace s občany... 2 3. Přihlášení

Více

Testování TomTom navigace pro Android

Testování TomTom navigace pro Android Testování TomTom navigace pro Android Stanislav Sazonov sazonsta@fel.cvut.cz 10.3.2013 1 Obsah Popis aplikace 3 Testovací zařízení 3 Cílová skupina 3 Případy užití 3 1. Testování kognitivním průchodem

Více

Modul Kalendář verze 1.0

Modul Kalendář verze 1.0 Modul Kalendář verze 1.0 Uživatelský manuál a správa modulu QCM, s.r.o., 2007 Mgr. Petr Andrýsek 1 Obsah 1. Popis modulu Kalendář...3 2. Jak přidat akci do kalendáře...5 3. Správa modulu Kalendář...6 4.

Více

2. Rozbalení Laser Interceptor Bluetooth modulu (LI BTM)

2. Rozbalení Laser Interceptor Bluetooth modulu (LI BTM) LASER INTERCEPTOR - BLUETOOTH MODUL - LI BTM OBSAH: 1. Laser Interceptor Bluetooth modul - Co dokáže? 2. Rozbalení Laser Interceptor Bluetooth modulu (LI BTM) 2.1 Vlastnosti a požadavky na LI BTM 3. Jak

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová www.eso9.cz

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča Semestrální projekt na předmět A4B39TUR Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 (krejcp11@fel.cvut.cz) Obsah 1 Úvod... 2 2 Popis mobilního telefonu... 2 3 Přehled use cases... 3 3.1 Nastavení emailového

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz Moje MND Zákaznický portál pro domácnosti i podnikatele, díky kterému budete mít rychlý přehled o vaší

Více

Zlepšování kvality dat zločinců EU

Zlepšování kvality dat zločinců EU Zlepšování kvality dat zločinců EU REFERENČNÍ NÁSTROJ NÁVODPRO UŽIVATELE ERIC (European Request Information Capture - Evropská Žádost ozachycení Informací) je referenčním nástrojem určeným na pomoc asistovat

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více