KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA GEEN General Energy a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA GEEN General Energy a.s."

Transkript

1 KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN General Energy a.s.

2

3 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN OBSAH strana JAMKA Úvodní slovo strana JAMKA Plány do budoucnosti strana JAMKA Představenstvo společnosti strana JAMKA Geografie projektů strana JAMKA Dozorčí rada strana JAMKA Investiční nástroje strana 14 strana 18 strana 20 strana 22 strana 24 strana JAMKA Představení společnosti GEEN General Energy a.s. 5. JAMKA Historie společnosti 6. JAMKA Zpráva představenstva o obchodní činnosti konsolidované skupiny a stavu jejího majetku 7. JAMKA Lidské zdroje 8. JAMKA Aktivity v různých sférách 9. JAMKA Rok 2015 strana 34 strana 38 strana 42 strana 68 strana 72 strana JAMKA Cíle a metody řízení rizik 14. JAMKA Zpráva auditora o ověření konsolidované účetní závěrky a konsolidované výroční zprávy 15. JAMKA Ekonomická data 16. JAMKA Zpráva o vztazích 17. JAMKA Reference 18. JAMKA Akvizice 02

4

5 ÚVOD VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA GEEN General Energy a.s. za rok 2015 Život firmy to jsou nápady, projekty, peníze, účetní závěrky, počítače, kanceláře, ale především jsou to lidé, kteří odvádějí veškerou práci. Pro budování prosperující firmy je zapotřebí mít nejenom kvalitně složený tým, ale především tým, který rozumí etice profesionálního chování. Myslíme si, že stejně jako ve sportu, tak i v podnikání mají důležitý význam sportovní principy etického chování fair play. Mít úctu ke svým partnerům, konkurenci, zachovat klidnou hlavu v ten nejtěžší okamžik všechno to vyžaduje sílu a rovnováhu. Proto občas přirovnáváme svoji práci ke golfu. Je potřeba přemýšlet několik kroků dopředu, naplánovat co nejlepší možný odpal a poslat míček přímo k cíli. 04 Doufáme, že výsledky mluví lépe než slova, ale pojďte si raději zahrát jednu hru a dozvědět se něco víc o GEEN General Energy a.s. a o golfu.

6 1 Věděli jste, že... první žena, která hrála golf, byla královna Skotska Marie Stuartovna. V roce 1552 založila první golfový klub St. Andrews a trávila tam volné chvilky.

7 1. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN ÚVODNÍ SLOVO Vážení obchodní partneři, zákazníci, zaměstnanci, je za námi rok 2015, který nás posunul hodně dopředu, naučil nevzdávat se, každou překážku brát jako příležitost pro rozvoj. Můžeme konstatovat, že veškeré problémy, které jsme museli překonat, vedly k tomu, že společnost GEEN General Energy a.s. vyrostla do velkého holdingu, rozšířila své portfolio o několik velkých energetických komplexů a nabízí svým partnerům a zákazníkům seriózní a kvalitní služby v oblasti úspory energií. Jsme hrdi na to, že naše práce má smysl. Každá domácnost, každý podnik, každý člověk potřebuje energii. Může to být energie větru, vody, slunce anebo i energie síly ducha. Je nám ctí umožnit dodání spolehlivých a nezbytných komponentů našeho života přímo na místo určení k Vám, našim klientům. Hlavním tahounem našeho růstu byla podnikatelská činnost v obnovitelných zdrojích energie, která šla daleko za hranice České republiky. Otevřeli jsme se euroasijským zemím, které mají velké obchodní příležitosti a dobré podmínky k podnikání Gruzie, Srbsko, Rusko, Kyrgyzstán, Kazachstán a Čína. Stále máme co zlepšovat - pro Zemi, pro nás i pro naše děti. K dosažení těchto cílů máme všechny podklady: zkušenosti, jasnou představu o prioritách rozvoje a obrovský tvůrčí potenciál, nevyčerpatelnou energii našich lidí. Aleš Mokrý Generální ředitel a předseda představenstva GEEN General Energy a.s. 06

8 2 Věděli jste, že... golf je jednou z mála her, které jsou založeny na principech poctivosti. Kromě fér hry hráči dodržují golfovou etiketu. Její pravidla se týkají bezpečnosti, tempa hry, závazku hráčů zachovat místa a poctivost.

9 2. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN PŘEDSTAVENSTVO SPOLEČNOSTI Náš tým má společné cíle a hodnoty Ing. Aleš Mokrý předseda představenstva Vystudoval jsem VUT Brno, Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií, obor silnoproudá elektrotechnika a energetika. Ještě v období studia jsem začal používat teoretické vědomosti v praxi. V letech jsem vybudoval síť maloobchodních prodejen a internetový obchod s IT technikou. Od roku 2006 jsem působil ve vedení holdingu Mandre Group a podílel se na strategii skupiny a jejím řízení až do roku V tomto období jsem se začal zabývat problematikou výroby energie z obnovitelných zdrojů. Všechno se to vyvinulo v to, že jsem v červnu 2009 založil společnost General Energy a.s., která je od konce roku 2014 přejmenovaná na GEEN General Energy a.s., ve které nyní působím jako předseda představenstva. Vytvářím holdingovou strukturu, podílím se na strategii a řídím celou skupinu GEEN. Ve své práci kladu velký důraz na dodržení termínů u partnerů a zákazníků. V současné době si mnozí myslí, že golf je populární hra jenom pro podnikatele. Ale ze svých zkušeností dobře vím, že na golfovém poli, stejně jako i v podnikání, potkáme jak nadšené sportovce, tak mladé studenty. Golf je hra pro každého, kdo má srdce na pravém místě a nebojí se přijmout výzvu. 08

10 2. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Ing. Daniel Mahovský místopředseda představenstva 09 Vystudoval jsem VUT Brno, Fakultu strojní, obor provoz a ekonomika letecké dopravy. V letech jsem pracoval pro společnost České aerolinie a.s., ve které jsem se věnoval obchodu a vztahům s klienty. V roce 2003 jsem nastoupil na pozici ředitele společnosti Orbix s.r.o., která se zabývá zajišťováním služebních cest pro firemní zákazníky. Společně s týmem jsme zvedli roční obrat z 55 mil. Kč (rok 2003) na 750 mil. Kč v roce S General Energy a.s. spolupracuji od roku 2009 a v současné době jsem zodpovědný za řízení zahraničních projektů ve společnosti Foreign Investment a.s. Ve své práci se vždy snažím dotáhnout věci do konce a najít nejlepší řešení pro všechny strany. Golf hraji již několik let, cením si v něm možnosti soustředit se, převést myšlenky na jiný druh činnosti a někdy i domluvit dobrý obchod.

11 2. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Ing. Jiří Nohejl ředitel petrochemické divize, člen představenstva Chemie mě přitahovala už ve škole, proto jsem po maturitě šel studovat Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze (Fakulta chemické technologie, obor kovy a speciální materiály). Baví mě, že ve své práci můžu poznat zajímavé lidi a navazovat výhodné obchodní kontakty po celém světě. V golfu jsem nováček, ale rád se přiučím. Po několika letech práce v laboratoři životního prostředí jsem přešel do největší mezinárodní firmy zabývající se výrobou a prodejem chemikálií, kde jsem během dvanácti let vystřídal pozice od obchodního zástupce až po manažera jedné z divizí pro ČR a SR. 10 V roce 2011 jsem pracoval jako manažer obchodního rozvoje v chemické výrobní a distribuční firmě. Do společnosti GenChem s.r.o. jsem nastoupil v roce 2012 na pozici obchodního ředitele.

12 3 Věděli jste, že... existuje mínění, že 18 jamek v každém kole odpovídá počtu panáků skotské whisky v jedné lahvi. Jakmile hráči dopíjeli láhev, hra končila.

13 3. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN DOZORČÍ RADA Odmítáme nečestné jednání Mgr. Petr Vágner, LL.M (nar. 1981) Mgr. Michal Černý (nar. 1982) Ing. Tomáš Smutný (nar. 1981) Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně (2005) a University of Groningen, obor Economic and Business Law ( ). Od roku 2006 až do současnosti se věnuje práci v oboru mezinárodního obchodního práva a dále právu obchodních společností, fúzí a prodeje podniků a práva se zaměřením na energetický sektor. Ve společnosti GEEN General Energy a.s. působí od jejího vzniku na pozici předsedy dozorčí rady. Petr Vágner je naším poradcem ohledně obchodních korporací a jejich působení v energetickém odvětví. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor právo a právní věda (2007). V průběhu studia absolvoval praxi v advokátní kanceláři JUDr. Radka Macha. Po studiu pracoval na úřadu městské části města Brna pro školství, sport, kulturu a mládež. V současné době působí jako advokátní koncipient v AK Vašíček, Frimmel & Honěk. Ve skupině GEEN dohlíží na právní stránku realizovaných obchodů a projektů. Vystudoval Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technické v Brně, obor silnoproudá elektrotechnika a energetika (2004). Jako absolvent nastoupil do společnosti Senergos a.s., kde působil na pozici junior projektant, samostatný projektant a jako zástupce vedoucího projekce pro energetické projekty. Podílel se na vývoji regulace výkonu fotovoltaických zdrojů připojených do distribuční sítě a spravovaných společností E.ON Distribuce a.s. Na pozici hlavního projektanta ve společnosti Senergos a.s. se mimo projekční práce podílel na technickém dozoru na projektech v Rumunsku pro skupinu ČEZ. 12 V GEEN General Energy a.s. působí jako člen dozorčí rady. Zde supervizuje správný směr technického oddělení a energetického developmentu. Svými bohatými zkušenostmi z oblasti dohledu investiční výstavby pro skupinu ČEZ přispívá k naplnění cílů skupiny GEEN General Energy a.s.

14 4 Věděli jste, že... v roce 1948 se objevil první golfový vozík. Úplně první model byl navržen pro hráče se zdravotním postižením.

15 4. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI GEEN General Energy a.s. Výsledky naší práce mají pozitivní vliv na náš život GEEN General Energy a.s. je investiční a inženýrskou společností, která obchoduje a podniká v oblasti energetiky od roku Naším hlavním cílem je provozovat bezpečné energetické portfolio v oblasti výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Také proto se zaměřujeme především na větrné a solární elektrárny, které dlouhodobě provozujeme. V menší míře se věnujeme i výrobě elektřiny z dalších zdrojů (vodní elektrárny a biomasa) a technologiím pro uchovávání elektrické energie. Naše strategie má za cíl vybudovat stabilní a výhodný energetický mix výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů, který bude rozkládat investice do různých typů finančních instrumentů jak technologicky, tak teritoriálně. 14 Čistá energie, čistá budoucnost.

16 4. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN NAŠE HLAVNÍ SLUŽBY PORADENSTVÍ A ÚSPORY V ENERGETICE Navrhujeme vždy úspory, které podnikům a institucím efektivně snižují provozní náklady v oblasti energií. DEVELOPMENT, REALIZACE A SERVIS STAVEB V ENERGETICE 15 Komplexně zajišťujeme a realizujeme projekt výstavby od počátku do konce včetně servisních služeb. INVESTICE DO OBNOVITELNÝCH A ALTERNATIVNÍCH ENERGIÍ (vodní, větrné a solární elektrárny) Dlouhodobě poskytujeme možnosti investování formou dluhopisů, kdy se s našimi klienty reálně dělíme o existující výnos. Zajištěný dluhopis je bezpečný investiční nástroj s nadstandardním výnosem.

17 4. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN VODNÍ ELEKTRÁRNY VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY FOTOVOLTAIKA Výstavbou vodních elektráren se zabýváme od roku Našimi zájmovými oblastmi pro tento energetický výrobní sektor jsou regiony s vysokými spády, ve kterých je možné hydroelektrárny provozovat za komerční cenu elektřiny v daném regionu. Mimo Českou republiku chceme jako skupina působit v Itálii, Rusku, Gruzii, Turecku a Íránu. Pro naše zákazníky zajišťujeme dodávku na klíč všech typů malých vodních elektráren od nízkospádových až po vysokospádové. Větrnou energetiku skupina rozvíjí od roku Zkušenosti s přípravou větrných farem máme v Polsku, Litvě a Srbsku, kde jsme připravovali v rámci developmentu parky do velikosti 50 MW. Své využití najdou i malé větrné elektrárny jako decentrální zdroje s lokální spotřebou u maloodběrových zákazníků. Typickými zákazníky jsou čerpací stanice, malé obchodní domy a všechna místa, kde je spotřeba 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. V rámci fotovoltaických systémů jsme schopni dodat zdroje od jednotek kilowatt až po stovky megawatt. Menší zdroje dodáváme jako stavebnicové řešení určené pro kutily, kteří si chtějí malou FVE postavit na vlastním domě sami. U středních a velkých aplikací dodáváme celé řešení na klíč včetně vyvedení výkonu a připojení do distribuční sítě. Fotovoltaické systémy nalézají stále větší uplatnění v souvislosti s chlazením. 16 Pro naše zákazníky zajistíme výstavbu větrných parků na klíč od větrných turbín s výškou rotoru od 15 m až po věže s velkým instalovaným výkonem, jejichž rotory jsou umístěny ve výškách nad 100 m.

18 5 Věděli jste, že... v roce 1968 profesionální ženská golfová federace povolila účastnicím hrát golf v minisukni.

19 5. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN HISTORIE SPOLEČNOSTI Máme pevné základy, na kterých můžeme stavět ROK 2009 ROK 2012 ROK 2015 Založení společnosti Konzultační činnost v obnovitelných zdrojích Akviziční činnost pro zahraniční developerské společnosti První dceřiná společnost General Energy Building s.r.o. ROK 2010 Rozšíření činnosti v oblasti projekce Zahájení spolupráce s rumunským partnerem Vstup do petrochemického průmyslu (dceřiná společnost GenChem s.r.o.) ROK 2013 Konzultační činnost v tradiční energetice, nastavení druhého nosného pilíře skupiny Zahájení spolupráce s litevským partnerem Rozvíjení programu GEEN Optim Akviziční činnost v rámci obnovitelných zdrojů vodní a solární elektrárny Zahájení spolupráce s gruzínskými, kyrgyzskými a srbskými partnery Založení dceřiné společnosti GEEN Development a.s. Založení společnosti NGS Energy v Gruzii Spuštění vlastního dohledového centra 18 Zahájení developerských projektů v energetice ROK 2014 Spalovna na biomasu 4 MWt Výstavba FV parků 18 MWp (5 MWp vlastní park) ROK 2011 Počátek proexportní politiky Zahájení spolupráce s bulharským partnerem Zahájení akviziční činnosti v rámci obnovitelných zdrojů Začátek servisní činnosti pro vlastní portfolio Poskytování podpůrných služeb pro skupinu General Energy Leasing s.r.o. Začátek spolupráce s chorvatským partnerem Zahájení spolupráce s obcemi v rámci úspor energií

20 6 Věděli jste, že... nejmladšímu golfistovi, který dosáhl úspěchu na poli, bylo jen pět let.

21 ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA O OBCHODNÍ ČINNOSTI KONSOLIDOVANÉ SKUPINY A STAVU JEJÍHO MAJETKU Fair play - the winning way 6. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Vážení obchodní partneři, konsolidovaná skupina GEEN se v roce 2015 zabývala činnostmi spojenými s obnovitelnými zdroji energie, především s vodní a solární energií. Výnosy skupiny ke dni činily tis. Kč. a optimalizace nákladů. Naším nástrojem je program GEEN Optim, který za tento rok přinesl klientům úsporu v hodnotě 100 mil. Kč. Provozní výsledek hospodaření konsolidované skupiny GEEN k činil tis. Kč. Celkové výnosy byly tvořené výnosy za projekty ve výši tis. Kč, za prodej zboží ve výši tis. Kč, za služby ve výši tis. Kč, za prodej majetku 213 tis. Kč, ostatní provozní výnosy tis. Kč, finanční výnosy tis. Kč. 20 Stav majetku k je tis. Kč. Z toho hmotný majetek tis. Kč, nehmotný majetek 195 tis. Kč, finanční majetek tis. Kč. Výši finančního majetku ovlivnily akvizice fotovoltaiky FV ENERGO ZŠ s.r.o. o výkonu 1,6 MW a rovněž stavba vodní elektrárny s výkonem 0,4 MW projekt Široká Niva. Paralelně s tím poskytujeme odborné poradenství v oblasti energetických úspor

22 7 Věděli jste, že... povrch golfového míčku má přes 300 důlků.

23 7. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN LIDSKÉ ZDROJE Chováme se férově k zaměstnancům a podporujeme jejich vývoj Vysoce kvalifikovaní a proškolení zaměstnanci jsou pýchou společnosti a nabízejí originální, technicky a ekonomicky proveditelná řešení projektů, v souladu s platnými předpisy a přáními zákazníka. Cílem společnosti je vytvořit co nejpříznivější podmínky pro seberealizaci a profesionální rozvoj každého zaměstnance. Pečlivě hlídáme dodržování bezpečnosti práce a dbáme i na to, aby nedošlo k pracovnímu úrazu na žádném z pracovišť. V naší společnosti podporujeme zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Každý zaměstnanec několikrát ročně absolvuje profesionální školení nezbytné pro provedení jeho práce. Umožňujeme zaměstnancům zlepšovat jejich jazykové znalosti. 22 Pro monitoring elektráren jsme v roce 2015 zřídili nové dohledové centrum, které pomáhá kontrolovat výrobu energie a rychle reagovat v případě výpadku, vandalizmu nebo jiného poškození majetku. Celkový počet zaměstnanců k činil 27 lidí.

24 8 Věděli jste, že... průměrná rychlost odpalu míčku u sportovců je 42 m/s (150 km/h), zatímco úder Tigera Woodse dosahuje 56 m/s (201 km/h).

25 8. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN AKTIVITY V RŮZNÝCH SFÉRÁCH Sportovní chování je každodenní součástí aktivit naší firmy VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ Ekologické chování je jednou z důležitých podstat jakéhokoliv podnikání. Při provozování solárních elektráren dodržujeme veškeré požární a právní předpisy a likvidujeme panely podle regulačních norem a v souladu se zákonem o odpadech. Při výstavbě vodních elektráren věnujeme maximální úsilí čistotě vody a zachování celkové přírodní rovnováhy v okolí díla. AKTIVITY V OBLASTI VÝZKUMU A VÝVOJE Naším dlouhodobým cílem je vývoj možností skladování energie a její distribuce. Obnovitelné zdroje začnou mít smysl s rozmachem elektromobility. Pokud ročně najezdíte 50 tisíc kilometrů, strávíte v autě tři a půl hodiny denně. Pokud by na parkovišti byla dobíjecí stanice, auto by zbylých 20,5 hodin sloužilo jako baterie. Proto podnikáme veškeré kroky nezbytné k rozvoji v tomto směru. Máme zájem spolupracovat s Akademií věd a výzkumnými laboratořemi ohledně výzkumu a vývoje úsporných zdrojů. ORGANIZAČNÍ SLOŽKY V ZAHRANIČÍ Společnost Foreign Investment a.s. má v Rumunsku dceřinou společnost DECRIS INDUSTRY s.r.l., ve které vlastní 62% podíl. Tato společnost je provozována za účelem realizace projektů v oblasti obnovitelných zdrojů. Nově jsme v roce 2015 založili společnost NGS Energy v Gruzii. Ve společnosti NGS Energy má Foreign Investment a.s. 80% podíl. AKTIVITY V CHARITATIVNÍ ČINNOSTI Holding GEEN si uvědomuje, že dobré jméno dělají nejenom projekty a výnosy, ale především obětavé skutky, které pomáhají těm, kteří to nejvíce potřebují. Proto skupina každoročně pomáhá dobročinným projektům, jako jsou Ruka pro život, Dobrý anděl a další. 24

26 9 Věděli jste, že... golfista může využit ke hře 14 druhů holí.

27 9. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN ROK 2015 Upřímnost nejlepší cesta v podnikání Rok 2015 je za námi. Byl to rok, který zapsal do své historie vítězství a porážky, úspěchy i zklamání. Tento rok neopravíme a nepředěláme, ale můžeme si z něj vzít ponaučení pro příště. Prožili jsme obtížný, ale především hodně zajímavý rok. Osobně jsme se přesvědčili, jak je těsný svět, nakolik pevné spojení mají země a kontinenty. V těžkých podmínkách se objevily ty nejlepší vlastnosti našich lidí pracovitost, víra ve své vlastní síly, úsudek, schopnost nepodlehnout obtížím. Dokázali jsme navázat spolupráci v regionech, které mají zájem o investování, výstavbu a provozování obnovitelných zdrojů. Jsou to Kazachstán, Kyrgyzstán, Srbsko, Gruzie, Rumunsko. Provedli jsme několik významných akvizic a rozšířili své vlastní portfolio o další fotovoltaické a malé vodní elektrárny FV ENERGO ZŠ s.r.o., SEDREN s.r.o., Jesenická sluneční s.r.o., Bruntálská vodní s.r.o. Začali jsme jednat se srbským partnerem ohledně financování větrného parku v Srbsku a vyjednání pevných garancí odkupu elektřiny projekt Bela Anta 118,8 MW. Finanční objem investice v tomto projektu tvořil 185 mil.. Zahájili jsme jednání s vládou Kyrgyzstánu ohledně výstavby čtyř nových MVE. Vyjednáváme státní garance pro odkup elektrické energie a snažíme se minimalizovat politické riziko. Dalším zahraničním projektem bylo založení pěti společností v Gruzii s cílem realizace vodních elektráren s předpokládaným instalovaným výkonem 60 MW. V roce 2015 jsme zahájili akvizici společnosti Annexe Energy a.s., která provozuje solární park Vyklice o výkonu kw. Roční výnos parku činí 55 mil. Kč. Celková investice je 310 mil. Kč. Náš obchodní tým pokračoval v rozvoji programu GEEN Optim. V roce 2015 jsme zahájili energetické audity ve výrobních a průmyslových objektech, jejichž výsledkem byla průměrná úspora 1 mil. Kč. Rozšířili jsme spolupráci s obcemi a radnicemi. Nabízíme různé možnosti financování a instalací úsporného a ekonomicky výhodného veřejného osvětlení pro města a obce. V roce 2015 jsme se zaměřili na Jihomoravský kraj, v budoucnu plánujeme rozšířit naše služby na celou Českou republiku. Rok 2015 byl bohatý na různé společenské události. GEEN General Energy a.s. podporoval projekt Zelená banka, který hodnotil banky působící v České republice z hlediska jejich ekologického chování. Vítězem v tomto hodnocení se stala Česká spořitelna, a.s. 26

28 10 Věděli jste, že... na golfovém hřišti by mělo být ticho. Golf vyžaduje hodně soustředění a zbytečné rozhovory můžou rušit od hry.

29 10. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN PLÁNY DO BUDOUCNOSTI Na budoucnosti nám záleží Plánování a určení cílů jsou jedny z důležitých věcí managementu velkého holdingu. Proto každoročně určujeme další postupy na příští období. Solární elektrárny jsou krátkodobým podkladovým aktivem, které s přibývajícím věkem ztrácí svoji výnosnost. Vzhledem k horizontu ukončení státní podpory v řádu let se snižuje náš zájem o sluneční energii a naopak zvyšuje naše aktivita v investicích do zdrojů dlouhodobější komerční vyváženosti. Vyvážený energetický mix je v naší promyšlené koncepci tvořen z velké části větrnými a vodními elektrárnami s podílem fotovoltaické produkce do výše maximálně 10 %. Pro využití našeho know-how výstavby a provozování hydroelektráren je Česká republika nyní méně perspektivní, naopak zahraniční vodní toky, například v Gruzii, představují silné, a pro nás zajímavé a dobře využitelné teritorium. Soustředíme se na to, abychom v roce 2025 měli vhodné rozložení energetického mixu a mohli expandovat do tradiční energetiky. V roce 2016 plánujeme provést akvizice několika vodních elektráren na Slovensku. V první polovině roku 2016 plánujeme podpis dohod o realizaci projektu čtyř malých vodních elektráren s kyrgyzskou vládou. V první polovině roku 2016 budeme mít stavební povolení na první vodní elektrárnu v Gruzii a zahájíme její výstavbu. Předpokládaným termínem spuštění elektrárny je jaro Ostatní projekty intenzivně rozvíjíme tak, abychom další stavební povolení měli ještě před koncem roku V roce 2016 nabídneme služby našeho dohledového centra, které využívá moderní technologie, i dalším majitelům vodních a fotovoltaických elektráren. přes 100 mil. Kč. Jsme otevřeni spolupráci všem, kdo mají zájem provést energetický audit svého podniku, továrny, školy, nemocnice nebo jiné administrativní budovy. Obnovitelné zdroje jsou dobrým způsobem, jak využívat energii tak, jako to dělávali naši předkové (například svedení vodního toku k mlýnu a využití energie vody k jeho pohonu mlýna). Každý zdroj, včetně těch tradičních, má své místo ve vyváženém energetickém mixu. Do budoucna vidíme progres v inteligentních sítích, které umožňují regulovat výrobu a spotřebu elektrické energie. V rámci obnovitelných zdrojů pak vidíme největší budoucnost v elektromobilitě. 28 Do roku 2020 chceme mít celkově kolem 160 MW, nyní jsme na zhruba 10 MW instalovaného výkonu. Nadále se budeme věnovat programu GEEN Optim. Naším cílem v tomto směru je dosáhnout úspory pro velké podniky v hodnotě

30 11 Věděli jste, že... charta jednoho z australských golfových klubů uvádí, že v případě, pokud v průběhu hry míček trefí klokana, je potřeba zásah ignorovat a pokračovat ve hře.

31 11. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN GEOGRAFIE PROJEKTŮ Práce nezná hranic Kazachstán MVE a FVE Chorvatsko BP Litva VP Polsko VP Srbsko MVE a FVE Gruzie MVE Kyrgyzstán MVE Rusko MVE MALÁ VODNÍ ELEKTRÁRNA MVE FOTOVOLTAICKÁ ELEKTRÁRNA FVE BIOPALIVO BP Z dlouhodobého pohledu jsou pro GEEN General Energy a.s. zahraniční trhy velmi důležité především kvůli diverzifikaci teritoriálních a výrobních zdrojů. Nemalou roli v této strategii hrají také klimatické podmínky, které ovlivňují výhodnost a ekonomičnost výstavby a provozu elektráren pracujících s obnovitelnými zdroji energie. Holding GEEN General Energy a.s. vyvíjí aktivity v Polsku, Litvě, Rumunsku a Chorvatsku. Zpravidla v těchto regionech volíme cestu developmentu. Pokud jde o typ zdroje, záleží na zeměpisném umístění. V Litvě máme rozpracovaný větrný park, protože Litva je pro vítr velmi příznivá. Pro porovnání s Českou republikou: v ČR činí produkce jedné věže zhruba MWh z jednoho nainstalovaného megawattu, v Litvě je to MWh. Tím, že máme stejný investiční náklad, je návratnost o třetinu rychlejší za předpokladu, že je výkupní cena stejná. V roce 2015 jsme založili společnost v Gruzii, kde budujeme projekt vodní elektrárny o výkonu 60 MW. Zmíněná elektrárna se nachází na jižní straně Kavkazu, kde jsou neuvěřitelné spády vody. Do této významné investice vložíme vlastní kapitál. V červnu 2015 zástupci společnosti GEEN General Energy a.s. podepsali s představiteli Kyrgyzstánu memorandum o společných projektech v oblasti obnovitelných zdrojů energie, v nichž mají přední místo vodní a větrné elektrárny. Kazachstán je jednou z perspektivních zemí, se kterou jsme navázali obchodní kontakty. Vzhledem ke geografickým zvláštnostem je potenciál obnovitelných zdrojů energie v Kazachstánu obrovský. Vedení země, v návaznosti na celosvětový trend, věnuje větší pozornost rozvoji projektů obnovitelných zdrojů energie v republice. Energetický potenciál obnovitelných zdrojů energie a státní legislativa mohou konečně dovolit uspořádat atraktivní investiční projekty pro využití lokálních obnovitelných zdrojů energie. V Srbsku jsme zahájili jednání o financování projektu Bela Anta s instalovaným výkonem 118,8 MW. Srbsko je jedna ze zemí, kde je rozvoj obnovitelných zdrojů energie zařazen mezi důležité cíle vlády. 30

32 12 Věděli jste, že... 0,017 procent zemského povrchu je obsazeno golfovými hřišti.

33 12. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN INVESTIČNÍ NÁSTROJE Úcta k zákazníkům je na prvním místě Investičními nástroji společnosti GEEN General Energy a.s. jsou dluhopisy. Nabízíme svůj vlastní program pro investory. Získané prostředky od investorů jsou investovány do nákupu nových elektráren, u kterých je předem známý a smluvně podchycený výnos. Právě tyto elektrárny jsou pak zajištěním pro investory. Ti u nás nekupují žádný imaginární produkt ani derivát, ale jistotu budoucích výnosů. Navíc známe dvacetileté historie úhrnů slunečního záření, výkonnosti vody, síly větru a počítáme se zajištěnými výkupními cenami. a řešíme tak výpadky rychleji než kdy dříve. To nám rovněž umožnilo vytvořit 10 nových pracovních míst a zaměstnat zdravotně postižené. Dosud nakoupená aktiva mají navíc zhruba o 5 % vyšší výnos, než byly předpoklady, čímž jsme ekonomicky ještě stabilnější. Bezpečnost dluhopisů GEEN je zajištěna následujícími opatřeními: podkladové aktivum (tj. elektrárna) je před zařazením do portfolia daného dluhopisu nejméně dva roky v provozním režimu, kdy se ověřuje jeho ekonomická výnosnost měnová rizika jsou ošetřena politikou firmy tak, že dluhopis je vždy ve stejné měně, ve které hospodaří dané elektrárny každé podkladové aktivum (tj. elektrárna) je pojištěno proti všem myslitelným rizikům (přírodní katastrofy, vandalismus atd.) servis elektráren je smluvně zajištěn společností GEEN Development a.s. všechny elektrárny jsou pojištěny proti výpadku výroby při výpadku výroby hradí pojišťovna nejenom opravu elektrárny a náklady na obnovení výroby, ale také nahradí ušlé příjmy po dobu výpadku 32 Taková investice je pak zajímavá třeba i ve srovnání se stavebním spořením. Dluhopisy pokrývají maximálně 85 % hodnoty tohoto aktiva, takže hodnota elektráren v portfoliu daného dluhopisu je nejméně o 15 % větší, než vložené peníze klientů. Proto mohou být dluhopisy GEEN bez obav nazvány zajištěnými dluhopisy. Zřídili jsme navíc vlastní dohledové centrum, kde sledujeme výkon elektráren nepřetržitě ekonomická výnosnost je podložena energetickým auditem výnosy z provozu všech elektráren jsou garantované státem nebo komerční cenou silové elektřiny vlastní hospodaření elektráren vytváří dostatečný přítok peněz (cash flow) pro výplatu úroků a bezpečné splacení jistiny dluhopisu všechny elektrárny, které v současnosti tvoří podkladové aktivum, jsou na území České republiky

34 13 Věděli jste, že... většina výletních lodí nabízí svým cestujícím možnost zahrát si golf. Pro tuto hru se používají speciální golfové míčky, které jsou vyrobeny z extrudovaného rybího krmiva.

35 13. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN CÍLE A METODY ŘÍZENÍ RIZIK Nepodceňujeme maličkosti Rizika při akvizicích vyhodnocujeme na základě procesu due diligence, při kterém kontrolujeme technický stav aktiva, právní i ekonomickou bezchybnost. Posouzení technického stavu zahrnuje prohlídku objektu přímo na místě, znalecký posudek a analýzu revizních zpráv. Po právní stránce kontrolujeme veškeré právní vztahy, do kterých aktivum vstoupilo, zda neexistují právní otázky, které jsou nevyřešené (např. chybějící věcná břemena) a samozřejmě korporátní pozadí (smlouvy se statutárním orgánem, právní tituly k akciím/převzatým podílům), záruky za panely a měniče. Z ekonomického hlediska analyzujeme fakturaci za celou provozní historii aktiva (vždy min. 3 roky), účetní závěrky k rozhodnému dni akvizicí i finanční dokumentaci (úvěrové smlouvy s bankami). 34 RIZIKO ODNĚTÍ LICENCE OD ERÚ Výroba zelené energie je možná pouze na základě platné licence od Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Odnětí licence je hypoteticky možné, vzhledem k našim propracovaným mechanismům kontroly směřujícím k jeho minimalizaci a eliminaci je však toto riziko vysoce nepravděpodobné.

36 13. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN RIZIKO LIKVIDITY RIZIKO BONITY DALŠÍ RIZIKA: 35 Riziko likvidity patří mezi finanční rizika a pramení z rozdílné časové struktury aktiv a pasiv. Zatímco na straně pasiv jsou některé zdroje kapitálu střednědobé nebo krátkodobé, je na straně aktiv nakoupena technologie a zařízení s dlouhou dobou provozu (například 20 a více let). Existuje zde při špatném řízení likvidity riziko, že na straně pasiv dojde k povinnosti splatit závazky, přičemž na straně aktiv nebudou v dané chvíli disponibilní dostatečné likvidní rezervy. K eliminaci tohoto rizika používá GEEN jakožto emitent propracovaný model peněžních toků (budoucího cash flow), který v čase neustále zpřesňuje. Model budoucích peněžních toků slouží k řízení likvidity a k identifikaci možných problematických období. Na základě podrobných auditů eliminujeme riziko bonity již v přípravných akvizičních fázích a ve všech navazujících podnikatelských krocích. DAŇOVÁ A PRÁVNÍ RIZIKA Změna daňových a právních předpisů může mít v budoucnu negativní vliv na zisk nebo cash flow emitenta. Emitent je společností založenou dle českého práva a řídí se platnou českou legislativou, která se ovšem může v čase měnit. Daňové předpisy se zpravidla nemění skokově, případná změna sazeb daní ze zisku se přímo promítne do čistého zisku emitenta, neohrozí ale jeho schopnost dostát závazkům plynoucím z dluhopisů. RIZIKO POTENCIÁLNÍHO PODVODNÉHO INSOLVENČNÍHO ŘÍZENÍ RIZIKO VYSOKÉ EXPOZICE VŮČI KREDITNÍMU RIZIKU Dopad těchto rizik minimalizujeme ve všech fázích naší činnosti díky podrobným a přesným kontrolním a rozhodovacím mechanismům. Současné portfolio GEEN je nastaveno tak, aby nedocházelo v budoucnu k situacím chybějící likvidity. Z dnešního pohledu je tedy toto riziko velmi malé.

37 13. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN 36

38 14 Věděli jste, že... v klubu Riverside (Edmonton, Kanada) se skutečným problémem pro hráče staly veverky, které kradou míčky. Jenom na jednom stromě našli 250 kusů míčků ukradených zvířaty. Problém je tak akutní, že pravidla klubu byla změněna, aby byla umožněna výměna míčku, který byl ukraden veverkou.

39 14. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN ZPRÁVA AUDITORA O OVĚŘENÍ KONSOLIDOVANÉ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY A KONSOLIDOVANÉ VÝROČNÍ ZPRÁVY Provedli jsme audit přiložené konsolidované účetní závěrky společnosti GEEN General Energy a.s., IČ , sídlem Klimentská 1216/46, Praha 1, která se skládá z konsolidované rozvahy k , konsolidovaného výkazu zisku a ztráty včetně přehledu o peněžních tocích za účetní období od do a přílohy k této konsolidované účetní závěrce, včetně popisu použitých podstatných účetních metod a dalších vysvětlujících informací. Hlavním předmětem podnikání společnosti je investování do obnovitelných zdrojů pro výrobu elektrické energie. ODPOVĚDNOST STATUTÁRNÍHO ORGÁNU ÚČETNÍ JEDNOTKY ZA ÚČETNÍ ZÁVĚRKU Statutární orgán výše uvedené společnosti je odpovědný za sestavení konsolidované účetní závěrky, která podává věrný a poctivý obraz v souladu s českými účetními předpisy, a za takový vnitřní kontrolní systém, který považuje za nezbytný pro sestavení konsolidované účetní závěrky tak, aby neobsahovala významné (materiální) nesprávnosti způsobené podvodem nebo chybou. ODPOVĚDNOST AUDITORA Naší odpovědností je vyjádřit na základě našeho auditu výrok k této konsolidované účetní závěrce. Audit jsme provedli v souladu se zákonem o auditorech, mezinárodními auditorskými standardy a souvisejícími aplikačními doložkami Komory auditorů České republiky. V souladu s těmito předpisy jsme povinni dodržovat etické požadavky a naplánovat a provést audit tak, abychom získali přiměřenou jistotu, že konsolidovaná účetní závěrka neobsahuje významné (materiální) nesprávnosti. Audit zahrnuje provedení auditorských postupů k získání důkazních informací o částkách a údajích zveřejněných v konsolidované účetní závěrce. Výběr postupů závisí na úsudku auditora, zahrnujícím i vyhodnocení rizik významné (materiální) nesprávnosti údajů uvedených v konsolidované účetní závěrce způsobené podvodem nebo chybou. Při vyhodnocování těchto rizik auditor posoudí vnitřní kontrolní systém relevantní pro sestavení účetní závěrky podávající věrný a poctivý obraz. Cílem tohoto posouzení je navrhnout vhodné auditorské postupy, nikoli vyjádřit se k účinnosti vnitřního kontrolního systému účetní jednotky. Audit též zahrnuje posouzení vhodnosti použitých účetních metod, přiměřenosti účetních odhadů provedených vedením i posouzení celkové prezentace konsolidované účetní závěrky. Jsme přesvědčeni, že důkazní informace, které jsme získali, poskytují dostatečný a vhodný základ pro vyjádření našeho výroku. 38

40

41 14. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN VÝROK AUDITORA Podle našeho názoru konsolidovaná účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz aktiv a pasiv konsolidující společnosti GEEN General Energy a.s. k a nákladů, výnosů a výsledku jejího hospodaření a peněžních toků za účetní období od do v souladu s českými účetními předpisy. OSTATNÍ INFORMACE Za ostatní informace se považují informace uvedené v konsolidované výroční zprávě mimo konsolidovanou účetní závěrku a naši zprávu auditora. Za ostatní informace odpovídá statutární orgán společnosti. významném (materiálním) nesouladu s individuální nebo konsolidovanou účetní závěrkou či našimi znalostmi o účetní jednotce získanými během ověřování individuální nebo konsolidované účetní závěrky, zda je konsolidovaná výroční zpráva sestavena v souladu s právními předpisy nebo zda se jinak tyto informace nejeví jako významně (materiálně) nesprávné. Pokud na základě provedených prací zjistíme, že tomu tak není, jsme povinni zjištěné skutečnosti uvést v naší zprávě. V rámci uvedených postupů jsme v obdržených ostatních informacích nic takového nezjistili. V Praze dne 8. dubna Náš výrok ke konsolidované účetní závěrce se k ostatním informacím nevztahuje, ani k nim nevydáváme žádný zvláštní výrok. Přesto je však součástí našich povinností souvisejících s ověřením konsolidované účetní závěrky seznámení se s ostatními informacemi a zvážení, zda ostatní informace uvedené v konsolidované výroční zprávě nejsou ve

42 15 Věděli jste, že... oficiálně je za rodiště golfu považováno Skotsko. Tato země má první listinné důkazy a pravidla hry s 18 jamkami. Jedná se o oficiální zákaz hry králem Skotska, protože vojáci trávili příliš mnoho času u hry místo toho, aby cvičili.

43 EKONOMICKÁ DATA Na číslech záleží Konsolidovaná rozvaha společnosti GEEN General Energy a.s. sestavená ke dni (v tis. Kč) 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN AKTIVA CELKEM A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 0 0 B. Dlouhodobý majetek B. I. Dlouhodobý nehmotný majetek B. II. Dlouhodobý hmotný majetek B. III. Dlouhodobý finanční majetek B. IV. Kladný konsolidační rozdíl C. Oběžná aktiva C. I. Zásoby C. II. Dlouhodobé pohledávky C. III. Krátkodobé pohledávky C. IV. Krátkodobý finanční majetek D. I. Časové rozlišení PASIVA CELKEM A. Vlastní kapitál A. I. Základní kapitál A. II. Kapitálové fondy A. III. Rezervní fondy, nedělitelný fond a ostatní fondy ze zisku A. IV. Výsledek hospodaření minulých let A. V. Výsledek hospodaření běžného účetního období (+ -) A. VI. Záporný konsolidační rozdíl 0 0 A. VII. Konsolidační rezervní fond B. Cizí zdroje B. I. Rezervy 95 0 B. II. Dlouhodobé závazky B. III. Krátkodobé závazky B. IV. Bankovní úvěry a výpomoci C. I. Časové rozlišení D. Menšinový vlastní kapitál 0 0 D. I. Menšinový základní kapitál 0 0 D. II. Menšinové kapitálové fondy 0 0 D. III. Menšinové rezervní fondy, nedělitelný fond a ostatní fondy ze zisku 0 0 D. IV. Menšinový výsledek hospodaření minulých let 0 0 D. V. Menšinový výsledek hospodaření běžného účetního období (+ -) 0 0

44 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty sestavený za období od do (v tis. Kč) I. Tržby za prodej zboží A. Náklady vynaložené na prodané zboží Obchodní marže II. Výkony B. Výkonová spotřeba Přidaná hodnota C. Osobní náklady D. Daně a poplatky E. Odpisy dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu F. Zůstatková cena prodaného dlouhodobého majetku a materiálu G. Změna stavu rezerv a opravných položek v provozní oblasti a komplexních nákladů příštích období IV. Ostatní provozní výnosy H. Ostatní provozní náklady V. Převod provozních výnosů 0 0 I. Převod provozních nákladů 0 0 * Provozní výsledek hospodaření VI. Tržby z prodeje cenných papírů a podílů J. Prodané cenné papíry a podíly 0 10 VII. Výnosy z dlouhodobého finančního majetku 0 0 VIII. Výnosy z krátkodobého finančního majetku K. Náklady z finančního majetku 0 0 IX. Výnosy z přecenění cenných papírů a derivátů 0 0 L. Náklady z přecenění cenných papírů a derivátů 0 0 M. Změna stavu rezerv a opravných položek ve finanční oblasti X. Výnosové úroky N. Nákladové úroky XI. Ostatní finanční výnosy O. Ostatní finanční náklady XII. Převod finančních výnosů 0 0 P. Převod finančních nákladů 0 0 * Finanční výsledek hospodaření Q. Daň z příjmů za běžnou činnost ** Výsledek hospodaření za běžnou činnost XIII. Mimořádné výnosy 0 0 R. Mimořádné náklady 0 0 S. Daň z příjmů z mimořádné činnosti 0 0 XIV. Zúčtování záporného konsolidačního rozdílu 0 0 T. Zúčtování kladného konsolidačního rozdílu * Mimořádný výsledek hospodaření U. Převod podílu na výsledku hospodaření společníkům (+/ -) 0 0 *** Výsledek hospodaření za účetní období bez menšinových podílů (+/ -) **** Menšinový výsledek hospodaření za účetní období (+/ -) 0 0 ***** Výsledek hospodaření za účetní období celkem (+/ -) ****** Výsledek hospodaření celkem před zdaněním (+/- )

45 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Konsolidovaný výkaz o peněžních tocích sestavený za období od do (v tis. Kč) P. Stav peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů na začátku účetního období Peněžní toky z hlavní výdělečné činnosti (provozní činnost) Z. Účetní zisk nebo ztráta z běžné činnosti před zdaněním A.1. Úpravy o nepeněžní operace A.* Čistý peněžní tok z provozní činnosti před zdaněním, změnami pracovního kapitálu a mimořádnými položkami A.2. Změny stavu nepeněžních složek pracovního kapitálu A.** Čistý peněžní tok z provozní činnosti před zdaněním a mimořádnými položkami A.3. Vyplacené úroky s výjimkou kapitalizovaných úroků (-) A.4. Přijaté úroky (+) A.5. Zaplacená daň z příjmů za běžnou činnost a za doměrky daně za minulá období (-) A.6. Příjmy a výdaje spojené s mimořádnými účetními případy, které tvoří mimořádný výsledek hospodaření včetně uhrazené splatné daně z příjmů z mimořádné činnosti 0 0 A.7. Přijaté podíly na zisku (+) 0 0 A.*** Čistý peněžní tok z provozní činnosti Peněžní toky z investiční činnosti B.1. Výdaje spojené s nabytím stálých aktiv B.2. Příjmy z prodeje stálých aktiv B.3. Zápůjčky a úvěry spřízněným osobám B.*** Čistý peněžní tok vztahující se k investiční činnosti Peněžní toky z finančních činností C.1. Dopady změn dlouhodobých závazků, popřípadě takových krátkodobých závazků, které spadají do oblasti finanční činnosti C.2. Dopady změn vlastního kapitálu na peněžní prostředky a peněžní ekvivalenty 0 0 C.*** Čistý peněžní tok vztahující se k finanční činnosti F. Čisté zvýšení nebo snížení peněžních prostředků R. Stav peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů na konci účetního období

46 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Příloha ke konsolidované účetní závěrce konsolidačního celku GEEN General Energy a.s. za účetní období od do I. VŠEOBECNÉ INFORMACE 45 Mateřská společnost GEEN General Energy a.s. se sídlem Klimentská 1216/46, Praha 1, IČ (dále jen Společnost), zapsána do obchodního rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka dne 16. června 2009, sestavuje konsolidovanou účetní závěrku (dále jen KÚZ), při použití plné metody konsolidace za skupinu podniků (dále jen Skupina). Společnost GEEN General Energy a.s. sestavuje svoji konsolidovanou účetní závěrku k datu (rozvahový den) za účetní období Pro srovnatelnost údajů byly také sestaveny konsolidované účetní výkazy za období Podkladem pro konsolidovanou účetní závěrku společnosti GEEN General Energy a.s. byly účetní závěrky jednotlivých společností Skupiny k rozvahovému dni Rozdílné účetní období u dceřiných společností posunuté o jeden měsíc bylo v souladu s účetními předpisy ponecháno a vylučované vazby byly adekvátně upraveny. Pokud vstoupily dceřiné společnosti do Skupiny v průběhu účetního období, byly do konsolidovaného výkazu zisku a ztráty Skupiny zahrnuty výsledky hospodaření od data akvizice jednotlivých společností. K tomuto datu byl také vyčíslen konsolidační rozdíl ke každé dceřiné společnosti. Výsledek hospodaření do data akvizice je promítnut ve výsledku hospodaření minulých let. Skupina využívá systému přímé konsolidace. Konsolidace je provedena za jednotlivé společnosti plnou metodou. Popis a způsob konsolidačních úprav pro Skupinu je uveden v Pravidlech a postupech konsolidace. Konkrétní vyčíslení konsolidačních úprav je pak samostatnou přílohou Konsolidované účetní závěrky.

47 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Vymezení Skupiny k Obchodní jméno GEEN General Energy a.s. Identifikační číslo Sídlo Klimentská 1216/46, Praha 1 Datum vzniku 16. června 2009 Datum účetní závěrky 30. listopadu 2015 Auditor FSG Finaudit, s.r.o. Mateřská společnost Obchodní jméno Foreign Investment a.s. Identifikační číslo Sídlo Slezská 742/4, Brno Datum vzniku 30. června 2010 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno Decentrální Zdroje a.s. Identifikační číslo Sídlo Slezská 742/4, Brno Datum vzniku 4. srpna 2010 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno GenChem s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Klimentská 1216/46, Praha 1 Datum vzniku 15. června 2010 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno General Energy Leasing s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Slezská 742/4, Brno Datum vzniku 25. června 2010 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno DECRIS INDUSTRY s.r.l. Identifikační číslo Sídlo Str. Democratiei 73 B, Ploiesti, Rumunsko Datum vzniku 2011 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Datum akvizice 26. března 2013 Obchodní jméno Mandre ITC, s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Obránců míru 237/35, PSČ 70300, Ostrava Datum vzniku 20. února 2006 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Datum akvizice 6. února 2014 Obchodní jméno Šumperská sluneční s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Kubelíkova 1224/42, Praha 3 Datum vzniku 14. listopadu 2013 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Datum akvizice 3. června 2014 Obchodní jméno Energy Development s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Slezská 742/4, Brno Datum vzniku 30. července 2009 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno Dýšinská sluneční s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Kuršova 990/20, Bystrc, Brno Datum vzniku 10. prosince 2014 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno Bruntálská vodní s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Kuršova 990/20, Bystrc, Brno Datum vzniku 2. února 2015 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno FV Energo ZŠ s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Dýšina - objekt Mrazíren, PSČ Datum vzniku 3. prosince 2008 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Datum akvizice 14. května 2015 Obchodní jméno Jesenická sluneční s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Kuršova 990/20, Bystrc, Brno Datum vzniku 19. srpna 2014 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Datum akvizice 1. prosince 2014 Obchodní jméno Sedren s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Pardubice - Studánka, Erno Košťála 989 PSČ Datum vzniku 25. února 2009 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Datum akvizice 8. prosince

48 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Obchodní jméno GEEN Rent s.r.o. Identifikační číslo Sídlo Kuršova 990/20, Bystrc, Brno Datum vzniku 11. prosince 2014 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno GEEN Development a.s. Identifikační číslo Sídlo Slezská 742/4, Žabovřesky, Brno Datum vzniku 14. října 2015 Datum účetní závěrky 31. prosince 2015 Obchodní jméno NGS Energy LTD. Identifikační číslo Sídlo apt. 47, Amagleba str 47, Tbilisi Datum vzniku 16. října 2015 Datum účetní závěrky 31. prosince

49 Vedení Skupiny se rozhodlo, že do konsolidačního celku nebude zahrnuta společnost DECRIS INDUSTRY s.r.o. z důvodu nevýznamnosti a omezenému výkonu vlastnických práv. K tomuto podílu byla vytvořena 100% opravná položka. Dne byla založena společnost NGS ENERGY LTD., kde je 80% akcionářem společnost Foreign Investment. Společnost čeká na nový projekt. Z důvodu nevýznamnosti není ani tato společnost zahrnuta do konsolidačního celku. GEEN Development a.s. Společnost vznikla dne jako dceřiná společnost společnosti GEEN General Energy a.s., IČ: , se sídlem Praha 1, Klimentská 1216/46, PSČ: 11002, a byla založena za účelem: a) správy a servisu portfolia elektráren využívajících obnovitelné zdroje energie ve vlastnictví holdingu GEEN v současnosti v provozu celkem 4 elektrárny o kumulovaném výkonu 2014,5 kwp. Podnikatelská činnost společnosti tedy spočívá v dohledu a monitoringu elektráren, provádění pravidelných periodických servisních zásahů a vykonávaní údržby elektráren, včetně nemovitostí k nim náležících. b) developmentu nových projektů využívajících obnovitelné zdroje elektrické energie jak pro vlastní podnikatelskou činnost holdingu GEEN, tak pro zákazníky skupiny. 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN c) dodávání technologických řešení zaměřených na energetické úspory (instalace kogeneračních jednotek, LED osvětlení, energetických koncepcí atd.) s cílem optimalizace energetické náročnosti výrobních procesů pro průmyslové zákazníky skupiny, zejména v režimu smlouvy o dílo. Hlavním předmětem podnikání Skupiny je investování do obnovitelných zdrojů pro výrobu elektrické energie. Největší podíl na konsolidovaných výsledcích představuje konsolidující společnost GEEN General Energy a.s. 48 Struktura Skupiny s vymezením účasti k 30. listopadu 2015 GEEN General Energy a.s. GEEN Rent s.r.o. GenChem s.r.o. Decentrální Zdroje a.s. Foreign Investment a.s. Energy Development s.r.o. Mandre ITC s.r.o. General Energy Leasing s.r.o. GEEN Development a.s. Sedren s.r.o. Bruntalská vodní s.r.o. Dýšinská sluneční s.r.o. FV Energo ZŠ s.r.o. Šumperská sluneční s.r.o. Jesenická sluneční s.r.o. DECRIS INDUSTRIES s.r.l. NGS Energy

50 15. JAMKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 GEEN Přehled výsledků konsolidačního celku Výnosy z provozní činnosti Hospodářský výsledek Aktiva celkem netto tis. Kč tis. Kč tis. Kč K , resp GEEN General Energy a.s Foreign Investment a.s Decentrální Zdroje a.s GenChem s.r.o General Energy Leasing s.r.o Mandre ITC, s.r.o Energy Development s.r.o Šumperská sluneční s.r.o Bruntálská vodní s.r.o Dýšinská sluneční s.r.o FV Energo ZŠ s.r.o Jesenická sluneční s.r.o SEDREN s.r.o GEEN Rent s.r.o GEEN Development a.s Konsolidační úpravy Konsolidace celkem K , resp GEEN General Energy a.s Foreign Investment a.s Decentrální Zdroje a.s GenChem s.r.o General Energy Leasing s.r.o Mandre ITC s.r.o Energy Development s.r.o Šumperská sluneční s.r.o Konsolidační úpravy Konsolidace celkem

ATLAS AUDIT s.r.o. K Bílému vrchu 1717, 250 88 Čelákovice Název společnosti: VOP CZ, s.p. Sídlo společnosti: IČO: 000 00 493 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA za rok 2015 Dukelská 102, 742 42 Šenov u Nového

Více

Deloitte Audit s.r.o. Nile House Karolinská 654/2 186 00 Praha 8 - Karlín Česká republika ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Pro akcionáře společnosti Český Aeroholding, a.s. Se sídlem: Jana Kašpara 1069/1, 160

Více

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 obchodní společnosti GEEN General Energy a.s. OBSAH STRANA 02 Zpráva auditora STRANA 03 Úvodní slovo STRANA 04-06 Představenstvo společnosti STRANA 08-09 Dozorčí rada STRANA 10-11 Představení společnosti

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa Jméno,

Více

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Pro zřizovatele Nadace Nova

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Pro zřizovatele Nadace Nova Deloitte Audit s.r.o. Nile House Karolinská 654/2 186 00 Praha 8 - Karlín Česká republika ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Pro zřizovatele Nadace Nova Se sídlem: Kříženeckého nám. 1078/5a, Hlubočepy, 152 00

Více

Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti Czech Property Investments, a.s.

Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti Czech Property Investments, a.s. THIS DOCUMENT IS A NON-BINDING CZECH TRANSLATION OF THE SIGNED ENGLISH ANNUAL REPORT. IN CASE OF ANY DISCREPANCY BETWEEN THE ENGLISH AND THE CZECH VERSION, THE ENGLISH VERSION SHALL PREVAIL. Zpráva nezávislého

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

PASIVA. Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. 12. 2014 (v tis. Kč) Běžné účetní období

PASIVA. Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. 12. 2014 (v tis. Kč) Běžné účetní období Rozvaha Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. 12. 2014 (v tis. Kč) aktiva Běžné účetní období Minulé účetní období označení Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 34 545 443 16 284 131 18 261 312

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní Ulice Obec Větřní PSČ 382 11 E-mail Internetová adresa www.jip.cz Tel.

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Ulice Přadlácká 89 Obec Broumov PSČ 550 17 E-mail veba@veba.cz Internetová

Více

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů Základní údaje IČ 45192570 Obchodní firma Lázně Teplice nad Bečvou a. s. Ulice Obec Teplice nad Bečvou č.p. 63 PSČ 753 51 E-mail

Více

Rozvaha v plném rozsahu

Rozvaha v plném rozsahu Rozvaha v plném rozsahu Běžné účetní období Minulé úč. období 2013 Minulé úč. období 2012 Brutto Korekce Netto Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 138 087-363 027 775 060 763 997 749 352 A. POHLEDÁVKY ZA UPSANÝ

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K

Více

KONSOLIDOVANÁ ROZVAHA

KONSOLIDOVANÁ ROZVAHA KONSOLIDOVANÁ ROZVAHA ve zkráceném rozsahu IČO: 46342796 k datu Brno - střed, Burešova 17 31.12.2004 31.12.2003 Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 5 723 955 1 125 123 4 598 832 4 026 021 A. Pohledávky

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč

Více

ROZVAHA. družstvo Od: 1.1.2013 Do: 31.12.2013. Zemědělská 897/5 Hradec Králové 500 03

ROZVAHA. družstvo Od: 1.1.2013 Do: 31.12.2013. Zemědělská 897/5 Hradec Králové 500 03 ROZVAHA k... 3.. 1.. 1. 2.... 2. 0. 1. 3..... A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.3. Software 007 B.I.7. Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek

Více

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669 Dle vyhlášky MF ČR č.500/2002 Sb. Rozvaha Účetní jednotka doručí v plném rozsahu Název a sídlo účet.jednotky účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání na daň z příjmů (v celých tisících Kč)

Více

Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006

Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006 Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006 ROZVAHA 2006- hodnoty netto v tis. Kč Běžné obd. Minulé obd. 2006 2005 AKTIVA CELKEM 69 157 59 774 A. Pohledávky za upsaný základní kapitál

Více

Konsolidovaná rozvaha k

Konsolidovaná rozvaha k Konsolidovaná rozvaha k 31.12.2002 AKTIVA CELKEM 3 993 316 3 800 365 3 206 238 A. Pohledávky za upsaný vlastní kapitál 0 0 16 B. Stálá aktiva 1 510 678 1 499 941 1 502 466 B. I. Dlouhodobý nehmotný majetek

Více

ROZVAHA NOEN Václavské náměstí 802/56

ROZVAHA NOEN Václavské náměstí 802/56 ROZVAHA A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.3. Software 007 B.I.4. Ocenitelná práva 008 B.I.7. Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek 011 B.II.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2013 ( v tisících Kč ) Obchodní firma a sídlo Severočeské vodovody

Více

Aplikační doložka KA ČR Požadavky na zprávu auditora definované zákonem o auditorech

Aplikační doložka KA ČR Požadavky na zprávu auditora definované zákonem o auditorech Aplikační doložka KA ČR Požadavky na zprávu auditora definované zákonem o auditorech ke standardu ISA 700 FORMULACE VÝROKU A ZPRÁVY AUDITORA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE (účinná od 24. listopadu 2014) Aplikační doložku

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ROLLPAP spol. s r.o. Sídlo, bydliště neb

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ROLLPAP spol. s r.o. Sídlo, bydliště neb ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 30.09.17 (v celých tisících Kč) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ROLLPAP spol. s r.o. Sídlo, bydliště nebo místo podnikání účetní jednotky IČ Václ. Plecitého

Více

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč Příloha č. 17: Rozvaha účetní jednotky: Aktiva ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU Běžné Minulé účetní období úč. období 2005 Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 515 569-190 742 324 827 532 019 A. POHLEDÁVKY

Více

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ:

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: ROZVAHA k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Minulé účetní Označ. A K T I V A Běžné účetní období období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 330 487 646 110

Více

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto ROZVAHA k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Označ. A K T I V A Běžné účetní období Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 336 106 625 112

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2002 A ZA DVĚ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ OBDOBÍ

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2002 A ZA DVĚ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ OBDOBÍ ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU PVS A.S. K 31. 12. 2002 v tis. Kč Běžné Minulé Minulé Řád. č. úč. období 2002 úč. ob. 2001 úč. ob. 2000 Brutto Korekce Netto Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 498 951 (19 973) 478 978

Více

akciová společnost Výroční zpráva za rok

akciová společnost Výroční zpráva za rok 2016 akciová společnost Výroční zpráva za rok OBSAH Stránka 1 Výroční zpráva REDASH, a.s. 2016 I. Profil společnosti základní údaje o emitentovi - - II. Údaje o základním kapitálu III. Údaje o cenných

Více

Příloha č. 1: Vertikální analýza rozvahy

Příloha č. 1: Vertikální analýza rozvahy Příloha č. 1: Vertikální analýza rozvahy Označ. 2012 Vertikální analýza 2012 AKTIVA CELKEM 001 242 229 274 515 290 011 266 109 269 096 100% 100% 100% 100% 100% A. Pohledávky za upsaný základní kapitál

Více

DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU

DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU Arca Capital Slovakia, a.s. 10 500 000 EUR Dluhopisy splatné v roce 2017 Tento Dodatek č. 1 k Prospektu cenného papíru byl vyhotoven dne 6. června 2013. Arca Capital

Více

Konsolidovaná rozvaha k 31.12.2003

Konsolidovaná rozvaha k 31.12.2003 Konsolidovaná rozvaha k 31.12.2003 2003 2002 2001 AKTIVA CELKEM 4 026 021 3 993 316 3 793 930 A. Pohledávky za upsaný vlastní kapitál 5 940 0 0 B. Dlouhodobý majetek 1 531 885 1 510 678 1 494 555 B. I.

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč)

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) označ. AKTIVA řád. Běžné účetní Minulé účetní Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 AKTIVA CELKEM (ř.002+003+037+073)=ř.077 001 A. Pohledávky za upsaný

Více

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, PSČ Choceň (tis. Kč) IČ:

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, PSČ Choceň (tis. Kč) IČ: ROZVAHA v plném rozsahu B O R, s.r.o. k 31.12.14 Na Bílé 1231, PSČ 56501 Choceň (tis. Kč) IČ: 49286854 Označ. AKTIVA řádek 31.12.14 Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T I V A C E

Více

Zpráva o ověření účetní závěrky určená pro

Zpráva o ověření účetní závěrky určená pro Zpráva o ověření účetní závěrky určená pro Statutární město Brno, městskou část Brno Medlánky za ověřované období od 1.1.2014 do 31.12.2014 OBSAH ZPRÁVY Zpráva o ověření účetní závěrky 1. Vykonavatel auditu

Více

ROZVAHA. AGRO Chomutice a.s Chomutice

ROZVAHA. AGRO Chomutice a.s Chomutice ROZVAHA 1.1.2014 31.12.2014 A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.6. Jiný dlouhodobý nehmotný majetek 010 B.II. Dlouhodobý hmotný majetek 013

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. vyhlášky č. 00/00 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu

Více

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková PROFI-TEN a.s. Účetní závěrka k 31.12.2014 Minimální závazný výčet informací uvedený ve Vyhlášce č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně a doručením daňového přiznání za daň z příjmů

Více

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Účetní jednotka Obchodní firma: IRON PROFILES, a. s. Sídlo: Železná ulice 1, Železný Brod IČ: 12345678 Členové představenstva: Harald Schmied předseda představenstva

Více

6. Roční účetní závěrka za rok 2010

6. Roční účetní závěrka za rok 2010 AKTIV Číslo Běžné účetní období a b c AKTIVA CELKEM 1 Brutto 1 Korekce 2 Netto 3 Označení Minulé účetní období 1 405 466-460 949 944 517 959 186 A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 2 0 0 0 0 B. Dlouhodobý

Více

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč ) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) IČ 48 90 87 54 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

výsledky hospodaření

výsledky hospodaření 48 výsledky hospodaření 49 výnosy a náklady Celkové výnosy společnosti v tis. Kč 2016 Tržby za teplo 1.030.640 Tržby za elektřinu 950.808 Tržby za chlad 11.868 Tržby za ukládání a likvidaci odpadů 57.534

Více

ROZVAHA podle vyhlášky č. 500/2002 Sb., v plném rozsahu ve znění pozdějších předpisů ke dni..31.12.2011 Vodohospodářská společnost

ROZVAHA podle vyhlášky č. 500/2002 Sb., v plném rozsahu ve znění pozdějších předpisů ke dni..31.12.2011 Vodohospodářská společnost Minimální závazný výčet informací ROZVAHA podle vyhlášky č. 500/2002 Sb., v plném rozsahu ve znění pozdějších předpisů ke dni..31.12.2011 Vodohospodářská společnost (v celých tisících Kč) Olomouc,a.s.

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2 Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky BREDERODE a.s. za období 01.01.2012 31.12012 (v celých

Více

v2b.03 CONTROL PANEL 1 Selected language: 2 3 Selected language + 1.

v2b.03 CONTROL PANEL 1 Selected language: 2 3 Selected language + 1. REPORTING v2b.03 CONTROL PANEL Use Ctrl-m to jump to MENU sheet from anywhere in this document. JUMP TO PRINT LANGUAGE CLIENT INFORMATION To switch TS to other language select it above. Fill in info below

Více

Zpráva nezávislého auditora. SVRATECKO, a.s Unčín 69 IČ

Zpráva nezávislého auditora. SVRATECKO, a.s Unčín 69 IČ , auditor č.osv.1177 (osvědčení Komory auditorů ČR) Organizační kancelář,, IČ 16954181 Telefon,fax: 382/216203, mobil: 603/521491, e-mail: bholecek@iol.cz Evid.č.zprávy: 450/1/2014 Zpráva nezávislého auditora

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 218 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) označ PASIVA řád Běžné účetní Minulé účetní. řád

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) označ PASIVA řád Běžné účetní Minulé účetní. řád Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) IČ 25 00 37 80 Obchodní firma nebo jiný název účetní

Více

Brutto Korekce Netto Netto a b c

Brutto Korekce Netto Netto a b c ROZVAHA v plném rozsahu B O R, s.r.o. k 31.12.2010 Choceň, Na Bílé 1231, PSČ 56501 v tis. Kč IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4

Více

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ 5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) Voda čištěná 9.139 8.895 8.547 8.699 7.874 90,5 Fakturace - domácnosti - ostatní 1.829 2.935 1.697 2.738 Celkem 4.764 4.435 4.109 3.953 3.904 98,8 1.646

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 404 01. Spotřeba materiálu 03 729 02. Spotřeba energie 04 675

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 00/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zjednodušeném

Více

1. Základní údaje o emitentovi jako konsolidující (mateřské) společnosti a o jeho dceřiných společnostech, se kterými tvoří konsolidační celek

1. Základní údaje o emitentovi jako konsolidující (mateřské) společnosti a o jeho dceřiných společnostech, se kterými tvoří konsolidační celek KONSOLIDOVANÁ POLOLETNÍ ZPRÁVA k 30.6.2010 ENERGOAQUA, a.s. Popisná část 1. Základní údaje o emitentovi jako konsolidující (mateřské) společnosti a o jeho dceřiných společnostech, se kterými tvoří konsolidační

Více

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 A K T I V A 1019 1019 1332 1019 1019 1332

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 A K T I V A 1019 1019 1332 1019 1019 1332 Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání podáváno v listinné podobě. Daňový subjekt: EASTBAY

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu 31/12/2006

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu 31/12/2006 Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 54/22 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31/12/26 Jméno a příjmení, obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí.

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí. OBSAH 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o společnosti 3. Roční účetní závěrka 4. Zpráva auditora 5. Cíle společnosti pro rok 2015 6. Návrh na vypořádání výsledku hospodaření za rok 2014 7. Zpráva dozorčí

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459, Horní Staré Město 5410 Trutnov ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 1.1015 IČ 558567

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459 5410 Trutnov ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 1.1014 IČ 558567 Označení A K T

Více

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň IČ:

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň IČ: ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2013 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek k 31.12.2013 Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T I V

Více

ROZVAHA. FC ZBROJOVKA BRNO, a.s. Srbská 2838/47a Brno 612 00

ROZVAHA. FC ZBROJOVKA BRNO, a.s. Srbská 2838/47a Brno 612 00 ROZVAHA k... 3... 1...... 1... 2...... 2... 0... 1.... 4.... Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky FC ZBROJOVKA BRNO, a.s. IČ v tisících Kč 2 5 3 3 2 4 5 7 Sídlo nebo bydliště účetní jednotky

Více

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku Výkaz zisku a ztráty - vertikální analýza TEXT řádku v tis. Kč Celkový obrat = Tržby za prodej zboží + Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb A. Náklady vynaložené na prodané zboží 2 B. + Obchodní

Více

ROZVAHA. POLABÍ Vysoká a.s Vysoká nad Labem

ROZVAHA. POLABÍ Vysoká a.s Vysoká nad Labem ROZVAHA A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.II. Dlouhodobý hmotný majetek 013 B.II.1. Pozemky 014 B.II.2. Stavby 015 B.II.3. Samostatné hmotné movité věci a soubory hmotných movitých

Více

2014 ISIN CZ0003501660

2014 ISIN CZ0003501660 Dodatek č. 1 k Prospektu dluhopisů ZONER software, a.s. Dluhopisy s pevným úrokovým výnosem 10 % p. a. v celkové předpokládané jmenovité hodnotě emise 200.000.000 Kč k datu emise nebo v průběhu emisní

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky. IČ Karviná-Ráj Česká republika

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky. IČ Karviná-Ráj Česká republika ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ke dni 31.12.2009 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst) Sídlo nebo bydliště účetní jednotky a místo

Více

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč)

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zjednodušeném rozsahu

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zjednodušeném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2008 (v celých tisících Kč) IČ 26701626 Obchodní firma nebo jiný název účetní

Více

Svitavou Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč)

Svitavou Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2016 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

Brutto Korekce Netto Netto a b c

Brutto Korekce Netto Netto a b c ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2007 v tis. Kč BOR, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T

Více

PROZAPO a.s. Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč)

PROZAPO a.s. Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

Rozvaha firmy YAZ, s.r.o období 2009-2012

Rozvaha firmy YAZ, s.r.o období 2009-2012 Rozvaha firmy YAZ, s.r.o období 2009-2012 Rozvaha v plném rozsahu (tis. Kč) 2012 2011 2010 2009 AKTIVA CELKEM 2 133 720 1 943 174 1 850 647 1 459 933 A. POHLEDÁVKY ZA UPSANÝ VLASTNÍ KAPITÁL B. DLOUHODOBÝ

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících Kč) Čís. řád. 1. Tržby za prodej zboží

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících Kč) Čís. řád. 1. Tržby za prodej zboží PŘÍLOHA 1 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Označ. TEXT (v celých tisících Kč) Čís. řád. 1. Tržby za prodej zboží 01 429 794 484 852 377 846 A. Náklady vynaložené na prodané zboží 02 380 590 476 201

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2014 ROZVAHA

Více

ROZVAHA v plném rozsahu (v celých tisících Kč) k Název účetní jednotky: Vodohospodářská společnost Vrchlice - Maleč, a.s.

ROZVAHA v plném rozsahu (v celých tisících Kč) k Název účetní jednotky: Vodohospodářská společnost Vrchlice - Maleč, a.s. ROZVAHA v plném rozsahu (v celých tisících Kč) k 31. 12. 2018 Název účetní jednotky: Vodohospodářská společnost Vrchlice - Maleč, a.s. Označení AKTIVA CELKEM řádek Ku Ptáku 387, 284 01 Kutná Hora IČO 46356967

Více

ROZVAHA. Lesy voda. Náměstí 36 +9 450 3 736 +5 714 +4 964 +4 381 3 607 +774 +364 +66 18 +48 +54 +66 18 +48 +54 +4 315 3 589 +726 +310

ROZVAHA. Lesy voda. Náměstí 36 +9 450 3 736 +5 714 +4 964 +4 381 3 607 +774 +364 +66 18 +48 +54 +66 18 +48 +54 +4 315 3 589 +726 +310 ROZVAHA k...... 3.... 1...... 1... 2...... 2.... 0... 1... 4.......... Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Lesy voda s.r.o. IČ v tisících Kč 2 5 9 7 4 2 2 0 Sídlo nebo bydliště účetní jednotky

Více

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň (tis. Kč) IČ:

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň (tis. Kč) IČ: ROZVAHA k 31.12.2017 (tis. Kč) IČ: 492 86 854 Označ. AKTIVA 31.12.2017 Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b 1 2 3 4 A K T I V A C E L K E M 733 490 137 144 596 346 684 000 B. Dlouhodobý majetek 284

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2014 ( v tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2014 ( v tisících Kč ) ROZVAHA v plném rozsahu ( v tisících Kč ) Obchodní firma a sídlo Geewa a.s. Identifikační číslo Sokolovská 366/84 186 00 Praha 8 256 17 036 Česká republika Označ. A K T I V A řád. Běžné Brutto Korekce

Více

Finanční část. Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k:

Finanční část. Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k: 33 Výroční zpráva 2013 Finanční část Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k: 31.12.2013 Název účetní jednotky: Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. IČ: 49454544 Označ. AKTIVA č. řád. Běžné účetní

Více

Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo

Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo 25993291 / CZ25993291 Horní Maršov 102, 54226 HORNÍ MARŠOV Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, ve

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 Ve smyslu 19, odst. 9, zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč)

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č.500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni 31.12014 (v celých tisících Kč) IČ 0 1 9 7 0 8 0 1 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 5/22 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Zemědělské družstvo vlastníků NÝROV ( v celých tisících Kč ) Sídlo,

Více

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 5/22 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Zemědělské družstvo vlastníků NÝROV ( v celých tisících Kč ) Sídlo,

Více

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč ) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2006 ( v celých tisících Kč ) IČ 48 90 87 54 Obchodní firma nebo jiný název Zemědělské družstvo

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2015 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

Při řešení používejte Český účetní standard č. 023 Výkaz o peněžních tocích

Při řešení používejte Český účetní standard č. 023 Výkaz o peněžních tocích CASH FLOW Při řešení používejte Český účetní standard č. 023 Výkaz o peněžních tocích Příklad Společnost s ručením omezeným vykazovala k 1.1. a k 31.12. 2008 následující zůstatky rozvahových položek: Položka

Více

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč)

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný č. 500/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů ve zjednodušeném rozsahu název účetní jednotky (v celých tisících Kč) Bytové družstvo ke

Více

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zkráceném rozsahu

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 54/22 Sb. ve znění pozdějších předpisů ke dni ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu Jméno a příjmení, obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Společenství

Více

Ověření účetní závěrky a výroční zprávy společnosti Harvardský průmyslový holding, a. s.-v likvidaci za rok 2017

Ověření účetní závěrky a výroční zprávy společnosti Harvardský průmyslový holding, a. s.-v likvidaci za rok 2017 ' I Zpráva auditora k účetní závěrce a výroční zprávě společnosti Harvardský průmyslový holding, a.s.- v likvidaci za účetní období roku 2017 Identifikační údaje: Obchodní firma: Harvardský průmyslový

Více

Czech statutory financial statements template (v.10/03) (Vyhláška č. 500/2002 Sb.)

Czech statutory financial statements template (v.10/03) (Vyhláška č. 500/2002 Sb.) Czech statutory financial statements template (v.10/03) (Vyhláška č. 500/2002 Sb.) Czech version 3 periods Reporting view General information Company IČO 46342796 Adress, row 1 Brno - střed, Burešova 17

Více

Auditované konsolidované hospodářské výsledky. skupiny AAA AUTO za rok 2009

Auditované konsolidované hospodářské výsledky. skupiny AAA AUTO za rok 2009 Auditované konsolidované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za rok 2009 Praha / Budapešť 30. dubna 2010 Společnost AAA Auto Group N.V. dnes zveřejnila své auditované konsolidované hospodářské výsledky

Více

17. INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA SPOLEČNOSTI CZECH PROPERTY INVESTMENTS, A.S. v tis. Kč Pozn. 31. prosince 2010 31. prosince 2009

17. INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA SPOLEČNOSTI CZECH PROPERTY INVESTMENTS, A.S. v tis. Kč Pozn. 31. prosince 2010 31. prosince 2009 17. INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA SPOLEČNOSTI CZECH PROPERTY INVESTMENTS, A.S. zpracovaná za rok končící 31. prosincem 2010 v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém Evropskou

Více

Příloha účetní závěrky za období od 15.12.2012 do 31.12.2013

Příloha účetní závěrky za období od 15.12.2012 do 31.12.2013 \ BD PROGRES SVITA VY, družstvo Klíny 2035/85, Brno 615 00 DIČ: CZ29378711 Příloha účetní závěrky za období od 15.12.2012 do 31.12.2013 r----... --_--..... FinanČí:í úřad pro Jihomoravš~i kr3j-; Podáno

Více

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva...

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva... Obsah Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...................xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek.......................... XVI Předmluva....................................................

Více

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA. O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009. Kristýna a.s.

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA. O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009. Kristýna a.s. C.J.AUDIT, s.r.o. auditorská společnost, číslo oprávnění 442 Senovážná 86/1, 460 01 Liberec ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009 určená akcionářům společnosti Kristýna

Více

Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedl

Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedl Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedli jsme audit přiložené účetní závěrky společnosti Pražská

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2004 (v tisících Kč) Rok Měsíc IČ Obchodní firma a sídlo Na Bílé 1231 565 01 Choceň Česká republika 2004 12 49286854 Označ. A K T I V A řád. Běžné účetní Min.účetní

Více

OBSAH. Seznam zkratek... XIII Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xiv Úvod... XV

OBSAH. Seznam zkratek... XIII Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xiv Úvod... XV OBSAH Seznam zkratek.... XIII Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xiv Úvod... XV 1 Účetnictví... 1 1.1 Účetnictví jako informační systém.... 2 1.2 Vývoj účetnictví... 2 1.3 Přístupy

Více