ráda bych Vás požádala o vyplnění krátkého dotazníku na téma Vliv environmentálního vzdělávání studentů FRRMS na

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ráda bych Vás požádala o vyplnění krátkého dotazníku na téma Vliv environmentálního vzdělávání studentů FRRMS na"

Transkript

1 PŘÍLOHA 1 DOTAZNÍK Vážené kolegyně, vážení kolegové, ráda bych Vás požádala o vyplnění krátkého dotazníku na téma Vliv environmentálního vzdělávání studentů FRRMS na spotřebu, který zkoumá spotřební návyky studentů před nebo krátce po nástupu na VŠ a jejich proměnu v čase v souvislosti se znalostmi environmentální problematiky. Dotazník Vám nezabere více jak 15 minut a jeho výsledky budou použity výhradně pro zpracování mé diplomové práce na stejné téma. Věřím, že i pro Vás bude dotazník přínosný a zábavný, a že Vám zároveň poslouží jako jisté ohlédnutí v oblasti našeho každodenního přístupu k životnímu prostředí. V případě, že byste měli jakékoliv připomínky, neváhejte mě kontaktovat na u xpolach6@node.mendelu.cz. Mnohokrát Vám děkuji za Váš čas a ochotu. Bc. Kristýna Poláchová Q1 Kde nakupujete nejčastěji potraviny? Seřaďte prosím následující prodejny od té, kde nakupujete nejčastěji až po prodejnu, kterou navštěvujete nejméně. 1. Supermarket / Hypermarket 2. Menší místní obchody (ovoce/zelenina, řeznictví, pekárna, atp.) 3. Večerka 4. Obchody s farmářskými a bio potravinami (Sklizeno, MY FOOD Market, atp.) Q2 Jak se změnila Vaše preference místa nákupu potravin od doby, kdy jste nastoupili na Vysokou školu (v prvním semestru)? 1. Nakupuji více v supermarketech. 2. Nakupuji více v menších prodejnách. 3. Nakupuji více ve večerkách. 4. Nakupuji více ve farmářských obchodech. 5. Nakupuji měně v supermarketech. 6. Nakupuji měně v menších prodejnách. 7. Nakupuji měně ve večerkách. 8. Nakupuji měně ve farmářských obchodech. 9. Moje preference se nijak nezměnily.

2 Q3 U následujících produktů vyznačte Vaše současné preference nákupu. Jak často v současnosti nakupujete dané produkty? Pod každým produktem zvlášť uveďte také, jaká byla četnost nákupů tohoto produktu v prvním semestru na VŠ. Podle následujícího klíče označte na stupnici 1-5 zda produkty nakupujete: 1 vždy / pokaždé, kdy je to možné, 2 často, 3 příležitostně, 4 výjimečně, 5 nikdy Biopotraviny () - Biopotraviny při nástupu na VŠ Regionální a české produkty () - Regionální prodkuty - při nástupu na VŠ Maso () - Maso - při nástupu na VŠ Produkty ze dvora () (od farmářů/ze zelného trhu, med od včelaře, atp.) - Produkty ze dvora - při nástupu na VŠ Q4 Využíváte některého ze způsobů samozásobování? Můžete označit i více odpovědí max 3 1. Ano, pěstuji si bylinky. 2. Pěstuji některé druhy ovoce či zeleniny. 3. Od příbuzných dostávám pravidelně výpěstky ze zahrádky. 4. Příbuzní mě zásobují masem z vlastního chovu. 5. Výjimečně, když dostanu nějakou potravinu (marmeládu, ovoce, bylinky, atd.) od příbuzných. 6. Ne, nemám příležitost opatřit si potraviny tímto způsobem. 7. Ne, mám sice příležitost, ale nevyužívám jí. Q5 Občas se může stát, že nestihneme spotřebovat vše, co nakoupíme. Vyhazujete potraviny? 1. Ne, snažím se nakupovat a stravovat se tak, aby se nemuselo vyhazovat nic nebo jen výjimečně. 2. Snažím se neplýtvat, ale občas se mi někde něco zkazí. 3. Moc to neřeším, často se stává, že potraviny projdou nebo se zkazí. 4. Vůbec to neřeším, jím na co mám chuť, a co nedojím nebo zbude navíc, vyhodím. Q6 Ve vztahu k předchozí otázce, řekli byste, že se změnil se Váš přístup k plýtvání potravinami od doby, kdy jste nastoupili na VŠ? 1. Ano, jídlem plýtvám spíše méně. 2. Ano, jídlem plýtvám spíše více. 3. Ne, nic se v mém přístupu nezměnilo.

3 Q7 Jaké jsou hlavní důvody Vašeho nynějšího přístupu k Vaší spotřebě a plýtvání potravinami? Prosím, seřaďte důvody od nejdůležitějšího po nejmíň důležitý. 1. Finanční situace 2. Šetrnost k životnímu prostředí 3. Snadná dostupnost jídla od rodiny 4. Vlastní pohodlí 5. Zvyk z rodiny Q8 V následující tabulce jsou uvedeny vždy dva protikladné výroky týkající se obalových materiálů, ke kterému z těchto výroků se přikláníte Vy? Vyznačte míru souhlasu na ose (1-6). Otázku zodpovídejte dle aktuálního stavu a pod každou otázkou označenou při nástupu na VŠ uveďte, jak jste na tom byli v prvním semestru VŠ. Na nákup využívám vždy igelitových tašek z obchodu. Ovoce/zeleninu zásadně nedávám do igelitových sáčků. Sáčky, tašky a jednorázové obaly ihned vyhazuji. Nikdy nekupuji balenou vodu, nápoje si nosím ve vlastní lahvi. Třídím všechen odpad, který jde Na nákup nosím vždy svoji tašku, pokud nemám, koupím ekotašku/ papírovou/ jinou alternativu Ovoce/zeleninu balím do igelitového sáčku i když kupuji jen jeden kus. Sáčky, tašky a jednorázové obaly, které jdou znovu použít, schovávám a využívám, dokud to je možné. Pravidelně kupuji balenou vodu, kohoutkovou vodu nepiji vůbec. Odpad netřídím vůbec.

4 Q9 Využíváte některé z možností sdílení a recyklace věcí? Můžete označit více odpovědí. 1. Využívám webových služeb, kde lze darovat/nabídnout nepoužívané věci (např. hearth.net, odkomunity.cz) 2. Nenošené oblečení daruji na charitu nebo je rozdám známým 3. Oblečení nakupuji v second handu 4. Využívám některého ze způsobů sdílení věcí (Re-kola, sdílené prostory, hub, guerilla gardening, atp.) 5. Vyrábím nové věci z již nepotřebných materiálů 6. Žádný z možností sdílení nebo recyklace věcí nevyužívám 7. Jiné Q10 V následující tabulce jsou uvedeny vždy dva protikladné výroky týkající se spotřebních voleb a zvyků, ke kterému z těchto výroků se přikláníte Vy? Vyznačte míru souhlasu na ose (1-6). Otázku zodpovídejte dle aktuálního stavu a pod každou otázkou označenou při nástupu na VŠ uveďte, jak jste na tom byli v prvním semestru VŠ. Oblečení nakupuji ve velkém, když se mi líbí nebo je ve slevě. Velkou část svého šatníku ani nepoužívám. Při nákupu zboží (oděv, elektronika, potřeby do domácnosti,atd.), je mi jedno odkud výrobek pochází. Při rozhodování o nákupu produktu mi nezáleží na tom, jak dlouho mi daná věc vydrží nebo zda ji dostatečně využiji, pokud je levná. V domě/bytě topím dost, aby se dalo pohodlně chodit v krátkém triku. Často vyvětrám. S vodou se snažím, co nejvíce šetřit Použití vody při osobní hygieně a úklidu omezuji na minimum. Světla nechávám často rozsvícené v celém bytě. Občas zapomenu zhasnout přes den nebo při odchodu z bytu. Používám klasické žárovky Oblečení nakupuji, jen když už ho opravdu nezbytně potřebuji. Věci, které mám v šatníku, stále využívám. Při nákupu zboží sleduji zemi původu a dávám přednost tuzemským výrobkům nebo např. výrokům s označením fairtrade. Kvalita a to, zda produkt plně využiji, je pro mě zásadní při rozhodování u nákupu. V domě/bytě udržuji spíše nižší pokojovou teplotu. Pokud je zima, raději se přiobleču. Často si dopřávám dlouhou sprchu/ horkou koupel. Při čištění zubů a mytí nádobí nechávám vodu téct naplno. Zásadně používám jen úsporné žárovky nebo led žárovky. Dávám si pozor, abych svítil(a), co nejméně.

5 Q11 Jaký studuje studijní program? 1. Regionální rozvoj 2. Mezinárodní teritoriální studia Q12 Kolikátý studujete ročník? Q Z následujícího seznamu prosím vyberte ty předměty, které jste dosud absolvovali. 1. Tvorba a ochrana krajiny 2. Péče o životní prostředí 3. Právo v životním prostředí 4. Lesy v Regionálním Rozvoji 5. Hospodářské aspekty ochrany životního prostředí 6. Udržitelný rozvoj regionu 7. Environmentální politika v regionálním rozvoji 8. Krajinné a územní plánování v regionálním rozvoji 9. Globální environmentalistika 10. Základy environmentalistiky 11. Ekonomika a řízení životního prostředí a přírodních zdrojů 12. Environmentální aspekty podnikání v EU 13. Správní nástroje ochrany životního prostředí Q14 Řekli byste, že Vás absolvované environmentálně zaměřené předměty ovlivnil ve Vašem postoji k životnímu prostředí? 1. Ano, dříve jsem o problémech ŽP neměl(a) mnoho informací. 2. Ano, o téma ŽP jsem se zajímal(a) i dříve, ale dané environmentální předměty mě oslovily. 3. Ne, v absolvovaných předmětech jsem se nedozvěděl(a) nic nového. 4. Ne, o problematiku ŽP se vůbec nezajímám. Q15 Motivovalo Vás studium na FRRMS k vyššímu zájmu o environmentální problematiku ve Vašem osobním životě? 1. Ano 2. Nebylo třeba, zajímalo mě to i předtím 3. Ne, téma mě nezajímá Q16 Odkud nejčastěji získáváte informace o environmentálních tématech? Můžete označit více možností - max Odborné publikace a články 2. Kampaně neziskových organizací a státu 3. Materiály vydávané neziskovými organizacemi 4. Aktivně informace vyhledávám na webu 5. Dokumentární filmy 6. Sociální sítě 7. Přátelé a komunita 8. O environmentální problematiku se vůbec nezajímám

6 Q17 Uplatňujete Vaše poznatky o environmentální problematice (např. i praktické rady k šetrnějšímu přístupu k ŽP) ve Vaší rodině? 1. Ano, často rodině sděluji nové poznatky a snažíme se je pak uvést do praxe. 2. Ano, rodina pak občas vyzkouší nějakou šetrnější alternativu. 3. Ano, snažím se, ale bezvýsledně. 4. Ne, nezajímalo by je to. 5. Ne, nemám zájem rozebírat toto téma s rodinou. 6. Ne, osobně mě téma nezajímá. Q18 Jaké je Vaše pohlaví? 1. žena 2. muž Q19 Bydlíte s rodiči / rodinou? 1. Ano. 2. Mám privát / koleje, ale víkendy a i většinu volných dní trávím doma u rodiny. 3. Bydlím samostatně a pravidelně jezdím k rodině. 4. Bydlím samostatně a rodinu občas navštěvuji. 5. Bydlím samostatně a rodinu navštěvuji zřídka. Q20 Bydlel(a) jste s rodiči v prvním semestru VŠ? 1. Ano. 2. Měl(a) jsem privát / koleje, ale víkendy a i většinu volných dní jsem trávil(a) doma u rodiny. 3. Bydlel(a) jsem samostatně a pravidelně jezdil(a) k rodině. 4. Bydlel(a) jsem samostatně a rodinu občas navštívil(a). 5. Bydlel(a) jsem samostatně a rodinu navštěvoval(a) zřídka. Q21 Odkud získáváte finanční prostředky na živobytí? 1. Živí mě rodiče. 2. Dostávám kapesné a občas si přivydělám na brigádě. 3. Dostávám kapesné, ale musím si přivydělávat, abych pokryl(a) základní životní náklady. 4. Z vlastních úspor (např. z předchozího zaměstnání). 5. Pracuji na částečný úvazek/ brigádně. 6. Pracuji na plný úvazek. Q22 Odkud jste nejčastěji získávali finanční prostředky na živobytí při nástupu na VŠ? 1. Živili mě rodiče. 2. Z kapesného od rodičů a občas si přivydělal(a) na brigádě. 3. Měl(a) jsem kapesné, ale musel(a) jsem si přivydělávat, abych pokryl(a) základní životní náklady. 4. Z vlastních úspor (např. z předchozího zaměstnání). 5. Pracoval(a) jsem na částečný úvazek/ brigádně 6. Pracoval(a) jsem na plný úvazek Q23 Změnila se Vaše finanční situace od doby nástupu na VŠ? 1. Ne, nezměnila. 2. Ano, jsem na tom finančně lépe. 3. Ano, jsem na tom finančně hůře.

7 PŘÍLOHA 2 ČETNOST ZPŮSOBU BYDLENÍ STUDENTŮ DLE ROČNÍKŮ při nástupu na VŠ 1. ročník ročník ročník při nástupu na VŠ při nástupu na VŠ s rodiči 22,0% 24,4% 46,6% 45,2% 39,7% 31,5% většina volného času u rodiny 56,1% 56,1% 39,7% 27,4% 50,7% 39,7% pravidelné návštěvy 9,8% 7,3% 6,8% 17,8% 5,5% 11,0% občasné návštěvy 9,8% 9,8% 2,7% 5,5% 1,4% 12,3% návštěvy rodiny zřídka 2,4% 2,4% 4,1% 4,1% 2,7% 5,5%

8 PŘÍLOHA 3 TABULKY POSTOJ STUDENTŮ K PROBLEMATICE ŽP A ZÁJEM V OSOBNÍM ŽIVOTĚ Crosstabulation Vliv EV na postoj studentů k ŽP Ovlivnil, dříve málo informací Ovlivnil, zájem byl i dříve Neovlivnil, žádné nové informace Nezájem o ŽP Total Motivování studia k zájmu o ŽP v os. životě ANO Count % within motivace 48,9% 48,9% 2,1% 0,0% 100,0% % within postoj 75,4% 49,5% 8,0% 0,0% 50,3% Zájem o Count téma % within motivace 12,3% 61,6% 26,0% 0,0% 100,0% i dříve % within postoj 14,8% 48,4% 76,0% 0,0% 39,0% NE Count % within motivace 30,0% 10,0% 20,0% 40,0% 100,0% % within postoj 9,8% 2,2% 16,0% 100,0% 10,7% Total Count % within motivace 32,6% 49,7% 13,4% 4,3% 100,0% % within postoj 100,0% 100,0% 100,0% 100,0% 100,0%

9 Crosstabulation Vliv EV na postoj studentů k ŽP Ovlivnil, dříve málo informací Ovlivnil, zájem byl i dříve Neovlivnil, žádné nové informace Nezájem o ŽP Total Ročník 1. Count % within rocnik 26,8% 43,9% 19,5% 9,8% 100,0% 2. Count % within rocnik 33,3% 57,1% 7,1% 2,4% 100,0% 3. Count % within rocnik 48,4% 38,7% 9,7% 3,2% 100,0% 4. Count % within rocnik 23,1% 57,7% 15,4% 3,8% 100,0% 5. Count % within rocnik 31,9% 51,1% 14,9% 2,1% 100,0% Total Count % within rocnik 32,6% 49,7% 13,4% 4,3% 100,0% Crosstabulation Motivování studia k zájmu o ŽP v os. životě Zájem o téma Ano i dříve Ne Total Ročník 1. Count % within rocnik 41,5% 43,9% 14,6% 100,0% 2. Count % within rocnik 57,1% 35,7% 7,1% 100,0% 3. Count % within rocnik 61,3% 29,0% 9,7% 100,0% 4. Count % within rocnik 38,5% 53,8% 7,7% 100,0% 5. Count % within rocnik 51,1% 36,2% 12,8% 100,0% Total Count % within rocnik 50,3% 39,0% 10,7% 100,0%

10 Crosstabulation Obor RR MTS Total Vliv EV na postoj student ů k ŽP Ovlivnil, dříve málo informací Ovlivnil, zájem byl i dříve Neovlivnil, žádné nové informace Count % within obor 37,5% 22,0% 32,6% Count % within obor 45,3% 59,3% 49,7% Count % within obor 10,9% 18,6% 13,4% Nezájem o ŽP Count % within obor 6,3% 0,0% 4,3% Total Count % within obor 100,0% 100,0% 100,0% Crosstabulation Pohlaví ženy muži Total Motivování studia k zájmu o ŽP v os. životě Ano Count % within sex 52,0% 42,9% 50,3% Zájem o téma i dříve Count % within sex 38,2% 42,9% 39,0% Ne Count % within sex 9,9% 14,3% 10,7% Total Count % within sex 100,0% 100,0% 100,0%

11 PŘÍLOHA 4 ČETNOSTI U SAMOZÁSOBOVÁNÍ frekvence celkem celkem procenta celkem nebydlí u rodiny bydlí s rodinou Ano, pěstuji si bylinky 85 45,5 43,8 48,8 Pěstuji některé druhy ovoce nebo zeleniny 67 35,8 22,3 60 Od příbuzných dostávám pravidelně výpěstky ze zahrádky ,4 66,9 45,5 Příbuzní mě zásobují masem z vlastního chovu ,7 13,6 Výjimečně, když dostanu nějakou potravinu od příbuzných 69 36,9 37,2 36,4 Ne, nemám příležitost opatřit si potraviny tímto způsobem 7 3,7 4,1 3 Ne, mám sice příležitost, ale nevyužívám jí 1 0,5 0,8 0

12 PŘÍLOHA 5 PLÝTVÁNÍ POTRAVINAMI snažím se nakupovat a stravovat se tak, aby se nemuselo vyhazovat nic nebo jen výjimečně jídlem plýtvám spíše méně jídlem plýtvám spíše více nic se v mém přístupu nezměnilo snažím se neplýtvat, ale občas se mi něco zkazí moc to neřeším, často se stává, že potraviny projdou nebo se zkazí Finanční situace Šetrnost k ŽP Snadná dostupnost Zvyk z rodiny Vlastní pohodlí jídla od rodiny Cramerovo V,149,177,203,172,190 Crosstabulation Důvody Finanční plýtvání situace potravinami Šetrnost k ŽP Dostupnost jídla Zvyk z rodiny Motivování studia k zájmu o ŽP v os. životě ano ne Total Count % within motivace 21,6% 15,0% 20,9% Count % within motivace 29,3% 30,0% 29,4% Count % within motivace 25,7% 0,0% 23,0% Count % within motivace 13,8% 15,0% 13,9% Vlastní Count pohodlí % within motivace 9,6% 40,0% 12,8% Total Count % within motivace 100,0% 100,0% 100,0%

13 PŘÍLOHA 6 ČETNOSTI U BATERIÍ OTÁZEK Q8 ování průměr tašky v obchodě dříve 7,5 10,2 25,1 21,9 18,7 16,6 3,84 3,7 5,3 10,2 17,6 33,2 29,9 4,61 igelitové sáčky dříve 36, ,6 9,6 8 4,8 2,43 31,6 21,9 19,3 11,8 11,2 4,3 2,62 opakované používání jednorázových obalů dříve 3,2 7 10,7 17,1 18,2 43,9 4,72 1,6 3,2 4,8 7,5 26,7 5,23 balená voda dříve ,8 20,9 29,4 21,9 4,21 4,8 2,7 8 21,9 37,4 25,1 4,56 recyklace dříve 5, ,3 22,5 17,6 19,8 3,9 3,2 12, ,8 24,1 25,7 4,26 Q10 ování průměr kvantita oblečení dříve 6,4 13,9 21,4 27,8 24,6 5,9 3,68 5,9 8 25,1 26,2 25,1 9,6 3,86 zájem o zemi původu dříve 17,6 24, ,4 8,6 5,3 2,87 11,8 20, ,9 15,5 8 3,32 kvalita produktů dříve 3,7 5,3 19,3 19,8 28,3 23,5 4,34 1,6 3,2 15,5 18,7 28,9 32,1 4,66 vytápění dříve 4,3 12,8 16,6 27,3 23,5 15,5 3,99 2,7 9,6 13,9 24,1 27,3 22,5 4,31 šetření vodou dříve 8 12,8 25,1 24,6 19,3 10,2 3, ,2 24,1 22,5 24,1 11,2 3,79 úsporná světla dříve 3,7 7,5 17,6 23,5 26,7 20,9 4,25 4,3 5,9 9,1 24, ,7 4,49

www.survio.com A GREEN FUTURE FOR EUROPE

www.survio.com A GREEN FUTURE FOR EUROPE www.survio.com A GREEN FUTURE FOR EUROPE Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 8 4 Přehled odpovědí 9 1. Třídíte odpad?...................................................

Více

BIO POTRAVINY ZPRÁVA Z VÝZKUMU OFICIÁLNÍ PARTNER: KANTAR MEDIA GROUP PRO ČR A SR

BIO POTRAVINY ZPRÁVA Z VÝZKUMU OFICIÁLNÍ PARTNER: KANTAR MEDIA GROUP PRO ČR A SR BIO POTRAVINY ZPRÁVA Z VÝZKUMU VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9 tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz OFICIÁLNÍ

Více

Doplňující informace A.1. Obr. A.1 Tuzexové BONY Zdroj: vlastní materiály A.2

Doplňující informace A.1. Obr. A.1 Tuzexové BONY Zdroj: vlastní materiály A.2 56 Přílohy 57 A Doplňující informace A.1 Obr. A.1 Tuzexové BONY Zdroj: vlastní materiály A.2 Polsko 49 % Rumunsko 83 % Slovensko Maďarsko 28 % 28 % Česko 13 % 0 20 40 60 80 100 (v % ) Obr A.2 Procentuální

Více

V součinnosti se zřizovatelem školní jídelny realizujeme průzkum za účelem zvýšení kvality a komfortu stravovaní ve školních jídelnách.

V součinnosti se zřizovatelem školní jídelny realizujeme průzkum za účelem zvýšení kvality a komfortu stravovaní ve školních jídelnách. V součinnosti se zřizovatelem školní jídelny realizujeme průzkum za účelem zvýšení kvality a komfortu stravovaní ve školních jídelnách. První stranu vyplní rodič, další část vyplní dítě společně s rodičem

Více

Příloha č. 1 Dotazník

Příloha č. 1 Dotazník Příloha č. 1 Dotazník Vážená paní, vážená slečno, Dovoluji si Vás požádat o vyplnění dotazníku, který slouží jako podklad ke zpracování mé diplomové práce. Práce je zaměřena na zjištění stravovacích zvyklostí

Více

Vyhodnocení dotazníku:

Vyhodnocení dotazníku: Vyhodnocení dotazníku: Jako první věc, kterou můžete zjistit je, jaké procento dotazníků se vám vrátilo vyplněných, kolik procent žáků školy dotazník vyplnilo. Počet žáků školy:.x Počet rozdaných dotazníků:

Více

Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika a personální řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy

Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika a personální řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy 7 Přílohy Příloha A: Dotazník : Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika a personální řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika

Více

Energetický dotazník

Energetický dotazník Energetický dotazník Prosím vyplňte tento dotazník jako součást energetického šetření a vraťte jej zpět svému projektovému koordinátorovi. Formulář by měl být vyplněn během energetického šetření společně

Více

Obr. 4 Roční spotřeba ovoce v ČR v hodnotě čerstvého (v kg na osobu) Obr. 7 Odpovědi na otázku č. 6 Podle čeho ovoce při nákupu běžně nakupujete?

Obr. 4 Roční spotřeba ovoce v ČR v hodnotě čerstvého (v kg na osobu) Obr. 7 Odpovědi na otázku č. 6 Podle čeho ovoce při nákupu běžně nakupujete? SEZNAM OBRÁZKŮ Obr. 1 Dotazník Fair Trade Obr. 2 Sklizeň fairtrade banánů Obr. 3 Fairtrade banány Obr. 4 Roční spotřeba ovoce v ČR v hodnotě čerstvého (v kg na osobu) Obr. 5 Odpovědi na otázku č. 4 Jíte

Více

Přílohy. Seznam příloh. Příloha č. 1: Dotazník pro PPI Příloha č. 2: Dotazník pro firmu Globus ČR, k.s.

Přílohy. Seznam příloh. Příloha č. 1: Dotazník pro PPI Příloha č. 2: Dotazník pro firmu Globus ČR, k.s. Přílohy Seznam příloh Příloha č. 1: Dotazník pro PPI Příloha č. 2: Dotazník pro firmu Globus ČR, k.s. Příloha č. 1: Dotazník pro PPI Dobrý den! Do rukou se Vám dostal dotazník, který bude sloužit jako

Více

4 ) Jak dlouho pracujete jako pedagog? 5 ) Na jaké škole vyučujete?

4 ) Jak dlouho pracujete jako pedagog? 5 ) Na jaké škole vyučujete? Příloha č. 1 Dotazník Životní styl pedagogů na vybraných školách Vážená paní, vážený pane. Do rukou se Vám dostává dotazník, který je součástí diplomové práce na téma Životní styl pedagogů na vybraných

Více

Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému

Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému Finální zpráva Leden 2019 Obsah 1 Cíle a design výzkumu 3 2 Shrnutí 6 3 Třídění odpadu 10 4 Současný zálohový systém 13 5 Zálohový systém na PET lahve a plechovky

Více

Víte o existenci Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně (FRRMS MENDELU)?

Víte o existenci Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně (FRRMS MENDELU)? Image FRRMS - diplomová práce Image FRRMS - diplomová práce Dobrý den, jsem student magisterského studia Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně (FRRMS ME NDE LU)

Více

Vážení obyvatelé, dovolte nám, abychom se na Vás obrátili s prosbou o spolupráci. Obec připravuje zpracování zásadní rozvojové koncepce.

Vážení obyvatelé, dovolte nám, abychom se na Vás obrátili s prosbou o spolupráci. Obec připravuje zpracování zásadní rozvojové koncepce. DOTAZNÍK PRO OBČANY Vážení obyvatelé, dovolte nám, abychom se na Vás obrátili s prosbou o spolupráci. Obec připravuje zpracování zásadní rozvojové koncepce. Program rozvoje obce Josefův Důl Protože je

Více

Program rozvoje města Nový Bor. ANKETA určena obyvatelům města

Program rozvoje města Nový Bor. ANKETA určena obyvatelům města Program rozvoje města Nový Bor ANKETA určena obyvatelům města Vážení obyvatelé našeho města, dovolte nám, abychom se na Vás obrátili s prosbou o pomoc. Město připravuje zpracování zásadní rozvojové koncepce

Více

c) Kompletní znění dotazníku přístupného z přímého odkazu rozeslaného v u:

c) Kompletní znění dotazníku přístupného z přímého odkazu rozeslaného v  u: Příloha č. 1: Dotazník a) Průvodní dopis rozeslaný emailem (ředitelky MŠ v Praze z internetové databáze) Dobrý den, Vážená paní ředitelko, zdravím a obracím se na Vás s žádostí o vyplnění dotazníku k mé

Více

Příloha č. 1: Dotazník pro první skupinu respondentů skupina žáků devátých tříd ze základních škol v našem městě

Příloha č. 1: Dotazník pro první skupinu respondentů skupina žáků devátých tříd ze základních škol v našem městě PŘÍLOHY: Příloha č. 1: Dotazník pro první skupinu respondentů skupina žáků devátých tříd ze základních škol v našem městě Příloha č. 2: Dotazník pro druhou skupinu respondentů současní studenti našeho

Více

Příloha č. I SEZNAM TABULEK

Příloha č. I SEZNAM TABULEK Příloha č. I SEZNAM TABULEK Tabulka 1 SWOT Analýza Tabulka 2 Realizační etapa Tabulka 3 Komunikační mix Tabulka 4 Časový harmonogram výzkumu Tabulka 5 Preference značek obuvi do fitness Tabulka 6 Preference

Více

Metodologie psychologického výzkumu IV.

Metodologie psychologického výzkumu IV. Metodologie psychologického výzkumu IV. 3.ročník, ZS, 2012 Gilarová Darina Havelková Magdaléna Kalášková Veronika Šaurová Lenka Šejdová Zuzana Šimková Lucie Vaňková Eliška Vosáhlová Šárka Závorková Adéla

Více

ZELENÉ ÚŘADOVÁNÍ Tipy a nápady k ochraně klimatu v kancelářích

ZELENÉ ÚŘADOVÁNÍ Tipy a nápady k ochraně klimatu v kancelářích www.ekoporadna.cz www.zeleneuradovani.cz Informační materiál byl realizován za finanční pomoci Státního fondu životního prostředíčr a Ministerstva životního prostředí (www.sfzp.cz, www.mzp.cz). Zastupitelé

Více

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 AUTOR STUDIE INCOMA GfK, s.r.o. Kavčí Hory Office Park Na Hřebenech II 1718/10 140 00 Praha 4 Telefon: +420 251 117 545 e-mail: incoma@gfk.com http: //www.incoma.cz člen

Více

#DOSTBYLOPLASTU. iniciativa, osvěta a kampaň proti nadužívání jednorázového nádobí a jednorázových plastů zacílená na spolupráci firem a MŽP

#DOSTBYLOPLASTU. iniciativa, osvěta a kampaň proti nadužívání jednorázového nádobí a jednorázových plastů zacílená na spolupráci firem a MŽP #DOSTBYLOPLASTU iniciativa, osvěta a kampaň proti nadužívání jednorázového nádobí a jednorázových plastů zacílená na spolupráci firem a MŽP Je na čase rozloučit se s dobou plastovou. Se životem na jedno

Více

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB v Domově pro seniory Lidická 189, Strakonice. za rok 2016

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB v Domově pro seniory Lidická 189, Strakonice. za rok 2016 HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB v Domově pro seniory Lidická 89, Strakonice za rok 6 Hodnocení kvality poskytovaných služeb za rok 6 proběhlo formou dotazníkového šetření v období měsíce listopad.

Více

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K?

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? Z d e n ě k S k á l a, R e s e a r c h D i r e c t o r R e t a i l & S h o p p e r, I N C O M A, 24. 11. 2 0 1 0 1. TRENDY: KRIZE, CENY, AKCE 2. PROMOČNÍ

Více

DOTAZNÍK. Tento dotazník je zcela anonymní a bude sloužit pouze jako podkladový materiál ke studiu.

DOTAZNÍK. Tento dotazník je zcela anonymní a bude sloužit pouze jako podkladový materiál ke studiu. DOTAZNÍK Vážení občané města Lanškroun, chtěla bych Vás požádat o vyplnění dotazníku, který slouží jako podklad pro zpracování mé diplomové práce na téma Strategie rozvoje města Lanškroun. Cílem diplomové

Více

Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému

Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému Prezentace 22. ledna 209 Hlavním cílem výzkumu bylo zjistit, jaký mají Češi postoj k současnému zálohovému systému na skleněné lahve a jak jsou otevřeni jeho případnému

Více

Formulář dotazníku je také ke stažení na webových stránkách obce:

Formulář dotazníku je také ke stažení na webových stránkách obce: Plánujeme společně budoucnost naší obce Program rozvoje obce Drevníky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí Váš názor na kvalitu života v obci Drevníky

Více

Marketingový dotazník města Frýdek Místek ve věci zpracování studie Regenerace brownfields v lokalitě areálu bývalých kasáren Palkovická

Marketingový dotazník města Frýdek Místek ve věci zpracování studie Regenerace brownfields v lokalitě areálu bývalých kasáren Palkovická Marketingový dotazník města Frýdek Místek ve věci zpracování studie Regenerace brownfields v lokalitě areálu bývalých kasáren Palkovická Předem vám děkujeme, že si najdete chvíli k vyplnění tohoto dotazníku

Více

2010 Dotazník - senioři obec: celkem

2010 Dotazník - senioři obec: celkem Dotazník - senioři obec: celkem Poř. číslo Otázka Text odpovědi. Pohlaví Muž Žena. Věk méně než 55 let 55 - let 5-7 let 75-8 let 85 - let let a více. Nejvyšší dosažené vzdělání bez vzdělání základní vzdělání

Více

DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ

DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ Projekt ModIn Modulární inovace bakalářských a navazujících magisterských programů na Fakultě

Více

Akční skupina pro zdravé stravování

Akční skupina pro zdravé stravování Akční skupina pro zdravé stravování Instrukce Dotazník pro žáky a studenty Návrh možných otázek pro zjištění stavu v oblasti školního stravování ve vaší škole. Použijte ty otázky, které jsou pro vaši situaci

Více

Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky

Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky Co je to regionální značka? Je nebo není přeznačkováno? Značka není soutěžní, trvalá podpora regionu ve všech souvislostech Marketingový nástroj, společná

Více

1 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Vzor dotazníku Příloha č. 2 Doporučená pestrost stravy

1 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Vzor dotazníku Příloha č. 2 Doporučená pestrost stravy 1 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Příloha č. 2 Vzor dotazníku Doporučená pestrost stravy 8 Využití informačních technologií ve školním stravování Příloha č. 1 - Vzor dotazníku Vážení respondenti, tímto se Vám

Více

DOTAZNÍK. Před začátkem vyplňování si, prosím, přečtěte následující informace:

DOTAZNÍK. Před začátkem vyplňování si, prosím, přečtěte následující informace: Příloha č. 3 DOTAZNÍK Před začátkem vyplňování si, prosím, přečtěte následující informace: Dotazníkový formulář, který právě držíte v rukou, poslouží pouze pro potřeby bakalářské práce na téma Vybrané

Více

50+ v Evropě SHARE A Písemný dotazník POBÍRAJÍCÍ DŮCHOD

50+ v Evropě SHARE A Písemný dotazník POBÍRAJÍCÍ DŮCHOD poř.č. domácnosti - - osob. č.-. Datum rozhovoru Tazatel č.: Křestní jméno respondenta: 50+ v Evropě SHARE A Písemný dotazník POBÍRAJÍCÍ DŮCHOD SHARE 2013 Jak má být dotazník vyplněn? Většinu otázek můžete

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE Obec Vinaře DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE a VINICE Vážení spoluobčané, Zastupitelstvo obce v současné době zpracovává Program rozvoje obce, ve kterém chce stanovit priority

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

Omnibus Smrčkova 2485/ Praha 8

Omnibus Smrčkova 2485/ Praha 8 Omnibus 2018 info@stemmark.cz Smrčkova 2485/4 180 00 Praha 8 Omnibusová šetření jsou šetření probíhající pravidelně měsíčně, do kterých jsou podle objednávky klientů zařazovány moduly otázek týkajících

Více

Seznam příloh. Příloha 1 Žádost o dotazníkovou akci Příloha 2 Dotazník Příloha 3 5 pravidel pro zdraví

Seznam příloh. Příloha 1 Žádost o dotazníkovou akci Příloha 2 Dotazník Příloha 3 5 pravidel pro zdraví Seznam příloh Příloha 1 Žádost o dotazníkovou akci Příloha 2 Dotazník Příloha 3 5 pravidel pro zdraví Příloha 1 Příloha 2 Dotazník Vážená paní/ vážený pane, jmenuji se Veronika Kuncířová a jsem studentkou

Více

Obrázek č. 9 reklamní plakát

Obrázek č. 9 reklamní plakát Obrázek č. 9 reklamní plakát MĚSTO MÍSTO Dotazník - Řezané květiny Prosím o vyplnění, Vaše odpovědi budou podkladem k diplomové práci. 1) Vaše nejčastější důvody nákupu řezaných květin: vyberte minimálně

Více

8.1. Příloha 1 Dotazník určený pro učitele. Výuka sexuální výchovy na školách v Libereckém kraji

8.1. Příloha 1 Dotazník určený pro učitele. Výuka sexuální výchovy na školách v Libereckém kraji 8. Přílohy 8.1. Příloha 1 Dotazník určený pro učitele Výuka sexuální výchovy na školách v Libereckém kraji Dobrý den, Jmenuji se Lucie Buriánková a jsem studentkou 4. ročníku Přírodovědecké fakulty Karlovy

Více

Regionální produkt a jeho využití na zvýšení tržeb maloobchodní jednotky

Regionální produkt a jeho využití na zvýšení tržeb maloobchodní jednotky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Regionální produkt a jeho využití na zvýšení tržeb maloobchodní jednotky Autor bakalářské práce: Lucie Kotrlíková Vedoucí

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA M Ě S T O Š U M P E R K STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA Vážení občané města Šumperka, dovolujeme si Vás seznámit se záměrem města Šumperka vypracovat Strategický plán

Více

1. Jsem: a) slabozraká/ slabozraký b) těžce slabozraká nebo prakticky nevidomá/ těžce slabozraký nebo prakticky nevidomý c) nevidomá/ nevidomý

1. Jsem: a) slabozraká/ slabozraký b) těžce slabozraká nebo prakticky nevidomá/ těžce slabozraký nebo prakticky nevidomý c) nevidomá/ nevidomý Příloha č. 1 : dotazník k diplomové práci Vážená studentko, vážený studente, tento dotazník je anonymní a je určen studentům s postižením zraku, kteří studují na vysokých školách. Cílem dotazníku je analyzovat

Více

Příloha č.1 Operacionalizace

Příloha č.1 Operacionalizace Příloha č.1 Operacionalizace Obsah a náplň Otázka č.3 Obsah Atmosféra Otázka č.2 Teorie vs. praxe Otázka č.7 Sortiment Množství studentů Otázka č.4 Produkt, služba Cena Množství Výše ceny Platební podmínky

Více

https://docs.google.com/forms/d/1d_ttgk3zmdikglznarocus7htof9gvhjhwpjnkdhzvs/viewform

https://docs.google.com/forms/d/1d_ttgk3zmdikglznarocus7htof9gvhjhwpjnkdhzvs/viewform 9 PŘÍLOHY Vážená paní, Vážený pane, se souhlasem náměstka Sekce inspekční činnosti PhDr. Ondřeje Andryse a ředitele inspektorátu (titul, jméno, příjmení) si Vás dovoluji požádat o vyplnění elektronického

Více

Shrnutí základních poznatků z dotazníkového šetření 2013 Obchod s potravinami v Nových Sedlicích. Vypracovala: Ing. Iveta Prossová

Shrnutí základních poznatků z dotazníkového šetření 2013 Obchod s potravinami v Nových Sedlicích. Vypracovala: Ing. Iveta Prossová Shrnutí základních poznatků z dotazníkového šetření 2013 Obchod s potravinami v Nových Sedlicích Vypracovala: Ing. Iveta Prossová V tomto shrnutí naleznete základní data z dotazníku. Kompletní zpráva z

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dotazník Příloha č. 2 Informovaný souhlas

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dotazník Příloha č. 2 Informovaný souhlas SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Dotazník Příloha č. 2 Informovaný souhlas 8 Příloha č. 1 Dotazník Osobní údaje 1. Jakého jste pohlaví? o žena o muž 2. Kolik je Vám let?. 3. Jaké je Vaše nejvyšší ukončené vzdělání?

Více

Omnibus STEM/MARK 2014

Omnibus STEM/MARK 2014 Omnibus STEM/MARK 2014 Omnibusová šetření jsou šetření probíhající pravidelně měsíčně, do kterých jsou podle objednávky klientů zařazovány moduly otázek týkajících se různých zadaných témat. Metoda CAPI

Více

4. Studujete nebo jste absolvoval/la studium manažerského zaměření? (můžete označit i více možností)

4. Studujete nebo jste absolvoval/la studium manažerského zaměření? (můžete označit i více možností) Podpora profesního rozvoje učitelů ze strany ředitele Dobrý den, jsem studentka PedF UK obor Školský management.věnujte prosím několik minut svého času vyplnění následujícího dotazníku, který se týká šetření

Více

Jak jsme zdraví v Praze 13

Jak jsme zdraví v Praze 13 Jak jsme zdraví v Praze 13 O PROJEKTU Cílem této ankety je zjistit návyky a potřeby obyvatel Prahy 13 v oblasti zdraví a na tyto potřeby se zaměřit. Podklady budou sloužit též jako materiál pro přípravu

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se životem v našem městě. Dotazník je vypracován

Více

Biopotraviny STEM/MARK červenec 2019

Biopotraviny STEM/MARK červenec 2019 Biopotraviny 0 STEM/MARK červenec 0 Hlavní zjištění Nákupní chování Potraviny nakupuji několikrát týdně nebo častěji ( %). Typicky je vybírám podle jejich kvality, ceny a mé vlastní zkušenosti s daným

Více

VÝZKUM VNÍMÁNÍ CAUSE RELATED MARKETINGU ČESKOU VEŘEJNOSTÍ FORMOU DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ

VÝZKUM VNÍMÁNÍ CAUSE RELATED MARKETINGU ČESKOU VEŘEJNOSTÍ FORMOU DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Příloha č. 1 VÝZKUM VNÍMÁNÍ CAUSE RELATED MARKETINGU ČESKOU VEŘEJNOSTÍ FORMOU DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Na následující otázky vyberte pouze jednu odpověď z uvedené nabídky. Dotazník byl sestaven pro účely

Více

SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012

SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012 SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012 13. 9-14. 9. 2012 Ing. Jitka Ondeková ondekova@cert-aco.cz CO JE E-LEARNING E-LEARNING je forma vzdělávání moderním, úsporným a efektivním způsobem, elektronickou,

Více

Rozvojový dokument - výsledky

Rozvojový dokument - výsledky , Rozvojový dokument - výsledky Vyhodnocení dotazníku pro přípravu a tvorbu programu rozvoje obce (Strategický rozvojový dokument obce 2019 2024) I. Základní údaje 1. Počet vydaných dotazníků: 768 kusů

Více

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY LIDICKÁ 189

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY LIDICKÁ 189 HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY LIDICKÁ 189 Vážená paní / vážený pane, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění tohoto dotazníku, který se týká kvality poskytovaných služeb v našem

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Právo na život v komunitě je jednou z klíčových podmínek občanství. Chceme upozornit na důležitost občanství. Mnoho lidí toto právo nemá možnost

Právo na život v komunitě je jednou z klíčových podmínek občanství. Chceme upozornit na důležitost občanství. Mnoho lidí toto právo nemá možnost Právo na život v komunitě je jednou z klíčových podmínek občanství. Chceme upozornit na důležitost občanství. Mnoho lidí toto právo nemá možnost naplnit. Politici, úředníci a často ani poskytovatelé sociálních

Více

Dotazníkové šetření pro bakalářskou práci

Dotazníkové šetření pro bakalářskou práci Dotazníkové šetření pro bakalářskou práci Dobrý den, jmenuji se Markéta Jurkovič, jsem studentkou 3. ročníku VŠ Bankovní institut v Praze. V současné době pracuji na bakalářské práci na téma "Metody přesvědčování,

Více

Omnibus 2015. info@stemmark.cz Chlumčanského 497/5 180 00 Praha 8

Omnibus 2015. info@stemmark.cz Chlumčanského 497/5 180 00 Praha 8 Omnibus 2015 info@stemmark.cz Chlumčanského 497/5 180 00 Praha 8 Omnibusová šetření jsou šetření probíhající pravidelně měsíčně, do kterých jsou podle objednávky klientů zařazovány moduly otázek týkajících

Více

Výsledky aktuálních výzkumů spotřebitelských zvyklostí mezi pacienty a klienty lékáren

Výsledky aktuálních výzkumů spotřebitelských zvyklostí mezi pacienty a klienty lékáren Výsledky aktuálních výzkumů spotřebitelských zvyklostí mezi pacienty a klienty lékáren Příležitosti a trendy v oblasti úspěšného vedení lékárny, Kurdějov 17. 18. dubna 2015 ppm factum research Nákupy a

Více

ZA4983 Flash Eurobarometer 256 (Europeans attitudes towards the issue of sustainable consumption and production)

ZA4983 Flash Eurobarometer 256 (Europeans attitudes towards the issue of sustainable consumption and production) ZA4983 Flash Eurobarometer 256 (Europeans attitudes towards the issue of sustainable consumption and production) Country Specific Questionnaire Czech Republic FLASH 256 SUSTAINABLE CONSUMPTION & PRODUCTION

Více

ÚDAJE PRO PRŮZKUM: 1.Vítáte větší volnost při výběru vyučovacích metod? ano spíše ano nevím spíše ne ne

ÚDAJE PRO PRŮZKUM: 1.Vítáte větší volnost při výběru vyučovacích metod? ano spíše ano nevím spíše ne ne Příloha D O T A Z N Í K P R O U Č I T E L E ZŠ B.Hrabala, Praha 8 Vážení kolegové, dovoluji si vám předložit dotazník, který se týká průzkumu využívání vyučovacích metod. S transformací školství po roce

Více

Chtěla bych Vás tedy požádat o pár minut Vašeho času k vyplnění tohoto dotazníku. Dotazník je naprosto anonymní a dobrovolný.

Chtěla bych Vás tedy požádat o pár minut Vašeho času k vyplnění tohoto dotazníku. Dotazník je naprosto anonymní a dobrovolný. Efektivita propagace a vnímání reklamy zákazníky Dobrý den, jsem studentkou Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové a tento dotazník doplňuje mou bakalářskou práci na téma Nové trendy

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 1. ČÁST ÚDAJE PŘI VSTUPU DO PROJEKTU Tento dotazník slouží k zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které jsou

Více

Projekt Zdravá školní jídelna v praxi Zlínského kraje

Projekt Zdravá školní jídelna v praxi Zlínského kraje Projekt Zdravá školní jídelna v praxi Zlínského kraje Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Mgr. Ivana Lukašíková a spolupracovníci odboru HDM a zapojených škol v projektu rodina

Více

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí Název obce, za kterou vyplňuji dotazník: Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí 1) Ve vztahu k obci, kde žijete, pracujete, případně podnikáte, se považujete za: spokojeného občana za člověka,

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU KE STAVU A PROVOZU ŠKOLNÍ JÍDELNY PŘI CZŠ RUDOLFOVSKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU KE STAVU A PROVOZU ŠKOLNÍ JÍDELNY PŘI CZŠ RUDOLFOVSKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU KE STAVU A PROVOZU ŠKOLNÍ JÍDELNY PŘI CZŠ RUDOLFOVSKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE V polovině dubna 2018 na Církevní základní škole v Českých Budějovicích proběhla anketa týkající se stavu a

Více

Příloha č. 1 Maslowova hierarchie potřeb (25)

Příloha č. 1 Maslowova hierarchie potřeb (25) Příloha č. 1 Maslowova hierarchie potřeb (25) (25) Wikiskripta [online]. 2009 [cit. 2011-05-01]. Http://cs.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow. Dostupné z WWW: .

Více

Struktura dotazovaných v Slovensku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku:

Struktura dotazovaných v Slovensku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku: Struktura dotazovaných v Slovensku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku: % Pohlaví Stáří Rodinný stav Muž Žena do let - let - let - let - let od let svobodný / svobodná ženatý

Více

Dotazník pro fanoušky PSG Zlín

Dotazník pro fanoušky PSG Zlín PŘÍLOHY Příloha 1 - Dotazník marketingového výzkumu spokojenosti fanoušků (Zdroj: vlastní zpracování) Dotazník pro fanoušky PSG Zlín VÁŽENÍ PŘÍZNIVCI A FANOUŠCI PSG ZLÍN, vedení hokejového klubu z důvodu

Více

Struktura dotazovaných v Česku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku:

Struktura dotazovaných v Česku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku: Struktura dotazovaných v Česku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku: % Pohlaví Stáří Rodinný stav Muž Žena do let - 5 let - 5 let - 55 let 5-5 let od let svobodný / svobodná

Více

Přílohy. Příloha č.1 Dotazník pro zaměstnance Sítě MC. Příloha č.2 Struktura témat pro rozhovor s Rut Kolínskou 06/2011

Přílohy. Příloha č.1 Dotazník pro zaměstnance Sítě MC. Příloha č.2 Struktura témat pro rozhovor s Rut Kolínskou 06/2011 Přílohy Příloha č.1 Dotazník pro zaměstnance Sítě MC Příloha č.2 Struktura témat pro rozhovor s Rut Kolínskou 06/2011 Příloha č.3 Dotazník pro členy Sítě MC Příloha č.4 Struktura témat pro rozhovory se

Více

Přílohy. příloha č.1. Dotazník č. 1 - pro pracovníky České školní inspekce

Přílohy. příloha č.1. Dotazník č. 1 - pro pracovníky České školní inspekce Přílohy Dotazník č. 1 - pro pracovníky České školní inspekce příloha č.1 Dobrý den, dovolte mně, abych Vás požádala o vyplnění přiloženého dotazníku, který potřebuji pro závěrečnou bakalářskou práci. Studuji

Více

NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU

NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU 1 Jiří Glet NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU 2 COPYRIGHT Autor: Jiří Glet Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-340-4 (epub) 978-80-7512-341-1 (mobipocket) 978-80-7512-342-8 (pdf) 3 1.

Více

Dotazník Ekotýmu pro projekt Menu pro změnu. Powered by

Dotazník Ekotýmu pro projekt Menu pro změnu. Powered by Dotazník Ekotýmu pro projekt Menu pro změnu 138 Total Responses Date Created: Wednesday, November 18, 2015 Complete Responses: 138 Q1: Rádi bychom věděli, kde nakupujete jídlo. Za každým tvrzením, prosím,

Více

Kdo jsme, odkud přicházíme, kam jdeme?

Kdo jsme, odkud přicházíme, kam jdeme? Kdo jsme, odkud přicházíme, kam jdeme? Naši předkové Kdo byli moji předkové (babička, prababička )? Jak se jmenovali, co dělali, kde žili? Jací byli jak vypadali, jakou měli povahu? Jsem jim podobný/á?

Více

Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb

Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění následujícího dotazníku, který se zabývá problémovými okruhy v sociální oblasti, informovaností

Více

7 Přílohy. Příloha č. 1 Dotazník. Vážená studentko/studente vysoké školy,

7 Přílohy. Příloha č. 1 Dotazník. Vážená studentko/studente vysoké školy, lohy loha č. Dotazník Vážená studentko/studente vysoké školy, nyní před sebou máte dotazník, o jehož vyplnění bych Vás ráda požádala. Jedná se o šetření na téma "Postavení imigrantů v české společnosti",

Více

Analýza uplatnění absolventů FIM UHK. Petra Poulová Univerzita Hradec Králové

Analýza uplatnění absolventů FIM UHK. Petra Poulová Univerzita Hradec Králové Analýza uplatnění absolventů FIM UHK Petra Poulová Univerzita Hradec Králové Dotazníkové šetření = za 2 let existence má fakulta 534 absolventů = dotazníky distribuovány e-mailem 8 absolventům, kteří se

Více

Občanské sdružení MAS KRAJINA SRDCE. Výsledky anketního šetření názorů seniorů žijících v obcích zapojených do území MAS KRAJINA SRDCE

Občanské sdružení MAS KRAJINA SRDCE. Výsledky anketního šetření názorů seniorů žijících v obcích zapojených do území MAS KRAJINA SRDCE Občanské sdružení MAS KRAJINA SRDCE Výsledky anketního šetření názorů seniorů žijících v obcích zapojených do území MAS KRAJINA SRDCE 2014 1 Obsah 1. Základní údaje o šetření... 3 2. Hodnocení odpovědí

Více

Příloha č. 1: Dotazník

Příloha č. 1: Dotazník Příloha č. 1: Dotazník Dobrý den, dostal se Vám do ruky dotazník k diplomové práci s názvem Sociální média v Gambrinus lize. Jmenuji se Daniel Matějka a jsem studentem posledního ročníku oboru Management

Více

Pitná voda ve světě a u nás

Pitná voda ve světě a u nás Pitná voda ve světě a u nás Voda je nejcennější z přírodních zdrojů naší planety. Je totiž nezbytná pro zachování života na Zemi. Přístup ke kvalitní pitné vodě je základním lidským právem a měl by tak

Více

CO JE TO EVVO A ODPADY V ČR

CO JE TO EVVO A ODPADY V ČR Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 CO JE TO EVVO A ODPADY V ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Co je to EVVO

Více

Umíme správně nakupovat? Umíme se při tom chovat hygienicky?

Umíme správně nakupovat? Umíme se při tom chovat hygienicky? Umíme správně nakupovat? Umíme se při tom chovat hygienicky? Úvod dotazníku Dobrý den, věnujte prosím několik minut svého času vyplnění následujícího dotazníku. Je pro vás otevřen od 1. do 28. září. Předem

Více

Dotazník specifických potřeb. Komunitní plánování rozvoje sociálních služeb ve městě Ostrava

Dotazník specifických potřeb. Komunitní plánování rozvoje sociálních služeb ve městě Ostrava Dotazník specifických potřeb Komunitní plánování rozvoje sociálních služeb ve městě Ostrava 1. Řekl byste o sobě, že máte vše, co potřebujete ke spokojenému životu? Určitě ano 1 Spíše ano 2 Spíše ne 3

Více

Dotazník Příloha č. 2

Dotazník Příloha č. 2 Dotazník Příloha č. 2 Vážení kolegové, kolegyně, jmenuji se Vladislava Nováčková a pracuji ve vašem zdravotnickém zařízení. V současné době jsem studentkou posledního ročníku navazujícího magisterského

Více

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7 SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Dotazník pro metodika školního stravování Příloha 2 Dotazník pro pracovníka pověřené obce Příloha 3 Dotazník pro ředitel/ku školy, který/á má v organizační struktuře školní jídelnu

Více

Příloha číslo 1 Dotazník

Příloha číslo 1 Dotazník Příloha číslo 1 Dotazník Spokojenost zákazníků sportovního areálu Vršasportcentrum Vážený návštěvníku, do ruky se Vám dostává dotazník týkající se Vaší spokojenosti v areálu. Rád bych Vás poprosil o jeho

Více

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem? " # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem?  # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn Tento dotazník slouží účelu vypracování mé diplomové práce na téma: Vnímání vybraných hledisek kvality života pracovníky podniku střední velikosti ve vztahu k podnikové kultuře. Dotazník je anonymní, nebude

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

Vztah k životnímu prostředí a chování domácností květen 2014

Vztah k životnímu prostředí a chování domácností květen 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 286 80 29 E-mail: jana.novakova@soc.cas.cz Vztah k životnímu prostředí a chování domácností květen

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

SSOS_ZE_3.17 Trvale udržitelný rozvoj

SSOS_ZE_3.17 Trvale udržitelný rozvoj Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZE_3.17

Více

Příloha č. 1: Otázky pokládané respondentům v kvalitativní fázi průzkumu (hráči)

Příloha č. 1: Otázky pokládané respondentům v kvalitativní fázi průzkumu (hráči) Přílohy Příloha č. 1: Otázky pokládané respondentům v kvalitativní fázi průzkumu (hráči) O vztahu ke hrám Jaký máte vztah ke hrám? Proč hrajete? Označil byste se za hráče? (učitel - máte děti?) Jaký vztah

Více

Vyhodnocení dotazníku žáků o využívání e-learningového portálu OLAT

Vyhodnocení dotazníku žáků o využívání e-learningového portálu OLAT Registrační číslo CZ.1.07/1.1.10/03.0021 Název projektu Využití e-learningu k rozvoji klíčových kompetencí Příjemce Střední odborné učiliště, Blatná, U Sladovny 671 Vyhodnocení dotazníku žáků o využívání

Více

Naše společná přítomnost. Praha, Zero-waste aktivity Odpady Komunitní nakupování

Naše společná přítomnost. Praha, Zero-waste aktivity Odpady Komunitní nakupování Současné aktivity a potenciál zero-waste přístupu obyvatel Ing. Iveta Šindelářová, Ing. Nikola Sagapova, Ing. Jiří Sedlák Katedra regionálního managementu, EF JU Naše společná přítomnost. Praha, 25. 4.

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Dotazník Datum vyplnění:...

Dotazník Datum vyplnění:... Příloha č. 1: Dotazník Dotazník Datum vyplnění:... Vážená/vážený paní/pane, obracím se na vás s vyplněním tohoto dotazníku, protože pro své šetření do bakalářské práce zjišťuji, zda a jak často jste vy,

Více