Pravidla Klokánku! pravidlo č. 1. Fond ohrožených dětí Klokánek Dolní Benešov zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc PRAVIDLA KLOKÁNKU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla Klokánku! pravidlo č. 1. Fond ohrožených dětí Klokánek Dolní Benešov zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc PRAVIDLA KLOKÁNKU"

Transkript

1 Klokánek v Dolním Benešově je zařízení Fondu ohrožených dětí pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Klokánek nabízí přechodnou rodinnou péči pro děti z celé republiky a usiluje o to, aby děti šly co nejdříve zpět do biologické rodiny nebo do náhradní rodiny. Během pobytu je dětem poskytována sociální rehabilitace s cílem děti aktivizovat a podpořit jejich zdravý vývoj. Vážení rodiče, právě se vám dostaly do rukou Pravidla Klokánku! Klokánek zajišťuje provoz v souladu s provozními směrnicemi a dalšími metodickými pravidly zařízení, které jsou k nahlédnutí v návštěvní místnosti a také v každém bytě. Z těchto pravidel jsou pro vás nejdůležitější tato: pravidlo č. 1 U příjmu dítěte po vás budeme požadovat tyto doklady dítěte kartu zdravotní pojišťovny, očkovací průkaz, výstupní list ošetřujícího pediatra (případně z pohotovostní lékařské služby) a dále budeme potřebovat k ověření Vaší totožnosti občanský průkaz. K podpisu vám předložíme tyto dokumenty Dohodu o svěření dítěte do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, přílohy - Souhlas s fotografováním Souhlas s úkony, Doklad o bezinfekčnosti dítěte pouze v případě, že dítě nemá výstupní list pediatra Pravidla Klokánku. Vše vám osobně vysvětlíme a rádi zodpovíme vaše dotazy. Budeme rádi, když nám sdělíte okolnosti týkající se vašeho dítěte, zda je přecitlivělé na nějaké potraviny, co má rádo, co mu chutná a nechutná, čeho se bojí aj. Vašemu dítěti následně založíme spisovou dokumentaci, na které se podílí sociální pracovnice a teta.

2 Jak o vaše dítě v Klokánku pečujeme. pravidlo č. 2 Děti bydlí v bytech, kde se o ně starají v týdenních intervalech tety. Každá teta má na starosti 4 děti. O děti se kromě tet starají také strejdové, sociální pracovníci, psycholog, logoped, speciální pedagog a dětská lékařka. Jak se teta stará o vaše dítě nacvičuje dovednosti pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začleňování, zprostředkovává kontakt se společenským prostředím, provádí výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, zajišťuje stravu, pomáhá při osobní hygieně nebo poskytuje podmínky pro osobní hygienu, pomáhá při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí (např. pomoc při výběru vhodného vzdělání). Sociální pracovnice a teta s vaším dítětem také plánuje a stanovuje cíle, kterých chce dítě dosáhnout. Toto plánování slouží k tomu, aby se dítě naučilo všemu, čemu se učí ve vlastní rodině (např. sebeobsluhu, přípravu do školy, úklid, nakupování apod.). Sociální pracovnice vám v průběhu pobytu vašeho dítěte v Klokánku pomáhá v řešení vaší sociální situace prostřednictvím sociálního poradenství. V Klokánku můžete své dítě navštěvovat, nosit mu dárky, telefonovat mu, psát dopisy, pohledy, posílat balíčky. V čem nám můžete pomoci řešit svou situaci ku prospěchu dítěte, sdělovat nám řešení své situace a tím urychlit návrat vašeho dítěte zpět do rodiny, dle možnosti jevit o své dítě zájem (dítě navštěvovat, spolupracovat na individuálním plánu), nevynucovat si kontakt s dítětem, pokud dítě nechce, je zablokováno, je nutné na zlepšení situace pracovat (společně s tetou, sociálním pracovníkem, případně využít odborníky psycholog), být nám nápomocni při zvládání výchovných problémů (ve spolupráci s tetou). V průběhu pobytu dítěte v Klokánku jsou pracovníci za vaše dítě plně zodpovědní, proto dítě mladší 10 let může opustit Klokánek pouze v doprovodu dospělé osoby. V zájmu ochrany jeho zdraví a života je toto omezení nutné. V případě podezření na požití alkoholu nebo jiných návykových látek (marihuana, extáze, pervitin, aj.) má Klokánek povinnost kontaktovat lékaře, případně provede odběr moči.

3 pravidlo č. 3 Pokud se rozhodnete dítě v Klokánku navštívit, přečtěte si následující text: ve všech prostorách Klokánku a v celém jeho areálu platí zákaz kouření a užívání návykových látek (drogy, alkohol), v Dohodě určujete okruh osob, se kterými se může dítě stýkat, není-li soudním rozhodnutím stanoveno jinak, návštěvy jsou povoleny každý den od 9:00 hod. do 18:00 hod. (v rámci tohoto času je nutné, abyste dodržovali denní režim dětí tj. doba oběda, polední spaní malých dětí, příprava do školy aj.), návštěvu je doporučeno ohlásit den předem, aby se předešlo tomu, že bude dítě mimo Klokánek, pokud byste jej navštívili neohlášeně (teta může mít s dětmi již zajištěný program mimo Klokánek, či z důvodů péče o ostatní děti se Vám nebude moci věnovat), v případě, že návštěvu předem ohlásíte, ale přesto víte, že se neuskuteční (náhlá nemoc, ujede vám spoj, ), kontaktujte tetu, v případě, že návštěvu teta nezná, si Klokánek vyhrazuje právo vyžádat doklad totožnosti, po dobu návštěvy zodpovídá za dítě návštěva, návštěvy mohou probíhat v bytě, pokud to není možné (vzhledem k péči o ostatní děti), nebo si přejete jinak, mohou probíhat v návštěvní místnosti nebo venku, na Štědrý den (24.12.) můžete své dítě navštívit od 8:00 hod do 15:00 hod. (návštěvní hodiny jsou zkráceny z důvodů přípravy tety a dětí na štědrovečerní večeři a atmosféru vánoc), i v těchto případech jsou možné výjimky, které je potřeba zkonzultovat s tetou a se sociální pracovnicí minimálně jeden týden předem, s dítětem můžete jít také po domluvě s tetou či sociálním pracovníkem mimo areál Klokánku (pokud není soudem stanoveno jinak, či není jinak doporučeno OSPOD a pokud nejste obviněni a zároveň trestně stíháni ve věci týkající se dítěte), návštěvy dítěte jsou možné pouze jednodenní. Je nutné, abyste s námi uzavřeli písemný dodatek k Dohodě - Dohodu o návštěvě dítěte, pokud je vaše dítě do Klokánku umístěno na základě rozhodnutí soudu, nemůžete s dítětem opustit areál zařízení bez souhlasu ředitele zařízení, reagujeme na přání vašeho dítěte zda se s určitou osobou chce setkat či ne. Návštěva dítěte se neuskuteční, pokud osoba, která chce dítě navštívit, není schopna jednat, např.: pod vlivem alkoholu, návykových látek, při fyzickém či slovním napadání kohokoliv v Klokánku. Návštěvy mohou být odmítnuty z rozhodnutí vedoucího zařízení, a to z těchto vážných důvodů: epidemie v Klokánku (chřipková), evakuace dětí (požár, únik nebezpečných látek apod.), karantény, vašeho opakovaně nevhodného nebo vulgárního vyjadřování k osobě tety a tím podrývání autority tety.

4 Pokud se rozhodnete dítě vzít na krátkodobou návštěvu domů, přečtěte si následující text: písemně či ústně podejte žádost o pobytu dítěte mimo Klokánek nejlépe 14 dnů předem, v žádosti musí být uvedeno, od kterého dne si dítě žádáte a na které adrese se budete zdržovat, na této adrese sociální pracovnice příslušného orgánu sociálně-právní ochrany dětí provede návštěvu a na základě jejího souhlasu může být pobyt povolen, je nutné, abyste s námi uzavřeli písemný dodatek k Dohodě - Dohodu o přechodném pobytu dítěte, dodržujte prosím dohodnuté termíny. Ukončení pobytu a služeb v Klokánku pravidlo č. 4 Důvody k ukončení žádost zákonného zástupce či dítěte, nebrání-li tomu jiné důvody, např. rozhodnutí příslušného orgánu či soudu, rozhodnutí OSPOD, podnět Klokánku na základě výchovné nezvladatelnosti dítěte nebo z jiných závažných důvodů (tehdy je zařízení oprávněno Dohodu o svěření dítěte okamžitě zrušit), na základě podnětu Klokánku, když dojde ke zhoršení zdravotního stavu dítěte, který vyžaduje poskytnutí zdravotní péče v ústavním zařízení, soudní rozhodnutí, opakované, závažné porušení Pravidel Klokánku, správní rozhodnutí. Další informace, které potřebujete vědět pravidlo č. 5 spolupracujeme s OSPOD (poskytujeme informace o vašem dítěti), spolupracujeme se soudy, Policií ČR. Můžete nahlížet do spisové dokumentace vašeho dítěte dle zákonných možností. Můžete si stěžovat, když budete s našimi službami nespokojeni. Stížnost můžete podat jakkoliv, tzn.: ústně (osobně, telefonicky), písemně, em, anonymně. Stížnost můžete předat kterémukoliv pracovníkovi Klokánku osobně, vhodit do Schránky podnětů a stížností, poslat em nebo poštou. Stížnost vyřizuje ředitelka Klokánku, příp. předseda FOD. Máte možnost si zvolit zástupce pro podání a vyřizování stížnosti.

5 Vaše stížnost bude vyřízena do 8 dnů, ze závažných důvodů do 30 dnů. V případě postoupení stížnosti předsedovi FOD může být lhůta pro vyřízení stížnosti prodloužena až na 60 dnů, o této prodloužené lhůtě budete včas informováni. V případě, že vzhledem ke specifickým potřebám vašeho dítěte o něho nebude možno pečovat v Klokánku například pro tělesné, mentální či smyslové postižení, máme právo vaše dítě umístit do jiného specializovaného zařízení. O tomto budete včas písemně vy i OSPOD informováni. V níže uvedené tabulce jsou uvedeny úhrady za pobyt a péči vašeho dítěte, dle 42 zákona č. 359/99 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí. Rozhodným kritériem je věk vašeho dítěte, kterého dosáhne v kalendářním měsíci, za který příspěvek náleží. Věk dítěte Do 6-ti let 2.784,- Kč 6-15 let 3.424,-Kč let 3.920,- Kč let, které není nezaopatřeným dítětem 4.528,- Kč Výše příspěvku Příspěvek po vás nebudeme vyžadovat, jestliže vám nebo vaší rodině by po zaplacení poklesl příjem pod částku životního minima, vy nebo osoba s vámi posuzována jste příjemcem dávky v hmotné nouzi. Kopii rozhodnutí o hmotné nouzi je třeba doložit. Každého půl roku je nutné, abyste nám doložil výši vašeho příjmu. Klokánek je ustanoven zvláštním příjemcem dávek státní sociální podpory ode dne, kdy vaše dítě pobývá v Klokánku. Jak se k nám dovoláte? Pevná linka (nutné zadat číslo účastníka 31 38) Pohotovostní telefon Telefon na tetu Sociální pracovníci Na všechny vaše další otázky rádi odpovíme! Pevně věříme, že budete vy i vaše dítě s naší službou spokojeni. MOTTO: Klokánek je láskyplným přístavem dětí v tísni a majákem pro rodiče. Našim společným cílem je šťastné dítě v kruhu svých blízkých.

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče INFORMACE PRO RODIČE Informace pro rodiče Klokánek je projekt Fondu ohrožených dětí. Jedná se o zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, které nabízí přechodnou rodinnou péči pro děti z celé republiky

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Účastnící smlouvy

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Účastnící smlouvy

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory Účastnící smlouvy 1. Já - Uživatel/ka:

Více

Informovanost o poskytované sociální službě

Informovanost o poskytované sociální službě Aktualizace předchozí verze z 1. 7. 2010 SQ 12 Informovanost o poskytované sociální službě Domov pro osoby se zdravotním postižením, Dvořákova 1128, Kadaň Zřizovatel: Krajský úřad Ústeckého kraje Velká

Více

Žádost o sociální službu azylový dům

Žádost o sociální službu azylový dům SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA SVITAVY DATUM PŘIJETÍ ŽÁDOSTI: Azylový dům pro muže Číslo žádosti: Máchova alej 16 Žádost přijal: 568 02 Svitavy Podpis pracovníka : tel: 461535925,e-mail: vladimír.stupka@svitavy.cz

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře, příspěvková organizace Milíře 193, 34701 Tachov

Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře, příspěvková organizace Milíře 193, 34701 Tachov Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře, příspěvková organizace Milíře 193, 34701 Tachov Vnitroorganizační směrnice č. 8 oddíl B o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby:

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby: Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 44 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE PRO ZÁJEMCE O PEČOVATELSKOU SLUŽBU

ZÁKLADNÍ INFORMACE PRO ZÁJEMCE O PEČOVATELSKOU SLUŽBU ZÁKLADNÍ INFORMACE PRO ZÁJEMCE O PEČOVATELSKOU SLUŽBU Pečovatelská služba MČ Praha 20 je terénní sociální služba, poskytovaná dle 40 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, osobám, které mají sníženou

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06 A 13 a/3 Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06 ÚHRADA ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY V TÝDENNÍM STACIONÁŘI ( 47) Úhrada za poskytované služby se hradí dle zákona č. 108/2006

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře I. Působnost 1. Tato Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře (dále jen Vnitřní

Více

Městská charita Plzeň Francouzská tř. 40a 326 00 Plzeň Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni Čermákova 29 301 00 Plzeň

Městská charita Plzeň Francouzská tř. 40a 326 00 Plzeň Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni Čermákova 29 301 00 Plzeň Městská charita Plzeň Francouzská tř. 40a 326 00 Plzeň Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni Čermákova 29 301 00 Plzeň datum narození: trvalý pobyt: číslo jednací: zastoupená Mgr. Markétou Štychovou,

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI Informační balíček pro uživatele služeb (veřejný závazek) Poslání služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou služby poskytované rodině s nezaopatřeným

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE KDO JSME Domov důchodců Roudnice nad Labem,, IČO 828998, (dále jen Domov). Zřizovatelem je Město Roudnice nad Labem, Karlovo nám. 21, 413 01 Roudnice nad Labem, IČO 264334.

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Druh služby: Sociálně terapeutické dílny Místo poskytování služby: Šunychelská 1159,Nový Bohumín, 735 81 Bohumín Registrace č. POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY VEŘEJNÝ ZÁVAZEK ORGANIZACE SOCIÁLNĚ

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky pracoviště Duha Písek. Zběšičky 23, Bernartice IČ

Domov pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky pracoviště Duha Písek. Zběšičky 23, Bernartice IČ pracoviště Zběšičky 23, 398 43 Bernartice IČ 708 69 669 www.domovzbesicky.cz VNITŘNÍ SMĚRNICE NÁZEV: Úhrada za sjednané sociální služby a vrácení úhrady PŘÍLOHY: Příloha č. 1 Sazby úhrad ČÍSLO: 5/2012

Více

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Auxilium o.p.s. Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Orgán sociálně-právní ochrany dětí

Orgán sociálně-právní ochrany dětí Orgán sociálně-právní ochrany dětí Sociálně-právní ochrana je pomoc pro děti, jejich rodiče a další dospěláky, kteří se o děti starají nebo se chtějí starat. Děti chrání před násilím, zanedbáváním, zneužíváním

Více

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace A 13 a/3 Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06 ÚHRADA ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY V TÝDENNÍM STACIONÁŘI ( 47) Úhrada za poskytované služby se hradí dle zákona č. 108/2006

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU POSLÁNÍ sociální služby Sociálně terapeutické dílny Hanáček (dále jen STD ) individuálně podporují osoby s lehkým a středně těžkým mentálním postižením při zlepšování sebeobsluhy,

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 260 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 260 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6. 347 9. funkční období 347 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související

Více

Smlouva o poskytování služeb Sociální rehabilitace č. SR/2017/

Smlouva o poskytování služeb Sociální rehabilitace č. SR/2017/ Smlouva o poskytování služeb Sociální rehabilitace č. SR/2017/ uzavřená dle 1746 NOZ 89/2012 Sb. v platném znění, dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění a dle 11 vyhlášky

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/ Stránka 1/6 Informace o poskytování sociální služby 1) Základní údaje o poskytovateli MESADA, z. s. se sídlem: nábřeží 1. máje 2518, 397 01 Písek IČ: 265 87 955 Statutární zástupce: Mgr. Tamara Křivánková,

Více

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese:

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese: Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese:

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, 671 71 Hostěradice Telefon: 515 339 157 e-mail : info@domovskalice.cz webové stránky: www.domovskalice. Cz Úvodní ustanovení Domácí

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE číslo

VNITŘNÍ SMĚRNICE číslo VNITŘNÍ SMĚRNICE číslo standard kvality služeb číslo zásadní standard 3B 1c ano PŘEDMĚT: Směrnice, kterou se upravuje úhrada za sjednané sociální služby a vrácení úhrady za pobyt mimo Domov Hlavní vazby

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817,

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817, Příloha 65ZR859-27/1 Datum změny: leden 2017 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČ 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ

Více

NOCLEHÁRNA CHARITA VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ. Služby sociální prevence. Kde nás najdete

NOCLEHÁRNA CHARITA VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ. Služby sociální prevence. Kde nás najdete Kde nás najdete Budova noclehárny se nachází ve stejné budově jako denní centrum na ulici Zámecká v těsné blízkosti Mlékáren. Poblíž je Kaufland a vlakové nádraží. Vchází se k nám zelenou branou z vlnitého

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu.

Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu. Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu. KLUB LABYRINT sociálně aktivizační služba pro rodiny

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město, SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město středisko Služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb www.socsluzbykarvina.cz

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr !!!! Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr 1. Poskytovatel sociálních služeb Pro zdraví 21 z.ú. Havlíčkova 8 26601 Beroun - Město IČ:22844660 2.

Více

Smlouva o poskytnutí služby rané péče v rámci projektu č.. /ze dne..

Smlouva o poskytnutí služby rané péče v rámci projektu č.. /ze dne.. Smlouva o poskytnutí služby rané péče v rámci projektu č.. /ze dne.. Smluvní strany: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 zastoupená MUDr. Ing. Robertem

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vypracovala: Mgr. Lenka Pokorná Schválil: Bc. Petr Herynek Účinnost od: 1. 9. 2016 Vnitřní

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory Pravidla Sociálně aktivizační služby pro seniory Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány v souladu se standardy kvality, dle metodik, předpisů a vnitřních směrnic poskytovatele sociálních služeb.

Více

INFORMACE O POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

INFORMACE O POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ INFORMACE O POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ Název poskytované služby: Domovy pro osoby se zdravotním postižením identifikátor služby 3721104 Identifikační údaje organizace Název organizace: Sídlo organizace:

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú.

Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú. Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú. Poskytovatel: CENTRUM HÁJEK z.ú. Křimická 756 330 27 Vejprnice I. Poskytovatel sociálních služeb Pracoviště: Centrum sociálních služeb CENTRUM HÁJEK Šťáhlavice

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby - domov pro osoby se zdravotním postižením

Smlouva o poskytnutí sociální služby - domov pro osoby se zdravotním postižením Domov bez hranic U Stadionu 1425/3, 408 01 Rumburk Rumburk Tel.: 412 338 345, IČ: 47274549 příspěvková organizace E-mail: vera.brslicova@domovrumburk.cz renata.grundzova@domovrumburk.cz www.domovrumburk.cz

Více

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í Jasněnka, občanské sdružení IČO : 63729521 tel : 585 051 076 Jiráskova 772, Uničov 783 91 jasnenka-os@volny.cz www.jasnenka.cz Popis činností poskytované služby ve Stacionáři

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00 STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00 SMLOUVA O PŘIJETÍ KLIENTA DO INTERNÁTNÍHO PROGRAMU STŘEDISKA VÝCHOVNÉ PÉČE Právnická osoba vykonávající činnost zařízení : DÚM, SVP a ŠJ Pobytový program

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými jsou:

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

2. Sociální šetření - na základě žádosti provede sociální pracovnice šetření se souhlasem žadatele v místě jeho bydliště.

2. Sociální šetření - na základě žádosti provede sociální pracovnice šetření se souhlasem žadatele v místě jeho bydliště. Vnitřní pravidla pro osobní asistenci Platná od 1.7.2014 Cílem osobní asistence je pomoc člověku zvládat prostřednictvím osobního asistenta ty úkony, které by dělal sám, kdyby mohl. A. Podmínky poskytování

Více

PRAVIDLA DENNÍHO STACIONÁŘE DOMOVINKA

PRAVIDLA DENNÍHO STACIONÁŘE DOMOVINKA Centrum sociálních služeb Bohumín, příspěvková organizace Slezská 164, 735 81 Bohumín - Starý Bohumín PRAVIDLA DENNÍHO STACIONÁŘE DOMOVINKA Zpracoval: Kolektiv pracovníků Centra sociálních služeb Bohumín,

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé asistenční služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče :

Více

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené SNN v ČR Smlouva o poskytování sociálně aktivizačních služeb (dále jen Smlouva) která se uzavírá podle 66 o poskytování sociálně aktivizačních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením zákona

Více

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od 1.11.2018 Služba je poskytována na adrese: Chráněné bydlení T.G.Masaryka 992/7 431 91 Vejprty Chráněné bydlení Husova 571/7 431 91

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran MENS SANA o.s. zastoupená Mgr. Jaroslavou Saidlovou, předsedkyní Rady sdružení MENS SANA o.s. Ukrajinská 1533/13

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto Diakonie ČCE středisko v Jablonci nad Nisou Se sídlem: E. Floriánové 8, 466 01 Jablonec nad Nisou IČO: 736 33 992 Tel.: 730 844 353 e-mail: sas.jablonec@diakonie.cz zastoupené: Bc. Lenkou Špringlovou jakožto

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Budíškovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 102/14 Vypracoval: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy Schválil: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE SOCIÁLNÍ SLUŽBY V NEMOCNICI ŠUMPERK

INFORMACE PRO ZÁJEMCE SOCIÁLNÍ SLUŽBY V NEMOCNICI ŠUMPERK INFORMACE PRO ZÁJEMCE SOCIÁLNÍ SLUŽBY V NEMOCNICI ŠUMPERK K žádosti je nutné přiložit: 1. vyjádření lékaře o aktuálním zdravotním stavu žadatele, 2. kopie rozhodnutí o Příspěvku na péči, 3. kopie Listu

Více

I. Předmět Smlouvy. II. Účel Smlouvy

I. Předmět Smlouvy. II. Účel Smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Základní umělecká škola Líbeznice, příspěvková organizace, se sídlem Měšická 322, 250 65 Líbeznice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍ

Více

Smlouva o poskytnutí sociálních služeb. Chráněné bydlení. v DH Liberec, o.p.s.

Smlouva o poskytnutí sociálních služeb. Chráněné bydlení. v DH Liberec, o.p.s. Smlouva o poskytnutí sociálních služeb v DH Liberec, o.p.s. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku mezi Pan bydliště rodné číslo (dále jen Uživatel, jako oprávněná osoba ve smyslu zák.č.108/2006 Sb.,

Více

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ A. ÚHRADA ZA UBYTOVÁNÍ 1 CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Samostatný byt: Samostatný pokoj: nad 12 m 2 do 12 m 2 Spolubydlící na pokoji: 162,70 Kč,- na den 132,70 Kč,- na den 122,70 Kč,- na den 122,70 Kč,- na

Více

Centrum denních služeb Města Úpice

Centrum denních služeb Města Úpice Centrum denních služeb Města Úpice Národní 1109, 542 32 Úpice IČ: 00278386 mobil: 730 890 643 e-mail: hofmanova@upice.cz 1 POPIS REALIZACE CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Identifikátor služby - Zřizovatelem Centra

Více

k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce

k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce ZÁKON č.108/2006 Sb., o sociálních službách Tento zákon můžete najít v plném znění ZDE Tento zákon upravuje: - podmínky poskytování pomoci a podpory

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel sociální služby chráněné bydlení (identifikátor 9510127): Nalžovický zámek,

Více

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

DĚTSKÝ DOMOV, SENOŽATY 199, 394 56 SENOŽATY

DĚTSKÝ DOMOV, SENOŽATY 199, 394 56 SENOŽATY DĚTSKÝ DOMOV, SENOŽATY 199, 394 56 SENOŽATY Mgr. Martina Buchalová, Horská Ředitelka DD Tel: 565 582 144 Fax: 565 650 308 E-mail: dd.senozaty@pel.cz www.ddsenozaty.cz Bankovní spojení: KB Pelhřimov, č.ú.

Více

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S.K.Neumanna 842/2 43191 Vejprty Služba je poskytována na adrese. Chráněné bydlení Vejprty Vysoká 936/11 Vejprty

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Pečovatelská služba, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Pečovatelská služba je

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně. Ceník služeb SSMO

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně. Ceník služeb SSMO SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně Směrnice ředitele č. 1/2014 Ceník služeb SSMO Účinnost od: 1.1.2014 Platnost do: doba neurčitá Schválil: Bc. Jitka

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, 551 01 Jaroměř Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala:

Více

Výroční zpráva pečovatelská služba.

Výroční zpráva pečovatelská služba. Obec Dětmarovice Dětmarovice čp. 27, 735 71 Dětmarovice e-mail: obec@detmarovice.cz, tel.: 596 540 140 ------------------------------------------------------------------------------------ pečovatelská

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Obyvatelé areálu Domova Naším posláním je poskytování komplexních celodenních sociálních služeb

Více

Příručka pro uživatele a zájemce o sociální službu v LDN Praha 6

Příručka pro uživatele a zájemce o sociální službu v LDN Praha 6 Příručka pro uživatele a zájemce o sociální službu v LDN Praha 6 Pobytová sociální služba poskytovaná ve zdravotnických zařízeních Sociální služby poskytujeme na základě - Zákona 108/2006, ve znění pozdějších

Více

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od 01. 09. 2018

Více

30 Základní prohlášení organizace

30 Základní prohlášení organizace Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p.o. 580 01 Havlíčkův Brod, Husova 2119 tel.569 333 150-161, e-mail: h.hlavackova@ddhb.cz Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p. o. 30 Základní prohlášení organizace Domov

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Sloup 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:,, 1.9.2012 Směrnice

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Domov klidného stáří v Žinkovech, přísp.org. Poskytování informací Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Preambule Domov klidného

Více

INFORMACE O POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

INFORMACE O POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ INFORMACE O POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ Název poskytované služby: Domovy pro osoby se zdravotním postižením identifikátor služby 3721104 Identifikační údaje organizace Název organizace : Sídlo organizace:

Více