Rychlý průvodce pro report Basic. Strana 1(6)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rychlý průvodce pro report Basic. Strana 1(6)"

Transkript

1 Strana 1(6) Použití Report Basic umožňuje sledovat, jak byla vozidla ve vozovém parku provozována během daného období. Horní část reportu Basic indikuje, jak se změnila celková spotřeba paliva a emise kysličníku uhličitého vozového parku oproti předchozímu období a. Tabulka, umístěná ve středu reportu Basic, ukazuje hodnoty pro každé vozidlo. Použijte informace v tabulce pro zobrazení, která vozidla a kategorie vyžadují zlepšení pro snížení spotřeby paliva vozového parku a emisí kysličníku uhličitého Ukazuje, který vozový park je pokryt v reportu Basic a během jakého období budou hodnoty shromažďovány. 2. Indikuje typ reportu Basic. Více informací naleznete na straně Ukazuje, jak se změnila spotřeba paliva vozového parku od předchozího období a. Více informací je k dispozici na straně Ukazuje, jak se emise kysličníku uhličitého změnily oproti předcházejícímu období a. Více informací je k dispozici na straně Ukazuje, jak každé vozidlo jelo během daného období. Šipky trendů indikují, jak se hodnoty změnily oproti předcházejícímu období a a zda se spotřeba paliva snížila nebo zvýšila. Jednotky pro různé kategorie jsou uvedeny pod tabulkou (6). Více informací naleznete na straně 3 a Ukazuje jednotky pro každou kategorii. Více informací je k dispozici na straně 5. a. Předchozí období v týdenním reportu je předchozí období předchozí týden, zatímco u měsíčního reportu je to předchozí měsíc, atd.

2 Strana 2(6) Spotřeba paliva a emise kysličníku uhličitého vozového parku Změna spotřeby paliva ukazuje, jak se změnila spotřeba paliva vozového parku v porovnání s předchozím obdobím a. Znaménko plus před hodnotou indikuje zvýšení spotřeby paliva, zatímco znaménko mínus indikuje snížení. Výpočet zahrnuje palivo spotřebované během jízdy i během běhu na volnoběh. Poznámka: Spotřeba paliva pro provoz s pomocným náhonem není zahrnuta. Procentuální změna ukazuje, jak se spotřeba vozového parku změnila od předchozího období a. Procentuální změna = 100 x ((průměrná spotřeba paliva za období průměrná spotřeba paliva za předcházející období a ) / průměrná spotřeba paliva za předcházející období a ) Celková změna ukazuje, jak se změnila celková spotřeba paliva vozového parku od předchozího období a. Hodnota ukazuje rozdíl mezi celkovou spotřebou paliva během období a spotřebou paliva, jaká by měla být na ujetou vzdálenost s průměrnou spotřebou paliva za předchozí období. Vzdálenost je uvedena jako poznámka. Výpočet spotřeby paliva v reportu Basic, pokud je zobrazen v l/100 km: Celková změna = (průměrná spotřeba paliva za dané období - průměrná spotřeba paliva za předcházející období a ) x ujetá vzdálenost během aktuálního období Výpočet spotřeby paliva v reportu Basic, pokud je zobrazen v km/l nebo mpg: Změna emisí kysličníku uhličitého ukazuje, jak se emise kysličníku uhličitého změnily oproti předchozímu období a. Znaménko plus před hodnotou indikuje zvýšení emisí kysličníku uhličitého, zatímco znaménko mínus indikuje snížení. Výpočet obsahuje emise kysličníku uhličitého vytvářené, pokud vozidlo jelo, pokud vozidlo běželo na volnoběh a pokud jsou použity pomocné náhony. Průměrná změna ukazuje, jak se průměrně změnily emise kysličníku uhličitého oproti předchozímu období a. Průměrná změna = (celkové emise kysličníku uhličitého pro období / ujetou vzdálenost během období) (celkové emise kysličníku uhličitého pro předchozí období a / ujetá vzdálenost během předchozího období a ) Celková změna ukazuje, jak se celkově změnily emise kysličníku uhličitého oproti předchozímu období a. Hodnota ukazuje rozdíl mezi celkovými emisemi kysličníku uhličitého během období a emisemi kysličníku uhličitého vozového parku, které by měly být na ujetou vzdálenost s průměrnými emisemi kysličníku uhličitého za předchozí období. Vzdálenost je uvedena jako poznámka. Celková změna = (průměrné emise kysličníku uhličitého za období průměrné emise kysličníku uhličitého za předchozí období a ) x ujetá vzdálenost během aktuálního období. Celková změna = (1/průměrná spotřeba paliva za dané období - 1/průměrná spotřeba paliva za předcházející období a ) x ujetá vzdálenost během aktuálního období a. Předchozí období v týdenním reportu je předchozí období předchozí týden, zatímco u měsíčního reportu je to předchozí měsíc, atd.

3 Strana 3(6) Trendy a hodnoty v jednotlivých kategoriích Tabulka ukazuje, jak každé vozidlo jelo v dané kategorii. Pro vozidlo můžete zobrazit specifické hodnoty a pomocí šipek trendu sledovat, jak se hodnoty mění. Kategorie spotřeby paliva a emisí kysličníku uhličitého ukazují přibližné hodnoty vypočtené na základě ostatních hodnot reportovaných z vozidla. Pomlčka ( ) se zobrazí, pokud vozidlo ujelo vzdálenost kratší než 10 km (6,2 mil) během daného období nebo pokud vozidlo nereportovalo hodnoty v dané kategorii. Vozidlo neobdrží hodnoty pro jednu nebo více kategorií, pokud: vozidlo je jiné značky než Scania jedná se o vozidlo 4. série hodnoty jsou reportovány pomocí Interactoru vozidlo nemá předplatné pro službu Scania Driver Support Vozidlo zobrazí zkratku vozidla, registrační značku nebo VIN vozidla. 2. Začátek ukazuje, kdy byla z vozidla reportována první hodnota pro období reportu. Informace o tom, jak je indikován datum a čas naleznete v části Časové zóny na straně Konec ukazuje, kdy byla z vozidla reportována poslední hodnota pro období reportu. Časový bod může být po konci období. Informace o tom, jak je indikován datum a čas naleznete v části Časové zóny na straně Počítadlo ujeté vzdálenosti ukazuje stav počítadla ujeté vzdálenosti na vozidle při ukončení období. 5. Vzdálenost ukazuje celkovou vzdálenost, kterou vozidlo ujelo během daného období. 6. Scania Driver Support ukazuje průměrné skóre za období pro všechny kategorie vyhodnocované Scania podporou řidiče. Průměrné skóre v reportu Basic není ovlivněno resetováním skóre jízdy ve vozidle. Průměrné skóre je zobrazeno, pokud je aktivní předplatné pro službu Scania Driver Support. Více informací o Scania podpoře řidiče naleznete v příručce řidiče. 7. Brzdění motorem ukazuje, kolik procent vzdálenosti vozidlo ujelo během období bez vstřikování paliva do motoru. 8. Volnoběh ukazuje, jaké procento doby běhu motoru b motor běžel na volnoběh. Volnoběh vozidla je počítán, pokud je rychlost vozidla nižší než 4 km/h a jsou odpojeny všechny pomocné náhony. 9. Překročení rychlosti ukazuje, jaké procento doby běhu motoru b vozidlo jelo nad maximální povolený limit rychlosti. Výpočet zahrnuje pouze překročení rychlosti, které trvalo déle než 10 sekund. Zahrnuto je také překročení rychlosti o 0,1 km/h po dobu delší než 10 sekund. Maximální povolený limit rychlosti nastavuje distributor společnosti Scania. Pro změnu limitu maximální rychlosti kontaktujte autorizovaného dealera společnosti Scania. 10. Prudké brzdění ukazuje, kolik prudkých brzdění bylo provedeno průměrně na 100 km během daného období. Pokud bylo použito prudkého brzdění během stejného výskytu, je počítáno pouze jedno prudké použití brzd. 11. Spotřeba paliva ukazuje vypočtenou spotřebu paliva pro vozidlo během daného období. Výpočet zahrnuje palivo spotřebované během jízdy i během běhu na volnoběh. Poznámka: Spotřeba paliva pro provoz s pomocným náhonem není zahrnuta. b. Doba běhu motoru - čas, kdy motor běží.

4 Strana 4(6) Pokračování ze strany Kysličník uhličitý ukazuje vypočtené emise kysličníku uhličitého pro vozidlo během daného období. Výpočet obsahuje emise kysličníku uhličitého vytvářené, pokud vozidlo jelo, pokud vozidlo běželo na volnoběh a pokud jsou použity pomocné náhony. Pokud společnost Scania nemá informace o emisích kysličníku uhličitého na palivovou jednotku, jsou emise kysličníku uhličitého vypočteny na základě Evropské normy pro motorovou naftu (EN 590). Poznámka: V hodnotě nejsou zahrnuty emise kysličníku uhličitého tvořené při použití AdBlue. Platí pouze pro vozidla s SCR systémem. 13. Průměr ukazuje průměr vozového parku pro danou kategorii. Průměr je vypočten pomocí vydělení celkové hodnoty vozidla pro danou kategorii a celkovou vzdáleností ujetou vozovým parkem nebo dobou běhu motoru b. Seznam jednotlivých výpočtů naleznete na straně 5. Šipky trendu Směr šipky trendu ukazuje, zda se hodnoty vozidla zvýšily nebo snížily během vybraného období a. U spotřeby paliva vozidla barva šipky indikuje, zda je změna pozitivní nebo negativní. Zvýšená hodnota, zlepšení oproti předchozímu období a. Zvýšená hodnota, zhoršení oproti předchozímu období a. Snížená hodnota, zlepšení oproti předchozímu období a. Snížená hodnota, zhoršení oproti předchozímu období a. Pro zobrazení šipek trendů musí být změna mezi aktuálním období a předešlým obdobím alespoň 15% vozidlo musí ujet alespoň 10 km (6,2 mil) během aktuálního a předchozího období a. a. Předchozí období v týdenním reportu je předchozí období předchozí týden, zatímco u měsíčního reportu je to předchozí měsíc, atd. b. Doba běhu motoru - čas, kdy motor běží.

5 - och milj Scania Fleet Management Strana 5(6) Jednotlivé typy reportů Basic Report sledování může být jeden ze tří různých typů: týdenní přehled, měsíční přehled nebo roční přehled. Týdenní přehled ukazuje hodnoty vozového parku za minulý týden. Období může být od pondělí po neděli nebo od neděle po sobotu. Počáteční den období vám může nastavit autorizovaný dealer Scania. Pokud chcete změnit období, kontaktujte autorizovaného zástupce společnosti Scania. Týdenní přehled je odeslán do 2 dnů po konci období. Šipky trendů a hodnoty pro změny spotřeby paliva a změny emisí kysličníku uhličitého ukazují změnu v porovnání s předchozím týdnem. Měsíční přehled ukazuje hodnoty vozového parku za minulý měsíc. Období probíhá od prvního dne měsíce po poslední den v měsíci. Měsíční přehled je odeslán do 5 dnů po konci období. Šipky trendů a hodnoty pro změny spotřeby paliva a změny emisí kysličníku uhličitého ukazují změnu v porovnání s předchozím měsícem. Roční přehled ukazuje hodnoty vozového parku za minulý rok. Období probíhá od 1. ledna po 31. prosince. Roční přehled je odeslán do 15 dnů po konci období. Šipky trendů a hodnoty pro změny spotřeby paliva a změny emisí kysličníku uhličitého ukazují změnu v porovnání s předchozím rokem. Časové zóny Report Basic zobrazuje datum a čas, který platí pro časovou zónu, kde se nacházíte. Pokud chcete změnit časovou zónu, kontaktujte autorizovaného zástupce společnosti Scania. Jednotky Hodnoty v reportu Basic jsou uvedeny v různých jednotkách, v závislosti na vaší domovské zemi. Pro změnu jednotek v reportu Basic kontaktujte vašeho autorizovaného dealera Scania. Můžete si vybrat z následujících skupin jednotek: Km, l/100 km a litry Km, km/l a litry Míle, mpg a galony (Anglosaské jednotky) Průměry Brzdění motorem. Celková doba brzdění motorem vydělena celkovou ujetou vzdáleností pro vozový park. Volnoběh. Celková doba, kterou vozidla ve vozovém parku strávila během na volnoběh vydělená celkovou dobou běhu motoru b ve vozovém parku. Překročení rychlosti. Celková doba, kdy vozidla ve vozovém parku překročily horní limit rychlosti vydělená celkovou dobou běhu motoru b ve vozovém parku. Prudké brzdění. Celkový počet prudkého brzdění vozidel ve vozovém parku vydělený celkovou ujetou vzdáleností pro všechna vozidla ve vozovém parku. Spotřeba paliva. Celková vypočtená spotřeba paliva vozového parku vydělená celkovou ujetou vzdáleností pro všechna vozidla ve vozovém parku (pokud jsou jednotky l/100 km). Celková ujetá vzdálenost pro všechna vozidla vozového parku vydělená vypočtenou spotřebou paliva vozového parku (pokud jsou jednotky mpg nebo km/l). b. Doba běhu motoru - čas, kdy motor běží.

6 Strana 6(6) Předplatné Změna nebo přidání adresy elektronické pošty Pro zrušení nebo přidání vaší adresy elektronické pošty k předplatnému kontaktujte autorizovaného zástupce společnosti Scania. Pokud máte přístup na portál Scania Fleet Management, můžete jej použít pro změnu, přidání nebo vymazání adresy elektronické pošty pro vaše předplatné. Zrušení reportů Basic Pokud již nadále nechcete dostávat zprávy elektronické pošty s informacemi o vozovém parku, můžete zrušit registraci vaší adresy elektronické pošty pomocí odkazu Zrušit registraci adresy elektronické pošty ve zprávě elektronické pošty. Ostatní adresy elektronické pošty budou pokračovat v přijímání reportů Basic. Ukončení předplatného Pokud chcete ukončit předplatné pro vozový park nebo specifické vozidlo, kontaktujte autorizovaného zástupce společnosti Scania. Pokud ukončíte předplatné pro vozidlo, vozidlo již nadále nebude zahrnuto v reportech Basic. Například, nebude zobrazeno v ročním reportu, přestože vozidlo mělo předplatné na začátku roku. Rozšíření vašeho předplatného Pokud chcete rozšířit předplatné na rozsáhlejší balíček analýzy ze Scania Fleet Management portálu, kontaktujte vašeho autorizovaného zástupce společnosti Scania.

OPER:03. Otázky ke službě Provozní Analýza. cs-cz. Vydání 2. Scania CV AB 2014, Sweden

OPER:03. Otázky ke službě Provozní Analýza. cs-cz. Vydání 2. Scania CV AB 2014, Sweden OPER:03 Vydání 2 cs-cz Otázky ke službě Provozní Analýza FQ Scania CV AB 2014, Sweden Úvod Úvod Tento dokument má za cíl zjednodušit řešení problémů s portálem Provozní analýza 1 Byl vytvořen na pomoc

Více

Snižte provozní náklady vozového parku.

Snižte provozní náklady vozového parku. Scania Fleet Management C200 Snižte provozní náklady vozového parku. Vaše Scania vám pomůže. Řiďte svůj tým Scania Fleet Management představuje soubor nástrojů, které propojují vaše vozidla s vaší kanceláří.

Více

Obrazový návod mobilní aplikace

Obrazový návod mobilní aplikace Obrazový návod mobilní aplikace verze 2.1 5/2018 Aplikace Aplikaci do Vašeho mobilního zařízení si prosím stáhněte na odpovídajícím rozhraní: Přihlašovací jméno a Heslo obdržíte formou automatické e-mailové

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace alarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby VOZIDLA Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet Identifikace IČO:28550650 Rejstříkový soud: Praha, Oddíl C vložka 149630 Systémové požadavky... 3

Více

BonusDrive. Obrazový návod mobilní aplikace

BonusDrive. Obrazový návod mobilní aplikace BonusDrive Obrazový návod mobilní aplikace verze 1.1 5/2018 Úvod Mobilní aplikace BonusDrive je zdarma ke stažení v Google Play nebo App Store. Přihlášení Vítáme Vás v mobilní aplikaci pro klienty BonusDrive.

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

PŘÍRUČKA UŽIVATELE. Vážený zákazníku,

PŘÍRUČKA UŽIVATELE. Vážený zákazníku, PŘÍRUČKA UŽIVATELE Vážený zákazníku, děkujeme, že jste se rozhodl pro využívání služeb Cebia SAT. Moderní technologie otevřela novou dimenzi v poskytování telematických služeb : Vozidlo samo žádá o pomoc,

Více

SafeLine PŘÍRUČKA UŽIVATELE. Vážený zákazníku,

SafeLine PŘÍRUČKA UŽIVATELE. Vážený zákazníku, SafeLine PŘÍRUČKA UŽIVATELE Vážený zákazníku, děkujeme, že jste se rozhodl pro asistenční služby SafeLine UNIQA. Moderní technologie SafeLine otevřela novou dimenzi v poskytování asistenčních služeb -

Více

Tisková zpráva. Nová řešení Scania spojují řidiče a dopravce s jejich vozidly. Scania Fleet Management

Tisková zpráva. Nová řešení Scania spojují řidiče a dopravce s jejich vozidly. Scania Fleet Management Tisková zpráva Nová řešení Scania spojují řidiče a dopravce s jejich vozidly Aplikace Scania pro monitorování vozového parku Cílem je palivová hospodárnost Špičkové technologie pro podporu řidiče Osobní

Více

Přihlášení do systému se provádí na stránkách: pes.tdt.cz pomocí přihlašovacích údajů.

Přihlášení do systému se provádí na stránkách: pes.tdt.cz pomocí přihlašovacích údajů. Přihlášení do systému se provádí na stránkách: pes.tdt.cz pomocí přihlašovacích údajů. Po přihlášení se objeví úvodní obrazovka Vozidla/stroje zobrazí seznam všech vozidel a strojů uložených v systému.

Více

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom.

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom. 23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ WORKsmart -Eco Pečujte o životní prostředí i svůj zisk www.tomtom.com/business Let s drive business Obsah 2 Jak ekologické je vaše podnikání? 3 Optimalizace využití vozidel

Více

ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE

ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE Connect Portal Pro používání online služeb ŠKODA Connect je nejprve nutné provést registraci uživatele a vozidla na internetové stránce Connect Portal a aktivovat online

Více

Obrazový návod webové aplikace

Obrazový návod webové aplikace Obrazový návod webové aplikace verze 1.1 5/2018 Přihlášení Vítáme Vás v internetové aplikaci pro klienty SafeLine. Pro vstup do aplikace použijte adresu www.cebia.cz/safeline. Přihlašovací jméno a Heslo

Více

Výpočtový program DYNAMIKA VOZIDLA Tisk výsledků

Výpočtový program DYNAMIKA VOZIDLA Tisk výsledků Zadané hodnoty: n motoru M motoru [ot/min] [Nm] 1 86,4 15 96,4 2 12,7 25 14,2 3 16 35 11 4 93,7 45 84,9 5 75,6 55 68,2 Výpočtový program DYNAMIKA VOZIDLA Tisk výsledků m = 1265 kg (pohotovostní hmotnost

Více

Manuál. Dynafleet Android a iphone App

Manuál. Dynafleet Android a iphone App k Aplikaci Dynafleet Android a iphone, ipad App 1.0 1 (18) Issuer (name, phone) Sign Date Info class Vit Jurajda, vit.jurajda@volvo.com 2014-04-29 Approved by (name, phone) Sign Date Valid Receiver (name)

Více

Nabízí služby RMC systém (monitoring, kontrola práce strojů, vyhodnocení stylu řízení řidiče).

Nabízí služby RMC systém (monitoring, kontrola práce strojů, vyhodnocení stylu řízení řidiče). Nabízí služby RMC systém (monitoring, kontrola práce strojů, vyhodnocení stylu řízení řidiče). Zaměřuje se na vývoj a výrobu vlastních elektronických systémů pro stavebnictví, dopravu a zemědělství. Řeší

Více

PneuTel manuál 2016 AURIS CZ

PneuTel manuál 2016 AURIS CZ PneuTel manuál 2 PneuTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 3 3 Přihlášení... do aplikace 4 II Popis aplikace 5 1 Přehled... 5 Zobrazení problém... ů 6 Zobrazení tlaku...

Více

ukázka výstupů ze systému

ukázka výstupů ze systému ukázka výstupů ze systému Commander Control Car Začněte s Commander Systems, s.r.o. Česká republika Slovenská republika România Российская Федерация. Řešení pro On-line monitoring vozidel. Obsah: Úvod....

Více

Školení řidiču Scania. Ceská ˇ republika

Školení řidiču Scania. Ceská ˇ republika Školení řidiču Scania Ceská ˇ republika Kateřina Hanzlíková, jednatelka společnosti EUROFRIGO Trucking, s.r.o. Systém Ecolution jsme si poprvé vyzkoušeli při testování nových tahačů EURO 6. Na základě

Více

Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí?

Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí? Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí? Některá zajímavá fakta Některá zajímavá fakta V porovnání s dobou před 30-ti lety jsme nyní v oblasti spotřeby paliva o 20-30% hospodárnější. Proto produkujeme

Více

Zpráva zpracovaná na základě

Zpráva zpracovaná na základě Zpráva zpracovaná na základě PROTOKOLU č 11410/2014 o zkoušce palivového kondicionéru Boogie Energy Pill společnostní DEKRA CZ a.s. pověřenou zkušebnou Ministerstva dopravy ČR podle zákona č. 56/2001 Sb.

Více

Dynafleet online Balíček Spotřeba a ekonomika (péče o spotřebu a styl jízdy řidičů)

Dynafleet online Balíček Spotřeba a ekonomika (péče o spotřebu a styl jízdy řidičů) Dynafleet online Balíček Spotřeba a ekonomika (péče o spotřebu a styl jízdy řidičů) Verze 2013.1.1 www.dynafleetonline.com strana 1 / 15 Obsah dokumentu (kliknutím myši na téma z obsahu vás dokument automaticky

Více

Kontrola spotřeby oleje s informacemi na přístrojové desce

Kontrola spotřeby oleje s informacemi na přístrojové desce Rádi bychom s vámi sdíleli metodu kontroly spotřeby oleje založenou na informacích, zobrazených na přístrojové desce. Jak víte, na přístrojové desce máme km, teplotu motoru a hladinu oleje. Pokud máme

Více

Manuál pro aplikaci Portál samofakturace

Manuál pro aplikaci Portál samofakturace Manuál pro aplikaci Portál samofakturace Registrace do aplikace Registrace do aplikace probíhá prostřednictvím webového formuláře na adrese https://portal.eon.cz/hreg/r/register.bsp - vyberte, zda jste

Více

04/

04/ 04/2019 www.webdispecink.cz OBSAH ČÍSLA Novinka přenosná jednotka Vetronics 845 3 Novinka vizuální rozlišení vozidel, která potřebují servis 4 Novinka přehled nespárovaných čipů 7 Novinka FMS souhrny 8

Více

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy)

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Verze 2013.1.1 www.dynafleetonline.com strana 1 / 11 Obsah dokumentu (kliknutím myši na téma z obsahu vás dokument automaticky posune

Více

Zpráva zpracovaná na základě

Zpráva zpracovaná na základě Zpráva zpracovaná na základě PROTOKOLU č 11410/2014 o zkoušce palivového kondicionéru Boogie Energy Pill společnostní DEKRA CZ a.s. pověřenou zkušebnou Ministerstva dopravy ČR podle zákona č. 56/2001 Sb.

Více

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE MICROMATIC TD 457 INSTRUKCE PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci po omítku

Více

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod Úvod Úvod Pro usnadnění manévrování vozidla při použití hákového nakladače nebo sklápěcí nástavby, může být zapotřebí dočasně zvýšit otáčky motoru. Pokud se ke zvýšení otáček motoru u vozidel s plně automatickým

Více

MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE Úvodem Spedice je nová agenda WEBDISPEČINKU, která nahrazuje dosavadní Optimalizaci rozvozů a svozů. Umožňuje vytvářet rozvozové trasy (přepravy), zastávky

Více

Obecné informace o spotřebě paliva. Odpor vzduchu

Obecné informace o spotřebě paliva. Odpor vzduchu Souhrn Souhrn Tento dokument shrnuje a vysvětluje faktory, které ovlivňují spotřebu paliva vozidla. Pomocný náhon je jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje, kolik energie je potřeba k pohybu

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Cestovní náhrady 4 WEBDISPEČINK v chytrém telefonu 10

Obsah čísla Úvodník 3 Cestovní náhrady 4 WEBDISPEČINK v chytrém telefonu 10 1/2012 - LEDEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Cestovní náhrady 4 WEBDISPEČINK v chytrém telefonu 10 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská 10 779 00 Olomouc Redakční email: hisoftware@hisoftware.cz

Více

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS. Produktové podmínky

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS. Produktové podmínky ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS Produktové podmínky Servisní karta ŠKODA Předplacený servis Varianta Standard 5 let, max. 60.000 km Plus 5 let, max. 100.000 km 5 let, max. 150.000 km Model vozidla: VIN: Datum

Více

Chytrý palubní displej OBD

Chytrý palubní displej OBD Chytrý palubní displej OBD Model: SE162 Děkujeme vám za nákup chytrého palubního displeje. Tento displej lze pomocí kabelu propojit s diagnostickým konektorem vozidla OBD2 a zobrazit jízdní data jako např.

Více

Novinky v Knize jízd 14/01

Novinky v Knize jízd 14/01 Novinky v Knize jízd 14/01 Nové funkce a vlastnosti zařazené na distribuční portál Pro zlepšení orientace u dlaždic jsme přidali popis tlačítek. Ten se zobrazí po najetí kurzoru na tlačítko. Zavřením poslední

Více

Návod k obsluze portálu Eurovignette. Postup při zakoupení euroviněty

Návod k obsluze portálu Eurovignette. Postup při zakoupení euroviněty Návod k obsluze portálu Eurovignette Toto je návod k obsluze, který vám vysvětlí proces získání euroviněty na portálu Eurovignette. Neslouží k výkladu ani vysvětlení zákonných ustanovení směrnice o eurovinětě.

Více

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Verze dokumentu 1.0 Upozornění: ČSOB si vyhrazuje právo dokument upravovat, měnit adresy (umístění) a rozhraní služeb systému Klikni a daruj. V případě

Více

v rozsahu točivého momentu (Nm) Letištní hasičský vůz 100 500 140 160 800 1 000 X Průmyslový hasičský vůz (velké vodní čerpadlo)

v rozsahu točivého momentu (Nm) Letištní hasičský vůz 100 500 140 160 800 1 000 X Průmyslový hasičský vůz (velké vodní čerpadlo) Všeobecné informace o objednávkách Všeobecné informace o objednávkách Objednávka pomocných náhonů a elektrických příprav pro pomocné náhony přímo z výrobního závodu. Dodatečná montáž bude značně nákladná.

Více

Autorka: Pavla Dořičáková

Autorka: Pavla Dořičáková Rychlost Obsahový cíl: - Žák pracuje s veličinami dráha, rychlost, čas. - Žák pracuje se základními jednotkami pro dráhu, rychlost, čas. Jazykový cíl: - Žák používá správné tvary přídavných jmen a jejich

Více

Taxametr Semitron PANTHER P6S

Taxametr Semitron PANTHER P6S Taxametr Semitron PANTHER P6S NÁVOD K OBSLUZE Čeština v4.14 INFORMACE Vyhovuje požadavkům příslušné směrnice ES. Vyhovuje standardním systémům řízení jakosti. V souladu s 2004/22/EC MID V souladu s nařízením

Více

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden 00:01-08 Vydání 1 cs-cz Produktové informace pro záchranné složky Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S Scania CV AB 2016, Sweden Před prostudováním informací... 3 Kapaliny ve vozidle... 4 Elektrický

Více

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS Všeobecné informace o funkci Všeobecné informace o funkci Pomocný náhon s dělenou hřídelí se používá především, pokud jsou požadovány velké výkony na výstupu. Výhodou je to, že poloosy jsou odpojeny a

Více

BonusDrive. Obrazový návod webové aplikace

BonusDrive. Obrazový návod webové aplikace BonusDrive Obrazový návod webové aplikace verze 1.1 5/2018 Přihlášení Vítáme Vás v internetové aplikaci pro klienty BonusDrive. Pro vstup do aplikace použijte adresu www.bonusdrive.cz. Přihlašovací jméno

Více

(Text s významem pro EHP)

(Text s významem pro EHP) L 199/14 29.7.2017 PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE (EU) 2017/1402 ze dne 28. července 2017 o schválení funkce setrvačné jízdy s motorem běžícím na volnoběh vyvinuté společností BMW AG jako inovativní technologie

Více

Lepší pro životní prostředí, dobré pro podnikání - Ecolution by Scania

Lepší pro životní prostředí, dobré pro podnikání - Ecolution by Scania PRESS info P10902EN / Per-Erik Nordström 22 September 2010 Lepší pro životní prostředí, dobré pro podnikání - Ecolution by Scania Ecolution by Scania znamená novou linii v zelených výrobcích a službách,

Více

Novinky v Knize jízd 13/46

Novinky v Knize jízd 13/46 Novinky v Knize jízd 13/46 Nové funkce a vlastnosti zařazené na distribuční portál Hodnocení stylu jízdy Novou funkcí je vyhodnocování stylu jízdy automobilu. Funkci lze použít u jednotek vybavených 3D

Více

SE125 Monitor s HUD projekčním displejem 2,5" Uživatelská příručka

SE125 Monitor s HUD projekčním displejem 2,5 Uživatelská příručka SE125 Monitor s HUD projekčním displejem 2,5" Uživatelská příručka Před použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku, abyste se seznámili se všemi funkcemi head-up displeje a mohli je využít

Více

Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze 4.1.30 10/2014 Obsah Zóny... 2 Omezení modulu Zóny a pravidla... 2 Vstup do modulu Zóny a pravidla... 3 Karta zóny... 3 Vytvoření nové zóny... 3 Editace zóny...

Více

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 PŘÍRUČKA STUDENTA Pro responzivní téma Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 Čeština 1 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 2 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 Obsah Účet Learnis...4

Více

Úspory a ekologie ve vozovém parku nadnárodní společnosti Siemens, s.r.o. 2015 Všechna práva vyhrazena. siemens.cz

Úspory a ekologie ve vozovém parku nadnárodní společnosti Siemens, s.r.o. 2015 Všechna práva vyhrazena. siemens.cz Ivo Hykyš, Head of Fleet Management Úspory a ekologie ve vozovém parku nadnárodní společnosti siemens.cz Obsah Představení flotily Siemens 3 Potenciál k úsporám 6 Motivační program pro řidiče 7 Závěr 14

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

DYNAFLEET ONLINE

DYNAFLEET ONLINE DYNAFLEET ONLINE 24.8.2018 Představení Představení Nápověda k systému Dynafleet Online Nápověda online k systému Dynafleet Online (nazývaná také webová nápověda) je systém nápovědy, který je založen na

Více

06/

06/ 06/2019 www.webdispecink.cz OBSAH ČÍSLA Seznam změn WD Fleetu 3D verze 1.1.0 Způsoby instalace WD Fleetu 3D a Sygic 3D 3 Integrace nových knihoven Sygic verze 13.9.1 4 Přenos trasy 1:1 5 Přenos trasy 1:1

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Změny v cestovních náhradách 4 Novinka nový vzhled stromu vozidel 7 Novinka vylepšené nastavení v oznamování zpráv 10 Soutěž 11

Obsah čísla Úvodník 3 Změny v cestovních náhradách 4 Novinka nový vzhled stromu vozidel 7 Novinka vylepšené nastavení v oznamování zpráv 10 Soutěž 11 1/2015 LEDEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Změny v cestovních náhradách 4 Novinka nový vzhled stromu vozidel 7 Novinka vylepšené nastavení v oznamování zpráv 10 Soutěž 11 Redakce Adresa redakce: HI Software

Více

Aktivace pomocného náhonu automatické převodovky

Aktivace pomocného náhonu automatické převodovky Funkce Funkce Účelem této funkce je aktivace pomocného náhonu z prostoru řidiče a z prostoru mimo kabinu. Pomocný náhon řídí ovládací jednotka BCI. Podmínkou správné činnosti ovládání pomocného náhonu

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Modul FADN BASIC je určen pro odbornou zemědělskou veřejnost bez větších zkušeností s internetovými aplikacemi a bez hlubších

Více

PŘEHLED REPORTŮ KOMPLEXNÍHO SYSTÉMU AUTO-GPS

PŘEHLED REPORTŮ KOMPLEXNÍHO SYSTÉMU AUTO-GPS PŘEHLED REPORTŮ KOMPLEXNÍHO SYSTÉMU AUTO-GPS Přehled reportů komplexního systému Auto-GPS Menu Reporty umožňuje přístup k výběru a vytváření výstupních zpráv, sestavených podle různých kritétií a v různých

Více

29082012_WF_reporting_bro_CZ. www.tomtom.com/telematics

29082012_WF_reporting_bro_CZ. www.tomtom.com/telematics 29082012_WF_reporting_bro_CZ www.tomtom.com/telematics T E L E M AT I C S Hlášení WEBFLEET Let s drive business Hlášení WEBFLEET Správa vozového parku TomTom usnadní i obtížná obchodní rozhodnutí služba

Více

Vozidlo poskytnuté zaměstnavatelem zaměstnanci na soukromé a služební účely

Vozidlo poskytnuté zaměstnavatelem zaměstnanci na soukromé a služební účely 9 Vozidlo poskytnuté zaměstnavatelem zaměstnanci na soukromé a služební účely Poměrně obvyklé je, že zaměstnavatel bezplatně poskytne svému zaměstnanci motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé

Více

Newsletter Knihy jízd. Červen / 2013. Upozornění na překročení rychlosti v oblasti

Newsletter Knihy jízd. Červen / 2013. Upozornění na překročení rychlosti v oblasti Newsletter Knihy jízd Červen / 2013 Upozornění na překročení rychlosti v oblasti Ve firemních areálech bývá často omezena rychlost vozidel, především z důvodu bezpečnosti chodců. Aplikace Kniha jízd umožňuje

Více

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Pracovní režimy řidičů

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Pracovní režimy řidičů ŘIDIČOVA KNIHOVNA Pracovní režimy řidičů Pracovní režimy řidičů silničních motorových vozidel po vstupu ČR do Evropské unie a změnách k 1. 5. 2006, 1. 1. 2007 11. 4. 2007 a 1. 1. 2008 Vstupem ČR do Evropské

Více

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o.

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Obsah prezentace: > Představení RWE Energo; > Trh CNG v ČR a ve světě aktuální stav; > Nabídka spolupráce s RWE

Více

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka WWW.EVBIKE.CZ - 1 - Obsah: 1/ INSTALACE 2/ ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 3/ POKROČILÉ NASTAVENÍ 4/ CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek EVBIKE a věříme,

Více

Zkušenosti s provozem trolejbusu s trakčními bateriemi v městské hromadné dopravě

Zkušenosti s provozem trolejbusu s trakčními bateriemi v městské hromadné dopravě Perspektivy veřejné hromadné dopravy a pěší dopravy ve Zlíně 19. dubna 2017 Zkušenosti s provozem trolejbusu s trakčními bateriemi v městské hromadné dopravě Ing. Ivana Hurtová Dopravní společnost Zlín-Otrokovice,

Více

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 (1) Na pozemních komunikacích lze provozovat pouze takové silniční vozidlo, které je technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle tohoto zákona. (2)

Více

Bezpečnost během jízdy Pokud jedete na Vašem kole, věnujte stále pozornost řízení svého kola (obrázek Figure1). Sledování cyklocomputeru Vás může

Bezpečnost během jízdy Pokud jedete na Vašem kole, věnujte stále pozornost řízení svého kola (obrázek Figure1). Sledování cyklocomputeru Vás může Uživatelský manuál Bezpečnost během jízdy Pokud jedete na Vašem kole, věnujte stále pozornost řízení svého kola (obrázek Figure1). Sledování cyklocomputeru Vás může rozptylovat, což může vézt ke ztrátě

Více

DYNAFLEET ONLINE Vydání: Únor 2015

DYNAFLEET ONLINE Vydání: Únor 2015 DYNAFLEET ONLINE Vydání: Únor 2015 Představení Představení Nápověda k systému Dynafleet Online Nápověda online k systému Dynafleet Online, nazývaná také webová nápověda, je systém nápovědy nezávislý na

Více

SE157. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka

SE157. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5 Uživatelská příručka SE157 Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka Head Up Displej (dále jen HUD) promítá za jízdy údaje o provozu vozidla na čelní sklo a zvyšuje bezpečnost jízdy tím, že řidič nemusí

Více

Taxametr Semitron PANTHER P6L

Taxametr Semitron PANTHER P6L Taxametr Semitron PANTHER P6L NÁVOD K OBSLUZE Čeština v4.14 INFORMACE Vyhovuje požadavkům příslušné směrnice ES. Vyhovuje standardním systémům řízení jakosti. V souladu s 2004/22/EC MID V souladu s nařízením

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

1 Filozofie knihy jízd

1 Filozofie knihy jízd Návod k obsluze knihy jízd v rozhraní RealTimeGPSLocator.com 1 Filozofie knihy jízd...1 2 Funkce knihy jízd...1 2.1 Oblíbená místa...2 2.2 Nastavení vozidel...3 2.3 Údaje vozidel sledované firmy...3 2.4

Více

C489 Konektor pro standardní funkce C489

C489 Konektor pro standardní funkce C489 Konektor je 21pinový konektor, poskytuje přístup k obecným funkcím vozidla. Konektor je hnědý a je umístěn na vnitřní části držáku nástavby. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Více

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Speciální vzdělávací pomůcky k podpoře výuky slabozrakých žáků Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Požadavky na počítač Pro používání čtených pomůcek Vám postačí běžný osobní počítač, reproduktory

Více

AUTOBUSY A AUTOKARY SCANIA. Představujeme Scania Citywide

AUTOBUSY A AUTOKARY SCANIA. Představujeme Scania Citywide AUTOBUSY A AUTOKARY SCANIA Představujeme Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Buďte nejlepší v džungli města Více než polovina světové populace dnes žije ve městech. A tempo urbanizace se nadále zrychluje.

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 11. května o stanovení závazných zadávacích podmínek pro veřejné zakázky na pořízení silničních vozidel

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 11. května o stanovení závazných zadávacích podmínek pro veřejné zakázky na pořízení silničních vozidel Systém ASP - 173/2016 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 11. května 2016 o stanovení závazných zadávacích podmínek pro veřejné zakázky na pořízení silničních vozidel Vláda nařizuje podle 37 odst. 7 písm. a) a 118

Více

KINEMATIKA 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST. Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0204

KINEMATIKA 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST. Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0204 KINEMATIKA 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0204 OPAKOVÁNÍ Otázka 1: Jak se vypočítá změna veličiny (např. dráhy, času) mezi dvěma měřeními? Otázka 2: Jak se vypočítá velikost

Více

Uživatelský manuál: Fuelomat systém

Uživatelský manuál: Fuelomat systém Uživatelský manuál: Fuelomat systém 1 z 18 Obsah: Adresa systému:... 3 Úvodní obrazovka:... 3 Modul: Vozové parky... 3 Menu: Domů... 3 Menu: Transakce... 4 Submenu: Transakce... 4 Submenu: Nastavení...

Více

Funkce pro omezení rychlosti vozidla. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti

Funkce pro omezení rychlosti vozidla. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti Všeobecné informace o funkcích Všeobecné informace o funkcích Scania nabízí tři funkce pro omezení rychlosti. Tyto funkce se používají pro splnění přání zákazníků a zákonných požadavků, například, vozidla

Více

Obsah: LAGARDE Spedition spol. s r.o. Telematika při uplatňování ekonomické jízdy v moderní dopravní společnosti 10.09.2015 Bánská Bystrica

Obsah: LAGARDE Spedition spol. s r.o. Telematika při uplatňování ekonomické jízdy v moderní dopravní společnosti 10.09.2015 Bánská Bystrica Obsah: 1. Úvod představení společnosti LAGARDE Spedition spol. s r.o. 2. Úloha telematiky v moderní dopravní společnosti 3. Aplikované vnitrofiremní systémy mající pozitivní vliv na chování řidiče 4. Praktický

Více

Elektronická kniha jízd

Elektronická kniha jízd Elektronická kniha jízd ÚVOD Elektronická kniha jízd Vám pomocí systému GPS (Global position system) umožní jednoduše sledovat pohyb všech Vašich vozidel a zároveň zpracovat a vytvořit elektronickou knihu

Více

TomTom Referenční příručka

TomTom Referenční příručka TomTom Referenční příručka Obsah Nebezpečné oblasti 3 Nebezpečné zóny ve Francii... 3 Upozornění na nebezpečnou zónu... 3 Změna způsobu upozornění... 4 Ohlašovací tlačítko... 4 Ohlášení nové nebezpečné

Více

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 Biopowers E-motion Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ BIOPOWERS E-MOTION SMÍ PROVÁDĚT POUZE AUTORIZOVANÉ MONTÁŽNÍ STŘEDISKO. OBSAH 1. Informace o obsluze vozidla a popis

Více

Dynafleet Online Release May 2013

Dynafleet Online Release May 2013 Dynafleet Online Release May 2013 Představení Představení Nápověda k systému Dynafleet Online Nápověda online k systému Dynafleet Online, nazývaná také webová nápověda, je systém nápovědy nezávislý na

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Motor 2,0 l TDI 62 kw (84 k) Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) Motor / Počet ventilů na válec 4válcový

Více

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX 1. Přihlášení do systému 2. Hlášení o nedůvěryhodném připojení: - instalace certifikátu pro prohlížeč Mozilla Firefox - instalace certifikátu pro

Více

SVĚT WEBDISPEČINKU 01/2007 ČERVENEC

SVĚT WEBDISPEČINKU 01/2007 ČERVENEC SVĚT WEBDISPEČINKU 01/2007 ČERVENEC VÍTEJTE Obsah Úvodník 2 WEBDISPEČINK: Novinky a přehledy 3 Téma měsíce : Vedení knihy jízd 1. 4 GPS on-line jednoty 5 Redakce Adresa redakce: HI Software Development

Více

Revoluce v navigacích Garmin: S technologií ecoroutehd nahradíme palubní počítače v automobilech! ecoroutehd

Revoluce v navigacích Garmin: S technologií ecoroutehd nahradíme palubní počítače v automobilech! ecoroutehd Revoluce v navigacích Garmin: S technologií ecoroutehd nahradíme palubní počítače v automobilech! ecoroutehd Picodas Praha spol. s r.o., Evropská 176, 160 41 Praha 6, www.garmin.cz, info@garmin.cz, tel.:

Více

Elektrická zařízení 83A PŘÍSTROJE PALUBNÍ DESKY

Elektrická zařízení 83A PŘÍSTROJE PALUBNÍ DESKY Elektrická zařízení PŘÍSTROJE PALUBNÍ DESKY Diagnostika - Předběžné údaje - 1 Diagnostika - Funkce systému - 9 Diagnostika - Přiřazení pinů řídicí jednotky - 13 Diagnostika - Výměna součástí - 15 Diagnostika

Více

Monitoring rally Jezdci. verze 01/2019

Monitoring rally Jezdci. verze 01/2019 Monitoring rally Jezdci verze 0/209 OBSAH. Místo startu RZ............................................ 3 2. Vjezd do RZ.............................................. 3 3. Neplánované zastavení........................................

Více

Taxametr Semitron PANTHER P6S

Taxametr Semitron PANTHER P6S Taxametr Semitron PANTHER P6S RYCHLÝ NÁVOD K OBSLUZE Čeština v4.12 1. Popis Panther P6S 5 9 10 7 6 12 11 8 Tlačítka 1. Tlačítko 1: otevřít / ukončit, skončit jízdu 2. Tlačítko 2: začít jízdu 3. Tlačítko

Více

JS-217 cyklocomputer ID: 28274

JS-217 cyklocomputer ID: 28274 JS-217 cyklocomputer ID: 28274 1. Tachometr 2. Senzor 3. Magnet FUNKCE 8 funkcí: - rychlostní komparátor (A) - zobrazení metrických či imperiálních jednotek (B) - automatické skenování (C) - upravený obvod

Více

PŘÍLOHA Č. 2 SMLOUVY O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH PRAVIDLA PRO VÝPOČET A AKTUALIZACI CENY DOPRAVNÍHO VÝKONU

PŘÍLOHA Č. 2 SMLOUVY O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH PRAVIDLA PRO VÝPOČET A AKTUALIZACI CENY DOPRAVNÍHO VÝKONU PŘÍLOHA Č. 2 SMLOUVY O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH PRAVIDLA PRO VÝPOČET A AKTUALIZACI CENY DOPRAVNÍHO VÝKONU 1. POJMY Cena dopravního výkonu: Cena dopravního výkonu C DV příslušné období

Více

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F)

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 2. Výber skupiny pneumatík (podľa toho aké sú na vozidle namontované) 3. Výber minimálneho predpísaného zbrzdenia

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2018 Crafter Nový Motory Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) s SCR/AdBlue 1) Motor 2,0 l TDI 90 kw (122 k) s SCR/AdBlue 1) Typ motoru/počet ventilů na válec 4válcový naftový

Více

Docházka INTRAWEB. Osobní údaje

Docházka INTRAWEB. Osobní údaje Docházka INTRAWEB Ve docházkovém systému je možno používat také tenkého klienta. Přes internetový prohlížeč je možno sledovat docházku zaměstnanců, žádat o dovolenou, schvalovat docházku, atd. Zákazníci,

Více

Stručný návod k obsluze programu Vlaková dynamika verze 3.4

Stručný návod k obsluze programu Vlaková dynamika verze 3.4 Stručný návod k obsluze programu Vlaková dynamika verze 3.4 Program pracuje pod Windows 2000, spouští se příkazem Dynamika.exe resp. příslušnou ikonou na pracovní ploše a obsluhuje se pomocí dále popsaných

Více

Alcohol Meter - uživatelská příručka

Alcohol Meter - uživatelská příručka Alcohol Meter - uživatelská příručka Alcohol Meter je javový MIDlet, který počítá obsah alkoholu v krvi v závislosti na požitých alkoholických nápojích a dalších faktorech. Tato aplikace může být užitečná

Více

Monitor autobaterie 35953

Monitor autobaterie 35953 Monitor autobaterie 35953 Uživatelská příručka Tento výrobek slouží k monitorování stavu autobaterie, startovacího a dobíjecího systému. Po jeho zapojení k autobaterii se k němu můžete připojit s vaším

Více

Hromadné licence společnosti Adobe

Hromadné licence společnosti Adobe Hromadné licence společnosti Adobe Konzole pro správu zákazníků programu VIP Příručka pro uživatele programu Value Incentive Plan (VIP) Verze 2.5 20. listopadu 2013 Obsah Co je Konzole pro správu pro zákazníky

Více