Základní údaje. Registrace: sdružení na MV ČR byla provedena dne č.j. VSP/1 34/90 R. Poslání a cíle:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní údaje. Registrace: sdružení na MV ČR byla provedena dne č.j. VSP/1 34/90 R. Poslání a cíle:"

Transkript

1 Výroční zpráva 2006

2 Základní údaje Název sdružení: Asociace středoškolských klubů České republiky (ASK ČR) Sídlo: Josefská 15, Brno IČ: Telefon a fax: Webové stránky: askcr@askcr.cz Registrace: sdružení na MV ČR byla provedena dne č.j. VSP/1 34/90 R. Poslání a cíle: Středoškolská mládež představuje velmi početnou skupinu, která vyžaduje pozornost a péči společnosti. Výchovně-vzdělávací proces nekončí školním vyučováním. Na podporu této myšlenky vznikla ASK ČR, která přispívá svými aktivitami k rozvoji osobnosti a vzdělanosti mladých lidí nejen středoškolského věku. Cílem sdružení je zejména: kvalitativně podporovat provozování různých forem odborné, zájmové a vědecko-technické činnosti mládeže na středních školách, zejména ve volném čase, napomáhat a sjednocovat úsilí mládeže na zakládání klubů společenských a odborných aktivit, být místem výměny zkušeností, poznatků a informací o činnosti mládeže na středních školách, získávat finanční i hmotné prostředky pro zabezpečení činnosti středoškolských klubů, zastupovat členské kluby na různých úrovních a vytvářet tak podmínky pro jejich činnost, provozovat další činnost (informační, školící činnost, setkání, konference, publikační a hospodářskou činnost), které budou ku prospěchu činnosti sdružených klubů.

3 Orgány ASK ČR Nejvyšším orgánem je Valná hromada, která volí Správní radu a Revizní komisi na volební období tří let. Statutárním zástupcem je předseda, který je volen správní radou také na dobu tří let. Současné orgány byly zvoleny Valnou hromadou v roce 2004 a budou v tomto složení působit do roku Statutární zástupce Správní rada Zbyněk Šolc Zbyněk Šolc předseda Brno Petr Kantor místopředseda Český Těšín Vladimír Beran člen Bystřice nad Pernštejnem Dagmar Vachová člen Brno Vladimír Kojan člen České Budějovice Jan Hosnedl člen Plzeň Petr Seidler člen Ostrava Monika Strádalová člen Praha Aleša Kymličková člen Ústí nad Labem Jaromír Štrunc člen Rožnov pod Radhoštěm Milan Vavřík člen Písek Revizní komise Lotar Indruch předseda Brno (zemřel ) Ján Adamus místopředseda Břeclav (pověřený vedením od ) Ilona Jančí člen Olomouc Ilona Petrová člen Břeclav Ústředí ASK ČR Ústředí ASK ČR zabezpečuje chod organizace. Za jeho fungování odpovídá předseda správní rady ASK ČR.

4 Činnost ASK ČR Asociace středoškolských klubů České republiky (ASK ČR) je občanským sdružením mládeže do 26 let s působností v celé České republice. Jejími členy jsou zejména studenti středních škol. Poslání a cíle naplňuje ASK ČR nejrůznějšími aktivitami základních článků Středoškolských klubů (nikoliv ve smyslu Školského zákona). Středoškolský klub je zřizovaný podle Stanov ASK ČR. Zřízení klubu schvaluje Správní rada. Klub se dále může členit na kroužky, pracovní, zájmové a jiné skupiny. Klub je veden předsedou Klubové rady a jeho činnost je upravena v dokumentu Zásady statutu středoškolského klubu. Některé kluby mohou být samostatné právní subjekty (vlastní IČ). ASK ČR je místem pro realizaci odborných a zájmových aktivit členů, které přispívají k všeobecnému, osobnímu i odbornému rozvoji mladých lidí prostřednictvím informálního a neformálního vzdělávání. Projekty ASK ČR obsahují především neformální, zájmové, ale i vědecko-technické a sportovní činnosti v základních článcích a tradiční celorepublikové programy jako: činnost volnočasových a zájmových klubů vydávání studentských časopisů a podpora participace setkání a spolupráce české a evropské mládeže pořádání letních táborů mezinárodní výměny aktivity v rámci programu Mládež pořádní akcí pro neorganizovanou mládež pořádání konferencí, seminářů a vzdělávacích projektů provoz Informačního centra pro mládež regionální koordinace Evropské informační služby pro mládež Eurodesk regionální konzultační místo evropského programu Mládež Zvýšenou pozornost věnuje ASK ČR studentským samosprávám na středních školách. Asociace středoškolských klubů České republiky se věnuje programu pro podporu studentských samospráv v jednotlivých regionech. Rovněž se intenzivně zabýváme podporou pro studentské časopisy a veškeré jiné formy participace středoškolské mládeže.

5 Členská základna ASK ČR Členové ASK ČR získávají podporu pro své volnočasové aktivity a zastoupení na všech úrovních státní správy a samosprávy. Všichni členové jsou při činnostech, které se konají pod hlavičkou ASK ČR nebo středoškolského klubu, úrazově pojištěni. ASK ČR se postupně vyprofilovala jako zájmové občanské sdružení mládeže do 26 let, zejména studentů středních škol. Členy ASK ČR mohou být i osoby starší, pokud vykonávají volené nebo pověřené funkce. ASK ČR působí ve všech krajích České republiky. V roce 2006 byly založeny dva kluby i v kraji Karlovarském, kde ASK ČR dlouhodobě nepůsobila. V roce 2006 se po několika letech podařilo docílit růstu členské základny i počtu aktivních klubů. Toto bylo způsobeno především zachování dotačního příspěvku pro ASK ČR ze strany MŠMT. V minulosti vždy poklesu přidělených dotací došlo následně i k poklesu členské základy. Dobrovolnictví Aktivita základních článků bezprostředně souvisí se zapojením středoškolských učitelů do aktivit ASK ČR, kde spatřujeme hlavní problém v nehonorování práce těchto lidí, kteří se mimoškolní výchově věnují ve svém volném čase a často do těchto aktivit investují své vlastní finanční prostředky. Nelze neustále těžit z nadšení a dobrovolnictví těchto lidí. Mladší generace pedagogů se těmto nehonorovaným činnostem již nevěnuje, což bude do budoucna velký celospolečenský problém. Rozhodujícím faktorem pro další rozvoj mimoškolních aktivit bude i nadále nadšení pedagogických pracovníků. Hlavním důvodem vysoké organizovanosti na některých středoškolských klubech je právě toto nadšení pedagogů či jiných pracovníku ve školství.

6 Projekty realizované v roce 2006 Zajištění pravidelné činnosti ASK ČR Aktivity základních článků Není jednoduché obsáhnout ve stručném vyjádření aktivity všech základních článků a členů ASK ČR. Můžeme je rozdělit do následujících skupin: Matematiko-fyzikální kroužky Přírodovědné a ekologické Kroužky výpočetní techniky a elektroniky Sportovní a vodácké Kulturně-vzdělávací Pěvecké a hudební Modelářské Výtvarné Praktické dovednosti Jazykové a spolupráce se zahraničními partnery Turistické a víkendové akce V průběhu roku 2006 se při pravidelné činnosti sešlo účastníků, kteří strávili hodin při aktivitách neformálního a informálního vzdělávání pod pedagogickým dozorem vedoucích klubů či kroužků převážně v prostorách středních škol. Kromě pravidelné činnosti kluby pořádají akce kulturního a společenského charakteru, přednášky a exkurze, víkendové, sportovní a vědecko-technické akce. V každém případě patří za tyto aktivity poděkování všem účastníkům a hlavně vedoucím, kteří se bez finančního ocenění od ASK ČR ještě stále naší mládeži věnují.

7 Aktivity základních článků... Kultura: Exkurse: Vícedenní akce: Sport: Vědecko technická: Pravidelná činnost byla v roce 2006 podpořena dotací Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši ,00 Kč, což představuje 43 celkových nákladů, které kluby vynaložily. V této částce je zahrnuta i podpora zahraničních aktivit, které jsou zmíněny dále. Část dotace také sloužila k zajištění chodu ústředí ASK ČR, které tak mohlo poskytovat služby pro základní články, jako jsou: ekonomická a právní podpora, informační zabezpečení, pomoc při psaní projektů a vyúčtování dotací. Na provoz ústředí bylo využito Kč a mzdových prostředků. Ostatní prostředky byly rozděleny přímo klubům. V průměru na jednoho člena to činí 400 Kč. Za tyto peníze jsou naši vedoucí schopni realizovat mnoho aktivit a přispět tak k rozvoji klíčových kompetencí našich členů. Dotace také přispívá k snižování nákladu na akce, které kluby ASK ČR pořádání, to přispívá k větší otevřenosti a možnosti se účastnit pro širší skupinu studentů.

8 Projekty v oblasti práce s neorganizovanou mládeží Podpora práce s neorganizovanou mládeží SK ASK ČR EDUCA realizoval módní přehlídku činnosti žáků školy a členové SK ASK ČR při SOA Prachatice zorganizovali dvě setkání s tělesně postiženými dětmi a připravili pro tyto děti kulturně zábavný program. Informační centrum pro mládež (ICM) Působení regionálního konzultanta ČNA Mládež a Regionální pobočka EURODESK Jsme členem Asociace pro podporu rozvoje informačních center pro mládež v České republice (AICM). Informační centrum pro mládež provozujeme od roku Centrum je umístěno v Josefské ulici číslo 15, v Brně. Je dostupné z pěší zóny, 100 m od hlavního vlakového nádraží, přímo v centru města. Kontrolami NIDM (MŠMT) bylo zařazeno do I. kategorie informačních center. ICM působí jako regionální pobočka Evropské informační služby pro mládež EURODESK. ČNA Mládež bylo vybráno jako pracoviště regionálního konzulta programu EU Mládež pro Jihomoravský kraj. Spolupracujeme s Evropským informačním centrem EURO DIRECT při krajské Knihově Jiřího Mahena v Brně. Velmi úzká spolupráce byla v roce 2006 navázána s EURO Centrem Brno, které pracuje pod Úřadem vlády ČR. Spolupráce s partnery nám umožňuje poskytovat kvalitní informace pro běžné návštěvníky, i pro ty, co hledají specializované informační zdroje.naši pracovníci jsou schopni získávat informace z celé EU, dle konkrétních požadavků klientů. Díky poskytnuté dotaci z MŠMT a m. Brna jsme mohli začít poskytovat internet pro studenty zdarma. Toto je v dnešní době, kdy mají v Brně studenti internet zdarma na všech středních školách a fakultách, v podstatě standart ve službách pro mládež. V roce 2006 byly celkové náklady na činnost ICM ve výši , Kč. Z dotací bylo pokryto 66 % nákladů. Další náklady ( Kč) byly hrazeny z vlastních zdrojů ASK ČR což není dlouhodobě udržitelné a bez zachování či růstu dotace nebudeme moci ICM dlouhodobě provozovat. Z dotace byly pořízeny mimo jiné čtyři nové počítače a software. Toto velmi přispělo ke zkvalitnění vybavení ICM.

9 Dialogem k rovnoprávnosti Projekt se realizoval v rámci kampaně All different all equal, kterou vyhlásila Rada Evropy a v České republice běží pod zašitou Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy pod názvem Každý jsme jiný všichni rovnoprávní. Asociace středoškolských klubů ČR realizovala projekt od září do prosince Probíhal na moravských školách, které projevily největší zájem o realizaci projektu na školách. Ověřil se tak původní předpoklad tvůrců projektu. Projekt byl podpořen částkou Kč, celkové náklady na realizaci byly Kč. Celkové číselné výsledky projektu: Celkem workshop a ú astník blok Celkem workshop a ú astník blok Celkem vystoupení a ú astník blok Celkem akcí a ú astník za projekt Po realizaci jednotlivých bloků v konkrétních třídách se vznesly další požadavky na realizaci. Projekt se tedy ukázal jako potřebný a ASK ČR bude usilovat o jeho další pokračování v následujících letech Rozvoj materiálně-technické základny ASK ČR V roce 2006 Asociace středoškolských klubů České republiky obdržela dotaci na pořízení dataprojektoru a notebooku pro ústředí a Informační centrum pro mládež a na pořízení multimediální sestavy pro SK ASK ČR při Gymnáziu, Plzeň. Již v prvním roce notebook a dataprojektor odsloužili mnoho desítek hodin. Technika byla v průběhu roku využita pro prezentace v Informačním centru pro mládež, pro prezentace Programu EU Mládež, Eurodesku. Pořízený hardware byl zapůjčen i jiným neziskovým organizacím dětí a mládeže v městě Brně Esperanto club či Jihomoravská rada dětí a mládeže.doufáme, že takto intenzivní využívání pořízené techniky bude fungovat a to jak ze strany klubu a jiných aktivit a projektů ASK ČR, tak i dalších organizací dětí a mládeže v Brně. Druhá investiční dotace byla poskytnuta na pořízení multimediální sestavy pro klubu při Gymnáziu v Plzni. Díky vybavovaní toho klubu technikou, zde neustále roste členská základna i počet zajímavých aktivit (Hvězdářský klub) a tak dochází ke zhodnocování investičních dotací.

10 Zahraniční aktivity Členství ASK ČR v mezinárodních organizacích MILSET (International Movement for Leisure Activities in Science and Technology) Tato organizace pořádá mezinárodní přehlídky vědecko-technické činnosti mládeže ESE, ESI a další odborné semináře. Členský poplatek je 200 USD na dva roky. Členství přispívá i k bilaterálním kontaktům. Členství ASK ČR od roku OBESSU (Organizing Bureau of European School Student Unions) ASK ČR je od roku 1999 pozorovatel. Členské příspěvky nejsme povinni hradit. Zahraniční činnost klubů Zahraniční projekty realizované za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Díky poskytnuté dotaci na realizaci zahraničních výměn mohli v roce 2006 členové klubů ASK ČR uskutečnit šestnáct výměn. Realizovaly se aktivity s partnery v Irsku, Velké Británii, Nizozemí, Francii, Polsku, Německu a Itálii. Naše kluby hostily partnery z Německa, Slovenska, Maďarska či Francie. Poprvé v historii jsme realizovali projekt s izraelským partnerem. Setkávání našich členů se zahraničními partnery na neformální bázi je pro naše členy velmi přínosné. Je to jedna z nejspěšnějších cest jak dosahovat zvyšování klíčových kompetencí; v tomto případě jazykových a sociálních. Účastníci se také učí realizaci připravených projektů. Také se naši členové účastnili konferencí a seminářů v Rakousku a Polsku. Celkem se zahraničních akcí zúčastnilo 475 členů ASK ČR, z toho 435 mladších 26 let. Celkové náklady na projekt byly Kč. Z dotace bylo hrazeno 35% celkových nákladů.

11 Zahraniční aktivity... PROJEKTY REALIZOVANÉ Z PROGRAMU EU MLÁDEŽ Ústředí realizovali projekt v rámci akce 5 ověřovací návštěva Over Borders. Tento projekt připravoval realizaci akce, která se uskuteční v roce Ověřovací návštěvy se zúčastnili partneři z Rakouska, Polska, Slovenska, Maďarska a Slovinska. Z každé země se zúčastnili 2 účastníci. Na setkání se akce naplánovala a následně byl k 1.11 podán na ČNA projekt Over Borders v akci 1. Další aktivity Přehlídka keramických dílen Této již tradiční přehlídky, která se letos konala již po deváté a již podruhé v Křížové chodbě, Galerie Jižní křídlo, Nové radnice. Téma letošní výstavy bylo Sláva večerníčku. Dotaci na tuto vernisáž poskytlo statutární město Brno ve výši Kč. Další náklady byly hrazeny ze zdrojů ASK ČR. Výstavy se zúčastnilo 253 dětí s 370 výrobky. Děti byly převážně ze základních škol. Celkem se zúčastnilo 32 školských subjektů. Zapojení ASK ČR do České rady dětí mládeže (ČRDM) ASK ČR je členem ČRDM od roku 1999 a podílí se na její činnosti v rámci možností a distančních dispozic. Zbyněk Šolc se v průběhu roku stal členem skupiny pro výzkum v oblasti dětí a mládeže, rovněž byl ve skupině pro spolupráci s krajskými radami. Zúčastnili jsme se i konference o budoucnosti a strategii ČRDM na léta Podle Stanov ČRDM má ASK ČR dva mandáty, které vykonávají v současné době Zbyněk Šolc, předseda ASK ČR a Pavel Zdráhal, dobrovolník pracující na ústředí ASK ČR. Oba splňují věkové kritérium členství do 36 let.

12 Další aktivity... Zapojení ASK ČR do Jihomoravské rady dětí mládeže (JmRDM) ASK ČR je členem JmRDM od roku V rámci JmRDM se daří prosazovat zájmy ASK ČR na úrovni Jihomoravského kraje. ASK ČR se aktivně podílí na činnosti rady psaní, vyúčtování a realizace projektů. Podíleli jsme se a realizaci zahraničních projektů a na pravidelné činnosti organizace. V roce 2006 vykonával Zbyněk Šolc funkci předsedy. I díky působení ASK ČR se daří zvyšovat povědomí o práci organizací dětí a mládeže u úředníků i laické veřejnosti. Národní koordinační výbor kampaně KAŽDÝ JSME JINÝ VŠICHNI ROVNOPRÁVNÍ V roce 2006 byl předseda ASK ČR jmenován ministryní JUDr. Petrou Buzkovou jako člen Národního koordinačního výboru kampaně Rady Evropy All different all equal / každý jsme jiný všichni rovnoprávní, v tomto výboru zastupoval neziskové organizace dětí a mládeže. Spolupráce s veřejností ASK ČR se snaží aktivně pracovat s veřejností, informovat o své činností a představovat sdružení i další potencionálním zájemcům o členství. V této oblasti jsem navázali spolupráci s Net-kluby zřízenými v rámci projektu NROS. ASK ČR aktivně prezentuje svoji činnosti. V roce 2006 jsme navázali kontakty i s profesními sdruženími ve školství jako jakou jsou: Asociace ředitelů gymnázií ČR, Asociace středních průmyslových škol ČR, Asociace vyšších odborných škol. V roce 2006 byl vytvořen i nový design ASK ČR a aktualizováno logo dle názvu ASK ČR z roku V novém designu je vydáván Zpravodaj, informační leták i členské průkazky.

13 Donátoři Ministerstvo školství, mládeže a TV Jihomoravský kraj Statutární město Brno Město Linz Národní institut dětí a mládeže MŠMT Asociace pro podporu rozvoje informačních center v ČR ČNA Mládež NIDM MŠMT Eurodesk NIDM MŠMT Komentář k ekonomické části V účetnictví ASK ČR jsou zaznamenány veškeré účetní operace, které se týkají ústředí i základních článků, které nemají vlastní právní subjektivitu. Základní články s vlastní právní subjektivitou (IČ) vedou vlastní účetnictví. Rovněž je zde zachycen veškerý majetek sdružení. Účetnictví je řádně vedeno podle českých předpisů prostřednictvím výpočetní techniky. Vnitřní kontrola je zabezpečována činností revizní komise. Během pravidelných revizí nebyly shledány žádné nedostatky. V roce 2006 sdružení hospodařilo s kladným hospodářským výsledkem ve výši Kč. Celková výše přijatých dotací činila tis. Kč. Všechny dotace byly řádně vyúčtovány.

14 Příloha 1: Výkaz zisků a ztrát k (v celých tisících Kč) A. Náklady íslo ádku I. Spot ebované nákupy celkem Spot eba materiálu II. Slu by celkem Opravy a udr ování Cestovné Ostatní slu by III. Osobní náklady celkem Mzdové náklady Zákonné sociální poji t ní Zákonné sociální náklady V. Ostatní náklady celkem Ostatní pokuty a penále Úroky Jiné ostatní náklady VI. Odpisy, prodan majetek, tvorba rezerv a opravn ch polo ek celkem Odpisy dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku VII. Poskytnuté p ísp vky celkem Poskytnuté p ísp vky zú tované mezi organiza ními slo kami Poskytnuté lenské p ísp vky Náklady celkem B. V nosy íslo ádku I. Tr by za vlastní v kony a za zbo í celkem Tr by z prodeje slu eb IV. Ostatní v nosy celkem Jiné ostatní v nosy VI. P ijaté p ísp vky celkem P ijaté p ísp vky zú tované mezi organiza ními slo kami P ijaté p ísp vky (dary) P ijaté lenské p ísp vky VII. Provozní dotace celkem Provozní dotace V nosy celkem C. V sledek hospoda ení p ed zdan ním D. V sledek hospoda ení po zdan ní

15 Příloha 2: Rozvaha k (v celých tisících Kč) AKTIVA íslo ádku Stav k prvnímu dni ú etního období Stav k poslednímu dni ú etního období A. Dlouhodob majetek celkem II. Dlouhodob hmotn majetek celkem Samostatné movité v ci a soubory movit ch v cí Drobn dlouhodob hmotn majetek IV. Oprávky k dlouhodobému majetku celkem Oprávky k samostatn m movit m v cem a soubor m movit ch v cí Oprávky k drobnému dlouhodobému hmotnému majetku B. Krátkodob majetek celkem II. Pohledávky celkem Poskytnuté provozní zálohy III. Krátkodob finan ní majetek celkem Pokladna Ú ty v bankách IV. Jiná aktiva celkem Náklady p í tích období AKTIVA CELKEM PASIVA íslo ádku Stav k prvnímu dni ú etního období Stav k poslednímu dni ú etního období A. Vlastní zdroje celkem I. Jm ní celkem Vlastní jm ní II. V sledek hospoda ení celkem Ú et v sledku hospoda ení V sledek hospoda ení ve schvalovacím ízení B. Cizí zdroje celkem II. Dlouhodobé závazky celkem Dohadné ú ty pasivní III. Krátkodobé závazky celkem Dodavatelé Ostatní závazky Závazky k institucím sociálního a ve ejného zdravotního poji t ní Ostatní p ímé dan Závazky ze vztahu k státnímu rozpo tu Jiné závazky PASIVA CELKEM

16

z p r á v ý r o č ní Držitel čestného titulu Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží na léta 2007 až 2010

z p r á v ý r o č ní Držitel čestného titulu Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží na léta 2007 až 2010 z p r á v ý r o a 2 0 0 8 č ní Základní údaje: Název sdružení: Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. ve zkratce ASK ČR Sídlo: Česká 11, 602 00 Brno IČ: 00531413 Telefon a fax: +420 542

Více

SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004

SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Asociace středoškolských klubů České republiky, www.askcr.cz, Josefská 15, Brno 602 00, askcr@askcr.cz Obsah a zaměření Asociace

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005

SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Asociace středoškolských klubů České republiky, www.askcr.cz, Josefská 15, Brno 602 00, askcr@askcr.cz Obsah a zaměření Asociace

Více

V ro ní zpráva 2007 Projekty realizované v roce 2007 Zaji t ní pravidelné innosti ASK R Aktivity základních lánk Není jednoduché obsáhnout ve stru ném vyjád ení aktivity v ech základních lánk a len

Více

Ozna ení a uspo ádání dle vyhlášky. 54/22 Sb. Ú etní jednotka doru í: p íslušnému finan nímu orgánu 1 x P EDB ŽNÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY k 31.12.215 ( v tis. K ) I O 656267 eský Krumlov Horní Brána Název,

Více

Základní údaje. ASK ČR je držitelem čestného titulu Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží

Základní údaje. ASK ČR je držitelem čestného titulu Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Základní údaje Název sdružení Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. ve zkratce ASK ČR Sídlo Česká 166/11, 602 00 Brno IČ 00531413 DIČ CZ00531413 telefon +420 542 210

Více

Základní údaje. ASK ČR je držitelem čestného titulu Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží

Základní údaje. ASK ČR je držitelem čestného titulu Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží Výroční zpráva Základní údaje Název sdružení Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. ve zkratce ASK ČR Sídlo Česká 166/11, 602 00 Brno IČ 00531413 DIČ CZ00531413 telefon a fax +420 542 210

Více

SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC

SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC SECONDARY SCHOOL CLUBS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC VÝROČNÍ ZPRÁVA 2002 Úvod ASK ČR má nyní za sebou už 13 rok své činnosti.je jedno z mnohých sdružení dětí a mládeže, které se spojily do České rady

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK Česká rada dětí a mládeže. Senovážné náměstí 977/ Praha 1 IČ:

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK Česká rada dětí a mládeže. Senovážné náměstí 977/ Praha 1 IČ: ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK 2017 Česká rada dětí a mládeže Senovážné náměstí 977/24 110 00 Praha 1 IČ: 68379439 1. Popis struktury výnosů a nákladů za rok 2017 Struktura výnosů V roce 2017 dosáhly

Více

Registrace sdružení na MV ČR byla provedena dne 3. 5. 1990 č. j. VSP/1-34/90-R.

Registrace sdružení na MV ČR byla provedena dne 3. 5. 1990 č. j. VSP/1-34/90-R. 2010 010 2010 20 2010 2 2010 Základní údaje Název sdružení: Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. ve zkratce ASK ČR Sídlo: Česká 166/11, 602 00 Brno IČ: 00531413 DIČ: CZ00531413 Telefon

Více

Okresní sdružení České unie sportu Prostějovska, z. s. Výroční zpráva o činnosti za rok 2017

Okresní sdružení České unie sportu Prostějovska, z. s. Výroční zpráva o činnosti za rok 2017 Okresní sdružení České unie sportu Prostějovska, z. s. Výroční zpráva o činnosti za rok 2017 Výroční zpráva o činnosti je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

ROZVAHA VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT

ROZVAHA VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT ROZVAHA VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT ROZVAHA ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU KE DNI 3..07 (V CELÝCH TISÍCÍCH KČ) NÁZEV A SÍDLO ÚČETNÍ JEDNOTKY: VODOVODY A KANALIZACE ZLÍN A.S., TŘ. T. BATI 383, ZLÍN 760 49, IČ: 494 54

Více

řádná mimořádná mezitimní * typ závěrky označte X

řádná mimořádná mezitimní * typ závěrky označte X ÚČETNÍ ZÁVĚRKA neziskových organizací Období: 12 / 2014 IČO: 68308655 Název: Místo pro děti-spolek řádná mimořádná mezitimní * typ závěrky označte X Sestavená k rozvahovému dni 31.12.2014 Sídlo účetní

Více

Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA Úč NO Úč 1-01 Název a sídlo účetní jednotky CZECHDESIGN.CZ, z. s. Účetní jednotka doručí výkaz 1x přislušnému fin.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

R O Z V A H A ( B I L A N C E ) územních samosprávných celk

R O Z V A H A ( B I L A N C E ) územních samosprávných celk R O Z V A H A ( B I L A N C E ) územních samosprávných celk sestavena k : 31.12.2009 v K Název, sídlo a právní forma rok m síc I O ú etní jednotky Obec Zelenecká Lhota 2009 13 00271829 Zelenecká Lhota

Více

1. Slovo úvodem...2. 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3. 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

1. Slovo úvodem...2. 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3. 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň... Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni... ... ( v tisících Kč ) ...

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni... ... ( v tisících Kč ) ... Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 3 1 1 2 2 0 1 4 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 2 6 2 0 2 4 1 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky VOLONTÉ CZECH ops Thámova 20/11 Praha 1000 A K T

Více

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp.

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo Hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 942 23 01. Spotřeba materiálu 03 436 10 02. Spotřeba energie

Více

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže Výroční zpráva 2016 Salesiánské kluby mládeže Sídlo: Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 Webové stránky: www.skm.cz Číslo účtu: 1171059001/5500 Statutární

Více

Poradna pro integraci

Poradna pro integraci Poradna pro integraci Účetní závěrka 2007 Rozvaha Aktiva Číslo Stav k prvnímu dni Stav k poslednímu dni k 31. 12. 2007 (v celých tis. Kč) řádku účetního období účetního období A. Dlouhodobý majetek ř.

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 předložena Radou Avp Valné hromadě Avp dne 23. 9. 2016 Praha, září 2016 Poslání AVP Asociace sdružuje poradenské pracovníky

Více

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období 1.1.2017 31.12. 2017 na základě vyhodnocení činnosti PLUS 50 z.ú. a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 271 01. Spotřeba materiálu 03 516 02. Spotřeba energie 04 755

Více

ROZVAHA A K T I V A +164 +146 +8 +8 +8 +8 +581 +581 +581 +581. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A +164 +146 +8 +8 +8 +8 +581 +581 +581 +581. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 3 1 1 2 2 0 1 4 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 0 0 5 4 0 7 0 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Česká rugbyová unie Zátopkova 100/2 Praha 1017 A

Více

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ:

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ: Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 +420 283 029 120 kluby@skm.cz www.skm.cz SÍDLO Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ 65398599 WEBOVÉ

Více

Rozvaha. ke dni (v Kč)! SKP - Naděje pro život IČ Žižkova 2076/ Jihlava. církevní právnická osoba A K T I V A

Rozvaha. ke dni (v Kč)! SKP - Naděje pro život IČ Žižkova 2076/ Jihlava. církevní právnická osoba A K T I V A Rozvaha ke dni 31.12.2009 (v Kč)! IČ 70876339 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky SKP - Naděje pro život Žižkova 2076/108 586 01 Jihlava církevní právnická osoba A K T I V A A. Dlouhodobý majetek

Více

Modrý klíč o.p.s. k Smolkova 567/2 (tis. Kč) IČ: Označ. AKTIVA 2017 Stav k prvnímu dni účetního období

Modrý klíč o.p.s. k Smolkova 567/2 (tis. Kč) IČ: Označ. AKTIVA 2017 Stav k prvnímu dni účetního období ROZVAHA Modrý klíč o.p.s. k 31.12.2017 Smolkova 567/2 (tis. Kč) IČ: 29 139 376 Označ. AKTIVA 2017 Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období A. Dlouhodobý majetek celkem 67

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

ROZVAHA A K T I V A (v tisících Kč) Česká republika. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A (v tisících Kč) Česká republika. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky ke dni... 31.12.2015 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560 (v tisících Kč)

Více

ROZVAHA A K T I V A

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 2 0 1 5 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 6 4 0 4 0 5 3 4 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky občanské sdružení LUNARIA Jindřichovice pod Smrkem

Více

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 12 2 0 1 3 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 2 6 6 5 5 1 3 6 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky DIVADLO COMPANYCZ Divadelní sdružení Solidarity

Více

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Studentská 95, 532 10 Pardubice http://www.perner.cz IČO: 2591 6050 DIČ: CZ 2591 6050 Výroční zpráva Institutu Jana Pernera, o.p.s. za rok 2015 duben 2016

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI JIŽ 10 LET JSME S VÁMI Profil organizace Naše motto: Rovný přístup, kvalita a dostupnost vzdělávání Poslání Národního institutu pro další vzdělávání Jsme významným partnerem na cestě profesního rozvoje

Více

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2014 Dne: Tisk vybraných záznamů

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2014 Dne: Tisk vybraných záznamů Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: 2938800 Rok: 201 Dne: 19.0201 Tisk vybraných záznamů Název účtu účtu Počáteční stav Obraty za období MD Obraty za období D Obraty rozdíl Koncový stav

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA Příloha výroční zprávy 2015 Přehled o stavu a pohybu majetku AKTIVA Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období A. Dlouhodobý

Více

ROZVAHA A K T I V A

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek le vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 2 0 1 4 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 6 4 0 4 0 5 3 4 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky LUNARIA 46365 A K T I V A A Dlouhodobý majetek celkem

Více

ROZVAHA pro nevýdělečné organizace ve zkráceném rozsahu

ROZVAHA pro nevýdělečné organizace ve zkráceném rozsahu ROZVAHA pro nevýdělečné organizace ve zkráceném rozsahu ke dni 31.12.2016 (v celych tisících Kc) ˇ IČO 26983389 51703 Název a sídlo účetní jednotky Sdruzení ˇ SPLAV z.s. 84 Skuhrov nad Belou ˇ Označení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Energie pro život příležitost pracovat. ROZVAHA. k 31.12 2013

Energie pro život příležitost pracovat. ROZVAHA. k 31.12 2013 NADĚJE, otrokovická o.p.s. Energie pro život příležitost pracovat. ROZVAHA k 31.12 2013 Příloha k výroční zprávě 2013 Název: NADĚJE, otrokovická o.p.s. Sídlo: WOLKEROVA 1274, 765 02 OTROKOVICE Předmět

Více

Poradna pro integraci Účetní závěrka 2005

Poradna pro integraci Účetní závěrka 2005 Poradna pro integraci Účetní závěrka 2005 Rozvaha Aktiva Stav k prvnímu dni Stav k poslednímu Číslo řádku účetního období dni účetního období A. Dlouhodobý majetek ř. 09 + 20 + 28-40 1 6 0 I. Dlouhodobý

Více

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni Výčet položek podle vyhlášky č 504/02 Sb ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 30616 Podací číslo: 1076084632 Heslo zjištění stavu: 374db858 Stav podání: podáno 3 1 1 2 2 0

Více

Výroční zpráva Místní akční skupiny Šipka

Výroční zpráva Místní akční skupiny Šipka Výroční zpráva Místní akční skupiny Šipka 2014 Obsah Účetní závěrka...2 Činnost Místní akční skupiny Šipka v roce 2014 a její zhodnocení...9 Účetní závěrka R O Z V A H A (Kontrola aktiv a pasiv) Číslo

Více

Závěrečný účet za rok 2006

Závěrečný účet za rok 2006 Lučina - sdružení obcí Žďárská 187, 348 16 Halže IČO: 68783213 Závěrečný účet za rok 2006 dle 17 zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění k 31.12.2006 Lučina -

Více

1) Obecné informace o spolku 2. 2) Základní účel a hlavní činnost TJ ZD Kovářov 2. 3) Struktura organizace 2. 4) Členská základna 3

1) Obecné informace o spolku 2. 2) Základní účel a hlavní činnost TJ ZD Kovářov 2. 3) Struktura organizace 2. 4) Členská základna 3 TJ ZD Kovářov, z.s. Email: tjzdkovarov@seznam.cz Kovářov 63 Bankovní spojení: 641745379/0800 39855 Kovářov IČO: 48257061 ID FAČR: 314017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna

Více

USPOŘÁDÁNÍ A OZNAČOVÁNÍ POLOŽEK ROZVAHY

USPOŘÁDÁNÍ A OZNAČOVÁNÍ POLOŽEK ROZVAHY PŘÍLOHA III USPOŘÁDÁNÍ A OZNAČOVÁNÍ POLOŽEK ROZVAHY Uspořádání a označování položek rozvahy (bilance) Příloha č. 1 vyhlášky č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb.,

Více

ROZVAHA organiza ních složek státu, územních samosprávných celk a p ísp vkových organizací (v tisících K na dv desetinná místa) sestavená k

ROZVAHA organiza ních složek státu, územních samosprávných celk a p ísp vkových organizací (v tisících K na dv desetinná místa) sestavená k ROZVAHA organiza ních složek státu, územních samosprávných celk a p ísp vkových organizací (v tisících K na dv desetinná místa) sestavená k Název nad ízeného orgánu a sídlo: I : Název, sídlo a právní forma

Více

Rozvaha v plném rozsahu k ( v celých tisících Kč )

Rozvaha v plném rozsahu k ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 04/2002 Sb. Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému fin. orgánu Rozvaha v plném rozsahu k 31201 ( v celých tisících Kč ) IČO 017842 Název, sídlo a právní forma účetní

Více

Rozvaha (bilance) ke dni... A K T I V A. Výčet položek podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb.

Rozvaha (bilance) ke dni... A K T I V A. Výčet položek podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. Rozvaha (bilance) ke dni... 31.12.2016 (v tis. Kč) IČO 28771648 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky ČISTÁ PŘÍRODA VÝCHODNÍCH ČECH o.p.s.

Více

Výkaz zisku a ztráty PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

Výkaz zisku a ztráty PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Výkaz zisku a ztráty PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Mateřská škola Klatovy, Studentská 601, příspěvková organizace, Studentská 601, 339 01 Klatovy 1, Příspěvková organizace, IČ: 60610476 sestavená k 312013 (v

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Dle vyhlasky ˇ c. ˇ 5/ Sb. ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 3.. (v celych tisících Kc) ˇ I 9556 Název a sídlo ú etní jednotky Vodovody a kanalizace Zlín a. s. Tr. ˇ Tomase ˇ Bati 383 Zlín 769 AKTIVA B žné

Více

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2015 Dne: Tisk vybraných záznamů

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2015 Dne: Tisk vybraných záznamů Výsledovka Strana NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: 9378800 Rok: 0 Dne: 3.03.06 Tisk vybraných záznamů Název účtu účtu Počáteční stav Obraty za období MD Obraty za období D Obraty rozdíl Koncový stav Náklady

Více

Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003

Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003 Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003 duben 2004 OBSAH ÚVOD... 3 POSLÁNÍ A ČINNOST IRER... 3 HLAVNÍ ČINNOST... 3 DOPLŇKOVÁ ČINNOST... 4 PŘEHLED ČINNOSTÍ VYKONÁVANÝCH V KALENDÁŘNÍM

Více

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč Příloha č. 17: Rozvaha účetní jednotky: Aktiva ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU Běžné Minulé účetní období úč. období 2005 Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 515 569-190 742 324 827 532 019 A. POHLEDÁVKY

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Ministerstvo financí schváleno č.j. 283/76 102/2000 a účinností pro účetní jednotky účtující podle účtové osnovy pro nevýdělečné organizace Účetní jednotka doručí: 1x příslušnému finančnímu orgánu Název

Více

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost příloha k bodu 3 Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Studentská 95, 532 10 Pardubice http://www.perner.cz IČO: 2591 6050 DIČ: CZ 2591 6050 Výroční zpráva Institutu Jana Pernera, o.p.s. za

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA Příloha výroční zprávy 2016 Přehled o peněžních příjmech a výdajích Odpis nedobytné pohledávky 53 133 186 Nákladové úroky 0 0 0 VÝDAJE v tisících Kč Náklady

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 404 01. Spotřeba materiálu 03 729 02. Spotřeba energie 04 675

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE SENIO ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE SENIO ZA ROK 2014 1. Činnost NADACE SENIO v roce 2014: VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE SENIO ZA ROK 2014 - projednala a schválila roční uzávěrku hospodaření NADACE SENIO, které předcházelo provedení revize včetně Revizní zprávy,

Více

13. 6. 2017 18 Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 ( v celých tisících Kč ) Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Rolling, spolek pro rozvoj

Více

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace.

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace Majetek školy Škola se 1.1.2001 stala příspěvkovou organizací zřízenou

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové,

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové, Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k tel: 605301919 V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 1 0 MAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. založilo 15 zakladatelů v roce 2006 a její území působnosti je vymezeno katastry 33 obcí. Území MAS kopíruje

Více

Rozvaha (Bilance) ke dni (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky IČ

Rozvaha (Bilance) ke dni (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky IČ Výčet položek podle vyhlášky č.504/2002 Sb., v platném znění Rozvaha (Bilance) ke dni 31.12.2009 (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky IČ PermaLot 70642168 Svojanov

Více

STATISTICKÉ A FINANČNÍ ÚDAJE O POSKYTOVANÝCH SLUŽBÁCH ZA ROK 2013

STATISTICKÉ A FINANČNÍ ÚDAJE O POSKYTOVANÝCH SLUŽBÁCH ZA ROK 2013 STATISTICKÉ A FINANČNÍ ÚDAJE O POSKYTOVANÝCH SLUŽBÁCH ZA ROK 2013 Statistika za rok 2013 Celkový počet uživatelů služeb (žen, dětí, dalších členů ze sociálního okolí obětí domácího násilí) Počty uživatelů

Více

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY. sestavená k v zapsaném spolku Sdružení SPLAV z.s., Skuhrov nad Bělou

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY. sestavená k v zapsaném spolku Sdružení SPLAV z.s., Skuhrov nad Bělou PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY sestavená k 31. 12. 215 v zapsaném spolku Sdružení SPLAV z.s., Skuhrov nad Bělou I: Obecné informace 1: Popis účetní jednotky: Název: Sdružení SPLAV z.s. Sídlo: Skuhrov nad Bělou

Více

Sídlo: Statutární orgán: Personální zajištění: Historie: Cíle: Občanské sdružení Plán B Sídliště 1069/9 Praha 5 153 00

Sídlo: Statutární orgán: Personální zajištění: Historie: Cíle: Občanské sdružení Plán B Sídliště 1069/9 Praha 5 153 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 Sídlo: Občanské sdružení Plán B Sídliště 1069/9 Praha 5 153 00 Statutární orgán: Hana Ševčíková, Jaroslava Jones, Kryštof Koenigsmark Personální zajištění: výkonná ředitelka: Hana Ševčíková

Více

VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁTY

VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁTY VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁTY Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 50/00 Sb. k..05 ( v celých tis. Kč) IČO 77 Název účetní jednotky Bludiště z.s. Dr. M. Horákové 0/5 60 0 Karovy Vary účtu Název ukazatele Činnost

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 (v celych tisících Kc) ˇ IČO Nadrazní ˇ 111 27031161 Stara Paka 507 91 Název a sídlo účetní jednotky Sportem proti barieram,

Více

Kovářov 63 Bankovní spojení: / Kovářov IČO: ID FAČR:

Kovářov 63 Bankovní spojení: / Kovářov IČO: ID FAČR: TJ ZD Kovářov, z.s. Email: tjzdkovarov@seznam.cz Kovářov 63 Bankovní spojení: 641745379/0800 398 55 Kovářov IČO: 48257061 ID FAČR: 314017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Vydaná dne 20. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

ROZVAHA. Tělocvičná jednota Sokol Mohelnice. nám. Tyrše a Fügnera 194/

ROZVAHA. Tělocvičná jednota Sokol Mohelnice. nám. Tyrše a Fügnera 194/ ROZVAHA k....... 3... 1...... 1... 2....... 2... 0... 1... 6......... ROZVAHA dle 504/2002 Sb. ve znění pro rok 2016 Obchodní firma nebo název účetní jednotky Tělocvičná jednota Sokol Mohelnice IČ v tisících

Více

ROZVAHA - BILANCE organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací

ROZVAHA - BILANCE organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací ROZVAHA BILANCE IČO 00294055 Název účetní jednotky Období Obec Bory 10 / 2009 AKTIVA: Název položky Účet A. Stálá aktiva Pol. Stav k 1. lednu Stav k rozvah. dni 01 106 818 132,09 117 456 374,68 (012) (013)

Více

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 Zpráva o plnění 1. akčního plánu realizace strategie prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na období 2005 2006 Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 1 Úvod Strategie

Více

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final 1 Kontaktní údaje Ledax o.p.s. Riegrova 51 370 01 České Budějovice IČ: 28068955 DIČ: CZ28068955 Bankovní spojení: 216002646 / 0300, ČSOB

Více

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s.

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. v ý r o č n í z p r á v a 2014 POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. HUMANITAS PROFES, o.p.s. byla transformována v prosinci 1998 z nadace stejného názvu na obecně prospěšnou společnost a bez prodlení navázala

Více

ROZVAHA - BILANCE organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací

ROZVAHA - BILANCE organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací ROZVAHA BILANCE IČO 00273295 Název účetní jednotky Období Obec Žernov 13 / 2009 AKTIVA: Název položky Účet A. Stálá aktiva Pol. Stav k 1. lednu Stav k rozvah. dni 01 18 393 786,37 18 984 283,75 (012) (013)

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Klub ekologické výchovy Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Klub ekologické výchovy Zkráceně: (K E V) ( dále jen sdružení) Sídlem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Účtová skupina 03 Dlouhodobý hmotný majetek neodpisovaný 031 Pozemky 032 Umělecká díla a předměty

Účtová skupina 03 Dlouhodobý hmotný majetek neodpisovaný 031 Pozemky 032 Umělecká díla a předměty Směrná účtová osnova Příloha č. 4 vyhlášky č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky, které jsou územními

Více

Výroční zpráva Aktivně životem o.p.s.

Výroční zpráva Aktivně životem o.p.s. Výroční zpráva 2011 Aktivně životem o.p.s. Obsah: 1. Základní údaje o společnosti 2. Poslání, hodnoty, vize 3. Aktivity v roce 2011 4. Informace o hospodaření společnosti 5. Kontakty - 2 - 1. Základní

Více

ROZVAHA. Hockey club tělovýchovná jednota Šternberk r.s. Blahoslavova Šternberk

ROZVAHA. Hockey club tělovýchovná jednota Šternberk r.s. Blahoslavova Šternberk Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 22.2.2018 Podací : 1616322808 Heslo zjištění stavu: 556b7044 Stav podání: podáno otisk podacího razítka k... 3... 1...... 1... 2....... 2... 0...

Více

Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s.

Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Jeremenkova 1142/42, 772 00 Olomouc Tel./fax: +420 587 332 311, e-mail: mvso@mvso.cz, http://www.mvso.cz Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Výroční zpráva o hospodaření

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2008 (v celých tis. Kč) IČO 27777146 Název účetní jednotky MAS HORNÍ POMORAVÍ obecně prospěšná společnost Hlavní 92 788 33 Hanušovice

Více

Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007

Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007 Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře České spořitelny, a. s. Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007 Nekonsolidovaný výkaz zisku a ztráty za roky končící 31. prosince 2008 a 2007 Nekonsolidovaná

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA - ROZVAHA - BILANCE

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA - ROZVAHA - BILANCE Licence: KULB XCRGUM60 / B60 (14022008 10:52 / 200801281040) ÚČETNÍ ZÁVĚRKA - ROZVAHA - BILANCE organizačních složek státu, územních samosprávných celků, příspěvkových organizací a regionálních rad (v

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2012 (v celých tis. Kč) IČO 49467964 Název účetní jednotky I. Sbor ČCE Opletalova A K T I V A dni

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

S T A N O V Y. Článek I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. Článek I. Základní ustanovení Český svaz tělesné výchovy-regionální sdružení se sídlem v Olomouci Legionářská 12, 779 00 Olomouc ( návrh změn stanov pro VH RS ČSTV 26.9. 2013) S T A N O V Y Regionálního sdružení České unie sportu Olomouc

Více

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA ve zkráceném rozsahu ke dni... 31.12.2017 (v celých tisících Kč) IČ 26701626 Název a sídlo účetní jednotky Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská

Více

ROZVAHA - BILANCE organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací

ROZVAHA - BILANCE organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací ROZVAHA BILANCE IČO 75015269 Název účetní jednotky Období Mateřská škola Nový Hrádek 12 / 2009 AKTIVA: Název položky Účet A. Stálá aktiva Pol. Stav k 1. lednu Stav k rozvah. dni 01 155,91 76,91 (012) (013)

Více

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ:

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: ROZVAHA k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Minulé účetní Označ. A K T I V A Běžné účetní období období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 330 487 646 110

Více

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto ROZVAHA k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Označ. A K T I V A Běžné účetní období Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 336 106 625 112

Více

1-Rozvaha OLÚ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE. sestavená k (v CZK) Syntetický účet

1-Rozvaha OLÚ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE. sestavená k (v CZK) Syntetický účet Sídlo: Jevíčko Právní forma: příspěvková organizace IČ: 00193976 1-Rozvaha OLÚ BRUTTO KOREKCE NETTO AKTIVA AKTIVA 196 490 078,77 101 763 020,82 94 727 057,95 80 326 081,70 A. Stálá aktiva 180 458 105,97

Více