Zdivo soklu jižní fasády budovy čp. 146 na Novém Městě pražském

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zdivo soklu jižní fasády budovy čp. 146 na Novém Městě pražském"

Transkript

1 Zdivo soklu jižní fasády budovy čp. 146 na Novém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 03/2013 Ladislav Bartoš

2 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 2/10 NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. 03/2013 Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Praha 1 Nové Město Hlavní město Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace činžovní dům čp. 146 čp. 146, ulice V Jirchářích č. or. 5 [Evidenční číslo kulturní památky v [Souřadnice] ÚSKP] 39883/ '48.357"N, 14 24'58.373"E Zkoumaná část objektu / Prvek jižní fasáda odhalené soklové zdivo "Název" akce / NZ Zdivo soklu jižní fasády Zpracoval (autor, instituce) Ing. arch. Ladislav Bartoš, NPÚ HMP Označení NZ (ev. č. v archivu zpracovatele) NM0146_VJircharich5_nz Datum akce / Datum vydání NZ I/2013 / II/2013 Místo uložení originálu NZ NPÚ ÚOP HMP Počet stran / Počet listů příloh 7/3 Zadavatel OPD (osoba, instituce) NPÚ ÚOP HMP, Mgr. Robert Gája Charakteristika výsledků / Anotace V lednu 2013 byl dokumentován pás odhaleného zdiva jižní uliční fasády objektu. Omítky byly otlučeny od úrovně chodníku pod parapety přízemních oken. Odstranění omítky umožnilo dokumentovat pozice a podobu zaniklých vstupů do několika krámů, včetně dvou v kamenných ostěních, umístěných symetricky ob jednu okenní osu z obou stran osového portálu. Vpravo od portálu se nachází sklepní okénko v kamenném ostění. Nálezové situace lze zařadit do horizontu klasicistní novostavby, využívající však nepochybně použitelný materiál získaný při demolici předchozí stavby. Dále nálezové situace dávají nahlédnout do pozdějšího vývoje objektu (dodatečné zřizování obchodů a jejich pozdější rušení, zazdívání vstupů). Obsah tohoto díla je duševním majetkem autora a jako takový je chráněn příslušnými zákony.

3 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 3/10 OBSAH 1. Úvod / s Popis nálezů / s Interpretace poznatků / s Památkové hodnocení / s Seznam příloh / s Přílohy / s. 7

4 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 4/10 1. Úvod 1.01 Okolnosti realizace OPD Podnětem k provedení OPD bylo zjištěné odhalení zdiva soklové části jižní uliční fasády objektu v průběhu zimy 2012/ Stav věci v době OPD Objekt čp. 146 se jeví být v uspokojivém stavebně technickém stavu. Odhalené soklové zdivo jižní fasády je ve stavu, odpovídajícím danému místu (sokly bývají vždy jednou z nejnamáhavějších částí celého objektu). Nejvíce poškozené je opukové zdivo při východním konci objektu, u poslední okenní osy Podklady Literatura: Stavebně historický průzkum, SÚRPMO, 1988 Umělecké památky Prahy Nové Město, Vyšehrad, Vinohrady, Růžena Baťková a kol, Academia, Praha, 1998 Ikonografie a kartografie: Huberův plán Prahy 1769 Hergetův plán Prahy 1791 Císařský otisk stabilního katastru Metody dokumentace Verbální popis, fotodokumentace, zjednodušená jednosnímková fotogrammetrie. 2. Popis nálezů 2.01 Poloha zkoumané věci Objekt se nachází v ulici V Jirchářích na Novém Městě pražském, na území starobylé osady Opatovice, lokalita se také nazývala Jircháře. Dům čp. 146 je čtyřkřídlý objekt se dvěma uličními průčelími jižní fasáda směřuje do ulice V Jirchářích a severní do Ostrovní ulice. Dokumentovanou částí objektu je soklová část jeho jižní fasády, orientované do ulice v Jirchářích. Sokl byl otlučen téměř v celé délce uliční fronty Souvislosti zkoumané věci Na počátku 18. stol. stál V jirchářích barokní dům s asymetricky umístěným průjezdem, jedním dvorním křídlem, dvorkem a zahradou. Strana do Ostrovní ul. nebyla zastavěna. Byl nazýván dům Durychovský, Kratochvílovský, U koníře. V r byl dům opraven. R byl dům zbořen a rok na to byla postavena nad gotickými sklepy dvoupatrová čtyřkřídlá budova s pavlačemi u postranních křídel podle plánů J. K. Zobela (Umělecké památky Prahy) Původním záměrem bylo provést přestavbu a nástavbu staršího objektu se zachováním maxima použitelného zdiva. Při následném posuzování však bylo rozhodnuto celý starší objekt (kromě sklepů) zbořit a postavit novostavbu. Staré nosné zdivo bylo shledáno nepevným, s četnými dutinami po trámových kleštích, takže se jevilo jako nedostatečně únosné pro nástavbu. Navržena byla novostavba s průjezdem uprostřed a po jeho stranách po jednom krámu, odděleném od průjezdu okenní osou.

5 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 5/10 V roce 1896 dům zakoupil spolek Kolej Arnošta z Pardubic s úmyslem využít jej pro studentskou kolej. V tomto roce byla povolena změna krámského vchodu vpravo od průjezdu na pokojové okno. Roku 1898 se rušil krám vlevo od průjezdu vložením půlcihlové příčky a změnou dveří na okno. Již v roce 1901 stavěl spolek rozsáhlou novostavbu kolejí na sousední rohové parcele (čp. 144), která měla zřejmě původně zahrnovat také pozemek čp K demolici tohoto objektu však nedošlo a na konci roku 1901 bylo při hranici s novostavbou v ulici V Jirchářích schváleno zřízení krámského vchodu se dvěma vyrovnávacími vloženými stupni. V roce 1935 byla povolena adaptace přízemního bytu při levé štítové zdi na krám s příručním skladem a přímým vstupem z ulice. Roku 1937 byla povolena podobná adaptace na pravé straně průčelí. V roce 1962 byl zrušen krám v pravé části a vchod opět změněn v okno. (Informace byly čerpány z pasportu SÚRPMO) 2.03 Charakteristika věci Zdivo z 30. let 19. století je převážně kamenné, vyzděné z lomového opukového kamene, v některých partiích cihelné. Rozměry cihel: 25? x 13 x 7,5 cm 27 x 13,5 x 7 cm (starší cihly ve zdivu mimo otvory, zřejmě využit starší materiál z bouračky předchozího objektu, téměř žádné celé cihly) 27,5 x 13? x 6 cm (starší zazdívky, asi 1. polovina 20. století) 26 x 5,5 cm x? (zazdívka původních krámských vstupů, 1896, 1898) 29 x 14 x 6,5 cm (novější cihelné zazdívky, klasický formát) Šířka ostění vstupů v osách 4 a 8: 21 cm, 20,5 cm, 20 cm, 25 cm (rozdílné šířky prvků stejného účelu by mohly napovídat užití starších prvků z předchozího objektu). Rozměry kamenného ostění sklepního okénka v 7. ose: šířka ostění 14, resp. 15 cm, výška překladu 14 cm, ke všem rozměrům je ještě třeba připočítat ústupek pro osazení okna či okenice (2,5/2,5 cm) Popis věci Jižní fasáda je symetricky řešená, jedenáctioká, původně dvoupatrová, v dnešní podobě čtyřpatrová. Portál průjezdu je umístěn ve střední (6.) ose fasády. Plocha přízemí je členěna pásovou rustikou s falešnými klenáky nad okny, portál je tvořen dvojicí polosloupů, nesoucích kladí Popisy sond Sondy nebyly prováděny. Dokumentována byla otlučená plocha soklu po obou stranách portálu. Odhalené zdivo obsahuje kamenné prvky (ostění, práh) zazděných vstupů do krámů (v 4. a 8. ose), kamenné ostění sklepního okénka v 7. ose. Při okrajích průčelí (v 1.,2., 10. a 11. ose) jsou patrné zazděné vstupy obchodů, zřízených druhotně (viz výše kapitolu 2.02). 3. Interpretace poznatků 3.01 Datace zkoumané věci Zdivo pochází z doby výstavby objektu v letech , zazdívky z konce 19. a z průběhu 20. století (1896, 1898, 1962 ).

6 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 6/ Autorské připsání Klasicistní dům byl postaven podle plánů Josefa Klemense Zobela z r. 1836, 3. a 4. patro podle plánů Josefa Zascheho z roku Památkové hodnocení Objevené kamenné prvky ostění původních otvorů jsou památkově cenné a jako součást nemovité kulturní památky by měly být zachovány na místě a chráněny před poškozením. Ideální ochranou soklových partií objektu je opětovné zakrytí zdiva omítkou na vápenné bázi, bez cementu. Není vhodné užití tzv. sanačních omítek. 5. Seznam příloh 1. Zákres nálezových situací do pohledu na fasádu. 2. Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (1. a 2. okenní osa) 3. Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (3. až 5. okenní osa) 4. Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (7. až 9. okenní osa) 5. Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (10. a 11. okenní osa)

7 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 7/10 6. Přílohy Příloha NZ OPD č. 1 Lokalita / Obec (část obce) / Okres / Kraj Praha 1 Nové Město / Hlavní město Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace / Zkoumaná část objektu / Prvek čp. 146, ulice V Jirchářích 5 / zdivo soklu jižní fasády Zpracoval (autor, instituce) / č. orig. v archivu zprac. Ing. arch. Ladislav Bartoš, NPÚ ÚOP HMP / NM0146_VJircharich5_01 Popis přílohy (možno uvést podrobný komentář) Zákres nálezových situací do pohledu na fasádu. Použitý podklad (autor, datace) / Metoda dokumentace / přesnosti: Zaměření SÚRPMO (D. Šimková, 1988), foto autor/2012 / jednosnímková fotogrammetrie, vyrovnání snímků pomocí programu SIMphoto, adjustace v programu GIMP Datum akce / Datum zpracování listu: I/2013 / II/2013 Příloha NZ OPD č. 2 Lokalita / Obec (část obce) / Okres / Kraj Praha 1 Nové Město / Hlavní město Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace / Zkoumaná část objektu / Prvek čp. 146, ulice V Jirchářích 5 / zdivo soklu jižní fasády Zpracoval (autor, instituce) / č. orig. v archivu zprac. Ing. arch. Ladislav Bartoš, NPÚ ÚOP HMP / NM0146_VJircharich5_02 Popis přílohy (možno uvést podrobný komentář) Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (1. a 2. okenní osa). Použitý podklad (autor, datace) / Metoda dokumentace / přesnosti: : foto autor/2012 / jednosnímková fotogrammetrie, vyrovnání snímků pomocí programu SIMphoto, adjustace v programu GIMP Datum akce / Datum zpracování listu: I/2013 / II/2013 Příloha NZ OPD č. 3 Lokalita / Obec (část obce) / Okres / Kraj Praha 1 Nové Město / Hlavní město Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace / Zkoumaná část objektu / Prvek čp. 146, ulice V Jirchářích 5 / zdivo soklu jižní fasády Zpracoval (autor, instituce) / č. orig. v archivu zprac. Ing. arch. Ladislav Bartoš, NPÚ ÚOP HMP / NM0146_VJircharich5_03 Popis přílohy (možno uvést podrobný komentář) Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (3. až 5. okenní osa). Použitý podklad (autor, datace) / Metoda dokumentace / přesnosti: : foto autor/2012 / jednosnímková fotogrammetrie, vyrovnání snímků pomocí programu SIMphoto, adjustace v programu GIMP Datum akce / Datum zpracování listu: I/2013 / II/2013 Příloha NZ OPD č. 4 Lokalita / Obec (část obce) / Okres / Kraj Praha 1 Nové Město / Hlavní město Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace / Zkoumaná část objektu / Prvek čp. 146, ulice V Jirchářích 5 / zdivo soklu jižní fasády Zpracoval (autor, instituce) / č. orig. v archivu zprac. Ing. arch. Ladislav Bartoš, NPÚ ÚOP HMP / NM0146_VJircharich5_04 Popis přílohy (možno uvést podrobný komentář) Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (7. až 9. okenní osa). Použitý podklad (autor, datace) / Metoda dokumentace / přesnosti: : foto autor/2012 / jednosnímková fotogrammetrie, vyrovnání snímků pomocí programu SIMphoto, adjustace v programu GIMP Datum akce / Datum zpracování listu: I/2013 / II/2013 Příloha NZ OPD č. 5 Lokalita / Obec (část obce) / Okres / Kraj Praha 1 Nové Město / Hlavní město Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace / Zkoumaná část objektu / Prvek čp. 146, ulice V Jirchářích 5 / zdivo soklu jižní fasády Zpracoval (autor, instituce) / č. orig. v archivu zprac. Ing. arch. Ladislav Bartoš, NPÚ ÚOP HMP / NM0146_VJircharich5_05 Popis přílohy (možno uvést podrobný komentář) Složená fotogrammetrie části dokumentované plochy (10. a 11. okenní osa). Použitý podklad (autor, datace) / Metoda dokumentace / přesnosti: : foto autor/2012 / jednosnímková fotogrammetrie, vyrovnání snímků pomocí programu SIMphoto, adjustace v programu GIMP Datum akce / Datum zpracování listu: I/2013 / II/2013

8 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 8/10

9 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 9/10

10 Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav Bartoš s. 10/10

Operativní dokumentace kamenných článků ve výkopu při domě čp. 269 na Starém Městě

Operativní dokumentace kamenných článků ve výkopu při domě čp. 269 na Starém Městě Operativní dokumentace kamenných článků ve výkopu při domě čp. 269 na Starém Městě Nálezová zpráva OPD č. 07/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, čp. 269, Betlémské náměstí 1. Zpracoval Ing. arch.

Více

Odhalené soklové zdivo se zazděným oknem Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského na Malé Straně v Praze

Odhalené soklové zdivo se zazděným oknem Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského na Malé Straně v Praze Odhalené soklové zdivo se zazděným oknem Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského na Malé Straně v Praze Nálezová zpráva OPD č. 01/2010 Ladislav Bartoš Praha 1 Malá Strana, čp. 337, renovace

Více

Nález renesanční sgrafitové fasády v Rámové ulici na Starém Městě pražském

Nález renesanční sgrafitové fasády v Rámové ulici na Starém Městě pražském Nález renesanční sgrafitové fasády v Rámové ulici na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 14/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, čp. 735 (U Krkavců), Rámová 6 fasáda zprac. Ing. arch. Ladislav

Více

Oprava severní fasády kostela svatého Ducha na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD

Oprava severní fasády kostela svatého Ducha na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD Oprava severní fasády kostela svatého Ducha na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 01/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, kostel sv. Ducha, severní fasáda. Zpracoval Ing. arch. Ladislav

Více

Zdivo místnosti severně od průjezdu při ulici U Obecního dvora v domě čp. 798 na Starém Městě pražském

Zdivo místnosti severně od průjezdu při ulici U Obecního dvora v domě čp. 798 na Starém Městě pražském Zdivo místnosti severně od průjezdu při ulici U Obecního dvora v domě čp. 798 na Starém Městě pražském Stavebně historické posouzení zdiva nálezová zpráva číslo 2016/06 Ing. arch. Ladislav Bartoš Praha

Více

1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní památky v [Sou adnice]

1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní památky v [Sou adnice] NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD. 6 Lokalita / Obec ( ást obce) Okres / Kraj Praha 1 Nové M sto Hlavní m sto Praha Objekt p. (. or.,. parc.), jiná lokalizace inžovní d m 1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní

Více

Operativní dokumentace nálezových situací odhalených při přestavbě objektu čp. 135 na Novém Městě pražském

Operativní dokumentace nálezových situací odhalených při přestavbě objektu čp. 135 na Novém Městě pražském Operativní dokumentace nálezových situací odhalených při přestavbě objektu čp. 135 na Novém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 06/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Nové Město, čp. 135, Mikulandská 7. Zpracoval

Více

/ Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace

/ Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Rychnov / obec Krouna / Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Evidenční číslo kulturní

Více

Oprava jižní stěny presbytáře a jižní kaple kostela svatého Jakuba na Starém Městě pražském

Oprava jižní stěny presbytáře a jižní kaple kostela svatého Jakuba na Starém Městě pražském Oprava jižní stěny presbytáře a jižní kaple kostela svatého Jakuba na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 10/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, kostel sv. Jakuba, jižní stěna presbytáře,

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15

NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15 NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Praha, Malá Strana Praha 1 / Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15 čp. 170/III [Evidenční číslo

Více

čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel P. Marie pod řetězem

čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel P. Marie pod řetězem NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. 3 Praha/Praha 1 Malá Strana Praha/Praha čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace 485/III [Evidenční číslo kulturní památky v [Souřadnice] ÚSKP] N / E Severní boční kaple/koruna zdiva

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. CHVATĚRUBY Objekt zámek zámek kulturní památka od 3.5. 1958 č.rejstříku 16299/2-1320

Více

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Náměstí Republiky. Prekop Filip, náměstí Republiky 134, Jáchymov

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Náměstí Republiky. Prekop Filip, náměstí Republiky 134, Jáchymov 15 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území číslo k.ú. 656437 Obec Karlovy Vary Karlovarský Název (označení) památky Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo Měšťanský

Více

Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace. [Souřadnice] N / E *

Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace. [Souřadnice] N / E * Hlášení o nálezu č. * Škola, Josefská 7 [Evidenční číslo kulturní památky v ÚSKP] * Jan Sommer Místo uložení originálu NZ * Charakteristika výsledků / Anotace 1., 50 5'17.824"N, 14 24'19.039"E 26.10.2007

Více

Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu přímého prutu gotické okenní kružby s. 1

Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu přímého prutu gotické okenní kružby s. 1 Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu přímého prutu gotické okenní kružby s. 1 VĚC Lokalita / Okres Plasy Areál / Část areálu Klášter Adresa Objekt / Část objektu Fragment dílu přímého prutu

Více

Bohumilice (okres Prachatice), kostel. Díl stojky gotického okenního ostění s. 1

Bohumilice (okres Prachatice), kostel. Díl stojky gotického okenního ostění s. 1 Bohumilice (okres Prachatice), kostel. Díl stojky gotického okenního ostění s. 1 VĚC Lokalita / Okres Bohumilice / Prachatice Areál / Část areálu Kostel Nejsvětější Trojice Adresa Objekt / Část objektu

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. : Litvínov 567256 k.ú. Horní Litvínov 686042 Objekt: severní pavilón zámku č.p.

Více

Vyškov / Jihomoravský Objekt

Vyškov / Jihomoravský Objekt NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Kučerov Vyškov / Jihomoravský Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel sv. Petra a Pavla st. p. č. 87 [Evidenční číslo kulturní

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

Restaurátorský průzkum a záměr na obnovu dvorní fasády domu - Čp. 1000, Masná 18, Praha 1 Staré Město.

Restaurátorský průzkum a záměr na obnovu dvorní fasády domu - Čp. 1000, Masná 18, Praha 1 Staré Město. Restaurátorský průzkum a záměr na obnovu dvorní fasády domu - Čp. 1000, Masná 18, Praha 1 Staré Město. Listopad 2018 Objednatel průzkumu: Vyšší odborná škola a střední průmyslová škola dopravní Masná 18

Více

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne 7 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území Část obce Obec Okres Kraj Číslo rejstříku ústř. seznamu Louny Ústecký 43130/5-1575 číslo k.ú. 794732 Název (označení) památky dům č.p. 121 Umístění

Více

Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě

Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě N á l e z o v á z p r á v a Průzkum omítek v interiéru domu Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě okres Jihlava, kraj Vysočina Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči vypracoval: Ing. Petr G r

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. http://monumnet.npu.cz/opd/opddetail.php?idopdpam=3178&okodok=5203&onazsidob=he%f8m%e1nkovic

Více

Moravský Krumlov okr. Znojmo. č.p. 60. Sokolovna

Moravský Krumlov okr. Znojmo. č.p. 60. Sokolovna Moravský Krumlov okr. Znojmo č.p. 60 Sokolovna Název objektu Adresa Palackého č.p. 60, Moravský Krumlov K. ú. / Moravský parcela č. Krumlov, parc.č. 31/1 Architekt Oskar Poříska Stavitel Eduard Oškera

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

11523/ Městské domy. Karta ohrožené památky. Louny Louny Ústecký. městský dům, z toho jen: pozemek st. p. č. 192 a sklepy domu čp.

11523/ Městské domy. Karta ohrožené památky. Louny Louny Ústecký. městský dům, z toho jen: pozemek st. p. č. 192 a sklepy domu čp. Karta ohrožené památky katastrální území Kraj Ústecký číslo k.ú. 687391 městský dům, z toho jen: pozemek st. p. č. 192 a sklepy domu čp. 72 Umístění památky Hilbertova číslo popisné 72 orient. Schválení

Více

Tab. 6. Veduta města Kroměříž se zámkem a Podzámeckou zahradou, detail. Detail Tab. 5., výřez; stavba v místě zahradníkova domu.

Tab. 6. Veduta města Kroměříž se zámkem a Podzámeckou zahradou, detail. Detail Tab. 5., výřez; stavba v místě zahradníkova domu. Seznam příloh Tab. 1. Celkový pohled na Libosad Justus van den Nypoort podle předlohy G. M. Vischera, Celkový pohled na Libosad, výřez s pohledem na město, zámek a Podzámeckou zahradu, 1691. In: Zatloukal,

Více

WWW: <http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. [Souřadnice] N / E

WWW: <http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. [Souřadnice] N / E Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

Restaurátorský průzkum

Restaurátorský průzkum Restaurátorský průzkum \s r j j r f r i f j» j / v > > > v O rr v/ f v časti interiéru bývalého klastera trm itam v Zasove Romana Balcarová, Peter Stirber 2017 i Restaurátorský průzkum Památka: Lokalizace:

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) MILEŠOV Okres / Kraj Litoměřice/ Ústecký kraj Objekt

Více

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn.

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn. 3333 UHERSKÝ OSTROH 1 Název objektu Bývalé železářství Adler Adresa K.ú./ parcela č. Architekt Stavitel Projekt Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p. 153. Uherský Ostroh 773 131 par. st. 181, 182, 183/1,

Více

Sakrální architektura

Sakrální architektura Karta ohrožené památky katastrální území Větrov u Krásného číslo Lesa k.ú. 673978 Kraj Petrovice Ústí n.l. Ústecký Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo Umístění památky SZ od

Více

Číslo Název prvku Popis prvku Kusů Rozměry Datace fotografie Číslo obrázku

Číslo Název prvku Popis prvku Kusů Rozměry Datace fotografie Číslo obrázku Název Popis Kusů Rozměry Datace fotografie obrázku 1 Dřevěná vnitřní stěna 1 viz.obrázek Období Foto 1 Vnitřní dřevěná stěna plně prosklená, č.1/1,1/2,1/3. s dveřmi dvoukřídlovými otevíravými a pevným

Více

OPERATIVNÍ PRŮZKUM A DOKUMENTACE

OPERATIVNÍ PRŮZKUM A DOKUMENTACE OPERATIVNÍ PRŮZKUM A DOKUMENTACE Relikt jižního křídla Steinwerk č. Za Haštalem. čp. 785, ppč. 864/3 Ing. arch. Matouš Semerád Ing. arch. Ladislav Bartoš Mgr. Miroslav Kovář, PhD. NPÚ ú.o.p. v hl. m. Praze

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Zjednodušená nálezová zpráva (ZNZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Zjednodušená nálezová zpráva (ZNZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Zjednodušená nálezová zpráva (ZNZ) WWW:

Více

Žebnice Plze -sever/ Kralovice kostel sv. Jakuba V tšího s. 1 Dokumentace ástí vn jších líc zdiva kostela sv. Jakuba V tšího Žebnici v pr

Žebnice Plze -sever/ Kralovice kostel sv. Jakuba V tšího s. 1 Dokumentace ástí vn jších líc zdiva kostela sv. Jakuba V tšího Žebnici v pr Lokalita: Žebnice (Okres: Plzeň-sever/ Kralovice). Objekt: kostel sv. Jakuba Většího s. 1 1. Anotace Průzkum proběhl na základě podnětu paní dr. Kamenické (NPÚ-ÚOP v Plzni), která se na mě obrátila s dotazem,

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. SRBSKÁ KAMENICE Objekt Dům č.p. 42 vesnická usedlost kulturní památka od 3.5.

Více

.Děčín - Podmokly 02. Dům č. p. 702 vila Ingeborg Adresa Resslova ulice č. p. 702, Děčín IV. Podmokly. Karl Sänger. 702, Děčín IV.

.Děčín - Podmokly 02. Dům č. p. 702 vila Ingeborg Adresa Resslova ulice č. p. 702, Děčín IV. Podmokly. Karl Sänger. 702, Děčín IV. .Děčín - Podmokly 02 Název objektu Dům č. p. 702 vila Ingeborg Adresa Resslova ulice č. p. 702, Děčín IV. Podmokly K.ú./parcela č. st. p. č. 753 v k. ú. Podmokly Architekt Karl Sänger Stavitel Projekt

Více

č. parc. 1 Místo uložení originálu NZ zpracovatele)

č. parc. 1 Místo uložení originálu NZ zpracovatele) NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. 1/2008/pd Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Moutnice Brno venkov / Jihomoravský Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel sv. Jiljí č. parc. 1 [Evidenční číslo

Více

kostel St tí sv. Jana K titele [Eviden ní íslo kulturní památky v ÚSKP] 40727/1-1649

kostel St tí sv. Jana K titele [Eviden ní íslo kulturní památky v ÚSKP] 40727/1-1649 NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD. 2 Lokalita / Obec ( ást obce) Okres / Kraj Praha 15 Hostiva Hlavní m sto Praha Objekt p. (. or.,. parc.), jiná lokalizace Parc.. 188, ulice Selská kostel St tí sv. Jana K titele [Eviden

Více

BÝVALÝ PIVOVAR V DAŠICÍCH ČP. 27 SKLEPY ING. ARCH. VÁCLAV HÁJEK. vaclav-hajek@post.cz

BÝVALÝ PIVOVAR V DAŠICÍCH ČP. 27 SKLEPY ING. ARCH. VÁCLAV HÁJEK. vaclav-hajek@post.cz konceptní stavebně historický průzkum BÝVALÝ PIVOVAR V DAŠICÍCH ČP. 27 SKLEPY ING. ARCH. VÁCLAV HÁJEK vaclav-hajek@post.cz OBSAH ÚVOD...2 SITUACE 1:2000...3 DĚJINY OBJEKTU...4 IKONOGRAFIE, MAPY A PLÁNY...5

Více

.Děčín - Podmokly 08. Dům č. p. 367 obytný dům Adresa Teplická ul. č. p. 367, Děčín IV. Herlt a Glaser Herlt a Glaser.

.Děčín - Podmokly 08. Dům č. p. 367 obytný dům Adresa Teplická ul. č. p. 367, Děčín IV. Herlt a Glaser Herlt a Glaser. .Děčín - Podmokly 08 Název objektu Dům č. p. 367 obytný dům Adresa Teplická ul. č. p. 367, Děčín IV. Podmokly K.ú./parcela č. st. p. č. 582 v k. ú. Podmokly Architekt Stavitel Projekt Realizace Herlt a

Více

Knínice vjezd do návesní silnicovky ve směru od Boskovic. Foto Jiří Pokorný, 2010.

Knínice vjezd do návesní silnicovky ve směru od Boskovic. Foto Jiří Pokorný, 2010. Knínice vjezd do návesní silnicovky ve směru od Boskovic. Foto Jiří Pokorný, 2010. Městečko. Vpravo je socha sv. Jana Nepomuckého, v pozadí vpravo za lípou je č.p. 112. Foto Jiří Pokorný, 2010. 160 Severozápadní

Více

Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu gotického klenebního žebra s. 1

Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu gotického klenebního žebra s. 1 Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu gotického klenebního žebra s. 1 VĚC Lokalita / Okres Plasy Areál / Část areálu Klášter Adresa Objekt / Část objektu Fragment gotického klenebního žebra

Více

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč NEODKLADNÉ ZÁCHRANY OHROŽENÝCH OBJEKTŮ KRITICKY OHROŽENÉ OBJEKTY roky výstavby 2011 2012 2013 2014 2015 příspěvek Piaristická

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 22. Uherské Hradiště, Komenského nám., č.p Mateřská školka, Komenského nám., č.p. 539, Uherské Hradiště

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 22. Uherské Hradiště, Komenského nám., č.p Mateřská školka, Komenského nám., č.p. 539, Uherské Hradiště 3333 UHERSKÉ HRADIŠTĚ 22 Název objektu Mateřská škola Adresa Uherské Hradiště, Komenského nám., č.p. 539 K.ú./parcela Uherské Hradiště 772844/st. 681 č. Architekt Karel Dvořák Stavitel Projekt nedatová

Více

KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE

KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE Vypracoval: Vojtěch Listík Vedoucí práce: prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa Konzultant:

Více

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Městský dům č. p. 283. Náměstí Republiky

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Městský dům č. p. 283. Náměstí Republiky 22 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území číslo k.ú. 656437 Název (označení) památky Městský dům č. p. 283 Umístění památky číslo popisné orient. Obec Jáchymov Jáchymov Jáchymov Karlovy

Více

Sanace kleneb. Šlechtova restaurace v Praze Bubenči (hlavní sál) ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb

Sanace kleneb. Šlechtova restaurace v Praze Bubenči (hlavní sál) ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace kleneb Šlechtova restaurace v Praze Bubenči (hlavní sál) Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis

Více

Libeň čp. 59. Název objektu Nájemní dům Společná snaha. Adresa Čp. 59, Novákových 2, 4, Praha 8. Libeň/3443 budova. K.ú./parcela č.

Libeň čp. 59. Název objektu Nájemní dům Společná snaha. Adresa Čp. 59, Novákových 2, 4, Praha 8. Libeň/3443 budova. K.ú./parcela č. Libeň čp. 59 Název objektu Nájemní dům Společná snaha Adresa Čp. 59, Novákových 2, 4, Praha 8 K.ú./parcela č. Architekt Stavitel Libeň/3443 budova Ak. arch. Stivo Vacek, Ing. arch. Jindřich Holman (změna)

Více

N á l e z o v á z p r á v a Průzkum barevností venkovních omítkových vrstev. Zámek v Radešíně. okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina

N á l e z o v á z p r á v a Průzkum barevností venkovních omítkových vrstev. Zámek v Radešíně. okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina N á l e z o v á z p r á v a Průzkum barevností venkovních omítkových vrstev v Radešíně okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči vypracoval: Ing.

Více

Bytový dům, V jamce č.p.191 Jesenice

Bytový dům, V jamce č.p.191 Jesenice Ing. M. Veverka projekce IČO 11263415 269 01 * +420 313 109 161 mvprojekce@mvprojekce.cz Milana Schneibergová HIP autorizovaný ing. 0003903 Město, Mírové náměstí 368, 270 33 Dokumentace stávajícího stavu

Více

8 Přílohy Seznam příloh:

8 Přílohy Seznam příloh: 8 Přílohy Seznam příloh: 1) Fotodokumentace 2) Katastrální mapa 3) Stavební vývoj 4) Výkresová dokumentace 5) Park a drobná architektura 65 8.1 Fotodokumentace Veškerá fotodokumentace pochází z archivu

Více

STUDIE - DISPOZICE A FASÁDA - RD PRAHA - KUNRATICE

STUDIE - DISPOZICE A FASÁDA - RD PRAHA - KUNRATICE STUDIE - DISPOZICE A FASÁDA - RD PRAHA - KUNRATICE ZADAVATEL: Jiří Novotný Za Kovářským rybníkem, Praha AUTOR: Ing. arch. Naďa Richterová Zahořany 32, 411 48 Křešice DATUM: 14. 10. 2014 FORMÁT: 23 A4 1

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

FOTODOKUMENTACE. Brandýs nad Labem zámek p.got. věže V křídla. přízemí restaurování historických omítek a malířské výzdoby

FOTODOKUMENTACE. Brandýs nad Labem zámek p.got. věže V křídla. přízemí restaurování historických omítek a malířské výzdoby FOTODOKUMENTACE Brandýs nad Labem zámek p.got. věže V křídla přízemí restaurování historických omítek a malířské výzdoby ORIENTAČNÍ RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM Fotodokumentace a tento text jsou chráněny podle

Více

Lomnice nad Popelkou 21

Lomnice nad Popelkou 21 Lomnice nad Popelkou 21 Název objektu Šlechtova svobodárna čp. 1032 Adresa Letná čp. 1032 Lomnice nad Popelkou K. ú./ parcela č. Architekt Stavitel Lomnice nad Popelkou/st. p. č. 1251 Čeněk Musil František

Více

Sanace historických fasád

Sanace historických fasád ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace historických fasád Měšťanský dům U kamenného ptáka v Praze Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Historie

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) metodika:

Více

Kněž kostel sv. Bartoloměje

Kněž kostel sv. Bartoloměje Kněž kostel sv. Bartoloměje (Opis z knihy Umělecké památky Čech oddíl Čáslavsko od D.A. Birnbaumové, vydané 1929) Filiální kostel sv.bartoloměje, prvně se uvádí jako farní r.1362. Byl tehdy farním kostelem

Více

Aš 20, Památkové zhodnocení: Zajímavý příklad veřejné budovy řešené v modernistickém duchu ze 30. let 20. století.

Aš 20, Památkové zhodnocení: Zajímavý příklad veřejné budovy řešené v modernistickém duchu ze 30. let 20. století. Aš 20, Název objektu Budova kina Friedrich č.p. 1995 Adresa K.ú./parcela č. Architekt Stavitel Masarykovo náměstí čp. 1995, Aš Aš st.p.č. 284 R. Brosche, Ústí n.l. Statika Ing. Gerhard Neumann, Ústí n.

Více

Zakázka Název : Starovice lokalita vinných sklepů Kraj : Jihomoravský Obec : Starovice Datum zpracování : březen 2011

Zakázka Název : Starovice lokalita vinných sklepů Kraj : Jihomoravský Obec : Starovice Datum zpracování : březen 2011 . TEXTOVÁ ČÁST.1. Identifikační údaje Zakázka Název : Starovice lokalita vinných sklepů Kraj : Jihomoravský Obec : Starovice Datum zpracování : březen 2011 Objednatel Jméno / název : Obec Starovice dresa

Více

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ SOUSEDNÍ DŮM p.č.2647 300 6780 300 3050 400 420 700 660 SPÍŽ ZBOURÁNÍ SPÍŽE, POROBETONOVÉ ZDIVO, PLECHOVÁ KRYTINA KUCHYNĚ 4060 300 VYBOURÁNÍ OTVORU DO NOSNÉ STĚNY, VTAŽENÍ OCELOVÝCH I PROFILŮ DO NADPRAŽÍ,

Více

Sanace nosných konstrukcí

Sanace nosných konstrukcí ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace nosných konstrukcí Historický dům v Telči Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis objektu dům

Více

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 201, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval: Zak.číslo:

Více

Operativní průzkumy a dokumentace provedené NPÚ ÚOP v Praze v roce 2015

Operativní průzkumy a dokumentace provedené NPÚ ÚOP v Praze v roce 2015 Bartoš Danešová Koberová Semerád Tomagová / Operativní průzkumy a dokumentace provedené v roce 2015 Aktuality Operativní průzkumy a dokumentace provedené NPÚ ÚOP v Praze v roce 2015 Provádění operativního

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Záměr města na pronájem převod nemovitého majetku. Podmínky pro převod nemovitostí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Záměr města na pronájem převod nemovitého majetku. Podmínky pro převod nemovitostí UHERSKÉ HRADIŠTĚ Záměr města na pronájem převod nemovitého majetku Převod budovy č. p. 611 umístěné na pozemku st. p. č. 802, pozemku st. p. č. 802 o celkové výměře 183 m2 a pozemku p. č. 90/8 o celkové

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O VYHLÁŠENÝCH PAMÁTNÝCH STROMECH Kód ústředního seznamu: Vyhlášeno (kým): Název památného stromu (stromů): Javor u barokní brány Okres: Břeclav Vyhlášeno (čím): Vyhlášeno (kdy): Obec: Pověřený

Více

VEŘEJNÝ MĚSTSKÝ PROSTOR - REKONVERZE BUDOVY A AREÁLU ZÁMEČKU V RUDOLFOVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

VEŘEJNÝ MĚSTSKÝ PROSTOR - REKONVERZE BUDOVY A AREÁLU ZÁMEČKU V RUDOLFOVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA VEŘEJNÝ MĚSTSKÝ PROSTOR - REKONVERZE BUDOVY A AREÁLU ZÁMEČKU V RUDOLFOVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA ÚVODNÍ ÚDAJE Název stavby: Rekonverze Budovy a areálu zámečku v Rudolfově Místo stavby kraj: Jihočeský obec: adresa,

Více

Technická specifikace pro zadání díla

Technická specifikace pro zadání díla Příloha 1 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Předmět plnění akce: Dubá, LÉKÁRNA (čp.139) - Oprava fasád a komínů Technická specifikace pro zadání díla Vlastník nemovitosti zadává další etapu oprav bytového domu čp.139

Více

A. Průvodní zpráva. Projekt: Rekonstrukce bytu v ulici Nad Šárkou č.p. 212/39 Nad Šárkou č.p. 212/39 Praha 6-Dejvice

A. Průvodní zpráva. Projekt: Rekonstrukce bytu v ulici Nad Šárkou č.p. 212/39 Nad Šárkou č.p. 212/39 Praha 6-Dejvice A. Průvodní zpráva Projekt: Rekonstrukce bytu v ulici Nad Šárkou č.p. 212/39 Nad Šárkou č.p. 212/39 Dokumentace pro stavební povolení Investor: Zdeněk a Lucie Beránkovi Nad Šárkou č.p. 212/39 Projektant:

Více

Bytový dům Janáčkova - Masná

Bytový dům Janáčkova - Masná Bytový dům Janáčkova - Masná Seznam příloh Průvodní zpráva Širší vztahy územní plán M :2000 Situace M 1:500 Půdorys 1.NP M 1:200 Půdorys 2.- 4. NP M 1:200 Půdorys 5.NP M 1:200 Půdorys 6.NP M 1:200 Řez

Více

J. Škabrada, Z. Syrová, J. Syrový: Nové poznatky o nejstarších vesnických domech na Vysočině

J. Škabrada, Z. Syrová, J. Syrový: Nové poznatky o nejstarších vesnických domech na Vysočině J. Škabrada, Z. Syrová, J. Syrový: Nové poznatky o nejstarších vesnických domech na Vysočině grantový projekt SOVAMM / MK ČK 1999-2002: Litomyšlsko - Vysokomýtsko - soupis stávajích archit. a urbanist.

Více

ČESKÝ KRUMLOV, LATRÁN č.p.20

ČESKÝ KRUMLOV, LATRÁN č.p.20 Akce : Část: ČESKÝ KRUMLOV, LATRÁN č.p.20 OBNOVA PRŮČELÍ ORIENTOVANÝCH DO ULICE NA FORTNĚ Zak. č. : 1221 Stupeň dokumentace : projekt stavby DPS SEZNAM PŘÍLOH (členěno dle metodiky platné Vyhlášky č.499/2006

Více

DOKUMENTACE, DIGITALIZACE A PREZENTACE OHROŽENÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V PŘÍHRANIČNÍ OBLASTI SEVEROZÁPADNÍCH ČECH

DOKUMENTACE, DIGITALIZACE A PREZENTACE OHROŽENÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V PŘÍHRANIČNÍ OBLASTI SEVEROZÁPADNÍCH ČECH DOKUMENTACE, DIGITALIZACE A PREZENTACE OHROŽENÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V PŘÍHRANIČNÍ OBLASTI SEVEROZÁPADNÍCH ČECH Jáchymov Dům: č.p. 117, Mathesiova ul. Zpracovala: Mgr. Alžběta Kratochvílová Spolupracoval:

Více

Zápis ze 120. jednání Sboru expertů

Zápis ze 120. jednání Sboru expertů Zápis ze 120. jednání Sboru expertů 1. 12. 2011 Magistrát hlavního města Prahy odbor památkové péče Přítomni: Ing. arch. Martina Bártová PhDr. Zdeněk Dragoun Ing. arch. Otto Dvořák PhDr. Josef Holeček

Více

Lomnice nad Popelkou 10

Lomnice nad Popelkou 10 Lomnice nad Popelkou 10 Název objektu Dům úřednictva firmy P. A. Šlechta a syn čp. 886 Adresa Bezručova čp. 886 Lomnice nad Popelkou K. ú./ parcela č. Lomnice nad Popelkou/st. p. č. 1117 Architekt Rudolf

Více

Malostranské opevnění

Malostranské opevnění 1996-2005 Malostranské opevnění Jarmila Čiháková, Jan Havrda V létě roku 1994 došlo k objevu, který byl převratem v poznání vývoje pražského podhradí. Výzkum při zřizování nových suterénů v nárožním domě

Více

REVITALIZACE HISTORICKÉHO JÁDRA MĚSTA SLANÝ

REVITALIZACE HISTORICKÉHO JÁDRA MĚSTA SLANÝ REVITALIZACE HISTORICKÉHO JÁDRA MĚSTA SLANÝ 8 NÁVRH ÚPRAV ULIC LÁZEŇSKÉ, PALACKÉHO,NA HRADBÁCH, VELVARSKÉ, HAVÍŘSKÉ, U BRODU (ARCHITEKTONICKÁ STUDIE) Sýkora a kolektiv únor 2008 REVITALIZACE HISTORICKÉHO

Více

Předmět, způsob a rozsah provedení díla

Předmět, způsob a rozsah provedení díla Zateplení jižní strany domu č.p. 2685, 2686 a 2687 v ulici Pod Holým vrchem v České Lípě Předmět, způsob a rozsah provedení díla Předmět provedení díla: Provedení zateplení jižní strany obvodového pláště

Více

PASPORTIZACE STATIKY

PASPORTIZACE STATIKY STATIKON Solutions sro Hostinského 1076/8 155 00 Praha 5 Stodůlky PASPORTIZACE STATIKY RODINNÝ DŮM Název referenční dokument Adresa ZKRÁCENÁ VERZE Počet stran: 35 x A4 Vypracovali: Ing, V Praze, červenec

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A.1. Identifikace stavby DOKUMENTACE STAVEBNÍCH ÚPRAV A.1.1 Údaje o stavbě - název stavby : Rekonstrukce fasády Krušnohorská č.p.203 Umístění stavby : pozemky st.p.č.53/1

Více

Dům č. p. 562/I. Celetná 20 Praha 1, Staré Město. Parcelní číslo: 558 RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM VSTUPNÍ HALA

Dům č. p. 562/I. Celetná 20 Praha 1, Staré Město. Parcelní číslo: 558 RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM VSTUPNÍ HALA Dům č. p. 562/I Celetná 20 Praha 1, Staré Město Parcelní číslo: 558 RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM VSTUPNÍ HALA PhDr. Michal Patrný, Ak. mal. Jan Živný, Antonín Sláčík, Mg.A. Přemyslovská 4 130 00 PRAHA 3 Tel.

Více

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA. Požárně bezpečnostní řešení. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA. Požárně bezpečnostní řešení. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009 ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA ÚMČ P20 Horní Počernice ING.M.SCHMIDT OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 Požárně bezpečnostní řešení ING.ARCH. J.DANDA 06/2009

Více

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice Partyzánů

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice Partyzánů HOSTIVICKÝ ULIČNÍK Historický vývoj ulic a domů v Hostivici Ulice Partyzánů Hostivice, listopad 2010 Ulice Partyzánů 2 UPOZORNĚNÍ Tento dokument je součástí díla Hostivický uličník, které obsahuje úvodní

Více

znalec a certifikovaný odhadce Brigádnická 65 621 00 Brno tel./fax: + 602755296 e-mail: svancarova@iol.cz

znalec a certifikovaný odhadce Brigádnická 65 621 00 Brno tel./fax: + 602755296 e-mail: svancarova@iol.cz Znalecký posudek číslo 1626-057/2010 o obvyklé, obecné, tržní hodnotě nemovitostí rodinného domu č.pop. 926 v Brně - Líšni, ul. Ondráčkova č. or. 104, včetně všech součástí a příslušenství na pozemku parc.č.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 3843-20/15 NEMOVITÁ VĚC: Rodinný dům Katastrální údaje : Kraj Jihomoravský, okres Brno-venkov, obec Dolní Kounice, k.ú. Dolní Kounice Adresa nemovité věci: Bezručova

Více

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE S-2 S-5 PŘÍLOHA: C / I / 1 ŠIRŠÍ VZTAHY 1 : 250 (A3) TISK: 11. 10. 2011 S-3 S-1 S-4 PŘÍLOHA: C / II / 1 PŮDORYS V ÚROVNI PŘÍZEMÍ PŘÍLOHA: C / II / 2 PŮDORYS V ÚROVNI EMPORY PŘÍLOHA: C / II / 3 PŮDORYS

Více

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 66/201 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval:

Více

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola Objednatel: Zhotovitel: Projekt Obec Psáry Pražská 137 252 44 Psáry HW PROJEKT s r.o. Pod Lázní 2 140 00 Praha 4 IČO 241580 tel.

Více

Průzkumy a obnova historických podzemních systémů Pešinova 2008/8, Hradec Králové tel

Průzkumy a obnova historických podzemních systémů Pešinova 2008/8, Hradec Králové tel Ř e h á k J o s e f - S P E L E O Průzkumy a obnova historických podzemních systémů Pešinova 2008/8, Hradec Králové 500 08 tel. 602 490 690 E-mail: speleo@wo.cz Kutná Hora Podzemní prostory u kostela sv.

Více

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU SCHODIŠŤOVÉHO TRAKTU NÁDVOŘÍ ZÁMKU V BRANDÝSE NAD LABEM MÍSTNÍ PROHLÍDKA A STATICKÉ POSOUZENÍ Výtisk č. 1 2 3 4 V Praze 20.10. 2014 Vypracoval: Ing. Tomáš Novotný OBSAH 1.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 5. Zhodnocení stávajícího stavu

Více

Znalecký posudek číslo S 252/01/2015 6 NEMOVITOST: Podíl ve výši 1/2 na rodinném domě č. p. 33, který je součástí pozemku parc. č. St.

Znalecký posudek číslo S 252/01/2015 6 NEMOVITOST: Podíl ve výši 1/2 na rodinném domě č. p. 33, který je součástí pozemku parc. č. St. Znalecký posudek číslo S 252/01/2015 6 NEMOVITOST: Podíl ve výši 1/2 na rodinném domě č. p. 33, který je součástí pozemku parc. č. St. 15 Adresa nemovitosti: Katastrální údaje: Ostatní stavby: Pozemky:

Více

Mgr. Ladislav Valtr stavebně - historické průzkumy IČO: 45874760

Mgr. Ladislav Valtr stavebně - historické průzkumy IČO: 45874760 Mgr. Ladislav Valtr stavebně - historické průzkumy IČO: 45874760 Křenice 3, 250 84 Praha - východ DIČ CZ6406291584 budova Českoslovanské obchodní akademie Dílčí stavebně historický průzkum Inventarizace

Více

Znalecký posudek č. 4455 155 / 2015

Znalecký posudek č. 4455 155 / 2015 Znalecký posudek č. 4455 155 / 2015 odhad obvyklé ceny (tržní hodnoty) nemovitosti budovy bez čp/če garáže postavené na pozemku parc.č.st.576, zapsané u Katastrálního úřadu pro Ústecký kraj, Katastrální

Více

KA/R Bosáž nároží 8 02 kamenný sokl ks

KA/R Bosáž nároží 8 02 kamenný sokl ks str. 1 Kamenný sokl 1 nad terénem ks KA/R 01 kamenný sokl očistit, vyspárovat 54m 2 doplnit chybějící část kamenné paty soklu z přibližně 10% celkem 54 m 2 soklu kolem celého objektu včetně terasy masívní

Více

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Ing. Václav Müller projekční kancelář Klokotská 104 390 01 Tábor IČO 40699501 ČKAIT 0001772 SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Úvod Zadáním pro vypracování posudku byl požadavek majitele objektu

Více