Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)"

Transkript

1 Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW: < Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Chomutov, k.ú Chomutov 1 Chomutov/Ústecký Objekt nám. 1. máje, čp. 15, p.č. 62/1 hotel Adler [Souřadnice] městská památková zóna 50 27'36.431"N, 13 25'10.399"E č.rej. vyhlášení 1992 Zkoumaná část objektu / Prvek krov "Název" akce / NZ Prosvětlení krovu vikýři. Investor: Hotel Evropa Chomutov a.s., Blatenská 2145 Zpracoval (autor, instituce) Datum akce / Datum vydání NZ PhDr. K. Podroužek, PhD., prosinec 2009 NPÚ ÚOP v Ústí n.l. oddělení SHP OPD Označení NZ (ev. č. v archivu zpracovatele) Místo uložení originálu NZ spisový archiv NPÚ ČR ú.o.p. v Ústí n.l. Zadavatel OPD (osoba, instituce) Počet stran / Počet lpříloh NPÚ ÚOP v Ústí n. L. Ing. arch. Lenka Kotišová 2/2 Charakteristika výsledků / Anotace Při rekonstrukci hotelu Adler v Chomutově byl na žádost investora vyhodnocen krov hlavní budovy objektu. Valbovou střechu vynáší krov hambálkové soustavy o dvou etážích a čtyřiceti vazbách. Plné a liché vazby se střídají v pravidelném rytmu Krov je značen i stavěn od střední osy čelní valby, první plná vazba je umístěna v ose hřebene střechy, směrem k východu podél uliční fronty. Značeny jsou všechny prvky tohoto krovu, severní strana římskými čísly /záseky břitu sekery/, jižní strana tesařsky /kombinace římských čísel a trojúhelných záseků hrotu sekery/ (foto 1. a 2). Spoje jsou čepované, jištěné hraněnými hřeby. V plných vazbách jsou hřeby čepovaných spojů zdvojené. Dvě mladší fáze úpravy krovu jsou patrné při severozápadním nároží, kde krátká valbová střecha kryje spojovací krček k sousednímu objektu. Památkovou podstatu krovu tvoří intaktně dochovaná konstrukce hlavního krovu, která je vyjímečná značením všech svých prvků a minimem následných zásahů. Jedná se o předposlední vývojovou fázi hambálkových krovů, vynášených ležatou stolicí. Krov byl vystavěn patrně mezi lety

2 1. Úvod Okolnosti realizace OPD Stav věci v době OPD Podklady 1.03 Metody dokumentace Popis Poloha zkoumané věci Souvislosti zkoumané věci Charakteristika věci 2.03 Při rekonstrukci hotelu Adler v Chomutově byl na žádost investora vyhodnocen krov hlavní budovy objektu. Technický stav hlavního krovu je uspokojivý, a to s výjimkou pat krokví na severní a jižní straně, které jsou při obou východních nárožích uhnilé. Mladší krovy spojovacího krčku nejsou dobře technicky řešeny, jejich konstrukce jsou poddimenzované, spoje hřeby a tesařskými kramlemi provizorní. IS SK Komotau, Půdorysný plán zamýšlené úpravy krovu, neautorizováno, patrně Kresebná dokumentace, kótovaný terénní náčrt, stavební zaměření laserovým metrem, fotodokumentace. Podstřeší hlavní budovy objektu. Hlavní budovu objektu kryje valbová střecha, zalomená u severozápadního nároží úzkým krčkem k východu. Vyšší hřeben valbové střechy je orientován kolmo k východní frontě náměstí, nad kterou střecha vybíhá čelní, západní valbou. Na východní straně se hřeben střechy opírá o vložený štít zděný z cihel, jehož polopilíře nesou vaznice a do kterého je opřena 40. vazba, která je lichá. Jedná se o vyspělý typ krovu hambálkové soustavy vynášený ležatou stolicí, který vynáší rozměrnou střechu a byl pro ni zhotoven v jediné stavební fázi z nového měkkého dřeva. Mladší krovy spojovacího krčku nejsou dobře technicky řešeny, jejich konstrukce jsou poddimenzované, spoje hřeby a tesařskými kramlemi provizorní.

3 Popis věci Rozměry věci Materiál(y) Doklady výrobních postupů. Výrobní značky Povrchové úpravy Úpravy věci Závady 2.04 Střechu vynáší krov hambálkové soustavy o dvou etážích a čtyřiceti vazbách. Plné a liché vazby se střídají v pravidelném rytmu 1-3. Výjimkou je frázování čelní západní valby, s rytmem 1-6 a její obě přivrácená nároží s rytmem 1-4. Plné vazby vynáší ve spodní etáži jednoduchá ležatá stolice s pětibokou patní vaznicí, střední vaznicí a mezilehlou rozpěrou čtvercového průřezu. Horní hambálky podpírá v horní etáži jednoduchá středová stojatá podélně orientovaná stolice s hřebenovou vaznicí, vložená do krovu patrně druhotně. Krátká valbová střecha kryje spojovací krček k sousednímu objektů. Ta má nižší hřeben a je vynášena subtilní stojatou stolicí. Vaznice i krokve jsou opřené o krokve severní valby staršího krovu a jsou k nim přibyty kovanými hřeby. Pultová střecha krčku je sklonná k západu. Opírá se krokvemi o zděný severní štít a krokve západní valby předchozího krovu, na které je nabíjena kovanými hřeby. Podlahu spodní etáže kryjí maltové, betonové a mazaninové krusty. Čtvrté a páté pole je pod severní valbou otevřeno dvouramenným vřetenovým vlevootáčivým schodištěm, krytým segmentovou cihlovou klenbou. K jeho jihozápadnímu nároží je přisazen klasicistní kalhotový komín, k severovýchodnímu nároží klasicistní průlezný komín. Severní valbu v šestém poli otevírá tahový komín. Horní etáž krovu má pochozí podlahu, bedněnou na sráz z širokých prken. Ta jsou na hambálky nabíjena kovanými hřeby viz. Příloha 1 - půdorysný plán krovu 2.06 Hraněné řezané trámy krovu hlavní budovy, subtilní hraněné trámy a nehraněné kuláče s korovou vrstvou mladších krovů spojovacího krčku Krov je značen i stavěn od střední osy čelní valby, první plná vazba je umístěna v ose hřebene střechy, směrem k východu podél uliční fronty. Spoje jsou čepované, jištěné hraněnými hřeby. V plných vazbách jsou hřeby čepovaných spojů zdvojené Značeny jsou všechny prvky tohoto krovu, severní strana římskými čísly /záseky břitu sekery/, jižní strana tesařsky /kombinace římských čísel a trojúhelných záseků hrotu sekery/ (foto 1. a 2) Prvky krovu jsou bez patrných povrchových úprav Druhotné výměny v intaktně dochovaném krovu jsou patrné 2010 pouze v na krokvích západní valby v sousedství první plné vazby. Zde byl patrně vložen vikýř, který ovšem krovovou konstrukci respektoval a byl k ní pouze přiložen. Mezi čtvrtou plnou vazbou (značená 24. vazba) a 23. lichou vazbou byla jižní valba otevřena průlezným výklopným vikýřem, jak dokládá dochovaná rozpěra mezi krokvemi Krokve na severní a jižní straně jsou při obou východních nárožích uhnilé.

4 Stratigrafie 2.12 Nápisy, znaky Interpretace Stavební vývoj, datace a autorské připsání zkoumané věci 4. Potenciál Význam a doporučení pro péči 5. Přilohy Fotodokumentace Výkresová dokumentace Krov hlavní budovy je současný rozsáhlé úpravě dispozice a změně komunikačního schématu staršího domu. Mladší jsou zděné cihlové šíty, z nichž okna a dveře východního byly v roce 1969 zazděny. Na severní štít spojovacího krčku jsou vázány dva provizorní krovy vystavěné ve dvou rozdílných stavebnícfázích. V horní etáži východního štítu jsou zaslepené dveře, ve spodní etáži jsou dvě okna, zaslepena cihlovou zazdívkou, signovanou v jižním s oken: J.K Hambálkový krov hlavní budovy, vynášený ležatou stolicí, byl vystavěn patrně mezi lety Dvě mladší fáze úpravy krovu jsou patrné při severozápadním nároží, kde krátká valbová střecha kryje spojovací krček k sousednímu objektů.také východní štít, zděný z cihel, je mladší, jak dokládá vezdění spodního vazného trámu 40. vazby, i opření vaznic do jeho polopilířů. V horní etáži štítu jsou zaslepené dveře, ve spodní etáži jsou dvě okna, zaslepena cihlovou zazdívkou, signovanou v jižním s oken: J.K Nejmladší stavební fází je pultová střecha krčku, otočená a sklonná k západu, která se opírá krokvemi o zděný severní štít a krokve západní valby předchozího krovu, na které je nabíjena kovanými hřeby Památkovou podstatu krovu tvoří intaktně dochovaná konstrukce hlavního krovu, která je vyjímečná značením všech svých prvků a minimem následných zásahů. Jedná se o předposlední vývojovou fázi hambálkových krovů, vynášených ležatou stolicí. Doporučujeme dendrochronologickou analýzu vzorků několika značených prvků krovu s cílem určení datace výstavby krovu značení krokví severní střešní valby 2. značení krokví jižní střešní valby Podroužek, K., Ptáčková H. Zaměření stávajícího stavu s vyznačením tesařských značek a fotopohledů, půdorys, NPÚ Ústí n.l

5 1 2

6 Příloha 1

7

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. : Litvínov 567256 k.ú. Horní Litvínov 686042 Objekt: severní pavilón zámku č.p.

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. http://monumnet.npu.cz/opd/opddetail.php?idopdpam=3178&okodok=5203&onazsidob=he%f8m%e1nkovic

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

Operativní dokumentace kamenných článků ve výkopu při domě čp. 269 na Starém Městě

Operativní dokumentace kamenných článků ve výkopu při domě čp. 269 na Starém Městě Operativní dokumentace kamenných článků ve výkopu při domě čp. 269 na Starém Městě Nálezová zpráva OPD č. 07/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, čp. 269, Betlémské náměstí 1. Zpracoval Ing. arch.

Více

/ Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace

/ Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Rychnov / obec Krouna / Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Evidenční číslo kulturní

Více

Dolní Oldřiš, dům č.e. 3, stavebněhistorický průzkum. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu.

Dolní Oldřiš, dům č.e. 3, stavebněhistorický průzkum. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu. 106. Přízemí, bývalé stáje č. A105, jihovýchodní stěna. 107. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k jihozápadu. 108. Přízemí, bývalé

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 2 - K Zastřešení staveb - krovy Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 LS 2011/12 Základní rozdělení krovových soustav

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. CHVATĚRUBY Objekt zámek zámek kulturní památka od 3.5. 1958 č.rejstříku 16299/2-1320

Více

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn.

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn. 3333 UHERSKÝ OSTROH 1 Název objektu Bývalé železářství Adler Adresa K.ú./ parcela č. Architekt Stavitel Projekt Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p. 153. Uherský Ostroh 773 131 par. st. 181, 182, 183/1,

Více

VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V PODSTÁVKOVÉM DOMĚ Liberec, 10.10.2014

VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V PODSTÁVKOVÉM DOMĚ Liberec, 10.10.2014 VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V PODSTÁVKOVÉM DOMĚ Liberec, 10.10.2014 Ing. arch. Karel Doubner Zkušenosti z praktických realizací obnovy podstávkových domů Projekt rekonstrukce Komunikace s investorem Spolupráce se

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební PS01 - POZEMNÍ STAVBY 1 Zastřešení staveb - krovy doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti na původní přednášky KP20 prof.

Více

Ing. Vladimír Jirka, Ph.D. Pozemní stavitelství II cvičení; úloha pátá Zastřešení objektu dřevěnou konstrukcí krovu

Ing. Vladimír Jirka, Ph.D. Pozemní stavitelství II cvičení; úloha pátá Zastřešení objektu dřevěnou konstrukcí krovu Zastřešení objektu dřevěnou konstrukcí krovu POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II - úloha pátá Cíle a předmět páté úlohy budou vč. vysvětlujících poznámek, postupů a příkladů s obrázky popsány ve výkladu k cvičení,

Více

Odhalené soklové zdivo se zazděným oknem Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského na Malé Straně v Praze

Odhalené soklové zdivo se zazděným oknem Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského na Malé Straně v Praze Odhalené soklové zdivo se zazděným oknem Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského na Malé Straně v Praze Nálezová zpráva OPD č. 01/2010 Ladislav Bartoš Praha 1 Malá Strana, čp. 337, renovace

Více

Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě

Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě N á l e z o v á z p r á v a Průzkum omítek v interiéru domu Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě okres Jihlava, kraj Vysočina Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči vypracoval: Ing. Petr G r

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) metodika:

Více

Zdivo soklu jižní fasády budovy čp. 146 na Novém Městě pražském

Zdivo soklu jižní fasády budovy čp. 146 na Novém Městě pražském Zdivo soklu jižní fasády budovy čp. 146 na Novém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 03/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Nové Město, čp. 146, V Jirchářích 5, sokl jižní fasády. Zpracoval Ing. arch. Ladislav

Více

Statické posouzení a návrh provizorního statického zajištění

Statické posouzení a návrh provizorního statického zajištění Statické posouzení a návrh provizorního statického zajištění části krovu severního křídla Kapucínského kláštera (Masarykovo nám. 388/13, Znojmo) Vypracoval: Ing. Aleš Čeleda AC-projekt Znojmo, Dobšická

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) MILEŠOV Okres / Kraj Litoměřice/ Ústecký kraj Objekt

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

KROVOVÉ KONSTRUKCE STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT

KROVOVÉ KONSTRUKCE STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT využití podkroví krovové konstrukce (nedílná součást nosných konstrukcí objektu) tvarosloví šikmých střech TVAROSLOVÍ STŘECH pultové,

Více

11523/ Městské domy. Karta ohrožené památky. Louny Louny Ústecký. městský dům, z toho jen: pozemek st. p. č. 192 a sklepy domu čp.

11523/ Městské domy. Karta ohrožené památky. Louny Louny Ústecký. městský dům, z toho jen: pozemek st. p. č. 192 a sklepy domu čp. Karta ohrožené památky katastrální území Kraj Ústecký číslo k.ú. 687391 městský dům, z toho jen: pozemek st. p. č. 192 a sklepy domu čp. 72 Umístění památky Hilbertova číslo popisné 72 orient. Schválení

Více

Podklady pro cvičení. Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov

Podklady pro cvičení. Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov Pozemní stavby A2 Cíl úlohy Podklady pro cvičení Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov Na základě koncepčního návrhu tvaru zastřešení (šikmá střecha) pro vybranou konstrukční variantu budovy z úlohy

Více

NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15

NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15 NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Praha, Malá Strana Praha 1 / Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15 čp. 170/III [Evidenční číslo

Více

Operativní dokumentace nálezových situací odhalených při přestavbě objektu čp. 135 na Novém Městě pražském

Operativní dokumentace nálezových situací odhalených při přestavbě objektu čp. 135 na Novém Městě pražském Operativní dokumentace nálezových situací odhalených při přestavbě objektu čp. 135 na Novém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 06/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Nové Město, čp. 135, Mikulandská 7. Zpracoval

Více

Technická zpráva. k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu

Technická zpráva. k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO ODSTRANĚNÍ STAVBY NA P.Č. 73/24 KOBYLNICE BOURACÍ PRÁCE STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ Technická zpráva k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu 1. Všeobecné údaje

Více

WWW: <http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. [Souřadnice] N / E

WWW: <http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. [Souřadnice] N / E Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

Nosné konstrukce krovů

Nosné konstrukce krovů Nosné konstrukce krovů Výhody šikmých střech Minulost: Šikmé střechy v minulosti představovaly jediné možné řešení zastřešení (existovaly pouze skládané krytiny) V podstřešním prostoru se skladovalo seno

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Zjednodušená nálezová zpráva (ZNZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Zjednodušená nálezová zpráva (ZNZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Zjednodušená nálezová zpráva (ZNZ) WWW:

Více

Bohumilice (okres Prachatice), kostel. Díl stojky gotického okenního ostění s. 1

Bohumilice (okres Prachatice), kostel. Díl stojky gotického okenního ostění s. 1 Bohumilice (okres Prachatice), kostel. Díl stojky gotického okenního ostění s. 1 VĚC Lokalita / Okres Bohumilice / Prachatice Areál / Část areálu Kostel Nejsvětější Trojice Adresa Objekt / Část objektu

Více

1. Úvod...3. 2. Podklady...3. 3. Spojovací a dvorní křídlo objektu do ul. Dlouhá...4. 3.1. Stropní konstrukce...4. 3.2. Krov...5

1. Úvod...3. 2. Podklady...3. 3. Spojovací a dvorní křídlo objektu do ul. Dlouhá...4. 3.1. Stropní konstrukce...4. 3.2. Krov...5 1. Úvod...3 2. Podklady...3 3. Spojovací a dvorní křídlo objektu do ul. Dlouhá...4 3.1. Stropní konstrukce...4 3.2. Krov...5 4. Objekty do ul. Rámová...6 4.1. Stropní konstrukce...6 4.2. Krov...8 5. Závěr...8

Více

Oprava severní fasády kostela svatého Ducha na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD

Oprava severní fasády kostela svatého Ducha na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD Oprava severní fasády kostela svatého Ducha na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 01/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, kostel sv. Ducha, severní fasáda. Zpracoval Ing. arch. Ladislav

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. SRBSKÁ KAMENICE Objekt Dům č.p. 42 vesnická usedlost kulturní památka od 3.5.

Více

Výpis řeziva. Stavební řezivo smrk. Novostavba RD, Bratkovice

Výpis řeziva. Stavební řezivo smrk. Novostavba RD, Bratkovice Novostavba RD, Bratkovice Výpis řeziva Stavební řezivo smrk Sloupy kruhového průřezu průměr délka ks kubatura(m3) popis poznámka 200 2500 3 0,24 sloup vnitřní_1np pohledový, vč.50mm na čep 160 3580 2 0,22

Více

Pozemní stavitelství II. ení budov 1. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing.

Pozemní stavitelství II. ení budov 1. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Pozemní stavitelství II. Zastřešen ení budov 1 Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Základnífunkce a požadavky Střecha je konstrukce nad posledním podlažím stavebního objektu. Základní funkci je ochrana proti

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA pro provedení stavby sanace střešního pláště, konstrukce krovu a stropu MINORITSKÉHO KLÁŠTERA, Přemyslovců č. 6, Znojmo. Vypracoval: Ing. Aleš Čeleda AC-projekt Znojmo, Dobšická

Více

FOTODOKUMENTACE SOUČASNÉHO STAVU

FOTODOKUMENTACE SOUČASNÉHO STAVU FOTODOKUMENTACE SOUČASNÉHO STAVU všechny fotografie autoři, 2016 exteriéry 1. Celkový pohled na vilu a bývalou továrnu od západu. 2. Celkový pohled na vilu od západu. 3. Severozápadní průčelí celkový pohled.

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Autor

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 49_výkres krovu Výkres krovu rodinného

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) metodika WWW:

Více

Obytný dům Žatecká ul. 100, Jesenice

Obytný dům Žatecká ul. 100, Jesenice Ing. M. everka projekce IČO 11263415 269 01 * +420 313 109 161 mvprojekce@mvprojekce.cz Milana Schneibergová HIP Ing. Mir.everka autorizovaný ing. 0003903 Město, Mírové náměstí 368, 2 33 Obytný dům Žatecká

Více

PLÁŠTĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

PLÁŠTĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 3. ŠIKMÉ A STRMÉ STŘECHY NOSNÉ KONSTRUKCE STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl

Více

Sakrální architektura

Sakrální architektura Karta ohrožené památky katastrální území Větrov u Krásného číslo Lesa k.ú. 673978 Kraj Petrovice Ústí n.l. Ústecký Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo Umístění památky SZ od

Více

1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní památky v [Sou adnice]

1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní památky v [Sou adnice] NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD. 6 Lokalita / Obec ( ást obce) Okres / Kraj Praha 1 Nové M sto Hlavní m sto Praha Objekt p. (. or.,. parc.), jiná lokalizace inžovní d m 1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní

Více

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE S-2 S-5 PŘÍLOHA: C / I / 1 ŠIRŠÍ VZTAHY 1 : 250 (A3) TISK: 11. 10. 2011 S-3 S-1 S-4 PŘÍLOHA: C / II / 1 PŮDORYS V ÚROVNI PŘÍZEMÍ PŘÍLOHA: C / II / 2 PŮDORYS V ÚROVNI EMPORY PŘÍLOHA: C / II / 3 PŮDORYS

Více

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Náměstí Republiky. Prekop Filip, náměstí Republiky 134, Jáchymov

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Náměstí Republiky. Prekop Filip, náměstí Republiky 134, Jáchymov 15 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území číslo k.ú. 656437 Obec Karlovy Vary Karlovarský Název (označení) památky Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo Měšťanský

Více

Bytový dům, V jamce č.p.191 Jesenice

Bytový dům, V jamce č.p.191 Jesenice Ing. M. Veverka projekce IČO 11263415 269 01 * +420 313 109 161 mvprojekce@mvprojekce.cz Milana Schneibergová HIP autorizovaný ing. 0003903 Město, Mírové náměstí 368, 270 33 Dokumentace stávajícího stavu

Více

SCHODIŠTĚ JE SITUOVÁNO V SEVERNÍM KŘÍDLE PŘI DVORNÍM PRŮČELÍ TUBUS NOVÉHO VÝTAHU BYL UMÍSTĚN V PŘÍSTAVBĚ STYLOVĚ KORESPONDUJÍCÍ SE ZBYTKEM FASÁDY

SCHODIŠTĚ JE SITUOVÁNO V SEVERNÍM KŘÍDLE PŘI DVORNÍM PRŮČELÍ TUBUS NOVÉHO VÝTAHU BYL UMÍSTĚN V PŘÍSTAVBĚ STYLOVĚ KORESPONDUJÍCÍ SE ZBYTKEM FASÁDY SCHODIŠTĚ JE SITUOVÁNO V SEVERNÍM KŘÍDLE PŘI DVORNÍM PRŮČELÍ TUBUS NOVÉHO VÝTAHU BYL UMÍSTĚN V PŘÍSTAVBĚ STYLOVĚ KORESPONDUJÍCÍ SE ZBYTKEM FASÁDY čp. 440 v Sobotce.. čp. 440 v Sobotce. 4.2 barokní sýpka

Více

Moravský Krumlov okr. Znojmo. č.p. 60. Sokolovna

Moravský Krumlov okr. Znojmo. č.p. 60. Sokolovna Moravský Krumlov okr. Znojmo č.p. 60 Sokolovna Název objektu Adresa Palackého č.p. 60, Moravský Krumlov K. ú. / Moravský parcela č. Krumlov, parc.č. 31/1 Architekt Oskar Poříska Stavitel Eduard Oškera

Více

obytný soubor D.1.1 ARCH. STAVEBNÍ ČÁST DUR+DSP 06/2016 1/100 Langrova 814/15, Brno - Slatina

obytný soubor D.1.1 ARCH. STAVEBNÍ ČÁST DUR+DSP 06/2016 1/100 Langrova 814/15, Brno - Slatina D Y SEVERNÍ DOKUMENTACE OBJEKTU A P-A.1 stávající RT +2,625 +8,050 D Y ZÁPADNÍ DOKUMENTACE OBJEKTU A P-A.2 D Y VÝCHODNÍ DOKUMENTACE OBJEKTU A P-A.3 ZÁPADNÍ B P-B.5 SEVERNÍ B P-B.4 SEVEROVÝCHODNÍ B P-B.3

Více

čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel P. Marie pod řetězem

čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel P. Marie pod řetězem NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. 3 Praha/Praha 1 Malá Strana Praha/Praha čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace 485/III [Evidenční číslo kulturní památky v [Souřadnice] ÚSKP] N / E Severní boční kaple/koruna zdiva

Více

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Ing. Václav Müller projekční kancelář Klokotská 104 390 01 Tábor IČO 40699501 ČKAIT 0001772 SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Úvod Zadáním pro vypracování posudku byl požadavek majitele objektu

Více

Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015).

Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015). Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015). Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Jižní fasáda, spodní část, pohled od jihu. Praha,

Více

Zápis ze 118. jednání Sboru expertů

Zápis ze 118. jednání Sboru expertů Zápis ze 118. jednání Sboru expertů 6. 10. 2011 Magistrát hlavního města Prahy odbor památkové péče Přítomni: Ing. arch. Martina Bártová Doc. Ing. arch. Jakub Cigler Ing. arch. Otto Dvořák PhDr. Josef

Více

PS4B PŮDNÍ VESTAVBY. Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23)

PS4B PŮDNÍ VESTAVBY. Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23) PŮDNÍ VESTAVBY Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23) O B Y T N É P O D K R O V Í a ) rodinný domek nebo činžovní dům b ) nová bytová jednotka nebo jen rozšíření nových prostor pro obě varianty c

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVA. A. Průvodní zpráva. B. Statický posudek s návrhem opatření. C. Fotodokumentace D. Orientační výpis prvků krovu k výměně

OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVA. A. Průvodní zpráva. B. Statický posudek s návrhem opatření. C. Fotodokumentace D. Orientační výpis prvků krovu k výměně OBSAH A. Průvodní zpráva A.1. A.2. A.3. Identifikační údaje Výchozí podklady Záměr akce B. Statický posudek s návrhem opatření B.1. B.2. B.3. B.4. B.5. Stručný popis a historie objektu Popis současného

Více

Rekonstrukce chalupy v Třeboníně

Rekonstrukce chalupy v Třeboníně Rekonstrukce chalupy v ě k.ú.: (77361) A3 Titulka VÝKRESOVÁ ČÁST: A.Z1 Zpráva A3 (410/297) A.Z2 Zpráva A3 (410/297) A01 Zákres do katastrální mapy Situace 1:2000 1:250 A02 ZAMĚŘENÍ 1PP,1NP NÁVRH 1PP, 1NP

Více

Vyškov / Jihomoravský Objekt

Vyškov / Jihomoravský Objekt NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Kučerov Vyškov / Jihomoravský Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel sv. Petra a Pavla st. p. č. 87 [Evidenční číslo kulturní

Více

Průzkumy a obnova historických podzemních systémů Pešinova 2008/8, Hradec Králové tel

Průzkumy a obnova historických podzemních systémů Pešinova 2008/8, Hradec Králové tel Ř e h á k J o s e f - S P E L E O Průzkumy a obnova historických podzemních systémů Pešinova 2008/8, Hradec Králové 500 08 tel. 602 490 690 E-mail: speleo@wo.cz Kutná Hora Podzemní prostory u kostela sv.

Více

Nález renesanční sgrafitové fasády v Rámové ulici na Starém Městě pražském

Nález renesanční sgrafitové fasády v Rámové ulici na Starém Městě pražském Nález renesanční sgrafitové fasády v Rámové ulici na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 14/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, čp. 735 (U Krkavců), Rámová 6 fasáda zprac. Ing. arch. Ladislav

Více

FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ

FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ F.1 Identifikační údaje F.1.1 Údaje o stavbě Název stavby: REKONSTRUKCE STŘEŠNÍ KONSTRUKCE ZŠ MALÁ MORAVA Místo stavby : Malá Morava F.1.2 Údaje o stavebníkovi

Více

Obr. 1: Císařský povinný otisk stabilního katastru, 1841 (

Obr. 1: Císařský povinný otisk stabilního katastru, 1841 ( Obr. 1: Císařský povinný otisk stabilního katastru, 1841 (http://archivnimapy.cuzk.cz). Obr. 2: Stávající ortofotomapa, 2015 (http://geoportal.cuzk.cz). Obr. 3: Situace, Josef Schulz, nedatováno (SOkA

Více

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola Objednatel: Zhotovitel: Projekt Obec Psáry Pražská 137 252 44 Psáry HW PROJEKT s r.o. Pod Lázní 2 140 00 Praha 4 IČO 241580 tel.

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY INVESTOR: BŘETISLAV JIRMÁSEK, Luční 1370, 539 01 Hlinsko Počet stran: 10 STAVBA: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM, 271, 269, 270 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

Více

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne 7 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území Část obce Obec Okres Kraj Číslo rejstříku ústř. seznamu Louny Ústecký 43130/5-1575 číslo k.ú. 794732 Název (označení) památky dům č.p. 121 Umístění

Více

8 Přílohy Seznam příloh:

8 Přílohy Seznam příloh: 8 Přílohy Seznam příloh: 1) Fotodokumentace 2) Katastrální mapa 3) Stavební vývoj 4) Výkresová dokumentace 5) Park a drobná architektura 65 8.1 Fotodokumentace Veškerá fotodokumentace pochází z archivu

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 List č.: 1 D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 v k. ú. Vlčice u Javorníka Část: D1.2 Stavebně konstrukční řešení Datum: 06/2016 Stupeň PD: Dokumentace pro stavební

Více

TECHNOLOGIE STAVEB ŠIKMÉ STŘECHY. Jitka Schmelzerová 2.S

TECHNOLOGIE STAVEB ŠIKMÉ STŘECHY. Jitka Schmelzerová 2.S TECHNOLOGIE STAVEB ŠIKMÉ STŘECHY Jitka Schmelzerová 2.S ÚVOD, POJMY Dle sklonu střechy dělíme na - ploché (sklon 0 až 5 ) - sklonité šikmé (sklon 5 až 45 ) - strmé (sklon 45 až 90 ) Střecha (též střešní

Více

Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce

Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce Vady hrázděných konstrukcí. chybné uložení prvku na sokl zapříčiňující

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 22. Uherské Hradiště, Komenského nám., č.p Mateřská školka, Komenského nám., č.p. 539, Uherské Hradiště

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 22. Uherské Hradiště, Komenského nám., č.p Mateřská školka, Komenského nám., č.p. 539, Uherské Hradiště 3333 UHERSKÉ HRADIŠTĚ 22 Název objektu Mateřská škola Adresa Uherské Hradiště, Komenského nám., č.p. 539 K.ú./parcela Uherské Hradiště 772844/st. 681 č. Architekt Karel Dvořák Stavitel Projekt nedatová

Více

Konstrukce šikmých střech

Konstrukce šikmých střech Konstrukce šikmých střech Okrajové podmínky návrhu tvarové řešení využití podkroví rozpon konstrukce střešní krytina způsob podepření (svislá a vodorovná nosná konstrukce budovy) materiálové řešení Příklady

Více

Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě. Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela

Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě. Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela 28.8.2016 Stopy zatékání Uložené zbytky azbestocementové krytiny Jsou patrné vymyté stopy zatékání v podlahové

Více

Lomnice nad Popelkou 21

Lomnice nad Popelkou 21 Lomnice nad Popelkou 21 Název objektu Šlechtova svobodárna čp. 1032 Adresa Letná čp. 1032 Lomnice nad Popelkou K. ú./ parcela č. Architekt Stavitel Lomnice nad Popelkou/st. p. č. 1251 Čeněk Musil František

Více

ANALÝZA STAVU OBJEKTU - PROGRAM ZELENÁ ÚSPORÁM

ANALÝZA STAVU OBJEKTU - PROGRAM ZELENÁ ÚSPORÁM ANALÝZA STAVU OBJEKTU - PROGRAM ZELENÁ ÚSPORÁM Jméno: Příjmení: Adresa: Kontakt: Místo stavby: 1Typ objektu a region Počet osob v rodinném domě a region kde je Váš dům umístěn. 2) Typ střechy a její plocha

Více

DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ

DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ TECHNOLOGIE 1 TECHNOLOGIE 2 TECHNOLOGIE 3 STAVEBNÍ KONSTRUKCE Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební Pardubice s. r. o., Černá za Bory 110, 533 01 Pardubice Autor:

Více

Oprava jižní stěny presbytáře a jižní kaple kostela svatého Jakuba na Starém Městě pražském

Oprava jižní stěny presbytáře a jižní kaple kostela svatého Jakuba na Starém Městě pražském Oprava jižní stěny presbytáře a jižní kaple kostela svatého Jakuba na Starém Městě pražském Nálezová zpráva OPD č. 10/2013 Ladislav Bartoš Praha 1 Staré Město, kostel sv. Jakuba, jižní stěna presbytáře,

Více

Konstrukce šikmých střech II

Konstrukce šikmých střech II Konstrukce šikmých střech II Tradiční a novodobé materiály a spoje krovových konstrukcí Materiálové varianty dřevo (zdravé, suché, odkorněné, impregnované, chráněné proti vlhkosti) lepené dřevo (dražší

Více

Zdivo místnosti severně od průjezdu při ulici U Obecního dvora v domě čp. 798 na Starém Městě pražském

Zdivo místnosti severně od průjezdu při ulici U Obecního dvora v domě čp. 798 na Starém Městě pražském Zdivo místnosti severně od průjezdu při ulici U Obecního dvora v domě čp. 798 na Starém Městě pražském Stavebně historické posouzení zdiva nálezová zpráva číslo 2016/06 Ing. arch. Ladislav Bartoš Praha

Více

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56 3436 4 3436 7 7679955 7 obezdění klinkrem v m původní komín nový komín v 4,5 m -8,6 Zdivo komínů a ventilací z cihel plných Klinker dl 9 mm pevnosti P 6 na MVC včetně spárování m3,675,45*,75*,675 Prefabrikovaná

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov A)Krovové soustavy B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon

Více

PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU

PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU Akce: Stupeň: HISTORICKÝ MOST V LOKALITĚ PORTZ INSEL posudek Vedoucí projektant: Ing.arch.Marek Tichý, Archatt s.r.o., Vídeňská 127, Brno Investor: Město

Více

I N F O R M A C E. k nabídkovému řízení na P R O D E J objektu v k.ú. Frýdlant, v obci Frýdlant. Předmět prodeje:

I N F O R M A C E. k nabídkovému řízení na P R O D E J objektu v k.ú. Frýdlant, v obci Frýdlant. Předmět prodeje: I N F O R M A C E k nabídkovému řízení na P R O D E J objektu v k.ú. Frýdlant, v obci Frýdlant. Předmět prodeje: - p.p.č. 9 o výměře 886 m 2, zastavěná plocha a nádvoří, jehož součástí je budova č.p. 46

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ REVIZE: R.

TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ REVIZE: R. PROJEKTOVÁ ČINNOST V INVESTIČNÍ VÝSTAVBĚ ING. MARTIN OUTLÝ O-PRO SERVIS IČO 11 422 131 TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ

Více

Otvorové výplně. Doc.Ing.Václav Kupilík, CSc. II. Světlíky. II. Světlíky III. Dveřní otvory IV. Vrata V. Výkladce

Otvorové výplně. Doc.Ing.Václav Kupilík, CSc. II. Světlíky. II. Světlíky III. Dveřní otvory IV. Vrata V. Výkladce II. Světlíky III. Dveřní otvory IV. Vrata V. Výkladce Otvorové výplně Doc.Ing.Václav Kupilík, CSc. II. Světlíky Světlíky lze definovat jako část zastřešení budovy, obvykle nad ně vystupující, které slouží

Více

42423/ Lidová architektura. Karta ohrožené památky. Vrbice Litoměřice Ústecký. venkovský dům č.p. 27. K Sovici (SJTSK: , )

42423/ Lidová architektura. Karta ohrožené památky. Vrbice Litoměřice Ústecký. venkovský dům č.p. 27. K Sovici (SJTSK: , ) 12 Karta ohrožené památky Lidová architektura katastrální území Část obce Obec Okres Kraj Číslo rejstříku ústř. seznamu Vetlá Vetlá Vrbice Litoměřice Ústecký 42423/5-2453 číslo k.ú. 785938 Název (označení)

Více

I.Úvod II.Makroskopická prohlídka, nález II.1 Krov Na střeše Na podlaze Konstrukce Pozednice Krokve Šikmé sloupky, vzpěry, pásky, středové vaznice

I.Úvod II.Makroskopická prohlídka, nález II.1 Krov Na střeše Na podlaze Konstrukce Pozednice Krokve Šikmé sloupky, vzpěry, pásky, středové vaznice I.Úvod Na základě požadavku zadavatele jsem dne 24.4.2015 provedla prohlídku přístupných částí dřevěné konstrukce krovu RD Děkanská 4, Budyně nad Ohří. Jde o bytový dům, půdorysně tvaru L, částečně podsklepený,

Více

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Městský dům č. p. 283. Náměstí Republiky

Městské domy. Karta ohrožené památky. Jáchymov Karlovy Vary Karlovarský. Městský dům č. p. 283. Náměstí Republiky 22 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území číslo k.ú. 656437 Název (označení) památky Městský dům č. p. 283 Umístění památky číslo popisné orient. Obec Jáchymov Jáchymov Jáchymov Karlovy

Více

OBSAH DOKUMENTACE. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 2. Vstupní podklady 3. Údaje o území 4. Údaje o stavbě

OBSAH DOKUMENTACE. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 2. Vstupní podklady 3. Údaje o území 4. Údaje o stavbě OBSAH DOKUMENTACE A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 2. Vstupní podklady 3. Údaje o území 4. Údaje o stavbě B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Popis území 2. Celkový popis stavby 8. Zásady organizace

Více

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA --------------------------------------------------------

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- ROŽMITÁL NA ŠUMAVĚ KAPLE PANNY MARIE POMOCNÉ ZAJIŠTĚNÍ KORUNY ZDI A NOVÉ ZASTŘEŠENÍ 0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- Číslo zakázky: 1215 Stupeň dokumentace:

Více

SVITAP J.H.J. spol. s r.o.

SVITAP J.H.J. spol. s r.o. NABÍDKA PRONÁJMU VOLNÝCH PROSTOR SVITAP J.H.J. spol. s r.o. Kijevská 8, 568 02 Svitavy tel.: 461 568 166 mob.: 605 700 601 e-mail: vinklerova@svitap.cz www.svitap.cz Budovy a provozy na ul. Dimitrovova

Více

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne 2 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území Část obce Obec Okres Kraj Číslo rejstříku ústř. seznamu Louny Ústecký 43447/5-1631 číslo k.ú. 794732 Název (označení) památky dům čp. 104 Umístění

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 22

Více

D1: SO Architektonické a stavebně technické řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1: SO Architektonické a stavebně technické řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUACE STAVBY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST 1) Stavební objekty SO DEMOLICE OBJEKTU

Více

Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech

Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech S t ř e d n í š k o l a s t a v e b n í J i h l a v a Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově

Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově Předmětem veřejné zakázky je odstranění části stavby na pozemku parc. č. 2583/4 k.ú. Horní Litvínov (je umístěna v žst. Litvínov v těsném sousedství

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: 13_zakreslování okenních otvorů Téma: Zakreslování okenních

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 76/6/2017

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 76/6/2017 Vyhotovení č.:.. ZNALECKÝ POSUDEK č. 76/6/2017 Předmět posudku: Posouzení stavebnětechnického stavu kompletní střešní konstrukce ZŠ Meteorologická, Meteorologická 181, Praha 4 Libuš /objekt GAP budova

Více