Operační technika náhrady kolenního kloubu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Operační technika náhrady kolenního kloubu"

Transkript

1 Operační technika náhrady kolenního kloubu MEDIN MODULÁR MM P. Vavřík Úvod. Náhrada kolenního kloubu MEDIN MODULÁR byla konstruována na základě 15-ti leté zkušenosti s předchozím modelem dnes označovaným jako Walter Univerzal a současných nových poznatků v oblasti kolenních náhrad. Náhrada MEDIN MODULÁR má celkem 4 velikosti femorální (64,68,72,76 mm) a 4 stejné velikosti kovové komponenty tibiální. Každá femorální i tibiální komponenta je k dispozici ve stranovém tj. pravém a levém provedení. Tibiální komponenta je doplněna PE vložkami odpovídající velikosti, vždy pro pravou a levou stranu a ve 4 tloušťkách (8mm,11mm,14mm a 17 mm). Nové instrumentarium umožňuje jednoduchou a dokonalou fixaci implantátu při minimální kostní resekci. Optimalizace tvaru instrumentaria a použitý materiál snižuje jeho celkovou hmotnost a zvyšuje jeho odolnost proti opotřebení. Instrumentarium má univerzální charakter a bude ho možno použít i pro implantaci revizní verze náhrady MEDIN MODULAR. Instrumentarium je koncipováno tak, aby umožnilo pomocí přesně definovaných a na sebe navazujících kroků, řešit veškeré obvykle se vyskytující problémy i méně zkušenému operatérovi. Na druhé straně však zkušeného operatéra nesvazuje a umožňuje mu přizpůsobit průběh operace méně obvyklým situacím. Tato publikace má sloužit jako instruktážní příručka pro použití výše uvedeného konkrétního instrumentaria. Z důvodů stručnosti je zaměřena pouze na základní operační postup a předpokládá, že operatér i ostatní personál jsou dokonale seznámeni s obecnými pravidly operativy náhrad kolenního kloubu. Cílem publikace je umožnit rychlou orientaci a správné používání jednotlivých prvků instrumentaria tak, aby a bylo dosaženo co nejoptimálnějšího výsledku a aby nedocházelo ke zbytečnému poškození a znehodnocování instrumentaria nebo dokonce implantátů. V žádném případě tedy není učebnicí operační techniky. Instrumentarium. Je uloženo celkem v 4 kazetách umožňujících přehledné uspořádání nástrojů při operaci, jejich přepravu, sterilizaci i skladování. Uspořádání kazet je vyobrazeno na následujících schematech. Obr. 1. Kazeta č. 1. Femorální a univerzální nástroje I. - obsahuje nástroje pro femorální centraci, distální resekci femuru a pomocné nástroje potřebné po celou dobu výkonu.

2 Obr. 2. Kazeta č. 2. Femorální nástroje část II. - souhrn přípravků potřebných při dokončení resekce femuru dle zvolené velikosti femorální komponenty a zkušební femorální komponenty MM Obr. 3. Kazeta č. 3. Souprava zkušebních tibiálních komponent pro MEDIN MODULÁR Obr. 4. Kazeta č. 4. Tibiální nástroje - souhrn přípravků potřebných pro resekci tibie a implantaci tibiální komponenty MEDIN MODULÁR.

3 Operační postup. Popsán je standardní doporučený postup počínající femorální resekcí. Všechny nástroje jsou označeny římskými číslicemi označujícími pořadí jejich použití při standardním postupu a případně arabskou číslicí za lomítkem označující příslušnou velikost komponenty. Resekční femorální bloky pro MEDIN MODULÁR jsou navíc označeny písmeny MM. Modularita instrumentaria však bez problémů dovoluje zahájit postup resekcí tibie, pokud si to operatér přeje. Jednotlivé dílčí kroky v příslušných fázích operace se nemění. Přístup. Instrumentarium dovoluje tuto kloubní náhradu pohodlně implantovat z kteréhokoliv ze standardně používaných operačních přístupů a nevyžaduje žádné změny operačních zvyklostí na příslušném pracovišti. Postup není ovlivněn použitím turniketu pro zajištění bezkreví. Femorální resekce. Po proniknutí do kolenního kloubu, uvolnění měkkých tkání a převedení kolenního kloubu do flexe, je vhodné, nikoliv však nezbytné, snesení větších okrajových osteofytů, což nám usnadní přesnější určení velikost, stranového posunu femorální komponenty a tonu kolaterálních struktur. V případě nutnosti provedeme první přibližnou úpravu rovnováhy měkkých tkání jejich příslušným uvolněním na konkavitě osové deformity. Otevření dřeňového kanálu femuru. Krok 1 - Místo pro otevření dřeňového kanálu femuru. Obr. 6 Postup: Vrták s osazeným tenkým hrotem o průměru 8 mm z kazety č.1 zavádíme v ose femuru těsně nad vrcholem interkondylické incisury přesně uprostřed nebo raději o 5 mm mediálněji. Vrtáme do hloubky asi 4-5 cm a přípravu otvoru dokončíme nenásilným dotlačením zastaveného vrtáku v celé jeho délce do kanálu. Vrták se tímto postupem sám usadí do směru kanálu a snižuje se riziko perforace kortikalis jeho špičkou.

4 Krok 2 - Femorální centrace Postup: (Obr. 7), Nejprve sestavíme centrovací zařízení. Všechny díly nasazujeme tak aby vyražené nápisy a značky byly správně čitelné z pohledu operatéra. Na vodící tyč (1) navlékneme základní femorální blok označený ( I.) Rukověť vodící tyče (2) musí být natočena svisle, aby nestínila otvory pro zavedení fixačních hřebů (3). Shora nasadíme vybranou úhlovou vložku (4) se zvoleným nastavením požadované valgozity (5,7,9 stupňů) ze sady pro pravé nebo levé koleno. Poté do horních otvorů (5) základního bloku zasuneme nástavbu (II.) tak, aby šipky na přední straně bloku a nástavby byly proti sobě. Sestavu dokončíme nasunutím pravítka (III.) shora dolů do svislé vodící drážky (6) nástavby (II). Do otvoru v pravítku pak zavedeme centrovací tyč (7). Podle potřeby nasadíme madla (8). Vodící tyč sestaveného kompletu (Obr.8.) pak zavedeme bez násilí do předvrtaného otvoru ve femuru. Hřeby lze zavádět buď přímo nebo speciálním podavačem (Obr. 8a), který je součástí kazety č. 1. Pootáčením šablony na tyči nastavíme správnou rotaci a zaražením kratších hřebů fixačních hrotů šablony, alespoň do jednoho z kondylů, ji ve zvolené rotaci zajistíme. V této fázi je vhodné zkontrolovat správné nastavení šablony pomocí centrovací tyče (7) (Obr.8b), jejíž hrot by měl směřovat do středu kyčelního kloubu. Obr. 8b.

5 Problém: centrovací drát směřuje mimo střed kyčelního kloubu. Řešení: 1) zkontrolovat zavedení vodící tyče v kanálu femuru, případně je opravit. 2) zkontrolovat správné nastavení strany (pravá, levá) úhlové měrky, případně ji zaměnit za jinou (5,7,9 st). 3) zkontrolovat správnost nastavení rotace ev. mírně upravit rotaci šablony kolem dlouhé osy femuru. (vodící tyče). Krok 3 - nastavení úrovně resekce distálního konce femuru Provedení: Po odstranění centrovací tyče vyjmeme pravítko (III) a znovu ho zavedeme, tentokrát horizontálně do horní drážky (6) nástavby (II). Na pravítko nasadíme blok pro resekci distálního femuru (IV). Posunem po stupnici nastavíme optimální úroveň resekce (obvykle 8 nebo 10 mm). (Obr. 9 a 10a,b). Blok zafixujeme 2 hřeby přes označené otvory. Odstraníme vodící tyč, pravítko a celou femorální šablonu. Fixovaný blok pro distální resekci přitlačíme k přední kortikalis femuru. Obr. 9 Obr. 10a Pozn.: je výhodnější hřeby předvrtávat, vrtákem 2,8 mm, který je součástí instrumentaria. Pouhé zarážení kladivem, které je také možné, může způsobit sklouznutí

6 špičky hřebu nebo jeho deformaci a tak posun úrovně resekce nebo změnu osového postavení šablony. Krok 3 a - je alternativní - oprava úrovně resekce. Provedení: pokud úroveň resekce nevyhovuje, lze ji zvětšit nebo zmenšit o 2 nebo 4 mm sejmutím resekčního bloku, přičemž hřeby ponecháme v kosti a blok opět nasuneme s použitím otvorů - 2 nebo +2 a +4 mm proti původnímu nastavení na pravítku. Obr. 10b Obr. 11 Krok 4 - distální femorální resekce. Provedení: resekci provedeme přiloženým pilovým listem přesně podél distální plochy resekčního bloku IV. (Obr. 11).Resekční blok můžeme doplnit vodící lištou kazety č.1 upevněnou do otvorů (9)na okraji bloku IV (Obr. 12ab). Obr. 12b

7 Krok 5 - měření velikosti femorální komponenty a zhotovení vodících otvorů. Provedení: Po použijeme femorální cílič (V.) (Obr. 13a,b), přiložíme ho na distální resekovanou plochu femuru, tak aby se spodní patky cíliče (11 ) zasunuly za dorzální část kondylů. Pomocí výřezů na obvodovém rámu (12) určíme potřebnou příčnou velikost femorální komponenty. Obr. 13a Obr. 13b Nasuneme ukazovátko (VI.) (Obr. 13cd), jehož hloubku upravíme horním stavěcím šroubem (14) tak, aby na postranní stupnici zářez odpovídal rysce zvolené velikosti (14a). Stejně tak nastavíme na vertikální stupnici ukazovátka (15) výšku, tím že nastavíme rysku zvolené velikosti proti rysce na středovém prvku (15b), toto postavení ukazovátka zajistíme lehkým dotažením horního postranního šroubu (13), Spustíme celou středovou část dolů, tak aby hrot ukazovátka dosedl na ventrální kortikalis diafýzy femuru. Tím je automaticky nastavena nejhlubší možná úroveň frontální femorální resekce. Obr. 13c Obr. 13d Pokud z jakékoliv příčiny nevyhovuje, lze ho podle pomocné milimetrové stupnice na rámu vpravo dole (16) vysunout vzhůru až o 5 mm a tím rozsah frontální resekce zmenšit. Středový prvek zajistíme v požadovaném postavení spodním postranním šroubem (17) a definitivně upevníme 2 krátkými fixačními hřeby (18). (Obr 13 ef)

8 Obr. 13e Obr. 13f Odstraníme ukazovátko a dle zvolené velikosti použijeme příslušnou vrtací šablonu (VII) z kazety č. 2. Obr. 13g Šablonu usadíme do centrálního otvoru (19) (Obr.13 g) cíliče (V.), takže fixační hřeby cíliče (18) projdou volně velkými otvory (20) vrtací šablony. Vrtací šablonu doplníme svislým madlem (8), které nám dovolí natáčením šablony, kolem středového čepu (19a) (Obr.13 h) upravit rotaci kolem svislé osy až o 3 st na každou stranu. Ve zvolené rotaci vrtací šablonu podržíme nebo zajistíme dalším hřebem do krajního malého otvoru (21). Nakonec předvrtáme osazeným vrtákem (23) z kazety č.1 oba vodící otvory (22) pro další nástroje i femorální komponentu. (Obr. 13i).

9 Obr. 13h Obr. 13i Problém 1: dorzální resekce se zdá příliš velká Řešení: 1) zkontrolovat zda cílič (V.) dokonale dosedá na distální resekční plochu, případně ji upravit. 2) zkontrolovat zda hrot ukazovátka skutečně dosedá na ventrální kortikalis diafýzy femuru a nikoliv na osteofyt nebo dokonce měkké tkáně a zda je i na postranní stupnici ukazovátka (14a ) nastavena požadovaná velikost. 3) pokud přesto problém trvá je vždy výhodnější zvolit větší velikost Problém 2: úroveň frontální resekce je příliš velká Řešení: Nastavíme středový prvek výše o 1-5 mm podle milimetrové stupnice vpravo dole na rámu (16) a v požadovaném postavení zajistíme dotažením spodního šroubu (17) (Obr 13e). Problém 3: stupnice ukazuje hodnotu "mezi velikostmi" Řešení: 1) zkontrolovat zda cílič (V.) dokonale dosedá na distální resekční plochu, případně ji upravit. 2) zkontrolovat, zda hrot ukazovátka skutečně dosedá na ventrální kortikalis diafýzy femuru a nikoliv na osteofyt nebo dokonce měkké tkáně. 3) pokud přesto problém, trvá je vždy výhodnější, zvolit větší velikost Pozn.: Pro snadné a rychlé odstraňování hřebů i z velmi tvrdé kosti, v průběhu celé operace, je v kazetě č.1 připraven extraktor hřebů (Obr. 14). Extraktor hřebů není nutno rozevírat. Postačí nasunout ho na konec hřebu a stisknout. Krok 6 - ventrální a dorzální resekce femuru Provedení: Po sejmutí femorálního cíliče vložíme do připravených otvorů čepy (19) obdélníkového resekčního bloku (VIII.) příslušné velikosti (stanovené při předchozím kroku) (Obr.15a). Blok opatrně doklepneme kladivem tak, aby dokonale dosedl na distální resekční plochu. Dbáme na to, aby nápisy na bloku byly správně čitelné a šipky směřovaly vzhůru. Podle potřeby ho doplníme madly (8) a nasazením vodící lišty (20)

10 (Obr. 15b a 15c) pro pilový list a provedeme ventrální a dorzální resekci femuru, podle příslušných ploch bloku. Obr. 15b Obr. 15c Obr. 16 Obr. 17 Pozn.: při nasazení resekčního bloku je třeba věnovat pozornost tomu, aby nápis SUPERIOR na frontální ploše bloku nebyl převrácený a šipky směřovaly vzhůru k ventrální kortikalis. Opačné natočení bloku může způsobit nežádoucí posun úrovně resekce v předozadním směru. Krok 7 - šikmé femorální resekce Provedení: Po odstranění obdélníkového resekčního bloku použijeme trojúhelníkový femorální resekční blok (IX) stejné velikosti, který opět pomocí 2 čepů opatrně usadíme do vodících otvorů tak, aby nápis SUPERIOR směřoval vzhůru a podél šipkami označených ploch provedeme nejprve resekci ventrodistální a dorzodistální zkosené plochy femuru. (Obr.18) Podle potřeby ho doplníme vodící lištou.

11 Obr. 18 Poznámka: také zde je nutno věnovat pozornost natočení bloku označením SUPERIOR nahoru. Zešikmené plochy nejsou u jednotlivých velikostí vždy zcela symetrické a opačné natočení bloku může způsobit zásadní, velmi obtížně napravitelnou chybu resekce. Krok 8 - kontrola resekce femuru Provedení: správnost resekce zkontrolujeme opatrným nasazením zkušební femorální šablony příslušné velikosti z kazety č. 3. Zkušební femorální šablona se od skutečné komponenty liší pouze nevyleštěným artikulačním povrchem (Obr.19), aby při implantaci nedošlo k záměně za originální komponentu. Obr. 19 Krok 9 - tibiální resekce- příprava. Provedení: po dostatečném uvolnění měkkých tkání a vysunutí tibie za pomocí elevatoria dopředu přiložíme předem sestavenou tibiální míru, (Obr.20) kterou při primoimplantaci za standardních podmínek nastavíme, tak aby šipky (1) svislé vodící tyče a dolního ramena míry byly proti sobě. (Pozn: korekci nastavení do varozity nebo valgozity užíváme pouze za zvláštních anatomických podmínek - vrozené vady, posttraum. stavy, ev. revizní operace). Současně nastavíme požadovaný dorzální sklon posunem po vodicí tyči (2) hlezenné objímky (3) postavení zafixujeme aretačním šroubem (4). Pomocí středové matice (5)nastavíme přibližnou vertikální délku nástroje. Takto připravenou míru upevníme pomocí hlezenné objímky (3) kolem hlezna. Delší hrot (6) proximální části míry zarazíme do oblasti tuberculum laterale interkondylické eminentie. Nastavíme správnou rotaci, tak aby krátká osa resekčního

12 bloku (7) probíhala (podle typu osové deformity) středem tuberositas tibiae nebo mírně zevně od něho a mediálním okrajem tuberculum laterale interkondylické eminence. Vodicí tyč (2) hlezené objímky by měla směřovat do I. intermetatarzálního prostoru nohy, která však musí být v hlezeném kloubu a kloubech sub talo v ortográdním postavení. V tomto nastavení zafixujeme tibiální míru doražením kratšího hrotu (8) do tibiálního plato. Krok 10 - nastavení výšky tibiální resekce (Obr.21) Hrot ukazovátka (9), nasadíme nad nejhlubší místo předpokládané resekce tibie a lehce. dotáhneme fixační šroub (10) ukazovátka. Pak uvolníme opěrnou matici resekčního bloku (11) a spustíme ji zcela dolů. Uvolněný resekční blok sklouzne distálně až se hrot ukazovátka opře o tibiální plochu. Nastavenou úroveň resekční plochy tibie zajistíme předvrtáním vrtákem 3,2 mm a zavedením hřebů do osazených otvorů bloku. Zcela uvolníme fixační šroub (10) ukazovátka, které vyjmeme a odložíme. Pak pomocí stahováku z tibiální kazety, jehož čelisti upevníme do otvorů horní lišty tibiální míry (12) vyklepneme tibiální míru směrem vzhůru a po uvolnění hlezenné objímky ji odložíme. Na tibii zůstane pouze fixovaný resekční blok, který můžeme doplnit vodící lištou pro pilový list. Pro případné dodatečné korekce nastavení úrovně resekce, lze použít otvory v resekčním bloku, které dovolují posun o 2-4 mm proti původně nastavené úrovni. Osové nastavení resekčního bloku lze zkontrolovat pomocí nástavce (13), jehož hroty upevníme do otvorů na horní ploše resekčního bloku a doplníme centrovací tyčí (14) (Obr.20). Při správném nastavení bloku musí hrot tyče mířit do středu hlezna. Poznámky: Po zafixování míry před vlastní resekcí: 1) zkontrolujeme nejprve zda dlouhá osa tibiální míry směřuje ze středu kolena do středu hlezna. 2) pohledem z boku zkontrolujeme nastavení požadovaného dorzálního sklonu resekčního bloku. 3) zkontrolujeme správnou rotaci. 4) zkontrolujeme úroveň resekce, která by neměla na laterální kondylu přesahovat 10 mm. Obr. 22 Problém 1: nesprávná rotace, nesprávný dorzální sklon nebo nesprávná osa. Řešení:v uvedený případech je naprosto nezbytné extrahovat všechny fixační hřeby a celý postup nastavení míry zopakovat. Pokus o korekci polohy fixovaného resekčního bloku např. posunem po vodicí tyči nebo změnou rotace objímky, postavení změní jen za cenu současné deformace hřebů nebo jejich uvolnění z kosti. Problém 2: nevyhovující úroveň resekce. Řešení:nevyhovující úroveň resekce lze v určitém rozsahu napravit posunem resekčního bloku o 2-4 mm proximálně nebo distálně. V těchto případech naopak ponecháme hřeby

13 bloku in situ a použijeme příslušné otvory bloku. (Obr. 23) Vlastní tibiální míru zcela odstraníme. Obr. 23 Krok 11 - konečná úprava a nastavení rotace tibiepro konečnou úpravu tibiální plochy použijeme tibiální destičku příslušné velikosti z kazety č. 5 (Obr. 24). Destička je oboustranná a po příslušném natočení ji lze použít pro pravou i levou stranu. Při správném stranovém natočení je větší plocha mediálně, a příslušné velikostní (64-76) a stranové (P nebo L) označení je čitelné z pohledu operatéra. Obr. 24 Obr. 25 V této poloze upevníme do fixačních otvorů (1) blíže k sobě kolíky (2) rukověti a otáčením rukověti (4) dotáhneme středový fixační šroub (3a) do prohlubně uprostřed čelní stěny (3b). Tím je destička pevně spojena s rukovětí a připravena k použití (Obr.

14 25). Nastavení správné rotace tibiální komponenty lze pak provést dvěma způsoby. První z nich využívá centrovací tyče zavedené do otvoru v rukověti tibiální destičky (Obr. 26ab), kterou je nutno natočit tak aby směřovala paralelně s přední hranou tibie, asi 1 cm laterálně od středu hlezna. Koleno zůstává ve flexi a není třeba užít femorální zkušební komponentu. Metoda je rychlejší, vyžaduje však větší zkušenost a zhodnocení situace ze strany operatéra. Obr. 26a Obr. 26b Ve správné poloze pak destičku fixujeme nejméně dvěma hřeby. Při druhém způsobu nejprve tibiální destičku doplníme šablonou PE vložky z kazety č. 5, odpovídající strany, velikosti a potřebné tloušťky (Obr. 27). Obr. 27 Obr. 28 Nasadíme příslušnou zkušební femorální komponentu, vložíme tibiální destičku s PE šablonou, koleno převedeme do extenze, nastavíme pomocí rukověti správnou rotaci,(obr. 28) kterou si označíme. Koleno převedeme zpět do extenze a za pomoci 2 hřebů fixujeme tibiální destičku ve správném postavení. (Obr. 26b)

15 Krok 12 - příprava otvoru pro dřík tibiální komponenty. Obr. 29a Obr. 29b Do centrálního otvoru tibiální destičky usadíme vrtací pouzdro (1) (Obr. 29 ab) a pomocí silného osazeného vrtáku (2) z kazety č. 4., připravíme otvor pro dřík. Po sejmutí vrtacího pouzdra dokončíme úpravu kostního lůžka tibiálním razníkem (Obr. 30), kterým vysekneme, otvory pro křidélka dříku. Razník je stranově asymetrický a je nutno ho kolem svislé osy natočit tak, aby z pohledu operatéra bylo čitelné označení strany (P-L) na křidélku. Obr. 30a Obr. 30b Správně natočený razník pak zavedeme do centrálního otvoru tibiální destičky a lehce dorazíme kladivem až osazení dosedne celým obvodem na destičku. Pokud razník nelze snadno vyjmout, použijeme k jeho odstranění kluzné kladivo z kazety č. 4, které zasadíme do otvoru v rukověti (Obr. 31).

16 Obr. 31 Obr. 32 Krok 13 - dokončení implantace. V maximální dosažitelné flexi a s předsunutím tibie usadíme originální kovovou tibiální komponentu, tak aby její širší část byla na mediálním kondylu. (Obr. 33). Spodní plochu kovového plato kryjeme tenkou vrstvou cementu. Pokud je lůžko pro dřík přesně opracováno a kost je kvalitní. není nutno dřík cementovat. Plato dorazíme k tomu určeným nárazníkem z kazety č. 4. (Obr. 34). Kovovou komponentu doplníme vhodnou plastovou zkušební vložkou. Mírně zmenšíme flexi v kloubu a asistent pak lehce elevuje femur. Nasadíme originální femorální omponentu vyplněnou tenkou souvislou vrsvtvou cementu, přičemž dbáme na to, aby kolíky komponenty zapadly přesně do předvrtaných otvorů. Lehce ji dorazíme k tomu určeným doražečem z kazety č. 3 (Obr. 35) a kloub převedeme do plné extenze. Odstraníme přebytky cementu, provedem kontrolu rozsahu pohybu a stability. Zkušební PE vložku zaměníme za vhodnou definitvní polyetylénovou komponentu, kterou po zacvaknutí na kovovou podložku zajistíme centrálním šroubem. Obr. 33 Obr. 34

17 Obr. 35 Obr. 36

Operační technika náhrady kolenního kloubu

Operační technika náhrady kolenního kloubu Operační technika náhrady kolenního kloubu MEDIN UNIVERZÁL P. Vavřík Úvod. Náhrada kolenního kloubu MEDIN UNIVERZÁL byla konstruována na základě 15-ti leté zkušenosti s předchozím modelem a současných

Více

Operaèní postup Totální náhrada kolenního kloubu typ SVS. cementovaná nahrazující zadní zkøížený vaz

Operaèní postup Totální náhrada kolenního kloubu typ SVS. cementovaná nahrazující zadní zkøížený vaz Operaèní postup Totální náhrada kolenního kloubu typ SVS cementovaná nahrazující zadní zkøížený vaz TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU NAHRAZUJÍCÍ ZADNÍ ZKŘÍŽENÝ VAZ - typ BEZNOSKA / S.V.S. Operační postup

Více

Totální náhrada kolenního kloubu - typ SVL

Totální náhrada kolenního kloubu - typ SVL Totální náhrada kolenního kloubu - typ SVL Primoimplantáty kolenního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátu Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Totální náhrada kolenního kloubu typ SVL

Více

Totální náhrada kolenního kloubu - typ SVL

Totální náhrada kolenního kloubu - typ SVL Totální náhrada kolenního kloubu - typ SVL Primoimplantáty kolenního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Popis implantátu Totální náhrada kolenního kloubu

Více

Totální náhrada kolenního kloubu typ CMS

Totální náhrada kolenního kloubu typ CMS Totální náhrada kolenního kloubu typ CMS Primoimplantáty kolenního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Náhrada kolenního kloubu BEZNOSKA / CMS byla

Více

Hřeb rekonstrukční - typ CR

Hřeb rekonstrukční - typ CR Hřeb rekonstrukční - typ CR Nitrodřeňové hřebování TRAUMATOLOGIE Popis implantátů Operační postup Katalogová nabídka Popis implantátů Úvod Charakteristika implantátů: Zavádí se z krátké incize nad trochanterem

Více

Unikondylární cementovaná náhrada kolenního kloubu - typ UKR

Unikondylární cementovaná náhrada kolenního kloubu - typ UKR Unikondylární cementovaná náhrada kolenního kloubu - typ UKR Částečné náhrady kolenního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátu Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Unikondylární cementovaná

Více

Operační postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu

Operační postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu Operační postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu Úrazová endoprotéza ramenního kloubu ALOPLASTIKA Úvod Operační postup Obsah Úvod... 2 Rozměrová řada... 2 Nástroje pro aplikaci endoprotézy... 3 Operační

Více

Revizní modulární dřík - typ RMD

Revizní modulární dřík - typ RMD Revizní modulární dřík - typ RMD Necementované femorální komponenty kyčelního kloubu REVIZNÍ SYSTÉMY Popis implantátu Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Revizní modulární dřík řeší

Více

Operaèní postup Døík TEP necementovaný revizní - typ SF

Operaèní postup Døík TEP necementovaný revizní - typ SF Operaèní postup Døík TEP necementovaný revizní - typ SF Revizní necementovaný dřík vychází tvarově z dříku TEP typu S.F., který je výjimečně, pokud je to možné, také používán k reoperacím, i když tento

Více

Dřík TEP necementovaný revizní - typ SF

Dřík TEP necementovaný revizní - typ SF Dřík TEP necementovaný revizní - typ SF Revizní implantáty kyčelního kloubu ALOPLASTIKA Úvod Rozměrová řada Nástroje pro zavedení dříku Operační postup Úvod Revizní necementovaný dřík vychází tvarově z

Více

Náhrada hlavice radia

Náhrada hlavice radia Náhrada hlavice radia Primoimplantáty ALOPLASTIKA Popis implantátu Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Tato publikace má sloužit jako orientační návod pro uvedený implantát a instrumentarium.

Více

Náhrada hlavice radia

Náhrada hlavice radia Náhrada hlavice radia Primoimplantáty ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Tato publikace má sloužit jako orientační návod pro uvedený implantát a instrumentarium.

Více

Rekonstrukce předního zkříženého vazu (ACL)

Rekonstrukce předního zkříženého vazu (ACL) Rekonstrukce předního zkříženého vazu (ACL) Plastika s pomocí hamstring štěpu fixovaného interferenčním šroubem ARTROSKOPIE Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Tato

Více

MEDIN NÁHRADA MTP KLOUBU PALCE NOHY

MEDIN NÁHRADA MTP KLOUBU PALCE NOHY Operační technika MEDIN NÁHRADA MTP KLOUBU PALCE NOHY (PHflex) S. Popelka, R. Hromádka,V. Barták Totální náhrada MTP kloubu palce nohy Náhrada metatarzofalangeálního (MTP) kloubu palce nohy je konstruována

Více

Povrchová náhrada hlavice humeru

Povrchová náhrada hlavice humeru Povrchová náhrada hlavice humeru Primoimplantáty ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Povrchová náhrada hlavice humeru byla konstruována s využitím posledních

Více

Cementovaná jamka kyčelního kloubu - typ 02/II

Cementovaná jamka kyčelního kloubu - typ 02/II Cementovaná jamka kyčelního kloubu - typ 02/II Cementované acetabulární komponenty kyčelního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Tato publikace má

Více

HŘEB HUMERÁLNÍ DLOUHÝ DISTÁLNÍ CÍLENÍ

HŘEB HUMERÁLNÍ DLOUHÝ DISTÁLNÍ CÍLENÍ OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII HŘEB INSTRUMENTS HUMERÁLNÍ FOR DLOUHÝ ARTHROSCOPY DISTÁLNÍ CÍLENÍ Distální cílení hřebu humerálního dlouhého Účel použití: Cílič se používá pro zajištění distálních

Více

Cementovaná jamka kyčelního kloubu - typ 02/II

Cementovaná jamka kyčelního kloubu - typ 02/II Cementovaná jamka kyčelního kloubu - typ 02/II Cementované acetabulární komponenty kyčelního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Tato publikace má

Více

Revizní systémy. Katalog revizních implantátů

Revizní systémy. Katalog revizních implantátů evizní systémy Katalog revizních implantátů AOPASTIKA Materiály pro výrobu implantátů Přehled materiálů MATEIÁ ISO ČSN DIN ASTM Korozivzdorná ocel 321 1730 výběr 17 3 W.Nr. 1.1 F 13 Grade 2 Korozivzdorná

Více

Cementovaný dřík - typ CSC

Cementovaný dřík - typ CSC Cementovaný dřík - typ CSC Revizní acetabulární komponenty ALOPLASTIKA Popis implantátu Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Cementovaný dřík totální endoprotézy kyčelního kloubu - typ

Více

Totální náhrada trapeziometakarpálního kloubu typ T

Totální náhrada trapeziometakarpálního kloubu typ T Totální náhrada trapeziometakarpálního kloubu typ T Primoimplantáty ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Totální náhrada trapéziometakarpálního kloubu typ

Více

Oválná jamka typ TC Nový typ

Oválná jamka typ TC Nový typ Oválná jamka typ TC Nový typ Necementované femorální komponenty totální náhrady kyčelního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Obsah Úvod... 2 Rozměrová řada... 3-4 Nástroje pro aplikaci

Více

Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400. Obsah: I. Všeobecné informace. II. Možnosti umístění kliky FO 400. Obsah balení a potřebné nářadí

Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400. Obsah: I. Všeobecné informace. II. Možnosti umístění kliky FO 400. Obsah balení a potřebné nářadí Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400 Obsah: I. Všeobecné informace II. Možnosti umístění kliky FO 400 III. IV. Obsah balení a potřebné nářadí Návod k montáži V. Obsluha I. Všeobecné informace

Více

Cerklážní systém Cerklážní systém REVIZNÍ SYSTÉMY

Cerklážní systém Cerklážní systém REVIZNÍ SYSTÉMY Cerklážní systém Cerklážní systém REVIZNÍ SYSTÉMY Popis implantátu Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Nový cerklážní systém firmy BEZNOSKA s.r.o. je doplňující osteosyntetická metoda,

Více

OPERAČNÍ POSTUP. Implantáty. - Zakončovací hlava. - V proximální části 17 mm

OPERAČNÍ POSTUP. Implantáty. - Zakončovací hlava. - V proximální části 17 mm OPERAČNÍ POSTUP Implantáty - Zakončovací hlava - V proximální části 17 mm - Samořezný antirotační šroub 6,5 mm - Délka 75-120 mm ( 5 mm ) - Rotačně stabilní - Samořezný nosný šroub 11 mm - Délka 80-120

Více

Operaèní postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu

Operaèní postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu Operaèní postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu - 1 - ÚRAZOVÁ ENDOPROTÉZA RAMENNÍHO KLOUBU OBSAH Úvod... 2 Rozmìrová øada... Nástroje pro aplikaci endoprotézy... 2 3 Operaèní postup Obecné zásady

Více

Podložka pod pánevní jamku typ BS

Podložka pod pánevní jamku typ BS Podložka pod pánevní jamku typ BS Revizní acetabulární komponenty ALOPLASTIKA Úvod Rozměrová řada Nástroje pro aplikaci Operační postup Úvod Podložka pod pánevní jamku typu BS byla konstruována s využitím

Více

Hřeb tibiální. Hřeb tibiální. 1. Operační technika 2.1. Hřeb tibiálníí 2.2 Doporučená sestava implantátů 2.3 Instrumentárium

Hřeb tibiální. Hřeb tibiální. 1. Operační technika 2.1. Hřeb tibiálníí 2.2 Doporučená sestava implantátů 2.3 Instrumentárium Hřeb tibiální 1. Operační technika 2.1. Hřeb tibiálníí 2.2 Doporučená sestava implantátů 2.3 Instrumentárium Indikace Hřebu nitrodřeňového tibiálního Hřeb umožňuje syntézu zlomenin diafýzy typu A, B a

Více

POSTUP ČNÍ A HŘEB TIBIÁLNÍ OPER

POSTUP ČNÍ A HŘEB TIBIÁLNÍ OPER HŘEB TIBIÁLNÍ O P E R A Č N Í P O S T U P Operační technika Hřeb tibiální Operační technika 1 7 Hřeb tibiální 8 10 Doporučená sestava implantátů 10 Instrumentárium 11 Indikace Hřebu nitrodřeňového tibiálního

Více

Revizní systémy. Katalog revizních implantátů ALOPLASTIKA

Revizní systémy. Katalog revizních implantátů ALOPLASTIKA evizní systémy Katalog revizních implantátů AOPASTIKA Přehled materiálů Obsah Přehled materiálů MATEIÁ ISO ČSN DIN ASTM Korozivzdorná ocel 321 1730 výběr 17 3 W.Nr. 1.1 F 13 Grade 2 Korozivzdorná ocel

Více

Necementovaná jamka typ SF

Necementovaná jamka typ SF Necementovaná jamka typ SF Necementované femorální komponenty totální náhrady kyčelního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Necementovaná jamka totální

Více

Operaèní postup Totální náhrada kolenního kloubu - revizní typ SVR

Operaèní postup Totální náhrada kolenního kloubu - revizní typ SVR Operaèní postup Totální náhrada kolenního kloubu revizní typ SVR TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU PRO REVIZNÍ OPERACE typ BEZNOSKA / S.V.R. Operační postup OBSAH Úvod...1 Základní informace o implantátech

Více

Necementovaný dřík - typ SF

Necementovaný dřík - typ SF Necementovaný dřík - typ SF Necementované femorální komponenty totální náhrady kyčelního kloubu ALOPLASTIKA Popis implantátu Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Necementovaný dřík totální

Více

PERIPROTETICKÉ POŠKOZENÍ FEMURU

PERIPROTETICKÉ POŠKOZENÍ FEMURU OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII PERIPROTETICKÉ INSTRUMENTS FOR POŠKOZENÍ ARTHROSCOPY FEMURU PERIPROTETICKÉ POŠKOZENÍ FEMURU Periprotetické poškození femuru Indikace pro periprotetické poškození

Více

Hřeb humerální. Hřeb humerální. 1. Operační technika 2.1 Hřeby humerální 2.2 Instrumentárium 2.3 Doporučená sestava

Hřeb humerální. Hřeb humerální. 1. Operační technika 2.1 Hřeby humerální 2.2 Instrumentárium 2.3 Doporučená sestava Hřeb humerální 1. Operační technika 2.1 Hřeby humerální 2.2 Instrumentárium 2.3 Doporučená sestava Implantátový systém Hřeb humerální se skládá z některé z velikostí hřebu humerálního o průměru 7; 8 nebo

Více

Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm)

Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm) Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm) A) Montážní element 995 N - element pro zazdění a předezdění řady 995 N se stavební výškou 985 mm a 820 mm a stavební šířkou 525 mm. Vhodný pro jednotlivou

Více

Instalace, pouzití a údrzba

Instalace, pouzití a údrzba Instalace, pouzití a údrzba VARIMO regálového systému ZÁKLADNÍ INFORMACE ZÁKLADNÍ PRAVIDLA UŽITÍ REGÁLŮ Každý dělník musí být poučen o: Použití Regálový systém VARIMO se skládá ze dvou částí, vertikální

Více

MEDIN Orthopaedics a.s.

MEDIN Orthopaedics a.s. MEDIN Orthopaedics a.s. Operační technika Náhrada kyčelního kloubu totální cementovaná a necementovaná MEDIN CYLINDRICKÝ (MC-S) a MEDIN CYLINDRICKÝ (MC-T) S NÁSTŔIKEM HYDROXYAPATITU Platnost: Návod obsahuje

Více

Operaèní postup Podložka pod pánevní jamku typ BS

Operaèní postup Podložka pod pánevní jamku typ BS Operaèní postup Podložka pod pánevní jamku typ BS PODLOŽKA POD PÁNEVNÍ JAMKU TYP BS OBSAH Úvod 2 Rozmìrová øada 2 Nástroje pro aplikaci podložky 4 Operaèní postup 5 1 Úvod: Podložka pod pánevní jamku typu

Více

Transplantace kloubní chrupavky - operační instrumentarium

Transplantace kloubní chrupavky - operační instrumentarium Transplantace kloubní chrupavky - operační instrumentarium Rekonstrukce fokálních defektů hyalinní chrupavky metodou kultivovaných autologních chondrocytů INSTRUMENTARIA Instrumentarium ACI-BH Operační

Více

Rolovací sítě dveřní Vyobrazení výrobku

Rolovací sítě dveřní Vyobrazení výrobku Rolovací sítě dveřní Vyobrazení výrobku Technickýpopis Celý výrobek se skládá z extrudovaného hliníkového boxu (1). Uvnitř boxu se nachází kulatá hliníková hřídel (2) o průměru 25mm. Na hřídeli je navinuta

Více

Totální náhrada metatarzofalangeálního kloubu palce. Operační technika

Totální náhrada metatarzofalangeálního kloubu palce. Operační technika Totální náhrada metatarzofalangeálního kloubu palce Operační technika Totální náhrada metatarzofalangeálního kloubu palce (MTP) Náhrada MTP kloubu palce nohy je konstruována jako modulární a je možno

Více

1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ

1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ 1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou Montáž provádějte výhradně podle tohoto návodu, vyhnete se tak zbytečným montážním chybám, popřípadě dalším nepříjemnostem

Více

POSTUP ČNÍ A HŘEB FEMORÁLNÍ OPER

POSTUP ČNÍ A HŘEB FEMORÁLNÍ OPER HŘEB FEMORÁLNÍ O P E R Č N Í P O S T U P HŘEB FEMORÁLNÍ 1 8 Hřeb femorální 9 11 Doporučená sestava implantátů 11 Instrumentárium 12 INDIKCE NITRODŘEŇOVÉHO FEMORÁLNÍHO HŘEBU Hřeb umožňuje syntézu zlomenin

Více

Totální náhrada trapeziometakarpálního kloubu typ T

Totální náhrada trapeziometakarpálního kloubu typ T Totální náhrada trapeziometakarpálního kloubu typ T Primoimplantáty ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Úvod Všeobecná část Totální náhrada trapéziometakarpálního

Více

Hřeb rekonstrukční krátký. Hřeb rekonstrukční krátký

Hřeb rekonstrukční krátký. Hřeb rekonstrukční krátký Hřeb rekr ekonstrukční krátký Hřeb rekonstrukční krátký 1. Operační technika 2.1. Hřeb rekonstrukční krátký 2.2 Doporučená sestava implantátů 2.3 Instrumentárium Indikace krátkého rekonstrukčního hřebu:

Více

Průměr šroubu Barevné provedení Rozsah délek Vodicí drát Vrták. 2,5 mm žlutá mm Ø 1,0 100 mm Ø 2,0 mm

Průměr šroubu Barevné provedení Rozsah délek Vodicí drát Vrták. 2,5 mm žlutá mm Ø 1,0 100 mm Ø 2,0 mm OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII ŠROUBY INSTRUMENTS BEZHLAVIČKOVÉ FOR ARTHROSCOPY KANYLOVANÉ Šrouby bezhlavičkové kanylované Ø ; Ø 3 mm; Ø 4 mm Určený účel použití Šrouby jsou určeny pro dočasnou

Více

OPERAČNÍ POSTUP REKONSTRUKCE PCL METODOU BTB

OPERAČNÍ POSTUP REKONSTRUKCE PCL METODOU BTB OPERAČNÍ POSTUP REKONSTRUKCE PCL METODOU BTB Rekonstrukce PCL metodou BTB. Poloha pacienta a) Pacient leží na zádech, operovaná končetina je podepřená o pohyblivý stojan, který zabezpečí pohyb končetiny

Více

SET NA EXTRAKCI HŘEBŮ

SET NA EXTRAKCI HŘEBŮ OPERAČNÍ NÁSTROJE PRO TECHNIKA ARTROSKOPII SET INSTRUMENTS NA EXTRAKCI FOR ARTHROSCOPY HŘEBŮ Návod k použití pro set na extrakci hřebů PL036. Sortiment hřebů pro které je set určen: Popis zdravotnického

Více

Demontáž a montáž hlavních částí převodovky

Demontáž a montáž hlavních částí převodovky Demontáž a montáž hlavních částí převodovky Demontáž a montáž hlavních částí převodovky pětistupňová převodovka se synchronizací Pozn. Tento postup je pouze jako doplněk při výuce demontáže a montáže hlavních

Více

TECHNICKÝ MANUÁL: Vario-system Decomatic

TECHNICKÝ MANUÁL: Vario-system Decomatic (baldachýn) montážní návod je vzhledem ke svému uspořádání výrobek, jehož kompletace probíhá z velké části až na místě montáže. Má-li být montáž úspěšná, je třeba dodržet předepsaný postup jednotlivých

Více

Operační technika náhrady kyčelního kloubu

Operační technika náhrady kyčelního kloubu Operační technika náhrady kyčelního kloubu MEDIN OVAL MO MEDIN OVAL MODULAR MOM MUDr. Ivan Landor, CSc. Úvod Oválná jamka MEDIN je užívána v klinické praxi od roku 1999. Za dobu dvou let byla s úspěchem

Více

Hřeb Humerální krátký a Hřeb Humerální dlouhý

Hřeb Humerální krátký a Hřeb Humerální dlouhý OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII HŘEB INSTRUMENTS HUMERÁLNÍ FOR KRÁTKÝ ARTHROSCOPY A HŘEB HUMERÁLNÍ DLOUHÝ Hřeb humerální krátký a hřeb humerální dlouhý Operační technika 1 5 Hřeby humerální

Více

Dřík kyčelního kloubu typ BEZNOSKA TRIO

Dřík kyčelního kloubu typ BEZNOSKA TRIO Dřík kyčelního kloubu typ BEZNOSKA TRIO Primoimplantáty kyčelního kloubu Femorální komponenty ALOPLASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Popis implantátů Dřík cementovaný

Více

Dia Systém kyčelního kloubu necementovaný

Dia Systém kyčelního kloubu necementovaný Systém kyčelního kloubu necementovaný operační postup Systém kyčelního kloubu necementovaný Obsah ÚVOD... 1 OPERAČNÍ POSTUP... 3 IMPLANTÁTY... 9 NÁSTROJE... 11 Poznámka: Popsaný operační postup je doporučený

Více

Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru.

Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru. Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru. Frézování Ozvučného otvoru a drážky kolem je ve skutečnosti jednoduchá procedura když máte patřičný přípravek. Výroba přípravku je jednoduchá. Přípravek

Více

Dlaha tibiální proximální

Dlaha tibiální proximální OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII DLAHA INSTRUMENTS TIBIÁLNÍ FOR PROXIMÁLNÍ ARTHROSCOPY Dlaha tibiální proximální Popis zdravotnického prostředku Dlaha tibiální proximální se používá při epyfyzárních

Více

Montážní návod posuvný systém MINIMA

Montážní návod posuvný systém MINIMA Montážní návod posuvný systém MINIMA A - Pro dřevěné dveře se zárubní B - Pro dřevěné dveře bez zárubně C - Pro skleněné dveře se zárubní D - Pro skleněné dveře bez zárubně 1 A B C D A B C D A B C D úhelník

Více

PROJEKT. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

PROJEKT. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky PROJEKT Inovace učebních pomůcek pro zvýšení uplatnitelnosti oborů automechanik a autoklempíř na trhu práce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Více

Příloha II Speciální vyšetřovací testy kolenního kloubu. Příloha IV Příklady aplikace tejpů a kinezio-tejpů na kolenní kloub

Příloha II Speciální vyšetřovací testy kolenního kloubu. Příloha IV Příklady aplikace tejpů a kinezio-tejpů na kolenní kloub 5 PŘÍLOHY Příloha I/A Vazy v oblasti kolenního kloubu Příloha I/B Svaly v oblasti kolenního kloubu Příloha I/C Přehled svalů v okolí kolenního kloubu Příloha II Speciální vyšetřovací testy kolenního kloubu

Více

Individuální onkologické implantáty

Individuální onkologické implantáty Individuální onkologické implantáty Individuální onkologické implantáty ONKOLOGIE MATERIÁLY pro výrobu implantátů Přehled materiálů MATERIÁL ISO ČSN DIN ASTM Korozivzdorná ocel 5832-1 17350 výběr 17 443

Více

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 ď šířka s ohledem na kliku okna NE S ohledem na konstrukci držáků rolet, nedoporučujeme uchycení rolety směrem vzhůru (do stopu, do ostění...). JAZZ 17 VRUTY r t y v t r!!! vruty 40 Nejdříve přípevníme

Více

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. Součástí dodaného balíčku kování pro skleněné dveře jsou tyto komponenty :

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. Součástí dodaného balíčku kování pro skleněné dveře jsou tyto komponenty : TRIX HEAVY Součástí dodaného balíčku kování pro skleněné dveře jsou tyto komponenty : 1. Sada vozíčků: Sada vozíčků obsahuje : Vozíčky (vozíček je určen pro skleněné dveře o tloušťce skla 8, 10, 12 mm

Více

Přišroubování úchytu dřevěných dveří k horní hraně dřevěných dveří vrut 5 x 50 6 ks

Přišroubování úchytu dřevěných dveří k horní hraně dřevěných dveří vrut 5 x 50 6 ks TRIX ZERO Součástí dodaného balíčku kování jsou tyto komponenty : 1. Sada vozíčků: Sada vozíčků obsahuje : Vozíčky (vozíček je určen pro skleněné dveře tl.8, 10 a 12 mm a grafosklo do tl.12 mm a pro dřevěné

Více

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. 7. Imbusové klíče

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. 7. Imbusové klíče TRIX HEAVY Součástí dodaného balíčku kování pro dřevěné dveře jsou tyto komponenty : 1. Sada vozíčků: Sada vozíčků obsahuje : Vozíčky (vozíček je určen pro dřevěné dveře o tloušťce 40 mm) úchyt pro dřevěné

Více

C-NAIL INSTRUMENTS FOR ARTHROSCOPY

C-NAIL INSTRUMENTS FOR ARTHROSCOPY OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII C-NAIL INSTRUMENTS FOR ARTHROSCOPY 1. Popis zdravotnického prostředku C-NAIL je kalkaneální intramedulární hřeb používaný pro miniinvazivní fixaci intraartikulárních

Více

HŘEB FEMORÁLNÍ RETROGRÁDNÍ

HŘEB FEMORÁLNÍ RETROGRÁDNÍ OPERČNÍ NÁSTROJE TECHNIK PRO RTROSKOPII HŘEB INSTRUMENTS FEMORÁLNÍ FOR RETROGRÁDNÍ RTHROSCOPY Popis zdravotnického prostředku Implantátový systém Nitrodřeňového femorálního retrográdního hřebu se skládá

Více

Montážní návod optických rozváděčů řady LGX

Montážní návod optických rozváděčů řady LGX Montážní návod optických rozváděčů řady LGX Před zahájením instalace důkladně prostudujte tento návod. LSC2U - 024/5 Rozváděče řady řady LGX jsou konstruovány jako modulární stavebnice. Fiber Optic Shelf

Více

Poranění a zlomeniny dolní končetiny. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové

Poranění a zlomeniny dolní končetiny. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Poranění a zlomeniny dolní končetiny Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Luxace kyčelního kloubu Méně časté poranění Nejčastěji dorzální luxace mechanismem je síla v podélné ose femuru se současnou

Více

Demontáž a montáž rozvodového řemene motoru. 1,9 SDI Škoda Octavia I.

Demontáž a montáž rozvodového řemene motoru. 1,9 SDI Škoda Octavia I. Demontáž a montáž rozvodového řemene motoru 1,9 SDI Škoda Octavia I. Pracovní postup výměny rozvodového řemene u motoru 1,9 SDI vozu Škoda Pozn. Postup je vypracován pro model motoru uložený na stojanu,

Více

Náhrady kolenního kloubu knee replacements

Náhrady kolenního kloubu knee replacements Náhrady kolenního kloubu knee replacements MEDIN, a.s. IMPLANTÁTY PRO ORTOPEDII IMPLANTS FOR ORTHOPAEDICS Náhrady kolenního kloubu Medin univerzál Medin Universal 9 Medin modulár Medin Modular 1 Medin

Více

Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2

Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2 Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2 1 Servisní příručka RW a MLHRW Demontáž Poz. Demontovaný díl Popis 8 Korunová matice Pouze u motorů provedení RW...KB s kuželovým hřídelem. Odšroubujte

Více

Dřík kyčelního kloubu typ BEZNOSKA TRIO

Dřík kyčelního kloubu typ BEZNOSKA TRIO Dřík kyčelního kloubu typ BEZNOSKA TRIO Primoimplantáty kyčelního kloubu Femorální komponenty AOPASTIKA Popis implantátů Operační postup Instrumentárium Katalogová nabídka Popis implantátů Charakteristika

Více

Protetický manuál systému

Protetický manuál systému Protetický manuál systému OBSAH Úvod - Výběr vhojovacího válečku str. 6 - Výběr pilíře podle výšky slizniční části str. 7 - Pilíře pro cementované náhrady str. 8 - Pilíře pro podmíněně snímatelné náhrady

Více

BEZNOSKA/ SVL/RP/N STANDARDNÍ CEMENTOVANÁ TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU 351002 S.V.L./N KOMPONENTA FEMORÁLNÍ CEMENTOVANÁ 2 L

BEZNOSKA/ SVL/RP/N STANDARDNÍ CEMENTOVANÁ TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU 351002 S.V.L./N KOMPONENTA FEMORÁLNÍ CEMENTOVANÁ 2 L Č. 103 Informace o zacházení, možnostech použití a případných omezení pro skupinu výrobků: Pro jedno použití BEZNOSKA/ SVL/RP/N STANDARDNÍ CEMENTOVANÁ TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU STERILE EO Identifikace

Více

Montážní návod Modulární stavebnicové řešení nové generace skříní

Montážní návod Modulární stavebnicové řešení nové generace skříní Montážní návod Modulární stavebnicové řešení nové generace skříní MIS 600, MIS 900, SIS 600, SIS 900 Nová generace skříní MIS 600, 900 a SIS 600, 900 vychází ze stavebnicového systému šíře 548 mm a hloubky

Více

Zápůjční set pro periprotetické zlomeniny. Pro použití v ortopedii i traumatologii.

Zápůjční set pro periprotetické zlomeniny. Pro použití v ortopedii i traumatologii. Zápůjční set pro periprotetické zlomeniny. Pro použití v ortopedii i traumatologii. Možnost zapůjčení: Systém lankové cerkláže Přídavné úhlově stabilní dlahy LCP dlahy na proximální femur LCP kondylární

Více

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58 Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz 58 ČÁST I POPIS KONSTRUKCE 7,62MM SAMOPALU VZ 58 A STŘELIVA HLAVA 1 VŠEOBECNĚ 1 ÚČEL A BOJOVÉ VLASTNOSTI 7,62MM SAMOPALU VZ 58 2 CHARAKTERISTIKA 7,62MM SAMOPALU VZ 58

Více

CHIRURGICKÝ POSTUP S NOVÝM NÁSTROJEM

CHIRURGICKÝ POSTUP S NOVÝM NÁSTROJEM CHIRURGICKÝ POSTUP S NOVÝM NÁSTROJEM 01. Předoperační plánování a. Výpočet advancementu lze provést několika způsoby (klasickou TTA šablonou (Kyon); technikou využívající tečnu (Dennler); 2.07 x délka

Více

Montážní návod pro zárubeň M&T MINIMA Classic a MINIMA Revers. zděná technologie. 1 M

Montážní návod pro zárubeň M&T MINIMA Classic a MINIMA Revers. zděná technologie.   1 M Montážní návod pro zárubeň M&T MINIMA Classic a MINIMA Revers zděná technologie www.neviditelne-zarubne.cz 1 M45.04-20180219 Převzetí stavebních otvorů Stavební otvor má být o 10 ± 5 mm širší na každou

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nadlimitní zakázka zadaná v otevřeném řízení dle 27 zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Předmět veřejné zakázky Projekt: MODERNIZACE

Více

Hřeb rekonstrukční. Hřeb rekonstrukční. 1. Operační technika 2.1. Hřeb rekonstrukční 2.2 Doporučená sestava implantátů 2.

Hřeb rekonstrukční. Hřeb rekonstrukční. 1. Operační technika 2.1. Hřeb rekonstrukční 2.2 Doporučená sestava implantátů 2. Hřeb rekr ekonstrukční Hřeb rekonstrukční 1. Operační technika 2.1. Hřeb rekonstrukční 2.2 Doporučená sestava implantátů 2.3 Instrumentárium Indikace dlouhého rekonstrukčního hřebu umožňuje syntézu současných

Více

VÝVOJ MEDIN. Ing. Luboš Žilka, 27.6.2014

VÝVOJ MEDIN. Ing. Luboš Žilka, 27.6.2014 VÝVOJ MEDIN Ing. Luboš Žilka, 27.6.2014 PŘEDSTAVENÍ FIRMY MEDIN, a.s. Český výrobce zdravotnických prostředků s tradicí výroby v Novém Městě na Moravě od roku 1949 PŘEDSTAVENÍ FIRMY MEDIN GROUP: MEDIN,

Více

Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava.

Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava. Sestavy 6 Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava. Sestavu můžete vytvářet způsobem zdola nahoru, shora dolů nebo kombinací obou metod. Metoda zdola nahoru znamená nejdříve vymodelovat

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

OPERAČNÍ POSTUP REKONSTRUKCE ACL METODOU ST-G

OPERAČNÍ POSTUP REKONSTRUKCE ACL METODOU ST-G OPERAČNÍ POSTUP REKONSTRUKCE ACL METODOU ST-G Rekonstrukce ACL metodou ST-G. Poloha pacienta a) Pacient leží na zádech, operovaná končetina je podepřená o pohyblivý stojan, který zabezpečí pohyb končetiny

Více

KATALOG 2018 HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE V

KATALOG 2018 HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE V KATALOG 2018 HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE V20181212 OBSAH Všeobecné informace Horizontální žaluzie 2 2 ŽALUZIE ISOLINE - Základní ceníková sestava - Příplatky - Technické informace - Typy barevného sladění 3 3

Více

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz šířka s ohledem na kliku okna

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz šířka s ohledem na kliku okna JAZZ 17 šířka s ohledem na kliku okna ď JAZZ 17 VRUTY r t y v t r!!! vruty 40 P ipravíme otvory pro připevnění ého u a připevníme na místo JAZZ 17 VRUTY r t y v t r!!! 4 40 mm 13 ó Ú ó ol U 4 NÁVOD NA

Více

Rozváděče Slide 1U 12, 24 do 19" stojanů. Montážní návod

Rozváděče Slide 1U 12, 24 do 19 stojanů. Montážní návod Rozváděče Slide 1U 12, 24 do 19" stojanů Montážní návod Rozvaděčový systém SLIDE představuje ekonomickou řadu výsuvných 1U a 2U optických rozváděčů. Rozváděče jsou vybaveny kazetovým systémem upevňovaným

Více

Otevírač nadsvětlíků GEZE OL90 N

Otevírač nadsvětlíků GEZE OL90 N - Tisk č.: 0 0 CZ - Otevírač nadsvětlíků GEZE OL0 N - Nahoře uložený otevírač oken a nadsvětlíků pro svisle osazovaná okna pravoúhlého tvaru s šířkou otevření 0 mm - velká šířka otevření 0 mm - plná šířka

Více

Montážní návod pro zámkové a řetězové otvírače nadsvětlíků UCS

Montážní návod pro zámkové a řetězové otvírače nadsvětlíků UCS Montážní návod pro zámkové a řetězové otvírače nadsvětlíků UCS Obsah: 1. Souprava se zámkovým otvíračem... 1 2. Skládanka spirálový kabel se zámkovým i řetězovým otvíračem. 4 3. Instalace řetězového otvírače

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ Protokol měření. Kontrola a měření závitů

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ Protokol měření. Kontrola a měření závitů Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Protokol měření Tolerování závitů Kontrola a měření závitů Řetězec norem, které se zabývají závity, zahrnuje

Více

MONTÁŽ ROLETY DO PŘEKLADU HELUZ

MONTÁŽ ROLETY DO PŘEKLADU HELUZ ETAPA I 1 PRVNÍ VYMĚŘENÍ ROLETY VYMĚŘUJEME VÝŠKU (V) A ŠÍŘKU (Š) OKENNÍHO OTVORU 2 VÝBĚR OVLÁDÁNÍ 2.1 RUČNÍ (POPRUHEM) 2.2 ELEKTRICKÉ (MOTOREM) Stránka 1 z 26 2.1 RUČNÍ OVLÁDÁNÍ MONTÁŽ ROLETY DO PŘEKLADU

Více

Stránka č. 1 z 5 MEDIN Orthopaedics, a.s. Sférická jamka MEDIN MS MUDr. Ivan Landor, CSc. Sférická bezcementová jamka MEDIN MS má dvě části. Kotvící část, vyrobená ze slitiny titanu TiAlV, je primárně

Více

Upínání nástrojů fréz

Upínání nástrojů fréz Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5

Více

DEMONTÁŽ A MONTÁŽ ROZVODOVÉHO ŘEMENE PROJEKT. III. ROČNÍK Téma 3.2 Motory vznětové MOTORU 1,9 SDI ŠKODA OCTAVIA I.

DEMONTÁŽ A MONTÁŽ ROZVODOVÉHO ŘEMENE PROJEKT. III. ROČNÍK Téma 3.2 Motory vznětové MOTORU 1,9 SDI ŠKODA OCTAVIA I. PROJEKT Inovace učebních pomůcek pro zvýšení uplatnitelnosti oborů automechanik a autoklempíř na trhu práce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Více

Materiály. ocel litina speciální oceli pérová, nástrojová, rychlořezná nerezové oceli titan tvrdokov ostatní

Materiály. ocel litina speciální oceli pérová, nástrojová, rychlořezná nerezové oceli titan tvrdokov ostatní Jakost ISO 13485 jakost zdravotnických prostředků ISO 9001 management kvality ISO 14001 ochrana životního prostředí CE značka certifikát shody certifikační autorita Det Norske Veritas Materiály ocel litina

Více

BIOMECHANIKA KOLENNÍ KLOUB

BIOMECHANIKA KOLENNÍ KLOUB BIOMECHANIKA KOLENNÍ KLOUB KOLENNÍ KLOUB (ARTICULATIO( GENU) Složený kloub, největší a nejsložitější v lidském těle. 3 kosti - femur, tibie, patela 3 oddíly - mediální, laterální, patelofemorální 4 ligamenta

Více

KATALOG HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE

KATALOG HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE ISG stínící technika KATALOG HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE - technické informace - zaměření - montáž OBSAH Všeobecné informace Horizontální žaluzie 2 2 ŽALUZIE ISOLINE - Základní ceníková sestava - Příplatky -

Více