Golfovým klubům. Věc: vyjádření k iniciativě Líšnická výzva a navazující zmatečnosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Golfovým klubům. Věc: vyjádření k iniciativě Líšnická výzva a navazující zmatečnosti"

Transkript

1 V Nové Bystřici dne 9. března 2011 Golfovým klubům Věc: vyjádření k iniciativě Líšnická výzva a navazující zmatečnosti Líšnická výzva, pro nás to vždy znamená míti se na pozoru. Důvod této opatrnosti je dnes již téměř zapomenut. Vztahuje se k době expanze golfu v ČR, na které měl GC Nová Bystřice výrazný vliv. Tehdy znamenala Líšnická výzva bojkot členů GC Nová Bystřice, resp. výzvu k přezkušování těch hráčů, kteří ještě nebyli držiteli hendikepu (36), ale měli pouze zelenou kartu. Byla to akce proti veškeré golfové etiketě a zvyklostem. Tato výzva neměla jiné opodstatnění, než ztrátu trpělivosti k pohybu zelenáčů po hřišti, měla jepičí život, neměla racionální zdůvodnění ani podporu. Zvýšila popularitu GC Nová Bystřice, trendu otevřeného přístupu ke golfu a rychle zanikla. Líšnické iniciativy od té doby čteme se zvláštní pozorností. Proto jsme se zaslouženou pozorností přečetli nový apel k zachování status quo ve výboru CGF. K tomu činíme vlastní rekapitulaci, nikoho nevyzýváme k podpoře, domníváme se však, že určitou retrospektivu je nutné učinit. Vzpomeňme vzrušenou dobu volební konference roku Proti zdánlivě jedinému kanditátu, dr. Milanu Veselému podal návrh kandidatury Jana Jenčovského na prezidenta CGF Ypsilon golf resortu Liberec a.s. Poté se rozhořel nelítostný názorový souboj o podstatě sportu, bylo učiněno několik kotrmelců vpřed, několik vzad, různé úhybné manévry a na vlastní konferenci bylo vše jinak. Chaotická příprava volební konference, ze které se ani dosud výbor CGF nepoučil. V samotném průběhu konference se přihlásili další kandidáti na prezidenta, až tuto nepřehlednou situaci v řízení dalšího průběhu konference bravurně ustál dr. Němec z Čertova Břemene. Tehdy dr. Milan Veselý přede všemi sdělil důvody svého budoucího odstoupení. Dalo by se tedy očekávat, že český golf výrazně posílí v evropských strukturách a to nejenom ve prospěch dalšího rozvoje českého golfu, ale také rozvoje země v obecné rovině, zejména v oblasti cestovního ruchu. Tím by měly být stvrzeny sňatky z rozumu, jak by se dal výsledek konference 2009 nazvat. Zcela logicky se 5. listopadu, na podzimní pracovní konferenci 2010 přihlásili ke kandidatuře dva kandidáti. K předchozím stresovým průběhům volebních konferencí to je obrovský pokrok a značný časový předstih, který měl předznamenat konec trapných okamžiků. Překvapením však je, že mnohé kluby jsou touto včas avizovanou kandidaturou zaskočeny, jako kdyby volaly po repríze nedůstojného divadla volební konference 2009.

2 Vyslovené názory dr. Milana Veselého, že nevidí žádného vhodného kandidáta na post presidenta, že jej stále hledá, je otevřené přiznání k nástupnickému uspořádání v ČGF, kde naopak má být president volen demokratickou volbou z kandidátů navržených členskými subjekty a volen delegáty konference. Tímto přiznáním naopak nechtěně a proti své vůli zdůraznil potřebu provést volbu řádně, důstojně a potřebu provést takové změny, které by vedly k dlouhodobě žádaným změnám a reflektovaly včas na celkovou politickou situaci, na situaci ve sportu a nastavily systémové prvky rozvoje golfu. Právě pro toto období by měla ČGF mít prezidenta a ne člena výboru, pověřeného řízením. Tedy osobu s jasným mandátem a drajvem. Každého ztraceného roku je opravdu škoda. Od odstupujícího JUDr. Milana Veselého, přecházejícího plně do evropských golfových struktur bychom měli očekával prohlášení typu: Vážení přátelé, odstupuji z výkonu funkce prezidenta sportovního svazu abych se v evropských golfových strukturách mohl plně věnovat mimo jiné podpoře českého golfu jak v rovině sportovní, tak v rovině golfové turistiky, budování další golfové infrastruktury. Tato role je prestižní, ale také velmi významná. Budu dle mých nových možností plně podporovat koncepční rozvoj českého golfu prostřednictvím střešních subjektů sportovního svazu, asociace provozovatelů golfových hřišt, tak i Czechtourismu a přeji kandidátům na post prezidenta a budoucímu prezidentu, aby se mu podařilo sestavit dělný výbor a iniciovat vytvoření triumvirátu (sport + provozovatelé + turism). V koordinaci tohoto triumvirátu přeji všem střešním subjektům, působícím v oblasti sportu a sportovního byznysu, aby se podařilo rozpracovat koncepci rozvoje golfu, která přivede ke golfu nové generace, z nichž někteří jedinci by již měli reprezentovat nový český golfový směr na olympiádě Hodně štěstí, úspěchů českému golfu a pěknou hru. Na místo podobných slov Milan Veselý opět, stejně jako v roce 2009 popírá sám sebe. Před posledním patem na osmnácté jamce chce zvrátit vývoj celého turnaje: a) výbor ČGF svolává Konferenci ČGF b) 7.3. se přihlašuje se k Líšnické výzvě b) svými prohlášeními znevažuje oba kandidáty, členy výboru CGF a jakéhokoli jiného budoucího kandidáta, protože v žádném nevidí důstojného nástupce. c) přihlašuje se tím k nástupnickému uspořádání. d) neguje volební část programu konference, který sám podepsal e) ve svém oslovení, vypravené klubům dne 10 dní před konferencí vyjmenovává důvody, proč není vhodné prezidenta volit. f) zdůrazňuje kvalitu činnosti stávajícího výboru. g navrhuje sestavení poradních skupin, stejně jako toto proklamoval i před dvěma lety, ale pouze v den konference. h) v závěru prohlašuje, že chce jenom napomoci klubům v rozhodování.

3 OTÁZKY: proč nebyly včas připraveny revize volebního řádu a stanovy CGF a to již ke schválení na konferenci 2010? Proč nebyl sestaven poradní sbor již před dvěma lety, kdy to bylo stejným způsobem a slovy prezidenta proklamováno? Volí prezidenta ČGF kluby z řad kandidátů navržených členskými subjekty nebo je vžitým principem nástupnický režim? Navrhují kandidáty na prezidenta členské subjekty (kluby) nebo jej navrhuje výbor ČGF či jej jmenuje odstupující prezident? Překládá návrhy na kandidáty delegátům konference návrhová komise dle své vlastní volby nebo z kandidátů navržených členskými subjekty? Není situace, která se nyní nevhodně prezentuje, zásadním a neomluvitelným pochybením činnosti výboru a prezidenta? Pamatujeme ještě plamenné a rozhodné postoje vůči jedinému kandidátu ing. Jenčovskému (konf. 2009) a posléze několik veselých kotrmelců a náhlé sbratření? Nemá letošní předkonferenční období stejnou ne příliš úspěšnou režii? Jsou takové postoje hodné golfové etikety? SH R NUT Í: Horší situaci český golf nemohl potkat. Rozhodně není možné očekávat od navrhovaného stavu STATUS QUO nový přístup, věcnou komunikaci, směřující ke koncensu v možném a určitě účelném triumvirátu a k nastavení srozumitelné koncepce rozvoje českého golfu. Kde je třeba hrát drajvem, nemůžeme brát do rukou z opatrnosti sedmu. Není možné zaměřit se pouze na revizi základních dokumentů (stanovy, volební řád), ale je nezbytné provést sebereflexi celé struktury sportovního svazu a na přijatý koncensus nastavit stanovy, volební řád a případné změny i v soutěžním a registračním řádu. Z výše uvedených argumentů, zkušeností, nesouhlasíme s Líšnickou výzvou a požadujeme, aby sportovní svaz (ČGF) získal volbou prezidenta silný mandát a získal zpět drajv a sílu k jednání na všech úrovních k podpoře a rozvoji sportu, golfu. Velmi to připomíná veřejně vyjádřená přání odstupujícího prezidenta Václava Havla, kdy hledal a jmenoval a doporučoval různé osobnosti. Variantou k nyní, se zpožděním odstupujícím prezidentem navrženému ustanovení poradního sboru je námi dlouhodobě navrhované regionální uspořádání postavené na územním principu a tím získaný stabilní poradní sbor ze zástupců krajských svazů. Prostudovali jsme si publikované texty a rozhovory obou dosud známých kandidátů na pozici prezidenta ČGF. Snažili jsme se prolustrovat některými informacemi, přehled a vlastní závěry proto dále přikládáme:

4 European Statistics 2010 Countries Courses Players Players/ course Austria Belgium Czech Rep Denmark England Finland France Germany Iceland Ireland Israel Italy Luxembourg Malta Netherlands Norway Portugal Spain Scotland Sweden Switzerland Turkey Wales Ǿ 667 Stav v České republice Země s nižším poměrem hráčů na hřiště ve srovnání s CZ Země, které jsou vysoce nad evropským průměrem v počtu hráčů na hřiště Průměr z výše uvedených zemí: 667 hráčů/hřiště V tomto srovnání nejsou uváděny země východního bloku ( členové EGA), jejichž začlenění do této srovnávací tabulky by celkový průměr v počtu hráčů na hřiště výrazně zkreslilo (např. Maďarsko: 13/2509/193, atd. ). Pokud bychom postavili budovatelský program golfistů do roku 2013 vyváženě k počtu hřišť a vzali bychom za vzor kolébku golfu Anglii nebo Skotsko, musel by nárůst hráčů být vyvážen odpovídajícím nárůstem v počtu golfových hřišť. Potom by počtu hráčů odpovídalo cca 180 (minimálně 150) hřišť, ale také s vizí znormování do roku Jestliže je přirozený roční přírůstek 5000 členů, lze očekávat naplnění počtu registrovaných členů u ČGF v průběhu 10 let a tomu by měl být adekvátní přírůstek golfových hřišť, tj. cca 8 znormovaných hřišť ročně. Toto není nepravděpodobné. Této filosofii však musí odpovídat spolupráce sportovního svazu na jedné straně s Asociací provozovatelů golfových hřišť na straně druhé. Ve sportovních soutěžích (extraliga 3. liga) se pohybuje cca 600 mužů a 400 žen, tj. cca 2% z registrované základny klubů u národního sportovního svazu. Z veřejně dostupných statistik EGA je zřejmé, že v počtu hráčů/hřiště nijak za vyspělými golfovými zeměmi nezaostáváme. Sportovní svaz, by měl obrátit pozornost k systémovým záležitostem, soutěžnímu golfu a nikoli k honbě nárůstu fee hráčů, to je téma pro provozovatele hřišť. Měli bychom se zabývat systémem a koncepcí golfu jako sportu, to je role sportovního svazu, která nemůže být na druhé straně vytvářena bez vztahu se střešním subjektem provozovatelů hřišť a ku prospěchu obou střešních subjektů. POZNATKY: Je překvapivé, že země jako jsou Anglie, Skotsko, Wales, Itálie mají výrazně nižší poměr hráčů/hřiště než Ceská republika.

5 Je otázkou, jaký je poměr hráčů, kteří se aktivně účastní mistrovských soutěží k celkovému počtu registrovaných hráčů (u nás je tento poměr cca 2%) Ve srovnání se stolním tenisem, který je druhým sportovním odvětvím GCNB, aktivně hraje mistrovské soutěže cca % hráčů, registrovaných u sportovního svazu. Vyšší vypovídající hodnotu by měly další srovnávací parametry (věkové skupiny, HCP, počty obyvatel, apod.) golfistů v Rakousku ukazuje na evropský průměr k poměru hráč/hřiště. Tím také na to, že tomuto počtu hráčů je adekvátní počet 150 hřišť golfistů v Itálii má naopak k dispozici o 100 hřišť více než Rakousko ČGF je sportovním svazem nikoli federací provozovatelů hřišť, Zájem o navýšení počtu aktivně hrajících mají jak sportovní svaz, tak provozovatelé hřišť Partnerem provozovatelů resortů k oblasti turismu nemůže být Sportovní svaz, ale Centrála cestovního ruchu K systémové spolupráci, iniciativám sportovního svazu zejména chybí adekvátní partner (střešní organizace provozovatelů hřišť) Nezbytností je koordinovaná koncepce střešních subjektů Sportovní svaz Asociace provozovatelů hřišt Czechtourismu (výše nazýváno triumvirát ) Takový triumvirát může mít podporu krajských územních samospráv, krajských centrál cestovního ruchu, územně plánovací dokumentace vyšších územně plánovacích celků, atd. Projevy obou kandidátů mají velmi mnoho společného, mnoho průniků, které ve prospěch komplexně pojaté koncepce rozvoje českého golfu by měl analyzovat poradní sbor. V nevhodně vyvolané, zmatečné situaci nevidíme důvod měnit program svolané konference a navrhujeme (v souladu s výzvou M. Veselého i jeho proklamací v roce 2009),přijmout usnesení: konference CGF ukládá výboru CGF : 1. jmenovat poradní sbor k revizi koncepce rozvoje golfu, nastavení principu vztahů mezi střešními subjekty (Sportovní svaz, Asociace provozovatelů hřišť, Czechtourism), přípravy nových stanov, volebního a hlasovacího řádu, úprav soutěžního a registračního řádu. 2. Jmenovat poradní sbor do 30. dubna předložit výstupy z komplexní revize k přijetí na konferenci CGF K odpovědnosti za nastavení revize koncepce a již citovaných dokumentů a ke zklidnění atmosféry na golfové scéně se přihlásili svoji kandidaturou M. Zahradníček a J. Kovář, (oba členové výboru). Jsme přesvědčeni o tom, že zejména v této vypjaté atmosféře jak v ČGF, tak i ve společnosti, v přístupu ke sportu v obecné rovině není rozumné, ani odpovědné, aby právě golf, jako respektovaný nositel etikety neměl svého prezidenta, působil navenek rozháraně, paradoxně v čase, kdy na druhé straně ještě duch Hanuše Goldscheidera v EGA vytváří českému golfu novou pozici a novou příležitost. Nepokažme si to svojí roztěkaností. Ladislav Mátl, v.r. předseda GC Nová Bystřice ak.arch. Jakub Cajthaml, v.r.

ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE HRAJ GOLF ZMEŇ ŽIVOT

ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE HRAJ GOLF ZMEŇ ŽIVOT ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE HRAJ GOLF ZMEŇ ŽIVOT 4 letý projekt Česká golfová federace Materiál není povoleno šířit 1 2 Role ČGF ČGF je vrcholovým orgánem českého golfu. Byla založena v roce 1931. ČGF hlavní

Více

Office: Mobile: EUREKA. Česká republika v programech EUREKA a Eurostars Ing. Josef Martinec Praha,

Office: Mobile: EUREKA. Česká republika v programech EUREKA a Eurostars Ing. Josef Martinec Praha, Office: +420 221082274 Mobile: +420 728366179 EUREKA Česká republika v programech EUREKA a Eurostars Ing. Josef Martinec Praha, 18. 3. 2014 Česká republika a program EUREKA Milníky > 2 spolupracující zemí

Více

Mnoho změn, ale málo výsledků

Mnoho změn, ale málo výsledků Budování kapacit a podpora pro zvyšování kvality výuky Konference Úspěch pro každého žáka Praha, 21.4. 2015 Arnošt Veselý Mnoho změn, ale málo výsledků 1 Netherlands England Estonia Belgium (Fl.) Czech

Více

Řízení školství. Co nás dnes čeká

Řízení školství. Co nás dnes čeká Řízení školství Arnošt Veselý 21. 3. 2018 Co nás dnes čeká 1. Státní správa a samospráva ve školství 2. Centralizace a decentralizace 3. Kompetence a povinnosti hlavních aktérů 1 Rámec pro analýzu VP Formulace

Více

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů v roce 2016

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů v roce 2016 Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů v roce 2016 Dr. Ivan Marek m-ark Marketing a reklama s.r.o. Zdroje: ČSÚ návštěvnost v Hromadných ubytovacích zařízeních (HUZ) CCRVM návštěvnost

Více

EUREKA aeurostars: poradenská činnost a služby pro přípravu a podávání projektů

EUREKA aeurostars: poradenská činnost a služby pro přípravu a podávání projektů EUREKA EUREKA aeurostars: poradenská činnost a služby pro přípravu a podávání projektů Svatopluk Halada, AIP ČR Josef Martinec, MŠMT Praha, 18. 3. 2014 EUREKA > 2 EUREKA obecně nabízí Kontakt s Národními

Více

Mantra redukce počtu lůžek

Mantra redukce počtu lůžek Jaké jsou aktuální scénáře vývoje financování zdravotnictví? Mantra redukce počtu lůžek Konference IVD Perspektiva českého zdravotnictví Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. VŠ CevroINSTITUT Úvod ROK 1996: Normativy

Více

Zahraniční hosté v hromadných ubyt. zařízeních podle zemí / Foreign guests at collective accommodation establishments: by country 2006*)

Zahraniční hosté v hromadných ubyt. zařízeních podle zemí / Foreign guests at collective accommodation establishments: by country 2006*) Pro více informací kontaktujte / For further information please contact: Ing. Hana Fojtáchová, e-mail: fojtachova@czechtourism.cz Ing. Martin Košatka, e- mail: kosatka@czechtourism.cz Zahraniční hosté

Více

Kapacity a odměňování zdravotnických pracovníků v segmentu lůžkové péče. První ucelená analýza resortních statistických šetření za rok 2018 a 2019

Kapacity a odměňování zdravotnických pracovníků v segmentu lůžkové péče. První ucelená analýza resortních statistických šetření za rok 2018 a 2019 Kapacity a odměňování zdravotnických pracovníků v segmentu lůžkové péče První ucelená analýza resortních statistických šetření za rok 2018 a 2019 Analýza dat Národního zdravotnického informačního systému

Více

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s.

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. Článek I. Název a sídlo 1. Název: Česká seniorská golfová asociace, z. s. ( zkratka ČSGA ). Anglický ekvivalent jejího názvu zní Czech Senior Golf

Více

INFORMAČNÍ SPOLEČNOST V ČESKÉ REPUBLICE

INFORMAČNÍ SPOLEČNOST V ČESKÉ REPUBLICE www.cso.c ITAPA 2005, Bratislava 22.11.2005 INFORMAČNÍ SPOLEČNOST V ČESKÉ REPUBLICE Andrej Kyselica Oddělení statistiky výkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický úřad www.cso.c Stručný

Více

TALIS - zúčastněné země

TALIS - zúčastněné země 2 TALIS - zúčastněné země TALIS 2008: účastnilo se 24 zemí TALIS 2013: účastní se 33 zemí Členské země OECD Rakousko Austrálie Australia Slovensko Belgie Austria Slovinsko Brazílie Belgium (Flanders) Španělsko

Více

Praha 26. března EUREKA a Eurostars. Aktuální výzvy. The Eurostars Programme is powered by EUREKA and the European Community

Praha 26. března EUREKA a Eurostars. Aktuální výzvy. The Eurostars Programme is powered by EUREKA and the European Community Praha 26. března 2013 EUREKA a Eurostars Aktuální výzvy Typy projektů EUREKA > 2 Výzkum a Inovace s tržním uplatněním Mezinárodní síť pro malé a střední podniky a další Strategické iniciativy EUREKA projekty:

Více

Počet hostů / Number of guests. % podíl / % share

Počet hostů / Number of guests. % podíl / % share Zahraniční hosté v hromadných ubyt. zařízeních podle zemí / Foreign at collective accommodation establishments: by country hostů / Průměrná doba pobytu ve dnech/ Average length of stay total 2 715 571

Více

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁ GOLFOVÁ ASOCIACE

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁ GOLFOVÁ ASOCIACE STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁ GOLFOVÁ ASOCIACE Článek I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Česká seniorská golfová asociace, zkratka ČSGA. Anglický ekvivalent názvu: Czech Senior Golf Association.

Více

Epidemiologie kolorektálního karcinomu v ČR

Epidemiologie kolorektálního karcinomu v ČR INSTITUT BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská fakulta & Přírodovědecká fakulta Masarykova univerzita, Brno www.iba.muni.cz Epidemiologie kolorektálního karcinomu v ČR Lékařská fakulta Masarykova Univerzita,

Více

Projekty EUREKA a Eurostars

Projekty EUREKA a Eurostars Office: +420 221082274 Mobile: +420 728366179 EUREKA Projekty EUREKA a Eurostars Josef Martinec Praha, 5. 12. 2013 EUREKA v ČR > 2 Spolupracující zemí EUREKY od roku 1993 Členskou zemí EUREKY od roku 1995

Více

STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE

STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE Článek I. Název a sídlo 1. Název: Česká seniorská golfová asociace ( zkratka ČSGA ). Anglický ekvivalent jejího názvu zní Czech Senior Golf Association. 2. Sídlo:

Více

CGC CZECH GOLF CONSULTING s.r.o., obchodní společnost zřízená ČGF, kterou ČGF pověřila příkazní smlouvou mj. správou Serveru ČGF.

CGC CZECH GOLF CONSULTING s.r.o., obchodní společnost zřízená ČGF, kterou ČGF pověřila příkazní smlouvou mj. správou Serveru ČGF. Rozhodnutí výboru R 3 51/2017 o podmínkách pořádání turnajů na serveru České golfové federace od roku 2017 --------------------------------------------------------- 1. Definice pojmů ČGF Česká golfová

Více

Program Eurostars Vyhlášení programu (1)

Program Eurostars Vyhlášení programu (1) Program Eurostars Vyhlášení programu (1) Společný program EUREKY a EU Podpora MSP s V a V podle čl.169 Evropské smlouvy s cílem tržního uplatnění výstupů Uzavřené závazky členských zemí Principy EUREKY

Více

Zásady sestavení Exekutivy ČSH na období 2016-2020 (navrhování kandidátů pro volby na mimořádné konferenci ČSH)

Zásady sestavení Exekutivy ČSH na období 2016-2020 (navrhování kandidátů pro volby na mimořádné konferenci ČSH) Zásady sestavení Exekutivy ČSH na období 2016-2020 (navrhování kandidátů pro volby na mimořádné konferenci ČSH) I. Volby do Exekutivy ČSH Konference ČSH rozhodla dne 29. srpna 2015 v souladu se stanovami

Více

Průměrná doba pobytu ve dnech/ Average length of stay. % podíl / % share

Průměrná doba pobytu ve dnech/ Average length of stay. % podíl / % share Zahraniční hosté v hromadných ubyt. zařízeních podle zemí / Foreign at collective accommodation 1. - 3 čtvrtletí 2010 Průměrná doba pobytu ve dnech/ Average length of stay index počet hostů 1-3 Q 2010/1-3

Více

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Přítomni: pověření zástupci z členských vysokých škol dle prezenční listiny, členové VV a hosté dle prezenční listiny 1.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 27. srpna 2014 č. 680, ve znění usnesení č. 21 ze dne 14. ledna 2015 Statut Rady vlády pro veřejnou správu Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády

Více

Česká republika v mezinárodním srovnání za rok 2010 (vybrané údaje)

Česká republika v mezinárodním srovnání za rok 2010 (vybrané údaje) Česká republika v mezinárodním srovnání za rok 2010 (vybrané údaje) ZEMĚDĚLSTVÍ, LESNICTVÍ 4.1. Využívání půdy zemědělstvím, 2008 4.2. Pracovní síla v zemědělství celkem, index (2005 = 100) 4.3. Hektarové

Více

ČESKÉ BOWLINGOVÉ ASOCIACE

ČESKÉ BOWLINGOVÉ ASOCIACE ČESKÁ BOWLINGOVÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, p. schr. č. 40, Praha 6, 160 17 www.czechbowling.cz; info@czechbowling.cz STATUT ČESKÉ BOWLINGOVÉ ASOCIACE Díl první Úvodní ustanovení Čl. 1 1.1 Česká bowlingová

Více

Zápis ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------

Zápis ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------- Zápis ze zasedání členské schůze GOLF CLUBU AUSTERLITZ se sídlem ve Slavkově u Brna, Na golfovém hřišti 1510 konané dne 10.2.2014 v 18.00 hodin, Golfhotel Austerlitz Slavkov u Brna -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZÁPIS. z Krajské konference ČSLH Libereckého kraje konané dne v Liberci

ZÁPIS. z Krajské konference ČSLH Libereckého kraje konané dne v Liberci ZÁPIS z Krajské konference ČSLH Libereckého kraje konané dne 26. 5. 2016 v Liberci Přítomni: ( s hlasem rozhodujícím ) Dle prezenční listiny. ( s hlasem poradním a hosté) Dle prezenční listiny Hosté: 1.

Více

Obnovitelné zdroje energie v ČR a EU

Obnovitelné zdroje energie v ČR a EU Obnovitelné zdroje energie v ČR a EU Ing. Karel Srdečný EkoWATT, o.s. Cena alternativní energie aneb kde končí charita a začíná byznys? 21. září 2010, Praha 2009 EkoWATT, www.ekowatt.cz, www.energetika.cz,

Více

Č. vydání 1 Datum vydání 30.9.2008 Zpracoval Martin Sklenář

Č. vydání 1 Datum vydání 30.9.2008 Zpracoval Martin Sklenář POROVNÁNÍ NÁKLADOVOSTI VÝSTAVBY DÁLNIC V ČR S JINÝMI STÁTY EU Č. vydání 1 Datum vydání 30.9.2008 Zpracoval Martin Sklenář IBR Consulting, s.r.o. 1 / 11 1. OBSAH: 1. OBSAH:... 2 2. ÚVOD... 3 2.1. CÍLE A

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV I. Název klubu Občanské sdružení je sportovním klubem (dále v textu jen klub) a nese název GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV II. Sídlo klubu Sídlem klubu je

Více

Epidemiologie kolorektálního karcinomu v ČR

Epidemiologie kolorektálního karcinomu v ČR INSTITUT BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská fakulta & Přírodovědecká fakulta Masarykova univerzita, Brno www.iba.muni.cz Epidemiologie kolorektálního karcinomu v ČR L. Dušek, J. Mužík, J. Koptíková, T. Pavlík,

Více

PŘIJATÉ TEXTY. Usnesení Evropského parlamentu ze dne 7. února 2018 o složení Evropského parlamentu (2017/2054(INL) 2017/0900(NLE))

PŘIJATÉ TEXTY. Usnesení Evropského parlamentu ze dne 7. února 2018 o složení Evropského parlamentu (2017/2054(INL) 2017/0900(NLE)) Evropský parlament 2014-2019 PŘIJATÉ TEXTY P8_TA(2018)0029 Složení Evropského parlamentu Usnesení Evropského parlamentu ze dne 7. února 2018 o složení Evropského parlamentu (2017/2054(INL) 2017/0900(NLE))

Více

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s.

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. 1 STANOVY ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. V souvislosti se změnami příslušných právních předpisů vydává se dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, toto

Více

Obecné informace Irsko přistoupilo k Evropskému společenství v roce 1973 společně s Velkou Británií a Dánskem. Patří ke státům, které vstupem velmi zí

Obecné informace Irsko přistoupilo k Evropskému společenství v roce 1973 společně s Velkou Británií a Dánskem. Patří ke státům, které vstupem velmi zí Irsko Obecné informace Irsko přistoupilo k Evropskému společenství v roce 1973 společně s Velkou Británií a Dánskem. Patří ke státům, které vstupem velmi získali, zejména díky štědré regionální politice.

Více

Čelíme Milan Cabrnoch, Miroslav Ouzký a jejich hosté. Praha, 20. únor 2006

Čelíme Milan Cabrnoch, Miroslav Ouzký a jejich hosté. Praha, 20. únor 2006 Čelíme Milan Cabrnoch, Miroslav Ouzký a jejich hosté Praha, 20. únor 2006 MUDr. Milan Cabrnoch poslanec EP, výbor pro zaměstnanost a sociální politiku MUDr. Miroslav Ouzký místopředseda EP, výbor pro životní

Více

Zdravo'cké prostředky

Zdravo'cké prostředky Zdravo'cké prostředky Miroslav Palát 19.11.2014 Miroslav Palat Úvodem Úhrady zdr.pr.jsou fázovým rozhraním mezi volným trhem a regulovanou pseudo- státní zakázkou Problém k řešení se musí nejdříve vyrobit.

Více

Kam směřují vyspělé státy EU v odpadovém hospodářství. Kam směřuje ČR potažmo kam chceme nasměřovat v OH náš kraj.

Kam směřují vyspělé státy EU v odpadovém hospodářství. Kam směřuje ČR potažmo kam chceme nasměřovat v OH náš kraj. Návrh POH MSK Kam směřují vyspělé státy EU v odpadovém hospodářství. Kam směřuje ČR potažmo kam chceme nasměřovat v OH náš kraj. Jan Nezhyba konzultant NNO v oblasti ekologie kontaminace ŽP- odpady - ovzduší

Více

Milan Cabrnoch, Miroslav Ouzký a jejich hosté České Budějovice 11. duben 2006

Milan Cabrnoch, Miroslav Ouzký a jejich hosté České Budějovice 11. duben 2006 Čelíme Milan Cabrnoch, Miroslav Ouzký a jejich hosté České Budějovice 11. duben 2006 MUDr. Milan Cabrnoch poslanec EP, výbor pro zaměstnanost a sociální politiku MUDr. Miroslav Ouzký místopředseda EP,

Více

ZÁPIS. ze zasedání řádné valné hromady Golf Club Austerlitz, o.s.

ZÁPIS. ze zasedání řádné valné hromady Golf Club Austerlitz, o.s. ZÁPIS ze zasedání řádné valné hromady Golf Club Austerlitz, o.s. I. Dne 29.1.2018 v 18:00 hodin se v prostorách restaurace Golf Hotel Austerlitz na adrese Na Golfovém hřišti 1, 684 01 Slavkov u Brna, Slavkov

Více

Uznání, výkon cizí soudní rozhodnutí. z členského státu EU

Uznání, výkon cizí soudní rozhodnutí. z členského státu EU Uznání, výkon cizí soudní rozhodnutí z členského státu EU 1 Stát, státní svrchovanost stát je suverénem na svém státním území soudní rozhodnutí projev suverenity cizí soudní rozhodnutí zásah do suverenity

Více

Česká republika v mezinárodním srovnání za rok 2009 (vybrané údaje)

Česká republika v mezinárodním srovnání za rok 2009 (vybrané údaje) Česká republika v mezinárodním srovnání za rok 2009 (vybrané údaje) ZEMĚDĚLSTVÍ, LESNICTVÍ Obsah: 4.1. Využívání půdy zemědělstvím, 2007 4.2. Pracovní síla v zemědělství celkem, index (2005 = 100) 4.3.

Více

ZÁPIS. ze zasedání řádné valné hromady GOLF CLUBU AUSTERLITZ

ZÁPIS. ze zasedání řádné valné hromady GOLF CLUBU AUSTERLITZ ZÁPIS ze zasedání řádné valné hromady GOLF CLUBU AUSTERLITZ se sídlem ve Slavkově u Brna, Na golfovém hřišti 1510 konané 28.1.2013 v 18 hodin v prostorách restaurace GOLF HOTELU AUSTERLITZ ve Slavově u

Více

Harfa Office Park Českomoravská 2420/15 Tel.: Na Střelnici 1337/ Praha 9 Fax: Olomouc Fax:

Harfa Office Park Českomoravská 2420/15 Tel.: Na Střelnici 1337/ Praha 9 Fax: Olomouc Fax: Z p r á v a n á v r h o v é k o m i s e Krajská volební konference Českého svazu ledního hokeje z.s. Olomouckého kraje st 25/05 2016, Olomouc, Olomoucký kraj, Česká republika Usneseni z krajské volební

Více

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ JUDR. ONDŘEJ VESELÝ OSVĚDČENÍ ČAK Č , IČ:

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ JUDR. ONDŘEJ VESELÝ OSVĚDČENÍ ČAK Č , IČ: Ing. Petra Hurtíková V Písku dne 4.5.2016 Věc: jednání orgánů zapsaného spolku Svaz chovatelů českého teplokrevníka z.s., první rozbor Vážený paní inženýrko, Dovolím si Vám poskytnout tento rozbor k Vašim

Více

III. P l a t n é z nění Statutu Rad y v l á d y p r o n á r o d n o s t n í m e n š i n y s v yz n ačením n a v r h o v a n ýc h z měn

III. P l a t n é z nění Statutu Rad y v l á d y p r o n á r o d n o s t n í m e n š i n y s v yz n ačením n a v r h o v a n ýc h z měn P l a t n é z nění Statutu Rad y v l á d y p r o n á r o d n o s t n í m e n š i n y s v yz n ačením n a v r h o v a n ýc h z měn III. Statut Rady vlády pro národnostní menšiny schválený usnesením vlády

Více

ZÁPIS Z KONFERENCE Českého svazu ledního hokeje z.s.

ZÁPIS Z KONFERENCE Českého svazu ledního hokeje z.s. ZÁPIS Z KONFERENCE Českého svazu ledního hokeje z.s. PŘÍTOMNI dle prezenčních listin (příloha 1): konané dne 23. 6. 2018 od 11:00 hodin v hotelu Clarion, Freyova 33, Praha 9 Delegáti s hlasem rozhodujícím

Více

Výbor pro právní záležitosti ODŮVODNĚNÉ STANOVISKO VNITROSTÁTNÍHO PARLAMENTU K SUBSIDIARITĚ

Výbor pro právní záležitosti ODŮVODNĚNÉ STANOVISKO VNITROSTÁTNÍHO PARLAMENTU K SUBSIDIARITĚ Evropský parlament 2014-2019 Výbor pro právní záležitosti 4. 11. 2015 ODŮVODNĚNÉ STANOVISKO VNITROSTÁTNÍHO PARLAMENTU K SUBSIDIARITĚ Věc: odůvodněné stanovisko Senátu Parlamentu České republiky k návrhu

Více

ZÁPIS Z KONFERENCE ČESKÉHO SVAZU LEDNÍHO HOKEJE

ZÁPIS Z KONFERENCE ČESKÉHO SVAZU LEDNÍHO HOKEJE ZÁPIS Z KONFERENCE ČESKÉHO SVAZU LEDNÍHO HOKEJE konané dne 26.6.2010 od 11:00 hodin v hotelu IMPERIAL, Libušina 18, 360 01 Karlovy Vary PŘÍTOMNI dle prezenčních listin (příloha 1): Delegáti s hlasem rozhodujícím

Více

STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009)

STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009) STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009) ZAKLÁDACÍ PREAMBULE Sdružení cestovní ruch (dále jen SCR) bylo založeno sdružením Jižní Čechy pohostinné a sdružením Služby v cestovním ruchu jako společná

Více

REGIONÁLNÍ HRUBÝ DOMÁCÍ PRODUKT

REGIONÁLNÍ HRUBÝ DOMÁCÍ PRODUKT REGIONÁLNÍ HRUBÝ DOMÁCÍ PRODUKT Josef Pešta Katedra obecné a veřejné ekonomie, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice The Czech Republic economic efficiency measured by the GDP per 1 inhabitant

Více

Vytvoření a propagace přirozeného a přírodního vzdělávání dětí předškolního věku v podmínkách života ve městě.

Vytvoření a propagace přirozeného a přírodního vzdělávání dětí předškolního věku v podmínkách života ve městě. 1. Název spolku Název spolku zní: Spolek šťastných dětí (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. 2. Sídlo spolku Maixnerova

Více

Jednací a volební řád valné hromady

Jednací a volební řád valné hromady Jednací a volební řád valné hromady schválený valnou hromadou dne 15. března 2003 změněný valnou hromadou dne 21. května 2006 změněný valnou hromadou dne 13. června 2008 změněný valnou hromadou dne 19.

Více

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období Město Meziboří Plán rozvoje sportu na období 2018-2026 1 Úvod Plán rozvoje sportu je zpracován ve smyslu 6 zákona č. 115/2001 Sb. o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce podpory sportu

Více

Stanovy Asociace rádiového orientačního běhu České republiky z.s.

Stanovy Asociace rádiového orientačního běhu České republiky z.s. Stanovy Asociace rádiového orientačního běhu České republiky z.s. I. obecná ustanovení 1. Asociace rádiového orientačního běhu České republiky (dále jen AROB ČR) je zapsaným spolkem se sportovně technickým

Více

EUROLAB-CZ. zájmové sdružení právnických osob STANOVY. Úvodní ustanovení

EUROLAB-CZ. zájmové sdružení právnických osob STANOVY. Úvodní ustanovení EUROLAB-CZ zájmové sdružení právnických osob STANOVY Úvodní ustanovení EUROLAB-CZ je dobrovolným zájmovým sdružením profesních sdružení (právnických osob), založeným podle 18, odst. 2, písm. a) a 20f až

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2015 č. 48 Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro konkurenceschopnost

Více

KONKURENCESCHOPNOST ČESKÝCH HORSKÝCH STŘEDISEK. Konference SITOUR Špindlerův Mlýn, 3. 6. 2015

KONKURENCESCHOPNOST ČESKÝCH HORSKÝCH STŘEDISEK. Konference SITOUR Špindlerův Mlýn, 3. 6. 2015 KONKURENCESCHOPNOST ČESKÝCH HORSKÝCH STŘEDISEK Konference SITOUR Špindlerův Mlýn, 3. 6. 2015 VÝZNAM HORSKÝCH STŘEDISEK Zaměstnanost Téměř 36 000 pracovních úvazků = 15 dolů Paskov Přínosy do veřejných

Více

Nízka diverzita trhu je hrozbou pro seniory. Petr Skondrojanis, LMC

Nízka diverzita trhu je hrozbou pro seniory. Petr Skondrojanis, LMC Nízka diverzita trhu je hrozbou pro seniory Petr Skondrojanis, LMC Podíl krátkých úvazků na trhu práce v ČR 2009 5,5% 2010 6,2% 2011 5,7% (zdroj ČSU) Průměr EU 19,3% 4Q 2010 Porovnání s ostatními zeměmi

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 23. 4. 2014 11 Věc: Neslučitelnost funkce členů Zastupitelstva Ústeckého kraje - výzva ministra vnitra Důvod předložení: Dopis ministra vnitra

Více

MĚŘENÍ CHUDOBY A PŘÍJMOVÁ CHUDOBA V ČESKÉ REPUBLICE

MĚŘENÍ CHUDOBY A PŘÍJMOVÁ CHUDOBA V ČESKÉ REPUBLICE MĚŘENÍ CHUDOBY A PŘÍJMOVÁ CHUDOBA V ČESKÉ REPUBLICE Šárka Šustová ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 czso.cz 1/X MĚŘENÍ CHUDOBY KONCEPTY Objektivní x subjektivní Objektivní založena

Více

FBS Olomouc, z. s. Zápis z jednání Valné hromady sportovního klubu. FBS Olomouc, o. s., Sukova 4, Olomouc IČO:

FBS Olomouc, z. s. Zápis z jednání Valné hromady sportovního klubu. FBS Olomouc, o. s., Sukova 4, Olomouc IČO: Zápis z jednání Valné hromady sportovního klubu FBS Olomouc, o. s., Sukova, 77900 Olomouc IČO: 658798 Program jednání: Zahájení valné hromady Schválení jednacího a hlasovacího řádu valné hromady Volba

Více

Zápis z VÝROČNÍ KONFERENCE, 25.3.2011, 18:00 hodin

Zápis z VÝROČNÍ KONFERENCE, 25.3.2011, 18:00 hodin Zápis z VÝROČNÍ KONFERENCE, 25.3.2011, 18:00 hodin Přítomní členové 1JGKB: viz přiloha č.1 1. Zahájení a úvodní slovo prezidenta Klubu Prezident přivítal všechny přítomné členy a seznámil je s programem

Více

Transformace. evn nemocné. Mgr. Pavel ían

Transformace. evn nemocné. Mgr. Pavel ían Transformace psychiatrické pée e v R komunitní pístup v péi p o duševn evn nemocné Mgr. Pavel ían Rozvoj komunitní pée 50. 60. léta l dvacátého století poznatky o škodlivosti dlouhodobého pobytu v azylovém

Více

Vývoj na trhu rezidenčního bydlení a politika ČNB

Vývoj na trhu rezidenčního bydlení a politika ČNB Vývoj na trhu rezidenčního bydlení a politika ČNB Mojmír Hampl viceguvernér ČNB Setkání lídrů českého developmentu, KPMG Praha, 29.5.217 Ceny nemovitostí vesměs přesáhly předkrizové hodnoty 34 3 Index

Více

POZNÁMKY K PŘÍPRAVĚ NA CHŘIPKOVOU SEZÓNU Z POHLEDU OOVZ

POZNÁMKY K PŘÍPRAVĚ NA CHŘIPKOVOU SEZÓNU Z POHLEDU OOVZ POZNÁMKY K PŘÍPRAVĚ NA CHŘIPKOVOU SEZÓNU Z POHLEDU OOVZ MUDr. Jan Mareček KHS JmK se sídlem v Brně s použitím podkladů odboru epidemiologie KHS Jmk ZDRAVOTNÍ DOPADY CHŘIPKOVÉ EPIDEMIE V Jmk 2012 2013 LABORATORNĚ

Více

Statut tenisového oddílu TJ Břevnov

Statut tenisového oddílu TJ Břevnov Statut tenisového oddílu TJ Břevnov I. Základní ustanovení 1. Tenisový oddíl TJ Břevnov (dále jen TO) je organizační jednotkou TJ Břevnov, z. s. (dále jen TJ). 2. TO sdružuje ty členy TJ, kteří se věnují

Více

Stanovy Spolku přátel Třeboně

Stanovy Spolku přátel Třeboně Stanovy Spolku přátel Třeboně strana 1 Stanovy Spolku přátel Třeboně Článek 1. Název a sídlo 1. Název občanského sdružení je: Spolek přátel Třeboně ( dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku přátel Třeboně je:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY ČMSHb

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY ČMSHb ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY ČMSHb konané dne 17. 6. 2016 v Praze v Aule budovy ČUS na Strahově, čas jednání 18:05 23:35 Přítomni: viz prezenční listina (46 delegátů s hlasem rozhodujícím), Hosté: Schröfel,

Více

Základní organizace OS KOVO Třinecké železárny VOLEBNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ORGANIZACE OS KOVO TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY

Základní organizace OS KOVO Třinecké železárny VOLEBNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ORGANIZACE OS KOVO TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY Základní organizace OS KOVO Třinecké železárny VOLEBNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ORGANIZACE OS KOVO TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY Schválený konferencí ZO OS KOVO TŽ 24.4.2012 Seznam použitých zkratek: ZO TŽ OS KOVO VZO P-VZO

Více

SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s.

SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. STANOVY SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů ve znění pozdějších předpisů I. Základní ustanovení

Více

EASVO. European Association of State Veterinary Officers A section of the Federation of Veterinarians of Europe ZÁPIS

EASVO. European Association of State Veterinary Officers A section of the Federation of Veterinarians of Europe ZÁPIS EASVO European Association of State Veterinary Officers A section of the Federation of Veterinarians of Europe ZÁPIS Z jednání EASVO konané 11 listopadu 2010 v Bruselu, Belgie 1. Přivítání, představení

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava A. Základní ustanovení. Postavení, název a sídlo. 1. Česká asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava (dále

Více

Kvalifikační řád pro trenéry golfu ČGF

Kvalifikační řád pro trenéry golfu ČGF Kvalifikační řád pro trenéry golfu ČGF Článek I Preambule Česká golfová federace (dále jen ČGF) je právnická osoba - spolek podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění. ČGF je sportovní

Více

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

Český zájem pohled ekonoma. Miroslav Singer

Český zájem pohled ekonoma. Miroslav Singer Český zájem pohled ekonoma Miroslav Singer guvernér, Česká národní banka Konference Český národní zájem 3. prosince 2015 Co jsme? Geografie a historie: Žijeme v těžišti Evropy Suchozemská země na rozhraní

Více

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů 1 Svolávání Sněmu 1. Sněm svolává Předseda nebo Místopředseda oznámením zveřejněným na internetových stránkách Unie a rozeslaném Delegátům a Komisařům na e-maily zřízené

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 31. srpna 2016 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce mléka v ČR bylo za období od 1.7.2016 do 31.7.2016 dodáno registrovaným prvním kupujícím

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Význam letecké dopravy pro ekonomiku ČR Role letecké dopravy v ekonomice země/multiplikační efekty

Význam letecké dopravy pro ekonomiku ČR Role letecké dopravy v ekonomice země/multiplikační efekty Význam letecké dopravy pro ekonomiku ČR Role letecké dopravy v ekonomice země/multiplikační efekty Zdeněk Jelínek zástupce ředitele odbor civilního letectví Ministerstva dopravy 1 Obsah Úvod Základní výkonové

Více

Zásady členství v Českém svazu házené

Zásady členství v Českém svazu házené Zásady členství v Českém svazu házené červenec 2016 1 Článek 1 Úvodní ustanovení a definice 1.1 Zásady členství v Českém svazu házené (dále jen ČSH ) jsou prováděcím předpisem upravujícím zásady členství

Více

Stanovy spolku GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV z. s.

Stanovy spolku GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV z. s. Stanovy spolku GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV z. s. (úplné znění stanov schválené výborem Golf clubu Stará Boleslav podle ust. čl. XII., odst. 3 stanov dne 12. září 2014) I. Název spolku Spolek je sportovním

Více

Vstup České republiky do EU podpořily téměř tři čtvrtiny studentů a tento údaj odpovídá i výsledkům roku minulého.

Vstup České republiky do EU podpořily téměř tři čtvrtiny studentů a tento údaj odpovídá i výsledkům roku minulého. 1. Jste pro vstup naší republiky do EU? Vstup České republiky do EU podpořily téměř tři čtvrtiny studentů a tento údaj odpovídá i výsledkům roku minulého. 19,52% 5,40% 2,31% 0,24% 37,98% 34,54% certainly

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Na základě článku X. Jednacího řádu vlády zřizuje vláda své poradní orgány, které jsou

Více

Vysoké školství České republiky v mezinárodním srovnání na základě OECD Education at a Glance 2015

Vysoké školství České republiky v mezinárodním srovnání na základě OECD Education at a Glance 2015 Vysoké školství České republiky v mezinárodním srovnání na základě OECD Education at a Glance 215 Následující zpráva je založena na nejnovějším přehledu OECD Education at a Glance 215. Použité grafy jsou

Více

Indikátory zdraví a životního prostředí v Evropě (resp. v Evropském regionu WHO) Vladimíra Puklová Centrum hygieny životního prostředí SZÚ

Indikátory zdraví a životního prostředí v Evropě (resp. v Evropském regionu WHO) Vladimíra Puklová Centrum hygieny životního prostředí SZÚ Indikátory zdraví a životního prostředí v Evropě (resp. v Evropském regionu WHO) Vladimíra Puklová Centrum hygieny životního prostředí SZÚ Zdraví a životní prostředí podle WHO (Environmental Health) Široký

Více

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. Preambule Jednací řád MAS upravuje přípravu a svolání jednání Valné hromady spolku, Rady spolku a Kontrolního a monitorovacího

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích Hlava I Základní ustanovení Čl.1 Česká asociace basketbalových rozhodčích (dále jen ČABR) je zájmová skupina basketbalových rozhodčích. ČABR je součástí

Více

Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek )

Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek ) Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s. I Základní ustanovení 1.1. Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek ) 1.2. Sídlo spolku: Hradec Králové, Rybova 1908/31, PSČ 500 09 1.3. Spolku

Více

Bytová situace: ČR a země EU

Bytová situace: ČR a země EU : ČR a země EU 1 1. Velikost bytového fondu 2. Vybavenost byty 3. Reprodukce bytového fondu (výstavba + úbytky) 4. Kvalita bytového fondu 5. Struktura podle vztahu k bytu (držba) -----------------------------------------------------

Více

Aktuální ekonomické trendy

Aktuální ekonomické trendy Aktuální ekonomické trendy... letadlo?! Pavel Kohout Obsah Extrémně nízké úrokové sazby Nestandardní měnová politika se stává normálem Rostoucí objem peněz v ekonomice Česká republika, bezpečný přístav

Více

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL I. Název, sídlo, právní forma Název: Sdružení žen KDU-ČSL /dále jen Sdružení/, jeho zkratka je SŽ KDU-ČSL anglicky: Women's Association of KDU-CSL Sídlo: Ústřední kancelář

Více

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive Stanovy klubu efdrive Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název klubu je efdrive. 2. Zkrácený název klubu je EFD. 3. efdrive je zájmovým klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU). 4. Nedílnou součástí stanov efdrive

Více

Strukturální Fondy ve Velké Británii

Strukturální Fondy ve Velké Británii Strukturální Fondy ve Velké Británii Chris Kirby Head Of Structural Funds Implementation, BIS London chris.kirby@bis.gsi.gov.uk Obsah prezentace Prostředí SF ve Velké Británii Role ministerstva Programy

Více

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava ČÁST 1 OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava jako Řídící orgán

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

LEADER jako hnací motor rozvoje venkova

LEADER jako hnací motor rozvoje venkova LEADER jako hnací motor rozvoje venkova Tématická pracovní skupina 1 programu PREPARE Gathering 2011 Hlavní koncepce přístupu LEADER LEADER: Liens Entre Actions de Developpement de l Economie Rurale =

Více

Organizační řád KlimNet z. s.

Organizační řád KlimNet z. s. Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád KlimNet z. s. 1. Spolek KlimNet z. s. se sídlem: 28. října 141, 742 83 Klimkovice, IČ: 26666936 (dále jen Spolek ) vydává v souladu se stanovami Spolku následující

Více

EURES. EURopean. Employment Services

EURES. EURopean. Employment Services EURES EURopean Employment Services Evropské služby zaměstnanosti Osnova Představení systému EURES; vznik; základnz kladní údaje Východiska systému; volný pohyb pracovních ch sil v zemích EU/EHP Hlavní

Více