Zápis z 19. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Olomouc,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 19. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Olomouc, 14. 12. 2010"

Transkript

1 Zápis z 19. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Olomouc, Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Karel Stojan Ověřovatelé zápisu: Krist, Kulíšek Jednání: Zahájení jednání provedl předseda NS MAS ČR a přivítal přítomné. Předseda seznámil s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Doplnit body: 8) Zpráva propagační a medializační komise Sušanka 9) Systém vzdělávání MAS Karasová 10) Pracovní skupina pro rozšiřování metody LEADER - Haš Program byl odsouhlasen. 1. Kontrola plnění úkolů z minulého jednání (Winter) Zpráva o činnosti za uplynulé období Úkol 1/18 Napsat dopis na Mze s požadavkem hodnocení všech MAS. Zahrnout do plánu CSV jako roční téma propagace metody Leader na bílá místa Zodpovědný předseda NS MAS ČR Termín: okamžitě Splněno žádost podána ústně, hodnocení nepodpořených MAS bude zapracováno do plánu činnosti CSV (příslib Ing. Bělinové). Úkol 2/18 Uspořádat jednání Krajské organizace. Zápis z tohoto jednání předat (ověřený pozvaným členem Výboru ) předsedovi NS MAS ČR. Zodpovědni: členové výboru NS MAS ČR Termín: do konce února 2011 Úkol plněn průběžně předseda žádá krajské zástupce, aby jej průběžně informovali o výsledcích krajských voleb a delegací. Úkol 3/18 Podat žádost o prodloužení realizace projektu Zelená úsporám do konce roku 2011 a převedení finančních prostředků na rok Zodpovědni: Jiří Krist, Radan Večerka, Eva Hamplová Termín: ihned Úkol splněn. Předseda odeslal doporučený dopis na SFŽP. Na SFŽP jednali samostatně p. Krist, Večerka i p. Dunka, pracovník SFŽP doporučil, aby konzultace ZÚ byly zatím pozastaveny. J. Krist zpracoval návrh na zlepšení administrace konzultací ZÚ, kde uvádí, že od zjištění nedostatků byla přijata opatření ke zlepšení kvality a nyní již chyby nejsou vykazovány. Je obava, že konzultace a propagace již nebudou zapotřebí, neboť na únor 2011 se očekává výrazný převis žadatelů. NS MAS trvá na úhradě již vzniklých nákladů. Věc dále předána p. Večerkovi k řešení.

2 Zpráva o činnosti předsedy za uplynulé období Projekt Perličky na dně byl vyřazen z administrace IOP s odůvodněním, že zakládá veřejnou podporu. Dle názoru J. Krista byl projekt bez znaků veřejné podpory a domnívá se, že náš projekt byl vyřazen cíleně. Navrhuje zpracovat vlastní posudek projektu ve vztahu k veřejné podpoře (příp. dotaz na ÚOHS) a odvolat se proti rozhodnutí. Úkol 1/19 Zajistit odborný posudek na veřejnou podporu ve vztahu k projektu Perličky na dně a podat odvolání na IOP. Zodpovídá: Krist, Winter Termín: okamžitě konference rozvoje venkova na Slovensku (více viz web založení sítě MAS (zakladatelé budou 14 MAS z 29 podpořených), z naší strany navrženo zapojení i nepodpořených MAS, návrh na harmonizaci opatření IV.2.1. (úkol pro TPS LEADER a je to úkol pro TPS? Kdo to dostal za úkol?) Valná hromada SPOV ČR na MZe poděkování SPOV za dosavadní spolupráci, na to navázala účast předsedy SPOV Kavaly na jednání Výboru NS MAS ČR o Vizi dne v Olomouci účast na projednání Střednědobého hodnocení PRV (zpracovatel DHV + Tima Liberec), materiál byl zaslán členům Monitorovacího výboru na vědomí; následně bude svolána oponentní skupina (NS MAS ČR zastupuje PhDr. Sušanka) do ; do musí být návrh odeslán EK 2. Zpráva o činnosti TPS Leader ( Florian ) Stanovisko NS MAS ČR : Výbor Národní sítě místních akčních skupin České republiky (NS MAS ČR) souhlasí se zachováním podmínek pravidel opatření IV.1.1. Programu rozvoje venkova České republiky pro rozšiřování území působnosti MAS. Domnívá se však, že navýšení o 10% by mělo být umožněno každý rok, ovšem nad 110% k původnímu stavu již bez navýšení finančního limitu. Výbor NS MAS ČR vítá možnost udělení výjimky schvalované Tematickou pracovní skupinou (TPS) LEADER v případech, kdy bude odůvodnitelné rozšíření i nad stávající limit 10% navýšení počtu obyvatel, což významně přispívá k šíření pokrytí území ČR metodou LEADER, přičemž se domnívá, že by v takových případech neměl být navyšován bonus na obyvatele na výše než 110% původní výše u a to i při vyšším navýšení počtu obyvatel. Bude však zároveň třeba posoudit případy a ověřit zapojení větších nepokrytých regionů tak, aby jim nebylo znemožněno založit MAS po rozebrání území sousedními MAS. Územní integritu považuje NS MAS ČR za podstatnou, a proto nepředpokládá, že by její zástupci v TPS LEADER souhlasili s udělováním výjimek v tomto směru. V případě projednávání výjimek budou členové TPS LEADER zastupující NS MAS ČR svá stanoviska, která budou doporučením pro řídící orgán, konzultovat s Výborem NS MAS ČR. Výbor NS MAS ČR zároveň považuje za užitečné zavedení opatření Získávání zkušeností a osvojování schopností a to již v roce 2011, které by systémově podporovalo přípravu dosud nevybraných MAS na období (např. zajištění personálních kapacit, předávání zkušeností od MAS, realizujících svá SPL v rámci opatření IV.1.1., koučing, ).

3 Diskuse: Karasová navrhuje zpracovávat zprávy o činnosti PS LEADER návrh z diskuse: informace z PS bude rozesílat její vedoucí všem MAS + zveřejňovat na webu NS MAS; na Výboru NS MAS budou řešeny jen dotazy. Sušanka v Pravidlech IV.1.1. již není osnova SPL/ISÚ proč? Florian - bude řešeno osnovou aktualizace SPL Krist dotaz zda-li se limit 110% vztahuje na roční rozšíření nebo oproti původnímu rozsahu Kulíšek neomezené zvětšování území, kde je prostor, i novými MAS; blokace peněz je dobrý postup Návrh k hlasování: navýšení max. o 10% ročně (8:1:1) Návrh k hlasování: zastropovat navyšování alokace na 110% (8:0:2) Výsledný návrh na novou formulaci podmínky: V případě rozšíření územní působnosti MAS lze provádět navýšení počtu obyvatel o max. hodnotu 10% (vzhledem k seznamu obcí v územní působnosti MAS k a počtu obyvatel v těchto obcích k ) a při rozšiřování územní působnosti MAS nesmí dojít ke vzniku izolovaných územních celků (s výjimkou vojenských újezdů). Přitom pro výpočet bonusu dle počtu obyvatel bude zohledněno max. 110% k stavu z Pokud MAS navrhne rozšíření území působnosti, které nesplňuje tuto podmínku, vyžádá si CP SZIF stanovisko TPS LEADER, která může rozhodnout o udělení výjimky; D, jinak C Úkol 2/19 Sdělit stanovisko NS MAS ČR ve věci rozšiřování území 112 MAS. Zodpovídá: Florian Termín: Ihned Pokrývání bílých míst: Karasová navrhuje delegaci na MMR ve věci zavedení podpory pro nepodpořené MAS ve složení: Winter, Haš, Karasová Úkol 3/19 Zajistit schůzku na MMR ohledně podpory pro nepodpořené MAS. Zodpovídá: Karasová Termín: ihned 3. Workshop Brusel (Winter) Nabídka MZe k účasti na workshopu pro nové MAS v Bruselu. Max. počet účastníků pro ČR je stanoven na 20 osob, přihlásilo se 12 účastníků MZe ještě projedná s organizátory možnost přihlášení dalších 8 osob do výše původního limitu. Pravděpodobně je možnost přihlásit se i přes některé kraje. 4. Konference VENKOV 2010 (Kulíšek) Celkem se na konferenci přihlásilo 328 osob, dle prezenčních listin se zúčastnilo 296 osob. Účastníci odevzdávají a zasílají hodnotící dotazníky předběžný závěr: celkově se účastníci cítili spokojeni a konference byla hodnocena velmi dobře. Nízko (známka 3 z 5) byla hodnocena úroveň přednášek a výběr přednášejících, práce facilitátorů (ti měli ale ztížené podmínky k práci nevyváženým výběrem panelistů a krátkým časem na diskusi). Názor P. Kulíška bohužel se nepodařilo připravit konferenci perfektně po obsahové stránce (někteří zejm. zahraniční lektoři nepřijeli, bylo nutné prohodit program na poslední chvíli, )

4 Celkové náklady vč. ubytování činí 1,850 mil. Kč. Celkové příjmy činí (odhad) 1,5 mil. Kč (z toho 740 tis. Kč poplatky účastníků, 500 tis. Kč NS MAS ČR, tis. Kč Královéhradecký kraj ), tj. ztráta cca 350 tis. Kč. Sušanka ze strany MZe nedošlo k včasné rozesílce pozvánek zahraničním partnerům, kteří z tohoto důvodu odřekli svoji účast Winter NS MAS může uhradit dalších Kč z příjmů ze své činnosti; neměli bychom nechat celou ztrátu na krajské síti Haš konference byla především zaštítěna NS MAS, ne krajskou sítí Sušanka měl by být předložen konkrétní rozpočet, současně s rozpočtem NS MAS v lednu 2011 Stojan Konference Venkov 2010 byla oficiálně pořádána CSV Winter navrhuje jednat s MZe o navýšení rozpočtu konference o 200 tis. Kč a v současnosti poskytnout půjčku Krajskému sdružení 300 tis. Kč Hlasování (9:0:1) Usnesení: Poskytnout KO Královehradeckého kraje půjčku ve výši 300 tisíc korun na úhradu pohledávek z konání konference Venkov Úkol 4/19 Předseda projedná s MZe možnost navýšení rozpočtu konference o 200 tis. Kč v rámci rozpočtu CSV. Zodpovídá: Winter Termín: Ihned Úkol 5/19 Předseda zajistí převod krátkodobé půjčky Krajskému sdružení MAS KHK ve výši Kč. Zodpovídá: Winter, Kulíšek Termín: Ihned Úkol 6/19 Předložit zprávu o nákladech konference a o čerpání rozpočtu NS MAS 2010 a návrhu rozpočtu na r Zodpovídá: Hamplová, Kulíšek Termín: do dalšího jednání Výboru 5. Konference Senec Slovensko ( Winter ) Na konferenci v Senci (Slovensko) se zúčastnili zástupci několika Místních akčních skupin z České republiky a zástupci platební agentury SZIF. Jedním z hlavních témat konference byla projektová spolupráce mezi oběma státy a příklady dobré praxe. Slovenské i české MAS prezentovaly své uskutečněné i připravované projekty jak na národní tak i mezinárodní úrovni. Dalším tématem byly regionální produkty a projekty s nimi spojené. Také na konferenci proběhla prezentace práce CSV v ČR a na Slovensku. V podvečer prvního jednacího dne se MAS z ČR zúčastnily zakládající schůzky NSS MAS SK. 6. Vize NS MAS ČR ( Krist ) Materiál Vize 2014 navrhuje následující přínosy metody LEADER: propojování témat = efektivita, integrovaná řešení propojování partnerů = potřebnost, zapojování inovativnost = adaptace na nové podmínky

5 Na prezentaci na Konferenci Venkov navazovala diskuse členů Výboru dne v Olomouci. Závěrem je, že k prosazení návrhu je třeba se spojit v rámci ČR (SPOV, ) i v rámci EU (především země V4), prosazování přes ELARD. Cílem úsilí by mělo být pozvednutí metody LEADER z jedné Osy jednoho programu na širší princip ve všech programech, které se týkají rozvoje venkova např: člověk a společnost sociální, lidské zdroje, ekonomika a inovace MSP, rozvoj území regionální investiční programy, infrastruktura, životní prostředí krajina, ekosystém, biodiverzita, efektivní, stabilní veřejná společnost veřejná správa, spolupráce Diskuse ohledně finančního rámce stávající hnutí LEADER má potenciál výrazně většího výkonu. Požadavkem ve vztahu k SZP je rozšířit LEADER na celou oblast stávající Osy III. (vč. podnikání a diverzifikace) a IV. a pro tyto osy požadovat 50% rozpočtu SZP (s ohledem na dosavadní výši 22% a stávající výrazné převisy v Ose III. i IV.). Předpoklad je tedy cca tj. cca mil. Kč / MAS / rok. Kromě toho požadovat pevný finanční rozpočet pro metodu LEADER i v ostatních politikách, kterou by se řešilo celé území obcí pod cca obyv. Dále navrhnout rozlišení mezi SZP a kohezní politikou nikoliv na velikosti obce (stáv. 500 obyv.), ale dle velikosti projektu. Nutné také zamezit bílým místům mezi programy. Cílem je také 100% pokrytí území ČR s obcemi pod obyv. Předpoklad je cca150 MAS pokrývající území celé ČR. Do konce ledna je třeba dokončit návrh. Diskuse: Kulíšek měli bychom rychle získat a soustředit informace ohledně aktuálního vývoje kohezní politiky, ale i SZP Sušanka je třeba definovat základní termíny jako inovace, nadhodnota apod. Kulíšek není do budoucna možné uvažovat o dotování infrastruktury, hlavním účelem musí být rozpohybování zaměstnanosti, atraktivity bydlení, využití volného času Krist navrhuje pověřit zmapováním zahraničních debat místopředsedkyni J.Doubnerovou Karasová navrhuje iniciovat změnu legislativy ve smyslu daňové výtěžnosti 7. Volební Valná hromada NS MAS ČR ( Winter ) Předseda požádal zástupce Jihomoravského kraje o zajištění Volební valné hromady na jejich území. Vybranou lokalitou by mohl být zámek Křtiny. Zástupce KS NS MAS Jihomoravského kraje dostal za úkol připravit na další schůzi výboru nabídku na konání VH NS MAS ČR Návrh na změnu stanov NS MAS ČR Úkol 7/19 Projednat s kontrolní komisí zpracování návrhu na změnu stanov Zodpovídá: Winter Termín: leden Zpráva propagační a medializační komise Sušanka

6 Sušanka přednesl pracovní návrh činnosti PS na rok 2011, zahrnující především pokračování ve výstavě o činnosti MAS (příklady dobré praxe) a její rozšíření o pořízení plochých TV s projekcí vč. přípravy propagačních šotů a prezentaci této výstavy na akcích pořádaných nebo spolupořádaných NS MAS ČR, dále pak organizaci akce Motlitba za domov a další. Florian na uvedené aktivity navrhuje připravit žádost o dotaci Winter navrhuje z důvodu finanční náročnosti raději pořídit dataprojektor a plátno; zároveň navrhuje rozšířit mapovaná témata nejen církevní památky Haš CSV připravuje televizní pořad o PRV do ČT Jančo navrhuje připravit propagační film o MAS a metodě LEADER, nabízí pomoc Florian navrhuje klást výrazný důraz na prezentaci MAS a metody LEADER navenek (nikoliv jen prezentace MAS mezi sebou), organizovat tiskové konference pro novináře, psát články do médií apod. Sušanka toto by měly zajišťovat MAS, prezentace navenek zajistila Motlitba za domov Florian na Motlitbě za domov 2010 nebylo v celém přenosu zmíněno co je MAS a co je LEADER Karasová ve spolupráci s ekumenickou radou je možné se dostat do televize Noe, nabízí kontakty Jančo připojuje se k názoru p. Floriana opakovaně se setkává s neznalostí médií, jednotlivé MAS se propagují, ale je třeba dělat osvětu na celostátní úrovni Karasová sjednaná smlouva na krajské úrovni s médii Charouzek zvážit akci pro politiky a lobbisty v Praze Winter připomíná žádost o zpracování výroční zprávy do březnové VH. Rozpočet Mediální a propagační komise lze čerpat do stanovené výše po předložení záměru, rozpočtu, podkladů k čerpání a fakturaci. Úkol 8/19 Na lednovém jednání navrhne PS Medializace a propagace návrh činnosti na rok 2011 vč. rozpočtu. Zodpovídá: Sušanka Termín: do dalšího jednání Výboru Úkol 9/19 Zpracovat 1 stránku o činnosti krajských organizací do výroční zprávy. Zodpovídá: jednotliví členové Výboru Termín: do dalšího jednání Výboru Úkol 10/19 Zpracovat výroční zprávu NS MAS ČR pro Valnou hromadu. Zodpovídá: propagační komise Termín: Systém vzdělávání MAS Karasová Navrhuje uspořádání vzdělávacích kurzů pro MAS (podobně jako probíhaly v Benešově) a dále nadstavbových kurzů (výběrová řízení, veřejná podpora) apod. Možnost spolupráce s paní Bačkovskou a financování v rámci Osy V. Technická pomoc. Lahoda ve Zlínském kraji uvažují o využití prostředků krajské CSV na podobné akce, kurzy by byly potřebné, podporu přímo z CSV by vítali Winter navrhuje již nečerpat další výdaje z CSV, již tak jde velká část do MAS

7 Florian nápad se školeními je výborný, v první fázi připravme databázi lektorů Lahoda požádejme paní Bačkovskou o databázi lektorů 10. Pracovní skupina pro rozšiřování metody LEADER Haš Pracovní skupina se zatím zabývá připomínkováním návrhu hodnocení MAS Kulíšek dle zápisu má připravit hodnocení nevybraných MAS, dosavadní výstup je ale přepracování stávajícího systému hodnocení MAS tato věc by měla být spíše na ŘO Haš návrh hodnocení zahrnuje jak vybrané tak nevybrané MAS, přičemž nevybrané MAS budou v hodnoceny nejdříve ve zkušebním kole Florian nově je v pravidlech zakotvena povinnost zpracovávat monitorovací zprávy o činnosti MAS doporučuji provázat oba formuláře, některé technické informace není třeba uvádět do dotazníků, ale již do monitorovacích zpráv návrh monitorovací zprávy bude projednávat TPS v lednu 11. Různé, připomínky členů výboru Winter na web NS MAS jsou umisťovány prezenční listiny z jednání Sušanka navrhuje na lednové jednání zařadit bod ohledně hodnocení nevybraných MAS Úkol 11/19 Připravit návrh postupu hodnocení nevybraných MAS. Zodpovídá: Haš, Sušanka Termín: do dalšího jednání Karasová hodnocení MAS stanovování bonusů MAS bylo velmi nízké Kulíšek zvážit pořádání Výborů mimo Prahu/Olomouc Florian navrhuje další jednání uspořádat ve Středočeském kraji Úkol 12/19 Navrhnou místo konání Výboru NS MAS v lednu ve Středočeském kraji (mimo MAS Říčansko). Zodpovídá: Haš Termín: ihned Ověřil: Krist, Kulíšek Zapsal: Jan Florian

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3.

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3. Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. 2011 Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3.2012 Členská základna má vzrůstající tendenci.oproti roku 2010

Více

Úkol delegovat členy do komise spolupráce a medializace zástupci KO ( do konce září ) - schůzky budou probíhat v září

Úkol delegovat členy do komise spolupráce a medializace zástupci KO ( do konce září ) - schůzky budou probíhat v září Zápis z 6. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Krajský úřad Jihočeského kraje, České Budějovice, 31.8..2009 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Lucie Krumpholcová, Mze Ing. F.

Více

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění.

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Zápis z 12. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Zlín, 23.4.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: zástupce KZAV Zlínského kraje Ověřovatelé zápisu: Kulíšek, Haš Zápis: Eva Hamplová

Více

Zápis ze 9. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Stříbro, 15.12. 2009

Zápis ze 9. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Stříbro, 15.12. 2009 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis ze 9. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Stříbro, 15.12. 2009 Hosté: Ing. Zuzana Dvořáková, Mze Ing. Václav Votava, Poslanec PČR, člen rozpočtového

Více

Sušanka (e-mailem) doplnění bodu medializační a propagační komise čerpání rozpočtu a rozpočet na rok 2011.

Sušanka (e-mailem) doplnění bodu medializační a propagační komise čerpání rozpočtu a rozpočet na rok 2011. Zápis z 20. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Praha, 11. 1. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Kateřina Adamcová, CP SZIF Praha Ověřovatelé zápisu: Kulíšek, Lahoda Jednání:

Více

Zápis z 22. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR - Usnesení Křtiny, 16.3. 2011

Zápis z 22. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR - Usnesení Křtiny, 16.3. 2011 Zápis z 22. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR - Usnesení Křtiny, 16.3. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Judr. Radan Večerka Ověřovatelé zápisu: Jitka Doubnerová, Gustav

Více

Národní síť místních akčních skupin ČR SPOLEČNÉ ŠKOLENÍ MAS A RO SZIF ÚNOR 2011

Národní síť místních akčních skupin ČR SPOLEČNÉ ŠKOLENÍ MAS A RO SZIF ÚNOR 2011 Národní síť místních akčních skupin ČR Pracovní skupina LEADER SPOLEČNÉ ŠKOLENÍ MAS A RO SZIF ÚNOR 2011 Pracovní skupiny NS MAS apod. / 1 PS pro realizaci programu LEADER (PS LEADER) Statut PS schválen

Více

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění.

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Zápis z 14. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Říčany, 8.6.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Bělinová, Mze Ing. Bejčková, Mze Ing. Adamcová, SZIF JUDr. Večerka, NOV PhDr.

Více

ZÁPIS NA 9. ZASEDÁNÍ VÝBORU NS MAS ČR, o.s.

ZÁPIS NA 9. ZASEDÁNÍ VÝBORU NS MAS ČR, o.s. ZÁPIS NA 9. ZASEDÁNÍ VÝBORU NS MAS ČR, o.s. Termín: 8.2.2008 Čas: 10:00 hod. Místo: Praha 2 Vinohrady, Slezská 7, Budova ÚZPI Přítomni: Adam, Sušanka, Doubnerová, Hamplová, Winter, Florian, Oliva, Nekvasilová,

Více

Národní síť Místních akčních skupin České republiky. v kontextu rozvoje venkova. Bc. František Winter

Národní síť Místních akčních skupin České republiky. v kontextu rozvoje venkova. Bc. František Winter Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Bc. František Winter Národní síť Místních akčních skupin České republiky - je nestátní, nezisková organizace, která sdružuje

Více

Příprava nového období - vyjednávání

Příprava nového období - vyjednávání Příprava nového období - vyjednávání Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Česko Polská konference Rejvíz 22.11. 2012 Naše představa v období 2014-2020 Národní strategický

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 8 členů + 5 x plná moc - omluveno Opakovanou

Více

Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR

Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR dne 9.1. 2009 od 10:00 hodin, Choceň (městský úřad) MAS NAD ORLICÍ Přítomní (podle prezenční listiny): Členové a náhradníci výboru s právem hlasovat: František

Více

Zápis. počet přítomných subjektů

Zápis. počet přítomných subjektů Zápis z jednání představenstva MAS Český sever, z. s., kancelář MAS Český sever, 25. 6. 2019 od 13 hod. Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno 5 členů představenstva z celkového počtu 9 členů) počet

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 1. etapa 2012 (1.1.2012 30.4.2012) Název MAS: zpracovatel zprávy: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel Rada, projektový manažer SPL Milan

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 3. etapa 2012 (1.9.2012 31.12.2012) Název MAS: zpracovatel zprávy: kontakt: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel projektový manažer SPL

Více

Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Bělinová Mze, Ing. Adamcová CP SZIF, JUDr. Večerka - NOV

Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Bělinová Mze, Ing. Adamcová CP SZIF, JUDr. Večerka - NOV Zápis z 21. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Praha, 8. 2. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Bělinová Mze, Ing. Adamcová CP SZIF, JUDr. Večerka - NOV Ověřovatelé zápisu:

Více

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění.

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Zápis z 11. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Mělník, 15.3.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Ověřovatelé zápisu: Doubnerová, Karasová Zápis: Eva Hamplová Jednání: Zahájení jednání

Více

Místní akční skupina Šluknovsko

Místní akční skupina Šluknovsko Z á p i s z valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 2. června 2009 ve Šluknově Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o programu LEADER 3. Změna složení orgánů a volba členů Představenstva

Více

Krásná Hora nad Vltavou 252 kancelář MAS. Program : - 14:00 - Zahájení. Volba členů Programového výboru a Výběrové komise. Prezenční listina účastníků

Krásná Hora nad Vltavou 252 kancelář MAS. Program : - 14:00 - Zahájení. Volba členů Programového výboru a Výběrové komise. Prezenční listina účastníků Zápis z jednání členů Sdružení zakladatelů MAS Sedlčansko, o.p.s. ze dne 28. 02. 2012 Místo konání: Krásná Hora nad Vltavou 252 kancelář MAS Program : - 14:00 - Zahájení Seznámení s činností Schválení

Více

Z á p i s. z Valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 4. března 2010 od 16 hod. v kulturním domě Club, Šluknov. Přítomni: dle prezenční listiny

Z á p i s. z Valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 4. března 2010 od 16 hod. v kulturním domě Club, Šluknov. Přítomni: dle prezenční listiny Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Strategický plán LEADER Z á p i s z Valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 4. března 2010 od 16 hod. v kulturním

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: leden - duben 2013 Název MAS: České středohoří, IČ: 27036952 zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce):ing. Bohumír Jasanský - ředitel kontakt: 417

Více

Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje

Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Termín 26. března 2015 čtvrtek Čas Místo Program jednání 9:00 10:00 hod MAS Slezská Brána, z.s., Restaurace

Více

Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne

Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne 24. 9. 2018 Místo a čas jednání: Kancelář MAS, Hradská 285, Humpolec od 16:00 hodin. Přítomní členové Rady spolku dle

Více

Výroční zpráva. Národní sítě Místních akčních skupin ČR, o.s. za období 2007-2008

Výroční zpráva. Národní sítě Místních akčních skupin ČR, o.s. za období 2007-2008 Výroční zpráva Národní sítě Místních akčních skupin ČR, o.s. za období 2007-2008 Bc. František Winter Zábřeh 11.3.2009 Národní síť MAS ČR činnost sítě a výboru v roce 2007 činnost sítě a výboru v roce

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 20. září 2011 17. ledna 2012 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: Kč Kč

Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: Kč Kč Hranice 16.3.2017 Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: 1 690 000 Kč 1 650 000 Kč členské příspěvky ve výši 10 000 Kč 171 členů k 31. 12. 2016 Seminář unijní programy 8 190 Kč 14 529 Kč organizace

Více

Zápis z 15. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Olomouc, 13.7.2010

Zápis z 15. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Olomouc, 13.7.2010 Zápis z 15. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Olomouc, 13.7.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Kateřina Adamcová SZIF Praha Adámková Dagmar AZV Břeclav Michala Pruknerová

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 19. ledna 2013 21. května 2013 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Zápis z Valné hromady LAG Podralsko o.s. Čtvrtek,

Zápis z Valné hromady LAG Podralsko o.s. Čtvrtek, Zápis z Valné hromady LAG Podralsko o.s. Čtvrtek, 13.12.2012 Datum: 20.03.2012 17.00 hodin Místo: Zasedací síň Hamr na Jezeře Přítomni: Dle prezenční listiny ( 21 členů) Program jednání: 1. Volba orgánů

Více

ZÁPIS Z I. ZASEDÁNÍ SR, DR, MAS Vladař o.p.s.

ZÁPIS Z I. ZASEDÁNÍ SR, DR, MAS Vladař o.p.s. ZÁPIS Z I. ZASEDÁNÍ SR, DR, MAS Vladař o.p.s. Termín: 22. 1. 2009 Čas: 10:00 hodin Místo: Sekretariát MAS Vladař, Husova 153, Valeč Přítomni: SR: Jan Bartoň, Hana Halyová, Václav Šístek, Ing. Zdeněk Vuliševič,

Více

Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova. 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec

Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova. 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec 1. - 2.12.2010 Obsah Základní informace o PRV, Síti Cíle Sítě, členství v Síti Celkové

Více

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 28.7.2015 v zasedací místnosti N3.118 (3. patro) v sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Pivovarské náměstí 1245, v Hradci Králové.

Více

Zápis z Valné hromady MAS Moravský kras konané dne v zasedací místnosti ZEMSPOL a.s. Sloup

Zápis z Valné hromady MAS Moravský kras konané dne v zasedací místnosti ZEMSPOL a.s. Sloup Zápis z Valné hromady MAS Moravský kras konané dne 12.4.2007 v zasedací místnosti ZEMSPOL a.s. Sloup Valnou hromadu MAS Moravský kras zahájil v 17 hodin předseda Miloslav Novotný a konstatoval, že je přítomno

Více

Zápsis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Zlínského kraje

Zápsis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Zlínského kraje Krajské sdružení Národní sítě Místních akčních skupin České republiky Zlínského kraje kraje Zápsis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Zlínského kraje Termín: 3.2.2015 Místo: Slovácký dvůr Ostrožská Nová

Více

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Datum a čas: 25. května 2017 17:00 hod. Přílohy: 4 Místo jednání: Polná Zapisovatel: Ing. Petra Laštovičková Předsedající: Ing. Vojtěch Rosický

Více

Pracovní skupina LEADER

Pracovní skupina LEADER Pracovní skupina LEADER Jan Florian ml. místopředseda Národní sítě MAS ČR o.s. MAS Český Západ Místní partnerství Valná hromada NS MAS ČR Mělník, MAS Vyhlídky 16. března 2010 Členové PS LEADER 2009-10

Více

PRV v novém plánovacím období

PRV v novém plánovacím období PRV v novém plánovacím období a vyjednávání NS MAS ČR František Winter Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Venkov současnosti a Venkov v roce 2020 Únovce - Kaskády 27.11.2012 1 Návrh PRV EU priority

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ z 6. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 23. března 2017 Místo: Praha Je povinností příjemce vyhodnotit rizika přijímaných doporučení pro jejich realizaci.

Více

Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s.

Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s. Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY č. 1/2014 Datum konání: 11. února 2014 Místo: Skalsko čp. 18 Přítomni: Hosté: Ověřovatelé zápisu: dle prezenční listiny

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 8. 10. 2014 od 12 00 hod. v Kravařích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 8. 10. 2014 od 12 00 hod. v Kravařích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 8. 10. 2014 od 12 00 hod. v Kravařích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Lukáš Volný, Daniel Procházka,

Více

Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích

Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Program jednání: 1. Zahájení 2. Zpráva o hospodaření spolku za rok 2015 3. Výroční

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova Možnosti čerpání evropských dotací pro obce, metoda LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova Rozpočet

Více

Žlutice,

Žlutice, Žlutice, 14. 3. 2013 Příjmy: plán plnění poznámka: Členské příspěvky: 1 013 000 Kč 1 039 000,00 Kč Registrační poplatek Země živitelka: 127 300,00 Kč Ostatní aktivity společně s dalšími partnery: Analýza

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov. Spolek pro obnovu venkova Královéhradeckého kraje Nepolisy 75, 503 63 predseda.spovkhk@volny.cz www.obnovavenkova.cz Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 4.4.2017 od 14.30 hodin

Více

Školení hodnotících komisí a průvodců

Školení hodnotících komisí a průvodců Školení hodnotících komisí a průvodců Hodnocení MAS příklady dobré praxe v rámci metody LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah Organizační rámec

Více

jednání Valné hromady KS MAS Středočeského

jednání Valné hromady KS MAS Středočeského Zápis z jednání Valné hromady KS MAS Středočeského Termín pátek 21. února 2014 v 9:30 h 14:00 h Místo MAS Vyhlídky, Mělník, Zasedací sál MěÚ /přízemí/, Nám. Míru čp. 51 Program Valné hromady: 1. Zahájení

Více

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0 Zápis z 16. Valné hromady Místní akční skupiny Svitava z. s. konané dne 4. května 2017 v zasedací místnosti budovy Mze ČR, pracoviště SZIF, Olomoucká 26, Svitavy Na svolání Valné hromady se Rada spolku

Více

Zápis z jednání Pracovní skupiny hodnocení MAS 2012 konané dne 4.4.2012 v budově MZe ČR v Praze

Zápis z jednání Pracovní skupiny hodnocení MAS 2012 konané dne 4.4.2012 v budově MZe ČR v Praze Zápis z jednání Pracovní skupiny hodnocení MAS 2012 konané dne 4.4.2012 v budově MZe ČR v Praze Přítomni: Členové PS dle prezenční listiny Zástupci Mze Ing. Krumpholcová, Ing. Chlupáčová, Ing. Lindová

Více

Úkol 1/9: tajemnice kontaktuje navržené členy komisí a předá kontakty vedoucím pracovních skupin. Termín leden 2010 Úkol byl splněn.

Úkol 1/9: tajemnice kontaktuje navržené členy komisí a předá kontakty vedoucím pracovních skupin. Termín leden 2010 Úkol byl splněn. Zápis z 10. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Karlovy Vary, 9.2.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Ověřovatelé zápisu: J. Jančo, J. Bittner Zápis: Eva Hamplová Jednání: Zahájení

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Pobeskydí zájmové sdružení právnických osob 739 53 Třanovice čp. 1 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis ze společného zasedání valné hromady a programového výboru, konaného ve školící

Více

OSLAVKA, o.p.s. Sídlo: Masarykovo nám. 104, 675 71 Náměšť nad Oslavou IČO:276 80 151

OSLAVKA, o.p.s. Sídlo: Masarykovo nám. 104, 675 71 Náměšť nad Oslavou IČO:276 80 151 ZÁPIS ze zasedání Pléna společnosti Oslavka, o.p.s., konaného dne 24. 3. 2015 od 14. hodin v prostorách CETT, Náměšť nad Oslavou Zapisovatel: administrativní pracovník Kateřina Horčičková Ověřovatel: Vladimír

Více

Zápis z valné hromady občanského sdružení VYHLÍDKY konané dne 27.3.2012 od 16.00 hod v zasedacím sále Městského úřadu Mělník

Zápis z valné hromady občanského sdružení VYHLÍDKY konané dne 27.3.2012 od 16.00 hod v zasedacím sále Městského úřadu Mělník Zápis z valné hromady občanského sdružení VYHLÍDKY konané dne 27.3.2012 od 16.00 hod v zasedacím sále Městského úřadu Mělník VH zahájila místopředsedkyně Čermáková VH byla svolána v souladu se stanovami,

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 21. 11. 2016 od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 2. etapa 2013 (1. 5. 2013 31. 8. 2013) Název MAS: zpracovatel zprávy: kontakt: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel Rada, projektový manažer

Více

Zápis. z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc

Zápis. z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc Zápis Obecně prospěšná společnost pro Český z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc Přítomni: viz presenční listina

Více

1) Prezence a zahájení jednání

1) Prezence a zahájení jednání Zápis č. 8 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 29. 1. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: Počet členů řídícího výboru: 16 s právem hlasovat 13 členů bez

Více

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Strakonice - 19.5.2011 Ing. Jana Bačkovská, Ministerstvo zemědělství Obsah Celostátní síť pro venkov (dále jen Síť)

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 23. 2. 2017 od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

Usnesení: Výbor NS MAS ČR souhlasí s úpravou jednacího řádu pro účely dnešního jednání. pro: 8 proti: 2 zdržel: 0 schváleno

Usnesení: Výbor NS MAS ČR souhlasí s úpravou jednacího řádu pro účely dnešního jednání. pro: 8 proti: 2 zdržel: 0 schváleno České Budějovice, 3. 9. 2012 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: dle prezenční listiny Ověřovatelé zápisu: Florian Jednání zahájeno v 14:15 Pořízen audio záznam. Zahájení jednání provedl předseda Ing.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Termín: 13. 2. 2015 od 12:00 Místo: zasedací místnost, RO SZIF, Kotlářská 53, Brno Přítomní: dle prezenční listiny (příloha č. 1) PROGRAM: 1.

Více

Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne od 16:30 hodin

Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne od 16:30 hodin Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne 8. 3. 2018 od 16:30 hodin Zapisovatel: Lucie Šulcová Ověřovatel 1: Pavlína Nermutová Ověřovatel 2: Mgr.

Více

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Omluven: Hosté: Zapisovatelka: Zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku (budova pošty) 8. 11. 2011, ve 13:00 hodin Ing. Oldřich Žďárský

Více

ZÁPIS Z IV. ZASEDÁNÍ SPRÁVNÍ A DOZORČÍ RADY MAS Vladař o.p.s.

ZÁPIS Z IV. ZASEDÁNÍ SPRÁVNÍ A DOZORČÍ RADY MAS Vladař o.p.s. MAS VLADAŘ o.p.s. Sídlo: Husova 153, 364 55 Valeč IČ: 264 04 818 Právní forma: Obecně prospěšná společnost Zapsáno v rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl 0, vložka

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV Datum jednání: 25.05.2017 Čas jednání: 10:00 hod. Místo jednání: budova MěÚ Břeclav, místnost č. 39 Přítomni/Omluveni: dle prezenční listiny Zápis:

Více

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha Ministerstvo životního prostředí odbor fondů EU Č. j.: 1666/300/15 83201/ENV/15 Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí 2007 2013, konaného dne 23. listopadu 2015

Více

Statut Národní stálé konference

Statut Národní stálé konference Statut Národní stálé konference Článek 1 Úvodní ustanovení 1. V programovém období 2014-2020 je pro koordinaci realizace územní dimenze ustavena Národní stálá konference (dále jen NSK ), jakožto nástupce

Více

KRAJSKÉ SETKÁNÍ MAS LIBERECKÉHO KRAJE

KRAJSKÉ SETKÁNÍ MAS LIBERECKÉHO KRAJE KRAJSKÉ SETKÁNÍ MAS LIBERECKÉHO KRAJE Liberec Multimediální sál Krajského úřadu, 17.2.2011 od 14 hodin Přítomni: MAS Libereckého kraje s právem hlasovat a být volen do orgánů NSMAS LAG Podralsko Dagmar

Více

Zápis z jednání Rady MAS

Zápis z jednání Rady MAS Zápis z jednání Rady MAS Místo konání: Dne: Účastníci: Hosté: Omluven: Zapisovatelka: Ověřovatel: Ski areál Dlouhoňovice, objekt Chaty Rolba, první patro 7.4.2010, od 13:00 hodin Ing. Oldřich Žďárský Ing.

Více

Místo: Zasedací místnost MAS Pošembeří, Nám. Arnošta z Pardubic 56, Český Brod

Místo: Zasedací místnost MAS Pošembeří, Nám. Arnošta z Pardubic 56, Český Brod Zápis z jednání PS Propagace Termín: 26. dubna 2012 ve 12 hodin Místo: Zasedací místnost MAS Pošembeří, Nám. Arnošta z Pardubic 56, Český Brod Přítomni: Jozef Jančo, Olga Špiková, Miloslav Oliva, Petra

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY BLANSKÝ LES NETOLICKO o.p.s. 26. března 2009 Obec Včelná zasedací místnost, od 15,00 hod.

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY BLANSKÝ LES NETOLICKO o.p.s. 26. března 2009 Obec Včelná zasedací místnost, od 15,00 hod. POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY BLANSKÝ LES NETOLICKO o.p.s. 26. března 2009 Obec Včelná zasedací místnost, od 15,00 hod. Vážení členové MAS Blanský les Netolicko o.p.s., srdečně Vás jménem

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 Zahájení Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) se konalo za přítomnosti

Více

Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy)

Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy) Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy) Přítomní členové rady: Vladimír Buchta, Zdeněk Kadlec, Ing. Julius Štaud, Mgr.

Více

Z á p i s. Ing. Josef Stehlík, Radomír Hanačík, Mgr. Viktor Liška, Václav Pošmurný,

Z á p i s. Ing. Josef Stehlík, Radomír Hanačík, Mgr. Viktor Liška, Václav Pošmurný, Z á p i s ze zasedání Krajského koordinačního výboru v rámci Celostátní sítě pro venkov, které se uskutečnilo 7. února 2012 v Modrém salonku, Slezská 7, Praha 2 Přítomni: Ing. Jitka Vovesná, Ing. Zdeněk

Více

1. Různé - Informace ke konání Valné hromady (Mach)

1. Různé - Informace ke konání Valné hromady (Mach) Blansko, 11. 12. 2012 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: dle prezenční listiny Ověřovatelé zápisu: Pošmurný Jednání zahájeno v 16:30 Z jednání pořízen audio záznam. Zahájení jednání provedl místopředseda

Více

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice,

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice, ZÁPIS ze zasedání Programového výboru MAS Hradecký venkov dne 1. 12. 2016 na Státním zámku Hrádku u Nechanic PROGRAM ZASEDÁNÍ: 1. Zahájení zasedání 2. Informace o průběhu naplňování Strategie komunitně

Více

Zápis z 4. jednání Výběrové komise MAS Krušné hory

Zápis z 4. jednání Výběrové komise MAS Krušné hory Zápis z 4. jednání Výběrové komise MAS Krušné hory Datum jednání: 27. 3. 2018 Čas jednání: 12:30 hod Místo jednání: kancelář MAS KH, Brigádnická 709, Ostrov Přítomni: členové VK dle prezenční listiny Program

Více

JEDNACÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍ SÍTĚ PRO VENKOV

JEDNACÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍ SÍTĚ PRO VENKOV JEDNACÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍ SÍTĚ PRO VENKOV ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Jednací řád Sítě vyplývá ze statutu Sítě. ČÁST II ČINNOST Článek 1 Řídící orgán Sítě 1. Řídící orgán Sítě je garantem všech aktivit Sítě.

Více

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Dne 17. 10. 2013 v 14 00 hodin Restaurace Obecní Dům v obci Sepekov Přítomni: Hroch Pavel, Tollinger Jindřich, Ing. Čunát Miroslav, Ing. Málek Bohumil, Souhrada

Více

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 28.11.2014 Místo: Zámek Zábřeh Účastníci konference: 28 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím právem:

Více

ZÁPIS Z 3. ČLENSKÉ SCHŮZE (VÝROČNÍ VALNÉ HROMADY), ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB MAS BOHUMÍNSKO

ZÁPIS Z 3. ČLENSKÉ SCHŮZE (VÝROČNÍ VALNÉ HROMADY), ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB MAS BOHUMÍNSKO ZÁPIS Z 3. ČLENSKÉ SCHŮZE (VÝROČNÍ VALNÉ HROMADY), ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB MAS BOHUMÍNSKO konané dne 16. dubna 2013 od 15,00 hod. v Kulturním domu v Dolní Lutyni Program: Obsah 1. Úvod, zvolení

Více

Registrační číslo SPL: 08/005/41100/564/ Nové výzvy a nové příležitosti pro Moravský kras

Registrační číslo SPL: 08/005/41100/564/ Nové výzvy a nové příležitosti pro Moravský kras Název: Zápis z jednání Programového výboru Číslo: MASMK-2011 Datum: 21. 12. 2011 Sloup, 21. 12. 2011, 15:00 Zápis z jednání Programového výboru MAS Moravsky kras o. s. Přítomni: Miloslav Novotný, Ing.

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY Řepín

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY Řepín Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Špytko, Ing. Pánek ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY Řepín 22. 4. 2008 Ověřovatelé zápisu: Vl. Šesták, J. Urbánek Návrhová komise: Ing. Procházka, Ing. Kučera Zápis :

Více

Ad 1) Jednání Koordinační pracovní skupiny zahájil ředitel KMAS SERVISO, o.p.s. Jan Bittner

Ad 1) Jednání Koordinační pracovní skupiny zahájil ředitel KMAS SERVISO, o.p.s. Jan Bittner Zápis z Koordinační pracovní skupiny projektu spolupráce Hovořme s venkovskými lidmi, ale především jim naslouchejme, realizovaného v rámci PRV, IV.2.1. b) Datum konání: 13.1.2011 Místo konání: Vzdělávací

Více

U S N E S E N Í. Číslo: 38 ze dne 23. května 2013

U S N E S E N Í. Číslo: 38 ze dne 23. května 2013 Číslo: 38 ze dne 23. května 2013 Rozhodnutí předsedy Rady AKČR podle usnesení Rady AKČR č. 25/2005 v období od 23. dubna 2013 do 20. května 2013 I. schvaluje následující rozhodnutí předsedy Rady AKČR:

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne I. Úvodní ustanovení Místní akční skupina Podještědí, z.s. se sídlem Proseč pod Ještědem 89,

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk M A S Zápis z jednání Valné hromady Místo konání: statek U Krtka, Helvíkovice Dne: 14.05.2009 Účastníci: Hosté: členové MAS ORLICKO dle

Více

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název STANOVY Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 2 Sídlo Sukova 49/4, 602

Více

Valná hromada NS MAS ČR 15. 3. 2012, Rumburk

Valná hromada NS MAS ČR 15. 3. 2012, Rumburk Valná hromada NS MAS ČR 15. 3. 2012, Rumburk V říjnu 2011 zveřejnila Evropská komise návrhy Nařízení pro období 2014-20, z nichž jsou pro metodu LEADER na venkově relevantní zejména: návrh Nařízení o společných

Více

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Východiska rozvoje venkova - koncepční Činnost Komise pro rozvoj venkova a

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lupenice, konaného dne 29. listopadu 2017 od v Lupenické hospodě

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lupenice, konaného dne 29. listopadu 2017 od v Lupenické hospodě Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lupenice, konaného dne 29. listopadu 2017 od 19.00 v Lupenické hospodě Zasedání zastupitelstva bylo řádně svoláno dle zákona o obcích číslo 128/2000 sb..

Více

Zápis z jednání Valné hromady

Zápis z jednání Valné hromady Zápis z jednání Valné hromady Místo konání: Dne: Městský úřad v Žamberku, zasedací místnost 14.04.2010, od 15.00 hodin Účastníci: Ing. Oldřich Žďárský, Ing. Josef Paďour, Ing. Dana Hubálková, Jan Vychplná

Více

Zápis. Přítomno: 13 členů ZMČ viz.prezenční listina. Nepřítomno: MVDr.Hunkes Bohumil omluven; Prokeš Martin - omluven.

Zápis. Přítomno: 13 členů ZMČ viz.prezenční listina. Nepřítomno: MVDr.Hunkes Bohumil omluven; Prokeš Martin - omluven. Zápis o průběhu 25. zasedání Zastupitelstva Městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6.10.2010 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 9. května 2016 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

schůze Kontrolního výboru č. 1/2018

schůze Kontrolního výboru č. 1/2018 Zápis ze schůze Kontrolního výboru č. 1/2018 Termín Místo 19. 11. 2018 Zasedací místnost MěÚ Bystřice nad Pernštejnem, Příční 405, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem Přítomni: dle prezenční listiny Schůze

Více

Výroční zpráva ZÁKLADNÍ INFORMACE. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení.

Výroční zpráva ZÁKLADNÍ INFORMACE. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení. Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení. 2013 Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s Týnec nad Sázavou, 13.3.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE 1 kraj počet MAS

Více