Vzde lavacıprojekt Vyuka bezpecnostnıch systemu. Zpracova no pro potrebu CSE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vzde lavacıprojekt Vyuka bezpecnostnıch systemu. Zpracova no pro potrebu CSE"

Transkript

1 Vzde lavacıprojekt Vyuka bezpecnostnıch systemu Zpracova no pro potrebu CSE

2 Vzde lavacıprojekt ývyuka bezpec nostnıch systů mu Obsah: I. U vod... 3 II. Ucel projektu ) Spoluprace strednıch s kol v ramci CSE ) Vytvar enı a sjednocovanı ucebnıch dokumentu ) Navrh a realizace ucebnıch pomu cek ) Pravidelnasetkanı reditelu s kol ) Organizace maturitnıch zkous ek ) Poradanı soutezı pro zaky s kol ) Vzdelavanı pedagogickych pracovnıku ) Prezentace v ramci ru znych odbornych akcı ) Spoluprace s firmami a organizacemi ) Propagace... 8 Strana 2 (celkem 8)

3 Vzde lavacıprojekt ývyuka bezpec nostnıch systů mu I. U vod V listopadu roku 1997 byl zpracovan projekt, jehoz cılem bylo vytvorenı optimalnısıte strednıch s kol zajisýujıcıch vyuku odborn ho predme tu čbezpecnostnı syst myú. Pri zpracovanıtohoto projektu bylo vyuzito cennych zkus enostıs vyukou oboru čzabezpecovacıtechnikaú ve Strednıodborn s kole elektrotechnick a Strednım odborn m ucilis ti v Ustınad Labem, kde si jako prvnıjiz v roce 1992 uve domili rozpor mezi potrebami praxe a profilem absolventu specializovanych elektrotechnickych s kol a ucilisý. V ramci projektu byl vytipovan omezeny pocet s kol zabyvajıcıch se vyukou zabezpecovacıtechniky a regionalne rozlozenych tak, aby pokryvaly potreby trhu prace. Projekt byl ustaven ve spolupraci s Vyzkumnym Š stavem odborn ho s kolstvı, predstaven Ministerstvu s kolstvı, mladeze a te lovychovy a Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra. Prıznive byl prijat i profesnıorganizacıaga (Asociace Gremium Alarm), kam jsou pravidelne zvani vedoucıpredstavitel projektu. K vyrazn mu posunu dos lo v roce 1999, kdy se dodatecne do prace sdruzenı zapojila SOS a SOU Dubno se sıdlem v Prıbrami, kde se tento obor zacal vyucovat jiz v roce 1990 a dıky tomu ma tato s kola velk zkus enosti a dosud nejlepsımaterialnı zabezpecenıpro vyuku dan ho oboru. Proto se v Dubne ujali organizovanıodbornych seminaru pro ucitele a mistry odborn vy chovy vyucujıcıtento obor. Soucastı seminaru je tak sjednocenıobsahu i metodiky vyuky. Vyznamna je i vzajemna vyme na ruznych vyukovych materialu a zkus enostı. Spolecne s Vyzkumnym Š stavem odborn ho s kolstvıbyly zpracovany osnovy vybe rov ho predme tu čbezpecnostnısyst myú, kter pokryvajıcely profil oboru. Byl tak vytvoren spolecny zaklad pro postupn rozpracovanıjednotlivych t mat a tvorbu dalsıch ucebnıch materialu. Postupne se zvys oval pocet s kol a zme nil se i oficialnınazev. V rıjnu 2001 byla na porade reditelu schvalena zme na nazvu na CSE (Czech Security Education) a pocet s kol se ustalil na deseti. Strana 3 (celkem 8)

4 II. Ucel projektu 1) Spolupra ce strednıch skol v ra mci CSE Krit ria spoluprace jsou zakotvena ve statutu CSE (prıloha 1). Zakladnımi podmınkami je vy uka zame rena na bezpecnostnısyst my, potrebn materialnı vybavenıa ochota k aktivnıspolupraci s ostatnımi cleny CSE. ISS Liberec SOS a SOU Pardubice ISS Ostrava SOSe a SOU U stı n. L. COPTH Praha ISS a U Stod SOS a SOU Dubno SOS a SOU Tabor SOU KutnaHora ISS Š COP Brno 2) Vytvarenıa sjednocova nıucebnıch dokumentu Zakladnım dokumentem je spolecna ucebnıosnova voliteln ho predme tu čbezpecnostnısyst myú (prıloha 2). Uvedeny predme t je v vyucovan ve studijnım oboru L/001 mechanik elektronik. Ucebnımi (t matickymi) plany s kol je tak upravena vyuka odborn ho vycviku ve tretım a ctvrt m rocnıku. Jako doporucenıbyl zpracovan normativ potrebn ho technick ho vybavenı(prıloha 3), soupis vhodnych praktickych cvicenı(prıloha 4). Obsahem uvedenych dokumentu jsou zejm na: Syst mov pojetıochrany Mechanicka bezpecnostnızarızenı Elektricka zabezpecovacızarızenı(ezs) Autoalarmy Elektricka pozarnısignalizace (EPS) Kamerov syst my (CCTV) Prıstupov a dochazkov syst my V prıloze 10 je ukazka z ucebnıho textu. Strana 4 (celkem 8)

5 3) Na vrh a realizace ucebnıch pomu cek Dulezita je tak metodika vyuky, ktera vyzaduje specielnıucebnıpomucky doplnujıcınebo rozs irujıcıprofesionalnıvyrobky. Duraz je kladen na nazornost a priblız enıvyuky praktick mu vyuzitı. Prıkladem jsou ruzn doplnky Š streden EZS umoznujıcıjejich programovanıa zkous enıve čs kolnıchú podmınkach nebo prıpravky demonstrujıcıcinnost prvku a materialu pouzıvanych v bezpecnostnıch syst mech. Strucny popis ne kterych ucebnıch pomucek vytvorenych v SOS a SOU Dubno je uveden v prıloze 9. 4) Pravidelna setka nıreditelu skol Zpravidla jedenkrat rocne se schazejıreditel s kol na spolecn m jednanı. Mezi hlavnıbody patrızhodnocenıcinnosti v uplynul m obdobıa stanovenıspolecnych cılu do budoucna. Uvedenym zpusobem se darıvytvaret shodn priority pri dalsım vybavovanıs kol potrebnymi ucebnımi pomuckami vcetne vyukov ho softwaru. Predme tem jednanıje i prıprava spolecnych akcı(odborn seminare, souteze a Šcast na vystavach) a vyme na predsedu maturitnıch komisı. 5) Organizace maturitnıch zkousek Zame rem je projednat a doporucit spolecna t mata pro maturitnızkous ku z voliteln ho predme tu čbezpecnostnısyst myú i praktick casti maturitnızkous ky. Sjednocenıse tyka rozsahu, obsahu i klasifikace. Uveden mu t matu byl ve novan seminar poradany v breznu 2001 a vysledek (doporucena t mata jsou v prıloze 5). Ve s kolnıroce 2000/2001 absolvovalo ve s kolach CSE maturitu se zamerenım pro bezpecnostnısyst my celkem 180 zaku. Strana 5 (celkem 8)

6 6) Pora d a n ısoutezıpro za ky skol V roce 2001 probe hly dve souteze. Prvnıpri prılezitosti vystavy Pragoalarm 㜲 Pragosec Soutez me la dve casti 㜲 teoretickou a praktickou. Hlavnım sponzorem byla firma Lenia Praha, ktera se podılela na prıprave praktick casti a ve novala ceny pro vıte zn zaky i s kolu. Dne 16. rıjna 2001 se ses lo v SOS a SOU Dubno celkem 18 zaku z devıti s kol na soutezi nazvan Jablotron 㜲 cup. Jak jiz nazev napovıda byla hlavnım sponzorem, ale tak organizatorem praktick casti firma Jablotron. V prılohach 6 a 7 jsou uvedeny otazky teoretick i praktick casti t to souteze. Uvedena setkanızaku i pedagogickych pracovnıku s kol umoznila objektivne porovnat Š roven znalostıa dovednostızaku a vytvorila prostor pro navazanı neformalnıch vztahu i vyme nu zkus enostı. Oba hlavnısponzori prislıbili podporu i v dalsıch rocnıcıch soutezı. Strana 6 (celkem 8)

7 7) Vzde la va nıpedagogickych pracovnıku Jiz od pocatku byla znacna pozornost ve novana odborn mu rustu pedagogickych pracovnıku. Za tım Šcelem bylo zorganizovano ne kolik seminaru, jejichz vy pis a strucny obsah je uveden v prıloze 8. Postupne byla zmapovana hlavnı t mata bezpecnostnıch syst mu. Soucastıbyly i navrhy konstrukcı(praktickych cvicenı) a predstavovan software vhodny pro vyuku. Nezanedbatelny vyznam je i v moznostech vyme ny zkus enostıa navazanıosobnıch kontaktu mezi pedagogickymi pracovnıky. Seminaru se pravidelne zšcastnuje koordinator projektu Ing. Stanislav Krecek, ktery v soucasn dobe vykonava funkci tajemnıka pro vzde lavanıa jakost AGA a podle potreby i zastupci ruznych firem. V prıloze 8 je uveden strucny obsah dosud poradanych seminaru. 8) Prezentace v ra mci ru znych odbornych akcı Dıky pochopenıfirmy Incheba Praha se sdruzenıs kol mohlo prezentovat v samostatn expozici na vystave Pragoalarm 㜲 Pragosec Pedagogictı pracovnıci s kol jsou pravidelne zvani na ruzna s kolenıa dalsıakce poradan jednak asociacıaga, ale jinymi organizacemi a firmami. Vybranych akcıse zšcastnujıi zaci s kol. Jako prıklad muze slouzit celostatnıkonference čkvalita v bezpecnostnım prumysluú, ktera probe hla v listopadu 2001 v Policejnıakademii v Praze nebo pravidelna Šcast zaku i pedagogickych pracovnıku na akcıch SAFETY, apod. 9) Spolupra ce s firmami a organizacemi Krome jiz zmıne ny ch forem spoluprace ma nejve ts ıvy znam moznost zıskanı vhodnych vyukovych pomucek (katalogy, videokazety, CD, vzorky i vyrazen dıly). Kazdorocne naprıklad s koly zıskavajıaktualnıkatalogy prvku EZS vydavanych firmou AMBO. Vyznamnym pocinem byl i dar firmy Jablotron 㜲 Š stredna EZS JA 65 s prıslus enstvım, kterou obdrzely vs echny s koly sdruzenı. Strana 7 (celkem 8)

8 10) Propagace Jak je vs eobecne znamo dochazıv poslednıch letech k previsu poctu volnych mıst ve strednıch s kolach oproti poctu zaku, kterıvychazıze zakladnıch s kol. Proto je velmi dulezit prezentovat na verejnosti nabızen vyukov programy i dosahovan vysledky. Ukolem sdruzenıcse je tedy vyuzıvat spolecnych akcık propagaci vs ech svych clenu. Vhodnou prılezitostıje naprıklad jiz zminovana celostatnıvystava Pragoalarm 㜲 Pragosec, prezentace na internetovych strankach apod. Tım, ze s koly pri vyuce vyuzıvajıpomucek a materialu ve novanych ruznymi firmami soucasne tyto firmy prezentujınejen pred zaky, ale pri ruznych prılezitostech (naprıklad dny otevrenych dverı) i pred s irokou verejnostı. Zcela konkr tnım vystupem muze byt zprostredkovanıkontaktu mezi absolventy s koly a firmami, kter hledajıkvalifikovan pracovnıky. Strana 8 (celkem 8)

Střední odborné vzdělávání se zaměřením na používání chemických látek

Střední odborné vzdělávání se zaměřením na používání chemických látek Střední odborné vzdělávání se zaměřením na používání chemických látek Radek Matuška Střední průmyslová škola chemická Brno, Vranovská, p. o. Vranovská 1364/65, 614 00 Brno matuska@spschbr.cz Přehled skupin

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice O škole historie i současnost školy 1. Tradice škola poskytuje již více než 60 let úplné střední odborné vzdělání s maturitou 2.

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

Královéhradecký kraj. Celková nezaměstnanost v kraji

Královéhradecký kraj. Celková nezaměstnanost v kraji Celková nezaměstnanost v kraji - V dubnu 2007 činila míra v Královéhradeckém kraji 5,2 % 1 a celkový počet dosahoval 15 242 evidovaných na úřadech práce. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2006 je zaznamenán

Více

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 realizátor programu: Odbor prevence kriminality Městské policie Liberec Zpracoval : Mgr. Luboš Raisner Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík

Více

Motivační program Prokopa Diviše

Motivační program Prokopa Diviše ČEZ Distribuce, a.s. Asociace energetických manažerů, z.s. Motivační program Prokopa Diviše pro školní rok 2017/18 Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola elektrotechnická a strojní a Střední odborné učiliště, Pardubice, Do Nového 1131

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola elektrotechnická a strojní a Střední odborné učiliště, Pardubice, Do Nového 1131 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborná škola elektrotechnická a strojní a Střední odborné učiliště, Pardubice, Do Nového 1131 Do Nového 1131, 530 03 Pardubice Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 Zpráva

Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 Zpráva Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 Zpráva z inspekčního šetření pro účely získání povolení k trvalému pobytu na území ČR Praha, červen 2012 Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 3 2 Souhrnné poznatky z inspekční činnosti...

Více

Strategicky plan rozvoje mestskč casti Praha š Libus. U vod ě Deklarace Zastupitelstva mestskč casti Praha-Libus k projektu Zdrava Libus a Pısnice

Strategicky plan rozvoje mestskč casti Praha š Libus. U vod ě Deklarace Zastupitelstva mestskč casti Praha-Libus k projektu Zdrava Libus a Pısnice Strategicky plan rozvoje mestskč casti Praha š Libus ě Deklarace Zastupitelstva mestskč casti Praha-Libus k projektu Zdrava Libus a Pısnice Zpracovatel: SPF Group, v.o.s. Datum: prosinec 2008-srpen 2009

Více

Využití EduBase ve výuce 10

Využití EduBase ve výuce 10 B.I.B.S., a. s. Využití EduBase ve výuce 10 Projekt Vzdělávání pedagogů v prostředí cloudu reg. č. CZ.1.07/1.3.00/51.0011 Mgr. Jitka Kominácká, Ph.D. a kol. 2015 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod... 3 3 Autorský

Více

Zpráva o činností MO MRS Mikulov za období od 16.03.2014 do 15.03.2015

Zpráva o činností MO MRS Mikulov za období od 16.03.2014 do 15.03.2015 Zpráva o činností MO MRS Mikulov za období od 16.03.2014 do 15.03.2015 Vážení přátelé Petrova cechu, dovolte mi, abych Vás opět po roce seznámil s činností naší MO a nastínil úkoly pro další období. Rok

Více

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková Projekt: Přispějme k ještě kvalitnější a modernější výuce na ZŠ Chotěboř Buttulova Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

z 0 3a 0 0dosti o vyda 0 0n rozhodnut o um ste 0 3n stavby

z 0 3a 0 0dosti o vyda 0 0n rozhodnut o um ste 0 3n stavby 1 3Strana 6962 Sb 0 1 0 0rka za 0 0konu 0 8 c 0 3. 503 / 2006 C 0 3 a 0 0stka 163 503 VYHLA 0 0 S 0 3 KA ze dne 10. listopadu 2006 o podrobne 0 3js 0 3 0 1 0 0 u 0 0 prave 0 3 u 0 0 zemn 0 1 0 0ho r 0

Více

Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2014/2015

Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2014/2015 Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy 373 41 Hluboká nad Vltavou, Zvolenovská 537 Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2014/2015 V Hluboké nad Vltavou dne 5. 12. 2014

Více

Analýza platové úrovně obecního školství Moravskoslezského kraje v letech 2003 2005

Analýza platové úrovně obecního školství Moravskoslezského kraje v letech 2003 2005 Analýza platové úrovně obecního školství Moravskoslezského kraje v letech 2003 2005 Zpracoval: Alexandra Knapková, DiS. Pavla Rundtová Rejstřík: 1. Průměrné platy 1.1 absolutní hodnoty 1.2 dynamika vývoje

Více

Sociálně demografická analýza ( zdroj ČSÚ rok 2007 ke dni 31.5. 2008) Pozn. : Analýza je zaměřena především na kriminálně rizikové skupiny.

Sociálně demografická analýza ( zdroj ČSÚ rok 2007 ke dni 31.5. 2008) Pozn. : Analýza je zaměřena především na kriminálně rizikové skupiny. Podklad č. 3 ke Koncepci prevence kriminality hl.m. Prahy na léta 2009 až 2012 Sociálně demografická analýza ( zdroj ČSÚ rok 2007 ke dni 31.5. 2008) Pozn. : Analýza je zaměřena především na kriminálně

Více

Počet nezaměstnaných/ 1 volné pracovní místo 2002 2704 7,0 9,3 2003 2100 10,0 12,4 2004 2207 10,4 12,5 2005 1 2192 9,6 8,6 2006 1 3817 5,1 6,1

Počet nezaměstnaných/ 1 volné pracovní místo 2002 2704 7,0 9,3 2003 2100 10,0 12,4 2004 2207 10,4 12,5 2005 1 2192 9,6 8,6 2006 1 3817 5,1 6,1 Celková nezaměstnanost v kraji - V dubnu 2006 činila míra v Pardubickém kraji 7,4 % 1 a celkový počet dosahoval 19 653 evidovaných na úřadech práce. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2005 je zaznamenán

Více

Kvalita prověřená časem

Kvalita prověřená časem 1 2 SPOLUPRÁCE SE ŠKOLAMI A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁNÍ Ing. Ivo Žižka ředitel pro personalistiku a administrativu TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a. s. 3 ZÁKLADNÍ INFORMACE O TŽ Tradice od roku 1839 Integrovaná

Více

Zápis č. 3/2015. ze zasedání zastupitelstva obce Kamenné Žehrovice konaného dne 7. 5. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu.

Zápis č. 3/2015. ze zasedání zastupitelstva obce Kamenné Žehrovice konaného dne 7. 5. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu. Zápis č. 3/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Kamenné Žehrovice konaného dne 7. 5. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu. Přítomni: Soňa Černá, JUDr. Marek Starý, Petr Bolina, Jan Franc,

Více

ORGANIZACE MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/19

ORGANIZACE MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/19 ORGANIZACE MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/19 Maturitní zkouška ve školním roce 2018/2019 se skládá ze dvou částí společné (státní) a profilové (školní). Aby žák uspěl u maturity, musí úspěšně složit

Více

Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě?

Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Chrudim 2007 1 Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Chrudim 2007 Kampaň Na kolo jen s přilbou

Více

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2016/2017

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2016/2017 SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn Plán práce výchovného poradce na školní rok 2016/2017 Měsíc XIII. IX. Příprava plánu práce VP, nástěnky VP Převedení žáků s poruchami učení do

Více

Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování

Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování Beroun, 30.11. 1.12. 2017 Mgr. Tereza Halouzková NÚV Základní východiska Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Studijní program Specializace

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Více

VÝROBA DOPRAVNÍKOVÝCH VÁLEČKŮ KOVOVÝROBA PORADENSTVÍ V OBLASTI SYSTÉMŮ KVALITY, EMS, BOZP(ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001) EKOL. ÚJMA.

VÝROBA DOPRAVNÍKOVÝCH VÁLEČKŮ KOVOVÝROBA PORADENSTVÍ V OBLASTI SYSTÉMŮ KVALITY, EMS, BOZP(ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001) EKOL. ÚJMA. VÝROBA DOPRAVNÍKOVÝCH VÁLEČKŮ KOVOVÝROBA PORADENSTVÍ V OBLASTI SYSTÉMŮ KVALITY, EMS, BOZP(ISO 9001, ISO 14001, ISO EKOL. ÚJMA Katalog 2013 Upozorňujeme, že ceny níže uvedených výrobků se mohou změnit v

Více

ARCHIMEDES. Dopravní pr zkum na k ižovatce Masarykova x Pa ížská x Brn nská

ARCHIMEDES. Dopravní pr zkum na k ižovatce Masarykova x Pa ížská x Brn nská Dopravní pr zkum na k ižovatce x x 1 Úvod Znovuotev ením zrekonstruované komunikace Malá Hradební a U Nádraží se o ekává velký vliv na sm rování a chování dopravních proud. Aby bylo možné zhodnotit vliv

Více

Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2008/09

Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2008/09 Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 008/09 A. Základní informace o právnické osobě vykonávající činnost škol, škol.zařízení Název Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov,

Více

OBĚŽNÍK Č. 2. projektu Místní akční plán Frýdek-Místek

OBĚŽNÍK Č. 2. projektu Místní akční plán Frýdek-Místek OBĚŽNÍK Č. 2 projektu Místní akční plán Frýdek-Místek Třanovice: 11. dubna 2016 ÚVODNÍ SETKÁNÍ... zástupců a zřizovatelů škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v projektu Místní akční plán Frýdek-Místek

Více

Oblastní pracoviště. Střední Čechy. Inspekční zpráva. Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy, Pod Šachtami 335, Příbram IV

Oblastní pracoviště. Střední Čechy. Inspekční zpráva. Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy, Pod Šachtami 335, Příbram IV ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Střední Čechy Inspekční zpráva Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy, Pod Šachtami 335, Příbram IV Pod Šachtami 335, 261 02 Příbram IV Identifikátor

Více

Cech Mechanických Zámkových Systémů ČR. Představuje:

Cech Mechanických Zámkových Systémů ČR. Představuje: Cech Mechanických Zámkových Systémů ČR Představuje: Projekt BEZPEČNÁ ZEMĚ Státní záštita: Odbor prevence kriminality: Nástavba programu MVČR - Bezpečná lokalita: Partneři programu: Autor: Cech MZS-ČR 2

Více

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Příloha 1. Název projektu: Vestavba objektu mateřské školy 2. Zřizovatel školy, školského zařízení:

Více

Zěmedělské školství Budoucnost výzvy řešení 26. března 2018 Senát PČR

Zěmedělské školství Budoucnost výzvy řešení 26. března 2018 Senát PČR Zěmedělské školství Budoucnost výzvy řešení 26. března 2018 Senát PČR 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Střední

Více

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit.

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. www.asociacebezpecnaskola.cz Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. ve spolupráci s Představení Asociace Bezpečná škola Představení Asociace Bezpečná

Více

ZRÁVA O ČINNOSTI SEKCE SENIORŮ GC BRNO 2015

ZRÁVA O ČINNOSTI SEKCE SENIORŮ GC BRNO 2015 ZRÁVA O ČINNOSTI SEKCE SENIORŮ GC BRNO 2015 Sekce seniorů, jako součást GC Brno, ženy 50+ a muži 55+ předkládá zprávu o činnosti za rok 2015. Níže je uvedeno v přehledu 15 soutěží včetně výsledků, kde

Více

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S.

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 Společnost

Více

Projekt: Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54.

Projekt: Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54. Projekt: Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54.0057 Ing. Bedřich Musil, SST, supervizor projektu Rok 2015 je vyhlášen

Více

Matematick ústav v Opav, Na Rybní ku 1, Opava. Zápis z 16. zasedání V decké rady Matematického ústavu v Opav dne 15.

Matematick ústav v Opav, Na Rybní ku 1, Opava. Zápis z 16. zasedání V decké rady Matematického ústavu v Opav dne 15. Matematick ústav v Opav, Na Rybní ku 1, 746 01 Opava Zápis z 16. zasedání V decké rady Matematického ústavu v Opav dne 15. února 2006 P ítomni: Bartu ek, Engli, Marvan, Mike, Müler, Sergyeyev, Smítal,

Více

Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol

Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Hlavní PRINCIPY změn financování RgŠ

Více

2002 93322 14,8% 8,8% 2003 102495 16,1% 9,6% 2004 106239 17,0% 10,2% 2005 1 94529 14,9% 8,9% 2006 1 88301 13,7% 8,3%

2002 93322 14,8% 8,8% 2003 102495 16,1% 9,6% 2004 106239 17,0% 10,2% 2005 1 94529 14,9% 8,9% 2006 1 88301 13,7% 8,3% Celková nezaměstnanost v kraji - V dubnu 2006 činila míra v Moravskoslezském kraji 13,7 % 1 a celkový počet dosahoval 88 301 evidovaných na úřadech práce. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2005 je zaznamenán

Více

Komunální nešvary. Než půjdete k volbám, podívejte se na žebříček 50 měst, kde se žije nejlépe.

Komunální nešvary. Než půjdete k volbám, podívejte se na žebříček 50 měst, kde se žije nejlépe. Než půjdete k volbám, podívejte se na žebříček 50 měst, kde se žije nejlépe. V pátek a sobotu má každý možnost vyměnit svého starostu, pokud s ním není spokojen. Během víkendu tak může teoreticky přijít

Více

2 Ukazatele plodnosti

2 Ukazatele plodnosti 2 Ukazatele plodnosti Intenzitní ukazatele vystihují lépe situaci ve vývoji porodnosti než absolutní počty, neboť jsou očištěny od vlivu věkové struktury. Pomalejší růst úhrnné plodnosti 2 ve srovnání

Více

Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství. Pohádkový les 2.

Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství. Pohádkový les 2. Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství Název učební jednotky (téma) Pohádkový les 2 Stručná anotace učební jednotky Žáci 6. ročníku ve 4 5členné

Více

MONITORING, SBĚR A VYHODNOCENÍ DAT QMS, část II.

MONITORING, SBĚR A VYHODNOCENÍ DAT QMS, část II. MONITORING, SBĚR A VYHODNOCENÍ DAT QMS, část II. Monitoring, sběr a vyhodnocení dat Quality management systému Výstup projektu: Turistika bez hranic Kapitola č. 22 - Monitoring, sběr a vyhodnocení dat

Více

3. NEZAMĚSTNANOST A VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA

3. NEZAMĚSTNANOST A VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA 3. NEZAMĚSTNANOST A VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA V České republice je nezaměstnanost definována dvojím způsobem: Národní metodika, používaná Ministerstvem práce a sociálních věcí (MPSV), vychází z administrativních

Více

16. Informace o maturitních zkouškách 2011

16. Informace o maturitních zkouškách 2011 16. Informace o maturitních zkouškách 2011 K maturitní zkoušce v roce 2011 se p ihlásilo v ádném termínu všech 21 žák, z toho 13 dívek, oktávy denního studia. V ádném termínu úsp šn složilo maturitní zkoušky

Více

HONEZOVICE KANALIZACE A ČOV

HONEZOVICE KANALIZACE A ČOV DRŽITEL CERTIFIKÁTU ČSN EN ISO 9001:2001 INVESTORSKÁ ČINNOST ŘÍZENÍ PROJEKTŮ PŘÍPRAVA STAVEB STAVEBNÍ ROZPOČTY KALKULACE CEN ORGANIZOVÁNÍ VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA SLUŽBY KOORDINÁTORA

Více

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 Měsíc XIII. IX. Příprava plánu práce VP, nástěnky VP Převedení žáků s poruchami učení do

Více

Z Á P I S. z 2. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 16.11.2010

Z Á P I S. z 2. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 16.11.2010 1 Z Á P I S z 2. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 16.11.2010 Zasedání zahájila a řídila starostka obce paní Zdeňka Šebestová. Zasedání byli přítomni všichni členové ZO. Zasedání je usnášeníschopné,

Více

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA STŘEDNÍ ČECHY

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA STŘEDNÍ ČECHY KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA STŘEDNÍ ČECHY O nás KHK Střední Čechy zastupuje podnikatelskou veřejnost ve Středočeském kraji Zřízena dle zákona 301/92 Sb. (zákon o Hospodářské a Agrární komoře ČR) Sdružuje,

Více

HRACÍ ŘÁD REGIONÁLNÍCH SOUTĚŽÍ ABV ČVS V ČR PRO SEZONU 2010

HRACÍ ŘÁD REGIONÁLNÍCH SOUTĚŽÍ ABV ČVS V ČR PRO SEZONU 2010 HRACÍ ŘÁD REGIONÁLNÍCH SOUTĚŽÍ ABV ČVS V ČR PRO SEZONU 2010 Obsah článek Str. článek Str. 1 Účast 1 9 Reklama 4 2 Systém 1 10 Povinnosti promotéra 4 3 Bodování 2 11 Hřiště a areál 5 4 Prize money 3 12

Více

ÚAMT FEKT VUT. mikroprocesor Rabbit. Diplomová prá ce. Tomá škreuzwieser. Brno 2004. Email: kreuzwieser@kn.vutbr.cz

ÚAMT FEKT VUT. mikroprocesor Rabbit. Diplomová prá ce. Tomá škreuzwieser. Brno 2004. Email: kreuzwieser@kn.vutbr.cz ÚAMT FEKT VUT Zá znamová karta pro mikroprocesor Rabbit Diplomová prá ce Tomá škreuzwieser Email: kreuzwieser@kn.vutbr.cz Brno 2004 Osnova prezentace Cíl mé prá ce (zadá ní) Proč jsou pamě ťové karty důležité

Více

Střední škola polytechnická Brno, Jílová 36g Brno

Střední škola polytechnická Brno, Jílová 36g Brno 1 Případové studie: Škola: 36-59-H/01 Podlahář Střední škola polytechnická Brno, Jílová 36g Brno Úvodní komentář k případové studii: Škola má dlouhou tradici. Její počátky spadají do roku 1949, kdy vzniklo

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Identifikátor školy: 600 016 323

Více

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍHO OBORU KLEMPÍŘ, KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE VE STROJÍRENSTVÍ

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍHO OBORU KLEMPÍŘ, KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE VE STROJÍRENSTVÍ SLAĎOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍ NABÍDKY S POTŘEBAMI TRHU PRÁCE PILOTNÍ INFORMAČNÍ PRODUKT PRO POTŘEBY SEKTOROVÝCH RAD ANALÝZA VZDĚLÁVACÍHO OBORU KLEMPÍŘ, KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE VE STROJÍRENSTVÍ Zakázka: Projekt: Dodavatel:

Více

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Střední odborná škola Emila Holuba,s.r.o. ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Dukelská 65, Brno 614 00 Výroční zpráva o škole za školní rok 2005/2006 Část I. Základní charakteristika právnické osoby

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012

Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012 Projednáno v pedagogické radě školy dne 4. 10. 2012 Projednáno

Více

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní vzdělávací program pro obor M/01 Informační technologie

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní vzdělávací program pro obor M/01 Informační technologie Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro obor 18-20-M/01 Informační technologie ŠKOLA MATRIXU dodatek č. 2 platný od 1.9.2017 pro 4. ročník

Více

Ministryne 0 3: JUDr. Buzkova 0 0 v. r.

Ministryne 0 3: JUDr. Buzkova 0 0 v. r. 1 3Strana 490 Sb 0 1 0 0rka za 0 0konu 0 8 c 0 3. 71 a 72 / 2005 z du 0 8 vodu 0 8 hodny 0 0ch zvla 0 0s 0 3tn 0 1 0 0ho zr 0 3etele, zejme 0 0na zdravotn 0 1 0 0ch, lze pome 0 3rnou c 0 3a 0 0st u 0 0platy

Více

PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012

PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012 PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012 Úvod Zpráva přibližuje hlavní zjištění z dotazníkového šetření mezi absolventy studijních pobytů a pracovních stáží. Dům zahraniční

Více

Zatraktivnění technických oborů

Zatraktivnění technických oborů Zapojení zaměstnavatelů do vzdělávání Praxe a praktická výuka ve firmách Daňové úlevy Úpravy RVP a ŠVP Obsah přizpůsobený zaměstnavateli (při zachování univerzálnosti absolventa) Hodinové dotace POSPOLU

Více

Školní vzdělávací program (ŠVP): MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE. Obor vzdělání (kód a název): 36-57-E/01 MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE

Školní vzdělávací program (ŠVP): MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE. Obor vzdělání (kód a název): 36-57-E/01 MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE Havlíčkova 1223/17, 697 37 Kyjov (zřizovatel: Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82) Školní vzdělávací program (ŠVP): Obor vzdělání (kód a název): 36-57-E/01 Platnost ŠVP od 1.9.2011

Více

Evaluace středních škol

Evaluace středních škol Evaluace středních škol v projektu Kvalita II Radim Ryška Seminář k projektu ESF Kvalita II A 1 2: Evaluace středních škol M a l á t o v a t e l. 2 9 5 e-m a i l : 1. Celkový koncept kvality; žák, škola

Více

Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee

Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee Datum konání: 24. 11. 2010, od 20:30 hod Místo konání: klubovna kolejního klubu Pod-O-Lee Prezenční listina: David Nejerál, předseda klubu Pod-O-Lee Vlastimil

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

KOMENTÁŘ K SLDB 2011 V PLZEŇSKÉM KRAJI

KOMENTÁŘ K SLDB 2011 V PLZEŇSKÉM KRAJI KOMENTÁŘ K SLDB 2011 V PLZEŇSKÉM KRAJI Definitivní výsledky Sčítání lidu, domů a bytů 2011 jsou poprvé zpracovány podle místa obvyklého bydliště sčítaných osob. Při porovnávání s předchozími sčítáními

Více

3. Využití pracovní síly

3. Využití pracovní síly 3. Využití pracovní síly Trh práce ovlivňuje ekonomická situace Ekonomika rostla do roku, zaměstnanost však takový trend nevykazovala...podobný ne však stejný vývoj probíhal i v Libereckém kraji Situaci

Více

ČASOVÝ HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU ENERSOL 2009

ČASOVÝ HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU ENERSOL 2009 OSOBNÍ GESCI NA PODPORU PROJEKTU ENERSOL 2009 PŘEVZALI MINISTŘI PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PRO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽ A TĚLOVÝCHOVU ENERSOL 2009 PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ÚSPORY ENERGIÍ, OBNOVITELNÉ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798. Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky. Identifikátor: 600 038 076

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798. Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky. Identifikátor: 600 038 076 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798 Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky Identifikátor: 600 038 076 Termín konání inspekce: 25.

Více

Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. RNDr. Rudolf Schwarz, CSc.

Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. RNDr. Rudolf Schwarz, CSc. First Prev Next Last Go Back Full Screen Close Quit Matematika 1 Lagrangeu v tvar interpolac nı ho mnohoc lenu Newtonu v tvar interpolac nı ho mnohoc lenu Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem

Více

GRAPE SC IPTV. více než televize

GRAPE SC IPTV. více než televize GRAPE SC IPTV více než televize Uz ivatelska pr i rucka TELEVIZE IPTV je digita lni televize, ktera je vzdy o krok napred. Tato televize Va m prina s i nadstandartni funkce a ten nejve ts i komfort pri

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Č í ž o v á, okres Písek 1. Základní údaje o škole 1.1 škola V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Čížová, okres

Více

Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání

Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118

Více

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ Michal Prokeš, Otakar Mestek, Michal Blažej Seminář SCM a SpSM, Nymburk 27. 28. 11. 2017 Repre Klubové akademie SCM Akademie SpSM Grassroots fotbal (98%) GROW 2020 STRATEGICKÝ

Více

Koncepce rozvoje Polytematického strukturovaného hesláře (PSH) 2012 2014

Koncepce rozvoje Polytematického strukturovaného hesláře (PSH) 2012 2014 Koncepce rozvoje Polytematického strukturovaného hesláře (PSH) 2012 2014 Schváleno Radou pro koordinaci Polytematického strukturovaného hesláře (PSH) dne: 12. 12. 2011 ÚVOD V době svého vzniku (90. léta

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2012 2013 Č.j.: ZŠJeh/197/2013

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2012 2013 Č.j.: ZŠJeh/197/2013 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2012 2013 Č.j.: ZŠJeh/197/2013 Schváleno školskou radou dne 3.9.2013 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

Tabulka č. 2 Nepovinné předměty Tabulka č. předmětů Příloha č. 1 Realizace v Nepovinný předmět Volitelný předmět 1 Volitelné předměty

Tabulka č. 2 Nepovinné předměty Tabulka č. předmětů Příloha č. 1 Realizace v Nepovinný předmět Volitelný předmět 1 Volitelné předměty Alena Nováková Vyučující Lucie Hopfová 23 12 Počet žáků 26 14 20 4. 3. 4. 3. 4. 3. 1. 2. 3. 4. Ročník Ročník 15 4. 3. 4. 4. Počet žáků 13 6 11 1 17 14 10 13 Příloha č. 1 Realizace volitelných a nepovinných

Více

V letošním doprovodném odborném programu VETfair 2010 opět navazujeme na úspěšnou spolupráci s nejvýznamnějšími odbornými společnostmi a asociacemi.

V letošním doprovodném odborném programu VETfair 2010 opět navazujeme na úspěšnou spolupráci s nejvýznamnějšími odbornými společnostmi a asociacemi. Vážení obchodní přátelé a vystavovatelé, dovoluji se na vás obrátit s pozváním k účasti na 8. ročníku mezinárodní veterinární výstavy VETfair 2010, která se bude konat ve dnech 16. a 17. dubna 2010 v Hradci

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2004-2005 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Spokojenost zákazníka

Spokojenost zákazníka rozhovor 2 Spokojenost zákazníka s na imi slu bami je pro nás hlavní prioritou. Spole nost Elfetex slaví v roce 2016 25 let od zalo ení spole nosti. Po ádali jsme o rozhovor jednatele spole nosti Elfetex

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

REKONSTRUKCE BUDOVY MŠ K. H. BOROVSKÉHO, č.p. 1145 V MOSTĚ SNÍŢENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI

REKONSTRUKCE BUDOVY MŠ K. H. BOROVSKÉHO, č.p. 1145 V MOSTĚ SNÍŢENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI REKONSTRUKCE BUDOVY MŠ K. H. BOROVSKÉHO, č.p. 1145 V MOSTĚ SNÍŢENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI Most, ul. K. H. Borovského č.p. 1145, p.p.č 6853 Původní stav Stávající objekt mateřské školy byl postaven v 70.

Více

Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. na vydání

Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší tel.: 595

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola služeb a Střední odborné učiliště Kadaň, 5. května 680. 5. května 680, 432 01 Kadaň

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola služeb a Střední odborné učiliště Kadaň, 5. května 680. 5. května 680, 432 01 Kadaň Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborná škola služeb a Střední odborné učiliště Kadaň, 5. května 680 5. května 680, 432 01 Kadaň Identifikátor školy: 600 010 350 Termín

Více

Školní vzdělávací program (ŠVP): TESAŘSKÉ PRÁCE. Učební obor (kód a název): 36-64-E/01 TESAŘSKÉ PRÁCE. Platnost ŠVP od 1.9.2011 č.j.

Školní vzdělávací program (ŠVP): TESAŘSKÉ PRÁCE. Učební obor (kód a název): 36-64-E/01 TESAŘSKÉ PRÁCE. Platnost ŠVP od 1.9.2011 č.j. Havlíčkova 1223/17, 697 37 Kyjov (zřizovatel: Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82) Školní vzdělávací program (ŠVP): TESAŘSKÉ PRÁCE Učební obor (kód a název): 36-64-E/01 TESAŘSKÉ PRÁCE

Více

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 06 130 H 37 Bilance přepravních a dopravních nároků areálu a zatížení komunikační sítě

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

C 0 3 a 0 0stka 164. (biologicky 0 0ch) a toxinovy 0 0ch zbran 0 1 0 0 a o zme 0 3ne 0 3 z 0 3ivnostenske 0 0ho

C 0 3 a 0 0stka 164. (biologicky 0 0ch) a toxinovy 0 0ch zbran 0 1 0 0 a o zme 0 3ne 0 3 z 0 3ivnostenske 0 0ho 1 3Strana 9404 Sb 0 1 0 0rka za 0 0konu 0 8 c 0 3. 474 /2002 C 0 3 a 0 0stka 164 474 VYHLA 0 0 S 0 3 KA ze dne 1. listopadu 2002, kterou se prova 0 0d 0 1 0 0 za 0 0kon c 0 3. 281/2002 Sb., o ne 0 3ktery

Více

Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov

Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov ORGANIZAČNÍ SCHÉMA ŠKOLY ORIENTACE NA MAPĚ VÝUKOVÉ CENTRUM NOVÝ BYDŽOV teoretické vyučování budova č. 1 Dr. M. Tyrše, NB budova č. 2 Masarykovo náměstí, NB

Více

Cech Mechanických Zámkových Systémů ČR. Představuje:

Cech Mechanických Zámkových Systémů ČR. Představuje: Cech Mechanických Zámkových Systémů ČR Představuje: Projekt BEZPEČNÁ ZEMĚ Státní záštita: Odbor prevence kriminality: Nástavba programu MVČR - Bezpečná lokalita: Partneři programu: Autor: Cech MZS-ČR 2

Více

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce základů společenských věd 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu

Více

I. BLOK Marketing a PR technického vzdělávání

I. BLOK Marketing a PR technického vzdělávání I. BLOK Marketing a PR technického vzdělávání Jak se dostat rodičům (a dětem) pod kůži? Dokážou školy přitáhnout děti ke studiu? Zhruba polovina Čechů si myslí, že dobrá reklama škol dokáže přesvědčit

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Název: Reg.číslo: Výše finanční podpory: Reálné prostřední ve výuce pomocí fiktivní firmy CZ.1.07/1.1.10/01.0099 1.738.563,12 Kč Době realizace:

Více

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Konference TTnet Beroun 30.11. 1.12.2017 Mgr. Josef Lancoš Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Něco na úvod o škole 1951- zahájení vzdělávací činnosti výuka probíhala v historických

Více

Dlouhodobý záměr Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze na období 2011 2015

Dlouhodobý záměr Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze na období 2011 2015 Dlouhodobý záměr Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze na období 2011 2015 Materiál upravený na základě jednání kolegia děkanky 10. 11. 2010 Dlouhodobý záměr Fakulty mezinárodních

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2004 / 2005 obsah Charakteristika školy Zhodnocení současného stavu školy Vzdělávací programy školy Způsob zabezpečení odborné praxe Personální a statistické

Více

ČŠ ž ž ň ž ž Ú Š ž ž ž Ú ň Š Ú ň ž Ů ť Š Šť Ů ž ž ž Š ž ž Ú Č Ú Ú Š Ú Ú ť Ú ž ž Čž Ú Ů Ú Ú Ů Ů ť Š ť ž Ů ž Č Š ž Č Č Š Ú ž Ú ž Ú ž ž Š Ů ť ž Ů ž ť ů ť ň Č Š Ť ť Š Ú Š Ú Š ť ž Č ů ů ů ť ů ů ů Š ť ť Á ň

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 513/99-5031 Oblastní pracoviště č. 6 Ústí n. L. INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 513/99-5031 Oblastní pracoviště č. 6 Ústí n. L. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 065 513/99-5031 Oblastní pracoviště č. 6 Ústí n. L. Signatura: nf6hs302 Okresní pracoviště Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola/zařízení: Střední odborné učiliště

Více

Návrhy možných témat závěrečných prací

Návrhy možných témat závěrečných prací Návrhy možných témat závěrečných prací PEDAGOGICKÉ STUDIUM UČITELŮ PV a OV, OV, VV, HV, ZDRAV, VYCH, PVČ Student je povinen si zvolit v rámci svého studia téma své závěrečné práce. K tomu má možnost využít

Více