TAXexpert5 ISOV Škoda Plus

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TAXexpert5 ISOV Škoda Plus"

Transkript

1 TAXexpert5 ISOV Škoda Plus Strana 1 (celkem 16)

2 ISOV oceňování Jedná se o základní verzi modulu individuální oceňování, jež slouží k zatřídění, ocenění a uložení konkrétního vozidla do systému ISOV, popřípadě k vytištění protokolu ocenění. ISOV oceňování disponuje následujícími parametry: Pozn: Zatřídění postupným výběrem a dle IBS kódu Možnost přidávání doplňkové výbavy Korekční parametry oceňování: Způsob užívání vozidla Původ vozidla Servisní knížka vozidla Počet držitelů vozidla Platnost STK Možnost volby uživatelské ceny Možnost převedení do ISOVu a tisku protokolu ocenění Tento modul je určen pouze pro oceňování osobních a užitkových vozidel do 3,5 t, pro ocenění jiných druhů vozidel je třeba zakoupit plnou licenci na stránkách Zatřídění vozidla Zatřídění vozidla lze realizovat několika způsoby. Cílem zatřídění je jednoznačná identifikace vozidla do úrovně IBS kódu. IBS kód reprezentuje jeden typ vozidla v databázi IBS (např. Škoda Octavia 1,9TDI Ambiente, rok výroby 2005). Způsoby zatřídění: Zatřídění Postupný výběr Strana 2 (celkem 16)

3 umožňuje vyhledat vozidlo dle zadaných parametrů. Po výběru druhu (implicitně je vybraný piktogram OA), zadání data uvedení do provozu, data ocenění a možného proběhu (počet kilometrů, které má vozidlo najeto) se zobrazí výběr značky vozidla. po vybrání značky se uživateli zpřístupní volba modelové řady a po výběru modelové řady již může uživatel přejít do tabulky vozidel klikem na tlačítko. Vyhledat, (ukázka tabulky vozidel na následujícím obrázku). pozn: Parametry Značka a Modelová řada jsou povinné, bez zadání těchto parametrů nelze vozidlo zatřídit. klikem na název pole (modré záhlaví) lze řadit záznamy vzestupně / sestupně. Strana 3 (celkem 16)

4 Zatřídění dle IBS kódu systém umožňuje zatřídit přímo dle IBS kódu. Po zadání IBS kódu, data uvedení do provozu, data ocenění a možného proběhu (počet kilometrů, které má vozidlo najeto) je vybráno konkrétní vozidlo z databáze IBS. Tlačítko zpět vymaže parametry zatříděného vozidla a vrátí uživatele na začátek zatřídění, tj. předvybraný druh OA, předvyplněný datum ocenění a připravený kurzor v položce Rok výroby / datum uvedení do provozu Práce s filtry v tabulce typů vozidel: každý filtr, kromě pole IBS kód se rozděluje na následující volby (zatříděné vozidlo OA, rok výroby 2005, Škoda OCTAVIA): Začínající dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy obsahující daný výraz na začátku slova, př. po zadaní výrazu OCT do pole model ř. systém vyhledá všechny záznamy model. ř., začínající výrazem OCT, tedy OCTAVIA. Obsahuje dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy obsahující daný výraz kdekoli ve slově, př. po zadaní výrazu TDI do pole typ systém vyhledá všechny záznamy pole typ, obsahující výraz TDI, tedy 1.9. TDI Ambiente, 1.9. TDI Elegance apod. Neobsahuje - dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy neobsahující daný výraz kdekoli ve slově, př. po zadaní výrazu TDI do pole typ, systém vyhledá všechny záznamy pole typ, neobsahující výraz TDI, tedy nebude k nalezení 1.9. TDI Ambiente, 1.9. TDI Elegance apod. Končící dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy obsahující daný výraz na na konci slova, př. po zadaní výrazu 1 do pole cm 3 systém vyhledá všechny záznamy cm 3, končící výrazem 1, tedy Strana 4 (celkem 16)

5 Rovno dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy jejichž výrazy jsou identické se zadaným výrazem, př. po zadaní výrazu kombi do pole karosérie systém vyhledá všechny záznamy pole karosérie typu kombi Neroven dle zadaného výrazu vyřadí z tabulky záznamy, jejichž výrazy jsou identické se zadaným výrazem, př. po zadaní výrazu kombi do pole karosérie systém vyhledá všechny záznamy pole karosérie kromě typu kombi popis filtru pole IBS kód: Rovno dle zadaného výrazu vyhledá záznam, jehož výraz je identicky se zadaným výrazem, př. po zadaní výrazu do pole IBS kód systém vyhledá záznam s IBS kódem (IBS kód je jedinečný, systém dle tohoto filtru vyhledá vždy pouze jeden záznam) Neroven dle zadaného výrazu vyřadí z tabulky záznam, jehož výraz je identický se zadaným výrazem, př. po zadaní výrazu do pole IBS kód systém vyhledá záznamy bez IBS kódu Menší než dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy jejichž hodnoty výrazů jsou menší než zadaná hodnota, př. po zadaní výrazu do pole IBS kód systém vyhledá všechny záznamy s menší hodnotou IBS kódu než Menší než nebo roven než dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy jejichž hodnoty výrazů jsou menší nebo se rovnají zadané hodnotě, př. po zadaní výrazu do pole IBS kód systém vyhledá všechny záznamy s menší nebo rovnající se hodnotou IBS kódu k číslu Větší než dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy jejichž hodnoty výrazů jsou větší než zadaná hodnota, př. po zadaní výrazu do pole IBS kód systém vyhledá všechny záznamy s větší hodnotou IBS kódu než Větší nebo roven než dle zadaného výrazu vyhledá všechny záznamy jejichž hodnoty výrazů jsou větší nebo se rovnají zadané hodnotě, př. po zadaní výrazu do pole IBS kód systém vyhledá všechny záznamy s větší nebo rovnající se hodnotou IBS kódu k číslu příklad použití filtrů na tabulku o 279 záznamech, pomocí následujících parametrů: filtr Obsahuje na pole Typ o hodnotě TDI filtr Začínající na pole Výroba od o hodnotě 2001 filtr Rovno na pole Karosérie o hodnotě hatchback pomocí těchto filtru tabulka byla minimalizována na 2 záznamy viz následující obrázek Strana 5 (celkem 16)

6 Výběr výbav vozidla Po výběru vozidla se obrazovka automaticky posune do úrovně výbav. Výbava vozidla je rozdělena na výbavu sériovou, doplňkovou. Pokud se některá výbava vyskytuje v sériové výbavě, není možné ji zadat do výbavy doplňkové. Tímto je zamezena duplicita výbav. Sériová výbava: Sériová výbava je výbava, která se dodává s vozidlem při jeho výrobě v rámci konkrétního modelu a typu. Představuje tedy prvky výbavy standardně dodávané s vozidlem v rámci jeho výchozí ceny. Sériová výbava obsahuje pouze výbavu, která je vymezená výrobcem (importérem) podle vydávaných ceníků. Doplňková výbava: Doplňková výbava je výbava, která se dodává k vozidlu na přání zákazníka za příplatek. Tuto výbavu lze pořídit buď přímo v rámci koupě nového vozidla, nebo následně v průběhu provozu a její rozsah je vymezený výrobcem (importérem) podle vydávaných ceníků. Doplňkovou výbavu lze vybrat klikem na zaškrtávací políčko viz následující obrázek. Strana 6 (celkem 16)

7 Cenové informace vozidla: Před samotným oceněním vozidla je možné zjistit základní cenové informace vozidla v tabulce Ocenění nacházející se pod doplňkovou výbavou Základní cena vozidla - vyjadřuje cenu nového vozidla v sériové výbavě. Cena volitelné výbavy - součet celkové cen doplňkových výbav. Výchozí cena vozidla - je tedy součtem základní ceny vozidla a volitelné výbavy. Strana 7 (celkem 16)

8 Samotné ocenění zatříděného vozidla Po zatřídění vozidla (specifikace výbav není nutností před samotným oceněním) lze rovnou přejít do ocenění Korekční parametry Systém umožňuje nastavovat dodatečné amortizační parametry: Způsob užívání vozidla - Způsob užívání vozidla je korigující parametr ocenění, který zohledňuje charakter provozu vozidla. Volbou příslušné kategorie způsobu užívání dochází následně v rámci ocenění ke korekci kalkulace ceny vozidla. Původ vozidla - Koriguje kalkulaci ceny vozidla z pohledu, zda toto bylo zakoupeno jako nové na domácím trhu či bylo dovezeno ze zahraničí. Servisní knížka vozidla - Koriguje kalkulaci ceny vozidla z pohledu, zda bylo vozidlo pravidelně a v předepsaných intervalech servisované. Počet držitelů vozidla - Koriguje kalkulaci ceny vozidla z pohledu počtu majitelů (držitelů) vozidla po dobu jeho provozu. Platnost STK - Koriguje kalkulaci ceny vozidla z pohledu, zda má či nemá vozidlo platnou předepsanou kontrolu technického stavu v STK. Ocenění vozidla Ocenění vozidla provedeme klikem na tlačítko ocenit viz následující obrázek Strana 8 (celkem 16)

9 Po samotném ocenění je možno dále nastavit Regionální odchylku a navrhovanou nákupní cenu, které mohou být přednastavené uživatelem. Dále lze kliknout na možnost Uživatelská a tím zpřístupnit editaci základní ceny vozidla i ceny volitelné výbavy viz následující bod Ocenění vozidla - uživatelské Ocenění vozidla uživatelské V případě, že se uživatel rozhodně změnit základní cenu vozidla a cenu volitelné výbavy, v tabulce Kalkulace zvolí možnost Uživatelská viz následující obrázek Strana 9 (celkem 16)

10 POZOR: Výsledkem již nebude obvyklá cena, které by bylo možné dosáhnout při prodeji stejných či obdobných vozidel v daném čase a místě, ale cena uživatelská, která neodpovídá metodice IBS. Strana 10 (celkem 16)

11 Uložení Klikem na tlačítko. Uložit do ISOV (6) se oceněné vozidlo převede do ISOVu (viz následující obrázek) Tento modul umožňuje i uložení vozidla do ISOVu bez ocenění a to následujícím způsobem: Provedeme Zatřídění vozidla, popřípadě Výběr výbav vozidla Přejdeme do tabulky ocenění vozidla, budeme ignorovat tlačítko Ocenit a vozidlo rovnou uložíme do ISOVu klikem na tlačítko Uložit do ISOV. Tisk protokolu ocenění Tisk se realizuje kliknutím na tlačítko Tisk sestavy (7) (viz následující obrázek) Strana 11 (celkem 16)

12 Příklad - zatřídění, ocenění a převedení vozidla do ISOVu Chci vyhledat (zatřídit) osobní automobil Škoda Octavia II 2.0 FSI Edition 100 (A6), 110 KW, rok výroby 2005 a ocenit k datu , CZ trh 1) Zatřídění: CZ trh a druh OA je po otevření modulu předvybraný napsat rok výroby 2005, vybrat datum ocenění zvolit značku Škoda, modelovou řadu Octavia, palivo benzín, výkon v Kw 110, druh karoserie hatchback, provedení výbavy Edition 100 vybrané parametry by měly vypadat, jako na následujícím obrázku 2) Vozidla : klikem na tl. Vyhledat dostaneme tabulky typů vozidel, vybrat typ 2.0 FSI Edition 100 (A6) výsledek viz následující obrázek. 3) Výbavy : po volbě typu 2.0 FSI Edition 100 (A6) systém umožní zvolit výbavy nebo rovnou přejít do kalkulace ocenění vozidla sériové výbavy jsou zde pouze informačně, nelze je odebírat Strana 12 (celkem 16)

13 doplňkové výbavy lze přidávat přidat výbavy K05 Audio HIFI systém a K54 Systém navigace vybrané výbavy viz následující obr. 4) Oceňování - korekční parametry : po volbě výbav se posunout dolu do úrovně korekčních parametrů a vybrat následující Strana 13 (celkem 16)

14 korekční parametry: Způsob užívání vozidla: Soukromé Původ vozidla: Dovoz EU Servisní knížka vozidla: NE Počet držitelů vozidla: 3 Platnost STK: ANO vybrané korekční parametry viz následující obr. 5) Oceňování - kalkulace: posunout do pravého dolního rohu do úrovně tabulky ocenění nastavit regionální odchylku na 5% a navrhovanou nákupní cenu na 10% posunout o kousek nahoru na okraj tabulky ocenění a ocenit vozidlo klikem na tl Ocenit výsledek viz následující obr. Strana 14 (celkem 16)

15 6) Uložení oceněného vozidla do systému ISOV posunout znovu na pravý dolní okraj a uložit oceněné vozidlo klikem na tl. Uložit do ISOV (6) výsledek viz následující obr. Strana 15 (celkem 16)

16 Zákaznická podpora V případě jakéhokoli dotazu neváhejte kontaktovat naše produktové konzultanty TAXexpert: hotline: Po - Pá od 8.00 do tel.: tel.sk: taxexpert@ibsautomotive.cz skype: ibs_taxexpert web: Strana 16 (celkem 16)

TAXexpert5 individuální oceňování - základní

TAXexpert5 individuální oceňování - základní TAXexpert5 individuální oceňování - základní Strana 1 (celkem 17) Individuální oceňování základní Jedná se o základní verzi modulu individuální oceňování, jež slouží k zatřídění, ocenění a uložení konkrétního

Více

TAXexpert5 Kreditní oceňování

TAXexpert5 Kreditní oceňování TAXexpert5 Kreditní oceňování trana 1 (celkem 8) Kreditní oceňování osobních a užitkových vozidel do 3,5t Modul Kreditní oceňování slouží k jednorázovému zatřídění, ocenění a vytištění protokolu. Kreditní

Více

1.PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU TAXEXPERT 5...2. 2.HLAVNÍ MENU APLIKACE...2 2.1. Moduly...2 2.2. Nastavení...3 3.MODUL PREZENTACE DAT...3

1.PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU TAXEXPERT 5...2. 2.HLAVNÍ MENU APLIKACE...2 2.1. Moduly...2 2.2. Nastavení...3 3.MODUL PREZENTACE DAT...3 Obsah 1.PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU TAXEXPERT 5...2 2.HLAVNÍ MENU APLIKACE...2 2.1. Moduly...2 2.2. Nastavení...3 3.MODUL PREZENTACE DAT...3 4.OCENĚNÍ OSOBNÍCH A UŽITKOVÝCH AUTOMOBILŮ...3 4.1. Individuální oceňování

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II.

TAXexpert5 modul Kartotéka II. TAXexpert5 modul Kartotéka II. Strana 1 (celkem 11) Základní obrazovka kartotéky Aplikace Kartotéka nahrazuje od verze 5.4.1 stávající modul CRM. Data byla převedena. Základní obrazovka se kromě společných

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení

TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení Strana 1 (celkem 8) Nastavení kartotéky slouží pro nastavení klíčových informací o bazaru či obchodu a správu rtf šablon. Nastavení kartotéky: Je přístupné pouze

Více

1. Podmínky chodu aplikace

1. Podmínky chodu aplikace 1 / 15 1. Podmínky chodu aplikace Licenční instalace určení pro značku, lokální instalace, nebo síťová licencovaná MAS serverem. 1.1. Instalace podpory MicroCat na lokální stanici Na dané stanici musí

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Nejtypičtějším představitelem tabulkových procesorů je MS Excel. Je to pokročilý nástroj pro tvorbu jednoduchých i složitých výpočtů a grafů. Program

Více

3 Makra Příklad 4 Access 2007. Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker.

3 Makra Příklad 4 Access 2007. Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker. TÉMA: Vytváření a úprava maker Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker. Zadání: Otevřete databázi Makra.accdb. 1. Vytvořte makro Objednávky,

Více

Uživatelský manuál: Fuelomat systém

Uživatelský manuál: Fuelomat systém Uživatelský manuál: Fuelomat systém 1 z 18 Obsah: Adresa systému:... 3 Úvodní obrazovka:... 3 Modul: Vozové parky... 3 Menu: Domů... 3 Menu: Transakce... 4 Submenu: Transakce... 4 Submenu: Nastavení...

Více

Používání IS Carsystem

Používání IS Carsystem Používání IS Carsystem Zadávání nové servisní zakázky 1. Krok: Přidání zakázky... 1 2. Krok: Karta příjem vozidla... 4 3. Krok: Karta Zadání oprav... 5 4. Krok: Tisk servisní zakázky a pracovního listu...

Více

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Leden 2012 1. Přehled sestav MS Excel v Portálu farmáře Registr půdy (LPIS) a Data ke stažení LPIS umožňuje na záložce

Více

3 Makra Příklad 4 Access Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker.

3 Makra Příklad 4 Access Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker. TÉMA: Vytváření a úprava maker Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker. Zadání: Otevřete databázi Makra.accdb. 1. Vytvořte makro Objednávky,

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka

GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka Levý panel Pomoci levého panelu je možné vybírat aktivní vrstvy, měnit jejich průhlednost a pořadí. V dolní části je zobrazena legenda. Horní panel V horním panelu se

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Co je nového v GM EPC

Co je nového v GM EPC Co je nového v GM EPC GM Next Gen EPC má mnoho nových funkcí, umožňujících najít správný díl rychleji a snáze. Podrobné pokyny k použití každé funkce si zobrazíte zvolením Uživatelské příručky z nabídky

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

Vytváření grafů v aplikaci Helios Red

Vytváření grafů v aplikaci Helios Red Vytváření grafů v aplikaci Helios Red Grafy jsou v Helios Red součástí generátoru sestav a jsou tedy dostupné ve všech modulech a výstupech, kde je k dispozici generátor sestav. Největší použití mají v

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

Vypracoval: Jiří Němeček, produktový manažer KOPOS KOLÍN a.s. Havlíčkova 432 CZ 280 94 Kolín a IV. Konfigurátor KNS

Vypracoval: Jiří Němeček, produktový manažer KOPOS KOLÍN a.s. Havlíčkova 432 CZ 280 94 Kolín a IV. Konfigurátor KNS Konfigurátor KNS Cílem programu je poskytnout zákazníkovi větší komfort při práci s výrobky firmy KOPOS. Program pracuje s výrobky produktového portfolia kabelových nosných systémů. Je velmi intuitivní,

Více

NÁVOD PRO ÚPRAVU OSOBNÍHO PROFILU NA PORTÁLU UP

NÁVOD PRO ÚPRAVU OSOBNÍHO PROFILU NA PORTÁLU UP NÁVOD PRO ÚPRAVU OSOBNÍHO PROFILU NA PORTÁLU UP Obsah Kde najdu nastavení svého profilu... Úprava detailu zaměstnance... 3 3 Vložení a úprava osobní fotografie... 4 4 Nastavení konzultačních nebo úředních

Více

14 Deník poradny. Popis modulu. Záložka Deník poradny

14 Deník poradny. Popis modulu. Záložka Deník poradny 14 Deník poradny Uživatelský modul Deník poradny realizuje běžnou denní agendu poradenských pracovníků. V tomto modulu jsou evidovány pokládané dotazy spolu s poskytovanými odpověďmi a radami. Dotazy,

Více

MANUÁL K PROGRAMU JEDNODUCHÝ SKLAD (VER-1.2)

MANUÁL K PROGRAMU JEDNODUCHÝ SKLAD (VER-1.2) MANUÁL K PROGRAMU JEDNODUCHÝ SKLAD (VER-1.2) Program byl vytvořený za účelem uchovávání artiklů (položek) a jejich cen. Základním cílem bylo vytvořit uživatelsky příjemné prostředí s mnoha funkcemi ve

Více

Novinky ISÚI a VDP verze

Novinky ISÚI a VDP verze Novinky ISÚI a VDP verze 2.6 https://ruian.cuzk.cz/ Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 3. 5. 2019 Obsah 1. ZMĚNY V ISÚI... 4 1.1 Nové uživatelské rozhraní ISÚI...4 1.1.1 Fungující

Více

9 Sledování docházky. Spuštění modulu. Záložka Výběr uživatele

9 Sledování docházky. Spuštění modulu. Záložka Výběr uživatele 9 Sledování docházky Uživatelský modul Sledování docházky realizuje pracovní výkaz zaměstnance v elektronické podobě se všemi výhodami z toho plynoucími (automatické sčítání, převody do dalšího měsíce,

Více

Externí Helpdesk Uživatelská příručka. verze 1.00

Externí Helpdesk Uživatelská příručka. verze 1.00 Externí Helpdesk Uživatelská příručka verze 1.00 Externí Helpdesk uživatelská příručka k webovému prostředí Copyright 2011 Triada, spol. s r. o. Triada, spol. s r. o. U svobodárny 1110/12 190 00 Praha

Více

Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva

Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva (kotlíková dotace) 3. výzva Ústeckého kraje 1 Otevření prázdné

Více

43 HTML šablony. Záložka Šablony v systému

43 HTML šablony. Záložka Šablony v systému 43 HTML šablony Modul HTML šablony slouží ke správě šablon pro výstupy z informačního systému modularis ve formátu HTML. Modul umožňuje k šablonám doplňovat patičku, dokumentaci a vázat šablony na konkrétní

Více

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace alarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby VOZIDLA Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet Identifikace IČO:28550650 Rejstříkový soud: Praha, Oddíl C vložka 149630 Systémové požadavky... 3

Více

Úvod do filtrace, Quick filtr

Úvod do filtrace, Quick filtr Příručka uživatele systému Památkový katalog Úvod do filtrace, Quick filtr verze 1.x.x Autorská práva Copyright 2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Úvod do MS Access. Modelování v řízení. Ing. Petr Kalčev

Úvod do MS Access. Modelování v řízení. Ing. Petr Kalčev Úvod do MS Access Modelování v řízení Ing. Petr Kalčev Postup při tvorbě aplikace Vytvoření tabulek Vytvoření relací Vytvoření dotazů Vytvoření formulářů Vytvoření sestav Tabulky Slouží k definování polí,

Více

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr IKTA Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s Registrem IKTA 3 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková studijní materiál ke kurzu Odborné publikování, citační etika a autorské právo s podporou ICT Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec

Více

41 Konzultace bariéry

41 Konzultace bariéry 41 Konzultace bariéry Uživatelský modul Konzultace realizuje běžnou denní agendu pracovníků konzultačního centra pro odstraňování bariér. V tomto modulu jsou evidovány pokládané dotazy/požadavky spolu

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Vytvoření tabulky v návrhovém zobrazení Pro společnost Naše zahrada je třeba vytvořit databázi pro evidenci objednávek o konkrétní struktuře tabulek. Do databáze je potřeba ještě přidat tabulku Platby,

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Přihlášení k maturitním zkouškám

Přihlášení k maturitním zkouškám Přihlášení k maturitním zkouškám (v 3.0) Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Slovníček pojmů 2 1. Nutná nastavení 2 Obory a vzdělávací

Více

45 Plánovací kalendář

45 Plánovací kalendář 45 Plánovací kalendář Modul Správa majetku slouží ke tvorbě obecných ročních plánů činností organizace. V rámci plánu je třeba definovat oblasti činností, tj. oblasti, ve kterých je možné plánovat. Každá

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Zelená nafta Evidence činností. Podklady pro školení

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Zelená nafta Evidence činností. Podklady pro školení Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Zelená nafta Evidence činností Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce.

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. DIPL 2 Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. Obsah STUDENTI VYTVOŘENÍ VOLNÉHO TÉMATU VŠKP VÝBĚR TÉMATU VŠKP Z VOLNÝCH TÉMAT KONTROLA ZADÁNÍ TÉMATU FORMÁLNÍ ÚPRAVA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ ELEKTRONICKÉ

Více

ŠTÍTKOVÁNÍ. informativní manuál pro uživatele HelpDesku

ŠTÍTKOVÁNÍ. informativní manuál pro uživatele HelpDesku ŠTÍTKOVÁNÍ informativní manuál pro uživatele HelpDesku Hlavní funkcionalita: Štítek je vizuální označení konkrétního požadavku slovním spojením nebo heslem, které usnadní uživateli daný task později podle

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Dokumentace administračního systému ŠKODA Plus

Dokumentace administračního systému ŠKODA Plus Dokumentace administračního systému ŠKODA Plus Vytvořili: Tomáš Kružík, Michal Bryndák Et netera a.s. Milady Horákové 108 160 00 Praha 6 Poslední změna: 4.10.2012 1 1. Obsah 1. Obsah 2 2. Přihlášení do

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ

ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ www.b2b.ecommerce.swarovski.com www.b2b.ecommerce.swarovski.com Strana 1 z 12 OD VYHLEDÁVÁNÍ VÝROBKU PŘES NÁKUPNÍ

Více

OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah

OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah 1. Všeobecný přehled... 2 2. Základní navigační tlačítka... 2 3. Uživatelské nastavení... 3 3.1. Nastavení seznamu... 3 3.1.1. Nastavení zobrazovaných sloupců... 3 3.1.2. Nastavení

Více

PDF Split and Merge. Průvodce programem pro práci s PDF

PDF Split and Merge. Průvodce programem pro práci s PDF PDF Split and Merge Průvodce programem pro práci s PDF Obsah Instalace a nastavení programu... 1 Sloučení více PDF do jednoho souboru... 1 Rozdělení PDF... 2 Vizuální reorganizátor... 3 Vizuální průvodce

Více

1. Obsah. 1. Obsah...2 2. Začínáme...3 3. Práce s mapou...4 4. Kniha jízd...5 5. Denní statistika...8 6. Seznam řidičů...9

1. Obsah. 1. Obsah...2 2. Začínáme...3 3. Práce s mapou...4 4. Kniha jízd...5 5. Denní statistika...8 6. Seznam řidičů...9 1. Obsah 1. Obsah...2 2. Začínáme...3 3. Práce s mapou...4 4. Kniha jízd...5 5. Denní statistika...8 6. Seznam řidičů...9 2 2. Začínáme Po zadání internetové adresy http://www.vidimte.cz v prohlížeči Mozila

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

Program Půjčovna sportovních potřeb

Program Půjčovna sportovních potřeb Program Půjčovna sportovních potřeb verze 1.67, 3.7.2014 Objednávky V hlavním menu Obchod naleznete dvě nové položky. "Seznam objednávek" a "Přidat objednávku". Obrázek 1: Hlavní menu První z těchto voleb

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/10 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Přístup Uživatelů k údajům o Kartách... 3 3. Zobrazení

Více

Svolávací systém Uživatelský manuál

Svolávací systém Uživatelský manuál Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 14. srpna 2013 Číslo

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část VI: Platební karty Obsah: I. Úvod... 2 II. Přístup Uživatelů k údajům o PK... 2 III. Zobrazení debetních platebních karet... 2 A. Zobrazení

Více

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Obsah Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)... 1 1. Úvod... 1 2. Sestavy v MS Excel... 2 2.1. Volba sloupců sestavy... 2 2.2. Volba řádků

Více

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e 1 / 24 1 Úvod Program OpusBenefit byl vytvořen proto, aby naši obchodní partneři mohli sledovat aktivity svých zákazníků (nákupy v jejich obchodech, využívání jejich služeb, návštěvy jejich zařízení),

Více

Testování set-top-boxu

Testování set-top-boxu Testování set-top-boxu Jan Bobisud Semestrální projekt se zabývá testováním set-top-boxu s označením YX-5912A od společnosti Sweden Telecom (dále jen STB). Tento STB je v pražských domácnostech nasazován

Více

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Založit a podat žádost pro neorganizovanou mládež je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli nemáte,

Více

METODY ZÍSKÁVÁNÍ, ZPRACOVÁNÍ A ANALÝZY DAT PODLE EUROTAXGLASS S - STANOVENÍ HODNOTY MOTOROVÝCH VOZIDEL PŘI ZNALECKÉ ČINNOSTI

METODY ZÍSKÁVÁNÍ, ZPRACOVÁNÍ A ANALÝZY DAT PODLE EUROTAXGLASS S - STANOVENÍ HODNOTY MOTOROVÝCH VOZIDEL PŘI ZNALECKÉ ČINNOSTI METODY ZÍSKÁVÁNÍ, ZPRACOVÁNÍ A ANALÝZY DAT PODLE EUROTAXGLASS S - STANOVENÍ HODNOTY MOTOROVÝCH VOZIDEL PŘI ZNALECKÉ ČINNOSTI dr. PhDr. Štěpán Kubín, generální ředitel EurotaxGlass s Czech s.r.o. Ing. Vlastimil

Více

Všechny používané dočasné účty najdeme v účetní osnově s nastaveném filtru na poli popis a F7 ->*dočas* a dostaneme :

Všechny používané dočasné účty najdeme v účetní osnově s nastaveném filtru na poli popis a F7 ->*dočas* a dostaneme : Příklad MS Dynamics NAV - Očekávaná cena Vytvořil : Skorkovský Datum : 29.6.2011 Důvod : školení, interní materiál Databáze : NAV 5.0 Určeno pro. to whom it may koncern 1. Situace : při nákupu se registruje

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U);

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Databáze prodejců Tlačítka Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce (Alt+E); Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Při zakládání nového prodejce zadejte jeho číslo (musí to být

Více

Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze 4.1.30 10/2014 Obsah Zóny... 2 Omezení modulu Zóny a pravidla... 2 Vstup do modulu Zóny a pravidla... 3 Karta zóny... 3 Vytvoření nové zóny... 3 Editace zóny...

Více

ver Manuál Docházka

ver Manuál Docházka ver. 11.5.0.0 Manuál Docházka Modul Docházka Program docházka je volitelnou součástí systému DMS Klient. Umožňuje sledovat u všech zaměstnanců čas strávený na pracovišti a skutečně odpracovaný čas produktivních

Více

Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze

Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze Obsah 1 Kalkulace pojistné smlouvy... 1 1.1 Informace o smlouvě... 1 1.2 Partneři (klienti)... 1 1.2.1 Pojistník...

Více

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Generel cyklodopravy Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Logo, název Panel nástrojů Odkazy Vrstvy

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Žádost o uznání předmětů Obsah

Žádost o uznání předmětů Obsah Žádost o uznání předmětů Obsah A. Zápis předmětů z vyšších ročníků... 1 B. Podání Žádosti pro studenty, kteří již na SU v Opavě studovali... 2 1. Zvolení předmětu stávajícího studia k uznání... 3 2. Výběr/zadání

Více

TouchGuard Online pochůzkový systém

TouchGuard Online pochůzkový systém TouchGuard Online pochůzkový systém Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz

Více

FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah

FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu... 1 1 Úvod... 2 2 Po přihlášení... 2 3 Základní nastavení webu... 2 4 Menu... 2 5 Bloky... 5 6 Správa

Více

ver. 1.0 Manuál Evidence klíčů

ver. 1.0 Manuál Evidence klíčů ver. 1.0 Manuál Evidence klíčů 1. Evidence klíčů www. softapp.cz hotline@softapp.cz tel.: +420 571615244 Evidence klíčů je nová funkcionalita programu Salon verze 3.32.0. Uživatel ji nalezne v objednávkách

Více

Stručný manuál práce s e-shopem fiktivnifirmy.cz: vložení zboží do e-shopu

Stručný manuál práce s e-shopem fiktivnifirmy.cz: vložení zboží do e-shopu Stručný manuál práce s e-shopem fiktivnifirmy.cz: vložení zboží do e-shopu Obsah Přihlášení k administraci... 1 Nová kategorie... 2 Nové zboží... 3 Záložka Zboží... 3 Záložka Kategorie... 4 Záložka Parametry

Více

Rámcový manuál pro práci s programem TopoL pro Windows

Rámcový manuál pro práci s programem TopoL pro Windows Rámcový manuál pro práci s programem TopoL pro Windows Příkazy v nabídce Předmět Volba rastru rychlá klávesa F4 Příkaz otevře vybraný rastr; tj. zobrazí ho v předmětu zájmu. Po vyvolání příkazu se objeví

Více

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení Postup: V hlavním menu zvolte Vyúčtování Všechna nastavení týkající se účtování, jsou pod tímto odkazem, účetní v podstatě nepotřebuje operovat pod jiným odkazem v menu. otevře

Více

MAWIS. Uživatelská dokumentace

MAWIS. Uživatelská dokumentace MAWIS Uživatelská dokumentace Verze 27-11-2008 OBSAH OBSAH... 2 1) O MAPOVÉM SERVERU... 3 2) POTŘEBNÁ NASTAVENÍ... 3 Hardwarové požadavky... 3 Softwarové požadavky... 3 Nastavení Internet Exploreru:...

Více

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr 2015 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Notifikace a pravidla... 3 Jak nastavit notifikace... 3 Práce v uživatelském rozhraní nového pravidla... 4 Příklad:...

Více

Vytvoření tiskové sestavy kalibrace

Vytvoření tiskové sestavy kalibrace Tento návod popisuje jak v prostředí WinQbase vytvoříme novou tiskovou sestavu, kterou bude možno použít pro tisk kalibračních protokolů. 1. Vytvoření nového typu sestavy. V prvním kroku vytvoříme nový

Více

Uživatelský manuál systému ISOV

Uživatelský manuál systému ISOV Uživatelský manuál systému ISOV Obsah manuálu: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU:...3 2. UŽIVATELSKÉ MENU...3 2.1. POPIS POLOŽEK HLAVNÍHO MENU:...4 2.1.1. Nacenění:... 4 2.1.2. Správa vozidel:... 4 2.1.3. Statistiky:...

Více

MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE Úvodem Spedice je nová agenda WEBDISPEČINKU, která nahrazuje dosavadní Optimalizaci rozvozů a svozů. Umožňuje vytvářet rozvozové trasy (přepravy), zastávky

Více

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy Stránka 1 z 30 Datum poslední aktualizace : 4.10.2018 Obsah 1 Portlet Data a Dotazy... 3 1.1 Zadávání dotazů... 4 1.1.1 Pás dotazů... 4 1.1.2 Zobrazení

Více

Vizualizace a evidence výroby a prostojů

Vizualizace a evidence výroby a prostojů Vizualizace a evidence výroby a prostojů v1.00 Aplikace informuje o aktuálním počtu a historii vyrobených kusů jednotlivých výrobků jednotlivých linek, eviduje prostoje a pracovníky kteří linku obsluhovali

Více