FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah"

Transkript

1 FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Úvod Po přihlášení Základní nastavení webu Menu Bloky Správa obsahu Úprava patičky Změna obrázku Správa uživatelů Překlad Návody...13

2 1 Úvod Jedná se o stručný návod určený pro základní součásti FFUK, které se rozhodly používat šablonu webu postavenou na redakčním systému Drupal. Jedná se o volně šiřitelný systém pro správu obsahu, nebo-li CMS (content management system). 2 Po přihlášení V případě, že jsme přihlášeni jako administrátoři, zobrazí se nám pod hlavním tmavě modrém menu, ještě jedno světle modré menu. Pomocí něho se můžeme rychle dostat do dané sekce administrace. Je možné, také používat navigačního menu, zobrazeného v levém sloupci pod názvem přihlášeného uživatele. 3 Základní nastavení webu Po kliknutí na administraci, najdeme v sekci Nastavení webu odkaz Informace o webu, kde můžeme nastavit několik základních věcí. Jsou to: Název webu zobrazuje se v obrázku pod logem Filozofické fakulty. Také se používá při různých generovaných hlášeních nebo automatických mailech. ová adresa adresa, z které se posílají zprávy ostatním uživatelům. Slogan nezobrazuje se. Cíle nezobrazují se. Patička nevyplňovat, zadává se na jiném místě viz. kapitola Úprava patičky. Výchozí titulní strana - zde je možné zadat uzel, který se bude zobrazovat na titulní straně. Standardně je nastaveno na node 4 Menu Slouží k navigaci na stránkách webu. Hlavní (primární) menu se zobrazuje v horním tmavě modrém pruhu a při výběru některé položky, také v levém sloupci nahoře. Po přihlášení se zobrazí v levém sloupci navigační menu a menu pro rychlý přístup k jednotlivým sekcím. Pokud v tomto menu stiskneme položku Menu, dostaneme se do sekce pro jejich nastavení, která vypadá jako obrázek dole.

3 4.1 Typy menu Obrázek 1 Na úvodní stránce administrace menu (viz. obr. nahoře) je možné nastavovat jednotlivá menu nebo vytvářet nová. Na stránce menu máme tři záložky Vypsat menu, Přidat menu, Nastavení. V záložce Vypsat menu jsou zobrazena jednotlivá menu, po kliknutí na odkaz přejdeme na editaci tohoto konkrétního menu. Ve výchozím stavu jsou k dispozici tyto: 1. Primární menu výchozí menu pro obsah 2. Navigační menu menu pro přihlášené uživatele 3. Sekundární odkazy není používáno Pokud chceme vytvořit nové menu, můžeme to udělat na záložce Přidat menu. Zobrazení takto vzniklého menu se pak nastavuje v administraci bloků, kde nám přibude jako nová položka. Obrázek 2 V záložce nastavení můžeme určit, které menu se bude zobrazovat v tmavě modré liště, či jaké menu bude výchozí v záložce při tvorbě obsahu.

4 4.2 Editace menu Obrázek 3 Na stránce editace konkrétního menu pak můžeme v záložce Vypsat položky mazat, upravovat, zakazovat nebo měnit pořadí jednotlivých položek. Tyto změny můžeme provádět pomocí myši. Stačí na položce stisknout levé tlačítko. Pohybem pak měníme stav a ukončením stisku se pak vizuálně na stránce zobrazí změny. Při označení více položek je možná hromadná změna.

5 Obrázek 4 V záložce Přidat položku je možné přidat novou položku. K tomu je potřeba vyplnit cestu k obsahu, na který bude položka odkazovat a název položky. Poslední záložkou na této stránce je Upravit menu, kde se nastavuje Nadpis a popis celého menu. 5 Bloky Zde se nastavují umístění jednotlivých bloků, a také se dají tvořit nové. Po vstoupení do administrační časti bloku, se nám zobrazí stránka s dvěma záložkami Seznam a Přidat blok. V záložce Seznam jsou dvě tlačítka umožňující zobrazit bloky pro téma zsfftheme a Garland. Námi používané téma je zsfftheme. Pod tlačítky je poté zobrazena tabulka s třemi sloupci (Blok, Region, Operace). V této tabulce pak provádíme nastavení zobrazování jednotlivých bloků. Stránka je rozdělená do jednotlivých regionů, které jsou zobrazeny žlutými poly s názvy regionů. Jsou to: 1. left sidebar Levý sloupec ve kterém je např. navigační menu 2. right sidecar Právý sloupec ve kterém jsou aktuality a fakulta. 3. top content block left RED Levé prostřední políčko s Novinkami. 4. top content block right RED Pravé prostřední políčko s Oznámením 5. content top místo v prostředním sloupci, které je před obsahem. 6. obsah místo v prostředním sloupci ve kterém je obsah.

6 7. a poté následují další regiony viz. obrázek dole. Obrázek 5 V prvním sloupci tabulky viz. obrázek níže, máme názvy bloků. V druhém sloupci se dá nastavit region. V posledním sloupci můžeme provést nastavení nebo smazání, pokud se jedná o blok vytvořený v administraci bloků.

7 Obrázek Nastavení bloku Pokud klikneme na nastavení můžeme provést různá nastavení pro daný blok. V prvním poli můžeme nastavit nadpis. Pokud necháme pole prázdné zobrazí se výchozí nadpis. Pro vypnutí nadpisu použijeme <none>. Dále můžeme nastavit, zda-li si uživatelé mohou skrýt blok ve svém profilu a přístup(oprávnění) k bloku vůči jednotlivým uživatelským rolím. V poslední volbě se poté určuje, na kterých stránkách se má blok zobrazit. Pokud nastavujeme uživatelský blok bude voleb více viz. následující kapitola. 5.2 Tvorba vlastního bloku Tato kapitola je důležitá nejen k tvorbě nových bloků, ale také ke změně bloku užitečné odkazy, neboť ten je vytvořen také jako uživatelský blok v administraci bloků. Nový blok vytvoříme v záložce Přidat blok viz. obr. nahoře. Stejné položky se zobrazí, i pokud dáme nastavení na námi vytvořeném bloku. Vlastní obsah bloku poté vyplňujeme do položky tělo bloku.

8 6 Správa obsahu Přehled veškerého obsahu a jeho správu je možné provádět následovně. Klikneme na Administrace, poté v sekci Správa obsahu na Obsah. V drobečkové navigaci se nám zobrazí tato cesta: Domů» Administrace» Správa obsahu» Obsah. Obrázek 7 Pokud nemáme aktivovaný filtr, který je zobrazen pod nadpisem Obsah viz. obr. nahoře, zobrazí se nám veškerý obsah. Po kliknutí na upravit u dané položky obsahu je možné obsah(článek,stránku,aktualitu ) upravit nebo smazat. Pomocí zaškrtávacích čtverečků můžeme vybrat více položek a pomocí tlačítka Aktualizovat provést hromadně nad těmito položkami operaci zobrazenou ve výběrovém políčku vedle tlačítka Aktualizovat. 6.1 Filtr Pomocí tlačítka Filtr je možné v seznamu zobrazit položky splňující nastavení tohoto filtru. Nejdříve si vybereme podle čeho se bude filtrovat, a poté zadáme hodnotu jakou musí položky v seznamu splňovat. Klikem na tlačítko se filtr aplikuje. Poté se nám změní tlačítko Filtr a místo něho, tam budou tři tlačítka viz. obrázek. Pomocí těchto tlačítek, lze přidávat další podmínky do filtru. Na obrázku jsou dvě podmínky, které definují, že zobrazené položky musí být typu Aktualita a v anglickém jazyce. Vzhledem k tomu, že podmínky nesplňuje žádná položka je seznam prázdný. Tlačítkem zpět vyřadíme druhou podmínka a pomocí tlačitka Reset celý filtr. Nastavení filtru se zapamatuje, takže je potřeba zkontrolovat nastavení, pokud není zobrazen seznam který požadujeme.

9 Obrázek 8 7 Úprava patičky Úprava patičky se neprovádí ve webovém rozhraní, ale editací souboru šablony. K tomu je potřeba mít přístup na server, kde jsou zdrojové soubory. Po připojení přes protokol SFTP k serveru se po přesunutí do adresáře vašeho webu můžeme daný soubor template.php najít v adresáři sites/all/themes/zsfftheme/. Na řádce 31 se na pravé straně $vars['closure'].= nachází html kód, který je zobrazován v patičce. 8 Změna obrázku Nejednoduší cestou jak změnit obrázek pod názvem základní součásti, je nahradit zdrojový soubor tohoto obrázku jiným. Další možnou cestou je přepsaní CSS souboru tak, aby pozadí odkazovalo na jiný obrázek. Obrázek najdeme na webovém serveru v sites/ all/themes/zsfftheme/images/. Je to soubor header-image.jpg. Velikost obrázku je 1000x120 pixelů. 9 Správa uživatelů Administrace uživatelů a jejich rolí se provádí po kliknutí na Administraci v sekci Uživatelé. Zde jsou k dispozici odkazy (Oprávnění, Přístupová pravidla, Role, Uživatelské nastavení a Uživatelé). Ke každému registrovanému uživateli můžeme nastavit roli. Jednotlivým rolím potom jejich oprávnění. Ve výchozím stavu jsou k dispozici tyto role: 1. anonymní uživatel pro nepřihlášené uživatele 2. přihlášený uživatel výchozí pro registrované uživatele 3. redaktor role pro tvorbu obsahu 4. správce role pro administraci webu 9.1 Oprávnění Zde můžeme nastavovat oprávnění k jednotlivým modulům (funkcionalit webu) pro různé role. Řádky v tabulce představují typ funkcionality daného modulu a v sloupcích pak zaškrtáme, jestli daná role bude mít k tomuto oprávnění. 9.2 Přístupová pravidla Je tu možné nastavit pravidla pro názvy uživatelských účtů, jejich ových adres a počítačů, ze kterých se připojují.

10 9.3 Role Slouží pro založení nové role nebo úpravu stávajících rolí. V tabulce viz. obrázek dole, máme jednotlivé role. Po vyplnění názvu role do bílého okénka a stisku Přidat roli, vytvoříme novou roli. Po kliku na upravit roli můžeme změnit název role nebo ji smazat. V upravit oprávnění nastavujeme práva obdobně jako v sekci Oprávnění. Obrázek Uživatelské nastavení Slouží pro nastavení pravidel pro tvorbu nových účtů. Zda-li si budou lidé moci registrovat sami, sami se schválením administrátora nebo registraci může provádět jen administrátor. Jde tu také nastavit autentizace pomocí u a text návodu pro registraci. Dále je možné nastavit texty pro uvítaní nových uživatelů či automatické zprávy jim zasílané při akcích typu (změna, zablokování, smazaní) účtu. 9.5 Uživatelé Najdeme tu seznam všech registrovaných uživatelů. Pro případ většího množství uživatelů je možné použít filtry nebo hromadné akce obdobně jako v kapitole Správa obsahu. Po kliknutí na název uživatele nebo na odkaz upravit jemu příslušející je možné upravit uživatelský profil, nebo mu poslat zprávu na Překlad Pro lepší podporu překladu a vícejazyčného webu je v šabloně modul i18n, který umožňuje tvorbu vícejazyčného menu, překlad bloků, atd Jazyky V administraci v sekci Nastavení webu klikneme na odkaz Jazyky. Tím se dostaneme se místo, kde se nastavuje globální chování pro více jazyků.

11 Obrázek 10 V první složce máme přehled nainstalovaných jazyků ve výchozím stavu jsou dva (Čeština, Angličtina) a možnost vybrat jazyk výchozí. Po kliknutí na odkaz upravit, můžeme nastavit název jazyka v angličtině a v daném jazyce, směr psaní a prefix nebo doménu pro daný jazyk. Ve složce Přidat jazyk lze vybrat podporu pro další jazyk. Pokud jazyk není na seznamu, klikneme na uživatelský a vyplníme mu potřebné údaje viz předchozí odstavec. V Nastavení určujeme jakým způsobem se bude určovat výběr jazyka. K dispozici jsou tyto volby (Žádné, Pouze prefix, Prefix cesty s nouzovým jazykem, Pouze doména) Překlad rozhraní Jednotlivé texty můžeme překládat, pokud klikneme na Překlad rozhraní v sekci Prvky webu.

12 Obrázek 11 V záložce Hledat napíšeme hledaný text, nastavíme parametry v čem hledat viz. obrázek. Poté stiskneme tlačítko Hledat. Objeví se seznam s nalezenými texty. Do vybraného textu doplníme překlad a uložíme Menu Pokud půjdeme do nastavení jednotlivých položek menu. Nalezneme položku viz. obrázek dole. Obrázek 12 U každé položky menu můžeme nastavit v jakém je jazyku. Pokud nastavíme konkrétní jazyk, bude se zobrazovat pouze v případě webu daného jazyka. Je však možné nastavit hodnotu Všechny jazyky, poté se položka zobrazí ve všech jazycích. Překlad poté provedeme pomocí překladu rozhraní viz. kapitola Překlad. Je nutné si uvědomit, že položka odkazuje na nějaký obsah, proto je nutné aby obsah měl také svůj překlad do daného jazyku Obsah Při tvorbě obsahu je možné zvolit jazyk, pro který daný obsah (článek,stránka,aktualita ) bude. Pokud se zvolí neutrální,bude se zobrazovat ve všech jazycích a překlad je nutné provést přes Překlad rozhraní.

13 10.5 Překlad proměnných Některé texty jako například název ústavu(katedry) je nutno překládat tak, že vstoupíme v administrativní části tam, kde se daný text(proměnná) nastavuje z webu jazyka, pro kterou jí chceme změnit. Napíšeme nový název a uložíme. 11 Návody Další informace ohledně drupalu, lze najít na internetu: 1. oficiální domovská stránka české stránky o Drupalu český web o redakčních systémech spousta návodů na Drupal další návody na Drupal.

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Nastavení třídnických hodin

Nastavení třídnických hodin Nastavení třídnických hodin (v 4.0) Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah školení: Založení kurzu Třídnická hodina (Th) 2 Hromadná změna hodin na

Více

Manuál pro NetDOGs práce s administrací

Manuál pro NetDOGs práce s administrací Manuál pro NetDOGs práce s administrací Po přihlášení se nacházíme v administraci V horní části jsou hlavní ikony značící moduly prezentace - REDAKCE - NOVINKY - OSTATNÍ - ADMINISTRACE (a možná i další

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky Redakční systém manuál 1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu Hlavní menu Menu v horní světlemodré liště obsahující 7 základních položek: Publikovat, Správa, Vzhled, Komentáře, Nastavení, Pluginy,

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Modul Ankety verze 1.11 pro redakční systém Marwel 2.8 a 2.7

Modul Ankety verze 1.11 pro redakční systém Marwel 2.8 a 2.7 Modul Ankety verze 1.11 pro redakční systém Marwel 2.8 a 2.7 postupy a doporučení pro práci redaktorů Ivo Vrána, červen 2011 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah Modul Ankety...3

Více

Pravidla a plánování

Pravidla a plánování Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 7. května 2013

Více

WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM

WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM WordPress manuál A3 WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM WordPress manuál Ing. Karel Rejthar 16. 6. 2015-1 - OBSAH WordPress manuál......................................

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

Návod na použití univerzitní aplikace

Návod na použití univerzitní aplikace Page 1 of 19 Návod na použití univerzitní aplikace WHOIS viz jednotlivé kapitoly Stránky: Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta Kurz: Návod pro použití aplikace Whois Kniha: Návod na použití univerzitní

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

CMSSS manuál k použití http://www.mezulanik.cz

CMSSS manuál k použití http://www.mezulanik.cz CMSSS manuál k použití http://www.mezulanik.cz CMSSS je redakční systém napsaný v jazycích PHP a MySQL. Vše je navrženo tak, aby weby postavené na tomto systému mohli spravovat i nezkušení uživatelé. Největší

Více

Tvorba webových stránek na google Sites (1.)

Tvorba webových stránek na google Sites (1.) Tvorba webových stránek na google Sites (1.) Vytvoření webové stránky Nastavení sdílení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Na vod k nastavenı e-mailovy ch schra nek Administrace

Na vod k nastavenı e-mailovy ch schra nek Administrace Na vod k nastavenı e-mailovy ch schra nek Administrace Návod k administraci e-mailových schránek na serveru stribrny.net. V administraci schránek lze vytvářet nové schránky, upravovat stávající schránky,

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

NÁVOD PRO ÚPRAVU OSOBNÍHO PROFILU NA PORTÁLU UP

NÁVOD PRO ÚPRAVU OSOBNÍHO PROFILU NA PORTÁLU UP NÁVOD PRO ÚPRAVU OSOBNÍHO PROFILU NA PORTÁLU UP Obsah Kde najdu nastavení svého profilu... Úprava detailu zaměstnance... 3 3 Vložení a úprava osobní fotografie... 4 4 Nastavení konzultačních nebo úředních

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/7 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

Pionýr, z. s. Šablona pro pobočné spolky (KOP a PS) základní informace MOST 2018 podkladový materiál s. 1/5 PRO POBOČNÉ SPOLKY (KOP A PS)

Pionýr, z. s. Šablona pro pobočné spolky (KOP a PS) základní informace MOST 2018 podkladový materiál s. 1/5 PRO POBOČNÉ SPOLKY (KOP A PS) s. 1/5 WEBOVÁ ŠABLONA PRO POBOČNÉ SPOLKY (KOP A PS) ÚVODNÍ POZNÁMKY Migrace webu Pionýra na nový systém WordPress (efektivní a jednoduchý systém pro správu stránek) a nový Linuxový server přinesla další

Více

Příprava projektů v programu Databox CONTACT Professional 5

Příprava projektů v programu Databox CONTACT Professional 5 Příprava projektů v programu Databox CONTACT Professional 5 Systém Databox obsahuje rozsáhlou agendu pro evidenci a řízení projektů, zakázek či obchodních případů. Záleží pouze na správci databáze, jak

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

II. Elektronická pošta

II. Elektronická pošta II. Chceme-li si přečíst poštu, klikneme v levém sloupci na nápis Doručená pošta. Máme před sebou seznam e-mailů seřazených podle data a času přijetí. Pokud máme zapnuto zobrazení náhledu, ve spodní nebo

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

Návod na základní používání Helpdesku AGEL Návod na základní používání Helpdesku AGEL Úvod Přihlášení Nástěnka Vyhledání a otevření úlohy Otevření úlohy Seznam úloh Vyhledávání úloh Vytvoření nové úlohy Práce s úlohami Editace úlohy Změna stavu

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress www.webdevel.cz Webdevel s.r.o. IČ 285 97 192 DIČ CZ28597192 W www.webdevel.cz E info@webdevel.cz Ostrava Obránců míru 863/7 703 00 Ostrava Vítkovice M 603

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Questionnaire příručka uživatele

Questionnaire příručka uživatele Questionnaire příručka uživatele Obsah: K čemu aplikace slouží? Popis funkcí Návod k použití o Úvodní dialogové okno o Pro respondenty o Pro administrátory K čemu aplikace slouží? Program questionnaire

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

ÚVOD... 3 REGISTRACE... 4 PUBLIKOVÁNÍ... 5 PŘÍSPĚVEK... 6 KALENDÁŘ... 7 MANUÁLY... 8 VLOŽENÍ NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 9 EDITOR... 10

ÚVOD... 3 REGISTRACE... 4 PUBLIKOVÁNÍ... 5 PŘÍSPĚVEK... 6 KALENDÁŘ... 7 MANUÁLY... 8 VLOŽENÍ NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 9 EDITOR... 10 MANUÁL OBSAH ÚVOD... 3 REGISTRACE... 4 PUBLIKOVÁNÍ... 5 PŘÍSPĚVEK... 6 KALENDÁŘ... 7 MANUÁLY... 8 VLOŽENÍ NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 9 EDITOR... 10 EDITACE NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 11 ŠABLONY... 11 VLOŽENÍ OBRÁZKU...

Více

Školní události. v Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak.

Školní události. v Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Školní události v. 2.0 Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Školní událost 2 Záložky události 4 Hodiny třídy / kurzu - nastavení hodin 5

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta k bezdrátové síti ISS-COP v Brně je nutné nastavit následující parametry. SSID pro učitele: ISSCOP_V1 SSID pro studenty:

Více

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Vyhledávání údajů o materiálu... 2 Porovnávání materiálů... 4 Tvorba a editace... 5 Vytvoření materiálu... 5 Vytvořit nový materiál... 6 Vytvoř z

Více

MANUÁL PRO REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÝCH STRÁNEK OBSAH

MANUÁL PRO REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÝCH STRÁNEK OBSAH MANUÁL PRO REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÝCH STRÁNEK OBSAH Obsah... 1 1. Přihlášení... 3 2. Struktura webu... 3 2.1. Změna pořadí podstránek... 4 2.2. Vložení nové podstránky... 4 3. Úprava obsahu podstránky...

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty realizované v rozvrhovaném semestru jsou zadané

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

Postup pro vytvoření a úpravy distribučních seznamů Pozn.: práva vytvářet a upravovat seznam mají správce distribučního seznamu a správce společnosti

Postup pro vytvoření a úpravy distribučních seznamů Pozn.: práva vytvářet a upravovat seznam mají správce distribučního seznamu a správce společnosti Postup pro vytvoření a úpravy distribučních seznamů Pozn.: práva vytvářet a upravovat seznam mají správce distribučního seznamu a správce společnosti Obsah Vytvoření distribučního seznamu... 2 Vytvoření

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ SYSTÉMU ARIADNE 3 Strana 1 1 Úvod Systém Ariadne3 je systém pro správu obsahu (CMS - "Content Management System"). Umožňuje pomocí jednoduchého a intuitivního uživatelského rozhraní

Více

Práce s programem MPVaK

Práce s programem MPVaK Práce s programem MPVaK Tato informace popisuje postup práce s programem "MPVaK Vybrané údaje z majetkové a Vybrané údaje z provozní evidence. Jsou v ní popsány nejdůležitější úlohy, které budete s programem

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

emanuál Rozvoj ICT kompetencí žáků a pedagogů v oblasti zpracování grafiky a předtiskové přípravy pro studenty kurzu v LMS systému Moodle

emanuál Rozvoj ICT kompetencí žáků a pedagogů v oblasti zpracování grafiky a předtiskové přípravy pro studenty kurzu v LMS systému Moodle emanuál pro studenty kurzu Rozvoj ICT kompetencí žáků a pedagogů v oblasti zpracování grafiky a předtiskové přípravy v LMS systému Moodle CZ.1.07/1.1.22/02.0053 Obsah CO JE E-LEARNINGOVÝ E KURZ?.........

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Na vybraném serveru vytvoříme MySQL databázi. Soubory scratch.jpa, kickstart.php a en-gb.kickstart.ini nahrajeme na vybraný server.

Na vybraném serveru vytvoříme MySQL databázi. Soubory scratch.jpa, kickstart.php a en-gb.kickstart.ini nahrajeme na vybraný server. 1 Práce se systémem Tento dokument popíše způsob instalace a základy práce se systémem Joomla!, ve kterém je učebnice jazyka Scratch vytvořena. Podrobný návod k systému Joomla! je popsán v dokumentaci

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Údržbové prostředí Rebeca44

Údržbové prostředí Rebeca44 Údržbové prostředí Rebeca44 ÚVOD STRUKTURA VZNIKAJÍCÍCH WEB-STRÁNEK SPRÁVCE STRÁNEK Přihlášení Odhlášení POPIS PRVKŮ ÚDRŽBY Titulek Cestička Základní popis práce s modulem Menu Navigace Na úvodní stránku

Více

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby MANUÁL administrátora elektronické spisové služby Administrace obálek a sestav (NÁVRHÁŘ) 1 PilsCom, s.r.o. OBSAH 1. NÁVRHÁŘ OBECNĚ... 3 2. NASTAVENÍ MS INTERNET EXPLORERU... 4 3. SPUŠTĚNÍ NÁVRHÁŘE OBÁLKY...

Více

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem údaje o firmě V našem pokladním systému má klient možnost spravovat si údaje o své společnosti,

Více

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 1. Hlavní okno aplikace: - pod tlačítkem Manuál k OBD 2.5 je ke stažení podrobný manuál pro práci v aplikaci - tabulka vpravo obsahuje seznam

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Podporované prohlížeče Mozilla Firefox 3.2, Internet explore 7.0 a Opera 8.0 Pro využívání aplikace je doporučené minimální rozlišení 1280 x 720 pixelu. Obrázky v dokumentaci odpovídají

Více

Návod pro použití aplikace crisp [vyjádření]

Návod pro použití aplikace crisp [vyjádření] Návod pro použití aplikace crisp [vyjádření] 2014 Českomoravská telekomunikační s. r. o. 1. Co je crisp [vyjádření] a k čemu slouží? Aplikace slouží k vyřizování Žádostí o vyjádření k existenci sítí zaslaných

Více

Svolávací systém Uživatelský manuál

Svolávací systém Uživatelský manuál Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 14. srpna 2013 Číslo

Více

Modul Zásoby Položky ZVS Materiál pro samostudium (+1906)

Modul Zásoby Položky ZVS Materiál pro samostudium (+1906) Modul Zásoby Položky ZVS Materiál pro samostudium (+1906) 24.1.2017 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 24.1.2017 2 Modul Zásoby Položky ZVS Modul Za soby Polož ky ZVS Obsah 1. Číselník položek - *8718...

Více

Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování

Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování (nejen pro editaci STI v systému SINPRO, aktualizováno: 25. 6. 2015) v 2.0 Obsah TABULKY Úprava tabulek...

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Akce spojené s osobami

Akce spojené s osobami Akce spojené s osobami v 1.0 Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah školení: Žák 2 Zaměstnanec 7 Rodič 10 1/11 V systému lze v rámci jednotlivých osob

Více

Novinky ISÚI a VDP verze

Novinky ISÚI a VDP verze Novinky ISÚI a VDP verze 2.6 https://ruian.cuzk.cz/ Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 3. 5. 2019 Obsah 1. ZMĚNY V ISÚI... 4 1.1 Nové uživatelské rozhraní ISÚI...4 1.1.1 Fungující

Více

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Nejtypičtějším představitelem tabulkových procesorů je MS Excel. Je to pokročilý nástroj pro tvorbu jednoduchých i složitých výpočtů a grafů. Program

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

Nejčastější změny v rozvrhu hodin

Nejčastější změny v rozvrhu hodin Nejčastější změny v rozvrhu hodin v 1.0 Obsah : Základní nastavení 2 Změny v rozvrhu 3 Změna času hodin 3 Změna učitele 3 Změna místností 8 Změna žáků v rozvrhových skupinách 8 Generování změn 9 https://docs.google.com/document/d/1zjoir2e7b5m9wkbmknrijcbukjz5cow6pctxat3hams/edit#heading=h.f0hp9m7i63eg

Více

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2 Sklady Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Obsah : Přehled funkcí 2 Postup pro vytvoření nového skladu 2 Položky skladů 2 Množství na skladech 2 Inventura

Více

Absolutorium (v 1.0)

Absolutorium (v 1.0) Absolutorium (v 1.0) Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : 1. Uživatelská nastavení 2 1A. Vzdělávací program 2 1B. Studijní obor 3 1C. Tvorba

Více

Absolutorium (v 1.0)

Absolutorium (v 1.0) Absolutorium (v 1.0) Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : 1. Uživatelská nastavení 2 1A. Vzdělávací program 2 1B. Studijní obor 3 1C. Tvorba

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

Vytvoření tiskové sestavy kalibrace

Vytvoření tiskové sestavy kalibrace Tento návod popisuje jak v prostředí WinQbase vytvoříme novou tiskovou sestavu, kterou bude možno použít pro tisk kalibračních protokolů. 1. Vytvoření nového typu sestavy. V prvním kroku vytvoříme nový

Více

Uživatelská příručka administrativního rozhraní Vědecké knihovny v Olomouci

Uživatelská příručka administrativního rozhraní Vědecké knihovny v Olomouci Držitel certifikátu jakosti ISO 9001:2001 Uživatelská příručka administrativního rozhraní Vědecké knihovny v Olomouci Stránka 1/44 Obsah 1.Redakční systém...4 1.1. Povolené jazykové mutace...4 5.2.1 Překlad

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

Přihlášení k maturitním zkouškám

Přihlášení k maturitním zkouškám Přihlášení k maturitním zkouškám (v 3.0) Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Slovníček pojmů 2 1. Nutná nastavení 2 Obory a vzdělávací

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o.

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Obsah 1. Obecné informace...1 2. Internetový prohlížeč...1 3. Nastavení kompatibilního zobrazení...1 4. Nastavení důvěryhodných serverů...2

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro editaci ŽS Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Uživatelský manuál pro lektora e-learningového portálu MAFIDIS+

Uživatelský manuál pro lektora e-learningového portálu MAFIDIS+ Uživatelský manuál pro lektora e-learningového portálu MAFIDIS+ 1 Tento uživatelský manuál slouží pro lektory e-learningového portálu MAFIDIS+ (http://elearning.mafidis-plus.info/). Manuál obsahuje popsané

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

Vytvoření uživatelské šablony

Vytvoření uživatelské šablony Inženýrsky manuál č. 40 Aktualizováno: 11/2018 Vytvoření uživatelské šablony Program: Stratigrafie - Dokumentace Soubor: Demo_manual_40.gsg Cílem tohoto inženýrského manuálu je ukázat vytvoření vlastní

Více

Návod na používání Digitálního povodňového plánu povodňové komise

Návod na používání Digitálního povodňového plánu povodňové komise Návod na používání Digitálního povodňového plánu povodňové komise Obsah: 1. Spuštění programu 2. Změny údajů v povodňových komisích 3. Další možnost editace změn u osob 4. Zápis nových členů povodňových

Více

APLIKACE OctopusPro - hlavní funkce HELPDESK

APLIKACE OctopusPro - hlavní funkce HELPDESK APLIKACE OctopusPro - hlavní funkce HELPDESK +420 776 259 259 Hlavní funkce Po levé straně se nachází hlavní panel funkcí:» Administrace uživatele» Verze zobrazení» Filtrování inzerce» Možnost zobrazení»

Více