CERTIFIKACE FINANNÍHO SPECIALISTY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CERTIFIKACE FINANNÍHO SPECIALISTY"

Transkript

1 PROGRAM FINANNÍ GRAMOTNOSTI TRHU Vzdlávací projekt CERTIFIKACE FINANNÍHO SPECIALISTY pro podnikatelskou sféru poradce, prodejce a zprostedkovatele finanních produkt a služeb Projekt realizuje: A.I.P. Consulting International s.r.o. Kozí 8, Brno Odborný garant a partner: Bankovní institut vysoká škola, a.s. Nárožní /380, Praha 5

2 PROFIL SPOLENOSTI - Bankovní institut vysoká škola, a.s. Bankovní institut, a.s., jako samostatná vzdlávací instituce, byl založen v roce 1994 NB, Bankovní asociací a 18-ti nejvýznamnjšími komerními bankami. Postupn rozšioval obsahovou nabídku vzdlávacích aktivit a své psobení i mimo bankovní a finanní sektor. Na základ rozhodnutí Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy R ze dne ,.j. 4.J.23003/99-30 mu byl udlen státní souhlas psobit jako soukromá vysoká škola, zmnil název na Bankovní institut vysoká škola, a.s. (dále jen BIVŠ ). V roce 2001 do BIVŠ kapitálov vstoupila nmecká vzdlávací spolenost holdingového typu COGNOS AG a tím se BIVŠ stala první soukromou vysokou školou v eské republice se strategickým zahraniním partnerem. Po akreditaci MŠMT R se BIVŠ zamila v oblasti vzdlávání na vytvoení a realizaci systému profesn orientovaného vzdlávání pro podnikatelskou oblast nejenom v oboru bankovnictví, ale i pro obory finannictví, obchodu, výroby a služeb, dále vzdlávacích program pro neziskové organizace, veejnou a státní správu. Do dnešního dne se podailo BIVŠ rozšíit své vzdlávací aktivity do dalších tyech stát Slovensko, Ukrajina, Maarsko a Nmecko. Mimo systému vysokoškolského studia BIVŠ nabízí: - další vzdlávací akce realizované formou otevených i zakázkových akcí, jako jsou konference, workshopy, kurzy a semináe s tuzemskou i zahraniní klientelou zamené na všechny formy podnikání, neziskové organizace, veejnou i státní správu a to v oblastech finanních, bankovních, právních, marketingu, ízení, výuky jazyk a obor zabývajících se rozvojem osobnosti manažer i pracovník, - certifikaci fyzických osob a systém ízeni jakosti dle ISO 9001 (fyzických osob podle normy SN EN v 8 oblastech (pracovních pozicích) a systém ízení jakosti podle SN EN poradenskou, konzultaní a expertizní innost. lenství v asociacích a sdruženích: - mezinárodní - EBTN a IFCEB (asociace bankovního a finanního vzdlávání), - tuzemské - BA, AIVD, AVIVS, Sdružení pro vzdlávání a certifikaci personálu, atd. REFERENCE Instituce NB eská bankovní asociace Nejvyšší státní zastupitelství MV R MO R opp odbor vzdlávání Asociace institucí vzdlávání dosplých ATTF Agence de Transfert de Technology Financiére IFB The Portuguese Bank Training Institute Realitní spolenost S, a.s. Gepard Finance a.s. S, a.s.

3 PROFIL SPOLENOSTI A.I.P. Consulting International s.r.o. Spolenost A.I.P. Consulting International s.r.o., len asociace AIVD a držitel akreditace MŠMT, byla založena poátkem roku 1996 nmeckou spoleností A.I.P. Training na základ stále vtšího potu spoleností uvdomujících si potebu kvality. A.I.P. Consulting International s.r.o. je vzdlávací a personální spolenost nabízející komplexní profesionální služby pi ešení úkol rozvoje a rstu lidských zdroj. Je nezávislá efektivn organizovaná spolenost se zastoupením v eské republice, Slovinsku, Chorvatsku, Slovensku, Srbsku a spolupracuje podle požadavk s vybranými smluvními partnery v Nmecku, Maarsku, Rakousku a Bulharsku. Lektoi pracující pro spolenost A.I.P. Consulting International s.r.o. jsou všichni kmenoví pracovníci. Jejich odborná zpsobilost je dána pedevším dlouholetými zkušenostmi ve vedení seminá, s vedením a ízením lidských zdroj na všech stupních managementu, což vede k vysoké úrovni seminá a spokojenosti úastník i samotných klient. V A.I.P. Consulting International s.r.o. jsou propojeny zkušenosti eského a mezinárodního trhu s nejnovjšími metodami a technikami vzdlávacího oboru. Uspokojuje poteby zákazníka se zetelem na jeho konkrétní požadavky v souladu se strategií a cílem spolenosti na dané období. Pro naše zákazníky jsme k dispozici v oblastech školení, personálního servisu, operativního poradenství, prodeje plánovací a prezentaní techniky a organizace seminá a výjezdních zasedání. REFERENCE Spolenosti: CITCO - Finanní trhy, a.s. Raiffeisen stavební spoitelna a.s. eskomoravská stavební spoitelna, a.s. Citibank Slovakia, a.s. Stavebná sporite a Wüstenrot a.s. SOB Poisov a, a.s. Generali Poisovna, a.s. Národna banka Slovenska a.s. GRAWE Zavarovalnica d.d. UNIQA osiguranje d.d. Merkur Zavarovalnica d.d.

4 I. POPIS PROJEKTU Název vzdlávacího projektu: CERTIFIKACE FINANNÍHO SPECIALISTY - CerFiS Popis projektu: Certifikace finanního specialisty (CerFiS) je pro bankovní a finanní trh EU akreditované dvousemestrové vzdlávací studium. Je uren pro finanní specialisty s praxí. Obsahuje celkem 25 studijních dn, vetn dvou semestrových zkoušek, praktické a závrené zkoušky a certifikaní ízení. Každé ze sedmnácti témat - pedmt je zakoneno zkouškou, resp. zápotem pi možnosti dalšího bakaláského studia v BIVŠ. V prbhu studia jsou zápoty a výsledky zkoušek zaznamenávány do indexu úastníka. Jednotlivé zápoty a zkoušky s ureným kreditem jsou absolventm uznávány v pípad dalšího studia na BIVŠ. Absolventi mohou dále absolvovat i další certifikované kurzy CŽV v BIVŠ, jako nap. Odhadce majetku a Maklé. Po úspšném absolvování pedmtových i semestrových zkoušek obdrží absolventi kvalifikaní Osvdení o absolvování CerFiS v rámci celoživotního vzdlávání dosplých. Následuje pak certifikaní ízení, v rámci kterého jsou jim zapoteny semestrové zkoušky jako zkouška certifikaní (do prmru 2 - pedmtových a semestrových zkoušek), absolventi zpracují závrený projekt na pidlené téma a po jeho obhájení ped certifikaní komisí obdrží absolventi certifikát CerFiS, v. kulatého razítka s íslem certifikace a jménem, s platností 5 let na území EU. U absolvent CerFiS, držitel certifikát, bude zvýšený dohled nad jejich inností. V pípad stížnosti na jejich jednání a uznání porušení norem chování nebo dopuštní se jiných pestupk souvisejících s inností finanních poradc, jim bude certifikace odebrána a vydán zákaz užívání vydaného certifikovaného razítka. Realizace projektu: 1) Pípravná fáze po konzultacích upravit projekt s partnery dle strategií, koncepcí i realizací vzdlávání klient a zadavatel doplnit projekt dle zvyklostí, pipomínek i požadavk a jeho následné pedložení k posouzení a schválení vedením klientské firmy 2) Schvalovací fáze interní - oponentním ízením v BIVŠ externí - s experty a vedením klient a zadavatel

5 3) Implementaní fáze po schválení projektu a ztotožnní se vedení klientské firmy, resp. zadavatele s jejich cíli bude projekt realizován a realizátor pak oekává plnou podporu vedení pi vlastní realizaci vlastní realizace 4) Nadstavbová ást certifikaní ízení bakaláské vysokoškolské studium Forma projektu: Formy studia: Strategický cíl: Cíl vzdlávacího projektu a profil absolventa: Generální dodavatel: Lektorský sbor: Kontinuální a otevený model celoživotního, oteveného, resp. vnitropodnikového vzdlávání s možností vstupu a zmny obsahového i asového zamení dle aktuálních poteb. Kombinovaná forma studia realizovaná jako týmové studium, trénink a samostudium. Strategickým cílem vzdlávacího projektu Certifikace finanního specialisty a jeho navazujících cykl je snižování finanní negramotnosti trhu. Kvalifikovaný specialista získá dvru budoucího klienta, umí dobe poradit na základ své orientace na finanním trhu pi dodržování pravidel etiky ádného obchodníka. Uspokojuje zájem trhu o kvalifikované informace. Cílem je, aby absolvent znal základy z oblastí, které se úzce dotýkají jeho pracovního zaazení, zvýšilo se jeho povdomí o tom, jak funguje finanní trh a jaké jsou jeho specifikace. Nauil se tyto specifikace rozeznávat a orientovat se pi jejich aplikaci. To umožní poskytnout klientovi službu, která se opírá o fakta a dává klientovi záruku kvality poskytované služby podpoené certifikátem finanního specialisty. Každých pt rok musí absolvent obhajovat udlení certifikace zkouškou, která provuje znalosti zmn a úprav souvisejících s jeho inností za uplynulé období. Bankovní institut vysoká škola, a.s. A.I.P. Consulting International s.r.o. Lektoi BIVŠ a A.I.P. Consulting s.r.o. z oblastí finannictví, obchodu, bank a spoitelen, pojišoven, investiní sféry a kapitálových trh, ústedních orgán, ekonomických ústav, vzdlávacích poradenských a konzultaních tuzemských i zahraniních firem.

6 Garant projektu: Konzultaní a koordinaní partnei pro realizaci: Délka konání: Délka seminá: Výstupy studia: doc. RNDr. František Jirásek, DrSc. rektor BIVŠ Ing. Josef Jana, editel Institutu celoživotního uení BIVŠ Jaroslav Kladiva, Manager of sales and education A.I.P. Consulting International s.r.o. Dvousemestrové studium Dle potu hodin na téma, dva po sob jdoucí dny v msíci. 1) Osvdení o absolvování semináe, 2) Osvdení vydané BIVŠ o absolvování akreditovaného CŽV na základ zákona. 111/1998 Sb., zákona. 147/2001 Sb. a zákona. 552/2005 Sb., kterým se mní zákon. 111/1998 Sb. o vysokých školách. 3) Bakaláské studium na BIVŠ (uznání zkoušek dle vysokoškolského zákona) 4) Certifikát dle ISO certifikace fyzických osob podle normy SN EN II. OBSAHOVÁ NÁPL PROJEKTU Pedmty: Jsou navrženy prezov a otevenost systému spoívá v jejich omezování i dopl ování, resp. absolvování jen vybraných pedmt. Jejich názvy, obsah a asový fond jsou u nkterých pedmt totožné s pedmty bakaláského studia (uznávání zkoušek). Semináe: Obsah seminá: Jsou projektovány jako nápl jednotlivých pedmt jejich variabilita, tj. omezování a dopl ování jak v pedmtech, tak i mezi pedmty vytváí otevenost systému s možností kontinuální projekce dalších seminá. Skladbu seminá lze volit podle individuálních poteb. Ped konzultacemi s lektory a zadavateli navrhujeme pouze zkrácenou verzi obsahu modul, které pak budou doplnny, resp. upraveny podle námt a pipomínek tchto odborník.

7 III. OBSAHOVÉ NÁPLN KURZ A SEMINÁ Po. I. semestr Pedmt Rozsah a ukonení Odb. garant Obsah, nápl pedmtu název hod. Zk/z kredit Úvod obecné podmínky 1.1. Zahájení Etika a etiketa 1.2. Právní základy finanních služeb 2. Dovednosti specialisty Plánování a efektivní ízení asu 2 6 z 3 odb. garant: Mgr.Matoušková, Ph.D. 8 Zk 3 odb. garant: JUDr. Rozehnal, Ph.D. 16 z - odb. garant: doc.ing.mazák, - pivítání úastník, seznámení s programem cyklu, podmínky studia - etika podnikání a etické kodexy, podniková kultura, její image ve vztahu na klienta - pracovní styk, kultivace pracovního prostedí, vztahy s okolím a interpersonální vztahy - spoleenský styk, základní pravidla v. stolování, oblékání a osobního stylu, výbr spoleenských styk, obchod a restaurací - multikulturální prostedí a jeho specifika - úvod do právní nauky právní normy a prameny práva - realizace práva (obanský zákoník, obchodní zákoník, živnostenský zák.) - právní postavení podnik. subjekt a OSV, obchodní zákoník - podnikatelé, fyzické a právnické osoby, státní a veejná správa) - uzavírání smluv (náležitosti a odpovdnosti) - zajištní pohledávek (zástavní právo, ruení, zajišovací postupy) - vymáhání pohledávek (upomínky, žaloby, pravomocná rozhodnutí) - exekuní a konkurzní ízení, promlení - nekalá soutž a neoprávnné podnik., ochrana spotebitele - osobní životní koncept - ízení asu - denní plán = denní cíle - stanovení priorit - žrouti asu a rušivé faktory - jak správn delegovat - práce s plánovacím diáem - ízení informací - stres

8 3.1. Bankovnictví 8 Zk 3 odb. garant: Mgr.Matoušková Ph.D Úvrové obchody 8 Zk 6 odb. garant: doc.ing. Pavelka, 4. Dovednosti specialisty Efektivní pracovní komunikace 16 z - odb. garant: doc.ing.mazák, 5.1. Finanní trhy 8 Zk 5 odb. garant: doc.ing.pavelka, 5.2. Finanní plánování 8 Zk 4 odb. garant: doc.ing.pavelka, - finanní systémy ve svt, v R, finanní trh a instituce - bankovní systém a jeho subjekty, NB mnová polit., obchodní banky, - innosti obchodní banky bilance (pasiva, aktiva), lenní bank - ízení bank rentabilita, likvidita, bezpenost, regulace - bankovní produkty, smnky, akcie, cenné papíry, obligace, finanní deriváty, úvry, hypotéky, leasing, forfaiting, faktoring - platební styk, platební karty, - bankovní obchody-s cennými papíry, devizové, úty a vklady - mezibankovní finanní trh - úvrové obchody parametry, úel, píjemce, výše a mna, splatnost, zajištní, erpání a splácení, úroky - úvry pro firmy provozní, investiní, hypoténí, konsorciální, komunální, emisní pjka - úvry pro obany spotebitelské, hypoténí, úvry stavebních spoitelen, americké hypotéky - fáze úvrového procesu žádost, identifikace subjektu úvrové registry, schvalování, realizace, ešení probl. úvr, klasifikace úvr - komunikace po telefonu - komunikace osobní - komunikace písemná - transakní metody - komunikace a její dsledky - zásady a prvky komunikace - finanní soustava a finanní trh, - lenní penžní a kapitálový trh, - úastníci finanního trhu (zprost.) - cenné papíry a trhy cenných papír (právní úpravy v R, emise, burza) - investiní proces - penžní trh (depozita, repo obchody, dluhopisy, smnky, deriváty), - vládní cenné papíry - základy finanní analýzy - proces finanního plánování - výnos a výnosová míra - úrok a úroková sazba - úroení - spoení - likvidita, likvidnost aktiva - obecná typologie cenných papír dle rizika - dchody

9 6.1. Marketing finanních služeb 6.2. Závrené semestrové zkoušky 8 Zk 3 odb. garant: doc.ing.mazák, Komise: p. Kladiva Ing. Jana pí. Horsáková - definice, pojmy a úloha marketingu - koncepce mark. ídící, prodejní, tržní, sociáln-etická, - trh definice, úastníci, vztahy - mark. služeby specifika, rozvoj a faktory rstu služeb, cíle - SWOT analýza a její výstupy (postavení a segmentace trhu, atd.), - informace lenní segmentace trhu - strategie, cíle, píklady (nabídkové ízení, propagace, inzerce, internet) Obsah: souhrn znalostí z obsah odborných finanních témat z I. semestru. Písemná ást Jednání s klientem Jednání a ešení konfliktních situací II. semestr 8 z - odb. garant: Mgr.Matoušková Ph.D Pojišovnictví 8 z - odb. garant: doc.ing.flaška, 8.1. ízení lidských zdroj Využití kreativity v praxi 8.2. Dovednosti specialisty Moderní metody rozhodování a ešení 8 z - odb. garant: doc.ing.flaška, 8 Zk kumul. zk. z 2., 4., odb. garant: doc. Ing.Mazák, - ešení konflikt - získání dvry - analýza poteb - návrh ešení - zacházení s námitkou - pedcházení problémovým situacím - úvod základní pojmy, systematika pojistných produkt, pojistitelnost, rizik, zajištní, rating - struktura, kalkulace a technické rezervy pojistného - penzijní a dchodové systémy - právní úpravy pojištní (novela zákona), státní dozor, pipr. zmny - co to je kreativita - kde vzniká kreativita - základní pedpoklady pro kreativní myšlení a jednání - kreativní proces podle Grahama Wallase - techniky kreativity - proces ešení problém - vnímání problém - pojmenovat problém a stanovit cíle - vytvoit si hypotézy a provit je - nástroje k analýze problém - vytvoení alternativ ešení - rozhodnutí se pro alternativy ešení - realizace alternativ ešení v praxi - kontrola ešení problém

10 9. Jednání s klientem Psychologie prodeje Pojišovnictví Neživotní pojištní Pojišovnictví Životní pojištní 11. Jednání s klientem Prezentaní dovednosti 12. Závrené semestrové zkoušky + praktická zkouška 16 z - odb. garant: - znalost lidí pi prodeji Mgr. Matoušková, - úspšná komunikace v prodeji Ph.D. - telefonní akvizice klient - prodej - postup pi reklamacích - zpsoby vnímání - osobnostní typologie 8 z - odb. garant: doc. Ing.Flaška, 8 Zk kumul. zk. z 7.2., 10.1., Zk kumul. zk. z 7.1., 9., odb. garant: doc.ing. Flaška, 3 odb. garant: Mgr.Matoušková Ph.D. Komise: p. Kladiva Ing. Jana pí. Horsáková - charakteristika neživotního pojištní - úrazové pojištní a soukromé zdravotní pojištní - pojištní majetku, havarijní pojištní - pojištní odpovdnosti za škody - pojištní odpovdnosti z provozu motorových vozidel - pojištní právní ochrany - charakteristika životního pojištní - lenní životního pojištní rizikové, rezervotvorné pojištní - investiní a kapitálové životní poj. - úrazové pojištní - fondy, lenní a jejich úloha - druhy prezentací - stanovení cíle prezentace - píprava prezentace - e tla - zvládání otázek, námitek a kritických situací - práce s prezentaní technikou - kontrolní seznamy pro individuální pípravu Obsah kumulace znalostí ze všech pedmt II. semestru. Písemná a praktická ást.

11 Certifikaní ízení 1. Uznání závrených semestrových zkoušek 2. Zadání projektu (dle námt zadavatele zpracování nabídky klientovi) Komise: p. Kladiva Ing. Jana Ing. Martínková Ing. Dokal 2 Zadají: Ing. Martínková Ing. Dokal 3. Obhajoba projektu 8 Komise: p.kladiva Ing. Jana Ing. Martínková Ing. Dokal 4. Certifikaní zkouška a obhajoba projektu 5. Pedání osvdení a certifikát 8 Komise: p. Kladiva Ing. Jana Ing. Martínková Ing. Dokal Slavnostní vyazení 4 p. Kladiva pí. Uzlová Ing. Jana Ing. Šeflová Ing. Martínková Ing. Dokal Kumulované zkoušky za I. a II. semestr musí poslucha vykonat ze všech pedmt do prmru známky 2 (chvalitebný) Pípadová studie, projekt zpracovávaný individuáln doma Pro posluchae s uznanými zkouškami Certifikaní zkouška dle podmínek certifikaního oddlení BIVŠ pro posluchae s horším prmrem než 2 všichni úspšní absolventi Možnost zahájení vysokoškolského studia na BIVŠ Možnost zahájení dalších akreditovaných kurz na BIVŠ IV. ZÁVRY 1) Na základ úspšného absolvování samostatného semináe obdrží posluchai Osvdení o absolvování semináe. 2) Po ukonení studia složením závrené zkoušky obdrží posluchai Osvdení o absolvování specializovaného kurzu celoživotního vzdlávání podle 60, ods. 2, zákon. 111/1998 Sb., zák.. 114/2001 Sb. a zákona. 552/2005 Sb., kterým se mní zákon. 111/1998 Sb. o vysokých školách. 3) Dle Projektu interní certifikace - bude vypsáno a realizováno certifikaní ízení, kdy cílem je píprava absolvent k certifikaci a realizace certifikace dle SN EN , která spl uje evropská kritéria (normy ady ISO 9000). 4) Vždy po realizaci kurzu bude rozhodnuto o pokraování projektu v podob, která z hodnocení vyplyne. 5) Koneným cílem projektu je získat ponejvíce kvalifikovaných odborník jak s praktickým vzdláním dosáhnutém v rámci studia CŽV, tak i s vysokoškolským vzdláním.

12 V. Organizaní zajištní CerFiS nad rámec vzdlávacího projektu Sestavení harmonogramu školení: - zkorigování termín s požadavky klienta - nastavení obsah dle aktuálních poteb klienta Seminární prostory: - zajištní vhodných školících zaízení - osobní výbr, výbr z více lokalit - komunikace se školícími zaízeními ped a v prbhu každého semináe, upesnní ubytování, složení coffeebreaku, výbr obdu, uspoádání školící místnosti, zajištní techniky - organizaní dozor v míst semináe Komunikace s úastníky: - úvodní seznámení, struný obsah vzdlávání, nastavení zpsobu komunikace - 30 dn ped konáním semináe odeslán úastníkm s informacemi o následujícím školení, míst konání, informace o zajištní ubytování z naší strany - 15 dn ped konáním semináe znovu odeslán úastníkm, kteí na pedchozí nereagovali - 10 dn ped konáním semináe, telefonické kontaktování úastník, kteí nereagovali a ovení doruení u Poskytnutí zptné vazby klientovi: - evidence úastník, informace o prbhu semináe - hodnocení seminá - pravidelná komunikace s odpovdnou osobou klienta - aktuální informace vyžadující operativní ešení

13 VI. Certifikace vzdlávacího projektu

14

15 VII. Ostatní dokumenty 1) Výkaz o studiu evidence úasti, zápoty a výsledky zkoušek

16 2) Osvdení o absolvování vzdlávacího projektu

17 finan ního specialisty Tímto se potvrzuje zvládnutí znalostí ve výše uvedené oblasti podle stanovených požadavk certifikace "Finan ního specialisty".

18 A.I.P. Consulting International s.r.o. Kozí Brno tel.: fax: info@aipconsult.com Spolupráce s Vámi pro nás znamená: Vysokou flexibilitu Systematinost a komplexnost Vysokou náronost na naši kvalitu Spolehlivost ve vztahu k dodržení smluvních závazk Spolen s Vámi vyvinout cílená ešení, žádné šablony Poskytnout službu se zamením na Vaše cíle a Váš úspch

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 30. ervna 2008 pod j.

Více

Zápis z prbžného oponentního ízení

Zápis z prbžného oponentního ízení Zápis z prbžného oponentního ízení Identifikaní kód projektu: 1PO5ME816 1. Název projektu: Píprava odborník pro oblast inovaního podnikání 2. Píjemce úelové podpory: Vysoká škola manažerské informatiky

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 Rámcové téma 1. Analýza podmínek založení nového podnikatelského subjektu 2. Píprava podnikatelského

Více

e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e KVALIFIKA NÍ ÁD

e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e KVALIFIKA NÍ ÁD e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e 160 17 Praha 6, Atletická 100/2, P.O. BOX 40 tel./fax 257 210 811 e-mail: cgf@cstv.cz tel. 233 017 434 http://gymnastika.cstv.cz KVALIFIKANÍ ÁD Praha, prosinec

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBROVÉHO ÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBROVÉHO ÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBROVÉHO ÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Vzdlávání zamstnanc ve spolenosti CN Resources International (CZ) a.s. soft skills 1. Identifikaní údaje zadavatele Název zadavatele

Více

Minimální závazný výet informací podle vyhlášky. 500/2002 Sb ROZVAHA v plném rozsahu ke dni Rok (v K) M!síc I" Obchodní

Minimální závazný výet informací podle vyhlášky. 500/2002 Sb ROZVAHA v plném rozsahu ke dni Rok (v K) M!síc I Obchodní Minimální závazný výet informací podle vyhlášky. 500/2002 Sb ROZVAHA v plném rozsahu ke dni... 31.12013 Rok 2013 12 (v K) M!síc I" 25151321 Obchodní firma nebo jiný název úetní jednotky. SLUŽBY.......

Více

ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení

ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO PODLIMITNÍ VEEJNOU ZAKÁZKU TVORBA TELEVIZNÍHO CYKLU ZAMENÉHO NA PROPAGACI ROVNOSTI ŠANCÍ ŽEN A MUŽ DATUM: 20.PROSINEC 2005 ZADAVATEL Šance

Více

Personální zajištění certifikace personálu vzdělávacích institucí

Personální zajištění certifikace personálu vzdělávacích institucí Personální zajištění certifikace personálu vzdělávacích institucí Certifikační proces při certifikaci obou oblastí certifikace lektora vzdělávání i manažera vzdělávání budou zajišťovat a) Kmenoví pracovníci

Více

Finální verze žádosti (LZZ-GP)

Finální verze žádosti (LZZ-GP) 8. Klíové aktivity!íslo aktivity: 01 Školení nových technologií a novinek v sortimentu TZB (technická zaízení budov) Pedm!tem KA_1 je realizace školení zam!ené na nové technologie a novinky v sortimentu

Více

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR "Management rizik pro organizace a systémy

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR Management rizik pro organizace a systémy ESKÝ NORMALIZANÍ INSTITUT si Vás dovoluje pozvat na odborný seminá ke komentovanému vydání ONR 49002-1 který se bude konat dne 14. 10. 2008 od 9:30 hod. v Konferenním centru NI, Biskupský dvr 5, Praha

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Výbr dodavatele dle Metodického pokynu pro zadávání zakázek Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost Název zakázky: Vzdlávání zamstnanc spoleností KASKO a KASKO - Formy Identifikace:

Více

1. Pražská úetní spolenost, s. r. o. Úetní závrka k 31. prosinci 2012

1. Pražská úetní spolenost, s. r. o. Úetní závrka k 31. prosinci 2012 1. Pražská úetní spolenost, s. r. o. Úetní závrka k 31. prosinci 2012 1. Charakteristika a hlavní aktivity Založení a charakteristika spolenosti 1. Pražská úetní spolenost, s. r. o. (dále jen spolenost

Více

I) ÚDAJE O SPOLENOSTI

I) ÚDAJE O SPOLENOSTI INFORMANÍ POVINNOST (ke dni 30. 9. 2007) (Informaní povinnost obchodníka s cennými papíry dle ust. 206 odst. 1 vyhlášky 123/2007 Sb., o pravidlech obezetného podnikání bank, spoitelních a úvrních družstev

Více

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti Seznam tématických okruhů a skupin tématických okruhů ( 4 odst. 2 vyhlášky o druzích odborných obchodních činností obchodníka s cennými papíry vykonávaných prostřednictvím makléře, o druzích odborné specializace

Více

Základní údaje o spolenosti. Pedmt podnikání. Název spolenosti: MAXIMA pojišovna, a. s.

Základní údaje o spolenosti. Pedmt podnikání. Název spolenosti: MAXIMA pojišovna, a. s. tvrtletní zpráva o spolenosti k 31.3. 2015 1 Základní údaje o spolenosti Název spolenosti: MAXIMA pojišovna, a. s. Právní forma: Akciová spolenost Adresa spolenosti: Italská 1583/24, Praha 2 I: 613 284

Více

Pololetní zpráva. spolenosti. ke dni 30. 6. 2005

Pololetní zpráva. spolenosti. ke dni 30. 6. 2005 Pololetní zpráva spolenosti Jihoeské papírny, a.s, Vtní ke dni 30. 6. 2005 Jihoeské papírny, a.s., Vtní se sídlem 382 11 Vtní. 2, IO 12297 tímto zveejují pololetní zprávu emitenta cenného papíru podle

Více

1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY

1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY PŘÍLOHA Č. 1 Specifikace předmětu veřejné zakázky Výběr dodavatele vzdělávacích a poradenských služeb v rámci projektu Zavedení systému hodnocení a motivace zaměstnanců David Türke Uniwin 1. PODROBNÁ SPECIFIKACE

Více

Pravidla pro elektrotechniku, komentáe k normám ady SN 33 2000

Pravidla pro elektrotechniku, komentáe k normám ady SN 33 2000 ESKÝ NORMALIZANÍ INSTITUT ve spolupráci s asopisem Elektro si Vás dovoluje pozvat na odborný seminá Pravidla pro elektrotechniku, komentáe k normám ady SN 33 2000 který se bude konat dne 13. listopadu

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

Podílový fond PLUS. komplexní zabezpeení na penzi

Podílový fond PLUS. komplexní zabezpeení na penzi Podílový fond PLUS komplexní zabezpeení na penzi Aleš Poklop, generálníeditel Penzijního fondu eské spoitelny Martin Burda, generálníeditel Investiní spolenosti eské spoitelny Praha 29. ervna 2010 R potebuje

Více

2. roník 2 hodiny týdn, celkem 68 hodin

2. roník 2 hodiny týdn, celkem 68 hodin Ministerstvo školství a tlovýchovy eské republiky Tématický plán Obor: Informaní technologie Pedmt: Ekonomika Vyuující: Ing. Danuše Savková 2. roník 2 hodiny týdn, celkem 68 hodin Téma tématický celek

Více

MPA. Master of Public Administration. MPA@vsci.cz. www.cevroinstitut.cz

MPA. Master of Public Administration. MPA@vsci.cz. www.cevroinstitut.cz MPA Master of Public Administration MPA@vsci.cz Vysoká škola CEVRO Institut Je moderní vysoká škola akreditovaná MŠMT ČR a MV ČR MAGISTERSKÉ A BAKALÁŘSKÉ STUDIUM Veřejná správa Politologie Právní specializace

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

2. Faktory, které ovlivnily podnikatelskou innost a hospodáské výsledky

2. Faktory, které ovlivnily podnikatelskou innost a hospodáské výsledky TEXTOVÁ ÁST INFORMANÍ POVINNOSTI EMITENTA REGISTROVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU ZA I. POLOLETÍ 2004 Obchodní firma: Sídlo: Léebné lázn Jáchymov a.s. T.G. Masaryka 415, Jáchymov PS: 362 51 I: 45359229 Zápis v obchodním

Více

TEXTOVÁ ÁST INFORMANÍ POVINNOSTI EMITENTA REGISTROVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU ZA I. POLOLETÍ 2003

TEXTOVÁ ÁST INFORMANÍ POVINNOSTI EMITENTA REGISTROVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU ZA I. POLOLETÍ 2003 TEXTOVÁ ÁST INFORMANÍ POVINNOSTI EMITENTA REGISTROVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU ZA I. POLOLETÍ 2003 Obchodní firma: Léebné lázn Jáchymov a.s. Sídlo: T.G. Masaryka 415, Jáchymov PS: 362 51 I: 45359229 Zápis v obchodním

Více

Rozvaha OLÚ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE. sestavená k (v K, s pesností na dv desetinná místa) okamžik sestavení:

Rozvaha OLÚ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE. sestavená k (v K, s pesností na dv desetinná místa) okamžik sestavení: Píloha. 1 vyhlášky Název: Sídlo: Odborný léebný ústav Jevíko Jevíko Právní forma: píspvková organizace I: 00193976 Pedmt innosti: zdravotnictví Název Rozvaha OLÚ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE sestavená k 31.12.2013

Více

Oznaení a uspoádání dle vyhlášky. 504/2002 Sb. Úetní jednotka doruí: 1 x píslušnému fin. orgánu ROZVAHA ke dni ( v tis. K ) pedbžná závrka

Oznaení a uspoádání dle vyhlášky. 504/2002 Sb. Úetní jednotka doruí: 1 x píslušnému fin. orgánu ROZVAHA ke dni ( v tis. K ) pedbžná závrka Oznaení a uspoádání dle vyhlášky. 54/22 Sb. Úetní jednotka doruí: 1 x píslušnému fin. orgánu ROZVAHA ke dni 31.12.214 ( v tis. K ) pedbžná závrka IO 656267 Název, sídlo a právní forma úetní jednotky Mstské

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VÝBR DODAVATELE VZDLÁVACÍCH KURZ SPOLENOSTI ROSS HOLDING A.S. Jihlavská 893, 580 01 Havlíkv Brod

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VÝBR DODAVATELE VZDLÁVACÍCH KURZ SPOLENOSTI ROSS HOLDING A.S. Jihlavská 893, 580 01 Havlíkv Brod ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VÝBR DODAVATELE VZDLÁVACÍCH KURZ SPOLENOSTI ROSS HOLDING A.S. 1 NÁZEV ZAKÁZKY Komplexní rozvoj zamstnanc ve spolenosti ROSS Holding 2 ZADAVATEL Obchodní firma/název Právní forma

Více

Další vzdlávání pracovník škol a školských zaízení

Další vzdlávání pracovník škol a školských zaízení PROJEKT CZ.1.07/1.3.10/01.0039 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOTEM ESKÉ REPUBLIKY Další vzdlávání pracovník škol a školských zaízení kurz DVPP Obsah - podrobný

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Miroslav Lupa, Habrová 2640/5, 130 00 Praha 3, tel.: +420 775 339 333 e-mail: mirek@koniklec.cz. Akademické gymnázium Praha Od do 9/1985 6/1989

Miroslav Lupa, Habrová 2640/5, 130 00 Praha 3, tel.: +420 775 339 333 e-mail: mirek@koniklec.cz. Akademické gymnázium Praha Od do 9/1985 6/1989 ŽIVOTOPIS 1. Kontaktní údaje: Miroslav Lupa, Habrová 2640/5, 130 00 3, tel.: +420 775 339 333 e-mail: mirek@koniklec.cz 2. Píjmení Lupa 3. Jméno Miroslav 4. Datum narození 2. kv*tna 1971 5. Národnost eská

Více

! "#$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2006/2007. Ve Vsetín dne 4. íjna 2007... PaedDr. Karel Kostka editel školy. výtisk. 1

! #$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2006/2007. Ve Vsetín dne 4. íjna 2007... PaedDr. Karel Kostka editel školy. výtisk. 1 ! "#$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA Rozdlovník za školní rok 2006/2007 Výtisk íslo 1: Odbor školství, mládeže a sportu KÚ ZK Výtisk íslo 2: Stední škola Kostka s. r. o. editel školy Výtisk íslo 3: Stední škola

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

Zprostedkování nákupu reklamního asu pro eské ddictví UNESCO

Zprostedkování nákupu reklamního asu pro eské ddictví UNESCO Poptávkové ízení k plnní podlimitní veejné zakázky pro eské ddictví UNESCO Zadavatel: eské ddictví UNESCO, Bí Šastných 1000, 570 01 Litomyšl IO: 70963452, DI: CZ70963452 Zastoupený: Ing. Michaelou Severovou,

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient ESKÁ BANKOVNÍ ASOCIACE Projekt finanního vzdlávání bankovních klient 13. bezna 2006 Obsah 11 2 3 Co ukázal przkum finanní vzdlanosti problémy eských rodinných financí Jak pomoci eským rodinným financím?

Více

Výroní zpráva spolenosti FINANCE Zlín, a.s. za rok 2006. [ ádná úetní závrka nebyla ovena auditorem ]

Výroní zpráva spolenosti FINANCE Zlín, a.s. za rok 2006. [ ádná úetní závrka nebyla ovena auditorem ] Výroní zpráva spolenosti FINANCE Zlín, a.s. za rok 2006 [ ádná úetní závrka nebyla ovena auditorem ] Ve Zlín dne 30. dubna 2007 Obsah 1. Profil spolenosti 2. Vrcholové orgány spolenosti a údaje o akcionáích

Více

Píloha. 1 Smlouvy s.j. 280871/2012-RA - Postup realizace a organizaní zajištní Pedmt plnní zakázky malého rozsahu dle zadávací dokumentace Pedmtem veejné zakázky je organizaní zajištní studijních cest/odborných

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny ne_10zadprispchpdp.pdf Registraní íslo ÚP: CHPD-provoz Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na ástenou úhradu provozních náklad chránné pracovní dílny 76 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve znní pozdjších

Více

Odborná zaměření a uplatnění absolventa

Odborná zaměření a uplatnění absolventa Odborná zaměření a uplatnění absolventa Školní rok 2015/16 Odborná zaměření oboru Ekonomika a podnikání V rámci oboru Ekonomika a podnikání jsou nabízena tato zaměření: Cestovní ruch - uplatnění managementu,

Více

ROZVAHA. ke dni 31.12.2011 I 26701626. Stav k poslednímu dni úet. období. Stav k prvnímu dni úet. období. íslo ádku A K T I V A.

ROZVAHA. ke dni 31.12.2011 I 26701626. Stav k poslednímu dni úet. období. Stav k prvnímu dni úet. období. íslo ádku A K T I V A. Výet položek podle vyhlášky. 504/2002 Sb. ve znní vyhlášky. 476/2003 Sb. ROZVAHA ke dni 31.12.2011 Název, sídlo a právní forma a pedmt innosti úetní jednotky I 26701626 SVJ domu Bochovská 560,561,562,563

Více

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Předmět: EKONOMIKA Obor vzdělávání: 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání ŠVP:

Více

Studijní program Bachelor of Business Administration (BBA) zaměření Oceňování podniku

Studijní program Bachelor of Business Administration (BBA) zaměření Oceňování podniku Studijní program Bachelor of Business Administration (BBA) zaměření Oceňování podniku Charakteristika studijního programu Jedná se o vysokoškolský bakalářský studijní program akreditovaný European Council

Více

M sto Kop ivnice. zdravemesto.koprivnice.org, Zpracovalo: Odd lení strategického plánování,

M sto Kop ivnice. zdravemesto.koprivnice.org,   Zpracovalo: Odd lení strategického plánování, M sto Kop ivnice zdravemesto.koprivnice.org, https://cs-cz.facebook.com/zdravemesto Zpracovalo: Odd lení strategického plánování, I. Zkvalitnní kategorií A, B 1 vize Obhájení kategorie B / dle celonárodních

Více

Hlavní aktivitou projektu je podpora spoleného vzdlávání zástupc veejných subjekt jako aktivního nástroje na podporu spolupráce v eskoslovenském

Hlavní aktivitou projektu je podpora spoleného vzdlávání zástupc veejných subjekt jako aktivního nástroje na podporu spolupráce v eskoslovenském Projekt APVS Cílem projektu APVS - Akademie peshraniního vzdlávání zamstnanc samosprávy je vytvoení nové a prohloubení stávající spolupráce slovenských a eských samosprávných celk v oblasti vzdlávání,

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

tvrtletní zpráva o spolenosti k 30. 9. 2012

tvrtletní zpráva o spolenosti k 30. 9. 2012 tvrtletní zpráva o spolenosti k 30. 9. 2012 Základní údaje o spolenosti Název spolenosti: MAXIMA pojišovna, a. s. Právní forma: Akciová spolenost Adresa spolenosti: Na Dlouhém lánu 508/41, Praha 6 I: 613

Více

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Strategický cíl: 3.C1 Opatení: 3.C1.1 Popis Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Služby pro obany jsou významným faktorem úrovn životního standartu, zdrojem pracovních

Více

INVESTINÍ DOTAZNÍK. 1. Identifikace zákazníka. 2. Investiní cíle zákazníka. Investiní dotazník

INVESTINÍ DOTAZNÍK. 1. Identifikace zákazníka. 2. Investiní cíle zákazníka. Investiní dotazník Investiní dotazník INVESTINÍ DOTAZNÍK Dotazník je pedkládán v souladu s 15h a 15i zákona. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znní pozdjších pedpis zákazníkovi spolenosti ATLANTIK finanní

Více

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek 96/1993 Sb. ZÁKON zedne25.února1993 o stavebním spoení a státní podpoe stavebního spoení a o doplnní zákona eské národní rady. 586/1992 Sb., odaníchzpíjm,veznnízákonaeskénárodnírady.35/1993sb. Zmna: 83/1995

Více

Komerční bankovnictví v České republice

Komerční bankovnictví v České republice Vysoká škola ekonomická v Praze Komerční bankovnictví v České republice Stanislava Půlpánová 2007 Obsah Obsah Uvod 9 1. Finanční systém 11 1.1 Banky jako součást FSI 11 1.2 Regulace finančního systému

Více

DESETIDENNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DESETIDENNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM OLOMOUC TRAINING CENTRE s.r.o., Brněnská 47, 779 00 Olomouc tel: 585 417 828, 723 560 038, fax: 585 417 823 e mail: jana.palkova@otc-olomouc.cz N A B Í Z Í M E V Á M DESETIDENNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MARKETING

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Úvod 1. Kapitola 1 Úvod do bankovních obchodů 3

Úvod 1. Kapitola 1 Úvod do bankovních obchodů 3 Úvod 1 Kapitola 1 Úvod do bankovních obchodů 3 1.1 Česká národní banka............................3 1.2 Obchodní banky.................................4 1.3 Česká bankovní asociace (ČBA)....................5

Více

Nový tarifní model a p íprava IV. regula ního období v elektroenergetice

Nový tarifní model a p íprava IV. regula ního období v elektroenergetice Nový tarifní model a píprava IV. regulaního období v elektroenergetice Ing. Vojtch Jahoda, LL.M. editel odboru elektroenergetiky Špindlerv mlýn, duben 2014 Klíové úkoly ERÚ v nejbližší budoucnosti Nová

Více

VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE Historie VŠRR státní souhlas MŠMT v listopadu 2003 akreditace prvního studijního oboru Regionální rozvoj ve studijním programu Regionální rozvoj v prosinci 2003 (PS) rozšíření

Více

! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 0! ! " #" $" %

! #!# $!%&'() *+,-#!$!!!./0*1%2134(5&'$! 0! !  # $ % ! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 6""!*")7 0!+8 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program

Více

Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M. šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU

Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M. šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ Odborní garanti:

Více

PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ

PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M osmnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ Odborní garanti:

Více

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Předmět: EKONOMIKA Obor vzdělávání: 66-41-M/02 Obchodní akademie Školní

Více

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu PROFI-TEN a.s. Účetní závěrka k 31.12.2015 ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu k... 3... 1...... 1... 2....... 2... 0... 1... 5.... Obchodní firma nebo jiný název úetní jednotky PROFI-TEN a.s. I v tisících

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Strategický cíl: 3.C2 Opatení: 3.C2.5 Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Popis V souladu s platnými metodickými pokyny a v návaznosti na závazné ásti

Více

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm Dne ledna 2007 nabyl úinnosti zákon. 159/2006 Sb., o stetu zájm, a vyhláška. 578/2006 Sb., kterou se stanoví struktura a formát formuláe pro podávání oznámení

Více

OBCHODNÍ PRÁVO A FORMY PODNIKÁNÍ

OBCHODNÍ PRÁVO A FORMY PODNIKÁNÍ OBCHODNÍ PRÁVO A FORMY PODNIKÁNÍ Oekávané výstupy dle RVP GV: žák rozlišuje a porovnává praktické využití jednotlivých forem podnikání, posoudí, která forma podnikání je v konkrétní situaci nejvýhodnjší

Více

Rozvaha I!O : FENIX, Výkaznictví Strana 1 Tisk: :47:35. Syntetický BRUTTO KOREKCE NETTO

Rozvaha I!O : FENIX, Výkaznictví Strana 1 Tisk: :47:35. Syntetický BRUTTO KOREKCE NETTO Rozvaha (v K#, s p%esností na dv$ desetinná místa) okamžik sestavení: 8.2.2016 18:18:13 Název ní jednotky: Sídlo: Kladruby 257 62 Kladruby Právní forma: územní samosprávný celek I!O : 00508454 Název AKTIV

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Vysoká škola báská Technická univerzita Ostrava vyhlašuje výbrové ízení na dodávku výpoetní techniky v rámci realizace projektu Inovace studijních program strojních obor jako odezva

Více

Název ve ejné zakázky: M sto Šternberk - stavební úpravy chodník sídlišt Nádražní, Šternberk

Název ve ejné zakázky: M sto Šternberk - stavební úpravy chodník sídlišt Nádražní, Šternberk Zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek uchaze v rámci zakázky malého rozsahu dle 6 a 12 zákona.137/2006 Sb. o veejných zakázkách (dále jen zákon). Textová ást zadávací dokumentace

Více

Informace dle vyhlášky. 123/2007 Sb., o pravidlech obezetného podnikání bank, spoitelních a úvrních družstev a obchodník s cennými papíry

Informace dle vyhlášky. 123/2007 Sb., o pravidlech obezetného podnikání bank, spoitelních a úvrních družstev a obchodník s cennými papíry Informace dle vyhlášky. 123/2007 Sb., o pravidlech obezetného podnikání bank, spoitelních a úvrních družstev a obchodník s cennými papíry k 30.09.2013 I. Údaje o obchodníkovi s cennými papíry a jeho innosti

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Rozsah a obsah zkoušky dle ZDPZ (příloha č. 1)

Rozsah a obsah zkoušky dle ZDPZ (příloha č. 1) Rozsah a obsah zkoušky dle ZDPZ (příloha č. 1) Rozsah odborných znalostí I. Společné tematické oblasti potřebných odborných znalostí: a) odborné minimum o finančním trhu 1. finanční trh, jeho definice,

Více

Wüstenrot hypotení banka a. s.

Wüstenrot hypotení banka a. s. Wüstenrot hypotení banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypoteních zástavních list 6.000.000.000 K s dobou trvání programu 5 let EMISNÍ DODATEK - KONENÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPIS

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Předmět: EKONOMIKA Obor vzdělávání: 64-41-l/51 Podnikání - dálková forma

Více

Normy pro informa ní systémy (Bezpe nost) a jejich aplikace

Normy pro informa ní systémy (Bezpe nost) a jejich aplikace ESKÝ NORMALIZA NÍ INSTITUT si Vás dovoluje pozvat na odborný seminá Normy pro informa ní systémy (Bezpe nost) a jejich aplikace který se bude konat dne 28. února 2008 od 9:30 hod. v sále List - NI, Biskupský

Více

Znalecký ústav. Committed to your success

Znalecký ústav. Committed to your success Znalecký ústav Committed to your success Znalecký ústav Nestranné, profesionální a kvalitní znalecké posudky jsou oporou pro vaše klíčová rozhodnutí a předpokladem úspěšného řešení sporných situací. Oceňování

Více

EA a státní podpora projektm úspor energie a OZE. Ing. Jií Bém eská energetická agentura erven 2005

EA a státní podpora projektm úspor energie a OZE. Ing. Jií Bém eská energetická agentura erven 2005 EA a státní podpora projektm úspor energie a OZE Ing. Jií Bém eská energetická agentura erven 2005 eská energetická agentura Píspvková organizace MPO (1.9.1995) Hlavní nápl innosti iniciace aktivit vedoucích

Více

Organiza ní struktura spole nosti v roce 2011

Organiza ní struktura spole nosti v roce 2011 Strojírny Cheb.a.s. 9ìURĀQt ]SUiYD URN Strojírny Cheb a.s. Podhradská 5 350 02 Cheb 2 Historie spolenosti Strojírny Cheb,a.s.(díve výrobní divize Cheb) vznikla jako dceiná spolenost Sokolovských strojíren

Více

Obchodní právo v praxi II

Obchodní právo v praxi II Vysoká škola Karlovy Vary, obecně prospěšná společnost SYLABUS PŘEDMĚTU Anglicky Identifikace Typ předmětu Obchodní právo v praxi II Commercial Law in practice II OPP II povinný oborový ECTS kredity 6

Více

Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Publikováno z 2. léka?ská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Pravidla pro organizaci studia na 2. léka?ské fakult? Univerzity Karlovy Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Ekonomika a právo

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Ekonomika a právo Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Ekonomika a právo obor Podnikání 1. Základní ekonomické pojmy - Předmět ekonomie, základní ekonomické systémy, hospodářský proces, potřeby, statky, služby,

Více

WOOD & Company Financial Services, a.s.

WOOD & Company Financial Services, a.s. WOOD & Company Financial Services, a.s. Uveejování informací podle vyhlášky. 123/2007 Sb., o pravidlech obezetného podnikání bank, spoitelních a úvrních družstev a obchodník s cennými papíry (dále jen

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/8 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Studijní obor: Ekonomika Podnikání Školní rok: 2012 2013 1.1. Předmět: Ekonomika 1) Předmět ekonomie a

Více

Ing. Jaroslav Halva. UDS Fakturace

Ing. Jaroslav Halva. UDS Fakturace UDS Fakturace Modul fakturace výrazn posiluje funknost informaního systému UDS a umožuje bilancování jednotlivých zakázek s ohledem na hodnotu skutených náklad. Navíc optimalizuje vlastní proces fakturace

Více

II. Vzdělávání vedoucích úředníků

II. Vzdělávání vedoucích úředníků II. Vzdělávání vedoucích úředníků Cílová skupina a účel vzdělávání: Vzdělávání je určeno pro vedoucí úřadů, krajů, statutárních měst a pro tajemníky obcí s rozšířenou působností. Cílem vzdělávacího programu

Více

Metodické listy pro kombinované studium předmětu. Bankovní právo.

Metodické listy pro kombinované studium předmětu. Bankovní právo. Metodické listy pro kombinované studium předmětu. Kurs,, je určen pro posluchače bakalářského studia na oboru Finance a finanční služby a jeho cílem je poskytnout studentům ucelený soubor poznatků o právní

Více

Profilová část maturitní zkoušky z předmětu Ekonomika a právo

Profilová část maturitní zkoušky z předmětu Ekonomika a právo Profilová část maturitní zkoušky z předmětu Ekonomika a právo obor Podnikání témata pro školní rok 2016/2017 1. Základní ekonomické pojmy - Předmět ekonomie, základní ekonomické systémy, hospodářský proces,

Více

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Nabídka spolupráce stručný přehled t, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Pro Centre, s.r.o. Ing.Jana Bíšková Jednatelka společnosti E mail : jana.biskova@procentre.eu

Více

2. Zprostedkování obchod s investiními nástroji obchodovanými v R

2. Zprostedkování obchod s investiními nástroji obchodovanými v R 1. Podání k obchodu s investiními nástroji Podání k obchodm se všemi v tomto ceníku uvedenými investiními nástroji je ZDARMA. 2. Zprostedkování obchod s investiními nástroji obchodovanými v R a) akcie

Více

Píloha roní úetní závrky sestavené ke dni 31.12.2005

Píloha roní úetní závrky sestavené ke dni 31.12.2005 Píloha roní úetní závrky sestavené ke dni 31.12.2005 l. 1 Informace o úetní jednotce Název úetní jednotky : Msto Vimperk sídlo : Steinbrenerova 6, Vimperk, 385 17 Identifikaní íslo : 00250805 právní forma

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k podání nabídek v rámci výbrového ízení na zakázku do 800 000,-K NÁZEV ZAKÁZKY:

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k podání nabídek v rámci výbrového ízení na zakázku do 800 000,-K NÁZEV ZAKÁZKY: ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k podání nabídek v rámci výbrového ízení na zakázku do 800 000,-K NÁZEV ZAKÁZKY: Výbrové ízení na dodavatele jazykového a manažerského vzdlávání. 1. Zadavatel Název/obchodní firma

Více

Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc, MBA, Dr.h.c.

Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc, MBA, Dr.h.c. Master of Business Administration - General Management Specializace: Strategické řízení malých a středních firem Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium. Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD,

Více