MULTICOM 112. Průvodce programem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MULTICOM 112. Průvodce programem"

Transkript

1 MULTICOM 112 Průvodce programem Cíl Cílem projektu MULTICOM112 CD-ROM je zvýšit a rozšířit základní jazykové schopnosti techniků operačních středisek do takové míry, že budou schopni rozpoznat cizí jazyk (a předat hovor odpovědné osobě), a nebo odbavit tísňová volání v několika cizích jazycích, a provést tak nezbytná opatření. Jazyková úroveň výukového materiálu je v souladu s European Reference Frame of Languages (ERR Společný evropský referenční rámec pro uživatele jazyka). S ohledem na specifické potřeby operačních středisek jsou definovány následující úrovně: Porozumět A2: Rozumím hlavním informacím, týkajících se potřeb volajícího, za předpokladu, že volající hovoří relativně pomalu a zřetelně, a rozumím doplňujícím detailům, což mi umožňuje odpovídajícím způsobem reagovat. A1 : Jsem schopen rozpoznat, že volající mluví jazykem, který jsem studoval. Jsem schopen rozpoznat jednotlivá slova a fráze, které mi umožňují rozumět základním informacím, týkajících se potřeb volajícího, za předpokladu, že volající hovoří pomalu a zřetelně, a umožňuje tak prvotní reakci na jeho volání. B1: Rozumím všem detailům při komunikaci s volajícím, ačkoliv různý přízvuk, neobvyklá slovní zásoba nebo emoční stav volajícího mohou způsobit určité potíže při komunikaci. Interakce při hovoru A1 : bez požadavků A2: Jsem schopen komunikovat pomocí jednoduchých a běžných formulací, vyžadujících jednoduchou a přímou výměnu informací a výběr patřičných otázek podle toho, v jakém směru se konverzace rozvíjí. Jsem schopen použít základní fráze pro řešení komunikačních obtíží, např. požádat volajícího, aby slova hláskoval, mluvil pomalu a případně opakoval. B1: Jsem schopen komunikovat s volajícím zcela spontánně, řídit rozhovor a rychle se rozhodnout, jaké otázky je třeba klást a jakými instrukcemi, se musí řídit. Mluvit A1 : Jsem schopen pokládat jednoduché otázky pro získání základních informací, vyplývajících z tísňového volání. Jsem schopen použít jednoduché fráze a věty, abych potvrdil, že vyžadovaná pomoc je poskytována. A2: Jsem schopen použít sled frází, vět a dalších detailů, směřovaných pro vyhodnocení hlavních informací, týkajících se potřeb volajícího, a poskytnout mu tak patřičnou pomoc. B1: Jsem schopen správnými otázkami a povzbuzením získat od volajícího všechny detaily, a jsem schopen nejen předávat informace, ale v rámci komunikace působit i jako klidná a kompetentní autorita, která volajícího ujistí, že bude poskytnuta vyžadovaná pomoc.

2 VYSVĚTLIVKY Informace Vpřed Vzad Další úroveň Poslední úroveň Rychle Pomalu Zvuk Čas Stop Zvolte si cizí jazyk, který se chcete naučit Kliknutím na odpovídající místo si můžete vybrat tématické okruhy z následujících oblastí: Výslovnost, Hláskování, Počítání, Odbavování hovorů (základní dovednosti pro techniky operačních středisek) Požár, Technický zásah, Zdravotnická záchrana, Policie (specifické dovednosti pro pokročilé studenty) Pokročilí studenti mohou využít mimopracovní téma "Stravování". Test umožňuje kontrolovat a ukládat dosažené výsledky studia.

3 Studijní část Výslovnost Po kliknutí na jednotlivá písmena klávesnice uslyšíte odpovídající výslovnost slova, jež začíná požadovaným písmenem, v cizím jazyce. Studijní část Hláskování Po kliknutí na jednotlivá písmena klávesnice uslyšíte odpovídající výslovnost písmenem cizím jazyce. Test hláskování Program hláskuje slovo v cizím jazyce a zároveň je na obrazovce promítáno několik různých obrázků. Vaším úkolem je kliknout na obrázek, odpovídající hláskovanému slovu. Výběr probíhá tak dlouho, dokud není zvolen odpovídající obrázek. Studijní část Počítání Kliknutím na příslušné číslo na telefonu můžete zvolit kteroukoliv kombinaci základních číslovek od 1 do 999, a nebo řadových číslovek od 1 do 22. Pro poslech číslovek můžete vybrat - základní číslovky kliknutím na tlačítko pod 1 - řadové číslovky kliknutím na tlačítko nad 0

4 Test počítání Program čte nahlas řadové nebo základní číslovky v cizím jazyku. Student musí zvolit příslušné číslo kliknutím na odpovídající číslice Pokud je číslo zvoleno špatně, program jej opakovaně přečte, dokud není proveden správný výběr. slova zásoba" věty Pro výuku si můžete zvolit: - sekce "Specifická slovní - sekce "Výrazy" podsekce "Mluvit" podsekce "Porozumět" vzorové rozhovory - sekce "Rozhovor" Studijní část Specifická slovní zásoba Výuku slovní zásoby si můžete zvolit: 1. podle tématických subsekcí 2. dle abecedního pořadí v rodném jazyce Pro výběr tématické subsekce je označena jazyková úroveň, odpovídající všeobecné znalosti cizího jazyka, a to jako A1, A2 a B1.

5 Cvičení 1: (Tradiční metoda) Slova psaná v rodném (L1) a v cizím jazyce (L2) nebo Obrázek a slovo (L2). Cvičení 2: (GLIEVISOVA metoda) Slova psaná v rodném jazyce (L1) a v cizím jazyce (L2), která jsou dělena (členění na slabiky). Cvičení 1: (Tradiční metoda) Výuka nových slov: Kliknutím na slovo v rodném jazyce (L1) se odpovídající slovo v cizím jazyce (L2) zobrazí a zároveň je hlasitě vysloveno. Můžete si vybrat jakékoliv slovo ze seznamu a opakovat jej tak často, jak si přejete nebo je potřeba. Cvičení 1: (Tradiční metoda) Test, zda jste si zapamatovali nová slovíčka: Označte slovo ve vašem rodném jazyce (L1) a najděte odpovídající slovo v cizím jazyce (L2) nebo více významů. Pokud bude proveden správný výběr, slovo bude nahlas přehráno v L2 a tato dvojice slov (označená červeným pozadím) se zafixuje (barva pozadí se změní na šedou). Nemusíte postupovat podle pořadí zobrazovaného na obrazovce, ale můžete si libovolně vybírat slovo z L1 nebo L2. ení 1: (Tradiční metoda) Výuka nových slovíček: Kliknutím na obrázek se zobrazí odpovídající slovo v cizím jazyce (L2) a program ho hlasitě vysloví. Můžete si vybrat jakýkoliv obrázek ze seznamu a opakovat ho tak často, jak si přejete nebo je potřeba.

6 Cvičení 1: (Tradiční metoda) Test, zda jste si zapamatovali nová slovíčka: Uslyšíte slovo v cizím jazyce (L2) a musíte najít odpovídající obrázek. Jestliže jste odpověděli správně, další slovo je vyslovenou v (L2) nahlas. Kliknutím na symbol reproduktoru můžete slyšet slovo v (L2) tak často, jak si přejete. Tento postup automaticky pokračuje, dokud neprojdete celý test. Test výslovnosti Nahrajte si text, zobrazený na obrazovce. kliknutím na červené tlačítko (začne nahrávání). Kliknutím na modré tlačítko zastavíte nahrávání. Kliknutím na samostatnou zelenou šipku uprostřed, uslyšíte svůj hlas. Kliknutím na dvojitou zelenou šipku na pravé straně, uslyšíte opětovně hlas rodilého mluvčího. Cvičení 2: (GLIEVISOVA metoda) Slova psaná v rodném jazyce (L1) a v cizím jazyce (L2), která jsou dělena (členění na slabiky). Cvičení 2: (GLIEVISOVA metoda) Rychle rozpoznávání - Nejprve se slovo zobrazí v L1

7 Cvičení 2: (GLIEVISOVA metoda) Rychle rozpoznávání - Následně je slovo nahlas vysloveno v L2 a znázorněno rozdělené na slabiky Cvičení 2: (GLIEVISOVA metoda) Rychlé rozpoznávání - Nakonec je slovo zobrazeno v L1 společně s počtem rámečků, představujících počet slabik daného slova v L2 a obsahujících počet písmen - Ve velké kružnici se zobrazí číslo; úkolem je kliknout na odpovídající písmeno slova v L2, jež jsou zobrazena ve spodních rámečcích - Cvičení 2: (GLIEVISOVA metoda) Členění - Slovo se zobrazí v L1 i v L2. - Zobrazí se také počet prázdných rámečků, představujících počet slabik slova v L2 - Úkolem je vyplnit rámečky správným číslem, odpovídajícím počtu písmen jednotlivých slabik slova v L2. Program vždy ukáže správnou odpověď. Cvičení 2: (GLIEVISOVA metoda) Test - Slovo se zobrazí v L1 - Níže je zobrazeno několik rámečků, z nichž jeden je červený; tyto rámečky reprezentují písmena slova v L2. - Úkolem je určit písmeno, které odpovídá barevně označenému rámečku, a to kliknutím na příslušné písmeno ve spodní řadě.

8 Test, zda jste si zapamatovali nová slovíčka: Uslyšíte slovo v cizím jazyce (L2) a musíte najít odpovídající obrázek. Jestliže jste odpověděli správně, další slovo je vyslovenou v (L2) nahlas. Kliknutím na symbol reproduktoru můžete slyšet slovo v (L2) tak často, jak si přejete. Tento postup automaticky pokračuje, dokud neprojdete celý test. Studijní část "Výrazy" podsekce "Mluvit" podsekce "Porozumět" Kliknutím na odpovídající pole v seznamu si vyberte tématickou oblast výrazů. Pro výběr tématické subsekce je označena jazyková úroveň, odpovídající všeobecné znalosti cizího jazyka, a to jako A1, A2 a B1. Procvičovaní výrazů Výrazy se procvičují pomocí cvičení zvaného Kódování, které se skládá z následujících procvičovaných činností: - Uslyšíte výraz z L1 a následně v cizím jazyce v L2 - Výraz se zobrazí v L2 ve slovu rozděleném na slabiky

9 Poté se objeví výraz nahrazený tečkami. Jedna tečka je označená otazníkem a vy musíte kliknutím na odpovídající čtverec v dolní části označit písmeno, které patří na vyznačené místo. Program vždy zobrazí správnou odpověď. Test, zda jste si zapamatovali nové výrazy: Uslyšíte výraz v cizím jazyce. Zobrazí se čtyři výrazy ve vašem rodném jazyce. Musíte kliknout na odpovídající výraz, který jste slyšeli. Program vždy zobrazí správnou odpověď.

10 Test výslovnosti Nahrajte si text, zobrazený na obrazovce. kliknutím na červené tlačítko (začne nahrávání). Kliknutím na modré tlačítko zastavíte nahrávání. Kliknutím na samostatnou zelenou šipku uprostřed, uslyšíte svůj hlas. Kliknutím na dvojitou zelenou šipku na pravé straně, uslyšíte opětovně hlas rodilého mluvčího. Studijní část "Rozhovor" Můžete si zvolit výuku: - Slovní zásoby, vyskytující se v rozhovoru - Výrazů, použitých v rozhovoru (buď mluvené slovo, nebo porozumění) - Zapamatování si částí dialogu - Procvičení, zda rozumíte klíčovým informacím rozhovoru Rychlé rozpoznávání - Nakonec je slovo zobrazeno v L1 společně s počtem rámečků, představujících počet slabik daného slova v L2 a obsahujících počet písmen - Ve velké kružnici se zobrazí číslo; úkolem je kliknout na odpovídající písmeno slova v L2, jež jsou zobrazena ve spodních rámečcích

11 Členění Slovo se zobrazí v L1 i v L2. - Zobrazí se také počet prázdných rámečků, představujících počet slabik slova v L2 - Úkolem je vyplnit rámečky správným číslem, odpovídajícím počtu písmen jednotlivých slabik slova v L2. Program vždy ukáže správnou odpověď. Test - Slovo se zobrazí v L1 - Níže je zobrazeno několik rámečků, z nichž jeden je červený; tyto rámečky reprezentují písmena slova v L Úkolem je určit písmeno, které odpovídá barevně označenému rámečku, a to kliknutím na příslušné písmeno ve spodní řadě. Test, zda jste si zapamatovali nová slovíčka: Označte slovo ve vašem rodném jazyce (L1) a najděte odpovídající slovo v cizím jazyce (L2) nebo více významů. Pokud bude proveden správný výběr, slovo bude nahlas přehráno v L2 a tato dvojice slov (označená modrým pozadím) se zafixuje (barva pozadí se změní na zelenou). Nemusíte postupovat podle pořadí zobrazovaného na obrazovce, ale můžete si libovolně vybírat slovo z L1 nebo L2. Test, zda jste si zapamatovali nová slovní spojení: Označte slovo ve vašem mateřském jazyce (L1) a najděte odpovídající dvojici slov v cizím jazyce (L2) nebo více významů. Pokud bude proveden správný výběr, slovo bude nahlas přehráno v L2 a tato trojice slov (označená červeným pozadím) se zafixuje (barva pozadí se změní na šedou). Nemusíte postupovat podle pořadí zobrazovaného na obrazovce, ale můžete si libovolně vybírat slovo z L1 nebo L2.

12 Umísťování slov Uslyšíte úryvek rozhovoru mezi operačním technikem a volajícím, a přitom se v různých barvách simultánně zobrazuje text. Na spodní části obrazovky se ukáže část rozhovoru (1 nebo 2 slova). Vaším úkolem je kliknout na odpovídající větu. Jestliže volba není správná, text se opakuje tak dlouho, než odpovíte správně. Test porozumění Uslyšíte cizojazyčný rozhovor mezi operačním technikem a volajícím. V zobrazené složce musíte kliknout na správné údaje ve svém rodném jazyce. Po kliknutí na tlačítko OK, ukáže program úspěšné volby. Nesprávné volby povedou k opakování testu, avšak s jinými údaji. TEST Přihlášení do systému Vyplňte - uživatelské jméno - heslo Po spuštění této části, program rozpozná uživatele podle jména a hesla. Poznamenejte si dobře své heslo!

13 TEST Kliknutím na odpovídající tlačítko si můžete vybrat test - znalost slovní zásoby - porozumění rozhovorům - schopnost vyslovovat věty TEST Můžete vybrat tématickou oblast a danou jazykovou úroveň testu kliknutím na odpovídající pole. TEST Výsledky testu se okamžitě zobrazují a následně je můžete uložit TEST Výsledky testu se zobrazí po kliknutí na odpovídající symbol.

14 TEST

Obsah Navigace... 2 Primární ovládací prvky... 3 Sekundární ovládací prvky... 4 Slovní zásoba... 12 Ukončení programu... 14

Obsah Navigace... 2 Primární ovládací prvky... 3 Sekundární ovládací prvky... 4 Slovní zásoba... 12 Ukončení programu... 14 V tomto dokumentu se nachází cenné rady pro používání našeho výukového programu anglického jazyka. Program byl koncipován, aby každému uživateli přinesl jednoduché a intuitivní prostředí. Jak funguje navigace

Více

Vítejte Doporučená konfigurace počítače:

Vítejte Doporučená konfigurace počítače: Vítejte Na tomto CD-ROMu si můžete rychle a pohodlně vyhledat překlad, poslechnout si správnou výslovnost anglických slov, která namluvili rodilí mluvčí, můžete si vytvořit vlastní uživatelský slovník

Více

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ)

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) Obsah 1 ÚVOD 3 2 VYPRACOVÁNÍ TESTŮ 3 2.1 Přihlášení 3 2.2 Zkouška zvuku pro Poslechový test 5 2.3 Vypracování testu 5 3 Informace k testovým úkolům 7 3.1 Poslechové

Více

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 1.

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 1. Ročník: 1. ŘEČOVÉ DOVEDNOSTI výslovností, a reaguje na ně verbálně i neverbálně - zopakuje a použije slova a slovní spojení, se kterými se v průběhu výuky setkal - rozumí obsahu jednoduchého krátkého mluveného

Více

NÁRODNÍ TESTOVÁNÍ 2018/2019

NÁRODNÍ TESTOVÁNÍ 2018/2019 průměrný percentil Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách y 6. A 6. B 6. C ZŠ GYM 54 64 53 47 61 51 55 55 55 OSP ČJ MA Graf znázorňuje průměrné celkové percentily všech tříd u vaší školy. Zároveň

Více

Formulář pro křížový filtr

Formulář pro křížový filtr Formulář pro křížový filtr Formulář pro křížový filtr je určen zejména autorům křížovek a má sloužit jako pomůcka při jejich tvorbě. Levé části formuláře dominuje tzv. šablona, což je síť 20 krát 20 políček

Více

Předmět: Konverzace v anglickém jazyce

Předmět: Konverzace v anglickém jazyce 5.10 Volitelné předměty Předmět: Konverzace v anglickém jazyce Charakteristika předmětu Konverzace v anglickém jazyce 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace, obor Cizí jazyk se realizuje

Více

Gymnázium Globe, s.r.o., Bzenecká 23, 628 00 Brno

Gymnázium Globe, s.r.o., Bzenecká 23, 628 00 Brno 1 VZDĚLÁVACÍ OBLAST JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE 1.1 Další (druhý) cizí jazyk - Německý jazyk 1.2 Další (druhý) cizí jazyk - Ruský jazyk 1. 2. Hodinová dotace Další cizí jazyk - - 3 3 Předmět realizuje

Více

Příručka pro uživatele verze Online

Příručka pro uživatele verze Online Deutsch im Maschinenbau Němčina ve strojírenství Příručka pro uživatele verze Online česky A. Úvod B. Navigace C. Typy cvičení Příručka pro uživatele verze Online - česky A. Úvod B. Navigace C. Typy cvičení

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň

Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň 5.1.2.1.1 Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace zaujímá stěžejní postavení ve výchovně vzdělávacím procesu. Dobrá úroveň jazykové kultury patří k

Více

d. Ruský jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu

d. Ruský jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu Charakteristika vyučovacího předmětu d. Ruský jazyk Vyučovací předmět Ruský jazyk je vyučován jako Další cizí jazyk. Jeho obsahem je naplňování očekávaných výstupů vzdělávacího oboru Další cizí jazyk a

Více

Příloha č. 3 Anglický jazyk Ročník: 3. Očekávané výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Přesahy (průřezová témata)

Příloha č. 3 Anglický jazyk Ročník: 3. Očekávané výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Přesahy (průřezová témata) Příloha č. 3 Anglický jazyk Ročník: 3. Očekávané výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Přesahy (průřezová témata) Řečové dovednosti - rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou sdělovány pomalu

Více

Základní škola, Ostrava Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace

Základní škola, Ostrava Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace Německý jazyk 7. ročník POSLECH S POROZUMĚNÍM Rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou pronášeny pomalu a s pečlivou výslovností a reaguje na ně Rozumí jednoduchým pokynům při práci ve

Více

Obsah. Úvod 3. Návod k rezervaci přes Microsoft Outlook MeetingRoomApp 2

Obsah. Úvod 3. Návod k rezervaci přes Microsoft Outlook MeetingRoomApp 2 Obsah Úvod 3 Rezervace místnosti přes webovou aplikaci Office 365 (Outlook) 4 Aplikace Kalendář 4 Vytvoření schůzky (události) 5 Rezervace zasedací místnosti 6 Rezervace místnosti přes Microsoft Outlook

Více

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 6.

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 6. Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 6. Výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Mezipředm. vazby, PT Poslech s porozuměním - rozumí informacím v jednoduchých poslechových textech, jsou-li pronášeny pomalu a zřetelně

Více

Úvodní slovo. Vážení studenti, dostává se Vám do rukou stručný návod na e-learningové prostředí Moodle obsahující počítačové kurzy.

Úvodní slovo. Vážení studenti, dostává se Vám do rukou stručný návod na e-learningové prostředí Moodle obsahující počítačové kurzy. Úvodní slovo Vážení studenti, dostává se Vám do rukou stručný návod na e-learningové prostředí Moodle obsahující počítačové kurzy. E-learningové prostředí najdete na webové stránce http://elearning.socialnidialog.cz.

Více

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele ŠKODA Auto / PLL-S/1 a FIB, WebSyncro, 18.04.2017 1 Obsah Popis aplikace... 3 Přístup k aplikaci... 3 Přihlášení k aplikaci... 3 Práce s aplikací... 4 Soubor...

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Škola Gymnázium Datum 12. 2011 22. 02. 2011 Jana 3. OA3 Němčina 22. 02. 2011 Jana 4. OA4 Němčina 22. 02. 2011 Marie 3. OA3 Němčina

Více

Charakteristika předmětu Anglický jazyk

Charakteristika předmětu Anglický jazyk Charakteristika předmětu Anglický jazyk Vyučovací předmět Anglický jazyk se vyučuje jako samostatný předmět s časovou dotací: Ve 3. 5. ročníku 3 hodiny týdně Výuka je vedena od počátečního vybudování si

Více

Ročník II. Český jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed.

Ročník II. Český jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed. Jazyková výchova Zvuková stránka jazyka-sluch, rozlišení hlásek, výslovnost samohlásek, souhlásek a souhláskových skupin. Modelace souvislé řeči/tempo, intonace, přízvuk/ Hláska, slabika, slovo, věta,

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE úvod Služba poskytuje komfortní plánované audio konference stejně jako jednoduché konference bez rezervace. Jednoduchý webový klient

Více

Anglický jazyk. Anglický jazyk. žák: TÉMATA. Fonetika: abeceda, výslovnost odlišných hlásek, zvuková podoba slova a její zvláštnosti

Anglický jazyk. Anglický jazyk. žák: TÉMATA. Fonetika: abeceda, výslovnost odlišných hlásek, zvuková podoba slova a její zvláštnosti Prima jednoduše mluví o sobě Slovní zásoba: elementární slovní 1 B/ 26, 27, 29, 30 tvoří jednoduché otázky a aktivně je používá zásoba pro zvolené tematické okruhy odpovídá na jednoduché otázky obsahující

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Vyučovací předmět: Ruský jazyk

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Vyučovací předmět: Ruský jazyk 6. Ruský jazyk 75 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Vyučovací předmět: Ruský jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu Ruský

Více

Projekt Regionální poradenské pracoviště při ZŠ a MŠ Dolní Břežany

Projekt Regionální poradenské pracoviště při ZŠ a MŠ Dolní Břežany Projekt Regionální poradenské pracoviště při ZŠ a MŠ Dolní Břežany MANUÁL K DOMÁCÍ PŘÍPRAVĚ NA VÝUKU ANGLIČTINY OBSAH I. Úvod... 3 II. Proč program Jazyky bez bariér doporučujeme 4 III. Jak program používat

Více

Německý jazyk (rozšířená výuka cizích jazyků)

Německý jazyk (rozšířená výuka cizích jazyků) Oblast Předmět Období Časová dotace Místo realizace Charakteristika předmětu Průřezová témata Další cizí jazyk Německý jazyk (rozšířená výuka cizích jazyků) 6. 9. ročník 3 hodiny týdně třídy, jazykové

Více

Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk

Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vyučovací předmět Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk ANGLICKÝ JAZYK Výchovné a vzdělávací strategie pro rozvoj klíčových kompetencí 1. Kompetence k učení žák dlouhodobě

Více

Jazyk a jazyková komunikace Německý jazyk

Jazyk a jazyková komunikace Německý jazyk Vzdělávací oblast: Vyučovací předmět: Období ročník: Jazyk a jazyková komunikace Německý jazyk 3. období 8. ročník Učivo - tematické okruhy: - počítač a možnosti práce s ním - rok, roční období, měsíce,

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 4. A Předmět Angličtina Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Webová verze ITV. Uživatelská příručka

Webová verze ITV. Uživatelská příručka Webová verze ITV Uživatelská příručka Přihlášení... 2 Uživatelské prostředí... 3 Živé vysílání a volba programu... 5 Procházení programové nabídky... 8 Informace o pořadu, podobné pořady...11 Vyhledávání

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Studijní portál. Na našich stránkách: www.cizijazyky.info v pravém horním rohu naleznete odkaz Přihlásit se:

Studijní portál. Na našich stránkách: www.cizijazyky.info v pravém horním rohu naleznete odkaz Přihlásit se: Studijní portál Jako student naší školy získáváte zároveň přístup na studijní portál, kde naleznete informace o obsahu výuky, odkaz na české překlady k nahrávkám a jiné užitečné materiály, které Vám usnadní

Více

Příručka. pro uživatele

Příručka. pro uživatele Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele Autoři: Jože Mohorko, Marko Malajner, Žarko Čučej Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně

Více

Macmillan Practice Online: příručka pro studenty

Macmillan Practice Online: příručka pro studenty Macmillan Practice Online: příručka pro studenty Macmillan Practice Online je online prostředí na procvičování pro studenty angličtiny. Můžete se přihlásit a vyplňovat materiály z online kurzu, který jste

Více

pochopení jazyka jako prostředku historického a kulturního vývoje národa, a důležitého sjednocujícího činitele národního společenství

pochopení jazyka jako prostředku historického a kulturního vývoje národa, a důležitého sjednocujícího činitele národního společenství JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE vyučovací předmět - ANGLICKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu Cizí jazyk a Další cizí jazykpřispívají k chápání a objevování skutečností, které přesahují oblast zkušeností

Více

ŠTÍTKOVÁNÍ. informativní manuál pro uživatele HelpDesku

ŠTÍTKOVÁNÍ. informativní manuál pro uživatele HelpDesku ŠTÍTKOVÁNÍ informativní manuál pro uživatele HelpDesku Hlavní funkcionalita: Štítek je vizuální označení konkrétního požadavku slovním spojením nebo heslem, které usnadní uživateli daný task později podle

Více

Jazykové kurzy Uživatelská příručka pro účastníky mobilit programu Erasmus+

Jazykové kurzy Uživatelská příručka pro účastníky mobilit programu Erasmus+ Jazykové kurzy Uživatelská příručka pro účastníky mobilit programu Erasmus+ Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Všechna práva vyhrazena. Poslední aktualizace: 16/06/2016 Obsah 1 Úvod... 2 2 Přístup

Více

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Ostrava, leden 2010 Obsah O programu:... 4 Přihlášení do programu:... 5 Nastavení uživatelských údajů:... 7 Vstup do aplikace:... 7 1. Zvolte si firmu... 9 2. Evidence...

Více

Manuál pro studenty E-solutions ROSETTA STONE ADVANTAGE

Manuál pro studenty E-solutions ROSETTA STONE ADVANTAGE ROSETTA STONE ADVANTAGE Užitečné informace Rosetta Stone Advantage studentský portál je k dispozici 24 hodin denně. Můžete se k němu připojit z kanceláře nebo z pohodlí domova. Vaše práce bude vždy automaticky

Více

Uživatelské prostřední v nové Kuki 2:0 beta

Uživatelské prostřední v nové Kuki 2:0 beta Uživatelské prostřední v nové Kuki 2:0 beta Přehrávač Bannery Trháky Seriály Posun v čase Detail pořadu Vyhledávání Pokračuj Nahrávky Kino Nastavení Dashboard (Základní obrazovka) Dashboard zobrazuje veškerý

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět ANGLICKÝ JAZYK Období: třída

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět ANGLICKÝ JAZYK Období: třída Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět ANGLICKÝ JAZYK Období: 1. 2. třída Oblast: Předmět: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk Období: 1. a 2. třída Očekávané výstupy Učivo

Více

Francouzský jazyk. 7. ročník. Poslech s porozuměním

Francouzský jazyk. 7. ročník. Poslech s porozuměním list 1 / 6 Fj časová dotace: 2 hod / týden Francouzský jazyk 7. ročník (DCJ 9 1 01) (DCJ 9 1 01.1) (DCJ 9 1 01.2) (DCJ 9 1 02) (DCJ 9 1 02.1) rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou pronášeny

Více

1. VSTUP do e-learningu

1. VSTUP do e-learningu ! 1 1. VSTUP do e-learningu Při vstupu na stránky klikněte na tlačítko PRO STUDENTY zde kliknete a vyberete si - E-learning. Otevře se stránka, zde vidíte obrázky učebnic s názvy jazyků. Vpravo je modrý

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student. Téma 3.2 Formuláře Formuláře usnadňují zadávání, zobrazování, upravování nebo odstraňování dat z tabulky nebo z výsledku dotazu. Do formuláře lze vybrat jen určitá pole z tabulky, která obsahuje mnoho

Více

Matematika - sčítání. Funkční specifikace pro Android. PMQ software s.r.o. Petr Markvart pmq Software s.r.o. 11.2.2013

Matematika - sčítání. Funkční specifikace pro Android. PMQ software s.r.o. Petr Markvart pmq Software s.r.o. 11.2.2013 2013 Matematika - sčítání Funkční specifikace pro Android PMQ software s.r.o. Petr Markvart pmq Software s.r.o. 11.2.2013 Strana 1/16 Obsah Úvod... 2 Popis programu... 2 Start programu... 2 Výběr činnosti...

Více

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele Vypracoval : Pavel Žemba Obsah Tvorba vlastních testů... 3 Postup tvorby... 3 Test otázky odpovědi... 3 Zadání otázek testu... 5 Test - cvičení na souboru,

Více

1. Jak pracovat s CD-ROMem

1. Jak pracovat s CD-ROMem Vítejte Na tomto CD-ROMu si můžete prohlížet slovník v počítači, snadno a rychle vyhledávat slova a především si poslechnout správnou výslovnost všech slov. Ta byla nahrána herečkou Martinou Hudečkovou

Více

Internetové jazykové kurzy pro nevidomé žáky. Liberix, o.p.s.

Internetové jazykové kurzy pro nevidomé žáky. Liberix, o.p.s. Internetové jazykové kurzy pro nevidomé žáky Liberix, o.p.s. Osnova semináře Představení projektu Internetové kurzy Druhy cvičení Kontakty Představení projektu Internetové jazykové kurzy pro nevidomé žáky:

Více

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018 navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Předzápis se provádí v několika krocích, které lze shrnout do následujícího

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Škola Základní škola, Datum 12. 2011 Vážené paní ředitelky, páni ředitelé a pedagogičtí

Více

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol)

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol) 1. PŘÍSTUP K PORTÁLU REGISTRACE - PŘIHLÁŠENÍ Adresa úvodní stránky: www.burzaskol.cz (přechodně: www.sofiazk.cz/burzaskol) Vytvoření uživatelského účtu registrace Pro portál jsou platné přihlašovací údaje

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby. znaky (pasivně), základní výslovnostní návyky, vztah mezi zvukovou a grafickou podobou slov

Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby. znaky (pasivně), základní výslovnostní návyky, vztah mezi zvukovou a grafickou podobou slov Německý jazyk - 7. ročník Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby Zvuková a grafická podoba jazyka fonetické OSV - Poznávání lidí. znaky (pasivně), základní výslovnostní návyky, vztah mezi zvukovou

Více

AC FORM FILLER. aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku. Verze 1.0

AC FORM FILLER. aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku. Verze 1.0 aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku Verze 1.0 2013 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené

Více

THEOPHILOS. (návod k použití)

THEOPHILOS. (návod k použití) THEOPHILOS (návod k použití) Nejprve si z internetových stránek www.theophilos.com (nebo www.theophilos.sk) stáhněte všechny soubory, které Vás zajímají a nainstalujte je (podrobný návod na instalaci programu

Více

Návod na Lync webinář

Návod na Lync webinář Návod na Lync webinář 1. Po úspěšné registraci na náš webinář obdržíte do své schránky mail s instrukcemi a přístupovým odkazem k přístupu do webináře. Pro otevření jeho internetové aplikace klikněte na

Více

MANUÁL PRO UČITELE KE STUDENTSKÉMU HODNOCENÍ VÝUKY. hodnoceni.ff.cuni.cz

MANUÁL PRO UČITELE KE STUDENTSKÉMU HODNOCENÍ VÝUKY. hodnoceni.ff.cuni.cz MANUÁL PRO UČITELE KE STUDENTSKÉMU HODNOCENÍ VÝUKY hodnoceni.ff.cuni.cz Obsah Přihlášení do aplikace... Vytvoření otázky...2 Prohlížení výsledků a práce s komentáři...4 Obr. - Nástěnka vyučujícího po přihlášení

Více

JAY Systém TELwork s.r.o. JAY Systém Klient. Uživatelská příručka ( ) JAYSystem Klient - Uživatelská příručka.docx Stránka: 1 / 15

JAY Systém TELwork s.r.o. JAY Systém Klient. Uživatelská příručka ( ) JAYSystem Klient - Uživatelská příručka.docx Stránka: 1 / 15 JAY Systém Klient Uživatelská příručka (14.3.2016) JAYSystem Klient - Uživatelská příručka.docx Stránka: 1 / 15 Obsah Obsah... 2 První spuštění aplikace... 3 Vložení licenčního čísla... 4 Spuštění služby...

Více

Německý jazyk. Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie

Německý jazyk. Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie Německý jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu Další cizí jazyk je tvořen vzdělávacím obsahem vzdělávacího oboru další cizí jazyk uvedeného v RVP ZV. Žákům je nabízen ve formě povinného předmětu s

Více

Přihlášení určeno pro přihlášení mapovatele či sčitatele

Přihlášení určeno pro přihlášení mapovatele či sčitatele Aplikace APK je součástí mapového serveru Správy Krkonošského národního parku http://gis.krnap.cz/map/ Aplikace APK se skládá z následujících částí: 1. Pozorování určeno pro širokou veřejnost 2. Mapování

Více

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Blok strana 2 z 21 Typ materiálu 1 ÚVODNÍ INFORMACE...

Více

Předmět: Český jazyk. hlasité čtení, praktické čtení. hlasité i tiché čtení s porozuměním

Předmět: Český jazyk. hlasité čtení, praktické čtení. hlasité i tiché čtení s porozuměním 1.plynule čte s porozuměním texty přiměřeného rozsahu a náročnosti 4. pečlivě vyslovuje, opravuje svou nesprávnou nebo nedbalou výslovnost 7. na základě vlastních zážitků tvoří krátký mluvený projev 8.

Více

Studijní stipendium Olomouckého kraje na studium v zahraničí v roce Závěrečná zpráva ze studijního pobytu

Studijní stipendium Olomouckého kraje na studium v zahraničí v roce Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Studijní stipendium Olomouckého kraje na studium v zahraničí v roce 2016 Studijní stipendium Olomouckého kraje na studium v zahraničí v roce 2016 Jméno a příjmení příjemce Název a sídlo zahraniční školy

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Další cizí jazyk. Ruský jazyk. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast. Předmět. 7. 9.

Další cizí jazyk. Ruský jazyk. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast. Předmět. 7. 9. Oblast Předmět Období Časová dotace Místo realizace Charakteristika předmětu Průřezová témata Další cizí jazyk Ruský jazyk 7. 9. ročník 2 hodiny týdně třídy, jazykové učebny, počítačová učebna dělení žáků

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem Vzorce Vzorce v Excelu lze zadávat dvěma způsoby. Buď známe přesný zápis vzorce a přímo ho do buňky napíšeme, nebo použijeme takzvaného průvodce při tvorbě vzorce (zejména u složitějších funkcí). Tvorba

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34. 0185 Moderní škola 21. století Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách klíčové aktivity

Více

ANGLICKÝ JAZYK - I. období (1. 2. ročník)

ANGLICKÝ JAZYK - I. období (1. 2. ročník) ANGLICKÝ JAZYK - I. období (1. 2. ročník) Charakteristika předmětu Výuka tvoří úvod do cizojazyčného vzdělávání žáků. V tomto období je nejdůležitější probouzení zájmu o výuku angličtiny a vytváření kladného

Více

Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1?

Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1? Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1? Zařízení zapojte do televizoru pokud možno do HDMI vstupu. Pokud Váš televizor HDMI vstup nemá, použijte přibalené CINCH konektory, případně se SCART redukcí.

Více

Manuál online studia

Manuál online studia Manuál online studia 2016 Obsah Funkce a ovládání systému online kurzů... 3 1 Práce se systémem... 3 1.1 Přihlášení do online studia... 3 1.2 Odhlášení... 5 1.3 Zapomenuté heslo... 6 1.4 Profil uživatele...

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 3. A Předmět Francouzština Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Jazykový test - Uživatelská příručka

Jazykový test - Uživatelská příručka 1/21 Jazykový test - Uživatelská příručka support.erasmusplusols.eu/hc/cs/articles/360004390573-jazykový-test-uživatelská-příručka 1 2 3 4 5 6 Úvod Přístup a přihlášení na platformu Erasmus+ OLS Vyplňte

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Webová verze Selfnet TV

Webová verze Selfnet TV Webová verze Selfnet TV Uživatelská příručka Přihlášení... 2 Uživatelské prostředí... 3 Živé vysílání a volba programu... 5 Procházení programové nabídky... 8 Informace o pořadu, podobné pořady...11 Vyhledávání

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/15 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Podpisového klíče a žádost o vygenerování Podpisového

Více

4. Francouzský jazyk

4. Francouzský jazyk 4. Francouzský jazyk 62 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Vyučovací předmět: Francouzský jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu Vzdělávací obsah vyučovacího

Více

Grid Player pro ios verzi 1.1

Grid Player pro ios verzi 1.1 Grid Player pro ios verzi 1.1 Sensory Software International Ltd 2011 O programu Grid Player Grid Player je aplikace pro alternativní a augmentativní komunikaci (AAK) určená lidem, kteří nemohou mluvit

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_117_ IVT_OUTLOOK_09

Více

Francouzský jazyk. 8. ročník. Poslech s porozuměním

Francouzský jazyk. 8. ročník. Poslech s porozuměním list 1 / 7 Fj časová dotace: 2 hod / týden Francouzský jazyk 8. ročník Poslech s porozuměním (DCJ 9 1 01) (DCJ 9 1 01.1) (DCJ 9 1 01.2) (DCJ 9 1 02) rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV 1/11 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 Informace o pořadu...4 Seznam TV kanálů...5 Možnosti kanálu...5 Programový průvodce...6 Změna pořadí

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

ON!Track mobilní aplikace uživatelská příručka. Mobilní aplikace příručka verze 1.1

ON!Track mobilní aplikace uživatelská příručka. Mobilní aplikace příručka verze 1.1 ON!Track mobilní aplikace uživatelská příručka Mobilní aplikace příručka verze 1.1 Obsah Co je ON!Track?... 2 Jak si stáhnout ON!Track z obchodu s aplikacemi?... 3 Jak používat mobilní aplikaci ON!Track?...

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Stažení programu. JBB on-line na počítači. On-line knihovna. výukových souborů. pro mobily, tablety a internet nyní zdarma. Registrace/přihlášení

Stažení programu. JBB on-line na počítači. On-line knihovna. výukových souborů. pro mobily, tablety a internet nyní zdarma. Registrace/přihlášení Stažení programu Program Jazyky bez bariér pro smartphone, iphone, tablety s operačním systémem Android a ipad si můžete zdarma stáhnout www.jazyky-bez-barier.cz/download pro mobily, tablety a internet

Více

PublishOne. Stručný průvodce monografie

PublishOne. Stručný průvodce monografie PublishOne Stručný průvodce monografie Obsah Práce s dokumentem PublishOne Založení nové složky Založení nového dokumentu Editace dokumentu Stylování textu dokumentu Nadpisy Nečíslované nadpisy Související

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova Školní vzdělávací program pro ZV Ruku v ruce.

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova Školní vzdělávací program pro ZV Ruku v ruce. 1. 1 JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE 1. 1. 5 Další cizí jazyk Časová dotace 7. ročník 2 hodiny 8. ročník 2 hodiny 9. ročník 2 hodiny Celková dotace na 2. stupni je 6 hodin. Charakteristika: Předmět je zaměřen

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu Anglický jazyk ŠVP LMP

Charakteristika vyučovacího předmětu Anglický jazyk ŠVP LMP Charakteristika vyučovacího předmětu Anglický jazyk ŠVP LMP Povinná výuka Anglického jazyka začala v tehdy základní škole praktické pro sluchově postižené v Ivančicích ve školním roce 2007/2008, a to ve

Více

Návod k obsluze portálu pro obchodníky

Návod k obsluze portálu pro obchodníky Návod k obsluze portálu pro obchodníky Úvod Tento manuál obsahuje informace a postupy potřebné k obsluze Portálu pro obchodníky. V manuálu je uveden postup, jak se správně přihlásit do systému a náležitosti

Více