T E C H N I C K Á Z P R Á V A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "T E C H N I C K Á Z P R Á V A"

Transkript

1

2 T E C H N I C K Á Z P R Á V A pro stavební objekt SO 02 KANALIZANÍ PÍPOJKY dokumentace provedení stavby (DPS) 1. I D E N T I F I K A N Í Ú D A J E Název stavby, Objekt: SO 01 Kanalizaní ady Katastrální území: Horní Nemojov, Starobucké Debrné Kraj: Královehradecký Obec: Nemojov Investor: Obec Nemojov, Dolní Nemojov 13, , Nemojov Úel dokumentace: Dokumentace provedení stavby (DPS) Projektant objektu: Ing. Josef Javrek, Jižní 870, Hradec Králové Vlastník stavby: Obec Nemojov Provozovatel: Obec Nemojov 2. S T Á V A J Í C Í S T A V V souasné dob je stav odkanalizování obce nevyhovující. Jednotlivé nemovitosti jsou odkanalizovány prostednictvím septik a žump, s pepadem do místní dešové kanalizace, nebo do podmoku. V rámci 1 etapy byla vybudována obecní OV a první ást splaškové kanalizace. Pedmtem stavby je vybudování kanalizaních pípojek ke stavb splaškové kanalizace ve 2 etap. 3. K O N C E PNÍ E Š E N Í Koncepn budou kanalizaní pípojky budovány jako gravitaní. Gravitaní kanalizaní pípojka bude vysazena z revizní šachty, pop. na odboku z nadazeného potrubí. Na pozemku majitele nemovitosti bude ukonena napojovací revizní šachtou, nebo erpací stanicí. Do revizní šachty nebo erpací stanice bude napojeno vedení vnitní splaškové kanalizace. Vzhledem k navrhovanému charakteru kanalizace budou z jednotlivých nemovitostí odvedeny pouze splaškové vody, je nepípustné zaústní dešových vod do navržených pípojek splaškové kanalizace.

3 Zpsob nakládání s dešovými vodami u jednotlivých nemovitostí zstane beze zmn (zaústní do stávající dešové kanalizace, místních recipienti zasakování). Doporuujeme ešit likvidaci dešových vod z jednotlivých nemovitostí v souladu s vl. na. 501/2006 Sb. ve znní vl. na. 269/2009 Sb. v platném znní. 4. H Y D R O T E C H N I C K É V Ý P OTY Množství splaškových vod pro jednu napojovanou nemovitost (RD) bylo uvažováno pro max. 4 EO. Produkce splaškových vod byla výpotov stanovena dle vyhl.. 120/2011 Sb. Jednotlivý RD: Denní množství Q d 0,384 m 3 /d Denní maximum Q dmax 0,576 m 3 /d, 0,01 l/s Hodinové maximum Q h 0,07 l/s 5. T E C H N I C K É E Š E N Í 5.1. Gravitaní kanalizaní pípojky Navržené domovní pípojky budou vedeny od jednotlivých nemovitostí, kde bu podchytnou stávající domovní septik, žumpu, nebo pímo stávající vyústní z objektu, i nové vyústní splaškových odpadních vod z dané nemovitosti. V pípad podchycení septiku (žumpy) bude provedeno pepojení jeho nátoku s odtokem pomocí kanalizaního potrubí, tak aby byla vyazena jeho funkce. Septik mže být poté zasypán. Od místa podchycení budou kanalizaní pípojky soukromé ásti vedeny až k hranici pozemku. Na rozhraní soukromé a veejné ásti pípojky bude vždy vysazena revizní šachta, která slouží k pípadnému proplachu pípojky. Revizní šachta je navržena min Ø 400 mm a od ní bude vedeno potrubí pípojky až do kanalizaní stoky. Do nadazené stoky bude pípojka zaústna bu pes odboku na kanalizaním adu 250/150 mm nebo zaústním do kanalizaní šachty. Umístní jednotlivých pípojek je patrné z píloh Situace 1,2. Seznam pípojek je pedmtem pílohy D Domovní napojovací šachty Domovní napojovací šachty jsou navrženy z materiálu PP s typovým dnem pro možnost napojení potrubí DN 150 a DN 200. Pro napojovací šachty je navrženo pružné uložení poklop s teleskopickým nástavce pro variabilitu hloubky uložení. Poklopy lze vymnit dodaten i po instalaci šachty.

4 5.3. Výkopové práce Výkopové práce kanalizaních pípojek budou provádny ve vtších i menších hloubkách, dle hloubky uložení píslušného napojovacího bodu. Ve výkopu tak budou zastiženy veškeré materiály, které jsou definovány pro výkopy hlavních kanalizaních ad. Rekapitulace základových pomr je pedmtem ásti D Uložení a materiál potrubí Potrubí pro výstavbu gravitaních kanalizaních pípojek je navrženo z žebrovaného polypropylenového potrubí dle nmecké normy DIN 16961, pevnostní tídy SN 8 kn/m 2. DN 150 De 170 mm Di 150 mm s 3,0 mm - Žebrované potrubí z PP, SN 8, rozmrová ada dle DIN Kruhová tuhost (kn/m2 dle ISO 9969) min SN 8 kn/m 2 - Základní materiál - PP b - Konstrukce stny potrubí - žebrovaná konstrukce (plné žebro v ezu stny) s masivním profilovaným tsnním - Zpsob spojování- na hrdla, výroba hrdel metodou in-line socketing, hrdlo je pi výrob vytlaováno z trubky samotné, nikoli navaeno - Zpsob výroby tvarovek (DN mm) - vstikováním do formy Zásyp rýhy bude proveden s pedepsaným zhutnním podle SN Kontrola zhutnní zemin a sypanin po úrove terénu nebo plán komunikace. Na obsyp do vrstvy 300 mm nad vrchol trouby musí být použít neagresivní zhutnitelný materiál (sms písku a štrku, zrna do 20 mm) hutnný po vrstvách po obou stranách potrubí (nikoliv nad potrubím). V komunikaci bude zásyp proveden do výšky spodní konstrukce vozovky, bude z nenamrzavého hutnitelného materiálu vhodného pro zásyp, který bude hutnn po vrstvách tak, aby ped položením štrkové vrstvy dosahovala plá pop. paraplá (konená úprava zásypu) únosnosti vyjádené modulem pružnosti min. hodnoty 45 MPa. Obnova povrchu bude provedena do pvodního stavu s touto skladbou: - Penetraní makadam asfaltový, 100 mm, 2x uzavírací nátr s posypem drt - Štrkodr 150 mm - Vibrovaný štrk 150 mm - Zhutná plá (45 MPa, SN ) 5.5. Pažení a hutnní výkopu Zpsob pažení a hutnní výkopu je obdobný, jako u hlavních kanalizaních ad.

5 Pípojka bude vybudována v chránném prostoru hlavního výkopu a po ásteném zásypu bude prodloužena na ešený pozemek výkopem již nad hladinou spodní vody Zkouška vodotsnosti Na dokoneném kanalizaním potrubí bude provedena zkouška vodotsnosti dle SN Zkoušku provádt prbžn vzduchem. O provedené zkoušce bude vyhotoven protokol. Zkouška bude provedena od napojovacího bodu k revizní šacht na hranici pozemku vlastníka nemovitosti Vytyení stavby Podklady pro vytyení stavby budou pedány ve formátu *.dwg odpovdnému geodetu stavby ped zahájení vytyovacích prací. Souadnicový systém S-JTSK Výškový systém Balt p. v Kížení a soubh inženýrských sítí V trase stavby se nachází množství stávajících inženýrských sítí. Ped zahájením stavebních prací zajistí zhotovitel ovení polohy inženýrských sítí a jejich pípojek u píslušných správc a vyznaení polohy sítí pedá v digitální a grafické podob objednateli, který toto vyznaení zachová po celou dobu provádní stavebních prací. Veškerá stavební innost, která bude provádna v ochranných pásmech, se ídí píslušnými zákony a pedpisy a mže být provádna pouze se souhlasem správce zaízení, ke kterému ochranné pásmo písluší. Ochranné pásmo kanalizace je 1,5m od vnjšího líce potrubí na ob strany pro potrubí DN 500 vetn a 2,5m od vnjšího líce potrubí na ob strany pro potrubí nad DN 500 (zákon.274/2001sb o vodovodech a kanalizacích). U potrubí o prmru nad 200 mm, jejichž dno je uloženo v hloubce vtší jak 2,5m pod upraveným terénem se vzdálenost od vnjšího líce zvtšuje o 2m na ob strany. 6. B E Z P ENOST PRÁ C E A P O Ž Á R N Í O C H R A N A Bezpenost práce Pi realizaci objektu je nutné seznámení všech zúastnných osob s bezpenostními zákony, vyhláškami, naízeními vlády a souvisejícími platnými normami v oblasti bezpenosti a Ochrany zdraví pi práci. Pi provádní veškerých prací, spojených s výstavbou kanalizace je nutné dodržovat zejména následující bezpenostní pedpisy: 1. Pi píprav a provádní stavebních, montážních a udržovacích pracích a pi pracích s nimi souvisejících musí být dodrženo NV 591/ Obsluhu elektrických zaízení a práci na nich mohou provádt osoby v rozsahu kvalifikace získané v souladu s vyhl. ÚBP a BÚ. 50/1978 Sb. V platném znní

6 3. Pi svaování a nahívání živic v tavných nádobách musí být dodrženy požadavky vyhl. MV. 87/2000 Sb. 4. Nejvyšší pípustné hodnoty hluku a vibrací na pracovištích jsou stanoveny v naíz. vlády. 148/2006 Sb. Pi pekroení denní osobní exposice hluku 85 db(a). Pi práci v blízkosti podzemních vedení je nutné dodržovat platné SN a naízení správc podzemních vedení. Bezpenost práce všeobecné pokyny a) Vstup nepovolaných osob na staveništ musí být zakázán a staveništ musí být viditeln oznaeno ve dne i v noci, pípadn ohranieno zábranami; b) všichni pracovníci musí být ádn poueni o bezpenostních pedpisech pro všechny práce, které picházejí v úvahu; tato opatení musí být ádn zajištna a kontrolovaná; c) všichni pracovníci musí používat pedepsané ochranné pomcky; na pracovištích musí být udržován poádek a istota. Musí být dbáno protipožární bezpenosti, hasiské pomcky se musí udržovat v pohotovosti; d) práce na elektro-zaízeních smí provádt pouze pezkoušený elektriká; e) Pi provádní zemních prací je nutno dodržovat projektem pedepsané zajištní rýh a jam, tzn. druh a rozsah pažení kolmých stn rýh a jam nebo sklon svah šikmých rýh (záez) nebo jam. Roubení musí odpovídat zpsobu provádní prací, bezpenostním pedpism a technologickým pravidlm. f) Nevystihuje-li projekt skutené podmínky staveništ nebo zmní-li se bhem provádní prací stabilita horniny, je nutno druh a rozsah roubení upravit podle skutených pomr. Vedoucí pracovníci, kteí pímo ídí zemní práce stanoví v rozsahu své pravomoci zmnu technologie. V závažných pípadech jsou povinni vyžádat si rozhodnutí o dalším postupu od svých nadízených; g) Ped zahájením stavebních prací musí být vytýena veškerá vyskytující se podzemní vedení. U každého podzemního vedení musí být pesn vytýena jeho poloha a píslušné ochranné pásmo dané pedpisy jak u podzemního, tak nadzemního vedení. Stavební práce v ochranném pásmu píslušného vedení musí být provádny dle podmínek daných jeho správcem (majitelem); h) pi styku s neovenými podzemními sítmi musí být ihned vyrozumn stavební dozor investora, který rozhodne o dalším postupu; i) pi práci na komunikacích a pi staveništní doprav musí být dodržovány dopravní pedpisy; j) na staveništi musí být vývskou oznámena telefonní ísla nejbližší hasiské stanice, lékaské pohotovosti a policie. k) pi výjezdu dopravních prostedk z manipulaního pruhu staveništ na veejné komunikace musí být dbáno na náležitou istotu povrchu veejných komunikací. Pi zneištní vozovky (nap. blátem) musí být toto neprodlen odstranno. Pi provádní tlakových zkoušek potrubí nutno postupovat dle SN Pracovníci se nesmí zdržovat ped konci potrubí, která jsou pod tlakem. Konce potrubí musí být ádn zajištny. Závady na potrubí je povoleno odstraovat pouze tehdy, když v míst poruchy je vnitní petlak nulový.

7 Základní povinnosti dodavatele stavebních prací upravuje: Zákoník práce v úplném znní. 262/2006 Sb. v ásti páté Bezpenost a ochrana zdraví pi práci, hlava I - Pedcházení ohrožení života a zdraví pi práci se zamením na 102 odst. 1 pijímání opatení k pedcházení rizikm v návaznosti na odst. 3 povinnosti zamstnavatele; Zákon. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpenosti a ochrany zdraví pi práci v pracovnprávních vztazích a o zajištní bezpenosti a ochrany zdraví pi innosti nebo poskytování služeb mimo pracovnprávní vztahy v návaznosti na NV. 591/2006 Sb., o bližších požadavcích na bezpenost a ochranu zdraví pi práci na staveništích; Vyhl. ÚBP. 48/1982 Sb., kterou se stanoví základní požadavky k zajištní bezpenosti práce a technických zaízení; NV. 362/2005 Sb., o bližších požadavcích na bezpenost a ochranu zdraví pi práci na pracovišti s nebezpeím pádu z výšky nebo do hloubky; NV. 361/2007 Sb., o bezpenosti a ochran zdraví zamstnanc pi práci vetn souvisejících pedpis v oblasti BOZP. Další související základní pedpisy k zajištní bezpenosti práce jsou zejména: NV. 201/2010 Sb., kterým se stanoví zpsob evidence, hlášení a zaslání záznamu o úrazu Povinnosti zamstnavatele NV. 495/2001 Sb., kterým se stanoví rozsah a bližší podmínky poskytování osobních ochranných pracovních prostedk v návaznosti na ZP 132 opatení k prevenci rizik. Požární ochrana Zákon. 133/1985 Sb., o požární ochran ve znní pozdjších pedpis 5, 6 - povinnosti právnických osob a podnikajících fyzických osob 15 - dokumentace požární ochrany 16 - školení a odborná píprava zamstnanc o požární ochran Vyhláška MV. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpenosti 3,9 - umístní hasících pístroj, hasící pístroje 11 - podmínky pro hašení požár a pro záchranné práce dokumentace požární ochrany Vyhláška MV. 87/2000 Sb., kterou se stanoví podmínky požární bezpenosti pi svaování, nahívání živic v tavných nádobách 3 - podmínky pro zahájení svaování a po skonení svaování Doplnní o platné SN: 1. SN Zásady bezpené manipulace 2. SN ed.2 - Revize a kontroly elektrického runího náadí 3. SN Ochranná zábradlí 4. SN EN Žebíky 5. SN Holavé kapaliny 6. SN Požární bezpenost staveb - Sklady Z hlediska bezpeného pracovního postupu je nutno dodržovat zejména: Vyhlášku eského úadu bezpenosti práce a eského báského úadu. 601/2006 Sb. o bezpenosti práce a technických zaízení pi stavebních pracích. Vyhlášku FMV. 30/2001 Sb o pravidlech provozu na pozemních komunikacích

8 Zákon.167/2008 Sb. pedcházení ekologické újm a o její náprav Zákon. 185/2001 Sb. o odpadech Zákon. 17/92 Sb. o životním prostedí ve znní zákona.123/98 Sb. Vše v platném znní. 7. V Y T YO V A C Í B O D Y S T A V B Y Kanalizaní pípojky budou vytyeny na stavb dle staniení v podélných profilech. Ped vytvoením napojovacího bodu (vysazení odboky,t kusu a pod) bude s každým majitelem nemovitosti oveno projektované ešení. Hradec Králové, 04/2015 Ing. Josef Javrek autorizovaný inženýr pro vodohospodáské stavby KAIT

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A T E C H N I C K Á Z P R Á V A pro stavební objekt SO 01 KANALIZANÍ ADY dokumentace provedení stavby (DPS) 1. I D E N T I F I K A N Í Ú D A J E Název stavby Kanalizace a OV Nemojov, Objekt: SO 01 Kanalizaní

Více

Kanalizace a OV Nemojov, 2 Etapa

Kanalizace a OV Nemojov, 2 Etapa A. PRVODNÍ ZPRÁVA A.1. Identifikaní údaje A.1.1. Údaje o stavb a) Název stavby Název stavby: Charakter stavby: Stupe PD: Kanalizace a OV Nemojov, novostavba realizaní dokumentace b) Místo stavby Obec:

Více

ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE

ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE Projektová dokumentace pro provádní stavby SO 02.7 Peložka areálové kanalizace TECHNICKÁ ZPRÁVA Archivní íslo : 12-028-5/ 02.7-01 Zhotovitel : OSA projekt s.r.o. Kafkova 1133/10

Více

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. Popis realizace stavby a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby Pro realizaci stavby si následný zhotovitel zpracuje dodavatelskou dokumentaci na úsekovou

Více

ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE

ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE Projektová dokumentace pro provádní stavby SO 02.9 Úprava a peložka nadzemního hydrantu TECHNICKÁ ZPRÁVA Archivní íslo : 12-028-5 / 02.9-01 Zhotovitel : OSA projekt s.r.o. Kafkova

Více

F.1.1. Technická zpráva

F.1.1. Technická zpráva F.1.1. Technická zpráva Název stavby 1. Identifikaní údaje Název stavebního objektu Projektový stupe Investor Zhotovitel stavby : : Únšov kanalizace a OV : SO 01. Kanalizace, stoky A, B : DSP : Obec Únšov

Více

SILNICE. III/44647 STARÉ MSTO - VELKÉ VRBNO

SILNICE. III/44647 STARÉ MSTO - VELKÉ VRBNO Projekce / inženýring / stavby A PRVODNÍ ZPRÁVA dle vyhlášky. 146/2008 Sb. ZAK. ÍSLO: 0703-15/3 VC: DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY (DOS) a DOKUMENTACE PRO PROVÁDNÍ STAVBY (DPS) AKCE: SILNICE. III/44647

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro vydání stavebního povolení. Název stavby : Prodloužení splaškové kanalizace Poličná - Úlehla

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro vydání stavebního povolení. Název stavby : Prodloužení splaškové kanalizace Poličná - Úlehla TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro vydání stavebního povolení Název stavby : Prodloužení splaškové kanalizace Poličná - Úlehla Místo stavby : Poličná Stupeň dokumentace : Dokumentace pro vydání stavebního

Více

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Hostivice p.. kat. 1161/57 okres Praha západ investor: Jií a Marie ajovi, Vondroušova 1160/1, Praha 6 F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM Vypracoval: ing. Vít Kocourek OBSAH: 1. Pedpoklady

Více

VO1 - TECHNICKÝ POPIS - VEEJNÉ OSVTLENÍ

VO1 - TECHNICKÝ POPIS - VEEJNÉ OSVTLENÍ VO1 - TECHNICKÝ POPIS - VEEJNÉ OSVTLENÍ AKCE :. KRUMLOV, NOVÉ DOMOVY REKONSTRUKCE VEEJNÉHO OSVTLENÍ INVESTOR : MSTO ESKÝ KRUMLOV NÁM. SVORNOSTI 1,. KRUMLOV MÍSTO: OKRES : ESKÝ KRUMLOV : ESKÝ KRUMLOV ZAK..

Více

M S T S K Ý Ú A D V I Z O V I C E odbor životního prostedí

M S T S K Ý Ú A D V I Z O V I C E odbor životního prostedí M S T S K Ý Ú A D V I Z O V I C E odbor životního prostedí Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice íslo jednací : MUVIZ 010573/2009 ZP-EJ Spisová znaka : MUVIZ 003267/2009 VYIZUJE: Ing. Eva Jelénková TEL.:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE Datum : 10.2013 ís. zakázky: 01/2011 AIP : Vypracoval : Stupe : Akce : Ing. Anton Jurica Jan erník JPD k žádosti o stavební povolení a provádní

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

STAVBA: STAV. ÚPRAVY STÁVAJÍCÍHO BYTOVÉHO DOMU P.541 A 542 U NEMOCNICE, MIMO DODATENÉ ZATEPLENÍ OBJEKTU Poz.parc..st. 3636,3637

STAVBA: STAV. ÚPRAVY STÁVAJÍCÍHO BYTOVÉHO DOMU P.541 A 542 U NEMOCNICE, MIMO DODATENÉ ZATEPLENÍ OBJEKTU Poz.parc..st. 3636,3637 1 STAVBA: STAV. ÚPRAVY STÁVAJÍCÍHO BYTOVÉHO DOMU P.541 A 542 U NEMOCNICE, MIMO DODATENÉ ZATEPLENÍ OBJEKTU Poz.parc..st. 3636,3637 PRVODNÍ, SOUHRNNÁ A TECHNICKÁ ZPRÁVA K STAVEBNÍMU POVOLENÍ OBJEDNATEL:

Více

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby)

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) List číslo : 1 Ing. Miroslav Sekanina Zakázkové číslo: S-07/2013 projekční a inženýrská kancelář Soukenická 2156, Uherský Brod Počet listů: 6 PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) F. DOKUMENTACE

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA NÁKUP VYBAVENÍ LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu stavebn konstrukní ešení

D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu stavebn konstrukní ešení D. Dokumentace objekt a technických a technologických zaízení D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu stavebn konstrukní ešení D.1.4. SO 04 Vodovodní pípojky Obsah : 1. Identifikaní údaje

Více

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci 2.Podklady pro vypracování 1.Požadavky investora 2.katastrální mapa území 3.situování stávajících sítí 4.mapové podklady 5.platné předpisy a normy 3.Napojení na sítě technické infrastruktury Dešťová i

Více

Ing. Miroslav Frantes Ing. Miroslav Frantes Ing. Miroslav Frantes. Mstys Neustupov, Neustupov 94 KOMUNIKACE NA POZ. 862/4 A 1822 NEUSTUPOV

Ing. Miroslav Frantes Ing. Miroslav Frantes Ing. Miroslav Frantes. Mstys Neustupov, Neustupov 94 KOMUNIKACE NA POZ. 862/4 A 1822 NEUSTUPOV Autor projektu - HIP Zodp. projektant ásti: Vypracoval: Investor Mstys Neustupov, Neustupov 94 Akce: KOMUNIKACE NA POZ. 862/4 A 1822 NEUSTUPOV Datum: I. 2015 Stupe: Obsah: PRVODNÍ ZPRÁVA Píloha: DSP Zak.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE Datum : 12.2013 ís. zakázky: 01/2011 AIP : Vypracoval : Stupe : Akce : Ing. Anton Jurica Jan erník JPD pro stavební ízení a provádní stavby

Více

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA K DOKUMENTACI PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ OPRAVY SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ SOKOL ČESKÁ SKALICE ST.P.Č. 793/1 A 792/3 V K.Ú. ČESKÁ SKALICE 1 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA K DOKUMENTACI PRO

Více

STAVBA: STAV. ÚPRAVY STÁVAJÍCÍHO BYTOVÉHO DOMU p.40, Holany DODATENÉ ZATEPLENÍ OBJEKTU Poz.parc..st. 96/6 KU Holany

STAVBA: STAV. ÚPRAVY STÁVAJÍCÍHO BYTOVÉHO DOMU p.40, Holany DODATENÉ ZATEPLENÍ OBJEKTU Poz.parc..st. 96/6 KU Holany 1 STAVBA: STAV. ÚPRAVY STÁVAJÍCÍHO BYTOVÉHO DOMU p.40, Holany DODATENÉ ZATEPLENÍ OBJEKTU Poz.parc..st. 96/6 KU Holany PRVODNÍ, SOUHRNNÁ A TECHNICKÁ ZPRÁVA K STAVEBNÍMU POVOLENÍ OBJEDNATEL: OSBD eská Lípa,

Více

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY OBSAH Úvod do problematiky hydroizolací spodní stavby 2 stránka Rozdlení hydroizolací spodní stavby a popis technických podmínek zpracování asfaltových hydroizolaních pás 2 Hydroizolace

Více

TECHNICKÝ POPIS K PROJEKTOVÉ DOKUMENTACI STAVBA ÁSTI OPLOCENÍ HBITOVA NA P.P..199/3, K.Ú. HRADIŠT U CHEBU

TECHNICKÝ POPIS K PROJEKTOVÉ DOKUMENTACI STAVBA ÁSTI OPLOCENÍ HBITOVA NA P.P..199/3, K.Ú. HRADIŠT U CHEBU TECHNICKÝ POPIS K PROJEKTOVÉ DOKUMENTACI STAVBA ÁSTI OPLOCENÍ HBITOVA NA P.P..199/3, K.Ú. HRADIŠT U CHEBU Název akce : Stupe PD : Místo stavby : Stavební úad : Investor (stavebník): Projektant: Zodpovdný

Více

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, 377 22 Jindichv Hradec II OŽP 58017/13/IN - 1026 v J.Hradci 25.11.2013 e-mail: i.novakova@jh.cz, tel: 384 351 286 vyizuje. Ing. Nováková

Více

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, 516 01 Rychnov nad Knžnou Obec Pín Pín 207 517 57 Pín u Rychnova nad Knžnou íslo jednací: Vaše.j.: Ze dne:

Více

akvo pros.r.o KALOJEM ANENSKÁ STUDÁNKA, DOMOV U STUDÁNKY TECHNICKÁ ZPRÁVA 0 D.1 BPV JTSK INVESTO R

akvo pros.r.o KALOJEM ANENSKÁ STUDÁNKA, DOMOV U STUDÁNKY TECHNICKÁ ZPRÁVA 0 D.1 BPV JTSK INVESTO R 3 2 1 REVIZE DATUM SCHVÁLIL VÝŠKOVÝ SYSTÉM POLOHOVÝ SYSTÉM BPV JTSK VYPRACOVAL KONTROLOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT MIROSLAV ŠPATENKA MIROSLAV ŠPATENKA MGR. JAN HORKEL INVESTO R. IČO: 24232343 DIČ: CZ24232343

Více

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Schváleno RM dne 06.06.2012 usnesením. 35/730/2012 Nabývá úinnosti dne 01.07.2012 NAÍZENÍ MSTA NAPAJEDLA. 2/2012, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ÁD Rada

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Technická zpráva požární ochrany Akce : zateplení fasády bytového domu p.70 Tuhá Investor : OSBD eská Lípa Barvíská 738 eská Lípa Použité technické pedpisy: SN 73 0802,73 0833,73 0873, 73 0821, vyhl..23/2008

Více

Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK STAVEBNÍ POVOLENÍ

Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK STAVEBNÍ POVOLENÍ Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování íslo jednací: VÚP 330-1368/1765/06 Pr-5 Vyizuje: Ing. Robert Proka Telefon: 388 459 057 Ve Vimperku dne: 26.09.2006

Více

Rekonstrukce kanalizační stoky Gid v ul. Jateční, Kolín v rozsahu prováděcí dokumentace

Rekonstrukce kanalizační stoky Gid v ul. Jateční, Kolín v rozsahu prováděcí dokumentace Obsah: Technická zpráva ( inženýrské objekty ) 1. Identifikační údaje stavby 2. Související stavební objekty 3. Technický popis stavebního objektu 3.1 Stavebně technické řešení 3.1.1. Úvodní informace

Více

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY 1 E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA ZOV 2 Obsah technické zprávy: 2 CHARAKTERISTIKA STAVENIŠT... 3 2.1 ZMNY OBJEKTU... 3 2.2 ROZŠÍENÍ OBJEKTU... 3 2.3 PRZKUMY A PODKLADY... 3 2.4 PÍPRAVA PRO

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA DEŠŤOVÁ KANALIZACE A DRENÁŽ. zak. č.141/10/2011. 739 91 Jablunkov. Písečná 42 739 91 Jablunkov IČ: 70632430 DIČ: CZ70632430

TECHNICKÁ ZPRÁVA DEŠŤOVÁ KANALIZACE A DRENÁŽ. zak. č.141/10/2011. 739 91 Jablunkov. Písečná 42 739 91 Jablunkov IČ: 70632430 DIČ: CZ70632430 zak. č.141/10/2011 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO TECHNICKÁ ZPRÁVA DEŠŤOVÁ KANALIZACE A DRENÁŽ Název stavby: Místo stavby: Investor: Zhotovitel projektových prací: Rekonstrukce Kulturního domu

Více

Mstský úad Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, Jindichv Hradec,

Mstský úad Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, Jindichv Hradec, Mstský úad Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, 377 01 Jindichv Hradec, 384 351 281 OŽP 56810/2011-560 FL v Jindichov Hradci dne 26.10.2011 hp 1-07-03-045 VEEJNÁ VYHLÁŠKA Rozhodnutí

Více

akvo pro pros.r.o. ČOV MACHOV MECHANICKÉ PŘEDČIŠTĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 0 D.1

akvo pro pros.r.o. ČOV MACHOV MECHANICKÉ PŘEDČIŠTĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 0 D.1 3 2 1 REVIZE VÝŠKOVÝ SYSTÉM. POLOHOVÝ SYSTÉM. VYPRACOVAL KONTROLOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT MATĚJ VAŠEK MATĚJ VAŠEK JAN BERAN IČO: 24232343 DATUM SCHVÁLIL DIČ: CZ24232343 INVESTOR MĚSTYS MACHOV, MACHOV

Více

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích

Více

R O Z H O D N U T Í 451/07

R O Z H O D N U T Í 451/07 M S T S K Ý Ú A D N Á C H O D odbor dopravy a silniního hospodáství Masarykovo nám. 40, 547 61 Náchod.j.: 45780/07/ODSH/Tý Vyizuje : Týfa V Náchod dne 27.12.2007 R O Z H O D N U T Í 451/07 Mstský úad Náchod,

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

ČOV Sněžné Intenzifikace a doplnění kanalizace, DPS SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

ČOV Sněžné Intenzifikace a doplnění kanalizace, DPS SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 OBSAH: 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 2. MECHANICKÁ ODOLNOST A STABILITA... 5 3. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST... 5 4. HYGIENA, OCHRANA ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO

Více

TEXTOVÁ ÁST ÚDAJE O ÚZEMÍ

TEXTOVÁ ÁST ÚDAJE O ÚZEMÍ TEXTOVÁ ÁST ÚDAJE O ÚZEMÍ Vybrané lánky ze Zákona. 458/2000 o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvtvích a o zmn nkterých zákon (Energetický zákon) Odkazy na Energetický zákon

Více

Zajišujeme: 595 626 026 office@vtsmorava.cz Gajdošova 61/3154, 702 00 Ostrava

Zajišujeme: 595 626 026 office@vtsmorava.cz Gajdošova 61/3154, 702 00 Ostrava Spolenost VTS Morava s.r.o. se sídlem v Ostrav vznikla 15.7.2002 pemnou fyzické osoby, psobící na trhu od roku 1997, na spolenost s ruením omezeným. Cílem spolenosti je od samého poátku specializace na

Více

Mstský úad Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, Jindichv Hradec,

Mstský úad Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, Jindichv Hradec, Mstský úad Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, 377 01 Jindichv Hradec, 384 351 281 OŽP 44329/2011-458 FL v Jindichov Hradci dne 19.08.2011 VEEJNÁ VYHLÁŠKA Vc: Kanalizace odpadních

Více

D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu. stavebn konstrukní ešení. D.1.3. SO 03 Vodovody. D Technická zpráva

D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu. stavebn konstrukní ešení. D.1.3. SO 03 Vodovody. D Technická zpráva D. Dokumentace objekt a technických a technologických zaízení D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu stavebn konstrukní ešení D.1.3. SO 03 Vodovody D.1.3.1. Technická zpráva Obsah : 1. Identifikaní

Více

ODVTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁSTVÍ 2009 PROVOZNÍ ÁD KANALIZACE. Obsah Strana

ODVTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁSTVÍ 2009 PROVOZNÍ ÁD KANALIZACE. Obsah Strana ODVTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁSTVÍ 2009 MZe R PROVOZNÍ ÁD KANALIZACE TNV 75 6911 Sewer operating instructions Obsah Strana Pedmluva...... 2 1 Pedmt normy.... 10 2 Citované normativní dokumenty....

Více

PR VODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifika ní údaje. Zahájení stavby: p edpoklad rok Objednatel dokumentace: M sto Nasavrky Nám stí Nasavrky

PR VODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifika ní údaje. Zahájení stavby: p edpoklad rok Objednatel dokumentace: M sto Nasavrky Nám stí Nasavrky Dopravn inženýrská opatení PRVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikaní údaje Název stavby: Nasavrky - dostavba splaškové kanalizace, II. etapa Místo stavby: Nasavrky Kraj: Pardubický Zahájení stavby: pedpoklad rok

Více

REKONSTRUKCE KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK bytových domů č.p. 711 A 712

REKONSTRUKCE KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK bytových domů č.p. 711 A 712 Ing. Jiří Kolář_TZB PROJEKT e-mail: kolar@tzb-projekt.eu Anenská 121, Bohumín Záblatí, 735 52 tel: +420 777 230 245 REKONSTRUKCE KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK bytových domů č.p. 711 A 712 Dílčí část : ZDRAVOTECHNIKA

Více

B. Souhrnná technická zpráva. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu.

B. Souhrnná technická zpráva. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu. B. Souhrnná technická zpráva 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou

Více

4 Užívání elektrického ru ního ná adí a souvisejících elektrických p edm... 4

4 Užívání elektrického ru ního ná adí a souvisejících elektrických p edm... 4 Unipetrol RPA, s.r.o. HSE&Q Užívání elektrického runího náadí a souvisejících elektrických pedm N 11 007 Norma je závazná pro všechny subjekty (fyzické i právnické osoby), které užívají, udržují, kontrolují

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 10.2 PŘELOŽKA KANALIZACE. Přeložka plynovodu a ostatních sítí přístavby Krytého plaveckého bazénu

TECHNICKÁ ZPRÁVA 10.2 PŘELOŽKA KANALIZACE. Přeložka plynovodu a ostatních sítí přístavby Krytého plaveckého bazénu TECHNICKÁ ZPRÁVA PŘELOŽKA KANALIZACE VEDOUCÍ PROJEKTU VYPRACOVAL KONTROLOVAL JIŘÍ STOROŽENKO TOMÁŠ KŘEPELKA MILOSLAV KOMÁREK MĚSTO: VYSOKÉ MÝTO INVESTOR: Město Vysoké Mýto, IČ: 00279773 vkcad@vkcad.cz

Více

Číslo objektu SPRÁVA A ÚDRŽBA SILNIC PLZEŇSKÉHO KRAJE. Škroupova 18, Plzeň. OBEC MODRAVA Modrava 63, Kašperské Hory

Číslo objektu SPRÁVA A ÚDRŽBA SILNIC PLZEŇSKÉHO KRAJE. Škroupova 18, Plzeň. OBEC MODRAVA Modrava 63, Kašperské Hory Souřadný systém Výškový systém JTSK Balt p.v. Akce Číslo objektu Modrava - křižovatka sil. 111116910 a MK 301 Objednatel SPRÁVA A ÚDRŽBA SILNIC PLZEŇSKÉHO KRAJE Škroupova 18, 301 00 Plzeň OBEC MODRAVA

Více

D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV

D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV Soběnov dostavba kanalizace Projektová dokumentace pro realizaci stavby D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV Obsah : 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV... 2 2.1. CHARAKTERISTIKA STAVENIŠTĚ... 2 2.2. ROZSAH STAVENIŠTĚ... 2 2.3.

Více

Technická zpráva PS

Technická zpráva PS any-ps01.doc Datum: leden 2013 Projekt Paré MLANY - KANALIZACE ÁST SO/PS DOKUMENTACE PROVOZNÍCH SOUBOR PS 01 ERPACÍ STANICE S01, S02 STROJN TECHNOLOGICKÁ ÁST ítko Stupe íloha íslo pílohy Revize Technická

Více

SUNCAD, s.r.o. nám. Na Lužinách, Praha 5, , fax:

SUNCAD, s.r.o. nám. Na Lužinách, Praha 5, , fax: 1. Úvod... 3 1.1 Identifikační údaje stavby... 3 1.1 Podklady... 3 2. Technický popis... 4 2.1 Materiál potrubí... 4 2.2 Objekty na vodovodním řadu... 4 2.3 Uložení potrubí... 5 2.4 Tlaková zkouška a dezinfekce

Více

OBSAH. E.1. Technická zpráva. Žatčany, ul. K Nesvačilce oprava chodníků

OBSAH. E.1. Technická zpráva. Žatčany, ul. K Nesvačilce oprava chodníků OBSAH 1. Základní identifikační údaje. 2 2. Informace o rozsahu a stavu staveniště... 3 3. Významné sítě technické infrastruktury... 3 4. Společné objekty a zařízení... 3 5. Zajištění přívodu vody a energií..

Více

íslo jednací: 5924/12 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas

íslo jednací: 5924/12 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI TELEFÓNICA CZECH REPUBLIC, A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS 1. IDENTIFIKANÍ ÚDAJE Název stavby Pechod pro chodce na ul. Tišnovské u kostela v Kuimi a autobusová zastávka Kuim,

Více

D.2.1 LIKVIDACE DEŠŤOVÝCH VOD. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D.2.1 LIKVIDACE DEŠŤOVÝCH VOD. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 D.2.1 LIKVIDACE DEŠŤOVÝCH VOD STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č.

Více

Identifikační údaje stavby... 2 Úvod... 2. Výchozí podklady... 2 Vodovod... 2

Identifikační údaje stavby... 2 Úvod... 2. Výchozí podklady... 2 Vodovod... 2 Obsah Identifikační údaje stavby... 2 Úvod... 2 Výchozí podklady... 2 Vodovod... 2 Vodovodní přípojka... 3 Popis řešení... 3 Materiály... 3 Výškové osazení přípojky vodovodu... 3 Uložení potrubí, výkopy...

Více

V e e j n á v y h l á š k a R o z h o d n u t í

V e e j n á v y h l á š k a R o z h o d n u t í Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK pracovišt Námstí Svobody 8, 385 17 VIMPERK odbor životního prostedí VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE: 19.07.2006 ÍSLO JEDNACÍ: ŽP 231/2-1597/1727/06/Kub-73 VYIZUJE:

Více

±µ ª ø ª Ʊ Ʊ ªºª 3 ø æß

±µ ª ø ª Ʊ Ʊ ªºª 3 ø æß ª ±ÆÊ ± ±ææ ܵø? 3 Ú Ú µø ÔÔÙ ÎÔË Ô ±ææ ܵø µ? Ʊ µ±? 3 ±ææ Ü ª ±ææ ܵøÙ ª µ? ƪ æ µø ±µ ª ø ª Ʊ Ʊ ªºª 3 ø æß Õ ø ªæ 3 ±æ ªµ Ê SO 04 Splašková kanalizace se žumpou 3 Ê ÚÓÚÌ Õ øüµ±? µø ø ø ª ÕÆ ª Ó ÔÏ

Více

ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE

ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE ALTLETICKÁ HALA VÍTKOVICE Projektová dokumentace pro provádní stavby TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 04.4.1 Zdravotn technické instalace Archivní íslo : 12-028-5 / 04.4.1-01 Zhotovitel : OSA projekt s.r.o. Kafkova

Více

ROZHODNUTÍ V e e j n o u v y h l á š k o u

ROZHODNUTÍ V e e j n o u v y h l á š k o u MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec odbor životního prostedí Adresa: Klášterská 135/II, 377 01 Jindichv Hradec II Telefon: ústedna - 384 351 111 fax 384 361 503 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Mstský úad Trhové Sviny Odbor dopravy a silniního hospodáství Žižkovo nám. 32, PS 374 17, tel. 386301436,e-mail: silhosp@tsviny.cz

Mstský úad Trhové Sviny Odbor dopravy a silniního hospodáství Žižkovo nám. 32, PS 374 17, tel. 386301436,e-mail: silhosp@tsviny.cz Mstský úad Trhové Sviny Odbor dopravy a silniního hospodáství Žižkovo nám. 32, PS 374 17, tel. 386301436,e-mail: silhosp@tsviny.cz Znaka íslo jednací Vyizuje Trhové Sviny ODSH/05/200/.- II/157 8910/05

Více

Vodovodní a kanalizační přípojka pro parcelu č.267/1, 269/1, 270, ul. V Chaloupkách, Praha 9 - Hloubětín

Vodovodní a kanalizační přípojka pro parcelu č.267/1, 269/1, 270, ul. V Chaloupkách, Praha 9 - Hloubětín Vodovodní a kanalizační přípojka pro parcelu č.267/1, 269/1, 270, ul. V chaloupkách, Praha 9 - Hloubětín objednatel: Pražské vodovody a kanalizace, a.s. Projektant: KO-KA s.r.o. Vodovodní a kanalizační

Více

ZPRÁVA ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZPRÁVA ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA ORGANIZACE VÝSTAVBY Stavba : Měčín ČOV a kanalizace Místo : k.ú. Měčín Obec : Měčín Kraj : Plzeňský Pověř.obec : Stavebník : Stupeň PD : Klatovy Město Měčín, Farní 43, 340 37 Měčín DSP květen 2008

Více

Technická zpráva obsah

Technická zpráva obsah Akce: 3 RODINNÉ DOMY LIBOCKÁ RODINNÝ DŮM Č.1 LIBOCKÁ 272/27, PRAHA 6, K.Ú. LIBOC, PARC. Č. 63, 64 Investor: ING. TOMÁŠ CHRUST stupeň: DSP VODOVODNÍ A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKA Technická zpráva obsah 1. Identifikační

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1 SO 08.1.doc Datum: leden 2013 Projekt Paré MĚLČANY - KANALIZACE ČÁST Dokumentace stavebních objektů Měřítko SO/PS SO 08 PŘÍPOJKY VODY K ČS 01, ČS 02 Stupeň ZD Příloha Číslo přílohy Revize TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

MSTO JEVÍKO Obecn závazná vyhláška msta Jevíko. 1/2012,

MSTO JEVÍKO Obecn závazná vyhláška msta Jevíko. 1/2012, Obecn závazná vyhláška msta Jevíko. 1/2012, požární ád msta Jevíko MSTO JEVÍKO Obecn závazná vyhláška msta Jevíko. 1/2012, požární ád msta Jevíko Zastupitelstvo msta Jevíko se na svém zasedání dne 16.

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever Obsah: F. DOKUMENTACE STAVBY (OBJEKTŮ) 2 1. INŽENÝRSKÉ OBJEKTY 2 A) POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU, JEHO FUNKČNÍ A TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 2 B). POŽADAVKY NA VYBAVENÍ 2 C). NAPOJENÍ NA STÁVAJÍCÍ TECHNICKOU INFRASTRUKTURU

Více

!"#$%&#'()*+,'#-./$()011231145)6

!#$%&#'()*+,'#-./$()011231145)6 !"#$%&#'()*+,'#-./$()011231145)6 )* 7$898:7#/' )+ )*) ;7',$8'=,:?89@=/,: )+ )*)5 ;7',

Více

Přístavba pavilonu ZŠ KRÁLŮV DVŮR So 07 Vodovodní přípojka

Přístavba pavilonu ZŠ KRÁLŮV DVŮR So 07 Vodovodní přípojka 1. Úvod... 3 1.1 Identifikační údaje stavby... 3 2. Technické řešení... 4 2.1 Materiál potrubí... 4 2.2 Uložení potrubí... 4 2.3 Tlaková zkouška a dezinfekce potrubí... 5 3. Použité normy a související

Více

REKONSTRUKCE KANALIZAČNÍ PŘÍPOJK Y bytových domů č.p. 280 a 281

REKONSTRUKCE KANALIZAČNÍ PŘÍPOJK Y bytových domů č.p. 280 a 281 Ing. Jiří Kolář_TZB PROJEKT e-mail: kolar@tzb-projekt.eu Anenská 121, Bohumín Záblatí, 735 52 tel: +420 777 230 245 REKONSTRUKCE KANALIZAČNÍ PŘÍPOJK Y bytových domů č.p. 280 a 281 Dílčí část : ZDRAVOTECHNIKA

Více

OPRAVA KANALIZACE ZŠ TGM BÍLOVEC Ostravská 28, Bílovec, parc.č.813, k.ú. Bílovec-město

OPRAVA KANALIZACE ZŠ TGM BÍLOVEC Ostravská 28, Bílovec, parc.č.813, k.ú. Bílovec-město Ing. Jiří Kolář_TZB PROJEKT e-mail: kolar@tzb-projekt.eu Anenská 121, Bohumín Záblatí, 735 52 tel: +420 777 230 245 OPRAVA KANALIZACE ZŠ TGM BÍLOVEC Ostravská 28, 743 01 Bílovec, parc.č.813, k.ú. Bílovec-město

Více

1. ÚVOD VODOVOD ZÁVĚR... 5

1. ÚVOD VODOVOD ZÁVĚR... 5 1. ÚVOD... 2 1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY:... 2 1.2. PODKLADY... 2 2. VODOVOD... 3 2.1. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 2.2. BILANCE POTŘEBY VODY... 4 2.3. PROVÁDĚNÍ VODOVODU... 4 2.4. ZEMNÍ PRÁCE... 4 3. ZÁVĚR...

Více

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ Olomouc, epínská 234/82 779 00 Olomouc Tel.: +420 585 706 111 Tel/fax: +420 585 413 064 e-mail: idop@idop.cz www.idop.cz INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST STAVBA: ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Prodloužení technické infrastruktury podél silnice III/40834 Chvalovice - chodník a zpevněné plochy

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Prodloužení technické infrastruktury podél silnice III/40834 Chvalovice - chodník a zpevněné plochy Ing. Leoš Kučeřík 671 64 BOŽICE 441 TEL. 606 225 031 TECHNICKÁ ZPRÁVA Prodloužení technické infrastruktury podél silnice III/40834 Chvalovice - chodník a zpevněné plochy PDPS,SP INVESTOR: Obec Chvalovice,

Více

Stavba : Císaov kanalizace Stupe : Projekt pro provádní stavby Zakázkové íslo : A. Prvodní zpráva Císaov kanalizace

Stavba : Císaov kanalizace Stupe : Projekt pro provádní stavby Zakázkové íslo : A. Prvodní zpráva Císaov kanalizace Stavba : Stupe : Projekt pro provádní stavby Zakázkové íslo : 130 043 A. Prvodní zpráva V Hranicích, ervenec 2013 Vypracoval: Ing. Karel Hübl - 1 - A.1/ Identifikaní údaje A.1.1 Údaje o stavb Název stavby

Více

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ EŠENÍ STAVBY

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ EŠENÍ STAVBY NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Hostivice p.. kat. 1161/57 okres Praha západ investor: Jií a Marie ajovi, Vondroušova 1160/1, Praha 6 POŽÁRN BEZPENOSTNÍ EŠENÍ STAVBY Vypracoval: Ing. Vít Kocourek 1. Všeobecné

Více

3. NAPOJENÍ STAVENIŠTĚ NA ZDROJE VODY, ELEKTŘINY, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 4 5. USPOŘÁDÁNÍ A BEZPEČNOST STAVENIŠTĚ Z HLEDISKA OCHRANY VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ 4

3. NAPOJENÍ STAVENIŠTĚ NA ZDROJE VODY, ELEKTŘINY, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 4 5. USPOŘÁDÁNÍ A BEZPEČNOST STAVENIŠTĚ Z HLEDISKA OCHRANY VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ 4 strana 2 1. Informace o rozsahu a stavu staveniště, předpokládané úpravy staveniště, jeho oplocení, trvalé deponie a mezideponie, příjezdy a přístupy na staveniště 3 1.1. INFORMACE O ROZSAHU A STAVU STAVENIŠTĚ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Vybodování OV Kramolín. Místo : k.ú. Kramolín. Obec : Kramolín. Kraj : Plze ský Nepomuk

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Vybodování OV Kramolín. Místo : k.ú. Kramolín. Obec : Kramolín. Kraj : Plze ský Nepomuk TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : Vybodování OV Kramolín Místo : k.ú. Kramolín Obec : Kramolín Kraj : Plze ský Pov.obec : Stavebník : Nepomuk Obec Kramolín, Kramolín.p.57, 335 01 Nepomuk Stupe PD : Stav.objekt

Více

1. ÚVOD... 2 2. VODOVODNÍ PŘÍPOJKY... 3 3. ZÁVĚR... 6

1. ÚVOD... 2 2. VODOVODNÍ PŘÍPOJKY... 3 3. ZÁVĚR... 6 1. ÚVOD... 2 1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A INVESTORA... 2 1.2. PODKLADY... 2 2. VODOVODNÍ PŘÍPOJKY... 3 2.1. NAPOJENÍ A UMÍSTĚNÍ... 3 2.2. BILANCE POTŘEBY VODY... 4 2.3. PROVÁDĚNÍ, ZEMNÍ PRÁCE... 5

Více

DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ,

DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ, ZATEPLENÍ PODLAHY PDY BUDOVY SPŠ ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY OSTRAVA DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ, PLÁN BOZP Zakázka. : 1013 1 Zhotovitel

Více

Požární ád obce Lubník

Požární ád obce Lubník Obecn závazná vyhláška obce Lubník.3/2002 Zastupitelstvo obce Lubník vydává podle 84 odst. 2 písm. i) a 10 písm.a) zák..128/2000 Sb. o obcích a podle 29 odst. 1 písm. o) zák.. 133/1985 Sb. o požární ochran,

Více

VÝSTAVBA HALY DÍLEN - VOJENSKÝ. Technická zpráva

VÝSTAVBA HALY DÍLEN - VOJENSKÝ. Technická zpráva VÝSTAVBA HALY DÍLEN - VOJENSKÝ ÚJEZD HRADIŠTĚ- LUČINY 88 F.1.4.e. ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE Technická zpráva Dokumentace pro stavební povolení 1. Úvod Záměrem investora je výstavba skladové haly s

Více

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení Obsah: 1. Identifikaní údaje 2 1.1 Oznaení stavby 2 1.2 Objednatel 2 1.3 Zhotovitel dokumentace 2 2. Základní údaje o stavb 2 2.1. Struný popis

Více

OBSAH: A) KANALIZACE

OBSAH: A) KANALIZACE OBSAH: A) KANALIZACE 1 Úvod: 1 Technické řešení: 1 Materiál: 2 Výpočet odtokových množství : 2 Provádění a uvedení do provozu 3 Předpisy a POV 3 B) VODOVOD 3 Úvod: 3 Technické řešení: 4 Materiál: 4 Výpočet

Více

Mstská ást Praha 21 Úad mstské ásti - odbor stavební úad

Mstská ást Praha 21 Úad mstské ásti - odbor stavební úad Mstská ást Praha 21 Úad mstské ásti - odbor stavební úad Staroklánovická 260, 190 16 Praha 916, tel. 281 012 911, fax 281 971 531.j.: Výst/10323/2005/Ko V Praze, 14.3.2006 Vyizuje: Ing. Helena Kopecká,

Více

Požární ád msta Plesná

Požární ád msta Plesná MSTO PLESNÁ 5. kvtna 301, 351 35 Plesná Obecn závazná vyhláška íslo 3/2003 Požární ád msta Plesná Obecn závazná vyhláška msta Plesná íslo 3/2003 Požární ád msta Plesná Zastupitelstvo msta Plesná se usneslo

Více

Atletická hala Vítkovice

Atletická hala Vítkovice Atletická hala Vítkovice Projektová dokumentace pro provádní stavby D. Dokumentace objekt a technických a technologických zaízení Technická zpráva Archivní íslo : 12-028-5 / 02.8-01 Zhotovitel : OSA projekt

Více

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, 678 01 Blansko ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY E.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA VODOVODU A KANALIZACE v ul. Masarykova (úsek Bartošova Těchovská) BLANSKO

Více

M S T S K Ý Ú A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú a d V E E J N Á V Y H L Á Š K A Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

M S T S K Ý Ú A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú a d V E E J N Á V Y H L Á Š K A Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í M S T S K Ý Ú A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú a d.j. : Velké Hamry dne 25.7.2008 Vyizuje : Oleníek Telefon : 483 369 824 Monika Nevailová, nar. 11.1.1981, Muškova 1404/1, 148 00 Praha

Více

PRVODNÍ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÁST Úvod: Pedmtem výkresové dokumentace jsou stavební úpravy 1NP objektu. Jedná se kompletní rekonstrukci vetn dispoziních zmn. Bude vybudováno nové sociální zaízení. Do všech místností

Více

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US OBSAH D.1.1. Architektonicko stavební řešení... 2 D.1.2. Stavebně konstrukční řešení... 2 D.1.2.1 Vytyčovací souřadnice stavby.3 D.1.2.2 Délka potrubí..4 D 1.2.3 Materiál a spoje potrubí 4 D.1.2.4 Zkoušky

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: Obec Bory - kanalizační přípojky Příloha: SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stupeň PD: Projektová dokumentace k územnímu souhlasu Zpracovatel PD: PROVOD - inženýrská společnost s r.o. Středisko Tišnov -

Více

Instituce Znní stanoviska - struný obsah pipomínky Poizovatelem navržený zpsob ešení

Instituce Znní stanoviska - struný obsah pipomínky Poizovatelem navržený zpsob ešení Vyhodnocení stanovisek dotených orgán, organizací hájících veejné zájmy podle zvláštních pedpis v pedmtném území, orgán ÚP sousedních urbanistických obvod uplatnných ke spolenému jednání o návrhu regulaního

Více

MÍSTNÍ KOMUNIKACE UBUŠÍN C1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

MÍSTNÍ KOMUNIKACE UBUŠÍN C1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje... 2 2. Stručný popis návrhu stavby, její funkce, význam a umístění... 2 3. Situační a výškové řešení... 3 4. Navržená konstrukce komunikace... 4 5. Odvodnění komunikace... 5 6.

Více

Provizorní připojení objektů na vodovod při opravě komunikace a oprava vodovodního řadu

Provizorní připojení objektů na vodovod při opravě komunikace a oprava vodovodního řadu Provizorní připojení objektů na při opravě komunikace a oprava ního řadu p.č. 15569, 15572, 15020, 15022, 1505, 15525, 15024 v k.ú. Skřivany Seznam příloh : F1.4 f) - 1 F1.4 f) - 2 F1.4 f) - 3 Technická

Více

1. ÚVOD... 2 2. REKONSTRUKCE SPLAŠKOVÉ KANALIZACE... 3 3. ZÁVĚR... 5

1. ÚVOD... 2 2. REKONSTRUKCE SPLAŠKOVÉ KANALIZACE... 3 3. ZÁVĚR... 5 1. ÚVOD... 2 1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY:... 2 1.2. PODKLADY... 2 2. REKONSTRUKCE SPLAŠKOVÉ KANALIZACE... 3 2.1. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 2.2. BILANCE SPLAŠKOVÝCH VOD... 4 2.3. PROVÁDĚNÍ KANALIZACE...

Více