IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR"

Transkript

1 IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR orsec@orsec.cz

2 Historie a současnost průmyslové televize ( neustálý vývoj )

3 Historie a současnost průmyslové televize ( stav souvisejících norem ) ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Systémové požadavky...tato Evropská norma má za cíl napomáhat organizacím působícím v oblasti CCTV, výrobcům, systémovým integrátorům, montážním firmám, konzultantům, majitelům, uživatelům, pojišťovacím společnostem a společnostem zajišťujícím vymáhání práva v dosažení kompletní a přesné specifikace sledovacího systému. Tato Evropská norma nespecifikuje typ technologie nebo požadavky na kvalitu obrazu pro konkrétní úlohy sledování. Poznámka: Z důvodů širokého okruhu systémových aplikací CCTV pokrývajících oblast bezpečnosti, ochrany a veřejného bezpečí atd. jsou tímto standardem pokryty pouze minimální požadavky. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Černobílé kamery. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Barevné kamery. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Objektivy. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Příslušenství. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Místní a hlavní řídící jednotka. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Černobílé monitory. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Barevné monitory. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Záznamová zařízení. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Zař.pro okamžitý výtisk obr.. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Videodetektor pohybu. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Přenos videosignálu...tato část normy stanovuje základní specifikace technických parametrů na přenosové systémy užívané v systémech CCTV zahrnujících vysílací zařízení, přenosový kanál a přijímací zařízení pro analogový přenos pracujících v souladu s CCIR 624-4, 625 řádků, 50 půlsnímků/s. Stanovuje také metody pro ověření splnění těchto parametrů. Norma je určena především výrobcům zařízení pro přenos videosignálu v systémech CCTV a dále zkušebnám pro ověřování splnění technických požadavků na tato zařízení. ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích:..( volná )... ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Pokyny pro aplikaci...tato část normy stanovuje doporučení pro výběr, plánování a instalaci systémů uzavřených televizních okruhů, které zahrnují kamery s monitory a/nebo s videorekordéry, řídicí a další pomocná zařízení nutná pro použití v bezpečnostních aplikacích. Cílem této normy je: a) poskytovat pracovní rámec umožňující zákazníkům, montérům a uživatelům stanovit jejich požadavky, b) pomoci projektantům a uživatelům při volbě optimální varianty zařízení, c) poskytnout prostředky k objektivnímu hodnocení vlastností instalovaného systému

4 Kamerový systém definice dle ČSN (Historie a současnost) Uzavřený televizní okruh ( používán pojem Kamerový systém nebo Systém CCTV ) v jeho nejjednodušší formě, je prostředek umožňující zobrazovat obrazy snímané televizní kamerou na monitoru prostřednictvím vlastního přenosového systému. Počet kamer a monitorů, které mohou být použity v instalaci CCTV, není teoreticky limitován, ale v praxi bude limitován zvolenou konfigurací řídícího pracoviště a schopností obsluhy ( operátora ) tento systém řídit.

5 Kamerový systém definice dle ČSN (Historie a současnost) ČSN EN Uzavřený televizní okruh, v jeho nejjednodušší formě, je prostředek umožňující zobrazovat obrazy snímané televizní kamerou na monitoru prostřednictvím vlastního přenosového systému. CCTV kamerová sestava je jednotka obsahující CCTV kameru s příslušným objektivem a nezbytným příslušenstvím. Řídící jednotka CCTV je řídící a zobrazovací zařízení požadovaných provozních funkcí systému CCTV. Dotazník CCTV CCTV kamerová sestava - KAMERA - OBJEKTIV - MONTÁŽ - NAPÁJENÍ - TRASA CCTV řídící jednotka - PROVOZ - INTEGRACE - ZOBRAZENÍ - ZÁZNAM - PŘÍSLUŠENSTVÍ

6 Kamery možnosti nastavení základních funkcí (Historie a současnost) Základní dělení kamer podle možnosti jejich nastavení: - kamery bez možnosti nastavení ( např.deskové kamery, miniaturní kamerové komplety, ekonomické kamery ). - kamery s DIP SWITCH přepínači ( např.deskové kamery s varifokálními objektivy, fix dome kamerové komplety, klasické kamery střední a vyšší třídy ). - kamery s vnitřním SETUP MENU ( např.speed DOME komplety, špičkové a speciální klasické kamery ). Způsoby vzdáleného nastavování kamer:

7 Kamery možnosti nastavení SET UP MENU (Historie a současnost))

8 Kamerové systémy TCP/IP v kamerových systémech (Historie a současnost) IP kamery Sdružují v sobě část kamerovou (objektiv, CCD čip, obvody pro nastavení obrazu) a část síťovou (síťovou kartu, řídící procesor, paměťové obvody). Možnost dalších nastavení parametrů kamerové a síťové části IP kamer bývá závislá na jejím HW a SW vybavení. U některých typů IP kamer bývá nezávisle na síťové části osazen i analogový videovýstup a kameru je tak možné používat i pro klasický analogový systém přenosu videosignálu.

9 Kamerové systémy přenos videosignálu / Legislativa (Historie a současnost) založeno 2008, 2011=92 / 2012=71 / 2013=57 členů založeno 11/2008, 2011=345 / 2012=415 / 2013=474 členů

10 Kamerové systémy přenos videosignálu / Legislativa (Historie a současnost) V květnu 2009 na zasedání CLC/TC79 oznámeno zahájení prací na revizi pren a pren s cílem zapracovat IP Schválena spolupráce nejprve s ONVIF, později se přidala také PSIA Z důvodu velkého objemu prací schváleno rozdělení normy na přenos na 3 části: pren pren pren General Video Transmission Performance Reguirements IP Video Transission Protocols Analog and Digital Video Interface Standard Cílem je nekonkurovat, ale naopak spolupracovat s průmyslem zamezení duplikace prací Současný stav za necelý rok a půl jsou normy na přenos -5-1 až 3 převážně ve fázi schválení a z velké části hotová i aplikační norma -7 V březnu 2010 také základní EN System Reguirements v současné přeložena a vydána (03/2011)

11 Historie a současnost průmyslové televize ( stav souvisejících norem ) ČSN EN CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích: Systémové požadavky...tato Evropská norma má za cíl napomáhat organizacím působícím v oblasti CCTV, výrobcům, systémovým integrátorům, montážním firmám, konzultantům, majitelům, uživatelům, pojišťovacím společnostem a společnostem zajišťujícím vymáhání práva v dosažení kompletní a přesné specifikace sledovacího systému. Tato Evropská norma nespecifikuje typ technologie nebo požadavky na kvalitu obrazu pro konkrétní úlohy sledování. Poznámka: Z důvodů širokého okruhu systémových aplikací CCTV pokrývajících oblast bezpečnosti, ochrany a veřejného bezpečí atd. jsou tímto standardem pokryty pouze minimální požadavky. ČSN EN Video přenosy obecné provozní požadavky.. Tato norma zavádí obecné požadavky kladené na přenos videosignálu. Tyto požadavky se týkají výkonu, zabezpečení a shody se základním IP spojením. Tato norma neurčuje detailní a speciální protokoly pro CCTV.. ČSN EN IP video přenosové protokoly.. Tato norma zavádí IP protokoly přenosu obrazu pro zařízení v bezpečnostních aplikacích. ČSN EN Video přenosy - Analogový a digitální video přenos.. Tato norma specifikuje minimální požadavky pro specifikování a zkoušení funkčnosti video přenosového kanálu včetně vysílače, přijímače nebo mezilehlými zařízeními spojených s vybranými přenosovými médii, pro použití v CCTV dohledových systémech. Video přenosové zařízení může být kombinováno s dalšími funkcemi, např. pro přenos audio nebo dat. ČSN EN ed.2 Pokyny pro aplikaci... Tato norma poskytuje doporučení a požadavky pro výběr, plánování, instalaci, přejímku, údržbu a zkoušení CCTV systémů, zahrnující snímací prvky, propojení a zařízení pro zpracování obrazu pro použití v bezpečnostních aplikacích. Cílem této normy je poskytnout pracovní rámec umožňující zákazníkům, montérům a uživatelům stanovit jejich požadavky, pomoci projektantům a uživatelům při volbě příslušného zařízení, potřebného pro danou aplikaci a poskytnout prostředky k objektivnímu hodnocení vlastností CCTV systému.

12 Historie a současnost průmyslové televize ( stav realizace nezávisle na době )

13 Historie a současnost průmyslové televize ( stav realizace nezávisle na době )

14 Guideline IP CCTV Průvodce návrhem systému síťového videa

15 Navrhování a realizace kamerových systémů podle pravidel -ČSN EN Zachycení obrazu (image capturing); čl ; Přeměna obrazu z optického nebo skenovacího zařízení na videosignál nebo digitální formát dat. 2. Propojení (interconnections); čl ; Médium, prostřednictvím kterého jsou přenášeny zprávy a/nebo signály mezi prvky systému CCTV. 3. Zpracování obrazu (image processing); čl ; Metoda úpravy nebo analýzy (digitálních) obrazů prostřednictvím algoritmů nebo (softwarových) postupů ; Příklad: komprese a šifrování obrazů, metody analýzy obsahu obrazu. 4. Uživatelské rozhraní (user interface); čl ; Prostředky, kterými uživatel ovládá systém CCTV.

16 1.Část návrhu kamerového systému - Zachycení obrazu / Image capturing AOI - Zájmový prostor / (Area of Interest) Popis oblasti zájmu Identifikace zájmového prostoru či předmětu, na který má být kamera zaměřena a zaostřena ( vchod, vjezd, pokladna apod.).

17 1.Část návrhu kamerového systému - Zachycení obrazu / Image capturing Dotazy na cíleně zvolená témata: Popis oblasti zájmu:... Světelné podmínky:... Vlastnosti kamery:..... Typ záběru:.... Třída prostředí: Typ kamery:... Výstup videosignálu: Nastavení parametrů:.... Podmínky montáže:... Prvky kamerové jednotky:.... Napájení / zálohování:...

18 1.Část návrhu kamerového systému - Zachycení obrazu / Image capturing

19 2.Část návrhu kamerového systému - Propojení / Interconnections 2. Klíčové pojmy k tématu: Zdroj streamů Rozhraní Protokol Způsob přenosu Sdílené propojení Optický kabel Bezdrátové spojení Konverze Rozlišení Kodek Účel Nepřetržitý pohyb Mbps Nízké Enkodér Snímková frekvence DVR Zobrazení Kvalita Multimode I/O Nízké množství detailů ACS

20 3.Část návrhu kamerového systému - Zpracování obrazu / Image processing 3. Klíčové pojmy k tématu: Umístění Způsob uložení technologie Zákon č. 183/2006 Sb. Tier I-II-III-IV Kapacita záznamu Load balancing Propustnost úložiště Video/Meta data Redundance TIA-942 Médium QoS Příchozí streamy Autorizace Doba záznamu Objektová analýza Monitoring systému Odchozí streamy

21 4.Část návrhu kamerového systému - Uživatelské rozhraní / User interface 4. Klíčové pojmy k tématu: Umístění Způsob uložení technologie Operátor ČSN EN Typ klienta Technologie zobrazení Velín 24/7 Mobilní platforma Časově omezený Redundance Dekodér PC myš Jog-shuttle Úhlopříčka Režim Aplikace Typ pracoviště Mbps Web prohlížeč ČSN EN ISO

22 Přílohy pro návrh kamerového systému - Stupně identifikace dle ČSN Je-li cílem osoba a kamerový systém srovnáme s ekvivalentem rozlišení PAL (576i), jsou doporučeny následující minimální výšky postavy: Pro monitorování skupiny (monitoring davu) musí cíl představovat alespoň 5 %výšky obrazu na monitoru (nebo alespoň 1 pixel na 80 mm) Pro detekci musí cíl představovat alespoň 10 % výšky obrazu na monitoru (nebo alespoň 1 pixel na 40 mm) Pro přehled musí cíl představovat alespoň 25 % výšky obrazu na monitoru (nebo alespoň 1 pixel na 16 mm) Pro rekognoskaci (rozpoznání obrysů) musí cíl představovat alespoň 50 % výšky obrazu na monitoru (nebo alespoň 1 pixel na 8 mm) Pro identifikaci musí cíl představovat alespoň 100 % výšky obrazu na monitoru (nebo alespoň 1 pixel na 4 mm) Pro inspekci (detailní identifikaci) musí cíl představovat alespoň 400 %výšky obrazu na monitoru (nebo alespoň 1 pixel na 1 mm)

23 Guideline IP CCTV Průvodce návrhem systému síťového videa

IP kamerové systémy a jejich skladba

IP kamerové systémy a jejich skladba 1 Portál pre odborné publikovanie ISSN 1338-0087 IP kamerové systémy a jejich skladba Rejdík Martin Informačné technológie 30.08.2013 Článek si klade za cíl nahlédnout do problematiky IP kamerových systémů

Více

IP CCTV NOVÉ NORMY V OBLASTI CCTV. Tomáš Mikula člen CLC/TC79/WG7

IP CCTV NOVÉ NORMY V OBLASTI CCTV. Tomáš Mikula člen CLC/TC79/WG7 Bezpečnostní systémy: Pravidla a limity kamerových systémů, aneb příště již výhradně o IP NOVÉ NORMY V OBLASTI CCTV IP CCTV Tomáš Mikula člen CLC/TC79/WG7 SOUČASNÉ NORMY bezpečnostních kamerových systémů

Více

Video po IP sítích. Díky celoplošné dostupnosti internetového připojení jsou tradiční kamerové. Vše pod dohledem! www.planet.com.

Video po IP sítích. Díky celoplošné dostupnosti internetového připojení jsou tradiční kamerové. Vše pod dohledem! www.planet.com. Vše pod dohledem! Video po IP sítích Díky celoplošné dostupnosti internetového připojení jsou tradiční kamerové systémy připojovány k intranetovým a internetovým sítím a rozšiřuje se je jich dostupnost.

Více

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha č. 6 1. Všeobecný popis Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Předmětem tohoto projektu je návrh na instalaci kamerového systému ve městě Rýmařov, v rámci projektu Rýmařov- III. etapa

Více

VERIA. safety for life KATALOG PRODUKTŮ VIDEOTELEFONY

VERIA. safety for life KATALOG PRODUKTŮ VIDEOTELEFONY safety for life KATALOG PRODUKTŮ VIDEOTELEFONY Úvod Na trh nedávno uvedené vstupní systémy řady 7 navazují na oblíbenou řadu 6 a přináší s sebou kromě celodotykového ovládání a unikátního ultratenkého

Více

Příloha č. 5. Technické zadání. Smržovka Vybudování MKDS v rámci mikroregionu Tanvaldsko

Příloha č. 5. Technické zadání. Smržovka Vybudování MKDS v rámci mikroregionu Tanvaldsko Příloha č. 5 Technické zadání Smržovka Vybudování MKDS v rámci mikroregionu Tanvaldsko Datum: 2. 9. 2013 1. Úvod Cílem řešení Městského kamerového dohlížecího systému pro lokality Tanvald, Smržovka, Desná,

Více

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Identifikační údaje: Název projektu: Rozšíření městského kamerového systému obce Trmice - vybudování nového kamerového bodu v Žižkově ulici na domě č.p.

Více

Koncový ceník CP PLUS včetně DPH a recyklačních poplatků

Koncový ceník CP PLUS včetně DPH a recyklačních poplatků Platnost ceníku od15. 02. 2016 Stránka 1 z 10 * bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS včetně DPH a recyklačních poplatků Analogové kamery 600-650 TV řádků CP-QAC-TC60L5-Q Senzor 1/3" HQIS

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název zakázky: Rozšíření kamerového systému Zadavatel: Město Kolín KRYCÍ LIST NABÍDKY Veřejná zakázka malého rozsahu podle odst. 3 12 zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách v

Více

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů www.orsec.cz orsec@orsec.cz Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů xxxx -2006 xxxx Montáž EZS / Ing.Jan Klügl Tato

Více

KATALOG PRODUKTŮ 2016 CCTV

KATALOG PRODUKTŮ 2016 CCTV KATALOG PRODUKTŮ 2016 CCTV Firma HUNT Electronic Co, Ltd založena v roce 1988 je jedním z předních výrobců kamerových systémů. V souvislosti s rychlým růstem a rozšiřováním síťových řešení, nyní HUNT poskytuje

Více

Od analogových ke sdíleným MKDS systémům. Production of intrinsically safe equipment

Od analogových ke sdíleným MKDS systémům. Production of intrinsically safe equipment Od analogových ke sdíleným MKDS systémům Production of intrinsically safe equipment Typické řešení z 90. let 1 EZS 1 ACS 1 CCTV Měření a regulace 1Perimetrické systémy Typické řešení z 90. let Zabezpečovací

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od 15.2. 2016 Stránka 1 z 14 Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600-650 TV řádků Koncová s CP-QAC-TC60L5-Q 185 000025 Venkovní barevná kamera s IR přísvitem Senzor 1/3" HQIS * Rozlišení

Více

www.abbas.cz Vlastnosti Picodome DDF4220HDV je hybridní WDR HD dome kamera.

www.abbas.cz Vlastnosti Picodome DDF4220HDV je hybridní WDR HD dome kamera. Picodome DDF4220HDV je hybridní WDR HD dome kamera. Kamera poskytuje real-time HD video (720p/30) a používá H.264 kodek, který je v současnosti nejdokonalejší standart pro vysoce účinnou kompresy videa,

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od 03. 11. 2014 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600 + 650 TV řádků CP-EAC-DY65MVB Barevná vnitřní dome kamera Senzor 1/3" SONY

Více

Milesight C2962-FPB Full HD,IP SIP/VoIP,obj.7-22mm,IR60m,mot.z.,WDRult.

Milesight C2962-FPB Full HD,IP SIP/VoIP,obj.7-22mm,IR60m,mot.z.,WDRult. Milesight C2962-FPB Full HD,IP SIP/VoIP,obj.7-22mm,IR60m,mot.z.,WDRult. H.265 / HEVC Noční vidění na vzdálenost 60 m WDR Ultra 140dB Full HD video, 1920x1080 px Motorizovaná optika - zoom a zaostření objektivu

Více

Výkonnost specializovaných bezpečnostních kamer při předávání statického obrazu s využitím dotazovací metody GET

Výkonnost specializovaných bezpečnostních kamer při předávání statického obrazu s využitím dotazovací metody GET Rok / Year: Svazek / Volume: Číslo / Issue: 2012 14 4 Výkonnost specializovaných bezpečnostních kamer při předávání statického obrazu s využitím dotazovací metody GET Performance of specialized security

Více

Č.j. PPR-15160-80/ČJ-2011-0099EC Praha 2.12.2011 Počet listů: 5 + email nebo fax

Č.j. PPR-15160-80/ČJ-2011-0099EC Praha 2.12.2011 Počet listů: 5 + email nebo fax POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Odbor veřejných zakázek Č.j. PPR-15160-80/ČJ-2011-0099EC Praha 2.12.2011 Počet listů: 5 + email nebo fax Dle seznamu uchazečů č.j. PPR-15160-15/ČJ-2011-0099EC, kteří

Více

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Identifikační údaje: Název projektu: Místo dodávky: Charakter projektu: Vybudování nového městského kamerového dohlížecího systému města Mimoň Město Mimoň

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

HD CCTV 1080P. Analogové HD technologie. Full HD obraz s jednoduchostí analogu

HD CCTV 1080P. Analogové HD technologie. Full HD obraz s jednoduchostí analogu HD CCTV 1080P Full HD obraz s jednoduchostí analogu Analogové HD technologie Nemůžete se rozhodnout mezi vysokou kvalitou a variabilitou IP systémů a snadnou instalací analogových CCTV systémů s realtime

Více

Praha 4, Poliklinika Hvězdova DSP. 2 Technická zpráva... 4

Praha 4, Poliklinika Hvězdova DSP. 2 Technická zpráva... 4 Obsah 1 Seznam příloh... 3 2... 4 2.1 Předmět projektu... 4 2.2 Základní technické údaje... 4 2.2.1 Napěťové soustavy... 4 2.2.2 Ochrana před úrazem elektrickým proudem... 4 Slaboproudé rozvody a zařízení

Více

Počítačová gramotnost II Mgr. Jiří Rozsypal aktualizace 1. 9. 2011

Počítačová gramotnost II Mgr. Jiří Rozsypal aktualizace 1. 9. 2011 Počítačová gramotnost II Mgr. Jiří Rozsypal aktualizace 1. 9. 2011 Počítačová gramotnost II Tato inovace předmětu Počítačová gramotnost II je spolufinancována Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem

Více

Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov. Production of intrinsically safe equipment

Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov. Production of intrinsically safe equipment Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov Production of intrinsically safe equipment Typické řešení z 90. let Zabezpečovací systém propojený UTP kabely 1 EZS Dominus protokol Přístupový systém

Více

Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS)

Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS) Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS) Zadavatel: Město Doksy Studii předkládá Jiří Zvěřina Nad Vršovskou horou 980/1 101 00 Praha 10 IČ: 127 86 217 Cíl studie Cílem této studie je navrhnout

Více

PC-D218-ID. pro 2-vodičový systém D2. Uživatelský návod. www.domovni-videotelefony.cz

PC-D218-ID. pro 2-vodičový systém D2. Uživatelský návod. www.domovni-videotelefony.cz PC-D218-ID pro 2-vodičový systém D2 Uživatelský návod www.domovni-videotelefony.cz 1.1 Mechanické části a jejich funkce Připojení kabelů +12V: 12VDC výstup napájení LK-(GND): Napájení zem LK+(COM): Napájení

Více

Fakulta informačních technologií VUT v Brně Ústav počítačových systémů Periferní zařízení, cvičení IPZ Analýza komunikace na sběrnici USB

Fakulta informačních technologií VUT v Brně Ústav počítačových systémů Periferní zařízení, cvičení IPZ Analýza komunikace na sběrnici USB Fakulta informačních technologií VUT v Brně Ústav počítačových systémů Periferní zařízení, cvičení IPZ Analýza komunikace na sběrnici USB Úloha č. 2. Zadání: 1. Seznamte se s principy komunikace na sériovém

Více

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz Úvod Čidlo pohybu je ideální pro skryté bezpečnostní účely a pozorování. Součástí PIR je čtečka SD karty (není součástí balení) pro záznam spouštěný unikátní technologií čidla pohybu. Záznamové zařízení

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 k veřejné zakázce malého rozsahu Technická dokumentace Obsah 1 Předpoklady... 3 1.1 Účel... 3 1.2 Přínosy pro uživatele... 3 2 Popis předmětu plnění... 3 2.1 Funkční specifikace řešení...

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK Název programu: Název projektu: Registrační číslo projektu: Název zakázky: Druh zakázky: Předmět zakázky: Operační program Praha - Adaptabilita Inovace bakalářského studijního programu

Více

Internetová kamera ICA-300. Uživatelský návod

Internetová kamera ICA-300. Uživatelský návod Internetová kamera ICA-300 Uživatelský návod Obsah 1. Úvod...3 1.1 Obsah balení 3 1.2 Systémové požadavky 3 1.3 Vlastnosti zařízení 3 1.4 Specifikace 4 2. Fyzická instalace...5 2.1 Popis hardwaru 5 2.2

Více

Tabulka mandatorních požadavků stojanové rozvaděče pro servery s elektroinstalací Požadavek na funkcionalitu Minimální Odůvodnění

Tabulka mandatorních požadavků stojanové rozvaděče pro servery s elektroinstalací Požadavek na funkcionalitu Minimální Odůvodnění Název veřejné zakázky: Dodávka datového a výpočetního centra pro projekty NTIS a CTPVV Část 2 veřejné zakázky - Dodávka výpočetního clusteru a serverů pro virtualizaci vymezení technických podmínek veřejné

Více

Streaming multimediálního obsahu s

Streaming multimediálního obsahu s Technická zpráva CESNETu číslo 23/2005 Streaming multimediálního obsahu s vysokým rozlišením Michal Krsek 16. 12. 2005 1 Motivace V oblasti produkce videa došlo v posledních dvou letech k nárůstu používání

Více

Digitalizace signálu (obraz, zvuk)

Digitalizace signálu (obraz, zvuk) Digitalizace signálu (obraz, zvuk) Základem pro digitalizaci obrazu je převod světla na elektrické veličiny. K převodu světla na elektrické veličiny slouží např. čip CCD. Zkratka CCD znamená Charged Coupled

Více

Maturitní témata. Informační a komunikační technologie. Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou.

Maturitní témata. Informační a komunikační technologie. Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou. Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou Maturitní témata předmět Informační a komunikační technologie Dominik Janák 2015 třída 4I Dominik Janák Maturitní otázky Výpočetní

Více

STASA s.r.o. 03/18/2014

STASA s.r.o. 03/18/2014 STASA s.r.o. 03/18/2014 nové IP kamery AVN-320/AVN-420 Rozlišení 1.3Mpix/2Mpix Ohnisková vzdálenost 3.8mm Solid Light IR, 20m Anti-vandal (IK08) AVM-503 Vnitřní otočná dome kamera Rozlišení 2Mpix Solid

Více

EXTRAKT z mezinárodní normy

EXTRAKT z mezinárodní normy EXTRAKT z mezinárodní normy Extrakt nenahrazuje samotnou technickou normu, je pouze informativním materiálem o normě ICS: 03.220.01; 35.240.60 Inteligentní dopravní systémy Asistenční systémy pro udržení

Více

KONTROLA PŘESNOSTI VÝROBY S VYUŽITÍM MATLABU

KONTROLA PŘESNOSTI VÝROBY S VYUŽITÍM MATLABU KONTROLA PŘESNOSTI VÝROBY S VYUŽITÍM MATLABU Ing. Vladislav Matějka, Ing. Jiří Tichý, Ing. Radovan Hájovský Katedra měřicí a řídicí techniky, VŠB-TU Ostrava Abstrakt: Příspěvek se zabývá možností využít

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od 18. 7. 2013 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery / 600 + 650 TV řádků CP-DY60M-E Senzor 1/3" SONY CCD * Rozlišení 600 TV řádků

Více

Dodatečná informace č. 1

Dodatečná informace č. 1 Dodatečná informace č. 1 k veřejné zakázce Nákup ICT technologie a softwaru pro SŠPOS 2014 Systémové číslo VZ: P14V00000224 Zakázka malého rozsahu V Brně dne 31. 03. 2014 Zadavatel sděluje následující

Více

TEL. 737 239 672, 233 354 417 TEL. 737 239 672, 233 354 417. DVD srpen 2010 OBJEKT SO 01 - BUDOVA KCEV DATUM. F.1.4.i

TEL. 737 239 672, 233 354 417 TEL. 737 239 672, 233 354 417. DVD srpen 2010 OBJEKT SO 01 - BUDOVA KCEV DATUM. F.1.4.i ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT VYPRACOVAL AUTOR ARCHITEKTONICKÉ I AUTOR I ) - PROSTOROVÁ AKUSTIKA A VYBAVENÍ SÁLŮ AUDIOVIZUÁLNÍ TECHNOLOGIE OBSAH DOKUMENTACE OD 1xA4 tabelární část TECHNICKÁ ZPRÁVA TZ 6xA4 textová

Více

XD Routing a vstupní I/O systém. Digitální broadcast technologie

XD Routing a vstupní I/O systém. Digitální broadcast technologie Řada 52 XD Routing a vstupní I/O systém Digitální broadcast technologie Design Core XD a Core XC systému Core - Jádro systému 52/XC Core je DHD centrální procesor pro menší a střední mixážní pulty se zpracováním

Více

Vynikající výkon v každém směru. Řada stolních SIP telefonů KX-HDV

Vynikající výkon v každém směru. Řada stolních SIP telefonů KX-HDV Vynikající výkon v každém směru Řada stolních SIP telefonů KX-HDV Úspora nákladů bez kompromisů Inovativní řada stolních SIP telefonů KX-HDV vám zprostředkuje výjimečný komunikační výkon, bezchybnou spolehlivost

Více

Veřejné zakázky s.r.o., Praha 6, Bubeneč, Na Hutích 661/9, PSČ 160 00 Tel./fax: 224 318 907, email: sekretariat@zakazkyverejne.cz

Veřejné zakázky s.r.o., Praha 6, Bubeneč, Na Hutích 661/9, PSČ 160 00 Tel./fax: 224 318 907, email: sekretariat@zakazkyverejne.cz Veřejné zakázky s.r.o., Praha 6, Bubeneč, Na Hutích 661/9, PSČ 160 00 Tel./fax: 224 318 907, email: sekretariat@zakazkyverejne.cz V Praze dne 9.4.2014 Věc: Dotazy a odpovědi k zadávací dokumentaci č.2

Více

DVR7VW01. Profesionální FULL HD černá skříňka do vozidel Volkswagen. Uživatelská příručka

DVR7VW01. Profesionální FULL HD černá skříňka do vozidel Volkswagen. Uživatelská příručka DVR7VW01 Profesionální FULL HD černá skříňka do vozidel Volkswagen Uživatelská příručka OEM DVR kamera je určena i instalaci ke zpětnému zrcátku - profesionální řešení. Obsah Popis výrobku...2 Technické

Více

Video dohled bez limitů Made in Germany. Profesionální řešení. Záznamový a klientský software

Video dohled bez limitů Made in Germany. Profesionální řešení. Záznamový a klientský software Video dohled bez limitů Made in Germany Profesionální řešení Záznamový a klientský software Zařízení SMAVIA, inteligentní záznamová technologie Dallmeier SMAVIA je záznamová technologie, která je založena

Více

CAT5 systém videovrátných

CAT5 systém videovrátných CAT5 systém videovrátných Vlastnosti systému RJ-5 konektor a kabel kategorie 5 Použití standardního konektoru RJ-5 umožňuje snadnou instalaci a údržbu. Použitím síťového kabelu CAT-5 výrazně snižujete

Více

Digitální dveřní kukátko

Digitální dveřní kukátko Digitální dveřní kukátko Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Velmi dobrý poměr výkon x cena Jednoduchá montáž www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu b) Vnější strana kukátka

Více

Milesight C4463-PB 4.0MP, IP SIP/VoIP, IR, PoE,outdoor

Milesight C4463-PB 4.0MP, IP SIP/VoIP, IR, PoE,outdoor Milesight C4463-PB 4.0MP, IP SIP/VoIP, IR, PoE,outdoor H.265 / HEVC 4MP video, 2592x1520 px Integrované IR LED diody Voděodolná konstrukce IP67 Funkce WDR Ultra (120dB) Noční vidění na vzdálenost 25 m

Více

NORMY A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V ELEKTROTECHNICE

NORMY A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V ELEKTROTECHNICE NORMY A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V ELEKTROTECHNICE Určeno pro posluchače FBI: Poznámka:!!! Níže uvedené texty neobsahují změny v termínech, obsahu a ve vlastním provedení dokumentace vyvolané změnami legislativy

Více

Optické sítě. Počítačové sítě a systémy. _ 3. a 4. ročník SŠ technické. Ing. Fales Alexandr Software: SMART Notebook 11.0.583.0

Optické sítě. Počítačové sítě a systémy. _ 3. a 4. ročník SŠ technické. Ing. Fales Alexandr Software: SMART Notebook 11.0.583.0 Optické sítě sítě 1 Předmět: Téma hodiny: Třída: Počítačové sítě a systémy Optické sítě _ 3. a 4. ročník SŠ technické Autor: Ing. Fales Alexandr Software: SMART Notebook 11.0.583.0 Obr. 1 Síťové prvky

Více

Název Popis Lhůta. dne Odmítnuté platby Zobrazení, tisk a export seznamu odmítnutých plateb. Informace připraveny k vyzvednutí z bankovního

Název Popis Lhůta. dne Odmítnuté platby Zobrazení, tisk a export seznamu odmítnutých plateb. Informace připraveny k vyzvednutí z bankovního PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ ELEKTRONICKÉHO BANKOVNICTVÍ A) PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ - ELTRANS 2000 Přehled pasivních služeb Eltrans 2000 Informace o zůstatcích Zobrazení, tisk a export Informací o zůstatcích

Více

Fyzická bezpečnost. Téma: Průmyslová televize - kamerové systémy. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz

Fyzická bezpečnost. Téma: Průmyslová televize - kamerové systémy. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Fyzická bezpečnost Téma: Průmyslová televize - kamerové systémy Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní

Více

Zobrazovací a zvuková soustava počítače

Zobrazovací a zvuková soustava počítače Zobrazovací a zvuková soustava počítače textový a grafický režim grafická karta analogový a digitální zvuk zvuková karta Zobrazovací soustava Je jednou z nejdražších a energeticky nejnáročnějších částí

Více

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. Pracoviště na VHD Ostrava

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. Pracoviště na VHD Ostrava Pracoviště na VHD Ostrava Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele Únor 2011 Technická zpráva Obsah: 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 Identifikační údaje... 2 2 VYHODNOCENÍ POUŽITÝCH PODKLADŮ... 2 2.1 Výchozí

Více

Jedno a dvoutlačítkové dveřní jednotky

Jedno a dvoutlačítkové dveřní jednotky ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI A KAPACITA SYSTÉMU» nepolarizované -vodičové zapojení» kapacita systému až 3 účastníků / možnost zapojení až 3 podružných monitorů» zapojení až 4 dveřních tlačítkových jednotek v systému»

Více

Průvodce Bosch IP síťovými video produkty. Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize.

Průvodce Bosch IP síťovými video produkty. Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize. Průvodce Bosch IP síťovými video produkty Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize. Motivací vývoje technologie průmyslové televize jsou tři hlavní požadavky. Prvním je požadavek na

Více

24. 10. 2012. Metodika zajištění ochrany kritické infrastruktury v oblasti výroby, přenosu a distribuce elektrické energie

24. 10. 2012. Metodika zajištění ochrany kritické infrastruktury v oblasti výroby, přenosu a distribuce elektrické energie 24. 10. 2012 Metodika zajištění ochrany kritické infrastruktury v oblasti výroby, přenosu a distribuce elektrické energie Obsah 1 Základní ustanovení... 4 1.1 Popis metodiky... 4 1.2 Cíle Metodiky... 4

Více

MONITORING A ANALÝZA KVALITY ELEKTŘINY

MONITORING A ANALÝZA KVALITY ELEKTŘINY MONITORING A ANALÝZA KVALITY ELEKTŘINY Doc. Ing. Jan Žídek, CSc. Kvalitativní stránka elektřiny dnes hraje čím dál významnější roli. Souvisí to jednak s liberalizací trhu s elektrickou energii a jednak

Více

Opakování k maturitní zkoušce z informatických předmětů

Opakování k maturitní zkoušce z informatických předmětů Opakování k maturitní zkoušce z informatických předmětů 1. Hardware počítače. Základní pojmy používané ve výpočetní technice HW, SW. Rozdělení počítačů (podle velikosti, provedení). Základní sestava PC.

Více

Milesight C2163-FPNA HD, Remote Zoom, IP SIP/VoIP, IR, out.

Milesight C2163-FPNA HD, Remote Zoom, IP SIP/VoIP, IR, out. Milesight C2163-FPNA HD, Remote Zoom, IP SIP/VoIP, IR, out. Motorizovaná optika - zoom a zaostření objektivu Noční vidění na vzdálenost na 15 m Voděodolná konstrukce IP67 Detekce pohybu Funkce WDR Venkovní

Více

Pro úlohy digitálního zpracování obrazu je příznačný velký objem dat. Doposud ani rychlé počítače s konvenční sériovou architekturou nejsou schopny

Pro úlohy digitálního zpracování obrazu je příznačný velký objem dat. Doposud ani rychlé počítače s konvenční sériovou architekturou nejsou schopny Obrazová matice Pro úlohy digitálního zpracování obrazu je příznačný velký objem dat. Doposud ani rychlé počítače s konvenční sériovou architekturou nejsou schopny vykonat instrukce v čase, který odpovídá

Více

Videotelefon VERIA 7076B + 2x kamera VERIA IR2448

Videotelefon VERIA 7076B + 2x kamera VERIA IR2448 Videotelefon VERIA 7076B + 2x kamera VERIA IR2448 veria-7076b-s kamerou Veria IR2448 Unikátní ultra tenký videotelefon v elegantním designu se 7" displejem, který na rozdíl od vyšší?ady (modelu VERIA 7077)

Více

Technicko-ekonomická studie

Technicko-ekonomická studie Technicko-ekonomická studie ÚVOD Rozšíření městského kamerového systému pro město Dubá 1. POPIS STÁVAJÍCÍHO STAVU MKDS DUBÁ 1.1. KAMEROVÝ BOD 1.2. BEZDRÁTOVÉ SPOJE 1.3. ZÁZNAMOVÉ PRACOVIŠTĚ 2. POŽADAVKY

Více

Inteligentní zabezpečení budov Ing. Milan Stehlík

Inteligentní zabezpečení budov Ing. Milan Stehlík Inteligentní zabezpečení budov Ing. Milan Stehlík SBT Europe Regional Head Conference - November 2006 For internal use only / Siemens Switzerland Ltd 2006 Inteligentní zabezpečení budov Předpokládaná bezpečnostní

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.50 Prosinec 2014 ČSN 33 2130 ed. 3 Elektrické instalace nízkého napětí Vnitřní elektrické rozvody Low-voltage electrical installations Internal electric distribution lines

Více

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO Popis HW a provoz zařízení Modul WM868-TI (Bezdrátový teploměr - interiérový) Modul WM868-THI (Bezdrátový teploměr a vlhkoměr - interiérový) SOFTLINK s.r.o., Tomkova

Více

Milesight C2963-FPB Full HD,IP SIP/VoIP,IR,PoE,motoriz.zoom

Milesight C2963-FPB Full HD,IP SIP/VoIP,IR,PoE,motoriz.zoom Milesight C2963-FPB Full HD,IP SIP/VoIP,IR,PoE,motoriz.zoom H.265 / HEVC Full HD video, 1920x1080 px Motorizovaná optika - zoom a zaostření objektivu Integrované IR LED diody Voděodolná konstrukce IP67

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH 1. Všeobecná část 3 1.1. Úvod 4 1.2. Předmět dokumentace 4 1.3. Časový plán výstavby 4 1.4. Věcné a časové vazby 4 1.5. Dodavatelský systém 4 1.6. Zařízení staveniště 4 1.7. Projektové

Více

1.1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW

1.1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW Příloha č. 4 - Specifikace a informace o předmětu veřejné zakázky Předmětem veřejné zakázky je řízení projektu, správa a údržba programového vybavení pro informační systém Základní Registr osob (dále rovněž

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od15. 02. 2016 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600-650 TV řádků Senzor 1/3" HQIS * Rozlišení 600 TV řádků * Citlivost 0.1 lux

Více

H-Série. www.abbas.cz. Termovizní kamery pro bezpečnostní a dohledové aplikace. Přenosné termovizní kamery pro bezpečnostní aplikace

H-Série. www.abbas.cz. Termovizní kamery pro bezpečnostní a dohledové aplikace. Přenosné termovizní kamery pro bezpečnostní aplikace Termovizní kamery pro bezpečnostní a dohledové aplikace H-Série Přenosné termovizní kamery pro bezpečnostní aplikace HS-324 s 2X extenderem HS-324 Přenosné termovizní kamery pro bezpečnostní aplikace Termovizní

Více

Elektronické záznamové zařízení EZZ 01

Elektronické záznamové zařízení EZZ 01 Úvod Elektronické záznamové zařízení je určeno jako doplňující zařízení ke stávajícím nebo novým přejezdovým zabezpečovacím zařízením typu PZS v reléové verzi používaných v síti Českých drah. Uvedená PZS

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU. JAMU Digitální fotoaparát pro Divadelní fakultu"

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU. JAMU Digitální fotoaparát pro Divadelní fakultu Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 650/2, 662 15 Brno IČO: 62156462, DIČ: CZ 62156462, bankovní spojení KB Brno č. účtu 27-0493900217/0100 Veřejná vysoká škola podle zákona č. 111/1998

Více

Návod na použití Konfigurační softvér DJ LCD config v1.3

Návod na použití Konfigurační softvér DJ LCD config v1.3 Konfigurační softvér DJ LCD config v1.3 Strana 1 Úvod DJ LCD config softvér je konfigurační a diagnostický nástroj pro 2-vodičový systém video vrátniků EASYDOOR. Dovoluje komfortně kontrolovat funkčnost

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje IČO: 75151545 Sídlo/místo podnikání:

Více

Projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Litomyšl

Projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Litomyšl Projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Litomyšl Technická specifikace C Minimální specifikace parametrů jednotlivých komponent včetně akceptačních podmínek. a Elektronické workflow č. parametr / požadavek

Více

Průvodce nastavením IP kamer značky CP PLUS

Průvodce nastavením IP kamer značky CP PLUS Průvodce nastavením IP kamer značky CP PLUS 1 Obsah 1. Úvod... 3. Důležitá bezpečnostní opatření a varování... 3 a. Elektrická bezpečnost... 3 b. Bezpečnost při přepravě... 3 c. Instalace... 3 d. Potřeba

Více

CAT5 systém videovrátných

CAT5 systém videovrátných CAT5 systém videovrátných Vlastnosti systému RJ-45 konektor a kabel kategorie 5 Použití standardního konektoru RJ-45 umožňuje snadnou instalaci a údržbu. Použitím síťového kabelu CAT-5 výrazně snižujete

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence schopnost, který je spolufinancován

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I Příloha č. 1 Specifikace předmětu zakázky Stručný popis záměru ICT software (dále jen: ICT SW) na míru pro digitalizaci procesů, pro zavedení produktové inovace, procesní inovace, marketingové inovace

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD MONITOR EC2204 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 1. Základní charakteristika 3 2. Vybalení 3 2. Montáž 3 3. Nastavení monitoru 4 4. Specifikace LCD monitoru 12 5. Řešení problémů 13 6. Dodatek 4 Bezpečnostní

Více

PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených ze sítí nn

PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených ze sítí nn 1. ÚVOD PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených ze sítí nn V souladu s platným zněním Energetického zákona vydává oaza-krupka, a. s., jako provozovatel lokální

Více

VÝSTRAHA PŘI NEDOVOLENÉM PROJETÍ NÁVĚSTIDLA...

VÝSTRAHA PŘI NEDOVOLENÉM PROJETÍ NÁVĚSTIDLA... Obsah: 1 VŠEOBECNÁ ČÁST... 4 2 VÝSTRAHA PŘI NEDOVOLENÉM PROJETÍ NÁVĚSTIDLA... 5 2.1 OBECNÉ POŽADAVKY... 5 2.2 VYHODNOCENÍ NEDOVOLENÉHO PROJETÍ... 5 2.3 DETEKČNÍ MÍSTO PRO NEDOVOLENÉ PROJETÍ... 6 2.4 VYUŽITÍ

Více

Komunikační jednotka MEg202.2

Komunikační jednotka MEg202.2 Komunikační jednotka MEg202.2 Měřící Energetické Aparáty Komunikační jednotka MEg202.2 Komunikační jednotka MEg202.2 1/ CHARAKTERISTIKA Komunikační jednotka GPRS MEg202.2 v základním provedení zajišťuje

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY VYBAVENÍ S VAZBOU DO OPERAČNÍHO ŘÍZENÍ

TECHNICKÉ PODMÍNKY VYBAVENÍ S VAZBOU DO OPERAČNÍHO ŘÍZENÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VYBAVENÍ S VAZBOU DO OPERAČNÍHO ŘÍZENÍ PRVNÍ ČÁST (POLOŽKY 1-5) 1. Rackové skříně Dodávka rackových skříní pro rozšíření kapacity technologické místnosti 2.06 v objektu KOPIS HZS. Nové

Více

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ Efektivní pixely Celkem pixelů EOS-1D Mark III Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr Vestavěný/fixní se samočisticí jednotkou

Více

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY V ELEKTROINSTALACÍCH Z POHLEDU SOD PRAKTICKÉ POZNATKY Z DOZORU NAD VYHRAZENÝMI EL.ZAŘÍZENÍMI

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY V ELEKTROINSTALACÍCH Z POHLEDU SOD PRAKTICKÉ POZNATKY Z DOZORU NAD VYHRAZENÝMI EL.ZAŘÍZENÍMI NEJČASTĚJŠÍ CHYBY V ELEKTROINSTALACÍCH Z POHLEDU SOD PRAKTICKÉ POZNATKY Z DOZORU NAD VYHRAZENÝMI EL.ZAŘÍZENÍMI 1 ÚVOD Při provádění dozoru nad vyhrazenými elektrickými zařízeními, se často setkáváme s

Více

Instalační manuál pro digitální videorekordér

Instalační manuál pro digitální videorekordér 1 Instalační manuál pro digitální videorekordér 2 1. DVR hlavní desky 1-1. 4k záchytné desky 4 kanály 30 snímků 4 kanály 60 snímků 4 kanály 120 snímků 3 1-2. 8,16,32 k záchytné desky 8,16 kanálů 60 snímků

Více

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ OBNOVA SECESNÍ PAMÁTKY VILA A ŽIVOT RODINY LÖW-BEERŮ ČÁST F1.4.5 ZAŘÍZENÍ SLABOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY

Více

Kamera - základní pojmy. Připravil: Jiří Mühlfait, DiS.

Kamera - základní pojmy. Připravil: Jiří Mühlfait, DiS. Kamera - základní pojmy Připravil: Jiří Mühlfait, DiS. 1 Historie a stručný vývoj 2 Historie televize 1843 - Alexandr Bain formuloval základní principy přenosu obrazu na dálku: Rozklad obrazu na řádky

Více

Město Police nad Metují tajemník

Město Police nad Metují tajemník Město Police nad Metují Masarykovo náměstí 98, PSČ 549 54 Vážený pan Ladislav Vaněk NA Sibiři 242 549 54 POLICE NAD METUJÍ Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / tel. V Polici nad Metují, dne

Více

Analogové kamery. Obecný instalační manuál. Stasanet s.r.o. Stránka 1

Analogové kamery. Obecný instalační manuál. Stasanet s.r.o. Stránka 1 Analogové kamery Obecný instalační manuál Stasanet s.r.o. Stránka 1 Obecný popis Kompaktní bullet analogové kamery jsou sestavené kamery včetně krytu s konzolou a objektivem, určené pro vnitřní a venkovní

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OBSAH BALENÍ Poznámka: Některé modely nemají samostatnou anténu POSTUP INSTALACE Poznámka: Před prvním použitím IP kamery postupujte podle výše uvedeného schématu. Připojte kameru

Více

Megapixelová síťová kamera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)

Megapixelová síťová kamera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR) 1 z 5 17.5.2011 9:41 Megapixelová síťová kamera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR) Kód zboží: K1530 Kamera včetně úchytu Pohled zezadu 2 z 5 17.5.2011 9:41 Pohled ze strany Pohled z druhé strany (MICRO

Více

Specifika implementace IS v surovinovém průmyslu

Specifika implementace IS v surovinovém průmyslu Specifika implementace IS v surovinovém průmyslu Dodávka a implementace informačních systémů pro surovinový průmysl nespočívá pouze v řešení úloh, související s informatikou (analýza, návrh architektury,

Více

Představení produktů s platformou Xarina

Představení produktů s platformou Xarina Představení produktů s platformou Xarina Product Position Nová série IP kamer pro sledování ve špatných světelných podmínkách a speciálních nasazeních Extrémní kontrasty Noční sledování Představení produktů

Více

Smart PSS dohledový systém

Smart PSS dohledový systém Smart PSS dohledový systém Uživatelský manuál OBSAH Spuštění...3 Obecné nastavení...4 Účty...5 Přidat uživatele...5 Úprava a vymazání uživatele...6 Správce zařízení...7 Přidat zařízení...7 Nastavení parametrů...9

Více

Ceník VMS Axxon NEXT

Ceník VMS Axxon NEXT Verze 05-2019 CZK ESCAD Trade s.r.o. U Továren 770/1b, Praha 10, 102 00 Ceník VMS Axxon NEXT tel.: +420 271 745 458 obchod@escadtrade.cz www.escadtrade.cz Název: Popis: Kód licence: Cena[Kč] bez DPH: VMS

Více