INFORMACE O RIZIKU Pardubická krajská nemocnice, a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMACE O RIZIKU Pardubická krajská nemocnice, a.s."

Transkript

1 INFORMACE O RIZIKU Pardubická krajská nemocnice, a.s. Adresa: Kyjevská Pardubice Česká republika Datum: Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

2 Obsah I. Úvod, základní informace II. Popis objektu, provozu III. Koncentrace pojistných částek IV. Protipožární zabezpečení objektu/areálu V. Zabezpečení proti kriminálním živlům VI. Škodní události VII. Doporučení VIII. Zhodnocení IX. Používané zkratky a jejich vysvětlení Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

3 I. Úvod, základní informace Cílem této zprávy o riziku je popis a hodnocení rizik v souvislosti s činnostmi klienta v areálu Pardubické krajské nemocnice, a.s. na základě rizikové prohlídky ze dne Pardubická krajská nemocnice, a.s. náleží k největším zdravotnickým zařízením Pardubického kraje. Na 5 klinikách zastřešujících 39 odděleních je ročně na 945 lůžkách hospitalizováno okolo nemocných a provedeno okolo ambulantních ošetření. Předmětem činnosti je poskytování komplexní ambulantní a lůžkové péče ve všech základních, specializovaných i vysoce specializovaných oborech, provoz lůžkové následné péče, domácí péče, základní i specializované diagnostické péče a lékárny. Odborná pracoviště nemocnice jsou výukovou základnou Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Místem pojištění je areál na adrese Kyjevská 44, Pardubice. Areál je komplexem cca 40 samostatně stojících objektů. Zahrnuje nemocniční objekty, lékárnu, jídelnu, prádelnu, administrativní a provozně-technické zázemí, skladové prostory a ubytovnu. Celková lůžková kapacita činí 945 lůžek, největší koncentrace v oddělení chirurgie (142) a interny (147). Historie areálu nemocnice v ulicí Kyjevská se datuje již k roku 1898, kdy bylo rozhodnuto o výstavbě nemocnice v místech kde se v současnosti rozrostla do stávajícího areálu. Nejstaršími funkčními objekty jsou v současnosti budovy z 30. let. Mimo posuzovaný areál se nachází budovy a stavby v areálu bývalého závodu TESLA v Kyjevské ulici, které byly převedeny do vlastnictví nemocnice. Prozatím nejsou tyto objekty, převážně v zanedbaném stavu, součástí jakéhokoli zdravotnického provozu nemocnice a netvoří integrální součást areálu nemocnice. Ve vztahu k nemocnici slouží pouze provoz archivu. Nemocnice využívá garáže vozidel. Část prostor pronajímána cizím subjektům. Dalšími objekty jsou budova č.p. 303 (Pardubice) a rekreační chaty v oblasti Seče. Celistvě oplocený areál nemocnice v J části města v rovinatém terénu. S část areálu se nachází v postupně v mírně svažitém terénu. Areál je situován uvnitř městské zástavby v blízkosti jedné z páteřních městských komunikací (ul. Kpt. Jaroše, silnice č. 36). Uvedená komunikace vymezuje areál ze S strany spolu se železniční tratí, ze Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

4 Z strany je areál definován ozeleněnými plochami kolem koryta řeky Chrudimky (vzdálenost areálu od vodního toku cca m). Na V straně je ohraničen ulicí Kyjevskou, kolmo na ní navazující ulice Bokova tvoří příjezdovou komunikaci pro vozidla ZZS a zároveň obklopuje s ulicí Komenského areál z J strany. Areál se nachází mimo území záplav. Přístupové komunikace i vnitřní komunikace v areálu jsou v dobrém stavu, přilehlé prostory objektů v areálu zpevněné i nezpevněné plochy udržované, v dobrém stavu. Nezpevněné plochy ozeleněné, upravené. Objekty areálu jsou přístupné z více stran. Nástupní plochy PO techniky v dobrém stavu, bohužel nerespektováním dopravního značení ze strany návštěvníků areálu bývají znepřístupněny parkovacími vozidly. Areál klienta je není pod dozorem ostrahy, vlastními pracovníky osazeny funkční vrátnice a bezpečnostní dispečink. V areálu instalován systém EZS a EPS. Signál zařízení vyveden na PCO na í vrátnici areálu s nepřetržitou službou a bezpečnostní dispečink. Areál společnosti je využíván cizími subjekty. Konkrétně se jedná o externí dodavatele některých služeb pro klienta (např. úklid, odvoz odpadů) a několik soukromých subjektů, působících přímo v areálu. Jejich činnost souvisí s poskytováním zdravotnických služeb či provozem areálu (zubní ordinance, laboratoře, diagnostika, dialyzační středisko, provoz magnetické rezonance). Podrobnější informace o nájemcích prostor v areálu nemocnice k dispozici na oficiální webové adrese nemocnice: II. Popis objektu, provozu Areál jako celek i jednotlivé objekty areálu jsou zcela funkční, využívány, výjimku představují některé rekonstruované provozy. Rozdělení areálu dle objektů a provozů: č. 1 dětská chirurgie, stomatologie, onkologie; č. 2 centrální operační sály č. 3 porodnice, gynekologie, urologie č. 4 kardiologie Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

5 č. 5 oční, centrum hyperbarické mediciny č. 6 ušní, nosní, krční, psychiatrie, hematologie č. 7 dětské č. 8 plicní č. 9 patologie, soudní lékařství č. 10 infekční č. 11 ředitelství č. 13 lékárna, ambulance, závodní preventivní péče č. 14 CT, radiodiagnostika č. 15 informace, pokladna, prodejna potravin č. 18 kožní, neurologická ambulance č. 19 neurologie č. 22 onkologie, chemoterapie č. 24 provoz magnetické rezonance, lineárního urychlovače a CT simulátoru č. 25 IT, odbor zdravotní techniky, ergoterapie č. 26 mikrobiologie, laboratoře, č. 26a biochemie č. 27 ARO, chirurgické obory č. 28 rehabilitace, interna č. 30 onkologie, ambulance, ozařovny č. 33 prádelna, sklad MTZ č. 40 dialyzační středisko č. 41 kotelna, výměník č. 42 ČOV č. 44 spalovna odpadu č. 47 stravovací provoz, kuchyně, ubytovna č. 50 sklad HK č. 26, 37 trafostanice Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

6 č. 16 dílny č. 46 náhradní zdroj (DA) V areálu rovněž objekt vodojemu, v nedávné době rekonstruovaná stavba z roku 1907, v majetku města Pardubice. Provoz vodojemu zajišťuje nemocnice. Objekt není předmětem pojištění. Nosné stavební konstrukce objektů v areálu jsou nehořlavé (D1). Stavební konstrukce objektů nehořlavé. Převážná část objektů jsou konstrukce z 30. a 50. let 20. století nosné konstrukce železobetonový skelet s výplněmi z cihlového zdiva. Část objektů zděná, vyskytují se panelové konstrukce. Objekt č. 25 sestaven z UNIMO buněk. Střechy ploché, střešní krytina plechová, měděná, asfaltové pásy. Vyskytují se hořlavé (dřevěné) konstrukční prvky střešní a stropní konstrukce. Část konstrukcí z let 80. a 90. let. V uplynulých cca 20 letech probíhají postupné rekonstrukce a modernizace provozů. Nejstarší stavba v areálu, objekt č. 17, mimo provoz, před demolicí. Nejmodernější a zároveň největší objekt (č. 27) dokončen v roce Objekty jsou postupně rekonstruovány a modernizovány (dle finančních možností). Na stavu některých starších objektů se postupně projevuje deficit významnějších oprav či rekonstrukcí. Pronajaté provozy vybaveny nájemci vlastní moderní technologií (onkologie, fy MULTISCAN).. Objekty v dobrém až velmi dobrém stavebně technickém stavu. Údržba a provozuschopnost zajišťována, základní údržba prováděna vlastními zaměstnanci, vlastní dílenský provoz k dispozici. Objekty využívány v souladu s určením. Rozdělení do požárních úseků. Je provedeno v některých objektech oddělení prostor požárně dělicími konstrukcemi. Převážně se jedná o objekty vybudované v 80. letech (a později), prostory v uplynulých letech rekonstruované či přistavěné. Samostatné požární úseky tvoří sklad HK, rozvodny elektrického proudu, sklady TL Vyjma rekonstruovaných a modernizovaných prostor neuvažujeme v objektech lůžkové a ambulantní péče důsledné rozdělení objektů na požární úseky. Pozitivním je moderní provedení nejrozsáhlejšího objektu v areálu (č. 27) s důsledným rozčleněním prostor na jednotlivé PÚ. Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

7 Kladem je rovněž požární odolnost stavebních konstrukcí, nicméně ve starších budovách na chodbách chybí oddělení jednotlivých podlaží od spojovacích schodišť a prostor požárními uzávěry Úniková schodiště převážně nejsou vybavena nuceným odvětráním. Objekty v areálu vybaveny personálními a osobními výtahy. Vybrané výtahy s napojením na náhradní zdroj elektrické energie. Šachty evakuačních výtahů tvoří samostatné požární úseky. Vybrané objekty areálu: č. 1, pavilon dětské chirurgie, stomatologie, urologie Budova vystavěna ve 20. letech, v 70. letech přestavovaná, nyní před rekonstrukcí. Půdorysné rozměry cca 52x15 m, celkem 3NP, 1PP. Není rozdělení na PÚ. 1x nechráněná úniková cesta, 2x výtah (nejsou evakuační). č. 4, kardiologické oddělení Budova vystavěna ve 30. letech, kompletní rekonstrukce dokončena v roce Objekt půdorysného tvaru písmene T, obestavěný prostor cca m³. Celkem 3NP, 1PP. Objekt je rozdělen do PÚ. 1x chráněná úniková cesta, 2x lůžkový výtah (z toho 1x evakuační). V úrovni 1.NP je objekt propojen se sousedním pavilonem CT. U objektu je přístavek se zásobními TL kyslíku (tlaková stanice), v objektu rozvody mediplynů. č. 5, 6, 7, trojpavilon Budova vystavěna ve 40. letech, dílčí úpravy a rekonstrukce objektu prováděny od roku Objekt půdorysného tvaru písmene Z, obestavěný prostor cca m³, největší rozměry cca 83x43 m. Celkem 3NP, 1PP. Objekt není členěn do PÚ. 3x nechráněná úniková cesta, 3x výtah (nejsou evakuační). U objektu je přístavek se zásobními TL kyslíku (tlaková stanice), v objektu rozvody mediplynů. č. 14, pavilon RTG Budova vystavěna ve 50. letech, v roce 1992 rekonstruována. Půdorysné rozměry cca 51x16 m, celkem 2NP, 1PP. Stavebně navazuje na objekt č. 45, s budovou staré chirurgie (č. 2) propojen spojovacím krčkem. Není rozdělení na PÚ. 1x nechráněná úniková cesta, 1x výtah (není evakuační). V PP sklad chemikálií (vývojka, ustalovač, do 800 l celkem) a sklad RTG snímků. Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

8 č. 16, dílna údržby, náhradní zdroj elektrické energie (DA) Budova vystavěna v 70. letech. Půdorysné rozměry cca 32x13 m, celkem 2NP. V objektu dílny údržby pro nemocnici (zámečnická, svařovna), trafostanice a náhradní zdroj (2x DA). Objekt je členěn na PÚ. 1x nechráněná úniková cesta. V objektu HK do množství cca l oleje v trafostanicích (300 l), PHM v nádržích DA (2x 325 l) + zásoba 2x 400 l v sudech á 200 l. č. 19, pavilon neurologie Stavba dokončená v roce Objekt půdorysného tvaru písmene L, obestavěný prostor cca m³. Celkem 3NP, 1PP. Objekt je členěn do 9 PÚ. 2x chráněná úniková cesta (typu A), 2x výtah (z toho 1x evakuační). Proveden rozvod kyslíku k lůžkům. č. 27, ARO, transfuzní stanice, nová chirurgie Stavba dokončená v roce Objekt členitého, přibližně obdélníkového půdorysu. Hlavní rozměry cca 68x26 m, obestavěný prostor cca m³. Celkem 6NP, 1PP. Navazuje na objekt staré chirurgie (č. 2). Na J straně navazuje garáž s příjezdovou rampou, v blízkosti vybudován heliport. Objekt je členěn do 44 PÚ. 2x chráněná úniková cesta, 2x výtah (oba evakuační). Provedeny rozvody mediplynů. č. 28, pavilon LDN, interna Budova vystavěna ve 80. letech, panelová technologie, situován ve svahu. Půdorysné rozměry cca 41x26 m, celkem 8NP. Není je rozdělen na PÚ. 2x chráněná úniková cesta (typ A), 4x výtah (z toho 2x evakuační). Provedeny rozvody meziplynů (kyslíku). V objektu instalována EPS. č. 33, prádelna, sklad prádla Budova vystavěna v roce 1985, upravován v roce Půdorysné rozměry cca 55x19 m, 1NP, částečně 2NP, obestavěný prostor cca m³. V 1NP části prádelna s kapacitou praní 1,5 t prádla za směnu, ve 2NP části sklad prádla, obuvi, čisticích prostředků, kancelářských potřeb a instalačního materiálu (sklad údržby). Objekt je rozdělen na 2 PÚ. Nechráněné úniková cesty z objektu. V prostoru prádelny je průměrné množství kg chemických látek a přípravků pro technologii praní (klasifikovány jako látky žíravé a zdraví škodlivé). Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

9 č. 41, kotelna Budova vystavěna v roce Půdorysné rozměry cca 39x14 m, 1NP, částečně 2NP, obestavěný prostor cca m³. plynová kotelna na zemní plyn (kotle 1x 1,6 t/hod a 2x 2,5 t/hod), plynová regulační stanice (STL), úpravna vody, zázemí. Na V straně navazuje objekt výměníkové stanice (č. 29) z roku Objekt je rozdělen na 5 PÚ. Nechráněná úniková cesta z objektu. V objektu umístěna svařovací souprava (kyslík/acetylen) pro potřeby údržby. č. 44, spalovna nemocničního odpadu Budova vystavěna v roce Půdorysné rozměry cca 14x17 m, 1NP. Instalována technologie pro spalování nemocničního odpadu s kapacitou 10 t/týden (plynová pec HOVAL). Je spalován veškerý infekční a biologicky nebezpečný materiál, nepřetržitý provoz. Jako pomocné palivo používán zemní plyn. Objekt tvoří 1 PÚ. Nechráněné úniková cesty z objektu. V objektu jsou TL o objemu 20 l pro kalibraci technologie spalování pece (CO2, N2). č. 50, sklad hořlavých kapalin (HK) Ocelokolna obdélníkového půdorysu, obstavěný prostor cca 70 m³. Objekt tvoří jeden PÚ. Provozní údaje: - počet zaměstnanců: osob; - provozní doba: až nepřetržitý provoz (ambulantní i lůžková péče); - VPT rozptýlená, zasíťovaná, řízení technologie, VPT středisko samostatný požární úsek (1NP, objekt č. 25), ochrana proti přepětí, data zálohována mimo objekt; - část prostor klimatizována především zdravotnická pracoviště, strojovny převážně v suterénních prostorech, chladicí médium kapalina v rozvodech chladu; - není uvažován centrální archiv, spisové materiály skladovány převážně v objektu ředitelství (č. 11); - celý areál osvětlen; - údržba vlastní, činnost v pracovní dny + pohotovostní služba, celkem 10 osob; - provozy údržby vybaveny autogenními svařovacími soupravami; - odpadní vody svedeny do městské ČOV, v areálu vlastní ČOV, bez využití, v kuchyni tukový LAPOL; - odpadové hospodářství zajištěno externí firmou, shromažďovací místa označena, zajištěn dostatečný počet nádob i třídění jednotlivých druhů odpadů, vynikající čistota a pořádek v celém areálu a provozech; Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

10 - úklid prostor nemocnice zajištěn externí firmou (ISS); - manipulace s požárně nebezpečnými látkami v režii dovozce (vyvíječ kyslíku, TL, LINDE TECHNOPLYN); - bezpečnostní dispečink pro areál nemocnice v objektu č. 27, v provozu nepřetržitě, vždy v počtu 2 osob, vlastní pracovníci, obsluha systémů MaR (systémy VZT, elektřina, voda, teplo), vyvedeny signály EZS a EPS, - v objektech č. 13 a č. 15 instalovány bankomaty; Vlastní stravovací provozy v objektu č. 47, výroba hotových jídel zajištěna fy Multicatering, gastrotechnologie ve vlastnictví nemocnice. Vlastní prádelna s centrálním skladem prádla, vše zajištěno vlastními silami. V areálu lékárna pro veřejnost (objekt č. 13), otevírací doba denně, včetně pohotovostní služby (do 22.00). Dále v objektu prodejna zdravotnických potřeb. Ústavní lékárna v areálu objekt č. 11. Provoz ubytovny v areálu (objekt č. 47), pouze pro vlastní zaměstnance. Výzdoba areálu nemocnice Na otevřených prostranstvích v areálu nemocnice bylo umístěno celkem 7 pískovcových soch. Pouze instalovány, bez zabezpečení. Energie: - zemní plyn zaveden přípojka z rozvodu zemního plynu, rozvody v laboratořích, kotelna; - rozvody mediplynu po areálu (oxid dusný, nehořlavý, netoxický, dále kyslík z centrální tlak. stanice); - voda, dodávka z městského vodovodního řadu; - provoz vodojemu v areálu zajištěna nemocnicí, instalována automatická tlaková stanice pro potřeby vodovodního řadu v areálu i rozvodů PO vody; - tlaková stanice disponuje zálohováním (více čerpadel), k dispozici záložní zdroj (DA), automatický start; - dodávka pitné vody do areálu z veřejné sítě, TUV přes vlastní výměník dálková dodávka z externího zdroje (Elektrárna Opatovice); - elektřina zajištěna, rozvod elektřiny zajišťují vlastní trafostanice v areálu (olejové i suché), vzájemně zálohovány, celkem 2 přípojná místa; - záložní zdroj elektrické energie (DA) instalovány; - energie nejsou dodávány dále dalším subjektům mimo areál; Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

11 Vytápění areálu zajištěno dálkovou dodávkou tepla - dodáváno horkovodem z Elektrárny Opatovice. Rozvody tepla provedeny v podzemních kolektorech procházejících areálem, celkem cca 700 m kolektorů. V kolektorech uloženy veškeré rozvody médií. V místech, kde je kolektory přiváděna pára je instalován systém měření teplot reakce na změnu teploty je zaznamenána na velínu kotelny a výměníku, kam je signál systému vyveden. Vyráběna technologická pára pro potřeby sterilizace a provozu prádelny, využití rovněž jako záloha pro potřeby vytápění (pouze částečná nahraditelnost dálkové dodávky tepla). Používané tlaky do cca 0,6 MPa. Provoz spalovny nemocničního odpadu, objekt č. 44, z cca 40% likvidace vlastních odpadů, zbytek dovoz (například další nemocniční zařízení kraje). Výroba tlakového vzduchu pro laboratoře v příslušných provozech. Dodávka kyslíku odpařovací stanice u objektu č. 25 na Z straně areálu. Svařování v areálu povoluje vedoucí pracovník, požární technik, ředitel nemocnice; Hořlavé kapaliny a technické plyny - kapaliny I. - IV. třídy nebezpečnosti v omezeném množství v laboratořích (lihobenzin, alkoholbenzin, dezinfekční prostředky); - hořlavé plyny zemní plyn pro kotelnu, kuchyni, hořáky v laboratořích; - hořlavé zkapalněné plyny kyslík, nadzemní ocelové nádrže s kapalným kyslíkem, dodavatel LINDE TECHNOPLYN (objekt č. 48); - tlakové láhve (TL) medicínské plyny, kyslík, svařovací soupravy, sklady vně pavilonů, láhve s obsahem10 a 50 l dusík, kyslík, korgon, acetylen; - sklady TL v přístavcích objektů (č. 4, 18, trojpavilon -5, 6, 7), záložní zdroje kyslíku (tlaková stanice), maximální kapacita vždy do 14 TL celkem, tj. 700 l; - lékárna (objekt č. 13) minimální množství hořlavin léky - zásobník chloru (ČOV) - oleje a PHM dílny (objekt č. 16) - oleje v transformátorech (2x 750 kg vstupní trafostanice, objekt č. 36) - nafta pro záložní zdroje (DA), cca 300 l + zásoba v sudech á 200 l Samostatný sklad hořlavých kapalin umístěn na Z okraji areálu, objekt č. 50. Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

12 Skladovány hořlavé kapaliny I. IV. třídy nebezpečnosti v celkovém množství do l nafta, převodové a hydraulické oleje. Použity sudy á 200 l a originální uzavřené nádoby a obaly. Sklad opatřen havarijní jímkou. Sklad tlakových láhví (objekt č. 49) umístěn v blízkosti skladu HK, kapacita do l celkového objemu TL (převážně kyslík, acetylen, oxid dusný). Kyslíková odpařovací stanice, umístěna na Z okraji areálu, objekt č. 48. Centrální zásoba kyslíku pro nemocnici, 2 válcové nadzemní zásobníky (tlakové nádoby) o objemu 5 a 10 m³ na kapalný kyslík. V odpařovací stanici probíhá změna na plynné skupenství, vedeny rozvody k jednotlivým budovám areálu. Pro případ výpadku centrální stanice jsou u vybraných objektů záložní tlakové stanice kyslíku. Začlenění do kategorie činností (dle 4 zákona o PO č. 133/1985 Sb.). Níže uvedeny vybrané objekty areálu, které jsou začleněny jako objekty s provozováním činností se zvýšeným požárním nebezpečím (expoze imobilních osob, výskyt HK, hořlavých či výbušných látek): č. 49, č. 50, č. 1, č. 4, č. 5-7, č. 10, č. 14, č. 16, č. 18, č. 19, č. 26/26a, č. 27, č. 28, č. 36, č. 37, č. 44, č. 46, č. 48, č.33; III. Koncentrace pojistných částek Za místo s největší kumulací majetku je uvažován objekt č. 27 se stavebně navazujícím objektem č. 2 (budovy, stavby). Vzhledem k vzájemným odstupovým vzdálenostem objektů v areálu posuzujeme shluk objektů č. 27, 2, 14 a 4 za 1 PK. Jedná se o PK s největší koncentrací majetku. IV. Protipožární zabezpečení objektu/areálu Bezpečnostní dispečink pro areál nemocnice v objektu č. 27, v provozu nepřetržitě, vždy vpočtu 2 osob, vlastní pracovníci, obsluha systémů MaR (systémy VZT, elektřina, voda, teplo), vyvedeny signály EZS a EPS. Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

13 Preventivní opatření Požární bezpečnost areálu zajišťuje bezpečnostní technik v hlavním pracovním poměru (paní Líbalová DiS). V provozech hlavního výrobního a skladového objektu se zvýšeným nebezpečím vzniku požáru jsou ustaveny požární hlídky. Jejich odborná způsobilost je periodicky 1x za rok obnovována. Školení zaměstnanců o PO v termínech dle vyhl. MV ČR č. 246/2001 Sb., 23 a odbornou přípravu zaměstnanců zařazených do požárních hlídek ( 24) provádí požární technik (p. Jiří Chotívka, osoba odborně způsobilá) vykonávající činnost na základě mandátní smlouvy s klientem. Dokumentace PO ve smyslu vyhl. MV ČR č. 246/2001 Sb., 27 (požární poplachové směrnice, požární řády, dokumentace zdolávání požáru ve formě operativní karty atd.) je pro areál zpracovávána. Prováděna rekonstrukce materiálů, příslušná dokumentace dosud zpracovávána do aktuální podoby. Důležitým prvkem prevence je zákaz kouření a vstupu s otevřeným ohněm do objektů areálu. Pro kuřáky jsou vyhrazena místa pro kouření. Dozor obtížný, dodržování zákazů a příkazů není důsledné, vzhledem k charakteru areálu značně obtížné. Pořádek v objektech i areálu na velmi dobré úrovni. PO bezpečnostní značení provedeno, značení únikových cest provedeno. Instalováno nouzové osvětlení na únikových cestách, osvětlovací tělesa s vlastním záložním zdrojem energie (zrekonstruované, novější objekty), převážná část objektů vlastní akumulátorovny pro systémy nouzového osvětlení v příslušných objektech. Elektrická požární signalizace EPS (ESSER) s automatickými i tlačítkovými hlásiči požáru je instalována v prostorách objektu č. 27, č. 3. Podrobnější informace o pokrytí konkrétních prostor nebyly kdispozici, uvažujeme cca 20% prostor objektů v areálu, výhradně se jedná o nově vybudované či zrekonstruované prostory. Použity hlásiče tepelné, opticko-kouřové, tlačítkové. Celý systém EPS je pravidelně revidován oprávněnou firmou. EPS nestřeží prostory lékáren, skladů HK či TL, serverovny nebo kolektory. Stabilní hasící zařízení SHZ není instalováno. Represe Pokrytí areálu jednotkami požární ochrany: - profesionální jednotka HZS Pardubického kraje, ÚO Pardubice, PS Pardubice; Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

14 Požární rozhlas instalován rozhlas ve vybraných objektech (č. 3, 27), převážně s vysokou koncentrací osob a zrekonstruovaných objektech. PO poplach vyhlašován rozhlasem, doplněno o instalaci sirény v areálu. Ovládáno z bezpečnostního dispečinku. Požární voda a) vnější zdroje podzemní hydranty na vodovodním řadu v areálu b) vnitřní zdroje nástěnný hydrantový systém (C52, D25) v objektech Zdrojem PO vody městský vodovodní řad. Ve vodojemu v areálu instalována automatická tlaková stanice pro potřeby vodovodního řadu v areálu včetně rozvodů PO vody. Tlaková stanice disponuje zálohováním (více čerpadel), k dispozici záložní zdroj (DA), automatický start. Na obvodových konstrukcích některých objektů instalovány požární žebříky. Pravidelné revize venkovních i vnitřních požárních hydrantů jsou prováděny oprávněnou firmou, zajištěno klientem. Hasící přístroje Rozmístěny PHP na chodbách, respektive v jednotlivých provozech, v provozu údržby pojízdný HP. Revize PHP jsou prováděny pravidelně oprávněnou firmou. V rozvodech VZT instalovány automatické požární klapky, provozuschopnost pravidelně kontrolována, ovládány EPS. Instalovány evakuační výtahy ve vybraných objektech. V areálu jsou instalovány záložní zdroje (DA) a UPS, určeny pro nepřerušení poskytované péče, pravidelně zkoušeny, automatický start. V prostoru plynové kotelny instalována detekce úniku zemního plynu. Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

15 V. Zabezpečení proti kriminálním živlům Areál nemocnice je opatřen celistvým oplocením provedeným z více materiálů - z drátěného plotu, z tenkostěnných profilů na betonové podezdívce, ze zdiva i z profilovaného plechu na ocelových sloupcích v betonových základových patkách. Celková výška cca 2 m. Osvětlení celého areálu je zajištěno osvětlovacími tělesy instalovanými na sloupech i přímo na objektech. Ostraha areálu není zajištěna. Pouze přítomnost zaměstnanců nemocnice na vrátnicích. Systém CCTV není instalován. Elektrická zabezpečovací signalizace (EZS) v areálu instalována ve vybraných objektech č. 13 a č. 11 (lékárny, sklady, zdravotnické potřeby) a v objektu č. 30 (MULTISCAN). Signál vyveden na bezpečnostní dispečink a vrátnici. Podrobnější informace nebyly k dispozici. Celkem až 8 vjezdů a vstupů do areálu nemocnice. Využívána pouze část. Pro sanitní vozidla vjezd z ulice Kyjevská a další vjezd pro akutní příjmy z ulice Kyjevská, respektive ul. Bokova (JV část areálu), případně hlavní vrátnice. Hlavní vrátnice na S straně areálu, nepřetržitý provoz. Jednosměrný vjezd u Vitamíny provoz (pouze pro sanitní vozidla), slouží rovněž jako vstup pro pěší. Pohyb vozidel návštěvníků v areálu nemocnice vjezd umožněn vrátnicí v S části areálu, výdej parkovacích lístků z automatu pod dozorem pracovníka ostrahy, pohyb vozidel regulován, možnosti parkování v areálu omezeny. Parkování po 60. min. pobytu vozidla v areálu zpoplatněno. V prostoru mezi objekty č. 33 (prádelna) a č. 47 (stravovací provoz) zřízeno bezplatné parkoviště (provozní doba 5,00 19,00 hod.). Evidence vjezdu vozidel do areálu není prováděna. V omezené míře možné parkování v ulici Kyjevská mimo areál. Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

16 VI. Škodní události Živelné události především tíha sněhu, vichřice, poškození střešní konstrukce a střešní krytiny objektů větrem. Četné škody na vybavení a objektech z titulu stavu vodoinstalací, vyšší četnost, nízká výše škod, i celkových. Požár nezaznamenán. Škody z titulu odcizení krádeží vloupáním či loupežným přepadením nebyly zaznamenány. Vyskytujícími se škodami je odcizení osobních věcí pacientů (cennosti, hotovost). VII. Doporučení Obnovit dopravní značení s důrazem na dodržování zákazu parkování ve vyznačených zákazech, důsledně vymáhat. V důsledku je stále nevhodně parkujícími vozidly omezována průjezdnost areálových komunikací pro vozidla záchranných složek. Zvážit instalaci EPS do prostor IT střediska (objekt č. 25), prostorů serveroven, skladu HK, lékáren. PO uzávěry (dveře na spojovacích chodbách objektů) důsledně uzavírat, neblokovat v otevřené poloze (objekt č. 27). VIII. Zhodnocení Objekty areálu jsou tvořeny nosnými konstrukcemi z nehořlavých hmot, které při požáru nezvyšují jeho intenzitu. V areálu společnosti působící cizí subjekty nepředstavují ohrožení majetku klienta, svoji činností neznamenají zvýšení stávajících rizik. Odstupové vzdálenosti od objektů vně areálu byly vyhodnoceny jako dostatečné. Okolní objekty v bezprostřední blízkosti areálu by neměly zvyšovat existující požární rizika. Všechny objekty jsou přístupné komunikacemi se zpevněným povrchem. Mezi pozitivní faktory patří: - ochrana části objektů automatickou elektrickou požární signalizací - nosné stavební konstrukce objektů Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

17 - největší objekt areálu s nákladným zdravotnickým vybavením představuje moderní provoz s instalovanými požárně-bezpečnostními zařízeními K základním negativním hlediskům patří: - absence důslednějšího rozdělení objektů na požární úseky - stáří některých provozů - možnost vysokých odpovědnostních škod Požární nebezpečí nebezpečná místa: - zásobníky kapalného kyslíku a související rozvody - sklady TL a HK - provozy kotelny a spalovny - trafostanice s olejovými náplněmi Vnější rizikové faktory jsou uvažovány vítr, úder blesku, pád stromu, krupobití, tíha sněhu (vše střední riziko). Vhodná konstrukce objektů. Zvýšené riziko: a) uskladněny chemické a hořlavé látky v příručních skladech požár, výbuch b) zásobníky kapalného kyslíku - výbuch c) náchylnost moderních zdravotnických technologií na poškození kouřem - po požáru Katastrofické scénáře: a) areál leží mimo zátopová území (I. tarifní zóna ČAP, dle metodiky FRAT) b) pád letadla nehrozí c) uvažováno ohrožení únikem chemických látek či zplodin hoření z rizikových provozů v katastru města (Synthesia, PARAMO) Pravděpodobnost škod: a) požární zatížení střední b) nedbalost (kouření, manipulace s hořlavinami) c) pády stromů, tíha sněhu, vodovodní škody d) náročná evakuace imobilních osob Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

18 Protipožární zabezpečení je na průměrné úrovni, nutnost důsledné prevence. Nebezpečí odcizení krádeží vloupáním vzhledem k provozovaným činnostem je zabezpečení proti kriminálním živlům standardní. Terorismus: Nebezpečí teroristického útoku nelze vyloučit, v podstatě každé zdravotnické zařízení podobného rozsahu je jednoznačně měkkým cílem, snadno přístupným, s pravděpodobně značným mediálním dopadem činu. Při relativně nízkých majetkových škodách nutno uvažovat ohrožení zdraví či života značného počtu osob. Vandalismus uvažován, především objekty (fasády, okenní výplně) můžou být poškozeny. Nejpravděpodobnějším se jeví pospreyování či fyzické poškození (stavební součásti, příslušenství). Dosud nebyly škody tohoto druhu zaznamenány. V nemocnici je ustaven útvar krizového managementu. Zpracovává a aktualizuje krizové plány a opatření. Zpracovány krizové plány pro požár, evakuaci, traumatologický plán. Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

19 IX. Používané zkratky a jejich vysvětlení - CBS civilní bezpečnostní služba - EZS elektrický zabezpečovací systém - DA dieselagregát - EPS elektrická požární signalizace - PHP přenosný hasicí přístroj - PML Possible Maximum Loss, maximální možná škoda, největší finanční ztráta v jedné požární oblasti - SHZ stabilní hasicí zařízení - PÚ požární úsek - VZT vzduchotechnika - zařízení pro odvod tepla a kouře při požáru - JHZS jednotka hasičského záchranného sboru - PO požární ochrana - BOZP bezpečnost a ochrana zdraví při práci - CCTV uzavřený okruh kamer průmyslové televize - CHUC chráněná úniková cesta - ZOTK Zařízení na odvod tepla a kouře Petr Martínek broker Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845, IČ:

1. Úvod... 4. 3.1 Majetek... 5 3.2 Přerušení provozu... 5 3.3 Odpovědnost... 6. 4. Odhad maximálních škod... 6. 5. Popis objektu...

1. Úvod... 4. 3.1 Majetek... 5 3.2 Přerušení provozu... 5 3.3 Odpovědnost... 6. 4. Odhad maximálních škod... 6. 5. Popis objektu... Zpráva o rizicích Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. Revoluční 26, Ústí nad Labem Místo pojištění: Trolejbusová vozovna Všebořice Předkládá: RENOMIA, a. s. Zpracoval: Ing. Petr Klósko Pobočka: Praha

Více

Zpráva o rizicích Město Železný Brod Nám 3.května 1, Železný Brod Místo pojištění: Základní škola, Školní ul., Železný Brod

Zpráva o rizicích Město Železný Brod Nám 3.května 1, Železný Brod Místo pojištění: Základní škola, Školní ul., Železný Brod Zpráva o rizicích Město Železný Brod Nám 3.května 1, Železný Brod Místo pojištění: Základní škola, Školní ul., Železný Brod Zpracoval: Ing. Petr KLÓSKO RENOMIA, a. s. Pobočka Praha Vlkova 46 1300 Praha

Více

Školení o požární ochraně pro zaměstnance KME a NTIS/P3 Tématický plán

Školení o požární ochraně pro zaměstnance KME a NTIS/P3 Tématický plán Školení o požární ochraně pro zaměstnance KME a NTIS/P3 Tématický plán 1. Organizace a zajištění požární ochrany na ZČU - organizace zabezpečení požární ochrany. 2. Základní povinnosti vyplývající z předpisůo

Více

INFORMACE O RIZIKU Svitavská nemocnice, a.s.

INFORMACE O RIZIKU Svitavská nemocnice, a.s. INFORMACE O RIZIKU Svitavská nemocnice, a.s. Adresa: Kollárova 643/7 568 02 Svitavy Česká republika Datum: 19.10. 2010 Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845,

Více

POSTUP PŘI TVORBĚ DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU

POSTUP PŘI TVORBĚ DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU POSTUP PŘI TVORBĚ DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU Zpracoval: kpt. Bc. Marek Kříženecký Hradec Králové 2015 Předmět zpracování DZP Areál? Objekt? Areál: - min. 1 vícepodlažní objekt (* min. 1 technologie/objekt

Více

INFORMACE O RIZIKU MĚSTO LOVOSICE. Klient: Město Lovosice. Adresa: MĚSTSKÝ ÚŘAD LOVOSICE Školní 407/2 410 02 Lovosice

INFORMACE O RIZIKU MĚSTO LOVOSICE. Klient: Město Lovosice. Adresa: MĚSTSKÝ ÚŘAD LOVOSICE Školní 407/2 410 02 Lovosice INFORMACE O RIZIKU MĚSTO LOVOSICE Klient: Město Lovosice Adresa: MĚSTSKÝ ÚŘAD LOVOSICE Školní 407/2 410 02 Lovosice OBSAH: I. Základní informace II. Stručný popis, posouzení rizika III. Používané zkratky

Více

INFORMACE O RIZIKU Chrudimská nemocnice, a.s.

INFORMACE O RIZIKU Chrudimská nemocnice, a.s. INFORMACE O RIZIKU Chrudimská nemocnice, a.s. Adresa: Václavská 570 537 01 Chrudim Česká republika Datum: 18.05. 2011 Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B, vložka 4845,

Více

Riziková zpráva. Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o.,

Riziková zpráva. Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o., Riziková zpráva Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o., provozovatel zdravotnického zařízení Nemocniční 15 466 01 Jablonec nad Nisou Srpen 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

INFORMACE O RIZIKU Litomyšlská nemocnice, a.s.

INFORMACE O RIZIKU Litomyšlská nemocnice, a.s. INFORMACE O RIZIKU Litomyšlská nemocnice, a.s. Adresa: J.E. Purkyně 652 570 01 Litomyšl - Město Česká republika Datum: 20.09. 2010 Zapsáno v obchodním rejstříku vedeném městským soudem v Praze, odd. B,

Více

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY Stránka 1/ 16 Dodatek číslo 1 číslo 2 číslo 3 Účinnost od : STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY Rozdělovník: 1. předseda představenstva 2. místopředseda představenstva 3. vedoucí útvaru účtárna

Více

REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov

REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov Akce : REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov Vypracovala : Ing. Martina Doubková V údolí 16 165 00 Praha 6 IČO 12614 793 tel. +420 220 923060, mobil.tel. +420 777 017 246 martina.doubkova@email.cz

Více

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Thákurova 2077/7, 166 29 Praha 6 - Dejvice Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE 2015 Pro zajištění bezpečnosti osob,

Více

Přehled otázek. Kurz Požární prevence P

Přehled otázek. Kurz Požární prevence P Přehled otázek Kurz Požární prevence P 2010 Přehled otázek - Stavební prevence 1.) Co se rozumí pod pojmem požární bezpečnost stavebních objektů pro účely ČSN 73 0802 a) schopnost stavebních objektů bránit

Více

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA 23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008 o technických podmínkách požární ochrany staveb Změna: 268/2011 Sb. Ministerstvo vnitra stanoví podle 24 odst. 3 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

Zpráva o rizicích. Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. (dále bude zkracováno: CVGZ )

Zpráva o rizicích. Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. (dále bude zkracováno: CVGZ ) Zpráva o rizicích Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. (dále bude zkracováno: CVGZ ) Sídlo společnosti, místo pojištění Bělidla 986/4a 603 00 Brno Zpracoval: Jiří Trojan FT makléřská, s.r.o. člen

Více

PODMÍNKY PŘIPOJENÍ. (účinnost od 1. ledna 2014)

PODMÍNKY PŘIPOJENÍ. (účinnost od 1. ledna 2014) PODMÍNKY PŘIPOJENÍ elektrické požární signalizace prostřednictvím zařízení dálkového přenosu dat na pult centralizované ochrany u Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje (účinnost od 1. ledna 2014)

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 ÚPMD Praha - opatření na ÚSPOfu energií - modernizace energetického hospodářství Příloha č. 1 POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 Základní údaje: Popis vnitřních

Více

OBLASTNÍ NEMOCNICE JIČÍN - OBJEKT CENTRÁLNÍCH KLINICKÝCH LABORATOŘÍ úprava objemové studie 05 / 2014

OBLASTNÍ NEMOCNICE JIČÍN - OBJEKT CENTRÁLNÍCH KLINICKÝCH LABORATOŘÍ úprava objemové studie 05 / 2014 OBLASTNÍ NEMOCNICE JIČÍN - OBJEKT CENTRÁLNÍCH KLINICKÝCH LABORATOŘÍ úprava objemové studie 05 / 2014 identifikace projektu OBSAH NÁZEV AKCE lokalita datum zhotovitel OBLASTNÍ NEMOCNICE JIČÍN - OBJEKT CENTRÁLNÍCH

Více

23/2008 Sb. VYHLÁKA. ze dne 29. ledna 2008 o technických podmínkách požární ochrany staveb

23/2008 Sb. VYHLÁKA. ze dne 29. ledna 2008 o technických podmínkách požární ochrany staveb 23/2008 Sb. VYHLÁKA ze dne 29. ledna 2008 o technických podmínkách požární ochrany staveb Změna: 268/2011 Sb. Ministerstvo vnitra stanoví podle 24 odst. 3 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

Ekologizace kotlů K2, K3, K4 v Elektrárně Třebovice

Ekologizace kotlů K2, K3, K4 v Elektrárně Třebovice Dalkia Česká republika a.s. 28 října 3337/7 709 74 Ostrava Elektrárna (ETB) Ekologizace kotlů K2, K3, K4 v Elektrárně Dokumentace Část Fe PC (Část stavby) 03/B - Odsíření a odprášení kotle K2 Odprášení

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení - 1 - ing. Petr H A V L Í Č E K Na Bílkách 858 aut. ing. v oboru pozemní stavby 273 06 Libušín a požární bezpečnost staveb IČ: 619 19 624 tel. 737 262 143 e-mail: havlicek.pbs@seznam.cz Požárně bezpečnostní

Více

Příloha č. 3 ZD Údaje o pojišťovaném majetku a požadavcích na pojištění

Příloha č. 3 ZD Údaje o pojišťovaném majetku a požadavcích na pojištění Příloha č. 3 ZD Údaje o pojišťovaném majetku a požadavcích na pojištění Společná část - Vymezení pojmů 1.ÚČASTNÍCI SOUKROMÉHO POJIŠTĚNÍ...3 1.1.POJISTNÍK...3 1.2.POJIŠTĚNÝ...3 1.3.POJISTITEL...3 1.4.POJIŠŤOVACÍ

Více

R O Č N Í Z P R Á V A 2013

R O Č N Í Z P R Á V A 2013 R O Č N Í Z P R Á V A 2013 PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V DOBŘANECH MUDr. Vladislav Žižka, ředitel PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V DOBŘANECH Ústavní ul., 334 41 Dobřany IČO 00669792 Základní údaje o organizaci Psychiatrická

Více

Zpevněná plocha v areálu firmy Purum s.r.o. Staré Město u Uherského Hradiště. Požárně bezpečnostní řešení stavby. č. 136 / 10

Zpevněná plocha v areálu firmy Purum s.r.o. Staré Město u Uherského Hradiště. Požárně bezpečnostní řešení stavby. č. 136 / 10 č. 136 / 10 Investor: Purum s. r. o IČ: 62414402 Národní 961/25, 110 01 Praha 1 Vypracovala: Ing. Helena Paličková, Boční 3332/17, 767 01 Kroměříž Stavba: Zakázka: 136 / 10 Zpevněná plocha v areálu firmy

Více

Zpráva o rizicích Město Železný Brod Nám 3.května 1, Železný Brod Místo pojištění: Městská čerpací stanice, Příkrá ul.

Zpráva o rizicích Město Železný Brod Nám 3.května 1, Železný Brod Místo pojištění: Městská čerpací stanice, Příkrá ul. Zpráva o rizicích Město Železný Brod Nám 3.května 1, Železný Brod Místo pojištění: Městská čerpací stanice, Příkrá ul., Železný brod Zpracoval: Ing. Petr KLÓSKO RENOMIA, a. s. Pobočka Praha Vlkova 46 1300

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Požárně bezpečnostní řešení Technická zpráva požární ochrany Název a místo stavby :, Obec Habrovany, parc.č. 110/2, 109/2, 110/3, 108/1 Investor : Obec Habrovany, Habrovany 13, 683 01 Rousínov Datum :

Více

I. TECHNICKÁ ZPRÁVA. a) Seznam použitých podkladů

I. TECHNICKÁ ZPRÁVA. a) Seznam použitých podkladů I. TECHNICKÁ ZPRÁVA a) Seznam použitých podkladů Pro vypracování požárně bezpečnostního řešení stavby byly použity následující podklady: Zadávací podklady: 1. Požárně bezpečnostní řešení - Ing. Pavel Šebesta,

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Obsah přednášky Popis objektu Požární zásah Průběh vyšetřování příčiny vzniku požáru Obnova objektu NKP Pustevny NKP Pustevny je situován v horském sedle Pustevny

Více

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Služby v požární ochraně; Hlučínská 3, 747 05 Opava; 602591856, e-mail: ignis@opava.cz POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: OSSZ Trutnov rekonstrukce budovy A Místo: Trutnov

Více

Zpráva o riziku MZV ČR - Diplomatický servis Václavské náměstí 816/49 116 21 Praha 1

Zpráva o riziku MZV ČR - Diplomatický servis Václavské náměstí 816/49 116 21 Praha 1 Zpráva o riziku MZV ČR - Diplomatický servis Václavské náměstí 816/49 116 21 Praha 1 Zpráva K2013C/009O autor Lenka Kopecká (aktualizace k 18.3.2013) Aktualizace zprávy R0418C/2007U, původní autor Jiří

Více

O Z N Á M E N Í. Č.j. SÚ/25188/2016/ZRA Strana 1 (celkem 6)

O Z N Á M E N Í. Č.j. SÚ/25188/2016/ZRA Strana 1 (celkem 6) odbor stavební úřad VAŠE ZNAČKA: ČÍSLO JEDNACÍ: SPISOVÁ ZNAČKA: SÚ/25188/2016/ZRA SÚ/4021/2016/ZRA OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA: Alžběta Zdražilová TELEFON: 577 680 434 E-MAIL: zdrazilova@muotrokovice.cz DATUM:

Více

246/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. června 2001 o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru

246/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. června 2001 o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru 246/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. června 2001 o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci) Ministerstvo vnitra (dále jen

Více

a)seznam použitých podkladů

a)seznam použitých podkladů AKCE : Novostavba rodinného domu Jesenice u Prahy p.p.č. 246/169, k.ú. Zdiměřice MÍSTO : Jesenice u Prahy,p.p.č. 246/169, k.ú. ZDIMĚŘICE INVESTOR : Kopecký Bohumil, Květnového vítězství 945/82a, Praha

Více

5. Přehled pracovišť používajících hořlavé kapaliny k nevýrobním účelům

5. Přehled pracovišť používajících hořlavé kapaliny k nevýrobním účelům ř á í ěř ý í í úě ý ě í Ě ží á í ř ý Ú í úč ů Ú í é ě š ě í č é á í Ží á í ň ý Ží ý ý í úč ů ě á á á š š ě á š ě ý ů ří í á á í í é š á ů í ší č í ů čí Í í ě ě á ý á á Žá ě ů í ě í ří í é ů í ů á č ř í

Více

Informace o společnosti:

Informace o společnosti: Informace o společnosti: Elektrotechnický zkušení ústav, s.p. (EZÚ, s.p.) Pod Lisem 129, 171 02 Prah 8 - Troja ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Název společnosti: Sídlo: Elektrotechnický zkušební ústav, s.p. Pod Lisem

Více

Dodatečné informace (#2) k zadávacím podmínkám veřejné zakázky Pojištění majetku a pojištění odpovědnosti za škodu Pardubického kraje

Dodatečné informace (#2) k zadávacím podmínkám veřejné zakázky Pojištění majetku a pojištění odpovědnosti za škodu Pardubického kraje zájemce: všem zájemcům o veřejnou zakázku Věc: Dodatečné informace (#2) k zadávacím podmínkám veřejné zakázky Pojištění majetku a pojištění odpovědnosti za škodu Pardubického kraje Z pověření zadavatele

Více

Požadavky na rozpočet výdajů Investičního fondu JMK dle jednotlivých akcí v roce 2013 (v tis. Kč)

Požadavky na rozpočet výdajů Investičního fondu JMK dle jednotlivých akcí v roce 2013 (v tis. Kč) Str. č.1 Požadavky na výdajů Investičního fondu JMK dle jednotlivých akcí v roce 2013 (v tis. Kč) Příspěvkové organizace v oblasti školství Vyšší odborná škola ekonomická a zdravotnická a Střední škola,

Více

A. ÚDAJE O OZNAMOVATELI

A. ÚDAJE O OZNAMOVATELI A. ÚDAJE O OZNAMOVATELI 1. ZETOR TRACTORS a.s., zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 4126 2. IČ: 269 21 782 3. Trnkova 111, 628 00, Brno 4. Martin Blaškovič, předseda

Více

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY P R O J E K Č N Í K A N C E L Á Ř I N G. P A V E L Š E D I V Ý A N T. D V O Ř Á K A 8 9, 6 7 5 7 1 N Á M Ě Š Ť N A D O S L A V O U e - m a i l : s e d i v y. p a v e l @ s e z n a m. c z t e l. 5 6 8 6

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Část I. ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA PdF MU. Poříčí 31a, Brno. I. Popis vykonávané činnosti

POŽÁRNÍ ŘÁD Část I. ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA PdF MU. Poříčí 31a, Brno. I. Popis vykonávané činnosti Příloha č. Provozního řádu č. /010 Masarykova univerzita, Žerotínovo náměstí 617/9, 601 77 Brno Pedagogická fakulta MU, Poříčí 63/7, 639 00 Brno IČO: 00164 Zapsána v živnostenském rejstříku u Živnostenského

Více

ANO. Potom navštivte lékařskou pohotovostní službu

ANO. Potom navštivte lékařskou pohotovostní službu Došlo u Vás či Vašeho dítěte k náhlé změně zdravotního stavu či zhoršení průběhu onemocnění mimo ordinační dobu registrujícího praktického lékaře, registrujícího praktického lékaře pro děti a dorost, registrujícího

Více

MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM

MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM Městské nemocnice v Litoměřicích telefonní číslo z veřejné telefonní sítě je nutné volit ve tvaru 416 723 +níže uvedená linka název pracoviště linka Důležitá vnitřní telefonní čísla

Více

ZPRÁVA O RIZIKU PRO POJISTITELE Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta 26. DUBEN 2013

ZPRÁVA O RIZIKU PRO POJISTITELE Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta 26. DUBEN 2013 Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta 26. DUBEN 2013 OBSAH 1. Úvod...1 1.1. Klient...1 1.2. Zpracovatel...1 1.3. Zkratky...2 2. Souhrnné informace (Executive Summary)...4 2.1. Historie a činnost

Více

ANO. Potom navštivte lékařskou pohotovostní službu

ANO. Potom navštivte lékařskou pohotovostní službu Příloha Došlo u Vás či Vašeho dítěte k náhlé změně zdravotního stavu či zhoršení průběhu onemocnění mimo ordinační dobu registrujícího praktického lékaře, registrujícího praktického lékaře pro děti a dorost,

Více

Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52

Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52 Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52 STAVBA: e-mail: http: jtronicek@iol.cz www.uni-tron.eu osvědčení ČKAIT č. 3915

Více

VŠEOBECNÝ POPIS ŘEŠENÍ...

VŠEOBECNÝ POPIS ŘEŠENÍ... OBSAH: 1. ÚVOD... 1 1.1. ZÁKLADNÍ INFORMACE:... 1 1.2. PŘEDMĚT PROJEKTU:... 1 1.3. PODKLADY:... 1 2. VŠEOBECNÝ POPIS ŘEŠENÍ... 1 3. TECHNICKÉ PARAMETRY SPRINKLEROVÉ SÍTĚ... 2 3.1. NÁVRH ZATŘÍDĚNÍ CHRÁNĚNÝCH

Více

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy V Praze dne 22. 07. 2010 Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy od 06.00 hodin dne 21. 07. 2010 do 06.00 hodin dne 22. 07.

Více

OBCHODNÍ CENTRUM SOUTHGATE PRAHA MODŘANY

OBCHODNÍ CENTRUM SOUTHGATE PRAHA MODŘANY Rozptylová studie pro záměr OBCHODNÍ CENTRUM SOUTHGATE PRAHA MODŘANY Listopad 2007 Zpracovatel: RNDr. J. Novák Lesní 34 460 01 Liberec 1 IČ 460 11 731 osvědčení o autorizaci č. 1568a/740/06/DK telefon

Více

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3 OBSAH: 1. ZADÁNÍ PROJEKTU... 2 2. PODKLADY... 2 2.1. Výkresová dokumentace... 2 2.2. Průzkum... 2 3. TEPELNÉ ZTRÁTY A POTŘEBA TEPLA... 2 3.3. Klimatické poměry... 2 3.4. Vnitřní výpočtové teploty:... 2

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI A ROZBOR HOSPODAŘENÍ ROKU 2015.

ZPRÁVA O ČINNOSTI A ROZBOR HOSPODAŘENÍ ROKU 2015. ZPRÁVA O ČINNOSTI A ROZBOR HOSPODAŘENÍ ROKU 2015. Organizace: Nemocnice následné péče Moravská Třebová Se sídlem: Svitavská 25, 571 16 Moravská Třebová Zastoupená: MUDr. Aloisem Hlouškem - ředitelem IČO:

Více

1. ORGANIZACE A ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A ZÁKLADNÍ POVINNOSTI VYPLÝVAJÍCÍ Z PŘEDPISŮ O POŽÁRNÍ OCHRANĚ:

1. ORGANIZACE A ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A ZÁKLADNÍ POVINNOSTI VYPLÝVAJÍCÍ Z PŘEDPISŮ O POŽÁRNÍ OCHRANĚ: METODICKÁ POMŮCKA K PROVÁDĚNÍ ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ MORAVSKÉHO DIVADLA OLOMOUC v oblasti požární ochrany dle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů, a vyhlášky MV č. 246/2001

Více

Zpráva o rizicích Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2, Liberec Místo pojištění: Studentská 1402/2, Liberec

Zpráva o rizicích Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2, Liberec Místo pojištění: Studentská 1402/2, Liberec Zpráva o rizicích Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2, Liberec Místo pojištění: Studentská 1402/2, Liberec Zpracoval: Ing. Petr KLÓSKO RENOMIA, a. s. Pobočka Praha Vlkova 46 1300 Praha tel.:

Více

Podlahářské práce v HL Luže Košumberk.

Podlahářské práce v HL Luže Košumberk. ke smlouvě o dílo č: PŘÍLOHA Č. 2 uzavřené na akci Podlahářské práce v HL Luže Košumberk. Dohoda o vzájemných vztazích, závazcích a povinnostech mezi smluvními stranami v oblasti bezpečnosti práce a požární

Více

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Příloha č. 2 k č.j.: VS 18/004/001/2014-20/LOG/500 Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Stávající stav Vytápění a rozdělení objektu Funkčně je objekt rozdělen na tři části označené A, B a C. Objekt

Více

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 0 5

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 0 5 V ý r o č n í z p r á v a 2 5 N e m o c n i c e Pís e k V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 5 Obsah 1. Úvodní slovo ředitele 2. Základní údaje o Nemocnici Písek 3. Organizační struktura 4. Lůžkový fond

Více

SM (Směrnice) SM-PO-129 Základní předpis PO

SM (Směrnice) SM-PO-129 Základní předpis PO SM-PO-129 SM (Směrnice) SM-PO-129 Platnost od: 18.9.2015 Stav: Schváleno Verze: 2.0 Modul: PO (Systém požární ochrany) Vypracoval: Suchý Miroslav (lovochemad\suchym) Datum: 18.9.2015 Schválil: Proftová

Více

ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE. Příjmy. Schválený rozpočet 2013 60 40 66,67 116 500 147 000 126,18 0 9 0,00 0 186 0,00 CELKEM 116 560 147 235 126,32

ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE. Příjmy. Schválený rozpočet 2013 60 40 66,67 116 500 147 000 126,18 0 9 0,00 0 186 0,00 CELKEM 116 560 147 235 126,32 ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Druhové zatřídění Nedaňové příjmy Název Příjmy ze vstupního vzdělávání Příjmy od PO za elektřinu a plyn Splátky půjček z Fondu zaměstnavatele SPZ Triangle PO - odvod Příjmy Schválený

Více

Modletice, D1 INFORMAČNÍ MEMORANDUM. DOLNÍ NÁMĚSTÍ 109/29 a 110/28, OLOMOUC

Modletice, D1 INFORMAČNÍ MEMORANDUM. DOLNÍ NÁMĚSTÍ 109/29 a 110/28, OLOMOUC Modletice, D1 INFORMAČNÍ MEMORANDUM ÚVOD & INVESTIČNÍ SHRNUTÍ ÚVOD Společnost Československá obchodní banka, a. s. ( Prodávající ) exkluzivně pověřila prodejem nemovitosti Dolní náměstí 109/29 a 110/28,

Více

o závazných částech územního plánu města Napajedla Změna č. 1 územního plánu města Napajedla lokalita Z1 6 Zámoraví

o závazných částech územního plánu města Napajedla Změna č. 1 územního plánu města Napajedla lokalita Z1 6 Zámoraví Město Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 2/2006 o závazných částech územního plánu města Napajedla Změna č. 1 územního plánu města Napajedla lokalita Z1 6 Zámoraví Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: A. Označení stavby: Název: Druh stavby: rekonstrukce, novostavba Místo stavby: Chrudim Katastrální území: Chrudim Kraj: Pardubický Stupeň dokumentace:

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby Požárně bezpečnostní řešení stavby STUPEŇ PD: NÁZEV PROJEKTU: MÍSTO: INVESTOR: Stavební úpravy mateřské školy, Brno Brněnské Ivanovice ( MŠ U Lípy Svobody 3, Brno) U Lípy Svobody 3, Brno 620 00, katastrální

Více

KOMPLEXNÍ DOHLEDOVÉ SYSTÉMY

KOMPLEXNÍ DOHLEDOVÉ SYSTÉMY KOMPLEXNÍ DOHLEDOVÉ SYSTÉMY Stálý dohled nad klíčovými technologiemi a systémy záložních zdrojů ať jste kdekoli DOHLEDOVÉ SYSTÉMY SPOLEČNOSTI PRONIX Dohledové a monitorovací systémy PRONIX představují

Více

Technická zpráva. Rekonstrukce bývalého objektu č.2 SOU Ohrazenice na Depozitář krajské knihovny v Pardubicích

Technická zpráva. Rekonstrukce bývalého objektu č.2 SOU Ohrazenice na Depozitář krajské knihovny v Pardubicích Technická zpráva Akce: Rekonstrukce bývalého objektu č.2 SOU Ohrazenice na Depozitář krajské knihovny v Pardubicích Investor: Krajská knihovna v Pardubicích PO Pk Pernštýnské náměstí 77 530 94 Pardubice

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z. Zpracoval: J. Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 24.1.2018 1 Výstavba čtyř operačních sálů a sterilizace Předmětem

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E. Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E

Ú Z E M N Í S T U D I E. Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E Ú Z E M N Í S T U D I E Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E Brno, 108/2015 Jarmila Haluzová, ATELIÉR PROJEKTIS, Pekařská 37, 602 00 Brno pracoviště Ponávka 2, 602 00 Brno, tel. 545213226 Textová

Více

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Územní odbor Sokolov, Petra Chelčického 1560, 356 01 Sokolov

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Územní odbor Sokolov, Petra Chelčického 1560, 356 01 Sokolov Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Územní odbor Sokolov, Petra Chelčického 1560, 356 01 Sokolov K č.j.: HSKV- 526-2/2014-SO Sokolov 14. b ezna 2014 Počet listů : 1 P ílohy : 0 JURICA a.s. Ul.

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY POLIKLINIKY LÍŠEŇ na ul. Horníkova 34 v Brně - Líšni PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Investor: Statutární město

Více

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEBNÍCH OBJEKTŮ 2011

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEBNÍCH OBJEKTŮ 2011 Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství a Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství Sborník přednášek IX. ročník mezinárodní konference POŽÁRNÍ BEZPEČNOST

Více

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA Rekonstrukce a dostavba na kulturně sportovní centrum Varianta 2 Technická zpráva ke studii Zpracovali: Alena Kučerová a Jiří Kučera Hostivice, leden 2011 Technická zpráva ke studii

Více

MEZINÁRODNÍ VÝZKUMNÉ LASEROVÉ CENTRUM ELI

MEZINÁRODNÍ VÝZKUMNÉ LASEROVÉ CENTRUM ELI IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název stavby : Místo stavby: Charakter stavby : Stupeň dokumentace: Investor: Generální projektant: HIP profesí domovní techniky: Projektant části PD: Objekt: MEZINÁRODNÍ VÝZKUMNÉ LASEROVÉ

Více

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva Vypracoval: Ing. Bohuslava Švejdová Design 4 - projekty staveb, s.r.o., Trávnice 902, 511 01 Turnov Vedoucí projektu: Ing. Petr Schlesinger Odp. projektant: Ing. Petr Schlesinger Investor: Město Železný

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC I. P. Pavlova 6, 775 20 Olomouc + 420 588 441 111, e-mail: fn@fnol.cz. Požární ochrana

FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC I. P. Pavlova 6, 775 20 Olomouc + 420 588 441 111, e-mail: fn@fnol.cz. Požární ochrana FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC I. P. Pavlova 6, 775 20 Olomouc + 420 588 441 111, e-mail: fn@fnol.cz SMĚRNICE č. Sm-K003 Požární ochrana 2. vydání ze dne: 1. 12. 2003 Skartační znak: A Účinnost od: 4. 12.

Více

SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. (občanský zákoník) číslo smlouvy FN 5 6 \ /2014

SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. (občanský zákoník) číslo smlouvy FN 5 6 \ /2014 t J Revize a opravy hromosvodů FN PLZEŇ SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. (občanský zákoník) číslo smlouvy FN 5 6 \ /2014 I. Smluvní strany 1. Objednatel Organizace: Fakultní

Více

Analýza využitelnosti EPC

Analýza využitelnosti EPC Analýza využitelnosti EPC pro areál: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. Zpracovatel: AB Facility a.s. Divize ENERGY e-mail: energy@abfacility.com http://www.abfacility.com Praha 01/ 2015 Identifikační

Více

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životního

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ŘÍZENÍ PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI POVOLENÍ

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ŘÍZENÍ PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI POVOLENÍ Magistrát města Přerova Odbor stavebního úřadu a životního prostředí ODDĚLENÍ VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Bratrská 34, 750 11 Přerov 2 Spis zn.: 2013/063301/STAV/ZEM/Hr Přerov, dne 29.5.2013 Č.j.:

Více

Bezpečnostní management - Základní postupy při budování bezpečnostního systému

Bezpečnostní management - Základní postupy při budování bezpečnostního systému Bezpečnostní management - Základní postupy při budování bezpečnostního systému ŠMP AMG ČR 2014 Pavel Jirásek CultureTech, s.r.o. Prezentace Základní definice Přínosy kvalitní bezpečnostní strategie pro

Více

PODZEMNÍ GARÁŽE V AREÁLU ZŠ PORUBSKÁ V OSTRAVĚ PORUBĚ

PODZEMNÍ GARÁŽE V AREÁLU ZŠ PORUBSKÁ V OSTRAVĚ PORUBĚ PODZEMNÍ GARÁŽE V AREÁLU ZŠ PORUBSKÁ V OSTRAVĚ PORUBĚ Oznámení dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (dle přílohy č. 3 k zákonu č.

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Obsah a rozsah požárně bezpečnostního řešení odpovídá prováděcí vyhlášce č.246/2001 Sb., o požární prevenci, vydané k zákonu č. 133/1985

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ Výrobně skladovací areál firmy Otčenášek s.r.o. Týniště nad Orlicí

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ Výrobně skladovací areál firmy Otčenášek s.r.o. Týniště nad Orlicí Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ Výrobně skladovací areál firmy Otčenášek s.r.o. Týniště nad Orlicí Obsah Stručný popis:... 3 Důležité informace:... 3 Poloha areálu... 4 Vzdálenosti:... 4 Výměry:...

Více

Ocenění nemovitostí zapsaných na LV č. 176, k. ú. Chvaletice

Ocenění nemovitostí zapsaných na LV č. 176, k. ú. Chvaletice Ocenění nemovitostí zapsaných na LV č. 176, k. ú. Chvaletice Předmět ocenění Předmětem ocenění jsou jsou nemovitosti zapsané na LV č. 176 v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Pardubický kraj,

Více

kraj: Ing. Jan Fiala vypracoval: kontroloval: datum: 08 2013 Ing. Jan Fiala DSP + VD-ZDS

kraj: Ing. Jan Fiala vypracoval: kontroloval: datum: 08 2013 Ing. Jan Fiala DSP + VD-ZDS - Souřadnicový systém S-JTSK - Výškový systém Bpv 03 02 01 ZMĚNA POPIS DATUM objednatel: PARDUBICKÝ KRAJ Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice kraj: Pardubický MÚ/OU: Králíky stupeň utajení: bez utajení

Více

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Stolany vydává dne 26.8.2013, podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Ostrava Chelčického, Nádražní, Mlýnská

Ostrava Chelčického, Nádražní, Mlýnská INFORMAČNÍ MEMORANDUM Ostrava Chelčického, Nádražní, Mlýnská Komplex dvou převážně administrativních budov Částečný zpětný pronájem Celková výměra podlahových ploch 4 462,11 m 2 Celková plocha pozemků

Více

Sklad pohonných hmot Mstětice, obec Zeleneč

Sklad pohonných hmot Mstětice, obec Zeleneč Krajský úřad Středočeského kraje odbor životního prostředí a zemědělství prevence závažných havárií Č E P R O, a. s. P R A H A Sklad pohonných hmot Mstětice, obec Zeleneč INFORMACE URČENÉ VEŘEJNOSTI V

Více

Znalecký posudek odhadu obvyklé ceny nemovitosti

Znalecký posudek odhadu obvyklé ceny nemovitosti Znalecký posudek odhadu obvyklé ceny nemovitosti číslo 2827/2014 6 NEMOVITOST: Rodinný dům - bez nebytových prostor, Rodinný dům č.p. 1137, Sokolov Kraj: Karlovarský Okres: Sokolov Obec: Sokolov Katastrální

Více

Požárně bezpečnostní řešení. Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst. Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem. Pozemek č.: 1/1. projekt pro stavební povolení

Požárně bezpečnostní řešení. Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst. Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem. Pozemek č.: 1/1. projekt pro stavební povolení Akce: Investor: Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst Obec Stratov Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem Místo stavby: Stratov Pozemek č.: 1/1 Projektant: Stupeň PD Ing. arch. Vladimír Kapička projekt pro stavební

Více

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB Radek Procházka (prochazka@fel.cvut.cz) Projektování v elektroenergetice ZS 2010/11 PRÁVNÍ RÁMEC ( požární kodex ) Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně (ve znění 186/2006 Sb.)

Více

Zpráva o rizicích. Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. (dále bude zkracováno: CVGZ ) Sídlo společnosti Bělidla 986/4a 603 00 Brno

Zpráva o rizicích. Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. (dále bude zkracováno: CVGZ ) Sídlo společnosti Bělidla 986/4a 603 00 Brno Zpráva o rizicích Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. (dále bude zkracováno: CVGZ ) Sídlo společnosti Bělidla 986/4a 603 00 Brno Místo pojištění areál zámku č.p. 136 v Nových Hradech Zpracoval:

Více

PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV

PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV ČESKÉ DRÁHY a.s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Schváleno ředitelem Odboru kolejových vozidel 012 DOP dne 28.6.2000 pod č.j. 39/00-12/1-Fej ÚČINNOST

Více

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH poř. č. název formát A4 01.04.01 Seznam příloh a technická zpráva 14 01.04.02 Tabulky místností 13 01.04.03 Tabulky zařízení 4 01.04.04 Tabulky požárních klapek 5 01.04.05 Půdorys 1.PP 15

Více

Lázeňský komplex lázně Hluboká voda

Lázeňský komplex lázně Hluboká voda Lázeňský komplex lázně Hluboká voda Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů, v některých případech stavebně a komunikačně

Více

Problematika požární prevence ve shromažďovacích prostorech

Problematika požární prevence ve shromažďovacích prostorech Problematika požární prevence ve shromažďovacích prostorech mjr. Ing. Pavel TUČEK HZS Olomouckého kraje 2.3.2013 Právní předpisy a normy zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně 4 odst. 2 písmene h) činnost

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 23.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 23.8.2018

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 2.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 2.8.2018

Více

Technická zpráva. č.: 23323/3558. zak.č.: 3558 / 564 / 0010. zákazník: Ing. Jiří Šlanhof

Technická zpráva. č.: 23323/3558. zak.č.: 3558 / 564 / 0010. zákazník: Ing. Jiří Šlanhof Luxel, spol. s r.o. Lazaretní 7, Brno, 615 00 tel: +420 545 152 705 fax: +420 545 152 768 luxel@seznam.cz Elektromontážní firma - projektování elektro, silnoproud, slaboproud, MaR - realizace silnoproud,

Více

STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE

STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE ( projektová dokumentace pro stavební povolení ) Stavebník : HZS Královehradeckého kraje nábřeží U Přívozu 122/4 Hradec Králové 3 500 03 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační

Více

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ OBNOVA SECESNÍ PAMÁTKY VILA A ŽIVOT RODINY LÖW-BEERŮ ČÁST F1.4.5 ZAŘÍZENÍ SLABOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY

Více

o provedení elektronické dražby

o provedení elektronické dražby , Čimická 780/61, 181 00 Praha 8 - Čimice DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení elektronické dražby Prodej výrobního areálu v obci Holubice č. j: 1066/2015-A Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání

Více