Pro 3 hráče Odstraňte 3 karty zlata (jednu od každé hodnoty) a 12 dalších náhodně vybraných karet.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pro 3 hráče Odstraňte 3 karty zlata (jednu od každé hodnoty) a 12 dalších náhodně vybraných karet."

Transkript

1 SCRIPTS & SCRIBES: Hra pro 2-4 hráče Myšlenka hry Stáváte se opaty středověkého kláštera soupeřícími o nashromáždění nejrozsáhlejší sbírky svatých knih. Pro vybudování dobře fungujícího skriptoria ale potřebujete jak pracovníky tak cenné prameny vědění. Abyste si to mohli dovolit, musíte použít omezené podpory z darů. Navíc musíte udržovat dobré vztahy s vlivným biskupem, který vám může pomoci v pátrání po dalších pokladech. Hra obsahuje: 1 tabulku hodnot 5 kostek 87 hracích karet 1 referenční kartu Příprava Umístěte desku hodnot na okraj hracího prostoru. Umístěte 1 kostku na každé vyznačené místo na desce. Kostky otočte na hodnotu 3. Odstraňte příslušný počet karet (podle tabulky níže). Náhodně odstraněné karty odložte zakrytě stranou, aby nikdo nevěděl, které karty to jsou. Důkladně zamíchejte zbývající karty. Zamíchaný balíček umístěte lícem dolů doprostřed hrací plochy. Pro 4 hráče Odstraňte náhodně 7 karet. Pro 3 hráče Odstraňte 3 karty zlata (jednu od každé hodnoty) a 12 dalších náhodně vybraných karet. Pro 2 hráče Odstraňte 6 karet zlata (dvě od každé hodnoty) a 21 náhodně vybraných karet.

2 PŘEHLED HRY Cílem hry je získat nejvíce vítězných bodů. Ty získáte výhrou v některé z 5 kategorií: Iluminátoři, Spisovatelé, Rukopisy, Svitky a Supplies. Kategorii vyhrajete, pokud máte nejvyšší počet pracovníků (spisovatelů, iluminátorů) nebo pramenů (rukopisy, svitky, tajné fondy). To určují čísla v levém horním rohu karet (viz níže). Na začátku hry má každá kategorie hodnotu 3 bodů. Během hry se však hodnoty kategorií na desce hodnot proměňují. Hra je rozdělena na dvě fáze: darovací a dražební. V průběhu darovací fáze hráči získávají karty zdarma. V dražební fázi hráči karty nakupují v aukci. Po odehrání obou fází se ustanoví vítězi jednotlivých kategorií a udělí se vítězné body. Hráč s nejvyšším počtem bodů vyhrává. Karty kategorií (příklad): Číslo v levém horním rohu karty určuje, kolik pracovníků nebo pramenů hráč získá touto kartou. Tato karta má hodnotu dvou svitků. Na konci hry si hráči sečtou všechna čísla na svých oranžových kartách. Kdo má nejvíce, vyhrál tolik bodů, kolik právě ukazuje kostka v kategorii svitků. Písmeno ve spodním rohu se používá v případě remízy. Kdo má kartu s písmenem bližším začátku abecedy, vyhrává kategorii. PRŮBĚH HRY Hra má dvě fáze: (1) darovací a (2) dražební. Fáze #1: Darovací fáze Rozhodněte, kdo začne. Ten, kdo právě hraje, je aktivním hráčem. Ve svém tahu aktivní hráč přiděluje karty. Přidělit znamená umístit kartu na jedno ze tří míst: do své ruky, do zásoby (na herní plochu) nebo do aukčního balíčku. Přidělování karet musí odpovídat těmto pravidlům: Aktivní hráč přiděluje 5 karet při hře 4 hráčů, 4 karty při hře 3 hráčů a 3 karty při hře 2 hráčů. Karty přidělujte takto: lízněte si horní kartu z balíčku, tajně si ji prohlédněte a umístěte na jedno ze tří míst - na aukční hromádku, do své ruky, do zásoby. Přidělujte postupně vždy po jedné kartě. Jakmile je karta přidělena, už její umístění neměňte. Do aukčního balíčku může být přidělena jen jedna karta za tah. Umístěte ji lícem dolů k okraji hrací plochy a postupně vytvořte hromádku pro dražbu, která proběhne později během hry. Do své ruky můžete kartu přidělit jen jednou za kolo. Položte ji lícem dolů před sebe. Pokud chcete přidělit kartu do zásoby, umístěte ji lícem vzhůru doprostřed hrací plochy. Poznámka: V zásobě bude vždy o jednu kartu méně, než je hráčů. Poté, co aktivní hráč přidělí příslušný počet karet, si všichni ostatní hráči vyberou kartu ze zásoby na stole. Počínaje prvním hráčem nalevo od aktivního hráče a dále v pořadí po směru hodinových ručiček, si každý z hráčů (kromě aktivního) vybere jednu kartu ze zásoby a přidá si ji do ruky. Karty v ruce se pokládají lícem dolů, hráč sám se na své karty dívat může, ostatní ale jeho karty vidět nesmí. Jakmile jsou karty ze zásoby rozebrány, aktivní hráč končí svůj tah a aktivním se stává hráč po jeho levé ruce. Tento postup se potom opakuje, dokud nedojde dobírací balíček. Potom tato fáze končí.

3 Příklad: Hrají tři hráči. Štepán je aktivním hráčem. Podívá se na první kartu (1 spisovatel). Přidělí ji lícem dolů do aukčního balíčku. Podívá se na druhou (1 zlato). Přidělí ji do zásoby - lícem vzhůru ji položí doprostřed stolu. Třetí kartu (2 spisovatelé) položí lícem dolů před sebe. Čtvrtá karta (2 zlata) musí být přidělena do zásoby, protože ostatní místa - ruka a aukční balíček - už mají svou kartu přidělenou. Adam, který sedí nalevo od Štepána, si vybírá kartu 2 zlata a nechává Kryštofovi na výběr pouze 1 zlato. Všichni hráči si přidají karty do ruky lícem dolů. Štepánův tah končí a přidělovat začíná Adam. Poznámka: Darovací fáze může být krátce přerušena zásahem biskupa (Zvláštní pravidlo pro biskupa viz níže). Fáze #2: Dražební fáze Po skončení darovací fáze se aukční balíček zamíchá a karty se postupně po jedné vydraží. Ten, kdo byl v první fázi prvním aktivním hráčem, začíná i tuto fázi. Ve svém tahu aktivní hráč otočí vrchní kartu z aukčního balíčku a umístí ji lícem vzhůru doprostřed stolu. Hráči potom na kartu přihazují podle níže uvedených pravidel pro dražbu. Aktivní hráči se střídají v pořadí ve směru hodinových ručiček. Poznámka: Pro usnadnění si může aktivní hráč položit aukční balíček před sebe. Snadno totiž zapomenete, kdo je právě na řadě. Obecná pravidla dražby V průběhu celé dražby dodržujte tato pravidla: První přihazuje hráč nalevo od aktivního hráče. Někdy hráči přihazují zlato, jindy karty (viz Zvláštní pravidla pro dražbu). Přihazuje se v pořadí po směru hodinových ručiček a přihazování může proběhnout i vícekrát dokola. Každý musí buď přehodit nabídku nebo passovat. Pokud passujete, musíte počkat až na další kartu v dražbě (nemůžete passovat a pak znovu přihodit na stejnou kartu). Ten, kdo přihodí nejvíce, vyhrává kartu a umístí ji lícem dolů do své ruky. Pokud hráč nemůže zaplatit stanovenou částku, je potrestán. Trest: všichni ostatní hráči si vezmou náhodně kartu z ruky potrestaného hráče a přidají si ji do své. Dražba této karty se potom začne znovu. Potrestaný hráč nesmí přihazovat. Jestliže všichni passují, karta se odloží pryč ze hry a tah aktivního hráče tím končí. Dražební fáze pokračuje, dokud nejsou všechny karty z aukčního balíčku vydraženy. Zvláštní pravidla pro dražbu karet (neplatí pro karty zlata) Pokud je dražená karta jakákoli kromě karet zlata, dodržujte následující pravidla: Hráči přihazují uvedením množství zlata, které jsou ochotni za kartu zaplatit. Na zaplacení je možno použít jakoukoli kombinaci karet zlata. Hráči si nemohou rozměňovat, musí platit zlatem z ruky. Hráč může zaplatit více, než nabídl. Kdo nabídl nejvíce, ukáže příslušné karty zlata, odhodí je a vyhranou kartu položí lícem dolů do ruky.

4 Zvláštní pravidla pro dražbu karet zlata Pokud dražíte kartu zlata, dodržujte následující pravidla: Hráči přihazují tím, že uvedou počet karet, které jsou ochotni zaplatit. Hráči mohou použít jakoukoli kombinaci karet. Kdo nabídl nejvíce, zaplatí tím, že odhodí příslušný počet karet lícem dolů na odhazovací hromádku. Ukáže jen počet karet, nikoli typ. Příklad: Hrají 3 hráči, Štepán je právě aktivním hráčem. Otočí kartu 2 spisovatelé. Adam, sedící nalevo od Štepána, nabídne 2 kousky zlata. Kryštof passuje. Štepán přihodí na 4 kusy zlata. Adam odpovídá nabídkou 5 kousků. Štepán passuje. Adam zaplatí kartami zlata s hodnotami 2 a 3 a vezme si spisovatele do ruky. Zvláštní pravidlo pro biskupa Kdykoli během hry někdo získá kartu biskupa, hra se okamžitě přeruší a karta se zahraje. Biskupa získáte tehdy, jestliže si jej podle pravidel můžete vzít do ruky. Ve skutečnosti ale biskup v ruce nikdy nezůstává, hned se zahraje a odhodí. Karta biskupa Karta biskupa umožňuje hráči nastavovat hodnoty na kostkách v tabulce hodnot. Hráč potom může měnit hodnoty otočením jedné (nebo více) kostek. Karta +1 umožňuje hráči nastavit jednu hodnotu o 1 výše. Karta -1 umožňuje nastavit jednu z hodnot o 1 níže. Karta se znaménky plus i mínus umožňuje jednu hodnotu změnit o 1 nahoru nebo dolů. Karta +2 umožňuje hráči nastavit dvě různé hodnoty o 1 výše. Karta -2 umožňuje nastavit dvě různé hodnoty o 1 níže. Jakákoli karta biskupa s hodnotou 2 musí být rozdělena mezi dvě kategorie. Musí se využít zcela nebo vůbec. Kartu biskupa po použití odhoďte. Hráč se může rozhodnout kartu biskupa odhodit, aniž by ji využil. Příklad: Štepán přidělí během darovací fáze první kartu (biskupa -2 ) sobě. Přidělování dočasně přeruší, aby mohl zahrát biskupa. Rozhodne se nastavit hodnotu rukopisů z hodnoty 2 na hodnotu 1 a hodnotu spisovatelů ze 3 na 2. Otočí obě kostky a pokračuje ve svém tahu. BODOVÁNÍ Jakmile jsou všechny karty vydraženy, nastupuje hodnocení jednotlivých kategorií. Hráč vyhraje kategorii, pokud má nejvyšší součet hodnot karet pracovníků či pramenů dané kategorie (hodnot v levém horním rohu karty, viz příklad výše). Poznámka: Čísla v rozích karet nejsou vítěznými body, určují pouze vítěze kategorie. Vítěz kategorie si vezme odpovídající kostku z tabulky hodnot, aby tak zaznamenal počet vítězných bodů, které získal. Jestliže nastane v bodování kategorie remíza, vítězí hráč, který vlastní kartu s písmenem bližším začátku abecedy. Hráči si sečtou vítězné body na kostkách a kdo má nejvyšší počet bodů, je vítězem hry. Jestliže nastane remíza v součtu vítězných bodů, vyhrává ten, kdo má více zlata. Jestliže je nadále stav nerozhodný, vyhrává hráč, který zvítězil v kategorii Iluminátorů.

5 Příklad: Hráči hodnotí kategorie a začínají kategorií Iluminátorů. Štepán má 3 karty iluminátorů (2, 3, 4), celkově 9 iluminátorů. Kryštof má také dohromady 9 iluminátorů, nicméně vlastní kartu B, oproti Štepánovu C. Proto Kryštof vyhrává kategorii. Vezme si kostku kategorie Iluminátorů z tabulky hodnot - ta ukazuje 5 vítězných bodů. Podobně si hráči ohodnotí i ostatní kategorie. Nakonec Štepán vyhrává tři kategorie. Jeho kostky ukazují 2, 2, 4 - celkově 8 bodů. Kryštofovy kostky ukazují 5 a 3 - také 8 bodů. Přestože v bodování je shoda, Kryštof vyhrává, protože má více zlata než Štepán.

Cíl hry Cílem hry je získat co nejméně trestných bodů. Každá hra se skládá z deseti kol.

Cíl hry Cílem hry je získat co nejméně trestných bodů. Každá hra se skládá z deseti kol. DESÍTKA Interakční, taktická karetní hra od holandských autorů. Hra, ve které se snažíte přelstít své soupeře! Hra, ve které může zvítězit i ten, komu štěstí zrovna nepřeje. Podmínkou jsou pevné nervy,

Více

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY Počet hráčů: 2-6 Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 min. Obsah: 66 hracích karet: 45 karet s čísly (hodnota 0 8 čtyřikrát, hodnota 9 devětkrát), 21 speciálních karet (9 karet Výměna, 7 karet Špehuj, 5 karet

Více

Akce hráčů Všichni hráči provádí své akce současně bez čekání na tahy ostatních. Nejrychlejší hráč často vítězí! Dostupné akce:

Akce hráčů Všichni hráči provádí své akce současně bez čekání na tahy ostatních. Nejrychlejší hráč často vítězí! Dostupné akce: Hrací materiál 4 sady karet po 40 kartách, 4 sady po 11 kartiček, 4 kartičky s banánovou slupkou, 1 časovač, 4 přehledy druhů kartiček, 1 sešit s pravidly hry. Poznámka: Pro zápis bodů na konci každého

Více

Nyní jste jedním z oněch kouzelníků CÍL: Cílem hry je zničit soupeřovy HERNÍ KOMPONENTY:

Nyní jste jedním z oněch kouzelníků CÍL: Cílem hry je zničit soupeřovy HERNÍ KOMPONENTY: Vytvořili Odet L Homer a Roberto Fraga Velikonoční ostrov je tajemný ostrov v jižním Pacifiku. Jeho původní obyvatelé již před mnoha lety zmizeli a jediné, co po nich zůstalo, jsou obří sochy Moai. Tyto

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem!

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! PRAVIDLA HRY 1 Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! OBSAH BALENÍ 30 karet domů očíslovaných od 1 do 30. 15 17 1 19 22 21

Více

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí Po celá desetiletí pátrají reportéři z celého světa po Lochnesské příšeře. Poslední dobou se ale zvěstí o jejím spatření objevují stále častěji. Tyto zvěsti přirozeně upoutaly pozornost řady reportérů,

Více

Pro 2 4 hráče od 10 let Autor: Rüdiger Dorn Ilustrace: Franz Vohvinkel Překlad: Cauly OBSAH

Pro 2 4 hráče od 10 let Autor: Rüdiger Dorn Ilustrace: Franz Vohvinkel Překlad: Cauly OBSAH Pro 2 4 hráče od 10 let Autor: Rüdiger Dorn Ilustrace: Franz Vohvinkel Překlad: Cauly CZ Anglie na konci 19.století: Britské impérium ovládá z Londýna přes čtvrtinu celého světa. Na Silvestra se roku 1899

Více

3 hráči. 3. etapa 2. etapa 1. etapa. 1. bodování Král.hrad: Úroveň 1 = 5 vítězných bodů. 2. bodování Král.hrad: Úroveň 2 = 10 vítězných bodů

3 hráči. 3. etapa 2. etapa 1. etapa. 1. bodování Král.hrad: Úroveň 1 = 5 vítězných bodů. 2. bodování Král.hrad: Úroveň 2 = 10 vítězných bodů Překlad lepek je délán dle novější verze pravidel, kterou napsal Milan Kubín (viz www.zatrolene-hry.cz). Pokud si chcete i v pravidlech přizpůsobit obrázky karet starší verzi, tak si vytiskněte i tyto

Více

Herní plán. Magic Stars

Herní plán. Magic Stars Herní plán Magic Stars 1. Úvod Magic Stars je hra se třemi válci a pěti výherními liniemi. Hra obsahuje 8 různých symbolů. 2. Pravidla hry a její průběh Počet linií ve hře Magic Stars je po celou dobu

Více

Michael Kiesling / Wolfgang Kramer. a rytíři kulatého stolu

Michael Kiesling / Wolfgang Kramer. a rytíři kulatého stolu Michael Kiesling / Wolfgang Kramer a rytíři kulatého stolu ˇ Myšlenka hry Hráči vedou skupinu rytířů na dvoře krále Artuše. Snaží se trvale zvyšovat prestiž své skupiny, a to usedáním ke kulatému stolu

Více

Pravidla pro modrý minivolejbal Upraveno pro Středočeský festival minivolejbalu 2015

Pravidla pro modrý minivolejbal Upraveno pro Středočeský festival minivolejbalu 2015 Pravidla pro modrý minivolejbal Upraveno pro Středočeský festival minivolejbalu 2015 1. Hrací plocha, rozměry, síť a míč 1.1 Hrací plochu tvoří obdélníkové hřiště. 1.2 Rozměry hřiště jsou 4,5 m x 12,0

Více

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název Něco visí ve vzduchu. Správce vypadá, jako by skrýval tajemství. Tvůj věrný sluha tě však varuje. Chystá se spiknutí. Tohle si přece nenecháš líbit. Vymysli vlastní plán, využij svého vlivu a známostí.

Více

Úvod. Obsah. Dvě mapy Severní Amerika a Evropa. Vysoké napětí deluxe pro 2 hráče: Proti Trustu. Příprava hry

Úvod. Obsah. Dvě mapy Severní Amerika a Evropa. Vysoké napětí deluxe pro 2 hráče: Proti Trustu. Příprava hry Úvod Hra Vysoké napětí deluxe vychází z velmi úspěšné hry Vysoké napětí. Není to však pouze stejná hra s většími, propracovanějšími a krásnějšími komponentami, ale svébytná verze připravená k desátému

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

VZRUŠUJÍCÍ STRATEGICKÁ HRA O BOZÍCH, ZBOŽÍ A VZNEŠENOSTI MYŠLENKA HRY

VZRUŠUJÍCÍ STRATEGICKÁ HRA O BOZÍCH, ZBOŽÍ A VZNEŠENOSTI MYŠLENKA HRY VZRUŠUJÍCÍ STRATEGICKÁ HRA O BOZÍCH, ZBOŽÍ A VZNEŠENOSTI MYŠLENKA HRY MYŠLENKA HRY Zkuste štěstí na tajemném ostrovním světě Bora Bora. Cestujte po ostrovech, stavějte chýše tam, kde se mohou usadit nezlomní

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

9.2.5 Sčítání pravděpodobností I

9.2.5 Sčítání pravděpodobností I 9.2.5 Sčítání pravděpodobností I Předpoklady: 9203 Pedagogická poznámka: Následující problém sice zadávám jako příklad, ale minimálně na začátku s žáky počítám na tabuli. I kvůli tomu, aby jejich úprava

Více

Habermaaß-hra 5657A /4796N. Maják v obležení

Habermaaß-hra 5657A /4796N. Maják v obležení CZ Habermaaß-hra 5657A /4796N Maják v obležení Maják v obležení Kooperativní hra pro 2 až 4 strážce majáku ve věku od 4 do 99 let. Zahrnuje soutěžní variantu. Autoři: Carmen & Thorsten Löpmann Ilustrace:

Více

a) počet bodů b) vzájemný zápas c) rozdíl skóre d) vyšší počet vstřelených branek e) kopy ze značky PK

a) počet bodů b) vzájemný zápas c) rozdíl skóre d) vyšší počet vstřelených branek e) kopy ze značky PK MEMORIÁL JOSEFA KOŠECE 4.ročník, 25.6. 2016, Chuderov P R O P O Z I C E Pořadatel: Okresní fotbalový svaz Ústí nad Labem Termín: Sobota 25.6. 2016 Místo konání: Areál Fotbalového klubu Chuderov (Chuderov

Více

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck Biskup očekává velmi váženou návštěvu, ale bohužel velká freska - malba na stropě katedrály - zoufale volá po zrestaurování. Souhrn Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck pro 2-4 hráče od 10 let Proslulí

Více

Úvod. Karty baronů. Operační karty. Komponenty. Akcie. Box vydaných akcií. Značky akcií. Box dostupných akcií Karta společnosti

Úvod. Karty baronů. Operační karty. Komponenty. Akcie. Box vydaných akcií. Značky akcií. Box dostupných akcií Karta společnosti Úvod Je polovina 19 století v Anglii...a dráhy, které byly nejdříve určeny pro převoz uhlí, se začínají měnit v železnice. Mnoho různých společností používá různě rozchodné železnice k propojení vesnic,

Více

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce.

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. 9.1.9 Kombinace II Předpoklady: 9108 Př. 1: Je dána pěti prvková množina: M { a; b; c; d; e} =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. Vypisujeme

Více

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz)

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) KUBA Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) Za nepříznivých okolností se vesnice na ostrově snaží získat nezávislost, vliv a bohatství.kdo bude schopen nejvýhodněji prodávat

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Matthias Cramer, Louis Malz, Stefan Malz pro 2-5 hráčů od 12 let Vítejte v éře rokoka. Francii vládne Ludvík XV. a opulentní bály se stávají bontonem. Významné osobnosti se zahalují do vznešených kabátů

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

ASSYRIA. Autor: Emanuele Ornella Ilustrace: Arnaud Demaegd Design: Cyril Demaegd FAQ & forum: http://www.ystari.com Překlad: Michal Kohoutek

ASSYRIA. Autor: Emanuele Ornella Ilustrace: Arnaud Demaegd Design: Cyril Demaegd FAQ & forum: http://www.ystari.com Překlad: Michal Kohoutek Autor: Emanuele Ornella Ilustrace: Arnaud Demaegd Design: Cyril Demaegd FAQ & forum: http://www.ystari.com Překlad: Michal Kohoutek Obsah 1 herní plán 40 domků ve 4 barvách 16 základen zikkuratů ve 4 barvách

Více

Pravidla hry. Herní materiál

Pravidla hry. Herní materiál Průmyslovou revoluci v Americe by si bez železnice snad ani nikdo nedokázal představit. Rozvíjet tak velkou zemi bez možnosti přepravovat potřebný materiál na velké vzdálenosti zkrátka nejde. Železniční

Více

Razzia!. Od Reinera Knizia

Razzia!. Od Reinera Knizia Razzia!. Od Reinera Knizia Počet hráčů: 2 5 Věk: od 12 let Hrací doba: přibližně 45 minut Herní materiál. 99 karet kořistí (obsahují 6 typů karet s barevně odlišným rámečkem) 20 červených 20 cetek (4 od

Více

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu.

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu. 1 Přehled hry Občanská válka přinesla do celé galaxie chaos a zmatek. Rebelové se snaží obnovit svobodu a volnost po celé galaxii, zatímco Impérium plánuje zkázu Rebelům a jakékoli naději, kterou probouzejí.

Více

Nakupte více, získejte více!

Nakupte více, získejte více! Novinka! Nakupte více, získejte více! Navyšte svoji slevu s Avonem a prožijte snové léto! Chtěli byste až 50 % slevu? Chtěli byste až 500 Kč od Avonu jako dárek na nákup dalších výrobků? Neváhejte a využijte

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105 .. Kruhový pohyb Předpoklady: 05 Předměty kolem nás se pohybují různými způsoby. Nejde pouze o přímočaré nebo křivočaré posuvné pohyby. Velmi často se předměty otáčí (a některé se přitom pohybují zároveň

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

V ROCE DRAKA. (Im Jahr des Drachen) Stefan Feld. Kdo si nestanoví cíl v malých věcech, tomu selže i velký plán. Konfucius (551-479 př. Kr.

V ROCE DRAKA. (Im Jahr des Drachen) Stefan Feld. Kdo si nestanoví cíl v malých věcech, tomu selže i velký plán. Konfucius (551-479 př. Kr. V ROCE DRAKA (Im Jahr des Drachen) Stefan Feld Kdo si nestanoví cíl v malých věcech, tomu selže i velký plán. Konfucius (551-479 př. Kr.) Herní idea Každý hráč se v této hře vžívá do role čínského provinciálního

Více

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o.

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o. E-ZAK metody hodnocení nabídek verze dokumentu: 1.1 2011 QCM, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Základní hodnotící kritérium... 3 Dílčí hodnotící kritéria... 3 Metody porovnání nabídek... 3 Indexace na nejlepší hodnotu...4

Více

Pravidla. Princip hry a úvod. Anne de Bajolais. Sir Michaël DeMigthon. Pokud je lichý počet hráčů, přečtěte si pravidlo Kurtizána v kapitole Varianty.

Pravidla. Princip hry a úvod. Anne de Bajolais. Sir Michaël DeMigthon. Pokud je lichý počet hráčů, přečtěte si pravidlo Kurtizána v kapitole Varianty. Pravidla Ženy jsou marnotratné se říká, když si žena koupí nový náhrdelník. Nicméně když si muž koupí novou továrnu, říká se, že jednoduše uspokojuje své potřeby. Nezaměňujme ty dvě situace! Anne de Bajolais.

Více

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance)

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance) KOLÉBKA RENESANCE (Die Wiege der Renaissance) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn Počet hráčů: 2-4 Věk: od 12 let Délka hry: 45-60 min Herní materiál 36 historických událostí Poznámka: Texty událostí mají různou

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

Kvadratické rovnice pro učební obory

Kvadratické rovnice pro učební obory Variace 1 Kvadratické rovnice pro učební obory Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jkaékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. 1. Kvadratické

Více

Jakub Juránek. 1.64 Určete počet kvádru, jejichž velikosti hran jsou přirozená čísla nejvýše rovná deseti. Kolik je v tomto počtu krychlí?

Jakub Juránek. 1.64 Určete počet kvádru, jejichž velikosti hran jsou přirozená čísla nejvýše rovná deseti. Kolik je v tomto počtu krychlí? Jakub Juránek UČO 393110 1.64 Určete počet kvádru, jejichž velikosti hran jsou přirozená čísla nejvýše rovná deseti. Kolik je v tomto počtu krychlí? Kvádr a b c, a, b, c {1, 2,..., 10} a b c = c a b -

Více

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Nařízení 11/2002 Sb., Bezpečnostní značky a signály 4 odst. 1 nařízení 11/2002 Sb. Nádoby pro skladování nebezpečných chemických látek, přípravků

Více

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE Strana 1 Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE 1 Strana 2 Předmluva Vítejte ve světě podnikatelů. Ve hře Vysoké napětí - Factory Manager se každý z hráčů vžije do role majitele

Více

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie HRACÍ MATERIÁL Eufrat a Tigris 1 hrací deska 153 civilizačních kartiček - 30 černých osady - 57 červených chrámy - 36 modrých farmy - 30 zelených tržiště 8 kartiček katastrof 4 spojovací kartičky 4 kartičky

Více

DUM téma: KALK Výrobek sestavy

DUM téma: KALK Výrobek sestavy DUM téma: KALK Výrobek sestavy ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor: 23-41-M/01 Strojírenství

Více

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI Příklad 1: Domácí úkol DU01_p MAT 4AE, 4AC, 4AI Osm spolužáků (Adam, Bára, Cyril, Dan, Eva, Filip, Gábina a Hana) se má seřadit za sebou tak, aby Eva byly první a Dan předposlední. Příklad : V dodávce

Více

SK MORAVAN OLDŘIŠOV, z.s.

SK MORAVAN OLDŘIŠOV, z.s. SK MORAVAN OLDŘIŠOV, z.s. Propozice V. ročníku fotbalového turnaje mladších žáků O pohár Alfréda Bořuckého www.skmo.cz Vážení přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na již V. ročník turnaje mladších žáků O

Více

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

2.8.9 Parametrické rovnice a nerovnice s absolutní hodnotou

2.8.9 Parametrické rovnice a nerovnice s absolutní hodnotou .8.9 Parametrické rovnice a nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 0,, 806 Pedagogická poznámka: Opět si napíšeme na začátku hodiny na tabuli jednotlivé kroky postupu při řešení rovnic (nerovnic)

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF.

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF. Stránka 1 z 6 ABO formát Technický popis struktury formátu souboru pro načtení tuzemských platebních příkazů k úhradě v CZK do internetového bankovnictví. Přípona souboru je vždy *.KPC Soubor musí obsahovat

Více

Microsoft Office. Word styly

Microsoft Office. Word styly Microsoft Office Word styly Karel Dvořák 2011 Styly Používání stylů v textovém editoru přináší několik nesporných výhod. Je to zejména jednoduchá změna vzhledu celého dokumentu. Předem připravené styly

Více

Biologie člověka nervová soustava kvarteto

Biologie člověka nervová soustava kvarteto Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova 55 Biologie člověka nervová soustava kvarteto Pravidla hry: Hra se skládá z 32 karet. Zúčastnit se může libovolný počet hráčů žáků nejméně však 3, nejlépe 4. Karty

Více

hry OBSAH HRY: CÍL HRY PŘÍPRAVA HRY SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS je pečeť, která udržuje zlo mimo tento svět...

hry OBSAH HRY: CÍL HRY PŘÍPRAVA HRY SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS je pečeť, která udržuje zlo mimo tento svět... 2 Hra je určena pro 2-4 hráče. Herní doba: 45-60 minut OBSAH HRY: 1 herní plán 24 dílků lávek 4 sady, rozdělené podle typu (materiálu), každá sada se skládá z 6 různých tvarů: velký rohový díl malý rohový

Více

The Lord of the Rings

The Lord of the Rings TM KNIHA PRAVIDEL 1 The Lord of the Rings Kniha Pán prstenů od J.R.R. Tolkiena je příběhem osobního růstu a boje dobra proti zlu. Sauron, Temný pán, stvoří mocný kouzelný prsten, aby ovládl Středozem a

Více

Autoři: David V. H. Peters a Harry Wu. hra pro 2-5 hráčů

Autoři: David V. H. Peters a Harry Wu. hra pro 2-5 hráčů Bohaté obchodnické rodiny táhnou se svou karavanou po Hedvábné stezce, aby uzavřely lukrativní obchody. Hráči se vžijí do rolí obchodníků, Obsah hry 1 hrací deska znázorňuje mapu s políčky. Na horním a

Více

2.7.2 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem

2.7.2 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem .7. Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem Předpoklady: 70 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem: znamená? 3 y = = = = 3 y y y 3 = ; = ; = ;.... Co to Pedagogická poznámka: Nechávám studenty,

Více

Admiral Lions DEV. Struktura: Premium V+ Gaminator IV DEV

Admiral Lions DEV. Struktura: Premium V+ Gaminator IV DEV Struktura: Admiral Lions DEV Všeobecně: Jedná se o výherní hrací přístroj, který opticky znázorňuje válcovou hru. Válcová hra zahrnuje 5 válců, přičemž z každého válce zobrazuje monitor vždy 3 symboly.

Více

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let THE FORGOTTEN PLANET Hra pro 2-4 hráče od 12 let Po celém vesmíru probíhá nekonečná honba za energetickými krystaly. Velká obchodní gilda platí ohromné sumy peňez a tak existuje spousta pátračů, kteří

Více

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou .. Nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 06, 09, 0 Pedagogická poznámka: Hlavním záměrem hodiny je, aby si studenti uvědomili, že se neučí nic nového. Pouze používají věci, které dávno znají, na

Více

ANDREAS SEYFARTH CÍL HRY HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY PRŮBĚH HRY

ANDREAS SEYFARTH CÍL HRY HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY PRŮBĚH HRY ANDREAS SEYFARTH San Juan Zlatokop nebo guvernér, radní nebo stavitel? Ať už v Novém světě hrajete jakoukoliv roli, máte jen jeden cíl: dosáhnout co největšího blahobytu a věhlasu! Kdo bude vlastnit nejvýnosnější

Více

PRAVIDLA HRY S VÝKLADEM...

PRAVIDLA HRY S VÝKLADEM... 1 Obsah OBSAH PRAVIDLA HRY S VÝKLADEM... 3 1. Obecné pokyny... 3 2. Zahájení partie... 4 3. Braní zajatců... 5 4. Zákaz sebevraždy... 7 5. Výjimka ze zákazu sebevraždy... 8 6. Pravidlo kó... 10 7. Pravidlo

Více

obchodních smluv s místními panovníky.

obchodních smluv s místními panovníky. V roce 1498 dorazila portugalská výprava Vasca da Gamy do indického Kalikutu. V té době to byl pozoruhodný čin. Bylo to totiž první obeplutí Afriky. Místní panovníci proto portugalským kupcům umožnili

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17)

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17) ŽEZLO ZE ZAVADORU I. Obsah hry - Herní deska obsahující stupnice Znalostí a stupnici vítězných bodů - Žetony v barvách jednotlivých hráčů - Desky hráčů obsahující stupnici limitu karet v ruce, pole pro

Více

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 cs-cz Poznámky k verzi Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 Verze 2.27 nahrazuje verzi 2.26 programu Scania Diagnos & Programmer 3 a podporuje systémy ve vozidlech řady P, G, R a T a řady F, K a N

Více

PROPOZICE. Divize ZÁBĚHLICE. České Amatérské Bowlingové Ligy ABL. 9.ročník 2008 jaro

PROPOZICE. Divize ZÁBĚHLICE. České Amatérské Bowlingové Ligy ABL. 9.ročník 2008 jaro PROPOZICE České Amatérské Bowlingové Ligy ABL 9.ročník 2008 jaro Divize ZÁBĚHLICE Praha, 25.1. 2008 Základní pravidla 1. Pořadatel soutěže Bowling Magazín ČR SILVER LANE PRODUCTION s.r.o. Cukrovarnická

Více

KOMPONENTY PŘÍPRAVA HRY

KOMPONENTY PŘÍPRAVA HRY PŘEHLED Jste vedoucím velkého obchodního domu ve skladové čtvrti Hamburku zvané Speicherstadt. Pomocí systému "vydraž a kup" budete pořizovat obchodní karty. Tyto karty Vám poskytnou např. lodi naložené

Více

Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut

Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut 4 karty rytířů 4 karty stanů 8 karet lokací 16 karet akcí z toho 4 x E, 2 x A, 2 x T, 2 x G, 2 x Q, 4 x P 14 karet úkolů 18 karet ctností 2 přehledové

Více

Přehled hry Budoucnost patří těm, kteří věří v krásu svých snů. Cíl hry

Přehled hry Budoucnost patří těm, kteří věří v krásu svých snů. Cíl hry ...A nakonec se tam vyvinul živočišný druh známý jako člověk. A objevil se u něho první záblesk inteligence. A inteligence přinesla mnohé plody:oheň, nástroje a zbraně, lov, zemědělství a dělení se o jídlo,

Více

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Tabulky Word 2007 - egon Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Jan Málek 26.7.2010 Tabulky Tabulky nám pomáhají v pochopení, jak mezi sebou souvisí určité informace, obohacují vzhled dokumentu

Více

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í Okresní soud ve Vyškově rozhodl samosoudcem Mgr. Silvií Knollovou ve věci výkonu rozhodnutí zpeněžením majetku zůstavitelky JUDr. Hany Kabelkové, nar. 5.9.1943, zemř.

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín MATEMATIKA Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: Vítáme vás na gymnáziu Omská a přejeme úspěšné vyřešení všech úloh. Úlohy můžete řešit v libovolném pořadí. V matematice pracujeme s čísly

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31 Kritéria přijímacího řízení pro první kolo přijímacího řízení na Obchodní akademii a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, pro školní rok 2016/2017, obor vzdělání 63 41-M/02 Obchodní

Více

3.2.4 Podobnost trojúhelníků II

3.2.4 Podobnost trojúhelníků II 3..4 odobnost trojúhelníků II ředpoklady: 33 ř. 1: Na obrázku jsou nakresleny podobné trojúhelníky. Zapiš jejich podobnost (aby bylo zřejmé, který vrchol prvního trojúhelníku odpovídá vrcholu druhého trojúhelníku).

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

Ozobot aktivita lov velikonočních vajíček

Ozobot aktivita lov velikonočních vajíček Ozobot aktivita lov velikonočních vajíček Autor: Ozobot Publikováno dne: 9. března 2016 Popis: Tato hra by měla zábavnou formou procvičit programování ozokódů. Studenti mají za úkol pomoci Ozobotovi najít

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - město Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - karavana 1 herní plán - věž 4 herní plány hráčů

Více

Organizační styl našich soutěží.

Organizační styl našich soutěží. Organizační styl našich soutěží. Dlouhodobé indivividuální soutěže - dvouhra a čtyřhra muži a ženy + smíšená čtyřhra. Základem všech naší organizace jsou dlouhodobé soutěže. Pořádány jsou již od roku 2012.

Více

Autoři: Leo Colovini & Giuseppe Baù. pro 3 až 4 hráče

Autoři: Leo Colovini & Giuseppe Baù. pro 3 až 4 hráče Autoři: Leo Colovini & Giuseppe Baù pro 3 až 4 hráče Obsah 1.0 Úvod 2.0 Komponenty 3.0 Začátek hry 4.0 Průběh hry 5.0 Pohyb místodržícího 6.0 Volné akce 7.0 Zvláštní akce 8.0 Dražby 9.0 Vítězství ve hře

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

BBO KOMPEK tour: Chomutov, Kladno III. ročník (2016/2017)

BBO KOMPEK tour: Chomutov, Kladno III. ročník (2016/2017) BBO KOMPEK tour: Chomutov, Kladno III. ročník (2016/2017) Série se skládá z dvanácti turnajů. V každém centru (Chomutov, Kladno) se během roku odehraje 6 turnajů. Po skončení série budou na následujícím

Více

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Příloha č. 5 Servisní smlouvy Rozklad nabídkové ceny servisních ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Část P2_5 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 INSTRUKCE... 3 3 ZÁVAZNÝ FORMULÁŘ PRO ROZKLAD NABÍDKOVÉ

Více

HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016

HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016 HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016 v požárním útoku 1. Vyhlašovatel Okresní odborná rada mládeže Havlíčkův Brod. Kontaktní osoba Jiří Tecl (SDH Pohled). 2. Účast na turné SDH zapojeno do hry Plamen.

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Příklad: Základem pro analýzu je časová řada živě narozených mezi lety 1970 a 2005. Prvním úkolem je vybrat vhodnou trendovou funkci pro vystižení

Více

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B).

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B). Pro 2 4 hráče od 10 let Autor oblíbené hry Osadníci z Katanu vás nyní zve s novou originální hrou do rozbouřených mořských vln. Bojujte proti pirátům, chytře naplánujte své obchodní strategie a pomozte

Více

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY Počet hráčů: 2-6 Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 min. Obsah: 66 hracích karet: 45 karet s čísly (hodnota 0 8 čtyřikrát, hodnota 9 devětkrát), 21 speciálních karet (9 karet Výměna, 7 karet Špehuj, 5 karet

Více

( ) 2.4.4 Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I. Předpoklady: 2401, 2208

( ) 2.4.4 Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I. Předpoklady: 2401, 2208 .. Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I Předpoklady: 01, 08 Opakování: Pokud jsme při řešení nerovnic potřebovali vynásobit nerovnici výrazem, nemohli jsme postupovat pro všechna čísla

Více

Příprava hry. Rozložte herní plán. 1 traťový úsek položte jako bariéru před červené pole bodovací tabulky. Tato bariéra označuje konec hry.

Příprava hry. Rozložte herní plán. 1 traťový úsek položte jako bariéru před červené pole bodovací tabulky. Tato bariéra označuje konec hry. 1 Trans America / Trans Europa. Zábavná hra z prostředí stavby železniční sítě od Franz-Benno Delonge pro 2 až 6 hráčů od 8 let délka hry asi 30 minut Materiál... 1 Herní plán 85 Traťových úseků 35 Karet

Více

4.1.4. Kategorie 14, 16, 18 let

4.1.4. Kategorie 14, 16, 18 let 4.1.4. Kategorie 14, 16, 18 let Týmová hra Rozdělíme hráče na dva týmy. Na zavolání trenéra 1-1, 2-2 nebo 3-3 začíná hra. Ostatní hráči jsou podél hřiště ve středním pásmu a jsou součástí hry. Hráči uprostřed

Více

Abstrakt. Následující text obsahuje detailní popis algoritmu Minimax, který se používá při realizaci rozhodování

Abstrakt. Následující text obsahuje detailní popis algoritmu Minimax, který se používá při realizaci rozhodování Abstrakt Následující text obsahuje detailní popis algoritmu Minimax, který se používá při realizaci rozhodování počítačového hráče v jednoduchých deskových hrách, a jeho vylepšení Alfa-Beta ořezávání,

Více

Bodování pro pracovně nejúspěšnějšího strakáče

Bodování pro pracovně nejúspěšnějšího strakáče 1 Bodování pro pracovně nejúspěšnějšího strakáče Hodnotit se budou psi i feny dohromady. Vyhodnocena budou první 3 místa. Zúčastnit soutěže se může český strakatý pes s PP. Podmínkou je členství majitele

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Střední škola Vimperk, Nerudova 267 pořádá. přebor České republiky stavebních škol v přespolním běhu 2007/2008

Střední škola Vimperk, Nerudova 267 pořádá. přebor České republiky stavebních škol v přespolním běhu 2007/2008 Střední škola Vimperk, Nerudova 267 pořádá z pověření OS STAVBA ČR a Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR přebor České republiky stavebních škol v přespolním běhu 2007/2008 Ve Vimperku 17. 18. 10.2007

Více