Věc : Požadavek na předložení nabídky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Věc : Požadavek na předložení nabídky"

Transkript

1 Zadavatel.: Obec Štědrá Štědrá Žlutice IČ zastoupená : Františkem Pánkem, starostou obce Věc : Požadavek na předložení nabídky Název : oprava omítek stěn místností č.101, 212, 213 a 214 hlavní budovy zámku Štědrá, čp.1, st.p.č.1/5 Žádáme o předložení nabídky opravu omítek stěn místností č.101, 212, 213 a 214 zámku Štědrá cena celkem vč.dph POZOR : jedná se o památkově chráněný objekt, nutná spolupráce s památkáři a restaurátorský dozor (ZAJISTÍ ZADAVATEL). VZHLEDEM K TOMU, ŽE PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY NELZE PŘESNĚ POPSAT, JE MOŽNO DOMLUVIT PROHLÍDKU NA TEL , PÁNEK FR., STAROSTA OBCE

2 Popis prací : oprava omítek štukových stěn : místnost m2 omítek štukových,klenby - 12m2 oprava soklu ve vstupní hale místnost ,2 m2 oprava omítek štukových stěn místnost ,6 m2 oprava omítek štukových stěn - 26m2 nová omítka štuková (jih) místnost ,3m2 oprava omítek štukových stěn RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ 101, 212, 213, 214 VYPRACOVAL: Ak.mal. Jiří Rataj srpen 2013

3 RESTAURÁTORSKÁ ZPRÁVA Z PRŮZKUMU OMÍTEK MÍSTNOSTÍ 101, 212, 213, 214 ZÁMKU ŠTĚDRÁ ZADÁNÍ Předmětem zakázky je vypracování stratigrafického sondážního průzkumu omítek a malířských úprav interiéru místností 101, 212, 213, 214 zaměřeného na zjištění stavu a rozsahu starších omítkových vrstev s historicky a památkově hodnotnými vrstvami malířské a štukové výzdoby. POPIS PAMÁTKY Původní zámek byl založen roku 1630 Adamem Jiřím z rodu Kokořovců. Jednalo se o jednoposchoďovou stavbu, která byla po roce 1730 opětně přestavěna Ferdinandem Jakubem z Kokořova. Po dokončení prací sem bylo přeneseno panské sídlo ze Žlutic a zámek se stal rezidencí. Nedlouho poté, roku 1747, zámek v důsledku nepozornosti sloužících vyhořel. Roku 1751 byl obnoven a přestavěn v pozdně barokním stylu. V roce 1830 získal renovací svůj dnešní vzhled. Do délky založená stavba byla opatřena ve svém středu vstupní bránou, byly upraveny klasicistní fasády, přistavěn nový štít zahradního průčelí a novobarokní portikus doplněný balkonem. Za posledního příslušníka rodu Kokořovců Ludvíka se žlutické panství dostalo roku 1876 pod nucenou správu a o deset let později je získal Karel Proksch. Zanedlouho byla na zadlužené panství nucená správa opět uvalena a až roku 1915 získal celé panství rytíř Josef Menčík, kterému patřilo až do roku Po roce 1989 byl zámek prodán soukromému majiteli. Budovy nebyly využívány, zpustly a ocitly se na pokraji zkázy. Zřítil se portikus v jižním průčelí, střechami zatékalo a byla narušena statika budovy. V prosinci 2011 koupila objekt obec Štědrá a zahájila práce na jeho rekonstrukci. Jedná se o místnosti v půdorysu barokního založení zdiva, s barokními a klasicistními konstrukcemi příček, stropů a podlah. I přes četné stavební úpravy se dochovaly hodnotné omítkové vrstvy s malířskými úpravami z jednotlivých etap přestaveb a úprav interiéru.

4 STAV PAMÁTKY Omítková souvrství a malířské úpravy se dochovaly ve stavu úměrném stupni devastace objektu v posledních desetiletích 20. a zejména prvního desetiletí 21. století. Vlivem absence údržby střechy došlo k zatékání dešťové vody, která zapříčinila destrukci dřevěných konstrukcí nesoucích strop a fabion při jižním průčelí. Jednotlivé vrstvy omítek jsou lokálně uvolněné vzájemně i od zdiva. Barevné pigmenty malířských úprav jsou zpráškovatělé a masivně napadené plísněmi. Z prasklin fabionů vyrůstají plodnice dřevokazných hub. V plochách stěn i stropů jsou dobře patrné degradující opravy cementovými maltami a necitlivě provedenými trasami instalací ÚT a rozvodů elektřiny. Při stavebních úpravách prováděných v roce 1915 byly odstraněny štukové římsy fabionu a štuková zrcadla zdobící stropy. V loňském a letošním roce byla realizována obnova střechy, došlo k vyklizení interiérů a zabezpečení systematického větrání, což výrazně přispělo ke stabilizaci vlhkostních poměrů důležitých pro záchranu historicky cenných uměleckořemeslných prvků a omítkových vrstev s malířskými výzdobami. TECHNOLOGIE PRŮZKUMU Stratigrafický sondážní průzkum byl proveden destrukční metodou, postupným snímáním jednotlivých vrstev pomocí štětců, kartáčků, skalpelů, restaurátorských špachtlí a kladívek.

5 NÁLEZOVÁ ZPRÁVA Situace půdorysu 1 a 2NP s číselným označením místností dle SHP. 2NP 1NP S Z V J MÍSTNOST 212 Na stěnách se dochovaly menší fragmenty barokních a fragmenty klasicistních omítek z první třetiny 19. století, které lze datovat rokem 1830, kdy byla provedena rozsáhlá obnova interiéru zámku. Klasicistní omítka je vápenná jednovrstvá připravená z kvalitního vápna. Na této omítce se dochovaly velmi hodnotné fragmenty polychromní malířské úpravy s motivem iluzivní malby štukového soklu členěného kazetami, orámováním stěn s malbou rostlinného motivu a iluzivní malbou dřevěného intarzovaného obložení špalety oken. Na stěnách jsou starší omítkové vrstvy překryty jednovrstvou vápennou omítkou z počátku 20. století s monochromními nátěry v tónu bílé, která navazuje na soudobou štukosádrovou výzdobu stropu s vysokým fabionem s římsou.

6 Detaily modelace štuků rostlinných motivů doplňujících štukové rámy jsou prováděné volnou modelací. Ostatní profily jsou vyrobeny v dílně, nalepeny na hrubou omítku stropu provedenou na rákosu a doplněny štukosádrovou omítkou v celé ploše fabionu a stropu. Omítková souvrství a barevné vrstvy jsou narušeny vlivem pronikání vlhkosti a dešťové vody. Pigmenty monochromní i figurální malby jsou kontaminované plísněmi. Při jižním průčelí je odtržen fabion s částí omítek stropu. V trhlinách je dobře patrné prorůstání plodnic dřevokazných hub z dřevěných konstrukcí. Pohled na sondu 1 s nálezem klasicistní malby, dobře patrný je fragment malby s květinovým motivem uprostřed orámované plochy stěny. Detail sondy 2.

7 Pohled na sondu 2 s nálezem klasicistní malby, dobře patrný je fragment malby s orámováním plochy stěny a malby soklu. Pohled na sondu 2 s nálezem klasicistní malby, dobře patrný je fragment malby s orámováním plochy stěny a malby soklu.

8 Pohled na sondu 3 s nálezem klasicistní malby orámovaní plochy stěny a fragment barokní napekované omítky s monochromním vápenným nátěrem. Pohled na sondu 4 s nálezem klasicistní malby v nadpraží dveří do místnosti 213.

9 Pohled na sondu 5 s nálezem klasicistní malby s orámováním plochy stěny pod štukovou římsou z počátku 20. století. Pohled na štukosádrovou výzdobu stropu s monochromní výmalbou v tónu bílé.

10 Pohled na sondu 7 provedenou ve špaletě okna s nálezem klasicistní malby iluzivní intarzie. MÍSTNOST 213 Na stěnách se dochovaly fragmenty barokních jednovrstvých vápenných omítek s několika monochromními vápennými nátěry v tónech bílé. Další nalezenou vrstvou jsou omítky klasicistní z první třetiny 19. století, které lze datovat rokem 1830, kdy byla provedena rozsáhlá obnova interiéru zámku. Také tyto omítky byly natírány vápennými nátěry v tónech bílé a iluzivní malbou dřevěného intarzovaného obložení špalety oken. Na stěnách jsou starší omítkové vrstvy překryty jednovrstvou vápennou omítkou z počátku 20. století s monochromními nátěry v tónu bílé, která navazuje na soudobou štukosádrovou římsu pod vysokým fabionem. Vápenné jednovrstvé omítky fabionu a stropu provedené na rákosu jsou barokního typu, hlazené dřevěným hladítkem. Strop člení štukové rámy a zrcadlo s barokizující profilací. Omítka nese vápenný nátěr a polychromní dekorativní malbu z druhé poloviny 19. století. Ve štukovém zrcadle je dekorativní malba překryta mladší malbou provedenou patrně na konci 19. století. Motivem malby je kruhová rozeta s erby rodu Kokořovců a erby spřízněných rodů. Plocha rozety kolem erbů je doplněna iluzivní malbou

11 štukových gotických kružeb. Výzdoba stropu a fabionu je překryta novodobými monochromními nátěry. Omítková souvrství a barevné vrstvy jsou narušeny vlivem pronikání vlhkosti a dešťové vody. Pigmenty monochromní i figurální malby jsou kontaminované plísněmi. Dekorativní výzdoba stropu je narušena škrábáním maleb při posledních opravách stropu. Při jižním průčelí je odtržen fabion s částí omítek stropu. V trhlinách je dobře patrné prorůstání plodnic dřevokazných hub z dřevěných konstrukcí. Jižní stěna místnosti se zřítila a je nově vyzděná. Pohled na sondu provedenou ve špaletě okna v jižní stěně s nálezem klasicistní malby iluzivní intarzie.

12 Pohled na sondu na východní stěně s nálezem pekovaných klasicistních a barokních omítek s nátěry v tónech bílé.

13 Pohled na sondu na východní stěně s nálezem pekovaných klasicistní omítky s nátěry v tónu bílé a mladšími monochromními výmalbami. Pohled na sondu na fabionu na východní stěně s nálezem klasicistní dekorativní lineární malby.

14 Pohled na sondu na severní stěně s nálezem pekovaných klasicistních a barokních omítek s nátěry v tónu bílé a mladšími dekorativními výmalbami. Pohled na sondu ve špaletě okna v severní stěně s nálezem klasicistní malby iluzivní intarzie.

15 Pohled na sondu na západní stěně s nálezem pekovaných klasicistních a barokních omítek s nátěry v tónu bílé. Pohled na sondu na západní stěně s nálezem pekovaných klasicistních a barokních omítek s nátěry v tónu bílé a mladšími dekorativními výmalbami.

16 Pohled na sondu na fabionu na západní stěně s nálezem klasicistní dekorativní lineární malby. Pohled na dekorativní výmalbu stropu s motivy erbů.

17 Celkový pohled na strop se štukovou výzdobou a malbami erbů.

18 MÍSTNOST 214 Na stěnách se dochovala klasicistní jednovrstvá vápenná omítka s vápennou líčkou a dekorativní malbou kvádrování z první třetiny 19. století, kterou lze datovat rokem 1830, kdy byla provedena rozsáhlá obnova interiéru zámku. Další vrstvou je jednodušší obnova iluzivního kvádrování stěn, dekorativní malba kazet s rozetami s motivem orla členící fabion a lineární malba kopírující štukové rámy stropu. Mladší malba je provedena hlinkovými barvami. Na stěnách a klenbě schodiště se dochovala štuková výzdoba kvádrování, kterou lze spolu s mladší výmalbou stěn a stropu zařadit k neoklasicistním úpravám interiéru prováděných na počátku 20. století. Plochy stěn a stropu překrývají novodobé hlinkové a klihokřídové nátěry. Omítková souvrství a barevné vrstvy jsou narušeny vlivem pronikání vlhkosti a narušena četnými prasklinami. Pigmenty dekorativní malby jsou zpráškovatělé. Omítky stropu provedené na rákosu jsou lokálně odpojené od prkenného podbití stropu. Pohled na dekorativní malbu z konce 19. století nalezenou na fabionu.

19 Pohled na dekorativní malbu z konce 19. století nalezenou na stropě. Celkový pohled na dekorativní malbu z konce 19. století nalezenou na stropě a fabionu.

20 Pohled na dekorativní malbu kvádrování stěn z poloviny 19. století. Pohled na dekorativní malbu kvádrování stěn z konce 19. století.

21 Pohled na sondy provedené na stěně. Pohled na sondu se stratigrafií dekorativních maleb kvádrování stěn.

22 Štuková výzdoba schodiště napodobující obklady z pískovce.

23 MÍSTNOST 101 Jedná se o místnost průjezdu s hlavním vstupem do zámku v severním nádvorním průčelí. Místnost je sklenuta valenou klenbou s výsečemi. Na ploše klenby byly nalezeny fragmenty pekovaných omítek z první třetiny 19. století se zbytky monochromní malby v odstínu červené. Další vrstvou nalezenou na klenbě jsou omítky z první třetiny 19. století s jednoduchou dekorativní výzdobou hřebínků klenebních výsečí. Tato výzdoba byla nejméně jedenkrát obnovena. Další vrstvou jsou novodobé monochromní výmalby. Na stěnách se dochovaly pouze novodobé cementovápenné omítky. Pohled na sondu provedenou na klenbě s nálezem pekované klasicistní omítky s monochromní výmalbou v tónu bílé a mladším monochromním nátěrem.

24 Pohled na sondu provedenou na klenbě s nálezem pekované klasicistní omítky s monochromní výmalbou v tónu bílé a mladším monochromním nátěrem. Pohled na dekorativní malbu z počátku 20. století, orámování lunetových výsečí klenby.

25 Pohled na dekorativní malbu z počátku 20. století, orámování lunetových výsečí klenby. Pohled na vedení sondážního průzkumu stěn.

26 Pohledy na vedení sondážního průzkumu klenby.

27 VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU Zkoumané místnosti jsou nejfrekventovanějšími místnostmi objektu, jejichž výzdobě byla vždy věnována velká pozornost. Především se jedná o místnosti 212,213, které tvoří piano nobile objektu. Při posledních úpravách v první třetině 20. století zde byly téměř zcela odstraněny klasicistní malby z 19. století, nicméně místnosti byly vyzdobeny opět v klasicistním duchu, což dokládá koncepčnost provádění i obnovy výzdoby interiérů zámku v průběhu celého 19. a počátku 20. století. Z mladší výzdoby z počátku 20. století pak klasicistní výzdoba místností 212, 213 s klasicistní štukovou výzdobou s výmalbou stěn a stropu v tónu bílé s presentací starší štukové výzdoby stropu sálu místnosti 213 s presentací romantizující dekorativní malby rozety s erby rodů Kokořovců a jejich nástupců. Hodnotná je samozřejmě také výmalba místnosti 214 s dekorativní výmalbou fabionu, stěn a štukovou výzdobou schodiště. Vaše nabídky očekáváme zalepené do do 15,30 hod na adrese zadavatele. Označení : oprava omítek štukových stěn František Pánek, starosta obce

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ č. 219 AŽ 233 A SCHODIŠŤ č. 3 a 6 VE 2 NP VÝCHODNÍHO KŘÍDLA

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ č. 219 AŽ 233 A SCHODIŠŤ č. 3 a 6 VE 2 NP VÝCHODNÍHO KŘÍDLA ZÁMEK ŠTĚDRÁ RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ č. 219 AŽ 233 A SCHODIŠŤ č. 3 a 6 VE 2 NP VÝCHODNÍHO KŘÍDLA Září 2015 Vypracovala: Mgr. Renáta Jandová akad. mal. a restaurátor, Pražská 806,

Více

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. MÍSTNOSTI 209 a RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK - ZÁMĚR RESTAUROVÁNÍ A PRESENTACE

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. MÍSTNOSTI 209 a RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK - ZÁMĚR RESTAUROVÁNÍ A PRESENTACE ZÁMEK ŠTĚDRÁ MÍSTNOSTI 209 a 210 - RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK - ZÁMĚR RESTAUROVÁNÍ A PRESENTACE VYPRACOVAL: březen 2015 RESTAURÁTORSKÁ ZPRÁVA Z PRŮZKUMU OMÍTEK MÍSTNOSTÍ 209 a 210 VE 2 NPZÁMKU ŠTĚDRÁ

Více

Technická zpráva. Brno, ZŠ Chalabalova 2 Zak. č. 14130 Oprava podlahy a obkladu stěn v tělocvičně

Technická zpráva. Brno, ZŠ Chalabalova 2 Zak. č. 14130 Oprava podlahy a obkladu stěn v tělocvičně Brno, ZŠ Chalabalova 2 Zak. č. 14130 Objednatel: Statutární město Brno Dominikánské nám. 1 601 67 Brno Zpracovatel: STABIL s.r.o. Hlinky 142c 603 00 BRNO Vypracoval: Ing. Petr Daniel V Brně v červen 2014

Více

Liberec I 2. Alfred Hübner. fyzické osoby. obytný dům MPZ. Název objektu Obytný dům architekta Maxe Kühna

Liberec I 2. Alfred Hübner. fyzické osoby. obytný dům MPZ. Název objektu Obytný dům architekta Maxe Kühna I 2 Název objektu Obytný dům architekta Maxe Kühna Adresa Vrbova č.p. 796, č.o. 4 I Staré město K.ú./parcela č. / st.p.č. 2747 zahrada p.p.č. 2748 Architekt Max Kühn Stavitel Alfred Hübner Projekt nedatováno,

Více

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. ZÁMĚR PRESENTACE MALÍŘSKÉ VÝZDOBY OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ 211, 215 a 216

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. ZÁMĚR PRESENTACE MALÍŘSKÉ VÝZDOBY OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ 211, 215 a 216 ZÁMEK ŠTĚDRÁ ZÁMĚR PRESENTACE MALÍŘSKÉ VÝZDOBY OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ 211, 215 a 216 a návrh presentace místností 209 a 210, které navrhujeme spojit v jednu MÍSTNOST 211 Restaurování a presentace klasicistní

Více

Lomnice nad Popelkou 14

Lomnice nad Popelkou 14 Lomnice nad Popelkou 14 Název objektu Městská spořitelna čp. 7 Adresa Plk. Truhláře čp. 7 Lomnice nad Popelkou K. ú./ parcela č. Lomnice nad Popelkou/st. p. č. 916 Architekt Oldřich Liska (1881-1959) Stavitel

Více

Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě

Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě N á l e z o v á z p r á v a Průzkum omítek v interiéru domu Mrštíkova 1128/22 v Jihlavě okres Jihlava, kraj Vysočina Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči vypracoval: Ing. Petr G r

Více

F. DOKUMENTACE STAVBY - TECHNICKÁ ZPRÁVA

F. DOKUMENTACE STAVBY - TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : Sanace bytu č.1, Malšovice čp.13 st.p.č.9/1, k.ú. Malšovice Investor : Obec Malšovice, Malšovice 16, 405 02, Děčín2 Arch. č. : 1445-/13 F. DOKUMENTACE STAVBY - TECHNICKÁ ZPRÁVA Děčín, březen 2013

Více

D.1.1 ARCHITEKTONICKO- STAVEBNÍ ŘEŠENÍ. parc.č. 1043, k.ú. Voznice. www.sd-arch.cz. PROJEKT: Stavební úprava objektu s prodejnou potravin

D.1.1 ARCHITEKTONICKO- STAVEBNÍ ŘEŠENÍ. parc.č. 1043, k.ú. Voznice. www.sd-arch.cz. PROJEKT: Stavební úprava objektu s prodejnou potravin PROJEKT: 04/ 2015 PROJEKT: 04/ 2015 TECHNICKÁ ZPRÁVA.1 6 600 Stávající okno, skleněné tvárnice 8 500 450 250 2 350 2 100 2 400 A-A GARÁŽ Vybourání střechy (dřevěné krokve, krytina) Vybourání dveří, včetně

Více

Obrázek 1/ Plán města Slavonic, situace v 16. století, zvýrazněné domy č. 480, č. 479 a č. 517

Obrázek 1/ Plán města Slavonic, situace v 16. století, zvýrazněné domy č. 480, č. 479 a č. 517 OBRAZOVÁ PŘÍLOHA 1 Obrázek 1/ Plán města Slavonic, situace v 16. století, zvýrazněné domy č. 480, č. 479 a č. 517 Obrázek 2/ Domy č. 480 a č. 479, fasády 2 Obrázek 3/ Půdorys prvního patra domu č. 479

Více

Stavební firma Vymětal s.r.o.

Stavební firma Vymětal s.r.o. Stavební firma Vymětal s.r.o. Firma pod současným obchodním názvem začala působit v roce 1997. Z původně menší firmy s 20 zaměstnanci zaměřené na výstavbu RD a rekonstrukce částí budov se během několika

Více

Věc : Požadavek na předložení nabídky

Věc : Požadavek na předložení nabídky Zadavatel.: Obec Štědrá Štědrá 43 364 52 Žlutice IČ 00 255 041 zastoupená : Františkem Pánkem, starostou obce Věc : Požadavek na předložení nabídky Název : restaurování dveří v místnostech 214,213,212

Více

ZÁDVEŘÍ 1.01 DŘEVĚNÁ PLOVOUCÍ PODLAHA. Legenda hmot. CHODBA 1.04 10 14,57 m2 DŘEVĚNÁ PLOVOUCÍ PODLAHA 0,000. Tabulka místností Č.

ZÁDVEŘÍ 1.01 DŘEVĚNÁ PLOVOUCÍ PODLAHA. Legenda hmot. CHODBA 1.04 10 14,57 m2 DŘEVĚNÁ PLOVOUCÍ PODLAHA 0,000. Tabulka místností Č. Pohled západní Schiedel AERA Komfort 150 1 152 749 900 2 050 17 1 2 3 A1 Pohled východní Pohled severní 904 1 065 2100 728 1 107 1000 (550) 1 2 1 107 1000 (550) 2 994 0,000 ZÁDVEŘÍ 800 0,000 1.01 1 970

Více

Pro použití v exteriéru i interiéru!

Pro použití v exteriéru i interiéru! Chytré stavební hmoty VYSOCE KVALITNÍ POVRCHY STĚN A STROPŮ GLETOVACÍ STĚRKA Q4 Pro použití v exteriéru i interiéru! www.quick-mix.cz 222 GLETOVACÍ STĚRKA Q4 GLETOVACÍ STĚRKA Q4 Gletovací stěrka Q4: A

Více

Obec Horní Bludovice, 739 37 Horní Bludovice 434. Stavební úpravy objektu obecního úřadu v Horních Bludovicích ETAPA II

Obec Horní Bludovice, 739 37 Horní Bludovice 434. Stavební úpravy objektu obecního úřadu v Horních Bludovicích ETAPA II Obec Horní Bludovice, 739 37 Horní Bludovice 434 Stavební úpravy objektu obecního úřadu v Horních Bludovicích ETAPA II OBSAH: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Pořizovatel: Obec Horní Bludovice,

Více

ZÁVĚREČNÁ SOUHRNNÁ ZPRÁVA O PROVEDENÝCH PRŮZKUMECH

ZÁVĚREČNÁ SOUHRNNÁ ZPRÁVA O PROVEDENÝCH PRŮZKUMECH ZÁVĚREČNÁ SOUHRNNÁ ZPRÁVA O PROVEDENÝCH PRŮZKUMECH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název stavby: Místo stavby: Investor: Předmět PD: Stupeň dokumentace: Projektant: PRŮZKUMY A ZAMĚŘENÍ Husova 1570/23, Tábor Město

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU na p. č. 92/8, k.

Více

Františkovy Lázně 23,

Františkovy Lázně 23, Františkovy Lázně 23, Název objektu Výletní restaurace Amerika č.p. 35 Adresa Lužná ulice č.p. 35, Slatina, Františkovy Lázně K.ú./parcela č. Architekt Františkovy Lázně st.p.č. 56 Karl Haberzetll, Cheb

Více

REKONSTRUKCE HISTORICKÝCH BUDOV ING. MIROSLAV FUCHS samostatný projektant a konzultant v oboru statiky a konstrukcí historických staveb IČO: 10173421

REKONSTRUKCE HISTORICKÝCH BUDOV ING. MIROSLAV FUCHS samostatný projektant a konzultant v oboru statiky a konstrukcí historických staveb IČO: 10173421 REKONSTRUKCE HISTORICKÝCH BUDOV ING. MIROSLAV FUCHS samostatný projektant a konzultant v oboru statiky a konstrukcí historických staveb IČO: 10173421 Kancelář Praha: Na Petynce 32, 169 00 Praha 6 tel.

Více

D.1.1.1. Technická zpráva

D.1.1.1. Technická zpráva STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, Příkop 11, Brno List č. 1 D.1.1.1. Technická zpráva Obsah: D.1.1.1.1. Účel objektu D.1.1.1.2. Zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného

Více

POTVOROV MILAN FALTA PŘÍLOHA B / I SITUACE VE VZTAHU K OKOLÍ 1 : 400 ROMÁNSKÝ KOSTEL SV. MIKULÁŠE

POTVOROV MILAN FALTA PŘÍLOHA B / I SITUACE VE VZTAHU K OKOLÍ 1 : 400 ROMÁNSKÝ KOSTEL SV. MIKULÁŠE PŘÍLOHA B / I SITUACE VE VZTAHU K OKOLÍ 1 : 400 ZAMĚŘENÍ STAVBY A DIGITALIZACI PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE PROVEDL PAVEL KRÁLIK NEJPOZDĚJI ZAZDĚNO V OBDOBÍ BAROKA B B C PŘÍLOHA B / II / 1 PŮDORYS PŘÍZEMÍ A

Více

Zámecký areál ve Svojšíně. Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020. Památkový atelier v Plzni

Zámecký areál ve Svojšíně. Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020. Památkový atelier v Plzni Zámecký areál ve Svojšíně Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020 Objednatel: Zpracoval: Obec Svojšín Památkový atelier v Plzni Plzeň červen 2015 Identifikační údaje Návrh stavby: Zámecký

Více

ZÁMEK ŠTĚDRÁ RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ Č. 201 AŽ 208 A SCHODIŠŤ Č. 2 A 5 VE 2 NP ZÁPADNÍHO KŘÍDLA

ZÁMEK ŠTĚDRÁ RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ Č. 201 AŽ 208 A SCHODIŠŤ Č. 2 A 5 VE 2 NP ZÁPADNÍHO KŘÍDLA ZÁMEK ŠTĚDRÁ RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ Č. 201 AŽ 208 A SCHODIŠŤ Č. 2 A 5 VE 2 NP ZÁPADNÍHO KŘÍDLA Září 2015 Vypracovala: Mgr. Renáta Jandová akad. mal. a restaurátor, Pražská 806,

Více

KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE

KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE Vypracoval: Vojtěch Listík Vedoucí práce: prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa Konzultant:

Více

Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor nakládání s majetkem

Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor nakládání s majetkem Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor nakládání s majetkem DODATEČNÁ INFORMACE Č. 2 k VZ MR č. P15V00000163 ÚDRŽBA A OPRAVY OBJEKTŮ MĚSTA LITVÍNOVA Za účelem

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

POSTUP PRACÍ - ÚSPORY ENERGIÍ I. Srpen - září 2010. 7. září byly budovy slavnostně předány do užívání. Duben -červenec 2010

POSTUP PRACÍ - ÚSPORY ENERGIÍ I. Srpen - září 2010. 7. září byly budovy slavnostně předány do užívání. Duben -červenec 2010 POSTUP PRACÍ - ÚSPORY ENERGIÍ I. Srpen - září 2010 7. září byly budovy slavnostně předány do užívání. V průběhu měsíce srpna proběhla kolaudace stavby, stavba byla předána investorovi, probíhalo odstraňování

Více

CELKEM X X X X ZŠ PLYNÁRENSKÁ 2953/6. m2 466. m2 152. m 4. ks - m - m2 4 CELKEM + REZERVA PŘÍLOHA Č. tab. č. 1

CELKEM X X X X ZŠ PLYNÁRENSKÁ 2953/6. m2 466. m2 152. m 4. ks - m - m2 4 CELKEM + REZERVA PŘÍLOHA Č. tab. č. 1 2 PŘÍLOH Č. tab. č. 1 ZŠ PLYRENSKÁ 2953/6 SPECIFKCE: MLB:NESTÍRTEL bez S školní kuchyň: kuchyň (malba + radiátory) místnost pro zaměstnance (malba+ radiátory) vstupní hala bez chodby (malba) pavilon centrálních

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ODVOD KONTAMINOVANÉHO VZDUCHU ZE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ A OSTATNÍCH PŘÍMO NEVĚTRANÝCH MÍSTNOSTÍ OBJEKTU OBSAH :

TECHNICKÁ ZPRÁVA ODVOD KONTAMINOVANÉHO VZDUCHU ZE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ A OSTATNÍCH PŘÍMO NEVĚTRANÝCH MÍSTNOSTÍ OBJEKTU OBSAH : TECHNICKÁ ZPRÁVA ODVOD KONTAMINOVANÉHO VZDUCHU ZE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ A OSTATNÍCH PŘÍMO NEVĚTRANÝCH MÍSTNOSTÍ OBJEKTU OBSAH : 1. technická zpráva 2. půdorys 1.NP, výkr. č. VZT 01 3. půdorys 2.NP, výkr.

Více

GRANTY HL. M. PRAHY VLASTNÍKŮM PAMÁTKOVĚ VÝZNAMNÝCH OBJEKTŮ ROK 2017 DOKLADY K ŽÁDOSTI O GRANT 23. 6. 2016 1

GRANTY HL. M. PRAHY VLASTNÍKŮM PAMÁTKOVĚ VÝZNAMNÝCH OBJEKTŮ ROK 2017 DOKLADY K ŽÁDOSTI O GRANT 23. 6. 2016 1 GRANTY HL. M. PRAHY VLASTNÍKŮM PAMÁTKOVĚ VÝZNAMNÝCH OBJEKTŮ ROK 2017 1 DOKLADY SOUVISEJÍCÍ S PODÁNÍM ŽÁDOSTI O GRANT HL. M. PRAHY VLASTNÍKŮM PAMÁTKOVĚ VÝZNAMNÝCH OBJEKTŮ ROK 2017 2 DOKLADY SOUVISEJÍCÍ

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY ZÁMKU RATMĚŘICE OBJEKT SO 01. ING.ARCH.MAXMILIÁN VLČEK autorizovaný architekt ČKA U KORUNY 685/18, 500 02 HRADEC KRÁLOVÉ IČ 13564706

STAVEBNÍ ÚPRAVY ZÁMKU RATMĚŘICE OBJEKT SO 01. ING.ARCH.MAXMILIÁN VLČEK autorizovaný architekt ČKA U KORUNY 685/18, 500 02 HRADEC KRÁLOVÉ IČ 13564706 VEDOUCÍ PROJEKTANT ZODP. POJEKTANT INVESTOR MÍSTO AKCE Ing. arch. Maxmilián Vlček Ing. arch. Maxmilián Vlček SPOLUPRÁCE ASTRON group s.r.o., Veselská 699, Praha 9 - Letňany, 199 00 OBJEKT Č.P.1 - ZÁMEK

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) MILEŠOV Okres / Kraj Litoměřice/ Ústecký kraj Objekt

Více

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby)

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) Ing. Miroslav Sekanina Zakázkové číslo: S-07/2013 projekční a inženýrská kancelář Počet listů: 7 Soukenická 2156, Uherský Brod PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) F. DOKUMENTACE OBJEKTŮ 1.

Více

D O K U M E N T A C E P R O P R O V Á D Ě N Í S T A V B Y

D O K U M E N T A C E P R O P R O V Á D Ě N Í S T A V B Y ING.JAROSLAV KRATOCHVÍLA, projekce pozemních staveb Ratíškovice 580, PSČ 696 02, tel.fax 518 354 461 IČO: 16291417, DIČ : CZ5906070577 D O K U M E N T A C E P R O P R O V Á D Ě N Í S T A V B Y STAVBA :

Více

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice AKCE: REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice STUPEŇ DOKUMENTACE: ČÁST DOKUMENTACE: DSP A. Průvodní zpráva Č.ZAKÁZKY: ZAK-2011-041-Tp VYPRACOVAL: Ing.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 5/2310/14

ZNALECKÝ POSUDEK č. 5/2310/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5/2310/14 O ceně nemovitostí čp. 6 na st.4/2 spolu se st.č.4/2 a zahradou p.č. 430, čp. 7 na st.4/3 spolu se st.č.4/3 a zahradou p.č. 429, čp. 8 na st.4/4 spolu se st.č.4/4 a zahradou

Více

RESTAURÁTORSKÝ ZÁMĚR PÍSKOVCOVÉ VSTUPNÍ POTRÁLY KAPLE SV. ANTONÍNA V DOLNÍCH KOUNICÍCH. MgA. Jiří Marek

RESTAURÁTORSKÝ ZÁMĚR PÍSKOVCOVÉ VSTUPNÍ POTRÁLY KAPLE SV. ANTONÍNA V DOLNÍCH KOUNICÍCH. MgA. Jiří Marek RESTAURÁTORSKÝ ZÁMĚR Název akce : Zpracoval : Pískovcové portály kaple sv. Antonína MgA. Jiří Marek I. Lokalizace objektu 1. Okres: Brno - venkov 2. Obec: Dolní Kounice 3. Parc.č.: 3134, k.ú. Dolní Kounice

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů ENERGETICKÝ AUDIT zpracovaný dle zákona č. 40/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/201 Sb. a prováděcích předpisů pro projekt Energetická optimalizace provozní budovy HZS Světlá

Více

Orientační restaurátorský průzkum v interiéru velkého sálu západního křídla zámku v Litvínově (okr. Most) listopad prosinec 2008

Orientační restaurátorský průzkum v interiéru velkého sálu západního křídla zámku v Litvínově (okr. Most) listopad prosinec 2008 Orientační restaurátorský průzkum v interiéru velkého sálu západního křídla zámku v Litvínově (okr. Most) listopad prosinec 2008 Vypracoval: Michal Šelemba, DiS, restaurátor Jabloňová 2724 438 01 Žatec

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199 Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 Investor: Zhotovitel

Více

Zateplovací systémy Baumit. Požární bezpečnost staveb PKO - 14-001 PKO - 14-002 PKO - 13-011

Zateplovací systémy Baumit. Požární bezpečnost staveb PKO - 14-001 PKO - 14-002 PKO - 13-011 Zateplovací systémy Baumit Požární bezpečnost staveb PKO - 14-001 PKO - 14-002 PKO - 13-011 www.baumit.cz duben 2014 Při provádění zateplovacích systémů je nutno dodržovat požadavky požárních norem, mimo

Více

1 DPS-2012 020-F01.1/1

1 DPS-2012 020-F01.1/1 Technická zpráva stavební část SO 01- REKONSTRUKCE A ÚPRAVA STÁV. OBJEKTU Akce : Vybudování přístupové komunikace a parkovacích stání k turistickým cílům v DZP Velehrad Zakázkové číslo : 2012 018 - DPS

Více

OBSAH. Ing. Pavel Šimon, Ph.D., Pod Holým vrchem 314, 470 01 Česká Lípa, IČ: 64042502, DIČ: 172-7006252319

OBSAH. Ing. Pavel Šimon, Ph.D., Pod Holým vrchem 314, 470 01 Česká Lípa, IČ: 64042502, DIČ: 172-7006252319 Stavba: Akce: Místo stavby: Zadavatel: Stupeň PD: Bytový dům Zateplení obvodových stěn a podhledu stropu nad průjezdem p.p.č. 2995, Kozákova 681/7, 470 01 Česká Lípa Česká Lípa (561380), část obce Česká

Více

Jablonec nad Nisou 6. Jablonec nad Nisou /st.p.č. 42. Emilian Herbig, (Karel Pelant, schodiště) Emilian Herbig. Česká republika

Jablonec nad Nisou 6. Jablonec nad Nisou /st.p.č. 42. Emilian Herbig, (Karel Pelant, schodiště) Emilian Herbig. Česká republika Jablonec nad Nisou 6 Název objektu Muzeum skla a bižuterie (původně exportní dům Zimmer Schmidt) Adresa U muzea č.p. 398, č.o. 4 Jablonec nad Nisou K.ú./parcela č. Architekt Stavitel Jablonec nad Nisou

Více

Úvod. Obr. 1: Náčrt půdorysu bytu

Úvod. Obr. 1: Náčrt půdorysu bytu Úvod Tento dokument představuje předpokládaný seznam požadovaných prací souvisejících s rekonstrukcí bytu (viz. náčrt na následujícím obrázku). Skutečný rozsah požadovaných prací se však může od informací

Více

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví Vzdělávací oblast: Profilové okruhy Název: Poruchy staveb Autor: Ing. Jiří Rieger Datum, třída: ; ICT/9/3/6, 21.3.2012, 4.B Stručná

Více

Omítkové systémy maxit na zdivo z keramických lehčených děrovaných bloků

Omítkové systémy maxit na zdivo z keramických lehčených děrovaných bloků Omítkové systémy mxit n zdivo z kermikýh lehčenýh děrovnýh loků Omítkové systémy n zdivo z KERAMICKÝCH lehčenýh děrovnýh loků Vnější omítkové systémy z lehčenýh omítek mxit ip 18 E lehčená omítk mxit 18

Více

Luxusní byt 4+kk, 115,6 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 4+kk, 115,6 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 4+kk, 115,6 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295850 7 220 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost

Více

Vodovod Ostroměř III. etapa, přívodní řad do Domoslavic

Vodovod Ostroměř III. etapa, přívodní řad do Domoslavic PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Veřejná zakázka 1. Identifikační údaje zadavatele: Zadavatel: Obec Ostroměř se sídlem: T. G. Masaryka 103, 507 52 Ostroměř IČ: 002 71 900 DIČ: CZ00271900 jejímž jménem jedná:

Více

Posouzení současného stavu a návrh restaurátorských opatření na prvcích atiky průčelí zámku v Novém Městě na Moravě

Posouzení současného stavu a návrh restaurátorských opatření na prvcích atiky průčelí zámku v Novém Městě na Moravě Posouzení současného stavu a návrh restaurátorských opatření na prvcích atiky průčelí zámku v Novém Městě na Moravě MARTIN KOVAŘÍK AK. SOCHAŘ A RESTAURÁTOR držitel licence MK ČR k restaurování sochařských

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. HABŘINA Objekt Evangelický kostel kulturní památka 51132/5-5914. "Název" akce

Více

Na Cenu NPÚ Patrimonium pro futuro nominovali památkáři v Kraji Vysočina kostel v Želivi a tvrz v Sudkově Dole

Na Cenu NPÚ Patrimonium pro futuro nominovali památkáři v Kraji Vysočina kostel v Želivi a tvrz v Sudkově Dole TISKOVÁ ZPRÁVA Na Cenu NPÚ Patrimonium pro futuro nominovali památkáři v Kraji Vysočina kostel v Želivi a tvrz v Sudkově Dole Telč, 13. května 2016 V letošním roce probíhá již třetí ročník Ceny Národního

Více

Informační memorandum. Husova 44 Jemnice okr. Třebíč

Informační memorandum. Husova 44 Jemnice okr. Třebíč Informační memorandum Husova 44 Jemnice okr. Třebíč Předmět prodeje NÁZEV: LOKALITA: LIST VLASTNICTVÍ: BUDOVA: POZEMKY: PODLAŽÍ: ZPĚTNÝ NÁJEM: NÁJEMNÍ SMLOUVY: OSTATNÍ: VYBAVENÍ: FORMA PRODEJE: TERMÍN

Více

01. Popis technického řešení

01. Popis technického řešení PROJEKT CENTRUM NOVA s. r. o., Palackého 48, 393 01 Pelhřimov IČ: 280 94 026, tel. 565 323 117, fax 565 322 586 web: www.projektcentrum.cz, e.mail: info@projektcentrum.cz 01. Popis technického řešení Název

Více

PD NA OPRAVU HYGIENICKÝCH ZAŘÍZENÍ MŠ Švendova - dokumentace pro provedení stavby

PD NA OPRAVU HYGIENICKÝCH ZAŘÍZENÍ MŠ Švendova - dokumentace pro provedení stavby PD NA OPRAVU HYGIENICKÝCH ZAŘÍZENÍ MŠ Švendova - dokumentace pro provedení stavby OBSAH: 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE INVESTORA A STAVBY 2 TECHNICKÁ ZPRÁVA 2 ÚVOD 2 3 STAVEBNÍ ČÁST 3 4 VŠEOBECNÉ POŽADAVKY A UPOZORNĚNÍ

Více

ZPRÁVA O POSOUZENÍ A HODNOCENÍ NABÍDEK VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU

ZPRÁVA O POSOUZENÍ A HODNOCENÍ NABÍDEK VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU ZPRÁVA O POSOUZENÍ A HODNOCENÍ NABÍDEK VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU 2. března 2015 13,15 hod. jednání komise pro otevírání obálek a hodnocení nabídek Název zadavatele: Institut pro veřejnou správu Praha,

Více

Záměr na akci zateplení bytového domu Jiráskova 261 263, Lužec nad Vltavou

Záměr na akci zateplení bytového domu Jiráskova 261 263, Lužec nad Vltavou Záměr na akci zateplení bytového domu Jiráskova 261 263, Lužec nad Vltavou Řešený prostor: zadavatel: Bytové družstvo Jiráskova 261 263, družstvo Obec: Lužec nad Vltavou Katastrální území: Lužec nad Vltavou

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

BÝVALÝ PIVOVAR V DAŠICÍCH ČP. 27 SKLEPY ING. ARCH. VÁCLAV HÁJEK. vaclav-hajek@post.cz

BÝVALÝ PIVOVAR V DAŠICÍCH ČP. 27 SKLEPY ING. ARCH. VÁCLAV HÁJEK. vaclav-hajek@post.cz konceptní stavebně historický průzkum BÝVALÝ PIVOVAR V DAŠICÍCH ČP. 27 SKLEPY ING. ARCH. VÁCLAV HÁJEK vaclav-hajek@post.cz OBSAH ÚVOD...2 SITUACE 1:2000...3 DĚJINY OBJEKTU...4 IKONOGRAFIE, MAPY A PLÁNY...5

Více

Luxusní byt 2+kk, 58,5 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 2+kk, 58,5 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 2+kk, 58,5 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295855 4 420 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost budovy

Více

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci ZKVALITNĚNÍ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY - HORNÍ SMRŽOV 1. Předmět zadávané zakázky Dovolujeme

Více

KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍ

KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍ 126MGT MANAGEMENT A SEMINÁRNÍ PRÁCE LUKÁŠ TŮMA KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍ KONTROLA A ZKOUŠENÍ, KVALITATIVNÍ PARAMETRY ROVINNOST HOTOVÝCH KONSTRUKCÍ Lícové plochy hotových konstrukcí musí odpovídat

Více

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 27.10.2015

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 27.10.2015 9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 27.10.2015 Bod pořadu jednání: 11. Název : Odůvodnění veřejné zakázky Rekonstrukce budovy E na kancelářský objekt stavební práce Důvod předložení: Usnesení

Více

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ POLÁČKOVA BRNO-LÍŠEŇ PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Pro realizaci je třeba zpracovat prováděcí projekt. Brno květen 2012 Číslo paré

Více

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název:

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný projektant:

Více

Příklad - ODBORNÝ POSUDEK

Příklad - ODBORNÝ POSUDEK Příklad - ODBORNÝ POSUDEK č. DD/ /2015 o provedení inspekce rodinného domu na adrese Xxxxxx č.p. xxx v Praze včetně jeho součástí a příslušenství Objednatel odborného posudku: xxxx xxxx xxxx Účel odborného

Více

Gymnázium Komenského 89, Písek Stavební úpravy TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE K PROVEDENÍ STAVBY GYMNÁZIUM KOMENSKÉHO 89, PÍSEK, STAVEBNÍ ÚPRAVY

Gymnázium Komenského 89, Písek Stavební úpravy TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE K PROVEDENÍ STAVBY GYMNÁZIUM KOMENSKÉHO 89, PÍSEK, STAVEBNÍ ÚPRAVY TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE K PROVEDENÍ STAVBY GYMNÁZIUM KOMENSKÉHO 89, PÍSEK, STAVEBNÍ ÚPRAVY BŘEZEN 2016 A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby : Gymnázium Komenského 89, Písek

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení 1. Identifikační údaje Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně 2. Urbanistické řešení Řešené

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A.1. Identifikace stavby DOKUMENTACE STAVEBNÍCH ÚPRAV A.1.1 Údaje o stavbě - název stavby : Rekonstrukce fasády Krušnohorská č.p.203 Umístění stavby : pozemky st.p.č.53/1

Více

TECHNICKÝ POSUDEK Z PROVĚŘENÍ NEMOVITOSTI

TECHNICKÝ POSUDEK Z PROVĚŘENÍ NEMOVITOSTI Z PROVĚŘENÍ NEMOVITOSTI Adresa prověření nemovitosti: Bývalá škola Prověření nemovitosti připravena pro: Obec Hovorčovice Prověření provedeno společností: Karolína Bergmanová - HOME EXPERTS PRAHA 8 Kontakt:

Více

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím školské komise ŠKK ONV 10. 6. 64 čj.

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím školské komise ŠKK ONV 10. 6. 64 čj. 39 Karta ohrožené památky Sakrální architektura katastrální území Část obce Obec Okres Kraj Číslo rejstříku ústř. seznamu Mšené-lázně Mšené-lázně Mšené-lázně Litoměřice Ústecký 21879/5-2198 číslo k.ú.

Více

Usnesení č. 4/138/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 10

Usnesení č. 4/138/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 10 Usnesení č. 4/138/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Seznam náhradních projektů doporučených k případnému poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci "Programu obnovy kulturních památek

Více

Oprava kapličky Nejsvětější Trojice v Heltínově Výměna oken. Obec Luboměř Luboměř 93 742 35 Odry IČ: 00298158 Zastoupená starostou, Mgr.

Oprava kapličky Nejsvětější Trojice v Heltínově Výměna oken. Obec Luboměř Luboměř 93 742 35 Odry IČ: 00298158 Zastoupená starostou, Mgr. ARCHITEKTONICKÁ KANCELÁŘ Ing. arch. Tomáš Kudělka Kunín 104 742 53 Kunín Tel.fax 556 704 485 Mobil 731 450 100 email: info@kudelka.cz IČO: 730 39 179, ČKA: 03 141 Akce: Oprava kapličky Nejsvětější Trojice

Více

Technická zpráva. Vymezení prací veřejné zakázky pro výběr zhotovitele ve věci oprav po havárii vody na detašovaném pracovišti Duškova 7, Praha 5

Technická zpráva. Vymezení prací veřejné zakázky pro výběr zhotovitele ve věci oprav po havárii vody na detašovaném pracovišti Duškova 7, Praha 5 Technická zpráva Obsah : Vymezení prací veřejné zakázky pro výběr zhotovitele ve věci oprav po havárii vody na detašovaném pracovišti Duškova 7, Praha 5 Stavba : Budova Vysoké školy zdravotnické, Duškova

Více

0. 1.NP 1:100 OZN. NÁZEV ROZMĚR ROČNÍKOVÝ PROJEKT WOLKEROVA 2791 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ PŮDORYS 1P 1:100 PŘÍZEMÍ = 1NP

0. 1.NP 1:100 OZN. NÁZEV ROZMĚR ROČNÍKOVÝ PROJEKT WOLKEROVA 2791 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ PŮDORYS 1P 1:100 PŘÍZEMÍ = 1NP 900 00 parapet 000 parapet 000 * 8 6 parapet 000 900 račka 9 8 6 A/ 00 parapet 000 0 000 00 0 0 600 0 0 0 parapet 000 00 OD 000 0 0 60 00 6 00 0 0 0 0 90 0 00 0 0 0 60 00 0 00 0 00 0 00 000 0 0 60 00 0

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Místo stavby: Tábor, Zborovská č.p. 2696 Investor: Autor projektu: Městská knihovna Tábor, Jiráskova

Více

Mělník, kostel sv. Petra a Pavla obnova kostela a varhan

Mělník, kostel sv. Petra a Pavla obnova kostela a varhan Mělník, kostel sv. Petra a Pavla obnova kostela a varhan Osový svorník po vyjmutí pokleslého žebra - detail originálního lože s dřevěnými klínky Část klenby u románské věže - stav před restaurováním (na

Více

R E S T A U R Á T O R S K Á Z P R Á V A

R E S T A U R Á T O R S K Á Z P R Á V A R E S T A U R Á T O R S K Á Z P R Á V A Průzkum omítkových a nátěrových vrstev fasády budovy Strakovy akademie v Praze čp. 128/III 1, Malá Strana, nábř. E. Beneše 6 prosinec 2007 Objednatel restaurátorských

Více

C. STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ C1) TECHNICKÁ ZPRÁVA

C. STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ C1) TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: Investor: Stupeň PD: Projekt obnovy objektu elektrické rozvodny na objekt depozitářů, výstavního sálu (expozice) a garáže v areálu NKP důl Michal NPÚ v Ostravě Korejská 12, Ostrava-Přívoz

Více

Žebnice Plze -sever/ Kralovice kostel sv. Jakuba V tšího s. 1 Dokumentace ástí vn jších líc zdiva kostela sv. Jakuba V tšího Žebnici v pr

Žebnice Plze -sever/ Kralovice kostel sv. Jakuba V tšího s. 1 Dokumentace ástí vn jších líc zdiva kostela sv. Jakuba V tšího Žebnici v pr Lokalita: Žebnice (Okres: Plzeň-sever/ Kralovice). Objekt: kostel sv. Jakuba Většího s. 1 1. Anotace Průzkum proběhl na základě podnětu paní dr. Kamenické (NPÚ-ÚOP v Plzni), která se na mě obrátila s dotazem,

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN TECHNICKÁ ZPRÁVA Část F DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ STAVBY Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání: Místo stavby: Město Český Těšín Náměstí ČSA

Více

ODSTRANĚNÍ VLHKOSTI ZDIVA ČECHOVA ČP 183 HRANICE OBJEKT KATASTRÁLNÍ ÚŘAD

ODSTRANĚNÍ VLHKOSTI ZDIVA ČECHOVA ČP 183 HRANICE OBJEKT KATASTRÁLNÍ ÚŘAD ODSTRANĚNÍ VLHKOSTI ZDIVA ČECHOVA ČP 183 HRANICE OBJEKT KATASTRÁLNÍ ÚŘAD A. TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT BŘEZEN 2016 Technická zpráva : A identifikace stavby, jméno a příjmení, místo trvalého pobytu stavebníka,

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. : Litvínov 567256 k.ú. Horní Litvínov 686042 Objekt: severní pavilón zámku č.p.

Více

Hrad Bezděz Záchranný archeologický výzkum klenebních zásypů manského paláce

Hrad Bezděz Záchranný archeologický výzkum klenebních zásypů manského paláce Hrad Bezděz Záchranný archeologický výzkum klenebních zásypů manského paláce Jedna z nejvýznamnějších raně gotických památek v České republice, hrad Bezděz, prochází v současné době částečnou stavební

Více

Ústí nad Labeme 40. Ústí nad Labem Centrum Vila Kind č. p. 1535 Adresa. Krajská majetková, příspěvková organizace Vila

Ústí nad Labeme 40. Ústí nad Labem Centrum Vila Kind č. p. 1535 Adresa. Krajská majetková, příspěvková organizace Vila Ústí nad Labeme 40 Název objektu Ústí nad Labem Centrum Vila Kind č. p. 1535 Adresa Ústí nad Labem - Centrum, Na Schodech 4, č. p. 1535 K.ú./parcela č. Architekt St. p. č. 2383 Hartwig Fischel, Vídeň Stavitel

Více

Jiřího náměstí koncem 18. století Dům č.p. 36/I. Dům č.p. 31/I Dům č.p. 32/I Dům č.p. 33/I. Dům č.p. 34/I Dům č.p. 35/I Dům č.p.

Jiřího náměstí koncem 18. století Dům č.p. 36/I. Dům č.p. 31/I Dům č.p. 32/I Dům č.p. 33/I. Dům č.p. 34/I Dům č.p. 35/I Dům č.p. Poděbrady I historické centrum Jiřího náměstí severní a severozápadní strana náměstí 31/I řadové domy renesančního původu (rohový) 32/I řadové domy renesančního původu 33/I řadové domy renesančního původu

Více

SEZNAM MATURITNÍCH OKRUHŮ STUDIJNÍHO OBORU STAVEBNÍ PROVOZ 36-44-L/51 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 TŘÍDA 2SPN

SEZNAM MATURITNÍCH OKRUHŮ STUDIJNÍHO OBORU STAVEBNÍ PROVOZ 36-44-L/51 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 TŘÍDA 2SPN SEZNAM MATURITNÍCH OKRUHŮ STUDIJNÍHO OBORU STAVEBNÍ PROVOZ 36-44-L/51 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 TŘÍDA 2SPN Písemná maturitní zkouška zahrnuje učivo všech odborných vyučovacích předmětů, ústní maturitní zkouška

Více

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST Název stavby: PŘESTAVBA OBJEKTU KLÍNEC ČP 138 Místo stavby: Klínec 138, 252 10 Mníšek pod Brdy, okres Praha - západ Stavba na pozemcích: p.č. St. 270, 529/2 Katastrální území: Investor

Více

Jak postavit nízkoenergetický dům - Z čeho postavit nízkoenergetický dům

Jak postavit nízkoenergetický dům - Z čeho postavit nízkoenergetický dům Jak postavit nízkoenergetický dům - Z čeho postavit nízkoenergetický dům Leckdy se setkáme s představou, že nízkoenergetický dům je vlastně obyčejný dům s nějakým zateplením navíc. Vášnivé diskuse se vedou

Více

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 201, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval: Zak.číslo:

Více

Sanace krovu. Kostel sv. Václava v Mikulovicích. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb

Sanace krovu. Kostel sv. Václava v Mikulovicích. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace krovu Kostel sv. Václava v Mikulovicích Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis objektu pohled

Více

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 66/201 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval:

Více

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší návrh

Více

Nástavba, rekonstrukce a zateplení, stř. DAR

Nástavba, rekonstrukce a zateplení, stř. DAR Nástavba, rekonstrukce a zateplení, stř. DAR A/ TECHNICKÁ ZPRÁVA Datum: 29.4.2015 revize 1 Vypracoval: Ing. Filip Rozsíval Tel.: 604 466 326 Email: filip@rozs-studio.cz 1 / 7 Obsah: Rekonstrukce 1. a 2.

Více

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky Okrouhlá,

Více

RESTAURÁTORSKÁ DOKUMENTACE

RESTAURÁTORSKÁ DOKUMENTACE RESTAURÁTORSKÁ DOKUMENTACE RESTAURování štukového rámu a centrální plochy NÁstropního zrcadla dům čp.119, Vratislavovo náměstí, Nové město na Moravě Realizovaly: BcA. Zdeněk Šmahel Mgr. art. Lucie Matějková

Více

Operativní plán. Operativní řízení stavby

Operativní plán. Operativní řízení stavby Operativní plán Operativní řízení stavby OPERATIVNÍ PLÁN - celkový časový plán je pro potřeby řízení stavby málo podrobný Operativní plán - zpracovávají se podrobnější časové plány operativní plány (OP)

Více

Zkušenosti z výstavby experimentálního objektu ekonomické vyhodnocení stavby domu

Zkušenosti z výstavby experimentálního objektu ekonomické vyhodnocení stavby domu Zkušenosti z výstavby experimentálního objektu ekonomické vyhodnocení stavby domu Projekt FR-TI3/085 Spolupráce: MPO a ČVUT Praha Přednášející: Ing. Miroslav MAŘÍK marik@heluz.cz 21.10.2013 Ing. Miroslav

Více