Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty"

Transkript

1 Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Se zapnutím nových kontaktů souvisí nasazení nové aplikace Těžká podatelna a nový formulář pro evidenci externí písemnosti (dokumentu). Zapnutí nových kontaktů lze provést od verze Atheny a Verze databáze: AADB a je to prozatím záležitost zapnutí těchto kontaktů ze strany Pilscomu. Časem dojde k zapnutí nastálo. Kontakt je rozdělen na tzv. Subjekt kontaktu a Firemní či Osobní kontakt. Informace o subjektu a jeho částech tvoří stromovou strukturu reprezentující známou část hierarchie subjektu. Hloubka hierarchie je členěna na čtyři stupně: Například: Magistrát města Volnosti (Subjekt) Odbor odpočinku (Útvar) Referent pro nicnedělání (Funkce) František Flákač (Kontaktní osoba) Kontakty zakládá podatelna při evidenci došlých písemností (dokumentů) a jakýkoliv další uživatel systému (typicky) při zakládání obálky. Kontakty založené podatelnou jsou dostupné všem, kontakty založené jednotlivými pozicemi jsou ve výchozím stavu soukromé (vidí je jen on - nevidí je ani podatelna). Podatelna zadává subjekty viditelné pro celý profil, možnost jejich dohledání referentem je ale dán kvalitou zadaného kontaktu (pokud se podaří kontakt dohledat z databáze UIR-ADR) Kontakty je i nadále možné zařadit do skupiny kontaktů, na skupině kontaktů je možno přiřadit právo (přístup) čtenáře a autora. Poštovní adresa je navázána na číselník poštovních adres (získávaný primárně z databáze UIR- ADR - Územně identifikační registr adres a v Atheně je automaticky aktualizována úlohou v administraci UIR-ADR aktualizace databáze ). Nové kontakty umožňují rychlejší vyhledávání (téměř) nezávisle na počtu kontaktů. 1 PilsCom, s.r.o.

2 Obsah: Obsah: Nový formulář pro evidenci nového externího dokumentu (písemnosti) a založení případně vyhledání kontaktu: Úprava kontaktu podatelnou, referentem, administrátorem kontaktů: Založení kontaktu případně jeho vyhledání při tvorbě obálky: Rozdíl mezi firemním a osobním typem subjektu kontaktu: Automatické dohledání správné adresy z databáze UIR ADR (Územně identifikačního registru adres) Automatické označení adres jako Ověřená, Chybná, Nepřesná Založení skupiny kontaktů, přidání kontaktu a použití skupiny kontaktů Administrátor kontaktů Nový formulář pro evidenci nového externího dokumentu (písemnosti) a založení případně vyhledání kontaktu: Při evidenci došlého externího dokumentu (písemnosti) z webové části Atheny se postupuje podobným způsobem jako u starých kontaktů a to postupným vyplněním formuláře Nový externí 2 PilsCom, s.r.o.

3 dokument (písemnost). Postup práce v tzv. těžké podatelně je samostatně popsán v manuálu těžké podatelny. Při evidenci je možné hledat odesilatele (jako tomu bylo u starých kontaktů) ve skupině kontaktů (obr. 1). V tom případě se hledá přímo kontakt (kontaktní osoba). Nezadáním skupiny dojde ke hledání v subjektech kontaktů a v nich je možné později vybrat existující či založit nový firemní (osobní) kontakt (obr. 2). Pokud kontakt nalezneme, lze jej rovnou kliknutím vybrat: obr. 1 obr. 2 3 PilsCom, s.r.o.

4 Pokud Athena nenalezne žádný subjekt, lze založit Nový firemní nebo Nový osobní subjekt údajů z ISDS. případně a subjekt založit až po dohledání V případě zvolení Nového firemního subjektu (obr. 3) se hledaný text zadá do společnosti, v případě Nového osobního do řádky Celé jméno a je tedy možné nový kontakt ihned založit. obr. 3 obr. 4 Dodatečně, ale lze Typem subjektu změnit, o jaký se jedná: 4 PilsCom, s.r.o.

5 Nyní lze doplnit podle údajů, které jsou známé, jednotlivé řádky např. u Firemního subjektu: V podrobnostech subjektu lze doplnit IČ a DIČ: Není ale nutné podrobnosti vyplňovat, ale lze je zadat rovnou v řádce Společnost: Podobně jako u Společnosti je možné vyplnit rovnou i rozšiřující údaje u Kontaktní osoby (případně přes podrobnosti osoby): Dále se vyplní Adresa v pořadí zobrazující titulek: Telefon, a Datovou schránku (ID) je samozřejmě také možno vyplnit. 5 PilsCom, s.r.o.

6 Po potvrzení OK v horní části nově založeného kontaktu se zobrazí formulář Nového externího dokumentu (písemnosti) s vyplněným odesilatelem, kde doplníme ostatní údaje a předáme na pozici sekretariátu nebo konečného zpracovatele. Tím je založen nový kontakt a dokument (písemnost) předán (a). 2. Úprava kontaktu podatelnou, referentem, administrátorem kontaktů: Kontakt, který jsem založil, mohu také upravit. Dále jej může upravit administrátor kontaktů. Nikdo jiný. Kontakt dohledám přes ikonku Nastavení subjekty kontaktů (ten který jsem založil) nebo pokud mám právo administrátora kontaktů tak přes Administrace kontaktů Subjekty kontaktů (jakýkoliv kontakt) a po kliknutí pravým tlačítkem myši na název kontaktu je možno jej upravit, případně zneaktivnit: Takto je možno upravit název subjektu a IČ, DIČ: 6 PilsCom, s.r.o.

7 V případě úprav dalších položek je nutné subjekt rozkliknout a dostaneme se na jeho vlastnosti: Na jednotlivých záložkách je možno přidat, zneaktivnit či upravit položky: 3. Založení kontaktu případně jeho vyhledání při tvorbě obálky: Po kliknutí na ikonku odeslat se zobrazí formulář pro vytvoření obálky (obálek) a na rozdíl od předešlých kontaktů je zde rovnou tlačítko pro vyhledání nebo založení nového kontaktu: 7 PilsCom, s.r.o.

8 V tuto chvíli je jedno zda hledáme přes toto tlačítko nebo si zvolíme jako dříve u předešlých kontaktů, že budeme kontakt hledat v konkrétní skupině nebo v žádné (hledáme ve všech kontaktech založených podatelnou a těch na které mám právo) a zadáme např. příjmení, které hledáme: Dále se po zadání hledaného textu pokračujeme stejným postupem jako po kliknutí na tlačítko Nový kontakt, zadáním hledaného textu (zde např. novák) a potvrzení Enterem nebo ikonkou pro hledání Po kliku na ikonku, zadáním textu a hledáním se zobrazí subjekty, obsahující zadaný text (novák) s doplňujícími informacemi (IČ, DIČ, adresa ): Tento dohledaný Subjekt bude možno kliknutím vybrat či doplnit další položky, případně pokud požadovaný Subjekt nedohledáme, je možno viz obr. 2 (a další postup) založit Nový firemní nebo osobní kontakt. Ve vybraném Subjektu tedy lze dále dohledat Útvar, Funkci, Kontaktní osobu, Adresu nebo ji Zadat kliknutím na ikonku, umístěné u každé položky či kliknutím na Zadat, taktéž umístěné u každé položky, které se zobrazí po kliknutí na šipku 8 PilsCom, s.r.o.

9 Po potvrzení tl. OK se kontakt vybere mezi adresáty a je tedy možné založit obálku: Pokud provádíme hledání ve skupině kontaktů, hledáme rovnou kontakt a není tedy třeba vyhledávat v subjektech, ale pokud jej nedohledáme, tak lze samozřejmě Nový kontakt založit: 9 PilsCom, s.r.o.

10 4. Rozdíl mezi firemním a osobním typem subjektu kontaktu: Při zakládání nového subjektu kontaktu je možno zvolit mezi typem Firemní nebo Osobní a zadat údaje: Dle těchto typů lze v subjektech vyhledávat: Při hledání ve všech typech se lze orientovat podle ikonky zobrazující typ subjektu: 5. Automatické dohledání správné adresy z databáze UIR ADR (Územně identifikačního registru adres). Při zakládání kontaktu (kromě podatelny při evidenci nového externího dokumentu písemnosti, kde je nutné zadat adresu udanou) stačí zadat adresu a PSČ. Pokud zadaná adresa existuje, v pravé části v Náhledu adresy se doplní kompletní adresa dohledaná v DB UIR ADR. Tato databáze je součástí Atheny a je pravidelně aktualizována ze stránek Ministerstva práce a sociálních věcí (další informace naleznete na t2.jsp) pomocí úlohy UIR-ADR aktualizace databáze kterou má k dispozici administrátor 10 PilsCom, s.r.o.

11 aplikace v administraci seznam úloh a měla by být naplánována tak, aby udržovala databázi v aktuálním stavu: 6. Automatické označení adres jako Ověřená, Chybná, Nepřesná Po dohledání konkrétní adresy a jejím otevření (kliknutím na jméno): Dojde k otevření vlastností kontaktu: Kde na záložce Adresy nalezneme adresu (telefon, datovou schránku, ). Po kliknutí na ni se zobrazí informace o kvalitě kontaktu: 11 PilsCom, s.r.o.

12 Adresy mohou při zadávání nabývat následujících stavů: Ověřená - Adresa byla zadána správně a byla nalezena v databázi UIR-ADR. Chybná - Adresa nebyla správně zadána a nebyla nalezena v databázi UIR-ADR. Nepřesná - Zadání adresy nebylo dostatečně přesné a v databázi UIR-ADR mohlo být nalezeno více odpovídajících adres. Při zadávání adresy kontaktu u externího dokumentu - písemnosti (typicky podatelnou nebo podatelnou spisového uzlu) je adresa vždy ve stavu Chybná. Vždy se bere taková adresa, která byla podatelnou zadaná u dokumentu (písemnosti) a dále se neověřuje. 7. Založení skupiny kontaktů, přidání kontaktu a použití skupiny kontaktů Skupinu kontaktů lze založit jakýmkoli uživatelem a přiřadit na ni přístup jiným uživatelům resp. pozicím, spisovým uzlům případně celému profilu pro možnost snadnějšího a rychlejšího dohledání konkrétních kontaktů vložených do takovéto skupiny. Upravit takto založenou skupinu může jen ta pozice, která má přiřazeno právo autora. Novou skupinu založíme v Nastavení Skupiny kontaktů Nová skupina kontaktů (nebo obdobně u administrátora kontaktů: Administrace kontaktů Skupiny kontaktů Nová skupina kontaktů): 12 PilsCom, s.r.o.

13 Po kliknutí na ikonku Nová skupina kontaktů zadáme jméno skupiny, případně přístup kdo tuto skupinu uvidí a tím bude moci použít i kontakty z ní: Na záložce Přístup je možno pro nově vytvářenou skupinu kontaktů (případně kdykoliv později s právem autora k této skupině při její úpravě) přiřadit Typ práva (čtenář, autor) konkrétní skupině pozic, celému Profilu (vidí pak všichni v rámci profilu) nebo spisovému uzlu. Takto založenou skupinu si otevřeme a poté lze do ní přidat kontakty, které ale již musí být v tu chvíli v Atheně vytvořené a ty si vyhledáním do skupiny přidáme: Pokud již máme ve skupině kontaktů nějaké kontakty přidány, lze je i hromadně ze skupiny odstranit pomocí multiakce Odebrat členství (po předešlém označení odebíraných kontaktů). S právem autora ke skupině kontaktů lze po dohledání skupiny kontaktů a kliknutím pravým tlačítkem myši na skupinu kontaktů upravit či ji smazat. 13 PilsCom, s.r.o.

14 Skupinu kontaktů lze v aplikaci využít k rychlému dohledání konkrétního kontaktu vloženého do skupiny, při vytváření obálky: 8. Administrátor kontaktů Pozice s tímto (administrátorem přiděleným) právem má navíc od ostatních ikonku Administrace kontaktů: V přehledu Skupiny kontaktů jsou vidět všechny skupiny kontaktů a do jednotlivých skupin lze přidat kontakty, odebrat členství ve skupině kontaktů, smazat kontakt, po upravení přidat přístup ke skupině a lze také založit novou skupinu kontaktů. 14 PilsCom, s.r.o.

15 V přehledu Subjekty kontaktů: Lze vyhledávat subjekty kontaktů podle názvu, typu (firemní, osobní), podle přístupu (pozice, spis. uzel, profil) tj. kdo daný subjekt vidí a může jej použít, lze také dohledat dle autora subjektu a toho lze filtrovat dle Spisového uzlu. Samozřejmě zde je možné i Nový subjekt kontaktu založit. Tento manuál je chráněn autorskými právy ČR a souvisejícími předpisy EU. Neoprávněné šíření může být považováno za porušení práv firmy PilsCom s.r.o. a může mít dopad jak v občanskoprávní, tak trestněprávní oblasti. Manuál je určen výhradně pro oprávněné uživatele aplikace, jíž se týká. 15 PilsCom, s.r.o.

Zveřejnění smlouvy do Registru smluv (ISRS) včetně anonymizace

Zveřejnění smlouvy do Registru smluv (ISRS) včetně anonymizace Zveřejnění smlouvy do Registru smluv (ISRS) včetně anonymizace Obsah 1. Založení dokumentu typu smlouva... 1 2. Příprava zveřejnění do ISRS... 5 3. Odeslání do ISRS a zpracování odpovědi... 6 1. Založení

Více

Administrátorský manuál: Administrace sady spisových a skartačních znaků

Administrátorský manuál: Administrace sady spisových a skartačních znaků Administrátorský manuál: Administrace sady spisových a skartačních znaků Obsah 1. Základní informace... 1 2. Export sady spisových znaků... 1 3. Import sady spisových znaků... 3 4. Doimport spisových znaků...

Více

Uživatelský manuál: Hostovaná AthenA Edice M Podatelna příjem datových zpráv z ISDS

Uživatelský manuál: Hostovaná AthenA Edice M Podatelna příjem datových zpráv z ISDS Uživatelský manuál: Hostovaná AthenA Edice M Podatelna příjem datových zpráv z ISDS Obsah 1. Přihlášení do rozhraní ISDS a aktualizace seznamu datových zpráv... 1 2. Stažení datových zpráv... 3 3. Předání

Více

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby MANUÁL administrátora elektronické spisové služby Administrace obálek a sestav (NÁVRHÁŘ) 1 PilsCom, s.r.o. OBSAH 1. NÁVRHÁŘ OBECNĚ... 3 2. NASTAVENÍ MS INTERNET EXPLORERU... 4 3. SPUŠTĚNÍ NÁVRHÁŘE OBÁLKY...

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.21.0 11.03.2013 Obsah 1. Zařazení vyřízeného dokumentu do spisu... 3 2. Automatický výpočet nabytí právní moci... 4 3. Tisk obálek v modulu Výpravna...

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) Seznam kontaktů najdeme v sekci Lidé nalevo ve spodní části Outlooku mezi nabídkami Pošta, Kalendář a Úkoly.

Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) Seznam kontaktů najdeme v sekci Lidé nalevo ve spodní části Outlooku mezi nabídkami Pošta, Kalendář a Úkoly. KAPITOLA 4 Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) VYTVOŘENÍ NOVÉHO KONTAKTU ÚPRAVA KONTAKTU VYMAZÁNÍ KONTAKTU SKUPINA KONTAKTŮ ÚPRAVA SKUPINY KONTAKTŮ VYMAZÁNÍ SKUPINY KONTAKTŮ VYHLEDÁNÍ KONTAKTU TISK KONTAKTŮ

Více

Flexi uživatelská příručka verze 2.1

Flexi uživatelská příručka verze 2.1 Flexi uživatelská příručka verze 2.1 6. listopadu 2009 1 OBSAH 1. ÚVOD... 3 1.1 ZÁKLADNÍ POPIS A FUNKCIONALITA... 3 1.2 PŘEHLED ČINNOSTÍ... 4 1.3 UŽIVATELÉ... 4 1.4 SPRÁVCE AGENDY... 4 1.5 PRACOVNÍ POSTUPY...

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Certifikát... 3 Datová schránka... 4 Adresy... 4 Změna PSČ v primární adrese a speciální PSČ...

Více

Školní události. v Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak.

Školní události. v Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Školní události v. 2.0 Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Školní událost 2 Záložky události 4 Hodiny třídy / kurzu - nastavení hodin 5

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Příručka pro plánovače IS MPP

Příručka pro plánovače IS MPP Příručka pro plánovače IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Příručka pro plánovače IS MPP Modul plánování

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Microsoft Office. Word hromadná korespondence

Microsoft Office. Word hromadná korespondence Microsoft Office Word hromadná korespondence Karel Dvořák 2011 Hromadná korespondence Hromadná korespondence je způsob, jak určitý jeden dokument propojit s tabulkou obsahující více záznamů. Tímto propojením

Více

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR Modul Kontakt s klientem SSP OKcentrum Uživatelská příručka Poskytování součinnosti ÚP ČR OKsystem a.s. 2015 1. Obsah 1. OBSAH... 2 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 2.1 Základní pojmy... 2 2.2 Přihlášení uživatele...

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Přehled změn aplikace Athena (AADB )

Přehled změn aplikace Athena (AADB ) Přehled změn aplikace Athena (AADB 2.1.90) 1. Administrace: u uživatele s autentizací "heslo" umožněno změnit "username". (18572) 2. Bezformulářová autoriz. konverze (EL) nově obsahuje možnost zadání "označení

Více

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka REX a e-spis LITE 2.5.4 - uživatelská příručka Integrační modul REX pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů Uživatelská příručka www.i.cz Czech Republic

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o.

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Obsah prezentace: 1) GalateA el. spisová služba 2) Příjem příchozích písemností 3) Zpracování příchozích písemností 4) Zpracování odchozích písemností

Více

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 19 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Role žadatel - postup Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

Akce. 1. Spuštění modulu Akce

Akce. 1. Spuštění modulu Akce Akce Modul slouží k přehledu a zadávání údajů o akcích do centrální databáze VUT. Data jsou pořizována za účelem předávání údajů o výsledcích výzkumu a vývoje do Rejstříku informací o výsledcích (RIV),

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

Zápis státního občanství

Zápis státního občanství Uživatelská příručka Zápis státního občanství 1. Nabytí státního občanství České republiky (zavedení osoby) 2. Přidání dalšího občanství (i nabytí státního občanství evidenčního cizince) 3. Zrušení zápisu

Více

Postup pro vytvoření a úpravy distribučních seznamů Pozn.: práva vytvářet a upravovat seznam mají správce distribučního seznamu a správce společnosti

Postup pro vytvoření a úpravy distribučních seznamů Pozn.: práva vytvářet a upravovat seznam mají správce distribučního seznamu a správce společnosti Postup pro vytvoření a úpravy distribučních seznamů Pozn.: práva vytvářet a upravovat seznam mají správce distribučního seznamu a správce společnosti Obsah Vytvoření distribučního seznamu... 2 Vytvoření

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Změna formuláře při výběru kompetencí (odborných dovedností) 1. Hledání textové formulace kompetence - odborné dovednosti

Změna formuláře při výběru kompetencí (odborných dovedností) 1. Hledání textové formulace kompetence - odborné dovednosti Změna formuláře při výběru kompetencí (odborných dovedností) Obsah: 1. Hledání textové formulace kompetence - odborné dovednosti... 1 2. Nová kompetence odborná dovednost... 2 3. Změna textové formulace

Více

[RDM] STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis

[RDM] STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis PDS s.r.o. Viniční 20, 615 00 Brno IČ: 25523121, DIČ: CZ25523121 [RDM] CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Praha, Brno 2009, 2010 Verze dokumentu Verze Datum

Více

Obsah Úvod 4. TF Wmake 1.5

Obsah Úvod 4. TF Wmake 1.5 Obsah Úvod 4 Struktura systému 5 Uživatelské role 6 Přihlášení do systému 7 Úvodní stránka 8 enu redaktora 9 enu autora 9 azyky 0 Odhlášení ze systému 0 Nastavení Bloky Editace bloku Přidání nového bloku

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Ministerstvo zemědělství České republiky únor

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe verze pro mobilní zařízení a čtečky elektronických

Více

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce.

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. DIPL 2 Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. Obsah STUDENTI VYTVOŘENÍ VOLNÉHO TÉMATU VŠKP VÝBĚR TÉMATU VŠKP Z VOLNÝCH TÉMAT KONTROLA ZADÁNÍ TÉMATU FORMÁLNÍ ÚPRAVA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ ELEKTRONICKÉ

Více

PROPOJENÍ PRODUKTŮ YAMACO SOFTWARE

PROPOJENÍ PRODUKTŮ YAMACO SOFTWARE PROPOJENÍ PRODUKTŮ YAMACO SOFTWARE SE SPISOVÝMI SLUŽBAMI A/NEBO INFORMAČNÍMI SYSTÉMY TŘETÍCH SPOLEČNOSTÍ PŘÍRUČKA A NÁVODY YAMACO SOFTWARE 2007-2009 1. ÚVODEM Všechny produkty společnosti YAMACO Software

Více

Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise

Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise Program spustíte pomocí souboru CatsParadise.jar ze složky kam jste jej nainstalovali. V úvodním okně naleznete 7 tlačítek. Klepnutím na jakékoliv

Více

47 Mapování přístupnosti

47 Mapování přístupnosti 47 Mapování přístupnosti Modul Mapování přístupnosti slouží ke správě výsledků mapování architektonických objektů z hlediska přístupnosti a především k evidenci zjištěných skutečností o mapovaných objektech.

Více

Založení nové karty - základy

Založení nové karty - základy Příručka uživatele systému Museion Založení nové karty - základy Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Základní školení pro administrátory

Základní školení pro administrátory Základní školení pro administrátory Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Založení nového žáka 2 Nový stav zápisu do organizace 2 Osobní

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ...

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ... NOVINKY VERZE 13.0.0 ze dne 31. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. V rámci aktualizace

Více

TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2)

TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2) TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2) K práci s termíny zkoušek slouží modul Termíny zkoušek vypisování, přístupný na hlavní stránce SIS po přihlášení. I. VYPSÁNÍ NOVÉHO TERMÍNU Termín zápočtu nebo zkoušky

Více

REGISTR VINIC - ŽÁDOST O ZATŘÍDĚNÍ VÍNA (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO FARMÁŘE) Brno CCV, s. r. o.

REGISTR VINIC - ŽÁDOST O ZATŘÍDĚNÍ VÍNA (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO FARMÁŘE) Brno CCV, s. r. o. REGISTR VINIC - ŽÁDOST O ZATŘÍDĚNÍ VÍNA (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO FARMÁŘE) 24. 03. 2010 Brno CCV, s. r. o. Uživatelská příručka pro farmáře Registr vinic žádost o zatřídění vína Verze 2.0 Datum vydání:

Více

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele 2019 1 / 21 Uživatelská příručka pro registrované uživatele Historie dokumentu Datum Verze Komentář 8. 4. 2019 1.0 Základní verze Obsah

Více

16 Adresář firem. Popis modulu

16 Adresář firem. Popis modulu 16 Adresář firem Uživatelský modul Adresář firem slouží jako centrální evidence všech firem nebo organizací a zároveň také jako správce kontaktních údajů a ostatních důležitých informací o těchto firmách

Více

Rozlišujeme hlavní adresu subjektu, její obálkovou adresu a adresy zástupných osob přidružené k hlavní adrese.

Rozlišujeme hlavní adresu subjektu, její obálkovou adresu a adresy zástupných osob přidružené k hlavní adrese. Základní popis kartotéky externích subjektů Kartotéka externích subjektů (zkratka - ESU) je číselník, ve kterém jsou sdíleny adresy pro použití v rámci celého Úřadu. Z kartotéky vybíráme subjekt, který

Více

Externí spolupracovníci

Externí spolupracovníci Externí spolupracovníci Modul obsahuje přehled všech osob, které mají nebo v minulosti měly nějaký vztah k VUT, umožňuje jim přiřadit nový aktuální vztah k VUT nebo k útvaru VUT - "externí spolupracovník".

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Poté se zobrazí evidenční karta nově podávaného dokumentu. Nyní je nutno vyplnit informace o zasílaném dokumentu.

Poté se zobrazí evidenční karta nově podávaného dokumentu. Nyní je nutno vyplnit informace o zasílaném dokumentu. Podání vlastního dokumentu Klikněte na ikonu Podání vlastního dokumentu. Zobrazí se okno "Zadejte identifikátor dokumentu". Vygenerujte identifikátor pomocí tlačítka GENEROVAT. Poté se zobrazí evidenční

Více

51 Docházka externistů

51 Docházka externistů 51 Docházka externistů Uživatelský modul Docházka externistů slouží ke zpracování podkladu pro výpočet mzdy všem externím zaměstnancům. Za externí zaměstnance jsou považováni ti, kteří nemají účet v informačním

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 16.4.2018 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v02 Počet stran:

Více

KSRZIS. Příručka - Role žadatel. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních. dat v návaznosti na základní registry VS

KSRZIS. Příručka - Role žadatel. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních. dat v návaznosti na základní registry VS Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 18 KSRZIS Příručka - Role žadatel Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace

Více

Manuál pro NetDOGs práce s administrací

Manuál pro NetDOGs práce s administrací Manuál pro NetDOGs práce s administrací Po přihlášení se nacházíme v administraci V horní části jsou hlavní ikony značící moduly prezentace - REDAKCE - NOVINKY - OSTATNÍ - ADMINISTRACE (a možná i další

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Depozitář 2 manipulace s předměty

Depozitář 2 manipulace s předměty Příručka uživatele systému Museion Depozitář 2 manipulace s předměty Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

VYSTAVENÍ LICENCE HRÁČE MANUÁL

VYSTAVENÍ LICENCE HRÁČE MANUÁL VYSTAVENÍ LICENCE HRÁČE MANUÁL Platný od 1. července 2015 17. ČERVNA 2015 ČESKÁ BASKETBALOVÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 Manuál k vystavení nové elektronické licence 1. Zájemce (nový hráč)

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Informační systém pro e-learning manuál

Informační systém pro e-learning manuál Informační systém pro e-learning manuál Verze 1.00 Úvod Tento dokument popisuje způsob práce s informačním systémem pro elektronické vzdělávání. Systém je určený pro vytvoření elektronického kurzu a jeho

Více

Databox CONTACT 6 základní operace programu

Databox CONTACT 6 základní operace programu Databox CONTACT 6 základní operace programu Tento program slouží k evidenci firem, kontaktů a správě souvisejících obchodních aktivit a procesů. Obsahuje systém inteligentního třídění, plánování času a

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele Vypracoval : Pavel Žemba Obsah Tvorba vlastních testů... 3 Postup tvorby... 3 Test otázky odpovědi... 3 Zadání otázek testu... 5 Test - cvičení na souboru,

Více

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 18.4.2016 Scheib Pavel Datum tisku 18.4.2016 2 Modul Půjčovna Modul Pu jč ovna Obsah Úvod... 3 Položky označení položek v podmnožině... 3 Číselník stromů položek

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5 CRM SYSTÉM KORMORÁN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1 Základní práce se systémem 3 1.1 Práce se záznamy................................. 3 1.2 Stránka Dnes.................................... 4 1.3 Kalendář......................................

Více

Příjem a odesílání datových zpráv na UK

Příjem a odesílání datových zpráv na UK Příjem a odesílání datových zpráv na UK Lucia Tesařová (ÚVT UK) Školení uživatelů, Praha 8. 4. 2013 Osnova Datová schránka Obecné informace Systém spisové služby UK Přihlášení Nastavení Příjem dokumentů

Více

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky Dealer Extranet 3 Cenové nabídky Obsah Vytvoření cenové nabídky se slevou Velux 3 Vytvoření klientské cenové nabídky ze stávající cenové nabídky 10 Vytvoření klientské cenové nabídky pomocí Konfigurátoru

Více

Athena Uživatelská dokumentace v

Athena Uživatelská dokumentace v Athena Uživatelská dokumentace v. 2.0.0 OBSAH Obsah... 2 Historie dokumentu... 3 Popis systému... 4 Založení uživatele... 5 Přihlášení uživatele... 7 První přihlášení... 8 Založení profilu zadavatele/dodavatele...

Více

Při prvním přihlášení Vás program vyzve ke změně úvodního hesla.

Při prvním přihlášení Vás program vyzve ke změně úvodního hesla. Návod na používání helpdeskového systému HELP.i. Požadavky směrované na podporu produktů firmy DATACENTRUM systems & consulting, a.s., jsou evidovány v aplikaci HELP.i. V systému jsou evidovány požadavky,

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 7.11.2014 1. Obsah 2. Soupis spisu... 3 3. Tisková sestava Návrhu předávacího protokolu do spisovny... 3 4. Převody do spisovny platnost dokumentu

Více

Stručný manuál práce s e-shopem fiktivnifirmy.cz: vložení zboží do e-shopu

Stručný manuál práce s e-shopem fiktivnifirmy.cz: vložení zboží do e-shopu Stručný manuál práce s e-shopem fiktivnifirmy.cz: vložení zboží do e-shopu Obsah Přihlášení k administraci... 1 Nová kategorie... 2 Nové zboží... 3 Záložka Zboží... 3 Záložka Kategorie... 4 Záložka Parametry

Více

SOFTRONICHD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA - KLIENT

SOFTRONICHD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA - KLIENT SOFTRONICHD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA - KLIENT SOFTRONICHD 1.5 Omezující podmínky pro zveřejnění: Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a je určen výhradně pověřeným pracovníkům společnosti

Více

43 HTML šablony. Záložka Šablony v systému

43 HTML šablony. Záložka Šablony v systému 43 HTML šablony Modul HTML šablony slouží ke správě šablon pro výstupy z informačního systému modularis ve formátu HTML. Modul umožňuje k šablonám doplňovat patičku, dokumentaci a vázat šablony na konkrétní

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více

Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu

Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu 1) Nechte si založit organizačního pracovníka klubu (případně zkontrolovat přístupové údaje v service). Pokud jste organizační pracovník klubu,

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

Modul Kalendář verze 1.0

Modul Kalendář verze 1.0 Modul Kalendář verze 1.0 Uživatelský manuál a správa modulu QCM, s.r.o., 2007 Mgr. Petr Andrýsek 1 Obsah 1. Popis modulu Kalendář...3 2. Jak přidat akci do kalendáře...5 3. Správa modulu Kalendář...6 4.

Více

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader ZINGO - Uživatelský manuál teamleader Veškerá práva k využívání tohoto dokumentu a v něm uvedených značek jsou vyhrazena. Kopírování nebo rozšiřování kterékoli části tohoto dokumentu se povoluje pouze

Více

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Metodika ze dne 16. 10.2013 Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Provedení kontrol v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat,

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Datová schránka... 3 Adresy... 3 Speciální PSČ... 4 Adresy s P.O. Box... 4 Klíč pro WS... 4 Uživatelé...

Více

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o.

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Obsah 1. Obecné informace...1 2. Internetový prohlížeč...1 3. Nastavení kompatibilního zobrazení...1 4. Nastavení důvěryhodných serverů...2

Více

ZŘ 1 PŘÍMÉ ZADÁNÍ (VZ MALÉHO ROZSAHU)

ZŘ 1 PŘÍMÉ ZADÁNÍ (VZ MALÉHO ROZSAHU) ZŘ 1 PŘÍMÉ ZADÁNÍ (VZ MALÉHO ROZSAHU) Specifikace základních údajů o VZ Základní specifikace se skládá ze čtyř kroků Krok číslo 1/4 Název veřejné zakázky Pozn. Pod volbou více podrobností je možno přiřadit

Více

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 1. Hlavní okno aplikace: - pod tlačítkem Manuál k OBD 2.5 je ke stažení podrobný manuál pro práci v aplikaci - tabulka vpravo obsahuje seznam

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Car Control. Rychlý průvodce nastavením aplikace pro Administrátora Telefónica O 2 Czech Republic, a.s. Obsah I

Car Control. Rychlý průvodce nastavením aplikace pro Administrátora Telefónica O 2 Czech Republic, a.s. Obsah I Car Control Rychlý průvodce nastavením aplikace pro Administrátora 2013 Telefónica O 2 Czech Republic, a.s. Obsah I Obsah RYCHLÝ PRŮVODCE NASTAVENÍM APLIKACE O 2 CAR CONTROL PRO ADMINISTRÁTORA 3 1. Přihlášení

Více

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Od 1.1.2014 vznikla povinnost odevzdávat daňové přiznání k DPH

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více