Informační systémy v logistice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informační systémy v logistice"

Transkript

1 Informační systémy v logistice

2 Oblast EDI: Oblast IT: Oblast GSM+GPS: elektronická výměna dat (Elektronic data Interchange) podnikový informační systém a další IT uvnitř firmy WMS, sledování polohy (cesty) přepravovaného zboží

3 Systémy EDI Elektronický přenos standardizovaných obchodních dokumentů různých organizací. objednávky - po přijetí se automaticky zpustí návazné aktivity faktury + elektronický příkaz k platbě oznámení o dodávce dokumenty k celnímu odbavení Standardy EDI: Vyžaduje se kompatibilita prostředí = elektronický přenos, nelze např. použít fax, telefon. musí se používat standardizované formuláře; shodná definice kódů (číselníků) nebo prostředky konverze; komunikační protokoly stand. ANSI; Odvětvové řešení - např. automobilové, potravinářské, chemie mají vlastní.

4 Typy systémů EDI: a) proprietární (One to Many) - klasické řešení b) přidávající hodnotu (Many to Many) služba a) Firma vlastní software ( šité na míru ) drahé na pořízení, ale velmi nízké náklady na provoz zákazníci, dodavatelé jsou přímo napojeni např. přes LAN, WAN. b) komunikace probíhá přes třetí stranu (např. SaaS software as a service, ASP application service provider): zprostředkovatel (poskytovatel) provádí fyzické oddělení, vzájemnou konverzi, třídění, kontrolu dat; uživatelé se nemusí starat o vzájemnou kompatibilitu systémů, nižší náklady pořízení ale vyšší náklady na provoz. příklad: řetězec benzín. pump a vazby na banky. Podpora EDI v informačních systémech je obvykle řešena jako doplňkový modul, který je nutné si u producenta/implementátora informačního systému zakoupit.

5 Podnikový informační systém Enterprise Resource planning integruje a automatizuje velké množství procesů souvisejících s relevantními činnostmi podniku. Typicky se jedná o výrobu, logistiku, distribuci, správu majetku, prodej, fakturaci a účetnictví. Modely řešení: On premise model Aplikace je nainstalována na serverech organizace vlastnící ERP systém. Na upgradech, aktualizacích a úpravách systému se podílí sama organizace spolu s dodavatelskou firmou. Jedná se o nejběžnější model využívání ERP systémů. On demand model Tento model je znám také pod pojmy ASP (Application service provider) nebo SaaS (Software as a Service). ERP systém je dodáván jako služba poskytovatele přes internet. O aktualizace a upgrady systému se stará dodavatel, který ERP provozuje na svých serverech. Uživatelský přístup do systému se provádí pomoci tzv. mashupů.

6 Přínosy systému ERP: zefektivnění a zrychlení ekonomických (podnikových) procesů centralizaci a vyčištění dat, snížení chybovosti optimalizace pracovního toku dokumentů (workflow) dlouhodobé úspory v investicích do informačních systémů a hardware zvýšení bezpečnosti rychlejší výstupy (efektivnější reporting) pro vedení firmy (zaměstnanci nemusí připravovat podklady) podpora pro vedení účetnictví podle mezinárodních standardů konečném důsledku zvyšuje flexibilitu, takže i konkurenceschopnost.

7 Systémy řízení skladu Warehouse Management System Co všechno by měl WMS umět? využití automatické identifikace čárovým kódem nebo RIFD tagů prostřednictvím mobilních terminálů, skladové operace jsou zaznamenávány v reálném čase, široká nabídka funkcí pro všechny standardní logistické operace (příjem, vstupní kontrola, přebalování,, vychystávání, balení), integrační rozhraní pro celopodnikové systémy a různé technologie (dopravníky, váhy), dodržování pravidel FIFO, FEFO, LIFO a jiných zcela specifických pravidel, optimalizace tras pro pohyb obsluhy skladu, optimalizační algoritmy pro umisťování zásob ve skladu, automatizace a zrychlení inventarizačních procesů, efektivní řízení a kontrola provozu skladu, měřitelnost aktivit, nákladů i výkonnosti, analýza a vyhodnocení všech logistických dat. Tři hlavní přínosy implementaci WMS: zvýšení produktivity práce skladových pracovníků, optimalizace využití skladových prostor výrazné snížení objemu reklamací.

8 Systém pro optimalizaci dopravy Transport Management System TMS je systém pro řízení dopravy a zpravidla je navázán na skladový systém a další agendu. Jeho hlavním cílem je: návrh optimální trasy pro závozy dodacích míst při zohlednění zpětných svozů. dynamické navrhování tras podle kapacity vozového parku optimalizaci nákladů na dopravu při dodržení logistických požadavků jako limity vytížení, doby závozu a další restrikce.

9 Identifikace osob, zboží a materiálu Optické systémy: OCR rozpoznávání znaků Bar Code - čárový kód 1D sloupcový 2D maticový RFID radiofrekvenční identifikace pasivní aktivní Magnetické technologie Technologie paměťových karet Biometrické technologie

10 Technologie OCR Optital Character Recognition Nejstarší technologií z oblasti optických systémů Rozpoznává: tištěné písmo, ručně psané, které je převáděno do digitální podoby další zpracování je prováděno již s touto elektronickou podobou. Jedná se o relativně levnou technologii. Nové kamery mohou snímat písmo a zároveň i čárové kódy. Využití je především při čtení a vyplňování dokumentů.

11

12 Magnetická technologie využívá magnetického zakódování údajů na povlaku nebo proužku provedeném na plastikové kartě (tzv. Magnetic Stripe). Snímání se provádí kontaktním čtením pomocí snímací hlavy. Využití: při bezhotovostních platbách, při kontrole vstupu osob do uzavřených prostorů k objednávání a hrazení různých služeb. Technologie je hospodárná jen při masovém nasazení karet, jinak ji lze s výhodou nahradit například čárovým kódem.

13

14 Technologie paměťových čipů Základem této technologie jsou plastikové karty se zataveným čipem (Smart Card) s poměrně velkou paměťovou kapacitou. Zásadní je schopností informace vymazávat z paměti a znovu obnovovat. Snímání je obvykle opět kontaktní ve štěrbinovém snímači anebo induktivní. Využití: v dopravě; ve spojovacích nebo bankovních službách (telefonní karty, platební karty); identifikaci osob ve zdravotnictví.

15

16 Biometrické technologie Využívají specifických fyziologických rysů člověka (otisky prstů, podpis, vzhledu oční duhovky nebo třeba záznamu hlasu), které jsou digitalizovány. Snímání je pomocí speciálních scanerů a kamer. Využití: prováděná identifikace osob v bankách, při přepravě osob (na letišti), ve výrobě nebo i jinde. Stává se součásti osobních a cestovních dokladů. Jde o finančně náročnou technologii pro zajištění vysokého stupně bezpečnosti.

17

18 Čárový kód 1D Princip: Symbol čárového kódu se skládá z určité posloupnosti čar a mezilehlých mezer. Snímání pomocí snímačů s červeným světlem, které je v průběhu čtení znaku pohlcováno černými čarami a odráženo světlými mezerami. Tyto signály jsou pak převedeny v číslice, písmena nebo znaky, jenž pomocí v čárového kódu zaznamenány. R X X R H Start Kód L Stop X Šířka modulu. Jedná se o nejužší element kódu, čárku či mezeru R Světlé pásmo H Výška čárového kódu L Délka kódu

19 Konstrukce čárových kódů: Jednotlivé kódy se mezi sebou liší použitou symbolikou použitou při jejich tvorbě. Tato je dána kódovací tabulkou používaných znaků a symbolů jednotlivého typu čárového kódu. kódy numerické, jenž v sobě mohou nést pouze informace číselného charakteru (kupříkladu kódy typu EAN) alfanumerické kódy, jenž dovedou přenášet čísla, písmena a některé symboly (např. Code 39 STANDART) úplně alfanumerické kódy umožňující pracovat s úplnou tabulkou ASCII znaků (např. Code 39 FULL ASCII)

20 Čárový kód 2D Jsou dvourozměrné symboly jejichž data jsou kódovány jak horizontálně (svisle) tak i vertikálně (vodorovně). Splňují požadavek uložit velké množství dat na malém prostoru. V současnosti je k dispozici cca 20 různých 2D symbolik, např. kódy PDF 417, Data Matrix, Maxi Code a jiné. Dvoudimenzionální čárový kód PDF417

21 FRID RFID (Radio Frequency Identification) je bezkontaktní identifikační systém je technologie založena na principu rádiového přenosu dat mezi vysílačem a pohybujícím se objektem (osoba, automobil, palety ve skladu atd.) vybaveného tzv. transpondérem. radiofrekvenční přenos dat přenos dat pomocí kabelu nebo rádiového přenosu železniční vůz čtecí zařízení s anténou PC

22 Princip činnosti: Vysílač (snímač) periodicky vysílá pulsy prostřednictvím antény do okolí. Jakmile se v dosahu antény objeví transpondér, tento je aktivován a odpoví zpět snímači. Snímač signál od transpondéru přijme a po jeho vyhodnocení ( ochranné kódy atd.. ) jej předá k dalšímu zpracování. Data mohou být předána ihned počítači ke zpracování, nebo mohou být uložena v paměti přenosných čteček a později nahrána do počítače. Častí systému: 1) Transpordéry 2) Čtecí zařízení 3) Anténa ke čtecímu zařízení 4) Programové vybavení

23 Transpondéry: Aktivní - obsahuje svůj vlastní zdroj energie. Výhody: vysoká intenzita signálu vysílaného transpondérem, tzn. že je možno ho použít v systémech, které potřebují delší přenosovou vzdálenost. Nevýhody: konstrukční velikost datového nosiče a v některých provozech i malá časová životnost, která je závislá na kvalitě baterií. Pasivní - bez vlastního zdroje energie. Výhody: malá konstrukční velikost a prakticky neomezená životnost. Nevýhody: k přenosu informací potřeba energie z cizího zdroje, který je vysílán z antény čtecího zařízení.

24

25 RFID mobilní terminály poskytují bezkontaktní automatickou identifikaci pomocí RFID HF (13,56 MHz) nebo UHF (868 MHz) technologie. Dosah RFID UHF čtečky umožňují čtení RFID tagů i zápis dat až několik metrů, RFID HF čtečky se využívají pro čtení a zápis na krátkou vzdálenost, typicky několik centimetrů.

26 Stabilní čtení dat Antény Vyrábějí se dva typy antén - rámové a feritové. Feritová anténa se používá všude tam, kde je nedostatek místa. Rámové antény vyžadují více prostoru, avšak umožňují přenos signálu na větší vzdálenost než antény feritové.

27 Ukázka logistické aplikace RFID

VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ

VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ ČÁROVÉ KÓDY nejstarší a nejrozšířenější metoda automatické identifikace pro automatický sběr dat kombinace tmavých čar a světlých mezer data

Více

VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ

VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ KLASIFIKACE IS Z HLEDISKA ORGANIZAČNÍCH ÚROVNÍ ŘÍZENÍ V PODNIKU vrcholové řízení střední úroveň řízení práce s daty a tvorba know-how výrobní

Více

Logistika bez starostí od roku skladování doprava VAS E-commerce

Logistika bez starostí od roku skladování doprava VAS E-commerce Logistika bez starostí od roku 1990 skladování doprava VAS E-commerce Kdo jsme Založeno 1990 Rodinná společnost Sídlo ve vlastním logistickém areálu v Hořovicích (u dálnice D5) Dceřiná společnost na Slovensku

Více

RFID laboratoř Ing. Jan Gottfried, Ph.D.

RFID laboratoř Ing. Jan Gottfried, Ph.D. RFID laboratoř Ing. Jan Gottfried, Ph.D. VIZE Být špičkovým pracovištěm s odbornými kompetencemi a znalostmi v oblasti technologií automatické identifikace RFID, standardů GS1 EPCglobal a Internetu věcí.

Více

Aplikovaný vývoj RFID technologií

Aplikovaný vývoj RFID technologií Aplikovaný vývoj RFID technologií Aplikovaný vývoj RFID technologií Ing. Jakub Unucka, GABEN Ostrava 21.3.2013 1 2 Gaben, spol. s r.o. Ostravská společnost zabývající se AutoID Snímače čárových kódů Mobilní

Více

Ing. Jan Bartoš, MBA. Jednatel společnosti Smartdata, s.r.o. jan.bartos@smartdata.cz

Ing. Jan Bartoš, MBA. Jednatel společnosti Smartdata, s.r.o. jan.bartos@smartdata.cz Moderní technologie identifikace v marketingu aneb, Naučme se vytěžit vlastní data Ing. Jan Bartoš, MBA Jednatel společnosti Smartdata, s.r.o. jan.bartos@smartdata.cz Program prezentace 1) Kčemu jsou čárové

Více

MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line

MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line Stručný přehled název: MST, software pro sběr dat mobilními terminály ve skladu (příjem, výdej, inventura) autor aplikace: FASK, spol. s r.o.,

Více

LOGISTIKA + PRŮMYSL. ProGlove MARK. Inteligentní pracovní rukavice pro průmysl 4.0

LOGISTIKA + PRŮMYSL. ProGlove MARK. Inteligentní pracovní rukavice pro průmysl 4.0 LOGISTIKA + PRŮMYSL ProGlove MARK Inteligentní pracovní rukavice pro průmysl 4.0 LOGISTIKA + PRŮMYSL ProGlove MARK Inteligentní pracovní rukavice s integrovanou čtečkou čárových kódů > Připravte své zaměstnance

Více

Informační technologie v logistice Získávání a přenos informací

Informační technologie v logistice Získávání a přenos informací Informační technologie v logistice Získávání a přenos informací Matěj Hüttl Petr Hlava Střední odborná škola logistická Dalovice Obsah Úvod 2 Přenos informací v logistice 3 Přenos po vodičích 3 Rádiový

Více

AKTIVNÍ RFID SYSTÉMY. Ing. Václav Kolčava vedoucí vývoje HW COMINFO a.s.

AKTIVNÍ RFID SYSTÉMY. Ing. Václav Kolčava vedoucí vývoje HW COMINFO a.s. Ing. Václav Kolčava vedoucí vývoje HW COMINFO a.s. Základní vlastnosti: Na rozdíl od pasivních RFID systémů obsahují zdroj energie (primární baterie, akumulátor) Identifikátor tvoří mikroprocesor a vysílač

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

Systémy automatické identifikace. Přednášející: Roman Hruška

Systémy automatické identifikace. Přednášející: Roman Hruška Systémy automatické identifikace Přednášející: Roman Hruška 1 2 RFID (Radio Frequency Identification) radiofrekvenční systém identifikace je moderní technologie identifikace objektů pomocí radiofrekvenčních

Více

Mezinárodní standard pro obchod a logistiku

Mezinárodní standard pro obchod a logistiku Mezinárodní standard pro obchod a logistiku Daniel Lopour Kdo jsme? Czech Republic Plně integrovaná globální organizace GS1 vznikla na počátku roku 2005 spojením EAN International a Uniform Code Council

Více

TW-R4-22-B128. Funkční princip

TW-R4-22-B128. Funkční princip mobilní datový nosič pro nasazení v autoklávech čtení/zápis Dosahy při orientaci datovéhé nosiče úzkou hranou vůči čtecí/zapisovací hlavě. Datový nosič musí být před nasazením důkladně a prokazatelně otestován

Více

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech:

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech: MERCATOR Moderní pokladní systém od společnosti SICONET a.s. Co je MERCATOR MERCATOR je PC pokladní systém určený především maloobchodním a velkoobchodním prodejnám společností, jejichž podnikovým systémem

Více

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Jiří Melzer, MIBCON, a.s. Klíčová témata Plánování sortimentu strategické plánování nové sezóny plánování a tvorba kolekce finanční plánování prodejních

Více

RFID ŘEŠENÍ PRO SBĚR KOMUNÁLNÍHO ODPADU

RFID ŘEŠENÍ PRO SBĚR KOMUNÁLNÍHO ODPADU RFID ŘEŠENÍ PRO SBĚR KOMUNÁLNÍHO ODPADU Hradec Králové, 2. 10. 2018 Ing. Pavel Staša, Ph.D. 1 Gaben, spol. s r.o. 2 Úvod Důvody řešení 3 RECYCLING 4.0 Důvody řešení 2500 Cena za tunu uloženého směsného

Více

Systém GS1 ve zdravotnictví. Skenováním k bezpečnější zdravotní péči

Systém GS1 ve zdravotnictví. Skenováním k bezpečnější zdravotní péči Systém GS1 ve zdravotnictví Skenováním k bezpečnější zdravotní péči Základy Systému GS1 pro využití ve zdravotnictví GTIN (Globální číslo obchodní položky) je standardní 13 14místná struktura pro jednoznačnou

Více

Průmyslová Identifikace. SIMATIC Ident. Unrestricted / Siemens AG 2015. All Rights Reserved.

Průmyslová Identifikace. SIMATIC Ident. Unrestricted / Siemens AG 2015. All Rights Reserved. Průmyslová Identifikace SIMATIC Ident Unrestricted / Siemens AG 2015. All Rights Reserved. siemens.com/ident Technologie RFID a 1D/2D- jsou jedni z klíčových z hlediska požadavku na zvýšení produktivity

Více

Co nového v modulech Prodej, Logistika, Výroba

Co nového v modulech Prodej, Logistika, Výroba Co nového v modulech Prodej, Logistika, Výroba Ing. Richard Bejr 20. uživatelská konference firmy ORTEX, 21. a 22.května 2009 1 Nová verze 9.2 Rozšíření desetinných míst u cen za měrnou jednotku Rozšíření

Více

Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů.

Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů. Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů. Miroslav Opát SKLADOVÁNÍ CELNÍ SLUŽBY PŘEPRAVA O NÁS PST CLC (ČLEN MITSUI-SOKO GROUP) JE SPOLEHLIVÝ DODAVATEL SKLADOVACÍCH, CELNÍCH A PŘEPRAVNÍCH

Více

TW-L86-54-C-B128. EEPROM paměť 128 bytů

TW-L86-54-C-B128. EEPROM paměť 128 bytů TW-L86--C-B128 EEPROM paměť 128 bytů Funkční princip HF čtecí/zapisovací hlava, s pracovní frekvencí 13,56 MHz, vytváří okolo sebe přenosovou oblast. Její velikost (0 500 mm) závisí na vzájemné kombinaci

Více

QAD a integrace výrobních technologií Libor Jinda konzultant

QAD a integrace výrobních technologií Libor Jinda konzultant QAD a integrace výrobních technologií Libor Jinda konzultant 13.6.2012 Záměr Proč integrace výrobních technologií do QAD? Současné trendy Zobrazení plánu a aktuálního stavu na displejích výrobních linek

Více

GS1 System. Systém GS1 v logistice

GS1 System. Systém GS1 v logistice Systém GS1 v logistice GS1 System Logistika je jednou z typických oblastí uplatnění standardů Systému GS1, které slouží k automatické identifikaci zboží a elektronické výměně dat mezi obchodními partnery.

Více

Případová studie Distribuční sklad DLC Napajedla a.s.

Případová studie Distribuční sklad DLC Napajedla a.s. Vítězné řešení soutěže IT PROJEKT ROKU 2006 Případová studie Distribuční sklad Tibor Szekeres 14.3.2013 Kongres Samoška, Košice U&SLUNO a.s., SADOVÁ 28, 702 00 OSTRAVA, ČESKÁ REPUBLIKA TEL.: +420 596 101

Více

Technologie pro automatizaci procesů skladování

Technologie pro automatizaci procesů skladování Konference Logistika Technologie pro automatizaci procesů skladování Bratislava, 28.2.2012 www.kredit.cz 1 AUTOMATIZACE PROCESŮ SKLADOVÁNÍ Obsah prezentace : automatizace - trend módní nebo trhem vynucený

Více

TW-R50-B128. EEPROM paměť 128 bytů

TW-R50-B128. EEPROM paměť 128 bytů EEPROM paměť 128 bytů Funkční princip HF čtecí/zapisovací hlava, s pracovní frekvencí 13,56 MHz, vytváří okolo sebe přenosovou oblast. Její velikost (0 500 mm) závisí na vzájemné kombinaci čtecí/ zapisovací

Více

Představení společnosti Dopravníky v Intralogistice Základní logistické procesy Příklady z praxe referenční projekty Souhrn, závěr

Představení společnosti Dopravníky v Intralogistice Základní logistické procesy Příklady z praxe referenční projekty Souhrn, závěr Představení společnosti Dopravníky v Intralogistice Základní logistické procesy Příklady z praxe referenční projekty Souhrn, závěr Logsys, spol. s r.o. Průmyslové aplikace Distribuční centra Letiště MANIPULACE

Více

Ústav technicko-technologický. Obhajoba diplomové práce

Ústav technicko-technologický. Obhajoba diplomové práce Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství ve výrobním podniku KOH-I-NOOR Mladá Vožice

Více

Řízení zásob v automotive. Ing. Miroslav Kaňok m.kanok@seznam.cz Mobil: 725 524 164

Řízení zásob v automotive. Ing. Miroslav Kaňok m.kanok@seznam.cz Mobil: 725 524 164 Řízení zásob v automotive Ing. Miroslav Kaňok m.kanok@seznam.cz Mobil: 725 524 164 1. Co jsou zásoby? zásobou se rozumí množství materiálu/komponent, které jsou v daném okamžiku disponibilní k mat. zabezpečení

Více

Institut elektronických aplikací, s.r.o. Stránka 1 z 7. AVEPOP - Automatický Výdej a Evidence Pracovních a Ochranných Prostředků

Institut elektronických aplikací, s.r.o. Stránka 1 z 7. AVEPOP - Automatický Výdej a Evidence Pracovních a Ochranných Prostředků Institut elektronických aplikací, s.r.o. Stránka 1 z 7 AVEPOP - Automatický Výdej a Evidence Pracovních a Ochranných Prostředků Automaty na výdej a evidenci osobních ochranných a pracovních prostředků

Více

Mobilní datové nosič do vysokých teplot TW-Q51WH-HT-B128

Mobilní datové nosič do vysokých teplot TW-Q51WH-HT-B128 Datové nosiče pro vysoké teploty musí před nasazením projít dostatečnými zátěžovými testy, během kterých je ověřena jejich plánovaná teplotní odolnost. Datové nosiče prošly následujícími zátěžovými testy:

Více

RFID RadioFrekvenční IDentifikace. Vladislav Zvelebil

RFID RadioFrekvenční IDentifikace. Vladislav Zvelebil RFID RadioFrekvenční IDentifikace Vladislav Zvelebil RFID = Radiofrekvenční Identifikace Identifikační systém: - systém, který elektronicky simuluje část reálného světa. Každý sledovaný objekt je v elektronické

Více

Mobilní datový nosič TW-R50-B128

Mobilní datový nosič TW-R50-B128 EEPROM paměť 128 bytů Funkční princip HF čtecí/zapisovací hlava, s pracovní frekvencí 13,56 MHz, vytváří okolo sebe přenosovou oblast. Její velikost (0 500 mm) závisí na vzájemné kombinaci čtecí/ zapisovací

Více

Hamé s.r.o. logistika v praxi. Lektor: Ing. Martin Štrupl, logistic and distribution director 5. 5. 2011, FLKŘ

Hamé s.r.o. logistika v praxi. Lektor: Ing. Martin Štrupl, logistic and distribution director 5. 5. 2011, FLKŘ Hamé s.r.o. logistika v praxi Lektor: Ing. Martin Štrupl, logistic and distribution director 5. 5. 2011, FLKŘ Centrální distribuční sklad Hamé a.s. Centrální distribuční sklad Staré Město u Uherského Hradiště

Více

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Kontext Dodavatelé Strategická Zákazníci ERP Taktická Operativní Kategorie ERP - zaměřeno na

Více

Modul VÝROBA. Krátké shrnutí významu modulu VÝROBA v SAP Business One. Ing. Radomír Možnar Servis/Helpdesk

Modul VÝROBA. Krátké shrnutí významu modulu VÝROBA v SAP Business One. Ing. Radomír Možnar Servis/Helpdesk Modul VÝROBA Krátké shrnutí významu modulu VÝROBA v SAP Business One Ing. Radomír Možnar Servis/Helpdesk Základní kritéria pro nasazení modulu VÝROBA Společnost, která dodává produkty na základně objednávek

Více

Mobilní datový nosič TW-R30-B128

Mobilní datový nosič TW-R30-B128 TW-R-B12 EEPROM paměť 12 bytů Funkční princip HF čtecí/zapisovací hlava, s pracovní frekvencí 13, MHz, vytváří okolo sebe přenosovou oblast. Její velikost (0 500 mm) závisí na vzájemné kombinaci čtecí/

Více

GS1 EPCglobal. RFID a globální standard EPC

GS1 EPCglobal. RFID a globální standard EPC RFID a globální standard EPC GS1 EPCglobal Radiofrekvenční identifikace je technologie disponující množstvím vlastností, které umožňují bezkontaktní, rychlejší a podrobnější rozpoznávání objektů pohybujících

Více

Bezpečnostní mechanismy

Bezpečnostní mechanismy Hardwarové prostředky kontroly přístupu osob Bezpečnostní mechanismy Identifikační karty informace umožňující identifikaci uživatele PIN Personal Identification Number úroveň oprávnění informace o povolených

Více

Jak efektivněji řídit skladové procesy

Jak efektivněji řídit skladové procesy Jak efektivněji řídit skladové procesy Josef Černý, ICZ a. s. 9.10.2012 www.i.cz 1 Agenda Logistické náklady a možnosti jejich snižování Evidovaný sklad Řízený sklad WMS OSIRIS Příklad z praxe www.i.cz

Více

Mobilní datový nosič TW-R12-M-B146

Mobilní datový nosič TW-R12-M-B146 Datový nosič je vhodný pro přímou montáž na kov. Při montáži dbejte na správnou polohu datového nosiče (na šipku) a prostorové uspořádání vůči čtecí / zapisovací hlavě, aby byl zaručen maximální dosah.

Více

MAXI nebo MINI? Plně modifikovatelné Neomezený počet zásuvek. Modulární ukládací boxy Click In... Click Out

MAXI nebo MINI? Plně modifikovatelné Neomezený počet zásuvek. Modulární ukládací boxy Click In... Click Out MAXI nebo MINI? MAXI - vysoký s velkou kapacitou, překvapivě malé rozměry, ergonomický design. MINI - lze umístit kdekoliv, mimořádně kompaktní; můžete ho umístit na stůl nebo na speciální vozík. Oba modely

Více

TW-R30-B128. EEPROM paměť 128 bytů

TW-R30-B128. EEPROM paměť 128 bytů TW-R-B12 EEPROM paměť 12 bytů Funkční princip HF čtecí/zapisovací hlava, s pracovní frekvencí 13, MHz, vytváří okolo sebe přenosovou oblast. Její velikost (0 500 mm) závisí na vzájemné kombinaci čtecí/

Více

e-fakturace VE ŠKODA AUTO A.S. Luděk Koliáš

e-fakturace VE ŠKODA AUTO A.S. Luděk Koliáš e-fakturace VE ŠKODA AUTO A.S. Luděk Koliáš 23. sympozium EDI 25.05.2017 Elektronická fakturace Pohled do historie zpracování faktury Tři základní modely zpracování faktur Selfbilling + EDI komunikace

Více

Jak nechat vyrůst eshopový sklad a nezbláznit se. Jan Jindra logistika.comgate.cz

Jak nechat vyrůst eshopový sklad a nezbláznit se. Jan Jindra logistika.comgate.cz Jak nechat vyrůst eshopový sklad a nezbláznit se Jan Jindra jan.jindra@comgate.cz logistika.comgate.cz www.comgate.cz Program Představení společnosti ComGate, a.s. Případová studie provozu vlastního skladu

Více

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Kontext Dodavatelé Strategická Zákazníci ERP Taktická Operativní Kategorie ERP - zaměřeno na

Více

Mobilní datový nosič TW-R50-M-B128

Mobilní datový nosič TW-R50-M-B128 3 různé způsoby montáže (s příslušenstvím) do nebo na kov EEPROM paměť 12 bytů Funkční princip HF čtecí/zapisovací hlava, s pracovní frekvencí 13,56 MHz, vytváří okolo sebe přenosovou oblast. Její velikost

Více

LOGI. Instalační balíček 2. CID International, a.s. Informační systém pro správu logistických skladů

LOGI. Instalační balíček 2. CID International, a.s. Informační systém pro správu logistických skladů LOGI Informační systém pro správu logistických skladů Instalační balíček 2 CID International, a.s. SKLADOVÁ KARTA Modul Skladová karta slouží k popisu a evidenci skladovaného zboží. Je možno je pořizovat

Více

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE On-line datový list A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti MTBF Výluky Schopnost kalibrace Aplikace Mechanika/elektrika Rozměry, systém (d š v) Rozměry, systém (d š v)

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 01.080.99; 55.020; 35.040 2007 Obaly - Lineární čárový kód a dvourozměrné symboly pro balený výrobek ČSN ISO 22742 77 0055 Únor Packaging - Linear bar code and two-dimensional

Více

Bezpečný digitální podpis v praxi. www.viditelnypodpis.cz

Bezpečný digitální podpis v praxi. www.viditelnypodpis.cz Bezpečný digitální podpis v praxi www.viditelnypodpis.cz O čem budeme mluvit? Co je bezpečný digitální podpis? Biometrické vlastnosti podpisu Výhody a přínosy Technické zajištění Možnosti využití Co je

Více

Čtečky čárového kódu pro logistiku. Jan Kučera

Čtečky čárového kódu pro logistiku. Jan Kučera Čtečky čárového kódu pro logistiku Jan Kučera Agenda O firmě Cognex Možnosti čárových čteček pro logistiku Výhody technologie plošného čtení založeného na zpracování obrazu Vlastnosti čteček DataMan pro

Více

GABEN cesta k úspěchu 4.0

GABEN cesta k úspěchu 4.0 GABEN cesta k úspěchu 4.0 Jakub Unucka, 20.9.2016 1 Úvod RFID technologie Úvod 3 Úvod Gaben, spol. s r.o. 4 Úvod Gaben, spol. s r.o. 5 Úvod Hlavní technologický partner ILAB Vysoká škola Báňská Technická

Více

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE On-line datový list DWS Pallet A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti MTBF Výluky Schopnost kalibrace Aplikace Výkon Rychlost osy měření Maximální velikost objektu Minimální

Více

Autonomní snímací jednotky řady SU104*

Autonomní snímací jednotky řady SU104* Autonomní snímací jednotky SU104* představují novou designovou a technologickou řadu hardware určeného k řízení přístupových práv do vyhrazených prostor bez požadavku na sledování jejich historie. Zcela

Více

Vstup a úkoly pro 11. kapitolu IDENTIFIKACE A BALENÍ JAKO SUBSYSTÉM ŘETĚZCE.

Vstup a úkoly pro 11. kapitolu IDENTIFIKACE A BALENÍ JAKO SUBSYSTÉM ŘETĚZCE. Vstup a úkoly pro 11. kapitolu IDENTIFIKACE A BALENÍ JAKO SUBSYSTÉM ŘETĚZCE. Důležitou činností v řízení materiálového toku je přesná znalost pohybu materiálů, polotovarů a výrobků umístěných v různých

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 9. Elektronizace podpůrných procesů Ministerstvo vnitra, Ministerstvo financí Správa

Více

Náš zákazník Tesco. Veškerá starost o skladování majetkového vybavení prodejen je v rukou GW

Náš zákazník Tesco. Veškerá starost o skladování majetkového vybavení prodejen je v rukou GW Náš zákazník Tesco Veškerá starost o skladování majetkového vybavení prodejen je v rukou GW Skladování, doprava a správa vybavení prodejen Všechny Tesco obchodní jednotky potřebují, mimo samotné vlastní

Více

Zajišťujeme komplexní logistické služby v oblasti skladování a dalších logistických služeb s přidanou hodnotou. S našimi zákazníky spolupracujeme na

Zajišťujeme komplexní logistické služby v oblasti skladování a dalších logistických služeb s přidanou hodnotou. S našimi zákazníky spolupracujeme na S K L A D O V A C Í A L O G I S T I C K É S L U Ž B Y Zajišťujeme komplexní logistické služby v oblasti skladování a dalších logistických služeb s přidanou hodnotou. S našimi zákazníky spolupracujeme na

Více

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 Praha 17.09.2014 Jiří Voves Proč otazník v názvu přednášky? Nové technologie Nové přístrojové vybavení Nové postupy Nová data Data

Více

TeROM. Čip je umístěn do konce lana (cca 5 cm od úplného konce), který je označen bílým páskem se symbolem.

TeROM. Čip je umístěn do konce lana (cca 5 cm od úplného konce), který je označen bílým páskem se symbolem. návod k použití TeROM TeROM je elektronický systém značení vybraných statických a dynamických lan prostřednictvím naprogramovaného mikročipu. Celý systém se skládá ze samotného čipu a mobilního snímače

Více

Elektronická komunikace s dodavateli

Elektronická komunikace s dodavateli Elektronická komunikace s dodavateli Jaroslav Šebesta, con4pas Komunikace s dodavateli Potřeba komunikace s dodavateli Předání objednávky Potvrzení objednávky Dodací list Příjem faktury Reklamace / dobropis

Více

Vitana a.s. monitoruje výrobní procesy všech 3 závodů pomocí systému MES Merz

Vitana a.s. monitoruje výrobní procesy všech 3 závodů pomocí systému MES Merz Vitana a.s. monitoruje výrobní procesy všech 3 závodů pomocí systému MES Merz Společnost Vitana a.s. je moderní potravinářskou firmou, která je součástí norského nadnárodního koncernu Rieber & Son. Od

Více

A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend. leden 2015

A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend.  leden 2015 A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend www.macte.cz leden 2015 instalace ve 46 zemích světa významní zákazníci teritoriální zákazníci potenciální zákazníci www.macte.cz 2 reference

Více

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ Přehled produktových řad Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. Výhody A TNÍ. FLEXIBILNÍ. INTUITIVNÍ. B C D E F Lector63x nabízí optimální kombinaci výkonu a flexibility v kompaktním pouzdru.

Více

TW-R30-K2. FRAM paměť 2 kbyty

TW-R30-K2. FRAM paměť 2 kbyty FRAM paměť 2 kbyty Funkční princip HF čtecí/zapisovací hlava, s pracovní frekvencí 13,5 MHz, vytváří okolo sebe přenosovou oblast. Její velikost (0 0 mm) závisí na vzájemné kombinaci čtecí/ zapisovací

Více

PST Ostrava. Copyright PST Ostrava, a.s. All Rights Reserved

PST Ostrava. Copyright PST Ostrava, a.s. All Rights Reserved PST Ostrava Copyright PST Ostrava, a.s. All Rights Reserved Aktualizace 29.2.2008 PST Ostrava profil 1991 Založení PST Ostrava současným majitelem 2000 Získání Certifikátu ISO 9002/2001 na poskytování

Více

Smart & Lean. Inteligentní logistika

Smart & Lean. Inteligentní logistika Smart & Lean Inteligentní logistika Smart & Lean Zvyšte spolehlivost Zredukujte skladové zásoby Snižte své procesní náklady Přehled třech inteligentních logistických systémů Přehled výkonů logistických

Více

AUTOMATIZACE PROCESŮ

AUTOMATIZACE PROCESŮ Agenda Představení poskytovatele řešení procesní automatizace. Automatizace - nezastavitelný trend v sektoru služeb Hlavní trendy v procesní automatizaci. Vhodné bankovní agendy pro automatizaci. Příklady

Více

AUTOMATIC IDENTIFICATION TECHNOLOGIES BARCODES AND RFID

AUTOMATIC IDENTIFICATION TECHNOLOGIES BARCODES AND RFID AUTOMATIC IDENTIFICATION TECHNOLOGIES BARCODES AND RFID Pavla Lejsková 1 ABSTRACT The article deals with automatic identification technology barcodes and RFID technology. This article describes barcodes

Více

Prezentace platebního systému PAIMA

Prezentace platebního systému PAIMA Prezentace platebního systému PAIMA Ing. Vlastimil Beneš 19.5.2011 SmartCard Forum 2011 1 Obsah prezentace Základní vlastnosti Architektura Proč DESFire Použití SAM Závěr 19.5.2011 SmartCard Forum 2011

Více

Elektronická technická dokumentace Bc. Lukáš Procházka

Elektronická technická dokumentace Bc. Lukáš Procházka 19, 20. hodina Elektronická technická dokumentace Bc. Lukáš Procházka Téma: elektronická dokumentace, výhody elektronické dokumentace 1) Test: textová dokumentace (10-18 hodina) + úvod do technické dokumentace

Více

Řízení podniku a elektronické obchodování

Řízení podniku a elektronické obchodování Řízení podniku a elektronické obchodování Elektronické podnikání Všechny podnikové procesy ovlivněné internetem Elektronický obchod Řízení dodavatelských sítí Řízení zdrojů podniku Řízení vztahů se zákazníky

Více

On-line datový list. ICD ICD89x KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ

On-line datový list. ICD ICD89x KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ On-line datový list ICD890-3200100 ICD89x A B C D E F Technická data v detailu Vlastnosti Zaostření Senzoru Rozlišení senzoru Objednací informace Typ Výrobek č. ICD890-3200100 1061166 Další provedení přístroje

Více

Od videokonference k telepresenci

Od videokonference k telepresenci Od videokonference k telepresenci Tomáš Tesař Business Development Manager, tesar@atlantis.cz Distributor Polycom technologie v ČR a SK Agenda Přínos videokonferenční komunikace Faktory umožňující rozmach

Více

Prodejna SQL je maloobchodní pokladní software určený pro široké spektrum prodejen.komplet určený k propojení s Money S3 pomocí XML komunikace

Prodejna SQL je maloobchodní pokladní software určený pro široké spektrum prodejen.komplet určený k propojení s Money S3 pomocí XML komunikace Pokladní software o Prodejna SQL o SW Euro SQL o Conto Pokladní software od CÍGLER SOFTWARE zahrnuje paletu nástrojů pro náročnější zákazníky. Oproti běžným pokladnám nabízí širší míru přizpůsobení uživateli

Více

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů www.vyrobaonline.cz Plánování výroby Evidence zakázek Automatizovaný sběr dat Online stav skladů Zvýšení efektivity výroby Evidence docházky VÝROBA ONLINE je nový moderní výrobní informační systém, ve

Více

TW-R10-M-B146. Datový nosič je vhodný pro přímou montáž

TW-R10-M-B146. Datový nosič je vhodný pro přímou montáž Datový nosič je vhodný pro přímou montáž na kov. Při montáži dbejte na správnou polohu datového nosiče (na šipku) a prostorové uspořádání vůči čtecí / zapisovací hlavě, aby byl zaručen maximální dosah.

Více

Elektromagnetické vlastnosti UHF RFID zářičů v blízkosti lidského těla

Elektromagnetické vlastnosti UHF RFID zářičů v blízkosti lidského těla Elektromagnetické vlastnosti UHF RFID zářičů v blízkosti lidského těla Milan Švanda České vysoké učení technické v Praze, FEL Katedra elektromagnetického pole www.elmag.org Osnova čtečka Co to je RFID?

Více

Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013

Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013 Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013 Petr Mayer Stanislav Cingroš Atos IT Solutions and Services, s.r.o. 2 Vize YourGov Veřejná správa bez překážek 2 Základní

Více

On-line datový list. RFMS Pro SYSTÉMY TRACK AND TRACE

On-line datový list. RFMS Pro SYSTÉMY TRACK AND TRACE On-line datový list RFMS Pro A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti Frekvenční pásmo MTBF MTTR Aplikace Oblast použití Výkon Počet kódů na čtecí bránu Objednací informace

Více

Téma čísla: esyco business

Téma čísla: esyco business Téma čísla: esyco business Malý krok pro lidstvo, ale velký skok pro váš business: 3 v 1 aneb řiďte své podnikání jedním tahem Rozhovor: Aleš Mrkáček: Efektivita a rychlost na skladě je jedním z hlavních

Více

GINIS na KrÚ Středočeského kraje

GINIS na KrÚ Středočeského kraje 9.4.2014 GINIS na KrÚ Středočeského kraje Informační systém GINIS na Krajském úřadu Středočeského kraje GINIS na KrÚ Středočeského kraje, Václav Pávek, www.gordic.cz GORDIC Specialista v oblasti veřejné

Více

TW-R10-M-B146. Datový nosič je vhodný pro přímou montáž

TW-R10-M-B146. Datový nosič je vhodný pro přímou montáž Datový nosič je vhodný pro přímou montáž na kov. Při montáži dbejte na správnou polohu datového nosiče (na šipku) a prostorové uspořádání vůči čtecí / zapisovací hlavě, aby byl zaručen maximální dosah.

Více

Základní komunikační řetězec

Základní komunikační řetězec STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA NA PROSEKU EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Základní komunikační řetězec PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Podpora kvality výuky informačních a telekomunikačních technologií ITTEL

Více

nové metody řízení podniků v elektrotechnice Vladimír Bartoš ředitel podpory prodeje firmy Minerva ČR a SR

nové metody řízení podniků v elektrotechnice Vladimír Bartoš ředitel podpory prodeje firmy Minerva ČR a SR nové metody řízení podniků v elektrotechnice Vladimír Bartoš ředitel podpory prodeje firmy Minerva ČR a SR 25 let pomáháme řídit ty nejsložitější procesy ve slovenských a českých firmách nabízíme konzultanty

Více

Optimalizace distribuční logistiky prostřednictvím Crossdocku

Optimalizace distribuční logistiky prostřednictvím Crossdocku Jan Kodada 1, Pavel Zdvořák 2 Optimalizace distribuční logistiky prostřednictvím Crossdocku Klíčová slova: Crossdock, doba obrátky zboží, WMS, EDI, KPI Úvod Jednou z možností jak zoptimalizovat přepravní

Více

Přenosové zařízení B-GSM

Přenosové zařízení B-GSM Zaváděcí list sdělovací a zabezpečovací techniky Přenosové zařízení B-GSM ZL 04/2005-SZ skupina 0V ZL platný Účinnost od: 23. února 2005 Schváleno odborem automatizace a elektrotechniky GŘ pro používání

Více

Čtečka EDK2-OEM. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Popis EDK2-OEM.doc - strana 1 (celkem 5)

Čtečka EDK2-OEM. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Popis EDK2-OEM.doc - strana 1 (celkem 5) Čtečka EDK2-OEM Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Popis EDK2-OEM.doc - strana 1 (celkem 5) Popis funkce Čtečky EDK2-OEM slouží pro čtení kontaktních čipů Dallas nebo bezkontaktních karet

Více

3. Očekávání a efektivnost aplikací

3. Očekávání a efektivnost aplikací VYUŽÍVANÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ V ŘÍZENÍ FIREM Ota Formánek 1 1. Úvod Informační systémy (IS) jsou v současnosti naprosto nezbytné pro úspěšné řízení firem. Informačním ním systémem rozumíme ucelené softwarové

Více

Využití RFID a čárového kódu pro identifikaci pacientů

Využití RFID a čárového kódu pro identifikaci pacientů Využití RFID a čárového kódu pro identifikaci pacientů Jakub Ornstein obchodní konzultant jakub.ornstein@kodys.cz Kdo je Kodys? Komplexní služby v oblasti automatické identifikace a mobilních systémů sběru

Více

On-line datový list. Twinhead CLV690 OPS SYSTÉMY TRACK AND TRACE

On-line datový list. Twinhead CLV690 OPS SYSTÉMY TRACK AND TRACE On-line datový list Twinhead CLV690 OPS Twinhead CLV690 OPS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti Pokrytá šířka dráhy Zaostření Objednací informace Typ Výrobek č. Twinhead

Více

AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO. Radim Špidlen, Martin Hynčica

AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO. Radim Špidlen, Martin Hynčica AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO Radim Špidlen, Martin Hynčica AUTOMATIZACE AUTOMATIZOVANÁ PŘEPRAVA DŮVODY PRO IMPLEMENTACI VÝHODY Z NASAZENÍ ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY STÁVAJÍCÍCH PROCESŮ V LOGISTICE REDUKCE

Více

VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ

VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ VYUŽÍTÍ SYSTÉMŮ AUTOMATICKÉ IDENTIFIKACE V KONFEKČNÍ VÝROBĚ KLASIFIKACE IS Z HLEDISKA ORGANIZAČNÍCH ÚROVNÍ ŘÍZENÍ V PODNIKU vrcholové řízení střední úroveň řízení práce s daty a tvorba know-how výrobní

Více

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky Elektrosvařovací jednotky Nová generace jednotek Nová rukojeť Ochrana kabelů proti poškození Grafický displej Dobře čitelný, s nastavitelným kontrastem Jednoduchá klávesnice pro snadné ovládání v uživatelském

Více

Když potřebujete... Řešení MATRIX optimálně kombinuje variabilní výdejní automat s výkonným řídícím software. MAXI nebo MINI? Vše plně modifikovatelné

Když potřebujete... Řešení MATRIX optimálně kombinuje variabilní výdejní automat s výkonným řídícím software. MAXI nebo MINI? Vše plně modifikovatelné Když potřebujete... Optimalizovat skladové zásoby Spočítat cenu za položku a životnost nástroje Zaručit výrobní kapacitu Snížit náklady Najít skladové řešení na míru Ujistit se, že používáte k práci právě

Více

Když čárový kód nechce prodat výrobek... a zákazník má problém

Když čárový kód nechce prodat výrobek... a zákazník má problém Když čárový kód nechce prodat výrobek... a zákazník má problém Michal Bílý, COO, GS1 Czech Republic Organizace GS1 Systém GS1 GS1 2016 2 GS1 - globální dosah, lokální servis Lokální zastoupení ve 113 zemích,

Více

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33 Obsah Předmluva...19 Stručný úvod... 19 Cílová skupina... 20 Cvičení a řešení... 20 Poděkování... 21 Zpětná vazba od čtenářů... 21 Errata... 21 KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23 Co

Více