Investice pro každého

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Investice pro každého"

Transkript

1 nabídka České spořitelny 1. čtvrtletí 2012

2 Investice pro každého Zdá se Vám investování příliš komplikované, a že není pro Vás? Investovat však může každý! Vše se odvíjí od Vašich potřeb. Než začnete investovat, je nutné nalézt odpovědi na několik otázek: Je pro Vás důležitější jistota, že investované peníze obdržíte zpět, nebo možnost vyššího výnosu? Podle toho můžete investovat do investičních produktů : JISTOTA (řešení s návratností vložených prostředků nebo s předem známým výnosem), PŘÍLEŽITOST (investice přinášející potenciál vyššího výnosu, při které však není zajištěna návratnost vložených prostředků). Na jak dlouho chcete investovat? Každý investiční produkt má svou pevnou dobu trvání nebo doporučený minimální investiční horizont. Tato doba by měla být v souladu s dobou, na kterou chcete své peníze investovat. Jaké jsou cíle, kterých chcete dosáhnout? Chcete si vytvořit rezervu na stáří, pro své děti, nebo zkrátka na nečekané výdaje? Vaše potřeby Vám pomohou zjistit naši odborní poradci. Produkty JISTOTA: prémiové vklady, hypoteční zástavní listy, prémiové dluhopisy. PŘÍLEŽITOST Investování do podílových fondů představuje atraktivní a moderní způsob zhodnocování finančních prostředků pro každého. Peníze ve fondech jsou obhospodařovány zkušenými odborníky, kteří v rámci investiční strategie fondu reagují na aktuální vývoj trhů. Proč uvažovat o investici do podílových fondů? PŘÍLEŽITOST Možnost zajímavého zhodnocení. Investování má smysl i s malými částkami, takže je dostupné téměř pro každého: minimální vstupní investice je od 100 Kč. Investované prostředky jsou okamžitě dostupné (obvykle do týdne). Výnosy z investice nepodléhají zdanění (platí pro fyzické osoby-nepodnikatele při trvání investice 6 měsíců a déle). Rozložte svou investici do více produktů. Můžete tak velmi efektivně ovlivnit rizikovost investice a kolísání její hodnoty. Produkty PŘÍLEŽITOST: podílové fondy (fondy peněžního trhu, dluhopisové, akciové, smíšené, nemovitostní). JISTOTA Tyto jsou určeny pro investory, kteří by chtěli využít příležitostí zajímavých výnosů, ale nejsou ochotni nést riziko ztráty vložených prostředků. JISTOTA Zajímavou alternativou k jednorázové investici do podílových fondů je pravidelné investování, které spočívá v pravidelném dlouhodobém investování menších částek, ideálně v měsíčních intervalech. Postupně si tak nakumulujete zajímavou finanční částku. Pravidelným investováním významně snížíte potenciální riziko špatného načasování investice, protože pravidelně investujete bez ohledu na to, zda trhy rostou, nebo klesají. Při pravidelném investování navíc můžete získat slevu na vstupním poplatku. Proč uvažovat o investici do produktů JISTOTA? Je to jednoduchý způsob, jak investovat do zajímavých investičních nástrojů, jako jsou akcie, měny nebo komodity, a to při výrazném omezení nebezpečí ztráty vložených prostředků. Ke dni splatnosti minimálně 100% návratnost investovaných prostředků, a to i při nepříznivém vývoji trhů.

3 JISTOTA JISTOTA Prémiové vklady Prémiové vklady Vám umožňují podílet se na výnosech dynamických aktiv (akcií, měn nebo komodit) při návratnosti investované částky. Proč si prémiové vklady koupit? Založení vkladů a jejich vedení je zdarma. Prémie je součtem denních výnosů, které se uzamykají a nemohou být zpětně sníženy. Prémie spolu s jistinou bude vyplacena k datu splatnosti vkladu. Vklady podléhají stejnému pojištění a dani jako termínované vklady. Velikost vkladů je minimálně Kč a dále pak násobky této částky. Zlatý prémiový vklad Investujte do Zlatého prémiového vkladu, jehož výkonnost závisí na vývoji ceny zlata. Proč si Zlatý prémiový vklad koupit? Máte možnost dosáhnout každý měsíc prémiového výnosu až 0,5 %, tj. až 6 % p. a. I v případě dlouhodobě nepříznivého vývoje ceny zlata získáte minimální výnos 0,1 % p. a. Při dosažení stanovené hranice nebo jejích násobků dochází k uzamykání výnosu (např. pro emisi Zlatý prémiový vklad 5 uzamykání po dosažení 2 % a jejich násobků). Návratnost minimálně 100 % investované částky při splatnosti vkladu. Založení vkladu a jeho vedení je zdarma. Prémiový vklad je stejně jako termínované vklady pojištěn až do částky EUR. Akciové prémiové vklady Svůj výnos odvozují od vývoje cen koše akcií velkých společností z Evropy, USA a Japonska. Doba splatnosti vkladů je 2,5 roku. Investice vynáší při růstu i omezeném kolísání cen akcií. Akciové prémiové vklady maturující ve 2. pololetí roku 2011 přinesly svým klientům průměrný výnos ve výši 5,03 % p. a. Měnové prémiové vklady Svůj výnos odvozují od vývoje směnných kurzů vyhlašovaných pro každý den ČNB. Doba trvání vkladů je 1 rok s možností automatického opakování. Vklady je možné založit v korunách, ale i v eurech a amerických dolarech. Investice do měnových prémiových vkladů přináší vyšší zhodnocení při posilování koruny vůči euru. Informujte se o aktuální nabídce prémiových vkladů. Více informací: Jak se počítá prémiový výnos? Výnos Zlatého prémiového vkladu je vypočítáván na základě měsíčního pozorování vývoje zlata. Zisky a ztráty zlata jsou během každého měsíce omezeny na ±0,5 %. 1. měsíc * 2. měsíc 3. měsíc 4. měsíc 5. měsíc 6. měsíc Změna ceny zlata od posledního pozorování +0,2 % +0,5 % +5,4 % 0,2 % 6,8 % 0 % Pokud součet všech výnosů pro emisi Zlatý prémiový vklad 5 dosáhne +2 % (nebo násobku 2 %), klientovi se tento výnos zafixuje a již nemůže poklesnout (i kdyby potom cena zlata jen klesala). * Změna od počáteční hodnoty. Prémie vyplacená po uplynutí 36 měsíců bude ta nejvyšší z následujících 3 hodnot: Součet všech zaznamenaných měsíčních hodnot. Nejvyšší uzamčený výnos. Minimální prémie 0,3 %. Více informací: Výnos pro klienta za daný měsíc +0,2 % +0,5 % +0,5 % 0,2 % 0,5 % 0 % Maximální zhodnocení, kterého lze dosáhnout, je 18 % za 3 roky a platí pro extrémní případ, kdy cena zlata od začátku pozorování pouze roste (měsíčně alespoň o 0,5 %).

4 JISTOTA a PŘÍLEŽITOST Akciový prémiový dluhopis V. Podílejte se na vývoji globálních akciových trhů s možností atraktivního zhodnocení a s návratností investované částky. Akciový prémiový dluhopis V. odvozuje svůj výnos od vývoje cen akcií velkých renomovaných společností z hlavních světových trhů. Podkladovým aktivem je koš 21 akcií, které vybrali analytici České spořitelny na základě modelu zohledňujícího celou řadu parametrů. Koš akcií je diverzifikován jak regionálně, tak sektorově. Proč si Akciový prémiový dluhopis V. koupit? JISTOTA Investice nabízí zajímavý výnos nejen při růstu, ale i omezeném kolísání cen akcií. I při poklesu akcií o více než jednu třetinu přináší výnos 5 % p. a. Denní výnos v přepočtu na roční hodnotu tak může být dle vývoje cen akcií 5 % nebo 10 %. Při poklesu některé akcie o více než 37 % se daný den neúročí. Denní uzamykání dosaženého prémiového výnosu, který již nemůže poklesnout. Při splatnosti je prémie dluhopisu dána součtem jeho denních výnosů. Jak se počítá prémiový výnos? 10 % p. a. 100 % počáteční hodnoty 5 % p. a. 63 % počáteční hodnoty 0 % p. a. ceny všech 21 akciových titulů jsou nad svou počáteční hodnotou nebo se jí rovnají cena některého akciového titulu je pod svou počáteční hodnotou, ale ceny všech akciových titulů jsou alespoň na úrovni 63 % své počáteční hodnoty cena jedné nebo více akcií poklesla pod 63 % počáteční hodnoty Podílové fondy, jednoduché řešení pro Vaše peníze! PŘÍLEŽITOST Moderní způsob zhodnocování Vašich prostředků jednorázově nebo pravidelně. Stačí si jen vybrat dle svých představ a požadavků. Konzervativní, vyvážené či dynamické řešení pro každého. Sporobond Vlajková loď každého portfolia Sporobond je konzervativní dluhopisový fond, který by měl být základním stavebním kamenem každého investičního portfolia. Cílem fondu je dlouhodobě překonávat výnosy střednědobých státních dluhopisů České republiky. Doporučená doba investice do Sporobondu jsou 3 roky a déle. Postavte si investiční portfolio Sporobond, Sporoinvest, Sporotrend Přidejte ke svému portfoliu okamžitou dostupnost prostředků bez výraznějšího kolísaní investicí do fondu Sporoinvest a potenciál výnosu malým podílem v akciovém fondu Sporotrend. Smíšené fondy: jedna investice Portfolio na míru Umožní jednoduše investovat dle Vašich představ o délce investice, výši výnosu a míře kolísání její hodnoty. Vyberte si fond podle toho, jaký jste investor Konzervativní MIX, Vyvážený MIX nebo Dynamický MIX. Proč si smíšené fondy koupit? Rozložením portfolia do více tříd aktiv snižují tržní rizika. Jejich aktivní správou odpadá starost s řízením fondového portfolia. Smíšené fondy Konzervativní MIX, Vyvážený MIX a Dynamický MIX jsou díky rozkládání prostředků do více tříd aktiv prostřednictvím jedné investice optimální především pro pravidelné a dlouhodobé investování. Informujte se o aktuální nabídce akciových prémiových dluhopisů. Více informací: Více informací:

5 PŘÍLEŽITOST PŘÍLEŽITOST ČS nemovitostní fond Jedná se o největší český nemovitostní podílový fond. Investuje do atraktivních komerčních nemovitostí v České republice i v dalších zemích střední a východní Evropy. Proč si ČS nemovitostní fond koupit? Výnosy nemovitostních fondů nejsou přímo závislé na vývoji akciových a dluhopisových trhů. Ochrana proti inflaci: hlavní zdroj výnosu fondu, příjmy z pronájmu, jsou zajištěny proti inflačnímu růstu tzv. inflační doložkou zahrnutou v nájemních smlouvách. Vhodná alternativa pro zajištění na penzi fond charakterizuje delší investiční horizont. Portfolio fondu je rozloženo mezi více nemovitostí; regionálně i charakterem využití. ČS nemovitostní fond dosáhl v minulém roce výnosu 3,6 % p. a., což je oproti roku 2010 více jak 0,2% nárůst. V rámci loňského roku se tak zařadil mezi nejvýkonnější otevřené podílové fondy na českém trhu. Osobní portfolio 4 Tento podílový fond je unikátní svou aktivní správou: manažer fondu mění podle aktuálního tržního vývoje zastoupení dluhopisů, akcií a alternativních investic v portfoliu. Proč si Osobní portfolio 4 koupit? Investicí do tohoto fondu získáte příležitost podílet se na vývoji akciových a komoditních trhů. strategie fondu umožňuje manažerovi fondu v případě nepříznivého tržního vývoje úplně odprodat dynamická aktiva z portfolia a tím minimalizovat případné ztráty investora. Rostou-li akciové trhy, fond do svého portfolia nakoupí akcie, aby využil jejich růstového potenciálu. Pokud dochází na akciových trzích k dlouhodobému poklesu, fond akcie ze svého portfolia vyprodává, aby minimalizoval případné ztráty. Zastoupení v portfoliu Dynamická složka Stabilní složka Peněžní trh Dluhopisy Akcie Komodity a nemovitosti 5 % 10 % 15 % 70 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Typická váha Maximální váha Komu je fond určen? Zkušenějším investorům, kteří chtějí rozšířit své stávající portfolio o další třídu aktiv. Zároveň chtějí čerpat výhody plynoucí z investice do kvalitních komerčních nemovitostí, ale sami nemovitost vlastnit a spravovat nechtějí nebo nemohou. Doporučená minimální doba investice do ČS nemovitostního fondu je pět let a déle. Komu je fond určen? Investorům, kteří chtějí získat příležitost podílet se na růstu akciových trhů za výrazného omezení vlivu jejich případného poklesu. Doporučená minimální doba investice do fondu Osobní portfolio 4 jsou čtyři roky a déle. Investujte do ČS nemovitostního fondu výhodně! Vstupní poplatek činí pouze 1,5 %! Více informací: Více informací:

6 MPV 1/01/2012/029 Spoření a investování nabídka aktuálně DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Prémiové vklady lze kdykoli předčasně vypovědět v pobočkách České spořitelny. V tomto případě je však kvůli dodatečným nákladům banky účtován poplatek 5 % z vybírané částky u akciových prémiových vkladů a poplatek 2 % z vybírané částky u měnových prémiových vkladů. V období před splatností může cena dluhopisu v závislosti na vývoji úrokové míry kolísat pod jeho jmenovitou hodnotu. Dluhopisy je možné kdykoliv odprodat i před datem splatnosti za aktuální cenu z kurzovního lístku České spořitelny. Ta však může být i nižší, než je jmenovitá hodnota dluhopisu. Prémiové dluhopisy je možné nakoupit prostřednictvím vybraných poradců České spořitelny nebo prostřednictvím služby SERVIS 24. Základní prospekt a doplněk dluhopisového programu byly v souladu s právními předpisy schváleny Českou národní bankou a naleznete je na stránkách Podrobnější informace o výhodách a rizikách investice do dluhopisů Vám rádi poskytneme na telefonní lince podpory klientských obchodů Úplné názvy otevřených podílových fondů jsou uvedeny ve statutech (prospektech) fondů, které Vám poskytneme v pobočkách České spořitelny. Hodnota investované částky a výnos z ní mohou stoupat i klesat, přičemž není zaručena návratnost investované částky. Minulá výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Výnosy jsou po 6 měsících trvání investice osvobozeny od daně z příjmu fyzických osob-nepodnikatelů. Správcem fondu PLUS a Osobního portfolia 4 je společnost České spořitelny, a. s. Správcem ČS nemovitostního fondu je Reico investiční společnost České spořitelny, a. s. Vyvážený vklad bude úročen zvýhodněnou sazbou 3,33 % p. a. pouze za podmínky, že spolu se založením vkladu klient zainvestuje stejnou částku do podílového fondu Osobní portfolio 4. Tento materiál má za cíl upozornit na služby a v něm uvedené a není závazným návrhem, který by zakládal práva a závazky účastníků. Poplatky za obstarání koupě a prodeje podílových listů jsou součástí sazebníku České spořitelny. Veškeré informace obsažené v tomto materiálu mají pouze informativní charakter. Případné využití tohoto materiálu při investování by mělo být konzultováno s odborným poradcem. Tento materiál vytvořila Česká spořitelna, úsek FT Retail Distribution, a byl poprvé uvolněn k rozšiřování 9. ledna Česká spořitelna podléhá dohledu České národní banky. Podrobnější informace o všech produktech Vám poskytnou poradci v kterékoli pobočce České spořitelny nebo na infolince 800 INVEST ( ). informační linka: 800 INVEST ( )

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Fakulta ekonomických studií Katedra financí a finančních služeb Navazující magisterské studium kombinované Bankovnictví ZS 2011 Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Struktura nabídky

Více

Příloha 11: Kolektivní investování

Příloha 11: Kolektivní investování 1 Příloha 11: Příloha 11: Tato příloha se věnuje popisu jednotlivým fondům kolektivního investování, využitých v bakalářské práci 1 : 11.1 ČSOB Smíšené fondy ČSOB ČSOB vyvážený fond se stupněm rizika 2.

Více

Uzavření Smlouvy o investičních službách (SIS) a otevření majetkového účtu MUIN před první investicí zdarma

Uzavření Smlouvy o investičních službách (SIS) a otevření majetkového účtu MUIN před první investicí zdarma Investování infolinka 800 207 207 www.csas.cz Strana 1/5 Ceník pro investování při poskytování služby Investiční makléř 1. Smluvní dokumentace 2. Zřízení a vedení majetkových účtů 3. Obstarání koupě a

Více

Ceník pro investování

Ceník pro investování INVESTOVÁNÍ infolinka 800 207 207 www.csas.cz Strana 1/14 Ceník pro investování Investování do podílových fondů 1. Smluvní dokumentace 2. Zřízení a vedení majetkových účtů 3. Zřízení a vedení investičního

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Investiční horizont je minimálně 3 roky.

Investiční horizont je minimálně 3 roky. Amundi investiční manažer Nechte starosti o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT AMUNDi investiční MANAŽER Amundi investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější 5. září 2016 Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější Situace na finančních trzích zůstala během léta překvapivě velmi klidná. Počáteční šok vyvolaný

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Služby poskytované v oblasti cenných papírů

Služby poskytované v oblasti cenných papírů CENÍK ERSTE PREMIER Infoline 956 777 569 www.erstepremier.cz Strana 1/7 Služby poskytované v oblasti cenných papírů 1. Smluvní dokumentace 2. Majetkové účty 3. Investiční účty 4. Správa aktiv 5. Podílové

Více

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník)

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Část VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů Obsah: 1. Smluvní dokumentace 2. Majetkové účty 3. Investiční účty 4. Správa aktiv

Více

Klíčové informace důchodových fondů. Obsah. (2. pilíř)

Klíčové informace důchodových fondů. Obsah. (2. pilíř) Klíčové informace důchodových fondů (2. pilíř) Obsah llianz důchodový fond státních dluhopisů...........2 llianz konzervativní důchodový fond................4 llianz vyvážený důchodový fond....................6

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 2. 0. 206 Věc: Portfolio města Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka města Zpracoval (a): Ing. Pavinská, VFO MěÚ Doksy

Více

Nechte starost o Vaše investice

Nechte starost o Vaše investice IKS INVESTIČNÍ MANAŽER Nechte starost o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT IKS INVESTIČNÍ MANAŽER IKS Investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Klíčové informace účastnických fondů. Obsah. (3. pilíř)

Klíčové informace účastnických fondů. Obsah. (3. pilíř) Klíčové informace účastnických fondů (3. pilíř) Obsah llianz účastnický povinný konzervativní fond.........2 llianz vyvážený účastnický fond.....................4 llianz dynamický účastnický fond...................6

Více

Fondy a trhy. Peněžní trh: Prosinec ve znamení snižování kreditních spreadů. Dluhopisový trh: Posílení českých státních dluhopisů v prosinci.

Fondy a trhy. Peněžní trh: Prosinec ve znamení snižování kreditních spreadů. Dluhopisový trh: Posílení českých státních dluhopisů v prosinci. Peněžní trh: Prosinec ve znamení snižování kreditních spreadů. Dluhopisový trh: Posílení českých státních dluhopisů v prosinci. Akciové trhy: Listopadový pád vystřídán prosincovým růstem. Peněžní trhy

Více

Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým

Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým KB Profilové fondy Představujeme KB Profilové fondy představují jednoduché investiční řešení pro začínající i zkušenější investory. Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým

Více

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia 30.06.2019 Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia INVESTIČNÍ MANAŽER MODÁLNÍ VÝKONNOST YTD 2018 2017 2016 KONZERVATIVNÍ +2,76% -4.04%

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

REICO Funds. úvod. Č S n e m o v i t o s t n í f o n d. Ing. Martin skalický investiční ředitel, člen představenstva. V Praze dne 7.12.

REICO Funds. úvod. Č S n e m o v i t o s t n í f o n d. Ing. Martin skalický investiční ředitel, člen představenstva. V Praze dne 7.12. úvod Ing. Martin skalický investiční ředitel, člen představenstva V Praze dne 7.12.2007 V uplynulých týdnech jsme Vás průběžně informovali o připravované akvizici dalších nemovitostí do portfolia ČS nemovitostního

Více

IKS Investiční manažer

IKS Investiční manažer 20. září 2017 Věříme akciovým a smíšeným fondům, u krátkodobých investic sázíme na strategie s absolutním výnosem, které by měly generovat kladný výnos bez ohledu na tržní podmínky Makroekonomické prostředí

Více

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009 Září 2009 HVĚZDY MĚSÍCE Fondy investující do akcií nemovitostních firem Parvest STEP 90 Euro vyvážená investice s ochranou při medvědím trhu Conseq Invest Fond dluhopisů nové Evropy Fondy investující do

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! Proč investovat s NN Investment Fondy? Partners? Na základě jedné smlouvy lze investovat

Více

CONSEQ BEST BASKET Investice s 100% kapitálovou garancí. Strana 1

CONSEQ BEST BASKET Investice s 100% kapitálovou garancí. Strana 1 Investice s 100% kapitálovou garancí rozhodnutí, které vynáší Strana 1 Hledáte pro své klienty možnosti konzervativního zhodnocení peněz? Také si myslíte, že výnosy dluhopisů jsou nyní velmi nízké? Preferují

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! www.nnfondy.cz Proč investovat s NN Investment Partners? Na základě jedné smlouvy

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Finanční gramotnost pro školy. Senior lektoři: Karel KOŘENÝ Petr PAVLÁSEK

Finanční gramotnost pro školy. Senior lektoři: Karel KOŘENÝ Petr PAVLÁSEK Finanční gramotnost pro školy Senior lektoři: Karel KOŘENÝ Petr PAVLÁSEK r. 2012 1. Zlatá pravidla Pokud chcete dosáhnout finanční nezávislosti, musíte plánovat, být disciplinovaní a rozhodnuti ovládat

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé - nezletilé

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé - nezletilé Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 1.11.2016) Fyzické osoby nepodnikatelé - nezletilé Pro nezletilé Klienty s uzavřenou Rámcovou smlouvou Clear Deal jsou dostupné produkty a služby uvedené

Více

Pioneer zajištěný fond

Pioneer zajištěný fond Pioneer zajištěný fond Zajištěné fondy Cílem zajištěných fondů je zabezpečit investorovi předem známou výši minimálního výnosu nebo zajistit návratnost alespoň počátečního vkladu či omezit velikost poklesu

Více

Klíčové informace pro investory

Klíčové informace pro investory Klíčové informace pro investory Tento dokument obsahuje klíčové informace pro investory o tomto fondu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto informace odpovídají zákonu o kolektivním investování a jejich

Více

Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Pololetní zpráva Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Zajištěné a garantované fondy IKS / LYXOR Souhrnný měsíční report k datu 31/07/2015 Pro zobrazení reportu klikněte na název fondu KB AKCENT 2

Více

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND Fond v kontextu nepříznivého dění na dluhopisových trzích poklesl Zápornou výkonnost zaznamenaly všechny nejkonzervativnější fondy v odvětví Na výkonnosti se negativně odrazil

Více

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem.

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem. Komoditní zajištěný fond Odvažte se s minimálním rizikem. 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do Komoditního zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 105 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem

Více

I N V E S T I C E A S P O Ř E N Í KB PRIVÁTNÍ

I N V E S T I C E A S P O Ř E N Í KB PRIVÁTNÍ I N V E S T I C E A S P O Ř E N Í KB PRIVÁTNÍ SPRÁVA AKTIV KB PRIVÁTNÍ SPRÁVA AKTIV PŘEDSTAVUJEME KB Privátní správa aktiv představuje prémiové investiční řešení v nabídce Komerční banky. Hlavními charakteristikami

Více

Konzervativní strategie změny ve složení portfolia

Konzervativní strategie změny ve složení portfolia 14. března 2018 Růst úrokových sazeb bude pozitivní pro fondy peněžního trhu a fondy s absolutním výnosem, jejich váha v konzervativní a balancované strategii proto roste Obchodování na finančních trzích

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Pioneer zajištěný fond 2

Pioneer zajištěný fond 2 Pioneer zajištěný fond 2 Zajištěné investice klidný růst Vašich peněz Zajištěné investice mají za cíl zabezpečit klientovi předem známou výši zhodnocení, zajistit návratnost alespoň počátečního vkladu

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 32. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 37. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Jak mohu splnit svá očekávání

Jak mohu splnit svá očekávání Jak mohu splnit svá očekávání Investiční strategie SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Každý z nás má své specifické cíle, kterých může prostřednictvím investování dosáhnout. Pro někoho je důležité

Více

Pojistná plnění Neexistují.

Pojistná plnění Neexistují. SDĚLENÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ Účel Tento dokument Vám poskytne klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o propagační materiál. Poskytnutí těchto informací vyžaduje zákon, aby Vám pomohly

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění FORTE Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Účel Tento dokument poskytuje klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto

Více

Aktuální výsledky sektoru. a vývojové trendy

Aktuální výsledky sektoru. a vývojové trendy Aktuální výsledky sektoru penzijního spoření a vývojové trendy Odborná komise pro důchodovou reformu PT1 Praha, 22.6.2017 Aleš Poklop 1 Vývoj počtu účastníků ve III. pilíři Počet účastníků III. pilíře

Více

Pojistná plnění Neexistují.

Pojistná plnění Neexistují. SDĚLENÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ Účel Tento dokument Vám poskytne klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o propagační materiál. Poskytnutí těchto informací vyžaduje zákon, aby Vám pomohly

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 1.12.2016) Fyzické osoby nepodnikatelé Pro Klienty s uzavřenou Rámcovou smlouvou Clear Deal jsou dostupné produkty a služby uvedené v těchto kategoriích:

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění BEZ OBAV Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Účel Tento dokument poskytuje klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o marketingový materiál.

Více

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění FORTÍK Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Účel Tento dokument poskytuje klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Sazebník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Sazebník) část: VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů

Sazebník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Sazebník) část: VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů Sazebník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Sazebník) část: 1. OBSTARÁNÍ OBCHODU NA BURZE CENNÝCH PAPÍRŮ A SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY 2. OBSTARÁNÍ OBCHODU NA MIMOBURZOVNÍM TRHU A NA ZAHRANIČNÍCH

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. V únoru byla správcem inkasována odměna za správu roku 2018 ve výši 462 914,97 Kč a

Více

Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s.

Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. podle 134 a 135 zákona č. 427 z roku 2011 Aktuální Klíčové informace k účastnickým fondům jsou k dispozici na webu, www.pfcp.cz

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění FLEXI životní pojištění Simulovaný průběh pojištění zpracovaný dne 13.11.2011 1.pojištěný Příjmení a jméno: Karel Test Datum narození/rč: 01.01.1977 Pohlaví: muž Riziková skupina: 1 Základní pojištění

Více

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník)

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Část VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů Obsah: 1. Smluvní dokumentace 2. Majetkové účty 3. Investiční účty 4. Správa aktiv

Více

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění ZFP ŽIVOT + Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Účel Tento dokument poskytuje klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o marketingový materiál.

Více

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Investiční výhled Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Praha, září 2011 Dluhopisy Trhy zcela odsunuly očekávání

Více

Investování volných finančních prostředků

Investování volných finančních prostředků Investování volných finančních prostředků Rizika investování Lidský faktor Politická rizika Hospodářská rizika Měnová rizika Riziko likvidity Inflace Riziko poškození majetku Univerzální optimální investiční

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Město do správy aktiv vložilo následující finanční prostředky: v lednu 20 000 000,-

Více

ZPRAVODAJ. Červenec září 2005 ročník VII číslo 3

ZPRAVODAJ. Červenec září 2005 ročník VII číslo 3 ZPRAVODAJ Červenec září 2005 ročník VII číslo 3 Nový ESPA ČS zajištěný fond 7 Co jsou to profilové fondy? Vybereme Vám Investiční profil přesně podle Vašich potřeb INFOLINKA: 800 207 207 ESPA ČS zajištěný

Více

Ceník Erste Premier pro bankovní obchody (dále jen Ceník)

Ceník Erste Premier pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Ceník Erste Premier pro bankovní obchody (dále jen Ceník) VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů Obsah: 1. Obstarání obchodu na burze cenných papírů a související služby 2. Obstarání obchodu

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Allianz účastnický povinný konzervativní fond

Allianz účastnický povinný konzervativní fond Allianz účastnický povinný konzervativní fond Investice do konzervativního účastnického fondu je vhodná pro účastníky, kteří mají zájem při nízké míře rizika ve střednědobém horizontu participovat na výnosu

Více

Allianz účastnický povinný konzervativní fond

Allianz účastnický povinný konzervativní fond Allianz účastnický povinný konzervativní fond Investice do konzervativního účastnického fondu je vhodná pro účastníky, kteří mají zájem při nízké míře rizika ve střednědobém horizontu participovat na výnosu

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a %

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a % DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let+ VÝKONNOST 1.04 1.03 1.02 1.01 1 0.99

Více

Představení. produktu. Prezentácia spoločnosti a produktov. Korunový realitný fond, o.p.f.

Představení. produktu. Prezentácia spoločnosti a produktov. Korunový realitný fond, o.p.f. Představení Prezentácia spoločnosti a produktov produktu Korunový realitný fond, o.p.f. 23.03.2017 Korunový realitný fond, o.p.f. - Nový podílový fond - Speciální fond nemovitostí, denominován v CZK -

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ KB PSA 1 - Popular Krátkodobá investice ISIN: CZ0008474491 Alternativa ke spořicím účtům, vhodný jako likviditní rezerva. Doporučená délka investice 2 roky+ Hodnota majetku (AUM) k 14.2.2019 405 517 568

Více

Peněžní trh Domácí i eurový peněžní trh se pevně stabilizoval na hodnotách blízkých nule.

Peněžní trh Domácí i eurový peněžní trh se pevně stabilizoval na hodnotách blízkých nule. Peněžní trh Domácí i eurový peněžní trh se pevně stabilizoval na hodnotách blízkých nule. Dluhopisový trh Oznámení Evropské centrální banky o rozšíření kvantitativního mělo na dluhopisové trhy zcela podle

Více

PODÍLOVÉ FONDY. Ing. Věra Holíková

PODÍLOVÉ FONDY. Ing. Věra Holíková Autor Anotace Očekávaný přínos Tematická oblast Téma Předmět Ročník Obor vzdělávání Stupeň a typ vzdělávání Název DUM Ing. Věra Holíková PODÍLOVÉ FONDY Výukový materiál slouží jako podklad pro výklad problematiky

Více

Ceník Erste Premier pro bankovní obchody (dále jen Ceník)

Ceník Erste Premier pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Ceník Erste Premier pro bankovní obchody (dále jen Ceník) VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů Obsah: 1. Obstarání obchodu na burze cenných papírů a související služby 2. Obstarání obchodu

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -10. modul Investování a pasivní příjem

Finanční gramotnost pro SŠ -10. modul Investování a pasivní příjem Modul č. 10 Ing. Miroslav Škvára O investicích O investování likvidita výnosnost rizikovost Kam mám investovat? Mnoho začínajících investorů se ptá, kam je nejlepší investovat? Všichni investiční poradci

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Aktuální vývoj na finančních trzích za září 2016 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH K 30. 9. 2016 DLUHOPISOVÉ TRHY V

Více

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 ZPRAVODAJ Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 Víte, jaký je Váš investiční profil? Naladíme vám investici přesně podle Vaší osobnosti. ÚVOD Váš investiční profil Milí čtenáři, v novém čísle našeho Zpravodaje

Více

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475068 Univerzální investiční řešení, které se přizpůsobí a reaguje na tržní změny za Vás. Doporučená délka investice 3 roky

Více

Sazebník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Sazebník) část: VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů

Sazebník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Sazebník) část: VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů Sazebník České spořitelny, as, pro bankovní obchody (dále jen Sazebník) část: Obsah: 1 OBSTARÁNÍ OBCHODU NA BURZE CENNÝCH PAPÍRŮ A SOUVISEJÍCÍ SLUŽBY 2 OBSTARÁNÍ OBCHODU NA MIMOBURZOVNÍM TRHU A NA ZAHRANIČNÍCH

Více

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem.

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem. 3. Zajištěný fond Odvaz s minimálním rizikem. 1 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do 3. Zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 106 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem svého investování

Více

Příloha k prezentaci BRODIS hodnotový OPFKI QIIS

Příloha k prezentaci BRODIS hodnotový OPFKI QIIS Příloha k prezentaci BRODIS hodnotový OPFKI QIIS V následující prezentaci se seznámíme s investičními principy, kterým věříme a na základě kterých jsme si nechali vytvořit BRODIS hodnotový OPFKI. Tyto

Více

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník)

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Část VIII. Služby poskytované v oblasti cenných papírů Obsah: 1. Obstarání obchodu na Burze cenných papírů Praha a související služby

Více

Investiční principy, kterým věříme a které využíváme při individuálním hodnotovém investičním poradenství

Investiční principy, kterým věříme a které využíváme při individuálním hodnotovém investičním poradenství Investiční principy, kterým věříme a které využíváme při individuálním hodnotovém investičním poradenství J a ro s l av H l av i c a, č e r ve n e c 2 0 1 4 V následující prezentaci se seznámíte s našimi

Více

Klíčové informace k důchodovým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s.

Klíčové informace k důchodovým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Klíčové informace k důchodovým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. podle 83 a 84 zákona č. 426 z roku 2011 Platí od 1. 1. Aktuální Klíčové informace k důchodovým fondům jsou také k dispozici

Více

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE KONZERVATIVNÍ STRATEGIE Hlavním cílem je dodat Vašim úsporám potřebnou dynamiku a dosáhnout zhodnocení nad úrovní inflace. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 2 % až 5 % Doporučená délka investice 3

Více

Brožura pojistných fondů

Brožura pojistných fondů Brožura pojistných fondů Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1.

Více

SPOLEČNOST CONSEQ PENZE. Rozhodnutí, které vynáší

SPOLEČNOST CONSEQ PENZE. Rozhodnutí, které vynáší SPOLEČNOST CONSEQ PENZE Rozhodnutí, které vynáší PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ (PP) vs. DOPLŇKOVÉ PENZIJNÍ SPOŘENÍ (DPS) PP Transformovaný fond Příspěvek účastníka Příspěvek zaměstnavatele Příspěvek třetí osoby

Více

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1. leden 2018. O jaký pojistný

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Fondy a trhy. Peněžní trh Stabilita sazeb nadále pokračovala na peněžním trhu. Dluhopisový trh Výnosy německých státních dluhopisů poklesly.

Fondy a trhy. Peněžní trh Stabilita sazeb nadále pokračovala na peněžním trhu. Dluhopisový trh Výnosy německých státních dluhopisů poklesly. Peněžní trh Stabilita sazeb nadále pokračovala na peněžním trhu. Dluhopisový trh Výnosy německých státních dluhopisů poklesly. Akciové trhy V srpnu se na akciových trzích obnovil růstový trend. Peněžní

Více

Investiční služby, investiční nástroje a jejich rizika DB Finance, s.r.o.

Investiční služby, investiční nástroje a jejich rizika DB Finance, s.r.o. Investiční služby, investiční nástroje a jejich rizika DB Finance, s.r.o. Tento dokument je vytvořen Investičním zprostředkovatelem DB Finance s.r.o. ve smyslu ust. 15d zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání

Více

KB Konzervativní profil

KB Konzervativní profil KB Konzervativní profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472156 To nejlepší z konzervativního světa investic Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 1 336 364 603 CZK VÝKONNOST 1.2

Více

Jak splním svoje očekávání

Jak splním svoje očekávání Jak splním svoje očekávání Zlatá investice SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Proč investovat do zlata? Cena (USD) Vývoj ceny zlata v letech 2000 až 2012 Zdroj: Bloomberg Investice do zlata je

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Příprava na ukončení kurzového závazku ČNB a vyšší podíl hodnotových akcií hlavní témata posledních změn v portfoliích Investičního manažera

Příprava na ukončení kurzového závazku ČNB a vyšší podíl hodnotových akcií hlavní témata posledních změn v portfoliích Investičního manažera 22. února 2017 Příprava na ukončení kurzového závazku ČNB a vyšší podíl hodnotových akcií hlavní témata posledních změn v portfoliích Investičního manažera Na finančních trzích převažuje od amerických

Více