Popis realizace sociální služby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis realizace sociální služby"

Transkript

1 Popis realizace sociální služby Poskytovatel: FOKUS České Budějovice, z. s. Název sociální služby: Komunitní tým Sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.: 70 Sociální rehabilitace POSLÁNÍ Komunitní tým podporuje lidi s duševním onemocněním při řešení jejich životní situace, při zvládání života s nemocí, při hledání možných cest pro uplatnění se ve společnosti, pomáhá jim udržet a rozvíjet kvalitu života podle jejich individuálních potřeb. CÍLE Zaměřené na klienta - Posilovat osobní kompetence (dovednosti a znalosti) klientů, které jim umožní dosáhnout samostatnosti a soběstačnosti. - Dodávat odvahu, naději a poskytovat praktickou podporu ve snaze žít běžný život (mít přátele, vhodnou práci, pěstovat koníčky a zájmy, mít přiměřené bydlení). - Posilovat u klientů schopnost udržet a rozvíjet běžné sociální kontakty (vycházet s blízkými, v zaměstnání, se sousedy apod.) a poskytovat emoční podporu. - Pomáhat klientům orientovat se ve své životní situaci a podporovat je ve využívání dostupných zdrojů pro její řešení, poskytovat podporu v rozhodování (vědět, kam se obrátit o pomoc, dokázat o ni požádat, naučit se hledat cestu jak situaci zvládnout, apod.). - Pomáhat lidem se zkušeností s duševním onemocněním orientovat se v nemoci (rozeznávat varovné příznaky nemoci, předcházet krizi, udržovat zdravý životní styl). Zaměřené na službu - Provádět aktivní kontaktování v psychiatrických léčebnách (1xměsíčně) a na psychiatrickém oddělení Nemocnice (2xměsíčně). - Poskytovat podporu a poradenství i osobám v okolí klienta (relevantní informace o duševním onemocnění a zdravém způsobu života). - Aktivně vyjednávat s obcemi, ve kterých mají klienti služby trvalé bydliště, resp. kde žijí či pracují, o spolufinancování sociální služby. Zaměřené na společnost - Aktivně se zapojit do reformy péče o osoby s duševním onemocněním (aktivní účast na konferencích a pracovních setkáních). - Ovlivňovat postoje veřejnosti vůči osobám s duševním onemocněním prostřednictvím akcí pro veřejnost (Týdny pro duševní zdraví).

2 - Aktivně se účastnit v pracovních skupinách komunitního plánování měst a obcí v regionu. CÍLOVÁ SKUPINA (okruh osob, kterým KoT poskytuje služby) Komunitní tým poskytuje služby lidem s duševním onemocněním (zejména schizofrenie, afektivní poruchy Dg. okruh F2, F3) starším 16ti let, kterým nemoc brání naplňovat své potřeby a zájmy, a kteří potřebují podporu při zvládání života s nemocí. V případě, že duševní onemocnění zasahuje do života blízkých osob, jsou cílovou skupinou i tyto osoby. Okolnosti neposkytnutí služby/odmítnutí zájemce - zájemce je mladší 16 let - zájemce je osobou s organickou duševní poruchou (např. demence) - zájemce je osobou s mentálním postižením - zájemce je osobou pouze závislou na návykových látkách - tým nemá volnou kapacitu MÍSTA POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY A ČASOVÝ ROZSAH Zájemce o služby Komunitního týmu může pracovníky kontaktovat osobně v Českých Budějovicích, Bezdrevská 1118/1 v pondělí, úterý, středu, čtvrtek od 7,30 do 16 hodin, v pátek od 7,30 do 15 hodin nebo na tel , osobně v Českém Krumlově, Nad Nemocnicí 424 ve středu, čtvrtek od 7,30 do 12 hodin nebo na tel , a to od pondělí do čtvrtka v době od 7,30 do 16 hodin, v pátek od 7,30 do 15 hodin. Služby Komunitního týmu jsou poskytovány v domácím prostředí klienta, na veřejně dostupných místech, v prostorách organizace nebo jinde dle domluvy. Komunitní tým poskytuje služby v dojezdové vzdálenosti do cca 1 hodiny od Českých Budějovic, od Českého Krumlova (tzn. ORP České Budějovice, ORP Český Krumlov, ORP Trhové Sviny, ORP Kaplice).

3 Mapa zobrazuje území, kde je možné využít (na základě pověření Krajského úřadu Jihočeského kraje) službu Komunitního týmu Kontaktní místa a terénní služba Časový rámec služby Celková doba čerpání služby je posuzována pracovníkem resp. týmem podle individuálních potřeb klienta a může být poskytována i dlouhodobě a to vzhledem k charakteru duševního onemocnění, pokud je pro klienta přínosná. Dostupnost služby během dne, týdne Pracovní doba pracovníka komunitního týmu je 40 hodin týdně s možným individuálním rozvržením od 7:00 hodin do 18:00 hodin v jednotlivých pracovních dnech v závislosti na potřebách klientů, se kterými spolupracuje. Klient má na pracovníka telefonický kontakt, který může v nevyhnutelných případech (náhlé zhoršení zdravotního stavu) použít i mimo pracovní dobu. Doporučená délka individuálních intervencí je max. 60 minut. Výjimku tvoří nácviky dovedností či doprovody, které mohou tuto doporučenou dobu přesahovat. ZÁKLADNÍ ČINNOSTI SLUŽBY DLE ZÁKONA a) nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začlenění, b) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, d) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. PROGRAMY SLUŽBY Case management Pracovníci komunitního týmu (sociální pracovníci/ case manažeři) spolupracují s klienty na základě jejich individuálních potřeb. Služba zahrnuje sociální poradenství a dále podporu a

4 pomoc při využívání běžných služeb veřejné služby, zaměstnavatelé, pracovní agentury, úřady, a to ve formě tréninku dovedností, asistence, podpory při zvládání činností, doprovodu, vyjednávání ve prospěch klienta, zprostředkování dalších služeb. Služba je flexibilní v místě i čase, může být poskytována i dlouhodobě. Pracovník je spojencem klienta, průvodcem v systému služeb, dávek, příspěvků, aj. a také přímo poskytuje pomoc a podporu při zvládání různých životních situací a při naplňování potřeb. S pracovníkem je možné se setkávat v místě bydliště nebo jinde dle domluvy, nebo je možné využívat prostory organizace v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově. Tréninkový program bydlení Program je realizován v Českých Budějovicích. Účastník tréninkového programu hradí náklady za ubytování na základě podnájemní smlouvy, kterou uzavře se z. s. FOKUS na dobu trvání tréninkového programu. Žádost o zařazení do tréninkového programu bydlení si může podat zájemce kdykoliv. Žádost je k dispozici v tištěné podobě v sídle organizace a v elektronické podobě na webových stránkách Žádosti jsou evidovány a jsou zařazovány podle předem daných kritérií (datum přijetí žádosti vč. příloh tzn. Vyjádření psychiatra, dotazník CAN; připravenost; potřeba). S každým zájemcem je vedeno jednání, v rámci kterého obdrží k podrobnému prostudování pravidla tréninkového programu bydlení, je seznámen s podmínkami, pravidly a způsobem poskytování podpory v rámci tohoto programu. Tréninkový program bydlení je časově omezený na dobu jednoho roku. Ve výjimečných případech lze účast v programu prodloužit o jeden rok. Zájemce může po dohodě účast v tomto programu ukončit. Program rozvoje Jedná se o skupinový program zaměřený na podporu rozvoje dovedností a znalostí spojených s orientací na pracovním trhu, na úřadech, s vyjednáváním, s komunikací, s pracovně právní problematikou. Program je také zaměřený na práci s informacemi, s jejich vyhledáváním, zpracováním a vyhodnocováním. Setkání probíhají v malých skupinách maximálně po 8 účastnících. Realizován v Českých Budějovicích, v případě zájmu i v Českém Krumlově při minimálním počtu zájemců 6. Integrovaný psychoterapeutický program Jedná se o skupinový program zaměřený na zlepšení kognitivních funkcí oslabených nemocí (paměť, pozornost, myšlení), na zlepšení schopností plánovat, rozhodovat se a řešit problémy. Je realizován v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově. Bližší informace o aktuálně probíhajícím cyklu získáte na webových stránkách případně od vedoucího Komunitního týmu. Program je realizován při minimálním počtu zájemců 6.

5 Program pro dobré zdraví Jedná se o edukační program pro lidi se schizofrenií - informace o zdravém životním stylu významu složení stravy a pohybu v životě člověka. Bližší informace o aktuálně probíhajícím cyklu získáte na webových stránkách případně od vedoucího Komunitního týmu. Program je realizován v Českých Budějovicích při minimálním počtu zájemců 6. Program finanční gramotnosti Jedná se o vzdělávací a nácvikový program, který obsahuje informace nutné ke zvládání finančního hospodaření, odpovědné rozhodování. Program je realizován v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově při minimálním počtu zájemců 6. Bližší informace o aktuálně probíhajícím cyklu získáte na webových stránkách případně od vedoucího Komunitního týmu. Preventivně edukační program proti relapsu psychózy Program je zaměřen na předání informací osobám s duševním onemocněním (okruh psychóz) a jejich blízkým o průběhu onemocnění, léčbě a prevenci relapsu. Součástí programu jsou informace o tom, jak mapovat časné varovné příznaky onemocnění, jak pochopit jeho průběh, o pravidlech komunikace v rodině, aj. Program vede psychiatr. Bližší informace o aktuálně probíhajícím cyklu získáte na webových stránkách případně od vedoucího Komunitního týmu. ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Bezpečí, přijetí a porozumění Jednat otevřeně, čitelně a srozumitelně. Rozumět klientově nemoci a chápat její projevy. Diskrétnost a důvěra Dodržovat sliby dané klientovi, sjednané dohody a citlivě nakládat s důvěrnými informacemi získanými od klienta. Partnerský přístup Neprosazovat svoje představy nad zájmy klienta, respektovat klienta jako experta na svůj život. Respektování jedinečnosti a důstojnosti klienta Respektovat klienta jako člověka a totéž očekávat od něj, přijímat klienta takového jaký je, uvědomovat si jeho silné i slabé stránky, možnosti a omezení. Individuální a profesionální přístup Reagovat kreativně a flexibilně na potřeby klienta, znát hranice své i hranice služby. Poskytovat službu takovým způsobem, aby to nevedlo u klienta k závislosti na službě Respekt k zájmům klienta Jednat v zájmu klienta, a domlouvat se s ním na formě a postupu spolupráce. Dobrovolnost Klient využívá službu dobrovolně, na základě vlastního rozhodnutí.

6 Služba Komunitní tým je bezplatná. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Jednání se zájemcem o službu probíhá dle přání zájemce (v místě bydliště, v prostorách organizace, jinde na domluveném místě). Zájemce o službu získá v průběhu jednání informace o poskytované sociální službě, jeho právech i povinnostech. V rámci jednání zjišťuje pracovník osobní cíle zájemce a jeho představu o konkrétní podobě poskytované služby. SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Sociální služba Komunitní tým je poskytována na základě Smlouvy o poskytování sociální služby (ústní nebo písemné). PLÁNOVÁNÍ PRŮBĚHU SOCIÁLNÍ SLUŽBY Průběh poskytování sociální služby je plánován s ohledem na zjištěné potřeby a osobní cíle klienta v souladu s jeho schopnostmi a dovednosti a to ve formě Individuálního plánu. Ten je možné měnit v průběhu poskytování služby s ohledem na měnící se životní či osobní situaci klienta. ZPŮSOBY UKONČENÍ POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Poskytovatel může vypovědět smlouvu ze závažných provozních důvodu (z finančních nebo personálních důvodů může dojít k ukončení poskytování sociální služby), dále při opakovaném a závažném porušování pravidel vyplývajících ze Smlouvy o poskytování sociální služby ze strany klienta. Ze strany poskytovatele je ústní smlouva ukončena v těchto případech písemně. Klient může vypovědět Smlouvu o poskytování sociální služby kdykoliv a to i ústně. Smlouva automaticky zaniká, pokud klient nevyužívá službu bez předchozí domluvy, déle než 3 měsíce od data poslední spolupráce. Smlouva může skončit i dohodou obou stran. STÍŽNOSTI NA PRŮBĚH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Klient sociální služby si může stěžovat na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby písemně nebo ústně. Oprávnění přijmout stížnost má kterýkoliv pracovník organizace. V prostorách jsou umístěny schránky, do kterých mohou uživatelé stížnosti vhazovat. Tyto schránky pravidelně vybírá pověřený pracovník (v Českých Budějovicích i v Českém Krumlově). Stížnosti je možné podávat i anonymně. Stížnost na kvalitu, způsob poskytování služeb, prostory zařízení nebo jiné záležitosti týkající se poskytovaných služeb zpravidla projednává na pracovní poradě celý pracovní tým. Stížnost na pracovníka dále projednává s dotyčným pracovníkem také ředitelka. Stížnost na ředitelku vyřizuje Rada spolku na mimořádném zasedání svolaném za tímto účelem. Výstup z projednávání stížnosti sdělí pověřený pracovník ústně nebo písemně klientovi, který stížnost podal.

7 V případě anonymní stížnosti vyvěsí pověřený pracovník odpověď na viditelné místo v prostorách organizace. V Českých Budějovicích

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

KOMunItnítýM (služba sociální rehabilitace dle zákona o sociálních službách)

KOMunItnítýM (služba sociální rehabilitace dle zákona o sociálních službách) KDOJSMEA CODĚLÁME FOKUS České Budějovice, z. s. je dobrovolným a nepolitickým sdružením, které vzniklo z iniciativy lidí se zkušeností s duševní nemocí a od roku 2007 je registrovaným poskytovatelem sociálních

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

Chráněné bydlení LONGEVITA

Chráněné bydlení LONGEVITA Chráněné bydlení LONGEVITA Poskytovatel chráněného bydlení LONGEVITA Na Jíkalce č. 5 a č. 7, Plzeň 301 00 Plzeň Křimice, Plzeňská 95/61, 322 00 Popis realizace Chráněné bydlení LONGEVITA Slovník pojmů:

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 3 1.1 Poslání... 3 1.2 Cíle... 3 1.3 Zásady... 4 1.4 Okruhy osob... 4 1.5 Věková struktura:... 5 1.6 Podmínky pro poskytování služby...

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26, 793

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

Garantovaná nabídka činností komunitního týmu sociální rehabilitace

Garantovaná nabídka činností komunitního týmu sociální rehabilitace Garantovaná nabídka činností komunitního týmu sociální rehabilitace Služba je zajišťována v rozsahu garantované nabídky činností. Základní činnosti sociální rehabilitace jsou poskytovány zdarma. Doplňkové

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce

Více

Průvodce sociální službou

Průvodce sociální službou Průvodce sociální službou OKAMŽITÁ KAPACITA SOCIÁLNÍ SLUŽBY JSOU: 3 KLIENTI (roční kapacita 12 klientů) PROVOZNÍ DOBA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JE: TERÉNNÍ SLUŽBY: STŘEDA 15:00 19:00 hod., PÁTEK

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran MENS SANA o.s. zastoupená Mgr. Jaroslavou Saidlovou, předsedkyní Rady sdružení MENS SANA o.s. Ukrajinská 1533/13

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služba, jejímž zřizovatelem je Církevní střední zdravotnická škola s.r.o., Grohova 112/16, 602 00 Brno, má písemně

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

údaje o poskytovaných sociálních službách, podle zákona o sociálních službách č. 108 Sb.

údaje o poskytovaných sociálních službách, podle zákona o sociálních službách č. 108 Sb. POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY údaje o poskytovaných sociálních službách, podle zákona o sociálních službách č. 108 Sb. 1. Název a místo zařízení, místo poskytování sociálních služeb 2. Druhy

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA OBSAH: POSLÁNÍ SLUŽBY KOMU JE SLUŽBA URČENA CÍLE SLUŽBY ZÁSADY PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY ROZSAH A KAPACITA POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KDE A

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran Poskytovatel sociální služby: Duševní zdraví, o. p. s., zastoupená sociální pracovnicí nám. Přerovského povstání

Více

Pečovatelská služba města Horní Planá

Pečovatelská služba města Horní Planá Pečovatelská služba města Horní Planá Pečovatelská služba je poskytována na základě oprávnění dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších právních předpisů. Město Horní Planá

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov )

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Psychiatrická klinika VFN a 1.LF UK, Praha MUDr. Martin Černý Seminář: Trendy v péči o duševně nemocné. Komunitní péče. Výbor

Více

Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením

Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby 1. základní informace Službu (dále SAS pro OZP) provozuje Asociace pracovní rehabilitace ČR (dále APR ČR). Adresa poskytovatele SAS pro OZP:

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Základní veřejné prohlášení

Základní veřejné prohlášení Domov sociálních služeb Slatiňany Základní veřejné prohlášení Domova sociálních služeb Slatiňany Druh sociální služby Chráněné bydlení Poslání sociální služby Motto: Ukaž mi směr, cestu už najdu sám Posláním

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Smlouva ) a v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD)

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD) Centrum J. J. Pestalozziho, o.p.s. Azylový dům Malecká 613 537 05 Chrudim tel.: 469 311 460/611, 725 719 028 e-mail: ad.chrudim@pestalozzi.cz web: www.pestalozzi.cz INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

Více

Metodika k naplňování SQSS 1

Metodika k naplňování SQSS 1 Metodika k naplňování SQSS 1 Platnost: 2007 Aktualizace: 2010, 2013, 2014 Kontrola: dle potřeby Zpracovali: Janoušková J., Müller M. Připomínkovali: pracovníci přímé péče Schválil: Müller M. 1. 1 Obsah

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

Poslání služby Cíle služby

Poslání služby Cíle služby Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Centrum MARTIN o.p.s. Sociálně terapeutické dílny Identifikátor

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Koncept ucelené rehabilitace - součást konceptu ucelené rehabilitace - pojem ucelená rehabilitace - překlad anglického termínu comprehensive rehabilitation comprehensive - úplný,

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

Model sociální služby Centrum denních služeb

Model sociální služby Centrum denních služeb Model sociální služby Centrum denních služeb Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr !!!! Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr 1. Poskytovatel sociálních služeb Pro zdraví 21 z.ú. Havlíčkova 8 26601 Beroun - Město IČ:22844660 2.

Více

30 Základní prohlášení organizace

30 Základní prohlášení organizace Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p.o. 580 01 Havlíčkův Brod, Husova 2119 tel.569 333 150-161, e-mail: h.hlavackova@ddhb.cz Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p. o. 30 Základní prohlášení organizace Domov

Více

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY Poslání služeb Česká společnost AIDS pomoc, o. s. (ČSAP), založena v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, je jednou z největších nestátních

Více

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Auxilium o.p.s. Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

Diakonie ĆCE středisko Světlo ve Vrchlabí. Sídlo Komenského 616, Vrchlabí, Telefon ,

Diakonie ĆCE středisko Světlo ve Vrchlabí. Sídlo Komenského 616, Vrchlabí, Telefon , Poskytovatel Název a druh sociální služby Diakonie ĆCE středisko Světlo ve Vrchlabí Spirála (sociální rehabilitace) Sídlo Komenského 616, Vrchlabí, 543 01 Telefon 499 423 566, 733 780 506 E-mail Webové

Více

Výroční zpráva za první rok provozu DS PLB Charakteristika, statistika, praktické fungování

Výroční zpráva za první rok provozu DS PLB Charakteristika, statistika, praktické fungování Výroční zpráva za první rok provozu DS PLB Charakteristika, statistika, praktické fungování (zahájení provozu v březnu 2011) za tým DS vypracovaly PhDr. Lenka Havlíčková a Mgr. Eliška Hrbková Charakteristika

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel sociální služby chráněné bydlení (identifikátor 9510127): Nalžovický zámek,

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Podpora lidí s PAS osobní asistencí

Podpora lidí s PAS osobní asistencí Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Podpora lidí s PAS osobní asistencí Ing. Tomáš Dostál Mgr. Pavla Krňávková APLA-JM o.s. Vznik v roce 2002 z iniciativy rodičů dětí s autismem, odborníků

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI Informační balíček pro uživatele služeb (veřejný závazek) Poslání služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou služby poskytované rodině s nezaopatřeným

Více

Poslání, cíle a zásady poskytování sociálních

Poslání, cíle a zásady poskytování sociálních Domov Harmonie, centrum sociálních služeb Mirošov, příspěvková organizace, IČ 48379808, se sídlem Skořická 314, 338 43 Mirošov 1 Standard č.1 Domov pro seniory Poslání, cíle a zásady poskytování sociálních

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: osobní asistence NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: TABITA Třinec, osobní asistence; Jablunkovská 241, 739 61 Třinec PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto Diakonie ČCE středisko v Jablonci nad Nisou Se sídlem: E. Floriánové 8, 466 01 Jablonec nad Nisou IČO: 736 33 992 Tel.: 730 844 353 e-mail: sas.jablonec@diakonie.cz zastoupené: Bc. Lenkou Špringlovou jakožto

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE KDO JSME Domov důchodců Roudnice nad Labem,, IČO 828998, (dále jen Domov). Zřizovatelem je Město Roudnice nad Labem, Karlovo nám. 21, 413 01 Roudnice nad Labem, IČO 264334.

Více

Centrum denních služeb Města Úpice

Centrum denních služeb Města Úpice Centrum denních služeb Města Úpice Národní 1109, 542 32 Úpice IČ: 00278386 mobil: 730 890 643 e-mail: hofmanova@upice.cz 1 POPIS REALIZACE CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Identifikátor služby - Zřizovatelem Centra

Více

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ:

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ: Organizace: Příspěvková organizace Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, 543 74 IČ: 751 26 711, ZALOŽENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Organizace byla zřízena na základě rozhodnutí zastupitelstva obce 21.11.2007. Její

Více

Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme!"

Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme! Chráněné bydlení Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme!" Poslání Posláním chráněného bydlení je podpora samostatnosti a nezávislosti uživatelů a zajištění podmínek pro bydlení v přirozeném prostředí.

Více

NADĚJE POBOČKA KADAŇ JANA ŠVERMY 569, KADAŇ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KADAŇ

NADĚJE POBOČKA KADAŇ JANA ŠVERMY 569, KADAŇ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KADAŇ NADĚJE POBOČKA KADAŇ JANA ŠVERMY 569, 432 01 KADAŇ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KADAŇ OBSAH 1. POSLÁNÍ A ZÁSADY NADĚJE... 2 2. CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ... 3 2.1. Nabídka služeb... 3 2.2. Poslání,

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Druh služby: Sociálně terapeutické dílny Místo poskytování služby: Šunychelská 1159,Nový Bohumín, 735 81 Bohumín Registrace č. POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY VEŘEJNÝ ZÁVAZEK ORGANIZACE SOCIÁLNĚ

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/ Stránka 1/6 Informace o poskytování sociální služby 1) Základní údaje o poskytovateli MESADA, z. s. se sídlem: nábřeží 1. máje 2518, 397 01 Písek IČ: 265 87 955 Statutární zástupce: Mgr. Tamara Křivánková,

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ /0.0/0.

Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ /0.0/0. Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0003862 Popis realizace poskytované sociální služby 1. Druh sociální služby:

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s. (od )

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s. (od ) POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s. (od 1.1.2019) Posláním sociální rehabilitace je rozvíjet samostatnost a pomáhat najít životní náplň. Je

Více

VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi

VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi Vnitřní směrnice VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi I. Poskytovatel a zařízení sociálních služeb Poskytovatel: Temperi, o. p. s. (dále jen poskytovatel) Zařízení

Více

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Popis realizace poskytované sociální služby Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Tento dokument je soubor informací o této sociální službě. Další informace je možno poskytnout a dotazy zodpovědět telefonicky,

Více

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817,

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817, Příloha 65ZR859-27/1 Datum změny: leden 2017 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČ 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009. Zřizovatelem služby je Český červený kříž oblastní

Více

Cílová skupina Lidé s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením (lidé s psychickým onemocněním) ve věku od let z okresu Třebíč.

Cílová skupina Lidé s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením (lidé s psychickým onemocněním) ve věku od let z okresu Třebíč. Denní centrum Barevný svět, o.p.s. Denní centrum Barevný svět, o.p.s. je poskytovatelem sociální služby denní stacionář, podle 70 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů,

Více

O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K

O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K Sukova 1055/24, 408 01 Rumburk Tel. 412 384 744, 412 384 745 Fax.: 412 332 774 IČO: 46 79 75 72, e-mail: reditel@charitarumburk.cz URL: www.charitarumburk.cz

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb uzavřená mezi: SMLOUVA o poskytování Odlehčovacích služeb Kostka Krásná Lípa p. o. Masarykova 1094/4 407 46 Krásná Lípa zastoupená ředitelkou Hanou Volfovou (dále poskytovatel) a Jméno, příjmení: Datum

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Sociální služby Uherské Hradiště, p.o. sociálně terapeutické dílny ambulantní

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s.

Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Obsah směrnice: I. Smysl směrnice II. Veřejný závazek III. Ochrana osob před předsudky a negativním hodnocením

Více

Sociální služba denní stacionáře

Sociální služba denní stacionáře O nás Příspěvková organizace je zřízena obcí od 1. 1. 1993. Označení organizace Název: ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek Místek, příspěvková organizace Právní forma: příspěvková organizace IČ: 00847011

Více

DŮM NA PŮL CESTY HAVLÍČKŮV BROD

DŮM NA PŮL CESTY HAVLÍČKŮV BROD DŮM NA PŮL CESTY HAVLÍČKŮV BROD www.pestalozzi.cz Jaké je poslání Domu na půl cesty? Posláním pobytové služby Dům na půl cesty (dále jen DPC) Havlíčkův Brod je poskytovat odborným způsobem podporu mladým

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více